Brosura echipa TPS

Page 1

Transfer Pricing Services

TPS-iștii

1


Transfer Pricing Services

E

DRAGII NOȘTRI NOI COLEGI

Bine v-am găsit! Prin prezenta, dorim să vă aducem la cunoștință dorința noastră de a ne prezenta în 2-3 vorbe în fața voastră. Dar nu vrem să vă plictisim cu câte facultăți de finanțe, bănci și conta și altele de genul ăsta (materii care, știm bine, nu vă plăceau tot atât de mult cât nouă dreptul) sunt la București, Timișoara, Iași etc. Și nu doar că sunt, dar mai sunt și absolvite de noi. Sigur că am vrea să vă vorbim și despre cât de complicat este domeniul nostru – dar pentru asta v-am pregătit câteva filmulețe. Despre ce furtună naște acest transfer pricing în lumea de azi – vedeți vorba bătrânului Shakespeare. Să vă spunem pentru cine bat clopotele în transfer pricing, cine a zis nu-mi pasă dacă e legal, că e greșit. Despre ce e cu BEPS, CCCTB, minim efectiv de impozitare și alte alea. Dar voi vreți să știți despre noi. Despre „cine suntem?“ și „ce mai facem?“, nu doar despre „ce facem?“. Greu să spui în 2-3 vorbe. Noi am încercat ceva mai jos, sperăm să găsiți interesant. Dată în luna lui florar, 2016, la București

www.transferpricing.ro

www.tpsoft.ro 2


Transfer Pricing Services

ECHIPA TPS

ADRIAN LUCA partener fondator

16 octombrie 1978, Șomcuta Mare, Țara Chioarului, Maramureș Cu TPS, din martie 2009

ÎN DOUĂ VORBE: optimist incurabil și pasionat de antreprenoriat. În mai multe vorbe: specialist în arta horincii (a luat meșteșugul în pălincia bunicilor), pune preț bun pe tradiții. Un tradiționalist se concentrează pe ceea ce contează, pe miezul sănătos al lucrurilor. Așa se face că e fascinat, în continuare, de prețuri de transfer. Și nu e fascinat de Facebook, spre exemplu. Poate filozofa pe tema asta, dar, deocamdată, tocmai pentru că nu are ”perete”, iată un scurt profil … tradiționalist. LUCA DE IERI (APROX. 20 DE ANI ÎNAINTEA EREI NOASTRE). După 600 de km cu trenul la clasa a doua, descoperă Capitala și spiritul de antreprenor. Student fiind, pune bazele celei mai dezvoltate rețele de închirieri și inscripționări de CD-uri din căminele din Agronomie ... dar mai bine să luăm un alt exemplu, dintr-un sport mai alb: pe timpul vacanțelor de vară, e antrenor de tenis de câmp în ...SUA. A trecut și pe la masa de tenis, unde a câștigat, în două rânduri campionatul universitar. LUCA DE ASTĂZI: ia avionul în locul trenului, antrenează marile multinaționale să joace fair-play pe terenul transfer pricing-ului sau joacă la masă cu marii consultanți fiscali europeni. Este unul din primii specialiști școliți în transfer pricing de la noi. Nu și-a trădat pasiunea pentru antreprenoriat și a înființat cel mai bun jucător independent regional în fiscalitatea intra-grup. Este membru în Comisia de arbitraj pentru eliminarea dublei impuneri în relația dintre părțile afiliate la nivel UE și membru-asistent în EU Joint Transfer Pricing Forum. LUCA DE MÂINE (APROX. PESTE 20 DE ANI) – doar câteva lucruri vor mai conta, atunci, cu adevărat: că poate să iasă mândru la o bere cu băieții lui, Mihăiță și Bogdănel; că poate să privească mândru în urmă la echipa lui și, evident, că ... e primar la Șomcuta.

