Page 1

Animals Invertebrats i Vertebrats Laia Chun Salas Anna Genoher Marcel Ardila Vinicius Lopez Sulayman Bojang


Index Invertebrats: Porifers ....................................................................................Pag 3 Cnadris........................................................................................Pag 4 Anel.lids.......................................................................................Pag 5 Mol.lusc........................................................................................Pag 6 Artropedes.....................................................................................Pag 7 Equinoderms....................................................................................Pag 8 Vertebrats: Aus.....................................................................................................Pag 9 Mamifers...........................................................................................Pag 10 Rèptils.................................................................................................Pag 11 Peixos..................................................................................................Pag 12 Amfibis.................................................................................................Pag 13

Fitxes Invertebrats: Esponja de Mar........................................................................................Pag 14 Carabela Portuguesa................................................................................Pag 15 Cuc de foc................................................................................................Pag 16 Pop d’anells blaus.......................................................................................Pag 17 Escarabat de la Patata...............................................................................Pag 18 Estrella de mar............................................................................................Pag 19 Vertebrats:. Guacamai....................................................................................................Pag 20 Os bru..........................................................................................................Pag 21 Drac de komodo...........................................................................................Pag 22 Peix Cirugia..................................................................................................Pag 23 Salamandra....................................................................................................Pag 24

Pag 2


INVERTEBRATS:

Porifers: Els porífers son un grup d’invertebrats de vida aquàtica. Presenten formes irregulars, entre els quals destaquen els que s’assemblen a sac, a una copa o un abre. Tenen organismes que mesuren de pocs mil.limetres fins a més d’un metre PARTS: - Oscul - Orificis inhalants - Cambra interna - Coacnocits CARECTERISTIQUES: Presenten a la superfície el seu cos o dos orificis grans oculs, molts orificis petits, els orificis inhalants . L’interior del seu cos consta d’unes cambres internes on trobem unes cel.lules fagel.lades anomenades coacnocits.

Pag 3


Llibre digital

Esponjes de Mar Llibre digital

Orificis Inhalants Google

Pag 3


Cnidaris: Els cnidaris son un grup d’invertebrats de vida marina proveïts de cèl.lules urticants. Poden mesurar des d’uns pocs mil.limetres de llarg fins uns quants metres. Al llarg de la seva vida, la majoria dels cnidaris presenta dues fases dieferents : la fase de medusa i la de pòlip.

PARTS: - Cavitat gastrovascular - Tentacles - Boca CARECTERISTIQUES: Son amb simetria quilometral primaria. Les seves cel.lules s’organitzen en dues capes que actuen com unitats funcionals. Tenen nomes dos fulls embrionaris.

Pag 4


Polip Llibre digital

Medusa Google

Pag 4


Anel.lids: Els anel.lids són ivertebrats de vida terrestre i aquàtica de mida petita i de cos allargat i cilíndric. Aquesta forma de cos d’alguns invertebrats rep el nom comú de cuc.

PARTS: - Anells - Ulls - Boca - Quetes CARECTERISTIQUESEl cos d’aquest invertebrats es tou i esta dividit en molts segments fomra d’anells. Molts viuen en tubs i galeries que construeixen.

Pag 5


Cuc Llibre digital

Plomall de Mar Llibre digital

Cuc Google Pag 5


Mol.lucs Mol·luscs: Són un grup de invertebrats tan de vida aquàtica o terrestre. Tenen un cos tou protegit per una closca. Viuen en un rang de habitats molt ampli incloent el medi marí, l’aigua dolça i l’entorn terrestre. PARTS: - Vora dorsal anterior: - Costelles concèntriques: - Vora anterior de la conquilla: - Vora Central: - Vora dorsal posterior : - Vora posterior de la conquilla: - Superfície de la conquilla:

CARECTERISTIQUES: La massa visceral conté la major part del òrgans del mol..lucs i esta recoberta per una capa de segrega

Pag 6


Abella Google

Ostres Google

Pag 6


Artòpedes: Artròpodes: Són un grup tant terrestres com aquàtics, generalment de pocs mil·límetres. Com la formiga tot i que alguns poden arribar a mesurar més d’un metre com és el cas del pessic o cranc reial. L’esquelet extern es un estructura rígida que recobreix el cos d’aquest animals. PARTS: - Ales - Torax - Cap - Ulls - Boca - Antenes - Ales - Abdomen CARECTERISTIQUES: La seva alimentació es molt diversa es mengen plantes, animals, capturen i també trobem alguns que son paràsits de plantes o animals. Pag 7


Abella Llibre digital

Llangosta Google

Mosquit Google

Pag 7


Equinoderms Equinoderms: Son un grup de animals marins d’ aspecte molt variable de manera que trobem organismes d’aquest grup amb cossos de forma ovoide es treballada i allargada . Aquest tenen un esquelet intern format per plaques rígides de calci. I molts viuen en mars profunds, la seva simetria pentarradiada. PARTS: - Canal circular - Conducte Radial - Peu ambulacral - Esquelet intern CARECTERISTIQUES: El sistema ambulucral no hu presenta cap dels altres animals. Aquest sistema intervé en la locomoció i consisteix en un senzill sistema circulatori.

