Page 1

HANDLEIDING CONCORDIA Comfort C

© by - E-BIKE-NEDERLAND

B.V - all rights reserved - Brochure - Fouten voorbehouden

1


Geachte klant Gefeliciteerd met de aanschaf van de CONCORDIA Comfort C E-Bike met het TranzX PST ( power support technology ) elektrische systeem. Met deze E-Bike kunt u zelf beslissen hoe u wilt fietsen: Gewoon trappen of trappen met ondersteuning. Met trap ondersteuning kunt u heerlijk fietsen en gemakkelijk grote afstanden overbruggen zonder vermoeid thuis te komen. De fiets zal u vele kilometers fietsplezier en een buitengewoon comfortabel rijgedrag bezorgen. Immers de TranzX PST technologie staat voor een perfecte combinatie tussen de trapkracht van de fietser en de ondersteuning van de motor. De motor geeft ondersteuning tot een snelheid van maximaal 25 km/u. Nadert u deze snelheid, dan bouwt de ondersteuning geleidelijk af tot nul. Met de bedieningsunit op het stuur kunt u de trapondersteuning instellen.

Stand 1: L ( Low ). U krijgt minder ondersteuning. Stand 2: M ( Medium ). U krijgt een gemiddelde ondersteuning. Stand 3: H ( High ). U krijgt een krachtige ondersteuning. Stand 4: N ( Neutral ). U krijgt geen ondersteuning.

Uw trapkracht bepaalt uiteindelijk de daadwerkelijke ondersteuning in de gewenste stand. De mate van ondersteuning heeft niets te maken met de snelheid die u fietst.

De CONCORDIA Comfort C is uitgerust met een Shimano Nexus 7v versnelling waarbij de motor centraal in het frame is ingebouwd. De accu zit netjes verborgen onder de bagagedrager. Deze accu kunt u zowel opladen onder de bagagedrager als uit de fiets.

De CONCORDIA Comfort C is waterbestendig ( regen ) en kan dus tegen een flinke regenbui maar ons advies is om de fiets niet permanent buiten te stallen. Langdurige blootstelling aan regen en grote temperatuur verschillen kan op termijn leiden tot onherstelbare schade aan de accu en het elektrische aandrijfsysteem.

Extra verzekeren van de fiets o.a. tegen diefstal is geen overbodige luxe omdat deze “luxe� fiets erg gewild is bij dieven. Uiteraard is de fiets voorzien van een AXA Defender veiligheidsslot.

2


De actieradius ( het bereik ) EĂŠn van de grote pluspunten van de CONCORDIA Comfort C met het elektrische ondersteuning systeem is de actieradius. Dit komt voornamelijk door het moderne Lithium-Ion accu pakket in combinatie met de hoge efficiĂŤntie van het aandrijfsysteem.

Het bereik is sterk afhankelijk van de hoeveelheid ondersteuning die u wenst ( standen ). M.a.w. in welke hoedanigheid trapt u zelf of laat u de motor het meeste werk doen ( standen ).

De volgende factoren beĂŻnvloeden o.a. de actie radius:

. de weersomstandigheden ( temperatuur & wind ).

. het parcours ( hellingen ).

. het gewicht van de persoon die fietst en eventuele bagage.

. de bandenspanning van minimaal 4 bar.

. de staat van onderhoud van de fiets ( remmen, ketting e.d.).

. een goed gebruik van de versnellingen.

. de leeftijd van het accu pakket.

. de gereden snelheid.

3


Belangrijke componenten

Display

Accu

Motor/BB Torque Sensor/Controller

4


Elektrische componenten Display (Console) Instructie – DP10

11. licht sensor

SPD/ODO/DST/RANGE

1. Achtergrond verlichting.

2. Aan/Uit knop ( ook te gebruiken om naar rij mode N te schakelen ).Na Na aanzetten van display gaat de fiets automatisch 8 tellen kalibreren.

3.Mate van ondersteuning: • Stand L ( Low ) • Stand M ( Medium ) • Stand H ( High ) • Stand N ( Neutral ) “Geen” ondersteuning

4. Dagtrip afstand. • Dagtrip afstand gaat op nul zodra de lader aan accu gesloten wordt.

5


5. Accu capaciteit. • Elk blokje staat voor een deel van de accu capaciteit. Vijf blokjes geven aan dat de accu volledig is opgeladen. • Het laatste blokje knippert als de resterende capaciteit minder is dan 10%. Het display zal nog ongeveer 3 minuten functioneren voor dat deze automatisch uitgeschakeld wordt.

