Page 1

Løpsinformasjon for alle deltakere

og alle som kjenner noen som skal delta i løpet!

9 dager igjen! Snart smeller startskuddet for Bodøløpet 2011!


Sommer med

Friskhuset

Gratis sommertrening! Tegn medlemskap ved Friskhuset Bodø i juni eller juli og få første måned gratis + fri innmelding!* (Spar inntil kr.818,-) Ta turen innom en av våre avdelinger i Bodø eller fyll ut “Bli medlem” skjema på www.friskhuset.no. Friskhuset er stolt samarbeidspartner til:

*Tilbudet gjelder nytegning av medlemskap med 13 måneders bindingstid (12 betalende måneder). Tilbudsperiode er 1.juni - 31.juli 2011.

2


DESIGN: BODØ NU

g e d ed gen r e b For eseson t! e p p ø ø l l til Bodø og

Fotanalyse og formstøpte såler fra Intersport!

Formstøpte såler som kan brukes til alle dine sko og støvler.

1

Sli Sl lik ik gj gjø jør ør vi de de det: et: t: t: 

Ste St S ttep ep p1ghhƒhg\gkcgh]l \af]k[Yff]k^gj ^j Y

 

2

Som eneste sportskjede i landet har vi gleden av å tilby Footbalance. Som faghandel innenfor sport er det viktig for oss å kunne tilby deg den absolutt beste løsningen når det gjelder å tilpasse såler for deg. Ca 60% av oss har føtter med enten over- eller underpronasjon. Dette kan gi belastningsskader over tid og bør korrigeres. Mange tenker på dette ved kjøp av løpesko, men hva med såler til sykkelsko, tursko, gummistøvler eller fotballsko? Ta turen innom oss for en hyggelig turprat. Hos oss kan du få gratis skanning av føttene slik at vi kan hjelpe deg med å velge riktig fottøy. Ha en fin sommer og god tur i fjell og fjære.Ste St tep ep 2 Ste St tep ep 3

ffge_Yf_YnZad\]f] ¬ $g_ n ƒjgh]j Yl¬j Yn\]cc]k&

 hk ƒd]f$g_lYj]l ]f\afhƒ]fkh]kaYd l]&<]j]l l]jcdahh]k  \m`Yj]fk ƒd]\mcYf  Y_kkcgg_kl¬ n d]j& 599 9 ,-

3

3

FO FO OOT OTB TBA BALA LANCE CE ]k ƒd]j$±kcj]\\]j f]^¬l l]j&

3

Hilsen daglig leder i Intersport Bodø Jørgen Pedersen.

Gode tilbud på Nike og Asics løpesko

Nike Lunarglide+2

Nike Lunarglide+2W

Asics Gel Virage

Asics Gel Cumulus 12

Før 1299,-

Før 1299,-

Dame/herre. Før 999,-

Dame/herre. Før 1299,-

999,699,999,Stort utvalg i treningstøy!

999,SE ALLE NYHETENE FRA

Vi gir deg

15% RABATT på alt av treningstøy før starten av Bodøløpet!

INTERSPORT BODØ GLASSHUSET TLF.: 75 54 98 50 INTERSPORT BODØ TREKANTEN TLF.: 75 51 44 45

3


Kråkesølv går for gull Kråkesølv bytter ut scene og instrumenter med asfalt og pustebesvær. De relativt utrente musikerne er forberedt på blod, svette og tårer under årets Bodøløp. Av MARKUS ANDRÉ JENSEN

