Page 1

Trainingsgids 2013

Trainingen | Consultancy | Organisatieontwikkeling | Coaching


-1-


Inhoudsopgave Inleiding

Welkom bij SMART Suriname - Training & Consultancy SMART 4-K visie SMART voor bedrijven

4 5 6

Communicatie en Presentatie Effectief Communiceren Overtuigend Presenteren Zakelijk Onderhandelen Juridische en Communicatieve Vaardigheden

9 10 11 12

Persoonlijke Effectiviteit Time Management Geheugentraining, Snellezen en Mindmappen Personal Branding Assertiviteit en Zelfvertrouwen

15 16 17 18

Marketing & Sales Marketing Management Professionele adviesvaardigheden Verkoopvaardigheden Overtuigen en Beinvloeden

21 22 23 24

Office Support Office Management Notuleren en Rapporteren Klantgericht Werken Zakelijk Telefoneren Effectieve Vergadertechnieken Administratieve Organisatie en Interne Controle Blind typen

27 28 29 30 31 32 33

Management & Leidinggeven Effectief Leiderschap Strategisch Management Middle Management Coachingsvaardigheden voor Leidinggevenden Project Management Lean Six Sigma

36 37 38 39 40 41

FinanciĂŤn Basiskennis Boekhouden Financieel Management Inleiding Belastingen voor bedrijven en particulieren Verdieping Belastingen voor bedrijven en particulieren

44 45 46 47

-2-


Talen (schriftelijk + conversatie) Zakelijk Nederlands Business English Frans Portugees Spaans

50 51 52 53 54

Logistiek Logistiek Management Inkoop management Voorraad en Magazijnbeheer Module 1 Voorraad en Magazijnbeheer Module 2 Archiveren

57 58 59 60 61

Personeel en Organisatie Human Resource Management Module 1 Human Resource Management Module 2 Psychologie en Organisatie Arbeidsrecht in de praktijk Voeren beoordeling- en functioneringsgesprekken

64 65 66 67 68

Computervaardigheden Microsoft Word 2007 - 2010 (Basic / Advanced) Microsoft Excell 2007 - 2010 (Basic / Advanced) Microsoft Powerpoint 2007 - 2010 Microsoft Outlook 2007 - 2010

71 72 73 74

Teambuildings activiteiten & workshops Teambuildings activiteiten & workshops Etiquette

76 77

Toelichting Competenties

78

-3-


Welkom bij SMART Suriname - Training & Consultancy SMART Suriname – Training & Consultancy biedt een volwaardig programma van trainingen voor werkend Suriname. SMART is gespecialiseerd op het gebied van vaardigheidstrainingen en persoonlijke ontwikkeling. Voor het ontwikkelen van uw vaardigheden en het versterken van uw persoonlijke kwaliteiten bent u bij ons aan het juiste adres. Onze trainingen zijn zeer praktijkgericht, met een koppeling naar uw dagelijkse werksituatie. U zult onder de indruk zijn van onze aanpak en het resultaat. SMART verzorgt trainingen op het gebied van:

    

Communicatie en Presentatie Persoonlijke Effectiviteit Marketing & Sales Office Support Management & Leidinggeven

    

Financiën Talen (schriftelijk + conversatie) Logistiek Personeel en Organisatie Computervaardigheden

De trainingen worden ondersteund door praktijkgerichte oefeningen, opdrachten, rollenspellen en simulaties. Door deze aanpak, oefent u meteen de vaardigheden die u vervolgens een dag later kunt toepassen in de praktijk. Daardoor behaalt u meer voordeel. U zult de werkwijze als zeer aangenaam ervaren.

Competenties

Een betrouwbare keuze

De organisatie van SMART Suriname is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de specialist op het gebied van bedrijfstrainingen. Onze cursisten ervaren onze werkwijze als zeer effectief, en zijn met name zeer tevreden over de trainers en de praktische toepassingen. U kunt erop vertrouwen dat het volgen van een training bij SMART Suriname een verstandige keuze is.

Ervaren trainers

Onze trainingen worden verzorgd door ervaren trainers met ruime praktijkervaring. Onze trainers zijn nog steeds actief in de praktijk. Hierdoor zijn ze instaat zaken vanuit verschillende oogpunten te bekijken en maken ze gemakkelijk een koppeling met uw dagelijkse werksituatie.

Tijdens de trainingen van SMART werkt u tegelijkertijd aan het ontwikkelen van uw competenties. Dit resulteert in het verwerven van nieuwe kennis in combinatie met de juiste vaardigheden en uw functioneren. SMART pakt meerdere competenties aan per training. Dit levert u een maximaal resultaat op na iedere training.

Locatie van de training

SMART Suriname beschikt over eigen, professionele trainingsruimtes. Onze locatie aan de Madeliefjestraat 25 is centraal gelegen in Paramaribo en goed bereikbaar. Tijdens de training kunt u onbeperkt gebruik maken van koffie, thee en koude dranken. Ook staan er heerlijke hapjes klaar. Bij trainingen langer durend dan 6 uur is er een uitgebreide lunch inbegrepen.

-4-


SMART 4-K visie Onze visie is gebaseerd op kennis, kunde, klantgerichtheid en kwaliteit: De 4-K visie

Kennis

Kennis en deskundigheid zijn de bouwstenen van uw succes. SMART levert u deze bouwstenen, waarmee u uw toekomstig succes kunt veiligstellen.

Kunde

Uw resultaat is een gevolg van uw handelen. SMART leert u de vaardigheden en technieken om succesvol te handelen in uw situatie. Uw doel bereiken is onze missie.

Klantgerichtheid

Bij SMART investeert u in uw (bedrijfs)ontwikkeling. SMART maakt er werk van om uw investering maximale waarde te geven. Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent.

Kwaliteit

SMART onderscheidt zich door kwaliteit! Wij geloven er in dat een bedrijf pas de beste kan zijn, als het ook de beste kwaliteit levert. Daarom garandeert SMART u altijd de beste kwaliteit van Suriname.

-5-


SMART voor bedrijven Het succes van uw organisatie wordt bepaald door het persoonlijke succes van uw medewerkers. Wij kunnen uw organisatie op twee verschillende manieren ondersteunen:

Voor groepen medewerkers:

Voor individuele medewerkers:

Zijn er binnen uw organisatie meerdere medewerkers met ongeveer dezelfde leervraag? Dan is een In-Company training voor u de ideale optie. Alle SMART trainingen bieden wij ook In-Company aan. Hierbij kunnen we accenten leggen op door u aangegeven onderwerpen en passen we de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op uw praktijk. Zo ontwikkelen wij een inspirerend leertraject voor uw medewerkers dat naadloos aansluit op uw organisatie.

Heeft u ĂŠĂŠn of slechts enkele medewerkers met een zelfde leervraag? Dan adviseren wij hen zich aan te melden bij een open inschrijving. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden. De groep bestaat hierdoor uit mensen van verschillende organisaties, die allen met dezelfde leervraag bezig zijn. Deelnemers kunnen veel van elkaar leren en conflicten en persoonlijke gevoelens zijn makkelijk bespreekbaar. In de training gebruiken we algemene voorbeelden en oefeningen die voor alle deelnemers herkenbaar zijn.

Wij adviseren u graag bij het maken van uw keuze. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies en ontvang een scherpe offerte.

Tijd om uw team te versterken? Kijk op pagina 76 voor ons interessante aanbod aan inspirerende teambuildings activiteiten & workshops.

-6-


Effectief Communiceren  Overtuigend Presenteren  Zakelijk Onderhandelen  Juridische en Communicatieve Vaardigheden

Communicatie en Presentatie

SMART Suriname – Training & Co nsultancy 2013

-7-


Tact/Sensitief gedrag

X

Gespreksvaardig

X

Juridische en Communicatieve Vaardigheden

Zakelijk Onderhandelen

Competentie

Effectief Communiceren

Training

Overtuigend Presenteren

Competenties

X X

X

X

Durf/Risico nemen Initiatief Samenwerken

X

Omgevingsbewustzijn

X

Stressbestendig

X

Zorgvuldigheid

X

Schriftelijke Communicatie

X

Zelfstandigheid

X

Be誰nvloeden

X X

Conflicthantering

X

Luisteren

X

X

Doel-/resultaatgericht Overwicht Flexibiliteit

X X

Onderhandelen

X

Mondelinge Communicatie

X

X

Klantgericht

X

X

Assertiviteit

X

X

X

X

-8-


Effectief Communiceren Stel u eens voor: u kunt op een duidelijke en conflictloze manier jouw ideeën, gevoelens en punten naar voren brengen. U bent in staat op een prettige en heldere manier te communiceren en daarbij bewust contact te maken. U weet een klimaat van wederzijds respect en vertrouwen op te bouwen en gesprekken op een prettige manier te sturen. Wat zou dat u waard zijn?!

De training

U communiceert de hele dag, bewust en onbewust, zowel op uw werk als in uw privéleven. Soms is de indruk die u maakt goed, maar er zijn ook ontmoetingen en gesprekken die moeizaam verlopen. Er kunnen allerlei storingen optreden: negatieve eerste indruk, onvoldoende luisteren, te weinig informatie geven of vragen, spanningen en/of conflicten. In al deze situaties is het belangrijk u bewust te zijn van wat er gebeurt. In deze training leert u alle vaardigheden om uw communicatie naar een hoger niveau te brengen.

Wat leert u?

 Geloofwaardiger overkomen  Zelfkennis te gebruiken in uw communicatievaardigheden

 Omgaan met tegenwerpingen en weerstanden  Effectief gebruiken van verschillende    

communicatiestijlen en –patronen Bewust op anderen overkomen De techniek van vragen stellen Actief en empathisch luisteren Feedback geven en ontvangen

Voor wie?

 Voor degenen die hun communicatieve vaardigheden willen optimaliseren

Competenties

Tact/Sensitief gedrag | Gespreksvaardig | Samenwerken | Conflicthantering | Luisteren | Flexibiliteit | Mondelinge Communicatie | Klantgericht

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy.

Open inschrijvingen: Duur: 3 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

-9-


Overtuigend Presenteren Bent u op zoek naar een ontspannen en overtuigende wijze van presenteren? Wilt u tijdens jouw presentatie de boodschap goed overbrengen? Weten hoe u de aandacht van het publiek kunt vasthouden? Wilt u leren omgaan met presentatiespanning? Dan is deze training uitermate geschikt voor u!

De training

U leert wat het effect van uw manier van presenteren is op uw publiek, en hoe u dit effect kunt verbeteren. Op natuurlijke wijze leert u uw toehoorders te boeien en inspireren. De training is erop gericht om aangenaam en met overtuiging te presenteren. Een goede inhoud van het verhaal en een persoonlijke aanpak leveren u de gewenste overtuigingskracht. Tijdens de training versterken wij uw persoonlijke presentatiestijl en vergroot u uw zelfvertrouwen. Wij leren u uw sterke punten te benutten en de zwakkere punten te verbeteren.

Wat leert u?      

Opbouw en structuur van de presentatie Het ontwikkelen van uw persoonlijke presentatiestijl Hoe u uw publiek achter u krijgt Last-minute zenuwen de baas te zijn Het publiek te enthousiasmeren, motiveren en overtuigen Enkele praktische tips

Voor wie?

Voor een ieder die:  Regelmatig moet presenteren  Een eigen stijl van presenteren wil ontwikkelen  Last heeft van presentatieangst  Nog geen ervaring heeft met presenteren, maar graag wil leren presenteren

Competenties

Gespreksvaardig | Omgevingsbewustzijn | Stressbestendig | Zelfstandigheid | Overwicht | Mondelinge Communicatie | Klantgericht

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy.

Open inschrijvingen: Duur: 3 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 10 -


Zakelijk Onderhandelen Onderhandelen wordt gezien als een specifieke vaardigheid. Succes in onderhandeling hangt vooral samen met de mate waarin je creatief en met zelfvertrouwen omgaat met de belangen van de ander en die van uzelf.

De training

In deze training ontwikkelt u uw onderhandelingsvaardigheden om tot de gewenste resultaten te komen. Dit betekent zowel het bereiken van een optimale uitkomst als het creëren van een goede relatie. Uitgangspunt is het zoeken naar een win-win situatie waarbij mensen en het probleem worden gescheiden. Samen wordt gewerkt aan een succesvol onderhandelingsresultaat. Onderhandelen is een spel, en om een spel te spelen moet u op de hoogte zijn van de spelregels. Leer de spelregels en wordt ook een succesvol onderhandelaar!

Wat leert u?        

