Page 1

EXTREME YOUTUBE FEESTDAGEN VIDEOS

WE BROADCAST YOUR VIDEOS feesten en een klein beetje studeren

DE STUDENT EN LIFESTYLE

de meest extreme video’s die gekeken moeten worden

KERST GEVOEL 2011

het kerst gevoel van dit jaar

TINY schelden in rotterdam

LAU YOUR INPUT

# 01 - Ned. €4,50 DECEMBER 2011

“negers gaan niet op wintersport”

kerst column

GUIDO WEIJERS


Wij zijn.. Heb je er wel eens bij stil gestaan, hoeveel filmpjes Youtube ondertussen telt? Nou, wij kunnen je vertellen, dat zijn er behoorlijk wat en er komt per minuut nog zo’n 48 uur aan nieuwe filmpjes bij. Dat is meer beeldmateriaal dan jij je hele leven zult kunnen bekijken. Nu is dat ook niet zo’n probleem, want er zit ook genoeg troep tussen. Wat je echt niet mag missen, dat zullen wij voor je selecteren. Youtube beschikt over een database van meer dan 6.5 miljoen video’s en aangezien we met zijn allen lekker door blijven planken en andere rages bedenken is het einde voorlopig nog niet in zicht. Het totaal aantal video’s zal nog lang blijven groeien. Gezien de enorme hoeveelheid video’s is het wel belangrijk om je upload een geschikte naam te geven. Wij zijn dit ook wel eens vergeten en kunnen je vertellen dat het dan, vooral voor een ander, knap lastig kan worden je filmpje te checken. Op deze manier scoor je maar weinig views en dat is jammer. Omgekeerd betekent dat dus ook dat jij lang niet alle video’s kan vinden. YouZine beschikt daarom over een team van enthousiaste videofreaks, die ervoor zorgen dat jij aan je dagelijks-aanbevolen-hoeveelheid-lachspiertraining komt. Wekelijks zullen we een top vijf van extreme Youtube filmpjes presenteren net als de personen die door Youtube beroemd zijn geworden. Alleen, de lezer is voor ons be-langrijker dan de schrijver. We nodigen jou dus ook uit om je mening te geven en ook opvallende filmpjes of je top vijf in te sturen. Jij wil graag vernieuwende dingen zien, wij vragen jou om ons daarmee te helpen. Alles mag, zolang het maar leuk is. Heb je dat ene filmpje, dat je iedereen al honderd keer hebt laten zien, nu nog niet vaak genoeg gezien en wil je het met nog meer mensen delen? Mail ons dan om welk filmpje het gaat en schrijf er een passend verhaal bij. En dingen waar aan jij je ergert, kapot irriteert of totaal niet begrijpt waarom iemand zoiets belachelijks op internet zet, vinden we ook razend interessant. Verras ons en maak YouZine zelf tot een blad dat echt van en voor jou is! Pak dus een drankje en ga er maar eens rustig voor zitten. Let wel, houd je smartphone bij de hand, want wat is tekst zonder beeld.

