Media og naering 2 2015

Page 1


Arkitektene Astrup og Hellern AS 3 Avancia Sport Center Skedsmo AS 13 Baas Component AS 15 BIdrill AS 9 Billkvam & Fagerhaug AS 10 Chrom AS 11 Constec Scan-Diamant AS 12 DSV Air & Sea AS 14 Handysize Nordic AS 31 Hjott AS 34-35 Hjott Export AS 36-37 Holmen Minilager AS 32 Ing. Rasmussen & Strand AS 42

Ingeniørene Seim & Hultgren AS 41 Jacob´s Auto Supply AS 19 Kreativ Elektro Ski AS 18 Look At Me VG-passasjen AS 25 Lørenskog Bil & Caravan Service AS 16 MER Drift AS, Herredshuset 20 Muis AS 30 Møller Bilpartner AS 29 Prestige Auto AS 26 På Millimeter´n AS 6 Qleanair Scandinavia AS 17 Riis Montasje AS / Riis Bilglass 21 Romerike Catering AS 28

Sigma Entreprenør AS 27 Skolsegglia Fus Barnehage AS 22 Smith´n Consulting AS 5 Solvit AS 7 SpesDent Romerike AS 8 Stopfire AS 38-39 Stor Oslo Transport AS 40 Telehuset Jessheim 4 Trappemakeren AS 6 TYLÖ AS 23 Unionconsulent VVS og Klimarådgivning AS 24 Wireless Security AS 33

Om Media og Næringsliv Media og næringsliv er et magasin som gis ut 2-4 ganger i året. Magasinet ligger på venterommene til 3000 større bedrifter og deles også digitalt via hjemmesiden vår. Vi arbeider for å bistå bedrifter og gründere med å bli sett. POI nordic AS utgir magasiner og trykksaker, samt flere online løsninger. Våre produkter kan defineres innen artikkelmarkedsføring, merkevarebygging og innholdsmarkedsføring. Vi trykker og utgir bla. Norwegian Shelf Map /Sokkelkartet, www.imapoffshore.com, Ocean Industries Map,www.imapocean.com, www.jessheimby.no og Media & Næring, www.mediaognæring.no Artikkelmarkedsføring er en måte å annonsere på ved å skrive korte artikler relatert til forskjellig forretningsvirksomhet. Merkevarebygging brukes for å minne kunden om de valgene virksomheten har gjort for å møte behovene, og bygge emosjonelle posisjoner hos kunden om hvordan virksomheten møter behovene på en unik måte. Markedskommunikasjon er dermed uløselig knyttet til merkevarebyggingen (branding), hvor virksomheten gjennom reklame og annen kommunikasjon minner kunden på at produktet eller tjenesten holder hva den lover. Innholdsmarkedsføring/ content marketing er en markedsføringsteknikk hvor man skaper og distribuerer relevant og verdifullt innhold for å tiltrekke seg, etablere en relasjon med og engasjere en tydelig definert målgruppe – med et mål om å stimulere til lønnsom kundeadferd. POI Nordic As har gjort alle anstrengelser for at innholdet i magasinet skal være korrekt ved utgivelsestidspunktet. POI Nordic AS kan likevel ikke holdes ansvarlig for eventuelle trykke eller stavefeil som måtte forekomme i magasinet. POI Nordic AS, Org.nr: 995081105MVA, Ringvegen 23, 2066 Jessheim, Telefon; 40556896, post@poinordic.no, www.mediaognæring.no, Redaktør: Kai Danielsen Forsidebilde Copyright: Espen Schive / Norges Bank


TREHØRNINGEN ENERGISENTRAL

Arkitektene Astrup og Hellern ble startet av Thorvald Astrup i 1901. Eivind Hellern kom inn i firmaet i 1955, og ved overgang til aksjeselskap i 1965 fikk kontoret dagens navn Arkitektene Astrup og Hellern AS. Kontoret har vært med på industrireisingen av landet fra tidlige vannkraftanlegg til moderne terminaler for mottak av olje og gass. I dag eies og drives arkitektkontoret av seks arkitekter som sammen med dyktige medarbeidere utgjør en stab på 25 personer. Kontoret er godt etablert med spesialkompetansen innenfor

industri- og prosessanlegg, energi- og avfallsanlegg, logistikkanlegg samt regulering. Av nyere prosjekter som Astrup og Hellern har vært arkitekt for kan nevnes flere terminaler for Posten og Bring, produksjons- og lageranlegg for Tine, Arcus, Coca Cola og Ringnes, flere varehus for Ikea, flere ilandføringsterminaler for olje og gass og flere anlegg for avfallshåndtering. Alle disse anleggene har en arkitektur hvor form, fleksibilitet, konstruksjonsprinsipp, infrastruktur, logistikk og arbeidsmiljø har vært viktige parametere. Kontoret har for tiden flere tilsvarende prosjekter under arbeid.

LSA - POSTEN BRING

Arkitektene Astrup og Hellern har prosjekter i hele landet og er ledende innen sitt felt. Kontoret får de fleste oppdrag gjennom sitt gode renommé i markedet. I følge administrativ leder Frank Thorsen, har kontoret som ambisjon å holde på denne posisjonen, og å videreutvikle seg i samsvar med det markedet og samfunnsutviklingen krever. Målet er å skape effektive og tiltalende bygg og omgivelser som mennesker trives med. Det skal Arkitektene Astrup og Hellern fortsette å skape med sin arkitektur.

POSTENS ØSTLANDSTERMINAL

PONCAT

Munchsgate 5B, 0165 Oslo Telefon: 22 08 85 50 firmapost@aaoh.no www.aaoh.no

3


Gode råd venter på deg! E-post på mobilen? Videokonferanse med kunde i Bergen? Dokumenter, epost, kalender sikkert lagret i skyen? Nettskyløsninger, mobilsikkerhet og samordnet kommunikasjon blir en stadig viktigere del av leveransene til bedrifter. I 1991 etablerte Hans Jakob Ruud og kona Marianne S. Ruud Tele Centra AS, som i dag går under navnet Telehuset Jessheim.

Nettskyløsninger, mobilsikkerhet og samordna kommunikasjon blir stadig viktigere del av det Telehuset Jessheim leverer til sine kunder.

I 1993 flyttet de inn i Telenor sine lokaler på Jessheim hvor de har butikk og kontorer. Hans Jakob jobbet 12 år i Alcatel før han startet opp sin egen bedrift. Med seg har han foruten kona Marianne også Pia Marian Hande og Gard Aas. De to sistnevnte har henholdsvis 15% og 20% eierskap i bedriften. Telehuset Jessheim leverer kommunikasjonsløsninger til små og store bedrifter og med over 20 års fartstid, er de en betydelig aktør som besitter stor kompetanse innen salg og distribusjon av tele- og datakommunikasjons løsninger.

I Tillegg leveres det service og supportavtaler som sikrer en knirkefri hverdag for deres kunder. Telehuset Jessheim er også en betydelig leverandør av Alcatel sine telefonsystemer.

Kjernekompetansen er ferdig pakketerte tale- og dataløsninger. Telehuset Jessheim kartlegger kundens behov og anbefaler produkter og tjenester levert fra markedsledende samarbeidspartnere.

4

– Ruud forteller at de jobber i en dynamisk bransje og at nye former for kommunikasjon stadig finner dagen lys. Mobilt bedriftsnett fra Telenor med summetone via Office 365 fra Microsoft, er en ny form for kommunikasjon som blir å finne hos mange bedrifter i nær fremtid.


Det var en fantastisk flott augustdag jeg fikk møte en kar ved navn Eivind Smith i sitt enestående hjem i Drøbak. Jeg ble møtt av en energibunt med ett engasjement jeg sent vil glemme!

Han legger til at samtlige foredrag skreddersys ned til minste detalj for hvert enkelt selskap, og han mener bestemt at det er høyst nødvendig for å oppnå både troverdighet og de resultater som den spesifikke bedriftsledelsen ønsker.

..ikke bare for det han til daglig driver med, men også for meg som menneske og person. Dette fikk jeg ta og kjenne på gjennom dagen hvor han geleidet meg gjennom sin fortid, sin merittliste og ikke minst sin genuine og brennende interesse for sine “nestekjærlighetsprosjekt”. Jeg ble oppriktig inspirert til fingertuppene når han ydmykt fortalte om sin vei mot det som i dag er hans “stolthet”.

Mr. Smith har jobbet med salg, markedsføring og forhandlinger på toppledernivå som involverer utbredt kontakt med kunder, underleverandører, myndigheter, massemedia og byråer.

