RTV Berkelstroom

Page 1

Een lokaal geluid en beeld met en voor betrokkenen

in Zutphen

Met 23 enthousiaste vrijwilligers laat RTV Berkelstroom van zich horen en laat zich zien. Sinds een aantal maanden is de radioprogrammering verder verbreed en uitgebreid (zie programmering elders in deze krant). Ook qua internet-tv zijn er weer zeer verschillende (maatschappelijke) onderwerpen aan bod gekomen. Onder het kopje ‘interviews’ op www.berkelstroom.nl zijn de diverse gesprekken terug te zien.

Sport- en Beweeggala Zutphen

Op 1 maart 2024 vond het Sport- en Beweeggala plaats in de Buitensocieteit; een prachtig evenement wat wij als lokale omroep ‘live’ mochten uitzenden. Organisator Actief Zutphen had een mooi programma samengesteld waarbij uiteraard diverse sporten werden belicht met gevarieerde deelnemers op individuele basis, maar ook in groepsverband en mensen met een lichamelijke handicap.

Media Academie Zutphen

Sinds twee jaar bestaat het prachtige initiatief Media Academie Zutphen. Dit is een samenwerking van het Kompaan College, Beeldbrengers en RTV Berkelstroom. Leerlingen van het Kompaan College leren al op vroege leeftijd wat audiovisuele communicatie is, waarbij zij in de studio van de omroep de basistechnieken leren en vervolgens letterlijk de straat opgaan om via opnames het e.e.a. in praktijk te brengen.

Ondanks de 23 gemotiveerde vrijwilligers is er altijd nog plek voor nieuwe geïnteresseerden. Zowel voor de schermen als achter de schermen. Heb je interesse in radio, televisie, redactie of technisch medewerker? Laat het mij weten!

Met gastvrije groet, Wilco P.M. de Jong Voorzitter RTV Berkelstroom

Beste lezer,

Als wethouders zijn wij betrokken bij de ontwikkelingen binnen onze gemeenschap. Een essentieel element in de kracht van onze lokale samenleving is de aanwezigheid van een sterke lokale omroep. Deze speelt een cruciale rol in het informeren, verbinden en versterken van onze burgers. Het is mijn overtuiging dat een goed geinformeerde gemeenschap de basis vormt voor een levendige en dynamische lokale democratie.

Een lokale omroep brengt nieuws dat direct invloed heeft op ons dagelijks leven. Of het nu gaat om updates over wegwerkzaamheden, lokale festiviteiten, politieke debatten of schoolprestaties, een lokale omroep zorgt ervoor dat deze essentiële informatie snel en betrouwbaar bij u komt. Dit bevordert niet alleen de transparantie binnen het gemeentebestuur, maar stimuleert ook de participatie van iedere inwoner bij belangrijke beslissingen die onze toekomst vormgeven.

Bovendien is de lokale omroep een spiegel van onze gemeenschap. Het biedt een platform voor lokale kunstenaars, cultuurmakers, ondernemers en verenigingen, waarmee het niet alleen de lokale economie ondersteunt, maar ook de culturele en sociale cohesie bevordert. Door aandacht te schenken aan wat leeft onder de mensen, draagt de omroep bij aan een sterkere verbon-

denheid en een groter begrip onder inwoners. Er werken mensen met passie voor het medium die de verbinding zoeken en vinden met de samenleving en dat is van grote waarde.

De rol van de lokale omroep in noodsituaties kan niet worden onderschat. In tijden van crisis fungeert onze omroep als een cruciaal communicatiekanaal, waarlangs belangrijke veiligheidsinformatie snel wordt verspreid. De waarde hiervan is onmiskenbaar.

Wij, als gemeentebestuur, erkennen het belang van een sterke lokale omroep en zijn toegewijd aan het ondersteunen van deze vitale instelling. Ook als in de landelijke media de NPO onder vuur ligt en er met een nieuwe mediawet ook voor de lokale omroep veranderingen aankomen, vinden we het van belang dat de kwaliteit en de reikwijdte van de lokale journalistiek versterkt wordt.

Ik nodig u daarom ook als kijker en luisteraar van harte uit om de lokale omroep actief te volgen en deel te nemen aan die lokale dialoog.

Met vriendelijke groet, Wethouder Sjoerd Wannet, gemeente Zutphen

Pagina 1 RTV Berkelstroom | Het Geluid van de Regio 106.1 FM | www.berkelstroom.nl

Polsbroek 156

7201 BZ Zutphen

De Kaaskopers Laarstraat 49 7201 CB ZUTPHEN

Openingstijden:

Wo t/m Vr: 08:30 – 17:30

Zaterdag: 08:30 – 17:00

Tegen inlevering van deze bon :

Verse roombrie

Extra Belegen kaas

Deze actie is de hele maand Juni 2024 geldig

Totale interieurverzorging:

Van het reinigen van sanitair tot het onderhouden van uw vloer: dankzij Besselink Bedrijfsdiensten werkt u in een schone omgeving. We helpen al vele tevreden klanten in de omgeving met hun totale interieur verzorging. Besteed ook de schoonmaak aan ons uit en wees gegarandeerd van een schone omgeving.

