Evenementenkrant Zandvoort

Page 1

U itg ev er ij M DH

U itg ev er ij M DH DH M

En minstens net zo mooi! Bezoek het centrum eens op minder voor de hand liggende tijden. We verwachten dat je het strand, de terrassen, winkels en parken gezamenlijk deelt.

SCAN QR CODE

Mango’s Beachbar

pag. 9

ij

pag. 7

HDMZ Museum Zandvoort

pag. 11

De Bibliotheek

pag. 13

The Academy

pag. 15

Café Buitenspel

pag. 17

Zandvoorts = Beach for...

pag. 19

Zandvoort en omgeving

pag. 23

U

itg

ev

er

ij

De strandtent is 365 dagen per jaar geopend van ’s ochtends vroeg tot in de avonduren. In de zomer is er een perfecte combinatie van zon, strand en gezelligheid, terwijl er in de winter genoten kan worden van een drankje en een hapje voor het haardvuur.

DH

Daarnaast is er ook een unieke beachlounge, waar je heerlijk van een drankje kunt genieten met de voetjes in het zand. Tevens is er een aparte feestzaal met privй terras en stuk strand. Ideaal voor verjaardagen, bedrijfsfeesten en huwelijken. NIUS Beach House is klaar voor een prachtige zomer!

DH M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

er

ij

ij

Wessel en Mareille Teune zijn de nieuwe en trotse eigenaren van strandtent NIUS. Eerder dit jaar hebben zij de deuren mogen openen voor publiek. Gelegen in Zandvoort, is de badplaats weer een zonnig terras rijker. NIUS is vernoemd naar de eigen “Wijnlijn” die de strandtent schenkt. In samenwerking met wijnmaker Rudolph Nipius, zijn er diverse wijnen geselecteerd. Naast de eigen NIUS wijnen, kan er genoten worden van kleine hapjes tot heerlijke maaltijden met prachtig uitzicht op zee.

M

pag. 5

Openluchttheater Caprera

M

DH

U

itg

ev

er

ij

Zandvoort is een nieuwe strandtent rijker, NIUS Beach House!

M

pag. 3

Spot de Zandvoortse Big Five

NIUS BEACH HOUSE

VOOR HE T AC TUELE WEER MEDE MOGELIJK GEMAAK T DOOR BUIENRADAR.

www.klusbedrijfmc.nl

Activiteiten op 1,5 meter

U itg ev er

MET AF EN TOE EEN ZUCHTJE WIND

DH

ij

U itg ev er

PRIMA STRANDWEER

Ondernemers hebben er alles aan gedaan om jou op een veilige manier te kunnen ontvangen. Dus gun elkaar de ruimte, we delen samen die verantwoordelijkheid. Zo kunnen we met zijn allen maximaal genieten van alles wat Zandvoort te bieden heeft.

M

Zandvoort verwelkomt je weer graag, laten we gezamenlijk de populaire badplaats delen! Met bijna 9 kilometer aan breed zandstrand en meer dan 30 strandpaviljoens is er genoeg ruimte. Is het ergens te druk? Zoek dan naar een rustiger stuk want die is er in Zandvoort zeker te vinden.

HET WEER

Klusbedrijf Mark Christiaans Snelliuslaan 17 | 2105RG Heemstede | M: 06-51577819 info@klusbedrijfmc.nl | www.klusbedrijfmc.nl

Editie: Zomer 2021

INHOUDSOPGAVE:

ZANDVOORT, BEACHFORSHARING


M

DH

DH

M

ij

ij

er

ev

itg

U

er

ev

itg

U

DH

M

DH

M

U

U

ij

er

ev

itg

ij

er

ev

itg

DH

DH

M

M

ij

U itg ev er

ij

U itg ev er

M DH

M DH

U itg ev er ij

U itg ev er ij


U itg ev er ij M DH

U itg ev er ij M DH M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Kom vi� �ueel �acen op CM.com Circuit Zandvoo� t! Vanaf 20 september 2021 kun je bij Race �quare Circuit Zandvoo� t terecht voor de ul�ieme vi�uele � acebeleving! Op deze unieke lo� a�ie is het voor iedereen mogelijk om een uur lang vol gas over het vi� �uele circuit te knallen. En dat vanuit jouw simulator dire� t naa� t de pit� t� aat en het rechte � �uk!

er

ev

itg

U

DH

en race. De Race Marshall verzorgt tijdens de race het commentaar en beidt persoonlijke begeleiding, waardoor sim race ervaring absoluut niet vereist is. Tijdens de race ervaar je fysieke en visuele elementen zoals force feedback, rooken lichteffecten. Het is mogelijk om tijdens de race met elkaar en de Race Marshall te praten via de headsets, wat nog wel eens tot hilarische boardradio’s leidt. Na de race krijgt iedereen de uitslag en rondetijden mee en kun je nog even die snelste rondetijden met elkaar vergelijken.

M

M

DH

U

itg

ev

er

ij

Tijdens het bezoek kun je voor een snack of drankje aan de bar terecht. Vanaf hier is ook de virtuele race op de grote schermen te volgen. De namen van alle deelnemers zijn tijdens de race zichtbaar op de schermen, zodat voor de toeschouwers goed te zien is wie op welke positie rijdt. Ben je daarbij op zoek naar die cap of dat shirt van je favoriete coureur of team, dan kun je in de shop terecht voor de nieuwste Fomule 1 en teams merchandise.

ij

Zandvoort heeft de primeur met de opening van de eerste vestiging van dit nieuwe race concept. Het sim race centrum is zeven dagen per week open en bezoekers kunnen via de website www. racesquare.nl/cmcircuitzandvoort hun eigen race reserveren. Er kan daarbij naast CM.com Circuit Zandvoort ook gekozen worden voor het racen op een van de vele andere legendarische circuits ter wereld. Voor groepen en zakelijke evenementen biedt Racesquare Circuit Zandvoort daarnaast nog diverse arrangementen in combinatie met andere activiteiten en horeca op het circuit.

M

ij

U

itg

ev

er

Tijdens jouw race sessie maak je gebruik van een levensecht Formule 1 stuur. De Race Marshall legt je voor de start de belangrijkste functies uit, zoals de DRS-knop voor extra snelheid op het rechte stuk en hoe je met elkaar en de Race Marshall kunt communiceren. Wil je zelf schakelen i.p.v. de standaard automaat instelling gebruik te maken, dan kan dat met de flippers achterop je stuur.

DH

DH

U

itg

ev

Bezoekers kunnen komen racen tegen maarliefst negentien vrienden, familieleden of andere fans. Deelnemers nemen plaats in een van de twintig high-end simulatoren en beginnen hun race sessie met een korte uitleg over de knoppen op het levensechte Formule 1 stuur en enkele handige racetips. Daarna volgt de vrije training, kwalificatie

WWW.RACE�QUARE.NL/CMCIRCUITZANDVOORT

M

er

ij

FORMULE 1 �TUUR RACE MET 20 MAN TEGELIJK

Pagina 3


U itg ev er ij Dierenkliniek Bennebroek Zwarteweg 36 2121 BC Bennebroek 023 - 7433477

U itg ev er

ij U itg ev er

M

M

DH

KUNSTSTOF KOZIJNEN DEUREN DEUREN DAKKAPELLEN Maxwellstraat 1, IJmuiden, Tel. 0255 - 512 109 www.kumarokozijnen.nl DAKKAPELLEN Maxwellstraat 1, IJmuiden, TERRASOVERKAPPINGEN Tel. 0255 - TERRASOVERKAPPINGEN 512 109

DH

KUNSTSTOF KOZIJNEN

KUNSTSTOF KOZIJNEN DEUREN DEUREN DAKKAPELLEN DAKKAPELLEN KUNSTSTOF KOZIJNEN TERRASOVERKAPPINGEN TERRASOVERKAPPINGEN

Maxwellstraat 1, IJmuiden, Tel. 0255 - 512 109 www.kumarokozijnen.nl Maxwellstraat 1, IJmuiden, Tel. 0255 - 512 109

Dierenkliniek Aerdenhout Zandvoortselaan 160 2106 AP Heemstede 023 - 5240291

ij

het leven

M DH

M DH

U itg ev er ij

Kumaro, kozijnen voor Kumaro, het leven kozijnen voor

www.kumarokozijnen.nl

ij er ev itg U DH Yes, dit kan binnenkort van jou zijn! Ga voor meer informatie naar www.cityden.com/vakantieineigenland

M

M

DH

Bescherm de natuur in Nederland! Word nu lid op natuurmonumenten.nl en ontvang 4 x per jaar het magazine Puur Natuur

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

er

ij

ij

M

M

DH

U

itg

ev

er

ij

www.kumarokozijnen.nl


De Schotse hooglander De derde grote grazer in het rijtje. Samen met de wisent en het Konikpaard wordt de Schotse hooglander ingezet als ‘instrument’ om de begroeiing in de Kennemerduinen te beheren.

ij

Vossen in het AWD Met hun pluizige staarten en zwarte puntoortjes zijn ze geweldig om naar te kijken. Bij zonsopgang en zonsondergang heb je de meeste kans om er eentje tegen te komen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ze zijn wat schuw, dus gewoon heel stil blijven zitten. dingduinen

er ev ij er

ij

ev

er

itg

U

ev itg

Al meer dan 98 jaar u specialist in groente en fruit.

