Nationale Sportweek Harderwijk

Page 1

Pas op! Deze krant kan gevolgen hebben voor de invulling van jouw vrije tijd!

GEZOND ACTIEF gaharderwijk.nl


CAI gaat (heel smart) niet voor de winst Als inwoner van Harderwijk of Hierden heeft u alle reden tot juichen! U kunt internetten, televisie kijken en bellen via het razendsnelle en betrouwbare glasvezelnet van CAI Harderwijk. Zo mist u geen moment én mag bovendien kiezen uit het aanbod van tien providers!

Ook top: het CAI-netwerk is er voor en door Harderwijkers en staat open voor lokale initiatieven. Omdat we een stichting zonder winstoogmerk zijn, gaan we sportief om met plannen van plaatselijke gebruikers! Zo maken we van Harderwijk stap voor stap een smart city! Samen met u.

www.caiharderwijk.nl

KLACHTEN? snel weer kwiek met Quiek familie fysio onze

speCialismen • Fysiotherapie • KinderoeFen therapie • KinderFysio therapie • Cesartherapie • handtherapie • revalidatie

Quiek, de fysio voor de hele familie. start uw behandeling vandaag nog!

Fokko Kortlanglaan 223 Harderwijk • 0341 - 217 858

quiek.nl


Vo o r w o o r d

Bewegen doet iets met je!

Het geeft een kick als je iets uitdagends presteert Marcel Companjen is een enthousiaste zaalvoetballer en hardloper. Marcel: “Voor mij betekent hardlopen dat ik lekker mijn kop leeg kan maken, door de ruimte die in mijn hoofd ontstaat, kom ik op ideeën. Bij zaalvoetbal vind ik het samen leren omgaan met winnen en verliezen en het samen plezier maken belangrijk. Bewegen en sporten zorgen ervoor dat ik lekkerder in mijn lijf zit. Heerlijk die ontspanning na de geleverde inspanning.” Kasper Doesborgh is het daarmee eens. Hij vindt zichzelf vooral een teamsporter. Kasper hockeyt al jarenlang bij MHC de Mezen waarvan 20 jaar in het eerste: “Het spel is voor mij belangrijk en samen met anderen het maximale uit jezelf halen, ongeacht je niveau, daar gaat het voor mij om.” Marcel vult aan: “En dan ook steeds zoeken naar verbetering en jezelf uitdagen om je prestatie op te rekken. Het geeft echt een kick als je

iets uitdagends presteert. Iets wat je niet van jezelf had durven denken.” Kasper: “Bewegen is voor iedereen belangrijk. Je ervaart dat er meer in je lijf zit dan je dacht. En bewegen doet zeker ook wat met je geest. Je wordt rustiger en helderder.”

Haal het maximale uit je team Als wethouder sport komt Marcel bij veel verschillende sportgebeurtenissen en -verenigingen op bezoek. Van jeu de boules tot biljarten en van voetbal tot wielrennen. Maar, wil Kasper weten, vind je dat nu echt allemaal echt leuk? Marcel: “Het is geweldig om overal het enthousiasme te ervaren. Bij evenementen is iedereen blij en vrolijk. Het is heerlijk om steeds die sfeer te ervaren. Ik zou ook geen sport weten te bedenken waar ik niet naar toe zou willen gaan.” Op zijn beurt vraag Marcel zich af waarom Kasper zo enthousiast is over hockey. Kasper: “Eigenlijk vond ik als kind alles wel leuk en moest ik op een bepaald moment kiezen uit tennis of hockey. Hockey vond ik het leukst om te doen omdat daar veel actie in zit en je met meer mensen samen aan het sporten bent. Maar ook omdat techniek en

C o lo fo n

De Nationale sportweek, dit jaar van 20 tot en met 29 september, biedt jong en oud een kennismaking met het aanbod van sportverenigingen in de gemeente Harderwijk. Maar dat niet alleen. Gezond Actief (GA!) staat voor meer dan sport. Het gaat om bewegen én cultuur! Meedoen is het motto. Op je eigen niveau een uitdaging aangaan, je grenzen ontdekken en vooral volhouden. In deze krant vind je het complete aanbod van de sportweek 2019. Marcel Companjen, Wethouder sport en Kasper Doesborgh, coördinator Gezond Actief (GA!) Harderwijk spraken met elkaar over het thema van dit jaar ‘Sport doet iets met je’.