Glasbewassing:

Wilt u strakke en streep loze ramen? Bij de glasbewassing wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken en werkwijzen. Zo maken we gebruik van een traditionele ladder, maar ook van een hoogwerker en telescoop. Dus of de ramen nu op grote hoogte of de begane grond zijn , Besselink Bedrijfsdiensten maakt ze voor u schoon!

Telescoopbewassing: ook schone ramen op moeilijk bereikbare plekken? De telescoopbewassing is de oplossing. Met behulp van de telescoopstang, met aan het uiteinde een borstel maken we elk hoekje van elk hoog raam schoon. Bij de telescoopbewassing wordt gebruik gemaakt van speciaal osmosewater, waar alle vervuilende elementen uit het water zijn gefilterd. doordat er geen klak, ijzer en mineralen meer in het water zitten, is het niet meer nodig om het raam droog te trekken. Zo worden zelfs uw moeilijk bereikbare ramen schoon.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

www.besselinkbedrijfsdiensten.nl

Zutphen Nieuws

In ‘Zutphen Nieuws’ op Spotify hoor je 3 keer per week een update van 2 minuten met de actualiteit uit de gemeente Zutphen en de gebieden daaromheen. Van politiek tot sport, van cultuur tot maatschappelijke onderwerpen. Alle actualiteiten uit Zutphen komen aan bod. Volg ‘Zutphen Nieuws’ op Spotify en zet de meldingen aan om niets te missen!

Daarnaast voorziet RTV Berkelstroom de inwoners van Zutphen ook van dagelijks nieuws op www.berkelstroom.nl. In ‘Het Nieuws Van De Regio’ (elk uur uitgezonden vlak voor het ANP Nieuws op het hele uur) word je als luisteraar bijgepraat over de actualiteit van onze stad.

Heb je een nieuwstip? Ben jij inwoner of ondernemer in Zutphen en heb jij nieuws of een ander verhaal dat je graag ten gehore wilt brengen via RTV Berkelstroom? Mail naar redactie@b-fm.nl!

Ervaringen van luisteraars

Door de jaren heen zijn er in en om Zutphen (en ver daarbuiten) veel mensen die luisteraar zijn van RTV Berkelstroom. Ze vertellen graag iets over hun ervaringen.

“Ik kom uit Noorwegen en ontmoette een aantal jaren geleden Dori en zijn vrouw Ineke op Kos tijdens een vakantie. Ik droeg mijn Warren Zevon t-shirt en Dori vroeg mij naar mijn relatie met Warren. Daar hebben we bijna de rest van de dag over gepraat onder genot van een drankje. Sindsdien luister ik naar de Rooie Rogersshow op RTV Berkelstroom. Wij delen grotendeels onze muzieksmaak en het is heel goed om elke week 2 uur naar de show te luisteren, naar muziek die je niet vaak meer hoort op de radio. Rock on from Mysen in Noorwegen.”

~ Karl-Arne Heiestad

Het programma Staalplaat van Abel Staal heeft alles wat jij nodig hebt om je avond goed te beginnen. Nieuws, muziek, creativiteit en bovenal een enthousiaste presentator met een eigen blik op onderwerpen. Keer op

keer word jij als luisteraar verrast met nieuwe onderwerpen en de laatste trends. De combinatie van vooral “oudere” songs en nieuwe tracks, maakt Staalplaat een gevarieerd programma. De enthousiasme waarmee Abel zijn programma presenteert, is mooi om naar te luisteren. Kortom, gewoon luisteren! Het is de moeite écht waard.

~ Sven Dimmendaal

Ik luister naar de radioshow van Youri en Evert-Jan, omdat het voelt alsof je bij hen thuis aan de keukentafel zit. De grappige gesprekken en de zeldzame (lokale) metalmuziek maken mijn dag altijd een beetje beter. De overgang van oorverdovende metal naar de meest vreemde alternatieve muziek en het afsluiten met relaxte blues is een fijne manier om je avond mee door te brengen. Uitgenodigd worden in de studio om een avond mee te doen

perspectief

ZUTPHEN

met presenteren of ouwehoeren is een genot om mee te mogen maken. Het Nieuws Van De Regio is altijd erg welkom voor iemand die uit Warnsveld verhuisd is. Zo voel je toch nog de binding met Zutphen.

~ Joey

Ik luister graag naar het blues uurtje op maandagavond, gemaakt door de leuke en gezellige dj Evert-Jan Zwiers. En natuurlijk de gezellige zaterdagochtend. Uiteraard geef ik graag een nummer door die dan gedraaid wordt. Evert-Jan is een bevlogen dj met veel ervaring op muziek gebied. Hij weet er altijd een feestje van te maken.

~ Corinne Roos

Wil jij graag jouw luisterervaring delen? We zien jouw mening graag tegemoet via redactie@b-fm.nl

Je bent welkom bij Perspectief Zutphen!

De medewerkers en vrijwilligers van Perspectief Zutphen staan voor je klaar. Zit jij ergens mee?

Kom jij er zelf niet uit? Wij gaan samen met jou aan de slag. Wil jij iets doen in jouw buurt of wijk?