Voorbereiden op onderhandelen Succesvolle onderhandel strategieën Beheersen van het totale onderhandelingsproces Verschillende onderhandelingsstijlen en –toepassingen De machtsbalans te beïnvloeden Omgaan met speciale situaties en problemen Praktische tips om uw voordeel te halen Inzicht in eigen gedrag en effecten

Voor wie?

 Iedereen die zijn of haar onderhandelingsvaardigheden wil verbeteren  (beginnende) Verkopers

Competenties

Beïnvloeden | Luisteren | Onderhandelen | Mondelinge Communicatie | Tact/Sensitief gedrag | Gespreksvaardig | Zelfstandigheid | Assertiviteit

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy. Open inschrijvingen: Duur: 4 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 11 -


Juridische en Communicatieve Vaardigheden Bent u werkzaam in een juridische omgeving of wilt u in een juridische omgeving aan de slag? Schrijf u dan in voor de korte en praktijkgerichte cursus Juridische vaardigheden! Tijdens de opleiding train je, aan de hand van oefeningen, de belangrijkste juridische vaardigheden. Zo leer u onder meer arresten lezen, casussen oplossen en juridische informatie uit bronnen opzoeken. En als werknemer in een juridische omgeving moet u natuurlijk ook goed kunnen formuleren, structureren en argumenteren. Ook daar besteedt de cursus alle aandacht aan.

De Training

Juridisch medewerkers dienen niet alleen over feitelijke juridische kennis te beschikken. Ook goede juridische en communicatieve vaardigheden zijn voor hen uitermate belangrijk. In deze praktijkgerichte cursus ontwikkelt u zowel uw mondelinge als schriftelijke communicatieve vaardigheden in een juridische context. Daarnaast leert u gebruik te maken van de juiste bronnen en deze ook op de juiste waarde te schatten.

Wat leert u?

Het analyseren van wetteksten:  Het leren lezen van wetteksten  Cumulatieve en alternatieve voorwaarden in wetteksten Juridische schrijfvaardigheden:

 Het analyseren van verweerschriften  Het opstellen van verzoekschriften Casus analyse:  Centraal rechtsvraag  Identificeren van Rechtsfeiten  Rechtsfeiten identificeren in Wetteksten  Opbouw van motiveringsgronden Communicatie:  Effectieve gesprekstechnieken  Overtuigend argumenteren  Adviesvaardigheden

Voor wie?

Deze opleiding is ontwikkeld voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met juridische zaken. Voor medewerkers op juridische afdelingen of advocaten- en notariskantoren is deze opleiding bijzonder interessant. Ook voor personeelsfunctionarissen, juridisch secretaresses, bedrijfsmaatschappelijk werkers of sociaal-juridisch hulpverleners is deze opleiding zeer zinvol.

Competenties

Tact/Sensitief gedrag | Schriftelijke Communicatie| Mondelinge Communicatie | Zorgvuldigheid |Assertiviteit

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy.

Open inschrijvingen: Duur: 6 lesdagen Aantal: max. 15 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 12 -


Time Management  Geheugentraining, Snellezen en Mindmappen  Personal Branding  Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Persoonlijke Effectiviteit

SMART Suriname – Training & Co nsultancy 2013

- 13 -


Tact/Sensitief gedrag

Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Personal Branding

Competentie

Geheugentraining, Snellezen en Mindmappen

Training

Time Management

Competenties

X

Confronteren

X

Durf/Risico nemen

X

Initiatief

X

X

Samenwerken Omgevingsbewustzijn Stressbestendig

X X

Zorgvuldigheid

X X

Schriftelijke Communicatie Zelfstandigheid

X

X

X

X

X

Be誰nvloeden Conflicthantering Luisteren Doel-/resultaatgericht

X

X

Overwicht Flexibiliteit Onderhandelen Mondelinge Communicatie

X

Klantgericht

X

Assertiviteit

X

Plannen en organiseren

X

X X

- 14 -


Time Management U wordt overladen door e-mails en telefoontjes. Net als u daarmee klaar bent en op het punt staat om met die lang uitgestelde taak te beginnen, komt uw collega om uw hulp vragen. Hup, alles overboord, nu eerst mijn collega helpen, dat andere belangrijke komt later wel. Pauze sla ik over, of anders werk ik straks toch wat langer door. Komt u dit bekend voor en heeft u ook het gevoel dat er soms te weinig uren in een dag zitten?

De training

De training Time Management leert u beter te plannen, te prioriteren en doelen te behalen. U krijgt inzicht in de blokkades die u hinderen in uw eigen timemanagement. Er wordt geoefend in vaardigheden die nodig zijn om effectief om te gaan met tijd, zoals ‘nee’ zeggen, taken plannen, delegeren en omgaan met deadlines.

Wat leert u?      

Slimmer werken en tijd besparen met behulp van de nieuwste Time Management technieken Meer controle en overzicht in uw werk en leven Gerichter werken met meer concentratie Uw informatie beheren op een toegankelijke wijze Verminderen van onrust en stress over uw werk Plannen, organiseren en delegeren

Voor wie?

U heeft dagelijks te maken met:  Een overvolle e-mail inbox, todo-lijst en agenda  Hoge werkdruk en een onrustig gevoel over ongedane zaken  Tijdgebrek en uitstellen van grote klussen  Stapels informatie  Moeite met prioriteiten stellen, plannen en overzicht krijgen  Veel interrupties, afleidingen en onderbrekingen in uw werkomgeving

Competenties

Plannen en organiseren | Stressbestendig | Zelfstandigheid | Doel-resultaatgericht |Assertiviteit

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy.

Open inschrijvingen: Duur: 3 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 15 -


Geheugentraining, Snellezen & Mindmappen Het is voor iedereen mogelijk om sneller te leren – zo’n vijf tot twintig keer– onafhankelijk van leeftijd en opleiding. De leermethoden zijn leuk, begrijpelijk en effectief. Hoe makkelijker u leert, des te leuker wordt het. Een groot voordeel op uw werk en onmisbaar tijdens uw studie!

De Training

Onze technieken bieden u de uitkomst om complexe informatie eenvoudig te structureren, beter te onthouden en moeiteloos grote hoeveelheden informatie te verwerken, met een beter begrip en maximale concentratie. U wordt productiever en verbetert uw geheugen.

Wat leert u?

Leer binnen 3 DAGEN (!) vele praktische technieken om sneller te lezen en beter te onthouden:  Snellezen: verdubbel per direct uw leessnelheid met goed begrip van de inhoud.  Mindmapping: breinvriendelijk informatie structureren, verwerken, onthouden en begrijpen.  Geheugentraining: haal meer uit uw geheugen en vergeet nooit meer belangrijke informatie.

U zult de volgende resultaten boeken:  Uw probleemoplossend vermogen, uw concentratie en uw creativiteit verbeteren  Complexe informatie op eenvoudige wijze kunnen structureren en onthouden  Grote hoeveelheden informatie moeiteloos verwerken  Nieuwe ideeën generaliseren en organiseren  Besprekingen en presentaties in een handomdraai voor bereiden  Onderscheid hoofd- en bijzaken

Voor wie?    

U wilt meer kunnen presteren en beter leren onthouden U wordt overspoeld door veel informatie U bent aan het studeren of wil binnenkort een studie oppakken U wilt uw persoonlijke capaciteiten maximaliseren

Competenties

Plannen en organiseren | Zorgvuldigheid | Doel/resultaatgericht

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy.

Open inschrijvingen: Duur: 3 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 16 -


Personal Branding Zet uzelf beter in de markt, binnen of buiten uw eigen organisatie en zorg ervoor dat uw kwaliteiten worden herkend.

De Training

In de training Personal Branding leert u zichzelf als merk te presenteren, op een manier die positieve beelden en associaties oproept. Laat uw werkgever en klanten zien wie u bent en waar u voor staat. Bij het neerzetten van uw persoonlijke brand maakt u gebruik van marketingtechnieken en zelfinzicht. Na de training zult u een eigen imago succesvol kunnen uitstralen, met meer charisma contacten leggen, sterker geloven in wat u kunt en krachtiger overkomen op anderen.

Wat leert u?       

Zelfonderzoek en zelfkennis Doelen en wensen bepalen Charisma: wat wilt u uitstralen? Hoe doet u dat? Het ABC van Personal Branding Persoonlijke SWOT analyse Personal Unique Selling Points Elevator Pitch

Voor wie?

Voor degene die:  Meer willen werken vanuit hun passies, talenten en eigen waarden  Waarde hechten aan een duidelijk en professioneel voorkomen

Competenties

Tact/Sensitief gedrag | Initiatief | Omgevingsbewustzijn | Zelfstandigheid | Overwicht | Mondelinge Communicatie | Klantgericht

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy. Open inschrijvingen: Duur: 3 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 17 -


Assertiviteit en Zelfvertrouwen ........ Hoe vaak zeg u sorry, terwijl u eigenlijk niets verkeerd hebt gedaan? ........ Zeg u soms ja, terwijl u eigenlijk nee wilde zeggen? ........ Verzint u weleens een smoes om ergens onderuit te komen?
 ........ Laat u snel over u heen lopen? ........ Aan de andere kant: reageert u ook wel eens kattig op een verzoek? Hoog tijd om iets aan uw assertiviteit te gaan doen. Want waarom zegt u niet waar het op staat en geeft u de ander die ruimte ook niet?

De Training

Door krachtig maar op een prettige manier op te komen voor uw eigen belangen staat u stevig in uw schoenen. Het omgaan met tegengas en het duidelijk aangeven van uw grenzen heeft als resultaat dat u meer ruimte heeft voor het nemen van initiatieven. Die vaardigheid zult uw dagelijkse werkzaamheden positief beïnvloeden. Vindt de balans tussen het behartigen van uw eigen belangen en het rekening houden met de belangen van een ander. Na het volgen van de training bent u in staat om vol zelfvertrouwen(in elke situatie) te acteren en te presteren. Het aanpakken van zaken, in plaats van het uit de weg gaan, wordt voortaan makkelijk in de praktijk gebracht als onderdeel van de dagelijkse bezigheden.

Wat leert u?       

Inleiding assertiviteit en zelfvertrouwen Waardering krijgen voor uw persoonlijke kwaliteiten Omgaan met spanning in lastige situaties en de daar bijhorende emoties Leren (onder)kennen van belemmerende gedachten, overtuigingen en zelfveroordelingen Het aanleren van effectief gedrag Een verzoek formuleren of weigeren Zelfverzekerd optreden in moeilijke situaties

Voor wie?

Voor degene die:  Moeite hebben om voor zichzelf op te komen  Hun communicatietechnieken willen verbreden  Meer zelfvertrouwen willen creëren

Competenties

Assertiviteit | Durf/Risico nemen | Initiatief | Stressbestendig | Zelfstandigheid | Overwicht|Confronteren

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy.

Open inschrijvingen: Duur: 3 lesdagen Aantal: max. 15 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 18 -


Marketing Management  Professionele Adviesvaardigheden  Verkoopvaardigheden  Overtuigen en Beïnvloeden

Marketing & Sales

SMART Suriname – Training & Co nsultancy 2013

- 19 -


Overtuigen en Be誰nvloeden

Verkoopvaardigheden

Competentie

Professionele Adviesvaardigheden

Training

Marketing Management

Competenties

Assertiviteit Tact/Sensitief gedrag

X

X

X

Confronteren Leidinggeven Gespreksvaardig Durf/Risico nemen Initiatief

X X

X

X X

Omgevingsbewustzijn

X

X

X

Plannen en organiseren

X

Samenwerken

Stressbestendig Zelfstandigheid

X

Be誰nvloeden Conflicthantering

X X

Luisteren Doel-/resultaatgericht

X

X

X X

X

X

Overwicht Flexibiliteit Zorgvuldigheid

X X

Onderhandelen Mondelinge Communicatie Klantgericht werken

X X

X

X

X

- 20 -


Marketing Management De marketingstrategie is voor een onderneming een zeer bepalende factor voor succes. De concurrentie van andere organisaties is groot en nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Een krachtige, onderscheidende marketingmix is uiterst belangrijk om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten te behouden.

De training

Nadruk in deze cursus ligt op de praktijk. Na de cursus bent u in staat marketing op strategisch en tactisch niveau in uw werksituatie toe te passen. U ontwikkelt uw inzicht in actuele marketingstrategieën en marketingconcepten. Aan de hand van concrete cases leert u de marketingmix succesvol te implementeren. Tenslotte zult u een strategisch marketingplan kunnen ontwikkelen en presenteren.

Wat leert u?          

