Zwembad de Veldkamp

Page 1

Sportfondsen voor een vitale gemeente!

IN DEZE UITGAVE: TIJDEN & TARIEVEN PAG. 15 ZWEMBAD DE VELDKAMP PAG. 3 ZWEMLES PAG. 8 ZWEMBAD DE VELDKAMP SPORTFONDSEN
Informatiekrant Sportfondsen De Veldkamp Uitgave 15 - Voorjaar 2023

Betaalbaar fietsplezier voor jong en oud Ook voor reparatie en onderhoud

Tworby Driewielfiets DEMODAG

Dinsdag 28 maart kunt u tussen 14.00 en 17.00 uur een vrijblijvende proefrit maken onder professionele begeleiding bij Tweewielercentrum Zwolle, Vechtstraat 26, 8021 AX Zwolle. Heeft u ook behoefte aan meer stabiliteit tijdens het fietsen en heeft u nog een goede fiets?

Laat uw (elektrische) fiets door Tweewielercentrum Zwolle ombouwen tot driewieler met het unieke Tworby systeem.

FIETSEN

Enorme keuze fietsen voor jong en oud. Van kinderfiets tot e-bike, van vouwfiets tot moederfiets en van racefiets tot MTB.

Altijd ruim 100 fietsen rijklaar in de winkel voor een proefrit en uit voorraad leverbaar.

Ook voor alle onderdelen, accessoires, reparatie en onderhoud.

STEPS

Steppen is niet alleen leuk, maar ook gezond voor jong en oud. Door de vloeiende bewegingen nagenoeg geen kans op blessures.

We hebben altijd ruim 90 steps rijklaar in de winkel om te testen en uit voorraad mee te nemen. Van volwassen race, tour, cross, vouw en elektrische steps tot stunt, vouw en toursteps voor kinderen.

BAKFIETSEN

Naast bakfietsen van o.a. Johnny Loco, Vogue en Cangoo zijn wij premium dealer van Nihola bakfietsen.

Ultra lichtgewicht, zeer duurzaam en extreem stabiel. Stuurt veel lichter omdat alleen de wielen sturen. Van compact model tot bak voor 2 of 4 kinderen of met deur voor de hond. Zowel met als zonder motor.

DRIEWIELERS

Wij zijn de grootste driewieler specialist van Nederland. Dealer van o.a. Huka, Van Raam en Pfau-Tec.

Meer als 150 modellen. Altijd ruim 12 modellen rijklaar in de winkel. Proefrijden op afspraak mogelijk. Door jarenlange ervaring kunnen onze medewerkers u deskundig adviseren. Ook maatwerk mogelijk.

Vechtstraat 26,
tel.
WWW.TWEEWIELERCENTRUMZWOLLE.COM Tweewieler centrum zwolle
8021 AX Zwolle
038-7501608 info@tweewielercentrumzwolle.com

Zwemmen is altijd een goed idee

Zwemmen is enorm gezond. Of je nu fanatiek komt banenzwemmen of komt dobberen: regelmatig zwemmen verbetert je spierkracht, je humeur en je conditie. Zwemmen is altijd een goed idee. Kom je ook?

Ruim activiteitenaanbod

Jong, oud, fit of minder fit: zwemmen is voor iedereen. En omdat iedereen anders is, bieden we veel verschillende activiteiten aan. We zijn er voor de sporter, de rustzoeker, voor mensen die (beter) willen leren zwemmen…en voor jou!

Zwemmen is gezond

Tijdens het zwemmen train je je hele lichaam en geef je je gezondheid een enorme opkikker. Als je regelmatig zwemt, kun je zelfs de kans op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol verkleinen.Wist je dat je van zwemmen zelfs slimmer wordt? Omdat je intensief beweegt, verbeter je de bloedtoevoer naar je hersenen.

Blessurevrij bewegen

Ben je aan het revalideren of ben je blessuregevoelig?

Of zoek je een niet-belastende manier om weer in beweging te komen? Ook dan is zwemmen uitermate geschikt. In het water is de schokbelasting minimaal. Zwemmen is een blessurevrije sport die je tot op hoge leeftijd kunt doen.Dus…waar wacht je nog op?

Aqua Kids

Vind je het leuk om te bewegen en actief bezig te zijn in het water? Dan is Aqua Kids iets voor jou!

Voordelen

Na het behalen van de zwemdiploma's is er vaak geen gelegenheid meer om in groepsverband te zwemmen. En dat is nu juist zo leuk. Tijdens de lessen van de Aqua Kids wordt er aandacht besteed aan de zwemtechniek, die je op deze manier bij kunt houden. Ook worden er allerlei andere activiteiten gedaan: Flipperen, tikspelen, snorkelen, estafettes, waterpolo etc. Van alles wat. En het is ook nog eens hartstikke gezellig!

Wat kun je verwachten?