Wil jij samen met anderen iets organiseren?

Wij denken graag met jou mee.

Wij ondersteunen je graag, bijvoorbeeld bij het aanpakken van je schulden, je minder alleen voelen, omgaan met een echtscheiding, opvoedingsvragen, als mantelzorger overeind blijven, vragen over (vrijwilligers)werk en school, een activiteit organiseren of wat betekenen voor de buurt.

Wij werken met drie sociale wijkteams vanuit locaties in de wijk:

Centrum | De Hoven | Noordveen Waterkwartier

Zuidwijken | Warnsveld | Leesten

Je kunt contact met ons opnemen via 0575-519613 en info@perspectiefzutphen.nl. Of kijk op www.perspectiefzutphen.nl.

Pagina 3 RTV Berkelstroom | Het Geluid van de Regio 106.1 FM | www.berkelstroom.nl
S AMEN AAN D E SL A G

HARING IS EEN FEEST

IETS TE VIEREN?

Huur de HARINGKAR Voor een feestelijke aankleding. Je huurt de haringkar al vanaf € 75,- per dag (excl. btw).

Geef een HARINGPARTY! Personeelsfeestje, bijeenkomst, receptie? Een haringparty doet het altijd. Wij helpen je graag.

Standaardruiter 21-8 • 3905 PT Veenendaal 06 204 92 642 • info@heerenvandezee.nl

voor alle informatie stuur een email Adres: Joppelaan 81 7215 AD Joppe

Contact: Tel:. 0575 49 43 08 info@depoortejoppe.nl www.depoortejoppe.nl

GROENMARKT 5, 7201 HW ZUTHPHEN
06-23
44 OOR MEER INFORM .HUISMETDELUIKEN.EU L a at je ver r a ss en in onze int er ieur w inkel B ij ons ko op je nie t de s t o el of de la mp die je zo cht ma a r die je bij ons vo or he t e er s t heb t ge zien B ij Huis me t de L uiken bie den we wer k a a n v a n ont wer p er s die zelf de ma ker zijn , of b ep a lend zijn in e en k lein pr o duc t iepr o ce ssie He t ont wer pple zier, het v a k ma ns cha p en de lief de sp at t en er v a naf n d w g t GROENMARKT VOOR L a a t j e v e n i e t d e s t o h e t e e r s t w e r k a a n v zijn i n e e n het v a k m a I n w o o n t r e g a a t w e l 1 D e m eu b e W i e w e e t p We l k o m bi
00 15
www.mrsushi.nl Spittaalstraat 33 Zutphen - Tel. 0575-786659
Bezorgen/afhalen 14.00-21.30uur

De Rooie Rogers Show is terug op de radio!

In 2017 begon Dori Voortman het programma “De Rooie Rogers Show” op RTV Berkelstroom. Door omstandigheden kwam daar in 2022 een eind aan, maar er is goed nieuws: de show is weer terug!

Dori presenteert nu echter het programma samen met zijn muziekvriend Bert Nijenhuis. Bert is een bekende muzikant in de regio. Hij speelt in meerdere bands, waaronder Nodox. Dori en Bert delen een passie voor Americana, een verzamelbegrip voor blues, soul, folk, country, country rock. De heren zijn ook niet vies van een lekker stukje ouderwetse rock ’n & roll of een vleugje jazz.

De Rooie Rogers Show is een muziekprogramma voor liefhebbers van Americana en muziek uit de 60-er en 70-er jaren. Wekelijks draait het programma om een artiest of band. Van die artiest (bijvoorbeeld John Hiatt, The Band, John Mayall, of Joe Walsh) wordt dan een ruime greep uit hun muziek gedraaid. Daarnaast

passeert elke week een aantal vaste items de revue. Onder andere een album van de week, een hit van 50 jaar geleden, een blues-, of soulplaat en een Nederlandse band/muzikant. Het is niet alleen 60-er en 70-er jaren wat de klok slaat. De heren schromen ook niet om een nieuw geluid te laten horen.

Dori en Bert zij altijd op zoek naar nieuwe muziek, of muziek die ze zelf nog niet kennen. Daarin stimuleren ze elkaar. Met de Rooie Rogers Show kunnen ze hun passie voor Americana delen met de luisteraars. Wat is er nou leuker dan dat? Misschien alleen zelf muziek maken!

Nieuwsgierig geworden? De Rooie Rogers Show is wekelijks te beluisteren op donderdagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur. Twee uur lang terug in de tijd en genieten van de muzikale vondsten van Dori en Bert op RTV Berkelstroom.

De Avondronde

Op donderdagavond tussen 19:00 en 20:00 uur presenteert Rutger Jongejan het programma ‘De Avondronde’ bij RTV Berkelstroom. Een gevarieerd programma met leuke weetjes over de betreffende dag, nieuwsfeiten en gewoon lekkere muziek.

