MagasinNarvik_vinter2019-2020_ISSUU

Page 27

VM-BILDER: Denne gjengen skal sørge for evige minner fra Narvik for alle medaljørene under junior-VM. Fra venstre Bodil Smedseng, Mariane Fjellstad, Bente Robertson, Ellen Moy Sund og Anita Torgersen.

VM-kunst

Skred av permisjoner

Det er heller ikke noe småtteri medaljørene får med seg hjem. Kunstner Trude Lind Oftedal fra Helgeland og med sin kunstnerstart på Solhaugen VGS i Narvik, har for anledningen laget bildekunst. Med alpinister i møte med nordlys og Narvik-fjell er det rett og slett spektakulære bilder.

Banksjef Elling Berntsen har fått et lite skred av permisjonssøknader under VM. Og som lovet – innvilget samtlige.

- Vi er utrolig fornøyde med bildene. Og så håper vi jo at vinnerne synes det er så flotte bilder at de henges opp på hedersplassen hjemme, der de kommer fra, sier Moy-Sund.

Å arrangere et uforglemmelig junior-VM Alpint vil trolig være det sterkeste argumentet for NordNorge når man i 2022 skal få VM-klarsignalet som kommer til å endre Narvik for alltid.

- Noen blir igjen for å holde banken åpen. Men veldig mange skal bidra. Både med og uten ski på beina, sier banksjefen.

Derfor har også arrangørene i Narvik Slalåmklubb opplevd en fantastisk pågång av enkeltpersoner og bedrifter som vil bidra. Med penger, med tunge rabatter på tjenester og med frivillig innsats. - Det er den viktigste årsaken til at vi bidrar både med frivillige, banklokalet og et raust sponsorbidrag. Dette ekstremt viktig for oss, sier Berntsen.