De lessen worden gegeven in het diepe bad.Eerst wordt er even aandacht besteed aan de zwemtechniek, daarna volgen er verschillende activiteiten. Alles wordt letterlijk uit de kast gehaald om er een superles van te maken. Soms krijg je opdrachten die je alleen moet uitvoeren, soms moet je juist in groepsverband aan het werk. Kortom, een hele uitdagende les. Na afloop nog

Over ons

Van harte welkom bij Zwembad de Veldkamp

In onze gezellige accommodatie kun je op alle dagen van de week terecht om jezelf uit te dagen,te ontspannen, iets leuks te doen of om iets nieuws te leren. Je vindt bij ons altijd een activiteit die bij jou past.

Je kunt onze accommodatie gemakkelijk bereiken met de auto, de fiets of het openbaar vervoer. We hebben voldoende parkeergelegenheid voor zowel de auto als de fiets. Parkeren is gratis.

De accommodatie is toegankelijk voor mindervaliden. Onze accommodatie beschikt voor speciale parkeerplaatsen, gelijkvloerse en drempelvrije entree, speciale kleedruimte en toiletten en toegang tot het water met een lift. Wij hebben het Nederlandse Keurmerk voor Toegankelijkheid.

Heb je lekker gesport en wil je nog even bijpraten? Kom dan langs in onze gezellige horeca elders in de krant meer hierover.

Over Sportfondsen

Bij Sportfondsen staan we iedere dag in de startblokken om ons in te zetten voor een vitaal Nederland. Dat doen we vanuit onze accommodaties samen met en voor gemeenten, maatschappelijke partners en bezoekers. Wij geloven dat iedereen vitaal kan zijn door in beweging te komen. Want van bewegen, alleen of samen, krijg je energie. En plezier. Of je nu beweegt om te ontspannen, jezelf uit te dagen, te leren of om te ontmoeten, wij geven die energie.

Wat in 1923 begon, inspireert ons anno nu nog steeds. Het was Sportfondsen-oprichter Han Bierenbroodspot zijn droom om zwemmen voor iedereen mogelijk te maken. Daarom bedacht hij bijna 100 jaar geleden een systeem waarmee Amsterdammers spaarden voor het eerste Sportfondsenbad in Amsterdam-Oost. Hij legde daarmee ook direct de basis voor het stimuleren van sport en bewegen. Dat motiveert ons ook in het heden en geeft ons energie die we met plezier doorgeven.

Sportfondsen geeft energie.

Duik mee de ruimte in!

Wil jij een onvergetelijk verjaardagsfeestje boordevol avontuur?

Dan is het tijd voor een astronautenfeestje! Samen met André Kuipers en zijn Kleine Astronauten bedacht Sportfondsen dit unieke zwemfeestje met ruimtethema.In het zwembad krijg je,net als echte astronauten, een uitgebreide onderwatertraining om je klaar te stomen voor een speciale ruimtemissie. Duik je mee de ruimte in?

Voor meer info kijk op: www.astronautenfeestje.nl

even lekker spelen? Dat kan! Na de les kun je nog de hele middag recreatief zwemmen.

Voorwaarden

Je moet in het bezit zijn van minimaal zwemdiploma A!

Lestijd: iedere woensdagmiddag (excl. vakanties) van 13.45-14.30 uur

Colofon

Deze krant is een uitgave van Sportfondsen De Veldkamp

Oude Keizersweg 2

8091 BR Wezep

T 038-3761722

E info.develdkamp@sportfondsen.nl

I www.zwembaddeveldkamp.nl

Contactgegevens

Realisatie krant: MDH Uitgeverij

Informaticaweg 2

7007 CP Doetinchem

T 0314 - 36 11 30

E info@mdh-uitgeverij.nl

I www.mdh-uitgeverij.nl

Druk: Janssen Pers

Verspreiding: Spotta

T 088 - 84 24 224

E kwaliteitsbeheer@spotta.nl

I www.spotta.nl

DE VELDKAMP SPORTFONDSEN
Sportfondsen De Veldkamp Voorjaar 2023 | 3

WEZEP

Zuiderzeestraatweg 522 8091 CT Wezep 038 - 376 92 63

HATTEM

Kleine Gracht 30 8051 VK Hattem 038 - 444 35 94

OLDEBROEK

Zuiderzeestraatweg 126 8096 CD Oldebroek 0525 - 76 90 27

HEERDE

Zwolseweg 19-21 8181 AA Heerde 0578 - 69 25 44

OPENINGSTIJDEN

Ma / Woe: 07:00 - 20:00

Do / Za: 07:00 - 21:00

Zondag: Gesloten

OPENINGSTIJDEN

Ma / Woe: 08:00 - 20:00

Do / Za: 08:00 - 21:00

Zondag: Gesloten

OPENINGSTIJDEN

Ma / Do: 08:00 - 20:00

Vrijdag: 08:00 - 21:00

Zaterdag: 08:00 - 20:00

Zondag: Gesloten

OPENINGSTIJDEN

Ma / Za: 08:00 - 20.00

Zondag: Gesloten

Er is een medicijn dat elk ziek kind beter laat voelen: familie. Daarom zijn er de Ronald McDonald Huizen. Zo zijn mama en papa altijd dichtbij. Ronald McDonald Kinderfonds Nederland Keeping families close

Ontspanning

Kruidenbad

Een kruidenbad is een warmwaterbad dat met heerlijk geurende kruiden is verrijkt.Afhankelijk van de gekozen kruiden is een kruidenbad rustgevend en ontspannend dan wel opwekkend en stimulerend.Het kruidige water heeft direct invloed op de huid, terwijl inademing van de geuren effect heeft op uw psyche en gemoedstoestand. Een heerlijk moment om uw rust te pakken. Ervaarultieme relaxatie en dompel jezelfonderin één van onze zes kruidenbaden.