− Man burde bli sliten og gå rett på melkesyra i løpet. Det er viktig at løpet blir utrolig tungt, og en pinelse å komme igjennom. Ingen kan beskylde bandets antatt best trente, Petter Unstad, for overdreven optimisme i forkant av løpsfesten 18. juni. Tre av medlemmene i Kråkesølv er villige til å gi alt under løpet, men er fullstendig klar over at treningsgrunnlaget deres kanskje ikke er ideelt i forkant av en slik kraftanstrengelse. Halvmaraton. Mens Thomas Litangen og Kristoffer Unstad går for en nøktern distanse i form av 10-kilomteren, har yngstebror Unstad gitt klar beskjed om at hvis det skal være noe vits i å løpe, er det halvmaratonen som skal gjennomføres. Petter er klar på hvorfor folk burde følge hans eksempel og snøre på seg joggeskoene 18. juni. − Jeg vil oppfordre folk til å løpe fordi det er en unnskyldning for å trene. Han har også svaret klart når det gjelder hva som må til for å motivere seg til å gi alt. − Utfordre gjerne en person du hater, en nemesis, til å løpe. En det blir for drøyt å tape mot. Gutta er skjønt enige om at Thomas er den med dårligst forutsetning for å gjennomføre et bra løp, mens Petter er i best form. Kristoffer blir imidlertid trukket frem som en farlig underdog på lengre distanser. − Han har en typisk maratonkropp, det er viktig, sier Petter. − Kristoffer er en ringrev på langdistanse, mener Thomas. Uansett hvem som presterer best av gutta, mener de at Bodø trenger et arrangement som Bodøløpet. − Jeg tror absolutt Bodø er klar for løpet, sier Kristoffer. − Det er mange hobbymosjonister her, og byen trenger slike arrangement. Jeg håper det blir en tradisjon, og liker konseptet med å utfordre folk. Håper det blir et bra mangfold som stiller til start!

4

Treningsuhell. Selv om alle tre har vært innom forskjellige idretter, og da først og fremst fotball, kan ingen skryte på seg å ha gjort en spesielt god jobb med forberedelsene til et løp som dette. For å illustrere hvordan det står til med formen, drar Kristoffer frem et eksempel fra romjula. De siste to årene har han nemlig, i likhet med Thomas og Petter, spilt på X Rockeklubbs lag i den tradisjonelle romjulsturneringa i fotball. Selv om han påpeker at han på ingen måte er bankers i startoppstillingen, er han alltid forberedt på å gjøre en jobb som innnbytter. Det var da også meningen under fjorårets første kamp mot ungfolene i Junkeren All-Stars. Kristoffer kommer inn, og må umiddelbart ta et tungt defensivt løp. En pasning blir slått, en pasning Kristoffer er overbevist om at han kan bryte. Han kaster seg inn i en slags sklitakling, med det resultat at ballen triller i eget mål. Han prøver å komme seg på beina igjen, men kjenner en intens smerte i ryggen. − Det ble selvmål og et godt gammelt hekseskudd i ryggen. Jeg ble rett og slett satt ut av spill resten av turneringa! Thomas forteller at også han har gått på en smell eller to i treningssammenheng. Da han stilte opp til sin første gymtime på videregående skole, var han innstilt på å vise seg frem for sine nye klassekamerater. Elevene ble beordret til å jogge en jevn stigning på omlag en kilometer, for så å vende tilbake til utgangspunktet utenfor skolen. − Jeg regnet jo med at jeg var i relativt bra form, jeg hadde jo spilt fotball for tre år siden. I tillegg trodde jeg at nivået i en medieklasse var så som så... Med det i bakhodet la Thomas optimistisk av gårde i et forrykende tempo. Tilbaketuren ble imidlertid ikke helt som planlagt. Det svartnet for den optimistiske joggeren, og en etter en hentet mer eller mindre utrente klassekamerater ham inn igjen. Det gjenstår å se om han får en bedre opplevelse i den litt flatere traséen i Bodøløpet. Folkefest. Kråkesølv håper den jevne bodøværing kommer seg ut i løypa når startskuddet går, og har en utfordring til en felles musikant å komme med. − Jeg vil gjerne utfordre Terje Berg til å løpe Bodøløpet, forteller Petter. − Jeg har, etter å ha sett ham på bedriftstrening noen ganger, lyst til å se ham fullføre løpets fem-kilometer. Jeg mener han har potensiale til å gjøre det bra på den distansen. Kristoffer er klar på hva han vil ha ut av løpet. − Målet mitt er å bli skikkelig sliten. Ikke bare fullføre, men komme i mål til ei tid jeg er fornøyd med. − Hvorfor skal folk løpe Bodøløpet? − Fordi det er artig å løpe, i alle fall de første 50 meterne!