Eivind Smith stiftet i 2001 Smith`n Consulting AS med formål om å bistå med bedriftsrådgivning, foredrag og konsulenttjenester til både små og store bedrifter. Han leverer foredrag som er dynamisk og inspirerende hvor han har like stort fokus på mennesket så vel som på salget. Kombinasjonen av dette gir resultater!

Skal ditt selskap investere i en eneste foredragsholder bør Eivind Smith kontaktes.

Hans enorme nettverk sikrer tilgang til beslutningstakere på toppnivå samt skaper resultater hans referansekunder mener er “priceless”.

Smith’n Consulting AS Vestbyveien 91, 1449 Drøbak, Mobil: 97 98 99 00 | Tlf: 64 93 30 90 Email: eivind@smithn.no | www.smithn.no 5


Trappemakeren AS ble stiftet i 2012 og er heleid av På Millimeter´n AS. De bærer pr. i dag 6 årsverk og omsatte i 2014 for 6 millioner. I startfasen har fokuset vært på investeringer og de er stolt over at de har egen produksjon i Valdres.

Alle deres trapper leveres etter mål og kan leveres i forskjellige materialer, tresorter, overflatekombinasjoner og med flere alternative rekkverk. De tilstreber markedets raskeste leveringstid fra forespørsel til ferdig montert trapp og garanterer befaring innen 3 dager fra forespørsel, og tilbud med 3D tegninger innen 1 uke.

Trappemakeren leverer trappeløsninger av beste design og håndverksmessige kvalitet. Trappemakeren har et stort utvalg av trapper i ulike stiler. De produserer og leverer blant annet trapper med moderne uttrykk, trapper med mer tradisjonelt preg, og empire-inspirerte trapper.

Trappemakeren AS - Ole Deviksvei 38, 0668 Oslo Telefon 625 78 100 - post@trappemakeren.no - www.trappemakeren.no

På Millimeter´n AS ble etablert i 1998 av Cato Johnsen som også i dag drifter selskapet fra sine lokaler i Ole Deviksvei 38 i Oslo. De bærer 10 årsverk og tar oppdrag i Oslo og omegn. Selskapet utfører oppdrag både i nybygg, tilbygg, samt oppføring og levering av hytter/laftehytter, rehabilitering, bad etc.

De har gode samarbeidspartnere innen el., rør og grunnarbeider, samt blikkenslager og maler. Selskapet har alle fagbrev intakt og har fokus på kvalitet, punktlighet og forutsigbarhet som igjen gjør at selskapet har skaffet seg en stabil kundemasse. På Millimeter´n AS leverer gode tall og er et selskap i vekst.

På Millimeter´n AS - Ole Deviksvei 38, 0668 Oslo Telefon 22 72 73 34 - cato@millimetern.no - www.millimetern.no 6


SolvIT AS | Finstadlia 81 | 1475 Finstadjordet Tlf: 400 01 987 | support@solvit.no | www.solvit.no 7


SpesDent Romerike er en spesialistklinikk med bred og lang erfaring innen kjeveortopedi. Marianne Jentoft Stuge er daglig leder og eier klinikken som ble etablert i 2013. Marianne er ydmyk når hun forteller om teamet sitt som hun er veldig stolt over og legger til at kunden til enhver tid er i fokus. I tillegg til egen kompetanse har de et tett og nært samarbeid med SpesDent AS i Oslo som har arbeidet med tannbehandling på spesialistnivå i over 25 år Klinikken tilbyr tradisjonell regulering foran på tennene: ● Blanke/hvite klosser: For de pasientene som vil ha en regulering som er litt mer kosmetisk akseptabel bruker vi hvite brackets, som er mindre synlige. ● Stålklosser: Tannregulering som vi vanligvis bruker på barn og ungdom er i stål og en av de minste på markedet. Klossene er svært avanserte og gjør behandlingen både mer behagelig, mer effektiv og er enklere å holde ren for våre pasienter. Spesdent tilbyr også fortrinnsvis sine voksne pasienter usynlig regulering: ● Incognito Regulering på baksiden av tennene. Vi bruker et system som heter INCOGNITO. Klosser limes på baksiden/innsiden av tennene. Brackets (kloss) er spesialtilpasset og vil derfor bli ca. 75-100 % dyrere enn vanlig regulering. Tannlegene i SpesDent Romerike er spesialister i sine fagfelt og har god dialog med skoletannlegene i området. De innehar et høyt faglig nivå og streber etter og til enhver tid være i stadig utvikling. Stabilitet og tilgjengelighet er viktige stikkord for teamet på Strømmen og dette er igjen med på å gjøre hverdagen til pasientene lettere. Gode rutiner, nøktern informasjon og forutsigbarhet nevnes også som et fokusområde og de ønsker til enhver tid å bli enda bedre på det de allerede er gode på.

SpesDent Romerike AS | Strømsveien 48 2010 Strømmen Telefon: 63 81 06 00 | kontakt@spesdentromerike.no | www.spesdenromerike.no 8


BIdrill AS er en fagkompetent leverandør av Business Intelligence-løsninger. Etableringen av firmaet skjedde i slutten av 2009, og sterkt involvert i dette var Geir Seitz og Jørn Erik Mathisen, som hadde lang erfaring innenfor Business Intelligence. Uten en eneste kunde eller referanse å vise til sto BIdrill ovenfor en utfordrende oppgave med å opparbeide seg et renommé helt fra bunnen av. 6 år senere kan BIdrill skilte med et godt rykte, et fagtungt seniormiljø bestående av dyktige folk som til sammen har over 100 år med erfaring innenfor Business Intelligence løsninger, og ikke minst en god kundebase som inneholder bedrifter som er høyt profilerte og blant de ledende innen sin bransje. BIdrill har som første BusinessObjects partner i Norden kvalifisert seg til å kunne levere SAP Enterprise Support for BusinessObjects porteføljen, gjennom sin oppnåelse av PCoE (Partner Center of Expertise) sertifisering. Som kunde hos BIdrill vil du oppleve at leveransen av løsningen ikke bare oppfyller dine krav, men du vil faktisk også kunne oppleve å få det lille ekstra. Bred og tung erfaring innenfor Business Intelligence gjør at BIdrill åpner øynene dine for muligheter du tidligere ikke har sett, slik at nettopp ditt firma vil kunne effektivisere driften av virksomheten. -

Gjennomføringsevne

-

Kvalitet i leveransene

-

Relasjonsbygging

-

Over 100 år med erfaring totalt

-

Første Business Objects-partner i Norden med

SAP PCOE-sertifisering

-

Nominert til årets BI-pris

- Får ditt firma til å nå sine mål BIdrill er i en vekstposisjon og vil ytterligere forsterke sin kompetanse fremover for å sikre sine kunder optimale leveranser.

BIdrill AS | Tordenskiolds gate 6B | 0160 Oslo Telefon: +47 22 75 44 99 | www.bidrill.no 9


Billkvam & Fagerhaug AS ble stiftet i 1983 av Dag Billkvam og Børge Fagerhaug. Selskapet holdt i mange år til på Østre Akervei i Oslo før de flyttet til sine nåværende lokaler i Østensjøveien i 2013. I dag driftes selskapet av Thorbjørn Herbrandsen som selv startet i selskapet i 2007. Pr. i dag bærer bedriften 20 årsverk, hvorav 4 tar seg av det administrative, samt 16 montører/læregutter som utfører oppgavene med stolthet. De leier også inn ytterligere assistanse ved behov. Selskapet er en komplett elektro-entreprenør og utfører både små og store jobber og prosjekter i næringsbygg, boligblokker, barnehager, sykehjem og nødetater for å nevne noen. Videre har Billkvam & Fagerhaug utført oppdrag for blant annet Norway cup gjennom 27 år.