Rutger begon als 14 jarige jongen met radioprogramma’s maken bij de lokale omroep in IJmuiden. Vanuit school fietste hij dan naar de studio langs het Noordzeekanaal. Met een prachtig uitzicht op het sluizencomplex van IJmuiden presenteerde hij toen (samen met leeftijdsgenoot Martijn) radioprogramma’s gericht op jongeren. De klasgenoten van beide DJ’s waren de vaste luisteraars en dienden vaak verzoekplaatjes in. Soms wilde de aanvrager anoniem blijven, maar daardoor hadden Rutger en Martijn vaak al wel een beeld van crushes op school.

Wilt u graag een eerste stap online ze en?

“Boodschappen doen, de krant lezen of een route opzoeken. Het kan allemaal online!” vertelt mevrouw Tersteeg. Met het gratis, laagdrempelige lesprogramma Welkom Online ging er voor haar een wereld open.

Wilt u ook wegwijs worden op internet?

Niet zelden spijbelde Rutger wat uurtjes van school om zijn programma te kunnen voorbereiden. De conrector en zijn leerkrachten hadden dit haarfijn in de gaten. Iets wat nu bijna ondenkbaar is: Het werd oogluikend toegestaan als een soort ‘maatschappelijke stage’ en ook de leerkrachten luisteren trouw. Op maandag werd dan wel vaak een hint gegeven, waaruit bleek dat het spijbelgedrag niet zo onopvallend was als Rutger dacht.

‘De Avondronde’ is gericht op een breder publiek. De vaste onderwerpen in het programma zijn de headlines uit het nieuws van die dag in de geschiedenis en we werpen een blik op de verjaardagskalender. Natuurlijk behandelen we ook enkele actuele onderwerpen en zorgt de muziekkeuze van Rutger voor veel ‘oh ja’ momenten bij de luisteraars: muziek die je niet meer zo vaak hoort, maar die toch niet zo onbekend is.

Pagina 5 RTV Berkelstroom | Het Geluid van de Regio 106.1 FM | www.berkelstroom.nl
Een ervaren schildersbedrijf in Deventer en omstreken!
088 344 2000 ouderenfonds.nl/welkom-online Meld u gratis aan!

Veerpont Rheden zoekt: Schipper of gepensioneerd schipper

• Man/Vrouw met groot-vaarbewijs

• Seizoen tot oktober 2024

• Aantal uren/dagen/werktijden in overleg

• Tot maximaal 20 uur per week

• Conform volgens cao binnenvaart

Kijk voor meer informatie op www.veerdienstrheden.nl of bel met veerbaas Richard op 0625357342

"Samenleven. Daar gaat het om." Nieuwe bestuurder voor Perspectief Zutphen

“Voor Zutphen is mijn verlangen dat iedereen gezien wordt en aandacht voor elkaar vanzelfsprekend is. Dat we goed voor onszelf zorgen en tegelijk wat afstand nemen van het ieder voor zich. Dat inwoners zich krachtig voelen en dat wie hulp of steun nodig heeft, die vlot kan vinden. Daar zet ik me graag voor in.”

Aan het woord is Corno van Renssen. Hij is sinds 1 maart van dit jaar bestuurder van de welzijnsorganisatie Perspectief Zutphen. Corno vertelt over zijn eerste indrukken van de stad, Perspectief en de opdracht die hij ziet voor de komende jaren.

“Mijn eerste weken ging mijn aandacht naar het leren kennen van het team van Perspectief. Op de fiets heb ik de straten van Zutphen verkend en met inwoners gesproken. Het voelt voor mij als een voorrecht om zo rond te mogen kijken in de stad. Ik leer wat de stad bezighoudt en waar de opgaven voor de komende jaren liggen. Voorlopig ben ik nog niet uitgekeken.”

Corno ziet in Zutphen veel moois: de binnenstad en een prachtige natuurlijke omgeving. “Er is een warme gemeenschap met grote betrokkenheid van inwoners op elkaar. Maar ik zie ook armoede en isolement.

Over de koers van de gemeente ben ik positief. Het college-akkoord verwoordt een krachtige wijkaanpak en een heldere visie op de samenleving. In de Omgevingsvisie lees ik over Zutphen als gemeenschap van mensen, met contact en zorg voor elkaar. Dat is superbelangrijk, want hoe een straat of wijk is ingericht maakt veel verschil. Gezamenlijke ruimtes, parken en ontmoetingsplaatsen helpen het samenleven enorm. Ze bevorderen gezamenlijke activiteiten. Deze visie is een goed fundament voor een nog nauwere samenwerking van gemeente en Perspectief. Ik word daar heel blij van.” vertelt hij.

Perspectief

“Bij Perspectief tref ik een superfijn team collega’s aan, met bergen ervaring en een sterke band met stad en dorp. Ze kennen de gemeente tot op straatniveau. Juist dat maakt het voor

Perspectief mogelijk om benaderbaar te zijn en veel te betekenen. Ik hoor terug dat ons werk gewaardeerd wordt.”

Perspectief richt zich op individuele inwoners en op wijken/buurten. Ons sociaal werk is beschikbaar voor alle inwoners van Zutphen die ergens in vastlopen. We gaan dan met hen op zoek naar hún oplossing – en kijken wie in hun omgeving daarbij zouden kunnen helpen. In de wijken bouwen we aan wat “de sociale basis” genoemd wordt. Daar hebben we onze sociaal makelaars voor. Zij richten zich op het vergroten van de veerkracht van de samenleving: stimuleren dat inwoners elkaar zien, kennen en steunen. Daarvoor starten of ondersteunen we wijkgericht allerlei projecten en activiteiten.