De marketingomgeving Koopgedrag van consumenten en bedrijven Marktsegmentatie en positionering De marketingmix Marketingcommunicatie en reclame Productbeleid en -ontwikkeling Prijsbeleid en strategie Het marketingplan SWOT-model Uitvoeren van marktanalyses

Voor wie?

Deze praktische opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die zich op HBO-niveau wil ontwikkelen op het gebied van marketing. De opleiding is zeer interessant voor bedrijven die hun marktaandeel willen vergroten of versterken, producten succesvol willen lanceren op de markt of de naamsbekendheid van de organisatie willen vergroten.

Competenties

Doel/resultaatgericht | Plannen en organiseren | Zelfstandigheid | Omgevingsbewustzijn | Tact/Sensitiefgedrag| Schriftelijke Communicatie | Zorgvuldigheid

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 6 lesdagen Aantal: max. 15 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Companygegeven.

- 21 -


Professionele Adviesvaardigheden Hoe zorgt u er als adviseur voor dat uw advies ook werkelijk wat uithaalt? Op welke manier helpt u uw opdrachtgever verder in een specifieke situatie? En welke toevoeging biedt uw vakinhoudelijke deskundigheid?

De training

U wilt serieus genomen worden en overkomen als een zelfverzekerd en kundig adviseur. Met deze training krijgt u inzicht in uw rol als adviseur, maakt u kennis met verschillende adviesstijlen en vergroot u uw invloed. Na deze training weet u wat opdrachtgevers en collega's van u als beginnend adviseur verwachten. Daarnaast beseft u dat het opbouwen van een goede vertrouwensrelatie van belang is voor uw effectiviteit.

Wat leert u?    

Concepten over het geven van advies (wat is adviseren precies) Het verloop van het adviesproces De rol en positie van de adviseur (in- en extern) Adviesstijlen: hoe u optreedt als adviseur en wat de invloed is van de omgeving  De vertrouwensrelatie met opdrachtgevers  Weerstanden en veranderingsprocessen: hoe kunt u die beïnvloeden?  Hoe u opdrachtgevers meer betrokken maakt bij de oplossing?

Voor wie?

Voor een ieder die:  In- of extern adviseur is, of dat binnenkort wordt  Zichzelf in het adviesvak wilt verbeteren  Zijn kennis wilt verbreden en geaccepteerd wenst te worden

Competenties

Tact/Sensitief gedrag | Initiatief | Omgevingsbewustzijn | Zorgvuldigheid | Zelfstandigheid | Beïnvloeden | Doel- Resultaatgericht | Mondelinge Communicatie

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy.

Open inschrijvingen: Duur: 3 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 22 -


Verkoopvaardigheden VERKOPEN is een VAK, een heel moeilijk VAK – misschien wel het aller moeilijkste vak dat er is- en slechts heel weinig mensen beheersen de tactiek en de techniek van dit beroep.

De training

Tijdens de training werken we zeer praktijkgericht en richten we ons op verschillende praktijksituaties. We doorlopen het gehele verkoopproces, en zullen inhaken op alle facetten die tijdens het verkopen van belang zijn. Na deze training beschikt u over de vaardigheden waar u als verkoper uw gehele carrière van kunt profiteren.

Wat leert u?        

Het maken van een eerste indruk Inleven in de klant Het creëren van sfeer Vraag- en luistertechnieken Herkennen van verkoopsignalen Presenteren van uw product of dienst Enthousiasmeren Afsluiten en afsluittechnieken (nazorg)

Voor wie?

Voor degene die:  Binnen een commerciële functie werkzaam zijn  Binnen een commerciële functie willen gaan werken

Competenties

Durf-Risico nemen | Initiatief | Omgevingsbewustzijn | Beïnvloeden | Luisteren | Onderhandelen | Mondelinge Communicatie | Klantgericht

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy. Open inschrijvingen: Duur: 3 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 23 -


Overtuigen en Beïnvloeden ‘’Geef de ander altijd zijn zin nadat je hem ervan hebt overtuigd dat jouw zin zijn zin is’'

De training

- R.J. Gitomer -

Om uw doelen te behalen en resultaat te boeken wilt u mensen op uw hand krijgen. U zult anderen moeten overtuigen van uw ideeën. Hoe kunt u dit realiseren? Hoe vergroot u uw invloed? Op welke wijze kunt u tactieken inzetten zodat u anderen altijd met u mee krijgt? Tijdens deze training leert u hoe u op natuurlijke wijze zaken voor elkaar krijgt. Hoe u draagvlak creëert, gebruik maakt van uw eigen kracht en respect voor de ander. Doordat u uw persoonlijke invloed op anderen vergroot, wint u aan vertrouwen, brengt u uw ideeën en standpunten helder over en bent u in staat om anderen te motiveren.

Wat leert u?

Theorie:  Menselijke handelingspatronen en beweegredenen  Sociologie – de mens en omgeving  Basis psychologie van de denkende mens Toepassingen:  Lichaamstaal leren herkennen en actief toepassen  Effectief inzetten van patronen  Tactische beïnvloedingstechnieken  Onbewuste beïnvloeding van keuzevrijheid  Manieren om anderen naar uw hand te zetten

Voor wie?

 Iedereen die zijn/haar invloed op anderen wil vergroten

Competenties

Tact/Sensitief gedrag | Gespreksvaardig | Beïnvloeden | Doel/resultaatgericht | Mondelinge Communicatie

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy.

Open inschrijvingen: Duur: 3 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 24 -


Office Management • Notuleren & Rapporteren • Klantgericht Werken • Zakelijk Telefoneren • Effectieve Vergadertechnieken • Administratieve Organisatie en Interne Controle • Blindtypen

Office Support

SMART Suriname – Training & Co nsultancy 2013

- 25 -


Assertiviteit

X

X

Tact/Sensitief gedrag

X

X

Confronteren

X

Blindtypen

Administratieve Organisatie en Interne Controle

Effectieve Vergadertechnieken

Zakelijk Telefoneren

Klantgericht Werken

Competentie

Office Management

Training

Notuleren & Rapporteren

Competenties

X X

Leidinggeven Gespreksvaardig

X

Durf/Risico nemen Initiatief

X

Zorgvuldigheid

X

Samenwerken

X

Omgevingsbewustzijn

X

X X

X

X

X

Plannen en organiseren

X X

X

X

X

X

Stressbestendig

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Luisteren

X

X

X

X

X

Doel-/resultaatgericht

X

Zelfstandigheid

X

X

Overtuigen en Be誰nvloeden Conflicthantering X

X

X

Overwicht Flexibiliteit

X

Onderhandelen Schriftelijke Communicatie Mondelinge Communicatie Klantgericht

X

X X

X X

X

X

X

X

X

X

- 26 -


Office Management Als secretaresse of management assistente, vervult u een spilfunctie binnen de organisatie. U bent van alles op de hoogte en anderen verwachten dat ook van u. U functioneert tussen de directie, managers, collega’s en klanten.

De training

In deze training leert u handige tips en noodzakelijke technieken om een uitstekende assistent te zijn voor iedere leidinggevende!

Wat leert u?        

Effectief communiceren Getting things done-methode Omgevingssensitiviteit versterken Initiatief nemen en Doelgericht werken Persoonlijke uitstraling succesvol inzetten Samenwerkingsvaardigheden versterken Grenzen bewaken (van u en uw leidinggevende) Organiseren van processen en informatie

Voor wie?

 Secretaresses en assistenten (zonder specifieke secretaresse opleiding)  Ondersteunend personeel  Voor degene die een opfristraining willen krijgen

Competenties

Confronteren | Initiatief | Samenwerken | Omgevingsbewustzijn| Zorgvuldigheid | Zelfstandigheid | Luisteren | Doel- resultaatgericht | Onderhandelen | Klantgericht

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy.

Open inschrijvingen: Duur: 3 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 27 -


Notuleren & Rapporteren Een vergadering valt of staat met notulen. Een bedrijf stuurt op rapportages. Het zijn effectieve middelen om mensen te motiveren en bedrijfsdoelen te realiseren. Leer uw leidinggevende en collega’s altijd van de juiste informatie te voorzien. Succes is een team effort.

De Training

U bent op zoek naar een manier om uw rapporten en verslagen helder, gestructureerd en leesbaar te maken. In deze training leert u hoe u zich voorbereidt op de schrijftaak, hoofd- en bijzaken onderscheidt en een heldere structuur aanbrengt. U analyseert uw schrijfstijl en krijgt tips aangereikt om bondiger en duidelijker te schrijven. Zo houdt u de aandacht van de lezer vast.

Wat leert u?         

Voorbereiden van een vergadering Functie van de notulen Het maken en uitwerken van aantekeningen Het model van de notulen Ontwerp en model rapporten maken Omgaan met vertrouwelijke gegevens Tijdsschema van de organisatie van een vergadering Nederlandse taal Kennis van de organisaties, regelingen en instanties

Voor wie?

 Voor een ieder die interesse heeft in een administratieve functie of al werkzaam is in de administratieve sector

Competenties

Omgevingsbewustzijn | Stressbestendig | Zelfstandigheid | Zorgvuldigheid | Schriftelijke Communicatie | Luisteren | Klantgericht

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy. Open inschrijvingen: Duur: 2 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 28 -


Klantgericht Werken Klantgerichte organisaties zijn het meest succesvol, maar voor een klantgerichte organisatie heeft u klantgerichte medewerkers nodig. Hoe klantgericht bent u? Het gaat niet alleen om klantgerichtheid naar de klant, maar zeker ook naar uw collega’s.

De training

Tijdens de training richten we ons op zowel de persoonlijke als de telefonische klantgerichtheid. Hoe is uw communicatie, houding en uitstraling? Hoe blijft u vriendelijk bij een onvriendelijke klant en kunt u uw klanten positief beïnvloeden met uw eigen gedrag? Tijdens de training zullen we voorbeelden uit de praktijk gebruiken zodat u aan het eind van de training in staat bent om optimale service te verlenen en u dienstverlenend op te stellen.

Wat leert u?          

Welke rol en verantwoordelijkheid u hebt in klantgericht zijn Wie de klant is Normen en waarden voor tevreden klanten Oprechte aandacht en interesse en respect en eerlijkheid Klantgerichte communicatieve vaardigheden Klantgericht luisteren Behoeftebepaling van de klant Klantgericht assertief communiceren en presenteren Klantgerichte klachtenbehandeling Omgaan met lastige klanten

Voor wie?      

Administratieve medewerkers Baliemedewerkers Binnendienst medewerkers Magazijn medewerkers Facilitaire medewerkers Of voor diegene die tijdens hun werk direct/ indirect contact hebben met klanten

Competenties

Assertiviteit | Tact/Sensitief gedrag | Gespreksvaardig | Stressbestending | Zelfstandigheid | Luisteren | Mondelinge Communicatie | Klantgericht

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy.

Open inschrijvingen: Duur: 2 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 29 -


Zakelijk Telefoneren De telefoniste is het visitekaartje van de organisatie. Zakelijk telefoneren of klantgericht telefoneren is een vak apart. Leer meerdere gesprektechnieken die u kunt toepassen in verschillende situaties.

De training

Hoe neemt u de telefoon aan? Klinkt u zoals u zou willen klinken? Tijdens de training schenken we aandacht aan de do’s and don’t tijdens het telefoneren, het stemgebruik en het ombuigen van een negatief gesprek. U leert uw telefonische communicatietechnieken te verbeteren en bewust en klantgericht toe te passen. Hierdoor ontstaat een goede afstemming tussen de klant en medewerker. Na de training bent u instaat om vriendelijk en op correcte wijze een telefoongesprek te voeren.

Wat leert u?       

Telefoonnotities maken en beheren Moeilijke gesprekken met boze klanten en omgaan met agressie Open- en gesloten vragen stellen/beantwoorden Verschillende type klanten te herkennen Spreek- en luistervaardigheden Klanten te begrijpen als basis voor een goed gesprek Verzorgen van een klantgerichte sfeer

Voor wie?     

Telefoniste/ receptioniste Beveiligingsmedewerker Medewerker patiënten service en afsprakenbureau Servicedesk medewerker Overig ondersteunend personeel

Competenties

Assertiviteit | Tact/Sensitief gedrag | Gespreksvaardig | Plannen en Organiseren | Stressbestendig | Zorgvuldigheid | Zelfstandigheid | Luisteren | Flexibiliteit | Mondelinge Communicatie | Klantgericht

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy.