Finse sauna’s

De sauna is niet alleen goed om lekker te ontspannen, maar draagt zeker ook bij aan je gezondheid.

Waarom is de sauna goed voor je gezondheid?

De sauna is niet alleen goed om lekker te ontspannen, maar draagt zeker ook bij aan je gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan je hart en bloedvaten,tijdens een sessie van 10 tot 20 minuten gaat je hartslag met 50 tot 70% omhoog. Hetzelfde resultaat als wanneer je een lichte work-out gedaan hebt. Naast een versnelling van je hartslag verwijden ook je bloedvaten waardoor je organen, weefsels en ook je huid beter doorbloedt worden. Dit zorgt onderandere vooreen huid die snellerherstelt

Aqua Tech

Aqua Tech is een activiteit, bedoeld voor sporters die een betere zwemconditie- en techniek ambieren.

Aqua Tech - zwemtechniekles

Aqua Tech is een, door het zwembadteam ontwikkelde activiteit, bedoeld voor sporters die een betere zwemconditie- en techniek ambiëren. In het 25-meterbad worden door middel van verschillende zwemslagen techniek oefeningen gedaan, af en toe bijgestaan door hulpmaterialen. Voordeel van deze oefening is dat je bepaalt waar je op wilt trainen: wellicht wil je je focussen op het vergroten van de stuwkracht van de armen tijdens de borstcrawl of je ligging in het water tijdens de schoolslag.Geen probleem.De les-

VERBORGEN SCHATTEN

Aquasporten

Geschikt voor iedereen

Gezellige muziek, verschillende oefeningen, een uitdagende instructeur en flink aan je conditie werken; dat zijn natuurlijk de aquasporten!

en beter gevoed wordt. Door de hitte van de sauna maakt je lichaam meer witte bloedcellen aan die ziekten kunnen bestrijden. De sauna is om die reden heel goed voor je afweersysteem.

Door een bezoekje aan de sauna zul je ook merken dat pijnklachten sneller over zullen zijn. Door de warmte herstellen vermoeide, verzuurde en vastzittende spieren sneller en gewrichten. En als laatste is het ook nog goed om de luchtwegen vrij te maken, de warmte maakt de slijmvliezen soepeler en vastzittend slijm los.

Hot Whirlpool

Heerlijk ontspannen genieten bij 35 graden

Is het water van ons recreatie bad nog niet warm genoeg voor je? Kom dan lekker genieten van onze hot whirlpool. Met een watertemperatuur rond de 35 graden kun je heerlijk ontspannen genieten van de bubbels. Het gebruik van de hot whirlpool is inclusief bij de normale entreeprijs van het zwembad.

gever bekijkt samen met jou de mogelijkheden en stelt met jou een trainingsschema op.

Voordelen

Door het individuele karakter van de les, werk je aan hetgeen je verlangt. Een verbetering van de zwemtechniek zal zorgen voor een betere zwemconditie. Door de cooling down in het warme water van het recreatie bad ga je met een ontspannen gevoel weer naar huis: ontspanning door inspanning!

Wat kun je verwachten?

De les bestaat uit een warming-up, een techniek- en conditie deel en een cooling down en wordt gegeven in het diepe bad. Omdat aandacht en betrokkenheid hoog in het vaandel staat bij het zwem-

badpersoneel, worden de oefeningenindividueelmetjouuitgewerkt. Zo krijg je lessen op maat en werk je structureel aan datgeen wat jij belangrijk vindt. Na de les kun je bijkomen in het warme recreatie bad tijdens de cooling down; ontspannend en super voor de spieren!

Voorwaarden

Indien je structureel deel wilt nemen aan de Aqua Tech- zwemtechnieklessen, kun je i.p.v. een enkel entreekaartje, voordeliger een '12- badenkaart aquasport' aanschaffen.Deze kaart is 14 lesweken geldig.

De badenkaart aquasport geeft tevens toegang voor de andere aquasportactiviteiten.

Plezier en ontspanning staan hierbij op de eerste plaats.Je beweegt in het water op wisselende muziek. Dit zijn bewegingen die voortkomen uit Fitness en verschillende dansstijlen.