02


TREED Hoofdredacteur: TOM JANSEN

BINNEN IN

Vormgeving Print: NATHAN ROOS & MICHELLE TEN HAGEN

DE WERELD Vormgeving Mobiel: JASPER HOEKSTRA

VAN YOUTUBE Tekstredactie: JASPER WELSING & DAAN NOLTE

MET YOUZINE Beeldredactie: MARK DE VRIEZE & HISKE MIDAVAINE

x


van de

HOOFDREDACTEUR

Wanneer de maand december aanbreekt, heb ik altijd het idee dat ik tijd te kort kom. Misschien komt dat gevoel doordat de dagen dan toch het kortst zijn, maar mogelijk heeft het ook te maken met alle drukte rond het vieren van de feestdagen. Het is een tijd waarin we het zo gezellig mogelijk willen maken. Denk aan alle kerstdiners, de kerstmarkten en niet te vergeten de kerstmuziek. Soms word ik daar een beetje gek van. Kerst is een feest, zeker als je weet hoe je het moet vieren. Vandaar, ik pak het blad YouZine erbij en ik blader er doorheen. Zou Youtube nog wat zinnigs te melden hebben over deze feestdagen? Ik zie een leuk onderwerp, pak mijn smartphone en ik scan de QR code. Vliegende kerstbomen, nooit eerder gezien. Ik geniet even na van het filmpje en stop het blad in mijn broekzak. Handig, want nu kan ik straks in de trein op mijn gemak het magazine doorlezen. Feestdagen moet je vieren, hoe kleinschalig het ook mag zijn. Genieten kun je leren.

Tom Jansen

x


KERSTMIS 2011

EXTREME YOUTUBE FEESTDAGEN VIDEOS

WE BROADCAST YOUR VIDEOS feesten en een klein beetje studenten

DE STUDENT EN LIFESTYLE TINY schelden in rotterdam

LAU YOUR INPUT

KERST GEVOEL 2011

het kerst gevoel van dit jaar

kerst colomn

GUIDO WEIJERS hij is zijn ballen kwijt

ZANGER RINUS

de; v(m) Kerstmis: met (de) ~ Feest van de geboorte van Christus in een stal te Bethlehem; het woord betekent Christusmis.

# 01 - Ned. €4,50 DECEMBER 2011

“negers gaan niet op wintersport”

de extreemste videos die gekeken moeten worden

14

8

Kerstgevoel 2011

12

Student & Lifestyle

Wat is nu het kerstgevoel van het afgelopen jaar; vertaald in dit jaar.

18

Youtube helden: Tiny & Lau Tiny en Lau, een stel uit de Rotterdamse probleemwijk Nooddorp, werden tijdens de kerstdagen in 2007 in een klap bekende Nederlanders. ‘Me kliklaminaat laat los door dat gezeik van je’!

Hoe moet dat nu met al dat geld dat je niet meer hebt? Youzine geeft 6 tips!

Extreme Youtube Kerst Special De top 5 extreme Youtube video’s met het thema kerst.

20

Your Input

21

Guido Wijers

Hilarische reacties op de meest belachelijke, lachwekkende en mooie filmpjes.

De wekelijkse Youzine column, ditmaal door redacteur Jasper Welsing.

Colofon Uitgever: Wilbert van der Heijden Druk: Xerox Utrecht Hoofdredactie: Tom Jansen Redactie: Daan Nolte & Jasper Welsing Fotografen: Hiske Midavaine & Mark de Vrieze Vormgevers: Michelle ten Hagen & Nathan Roos Applicatie: Jasper Hoekstra Brief aan de redactie: info@you-zine.nl www.you-zine.nl info@you-zine.nl

Download de gratis YouApp Wat is een magazine als YouZine zonder speciale app. Natuurlijk hebben we al geprobeerd alle filmpjes zo goed mogelijk via QR codes aan jou te laten zien, maar we kunnen natuurlijk geen honderden codes in ons blad kwijt. Vandaar dat er de speciale YouApp is. Hiermee kun je gemakkelijk door het aanbod van filmpjes heen scrollen en tegelijk een korte beschrijving lezen van wat in het blad zelf staat. Alle filmpjes die wij wel belangrijk vinden, maar niet allemaal konden publiceren, vind je hier dan ook terug.

Abonnementsprijzen: Nederland € 4,50 © 2011 YouZine Nederland B.V.

of download op www.you-zine.nl


Feestdagen top of Flop 08 | feestdagen


December is eerlijk gezegd wel de leukste – en gelijk ook duurste - maand van het jaar, maar dat is niet vanzelfsprekend voor iedereen. Het is de maand waarmee je de dagen gezellig bij vrienden en familie doorbrengt, je gaat lekker smikkelen van al het voedsel dat wordt opgediend en de drank vloeit ook rijkelijk. Toch zien er ook een heleboel mensen op tegen deze feestdagen. Ze moeten gezellig doen terwijl ze er helemaal geen zin in hebben, of missen de gezelligheid juist doordat ze een familielid, vriend of vriendin moeten missen. Als laatste kan geld ook nog een rol spelen, want feestdagen gaan steeds meer gepaard met cadeaus voor vrienden of familie.