DH

U

Jan van goyenstraat 10 | Tel 023-5471248 | E-mail lucasversagf@gmail.com Van maandag tot zaterdag geopend van 7 tot 18:00 uur

M

DH M

big five

itg U DH M

M

DH

U

itg

ev

er

ij

M

DH

Meer informatie: www.visitzandvoort.nl/amsterdamse-waterleidingduinen www.np-zuidkennemerland.nl

ij

M

DH

U itg ev er

ij

Oerrunderen in het Nationaal Park De wisent, het neefje van de bizon, komt rechtstreeks uit de oertijd. In Zandvoort is ´ie te bewonderen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het bezoekerscentrum van het Nationaal Park organiseert regelmatig wandelingen naar deze oerrunderen. Dus houd de agenda van het bezoekerscentrum in de gaten.

U itg ev er ij

Damherten spotten in de Waterleidingduinen Zandvoortse damherten zijn overal! Natuurlijk in de Waterleidingduinen, maar soms ook in je tuin. ’s Avonds willen ze ook nog wel eens in een kleine kudde over de boulevard lopen voor een avondwandelingetje, goed kijken dus!

M DH

Konikpaarden in de duinen Nog zo’n oerheld: het Konikpaard. Een oorspronkelijk Poolse paardensoort, formaatje pony. En je kunt de grijsbruine paarden zomaar tegenkomen tijdens jouw fiets- of wandeltocht door Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

M DH

Zandvoort is omringd door kilometers aan schitterende en unieke natuur. Bezoek de Amsterdamse Waterleidingduinen of Nationaal Park Zuid-Kennemerland en ontmoet onze vijf wilde helden tijdens een prachtige wandeling of heerlijke fietstocht. We delen ze graag met je!

U itg ev er

U itg ev er ij

Spot de Zandvoortse big five

Pagina 5


U itg ev er ij

U itg ev er ij

Op zoek naar een nieuwe woning of uw woning verkopen? M DH

M DH

Doe het samen met Van Wonderen Makelaars en Share Makelaardij! Een nieuwe woning kopen In deze hectische huizenmarkt waar snel reageren en nauwkeurig handelen met de juiste professionaliteit belangrijk is, kunt u op ons rekenen. We zijn pro actief, accuraat, bereikbaar en communiceren duidelijk en daadkrachtig. Zo zorgen wij ervoor dat u, de door u gewenste woning, tijdig kunt bezichtigen en aankopen.

team, die goed samenwerkt en u met een enorme dosis plezier en inzet graag helpt uw woning te verkopen. Met een vriendelijke benadering, pro actieve houding, snelle en heldere communicatie en altijd nauwkeurig en kritisch lettend op elk detail, hebben wij al vele mensen kunnen helpen een huis te kopen of verkopen. Vraag nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om te zien en horen hoe wij u kunnen helpen!

Uw woning verkopen Eigenlijk wilt u van uw makelaar dat hij/zij uw woning zo snel en goed mogelijk verkoopt. Al vele jaren is Van Wonderen een vertrouwd gezicht in Heemstede, Haarlem en omgeving met precies dat streven. Share Makelaardij is een nieuwkomer op de markt maar hanteert dezelfde professionaliteit, hands-on mentaliteit en persoonlijke aanpak en is gevestigd in Zandvoort met een werkgebied reikend tot en met Amsterdam.

DH

Jan van Goyenstraat 16 2102 CB, Heemstede 023 - 528 76 76 info@vanwonderen.nl www.vanwonderen.nl

er ev itg U DH itg

DH

U

023 - 528 76 76

M

M

DH

U

itg

ev

ev

er

er

ij

ij

M

M

DH

U

itg

ev

er

ij

023 - 528 76 76 www.vanwonderen.nl - www.spaarneborgh.nl

ij

M

Beide makelaars kantoren hebben hun krachten gebundeld voor de verkoop van woningen want samenwerken is niet alleen leuk, je wordt er groter en sterker van qua aanpak en werkgebied en een nieuw initiatief geeft nieuw enthousiasme en nieuwe motivatie. U wordt professioneel bediend door een gemotiveerd en ervaren

M

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

M. Molenaarstraat 7 2042 EA Zandvoort 06 - 526 494 50 info@sharemakelaardij.nl www.sharemakelaardij.nl


Pagina 7

M

DH

DH

M

ij

ij

er

ev

itg

U

er

ev

itg

U

DH

M

DH

M

U

U

ij

er

ev

itg

ij

er

ev

itg

DH

DH

M

M

ij

U itg ev er

ij

U itg ev er

M DH

M DH

U itg ev er ij

U itg ev er ij


U itg ev er ij

U itg ev er ij

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

M DH

M DH

Groot publiek bereiken? DH

DH

AMSTERDAM | BLOEM EN DA AL | BUSSUM | HAARLEM | HEEMSTEDE

M

M

Bloemendaalseweg 123b Bloemendaal | 023 - 541 09 00 | bloemendaal@puurmakelaars.nl

PUURMAKEL A ARS.NL

PUUR1009 Advertentie Carprera 205x140.indd 1

14-06-21 12:05

ij er

er

ij

NIEUW in Zandvoort

ev

ev

Kerkplein 10

itg

itg

(open dagelijks 11.00-22.00 uur)

U DH

DH

U

Schoolstraat 1

Overveen

M

M

(open medio juli 2021)

een Onders teu nin g in gez onde leef stijl

ma t/m vr: 8.00 - 18.30 za:8.00 - 17.30 zo: gesloten

Bloemendaalseweg 267

Volg ons op Instagram voor actuele ontwikkelingen

ij U

ing

DH

Eerlijke samenwerk

M

M

DH

U

itg

itg

ev

ev

er

er

ij

Zien we je straks?

Gro ots te biolog isc he ass ort iment

Ekoplaza Heemstede, Zandvoortselaan 16-18 · ekoplaza.nl


TC Zandvoort 70 jaar!

U itg ev er ij

U itg ev er ij

MANGO’S BEACHBAR

De club is in 1951 opgericht en ligt prachtig gesitueerd in de duinen van Zandvoort. In de jaren ’90 van de vorige eeuw werd het park omgedoopt tot de naam die het nog steeds draagt: Tennispark De Glee. TC Zandvoort heeft bijna 1.000 leden en daardoor een mooie mix aan spelers in verschillende leeftijdsklassen (er is momenteel een wachtlijst om lid te worden). Doorgaans organiseert de club gedurende het tennisseizoen verschillende activiteiten voor leden. Voor de jeugd zijn dat bijvoorbeeld tenniskampen en clubtoernooien zoals het IJsjesmiddag – het Coolste toernooi van het jaar; bij de senioren zijn o.a. de clubkampioenschappen en tennis clinics steevast succesnummers.

ij

DH

DH

M

M

Muien en andere stromingen

Lekker zwemmen in het water en plots gaat het mis. Een onderwaartse stroming zorgt ervoor dat je richting zee wordt gesleurd zonder dat je weet waar het ophoudt. Deze stroming noemen we een muistroom. Een mui is een dieper gedeelte in een zandbank waar het zeewater naar zee stroomt. Ze ontstaan door het verschil in waterhoogte voorbij de branding. Hierdoor ontstaat er een sterke stroming terug naar zee.

Kijk op www.tc-zandvoort.nl voor meer informatie over de club.

ij er

ij

Alle georganiseerde activiteiten voor senioren waaronder de Clubkampioenschappen, het TC Zandvoort Open Toernooi en de Eredivisie zijn onder voorbehoud. Hierin zijn de COVID-richtlijnen van het kabinet leidend.

er

Mocht u in een mui terechtkomen dan zijn hier enkele tips:

Naast de vele recreanten heeft de club, dankzij de uitstekende samenwerking met de Tennisschool, een mooi aanbod voor beginnende jeugd, talentvolle jeugd en topspelers om door te groeien naar de hoogste competities. TC Zandvoort speelt in de Nationale Eredivisie Gemengd, de hoogste klasse in het tennis in competitieverband en heeft in totaal drie landskampioenschappen behaald. Tijdens de Eredivisie Gemengd zijn de beste tennissers van Nederland in actie en ook op TC Zandvoort te bewonderen.