& 0742 159 142

q adrian.luca@transferpricing.ro 3


Transfer Pricing Services ECHIPA TPS

DANIEL SACAL partener

27 noiembrie 1983, București

Cu TPS, din februarie 2010

DACĂ VREȚI SĂ ȘTIȚI

ECHIPA TPS

MIHAI LUPU manager

11 martie 1986, Pitești

Cu TPS, din ianuarie 2010

Sigur, Daniel e foarte bun în domeniul său: gestionează cazuri complicate, mari clienți corporatiști; e coleg cu Luca în acea Comisie de evitare a dublei impuneri (da, ați înțeles bine – din cinci membri, TPS are doi!). Dar dacă e ceva care îl recomandă pe Daniel, atunci și în cazul lui e vorba de optimism (că doar e partener la TPS). Veți zice că ăsta nu e un talent, ci o stare de spirit. De acord, dar îți trebuie și talent să faci omul să plece de la tine cu convingerea că, dacă nu azi, măcar mâine, se va întâmpla ceva pozitiv care să-ți schimbe perspectiva. Asta vine și din faptul că e un tip hotărât, care știe ce vrea. A știut că vrea transfer pricing în BIG 4, în 2006. Apoi, în 2010, după o partidă de biliard cu Luca, a știut că vrea să meargă împreună cu el pe drumul independenței (pentru curioși, a câștigat partida de atunci și, în general, nu prea a găsit rivali la biliard. Apropo, dacă e cineva doritor să-ncerce...). Știa că n-o să fie simplu, dar nu poți să iei un drum în piept fără să transpiri. O spune unul care vine la birou cu bicicleta. Deși acum se pare că n-ar mai merge chestia asta, cu mersu’ pe bicicletă. Adică, cu tot optimismu lui, uite că, deocamdată n-a găsit drumul critic de acasă, din Timpuri Noi, până în Pipera! Cineva cu o soluție?

& 0727 393 504

q daniel.sacal@transferpricing.ro

CU CE NE OCUPĂM

Mihai este primul manager la TPS. Și primul senior consultant. Plus primul junior, ba chiar și primul asistent. Ăsta e dezavantajul când vii prea devreme într-o firmă unde nu e decât fondatorul – nu prea ai cui să delegi. Dar, până în 2010, cât timp lucrase în BIG4, avusese timp să se convingă de un lucru – corporația nu e de el! A învățat, și-a făcut treaba, dar ... e suficient să-i vezi colecția de tricouri inscripționate, să-ți dai seama că omul vrea să respire independență. Chestia asta vine cu costurile ei, desigur, mai ales când nu ești Homer Simpson să zici ”can’t someone else just do it?”. Dar ceva tot are Mihai de la amicul Homer – lipsa de formalism și umorul natural. În rest, nu-l judecați după cât de lung e părul: Lupu nu-și schimbă obiceiul de a fi turn, cal, nebun și pion de bază al echipei.

& 0746 250 336

q mihai.lupu@transferpricing.ro 4


Transfer Pricing Services Ana este ”produsul” 100% TPS. A venit de pe băncile facultății de Finanțe auzind ceva despre ... transfer pricing?, dar tot a înțeles că ar fi vorba de o firmă nouă, care vrea să crească. Și TPS a crescut, dar și puștoaica noastră: este acum evaluator, are diploma ADIT și toate certificările unui specialist de top. Călătoria continuă în TPS, pentru această împătimită a călătoriilor turistice! În toamnă s-ar putea să vă spună mai multe despre noua ei destinație – Aruba, din Caraibe. Se spune că e o insulă potrivită pentru luna de miere. Ah, uitam ce e mai important – Ana face nuntă în vară! S-ar putea să știți și cine e alesul. E un nou coleg din echipa … NNDKP.

ECHIPA TPS

ANA HONDRU manager

29 noiembrie 1988, București

Cu TPS, din iunie 2010

& 0720 393 289

... ȘI CE ÎNȚELEGEM NOI

ECHIPA TPS

CARMEN ELENA RADI consultant

18 iunie 1992, Râmnicu Vâlcea

Cu TPS, din februarie 2014

q ana.hondru@transferpricing.ro

PRIN REMUNERAȚIE

Și Carmen aduce în echipa noastră un spirit voluntar nativ, oltenesc de data asta. De la proiectele europene la care participa în vremea liceului, a prins curajul de a încerca cât mai multe joburi pentru a găsi ce-i place. A lucrat la relații cu clienții în telefonie mobilă, într-un call-centre la un magazin on-line de haine (găsiți sfaturi competente și prêt-à-porter oricând în acest raion), pentru a ajunge într-o bancă. Multă lume a avut un job pasager într-o bancă, dar puțini într-una de ... celule stem. (Că așa sunt oamenii noștri, mai originali). De când e la TPS, Carmen și-a luat examenul de ADIT, semn că îi place de Transfer Pricing (la acest capitol, oamenii noștri chiar nu sunt originali) și că nu mai e un job trecător.

& 0741 183 269

q carmen.radi@transferpricing.ro 5


Transfer Pricing Services Vine din sfânta noastră Putnă cu o energie chiar dincolo de mediana specifică localnicelor. Are și Ștefan cel Mare un rol aici, că, de pe când avea 16 ani, Adriana era între organizatorii festivalului dedicat marelui voievod. Dar, după chemarea ”… tu la Putna nu mai sta”, Adriana nici nu ajungea bine la ASE, că o și găseai în Senatul studenților, ca secretar general; apoi, la Școala de vară Bucharest Summer University, coordonator HR. De trei ani, descoperă cât de bine se potrivește transfer-pricing-ul cu dinamismul său și atitudinea pro-activă. Iar noi descoperim ce bine e să ai un bun organizator de petreceri și un master în selfiemaking.