Versiering Kerst begint met de invulling van de maand december. Versier jij je huis en laten je zien dat je van de kerst kan genieten, of kies je er juist voor om je huis niet te versieren. Heb je geen zin, of heb je geen geld. Als student zul je over het algemeen wat goedkoops neerhangen, of lenen van je ouders. Misschien vind je het wel onzin,

want er is gewoonweg geen plek. Ook de kerstkaart is een traditie die niet zo 1,2,3 is uit te wissen. Hoewel je waarschijnlijk geen kaarten via de post zal sturen, zal je online vaak wel een kerstgroet of een berichtje achterlaten op het prikbord van je dierbaren. De nadruk ligt dan ook op social media en de originaliteit.

x


Invulling

Apple TV

België en vuurwerk

Wanneer je al de rompslomp rond de kerstdagen zat bent, kun je altijd nog oude films kijken of een filmpje van Youtube afspelen. Een handige gadget hiervoor is een mediaspeler (bijvoorbeeld Apple TV). Zoek online naar een filmpje en kijk deze op je 22, 32 of misschien wel 42 inch breedbeeld af. Lekker achterover hangen en vooral niet te veel moeite hoeven doen.

rekenen. Over het algemeen kiezen de meeste de kroegen en discotheken er voor om de gehele avond al open te zijn zodat mensen daar al lekker iets kunnen eten en samen het nieuwe jaar in kunnen luiden. Het is traditie om door het late starten van de stapavond het extra laat - of juist vroeg - te maken; voor 4 uur heeft niemand het erover om naar huis te gaan.

Een ander alternatief voor tv kijken is gezellig met de familie de kalkoen aansnijden. Het scheelt je geld en moeite. Eerste kerstdag kun je het nog opbrengen om je keurig te gedragen, tweede kerstdag is het tijd om los te gaan. Ook oud en nieuw kunnen we onder deze fijne dagen

Daarnaast mag natuurlijk de traditie om vuurwerk af te steken niet vergeten worden. In Nederland zijn strenge regels verbonden aan het afsteken van vuurwerk. In België gaat het erom zo mooi en extreem mogelijk vuurwerk af te steken. België heeft namelijk een doel met het afsteken van vuurwerk.

Eenzaamheid Voor de meesten onder ons, zijn de feestdagen extra gezellige momenten. Maar er zijn ook studenten die het juist helemaal niks vinden, omdat ze zich een buitenbeentje voelen. Je hele vriendengroep gaat stappen, maar jij vindt het maar niks. Je kunt dan je klasgenoten aanspreken en vragen of meer mensen zijn zonder plannen.

Tijdens deze uitstapjes kom je andere mensen tegen, met wie je nog veel meer lol kunt beleven. Wie weet vind je misschien nog een leuke vriend of vriendin tijdens het uitgaan en een onenightstand tijdens deze dagen is natuurlijk niet verkeerd. Zorg alleen wel dat je niet met iemand in bed belandt waar je uiteindelijk spijt van krijgt.

Verplichtingen Wanneer je opziet tegen de verplichtingen, zoals familiebezoekjes en schijnheilig zoenen, kun je ook voor jezelf een duidelijke keuze maken. Doe alleen waar je zin in hebt en zorg dat je zelf in ieder geval kan genieten. Het is natuurlijk ook jouw feestdag en daar moet en zal je van genieten.

Daan Nolte

x


50

smoesjes om geen kado te kopen

BANJO Heb jij nou ook geen zin om de feestdagen dit jaar weer door te komen en voor iedereen een kado te kopen? In het filmpje is te zien hoe jij hier onderuit kan komen doormiddel van een smoesje.