Voor ons werk is het belangrijk dat we bereikbaar en zichtbaar zijn. Dat doen we bijvoorbeeld met spreekuren in het Nut, de Uitwijk en andere wijkcentra. Daarnaast hebben we “hopwoningen”. Dat zijn gewone huizen, waar je altijd kunt binnenlopen. Je herkent ze aan de Perspectiefvlag voor de deur. Onze medewerkers hebben er kantoor en inwoners organiseren er activiteiten voor elkaar. En je kan ons altijd bellen of mailen.

Een waardevol deel van Perspectief is ook Buurtservice, onze klussendienst voor inwoners, door mensen op weg naar werk en vrijwilligers. Mooi, zoals het mes daar aan twee kanten snijdt, in een goede samenwerking met onze sociaal werkers, het woonbedrijf en Gelre Werkt. Ook bij onze buurtbemiddeling – nog zo’n mooie dienst - is er zo’n goede samenwerking.

Spannende jaren

“Om drie redenen wilde ik in deze sector werken. De eerste is de waardevolle bijdrage die we leveren aan de samenleving. De tweede is dat de werkers in deze sector gedreven, fijne collega’s zijn. De derde is dat we als samenleving spannende jaren voor de boeg hebben. Als welzijnsorganisatie zitten we daar midden in. We hebben een belangrijke klus te doen. Wat speelt is dat de samenstelling van de bevolking snel verandert. Er komen minder jonge mensen en meer ouderen. We noemen dat vergrijzing. Daardoor

hebben we als samenleving veel te doen. Er zijn in de zorg niet genoeg mensen om iedereen de zorg te blijven geven die we gewend zijn: we moeten keuzes maken en taken anders verdelen.

Ik geloof dat ouderen veel voor de samenleving betekenen en kunnen betekenen. Ze hebben tijd, levenservaring, talenten. Het zou geweldig zijn als we de mogelijkheden van deze groep, straks meer dan een kwart van de bevolking, nog meer benutten. Dit is ook nodig, willen we ieder de gewenste zorg en aandacht kunnen blijven bieden. Er is veel mogelijk door meer sámen te leven en minder op onszelf. Voor jongeren geldt dat trouwens net zo goed.

Landelijk – en straks ook in Zutphen - loopt hierover de campagne “Praat vandaag over morgen”. Het is belangrijk dat iedereen zelf nadenkt over gezond oud worden, wonen, zorg geven en ontvangen.

Spannend gaat het wel worden. De zorg komt nu al handen tekort. Bij Perspectief willen we ons hier vol voor inzetten, samen met de gemeente en tal van andere maatschappelijke partners. Iedereen zien, dat lukt als we allemaal meedoen. Ik denk dat het kan, maar uiteindelijk is het een opgave voor de samenleving als geheel.”

RTV Berkelstroom

zoekt technische

tv-collega’s

Word jij onze nieuwe collega die alles weet over het maken van tv-opnames? Elke maand vinden er meerdere opnames plaats van interviews met mensen uit Zutphen en omgeving. Deze worden niet veel later via de online kanalen van RTV Berkelstroom verspreid. Onze presentatoren Wilco de Jong, Coen Verboom en Merel Hooning ontvangen afwisselend gasten uit alle uithoeken van de Zutphense samenleving om iets te delen over wat hen in het Zutphense bezighoudt. Deze tafelgesprekken worden gehouden in onze studio.

Een belangrijk onderdeel van deze interviews is de regie en techniek hierachter. Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger bij RTV Berkelstroom jouw steentje bij te dragen aan de regie en/of opnames van deze interviews? Meld je dan aan als vrijwilliger via berkelstroom.nl/aanmelden en wie weet leer jij in korte tijd veel over tv-regie en word jij één van de vaste krachten achter de techniek.

Hopelijk tot snel!

Pagina 7 RTV Berkelstroom | Het Geluid van de Regio 106.1 FM | www.berkelstroom.nl
Foto: Perspectief Hanna Sophia

Voor als je het weer wil laten stromen in je leven!

Breek vrij van angst, belemmerende overtuigingen of ondermijnend gedrag.

Met behulp van hypnose kom je in diepere bewustzijnslagen die vergelijkbaar zijn met FLOW. Daar ben je in verbinding met jeZelf en worden inzichten en antwoorden toegankelijk, zodat je kunt transformeren wat je dwars zit en ondermijnt. Want je bent veel meer dan je gedachtes, je gevoelens, je lichaam.

Voor meer info zie www.moniqueschrage.nl

Of bel 06 12187952

Praktijk Monique Schrage, Hypnotherapie en Coaching Nieboerstraat 23, 6952 ES Dieren

Laarstraat 13

7201 CA Zutphen

Tel. 0575 - 515565

Lipperkerkstraat 31

7511 CT Enschede

Tel: 053 - 4311490

Het leukste kringloopwarenhuis in hartje Zutphen

Kolenstraat 17, 7201 HR Zutphen www.dezutphensehand.nl

Voor al uw verbouw, renovatie en reparatie

Ontdek P&S Aannemingsbedrijf, uw partner voor verbouw, renovatie en reparatie. Sinds 1970 vertrouwd door klanten als de expert in kwaliteitsbouw. Laat uw projecten in

Ervaar de Hoogeweegen-touch:

Waar Kwaliteit en Service Samenkomen voor Jouw Perfecte Evenement!

