Page 30

ON SITE

Building and green space The floorplan of the building includes a semibasement, ground floor and four floors, and the fourth will function as a loft. From street level, the highest point of the new structure will be 25.29m high. “From the terrace of the loft, a person will be able to experience the design of the development, which includes a park and a lake. This was done to increase greenery in the area, and allows for natural integration into the structure,” says Nistor. All-in-all, a total of 6,489sqm of new green space will be integrated into the community once the development is completed. Nistor points out that the designs drawn up for this project were conceived with the idea of strict energy-saving, and actively work to recover heat from the ice chiller system.

Roofing and lighting The roof covering the rink spans 55.6m and is column-less. “It uses a spatial structure that hosts a walking terrace, which allows attendees to enjoy the outdoor space,” comments Nistor. In terms of lighting, building orientation and landscaping on the west side of the rink were carefully considered to maximise natural light. Nistor also says light refraction can be kept under control during events. The inclination of the west façade was also deemed important, and studies found the best position for interior lighting. Interior lighting was designed taking HD broadcasting into consideration; the lighting system is designed to account for potential light refraction coming off the ice. The idea, according to Nistor, was to avoid interfering with the visual systems needed to record and broadcast content. 30 JUNE 2017

ME Consultant June 2017  

Insight and analysis for construction specialists

ME Consultant June 2017  

Insight and analysis for construction specialists

Advertisement