THOMAS LITANGEN Alder: 21 Distanse: Ikke bestemt. Tror det blir 10, hvis jeg kommer meg på mølla før løpet. Treningsgrunnlag: Tross ung alder har jeg hatt et langt opphold fra trening. En time i uka med bedriftsfotball. Kosthold: Vegetarisk. Innslag av fisk og meieriprodukter. Form etter egen vurdering: Ikke bra. Stagnert, men mottakelig for en sukkereffekt. Best trent i bandet: Petter, men Kristoffer er en ringrev på langdistanse. Dårligst trent i bandet: Meg selv, definitivt. Selv om jeg i musikksammenheng bruker mest energi. Sex før løpet: Ja, helt klart. Beste treningstips: Ligger i psyken. Tenk at det er det siste du gjør før du dør. Kvelden før løpet: Da skal man gå seg en tur. Så skal man slappe av med noe snacks. Altså en vanlig fredagskveld. Etter løpet: Bankett med venner og bekjente. Idrettsidol: Olaf Tufte.


5


6

KRISTOFFER MAGNUS NOHR UNSTAD Alder: 22 Distanse: Tror jeg går for 10 kilometer, vil jo ikke dø. Vil helst være i live når jeg kommer i mål. Treningsgrunnlag: Ganske lite, ufattelig svakt i år. Skammelig. Har tidligere tatt meg en joggetur i ny og ne, men ikke i år. Jogga litt før jul, men i jula skjer det jo ting i form av gastronomiske fristelser. Kosthold: Holder meg unna rødt kjøtt og hvitt kjøtt. Spiser bare fisk og grønnsaker. Er velsignet med en forlovede som er utrolig bra til å lage mat. Katarina er usedvanlig flink der. Form etter egen vurdering: På lik linje med en gjennomsnittlig indierocker. Vil helst være litt over det. I forhold til andre nordnorske dialektrockere er jeg bra, tror jeg. Best trent i bandet: Til tross for at vedkommende har gått opp

over 20 kilo, er Petter fortsatt best trent. Det til tross for at han har vært igjennom en tung Norgesturné, og det sier sitt om resten av bandet. Dårligst trent i bandet: Er konfliktssky og redd for å lage dårlig stemning. Tror ikke Fredrik er dårligst trent. Tror det er Thomas, han veier såpass lite at det er begrenset hvor god form han kan være. Han ser bra ut, men kondisen er ikke helt på topp. Sex før løpet: Ja, hvorfor ikke. Beste treningstips: Ta naturen i bruk, mitt syltynne grunnlag er lagt i maskinisten. Mange fine løyper. Kvelden før løpet: Idéelt sett ser jeg en god actionfilm, tror jeg går for Heat. Lager meg en stor og god smoothie, og legger meg i relativt god tid. Etter løpet: Umulig å si. Har aldri vært i en sånn situasjon. Idrettsidol: Dennis Bergkamp. Han er hellig. En legende.


PETTER WALDEMAR NOHR UNSTAD Alder: 20 Distanse: Halvmaraton. Treningsgrunnlag: Det dårligste treningsgrunnlaget jeg har hatt på mange år. Trener fotball primært, har brukt tredemølla for å trene meg opp igjen etter en nedbrytningsperiode på fire måneder grunnet turné. Kosthold: Mye mat. Er en storspist kar. Den eneste av oss tre som spiser kjøtt, ikke redd for å ta meg et godt stykke protein. Form etter egen vurdering: Er i helt grei form. Er ikke i rute til min planlagte seier i Bodøløpet, desverre, men kommer uansett til å gå i brudd. Best trent i bandet: Meg. Kristoffer er en underdog på langdistanser, han har kroppen til det. Jeg er mer en mellomdistanseløper.

Dårligst trent i bandet: Thomas. Sex før løpet: Man burde ha ganske mye sex. Beste treningstips: Å late som om man gjennomfører noe legendarisk hver gang man trener. Lat som om du vinner femmila hver gang du jogger i mål, for å klare å ta deg ut 100 %. Kvelden før løpet: Spis noe snacks og se en film. Etter løpet: Har lyst til å være så kake at jeg må spy etter løpet. Så prøver jeg å komme meg hjem i levelig form, for deretter å bli sittende altfor lenge i løpetøyet før man går i dusjen. Idrettsidol: Tony Adams. Beundringsverdig kombinasjon av alkoholiker og fotballspiller på toppnivå. Han viser at det er mulig!