Open inschrijvingen: Duur: 2 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 30 -


Effectieve Vergadertechnieken Het ineffectief voeren van besprekingen, vergaderingen en meetings kan vaak saai zijn, te lang duren en levert geen concreet resultaat op. Daarom wordt vergaderen vaak als tijdsverspilling beschouwd, terwijl efficiënt en productief overleg juist heel nuttig kan zijn, de besluitvorming kan versnellen en dus heel wat tijdwinst kan opleveren.

De training

De training "Effectieve Vergadertechnieken" geeft u inzicht in uw sterke kanten en verbeterpunten op het gebied van vergaderen. U weet voortaan hoe u uw vergaderingen effectief kunt laten verlopen en hoe u meer invloed kunt uitoefenen op het verloop van een vergadering. U kent het belang van een goede agenda en fasering en weet constructief om te gaan met lastige situaties en halsstarrige deelnemers.

Wat leert u?     

Welke stappen nodig zijn om tot een efficiënte vergadering te komen Welke soorten van vergaderingen we kunnen onderscheiden Besluitvorming tijdens vergaderingen verbeteren Voorbereiden van vergaderingen (incl. voorzittersrol) Hoe we kunnen omgaan met emoties en conflicten in een vergadering  Op welke manier we een stuurloze vergadering weer op de rails kunnen krijgen  Hoe concrete afspraken te maken voor feedback en opvolging

Voor wie?

Deze training richt zich tot iedereen die op regelmatige basis aan vergaderingen of meetings deelneemt en die de productiviteit van deze zakelijke bijeenkomsten wenst te vergroten. Meer specifiek kan deze opleiding nuttig zijn voor managers, teamleiders, project managers, professionele medewerkers en leidinggevenden.

Competenties

Confronteren | Initiatief | Samenwerken | Omgevingsbewustzijn| Zorgvuldigheid | Zelfstandigheid | Luisteren | Doel- resultaatgericht | Onderhandelen |Mondelinge en Schriftelijke Communicatie

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 3 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 31 -


Administratieve Organisatie en Interne Controle Het is de uitdaging voor organisaties om gecompliceerde processen moeiteloos uit te voeren. De basis voor een efficiënte afwikkeling van diensten is een goed ingericht werkproces. Voor de beschrijving van een proces gebruikt men administratieve organisatie (AO). Een adequate bijsturing van de processen wordt bereikt door het inzetten van interne controle technieken (IC)

De training

Voor u is van belang dat u weet hoe uw AO-IC is afgestemd op uw organisatie. In deze training maakt u in korte tijd kennis met de noodzakelijke AO-IC technieken en optimale procesorganisatie. De stof wordt behandeld naar aanleiding van praktische voorbeelden.

Wat leert u?        

Waaruit bestaat een goede AO/IC? inrichten/verbeteren organisatieprocessen inzichtelijk maken van arbeidsinzet en productie opbouw van een ideale controlemix Toepassen controle instrumenten Rol en functie van de medewerker AO/IC Wat is een steekproef Interne Audit uitvoeren / risico analyse

Voor wie?

De training is gericht op medewerkers die de verantwoordelijk zijn voor de inrichting van de Administratieve Organisatie en Interne Controle. Daarnaast ook de uitvoerende medewerkers, omdat zij de taken verrichten. Qua functies kunt u denken aan medewerkers AO/IC, afdelingshoofden, administratieve medewerkers, beleidsmedewerkers en financieel economische leidinggevenden en medewerkers.

Competenties

Doel/resultaatgericht | Plannen en organiseren | Zelfstandigheid | Omgevingsbewustzijn | Tact/Sensitiefgedrag| Samenwerken

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy. Open inschrijvingen: Duur: 6 lesdagen Aantal: max. 15 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Companygegeven.

- 32 -


Blind Typen Wilt u ook blind leren typen? Dat is immers zeer handig in het dagelijks leven. Beter gezegd: onmisbaar . Want een juiste toetsenbordvaardigheid verhoogt uw efficiëntie.

De training

Met deze interactieve training leert u in slechts 5 weken typen als een professional. Zodat u vaardiger en efficiënter op uw pc kunt werken. Aan het eind van de training moet u instaat zijn 110 aanslagen per minuut te typen dankzij het beproefde tienvingerblindsysteem! Wat leert u?  Concentratietechnieken  Associatietechnieken  Basisrij linkerhand  Basisrij rechterhand  Linkerhand overige toetsen  Rechterhand overige toetsen  Linkerhand symbolen  Rechterhand symbolen  Linkerhand cijfers  Rechterhand cijfers

Voor wie?

Een training voor een ieder die zijn efficiëntie achter de pc wil verhogen en meer wil doen in dezelfde tijd.

Competenties

Doel/resultaatgericht | Zorgvuldigheid

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy.

Open inschrijvingen: Duur: 5 lesdagen Aantal: max. 15 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Companygegeven.

- 33 -


Effectief Leiderschap  Strategisch Management  Middle Management  Coachingsvaardigheden voor Leidinggevenden  Project Management  Lean Six Sigma

Management en Leidinggeven

SMART Suriname – Training & Co nsultancy 2013

- 34 -


Assertiviteit

Lean Six Sigma

Project Management

Coachingsvaardigheden voor Leidinggevenden

Middle Management

Competentie

Strategisch Management

Training

Effectief Leiderschap

Competenties

X

Tact/Sensitief gedrag

X

X

Confronteren

X

X

Gespreksvaardig Initiatief

X

Samenwerken

X

X

X

X

X

X

Omgevingsbewustzijn

X X

Plannen en organiseren

X

X

X

Stressbestendig Zorgvuldigheid Schriftelijke Communicatie Zelfstandigheid

X

Luisteren Doel-/resultaatgericht

X

X

X

X

X

X

X

X

Flexibiliteit

X

X

X

Onderhandelen

X

Mondelinge Communicatie

X

Leidinggeven

X

X

Overwicht

X

X

Conflicthantering

X

X X

X

X

X X

X

Durf/Risico nemen

X

Beinvloeden

X

Management

X

Innovatie

X

Motiveren

X

- 35 -


Effectief Leiderschap Leiderschap begint bij persoonlijk leiderschap. Uw persoonlijke waarden, overtuigingen, kenmerken en motieven zijn van invloed op de doelen die u kiest en de manier waarop u het vak van leider uitoefent. U gaat zich in dit ontwikkeltraject versterken als leider en van daaruit werken aan het effectief leidinggeven aan de individuele medewerker, uw team en de organisatie.

De training

Een goede leidinggevende communiceert, afgestemd op de specifieke situatie en de medewerkers. In deze training ontwikkelt u een eigen en overtuigende stijl van leidinggeven. U leert per situatie leidinggeven, zodat u weet hoe u uw stijl kunt aanpassen als een bepaalde situatie of medewerker daarom vraagt.

Wat leert u?

 Stijlen van leidinggeven  Het aanpassen van uw stijl van leidinggeven aan de omstandigheden, het team en de mensen  Draagvlak creëren door geschikte communicatie: informeren, onderhandelen, delegeren, inspireren, consulteren Het aansturen en motiveren van individuele medewerkers Win-win situatie creëren Coachen en begeleiden Gespreksvaardigheden (slecht nieuwsgesprek, voortgang- en beoordelingsgesprek)  Persoonlijk Leiderschap  Persoonlijk actie plan

   

Voor wie?

Voor iedereen die:  Zijn leidinggevende capaciteiten wil ontwikkelen en verbeteren  Zijn communicatieve vaardigheden verder wil ontwikkelen  Meer gesprekstechnieken- en stijlen willen leren

Competenties

Tact/Sensitiefgedrag | Confronteren | Leidinggeven | Initiatief | Samenwerken | Zelfstandigheid | Conflicthantering | Doel-resultaatgericht | Overwicht

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy.

Open inschrijvingen: Duur: 6 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 36 -


Strategisch Management Strategisch management gaat over het bepalen en implementeren van lange termijndoelen. Strategie is noodzakelijk voor een bedrijf om goed te kunnen (blijven) presteren en om te werken aan continue verbetering.

De training

Strategische beslissingen lopen over een langere periode en vormen daarmee het centrale uitgangspunt voor deelbeslissingen die op kortere termijn genomen moeten worden. Hoe kunnen deze zo efficiënt en effectief mogelijk gerealiseerd worden? Waarom is de ene organisatie succesvol en de andere niet? De training Strategisch management van SMART Suriname neemt u mee in deze wereld en helpt u een gestructureerde weg te volgen, waarbij u in staat wordt gesteld een duidelijk geformuleerd doel te bepalen.

Wat leert u?         

Strategische oriëntatie Ondernemingsdoelstellingen Omgevingsanalyse Analyse van sterke en zwakke kanten van de onderneming Interne en externe analyse Concurrentiestrategieën Samenwerkingsstrategieën Van strategische planning naar strategisch management Het richten en inrichten van de organisatie

Voor wie?

Voor een iedereen met HBO werk- en denkniveau die werkt als bestuurder, leidinggevende of staffunctionaris met een eindverantwoordelijke positie, zoals (afdelings-)directeuren, onderdirecteuren, beleidsmedewerkers. Zijn of haar kennis wil ophalen met betrekking tot Strategisch Management.

Competenties: Initiatief| Doelen - /resultaatgericht | Plannen en Organiseren | Leidinggeven |

Innovatie| Overwicht | Assertiviteit

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy. Open inschrijvingen: Duur: 6 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 37 -


Middle Management Het middenkader is de aanduiding voor leidinggevenden die in het midden van een hiërarchie van een organisatie zitten. Een middenkaderfunctionaris moet zowel met de directeuren om de tafel kunnen zitten als met het uitvoerend personeel, moet mensen motiveren en moet problemen voorkomen en oplossen. Hij/zij is de verbinding (schakel) tussen de werkvloer en de leiding van de organisatie en is vaak breed inzetbaar en van alle markten thuis.

De training

U hebt een positie binnen het middle management en u stuurt mensen aan, of u wilt graag een positie bekleden als middle manager. Maar u mist de theoretische basis op het gebied van organisatie en leidinggeven. Volg dan de opleiding Middle Management. In deze training ontwikkelt u een eigen en overtuigende stijl van leidinggeven. U leert per situatie leidinggeven, zodat u weet hoe u uw stijl kunt aanpassen als een bepaalde situatie of medewerker daarom vraagt.

Wat leert u?         

Het richten en inrichten van de organisatie Het inspelen op omgevingsfactoren Leiderschapsstijlen en rollen Leiderschap en cultuur Plannen en organiseren Leidinggeven De organisatie beter kennen De effectiviteit van de afdeling te verhogen Draagvlak creëren door geschikte communicatie

Voor wie?

Voor iedereen met MBO werk- en denkniveau die werkt of graag wilt werken in een managementfunctie op middenkaderniveau.

Competenties

Communiceren | Doelen stellen | Motiveren | Plannen | Organiseren |Overwicht

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy. Open inschrijvingen: Duur: 6 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 38 -


Coachingsvaardigheden voor Leidinggevenden Medewerkers dienen zich voortdurend te ontwikkelen binnen hun taken of competenties. In dit kader wordt van leidinggevenden verwacht dat zij hun medewerkers stimuleren, begeleiden en motiveren om die ontwikkeling door te voeren.

De training

In deze boeiende en praktische cursus ontwikkelt u uw persoonlijke coachingsvaardigheden met het oog op de organisatorische en bedrijfsresultaten. Doelstellingen van de training: Het ontwikkelen van een coaching stijl voor individuele en zakelijke behoeften, belemmeringen van groei en bepalen en hoe ze te overwinnen, effectieve feedback geven op een manier die positieve verandering stimuleert.

Wat leert u?      

Rol van de leidinggevende als coach Coachen en trainen Structuur van coach sessies Bepalen van doel- en taakstellingen Motiveren Monitoren van prestaties

Voor wie?

Voor iedereen die:  zijn leidinggevende capaciteiten wil ontwikkelen en verbeteren  zijn communicatieve vaardigheden als coach verder wil ontwikkelen  meer gesprekstechnieken- en stijlen will aanleren

Competenties: Tact/Sensitiefgedrag | Confronteren | Leidinggeven | Initiatief | Samenwerken | Zelfstandigheid | Conflicthantering | Doel-resultaatgericht | Overwicht |Luisteren

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy. Open inschrijvingen: Duur: 6 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 39 -


Project Management Steeds meer activiteiten binnen organisaties worden door projectteams, met inbreng vanuit verschillende afdelingen, uitgevoerd. Maar wat betekent dit nu concreet? Hoe organiseer je een projectteam en wat houdt projectmatig werken nu eigenlijk in? Hoe structureer je het project?