Een aquasport beoefenen kan o.a. bijdragen aan:

• Uithoudingsvermogen / conditie

• Spierkracht

• Coördinatie en lenigheid

• Vetverbranding

• Geen overbelasting van de gewrichten

• Een goede gezondheid

De verschillende aquasporten zijn geschikt voor iedereen.Erzijn lessen op iederniveau onderbegeleiding van ervaren instructeurs.De weerstand van het water zorgt voor de spierversterkende effecten op het lichaam. Trainen in water wordt steeds populairder, niet alleen als alternatieve training bij een blessure, maar ook als aanvullende trainingsvorm. Het grote voordeel van aquasporten is dat er geen schokbelasting optreedt, die wel kan optreden bij gewoon sporten.

Aquasporten is niet alleen ontspannend en plezierig, maar ook nog eens super gezond.

Bekijk ons aanbod op onze website.

Sportfondsen De Veldkamp Voorjaar 2023 | 5 e-mail info@elisehof.nl Toe aan rust, aandacht, inzicht en duurzame verandering?
bent welkom bij De Elisehof voor Mindfulness, Yoga en Duurzaam Leven. www.elisehof.nl Groeien in aandacht i www.kotaradjahattem.nl KOTA RADJA CHINEES SPECIALITEITEN RESTAURANT Nieuweweg 44 - 46 8051 EE Hattem T&F 038 - 444 1656 @ info@kotaradjahattem.nl
Je

Loopt

Wij

Voor al uw zilveren, gouden sieraden en horloges Reparaties worden in eigen beheer uitgevoerd Meidoornpassage 3, 8091 KS Wezep
u,
bedrijven, subsidies
voor uw huidige personeel?
net als vele andere
mis
onderzoeken het graag voor u; geheel op basis van no cure, no pay.
vrijblijvend contact met ons op: èMDé Personeelsadvies
Neem
06
22063256
WhatsApp) Autovakmeester houdt uw auto in topconditie Zuiderzeestraatweg West 96 8085 AH Doornspijk VAN DE BEEK 9.8 Riool verstopt? STOP! En bel Rioolservice Epe Rioolontstopping | Aanleg en onderhoud | Camera-inspectie | Stoep- en gevelreiniging STOP +31 (0)578 61 2917info@rioolserviceepe.nl VOOR MENS & MILIEU Wijnkoperij Henri Bloem Kruisstraat 17 | Hattem hattem@henribloemzwolle.nl 038-4442574 Als het om wijn gaat! Waar ren jij mee? Ga naar rentegenkanker.nl
-
(ook
, Scan de QR code of kijk op www.pfn.nu/veluwe Ontvangeengratisproefweek Gratishealthcheck Gratisreceptenboek Gratistrainingssessieopmaat harderwijk@personalfitnessnederland.nl 06 - 53 31 56 70 nunspeet@personalfitnessnederland.nl 06 - 10 76 63 35 heerde@personalfitnessnederland.nl 06 - 19 08 00 48 wezep@personalfitnessnederland.nl 06 - 21 44 80 81 Wij coachen je hoogstpersoonlijk naar eenfitter,gezonderengelukkigerleven Getfitforlife! G n resultaat = geld terug uit 1606 reviews “GEWELDIG” 9, Waar levens veranderen Nederland PersonalFitness 3 www.pfn.nu/veluwe Ontvangeengratisproefweek 3686 Veluwnaren ontvingen al een gratis proefweek Gratishealthcheck Gratisreceptenboek Gratistrainingssessieopmaat NOG EEN PAAR PLEKKEN BESCHIKBAAR harderwijk@personalfitnessnederland.nl nunspeet@personalfitnessnederland.nl heerde@personalfitnessnederland.nl wezep@personalfitnessnederland.nl fitter,gezonderengelukkigerleven Getfitforlife! , www.pfn.nu/veluwe Ontvangeengratisproefweek Gratishealthcheck Gratisreceptenboek Gratistrainingssessieopmaat harderwijk@personalfitnessnederland.nl nunspeet@personalfitnessnederland.nl 06 - 10 76 63 35 heerde@personalfitnessnederland.nl 19 08 00 48 wezep@personalfitnessnederland.nl

Keurmerken

In onze accommodatie doen wij er alles aan om jou te laten bewegen in een veilige omgeving. Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde weten regelgeving. In ons werk hanteren wij de Gedragscode Zwembranche. De zwembranche, bestaande uit zwembaden, zwemscholen en zwemverenigingen, streeft naar een zwemklimaat zonder ongewenste intimiteiten en acht het van belang dat ongewenst gedrag binnen de branche wordt voorkomen en bestreden.

Daartoe is de Gedragscode Zwembranche ontwikkeld door het Nationaal Platform Zwembaden. De Gedragscode bevat omgangsregels in zwembaden, waarop zowel ouders als medewerkers een beroep kunnen doen.

Daarnaast beschikken wij over de volgende keurmerken:

• Keurmerk Veilig en Schoon

• Licentie Nationale Zwemdiploma’s

• Greenkey

Landelijk meldpunt sport

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft de Nationale Raad Zwemveiligheid samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche voor aanbieders van zwemlessen opgesteld.

Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen? Dan kun je anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF, via telefoonnummer: (0900) 202 55 90 (maandag t/m vrijdag 08.00 – 20.00 uur, gebruikelijke belkosten) of via WhatsApp: 06 – 53 64 69 28.

Zwemles

Een leven lang waterveiligheid- en plezier

Rivieren, meren, sloten, kanalen, de Noordzee… Nederland is een echt waterland. In zo’n waterrijke omgeving is veiligheid belangrijk,daarom vinden we dat iedere Nederlander moet kunnen leren zwemmen. Bij Sportfondsen kun je het officiële Zwem-ABC halen.

Landelijke veiligheidsnorm

Met het Zwem-ABC voldoe je aan de landelijke norm ‘zwemveilig’ volgens de Nationale Raad Zwemveiligheid (2017). Je kunt je dan goed redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water. Een mooie en veilige basis voor een leven lang zwemplezier.

Erkende diploma’s

Wil je zeker weten dat je een officieel erkend diploma haalt? En dat je les krijgt van gediplomeerde zwemlesgevers met een VOG? Dan zit je bij Sportfondsen goed! Onze zwemlesgevers zetten in op zwemvaardigheden én zwemplezier.

Zwem-ABC halen

Met het Zwem-ABC leg je de basis voor een leven lang waterveiligheid en waterplezier. Gemiddeld doen kinderen zo’n anderhalf tot twee jaar over het diploma-traject. Met het Zwem-ABC voldoet je kind aan de landelijke norm‘zwemveilig’van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Zwemvaardigheid ontwikkelen en vergroten

We beginnen met het ontwikkelen van de zwemvaardigheid, zodat je kind zich kan redden in zwembaden zonder attracties. Stapsgewijs verbeteren we de zwemvaardigheid, zodat je kind zich ook in moei-

lijkere situaties kan redden, zoals in wildwater- en golfslagbaden. Kan je kind zich redden in onverwachte situaties in zwembaden én in open water?

Dan is het voldoende zwemveilig (C-diploma).

Onze werkwijze

Leren zwemmen begint met zwemplezier. Bij Sportfondsen zetten we daarom in op spelenderwijs leren.Als kinderen de ruimte krijgen om te spelen en te ontdekken, nemen ze lesstof namelijk graag en snel op.In onze zwemlessen is er zowel aandacht voor de groep als voor het individu.Voor ieder kind zetten we in op zelfvertrouwen en succeservaringen.

Nijlpaard Jip

Kennen jullie Jip al? Nijlpaard Jip is onze educatieve mascotte tijdens het Zwem-ABC. Zie het als een vriend die ook zwemles volgt om je kind aan te moedigen en uit te dagen. Tijdens het zwemlestraject komt Jip op verschillende manieren terug. Een echt zwemmaatje dus!

Bezoek onze website voor meer informatie of neem contact op met een van onze medewerkers.

Anne – 12 jaar

Ieder kind droomt. Heeft ambities. Net als Anne.

Maar dromen waarmaken is niet vanzelfsprekend.

Eerst moet zij beter worden.

Meer leren over kinderkanker of een gratis gastles aanvragen?

Ga naar

kika.nl/voorlichting

De Veldkamp Voorjaar 2023 | 8
Sportfondsen
‘Als ik later groot ben... werk ik als verpleegkundige’

Baby peuter zwemmen:

Een krachtige stimulans voor de ontwikkeling van je kind

Zoek je een leuke activiteit met je baby, dreumes of peuter? Kom samen zwemmen! Als ouder heb je een belangrijke rol bij het watervrij maken van je kindje. Door samen te genieten en plezier te maken, raakt je kleintje op een goede manier vertrouwd met water. In de lessen doen we leuke oefeningen en spelletjes op vrolijke muziek.

Goed voor de ontwikkeling

Baby- en peuterzwemmen is een krachtige stimulans voor de ontwikkeling van je kind. De beweegoefeningen zijn goed voor de motoriek en maken het lichaam sterker.Ook de zintuigen worden volop geprikkeld.

Essentiële vaardigheden

Drijven op de buik en rug, adem inhouden, onder water gaan, op de kant klauteren. In de lessen leert je kindje essentiële vaardigheden om straks een goed begin te kunnen maken met de zwemlessen.Jullie volgen de lessen onder begeleiding van een gediplomeerde zwemlesgever. Samen zwemmen is een goede manier om de band met je kind nóg sterker te maken.

Je kunt na het peuterzwemmen blijven om recreatief te zwemmen. Met zijn drieën mag ook! Wil je man of vrouw, broertje of zusje ook mee? Ze zijn van harte welkom om mee te komen zwemmen. Jullie kunnen een extra kaartje online bestellen of bij de kassa.

Wat heb je nodig in het zwembad?

Al onze zwembaden zijn ingericht op de allerkleinsten. Zo hebben we aankleedkussens, luieremmers, een box en een magnetron om voeding op te warmen. Zwembandjes zijn niet nodig.

Praktische tips:

• Trek de zwemluier pas aan in het zwembad.