STUDENT LIFESTYLE

Budget Feestdagen

Het is december, het merendeel van je maandelijkse budget is al opgegaan aan Sinterklaas, maar kerst en Oud&Nieuw komen er nog aan en je moet ook nog eten. Hoe moet dat nou met al dat geld dat je niet meer hebt? YouZine geeft een aantal gouden tips om met een low budget toch deze wintermaand door te komen.

Tips!

1. Misschien heb je geen zin in kerst:

Maak lekker een wandeling buiten of ga lekker de stad in om jezelf te verwennen met een warme kop chocolade melk met slagroom terwijl je naar buiten kijkt in het café en je ziet iedereen rillen van de kou buiten.

4.

Je creditcard of bankpas thuislaten scheelt enorm. Maak een grove schatting van hoeveel geld je nodig zal hebben of kwijt wil zijn, en ga met dat bedrag contant winkelen. Op = op.

5.

Denk vooruit: Koop kerstversiering vlak voor de kerst, als de winkels nog maar weinig tijd hebben om van hun spullen af te komen, of vlak na de kerst, alvast voor volgend jaar. Maak vooral gebruik van de sale!

Begin op tijd met je inkopen, stress kost je veel meer geld, omdat je dan uit tijdnood iets koopt wat je eigenlijk niet had willen kopen. Je kunt ook het hele jaar door al shoppen. Koop via Marktplaats of gewoon telkens als je iets leuks ziet. Het is bijna altijd wel weer weg te geven aan iemand.

3.

6.

2.

Kruipend door de supermarkt: Op kniehoogte liggen vaak de goedkoopste artikelen, terwijl die meestal net zo prima te eten zijn als het ‘merk’ spul.

Commercial Instant Kiwi ‘Screw the examinator!’

Maak een goed voornemen voor 2012: bespaar iedere dag een paar euro. Als je iedere dag let op je uitgaven, kan je dat in een jaar wel 700 euro besparen!

12 | student lifestyle

Brabo neger zegt: niet zeuren!


14 | bekend van


Y N TI U A L ‘WE STAAN OP JOEPTOEB’ Tiny en Lau, een stel uit de Rotterdamse probleemwijk Nooddorp, werden tijdens de kerstdagen in 2007 in een klap bekende Nederlanders. Ze werden bekend, omdat de documentaireserie Nooddorp/Indianendorp, geregisseerd door Roy Dames, op You-Tube werd gezet. De scène met Tiny en Lau is in een razend tempo enorm populair geworden. Binnen een jaar tijd was de video al meer dan 1,8 miljoen keer bekeken. Op dit moment staat de teller al op ruim 3,2 miljoen views.

Tiny en Lau uit Nooddorp

Tiny en Lau, die overigens allebei al achterin de zestig zijn en zo’n vijftig jaar samen, hebben in de tussentijd aan een aantal commerciële projecten meegewerkt en laten ook dit jaar de feestdagen niet stilletjes aan hun huis voorbij gaan. Ze hebben namelijk hard gewerkt aan hun nieuwste kerstsingle die binnenkort uit zal komen.

De video waar het allemaal mee begon, Nooddorp – Tiny en Lau, laat zien hoe de twee hun huis gezellig proberen te maken voor de kerst. Gezellig? Ja! Nou ja, op hun manier dan, want het optuigen van de kerstboom gaat niet bepaald vanzelf en met name Tiny krijgt daar de schuld van en wordt helemaal verrot gescholden door haar man. Het continue gevloek van Lau gaat gewoon verder als Tiny gezegd heeft: ‘Bekijk het dan maar met je grote muil’, en allang weg is.


Niet bepaald de kerstboodschap zoals we die gewend zijn en waarschijnlijk is het daarom ook zo’n groot succes geworden. Uiteraard bracht dit grote succes een hoop publiciteit met zich mee. Het duurde dan ook niet lang voordat het vloekende asostel op de buis was te zien. Onder andere in de show van Jensen, waar ze tot twee keer toe op de rode bank plaats mochten nemen. In de eerste aflevering gaan ze samen met top-chef Gordan Ramsey een heuse omelet bakken. Dit keer zonder elkaar in de pan te hakken. In de tweede aflevering heeft Jensen ook andere bekende typetjes uitgenodigd. Namelijk de Tokkies en Haagse Sjonnie. Samen met Tiny en Lau spelen ze de ‘Ik Hou Van Holland Quiz’. Een hilarische aflevering waarin het Rotterdamse stel elkaar nog eens flink de huid vol scheldt.