Repeatkunder er jo svar på tiltale og Herbrandsen legger ydmykt til at viktigheten av det å levere ett godt stykke arbeid er ubetalelig. Det å bygge relasjoner over tid betyr alt. Selskapet leverte i 2014 fryktelig gode tall og de er stolt av å både ha miljøfyrtårn stempelet og at de er sertifisert i Startbank

Østensjøveien 15B, 0661 Oslo Telefon: 22 80 39 70 - post@billkvam-fagerhaug.no 10


En av Norges største innen skrivesaker Chrom AS er en av Norges ledende leverandører av produkter til bokhandlere, leketøysforretninger og kontorforsyningsleverandører. Det velassorterte sortimentet deres består av alt fra Ravensburgers populære puslespill til sofistikerte skriveredskaper fra Schneider. Chrom AS har historie helt tilbake til 1897 da danske Christian Olsen startet med salg av Parker-penner. Det norske selskapet ble etablert i 1934 og i dag er det daglig leder Kari Mortensen som eier bedriften. – Chrom AS fungerer som et mellomledd mellom leverandør og forhandler, og har agenturer på 10-12 forskjellige ledende merkevarer, forteller hun. Bedriften tilbyr en rekke produkter innen leketøy, gaveartikler, partyartikler, penner, spill, bøker og lignende. Hoveddelen av kundemassen består av bokhandlere, leketøysbutikker, og kontorforsyningsleverandører. De har ca. 1.000 faste kunder rundt om i hele Norge og jobber aktivt med å finne både nye agenturer og kunder. Selskapet omsatte i 2014 for 44 millioner og de distribuerer til hele landet fra sitt lager. Styrke i kjente merkenavn Chrom AS har lager i Larvik og kontorer sentralt på Helsfyr. Totalt er de 9 ansatte hvor 6 sitter på kontoret fordelt på kundeservice, administrasjon og økonomi. Resten er selgere spredt rundt om i hele landet. Kari sier hun er veldig fornøyd med de ansatte og at det er forholdsvis enkelt å finne dyktige folk til denne bransjen. Alle som tilbyr produkter i form av av gaveartikler, leketøy, penner, farger, bøker, spill og lignende er en type konkurrent, men hun sier at styrken deres ligger helt klart i de sterke merkenavnene de fører. – Det er gode produkter, med meget bra kvalitet og vi er stolte av å representere de, sier daglig leder. – Det er forbrukeren vi må nå, og det er forhandlerne våre vi skal gjøre fornøyde og ha et godt samarbeid med, avslutter hun.

Karoline Kristiansensvei 3 0661 Oslo

Tlf: 23 34 48 00 kundeservice@chrom.no

www.chrom.no 11


Constec AS ble startet i 1986 av Finn Sande. Etter mange år i bransjen valgte han å trekke seg tilbake for å bli pensjonist. I 2014 kjøpte Constec A/S aksjene i Scan-Diamant A/S på Røros og i mai 2015 ble selskapene fusjonert sammen til Constec Scan-Diamant A/S. Dette selskapet eies i dag av finske Levanto OY og Finn Sandes datter May-Britt Sande. I dag har Constec Scan-Diamant AS et helt nytt og unikt verktøyprogram som kan deles inn i 3 områder. Diamantverktøy som inneholder alle typer skjæreblad, slipeskiver og diamantkjernebor. Maskinprogram med blant annet kjernebormaskiner, asfalt/betongsager bordsager, betonslipemaskiner, betongfresemaskiner og elektroverktøy. Hardmetallverktøy med hardmetallblader for tre, stål og aluminium og verktøy som blir spesialtilpasset etter kundens behov. Vi har stor kompetanse og lang erfaring i bransjen sier daglig leder Knut Bergersen. Vi ønsker å kunne tilby våre kunder et bredt og spesialisert produktspekter til riktig pris og kvalitet. Ved å bruke leverandører fra hele verden, samt teste nye produkter grundig kan vi oppnå dette. I tillegg til salg så har vi også et service verksted som utfører service og reparasjoner på maskiner og utstyr. Vi har merkevareforhandlere i store deler av landet som fører produktene våre så tilgjengeligheten er god. Vi tror at alt kan gjøres bedre og ser stadig etter nye muligheter. Vi ser positivt på tiden videre.

kb@constec-tools.com | www.constec-tools.com 12


Vi tar din helse på alvor! Avancia Sport Center Skedsmo så dagens lys i 2006. I Avancia vil du føle deg som hjemme sier daglig leder Knut Ludvigsen. Hos oss er det god plass, god luft og fantastisk treningsmiljø. Avancia er et av Norges største treningssentere med 3 store saler med ca. 100 gruppetimer i uken. Vi har stor spinningssal, wattsykler, klatrevegg, barnepass, bilvask, massasje og spabehandlinger, naprapater, osteopater, fysioterapi, shop, cafe og ca. 200 parkeringsplasser. Kampsport har blitt mer populært de siste årene så vi tilbyr timer i kickboksing, boksing og brasiliansk jiu jitsu. Vi har alt av apparater og superflinke instruktører som hjelper til med å komme godt i gang.

God Form, mindre problemer

Nå er vi fornøyde med å kunne tilby livsstilendringskurs og jobber mot å kunne levere treningsreiser og flere treningsprogrammer ute. Vi vil jobbe tett mot bedrifter som ønsker trening i arbeidsplassen og det vil hjelpe med å holde ansatte friske og raske. Kom gjerne innom for en hyggelig prat og sjekk oss ut.

Avancia Sport Center Skedsmo AS Industriveien 4, 2020 Skedsmokorset Tlf: 64 83 51 70 knut.ludvigsen@avancia.no www.avancia.no 13


DSV ble stiftet i 1976 av 10 vognmenn i Danmark i 1976 og har i dag utviklet seg til å bli 3 juridiske enheter med hele 22.000 ansatte i 75 land. DSV Air & Sea AS ledes i dag av en stolt Ina Kaastad, som er ydmyk når hun forteller historien om hvordan det hele startet, og legger til at en av de 10 vognmennene fremdeles sitter i selskapets styre. Selv har Kaastad 25 års fartstid i bedriften. DSV Air & Sea AS har ett snitt på 40.000 sendinger i året både nasjonalt og internasjonalt og da både på veiene, på sjøen og i luften. ONE DSV – er ett framgangsrikt selskap som setter service, logistikk og punktlighet høyt. Dna`et i DSV er yrkesstolthet og jordnærhet og er deres bærende konstruksjon. Tillitt – stolthet – fellesskap – mot – det er 4 konkrete ord som gjenspeiler selskapet og er en rød tråd gjennom hele bedriften.

DSV Air & Sea AS Leiraveien 13B 2000 Lillestrøm Telefon: 09870 info@dsv.com www.nodsv.no

14


Baas Component AS er en av Norges ledende produsenter av spjeld i syrefast utførelse, målestasjoner og ventilasjoner og er en foretrukket leverandør til ventilasjonsentreprenører, skipsverft og større aktører i nnen on- og offshoreindustrien. Selskapet bærer pr i dag 4 årsverk og omsatte i 2014 for 31 millioner.

Målestasjoner og målestaver leveres til ventilasjonsanlegg hvor det er strenge krav tilnøyaktighet og selskapet er derfor ISO sertifisert,Achilles JQS sertifisert og godkjent av DNV. Selskapet fokuserer tungt på fagkunnskap og service og benytter den siste teknologien innen laserer og CNC – styrte maskiner. Punktlighet og forutsigbarhet er viktige stikkord! Baas Component AS streber etter at relasjoner skal være en arena for læring og utvikling.

Baas Component AS - Sophie Radichs vei 21, 2003 Lillestrøm Tlf: 63 80 10 80 - Faks: 63 80 11 45 E-mail: baas@baas.no - www.baascomponent.com

15


Lørenskog Bil & Caravan Service AS ble stiftet i 1996 av Edgar Bakken og Arnfinn Olsen. Selskapet har siden 2002 holdt hus på sin nåværende lokasjon på Lørenskog. Selskapet har hatt en sunn vekst over tid både når det gjelder kunderelasjoner og antall medarbeidere. I dag har dem 8 dyktige faglærte medarbeidere som yter maks til enhver tid.

Repeatkunder er viktig for dem og de streber etter å levere både til avtalt tid og avtalt pris. Pålitelighet, ærlighet og forutsigbarhet er høyt prioritert. Selskapet er blant 150 verksteder som er innunder MECA konsernet og utfører: ● Service og reparasjon av alle bilmerker ● EU kontroll ● Skifter dekk ● Bremser ● Firehjulsmåling ● Forstilling ● AC service ● Bygger om fra varebil til bil ● Ekstralys/Gulblink ● Toolpack bilinnredning Edgar nevner ydmykt at de har fokus på at god service til kunden er det viktigste og det er også kunden som er deres hovedfokus til enhver tid.