Realisatie MDH Uitgeverij T 0314361130 E info@mdh-uitgeverij.nl I www.mdh-uitgeverij.nl

samenspel bij hockey belangrijk zijn. Uiteindelijk vond ik het zo leuk dat ik het ben blijven doen. En er nog best goed in werd ook.” Marcel vraagt: “Maar raakte je dan nooit gefrustreerd als leden van je team er de brui aan gaven?”. Kasper: “Nee hoor en als ik wel die neiging kreeg dan bedacht ik me dat het ook een uitdaging is om het maximale uit je teamgenoten te halen. Hoe motiveer ik ze? Dat is volgens mij één van de geheimen om als team te winnen. Je kop laten hangen is nooit goed voor de teamspirit.”

Plezier beleven en actief meedoen Wanneer vinden beide heren de sportweek geslaagd? Marcel: “De sportweek is geslaagd als nog meer mensen van alle leeftijden bewegen echt belangrijk gaan vinden. En een sport of activiteit uitkiezen waar ze met veel plezier aan meedoen.” Kasper vult aan: “En dus als we zoveel mogelijk mensen in de gemeente Harderwijk hebben weten uit te dagen om in actie te komen. Het aanbod in Harderwijk is groot en heel gevarieerd. Iedere inwoner krijgt een kans om te ervaren dat bewegen en sporten daadwerkelijk iets goeds met je doet.”

Druk Rodi Rotatie

Verspreiding Axender T 030 - 755 69 30 E kwaliteitsbeheer@axender.nl I www.axender.nl


JEUGD Brede School Specials Harderwijk heeft op dit moment drie Brede Scholen welke worden gecoördineerd door een Brede School Coördinator van GA! Harderwijk. De Brede Scholen zijn aanwezig in de wijken Drielanden, Stadsdennen en Stadsweiden en organiseren naschoolse activiteiten in de genoemde wijken. Deze activiteiten vinden plaats in 5 blokken van 5 weken. Normaal gesproken is dit naschools aanbod bestemd voor alle kinderen uit de desbetreffende wijk. Om ook andere kinderen kennis te laten maken

met naschoolse activiteiten organiseren de Brede Scholen gezamenlijk de ‘Brede School Special’. Deze activiteit is bedoeld voor alle kinderen uit Harderwijk. In het laatste blok van het vorige schooljaar is er voor het eerst een ‘Brede School Special’ georganiseerd bij zeilschool De Randmeren. Tijdens drie middagen maakten kinderen op een speelse manier kennis met zeilen. Wethouder Sport, Marcel Companjen opende de activiteit waar bijna 60 kinderen zich voor hadden aangemeld.

Met de ‘Brede School Special’ kunnen kinderen op een laagdrempelige wijze kennismaken met verschillende activiteiten. Ook dit jaar zijn er weer verschillende specials om aan deel te nemen. Mocht je interesse hebben om deel te nemen kijk dan op www.gaharderwijk.nl of neem contact op met Tijmen van Steinvoorn, Brede School Coördinator Stadsdennen, via tijmen@gaharderwijk.nl.

Junior Sportcoaches Wie weten het beter dan de kinderen zelf? Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is sinds 2014 actief in Harderwijk om de omgeving van kinderen van 0-19 jaar gezonder te maken. Ieder kind heeft namelijk het recht om in goede gezondheid op te groeien in een gezonde omgeving. Via verschillende wegen proberen we de omgeving waar kinderen komen op een positieve, vlotte en leuke manier te beïnvloeden. JOGG is onder meer te vinden op scholen. Vanaf dit schooljaar wordt JOGG daarbij geholpen door de kinderen zelf! Waar JOGG eerder vooral zichtbaar was bij grote evenementen in Harderwijk en bij eigen georganiseerde activiteiten, is dit jaar de focus verplaatst naar school. De sportcoach gezonde leefstijl en het JOGG Beweegteam zijn het afgelopen schooljaar begonnen met het verzorgen van sport- en spelactiviteiten gedurende pauzes op schoolpleinen van acht basisscholen in Harderwijk. Dit bleek succesvol, meer kinderen waren tijdens de pauze aan het bewegen en spelen als het beweegteam aanwezig was. Aangezien het beweegteam niet altijd aanwezig kon zijn ontstond er een nieuw initiatief: de Junior Sportcoach.