De training

Een complete training waarin het hele werkveld van de projectmedewerker en projectleider aan bod komt. U leert wat een project is en u krijgt tips en tools om een goed projectplan te maken. Deze training reikt u de handvatten aan om aan de slag te gaan.

Wat leert u?

 Wat projectmatig werken precies inhoudt  Het bepalen van de projectopdracht  Schrijven van een projectplan inclusief planning, begroting     

en fasering Werken binnen tijd en budget Leiding geven en onderhandelen Communiceren binnen een team en rond een project Trainen van 'zachte vaardigheden’ Samenwerken in teams

Voor wie?

Een ieder die:  Werkt in projectverband en waar het dragen van projectverantwoordelijkheid van belang is  Zijn of haar kennis van projectmanagement wil verrijken

Competenties

Leidinggeven | Initiatief | Samenwerken | Plannen en organiseren | Doel-resultaatgericht | Flexibiliteit

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy. Open inschrijvingen: Duur: 3 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 40 -


Lean Six Sigma Kwaliteit is niet meer weg te denken uit de dagelijkse activiteiten en beslissingen van zowel bedrijven als de overheid. Steeds vaker zijn cliënten bewust op zoek naar organisaties die een proactieve houding hebben ten opzichte van kwaliteit in producten en /of diensten. Cliënten vinden het belangrijk dat zij in een vroegtijdig stadium kunnen zien of een organisatie aan deze eisen voldoet en kan blijven voldoen.

De training

Wij bieden onze cliënten het kwaliteits – en Projectmanagementsysteem volgens de Lean en Six Sigma methode aan, welke de efficiency, klanttevredenheid en klantvriendelijkheid vergroot door het meten en verbeteren van alle belangrijke processen binnen de organisatie. Tevens kan dit systeem een gunstige rol spelen bij de profilering van de organisatie ten opzichte van de concurrenten. Daarnaast helpt het systeem ook veranderingen te signaleren en tijdig wijzigingen aan te brengen in de processen en in de producten of diensten van een bedrijf en de diverse departementen bij de overheid. Het accent wordt hierbij sterk gelegd op de persoon in het algemeen en het functioneren van de persoon in het geheel.

Wat leert u?           

Project management volgens de Lean en Six Sigma methode. Effective Leadership Decision-making process Conflict solving Teambuilding Creative brainstorming Effectief consensus bereiken Effectief vergaderen en Facilitating skills Effectief presenteren Klantvriendelijkheid Mentoring en coaching

Voor wie?

 Project management volgens de Lean-methode voor een ieder.  Project management volgens de Six Sigma methode voor supervisors, managers, onderhoofden, hoofden, onderdirecteuren en directeuren.

Competenties

Durf-Risico nemen | Initiatief | Omgevingsbewustzijn | Beïnvloeden | Luisteren | Onderhandelen | Mondelinge Communicatie | Zelfstandigheid | Overwicht | Doel- en Resultaatgericht

Inschrijfprocedure

U kunt zich inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy.

Open inschrijvingen: Duur: 10 lesdagen Aantal: max. 15 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Companygegeven.

- 41 -


Basiskennis Boekhouden • Financieel Management • Inleiding Belastingen • Verdieping Belastingen

Financiën

SMART Suriname – Training & Co nsultancy 2013

- 42 -


Verdieping belastingen

Inleiding belastingen

Competentie

Financieel Management

Training

Basiskennis Boekhouden

Competenties

Assertiviteit Tact/Sensitief gedrag

X

X

X

X

X

X

Confronteren Leidinggeven Gespreksvaardig Durf/Risico nemen Initiatief Zorgvuldigheid Samenwerken

X

Omgevingsbewustzijn

X

X

X

X

Plannen en organiseren

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Stressbestendig Zelfstandigheid Overtuigen en Be誰nvloeden Conflicthantering Luisteren Doel-/resultaatgericht Overwicht Flexibiliteit Onderhandelen Schriftelijke Communicatie Mondelinge Communicatie Klantgericht werken

- 43 -


Basiskennis Boekhouden In het bedrijfsleven worden veel beslissingen genomen op basis van cijfers. Wat levert het op? Wat gaat het kosten? Dat is waar het steeds om draait. De training Basiskennis boekhouden geeft je inzicht in de wereld van die cijfers. Welke gegevens worden in de boekhouding vastgelegd? Hoe komt een resultatenoverzicht tot stand? En wat is de vermogenspositie van het bedrijf?

De training

De training Basiskennis Boekhouden leert u de vaardigheden die bij het boekhouden komen bijkijken. Na afronding van de training heeft u de kennis om boekhoudkundig administratieve werkzaamheden correct in te richten en te verrichten.

Wat leert u?           

Balans en decimaalrekeningstelsel Grootboekrekeningen Kennismaking met Accountview Journaliseren Subadministraties Omzetbelasting Stambestanden Permanence Correctieboekingen Financiële overzichten en rapporten Presenteren en rapporteren.

Voor wie?

Als u altijd al aan de slag wilde als administratief medewerker, of gewoon uw kennis op dit gebied wilt bijspijkeren, is de training basiskennis boekhouden voor u zeer geschikt. Maar ook wanneer u werkt als manager hebt u veel voordeel aan deze kennis, als er bijvoorbeeld beslissingen moeten worden genomen op financieel gebied.

Competenties

Doel/resultaatgericht | Plannen en organiseren | Zelfstandigheid | Omgevingsbewustzijn | Tact/Sensitiefgedrag

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy.

Open inschrijvingen: Duur: 6 lesdagen Aantal: max. 15 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 44 -


Financieel Management Komt u in uw werk steeds meer in aanraking met financiële cijfers? Wilt u meer inzicht krijgen in financiële cijfers? Wilt u nog beter leren financiële cijfers te analyseren of professioneel te rapporteren? Dan is deze waardevolle training Financieel Management uitstekend geschikt voor u. Op een zeer toegankelijke wijze maakt u kennis met de basisaspecten van financiën en tilt u uw kwaliteiten en inzichten op financieel gebied naar een hoger niveau.

De training

Na afloop heeft u beter inzicht in financiële rapportages. U leert plannen financieel te onderbouwen, realistische budgetten op te stellen en kostprijsberekeningen te maken. De gegeven theorie wordt steeds getoetst aan de praktijk zodat de toepasbaarheid in uw dagelijkse bedrijfsuitoefening maximaal is.

Wat leert u?             

Basisbegrippen financiën Winst- & verliesrekening Balanslezen Afschrijving en cashflow Debiteuren en crediteuren Liquiditeitsprognose Financiële kengetallen Kostprijsberekening Investeringsscenario's Terugverdientijdmodellen Financierings scenario's Begroten en budgetteren Kostprijscalculatiemodellen

Voor wie?

Deze training is voor iedereen die zijn of haar financiële inzicht wil vergroten of een solide basis op financieel gebied wil verkrijgen, zoals: Afdelingshoofden/ Leidinggevenden | Adviseurs |Beleidsmedewerkers | Consultants | IT Managers | Juristen | Accountmanagers| Productmanagers

Competenties

Doel/resultaatgericht | Plannen en organiseren | Zelfstandigheid | Omgevingsbewustzijn | Tact/Sensitiefgedrag| Samenwerken

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy.

Open inschrijvingen: Duur: 6 lesdagen Aantal: max. 15 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Companygegeven.

- 45 -


Inleiding Belastingen voor ondernemers en particulieren Zijn belastingen voor u ook een grijs gebied? Heeft u het gevoel dat u soms teveel belasting betaalt?
Heeft u het gevoel onvoldoende bekend te zijn met de verplichte wetten en regels van het belastingrecht?
Met deze cursus profiteert u optimaal van de geldende belastingregels en bespaart u zoveel mogelijk geld.

De training

Deze cursus biedt u kennis die u meteen kunt gebruiken. Naast de noodzakelijke theorie is de cursus vooral samengesteld uit praktische voorbeelden. Praktijkkennis krijgt u bijvoorbeeld door te leren hoe u financiële belastingvoordelen kunt genieten. U krijgt diverse checklists en modellen aangeboden, waarmee u direct aan de slag kunt. Na het afronden van deze cursus voert u vlot gesprekken met belastingadviseurs en kunt u met vertrouwen uw belastingpapieren invullen. U hebt meer grip op fiscale vraagstukken. Kortom: u doet kennis op, waar u niet alleen zelf veel aan heeft, maar u kunt ook anderen perfect helpen als het om belastinguitleg gaat!

Wat leert u?

 Inleiding Belastingrecht  De organisatie van de Belastingdienst  Introductie Inkomstenbelasting, Omzetbelasting en    

Loonbelasting Kennis over tarieftabellen Aftrekposten en overige belastingvoordelen Regelingen voor werknemers Laatste ontwikkelingen binnen het belastingrecht

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die zelf met verstand van zaken zijn of haar belastingaangifte in wil leren vullen, en flink wil besparen op zijn of haar aangifte.

Competenties

Doel/resultaat gericht | Plannen en organiseren | Zelfstandigheid | Omgevingsbewustzijn | Tact/Sensitiefgedrag | Zorgvuldigheid

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy.

Open inschrijvingen: Duur: 6 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 46 -


Verdieping Belastingen voor ondernemers en particulieren Tijdens de training "Inleiding Belastingen" heeft u geleerd wat de regels zijn van ons belastingsysteem en hoe u maximaal (financieel) voordeel kunt behalen. In de training "Verdieping Belastingen" duiken we dieper de praktijk in. Nog meer voordelen, toepassingen en praktijkvoorbeelden. Daarbij komt ook internationaal zakendoen aan bod. Met de voordelen die u leert is de training snel terugverdiend.

De training

Evenals bij de training Inleiding Belastingen biedt deze cursus u kennis die u meteen kunt gebruiken. Naast de noodzakelijke theorie is de cursus vooral samengesteld vanuit de praktijk. Praktijkkennis krijgt u bijvoorbeeld door te leren hoe u financiële belastingvoordelen kunt genieten. U krijgt diverse checklists en modellen aangeboden, waarmee u direct aan de slag kunt. Na het afronden van deze cursus voert u vlot gesprekken met belastingadviseurs en kunt u met vertrouwen uw belastingpapieren invullen. U heeft nog meer grip op fiscale vraagstukken. Kortom: u doet niet alleen veel kennis op, maar u leert financieel te besparen op uw belastingaangifte. Daarnaast kunt u ook anderen perfect adviseren bij algemene belastingzaken.

Wat leert u?      

Inkomstenbelasting (verdieping) Loonbelasting (verdieping) inclusief AOV Formeel Belastingrecht Internationaal Belastingrecht Fiscale jaarrekening(behandeling) Laatste ontwikkelingen binnen het belastingrecht Inleiding Belastingrecht

Voor wie?

De training Verdieping Belastingen is voor Ondernemers, Bedrijven en Particulieren die meer grip willen op hun belastinguitgaven EN meer financieel voordeel willen behalen.

Competenties

Doel/resultaat gericht | Plannen en organiseren | Zelfstandigheid | Omgevingsbewustzijn | Tact/Sensitiefgedrag | Zorgvuldigheid

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 6 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 47 -


Zakelijk Nederlands  Business English  Spaans  Frans  Portugees

Talen (Schriftelijk en Conversatie)

SMART Suriname – Training & Co nsultancy 2013

- 48 -


Portugees

Frans

Spaans

Competentie

Business English

Training

Zakelijknederlands

Competenties

Assertiviteit Tact/Sensitief gedrag Confronteren Gespreksvaardig

X

X

X

X

X

Zorgvuldigheid

X

X

X

X

X

Schriftelijke Communicatie

X

X

X

X

X

Zelfstandigheid

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Initiatief Samenwerken Omgevingsbewustzijn Plannen en organiseren Stressbestendig

Luisteren Doel-/resultaatgericht Flexibiliteit Onderhandelen Mondelinge Communicatie Leidinggeven Overwicht Conflicthantering Durf/Risico nemen

- 49 -


Zakelijk Nederlands Schrijf je; ''ik word'' met een t of een d? Moet er een 'n' tussen''pannen'' of niet? Veel mensen worstelen met de Nederlandse taal. Niet zo gek, want de Nederlandse grammatica en spelling is grillig. Wilt u uw Nederlands opfrissen? Deze cursus werkt!

De training

Door de Nederlandse taal op een juiste manier te gebruiken zult u professioneel en krachtig overkomen naar uw klanten en conversatiepartners. Zowel via de mail, fax, brief, telefoon als in een direct gesprek. Na het volgen van de training beheerst u de technieken van begrijpend lezen, bent u bekend met de Nederlandse grammatica en spreekt u op een correcte manier.

Wat leert u?        