U itg ev er

ij

U itg ev er

Neem Zandvoort Alive: luieren, hangen, deinen, flaneren, swingen, dansen, sjansen, los gaan en verorberen. En dan vooral in deze volgorde. Dansen op de lekkerste muziek met je voeten in het zand en je handen in de lucht. Dat is Zandvoort Alive. Inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Zandvoort en omstreken, hét beachfestival met gratis entree voor iedereen boven de 20 jaar oud. Bekijk onze facebookpagina voor de data en updates per editie.

M DH

M DH

Mango’s Beachbar is de plek waar al je feestfantasieën uitkomen. De belangrijkste ingrediënten? Latino sferen, drankjes en ongedwongen genieten! En dat terwijl je geniet van de Zandvoortse zon. Afgelopen seizoenen is er door dat ene virus flink roet in het eten gegooid, maar niet getreurd. Binnenkort mogen we weer en dan halen we het drie dubbel met jullie in!

ev itg U DH

itg

itg

ev

ev

er

er

ij

ij

M

M

DH

U

itg

ev

• Hard om hulp roepen en met armen zwaaien • Niet verzetten tegen de stroming • Met de stroming mee zwemmen tot de stroming verzwakt • Parallel aan de kust van de stroming weg zwemmen • Zwem daarna richting de brekende golven (ondiepte); • Rust uit wanneer er weer grond onder de voeten is; • Vervolg de weg richting strand door de zwin (ondiepe water tot het strand).

DH

Particulieren of mantelzorgers bedienen wij op www.MedNL.nl

M

M

DH

U

U

De beste prijs-kwaliteit in 4000+ producten van bekende topmerken voor de medische professional en vele andere branches. Bezoek www.MedicaMarkt.nl en laat u verrasssen. Pagina 9


U itg ev er ij M DH

U itg ev er ij

M DH

Het kleinste, en tevens leukste winkeltje van Zandvoort!

Hooky Zandvoort A: Kerkstraat 33 2042 JD Zandvoort E: info@hookyzandvoort.nl T: 023-5765223 www.hookyzandvoort.nl

Ontbijt lunch dinner coctails Ook voor al uw feestjes, vergaderingen en bruiloften Voor meer informatie: zandvoort11@live.nl

www.renewclinic.nl www.renewclinic.nl info@renewclinic.nl info@renewclinic.nl

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Telefoon: 023-57 023-57 67 67 488 488 Telefoon: Whatsapp: 06-211 06-211 733 73346 46 Whatsapp:

Bij Renew Clinic kunt u terecht voor een frisse uitstraling en natuurlijk resultaat.

M

DH

De Debehandelingen behandelingen worden worden uitgevoerd uitgevoerd door Drs. Els Vogelpoel. Zij Zijisiscosmetisch cosmetisch arts arts KNMG KNMG en en NVCG NVCG gecertificeerd. gecertificeerd. Spreek Spreekeen eenvrijblijvend vrijblijvend en en kosteloos kosteloos consult consult af voor persoonlijk advies.

M

DH

Bij draadlift en en lipofilling. lipofilling. BijRenew RenewClinic Clinic kunt kunt uu terecht terecht voor voor onder onder andere ooglidcorrecties, draadlift Daarnaast doen we injectable behandelingen, medische peelings, infuustherapie, ozontherapie enB12 B12injecties. injecties. doen injectables, PDO draadlift, medische peelings en meer!en Daarnaast doenWe we injectable behandelingen, infuustherapie, ozontherapie

ij er ev itg U DH

DH

U

itg

ev

er

ij

SPORTACADEMIE NAUWELAERTS DE AGÉ

M

M

N DE DOE MEE AA 7 E E D IT IE 2 0 2 1! V .A . 3 0 A U G .

PROJECT GEZOND GEWICHT itg U

DH

www.nauwelaerts.nl

M

M

DH

U

itg

ev

ev

er

er

ij

ij

In 12 weken onder professionele begeleiding naar een gezondere lifestyle met ons sport- en voedingsprogramma!

Bloemendaalseweg 152, Overveen | 023 525 32 56


U itg ev er ij M DH

U itg ev er ij M DH

HDMZ Race Experience “Helden van Zandvoort”

M

Het Museumcafé is getransformeerd tot een Autosportcafé met filmbeelden, foto’s en schilderijen van de vermaarde autosportkunstenaar Eric Jan Kremer. Onder het genot van een hapje en drankje kunt u andere autosportfanaten ontmoeten.

ij U itg ev er

In een aparte ruimte staan 3 race simulatoren opgesteld, die per 15 minuten te boeken zijn via de website van het HDMZ. In deze ruimte maakt u tevens kennis met de “Helden van Morgen”, jonge talenten die nu al hun sporen verdienen op het gebied van de Racerij.

DH

DH

In de expositiezalen wordt aandacht geschonken aan het leven en de individuele prestaties van Gijs van Lennep, Rob Slotemaker en Jan Lammers, ondersteund met bijzondere foto’s, filmbeelden en race-memorabilia uit verscheidene privé-collecties. Bovendien kunt u van dichtbij twee echte raceauto’s bewonderen. In de expositie zijn eveneens bijzondere schilderijen van vermaarde kunstenaars rondom het thema autosport en een fraaie collectie van miniaturen tentoongesteld.

Speciaal voor de Race Experience is een nieuwe 360-graden film “Adrenaline” geproduceerd, die wordt vertoond in de unieke Panorama Filmzaal. Deze film laat u “door de ogen” van Jan Lammers ervaren hoe het is om met 300 km/uur over het Circuit te razen.

Openingstijden HDMZ Race Experience van 31 juli t/m 19 september: woensdag, donderdag en zondag 10.00 - 17.00 uur vrijdag en zaterdag 10.00 – 20.00 uur, maandag en dinsdag op reservering voor besloten groepen

M

U itg ev er

ij

Vanaf 31 juli tot en met 19 september opent het HDMZ museum in Zandvoort haar deuren met een spectaculaire Race Experience, “Helden van Zandvoort”. Deze multimediale happening staat in het teken van de autoracesport, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan 3 Zandvoortse coureurs Gijs van Lennep, Rob Slotemaker en Jan Lammers. Deze internationale grootheden hebben ieder op hun eigen manier een belangrijke rol gespeeld om het Zandvoortse Circuit wereldfaam te bezorgen. De Experience biedt voor elk wat wils.

In de Museumwinkel kunnen raceliefhebbers hun hart ophalen aan een groot assortiment autosport memorabilia.

Groepen vooraf graag aanmelden op info@hdmz.nl. Prijzen HDMZ Race Experience “Helden van Zandvoort” Entree € 17,50 p.p. � Kinderen tot 12 jaar € 5,- p.p. Familieticket vanaf 3 personen: € 10,- p.p. Geregistreerde inwoners van Zandvoort € 10,- p.p.

ij

er

ev

ev

er

ij

Boekingen voor de Race Simulatie Slot per 15 minuten: € 17,50 (vooraf reserveren via de website www.hdmz.nl)

U

DH

M

M

DH

U

Louis Davidsstraat 19 2042 LS Zandvoort 023 210 07 10 www.hdmz.nl

itg

itg

HDMZ Museum Zandvoort

Colofon

itg

ev

U

itg

M

DH

U DH M

Verspreiding: Voor klachten over de bezorging kunt u terecht bij: E kwaliteitsbeheer@spotta.nl T 088-8424224 I www.spotta.nl

ev

er

er

ij

Druk: Janssen Pers

ij

Realisatie krant: MDH Uitgeverij Informaticaweg 2 7007 CP Doetinchem T 0314 - 36 11 30 E info@mdh-uitgeverij.nl I www.mdh-uitgeverij.nl

Pagina 11


U itg ev er ij

U itg ev er ij

TAM TAM

M DH

M DH

Tam Tam Beachclub has been one of the most populair beachclubs in Zandvoort ever since opening! This is a place where you can truly be yourself and relax. Wether you are here for good food, relaxing on the beach, a smoke (we are the only 4/20 friendly beachclub in Europe!) or a refreshing cocktail, Tam Tam guarantees a radiant visit!

@

M

ij

U itg ev er

M

DH

DH

U itg ev er

ij

Y ANK S IINDIAN NDIAN C LUB YANKS CLUB YA KS Yanks Indian Club was born 37 years ago in Zandvoort. This amazing coff f eeshop is very ff well known for its great quality recreational and medical products and prerolled joints. It's an amazingly fun place where you try our products, play games or simply relax while enjoying the authentic and unique Native American interior style!