Lørenskog Bil & Caravan Service AS Solheimsveien 54 1473 Lørenskog Telefon: 67 90 25 62 post@lbcs.no www.lbcs.no 16


Med mer enn 20 års erfaring fra luftrensing i ulike miljøer er det få foretak som kan mer om innendørs luftrensing enn QleanAir. QleanAir Scandinavia lever virkelig opp til sitt motto ”QleanAir anywhere”. Med mer enn 20 års erfaring fra luftrensing i ulike miljøer er det få foretak som kan mer om innendørs luftrensing enn QleanAir. Historien om foretaket bringer oss til Sverige på slutten av 1990-tallet, der en nytenkende brannmann med allergi mot tobakksrøyk fant opp en patentert løsning for å beskytte omgivelsene mot nettopp passiv røyking. Siden da er QleanAirs røykekabiner å finne i 13 land i Europa, Japan og Sør-Korea samt Midt-Østen. I store deler av verden er kabinene vanlige innslag i ulike miljøer, alt fra kontorer og fabrikker til flyplasser og sykehus. Med den lovgivningen man har vedrørende røyking i Norge, finner man kabinene bl.a. i fengsler, innenfor eldreomsorg og psykisk helsevern, og om bord i passasjererfartøy. Man kan kort og godt si at QleanAirs røykeløsninger er å finne i de miljøer der man av ulike grunner ikke kan forby mennesker å røyke forteller Henrik Andersson QleanAir Scandinavias representant i Norge. Markedet så annerledes ut tidligere, men i og med at lovgivningen er endret har vi endret fokus og rettet oss inn mot blant annet ovennevnte segmenter fortsetter Henrik. Det er ingen tvil om at QleanAirs røykløsninger fungerer 100 %. Tobakksrøyk er noe av det vanskeligste å rense, da røyken inneholder millioner av partikler og gasser hvorav tusener av stoffer er kreftfremkallende. Med våre løsningene beskytter vi ikkerøykerne mot å bli utsatt for passiv røyking uten å skille røykerne fra ikke røykerne.

Beskytte mennesker, prosesser og produkter

Med bakgrunn i den patenterte luftrensingsløsningen QleanAir har levert siden 90-tallet har man nå i senere år utviklet nye produkter og forretningsområder. Etter at vår nye adm. dir., Dan Pitulia, tiltrådte for drøyt tre år siden har det skjedd utrolig mye, forteller Henrik. Han er en fremgangsrik entreprenør med bakgrunn fra legemiddelindustrien, og så omgående nye muligheter med samme velprøvde teknikk. Siden den dagen har vi også etablert oss i segmentene modulbygde nøkkelferdige renrom og luftrensing innenfor bl.a. lager og logistikk samt næringsmiddelproduksjon. Vår løsning kompletterer eksisterende ventilasjon og skaper et bedre luftmiljø hos mange ulike foretak. Vi har tre overgripende mål, uansett forretningsområde: Å beskytte mennesker, prosesser og produkter, forklarer Henrik. Vi har nettopp lansert vårt forretningsområde luftrensing her i Norge, etter å ha lansert det i Sverige i 2014, der vi har knyttet til oss kunder som bl.a. PostNord og IKEA. Vår løsning bygger på mekanisk filtrering, som har samme effekt på 100 %

LUFTRENSING AirQlean+

Bestill

GRATIS LUFTMÅLING

www.QleanAir.no/luftrensing Kontakt oss for referanser og hvordan vi kan hjelpe din bedrift.

Etter å ha fulgt utviklingen på nært hold i Sverige, er jeg overbevist om at vi kommer til å gå samme fremtid i møte her i Norge. Det er vel ingen som ikke vil ha hjelp til å skape et bedre arbeidsmiljø og redusere driftskostnadene med luftrensing som nedbetaler seg raskt. Akkurat nå har vi en kampanje med gratis luftmålinger og konsultasjon, avslutter Henrik, som mer enn gjerne kommer til Media & Nærings lesere for å snakke mer om så vel luftrensing som beskyttelse mot passiv røyking eller renrom.

QleanAir SMOKE FREE

LØSNINGER FOR LUFTRENSING. AirQlean+ AirQlean+ renser luften ved skadelige partikler og fører deretter 100 % ren og ozonfri luft tilbake til rommet. Reduserer kostnader for vedlikehold, renhold samt oppvarming. I tillegg oppnår bedriften et bedre arbeidsmiljø.

over tid og som virkelig fungerer. Vi fanger alle partikler, også de aller minste som er farlige å puste inn for oss mennesker, forklarer Henrik og peker på et bilde som pryder hans kontor på Lillestrøm. Foruten et betydelig bedre arbeidsmiljø takket være renere luft kan vi redusere kostnadene for bl.a. renhold og oppvarming fordi vi resirkulerer den rene luften i stedet for å trekke inn ny luft via ventilasjonen som må varmes opp eller eventuelt kjøles ned om sommeren. Det er smart luftrensing, sier Henrik.

Mer info på QleanAir.no

QleanAir – RENSER LUFT I ALLE SLAGS MILJØER En røykestasjon er en god løsning innen eldreomsorg, psykiatri, fengsel og shipping/offshore. Med løsning vil dere oppnå et godt innemiljø, brannsikker løsning, fleksibilitet samt reduserte energikostnader i forholdt til et røykerom.

www.QleanAir.no/produkter-roykfri

( 97 05 09 44 @

henrik.andersson@qleanair.no

17


Selskapet er totalleverandør innen prosjektering, sterk- og svakstrømsinstallasjoner, styringssystemer, service og serviceavtaler, drift- og vedlikeholdsavtaler. De har i dag en stabil kundemasse og omsatte i 2014 for 44.mill. De ønsker å ekspandere på sikt og Carl André legger til at de stort sett rekrutterer i egne rekker og at de pr. i dag har hele 5 lærlinger i staben. Hovedfokuset ligger på punktlighet, forutsigbarhet, god kvalitet og ypperste service.

Kreativ Elektro AS drives av Carl André Rønning og bærer i tillegg til ham 32 årsverk. Selskapet driver innen elektrisk installasjonsvirksomhet både innen privat- og næringsmarkedet i Oslo, Akershus samt Østfold.

Primærmarkedet er entreprenører, utbyggere og offentlig sektor. Det legges til at de er gode på leiligheter, skole og barnehager. Pågående prosjekter: - Sørenga (trinn 7+8) - Gjøneshagen - Finstad Park (Ski) - Rolvsbukta Selskapet har en god ordrereserve både for 2015-/16 og en stabil arbeidsstokk og har alle sertifikater og godkjenninger intakt. Selskapets hovedaksjonær er Elnett Øst på Hamar.

Kreativ Elektro Ski AS - Industriveien 34, 1400 Ski Telefon: 64 97 80 01 - carl.andre@kreativ-elektro.no - www.kreativ-elektro.no 18


Jacob Kielland startet i 1991 Power Up Oslo som senere ble til Jacob´s Auto-Supply. Firmaet startet som et enkeltmannsforetak og ble i 2002 solgt til Jacob´s Auto-Supply AS, et da nystartet aksjeselskap som tok over alle kontakter fra det gamle firmaet og videreførte dettes intensjoner. I dag leverer de bildeler til alle bilmerker og kan generelt få tak i alle delene som man kan trenge til bil. Ved å fokusere på egenimport, får vi bedre priser til våre kunder sier Jacob. Vi er veldig fleksible og kan skaffe mange deler som andre ikke har tilgjengelig.

Jacob´s Auto-Supply ligger i dag på Bryn i Oslo mellom Helsfyr og Brynssenteret med god beliggenhet i forhold til både t-bane, buss og E6. Vi føler vår markedsandel stadig øker og med våre gode priser kan vi konkurrere med andre store forhandlere i bransjen. Vår nyeste satsning blir nå på nett og vår nye nettbutikk, hvor vi presenterer alle våre artikler. Produktene vi selger kan leveres til kunder over hele landet. Vi er også representert i Norsk Bildelkatalog, en bransjekatalog for profesjonelle brukere i Norge. Vi ser positivt på fremtiden, og er klare til å møte nye utfordringer.

www.auto-supply.no

19


Mer Drift AS - Herredshuset. Huset for alle Herredshuset ble reist som en gedigen tømmerbygning i nasjonalromantisk dragestil for Ullensaker kommuneadministrasnen midt i Jessheim i 1901, Herfra drev kommunen sin virksomhet fram til 1967, da det nye rådhuset sto ferdig. Huset ble opprinnelig brukt som fest og selskapslokaler. I årene 1987 - 1998 ble huset tatt i bruk av helse- og sosialetaten, og kommunens storstue forsvant. Savnet ble stort, og i 2002 satte Ullensaker kommune ved ordfører Turid Smestad Jakobsen i gang en interessegruppe for et intenst restaurerings- og moderniseringsarbeid. Takket være en enorm dugnadsinnsats kunne Stiftelsen Herredshuset og Herredshusets Venner høsten 2003, åpne dørene igjen til innbyggernes store glede. Herredshusets Venner har omtrent 300 medlemmer.

20

I 2015 fikk Herredshuset nye eiere og ble kjøpt opp av Mer drift AS. Som eies av Marius Elvis Rollvang & Mats Eide. Med gjestfrihet og profesjonalitet i alle ledd har Herredshuset bidratt til gode minner i mer enn 110 år. Enten du skal arrangere en privat feiring eller en storslått firmafest, har Herredshuset på Jessheim utallige løsninger å tilby, alt fra selskapslokale, minnestund, bryllupslokale, kurs og møtelokaler. Deres selkapskoordinatorer har lang erfaring fra alle typer selskaper og størrelser, fra intime små samlinger, til store arrangementer i eller på utsiden av Herredshuset. Herredshuset kan tilby ulik catering etter ditt ønske, med smaker og berøring av moderne gastronomi. de skreddersyr menyer med innspill av lokale førsteklasses varer, som gjør selskapet til en festopplevelse.