16 | bekend van

Ook kwam Rutger van Geenstijl.nl bij de twee op bezoek. Hij wist dat hij niet binnen gelaten zou worden als hij niet iets voor ze mee zou nemen. Dus loopt hij met een tray halve liters Schultenbräu onder zijn arm en een bosje bloemen naar de voordeur van het bekende scheldkanon. Hij wordt binnen gelaten door Jolanda, de dochter van het stel. Zij is inmiddels al wel gewend aan het taalgebruik van haar vader. Dankzij al deze publiciteit duurde het niet lang voordat de commercie zich op het echtpaar Tiny en Lau stortte. Naast het inspreken van navigatieteksten zijn er ook T-shirts van het vloekende echtpaar op de markt. De shirts zijn bedrukt met prints van bekende uitspraken van Tiny & Lau, zoals: ‘Ik krijg er aambeien van’, ‘Me kliklaminaat laat los door dat gezeik van je’ en ‘We staan op Joeptoeb!’.

Tiny en Lau in de eerste aflevering van Jensen

Rutger van Geenstijl.nl komt langs


Tiny en Lau met Gordon in ‘Gillend naar huis’

De bol.com commercial

Sinds hun eerste video op You-Tube is hun leven dus overduidelijk op zijn kop komen te staan. Ze gaan zelfs voor het eerst in hun leven op vakantie. Gordon neemt ze namelijk voor zijn programma ‘Gillend naar huis’, mee naar IJsland. Dochter Jolanda is ook van de partij. Eenmaal in het hotel komen ze in een wel erg luxe suite. Zoveel luxe hadden ze nog nooit van hun leven eerder gezien. Met een paar keer op TV en een eigen Tshirt lijn hebben we het succes sinds hun filmpje op You-Tube nog niet helemaal beschreven. In 2009 komt de carnaval hit ‘Lau Lau Lekkere Lau’ uit. Tiny en Lau zijn geen acteurs en tot op dat moment zijn al hun filmpjes echt, maar daar komt ook gauw verandering in. Voor tenminste vijf filmpjes is bekend dat het geacteerd is.

Een van die filmpjes is de commercial van Bol.com. De boodschap is duidelijk, een zorgeloze kerst. Je ziet het stel dan iets heel opmerkelijks doen, namelijk in perfecte harmonie thuis de kerstboom optuigen en de overige kerstversiering moeiteloos ophangen. Laten we hopen dat ze in het dagelijks leven net zo gelukkig zijn als ze in deze commercial spelen en we de kerstboodschap, zoals we die gewend waren, weer in kunnen voeren: Vrede op Aarde! Jasper Welsing

x


EXTREME

YOUTUBE

In de rubriek extreme You-Tube vind je wekelijks een top 5 van meest extreme video’s met een bepaald thema. Deze week is het thema, hoe kan het ook anders, kerst!

1

CHRISTMAS TREE ROCKETRY

‘Christmas Tree Rocketry: The Art and Science of Holiday Recycling’ staat deze week op nummer één. Deze Amerikaanse studenten zijn zelf nogal saai, maar wat ze uiteindelijk met hun kerstboom voor stunt uithalen, dat is het echte extreme werk.

18 | extreme


2 3

DRUNK SANTA

‘Drunk Santa’ staat op nummer twee. Deze Kerstman is zelf zo dronken dat hij zich waarschijnlijk op zijn arrenslee door de lucht waant. In werkelijkheid vliegt hij de bak in.

DUBSTEP

Deze jongens hebben echt alle kerstverlichting uit de kast getrokken voor deze show. Geniet van een te gekke lichtshow met ‘A Dubstep Christmas House’.