7


Nordlandsbanken - et selskap i DnB NOR-konsernet

TRUE BABY I U

B

O

L

I

G

L

Å

N

F

O

R

U

N

G

E

3,40 % FOR DEG MELLOM 18-33 ÅR Priseksempel Boliglån Ung (BLU) for helkunde under 34 år med lån i Nordlandsbanken: Lånebeløp kr 1 700 000, innenfor 90 % av verdi av egen bolig og 20 års løpetid. Nominell rente 3,40 % p.a. Annuitetslån med effektiv rente 3,51 % p.a. inkl etabl.omkostninger kr 1 750 og termingebyr kr 35. Samlet kredittbeløp og -kostnader kr 2 355 687. Prisen er per 01.02.2011 og kan bli endret.

Telefon 08900

8

I www.nordlandsbanken.no

En stolt nordlending!


Vi byr på kveldsbuffét med hyggelig beliggenhet midt i sentrum.

Clarion Collection Hotel Grand Bodø i Storgata 3, 8006 Bodø Tlf. 755 46100 I www.choicehotels.no

Feel at home. 9


Alt du trenger før Bodøløpet

Lurer du på hvordan du melder deg på, hvor løypetraséen går, eller hvor du henter startnummeret ditt? Her er all praktisk informasjon du behøver før Bodøløpet. Av MARKUS ANDRÉ JENSEN

Start- og målområde er ved Bodø rådhus.

PÅMELDING: Du kan melde deg på via nettsiden vår http://www.bodolopet.no/. Der finner du påmeldingsskjema for kredittkort og PayPal. Dersom du ikke har mulighet til dette, kan deltageravgift betales til kontonummer 4509 18 75482. Merk betalingen med navn, klasse og distanse! Påmeldingsavgift er på kr. 250,- for voksne og 125,- for barn.

GRUPPEPÅMELDING: Ønsker din bedrift å melde sine ansatte på Bodøløpet? Send oss en mail med navn, klasse og distanse på alle som skal med, og vi sender ut en fellesfaktura. Eventuelt kan deltageravgiften betales inn til kontonummer 4509 18 75482. Merk med navn på deltagere, klasse og distanse! Kvittering må fremvises ved henting av startnummer.

START/MÅL: 5-kilometersløypa i Bodøløpet går langs riksveien til enden av Hålogalandsgata, og følger gaten ned til sentrum igjen.

Start og målgang vil være på rådhusplassen midt i byen. Halvmaratonen starter kl. 15:00, mens 5- og 10-kilometeren starter kl. 15:45.

Start- og målområde er ved Bodø rådhus.

HENTING AV STARTNUMMER: Startnummer kan hentes torsdag og fredag i uke 24 mellom klokken 12:00 og 14:00 i Mediegården, Storgata 15, andre etasje. Ta med kvittering for betalt deltageravgift dersom du ikke har benyttet kredittkort/PayPal!

PREMIERING: Alle deltagere som gjennomfører en distanse i Bodøløpet får medalje. De tre beste tidene i hver klasse vil i tillegg bli premiert.

OPPVARMING: Bodø Street Jazz sørger for fellesoppvarming i startområdet før 5- og 10-kilometeren.

TIDTAGNING: Alle løperne blir utstyrt med en elektronisk brikke som registrerer tiden. Denne brikken utdeles sammen med startnummer og må returneres etter løpet.

LØYPETRASÉ: 10-kilometersløypa går til Jensvoll, før man løper Bodøsjøen tilbake til byen. Denne løpes to ganger under halvmaraton, med ei ekstra sløyfe rundt Aspmyra stadion på første runde.

10

Det vil være løypevakter i hvert veikryss som viser deltagerne hvor løypa går. I tillegg vil løypa merkes. Løypekart kan du se til venstre på denne siden. Halvmaratonen går to ganger gjennom 10-kilometerssløyfa, med ei ekstra sløyfe rundt Aspmyra stadion på første runde.


Bodøløpet viser frem noen av de flotteste stedene i byen vår, langs ei løype med rådhus og domkirke, Aspmya og fylkesbygg, Bodøsjøen og Børvasstindene. Samtidig håper vi at Bodøløpet er en liten oppmuntring og motivasjon for deg som trimmer, eller har mål om å komme deg i form. Vi ønsker deg en flott løpetur - uansett nivå!