6. Display verlichting. Fietsverlichting aanzetten gaat automatisch display verlichting branden.

7. Actuele snelheid

8. Mode toets: Hiermee wordt de mate van ondersteuning bepaalt.

9. Deze knop ingedrukt houden en de fiets rijdt stapvoets.

10. Slaapstand ( geen nummer aanduiding ) : het display schakelt zichzelf en het systeem uit na +/-3 minuten stilstand.

11.. Licht Sensor zorgt dat verlichting aan gaat bij schemering en /of donker worden.

12. Display knop ( geen nummer aanduiding ): • SPD: Actuele snelheid tijdens het fietsen. • ODO: Totale afstand van het fietsen. • DST: Dagtrip afstand. • RANGE: Resterende afstand die nog gereden kan worden afhankelijk van welke stand Trapondersteuning. Let op: De blokjes ( 5 ) geven puur de lading van accu weer.

Zodra er een service symbool (sleutel) rechts boven verschijnt op het display raadpleeg dan uw dealer.

Het accu pakket De CONCORDIA Comfort C is uitgerust met een Lithium Ion accu pakket van 36V/11 Ah, weggewerkt onder de bagagedrager.

Hoe gaat men te werk:

1. 2.

D.m.v. de rechte sleutel kunt u de accu ontgrendelen (Fig. 9a). U kunt de accu opladen door lader te verbinden met oplaad / aansluit punt (Fig. 9b).

6


Laden en opslaan van accu: Gebruik uitsluitend de lader die met de CONCORDIA Comfort C E-Bike wordt meegeleverd. Bij gebruik van andere laders kan er ernstige schade veroorzaakt worden en hiermee vervalt dan automatisch iedere vorm van garantie. •

Controleer van te voren of de lader geschikt is voor het stroomnet waarop u hem aansluit.

Verwijder het bescherm kapje van het oplaad / aansluitpunt ( Fig 9b) en sluit de lader aan.

Zorg ervoor dat u de eerste 5-7 keer de lege accu volledig vol oplaadt. Hierdoor verkrijgt de accu zijn maximale capaciteit.

U dient de accu eens in de maand volledig op te laden om beschadigingen te voorkomen. Kwaliteit van de accu blijft dan beter behouden. De accu is voorzien van het BMS/SOC systeem wat 500 laatste laad cyclussen registreert. Indien de accu niet iedere maand volledig is opgeladen vervalt de garantie.

Opslaan van de accu wordt geadviseerd in een goed geventileerde ruimte op kamer temperatuur.

Ga zelf nooit iets aan de accu ( en fiets ) veranderen. Breng de fiets naar uw officiële dealer, alleen zij kunnen zorg dragen voor het juiste onderhoud en service van de fiets.

Led lampje lader •

Een rood lampje geeft aan dat de accu wordt opgeladen (Fig. 8).

Een groen lampje geeft aan dat de accu is volgeladen (Fig. 8).

Laadtijd van compleet lege accu bedraagt ongeveer 5 - 6 uur.

Accu en lader zijn voorzien van een hitte sensor. Dit voorkomt over verhitting en eventuele schade.

Lader schakelt zelf na ongeveer 6 uur automatisch uit

7


Overige onderdelen De versnellingen De CONCORDIA Comfort C is standaard uitgerust met Shimano Nexus 7 versnellingen. Deze kunt u bedienen met de draaigreep van het rechterhandvat.

Bij lage snelheden en veel weerstand op een helling of met tegenwind kan u beter in een lichte ( lagere ) versnelling fietsen. Zodra u sneller gaat en lichter trapt mag u schakelen naar een zwaardere ( hogere ) versnelling.

Een goed gebruik van de versnellingen maakt het fietsen een stuk lichter en aangenamer, bovendien zal de actieradius van de fiets hierdoor sterk toenemen.

De verlichting De CONCORDIA Comfort C is voorzien van verlichting die aangesloten is op de accu. Met de verlichting knop op het display zet u de verlichting aan en uit. Dankzij de lichtsensor kan dit ook automatisch gebeuren bij schemering en / of donker worden. Let op: Zodra accu leeg is zal de verlichting dus ook niet inschakelen !

Voor alle andere onderdelen kijk naar de specificaties op de website.

Belangrijk •

Voor alle vragen kunt u altijd terecht bij uw dealer.

Voor eventuele extra specificaties kunt u kijken op onze website: www.ebike-nederland.com

Eventuele wijzingen voorbehouden.

Importeur : E-Bike Nederland B.V. - Kovel 11 - NL-5431 ST Cuijk Tel: ++31 (0) 243 734 000 Email: info@ebike-nederland.com

8

Concordia 2013 nl comfort c  
Advertisement