Tradisjoner fra 1872 I ca. 30 år har det blitt skiftet glass her på Helsfyr. Glenn Furulund er i dag avdelingsleder på Riis Bilglass Helsfyr. Vi har holdt til her lenge nå og føler dette er et godt sted. Vi har godt samarbeid med våre nabobedrifter som driver med bilutleie og skadereparasjoner. Det viktigste er å ha fornøyde kunder ved å yte god service og levere kvalitet sikret arbeid. Vi gjør alt innen bilglass både for store og små biler. I tillegg så legger vi på solfilm og gjør installasjon av musikkspillere. Vi føler det er viktig å tilrettelegge besøket for våre kunder på en best mulig måte. Derfor

tilbyr vi både leiebil, henting og levering av biler for kundene. Med et godt team så har vi stor kapasitet. Vi er i dag 8 ansatte med god faglig kompetanse i feltet. Jeg selv har fagbrevet i glassfag. Å være i Riis kjeden er vi veldig fornøyde med. Nye kunder strømmer til hele tiden og vi har en god synlighet fra veien. Vi har en veldig målrettet

fremtid foran oss. Riis kjeden holder store kampanjer og gjør det spennende for våre kunder å være en del av oss med blant annet konkurranser. Her på Grenseveien er det mye konkurranse og store bilforretninger. Så det er viktig å alltid være på tå og følge markedet. Vi jobber videre med kunderelasjoner og ser frem til tiden fremover.

Riis Montasje AS | Grenseveien 80 | 0663 Oslo Telefon: 958 26 105 | glenn@riis.no | www.bilglass.no 21


Skolsegglia FUS barnehage er en privat barnehage med tilholdssted på toppen av Brånåsen i Skedsmo kommune. Barnehagen ble ferdigstilt i 2006 og har vært i drift siden. Trygge barnehager AS står bak etableringen og FUS er driftsselskapet. Gode pedagogiske pilarer og bra organisering er viktig for oss her på Skolsegglia sier daglig leder Grethe Otelie Gabrielsen. Barna skal ha det best mulig og det må vi aldri glemme, trygghet er grunnmuren for læring og utvikling. Barna trenger omsorg, nærhet og ikke minst god tilknytning til de som jobber her. For å oppnå dette har vi organisert oss i aldersinndelte avdelinger, hvor personalet følger barna så langt det går gjennom årene de er her. Når barna er fire år har de et år på friluftsavdeling. Det er en gullgruve for den fysiske utviklingen. Tidlig tilknytting mellom barn og ansatte er i fokus og vi utvikler personalets kompetanse ved bruk av veiledning etter COS–P, Trygghetssirkelen. Barnehagens miljø preges av mellommenneskelige relasjoner og omtanke. Prosjekter formes ut fra barns innspill, interesser og ønsker. Personalets rolle blir å ta tak i barns initiativ, og følge opp og bygge videre på det for å oppfylle Rammeplanens intensjoner. Godt foreldresamarbeid er viktig for oss og vi prøver å gjøre det enklere for foreldre med henting og levering ved å ha lengre åpningstider. Vi har også full matservering, både for å skape fellesskap rundt måltidene og for sette fokus på kosthold.

I dag er vi 22 ansatte fordelt på heltid og deltid i tillegg til å ha lærlinger. Vi har full pedagogdekning med 7 pedagoger i tillegg til styrer og god ansiennitet blant ansatte, noen har vært her siden starten. Det er viktig for oss å være i utvikling, og vi liker å se 2-3 år fram i tid. Hva kan forbedres, hva kan vi utvikle videre og hvordan kan vi alle dra i samme retning. Vår eier deler vårt syn på at ting gjøres for barnas beste så vi får ofte tildelt midler for å oppnå dette. Prosjekter vi nå jobber med er å utvikle uteområdet for å stimulere til enda bedre lek og utvikling, legge inn IKT læring og søke etter flere pedagoger. Det blir en spennende tid videre for oss og barna her på Skolsegglia avslutter Grethe.

Skolsegglia Fus Barnehage AS Skolsegglia 3, 2019 Skedsmokorset | Telefon: 64 83 59 10 | dl.skolsegglia@bhg.no 22


Tylö AS feirer i år 40 år i Norge og bærer i dag 3 årsverk. Selskapet er et 100 % datterselskap av Tylö AB som i år feirer 60 år. Selskapet drives av Per E. Lome. Alle Tylö sine produkter produseres i Halmstad i Sverige og har markeder i hele 90 land. Selskapet totalt sett omsatte i 2014 for 215 millioner.

I Norge innehar Tylö AS hele 75-80 % av markedsandelene og de har en stabil kundemasse innenfor byggevarekjeder, elektrogrossister og rørleggere med gode rammeavtaler. Bedriften har fokus på kvalitet, service og punktlighet. Når du velger et Tylö-produkt, kan du alltid regne med gjennomgående høy kvalitet.

Tylö AS er i dag et av verdens ledende produsenter av stimulerende miljøer for badstue, dusj og dampbad. Velvære er ett velegnet stikkord for Tylö sine produkter, i tillegg til at japanske studier viser at det å bruke badstuer har- og gir en god helse-effekt. Nytt på markedet er «softsauna» hvor det brukes urter og eteriske oljer.

Tylö AS Vitaminveien 1A, 0485 Oslo Telefon: 22 79 77 50 post@tylo.no | www.tylo.no 23


Et tverrfaglig, uavhengig og rådgivende ingeniørkontor. UnionConsult har sine røtter tilbake til 50-tallet med rådgivende ingeniørarbeid. I dag er UnionConsult en sammenstilt og samlokalisert union av rådgiverselskaper i Oslo, Fredrikstad, Elverum og Brumunddal med felles ledelse, eiere og administrasjon. Konsernsjef Jan Løkke sier det har vært en god og stabil vekst de siste årene og at ansatte har økt fra 4050 til over 90 på få år hvor de fleste er sivilingeniører og ingeniører. I dag har vi et bredt spekter med rådgivning

innenfor byggteknikk, elektro, VVS, brann, akustikk, bygningsfysikk, energi, miljø, HMS og byggeledelse. Vi satser mye på å ligge på fronten innenfor våre segmenter sier Jan. Våre ansatte skal være best på fullverdig BIM-prosjektering. Det er viktig for oss. Med et hypermoderne webbasert KS-system så har vi kontroll over alle ledd. Analyse og beregning er også en stor del av vårt arbeid. Innen f.eks. brannsimulering så kan vårt system vise røyk- og brannutvikling i alle typer rom og fastslå om

sikkerheten er bra nok. Slike beregninger vil kunne være besparende for en byggherre som ellers vil måtte velge dyre preaksepterte løsninger. Nå er vi i en fase hvor vi vil øke vår kapasitet og utvide markedet. I dag er de fleste jobbene våre i Østlandsområdet men vi er også landsdekkende. Vi vurderer å åpne flere avdelingskontorer og bli representert i flere byer. Vi føler vi har lykkes med å vokse den siste tiden og vi vil gå fram den samme veien videre avslutter Jan.

Skisse over rømningsveier, Ski Rådhus

Unionconsulent VVS og Klimarådgivning AS Ryensvingen 1, 0680 Oslo | Telefon: 976 41 910 | jan.lokke@unionconsult.no | www.unionconsult.no 24


- Behandling fra topp til tå! Look At Me VG-passasjen AS tilbyr i sitt 250m2 store lokale et totalkonsept hvor man kan motta behandling bokstavelig talt fra topp til tå. Med over 20 års erfaring i bransjen vet eier Trine Sund Gillund hva som skal til for å kunne gi kunden en opplevelse utover det vanlige. Hun stiftet selskapet i 1994, en tid hvor det var vanskelig å få tak i fagfolk som var dyktige. Den dag i dag har hun 12 ansatte som alle kan skilte med fagbrev og flere av de har lang og solid erfaring fra bransjen. Det å være den mest attraktive frisørsalongen er én ting, men å kunne tilby kundene hudpleiebehandling i tillegg til et bredt sortiment av kjente merkeprodukter gjør at totalkonseptet blir komplett. Look At Me har også en egen nettbutikk hvor man kan bestille de produktene man måtte ønske. - Vi tilbyr på toppen av dette våre kunder 5 % cashback for hver handel de utfører, slik at det også vil være mulig å spare penger hvis man er en regelmessig kunde hos oss, sier Trine Sund Gillund. For fremtiden påpeker hun viktigheten av å holde seg oppdatert i et stadig voksende marked, og at en nøkkelfaktor for videre suksess utvilsomt ligger i kompetansen de besitter hos Look At Me.