Junior Sportcoach Het inzetten van Junior Sportcoaches als ambassadeurs gebeurt al in verschillende steden in het land, en de ervaringen en resultaten zijn positief. “Het is voor kinderen een leuke kans om zich te ontwikkelen als leider. Kinderen kunnen elkaar prima aansturen en motiveren om een sport, spel of activiteit uit te voeren. Je ziet op de pilot-scholen al wie er in de toekomst gymleraar gaat worden. Ze nemen de boel echt op sleeptouw, onwijs gaaf om te zien”, aldus Pepijn Albers, sportcoach gezonde leefstijl van GA! Harderwijk. “Wat we ook terugkregen van de pilotscholen is dat de kinderen die Junior Sportcoach zijn, zich beter gedragen op school. Ze voelen dat ze een voorbeeldrol hebben en pakken die rol ook op”.

O b s t a c le R u n Op vrijdag 27 september, tijdens de Nationale Sportweek, vindt de GA! Obstacle Run plaats voor leerlingen van het voorgezet onderwijs en het MBO. GA! Harderwijk zal tijdens deze middag een spectaculair parcours neerzetten met 15 hindernissen en obstakels. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Heeft u leuke ideeën voor sportieve of culturele activiteiten in Harderwijk? Laat het weten via info@gaharderwijk.nl.

Beweegteams het bij de beweegteams om draait.

Uit de groepen 6 en 7 worden twee leerlingen per klas gekozen voor de functie van Junior Sportcoach. De kinderen krijgen van school extra ruimte om met het JOGG Beweegteam te oefenen met het begeleiden van sport- en spelactiviteiten. Daarnaast wordt er ook geoefend met het bedenken van eigen spellen of het aanpassen van regels om spellen nóg leuker te maken. De Junior Sportcoaches krijgen alle vrijheid om de activiteiten te kiezen waar ze zin in hebben, zij motiveren hun schoolgenootjes om mee te doen en zorgen ervoor dat iedereen in de pauze met veel plezier in beweging is. Want wie weet nu beter wat leuk is om te doen dan de kinderen zelf?!

Ook Junior Sportcoaches op jouw school?

GA! Harderwijk is actief, er is veel te doen in Harderwijk en om dit alles bij te kunnen benen maken de coaches gebruik van beweegteams. Een beweegteam bestaat uit een aantal studenten van het MBO en het HBO. Onder leiding van de coaches, je weet wel, onze mannen en vrouwen in de blauwe jasjes, geven ze vorm aan de lessen en activiteiten die worden gegeven door GA! Harderwijk.

Voor de invulling en de coördinatie van de beweegteams werkt GA! Harderwijk intensief samen met Landstede sport en bewegen. Deze opleiding is inmiddels 10 jaar in Harderwijk gevestigd. Het afgelopen jaar werd de opleiding zelfs uitgeroepen tot beste van Nederland door de Keuzegids MBO 2019. Eén van de redenen dat studenten zo tevreden zijn over de opleiding, is het leren in de praktijk. En dat is precies waar

De nauwe samenwerking tussen Landstede Harderwijk en GA! Harderwijk zorgt ervoor dat grote aantallen studenten de stages lokaal kunnen uitvoeren. Ook voor het huidige schooljaar zijn nieuwe teams gevormd. Vanuit verschillende uitstroomprofielen als BOS (buurt, onderwijs, sport) en SBG (sport, bewegen en gezondheid) zijn MBO stagiaires aan de beweegteams toegevoegd. De beweegteams houden zich bezig met sport, bewegen en gezondheid in de breedste zin. Samen willen we inwoners stimuleren tot een gezonde leefstijl en van Harderwijk de sportiefste gemeente maken. Door de beweegteams op deze manier vorm te geven, heeft een sportcoach meer mogelijkheden om activiteiten te organiseren en kan hij/zij nog