Hoogeweegen | Horeca & Events staat voor top kwaliteit en service. Voor elke gelegenheid zorgen wij voor de juiste aanvulling. Bruiloften, partijen, evenementen en workshops; wij draaien nergens onze hand voor om! Onze visie is om het gasten zo aangenaam mogelijk te maken en om in te spelen op wat de gast op dat moment nodig heeft. Gastvrij, servicegericht en flexibel, dat is waar Hoogeweegen | Horeca & Events voor staat!

VERBOUW RENOVATIE REPARATIE

Met Hoogeweegen | Horeca & Events heb je een ervaren speler in handen. Het bedrijf helpt bij alle aspecten binnen het organiseren van een evenement. Van het meedenken in het begin tot het aanvragen van vergunningen: wij staan graag voor u klaar.

Frank Hoogeweegen

+31 (0) 6 107 19 593

info@hoogeweegen-horeca.nl

Ruurloseweg 27

7255 DG - Hengelo Gld

www. hoogeweegen-horeca.nl

Tel. 06-51200713

b.g.g. 06- 10520011

ervaren handen rusten. Neem vandaag nog contact op voor een op maat gemaakte oplossing!”
Vrijblijvende o erte!

Word vrijwilliger bij onze mooie omroep!

Bij RTV Berkelstroom zijn wij continu op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde mensen die hart hebben voor Zutphen en affiniteit met media. Een keertje kennis maken of een dagje meelopen? Dat kan! Mail naar bestuur@b-fm.nl en we nemen contact met je op. Of meld je meteen aan via berkelstroom.nl/aanmelden

Winkel openingstijden:

Woensdag van 13.30 tot 17.30 uur

Vrijdag van 09.30 tot 16.00 uur

mei t/m december

Vrijdag van 09.30 tot 14.00 uur

januari t/m april

Zaterdag van 09.30 tot 16.00 uur

Huisverkoop van eigen producten:

Rundvlees, Lamsvlees, Weidekip en eieren, Weidekalkoen, Weidemelkkaas, Brood, Aardappelen, Seizoensgroenten

Fam. Holtslag, Vosstraat 24, Hall, 0313-650620 www.bioboerderijdekruytbosch.nl

Hulp bij de erfenis

Executeur, gevolmachtigde, erfbelasting, advies op maat Bekwaam, betrouwbaar, betrokken

Pagina 9 RTV Berkelstroom | Het Geluid van de Regio 106.1 FM | www.berkelstroom.nl
Abel - Radio DJ Bert - Radio DJ Coen Interviewer/Redacteur Daniël - Hoofd techniek Dori - Radio DJ Erik - Radio DJ Evert-Jan - Radio DJ Lukas - Podcastmaker Marleen - Radio DJ Matthijs - Radio DJ Merel - Interviewer Pieter - Radio DJ Sander - Radio DJ/ Programmaleider/Redacteur/ Secretaris Wilco Voorzitter/Interviewer Yorick - Radio DJ/ Penningmeester/Redacteur/ Nieuwslezer/Webmaster Youri - Radio DJ
Laura van de Kam • 06 39 63 93 64 laura.vandekam@nalatenschapsmakelaar.nl www.nalatenschapsmakelaar.nl

Trek de aandacht van je doelgroep met een eye-catching visual branding. Branding Grafisch vormgeving Social media marketing

@cececontent.nl info@cececontent.nl www.cececontent.nl

PIJNLIJKE

André Nijen Twilhaar Schilderwerken

Voor zowel de particuliere als de zakelijke markt, woningbouwverenigingen, scholen, instellingen en gemeenten

Kwaliteitsproducten

Wij werken uitsluitend met de kwaliteitsproducten van kwaliteitsproducten en ons u altijd een goed resultaat

De jarenlange ervaring is uw waarborg voor kwaliteitswerk!

Bij André Nijen Twilhaar Schilderwerken staat de klant centraal. Zo sta ik garant voor het werk wat ik aflever en ik houd altijd rekening met uw persoonlijke situatie.

Totaal schilderwerk, onderhoud & renovatie

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Neem dan contact met mij op voor vrijblijvend advies.