post@lookatmenettbutikk.no | www.lookatme.no | #lookatmeoslo Lookatme Akersgata as, Akersgata 55, OSLO Telefon: 22 33 62 20

Lookatme Skøyen as, Karenslyst alle 40, OSLO Telefon: 24 11 98 00 25


Prestige Auto AS eies og driftes av Faisal Mir og Jonny Khan. Begge to har lang fartstid i bransjen og startet selskapet sammen i 2013. De holder hus på Skedsmokorset og eier selv lokalene hvor de til enhver tid har inne ett sted mellom 40-50 nyere bruktbiler. I tillegg leier de også ut ca. 1000 kvadrat til Bilxtra i samme bygg. Gutta er ydmyke når de legger frem hva som er viktig for dem og setter stor pris på all positiv omtale de har fått og da spesielt på sosiale medier. Dette har ført til at de stadig opplever at kunder returnerer og ønsker bruke dem om og om igjen. Prestige Auto AS streber etter å levere med høy presisjon, har et trygt og godt nettverk og skreddersyr leveranse etter kundens behov. • De har alltid gode bruktbiler med tilstandsrapport på lager. • Forhandler kun gode brukt biler • Tar innbytte • Tilbyr rimelige finansløsninger • Tilbyr rimelige forsikringer • Tar kommisjonssalg • Forhandler tilbehør (alarm, tracker, defa, dekk, felg osv.) Både Mir og Jonny er løsningsorienterte og ønsker å tilby, samt levere en forutsigbar og ryddig prosess. Kontakt Prestige Auto AS for uforpliktende tilbud! Ingen oppdrag er for små, eller for store!

Prestige Auto AS Industriveien 27D 2020 Skedsmokorset Telefon: 97 86 86 86 mir@prestigeauto.no www.prestigeauto.no 26


Sigma Entreprenør AS er en mesterbedrift i bygg og tømrerfaget. Etableringen av selskapet skjedde i 2012 med daglig leder Lars Johansen og en tidligere kollega av han i spissen, i tillegg til en tredjepart. Siden den gang har firmaet vært i sterk vekst, og daglig leder Lars Johansen fremhever at det har vært en sunn vekst. Lars Johansen er en mann som ser muligheter og løsninger, derfor er det å rekruttere unge lærlinger som vil ut i arbeidslivet et fokusområde hos Sigma Entreprenør. I dag består firmaet av totalt 9 mann, hvor man finner høyt kvalifisert fagkompetanse med forankring i yrkene tømrer, murer og maler. Dette gir derfor unge lærlinger et godt arbeidsmiljø med store muligheter for utvikling. Hos Sigma Entreprenør finner du håndverkere med høy yrkesstolthet, som arbeider målrettet for å oppnå de beste resultater for sine kunder. Sigma Entreprenør påtar seg de fleste typer oppdrag, alt fra større rehabiliteringsprosjekter og tilbygg til mindre serviceoppdrag. Som sertifisert våtromsbedrift og medlem av byggmesterforbundet sørger de for at resultatet blir perfekt. Den siste tiden har Sigma Entreprenør jobbet med restaureringen av kirken St. Dominikus med prosjektleder Jon Flåtten i spissen. Dette er et godt eksempel på store prosjekter som Sigma Entreprenør er kapabel til å ta seg av. Alle bildene er ferdige resultater fra restaureringen av den katolske kirken. Man ser tydelig presisjonen og detaljene i arbeidet de har lagt ned, noe som gjør at den arkitektoniske perlen fremdeles bevarer stor originalitet.

Nedslagsfeltet til Sigma Entreprenør er primært Oslo og Akershus området, og de har flere faste kunder som befinner seg i dette området. Lars Johansen ser lyst på fremtiden og håper at bedriften skal fortsette sin sunne vekst og fortsette rekrutteringen av unge lærlinger.

Sigma Entreprenør AS | Sandstuveien 49B | 1184, Oslo Telefon: 90 77 95 72 | lars@sigmaentreprenor.no | www.sigmaentreprenor.no

27


Romerike Catering AS ble etablert i 1989 av en på den tiden arbeidsløs kokk, ved navn Per Erik Harfallet. Det var trange tider, men Per Erik fikk et tilbud om å kjøpe en cateringvirksomhet for en billig penge og benyttet seg av muligheten til å starte opp et firma selv. Gjennom hardt arbeid og pågangsmot har han bygget opp en cateringvirksomhet som i dag står frem som en av de aller beste på Øvre Romerike. Hos Romerike Catering vil du finne kvalitetsmat laget fra bunnen av med gode norske verdier og tradisjoner som drivkraft. Samtidig har de en kreativitet i matlagingen og lytter mer enn gjerne på ønsker som kundene måtte ha, ergo er fleksibilitet et beskrivende stikkord om Romerike Catering. Leveranse av mat til møter og overtidsmat til bedrifter er også noe man kan benytte seg av. Alt fra små oppdrag som innebærer overtidsmat til større oppdrag som utleie av lokalet deres på Dal er innenfor hva denne virksomheten kan bistå med. I arbeidsteamet hos Romerike Catering finner vi en grafisk designer som også er delvis ansvarlig for markedsføringen, i tillegg til tre kokker, hvor av den ene er daglig leder, Arnstein Løkken. Med utdanning i regnskapsøkonomi og erfaring fra flere tidligere restauranter og cateringselskap stiller Arnstein Løkken med sterk kompetanse innenfor faget. Han er den utvalgte som skal ta over driften av Romerike Catering AS etter Per Erik Harfallet, som startet firmaet. Romerike Catering er en av tre avdelinger, og holder til på Dal. Nedslagsfeltet har hovedsakelig vært på Øvre Romerike, men de leverer også til Nedre Romerike. Arnstein Løkken er en mann som har ambisjoner, og som ser mulighetene i et område hvor næringslivet stadig vokser. Derfor har han planer om å åpne flere avdelinger, men først og fremst vil han komme godt inn i den nye rollen som daglig leder i Romerike Catering AS.

Folkeparken | 2072 Dal | Telefon: 971 65 995 | info@romerikecatering.no 28


Møller Bil Etterstad startet som en Seat og Skoda forhandler på Ensjø i Oslo i 2001. I dag er de en del av Møller Bilpartner AS med Møller Bil AS som hovedaksjonær. Skoda kom først til Norge i 1992 og det var da stor import av bilene startet. Skoda salget har økt for hvert år og i dag er vi Norges største Skoda forhandler sier Daglig leder Boye Evensen. Med stor Oslo som marked trengte vi større plass og flyttet i 2008 til nye lokaler på Grenseveien.

til en bil i et og samme bygg. Om det er dekklagring eller ruteskift kan dette gjøres hos oss. Vi ønsker å betjene kunder best mulig og gjøre det lettest mulig for dem. Bilmarkedet endrer seg og vi ønsker å følge denne utviklingen. Skape nye segmenter og kunne levere nye bilmodeller til alle behov er en stor del av fremtiden. Kunden er første prioritet og skal føle seg trygg og ivaretatt hos oss her på Møller Bil Etterstad, din lokale Skoda forhandler.

Vi har i dag salg av ny og bruktbiler og verkstedtjenester for alle kunder. Vi har også Smart Repair for små kosmetiske skader. Møller Bil Etterstad ønsker å bli en totalleverandør. Kunder skal kunne komme til oss og få utført alt de trenger

Møller Bilpartner AS | Grenseveien 67, 0663 Oslo Tlf: 24 03 22 60 | Faks: 24 03 22 81 E-post: etterstad@moller.no | www.skoda.no/etterstad

SALG Mandag - fredag Torsdag Lørdag

07:30 - 17:00 07:30 - 19:00 10:00 - 15:00

VERKSTED Mandag - fredag Lørdag

07:00 - 17:00 Stengt

DELELAGER Mandag - fredag Lørdag

07:00 - 17:00 Stengt 29


Mats J Uldal er faglig ansvarlig for utdanningens innhold. Han er Europas mest erfarne TFT instruktør og var den som tok TFT til Norge i 1997. Han har utdannet de aller fleste av de TFT terapeutene som nå er utdannet i Norge, Sverige og Danmark. Han har demonstrert metoden på TV, radio, i ukeblad og i mange avisartikler. Han har holdt over hundre foredrag om TFT og regnes som en av de som internasjonalt har bidratt mest til utviklingen av TFT de siste 10 år.