ECHIPA TPS

ADRIANA MARIANA CENUȘĂ NOHAI consultant

11 august 1993, Putna

Cu TPS, din martie 2013

& 0745 494 088 ECHIPA TPS

ANA MARIA IFRIM consultant

q adriana.nohai@transferpricing.ro

Pe Ana era cât p-aci să o pierdem. A fost la noi o perioadă, apoi s-a transferat cu o bursă la Oslo și, ne gândeam, cum e nevoie de consultanți buni și în Norvegia, acolo e alt pricing... Dar uite că Ana este ”de-a noastră” și ne bucurăm că e așa. Și chiar ne prinde bine spiritul ei de viking nemilos când navighează prin imense baze de date Amadeus ori DealScan. Apropo: știați că și TPS-ul a construit o bază proprie? Îi zice TPSoft.ro, și ne bucurăm să o împărțim acum cu voi.

30 decembrie 1990, Călărași

Cu TPS, martie - iulie 2014 (I), din aprilie 2015

ECHIPA TPS

OANA CLAUDIA ENE senior consultant

23 octombrie 1984, București

Cu TPS, din septembrie 2014

& 0748 388 030

q ana.ifrim@transferpricing.ro

Avem vikingi, ba chiar și samurai. Dar nu vă spunem mai multe, că ziceți că ne lăudăm peste medie. Ei bine, doar dacă sunteți curioși, puteți afla că și Oana are povești interesante de spus. A făcut și ea, ca toată lumea, o facultate …bănci/ finanțe/ economie aplicată/ contabilitate … something like that, evident și masteru’ într-o chestie sofisticată; și ea a lucrat în timpul facultății (într-un magazin de haine, a ținut lecții de engleză la o școală populară) și ea a fost consultant într-un BIG 4. Dar toate astea s-au întâmplat la 横浜 și 東京. Da, ați înțeles bine, la Yokohama, apoi la Tokio. Da, în Japonia. Timp de 9 ani. Ce să vă mai spunem?… Oana știe și să scrie și să citească. Da, ca un japonez mediu. Adică știe doar câteva mii de semne, acolo. Deci, dacă sunteți curioși vă va povesti mai multe, la o țigară.

& 0723 798 713

q oana.ene@transferpricing.ro 6


Transfer Pricing Services După ce scoate nasul din analizele de comparabilitate, pe Dragoș îl puteți aborda la o țigară (colegii avocați să nu se grăbească: respectă la literă toate paragrafele L 15/2016). Poate vouă să vă spună mai multe de cum a fost în cei doi ani petrecuți ca barman în Ibiza. A, desigur, pentru cei interesați, poate da relații și despre perioada cât a lucrat într-o bancă. Dar, mai bine să vă spun de fotbal – contați pe el la orice ieșire pentru o partidă de fotbal! Da, e necăsătorit! Și joacă Diablo pe calculator. Spiritul latin nu se dezminte.

ECHIPA TPS

DRAGOȘ CRISTIAN ION consultant

28 septembrie 1989, București

Cu TPS, din noiembrie 2014

& 0760 140 469 ECHIPA TPS

PAULA DASCĂLU intern

q dragos.ion@transferpricing.ro

Dacă ajungeți la Roma, căutați patiseria cu specific sicilian ”CiuriCiuri”. Sau dacă, în Sicilia fiind, ajungeți în Modica, intrați și în ”Pasticceria Casalindolci”. Cu delicatesele de acolo vă puteți întâlni oricând și aici, dacă vorbiți cu Paula. Colega noastră a lucrat chiar acolo, ca una italiana vera. A luat BAC-ul italienesc la Instituto Tecnico Comercial ”Archimede”, din Modica. Județul Ragusa, dacă vreți mai exact. Dar s-a întors în țară pentru facultate. Și acum se prepară în transfer pricing, naturalmente.

6 ianuarie 1989, Focșani

Cu TPS, din iulie 2015

ECHIPA TPS

BIANCA DRAGOMIR intern

& 0761 984 486

q paula.dascalu@transferpricing.ro

Bianca vine de pe Valea Teleajenului, un loc unde, odată ajuns, uiți de Sicilia, de Yokohama, ca să nu mai zic de Oslo. Se întoarce de câte ori are ocazia acasă, să-și încarce bateriile. Și cel mai bine chestia asta se face muncind: la solar, pe câmp, primăvara, vara, toamna – oricând e nevoie. Iar Bianca are într-adevăr un spirit gospodăresc care poate fi luat de exemplu. Așa e când faci transfer pricing – te obișnuiești cu munca grea! Știți și vorba vicepreședintelui Google!