• Om spugen tijdens de les te voorkomen, is het verstandig als er minimaal één uur zit tussen het eten en het zwemmen.

• Heeft je kleintje koorts, open wondjes, net een vaccinatie gehad of een oog- of oorontsteking? Dan raden wij af om te zwemmen.

Gezinsticket € 24,80 2 Volw./3 kinderen

Nu

De gezinsticket is nu op alle recreatieve openingstijden verkrijgbaar.

Een gezinsticket kost € 24,80 en geeft toegang voor 2 volw. + 3 kinderen t/m 15 jaar.

tijdens alle recreatieve tijden Gezinstickets:
Prijspeil 2022 Sportfondsen De Veldkamp Voorjaar 2023 | 9 UW SPECIALIST IN DUURZAME ENERGIE & ENERGIEBESPARING DROSTINSTAL.NL Rondweg 86 8091 XK Wezep 038 200 0169 info@drostinstal.nl Elektriciteitsnet veilig en optimaal aangelegd Warmtepompen Zonnepanelen

Doneer nu via GIFT.MATCHIS.NL

Deze Jonge Helden hebben je nodig.

Kinderen met een nierziekte hebben vaak maar één wens: gewoon lekker meedoen met andere kinderen. Spelen met vriendjes. Op vakantie gaan. Naar school fietsen. Sporten. Gamen. Logeren bij opa en oma... Leven.

Je ziet het vaak niet aan ze, maar opgroeien met een nierziekte eist ongelooflijk veel van kinderen. Ze hebben weinig energie, mogen niet eten wat ze lekker vinden, moeten veel zware medicijnen slikken en soms zelfs dialyseren. Dat is slopend.

Maar ze geven niet op. Elke dag weer vragen deze doorzetters het uiterste van zichzelf om gewoon te léven. Jonge helden zijn het. Voor hén willen wij er zijn. Nu en later.

Geef daarom voor een toekomst waarin we nierziekten kunnen genezen.

Meer informatie of doneren? nierstichting.nl

SPORTIEF BEZIG!

Kinderopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang organisatie SKO is in Oldebroek een sportieve keuze:

Goed

GEEF EEN KANS OP LEVEN
Scan de code met uw smartphone en doneer eenvoudig online
www.medischpedicureleontien.nl
de Haven
06-14260048
Plaza
www.plazadehaven.nl www.plazadehaven.nl Foodforall
de Haven
Tot ziens bij SKO! SKO . Wolthuisweg 5 . Oldebroek . 038 - 376 23 44 . info@skgo.nl
Kindcentrum Oldebroek
Geldersedijk 18, 8051 ER Hattem 038-444 8835
Plaza
Geldersedijk 18 8051 ER Hattem 038-444 8835 • Sportactiviteiten via
Bezig • Vakantie BSO op v.v. WHC • Sport BSO • Gezonde voeding
Stichting
30 36 09 45 vanasseltbestrating.nl
06

Aqua Special Needs

Speciaal voor mensen die vanwege beperkingen niet deel kunnen nemen aan een reguliere lesgroep bieden wij een gevarieerde les aan om in groepsverband de zwemvaardigheid te blijven trainen en met verschillende lesmaterialen gevarieerde oefeningen in het water te doen.

Een ervaren instructeur zal deze lessen verzorgen en de oefeningen op maat aanbieden.

Lestijd: iedere woensdag om 16.00 uur m.u.v. vakanties

Wees welkom om eens vrijblijvend mee te doen.

Zwemclub Noord Veluwe

Wij zijn Zwemvereniging Noord Veluwe uit Wezep. Al meer dan veertig jaar hebben wij ervaring in het geven van zwemtrainingen op wedstrijdniveau en op recreatief niveau. Naast de zwemsport zelf staat plezier in - en buiten het water voorop!

Recreanten:

Heb jij je zwemdiploma’s behaald en vind je zwemmen nog steeds leuk? Kom dan op woensdagavond zwemmen bij de recreanten! Je krijgt op een leuke manier les van een trainer en je zwemt met leeftijdsgenootjes in één groep. Er zijn verschillende groepen die zijn opgedeeld in de wedstrijdzwemmers en de niet-wedstrijdzwemmers.

De wedstrijdzwemmers hebben een aantal keer per jaar een echte wedstrijd. Bij de niet-wedstrijdzwemmers is plezier in het zwemmen en het blijven zwemmen na het behalen van je zwemdiploma het belangrijkste. Krijg je al zin om mee te doen,kom dan op woensdag om 17.00 uur naar het zwembad om te kijken of neem je zwemspullen

Zwembad de Veldkamp wordt verwarmd door riothermie

Zwembad De Veldkamp wordt door middel van riothermie verwarmd met de restwarmte van de fabriek van aardappelproducent CêlaVíta. Door middelvanriothermiewordtwarmtegewonnenuithet vuile afvalwater van Celevita om het zwembad teverwarmen.