Målsetting med TFT-utdanningen: - Å få innsikt i historikken og teorien rundt TFT - Å lære seg hvordan TFT kan brukes som en effektiv selvhjelpsteknikk. - Å lære den praktiske kunnskapen og tilegne seg de nødvendige ferdighetene for å kunne benytte TFT overfor klienter med mange typer følelsesmessige problemer og spennings-og smertetilstander. - Å få oversikt over og trening i avanserte spørsmålsteknikker utviklet av Mats Uldal, som øker sannsynligheten for et optimalt resultat

Han er Founding Director ved Global Institute of TFT, en non-profit organisasjon som hjelper traumeofre i inn-og utland og han har i flere år sittet i det internasjonale styret i ATFT Trauma Reliefe Group. Mats J Uldal har bakgrunn som spesialist innen idrettspsykologi og mental trening og han har arbeidet i næringslivet i mange år, med emnet topp-prestasjonstankegang. Han har behandlet flere tusen mennesker i Europa med Tankefelt Terapi, bl.a medlemmer av Europas Kongehus. Grunnutdanning i Mats Uldal Tankelfeltteknikker går over 1/2 år Mats Uldal International School of TFT (MUIS) har den ledende utdanningen av tankefeltterapeuter i Europa. Den bygger på den internasjonale utdanningen til dr. Roger Callahan innen Tankefeltterapi og som Mats Uldal har utviklet videre til Tankefeltteknikker. Utdanningen går over ca ½ år og består av seks kursdager over tre moduler a 2 dager, og to praksisdager; én i tilknytning til modul 2 og én til modul 3. Inkludert i utdanningen er også egenstudie, praktisk øvelse / trening og oppfølging i 2 år etter siste kursmodul.

Muis AS, Mats Uldal International School of TFT Solheimveien 62, 1473 Lørenskog | Telefon: 94 111 110 mats.uldal@gmail.com | www.muis.no 30


Handysize selskapene består av Handysize AS og Handysize Nordic AS. Som en av to gründere har Charlotte B. Gamst vært med hele veien, og angrer ikke et sekund på at hun var med og startet opp Handysize AS i 2006, og da senere Handysize Nordic AS i 2012. Selskapenes forretningsidé er å selge praktiske og innovative produkter til reisende og folk på farta gjennom nettbutikker, butikker i kjøpesenter og på knutepunkter i Norge.

Noen av våre merker:

-Visjonen til Handysize er at de skal bli den ledende aktøren i Norden på produkter til reise og opplevelse. Handysize Nordic AS er distributør/agent for 30 merkevarer som blant annet Trunki, Skross, Gillette, JVC, Camelbak, Travelon og Antibac. De har samlet det beste av smarte og multifunksjonelle produkter med god kvalitet til folk på farta i kategoriene hygiene, barn, kontor, reise og fritid. Handysize Nordic leverer til 800 butikker i hele Norge, som barnebutikker, gavebutikker, bokhandlere, kiosker på sykehus, flyplasser og reisebutikker. Handysize AS består av tre butikker lokalisert på to av Norges beste kjøpesentre, da henholdsvis Byporten shopping i Oslo Sentrum og Sandvika Storsenter i Bærum, i tillegg til nettbutikken www. handysize.no I Norge er Handysize forholdsvis alene på markedet, slik at konkurransen er relativt liten. Til fremtiden skal teamet i Handysize sørge for å bli bli enda bedre på «folk på farta» produkter, og stadig vokse slik at de kan få en sterkere posisjon som en totalleverandør.

Noen av våre produkter:

Handysize Nordic AS | Bispegata 16, 0191 Oslo Telefon: 47 21 52 52 42 | ordre@handysizenordic.no | www.handysizenordic.no 31


Holmen Minilager AS ble etablert i 2002 og overtatt i 2004 De selger også kartonger, perfekte for lagring og stabling. av en liten familiebedrift med røtter helt tilbake til slutten Med hovedbase på Holmen i Oslo hvor de startet har de nå også av 1800 tallet. Kristiania Visergutkontor AS startet som et utvidet til flere steder i Oslo. I 2006 åpnet vi en avdeling på Storo og flyttebyrå i 1894 og er forsatt i drift i dag. Etter å ha levert en på Bøler i 2011 sier Eirek. lagringtjenester i tillegg til flyttehjelp i mange år valgte Vi var tidlig ute med konseptet minilager da dette var mindre kjent i de å skille lagringen til et eget selskap. I dag driver Eirek Norge. I dag er det mange aktører i markedet og konkurransen langt større. Selv om vi er en liten familiebedrift ønsker vi å videreutvikle Taasen Holmen Minilager og hans fetter driver Kristiania og utvide. Vi har lang erfaring fra bransjen og er fokusert på sikker og trygg lagring for våre kunder. Visergutkontor. Holmen Minilager leverer lagringstjenester for både privat og bedriftskunder. Minilageret er basert på konseptet “selvbetjeningslager” hvor kunden etter å ha tegnet kontrakt ordner alt selv. Det er selvfølgelig mulig å bestille hjelp eller leie tilhenger for å frakte selv.

Vi er i en tid hvor automatisering begynner å bli stort. Det er hva vi nå fokuserer på i våre lagre. Et automatisert adgangssystem som gjør det lettvint for kunder å komme seg inn og ut. Fremtiden er mer teknologibasert og vi ønsker å henge med den utviklingen.

Holmen Minilager AS Adresse:Stasjonsveien 53, 0771 Oslo | Telefon: 22 22 55 10 Epost:post@holmenminilager.no | www.holmenminilager.no 32


Wireless Security AS ble etablert i desember 2011 med formål om å levere sikker trådløs/mobil infrastruktur som erstatning for kabling, for eksempel innen kameraovervåkning. Selskapet har spisskompetanse innen avansert nettkonfigurasjon, overføringsprotokoller og sikkerhet, samt rundt samspillet mellom ulike enheter i nevnte trådløse nett. Vi fokuserer på infrastruktur og montasjetid. Våre IP unit og trådløse enheter gjør at vi kan bygge mobile og fleksible infrastrukturer over store avstander uten bruk av kabling. Ved at vi kan ferdig konfigurere og delmontere på egne produkter før montasje, gjør at selve montasjetiden hos kunde blir veldig kort. I dag består Wireless Security av 4 ansatte i salg, produksjon, teknisk og administrasjon. Knut Morten Bjørnsrud er daglig leder i selskapet og er veldig fornøyd med utviklingen. Vi får flere og flere kunder og må vokse deretter. Vi vil få inn flere nye ansatte som kan være med å styrke oss teknisk og produksjonsmessig. I dag er vi landsdekkende men vårt største nedslagsfelt er Øst og Sørlandet. Markedet forandrer seg stadig så det er viktig å følge med på utvikling slik at man kan skape nye produkter deretter. Fremtiden vil jo bringe flere produkter, vi ønsker å synliggjøre oss mer i markedet og fortsette med levering av god kvalitet og service, avslutter Bjørnsrud.

Jerikoveien 20, 1067 Oslo Telefon: 483 14 350 knut.morten@wisec.no www.wireless-security.no www.wisec.no 33


Stor vilje og arbeidskraft. Hjalmar Ottesen fikk i 1991 diagnosen Multippel Sklerose (MS). Dette valgte han å se bort ifra og kjøpte selskapet Firesafe to år senere. I løpet av 11 år utviklet jeg Firesafe til en stor aktør innen brannsikring med datterselskaper i Sarpsborg og Danmark sier Ottesen. Da jeg i 2004 valgte å selge Firesafe til Protan var det grunnet stor arbeidspress og jeg trengte en pause. Gjennom investeringsselskapet Hjott AS styrer Hjalmar en rekke selskaper samt investerer og utvikler nye produkter, spesielt innenfor byggebransjen. Bare 6 måneder etter salget av Firesafe kom Hjalmar over et selskap i Stockholm. Selskapet jobbet med sprøyting av gips på

vegger og tak framfor å montere plater, i tillegg til produksjon av glassfiberarmert betong med ekstrem densitet. Jeg valgte å kjøpe selskapet grunnet dette var produkter som var helt ukjent i Norge på det tidspunktet. Med en tidligere kollega Morten Ulvedal flyttet vi virksomheten Byggimpuls AS til Norge. To år senere solgte jeg selskapet til Ulvedalen som fortsatt driver Byggimpuls. Hjott AS startet i 1998 og har i dag utviklet seg til å innebære Hjott Bygg AS, Hjott Entreprenør AS og Hjott Export AS. For noen år tilbake kjøpte vi også et næringsbygg på 4600 kvadratmeter på Aurskog hvor vi har kontorer, lager og produksjonslokaler. I tillegg så har vi også ledige lokaler i bygget for utleie. Det er mange spennende prosjekter på gang om dagen, deriblant Hjott Bygg AS som jobber med oppføring av nærmere 50 unike terrasseleiligheter på Løken i Aurskog og Høland. Vi ser frem til tiden videre.