Begrijpend lezen Nieuwe spelling Gebruik van de c en k Gebruik van leestekens en hoofdletters Veel voorkomende stijlfouten d/ -t en -dt Correct schrijven van brieven en rapporten Correct formuleren van heldere en krachtige zinnen  Begrijpelijkheid en aantrekkelijkheid van zinsbouw en woordkeus

Voor wie?

Voor iedereen die:  zijn lees-, schrijf- of spreekvaardigheden wil verbeteren.  kennis van de Nederlandse taal wil opfrissen.  het lastig vindt zinnen helder te formuleren.

Competenties

Gespreksvaardig| Zorgvuldigheid| Schriftelijke communicatie| Zelfstandigheid| Mondelinge communicatie

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 5 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 50 -


Business English Engels is tegenwoordig de meest gebruikte taal in internationale betrekkingen. Het is ook van alle talen de meest aangeleerde als tweede taal. De problemen beginnen pas als je er echt mee bezig bent. De Engelse spraakkunst is eenvoudig, maar er is meer uitzondering dan regel. Engels is makkelijk te leren als eerste taal, maar erg moeilijk als tweede of derde taal. Wilt u prettig, verzorgd en helder Engels schrijven? Wilt u uw Engels opfrissen? Deze cursus werkt!

De training

Door de Engelse taal op een juiste manier te gebruiken zult u professioneel en krachtig overkomen naar uw klanten en conversatiepartners. Zowel via de mail, fax, brief, telefoon als in een direct gesprek. Na het volgen van de training beheerst u de spreek-, lees-, schrijf- en luistervaardigheid waarmee je in de internationale zakenwereld goed kunt communiceren en een professionele indruk maakt.

Wat leert u?          

Engels voor beginners Grammatica Spellingsregels Alineaopbouw Vaste uitdrukkingen van het Engels Gebruik van leestekens en hoofdletters Articuleren, correct spreken Correct schrijven van brieven en rapporten Correct formuleren van heldere en krachtige zinnen Begrijpelijkheid en aantrekkelijkheid van zinsbouw en woordkeus

Voor wie?

Voor iedereen die:  Zijn lees-, schrijf- of spreekvaardigheden wil verbeteren  Kennis van de Engelse taal wil opfrissen  Het lastig vindt zinnen helder te formuleren

Competenties

Gespreksvaardig | Zorgvuldigheid | Schriftelijke Communicatie | Zelfstandigheid | Mondelinge Communicatie

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 10 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 51 -


Frans Doet uw bedrijf zaken met Frans sprekenden? Dan weet u als geen ander hoe zeer de Fransen het waarderen dat u de Franse taal goed beheerst in woord en geschrift. Een gedegen kennis van het zakelijk Frans zal uw mogelijkheden aanzienlijk vergroten. Ook op vakantie! Alle reden dus om nu te investeren in een cursus Frans.

De training

De training is opgebouwd uit 3 niveau’s te weten basis, intermediate en advanced. Na de complete afronding van alle niveau’s gaat u in staat zijn zowel mondeling als schriftelijk te communiceren in frans.

Wat leert u?             

Kennismaken met de fasen van het schrijfproces Opfrissen van (werkwoord)spelling Interpunctie en aaneenschrijvingen Zinsconstructie Lezersgericht schrijven (gebruik van synoniemen, verwijswoorden, signaalwoorden en het vermijden van passief taalgebruik) Bovendien kunnen specifieke functies worden geoefend, zoals effectief emailen, het schrijven van verslagen en rapporten of notuleren U leert basis telefoon- en commerciële gesprekken voeren. Uitspraak en schrijfwijze Zichzelf voorstellen Aanleren van fundamentele begrippen binnen de zakentaal Telefonische contacten op basisniveau Korte commerciële conversaties Inzicht in de belangrijkste grammaticale structuren (zeer summier en functioneel)

Voor wie?

Een training voor  bedrijven die zaken doen met bedrijven in Europa, Frans Guyana en België en voor mensen werkzaam zijn in de Horeca  callcenter medewerkers  personen die hun taalkennis willen vergroten

Competenties

Gespreksvaardig | Zorgvuldigheid | Schriftelijke Communicatie | Zelfstandigheid | Mondelinge Communicatie

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 10 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 52 -


Portugees Brazilianen zijn niet meer weg te denken uit de Surinaamse ‘Moksi Patu’ van culturen en mensen. In Suriname doen we hierdoor steeds vaker zaken met Brazilianen. De Braziliaanse gemeenschap wordt steeds belangrijker in de zakenwereled in Suriname. Om succesvol zaken te doen met deze gemeenschap is een goede communicatie een vereiste.

De training

De training is opgebouwd uit 3 niveaus te weten basis, intermediair en geavanceerd. Na ieder niveau zult u in staat zijn nog professioneler te kunnen communiceren in het Portuguees, zowel mondeling als schriftelijk

Wat leert u?             

Kennismaken met de fasen van het schrijfproces Opfrissen van (werkwoord)spelling Interpunctie en aaneenschrijvingen Zinsconstructie Lezersgericht schrijven (gebruik van synoniemen, verwijswoorden, signaalwoorden en het vermijden van passief taalgebruik) Bovendien kunnen specifieke functies worden geoefend, zoals effectief emailen, het schrijven van verslagen en rapporten of notuleren U leert basis telefoon- en commerciële gesprekken voeren Uitspraak en schrijfwijze Zichzelf voorstellen Aanleren van fundamentele begrippen binnen de zakentaal Telefonische contacten op basisniveau Korte commerciële conversaties Inzicht in de belangrijkste grammaticale structuren (zeer summier en functioneel)

Voor wie?

Een training voor iedereen die Portugees nodig heeft op het werk of in zijn prive-leven. Ook geschikt voor call center personeel.

Competenties

Gespreksvaardig | Zorgvuldigheid | Schriftelijke Communicatie | Zelfstandigheid | Mondelinge Communicatie

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 10 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 53 -


Spaans Spaans is de tweede wereldtaal. En de meeste mensen die Spaans spreken zijn woonachtig in Zuid-Amerika. Om succesvol zaken te doen met één van de vele Spaans sprekende landen, kunnen wij niet om het Spaans heen. Maar het is ook handig voor op vakantie!

De training

De training is opgebouwd uit 3 niveaus te weten basis, intermediair en geavanceerd. Na ieder niveau zult u in staat zijn nog professioneler te kunnen communiceren in het Spaans, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat leert u?             

Kennismaken met de fasen van het schrijfproces Opfrissen van (werkwoord)spelling Interpunctie en aaneenschrijvingen Zinsconstructie Lezersgericht schrijven (gebruik van synoniemen, verwijswoorden, signaalwoorden en het vermijden van passief taalgebruik) Bovendien kunnen specifieke functies worden geoefend, zoals effectief emailen, het schrijven van verslagen en rapporten of notuleren U leert basis telefoon- en commerciële gesprekken voeren Uitspraak en schrijfwijze Zichzelf voorstellen Aanleren van fundamentele begrippen binnen de zakentaal Telefonische contacten op basisniveau Korte commerciële conversaties Inzicht in de belangrijkste grammaticale structuren (zeer summier en functioneel)

Voor wie?

Een training voor iedereen die Spaans nodig heeft op het werk of in zijn prive-leven. De training is ook geschikt voor call center personeel.

Competenties

Gespreksvaardig | Zorgvuldigheid | Schriftelijke Communicatie | Zelfstandigheid | Mondelinge Communicatie

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 10 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 54 -


Logistiek Management  Inkoop Management  Voorraad en Magazijnbeheer  Archiveren

Logistiek

SMART Suriname – Training & Co nsultancy 2013

- 55 -


Archiveren

Voorraad en Magazijnbeheer

Competentie

Inkoop Management

Training

Logistiek Management

Competenties

Assertiviteit Tact/Sensitief gedrag

X

X

X

X

X

X X

Confronteren Gespreksvaardig Initiatief Samenwerken

X

X

X

Omgevingsbewustzijn

X

X

X

Plannen en organiseren

X

X

X

Stressbestendig Zorgvuldigheid

X

Schriftelijke Communicatie Zelfstandigheid

X

X

X

X

X

X

X

X

Luisteren Doel-/resultaatgericht Flexibiliteit EfficiĂŤnt archiveren

X

Onderhoud archiefbestanden

X

Leidinggeven Overwicht Conflicthantering Durf/Risico nemen Beinvloeden Management Innovatie Motiveren

- 56 -


Logistiek Management Logistiek heeft als doel goederenstromen beter, sneller en goedkoper te laten verlopen. Wilt u de interne en externe logistieke processen van uw organisatie optimaal beheersen? Dan is onze cursus Logistiek Management precies wat u zoekt. Daarmee verwerft u de kennis, inzichten, technieken en vaardigheden die nodig zijn om uw rol binnen de organisatie goed te kunnen vervullen.

De training

Na afloop van de cursus weet u alles over logistieke concepten en de praktische uitvoering hiervan. U bent op de hoogte van de hedendaagse inzichten, procedures en systemen op het gebied van logistiek. U bent volledig voorbereid op de logistieke bedrijfsvoering in profit- en non-profitorganisaties. En u heeft kennis van leidinggeven en organisatiestructuren.

Wat leert u?           

Inleiding organisatieleer Inleiding logistiek De logistieke organisatie Goederen- en informatiestroom Material management Fysieke distributie Verbetermanagement Voorraadbeheer, MRP en DRP Supply chain management Logistiek projectmanagement Productieplanning

Voor wie?

De cursus Logistiek management is bestemd voor iedereen die zich binnen de organisatie bezighoudt met procedures en systemen op het gebied van de goederenstroom. Ook voor degene die aansturing willen geven aan de invoering van logistiek management binnen de organisatie.

Competenties

Doel/resultaatgericht | Plannen en organiseren | Zelfstandigheid | Omgevingsbewustzijn | Tact/Sensitiefgedrag| Samenwerken

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 6 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 57 -


Inkoop Management Grote organisaties beschouwen inkoop als één van de belangrijkste strategische aspecten bij de bedrijfsvoering. Alles begint bij de klant (de demand-kant) en de inkoper is de cruciale schakel richting de leveranciers, de supply-kant van de keten. De relatie met de leverancier speelt daarbij een steeds grotere rol. Samenwerking wordt belangrijker. De inkoper is meer en meer een verbindende factor.

De training

U bent mede verantwoordelijkheid voor de inkoop binnen uw organisatie en u wilt uw visie verruimen of u wilt een positie bekleden als professional die betrokken is bij de begeleiding van inkoopprojecten. Volg dan de opleiding “Inkoopmanagement”. In deze training leert u inzicht te krijgen in het volledige inkoopproces. Hierdoor beschikt u over een gespecialiseerde kennis met betrekking tot inkoopopdrachten. U leert per situatie de juiste inkoopstrategie toe te passen voor een bepaald product of dienst.

Wat leert u?  Ontwikkeling van de inkoopfunctie en omgaan met de dynamiek      

van de inkoopfunctie De evolutie van inkoopmanagement Uw leveranciers beter te evalueren Samenwerken met strategische leveranciers – partnership Een inschatting maken van de inkooptrends van de toekomst Rationalisatie van de leveranciersportefeuille De technieken om de aanbestedingen van A tot Z correct uit te voeren

Voor wie?

Voor iedereen met MBO werk- en denkniveau met een directe verantwoordelijkheid voor inkoop en voor iedereen die graag hun visie met betrekkeing tot inkoop wil verruimen.

Competenties

Initiatief | Plannen en organiseren | Zelfstandigheid | Omgevingsbewustzijn | Tact/Sensitiefgedrag| Samenwerken | Zelfstandigheid | Doel-/ resultaat gericht

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 6 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 58 -


Voorraad en Magazijnbeheer Module 1 Goed magazijnbeheer vormt de basis voor een efficiënte goederenstroom. Is de voorraad aan producten te groot, dan kost dat investeringen en opslagruimte. Is de voorraad te klein, dan moet er "nee" verkocht worden en gaat de klant naar de concurrent. Voor de onderneming is het ook van groot belang om te controleren dat de voorraad niet mysterieus “verdwijnt”. Dit organiseren vraagt om praktijkmethodes, maar ook theoretische kennis.

De training

U ontwikkelt de kennis en vaardigheden die u nodig heeft als professioneel agazijnmedewerker/beheerder. Zo leert u alles over ontvangst, opslag, warehousing en transport van goederen. Daarbij leert u rekening te houden met de veiligheidsvoorschriften, kwaliteitseisen en wettelijke richtlijnen.

Wat leert u?        