@

TAM TAM

ij er ev itg U DH M

M

DH

U

itg

ev

er

ij

Tam Tam Beachclub has been one of the most populair beachclubs in Zandvoort ever since opening! This is a place where you can truly be yourself and relax. Wether you are here for good food, relaxing on the beach, a smoke (we are the only 4/20 friendly beachclub in Europe!) or a refreshing cocktail, Tam Tam guarantees a radiant visit!

U

itg

ev

er

ij

Yanks Indian Club was born 37 years ago in Zandvoort. This amazing coff f eeshop is very ff well known for its great quality recreational and medical products and prerolled joints. It's an amazingly fun place where you try our products, play games or simply relax while enjoying the authentic and unique Native American interior style!

DH M

M

DH

U

itg

ev

er

ij

@


U itg ev er ij ij

Lina (6 jaar): “De dieren in deze verhalen zijn heel grappig.”

ev U

itg

Lid worden Wist je trouwens dat kinderen tot 18 jaar gratis lid zijn? Schrijf je direct online in en ga lekker lezen.

M

M

DH

U

itg

Luister eens naar een boek Als je even geen zin hebt om te lezen, dan is een luisterboek ideaal. Lekker luisteren naar een mooi verhaal, terwijl je verder gaat met je tekening of in je hangmat ligt te luieren. In de LuisterBieb staan verschillende luisterboeken voor alle leeftijden. Wat dacht je van De Grijze jager, De regels van Floor of De piraten van hiernaast?

DH

ev

er

ij

Wordt het een spannend verhaal of heb je zin in goede grappen? Misschien iets met fantasie of juist een waargebeurd verhaal? De Bibliotheek heeft heel veel leuk, mooie en spannende leesboeken, strips en informatieve boeken voor je klaarstaan. En gelukkig is de bieb in Zandvoort, Heemstede, Bloemendaal, Bennebroek en Haarlem weer gewoon open. Dus kom langs en ga naar huis met een stapel leesvoer voor de vakantie.

Wat is jouw favoriet? Vind je het moeilijk om een leuk boek uit te kiezen? Op de website van de Bibliotheek staan allerlei boekentips. Hier vind je ook boekentips van kinderen vóór kinderen. Daar vertellen zij waarom ze dat zo’n leuk boek vinden. Zo is Eveline van 9 jaar gek op de Harry Potter boeken en luistert Lina van 6 jaar graag naar Bibi’s bijzonder beestenboek. Heb je zelf een favoriet boek en wil je dat delen? Laat het de Bibliotheek weten! Stuur een mail naar boekentips@bibliotheekzuidkennemerland.nl . Iedere maand wordt er een winnaar gekozen die een mooi boek mag uitkiezen in Kinderboekwinkel Kiekeboek in Haarlem. Dus stuur je tip op en wie weet win jij!

er

Keihard lachen, op het puntje van je stoel zitten of een traantje laten gaan? Dat kan je allemaal overkomen bij het lezen van een boek… Duik deze zomer lekker in een boek en ontdek het zelf!

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

M DH

U itg ev er ij M DH

   

Eveline (9 jaar): “Ik ben gek op de Harry Potter boeken.”

Centraal gelegen in het hart van het dorp, enkel en alleen op 1ste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten, dus maar liefst 363 dagen per jaar tot u dienst.

er

DH

DH

U

U

itg

itg

Zo'n 100 soorten Hollandse en wel 250 soorten buitenlandse kaas. Verder nog olijven, tapas en een mooie selectie zuivel uit het Groene Hart. Wij spreken vloeiend Duits, Frans, Engels en een poco Italiaans. u bent van harte welkom.

ev

ev

er

ij

ij

7 dagen per week geopend, van 09.00 uur tot 18.00 uur. Dit alles met een prachtig assortiment van kaas, kaas en nog eens kaas. Tot wel 350 soorten !!!

M

M

Grote Krocht 3-5 • 2042 LT Zandvoort aan Zee • 023 - 517 90 58 • www.kaashuistromp.nl Pagina 13


U itg ev er ij

U itg ev er ij

40 40 JAAR JAARBOVAG BOVAG

M DH

T E W

M DH

Onderhoud en reparatie alle merken auto’s en bemiddeling autoschades 023-5714580 info@autobedrijzandvoort.nl info@autobedrijfzandvoort.nl www.autobedrijfzandvoort.nl

e

co d e i n KK

e n v ul

d

APK keuring alle merken

U itg ev er

ij

DH

e

M

M

Scan d

DH

1

QR

U itg ev er

M K 202

ij

Het vernieuwde Cruquius Museum is weer open en viert dat met jou! Dat is een feestje waard! Dus pak die korting. www.KomKijkenmetKortingbijCruquius.nl

er ev itg U DH

DH

U

itg

ev

er

ij

07/06/2021 13:57

ij

210606_HMDC_KomKorting_advertentie_130x95.indd 1

M

M

Word onze nieuwe collega bij Home Instead Thuisservice! Ben je dicht bij huis op zoek naar mooi en zinvol werk op tijden die jou uitkomen? Heb je levenservaring en bouw je makkelijk een vertrouwensband op? Dan zijn we op zoek naar jou!

M

Intensief trainingsprogramma Om de best mogelijke dienstverlening te bieden word je opgeleid in het werken met senioren. Bijvoorbeeld in het omgaan met dementie en hulp bij persoonlijke verzorging.

Goed te combineren We bieden flexibele werktijden en bespreken graag samen met jou hoeveel uren je wilt werken.

ij er ev

Openingstijden Dinsdag t/m vrijdag 09.30-18.00 uur Zaterdag 09.30-17.00 uur

itg

ij

er

ev itg

U

DH

Zonder zorgopleiding Ook zonder specifieke kennis over de zorg ben je van harte welkom, het gaat bij ons om levenservaring en affiniteit met senioren.

Persoonlijke begeleiding We laten je niet alleen, onze klantcoördinatoren ondersteunen en begeleiden je. Zodat jij het beste uit je zelf haalt en je kunt richten op waar je goed in bent.

U

Home Instead Kennemerland is een innovatieve aanbieder van niet-medische thuiszorg voor senioren, die graag zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen.Voor jou als CAREGiver is het echt mogelijk om vanuit je hart te werken. Wij vinden het creëren van vertrouwen belangrijk en we maken samen met jou dagelijks het verschil in het leven van senioren.

DH

Of reageer direct via onze site www.homeinstead.nl/kennemerland

Houdt u van lekkere wijn? Weet u een goede whisky te waarderen? Wij nodigen u van harte uit in onze winkel in Overveen.

Wijnhandel-Slijterij Van Zoolingen Bloemendaalseweg 261 | 2051 GD Overveen Tel. 023-5252290 | www.wijnhandelvanzoolingen.nl

M

Bel of mail ons gerust 023 8200392 info@homeinstead.nl


U itg ev er ij

Sinds drie jaar is er in Zandvoort Noord een compleet fitcentrum waar zowel jong als oud in beweging kan komen… THE ACADEMY ZANDVOORT.

ij

Bij The Dance Academy worden diverse lessen gegeven voor zowel kinderen als volwassenen. Er wordt gestart met Peuter & Kleuterdans, waarbij we de allerkleinsten spelenderwijs kennis laten maken met dansen en muziek. Verder hebben we o.a. Kids Dance, Streetdance, klassiek ballet en moderne dans. Onze kinderlessen zijn tot ongeveer 19.00 uur, daarna is het tijd voor alle mama’s met o.a. Hiphop, klassiek ballet, modern/jazz, Female Fusion (Dancehall), Zumba en meer!

Bij The Fit Academy is iedereen welkom. Kickboksen kan al vanaf 8 jaar, zelf fitnessen vanaf 12 jaar en verder zijn er ook diverse groepslessen voor alle leeftijden. Ook kan je natuurlijk aan de gang met diverse personal trainers. Nieuw in Zandvoort is de eGym. Deze acht innovatieve apparaten zorgen dat jij op de beste manier traint. Alle spiergroepen komen aan bod tijdens deze efficiлnte training, waardoor jij een complete workout doet binnen 30 minuten. De toestellen worden eerst volledig ingesteld op jouw lichaam, waardoor er eerst een intake nodig is, voordat je kunt starten.

U itg ev er

DH

itg

ev

er

ij

Volg ons op Facebook en Instagram voor de laatste nieuwtjes!