Hiervoor is een 650 meter lange rioleringsbuis aangelegd. De firma Tauw en Sportfondsen Nederland hebben gezamenlijk 350.000 euro geïnvesteerd om de komende jaren warmte te leveren aan het zwembad.

Riothermie wint thermische energie terug uit rioolwater dankzij een warmtewisselaar. Via een warmtepomp

wordt de gewonnen warmte verwarmd tot de gewenste temperatuur.In Wezep loost de aardappelfabriek van CêlaVíta veel warmte in het riool. Met deze warmte verwarmt Tauw Omgevingswarmte B.V. zwembad De Veldkamp. Een jaarlijkse besparing van 160-200.000 m3 gas,wat resulteert in zo’n 400 ton minder CO2-uitstoot. Dit staat gelijk aan de CO2-uitstoot van ongeveer 55 huishoudens.

Daarnaast winnen we ook de warmte uit het gebruikte douchewater wat vervolgens weer gebruikt wordt voor de opwarming van het gebouw en van het zwembadwater.

mee envraag aan detrainerofje een keermee mag doen.

Preselectie:

Ben je op snelheid? Dan kun je doorstromen naar de Pre selectie.

Selectie

De selectie is er voor iedereen die graag vaker dan twee keer per week zwemt en dit wil combineren met wedstrijden. Om bij de selectie te komen zwemmen moet je eerst enige tijd bij de recreanten hebben gezwommen (daar leer je de basis). Je wordt door de trainers uitgekozen om bij de selectie te zwemmen.

Masters

Voor volwassenen en oud zwemmers die graag nog hun tijden zo scherp mogelijk willen houden en eventueel ook mee willen doen aan de master zwemwedstrijden. Ook voor iedereen die graag zijn conditie op peil wil houden.

Banenzwemmen

Actief ontspannen

Lekkeropjeeigentempo

Zin om te komen zwemmen? Goed idee! Banenzwemmen doe je in je eigen tempo, op je eigen manier en met je eigen doel. Op een tijd die jou uitkomt. Samen of alleen. Vijf of vijftig baantjes. Borstcrawl of schoolslag…Jij mag het zeggen.

Zwemmenisvooriedereen

Ben je aan het revalideren of heb je gevoelige gewrichten? Of wil je weer fit worden? Ook dan is zwemmen uitermate geschikt. In het water is de schokbelasting minimaal. Jong, oud, fit of minder fit: banenzwemmen is voor iedereen. Ook voor jou!

Sportfondsen De Veldkamp Voorjaar 2023 | 11

Aarten Boomverzorging

•Advies•Begeleidingssnoei•Snoeien van bomen

• Snoeien monumentale bomen

• Snoeien fruitbomen

• Plaatsen stormankers • Aanplant van bomen • Verplanten van bomen

• Bomen verwijderen Inventarisatie en boomveiligheidscontrole

banden)

BTM Jansen

Ottenweg 13, 8096 PT Oldebroek

Bestrijden van ziekten en plagen • Frezen van stobben

•Versnipperenofafvoerenvantakken

06 51554858 | www.aartenboomverzorging.nl

Je ziet het vaak niet aan ze, maar kinderen met een nierziekte hebben het zwaar. Jonge helden zijn het.

Geef voor een toekomst waarin we nierziekten kunnen genezen.

Ga naar nierstichting.nl

Goedkoopste van de regio in:

• autobanden

• velgen

• APK

• uitlaten

• remmen

• accu’s

Bel voor een afspraak!

(ook montage van elders gekochte banden)

(ook montage van elders gekochte banden)

Bezoek onze website: www.bswbanden.nl

Bezoek onze website: www.bswbanden.nl

Bezoek onze website: www.bswbanden.nl

VERHUUR EN OPSLAG VAN WINTER- EN ZOMERBANDEN

Bovenheigraaf 133b • Wezep T 038 375 92 77

Wilt u graag een eerste stap online ze en?

“Boodschappen doen, de krant lezen of een route opzoeken. Het kan allemaal online!” vertelt mevrouw Tersteeg. Met het gratis, laagdrempelige lesprogramma Welkom Online ging er voor haar een wereld open.

Wilt u ook wegwijs worden op internet?

Meld u gratis aan!

088 344 2000 ouderenfonds.nl/welkom-online

EXCLUSIEVE PRODUCTEN VOOR PRETTIGER LEVEN, WONEN EN SLAPEN! Hetty Borgers, zelfstandig adviseur www.optidee.nl/hetty-borgers 06-12055101

Verlengde Meidoornstraat 11 Wezep tel. 038-376 04 39

Kijk dan op onze site supervlaai.nl

Kijk dan op onze site supervlaai.nl

Wist je dat 3 op de 10 kinderen nauwelijks buiten speelt? Dat is niet ok. Koop een lootje en laat meer kinderen meer buitenspelen!

U kunt tot uiterlijk 1 dag van te voren tot 12 uur smiddags bestellen.

U kunt tot uiterlijk 1 dag van te voren tot 12 uur smiddags bestellen.

Bestellen kan online, maar u kunt ons ook telefonisch bereiken.