Het Junior Sportcoach project is een onderdeel van het JOGG-programma van GA! Harderwijk. Door contact op te nemen met Sportcoach Pepijn (pepijn@gaharderwijk.nl) kan een vrijblijvend gesprek aangevraagd worden op de school. Samen wordt er gekeken naar de mogelijkheden om te starten met pauze-activiteitenaanbod en wordt gekeken naar draagvlak binnen de school voor het Junior Sportcoach project.

meer Harderwijkers bereiken. Ook tijdens de Nationale Sportweek worden de studenten van Landstede ingezet voor GA! Harderwijk. Met maar liefst 150 studenten kan Landstede Sport en Bewegen veel mankracht leveren voor het begeleiden van verschillende activiteiten. Een mooie ervaring voor de studenten, veel mogelijkheden voor spor-

ters en een aanvulling voor de organisatoren. Een win-winwinsituatie noemen we dat! We hopen dat je ze ergens zal tegenkomen bij één van de vele activiteiten die in Harderwijk georganiseerd worden. Misschien bij een sportdag op school, bij de Obstacle Run of op de Senioren Beweegmarkt? Er is in ieder geval genoeg te doen!


VOLWASSENEN GA! op weg met de partners het programma samen waarbij de deelnemers vier dagen per week actief zijn met taal, bewegen, gezondheid en werk onder professionele begeleiding.

Mooie resultaten

Met een gezamenlijke, door deelnemers zelfgemaakte lunch is de eerste editie van GA! op weg afgesloten. Trots namen de deelnemers hun bewijs van deelname in ontvangst. Dit was welverdiend na vier maanden intensief meedoen aan het project. Op een onstuimige maandagochtend in maart werd het startschot gegeven voor deze eerste GA! op weg. Dit project heeft als doel inwoners met afstand tot de arbeidsmarkt op weg te helpen om weer mee te kunnen doen. Meedoen op

het gebied van werk, taal, bewegen en gezondheid. Door een actief programma van vier maanden kunnen de deelnemers een positieve start maken met de bijbehorende ondersteuning. Met de dingen die ze hebben geleerd, kunnen ze nu en in de toekomst actief deelnemen aan de samenleving.

Vier dagen per week actief Het was een diverse groep mensen die deelnamen aan GA! op weg. Van geboren en getogen Harderwijkers tot nieuwkomers uit Eritrea en Syrië. Sportparkmanager Monique stelde samen

De resultaten zijn zeker een succes te noemen. Zo wilde een Nederlandse man de Nederlandse taal beter leren schrijven. Hij wilde alleen niet in een groep met allochtone mensen terechtkomen. Hij heeft zich daar overheen gezet en is tóch in de taalgroep gegaan. Het resultaat: door het plezier dat hij had en zijn kennis, ondersteunde hij de docent met het uitleggen van de taal aan zijn medeleerlingen. Een andere deelnemer wilde graag in de horeca aan de slag. Met zijn eigen inzet en een beetje hulp werkt hij nu in de keuken van een restaurant. Nog een andere deelnemer vond zo snel werk, dat hij nog maar gedeeltelijk deel kon nemen aan het reguliere programma. Maar wanneer hij tijd had, kwam hij altijd om mee te doen met sporten. Op naar een tweede editie! Het project GA! op weg is een samenwerking met verenigingen MHC de Mezen, Harderwieker Bieleggers '84, beachvolleybal VVH, Landstede, Sportcentrum Iedema, het Participatiehuis, Veld 42, Meerinzicht Sociaal Domein en Top taal.

Sport- en cultuurwijzer voor volwassenen Heeft u al eens deelgenomen aan één van de Sport- en Cultuurwijzer cursussen? Ook in 2020 kunt u via verschillende kennismakingscursussen sport- en cultuuractiviteiten ondernemen. De Sport- en Cultuurwijzer wordt in 2020 aangeboden in de periode maart t/m april. Een cursus bestaat uit 3 tot 4 lessen, waarvoor u een

kleine bijdrage betaalt van maximaal 10 euro. De workshops vinden allemaal plaats in Harderwijk. Een cursus tennis, een workshop gitaarspelen of juist een cursus kickboksen, het aanbod is breed en wordt waar mogelijk aan u aangepast. De Sportwijzer en Cultuurwijzer is een bekend begrip in Harderwijk en Hierden. Alle kinderen uit de groe-

pen 3 t/m 8 van de Harderwijkse en Hierdense basisscholen kunnen meedoen. Maar ook voor volwassenen en senioren is er dus volop aanbod! De cursussen worden geplaatst op www.gaharderwijk.nl en voor de start van het project ontvangt u een uitgebreide flyer in de brievenbus. Heeft u vragen over dit project? Mail dan naar info@gaharderwijk.nl.