U

THE ACADEMY Kamerlingh Onnesstraat 40 2041 CC Zandvoort T 023 7853438 info@zandvoortacademy.nl www.zandvoortacademy.nl

ij

“De sportschool moest vooral stoer worden en niet zo steriel. Met de donkere wanden, verroeste golfplaten en de grove lampen aan het plafond oogt het industrieel, maar het ‘truttige’ tapijtje met oma’s lamp, prive-lockers voor klanten, grappige teksten op plafond en muren maakt het complete uiterlijk van de sportschool minder hard. Precies zoals we het in ons hoofd hadden. We moeten binnen onze eigen ideeлn natuurlijk ook rekening houden met onze klanten. Er komen zoveel verschillende klanten; kinderen van 8 jaar die komen kickboksen, maar ook ouderen mensen die bijv. even op de eGym komen of lekker aan de slag gaan in de sportschool. Iedereen moet zich prettig en thuisvoelen. Trouwens… Onze oudste klant, Jan, is een aantal maanden geleden 80 jaar geworden. Hij komt iedere dag, samen met zijn vrouw Joke. Geweldig!”, aldus Mischa.

GROEPSLESSEN BIJ THE ACADEMY Vanaf september starten we het nieuwe seizoen ook met diverse groepslessen, waaronder Body Pump, Essentrics, Shake en Bungee Fly. Deze groepslessen zijn voor volwassenen en zijn te boeken via ons systeem. Wil je het een keer uitproberen? Een proefles is gratis, dus geef je op!

DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

er

ij

M

DH

U

itg

ev

“Samen hebben we van The Dance Academy de grootste -en ik durf zelfs te zeggen de leukste- dansschool gemaakt. Mischa en ik zijn het perfecte team samen en vriendinnen voor het leven. Samen met onze toppers van docenten maken we van elke les een feestje. Veel gekkigheid en gezelligheid tijdens de lessen, maar ook hard werken soms, hoor! Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, daarom werken wij ook alleen maar met gediplomeerde docenten. We zijn niet voor niets al meerdere keren Nederlands Kampioen geworden met diverse teams de afgelopen jaren…”

THE FIT ACADEMY Anderhalf jaar geleden is The Academy uitgebreid met een sportschool. Gina’s Gym moest uitwijken naar een andere locatie en deze werd gevonden bij The Academy. Omdat ze graag een uniforme uitstraling wilden is de naam gewijzigd naar The Fit Academy. Er is flink geпnvesteerd in de verbouwing, gloednieuw fitnessapparatuur en de eGym, dй meest innovatieve manier van trainen. The Fit Academy is een sportschool die anders is dan alle andere sportscholen in de regio. Doordat het aanbod zo divers is en de sportschool zelf laagdrempelig is het klantenbestand zeer divers en dat maakt het zo leuk.

THE MUSICAL ACADEMY 3,5 jaar geleden is er gestart met The Musical Academy, een echte musical school, waarbij kinderen vanaf 8 jaar les krijgen in zang, dans en acteren. Samen met gediplomeerde docenten werken ze tweemaal per jaar aan een echte productie; een kerstmusical en de eindshow, samen met alle leerlingen van de dansschool. De musical docenten zijn Stephanie en Sabrina, beide bekend van o.a. Mama Mia The Musical.

DH

er

ij

THE DANCE ACADEMY The Dance Academy, voorheen Zandvoort Dance Centre, is al 5 jaar de grootste dansschool van Zandvoort. Na eerst op twee andere locaties les gegeven te hebben verhuisde eigenaresse Arliene Beaumont 3 jaar geleden naar deze locatie aan de Kamerlingh Onnesstraat. Samen met Mischa Suttorp is ze toen The Academy gestart. Vandaar ook de naamswijziging naar The Dance Academy.

Ouders kunnen wachten aan de gezellige stamtafel. Door een livestream met de zaal kunnen ze met een heerlijk kopje Dolce Gusto koffie stiekem meegluren in de les.

M

M

DH

THE ACADEMY The Academy is onderverdeeld in The Dance Academy, The Fit Academy, The Musical Academy en The Food Academy met allerlei soorten dans- en groepslessen, een sportschool, de eGym en nog veel meer! Iedereen is welkom bij The Academy. Vanaf 2,5 jaar tot 80+. Neem een kijkje op onze website en wie weet zien we jou snel.

M

U itg ev er

ij

Daar waar vroeger een grote fabriekshal stond waar de Zandvoortse firma Collpitt in gevestigd zat, wordt nu flink gesport en gedanst in bijna dezelfde stoere entourage als voorheen. Grove muren, graffiti en stoere accenten typeren deze sport- en dansschool. Juist geen strak witte, steriele omgeving. “Wij onderscheiden ons van de rest met ons aanbod, oppervlakte, service, prijs etc. dus ook qua uiterlijk wilden we het anders dan anders. Niets past beter bij een oude fabriekshal dan dat rauwe & stoere wat wij hebben”, aldus de eigenaren.

M DH

M DH

U itg ev er ij

THE ACADEMY

Pagina 15


U itg ev er ij

AANBIEDING

U itg ev er

DH

hart & ziel uitvaarten

er

Iedereen leeft zijn eigen leven, maakt zijn eigen keuzes en heeft zijn eigen dromen. Het afscheidsritueel hoort daarbij als een herinnering aan het leven.

itg

U

U

itg

ev

er

ij

MET MAXIMALE UV-BESCHERMING

ev

LUKX

ZONNEBRIL OP STERKTE

Kinderdagverblijven Peuteropvang Buitenschoolse opvang Huiswerkbegeleiding

ij

M

DH

Kinderopvang Les Petits

M

U itg ev er

ij

ij

M DH

M DH

U itg ev er ij

creatief - gezond - samen - ontdekken - buiten - muziek - bewegen

DH

M

M

DH

hart & ziel geeft nabestaanden alle ruimte om het afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken. Ook als u een uitvaartverzekering heeft, kunnen wij de uitvaart samen met u regelen.

ev

ev

er

er

ij

ij

Meer weten? i. www.hartenzieluitvaarten.nl e.info@hartenzieluitvaarten.nl t. 023 82 00 920 (24/7)

M

Bloemendaalseweg 53, Bloemendaal; Binnenweg 79D, Heemstede www.eyecare.nl

M

DH

KIES VOOR ZEISS ® ZONNEGLAZEN OP STERKTE

DH

U

U

itg

itg

KIES VOOR KWALITEIT

uitvaartbegeleiding met aandacht


Het sportcafe van Zandvoort! Tijdens een gezellige vrijdagmiddagborrel bij Mango’s Beach Bar ergens in 2012 kregen een elftal (hoe toevallig) vrienden het geweldige idee om samen een leegstaand pandje te huren, zodat ze daar met elkaar voetbal konden kijken. Het werd een klein donker cafeetje in de Kosterstraat, bij Zandvoorters bekend als de Wild Child. Het Café stond al jaren leeg, maar was nog volledig ingericht met o.a. een bar, daarom werd besloten om er een echt cafe van te maken… Café Buitenspel was geboren!

Fitness aan Zee

U itg ev er ij

U itg ev er ij

Café Buitenspel

Fitnessen met het mooiste uitzicht van Nederland!

M DH

M DH

Sinds de zomer van 2015 zijn in de zeereep langs de boulevard van Zandvoort aan Zee diverse fitnesstoestellen geplaatst. Op deze manier heb je de mogelijkheid om uit de sportzaal te komen en in de frisse zeelucht te werken aan jouw conditie en spierkracht. Op dit moment zijn er vier toestellen waar je kosteloos gebruik van kunt maken en op deze manier een klein fit circuit af kunt leggen. Ideaal natuurlijk om te combineren met een mooie jog-training op of langs het strand.

Na een kleine opknapbeurt, flink schoonmaken en een bezoekje van Mike Elres van Radio Elres die alle muren van meerdere televisies heeft voorzien was Café Buitenspel klaar om open te gaan! Het eerste jaar was een regelrecht succes met o.a. een Europees kampioenschap op grote schermen binnen en buiten йn Ajax die landskampioen werd voor de 31ste keer.

Café Buitenspel bestaat nu al bijna 10 jaar en in de afgelopen jaren zijn er wel wat wijzigingen in het interieur geweest, maar het is nog steeds hetzelfde gezellige bruine sportCafé waar je een biertje kan komen drinken in een joggingbroek, omdat je dacht dat je de hele avond thuis zou blijven, waar ze een smoes voor je verzinnen als je vriendin belt, waar je het hele weekend ongegeneerd alle sportwedstrijden

Café Buitenspel is geopend van vrijdag t/m zondag en tijdens alle belangrijke wedstrijden.