Stolt støttespiller av Bodøløpet 2011

11


- Alt for Bodøløpet! Luftforsvaret er neste menn ut i utfordrerkøen til Bodøløpet. De utfordrer studentene ved Politihøgskolen til kamp 18. juni. Av MARKUS ANDRÉ JENSEN

De ansatte ved Bodø hovedflystasjon er selvsagt med på utfordringen, og er selvsikre på at de har overtaket når gutta med uniform skal finne ut hvem som er i best form under Bodøløpet. - Jeg tror gjennomsnittsmannen her er bedre trent enn ved Politihøgskolen, forteller Eivind Bråttvik i Luftforsvaret. Kollega Frank Sandberg har også selvtilliten i orden. - Det må være forsvaret som tar dette. Det er høy kaffe og donut-faktor i politiet! RESPEKT. 18. juni går som kjent Bodøløpet av stabelen, og forsvaret håper å være representert. Bodø er jo tross alt en by der Luftforsvaret spiller en betydelig rolle. Frank Sandberg tror et arrangement som Bodøløpet er viktig både for byen og dens omdømme i det ganske land. - Enhver by med respekt for seg selv bør ha et stort mosjonsløp. Oslo har Holmenkollstafetten, for eksempel. Forutenom byens navn og rykte, er det også andre ting som påvirkes av et slikt arrangement. Tidligere har vi hørt folk som Yngvar Andersen og Arne Vinje lovprise betydningen løpet vil få for den almenne folkehelsa, og her er ikke Eivind Bråttvik uenig. - Jeg tror de fleste har godt av å bli pisket ut og løpe litt, sier han. AKTIVT FORSVAR. Sandberg og Bråttvik har ansvaret for at de ansatte og vernepliktige i forsvaret i Bodø holder seg i fysisk god form. Sandberg forteller at det har skjedd mye på de årene han har vært her. Blant annet har ny sandvolleyballbane blitt bygd, man har laget ei barkeløype til jog-

vs

12

ging og en ballbinge er satt opp. Men forsvarets idrettstilbud er mer omfattende enn som så. Tilbud som skyting, svømming, spinning, frisbeegolf og kampsport inngår i aktivitetspakken. - Her på huset går det jo mye i 3000-metere og tre-mil også. På tre-mila har vi veldig bra resultater på enkelte, forteller Sandberg. - Den beste tida på tre-mila nå sist var vel to timer og 38 minutter, forteller Eivind Bråttvik. - Det er mange som ligger rundt der. Han og Frank er overbevist om at overføringsverdien til Bodøløpets halvmaraton er stor. Forsvarets representanter bør med andre ord ha brukbare muligheter til å hevde seg under sommerens store begivenhet. Men hva med politihøgskolen, tar de utfordringen? - De må jo det, avslutter Frank Sandberg.

- UTFORDRINGEN SETTER VI PRIS PÅ Ved Politihøgskolen i Bodø tar de imot utfordringen fra forsvaret på strak arm. Avdelingsleder Torje Stokland påpeker at mange studenter er bortreist 18. juni, men at de allikevel er klare til dyst. - Å få utfordringen setter vi pris på, og vi ansatte skal selvsagt stille selv om en del studenter ikke er til stede. Vi utfordret tross alt forsvaret i borgertoget. Stokland forteller at studentene ved høgskolen blir oppfordret til å være aktive i byens idrettsliv, både gjennom fjellturer og andre idretter. - Studentene stiller med eget håndballag i bedriftsserien, og jeg vet at vi har mange som spiller på ulike håndball og fotballag rundt om i byen.


De siste forberedelsene Espen Lian er personlig trener ved Friskhuset. Han gir deg sine beste tips frem mot Bodøløpet. Denne gangen handler det om de siste forberedelsene før løpet. SISTE INNSPURT. Den store dagen er nå bare en drøy uke unna, og jeg vet at en del av dere kjenner kriblinga i magen allerede. Vi er spente alle sammen, og om man gleder seg eller gruer seg, om man føler seg godt forberedt eller ikke, spiller egentlig ingen rolle. Vi skal løpe eller gå, svette, banne og le, gammel og ung, side om side. Bodøfolk er ikke redde for en utfordring, det er en velkjent sak. Folkefest blir det uansett! Uavhengig av hvilken distanse man skal løpe og hvilke målsetninger man har, kan forberedelsene den siste uka være avgjørende for å stå best mulig rustet når startskuddet går. Enkelte har lang fartstid og allerede gode rutiner, men for alle oss andre kommer jeg her med noen velretta tips og råd, slik at vi kan stille til start med mest mulig trøkk i beina. TRENINGEN. Hvis man nå har ligget skikkelig i hardtrening over en periode og føler seg litt sliten, er det en god idé å roe det hele litt ned siste uka før løpet. Vi ønsker å skaffe oss ekstra driv og overskuddsenergi til start, så ta gjerne helt treningsfri, eller bare en til to rolige økter i starten av uka.