André Nijen Twilhaar Schilderwerken Broekhuizen 11 • 6983 EP Doesburg 06 - 13 99 81 99 • info@antschilderwerken.nl www.antschilderwerken.nl

WWW.MARIONPOLMAN.NL STAND OUT IN THE
CROWD!
DE
REALITEIT VAN REUMA JE MOET STEEDS JE VRIENDINNEN AFZEGGEN
Steun nu

Sport- en Beweeggala Zutphen

In de Buitensociëteit werden op 1 maart 2024 de belangrijkste sport- en beweegprijzen van Zutphen uitgereikt. Dat gebeurde tijdens het eerste Zutphens Sport- en Beweeggala, georganiseerd door Actief Zutphen waarbij bijzondere sport- en beweegprestaties van het afgelopen jaar werden gevierd. Na het opwarmen van de zaal door de band Down to Earth werd het gala spectaculair geopend door een dansoptreden van projectgroep Danza van Mars Bentum, waarna onder toeziend oog van bijna 400 man de awards werden uitgereikt. Voor dit gala was niemand minder dan Gert van ’t Hof, bekend van

NOS Studio Sport, opgetrommeld, die de presentatie en het uitreiken van de awards voor zijn rekening nam.

De winnaars waren in vijf categorieën te vinden. De prijs voor Beste Sportteam werd het drietal van ‘Fietsen van Zutphen naar Parijs’, De Maatschappelijke Beweegprijs is naar ‘Buddy Obstacle Run’ gegaan, de ‘Vrije Slag Door Zutphen’ werd bekroond met de Actieve Buurtprijs, de Individuele Sporter Van Het Jaar werd Yanick Vrielink en de Vrijwillger Van Het Jaar werd Eddy Groen. Tussen het uitreiken van de prijzen door vertelde ex-Paralympisch spor-

ter Rolf Schrama het verhaal over zijn ‘Road To Rio’. “Met een zeer zeldzame vorm van dwerggroei leek mijn toekomst sober. Na een diep dal nam ik letterlijk het roer zelf in handen, bepaalde een nieuwe koers en kreeg langzaam de regie over mijn leven terug. Het was het begin van een onvergetelijke reis waar ik talloze lessen leerde over waar groei werkelijk over gaat”, schrijft hij op zijn website. Vanaf het begin tot het eind weet Rolf het publiek met een lach en een traan geboeid met zijn levensverhaal met als motto: “Je moet niet vechten tegen de wind, maar je moet hem gebruiken om vooruit te komen”.

Daarnaast werd er ook de Stimulatieprijs door wethouder van inclusiviteit, Eva Boswinkel uitgereikt. Die ging naar het G-team van de Zutphense hockeyclub en het korfbalteam KVZ. Halverwege de avond kondigt presentator van ’t Hof aan dat het tijd is voor een nieuwtje, waarna Margriet Nijstad van Avondvierdaagse Zutphen een microfoon in handen krijgt. Nijstad deelt vervolgens met gepast enthousiasme dat de avondvierdaagse dit jaar voor het eerst sinds 2019 weer in Zutphen gaat plaatsvinden. Dit gaat gebeuren in september, in plaats van de maand mei, zoals te doen gebruikelijk. Dit heugelijke nieuws werd met enthousiasme ontvangen door het aanwezige publiek.

De afwisseling tussen het uitreiken van de prijzen, verhalen van sporters en andere activiteiten zoals een gezellige petje-op-petje-af-quiz maakte dat veel aanwezigen met een goed gevoel terugkijken op dit gala. RTV Berkelstroom heeft de live-uitzending van dit gala verzorgd en het gehele gala is terug te kijken via berkelstroom.nl.

Pagina 11 RTV Berkelstroom | Het Geluid van de Regio 106.1 FM | www.berkelstroom.nl
Foto: Arwin Lubbers

T: 0575 - 519 596 info@schoenmakerinzutphen.nl Laat

Reflexologie Medisch Pedicure

Uw Specialist in Snelle en Betrouwbare Reparaties

Levering en reparatie van nieuwe en refurbished telefoons, tablets en laptops.

Transparante prijzen voor reparaties, met standaard tarieven voor bekende devices.

Garantie op geleverde zaken en mogelijkheid tot aanschaffen van extra garantie.

Vierakkersestraatweg 11 7233 SB Vierakker

Mobiel: 06 - 22 073 702

Saskia Middelkoop

Meidoornlaan 28 | 7231 EM Warnsveld Tel. 06 18 65 71 88 | info@carpepedis.nl www.carpepedis.nl

BIJ de bieb, daar moet je zijn!

lezen leren ontdekken ontmoeten

bijdebieb nl

0575 51 29 26 | info@bijdebieb nl

Van klacht naar kracht bij Praktijk Li Qi

Voor ondersteuning:

• van je energiebalans

• bij stressklachten

• bij pijnklachten en herstel na ziekte Praktijk Li Qi

Gespecialiseerd in vrouwengeneeskunde o.a. menopauze/borstgezondheid/menstruatie/zwangerschap

Tel. 06-51923328 www.acupunctuurpraktijk-zutphen.nl

WWW.MANDERS.NL
uw schoenen repareren bij uw Gilde schoenmaker
Stationstraat 14 7201 MD Zutphen Tel: 0575 5474 11 www.repairhouse.nl Mail: info@repairhouse.nl
repairhouse
Tevens diverse betaalbare en gebruikte auto’s op voorraad. Ook uw adres voor onderhoud en APK van alle merken. HANDELSONDERNEMING/AANNEMERSBEDRIJF

PASSIE VOOR MOBILITEIT

Verlengde Ooyerhoekseweg 27 7207 BJ Zutphen CONTACT ONZE DIENSTEN: Service 1: APK Service 2: Onderhoud & Reparatie Service 3: Onderhoud & Reparatie EV Service 4: Onderhoud & Reparatie Leaseauto Service 9: Pechhulp Europa Service 6: Bandenhotel Service 8: Leenauto of fiets Service 7: Zomercheck
Service 5: Aircoservice 0575 472 993 0630334673 www.hoetinkautomotive.nl Plan direct een afspraak

“Het contact is voor mij heel waardevol. Je krijgt ook veel terug van de cliënten.