16 aprilie 1994, Măgurele, Prahova

Cu TPS, din octombrie 2013

& 0729 416 777

q bianca.dragomir@transferpricing.ro 7


Transfer Pricing Services ECHIPA TPS

ALEXANDRA ANDREEA ALBU consultant

19 octombrie 1993, Siriu, Buzău

Cu TPS, din noiembrie 2014

Guri de rai pe Google în jos: căutați poze de la Siriu. Parcă o mână de mare architect a lucrat natura de aici și … să revenim cu picioarele pe pământ! Așa a făcut și Alexandra după ce a avut un gând serios să dea la Arhitectură. Până la urmă, a terminat … ASE-ul și acum face un master în ”managementul riscului în afaceri internaționale”. Explicabil – economia buzoiană e o școală bună unde să afli ce înseamnă riscul în afaceri. Alexandra e pe cale să devină un foarte bun profesionist în transfer pricing. Are un stil de lucru care amintește de construcția unei case solide, bine integrate în peisaj. Suntem siguri că ar fi fost și o bună arhitectă, dar ... nu vrem să-i dăm idei de tipul ăsta. Și, în definitiv, și marile birouri de arhitectură au nevoie de un dosar de prețuri de transfer solid!

& 0741 357 324

q alexandra.albu@transferpricing.ro

5

vârsta mediană

4

26

2 1

22

ECHIPA TPS

ANDREEA ALEXANDRA PÎSU

Distribuția noastră

3

23

24

26

27

1

1

1

1

30

31

32

37

ani

În 2011, primul an cu lupte mari la BAC (când s-au introdus camerele de supraveghere), Andreea termina liceul prima pe orașul său. Dar Andreea nu e genul care să vorbească prea mult despre realizările ei. Ei i se potrivește foarte bine romanul său de suflet – ”Departe de lumea dezlănțuită”. Dar este un bun coechipier și dă tot ce e mai bun pentru succesul echipei, chiar și în lumea dezlănțuită de zi cu zi și, pentru asta, îi suntem recunoscători.

consultant

3 ianuarie, 1992, Mărășești

Cu TPS, din august 2014

& 0746 100 553

q andreea.pisu@transferpricing.ro 8


Transfer Pricing Services ECHIPA TPS

RALUCA ȘTEFĂNESCU consultant

Este licenţiată ASE și a facultăţii de Limbi și Literaturi Străine de la Universitatea Bucureşti. A studiat timp de 12 ani muzică, a predat pian copiilor și a fost implicată în diferite proiecte educaţionale. Acum, după ce a deprins tehnica Amadeusului (baza de date), e pregătită pentru mai mult de 12 ani de rondo-uri alla transfer pricing. În rest ... a tradus articole pentru diverse publicaţii și a absolvit programe de internship. A, da – și are la activ escaladarea celor mai înalte vârfuri de la noi (Moldoveanu, Omu, Negoiu). Acolo, sus, găsești armonia și poți fi mândru de lupta cu tine însuți.

27 martie 1990, Râmnicu Vâlcea

Cu TPS, din septembrie 2014

67 ECHIPA TPS

CARMEN ELENA OPREA office manager

14 mai 1991, Buzău

Cu TPS, din ianuarie 2016

& 0743 961 874

q raluca.stefanescu@transferpricing.ro

ANI - EXPERIENȚĂ ÎN TRANSFER PRICING

Carmen este speranța noastră că vom avea și noi o asistentă care … să nu plece după o jumătate de an. În ultimul timp, au trecut prin acest post Bianca, apoi Paula, dar s-au transferat la … transfer pricing. De data asta, s-ar putea să avem mai mult noroc: Carmen a lucrat într-o bancă, dar a fost și educatoare la o grădiniță din București, iar cu ce face acum la TPS are parte de ambele experiențe. Păi da, și aici lucrează cu contracte, plus că are grijă de copii, adică de noi, cei de la grupa mica până la cea mare – ți-ai făcut timesheet-ul?, ai trimis contractul etc.?, n-ai uitat de programare, nu? Da, recunoaștem e greu cu noi, așa că, și pe această cale, te rugăm... nu ne lăsa! Nu că ar fi ceva ilegal, dar nu e corect – vorba politicienilor britanici!