de siste to-tre dagene. Dette gjøres ved å spise ekstra mye karbohydrater, som man får fra ris, pasta og grovt brød. På selve løpsdagen er det også viktig å spise godt, men vær her forsiktig med å spise store tunge måltider. Løpene starter henholdsvis kl 15:00 og 15:45, så vi rekker både frokost og lunsj, og kanskje et lite mellommåltid før start. Personlig har jeg god erfaring med havregrøt til frokost, hvor jeg bruker litt nøtter og bær som smakstilsetning. Til lunsj kan man spise brødskiver eller en salat, men her vil vi gjerne få med en brukbar mengde proteiner. Det kan være 50100 gram kylling til salaten eller et par egg til brødskivene. Hvis du trenger noe etter lunsj pleier jeg å spise en liten banan eller deler av en sportsbar cirka en time før start. Drikke er også viktig. For de som skal løpe halvmaraton kan det lønne seg å bruke en type sportsdrikk som er tilsatt karbohydrater, men vær obs på at det er viktig å teste disse før selve løpet, siden noen reagerer på enkelte typer ved for eksempel å bli dårlig i magen. For alle dere andre anbefaler jeg å drikke rent vann. Drikk små slurker hvert 15. – 20. minutt, eller litt oftere hvis det er veldig varmt. OPPVARMING. Som alltid er det viktig å varme godt opp før start, men det som kanskje er enda viktigere i denne sammenheng er å holde en kontrollert åpningsfart når løpet starter. Det er ofte mye tid å spare i siste halvdel om man har disponert kreftene riktig. Om man finner seg noen å løpe sammen med kan det også være mye å tjene, så lenge farten ikke blir for høy. Løp ditt eget løp. Peisa på!

KOSTHOLDET. Når det er snakk om trening og prestasjon er kosthold alltid en viktig faktor. Man kan tenke på kroppen som en motor, og akkurat som med bilen din, vil kroppen slutte å fungere som den skal, hvis du fyller på feil drivstoff. I uka før løpet er det viktig å få i seg gode balanserte måltider flere ganger om dagen. De som skal løpe langt vil i tillegg jobbe med å fylle glykogenlagrene

13


Se bilen i Bodøløpet!

FORD – 5 ÅRS NORGESGARANTI

Ingen skjulte overraskelser. Blindsone informasjonssystem.

Ingen grunn til bekymring. Over 20 sikkerhetssensorer.

Ingen uoppmerksomme filbytter. Filskiftevarsler.

Ingen unødvendige uhell. Active City Stop.

Pris levert Bodø Kr. 241.800,-

NYE FORD FOCUS. Start mer enn en bil. ford.no

g g CO2 utslipp ved kombinert kjøring 109 - 139 g/km (1.6 TDCi 95 hk - 1.6 EcoBoost 180 hk) Drivstofforbruk ved kombinert kjøring 0,42 - 0,60 l/mil (1.6 TDCi 95 hk - 1.6 EcoBoost 180 hk)

14


For folk i alle aldre! Alle fasonger! Med alle mulige ambisjoner! Vi har den store gleden av igjen å lansere et stort mosjonsløp i Bodø.