Gezonde werkvloer De Gezonde Werkvloer is een initiatief van Sportcentrum Iedema, Bidfood, Perspectief, Wuestman en de Bedrijvenkring Harderwijk in samenwerking met JOGG-Harderwijk (Jongeren op Gezond Gewicht). De werkgroep is in 2018 gestart met als doel bedrijven te inspireren met voorbeelden voor een gezonde(re) werkvloer. Een gezonde werkvloer waar vitaliteit de normaalste zaak van de wereld is. Waar aandacht is voor gezonde voeding. Genoeg ruimte is voor ontspanning. Waar bewegen niet een kwestie van moeten is. Nee, waar het leuk is om te bewegen. Een werkvloer met ‘gezond meubilair’. Waar je bijvoorbeeld staand kunt werken. Kortom, een werkvloer waar medewerkers gestimuleerd raken, creatiever worden. Waar iedereen meedoet! Kennis delen en inspireren van bedrijven. In totaal zijn er in de afgelopen anderhalf jaar 70 organisaties op verschillende wijzen geïnspireerd. In 2019 gaat de Gezonde Werkvloer verder. Door concrete handvatten te bieden, waar jouw organisatie mee aan de slag kan. Daarbij staan de volgende thema’s centraal: • Bewegen en werk • Gezonde voeding • Fysieke werkplek • Ontspanning en stress Kijk voor meer informatie en de blogs over de gezonde werkvloer op www.gaharderwijk.nl/gezonde-werkvloer.


SPORTSCHOOL HIERDEN De hele week

Toppers bij jou op

EDUCARE De hele week

Open dag

KWF Vrijdag 20 en zaterdag 21 september

ESTHER’S DANCE CREATION Zaterdag 21 september.

VVOG

Taekwondo

Zaterdag 21 september

TAEKWON-DO SCHOOL MARTOWIRONO Maandag 23 september

20

21

24 22

23

G . V. O LY M P I A Maandag 23 september

Kickboksen met zorg NAKAMA GYM

BREDE SCHOOL DRIELANDEN

Maandag 23 september

Woensdag 25 september

jazzdans dames (25+) STEDELIJKE HARMONIE

G . V. O LY M P I A

Dinsdag 24 september

Woensdag 25 september

Schietsport

S . V. W I L L E M T E L L

SENIOREN BEWEEGRAAD

Dinsdag 24 september

Woensdag 25 september

Taekwondo T. V. F R A N K R I J K

TAEKWONDO BENEK

Dinsdag 24 september

Woensdag 25 september

Kinderyoga

Pilates met rugklachten

MIND YOUR BODY

MIND YOUR BODY

Donderdag 24 september

Woensdag 25 september


ACTIVITEITEN NATIONALE SPORTWEEK 2019

Biljarten

D.O.S. HARDERWIJK

GA! Harderwijk wil van Harderwijk de actiefste stad van Nederland maken. Ook tijdens de Nationale Sportweek (NSW) inspireren we Harderwijkers, sterk én kwetsbaar, op het

Donderdag 26 september

gebied van sport, cultuur en beweging. Van 20 t/m 29 september zetten

Nijntje

sportaanbieders in Harderwijk de deuren open voor haar inwoners. Kom tijdens de NSW gratis kennismaken met een sport. Want, sport doet iets met je! Kijk op

gaharderwijk.nl voor meer

G . V. O LY M P I A

informatie over het

Vrijdag 27 september

aanbod.