DH

Zandvoort aan Zee M

M

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

kan volgen in dezelfde kleding zonder te douchen of waar je je feestje kan vieren, omdat je jarig bent… en of je nou 18 bent geworden of 60… dat maakt het elftal vrienden helemaal niets uit. Iedereen is welkom bij Café Buitenspel!

ij

agende 9 holes out waar ook nú voldoend n de ervaren golfer. Fietsen in

et korte spel te verbeteren goed te combineren met t CAFE BUITENSPEL Kosterstraat 9 Zandvoort

Fietsen in Zandvoort aan Zee en omgeving. In de prachtige natuur, langs de langgerekte boulevard, fietsen in de duinen of op het strand, in Zandvoort aan Zee is het allemaal mogelijk. Heb je geen zin om jouw fiets mee naar Zandvoort aan Zee te nemen? Je kunt onder andere bij VVV Zandvoort fietsen huren. Hier kunt je ook terecht voor tal van fietskaarten, de pechpas voor fietsers en diverse arrangementen.

ij

er

ev

itg

itg

ev

er

ij

Fietsen in de duinen Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland dat ten noorden van Zandvoort aan Zee ligt leent zich uitstekend voor een geweldige fietstocht. Kilometers prachtige natuur met Konikpaarden, Schotse Hooglanders en zelfs wisenten!

Mountainbiken Zandvoort aan Zee heeft een uniek mountainbikeparcours. Langs het circuit van Zandvoort en door de duinen met heuvels, trapjes en allerlei andere uitdagingen.

U

DH

M

M

DH

U

dan kun je gratis 9 holes lo Ben je geïnteresseerd in de gezelligste golfclub in regio? Kom kennismaken!

er

ij

De baan is ideaal om het korte spel te verbeteren. Een rondje golfen op Mariënweide duurt 1,5 uur, dus ook goed te combineren met thuiswerken.

DH

U

itg

ev

Ben je geïnteresseerd, dan kun je gratis 9 holes lopen met na afloop koffie/thee en een kleine attentie. Bel of mail voor een afspraak via 06-29 41 86 80 of secretaris@marienweide.nl Zoek niet langer naar een golfbaan in de regio! Deze aanbieding geldt tot en met 1 september 2021.

M

M

DH

U

itg

ev

er

ij

Wij bieden je een uitdagende 9 holes par-3-baan in Aerdenhout waar ook nú voldoende ruimte is om te spelen. Voor de beginnende én de ervaren golfer.

Pagina 17


U itg ev er ij

U itg ev er ij

M DH

M DH

Best meat in town

7

U itg ev er

ij

Kagoshima Wagyu A5 Beef Fresh homemade meals

Contact

M

M

DH

DH

U itg ev er

ij

Catering, barbecue & Traiteur

Grote Krocht 13-15 2042 LT Zandvoort 023 - 5719067 info@slagerijmarcels.nl

ij

ij

www.slagerijmarcels.nl

er ev U

itg

Meer informatie: Udo Bos 0031 (0) 64300 4411 info@beautyfullhomerentals.com

DierenDokters Zandvoort Grote Krocht 30-32 2042 LX Zandvoort Tel: 023-2041001 www.dierendokters.com

DH

M

DH

~ wij maken mooie foto’s van de accommodatie ~ plaatsen de accommodatie op diverse websites ~ regelen de reserveringen ~ zorgen voor een persoonlijk in- en uitcheck ~ regelen de schoonmaak en het linnen

M

U

itg

ev

er

Interesse om te gaan verhuren en daardoor extra inkomsten zonder zorgen?

Fevzi Scooters Scooter reparatie? Gewoon op locatie!

C

M

Reparatie & Onderhoud

Y

er

er

ij

ij

Schade Herstel/Spuiten

CM

ev

itg

Hulp ter Plaatse

CY

Haal en Breng Service

Voor informatie of het maken van een afspraak: 06-29 03 65 83. contact@dssportenontspanningsmassages.com

www.sportenontspanningsmassages.com

K

DH

CMY

M

M

DH

U

Daniëlle Luttikhuizen “D’s for you” Tijd voor zelf en voor je gezondheid.

Scooter Styling

MY

U

itg

ev

D’s Sport & Ontspanningsmassages Sporttherapie, massages en hardlooptrainen

WOK Melding Controleren

06-38406096 | info@fevziscooters.nl Fevziscooters.nl


U itg ev er ij

Bezoek de winkels in Zandvoort aan Zee voor een gezellig middagje shoppen. In de verschillende straatjes vind je diverse winkeltjes, van souvenirs tot de laatste mode, schoenenwinkels en kinderboetiekjes. Ben je op zoek naar leuke badkleding? Dan moet je natuurlijk ook in Zandvoort aan Zee zijn. Gelijk aantrekken en mee pronken op het strand!

Zandvoort beachforsports

Zeven dagen per week kun je terecht in het overgrote deel van de gezellige winkeltjes die Zandvoort aan Zee rijk is. In het zomerseizoen zijn de meeste winkels ook nog eens open tot 22.00 uur zodat je een heerlijk dagje strand kunt combineren met een shopavond!

Verschillende watersporten, mountainbiken, fietsen, wandelen, racen, duiken, steppen, golfen, tennissen, squashen en noem maar op! In Zandvoort aan Zee kan het allemaal. Wist je dat je bij VVV Zandvoort voor veel van deze sportieve activiteiten lessen of materiaal kunt boeken? Vraag bij VVV Zandvoort naar de mogelijkheden of breng een bezoek aan onze website www.visitzandvoort.nl.

U itg ev er

Zandvoort Beachforracing itg

U

Onlosmakelijk verbonden met Zandvoort aan Zee is Circuit Zandvoort. Een legendarisch en internationaal geroemd circuit met een historie die ruim 70 jaar terug gaat. Nog steeds vinden er jaarlijks tientallen evenementen plaats die tienduizenden fans in vervoering brengen. De unieke ligging van het circuit spreekt niet alleen bij de bezoekers tot de verbeelding. Verschillende professionele coureurs prijzen het Circuit van Zandvoort aan Zee vanwege de prachtige ligging in de duinen te midden van de schitterende natuur.

M

M

DH

Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Neem eens een kijkje op www.visitzandvoort.nl.

DH

U

itg

ij

er

ij

Of je nu op zoek bent naar een knusse B&B, een gezellig pension, een ruime vakantiewoning of een appartement met uitzicht op zee, in Zandvoort aan Zee is de keuze genoeg! Bij VVV Zandvoort helpen wij u graag bij het vinden van een geschikte accommodatie in ons gezellige dorp.

ev

DH

Zandvoort Beachforrelaxing

er

Zandvoort is een badplaats waar altijd iets te beleven valt. Benieuwd welke evenementen er deze zomer op de agenda staan? Blader dan snel naar bladzijde 12 en 13! Voor een actueel overzicht kun je ook altijd terecht op onze website www.visitzandvoort.nl of volg ons op facebook.

Meerdere keren per jaar wordt er in het centrum van Zandvoort aan Zee een grote jaarmarkt georganiseerd die aangekleed wordt met straattheater, muziek en leuke spellen voor de kids. Voor ieder wat wils dus! Iedere woensdag kun je op de Grote Krocht jouw dagelijkse aankopen doen op de wekelijkse warenmarkt.

ev

M

DH

Vlakbij het strand hebben we ook nog eens het beroemdste autocircuit van Nederland! Op Circuit Zandvoort kun je races bijwonen, slipcursussen volgen of zelf een rondje komen crossen.

M

U itg ev er

ij

In Zandvoort betekent een dagje strand veel meer dan alleen op je handdoek liggen. Je kunt hier prachtig fietsen, wandelen, surfen of suppen maar ook heerlijk eten en drinken. Het hele jaar door kun je terecht in de mooiste strandtenten: meer dan dertig in het hoogseizoen en vijf jaarrondpaviljoens buiten het seizoen om.

Zandvoort Beachforshopping

ij

M DH

Het leukste strand van Nederland vind je in Zandvoort aan Zee: open, warm, weids en gezellig. En dankzij de directe treinverbinding ben je er zo vanuit Haarlem en Amsterdam. We zijn niet voor niets hèt strand voor Amsterdam. Nergens vind je zo’n diverse combinatie van zee, duinen, natuur, dorp en stad zo dichtbij elkaar.

Zandvoort = beachforamsterdam M DH

U itg ev er ij

Zandvoort beachforamsterdam

Naast diverse spectaculaire nationale autosportevenementen kent de kalender ook internationale hoogtepunten als de Jumbo Familie Racedagen driven by Max Verstappen (19-21 mei), British Race Festival (7 & 8 juli), DTM (1315 juli) en de Historic Grand Prix Zandvoort (31 augustus - 2 september). Daarnaast wordt het circuit steeds vaker ingezet voor alternatieve evenementen zoals de Circuitrun en Cycling Zandvoort.

er

ev

itg

U

DH

Maar tussen die grote evenementen worden er ook genoeg festivals georganiseerd die een bezoek aan Zandvoort nog gezellige maken. Vanaf het podium in het centrum of op het strand klinkt de lekkerste muziek. Stilstaan is onmogelijk, die voetjes móeten van de vloer! Kijk snel in de evenementenkalender wanneer je in de gezelligste badplaats van Nederland terecht kunt voor de leukste evenementen.