4

‘The Heineken Social Christmas Tree’ Met deze wel heel bijzondere kerstboom van 11 meter hoog bestaande uit 48 LCD schermen kun je via Facebook je vrienden een leuke kerstkaart versturen.

35

De titel: ‘The Mother of All Trees | Extreme Christmas Trees’, zegt eigenlijk al genoeg. Het is een opsomming van de meest extreme kerstbomen. Een daarvan is zelfs gemaakt van mensen.

SOCIAL TREE

MF*ING TREE


ACTIE REACTIE Naast alle filmpjes die we al hebben laten zien in dit blad kijken wij ook naar de reacties van de filmpjes online en deze zijn vaak hilarisch om te lezen. Scan de QR codes van het filmpje en lees vervolgens de reacties om te zien of jij het hier mee eens bent! ‘WELKOM BIJ HET KANAAL GILLES DE LA TOURET’
ZOSINTERNATIONAL

KERSEMUS

Tiny en Lau ‘Kersemus 2009’.

Hallo! Wij zijn Tiny en Lau, je kent ons wellicht al van YouTube, waar we vele filmpjes hebben staan! Onze bekendheid begon met een filmpje waarin we de kerstboom aan het optuigen waren. Het ging toen allemaal niet zo gezellig... maar toch zijn we gek op elkaar hoor!

‘EGT ZIELIG VOOR DIE VROUW’
 OERBON ‘HOE ZOU HET VANDAAG BIJ ZE ZIJN?’
THECLIFFIEBOY ‘BUT LOVE WILL WIN!’
 HARRYLOCOLIVE

Tokkies ‘Verre Kerst’

VERRE KERST

Dankzij de media-aandacht werd de term tokkies in Nederland een synoniem voor onaangepasten en asocialen. Dit tot groot verdriet van vele naamgenoten. Er werd ook wel gesproken van de nieuwe familie Flodder.

Annoying Orange ‘Wishfull thinking’.

ANNOYING

De meest irritante happy face fruitjes zie je hier terug. Met alles in een lekker kerst likeurtje gegoten.

‘KIJK MA TOKKIE DIE KERSTSTOK ZUIGEN’
SHENKIE076

‘AN ANNOYING ORANGE CHRISTMAS CARD.’
ROMANKITTYGIRL

‘FAMILIE VAN ZANGER RINUS XD’

 JSPOKER

‘ROCET SOCKS!’
 RANDOMBADGER899

‘IS HET BIJ DE SOCIALE DIENST GEMELD? :-P’
LAVELOSS

‘THE MAGIC FLOATING SALAD! YEEEEEEEEEEEEEEEEEY!’
SHAPARRIUXY


HEBZUCHT Cabaretier Guido Weijers helpt, in zijn nieuwe tv-show: ‘Weijers Ontweekt’, Nederland de week los te laten. En hoopt daarmee de kijker met frisse moed de week in te sturen. De show is vernieuwend en zit vol humor en goede typetjes. Bovendien worden er leuke extra’s op het eigen You-Tube kanaal geplaatst. Zo ook die met de titel: ‘Sint misselijk van hebzucht’. Een stomdronken Sinterklaas hangt met de nuchtere Kerstman aan de bar van een café. De Sint gelooft niet meer in zichzelf en vindt de verlanglijstjes van tegenwoordig om van te kotsen. De Kerstman daarentegen is juist blij met de schandalige bakken met geld die hij eraan verdient en laat, op zijn iPad, een foto zien van zijn nieuwste slee, een benzine slurpende Amerikaanse welteverstaan. Hij ziet het probleem van de Sint niet,

Video kanaal KRO ‘Weijers ontweekt’

‘Verlanglijstjes om van te kotsen’