GA! Obstacle Run GA! HARDERWIJK Vrijdag 27 september

25 26

29 27

28

Boksen

NAKAMA GYM Woensdag 25 september

jazzdans (6-9 jr)

jazzdans peuters G . V. O LY M P I A Vrijdag 27 september

G . V. O LY M P I A Donderdag 26 september + vrijdag 27 september

Dammen

beperking

SPORTCENTRUM IEDEMA

DAMCLUB HARDERWIJK

Vrijdag 27 september

Tieneryoga (14-17 jr)

Donderdag 26 september

MIND YOUR BODY Vrijdag 27 september

BEWEEGMAKELAAR Donderdag 26 september

Recreanten Hockey

Vinyasa Yoga MIND YOUR BODY Zaterdag 28 september

MHC DE MEZEN Donderdag 26 september

jazzdans (10-13 jr) G . V. O LY M P I A Vrijdag 27 september

Hardlopen met gemak SCHOONHEID IN KRACHT Zaterdag 28 september

GEZOND ACTIEF Vind meer informatie over deze activiteiten op gaharderwijk.nl


10% KORTING Voordelig buitenENspelen OP ALLE BERG TRAMPOLINES SKELTERS! alleen deze week

21

SEPT 2019

Voordelig buiten spelen Meer

10 soodan rten houte n spe

grote ad o v orranen en

elhuisje rraad s

op voo

jba aan gli oires access

magazijn opruiming

Ruitersportcentrum Ermelo Buitenbrinkweg 44A, Ermelo www.ruitersportcentrumermelo.nl

op diverse modellen

Meer dan

es 16 trampolin

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP MANEGEDAGEN.NL

om te testen

PONYRIJDEN • RONDLEIDING • SPELLETJES • PONY’S BORSTELEN • SHOWS & DEMONSTRATIES

rkoop leegvkeunststof ZE BEZOEK OOK ON KAMPEERSHOP

van isjes speelhu

Winkel met testveld: Stationsstraat 30A, 3881 AD Putten Winkel met352 testveld: tel.: 0341 354 Stationsstraat 30A, 3881 AD Putten tel.: 0341 352op: 354www.trampoline-kampioen.nl Bestel online Bestel online op: www.trampoline-kampioen.nl

www.covebo.nl Verdwijnen belangrijke zaken naar de achtergrond, omdat je druk bent met ondernemen? Wil jij groeien en heb je hiervoor extra personeel nodig? Covebo regelt het! Wij brengen de vraag naar flexibilisering op de Nederlandse arbeidsmarkt en het aanbod van Nederlandse en buitenlandse werkzoekenden samen. Covebo Harderwijk richt zich volledig op het werven en selecteren van (food)productie, logistiek en office van Vmbo t/m Hbo niveau. Je kunt kiezen voor uitzenden, werving en selectie of payroll. Dit wordt gedaan door een hecht team van 14 mensen met ieder zijn eigen specialisme. Wij hebben een no-nonsense aanpak en afspraak is afspraak. Gewoon Goed Geregeld is niet zomaar onze pay-off, je ervaart het dagelijks. Zowel jij als onze kandidaten, want wij geloven erin dat tevredenheid bij onze opdrachtgevers en gemotiveerde medewerkers de sleutel is tot succes. Ben jij opzoek naar een leuke baan die bij jouw wensen past bij een bedrijf dat openstaat voor jouw ontwikkeling? Check dan onze site www.covebo.nl en link door naar onze vestiging Harderwijk. Nieuwsgierig geworden naar wat wij voor jouw organisatie of voor jou als werkzoekende kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Onder het genot van een vers kopje koffie bespreken wij graag hoe we onze dienstverlening op jouw wensen aan kunnen passen of samen kijken welke baan het beste bij jou past! email: harderwijk@covebo.nl tel: 0341-412141 www.covebo.nl

Gewoon Goed Geregeld

Gewoon Goed Geregeld

Covebo Harderwijk • Marie Curiestraat 25 • 3846 BW Harderwijk• T: +31 (0)341 41 21 41 • harderwijk@covebo.nl


SENIOREN

Senioren Beweegraad In Harderwijk is er de Senioren Beweegraad. Hierin nemen beweegaanbieders, fysiotherapeuten, een wijkvereniging en andere geïnteresseerden deel. Zij streven ernaar inactieve senioren in beweging te krijgen én te houden in de gemeente Harderwijk. Senioren fysiek maar ook sociaal bij elkaar te brengen. Ook organiseren zij beweegdagen / beweegmarkten en helpen andere verenigingen een ‘seniorproof’ aanbod op te zetten. Het vraagstuk waar de raad zich nog graag mee wil bezighouden is het wegnemen van drempels die senioren ervaren om bij aanbieders in beweging te komen.

wassenen / senioren. Het doel van deze dag is 55+’ers te inspireren om (weer) te gaan bewegen en op die manier hun gezondheid te bevorderen. Dat geeft meteen de gelegenheid andere senioren te ontmoeten en er een gezellige dag van te maken. De Beweegmarkt & Beweegdag zal plaatsvinden bij Sportpark ‘De Parkweg’ op en rond de hockeyvelden van MHC De Mezen. We openen onze deuren om 10.00 uur en sluiten deze om 15.00 uur. Aanmelden is niet nodig, kom gerust met uw vriend(in), buurman of buurvrouw en familie. Tot dan!