Pag 8


Estrella de Mar Llibre digital

Cuc Google

Garota violeta Llibre digital

Pag 8


VERTEBRATS Aus: Les aus són vertebrats homeoterms es dir capaços de controlar la seva temperatura interior independenment de quina sigui la del medi. Hi ha aus de ocs centimetres de longitud, com el colibrí i d’altres envergadura. PARTS: - Bec - Obertures nasals - Escates - Obertures auditives - Cua CARECTERISTIQUES: Hi han diferents plomes : Cobertores que cobran. Remeres: Son les mes resistents. Plomissol: Son unes plomes suas i petites. Timoneres: Es troben a la cua.

Pag 9


Aguila Llibre digital

Trencalos Llibre digital

Picot Llibre digital

Pag 9


Mamifers: Els mamifers són un grup de vertebrats de vida terrestre i aquatica que presenten un gran diversitat de formes i mides, en reben aquest nom perquè durant el primer periode de la seva vida les cries s’alimentan de la llet que és produeix a les mamelles de les femelles. PARTS: - Orelles - Cap - Tronc - Cua - Mamelles - Boca - Nas CARECTERISTIQUES: Hi han 3 grups els PLACENTARIS, el MARSUPIALS, i el MONOTREMES.

Pag 10


Ormitorrinc Llibre digital

Gorila Koala Ormitorrinc Llibre digital

Linx Iberic Llibre digital Pag 10


Reptils: Els rèptils són vertebrats poiquloterms terrestres. La seva mida es variable i varia. Estan recoberts de escates gruixudes i dures. El cap s’uneix al tronc pel coll. El tronc es allargat. La longitud de la cua varia segons l’espècie però acostuma a ser llarga. PARTS: - Orificis Nasals - Boca - Ulls - Timpa CARECTERISTIQUES: La longitud de la cua varia segon l’especie però en general acomstuma a ser llarga.

Pag 11


Cocodril Llibre digital

Iguana Llibre digital Google

Pag 11


Peixos: Peixos: Viuen a l’aigua els seu cos es presenta habitualment, forma de fus. Algunes especies de mides molt variades. Al cap hi trobem la boca amb els dent, els oficis nasals i els ulls. El tronc es la part del cos compresa entre la última fenedura fins l’anus. La cua està formada per una aleta. PARTS: - Opercle - Aleta pectoral - Aleta pelviana - Aleta Anal - Aletes dorsals - Aleta o cua CARECTERISTIQUES: El peixos s’acostuma a distingir cinc tipus d’aletes diferents segons la zona del cos en què es troba.

Pag 12


Peix Llibre digital

Peix Google

Pag 12


Amfibis: Amfibis: Tenen que viure a prop de l’aigua. Passen les primeres fases de la seva vida a l’aigua però quan arriben a al maduresa, molts d’ ells tenen la maduresa per viure en el medi terrestre. Tenen la pell nua(suau). El cap es gran i aplatat. El tronc es ample i no te coll. PARTS: - Timpà - Parpella - Cloaca - Orifici nasal CARECTERISTIQUES: Algunes especies d’amfibis secreten a traves de la pell substancies altament tòxiques. Així li constitueixen la defensa.

Pag 13


Granotas 2 Google Llibre digital

Pag 13


FITXES DE INVERTEBRATS: ESPONJA DEL ERMITANY Regne: Animalia Filum: Porifera Classe: demospongie Ordre: Hadromerida Família: Subentidae Gènere: suberites Espècie: S.domuncula

Hàbitat: : Es troben en aigües someres, a prop de l línia de la platja. Reproducció: Tenen tipus de reproducció. Reproducció asexual Alimentació S’alimenten de partícules molt fines suspeses en l’aigua bombejades a traves del seu sistema de canals. Vida social: Viu sol en la esponja

Característiques de l’animal Produeix una toxina anomenada "suberitina", que pot causar hemorràgies hemolítiques en diversos animals.

Pag 14


CARABELA PORTUGUESA

Regne: Animalia Filum: Cnidari Classe: Hydrozoa Ordre: Siphonora Família: Physalidae Gènere: Physalia Espècie: P. Physalis Hàbitat: Se sol trobar en mar obert a totes les aigües càlides del planeta, especialment a les regions tropicals i subtropicals dels oceans Pacífic i Índic, així com al Corrent del Golf atlàntica Reproducció: Sexual Alimentació De peixos i placton es carnivora Vida social: Grups

Característiques de l’animal Els tentacles tenen per objecte embolicar a les preses i introduir a la boca fins a la cavitat gastrovascular, on comença la digestió.