Bestellen kan online, maar u kunt ons ook telefonisch bereiken.

Eperweg 12, ‘t Harde, T: 06 31 79 80 18, E: supervlaaitharde@gmail.com

Eperweg 12, ‘t Harde, T: 06 31 79 80 18, E: supervlaaitharde@gmail.com

Uw vlaai gesneden? Wij maken daar (g)een
‘t Harde
punt van
Het adres voor de lekkerste vlaaien! Benieuwd naar ons assortiment?
Gildestraat 22 Kampen Sinds 1932 specialist in graf- en urnmonumenten www.steenhouwerijvanommen.nl Telefoon: 038-3312830
Altijd met u verbonden
www.apotheekveluwelaan.nl
www.jantjebeton.nl/lootje Download de gratis brochure “De symptomen van Parkinson” www.parkinsonfonds.nl

Kom mee naar buiten, ontdek de natuur en beleef de mooiste avonturen met OERRR!

Voor € 1,25 per maand krijgt je:

• elk seizoen nieuwe kaarten van OERRR

• een welkomstcadeau

• korting op activiteiten in de natuur

OP AVONTUUR IN OERRR MELD JE AAN OP OERRR.NL

Openingstijden

Maandag

19:00–21:00(Incl.banenzwemmen)

Tarieven

Enkel bad € 6,70

Enkel bad kinderen t/m 3 jaar € 3,40

Gezinstarief (2volw+max3kinderent/m15jaar) € 24,80

Geldigtijdensallerecreatievetijden

12 badenkaart (1jaargeldig) € 67,00

All Inn- kwartaalabonnement (3maandengeldig €125,00 vanafaankoop)Striktpersoonlijk,geldigvoor banenzwemmenenaquasporten

Zwemles voor A, B en C diploma Per4lesweken € 52,30

Inschrijfgeld zwemles (incl.pas) € 24,90

Diplomakosten zwemles € 30,40

Aquasportkaart 12x(excl.Pas)* € 86,00

Ouder-en Kind zwemmen 12x(excl.Pas)* € 86,00

Enkele les Aquasport € 8,60

Enkele les Ouder- en Kind zwemmen € 8,60

Kruidenbad € 4,00

Wellness (TurksStoombad&Sauna)*** € 5,80

Wellness 12 x (excl.Pas,1jaargeldig) € 58,00

Disco zwemmen (Inhetnajaar) € 8,10

Pas € 7,90

U betaalt éénmalig € 7,90 voor een pas bij aanschaf van een badenkaart. * Badenkaarten voor groepslessen zijn 14 weken geldig.

Aquakids

13:45–14:30uur

Donderdag Recreatiebad + 25-meterbad 11:00–12:00uur

25-meterbad 09:00–12:00uur(Banenzwemmen)

Aqua joggen 11:00–11:45uur

Wellness 09:30–12:00

Vrijdag Recreatiebad 11:00–13:00uur

25-meterbad 07:00–13:00uur(Banenzwemmen)

Aqua Fit Plus

09:00–09:45uur

09:45–10:30uur

Wellness 07:30–16.30uur*

Zaterdag

Recreatiebad + 25-meterbad 12:00–15:00uur(+Wellness)

Zondag

Recreatiebad + 25-meterbad 10:30–15:00(+Wellness)

*Wellness op vrijdagmiddag = zonder entree zwembad i.v.m. zwemles

Vrijdagmiddag, entree tarief alléén voor Wellness € 5,80 vanaf 13.00 – 16:30 u.

*** Wellness is altijd gecombineerd met de entree voor het zwembad €6,70 Wellness + Entree zwembad = € 12,50

*** Op vrijdagmiddag vanaf 13:00 uur betaald u voor de Wellness €5,80. Het zwembad is dan gesloten voor gebruik.

Recreatiebad
25-meterbad 07:00–08:00 09:00-13:00uur
Recreatiebad + 25-meterbad 19:00–21.00(Incl.banenzwemmen) Aqua joggen 20:00–20:45uur Wellness 19:00–21:00uur Dinsdag
07:00–13:00uur
Wellness
Woensdag Recreatiebad 10:00–12:00 14:30–17:00 19:00–21:00uur 25-meterbad 09:00–12:00 14:30–17:00
AquaTec 20:00–20:45uur
07:30–13:00uur
19:00–21:00uur(incl.Banenzwemmen) Aqua Fit Plus 09:15–10:00uur Wellness 09:30–17:00 19:00–21:00uur
15
Sportfondsen De Veldkamp Voorjaar 2023 |

• Zeer groot assortiment tuinplanten

• Gratis beplantingsplan (op afspraak)

• Meer dan 350 soorten vaste planten

• Ruime voorraad (lei)bomen en hagen

• Bezorg- en aanplantservice

Nunspeet , Elburgerweg 111 Tel. 0341 76 90 51 www.tuinplantwinkels.nl WIJ ZIJN GEOPEND - van maandag t/m zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur Tel. 06-40243314

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.