M

M

DH

U

itg

ev

er

ij

Gedurende het jaar worden een aantal beeldbepalende evenementen georganiseerd. Evenementen die draaien om één centraal thema, waarbij niet alleen het dorp, maar ook het strand, het circuit en de natuur wordt betrokken. Zo is Zandvoort van 6 tot en met 8 juli volledig Brits tijdens het British Festival, komt Pride Amsterdam van 30 juli tot en met 1 augustus naar Zandvoort met Pride at the Beach en wordt het zomerseizoen in oktober afgesloten met Zandvoort goes Wild!

ij

Zandvoort Beachforracing

Pagina 19


U itg ev er ij

U itg ev er ij Live online groepstrainingen door Anja van der Voort BODYSHAPE & PILATES Gemotiveerd samen trainen, met het comfort van thuis

M DH

M DH

Bij Renew Clinic kunt u terecht voor onder andere PDO draadlift, Botox, fillers, huidverbetering en medische peelings.

De behandelingen worden uitgevoerd door Drs. Els Vogelpoel. Zij is cosmetisch arts KNMG en NVCG gecertificeerd.

Spreek een vrijblijvend en kosteloos consult af voor persoonlijk advies.

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

www.renewclinic.nl • zandvoort

Zzp’ers die in hun werk bij mensen thuis komen, kunnen hun diensten

UW VERMOGENSBEHEER IS ONZE PERSOONLIJKE ZAAK

aanbieden via She Cares. Dat kan als kapper, masseur, pedicure, etc

DH

DH

maar ook gewoon voor gezelligheid of een serieus gesprek. Ben je

Care 4 Capital Vermogensbeheer

M

M

sociaal, betrouwbaar en geduldig en geef je om anderen? Jong en

Herenweg 57A 2105 MD Heemstede

oud kunnen jouw aandacht en gezelligheid goed gebruiken.

T 023 741 0120 E info@care4capital.nl

Kom naar de info-avond en ontdek hoeveel mogelijkheden er zijn. Mail naar info@shecares.online voor meer informatie.

ij er ev

U

itg

Verkoop van nieuwe A-merk scooters Verkoopscooters van nieuwe A-merk scooters Verkoop van•gebruikte Meer dan 70• scooters voorraad Verkoopop van gebruikte scooters Reparatie van merken • alle Meer dan 70 scooters op voorraad • Verkoop van nieuwe A-merk Schadeherstel • Reparatie van scooters alle merken • Verkoop van gebruikte scooters Inkoop van scooters • Schadeherstel • Meer dan 70 scooters op voorraad Snelle •enReparatie goede service • Inkoop van scooters van alle merken • ophaaldienst Schadeherstel Scooter • Snelle en goede service • Inkoop van scooters • Scooter ophaaldienst • Snelle en goede service

DH

M

DH

U

itg

• • • • • • • •

M

ev

er

ij

www.care4capital.nl

itg

itg

ev

ev

er

er

ij

ij

• Scooter ophaaldienst

M

DH

Haltestraat 5 2042LJ Zandvoort +31629532004

Satellietbaan 22d 2181 MJ Hillegom

Satellietbaan 22d MJ Hillegom Tel. 02522181 51 66 93 www.scoots2go.nl Tel. 0252 51 66 93 Satellietbaan 22d 2181 MJ Hilleg www.scoots2go.nl Tel. 0252 51 66 93 www.scoots2go.nl

M

DH

U

U

Tattooshop Zandvoort


M DH

M DH

& Raadhuisplein, Zandvoort Bel voor meer informatie:

www.zandvoortsmuseum.nl

Telefoon 0232050972

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Swaluëstraat 1, Zandvoort Kijk voor openingstijden op:

M

DH

M

DH

Door te kiezen voor een Domotica installatie creëert U een betere kwaliteit van wonen, werken en leven.

Het meest gespecialiseerd zijn wij in KNX installaties. De KNX technologie is wereldwijd de enige open standaard voor alle toepassingen voor de huis- en gebouwautomatisering

U itg ev er ij

U itg ev er ij

Pop Up Raadhuis

frame elektrotechniek, onze partner voor de aanleg van de installaties

PROFESSIONALS

Rutherfordstraat 39, 2014 KA Haarlem | T. 023 528 58 78 | info@framedomotica.nl | www.framedomotica.nl

www.framedomotica.nl

ij er ev

ev

er

ij

advies itg

U

DH

M

M

DH

U

itg

ontwerpt

Landgoed Duin & Kruidberg

tekent

DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

er

ij

ij

begeleidt

Voor Particulier, Aannemer, Architect & Ontwikkelaar 020 4083637 | info@1lijn.nl | www.1lijn.nl


Barbara Abbas, eigenaresse van Luciano Overveen, opende recentelijk haar Luciano XS-vestiging aan het Kerkplein in Zandvoort, hier kan je genieten van 19 smaken Meesterlijk ijs, dagelijks wisselend en altijd verrassend, niet gewoon koud en zoet maar alleen bereid met verse ingrediënten van de hoogste kwaliteit die er bestaat.

een authentiek recept en zalige Franse Crêpes, beiden met heerlijke toppings. Voor Barbara zijn de ijssalons meer dan een toonbank met ijs. Een uitnodigende sfeer en een mooi, verzorgd interieur ook dat vindt ze belangrijk. “Bij Luciano eet je geen ijsje, je beleeft je ijsje” Fotografie: Cynthia van Dijke fotografie

CAREGiver Anne aan het woord: “Een van mijn klanten met vasculaire dementie kan enorm genieten van een arm om haar heen. Voordat ik weg ga ‘s avonds laat ik de gordijnen open zodat mevrouw ‘s ochtends naar buiten kan kijken, naar het zonnetje in haar eigen tuin. Op dit soort momenten realiseer ik me dat het om de kleine dingen gaat die het leven mooier

U itg ev er ij

maken.’’ Onze CAREGivers zijn geselecteerd en geschoold om ook in complexe situaties hun werk te kunnen doen en krijgen de ruimte om een goede band met de klant op te bouwen.

M DH

Graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Voor veel ouderen is dat hun grote wens. Onze CAREGivers van Home Instead komen, desgewenst iedere dag, op een vast tijdstip bij u langs voor persoonlijke verzorging en aandacht.

IJssalon Luciano nu ook te vinden in Zandvoort, binnenkort zelfs met twee vestigingen

M DH

U itg ev er ij

Home Instead Thuisservice maakt het mogelijk, zorg thuis voor ouderen op maat

ij

Ook is het mogelijke om grote stukken edelstenen bij ons bestellen en eventueel te laten bezorgen. Meer informatie hierover in onze winkel. Verder bestaat ons assortiment uit mooie sieraden, wierook, klankschalen, spirituele boeken, kaartendecks, yoga producten, beelden en etherische oliën. Je kunt bij Ananda ook bijna dagelijks terecht voor een consult.

ij

U itg ev er

Bezoek de website om de volledige menukaart in te zien of bestel online. WWW.ZARAS.NL

ev itg U DH M

M

DH

U

itg

ev

er

Tot snel bij Ananda Haarlem

een feestje of het laten verzorgen van een complete Griekse catering aan huis kunt u terecht bij Martha in de Haltestraat nr. 7 in Zandvoort .

ij

Bij Ananda kun je ook jouw gebruikte tarot of orakel kaartendecks inleveren voor een waardebon en om onze trouwe klanten te belonen hebben we ook een spaarsysteem. Je spaart voor 5% korting op ons volledige assortiment.

Grieks Restaurant MARTHA Zaras is niet lang geleden verkozen tot HET BESTE RESTAUR ANT van de gehele provincie Noord Holland. Met deze fantastische prijs die zij te danken heeft aan haar trouwe gasten is eigenaresse Martha zeer verguld. In dit sfeervolle familie restaurant worden nog echte authentieke Griekse gerechten geserveerd zoals mama vroeger thuis maakte in de keuken. Haar specialiteit is de Mixed Grill waar men van verre komt om dit gerecht te eten. Maar ook voor haar vegetarische gasten is een ruime keuze. Martha is op en top gastvrouw en samen met haar kinderen maakt zij van uw bezoek een echt feestje. Voor een heerlijk avondje uit, het vieren van

er

Dit is op basis van vrije inloop, kijk voor onze agenda op www.ananda.nl of facebook.com/AnandaHaarlem.

M

HAARLEM Ruim een jaar na de opening aan de Kleine Houtstraat 36 weet iedereen Ananda weer goed te vinden. We hebben het afgelopen jaar onze collectie edelstenen & mineralen al aardig uitgebreid en we vullen deze doorlopend aan met nieuwe stukken.