Pag 15


CUC DE FOC

Regne: Animalia Filum: Annelida Classe: Polychaeta Ordre: Eunicida Família: Amphimidae Gènere: Hermodice Espècie: hermodice carunculata

Hàbitat: Es mouen activament, excaven en el fang o en la sorra, o es refugien sota roques, en els esculls de corall, o en praderies. Posidònia. Reproducció: En gairebé tots els poliquets es troben els sexes separats, els gàmetes són alliberats a l'aigua (fecundació externa). El desenvolupament és directe. Els ous fecundats es desenvolupen en larv

Alimentació: És una espècie omnívora, s Vida social: Grup Característiques de l’animal: exerceix un paper important en el reciclatge de la matèria orgànica que arriba al fons, i està en procés de descomposició. Gràcies a la seva activitat vital en els sediments, ajuda a renovar l'aigua intersticial, oxigenant el sediment

Pag 16


POP D’ANELLS BLAUS

Regne: Animalia Filum: Mollusc Classe: Cephalopoda Ordre: Octopoda Família: Octopodidae Gènere: Hapalochlaena Espècie: Hàbitat: viuen en els gorgs d'aigua de mar a l'oceà Pacífic, des del Japó fins a Austràlia Reproducció: Sexual Alimentació Normalment la seva dieta consisteix en crancs i gambetes, però si els atrapen, poden menjar fins a peixos Vida social Característiques de l’animal Els pops d'anells blaus són de la mida d'una pilota de golf, però porten verí suficient per llevar-los la vida a diverses persones. No hi ha antídot conegut per el seu verí.

Pag 17


ESCARABAT DE LA PATATA

Regne: Animalia Filum: Artrhopoda Classe: Insecte Ordre: Coleoptera Família: Chrysomelidae Gènere: Leptinotarsa Espècie: L. decemlinieta

Hàbitat: : Camps de patates y algunes solanàcies. Reproducció: Asexual Alimentació :Cultius sobretot es patates Vida social: Solitari

Característiques de l’animal Una característica es que Hiverna.

Pag 18


ESTRELLA DE MAR

Regne: Animalia Filum: Echinodermata Classe: asteroideia Ordre: Criptozónidos Família: Asterodeia Gènere: Asferia Espècie: Asferias glacialis

Hàbitat: : El seu hàbitat d'aigua dolça Reproducció: sexual i asexual Alimentació : La majoria de les espècies d'estrelles de mar són depredadors generalistes, que s'alimenten de mol · luscs, Vida social: Solitàries

Característiques de l’animal Estrelles de mar i altres equinoderms bomben aigua directament en els seus cossos a través del sistema vascular aqüífer. Això els fa vulnerables a totes les formes de contaminació de l'aigua, ja que tenen poca capacitat per filtrar les toxines Pag 19


FITXES VERTEBRATS: GUACAMAI ( ARA)

Regne: Animalia Filum: Chordata Classe: Aus Ordre: psittaciformes Família: pssitadea Gènere: Ara Espècie:

Hàbitat: Es d’origen americà viuen en boscos en els abres. Reproducció: Sexual Alimentació: S'alimenten d'insectes i baies . Vida social: Grup

Característiques de l’animal Per les seves plomes de colors. I tenen la capacitat de parlar.

Pag 20


OS BRU

Regne: Animalia Filum: Choradata Classe: Mammalia Ordre: Carnivora Família: Ursidae Gènere: Ursus Espècie: U.actos Hàbitat: És un Habitant característic dels boscos madurs d'Europa, de l'Àsia temperada i d'Amèrica del Nord Reproducció: Sexual Alimentació Es omnívor i necrofrag. Vida social: Solitari

Característiques de l’animal Es ossos salvatges viuen 25 anys en canvi els de caudivitat tenen esperança de vida major.

Pag 21


DRAC DE KOMODO

Regne: Animalia Filum: Chordata Classe: Sauropsida Ordre: Squamata Família: Varinadae Gènere: Varanus Espècie:V.komodoenesis Hàbitat Habita als boscos Reproducció: Ovípara - asexual Alimentació Es carnívor Vida social: Solitari

Característiques de l’animal Els dragons de Komodo sempre han estat grans atraccions dels zoos, on la seva mida i reputació d'animals temibles els converteixen en animals molt populars. No obstant això, són bastant rars als parcs zoològics, ja que són vulnerables a infeccions i malalties parasitàries

Pag 22


PEIX CIRIGIU Regne: Animalia Filum: Chordata Classe: Osteichthyes Ordre: Perciformes Família: Acanthuridae Gènere: Paracanthurus Espècie: P. hepatus Hàbitat: És un peix marí, associat als esculls i de clima tropical Reproducció: Sexual Alimentació Es nodreix de zooplàncton i, de tant en tant, també d'algues Vida social Grup Característiques de l’animal Per els seus colors cridaners i per la nit brillen.

Pag 23


SALAMANDRA Regne: Animalia Fílum: Chordata Classe: Amphibia Ordre: Caudata Família: Salamandridae Gènere: Salamandra Espècie: S. salamandra Hàbitat: Europa per llocs humits. (boscos) Reproducció: Sexual Alimentació Insectes Vida social Solitàries Característiques de l’animal Els seus colors que avisen que son perilloses però en realitat no ho son.

Pag 24

A invertebrats i vertebrats 3  

ANIMALS VERTEBRATS INVERTEBRATS NATURALS SALESIANS

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you