Inleiding voorraadbeheer Inzicht in productlevenscyclus en conjunctuur Goederenstroombeheersing Beheer van voorraden (systematiek en verantwoordelijkheden) Goederenontvangst en –opslag Voorraden: functie, soorten, indeling, portfolio Kosten verbonden aan de voorraad Productidentificatie

Voor wie?

Deze training is bestemd voor medewerkers van: magazijnen, warenhuizen, distributiecentra of logistieke afdelingen. Ook voor afdelingsmedewerkers en kantoorpersoneel die het voorraadbeheer organiseren is dit een noodzakelijke training. Bent u leidinggevende en wilt u meer weten over uw magazijn- of voorraadbeheer, dan bent u uiteraard ook van harte welkom.

Competenties

Doel/resultaatgericht | Plannen en organiseren | Zelfstandigheid | Omgevingsbewustzijn | Tact/Sensitiefgedrag| Samenwerken |Initiatief

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 6 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 59 -


Voorraad en Magazijnbeheer Module 2 “De klant staat centraal”, dat is het uitgangspunt van vele organisaties. Het aanleveren van de juiste goederen op de juiste tijd en uiteindelijk voldoen aan de vraag van de klant is daarom erg noodzakelijk.

De training

Tijdens de training Voorraad – en Magazijnbeheer 2 staat de efficiëntie en het aansturen van goederen centraal. U wordt voorbereid op een hoger niveau van magazijnbeheer. Daarbij krijgt u zowel de technische, alsook de onderdelen, die gericht zijn op het beheren van een magazijn onder de knie.

Wat leert u?       

Problematiek rondom voorraden Onderbezetting, ruimte tekort, ordening, accuratesse Bestelhoeveelheden Seriegrootte Relatie tussen geldstroom en voorraden Voorraadinventarisatie en derving Voorbereiding, uitvoering en afronding van de inventarisatie  Servicegraad en veiligheidsvoorraad  Beleid: logistieke doelen, assortimentsbeheer  Initiatief nemen en adviesrol aan het management

Voor wie?

Deze training is bestemd voor medewerkers van: magazijnen, warenhuizen, distributiecentra of logistieke afdelingen. Ook voor afdelingsmedewerkers en kantoorpersoneel die het voorraadbeheer organiseren is dit een noodzakelijke training. Bent u leidinggevende en wilt u meer weten over uw Voorraad- en Magazijnbeheer, dan bent u uiteraard ook van harte welkom. De cursisten die de training “Voorraad- en Magazijnbeheer 1” hebben gevolgd kunnen eveneens het tweede deel van de training volgen.

Competenties

Doel/resultaatgericht | Plannen en organiseren | Zelfstandigheid | Omgevingsbewustzijn | Tact/Sensitiefgedrag| Samenwerken

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 6 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 60 -


Archiveren Organisaties hebben te maken met grote hoeveelheden documenten en die nemen alleen maar toe. De documenten moeten correct verwerkt en opgeslagen worden. In een ongecontroleerde situatie komen documenten veelal op willekeurige plaatsen terecht. Dit brengt hoge operationele kosten met zich mee. Wilt u uw bestanden zo goed mogelijk archiveren, dan is dit dé training voor u!

De training

In deze training leert u handige tips en noodzakelijke technieken om documenten efficiënt en effectief te beheren en archiveren.

Wat leert u?

 Inhoud archiveren  Omgaan met documenten zowel schriftelijk als    

digitaal Archiveringsprocedure Kwaliteitseisen voor archieven Het beheren van archieven Organiseren van processen en informatie

Voor wie?

 Secretaresses en assistenten (zonder specifieke secretaresseopleiding)

 Ondersteunend personeel  Archief afdelingen  Overige afdelingen die documenten fysiek of digitaal bewaren

Competenties

Ordenen | Zorgvuldigheid | Zelfstandigheid | Doel- resultaatgericht | Onderhoud archiefbestanden | Efficiënt archiveren | Initiatief

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy Open inschrijvingen: Duur: 4 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 61 -


Human Resource Management  Psychologie en Organisatie  Arbeidsrecht in de Praktijk  Beoordeling- en functioneringsgesprekken

Personeel en Organisatie

SMART Suriname – Training & Co nsultancy 2013

- 62 -


Assertiviteit Tact/Sensitief gedrag

Arbeidsrecht in de Praktijk

Psychologie en Organisatie

Competentie

Human Resource Management

Training

Beoordeling- en functioneringsgesprekken

Competenties

X X

X

X

Confronteren Gespreksvaardig

X

Initiatief

X

Samenwerken

X X

X

Omgevingsbewustzijn

X

X

Plannen en organiseren

X

X

X

Zorgvuldigheid

X

X

X

Schriftelijke Communicatie

X

Zelfstandigheid

X

Stressbestendig

X

Luisteren Doel-/resultaatgericht

X X

X

Flexibiliteit

X X

Onderhandelen Mondelinge Communicatie

X

X

Leidinggeven Efficiente beoordeling

X

Conflicthantering

X

Durf/Risico nemen Beinvloeden Prestatiebevordering

X X

- 63 -


Human Resource Management Module 1 De HRM functie is uitgegroeid tot een integraal onderdeel van het algemeen management, waarbij de mens, werk en organisatie samenkomen. De HR-Manager adviseert het management over het personeelsbeleid. De afdeling HRM moet het bedrijfsbeleid ondersteunen met een goede en efficiënte personeelszorg.

De training

Tijdens de training Human Resource Management bereiden we je voor op een leidinggevende en adviserende functie. De nodige vaardigheden voor het adviseren en ondersteunen van het management en de directie op het gebied van personeel en organisatie wordt ook aangeleerd waarbij zowel de sociale als de zakelijke kant van de organisatie worden toegelicht.

Wat leert u?        

HR-beleid HR Instrumenten Werving en Selectie Solicitatiegesprekken voeren Arbeidsrecht: De overeenkomst Functionerings en beoordelingsgesprekken Human Resource Development Competentiegericht werken

Voor wie?

Human Resources zijn voor iedere organisatie een kritieke succesfactor. Wanneer uw HRM afdeling effectief is georganiseerd is, kunnen de strategische doelstellingen in uw organisatie eenvoudig en met succes behaald worden.

Competenties

Gespreksvaardig | Schriftelijke Communicatie | Mondelinge Communicatie| Zorgvuldigheid |Zelfstandigheid |Plannen en organiseren | Doel/resultaat gericht | Omgevingsbewustzijn | Tact/Sensitiefgedrag | Initiatief

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 6 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 64 -


Human Resource Management Module 2 Human Resource Management (HRM) is personeelsbeleid dat op een bepaalde manier wordt ingevuld. Het uitgangspunt van HRM is dat werknemers niet worden gezien als een kostenpost, maar als 'menselijk kapitaal'. Een optimaal gebruik van de talenten en mogelijkheden van de medewerkers komt de hele organisatie ten goede.

De training

Bij HRM gaat het om het zorgvuldig omgaan met 'menselijk kapitaal' in organisaties. Personeel wordt gezien als een bepalende factor voor het succes van een onderneming. In die zin is HRM meer dan enkel personeelsbeleid. HRM gaat een stap verder en richt zich ook op de ontwikkeling van de medewerkers.

Wat leert u?    

   

HR Beleid (advanced) Performance Management Praktisch Personeelsmanagement Assessment, psychologische testen en persoonsonderzoeken Effectief Verzuimbegeleiding Communicatie Technieken Inleiding Arbeidsrecht – Ontslagrecht Arbeidsmarkt Communicatie

Voor wie?

Human Resources zijn voor iedere organisatie een kritieke succesfactor. Wanneer uw HRM afdeling effectief is georganiseerd is, kunnen de strategische doelstellingen in uw organisatie eenvoudig en met succes behaald worden.

Competenties

Gespreksvaardig | Schriftelijke Communicatie | Mondelinge Communicatie| Zorgvuldigheid |Zelfstandigheid |Plannen en organiseren | Doel/resultaat gericht | Omgevingsbewustzijn | Tact/Sensitiefgedrag | Initiatief

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 6 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 65 -


Psychologie en Organisatie Medewerkers moeten niet alleen aan bepaalde eisen van vakbekwaamheid voldoen en productief zijn. Ze moeten ook voldoening hebben in hun werk en efficiënt in een organisatievorm kunnen functioneren. Meestal geldt: hebben mensen het naar hun zin aan het werk, beïnvloedt dat de werkhouding positief. Hoe zorg je dat je medewerkers tevreden zijn en blijven? Hoe ga je om met veranderingen in een organisatie? En hoe beïnvloed je de arbeidsprestaties?

De training

Tijdens de training Organisatiepsychologie gaan we in op de psychologie van de organisatie. Op een interactieve wijze leert u over diverse organisatiestructuren en het doel dat ze beogen. Ook wordt ingegaan op organisatieverandering en de factoren die daarbij bepalend zijn voor het succes. Bovendien leer je omgaan met weerstand tegen organisatieverandering. Andere onderwerpen die in deze training aan bod komen zijn: communicatie, leiderschap, de invloed van politiek gedrag binnen organisaties, groepsdynamica, het managen van groepen en besluitvormingsprocessen.

Wat leert u?         

Psychologische inzichten toepassen op de werkvloer Arbeids- en organisatiepsychologie U bent in staat mensen en groepen sterker te laten functioneren De talenten en competenties van werknemers in kaart brengen Inzicht in groepsdynamica en dit proces beïnvloeden Het vertrouwen van mensen behouden of herstellen Het belang van employability en competentiemanagement Stromingen in de psychologie U leert wat mensen drijft en intrinsiek motiveert

Voor wie?

Deze cursus is voor iedereen die te maken heeft met:  Veranderingstrajecten  Leidinggeven aan medewerkers  Plannen, organiseren en motiveren van mensen  En verder iedereen die interesse heeft in psychologie en het gedrag van mensen.

Competenties

Tact/Sensitief gedrag | Plannen en organiseren | Omgevingsbewustzijn | Zorgvuldigheid |Assertiviteit | Samenwerken |Overtuigen en beïnvloeden

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 6 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 66 -


Arbeidsrecht in de praktijk Hoe zeker bent u ervan dat uw arbeidscontracten nog steeds voldoen aan de laatste wetgeving? Weet u zeker dat uw afspraken over werktijden, reistijden, beloning, ziekte en vakantie wel geldig zijn? In welke gevallen en hoe mag u contracten verlengen of wijzigen? Zijn uw concurrentie-, studie- en boetebedingen goed opgesteld? En kent u de verstandigste manier om een contract te beëindigen?

De training

Het Arbeidsrecht blijft continu in beweging. Maar het is voor u en uw organisatie van onmisbaar belang te weten wat er volgens ons arbeidsrecht allemaal mogelijk en onmogelijk is. Wat het betekent voor uw praktijk! Deze praktische training zorgt ervoor dat u op een interactieve manier volledig op de hoogte wordt gebracht van de laatste veranderingen binnen de wet- en regelgeving. En dat levert u dé instrumenten om effectief en professioneel in te kunnen spelen op uw praktijksituaties!

Wat leert u?          

Inleiding Arbeidsrecht Kwalificatie arbeidsrelatie Inhoud van het arbeidscontract Wijziging van contract en arbeidsvoorwaarden Proeftijd en verlenging van contracten Bedingen en boeten op overtreding Goed werkgever en goed werknemer gedrag Ziekte en arbeidsongeschiktheid Ontslagrecht Actuele ontwikkelingen en de gevolgen

Voor wie? De training Arbeidsrecht in de praktijk is bedoeld voor Directie, Management, HRM-Managers, HRM-offices en medewerkers van de Salarisadministratie.

Competenties Doel/resultaat gericht | Plannen en organiseren | Zelfstandigheid | Omgevingsbewustzijn | Tact/Sensitiefgedrag

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 6 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 67 -


Functionerings- en beoordelingsgesprekken Mensen zijn de bouwstenen van uw organisatie. Stel je eens voor: je kunt op een duidelijke en conflictloze manier moeilijke gesprekken voeren met je medewerkers. Je bent in staat om de capaciteiten van je werknemers te identificeren en te benutten. Je weet een klimaat van wederzijds respect en vertrouwen op te bouwen en gesprekken op een prettige manier te sturen. Wat zou je dat waard zijn?!

De training

U communiceert als leidinggevende geregeld met uw werknemers. U hebt als leidinggevende de taak uw werknemers te motiveren, sturen en de optimale capaciteiten te benutten. Er kunnen allerlei storingen optreden tijdens een gesprek met uw werknemer: negatieve eerste indruk, onvoldoende luisteren, te weinig informatie geven of vragen, spanningen en/of conflicten.