Vi inviterer deg til

årets store løpsfest i Bodø, lørdag 18. juni, med start/mål i Rådhusparken. kl 15.00 halvmaraton og kl 15.45 5 km og 10 km

All info og påmelding på www.bodolopet.no og på www.facebook.com/bodolopet

SAMARBEIDSPARTNERE:

15


Få avfallet ut av systemet! Bruk BBL-fordelskortet ditt hos Østbø og få rabatt og bonus.

www.ostbo.no

16

www.bblnett.no


Følelse av storby:

Fra Manhattan til Koch. 6IÂ&#x2019;NSKER ALLEDELTAKERE LYKKETILI "ODÂ&#x2019;LÂ&#x2019;PET

± P E N T    s  B U T I K K E R s  I N N E N D Â&#x2019; R S 0 P L A S S E R s W W W K O C H N O shopping midt i byen

17


Av MARKUS ANDRÉ JENSEN

Ønsker Bodøløpet velkommen! Trond Seivåg er ansvarlig for sykkelsuksessen Midnattsolrittet. Han er sikker på at Bodøløpet vil berike byens idrettsliv. - Lager du et produkt som er godt nok, vil folk være med. Det viktigste er følelsen folk har når de drar fra arrangementet. Trond Seivåg burde vite et og annet om å arrangere store breddearrangement. Midnattsolrittet er inne i sitt tredje år, og arrangeres uka før Bodøløpet går av stabelen. Seivåg mener Bodøløpet kan bli et viktig tilskudd til byens idrettsmiljø. Det er absolutt rom for et arrangement som dette. Konseptet er viktig, men jeg tror absolutt det er marked for det. PROFILERING. Midnattsolrittet har oppnådd kjempesuksess i sine første leveår. Det ble først avholdt i 2009, da med nesten 600 deltagere. I fjor var tallet steget til vel 1000, mens det i år er over 1500 påmeldte allerede. Seivåg mener at det å ta vare på deltagerne fra A til Å gjør at de kommer tilbake år etter år. - Det handler om å yte litt ekstra service. Jeg får omtrent 40 e-poster hver dag med spørsmål om alt mulig sykkelrelatert. Det er viktig å være der for folk. Seivåg forklarer at profileringsmulighetene for Bodø som by og kommune er store under slike arrangementer. - Andre steder har jeg sett at kommunene har brukt slike arrangementer aktivt for å profilere seg selv, mens det i litt større byer kanskje uteblir litt. - Også i Bodø? - Jeg synes Bodø er for dårlige til å profilere seg selv som by. Man må huske på at kommunen kan profilere seg gjennom oss! Skal man tilby mer enn bare 21 kilometer løping eller en

18

Trond Seivåg ønsker Bodøløpet velkommen.

sykkeltrasé, så må man vise frem Kjerringøy eller midnattsola, man må ha et helhetlig produkt. For Bodø som turistby er det kjempeviktig, man kan jo for eksempel legge sommerferien til Bodø hvis arrangementene er gode nok. Også næringslivet kan dra nytte av dette. ØNSKER VELKOMMEN. Trond har selv løpt aktivt tidligere, og selv om han for tiden ikke kan løpe så mye på grunn av en dårlig fot er han glad i å komme seg ut i skog og mark. Han er heller ikke helt uerfaren når det gjelder lengre distanseløp. - Jeg har løpt halvmaraton selv, men det begynner å bli en del år siden. Det ble arrangert her i Bodø, på samme tid som NPmila. Seivåg forklarer at både syklister og løpere har godt av å variere treningen litt, og tror Midnattsolrittet og Bodøløpet på sikt kan dra nytte av hverandre. Han kommer med flere tips til Bodøværinger som stiller til start 18. juni. - Min erfaring er at det er viktig med godt skotøy. I tillegg kan det være lurt å få seg noen joggeturer på asfalt, ikke bare i skog og mark, for å venne seg til underlaget. Det er det samme som vi sier til syklistene som skal delta hos oss, prøv å komme deg ut på sykkelen i tillegg til spinning. Det er alltid en fordel. Han tror også løpet er en viktig motivasjonsfaktor for de som ønsker å trene for å holde seg i form. - Det er alfa omega å ha noe å strekke seg etter. Det er greit å huske på at du utsetter ikke målet selv om du utsetter treninga, og det kan være med på å få folk i gang! Trond Seivåg tror uansett ringvirkningene av Bodøløpet vil være positive. - Vi ønsker Bodøløpet velkommen. Det er kjempebra å vekke en interesse for trening generelt, og det å holde seg aktiv!


DESIGN OG FOTO: BODØ NU

Når du er lei av løpeskoene...