Beweegdag & Beweegmarkt Tijdens de Nationale Sportweek is de Beweegraad ook actief. Op woensdag 25 september organiseren zij de tweede Beweegmarkt & Beweegdag voor vol-

U kunt per mail contact opnemen met de Senioren Beweegraad via info@seniorenbeweegraad.nl.

Senioren beweegwijzer Heeft u de vernieuwde Senioren Beweegwijzer al gezien? In dit boekje staan alle verenigingen in Harderwijk en Hierden waar senioren welkom zijn voor beweegaanbod. Sommige activiteiten zijn speciaal voor senioren, andere activiteiten worden aangepast aan wat de deelnemer kan. Daarnaast is de Senioren Beweegkaart voor thuis ontwikkeld, een beweegkaart met eenvoudige oefeningen

waarin we laten zien hoe laagdrempelig bewegen kan zijn. De beweegwijzer is verspreid onder zorg- en beweegprofessionals in Harderwijk, zodat zij beter kunnen doorverwijzen naar een passend beweegaanbod. Wilt u graag meer informatie ontvangen over de Beweegwijzer en/ of de Beweegkaart? Of wilt u ook een exemplaar ontvangen? Mail dan naar sport@harderwijk.nl.


Vo lg j i j G A ! H a r d e r w i j k al op social media? ga_harderwijk

Ga! Harderwijk


DE GA! COACHES Tim Smit Cultuurcoach

Cees Bertijn Sportcoach speciaal onderwijs

Monique Mennen Sportparkmanager Parkweg

Kasper Doesborgh Coördinator GA!Harderwijk

Roelinka Schouwstra Cultuurcoach

Lieke Rouhof Sportcoach speciaal onderwijs

Marlies van der Linden Coördinator Beweegteams

Joëlle van der Leij Communicatie team

Maarten van Gilst Brede School coach Drielanden

Aukje van de Werf Sportcoach speciaal onderwijs

Mathijs van Faassen JOGG regisseur

Marjo Konijnenbelt Communicatie team

Dick Hermsen Buurtsportcoach

Kees Grovenstein Sportcoach Maatschappelijke Zorg

Marion van Gils Sportcoach Bedrijven

Daphne Bles-Slot Communicatie team

Monique Zuijdwijk Beweegmakelaar Hierden

Tijmen van Steinvoorn Brede School coach Stadsdennen

Casper van Dam Brede School coach Stadsweiden

Maritha van Huizen Sportcoach Senioren Buurtsportcoach

Pepijn Albers Coach Gezonde Leefstijl Buurtsportcoach


Alles voor de badkamer. Van ontwerp naar realisatie

“wij nemen graag alle zorg uit handen”

De Badzaak. Een zaak vol badkamerinspiratie! 650 vierkante meter inspiratie op het gebied van badkamers en sanitair. Dat is de Badzaak in Harderwijk. Deze sanitairspecialist brengt je op ideeën voor jouw droombadkamer en verzorgt ook het ontwerp en de realisatie.

ONTZORGEN

KWALITEIT

VLOEREN

Alles voor de badkamer Van ontwerp naar realisatie

A-merken zoals Hansgrohe, Villeroy & Boch en Sphinx

Bij de Badzaak kun je kiezen uit alle soorten, maten en kleuren, geschikt voor uw badkamer, maar ook voor uw woonvloer.

Kom eens langs in Harderwijk! Bij de Badzaak vind je nog veel meer voorbeelden en badkamerideeën. Kom eens langs! We nemen alle tijd voor je. Lorentzstraat 15, 3846 AV Harderwijk T 0341-78 40 01 I debadzaak.nl