In al deze situaties is het belangrijk u bewust te zijn van wat er gebeurt. In deze training leert u alle vaardigheden om een effectief een efficient functionerings-en beoordelingsgesprek te voeren met uw werknemers.

Wat leert u?

 Het optimal benutten van de capaciteiten van uw    

werknemers Het bijsturen en stimuleren van uw werknemers ter bevordering van de prestaties Het opstellen van een actieplan samen met uw werknemers Het beoordelen van uw werknemers aan de hand van gerealiseerde doelstellingen die voortgevloeid zijn uit eerdere gesprekken Het verbeteren van de onderlinge samenwerking

Voor wie?

Voor degenen die de optimale beschikbare capaciteiten willen benutten voor het bereiken van het optimale resultaat.

Competenties

Prestatiebevordering | Gespreksvaardig | Samenwerken | Conflicthantering | Luisteren | Flexibiliteit | Mondelinge Communicatie | Efficiënte beoordeling

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 3 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 68 -


Microsoft Word 2007 - 2010  Microsoft Excel 2007 -2010  Microsoft Powerpoint 2007 - 2010  Microsoft Outlook 2007 - 2010

Computervaardigheden

SMART Suriname – Training & Co nsultancy 2013

- 69 -


Competenties

Microsoft Outlook

Microsoft Powerpoint

Microsoft Excel

Competentie

Microsoft Word

Training

Assertiviteit Tact/Sensitief gedrag Confronteren Gespreksvaardig Initiatief Samenwerken Omgevingsbewustzijn Plannen en organiseren

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Stressbestendig Zorgvuldigheid Schriftelijke Communicatie Zelfstandigheid Luisteren Doel-/resultaatgericht Flexibiliteit Onderhandelen Mondelinge Communicatie Leidinggeven Overwicht Klantgericht Durf/Risico nemen Beinvloeden Management Innovatie Motiveren

- 70 -


Microsoft Word 2007 - 2010 De computer is onmisbaar geworden in het professioneel voeren van uw bedrijf. Een goede beheersing van computervaardigheden levert u een enorme verbetering in kwaliteit en snelheid van uw werk.

De training

Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma op dit moment. In het bedrijfsleven is veel vraag naar kennis van tekstverwerking. Iedereen die achter een computer werkt, heeft een goede kennis nodig van Microsoft Word.

Wat leert u?       

Introductie Microsoft Word Bestanden en mappen beheren Tekenopmaak Alinea´s bewerken Pagina's indelen Een document illustreren Afbeeldingen bewerken

Voor wie?

Voor een ieder die deze bijna onmisbare basis computervaardigheden wil aanleren voor zowel zakelijke als privé doeleinden.

Competenties

Doel/resultaatgericht | Plannen en organiseren | Zelfstandigheid| Zorgvuldigheid| Klantgericht

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 5 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 71 -


Microsoft Excel 2007 - 2010 De computer is onmisbaar geworden in het professioneel voeren van uw bedrijf. Een goede beheersing van computervaardigheden levert u een enorme verbetering in kwaliteit en snelheid van uw werk.

De training

Excel is het rekenprogramma van Microsoft. Veel bedrijven gebruiken dit voor hun administratie, hun boekhouding of voorraadbeheer. Excel is ook onmisbaar voor het maken van (financiele) analyses en bedrijfsrapportages. Voor iedere werkomgeving van groot belang.

Wat leert u?               

Introductie Microsoft Excel Opbouw werkblad Celinhoud wijzigen Formules en berekeningen De vulgreep Celopmaak Getalnotatie Page layout Eigenschappen View panels Databeheer Draaitabellen Celverwijzingen Exporteren van gegevens Grafieken

Voor wie?

Voor een ieder die deze bijna onmisbare basis computervaardigheden wil aanleren voor zowel zakelijke als privé doeleinden.

Competenties

Doel/resultaatgericht | Plannen en organiseren | Zelfstandigheid|Zorgvuldigheid|Klantgericht

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 5 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 72 -


Microsoft PowerPoint 2007 - 2010 De computer is onmisbaar geworden in het professioneel voeren van uw bedrijf. Een goede beheersing van computervaardigheden levert u een enorme verbetering in kwaliteit en snelheid van uw werk.

De training

Het programma PowerPoint geeft u alle middelen om binnen enkele ogenblikken een professionele presentatie te maken. PowerPoint is tegenwoordig een must voor iedereen die presentaties geeft.

Wat leert u?        

Introductie Microsoft Powerpoint Presentaties beheren Presentaties delen en verzenden Een presentatie structureren Dia's van tekst voorzien De lay-out aanpassen Dia's illustreren Objecten en afbeeldingen bewerken

Voor wie?

Voor een ieder die deze bijna onmisbare basis computervaardigheden wil aanleren voor zowel zakelijke als privé doeleinden.

Competenties

Doel/resultaatgericht | Plannen en organiseren | Zelfstandigheid|Zorgvuldigheid|Klantgericht

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 5 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 73 -


Microsoft Outlook 2007 - 2010 De computer is onmisbaar geworden in het professioneel voeren van uw bedrijf. Een goede beheersing van computervaardigheden levert u een enorme verbetering in kwaliteit en snelheid van uw werk.

De training

Met het programma Outlook wordt het versturen van berichten voor iedere computergebruiker gemakkelijk gemaakt.

Wat leert u?           

Introductie Microsoft Outlook Een bericht maken en verzenden Beheer van vensters en toegang tot mappen Agenda in Outlook Het herinneringsvenster gebruiken Contactpersonen in Outlook Taken beheren Notities beheren Een afspraak of gebeurtenis maken Agenda personaliseren Contactpersonen indelen

Voor wie?

Voor een ieder die deze bijna onmisbare basis computervaardigheden wil aanleren voor zowel zakelijke als privé doeleinden.

Competenties

Doel/resultaatgericht | Plannen en organiseren | Zelfstandigheid| Zorgvuldigheid| Klantgericht

Inschrijfprocedure

U kunt u inschrijven door te bellen naar 492424 / 490636 of via onze website www.smartsuriname.sr.

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy

Open inschrijvingen: Duur: 5 lesdagen Aantal: max. 20 personen Lesmateriaal: inclusief Data en prijzen staan vermeld in de bijlage en op onze website. In-Company: Vanaf 12 personen wordt de training ook In-Company gegeven.

- 74 -


Etiquette  Teambuildings activiteiten & workshops

Workshops & Teambuildingsactiviteiten

SMART Suriname – Training & Co nsultancy 2013

- 75 -


Teambuildings activiteiten & workshops ‘’Voor denkers en doeners’’ Met uw bedrijf of afdeling tijdens een leuke, inspirerende en ondernemende dag werken aan het groepsgevoel en… tegelijkertijd iets leren? Op een ludieke manier leert u over een onderwerp terwijl jullie als groep elkaar beter leren kennen.

Activiteiten           

Etiquettetraining Teambuilding/ samenwerking dag Sportieve dag APK spel Lichaamstaaltraining Speurtocht Computertraining Mindfullness Een gezonde voedingsstijl Bewegen op muziek Fitness op de werkvloer

Workshops  Inspirerend en overtuigend spreken  Management en leiderschap op basis van      

invloed versus macht Gestructureerd en treffend schrijven Persoonlijke effectiviteitontwikkeling Creatief en oplossingsgericht denken Coaching vaardigheden Effectief vergaderen Persoonlijk inzicht en beïnvloedingsvaardigheden

Wij bieden workshop en activiteiten op maat. Heeft u een leuk idee voor uw bedrijf en staat het er niet tussen? Neem contact met ons op, en wij proberen aan al uw eisen te voldoen.

- 76 -


Etiquette “You never get a second chance to make a first impression”

De Training

Met de juiste omgangsvormen zorgt u ervoor dat u een goede indruk achterlaat vanaf de eerste minuut. De juiste kennis van etiquette leert u bewust te zijn van hoe u overkomt op anderen en hoe u dit kunt beïnvloeden. U leert u aan te passen in iedere situatie. Etiquette is de smeerolie van sociale contacten. Als u eenmaal weet hoe het werkt hoeft u er niet meer mee bezig te zijn, en kunt u uw aandacht richten op waar het werkelijk omgaat: zaken doen met succes! Deze etiquettetraining geeft u zelfvertrouwen en daarmee ook een voorsprong.

Wat leert u?      

(Zakelijke) gedragsregels Internationale verschillen Kledingvoorschriften Tafelmanieren Gesprekstechnieken Lichaamstaal en gebaren

Voor wie?

 Een ieder die zijn of haar omgangsvormen met succes wil verbeteren en daarmee meer zelfvertrouwen wil krijgen.

Competentie

Omgeving bewustzijn | Luisteren | Flexibiliteit | Mondelinge Communicatie

Certificaat

Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van SMART Suriname – Training & Consultancy.

- 77 -


Toelichting op competenties •

Assertiviteit Opkomen voor je eigen mening, rechten en standpunten zonder je gesprekspartner(s) agressief te benaderen zodat zij in hun waarde blijven.

Beïnvloeden Iemand of iets proberen te veranderen.

Conflicthantering Belangentegenstellingen met een grote emotionele lading op een tactvolle wijze hanteren en oplossen.

Confronteren Op een directe manier het gedrag van de ander ter sprake brengen, zodat deze bewust wordt van zijn gedrag en de effecten daarvan op anderen.

Doel-/ resultaatgericht Wie resultaatgericht is, spant zich actief in om concrete resultaten en/of doelstellingen te halen. Bij tegenslagen geef je niet op en houd je de uitgezette lijn voor ogen.

Durf/ risico nemen Risico's durven nemen om een bepaald gunstig resultaat te bereiken, ook als dat nadelige gevolgen kan hebben voor je eigen situatie.

Flexibiliteit Je eigen houding en opvattingen vrijwillig aanpassen aan veranderende omstandigheden in je werkomgeving.

Gespreksvaardig Het bezitten van vaardigheden als luisteren, spreken, concentratie die nodig zijn om te communiceren.

Initiatief Uit eigen beweging, zonder aansporing van buitenaf, actie ondernemen of actie in gang zetten, in plaats van af te wachten.

Klantgericht Een hoge prioriteit geven aan tevredenheid van klanten of interne medewerkers, en aan het verlenen van service of hulp en daarnaar handelen.

Leidinggeven Sturen van het gedrag van een andere medewerker of groep medewerkers.

Luisteren De kern van iemands boodschap ontdekken in diens communicatie; merkbaar aandacht en ruimte geven aan de ander, op reacties ingaan en kunnen doorvragen.

- 78 -


Mondelinge Communicatie Het effectief mondeling overbrengen van boodschappen aan anderen.

Omgevingsbewustzijn Beschikken over een goede kennis van organisatorische, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren.

Onderhandelen Optimale resultaten boeken bij gesprekken met tegenstrijdige belangen.

Overwicht Mandela heeft het, Clinton ook. Wanneer zij een besluit nemen, is er niemand die protesteert. Wanneer zij iets zeggen, luistert iedereen aandachtig. Ze beschikken allebei over een natuurlijk overwicht.

Plannen en organiseren Het ordenen van wat bereikt moet worden en daarin structuur aanbrengen.

Samenwerken Bijdragen in het samen werken aan gemeenschappelijke doelen, door zo nodig niet het eigen belang voorop te stellen, en andermans belang mede te dienen.

Schriftelijke Communicatie Denkbeelden en informatie duidelijk en begrijpelijk in woorden vatten/ op schrift stellen, de essentie op maat overbrengen op andermans niveau, vindingrijk en met gevoel voor uitgebreidheid en timing.

Stressbestendig Met de spanning die door tijdsdruk, tegenslag of teleurstelling wordt veroorzaakt goed omgaan door effectief en terzake doende te blijven functioneren.

Tact/ Sensitief gedrag Zodanig inspelen op de gedachten/ gevoelens / het standpunt / de situatie van de ander dat onnodige irritaties voorkomen of weggenomen worden.

Zelfstandig Correct uitvoeren van werk, zonder ondersteuning of toezicht van anderen.

Zorgvuldigheid Netjes en nauwkeurig werken, en op correcte manier omgaan met informatie en gegevens.

- 79 -


“It’s not how good you are.. It’s how good you want to be

Madeliefjestraat 25, Paramaribo T: 492424/490636 E: info@smartsuriname.sr W: www.smartsuriname.sr

- 80 -

Trainingsgids SMART Suriname 2013  

Onze trainingsbrochure

Trainingsgids SMART Suriname 2013  

Onze trainingsbrochure

Advertisement