Telefon: 45 25 84 79 | ho@hjott.no | www.hjottbygg.no 34


35


Ny og innovativ byggemateriale Hjott Bygg AS bruker lettbetongen Selcrete ved oppføring av boliger. Utviklet av Selvaag gjennom 15 år viser og som viser oppsiktsvekkende egenskaper. Produksjonen foregår hos Luster Betong AS i Sognefjorden og Hjalmar Ottesens morselskap Hjott AS står bak 60 prosent av aksjene i selskapet. Jeg valgte å investere i Selcrete fordi det er et unikt produkt utviklet i Norge sier Hjalmar.

i tillegg til at materialet er brannsikkert. Produktet råtner ikke, er frostsikkert, har en vekt på ca. 10 prosent av tradisjonell betong og er 100 prosent resirkulerbart. Vi har også et godt samarbeid med Selvaag og sammen med Ole Gunnar Selvaag har vi mange gode ideer og løsninger. Et spennende prosjekt vi jobber med om dagen er eksport av Selcrete i Afrika. Sammen med Selvaag og andre investorer har vi nå to produksjonsanlegg montert i Sør-Afrika. Vi er igang med datterselskapet og boligbygging i Sør Afrika. Hjott Export som står for prosjektering, hvor Selvaag er hovedaksjonær i dette firma.

Hus bygget med slike elementer blir brannsikre og tilnærmet vedlikeholdsfrie. Tester viser at Selcrete har god varmeøkonomi

Telefon: 45 25 84 79 | ho@hjott.no | www.hjottbygg.no 36


37


Brannsikring av bygninger og eiendom i fokus! Stopfire AS har lang erfaring i faget med eiere som starta som montører og jobbet seg opp. I dag er Jan Ingar Ottesen daglig leder og medeier i selskapet. Med seg har han Thomas Ottesen som medeier og Hjalmar Ottesen som styreleder i selskapet. Hjalmar har vært i bransjen siden 80-tallet da han begynte i Protan Brannsikring. I 1993 kjøpte han sammen med Håkon Ameln og Nina Skeime Kostøl Firesafe AS av Norsk Hydro. De bygde selskapet opp til å bli markedsledende i Norden.

Hjalmar solgte seg ut av selskapet i 2004 for å søke nye utfordringer og fikk en 5 års karantene fra konkurranse i bransjen. Nå har det gått over 10 år og jeg ser et spennende og voksende marked og ser fram til å være styreleder sier Hjalmar. Det vi spesialiserer oss på idag er brannbeskyttelse av stål, branndører, branntetting og bygningsmessig brannsikring. Vårt utgangspunkt er å finne rette løsninger, sier Jan Ingar Ottesen. Med engasjerte ansatte og de riktige produktene skaper vi fornøyde kunder. Med godt forarbeid og trygt samarbeid gjøres jobben kun en gang.

Jan Ingar Ottesen | Mobil: 934 21 227 | E-post: jio@stopfire.no Thomas Ottesen | Mobil: 404 62 110 | E-post: to@hjott.no HOVEDKONTOR: Hjott Entreprenør AS | Torvet 6, 2001 Lillestrøm 38


NYHET: Stopfire starter mobilavdeling! Mobilavdelingen garanterer oppstart av brannsikring innen 48 timer for våre eksisterende kunder på Østlandet. Med dette øker vi vår trygghet for våre kunder. Ta kontakt - vi stiller opp! Tlf: 93 42 12 27

Noen av våre prosjekter: StopFire har i løpet av kort tid fått en rekke oppdrag innen brannsikring. Dette er noen: • Sørkedalsveien 169, Oslo. Branntetting og bygningmessig brannsikring. • Grevlingen skole, Vestby. Branntetting og brannbeskyttelse av stål. • Årnesbyen, Årnes. Brannbeskyttelse av stål. • Ahlsell, Kløfta. Brannbeskyttelse av stål og branntetting • Gartnerløkka, for Veidekke • St Gudmund katolske kirke, Jessheim • OSL, Gardermoen • Bergkrystallen borettslag

39


En voksende bedrift i transportbransjen! Daglig leder/styreleder Dan de Lange startet i 2003 DDL Transport som et enkeltpersons foretak og etter mange år i bransjen og et godt opparbeidet nettverk ble Stor Oslo Transport AS stiftet i 2009. Virksomheten omfatter både lager (terminal) og transportoppdrag. Selskapet har pr i dag 16 ansatte hvorav hovedtyngden av de ansatte har vært med Dan fra starten i bransjen. For å dekke behovet for sjåfører

brukes også selvstendige sjåfører til å utføre oppdrag. «Vi er spesielt fornøyd med vår levering av skreddersydde løsninger til våre kunder. En totalløsning kan innebære henting, lagring, plukking, omlastning og videresending. Alt etter hva kundene våre har behov for.» sier Dan.

på 48 biler tilpasset for både langtransport og distribusjon i Norge. Det er en tøff bransje vi er i og da er det spesielt viktig å kunne skille seg ut i markedet. Personlig service, tilpasning, fleksibilitet og stabilitet er noe vi setter stort fokus på. Vi har gradvis bygd opp selskapet, spredd omsetningen utover mange ulike kunder og skapt et trygt og godt fundament for videre kontrollert vekst.

«Selskapet har i alle år investert i en moderne og allsidig bilpark noe vi føler er viktig for å kunne møte markedet. I dag har vi en flåte

«Vi vil alltid stille opp for våre kunder» utrykker Dan. «Ta kontakt med oss for å høre hvordan vi kan hjelpe deg».

Stor Oslo Transport AS Rolf Olsens vei 30, 2007 Kjeller Fax: 63 84 44 71 E-post: post@storoslotransport.no | www.storoslotransport.no 40


Helsfyr Atrium

Gardermoen Congress

Ingeniørene Seim & Hultgreen AS ble etablert i 1986 av Helge Seim og Erik Hultgreen. Bedriften har spesialisert seg på generell rådgivning innen byggeteknikk. Helge Seim sier de betjener profesjonelle byggherrer, arkitekter og entreprenører på et bredt felt.

Vi har mange prosjekter om dagen med blant annet boligblokker og kontorbygg. Prosjekteringsarbeid er en stor del av dagen hos oss så det er også viktig å være på teknologifronten. Vi jobber med avanserte regneverktøy og tung BIM. Oslo området er vårt hovedfelt men vi har også et avdelingskontor på Voss. I dag er vi totalt 13

Scandic Fornebu

ansatte hvorav 11 er ingeniører og vi har ansatt 2 ingeniører til. I tiden fremover vil det komme strukturendringer. Det vil bli et generasjonsskifte i ledelse og eierskap og vi regner med at om 5 til 10 år så er ting på plass. Det blir en spennende tid videre og vi ser fram til nye prosjekter avslutter Helge med.

Tlf.: 22 06 85 00 | firmapost@s-h.no | www.s-h.no

Myrkedalen Hotell

41


Rådgivende ingeniører innen elektroteknikk. Ing. Rasmussen & Strand ble etablert i 1955 og er et frittstående uavhengig rådgivende ingeniørfirma. Per Rasmussen begynte på 50-tallet med rådgivende virksomhet. Dette utviklet seg videre med flere ansatte og bedriften er i dag blant de større elektrotekniske rådgivningsfirmaene på Østlandet. I dag så tilbyr de elektroprosjektering på belysningsanlegg, styringssystemer, infrastruktur og tilbyr teknisk byggeledelse. Stor del av virksomheten i dag er prosjekter rundt samferdsel, spesielt tuneller. Vi er med på rehabilitering av tuneller sier avdelingsleder Terje Adolfsen. Det er et område vi spesialiserer oss på og det er også store vekstmuligheter i segmentet. Vårt største nedslagsfelt er Østlandet, men vi er landsdekkende. Med en stab på 17 ansatte, hvorav 15 er ingeniører så har vi god kapasitet. Vi holder til i egne lokaler på Skøyen med god plass. Å følge den teknologiske utviklingen er viktig så 3D visualisering har blitt en viktig og naturlig del av prosjekteringen. Vi ser alltid etter nye segmenter og muligheter for å øke vårt marked. Vi kunne tenkt oss å komme oss inn i jernbanesystemet men vi trår forsiktig et skritt om gangen. Det blir en spennende tid videre avslutter Terje med.

Ing. Rasmussen & Strand AS Drammensveien 130 C 0277 Oslo Telefon: 22 56 27 20 post@ingrs.no www.ingrs.no 42Avsender: POI Nordic AS Ringvegen 23 2066 Jessheim


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.