Onlangs zaten er een hoop donkere mannen in de uitzending van Debat op 2. Zwarte Piet zou discriminerend zijn en bovendien de slavernij uit het verleden doen benadrukken. Dat was het moment dat ik over mijn nek ging. Tuurlijk, Sinterklaas is een kinderfeest en we moeten opletten dat we onze koters er niet van uit moeten laten gaan dat de Sint met de nieuwste 3D tv’s naar Nederland komt varen. Maar van Zwarte Piet blijf je af. Anders ga je maar lekker in je eigen land zitten zwartepieten. Jasper Welsing

het gaat om de traditie. De Kerstman heeft daar zeker een punt, maar hoort een Lcd-scherm op je verlanglijstje wel bij die traditie? Toch zal ik het voor de Sint op nemen, niet omdat hij te lam is om zichzelf te verdedigen, maar omdat ik, minder letterlijk, maar net als de Sint kotsmisselijk word van het gezwartepiet rondom Sinterklaas.

‘Sint ziek van hebzucht’

column | 21


VOLGENDE KEER Feestdagen worden gevierd vanuit een eeuwenoude traditie. Soms is deze traditie door religie bepaald, maar ook de politiek heeft hier nogal eens invloed op gehad. Toch is het telkens weer anders of zelfs nieuw te noemen. Elk jaar weer wordt er wel iets veranderd of vernieuwd, het moet immers wel door de nieuwe generaties worden geaccepteerd. Want wij vieren kerst weer anders dan onze ouders. Was kerst vroegen een feest dat in de kerk en thuis werd gevierd, tegenwoordig komt er heel wat meer bij kijken. Kerstkoopavond, kerstfilms, kerstfeesten. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is wel ‘uitgevonden’. In onze huidige maatschappij is een versnelling ontstaan in het verouderen van alles wat maar een leeftijd kan hebben. Neem bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Tien jaar geleden kon je er alleen nog maar mee bellen. Kort daarna kon je er ook mee sms’en (het nieuwe faxen) en niet veel later was het ook mogelijk om muziek te luisteren (radio) en foto’s te maken (camera). Alsof dat nog niet genoeg is, werd ook nog eens de computer geïntegreerd en kunnen we sinds een paar jaar ook nog eens internetten. Je zou kunnen zeggen dat de telefoon is geëvolueerd.

En wat voor de telefoon geldt, kun je ook op andere producten en diensten toepassen. Neem de LP, deze is via cassette en cd geëvolueerd tot mp3. Maar muziek zou geen muziek zijn als er ook geen beeld bij beschikbaar is, dus zelfs Youtube is een opvolger van de LP. Toch is vinyl nog niet helemaal weg te denken uit ons leven. De ‘echte’ DJ draait nog steeds zijn plaatjes aan elkaar met een echte platenspeler. Zelfs wanneer jijzelf DJ gaat spelen, word je teruggeworpen op de aftreksels van de ouderwetse platenspeler. Mengpanelen met een rubberen draaischijf of software, waar de platenspeler nog steeds wordt uitgebeeld. Kennelijk zijn onze ouderwetse apparaten en gewoontes nog lang niet verleden tijd. In onze volgende editie zullen we stilstaan bij deze veranderingen. Is Youtube werkelijk zo vernieuwend of is het niet meer dan een radio met beeld. En heeft Youtube echt een positieve invloed op de muziekindustrie, of zijn Justin Bieber en Esmee Denters de enige gelukkigen wat Youtube betreft? Blijf ‘hangen’ en je zult het allemaal lezen.

x


BANDJES ?! Scan deze link om je band aan te melden voor YouZine

Zoals jullie misschien al is opgevallen, is er ook voor jullie eigenzinnige, interessante of geinige mening en informatie plaats in YouZine. Want wie weet er nu beter wat je leuk vindt, dan jijzelf. Daarom onze vraag: Weet jij een band, speel jij in een band of ben jij super fan van een band, die amateuristisch oude muziek in een nieuw jasje stopt? Of nieuwe muziek in een oud jasje uiteraard. Geef deze band dan door, met een kleine introductie en misschien benaderen wij jou wel om een stuk in ons blad te schrijven. Hoe vet zou dat wel niet zijn!

preview | 23


24

Youzine magazine versie 1  

Youzine magazine versie 1

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you