799,Clarks

1.650,UGG

1.698,Swedish Hasbeens

1.298,Arche

799,TOMS

798,Kanna (også i grå)

1.598,Swedish Hasbeens

(også i sort og denim)

998,Clarks

1.198,Camper

599,Tamaris

749,Clarks

899,Clarks

(også i sort og brun)

898,Fit Flop

999,Fit Flop by Anna Sui

749,Fit Flop (også i grå)

749,Merell

Butikken er full av lekre nyheter. Kom og se selv!

Tlf. 755 25880

Clarks Catarina M

I Camper I Fly I ASH I KMB I I Vagabond I Tamaris I Rieker I

Penelope Kollonnen

I

Francesco Morichetti

I

UGG

I

I

Sneaky Steve

Bubetti

I

Toms

I

Arche

I

I

Fit Flop

Mjus

I

I

Airstep

Birkenstock

I I

Via Vai Merrell

I I

Mohino Keds

I

I

Sixty Seven

Billi Bi

I

Tamaris

19


DESIGN: BODØ NU

www.syvendehimmel.no

Vi leverer kun det beste!

VÅR FOTTERAPEUT Tove Alexandersen, flytter sørover og vi vil informere om at hun arbeider ut august hos oss.

ı

ANSIKTSBEHANDLINGER MASSASJE HÅRFJERNING SPA GRUPPEBEHANDLINGER DUO-BEHANDLINGER MAKEUP MAKEUPTATOVERING FARGING AV VIPPER OG BRYN MUSKELSTIMULATOR LYMFEDRENASJE SELVBRUNING M.M. ... TIL ALLE!

ı

ı

ı

Tlf.: 755 04550

ı ı

Merethe A.F. Christensen

ı

Merethe er faglig ansvarlig hos oss. Som terapeut gjør hun myeelektrolysebehandlinger, permanentmakeup og ansiktsbehandlinger m.m. Hun er nå tilbake etter endt permisjon.

Mona Sandseth Wennberg

Guro Andreassen

Mona er tilbake fra permisjon og hun gleder seg til å ta i mot gamle og nye kunder! Hun er utdannet hud- og kroppsterapeut og har lang erfaring innen faget. Jobber også med kosmetisk makeuptatovering samt fjerning av uønsket hårvekst med LHE.

Utdannet hud - og kroppsterapeut. Hun gir behagelige velværemassasjer med lav puls. Ansiktsbehandlinger med veiledning og oppfølgning for optimale resultater.

Malin Greger

May-Liss Westermann

Utdannet hud - og kroppsterapeut. Hjelper deg med problemhud, lager hjemmeprogram og følger opp mot gode resultater. Andre spesialområder er bl.a. muskelstimulator / lymfedrenering med apparater, hudfornyelse og hårfjerning med LHE-apparat.

Hud -, kropp - og SPA - terapeut. Hun er leder på vår avdeling Bodø Spektrum og legger til rette for deg i SPA. Ellers utfører hun alt innen hud og kropp samt elektrolysebehandlingene mot uønsket hårvekst.

Wendy Dantas

Viva C. Rykken Heimdal

Wendy er massør og hos henne får du velværemassasjer eller behandlende massasjer med akupressur og streching. Individuell tilrettelegging og veiledning. Prøv hennes nakke- og ansiktsmassasje mot stressmuskelatur.

Hudterapeut, makeup – artist og linergist (permanent makeup) og spesialisert innen medisinsk hudpleie – hudfornyelse, pigmentering, akne og rynker. Cidesco ambassadør for Norge (hudterapeutenes internasjonale forbund).

Grethe Valle Utdannet hud - og kroppsterapeut med spesialfelt innen voksing og makeup.

Tora Sjøwall

Lechar Andonov

Er utdannet hud -, kropp - og SPA - terapeut. Arbeider både i Storgata og på Spektrum i SPA og utfører alt fra aktive ansiktsbehandlinger til avslappende kroppsbehandlinger, samt napping/ forming av bryn og spesial – voksing.

Massør med spesialisering innen rehabilitering. Utfører en rekke type spesialmassasjer etter hele kroppens behov. Hans Sportsmassasje må bare prøves!

100%

PURE

bareMinerals

dermalogica

Bodøløpet-avisa  

Løpsavis for Bodøløpet 2011