Er is genoeg te doen maar er is bijna altijd wel tijd voor een praatje”.

Tjitske,medewerker thuiszorg

Voor een aantal zaken heeft u een notaris nodig.

Bij Notariskantoor Coops Rouweler in Zutphen kunt u rekenen op een persoonlijke benadering van al onze medewerkers.

Als u bij ons binnenloopt voelt u zich welkom. Onze medewerkers staan u graag te woord en helpen u met al uw notariële zaken.

U wilt dat uw zaken goed geregeld worden en u wilt niet voor onaangename verrassingen komen te staan. U stelt prijs op een gedegen en eerlijk advies en een vlotte aanpak.

Onze medewerkers hebben veel ervaring en deskundigheid in de meest uiteenlopende rechtsgebieden.

Bezoekadres

Wij zijn u graag van dienst bij al uw notariële zaken: uw huis en hypotheek, uw huwelijkse voorwaarden of samenlevingscontract, uw levenstestament, uw testament en uw vragen over erfrecht.

Ook adviseren wij u graag en met deskundigheid over het rechtspersonenrecht (vennootschappen, verenigingen en stichtingen) en uw onderneming; de keuze van de gewenste rechtsvorm en vele (ook fiscale) aspecten die daar bij spelen.

Voor zaken over onroerend goed kunt u ook bij ons terecht.

Wij werken met duidelijke en all­in tarieven, zonder verrassingen achteraf.

IJsselkade 16 Tel. (0575) 513237 info@coopsrouweler.nl

Zutphen Fax (0575) 513293 www.coopsrouweler.nl

MDH UITGEVERIJ MDH UITGEVERIJ

16 - 40 uur per week

Prima basissalaris (€1.600 - €3.500 per maand) Afhankelijk van jouw (eventuele) ervaring in de sales Kom mee naar buiten,

• een welkomstcadeau

• korting op activiteiten in de natuur

TELEFONISCHE VERKOPERS 16 - 40 UUR PER WEEK

Uitstekende bonusregeling(en)

WIJ WERKEN ONDER MEER VOOR: Theaters en schouwburgen

Betaald voetbalclubs (o.a. De Graafschap)

Sport- en recreatiecentra (ook NOC*NSF) Evenementen en festiviteiten

€25.000 bonus op jaarbasis is voor onze toppers haalbaar

SOLLICITEREN? BEL OF MAIL

 0314 - 375 883 |  vacature@mdh-uitgeverij.nl

Voor meer informatie kijk op: www.mdh-uitgeverij.nl

werkenbij.riwis.nl
VACATURE
ontdek de natuur en beleef de mooiste avonturen met OERRR! Voor € 1,25 per maand krijgt je:
• elk seizoen nieuwe kaarten van OERRR
OP AVONTUUR IN OERRR
MELD JE AAN OP OERRR.NL

Contactgegevens

Website

Wil je het nieuws uit de regio Zutphen volgen, interviews terugkijken of live luisteren? Ga dan naar onze website: www.berkelstroom.nl

Social Media

Interviews

Heb je een lokale onderneming, evenement of een ander lokaal onderwerp waar je graag meer over wilt vertellen? Mail naar bestuur@b-fm.nl of bel naar 0575519 473 en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Colofon

Uitgave van: RTV Berkelstroom Ruys de Beerenbrouckstraat 108b 7204 MN Zutphen E. bestuur@b-fm.nl I. www.www.berkelstroom.nl

J. van der Ploeg dienstverlening zoekt: Allround Medewerkers Schoonmaakonderhoud, Interieur verzorg(st)ers en voorvrouwen of voormannen. Fulltime en parttime voor verschillende dagdelen en diverse objecten; kantoren, scholen, appartementen enz. in Zutphen, Lochem, Doesburg, Deventer Brummen en meer. Geen ervaring? Geen probleem. Úw dienstverlener in de schoonmaak www.jvanderploeg.nl 0575 -544640

Nieuwe collectie Cazal brillen… bij Wilco

The Bike Store is dé specialist voor de sportieve fietser!

The Bike Store is een winkel van fietsers voor fietsers. Ook online staat de fietsbeleving centraal op de website en social media. Hier delen wij onderhoudstips en zie je alle producten die in de fietsenwinkel te koop zijn. Bij ons staat het fietsplezier voorop!

The Bike Store Zutphen Donkeresteeg 5 | 7201 CR Zutphen | 0575-541001 info@TheBikeStore.nl | www.TheBikeStore.nl

Heb jij verhuisplannen? Nodig ons uit!

Cazal
www.tenhag.nl | zutphen@tenhag.nl | 0575-516361

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.