Grieks Restaurant MARTHA DH

DH

ANANDA NIEUWETIJDSWINKEL

Op de kaart staan ook de allerlekkerste, ambachtelijke Luikse wafels gemaakt volgens

M

U itg ev er

ij

Begin augustus opent ze nog een Luciano vestiging in Zandvoort, de “grotere” in de Schoolstraat. Ook hier ademt alles ijs uit, maar liefst 34 heerlijke smaken ambachtelijk ijs, diverse ijstaarten en ijsdesserts, verse milkshakes en niet te vergeten heerlijke koffie van hun eigen label ‘Luciano Coffee’.

Van kostbare naar betaalbare zorgproducten en kleine bestellingen. Een bezoek aan de website is daarom zeker de moeite waard. En is het niet voor vandaag dan wellicht wel voor uw naaste of uw oudedag van morgen.

ev

er

ij

Voor de meeste producten geldt: vandaag bestellen = morgen bezorgd. Voor spoedbestellingen kunt u ook al dezelfde dag uw bestelling afhalen in Cruquius.

itg

U

DH

U

DH

M

Kijk voor meer informatie op onze website: www.mooiplekje.nl

M

ev

bouwmaterialen en de mix van oude en nieuwe spulletjes kenmerken dit gezellige gastenverblijf. Een hele eigen sfeer met een beetje van alles. Landelijk, ruimte, buitenleven, beestenboel, antiek, brocante….

itg

Plannen aan het maken voor een weekendje weg of nog op zoek naar een leuk vakantieadres voor de vakantie? Op een mooie plek in de Achterhoek? Dan bent u van harte welkom in ons vakantiehuis en kunt u genieten van de charme van onze cultuur historische boerderij, gelegen aan de rand van het dorpje Varsselder. De authentieke elementen, de antieke

er

ij

Mooi plekje in de Achterhoek!

Met het huidige zorgstelsel wordt onze gezondheidszorg duurder en voor velen ingewikkelder. Door minder verzekerde zorg wordt de consument noodgedwongen steeds meer zelfvoorzienend. Hierdoor worden meer zorguitgaven betaald uit eigen portemonnee. Het aanbod van betaalbare zorgproducten en zorgwinkels schiet tekort. Webwinkel MedicaMarkt maakt het verschil door de particulier, medische professionals en zorginstellingen een assortiment van 3500+ meest gebruikte medisch zorgproducten aan te bieden. Denk hierbij o.a. aan medische disposables, praktijkbenodigdheden, sanitaire inrichting, hulpmiddelen en ouderenverzorging. Naast MedicaMarkt, wat als groothandel de medische professionals bedient, is er nu ook www.MedNL.nl voor de consument

Besparen op de inkoop van medische producten? Kijk, vergelijk en bespaar op vele topmerken.

MedicaMarkt depot (geen winkel) Cruquiuszoom 29, 2142EW Cruquius info@medicamarkt.nl www.medicamarkt.nl


U itg ev er ij

De autorit naar Zandvoort aan Zee is al een uitje op zich. Of je nu via het noorden of via het zuiden het dorp binnenkomt, je rijdt hoe dan ook door een prachtige omgeving. Eenmaal in Zandvoort aan Zee aangekomen, leiden parkeerrouteborden je via de kortste route naar de verschillende parkeergarages of -terreinen. De parkeervakken op straat zijn verdeeld in zones voor alleen vergunninghouders of voor betaald parkeren met of zonder blauwe schijf. Let dus goed op de borden! Een goed alternatief voor de auto is de trein. Het station van Zandvoort aan Zee ligt in het centrum van het dorp op bijna 100 meter van het strand en is daarmee uniek in Nederland. In ongeveer 15 minuten ben je in Haarlem en met 30 minuten sta je op Amsterdam Centraal. Ideaal dus wanneer je het strand met een dagje naar de stad wilt combineren.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

U itg ev er

Kijk op www.visitzandvoort.nl voor meer informatie.

DH

In tegenstelling tot de Amsterdamse Waterleidingduinen, is het Nationaal Park juist geschikt om een heerlijke dag te fietsen. Het prachtige gebied kent een grote variatie in begroeiing en je treft hier talloze soorten dieren aan zoals reeën, vossen, konijnen, vogels, vleermuizen en bijvoorbeeld de zeldzame zandhagedis. Ondanks de variatie in dit gebied is de hand van de mens nog duidelijk zichtbaar. Kijk maar eens naar de door de mens gegraven meertjes zoals het Vogelmeer, het Spartelmeer en het Wed. In een speciaal afgebakend gebied (niet toegankelijk voor het publiek) grazen tegenwoordig ook enkele wisenten. Dit zijn de laatst overgebleven Europese oerrunderen en deze zijn speciaal uit Polen hier naar toe gehaald. Vanaf het uitzichtpunt kun je de dieren in alle rust observeren.

De Amsterdamse Waterleidingduinen

ij

Waar vind je veel ruimte en rust in de drukke Randstad? Juist, in de Amsterdamse Waterleidingduinen! Een uniek gebied want je mag je hier buiten de gebaande paden begeven. Hier kun je dus letterlijk struinen door de duinen. Deze duinen zijn het domein van de wandelaars, fietsen is hier niet toegestaan. Rondom de Waterleidingduinen loopt wel een uitgebreid net van fietspaden die deel uitmaken van het fietsknooppuntennetwerk.

ij

M

M

DH

U itg ev er

ij

Het strand van Zandvoort aan Zee is bekroond met meerdere labels zoals de Blauwe Vlag, het Quality Coast Label en Eco XXI. Dit geeft aan dat het strand aan de hoogste eisen voldoet voor wat betreft veiligheid, schoon water, mooie natuur en een goed milieu. Jaarlijks worden deze eisen opnieuw beoordeeld en Zandvoort aan Zee doet ieder jaar weer haar uiterste best om aan de eisen te voldoen. Wist je dat Zandvoort aan Zee de eerste Nederlandse badplaats was waar de Quality Coast Vlag fier in de top ging?

Met het Nationaal Park Zuid-Kennemerland ten noorden van Zandvoort aan Zee en de Amsterdamse Waterleidingduinen ten zuiden van de badplaats is er aan natuur geen gebrek. In de Amsterdamse Waterleidingduinen kun je de paden verlaten om de duinen en al haar bewoners eens van dichtbij te aanschouwen. Wist je dat je hier de grootste populatie damherten van Nederland vindt? In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is het heerlijk fietsen door de glooiende duinen. Vanaf de diverse uitkijkpunten die je onderweg tegenkomt zijn mooie uitzichten gegarandeerd. Wil je meer weten over de duingebieden? Bij VVV Zandvoort kun je terecht voor wandel- en fietskaarten.

ij

Het strand van Zandvoort aan Zee is 9 kilometer lang en ongeveer 100 meter breed. Van die 9 kilometer behoort 3 kilometer tot het naaktstrand. Bij de ruim 37 strandpaviljoens, verspreid over de hele lengte van het strand, kun je genieten van een hapje en een drankje met het strand en de zee als decor. Bij een vijftal strandpaviljoens kun je zelfs het hele jaar door terecht.

Bereikbaarheid Zandvoort aan Zee M DH

U itg ev er ij

M DH

Zandvoort Schoon en veilig

Unieke natuurlijke omgeving

er

ev

itg

itg

ev

er

Zandvoort Beachforculture

U DH M

M

DH

U

Zandvoort aan Zee is behalve een kustplaats ook zeker een dorp dat bol staat van kunst en cultuur. Wat denk je van het Zandvoorts Museum? Of de absolute aanrader voor kinderen: het Juttersmu-ZEE-um, waar de vreemdste gejutte dingen terug te vinden zijn. Maak een wandeling over de Walk-of-Fame of door de oude sloppies van Zandvoort aan Zee. Bij VVV Zandvoort zijn verschillende wandelingen verkrijgbaar. Of neem een kijkje in één van de verschillende galeries die Zandvoort aan Zee rijk is.

Nieuw

M

Gezond Genieten!

ij

er

ev

itg

U

verkrijgbaar, net als alle andere kwaliteitsproducten van dr Hauschka bij

DH

DH

U

Guijt Visspecialiteiten, Raadhuisplein Zandvoort

10% korting op alle mondverzorging van Hauschka in Augustus.

Natuurwinkel Overveen Bloemendaalseweg 228

M

itg

ev

er

ij

van dr Hauschka

Pagina 23


M

DH

DH

M

ij

ij

er

ev

itg

U

er

ev

itg

U

DH

M

DH

M

U

U

ij

er

ev

itg

ij

er

ev

itg

DH

DH

M

M

ij

U itg ev er

ij

U itg ev er

M DH

M DH

U itg ev er ij

U itg ev er ij


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.