& 0761 833 680

q carmen.oprea@transferpricing.ro 9


Transfer Pricing Services ECHIPA TPS

OANA ROLEA

consultant

Oana a venit la noi după ce a citit ”Ordinea Mondială” , cea mai nouă carte a lui Kissinger. A înțeles rapid că transfer pricing-ul e o pârghie a noii ordini fiscale. La urma urmei, și celebrul șef al diplomației americane a fost un maestro al transfer pricing-ului … politic! Contează mult unghiul din care privești lucrurile. Asta v-o spune cineva care a deschis pagina Instagram #100daysinbucharest. A surpins niște clădiri, colțuri de București la care nu te așteptai și așa a ajuns repede la câteva mii de like-uri virtuale. Pentru mai multe amănunte off-line, Oana o spune direct, fără prea multă diplomație: îi place cafeaua și nu va refuza niciodată o cafea bună.

Iunie 1993, Drobeta Turnu Severin

Cu TPS, din martie 2016

JUNIORII DE ACASĂ

ECHIPA TPS

GEORGE NUȚU consultant

& 0746 397 004

3

q oana.rolea@transferpricing.ro

... AND STILL COUNTING

Fan al titanilor SF-ului Asimov și Clarke, George este tipul meticulous care-și construiește viitorul învățând mereu lucruri noi. Imediat ce a venit la TPS, a luat ghidurile OECD în mână și, de la fiecare, caută să ”fure meserie”. Așa a învățat și la primul lui job să facă site-uri web. La fel, a deprins și tehnologia construirii unui blat de pizza adevărat. Sunt pasiuni de care mai ai nevoie în viață. Dar, cu transfer pricing simte că e altceva - acum pune Fundația. Dar are tot timpul, nu-i așa? De-abia a trecut de Odiseea Doi (2010)!

25 aprilie 1994, Urziceni

Cu TPS, din martie 2016

& 0768 927 214

q george.nutu@transferpricing.ro 10


Transfer Pricing Services ECHIPA TPS

SILVIA TRANDAFIR consultant

27 Aprilie 1989, Craiova

Cu TPS, din martie 2016

Silvia face parte din cel mai recent val de nou-veniți la TPS (fiți siguri că vor mai fi). A absolvit facultatea de Economie din Universitatea de Vest – Timișoara și masterul de Finanțe corporative la București. Un caz tipic de mobilitate modernă, care nu mai e surpinzător pentru ziua de azi. Înainte să vină la TPS, a lucrat într-o companie care oferă cursuri educaționale pentru cei care au nevoie de recalificare sau certificări internaționale în domeniul business sau IT. Cursuri on-line, evident. De ce a ales transfer-pricing-ul? Simte că e domeniul fiscalității care seamănă cel mai bine cu o investigație de policier. Eroina ei preferată rămâne Melania Lupu, ”consultantul” inventat de Agatha Cristie de România, adică Rodica Ojog Brașoveanu.

& 0741 300 463

MAY THE FORCE

ECHIPA TPS

OANA ELENA ASTANCĂI senior consultant

q silvia.trandafir@transferpricing.ro

BE WITH YOU

Oana a copilărit la Piatra Șoimului, o comună la 20 de km de capitala județului. O distanță… costisitoare, așa că liceul l-a făcut la Roznov. Până acolo erau doar doi km făcuți zilnic pe jos (dusîntors), trecând podul peste Bistrița. Pe drum, avea de fiecare dată în ghiozdan cartea preferată – ”Mândrie și prejudecată”. A trecut la Iași, pentru facultate, apoi la București, pentru master; a intrat apoi într-o multinațională și a trecut la TPS, după ce a prins gustul transfer pricing-ului. Iar la TPS este, evident, ADdIcTed to transfer pricing.

10 mai 1989, Piatra-Neamț

Cu TPS, din septembrie 2014

& 0745 800 300

q oana.leat@transferpricing.ro 11


AȘTEPTĂM CU DRAG SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ ! Am ținut să încheiem șirul TPS-iștilor cu Oana (chiar dacă am schimbat un pic cronologia), pentru că ea vorbește foarte bine de spiritul nostru. Plecăm de jos, cum se spune, construim pas cu pas o carieră și ... trecem poduri. Despre legături prin poduri suspendate este, tehnic vorbind, și transfer pricing-ul. Dar mai mult decât dosare bune de prețuri de transfer, noi, la TPS, vrem să facem poduri cât mai trainice pe care oamenii să pășească apăsat, cu încredere în viitorul lor... Suntem convinși că vom deschide poduri solide și cu voi, noii noștri colegi. Avem multe de construit împreună, așa că ... să-i dăm drumul!

www.transferpricing.ro

www.nndkp.ro


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.