Page 1

VEJLEDNING TIL OVERLEVELSE PÅ DIN Ø


00

INDHOLD

01 DIN Ø 02 TRANSPORT 03 CARMOUFLAGE 04 HEMMELIG HAVE 05 FISKERI 06 SIKKERHED 07 SELVFORSVAR


01

DIN Ø

Din ø kan starte med at være ganske lille, mens der med tiden kan bygges til, når de rette materialer kommer indenfor rækkevidde. &EWI&VYKTVMQŸVX¾]HIH]KXMKIQEterialer som træ og forseglede beholdere. En gammel container kan være et godt udgangspunkt, men mindre kan også gøre det. Gammelt krigs-materiel, træstammer o.l. vraggods kan indfanges og tjene som areal-udvidelse. Obs! Nærm dig aldrig krigsmateriel hvis du er usikker på om det stadig er i brænd, eller i brug. Vedligeholdelse: Det er af yderste nødvendighed at man dagligt tjekker IRW ¾]HIIPIQIRXIV JSV IZIRXYIPPI læk, da de ellers kan perforere øen nedefra, med synkning som konsekvens. Så snart man har adgang til frisk, kemikalie-renset jord tilrådes det at lægge et lag på toppen af øen, til vedligeholdelse af øens grønne areal (se kapitel “Hemmelig have”).


02

TRANSPORT

Øen kan være stationær, som f.eks. på et ræv, men det foretrækkes at gøre den mobil. Dette kan gøres med forskellige hjælpemidler. Her kan bl.a. nævnes vind- og bølgedrevne propeller, og undervandssejl. Almindelige sejl er ikke at foretrække da de er synlige på meget lang afstand. Har man overskud og reb til det kan man SKWoTV ZIOVŸJXIVQIH½WOIWIletøj. Se evt. tillægsudgave om ½WOIWIPIVMHXSK½WOIVM Sejler du tæt på land foretrækkes det at gøre det efter mørkets frembrud, for at opretholde diskretion, især i nationale krigsfarvande.


03

CAMOUFLAGE

FORÅR

EFTERÅR

VINTER

For ikke at afslører dit hjem, for uønskede pirater eller krigsenstanser anbefales det at man FIR]XXIV WMK EJ GEQSY¾EKI RoV du opholder dig på eller omkring din ø. 'EQSY¾EKIROERToJ VIWMQERKI forskellige farver, med motiv som tilpasser sig dine omgivelser, alt efter klima, underlag og årstid. Opholder man sig primært omkring ækvator hvor klimaet er konstant anbefales det at få XEXSZIVIXWMRGEQSY¾EKITo Er du tvunget til at forlade øen ERFIJEPIWZERHGEQSY¾EKI


04

HEMMELIG HAVE

På toppen af din ø bør opbygges IXPEKEJWYRHNSVHXMPGEQSY¾EKI og dyrkelse af afgrøder. Jorden gødes med affald fra køkken, toilet og dyr, og tilføjes når muligheden byder sig nye lag af jord. Dette forøger mængden af gødning og opretholder bestanden af orme, som er afgørende for dine afgrøder og vegetationens trivsel. Dyrk kun grøntsager og planter som går i ét med den naturlige vegetation på din ø,som f.eks. rodfrugter. Derudover anbefales det at havearbejde udføres I skumringen med en forsvarlig GEQSY¾EKI


05

FISKERI

(IVIVVMKQYPMKLIHJSV½WOIVM i de danske farvande, og større søer. Der er dog en vis forskel To LEZ½WOIVM SK ½WOIVM M W IV og åer. Din ø kan konstrueres så du fra den dybeste del af bunden kan WŸXXI½WOIRIXIPPIVXVoHIYHM havstrømmen. Derved forøger QERGLERGIRJSVEXJERKI¾IVI ½WOSKQEROERWEQXMHMKXFInytte installationen som fremdrift i stillestående vand. Man bør forsyne bunden med en særlig luge, for ikke at oversZ QQI OŸPHIVIR RoV ½WOIRI hales “i land”.


06

SIKKERHED

Ved luftangreb eller anden overhængende fare bør du altid have din Sæbe-beskyttelse of camou¾EKIToHMKIPPIVPMKIMRŸVLIHIR 1. Blæs med det samme sæbebobler mod det objekt du ønsker at beskytte. OBS! Blæs altid mod børn, dyr og svagelige før dig selv, da du ikke kan blæse inde fra din egen beskyttelsesbobbel. 2. Hold dig i ro - luk øjnene hvis du ikke kan abstrahere fra de visuelle indtryk udenfor boblen. 3. Når faren er drevet over prikkes hul med nål eller anden skarp ting for at briste boblen.


07

SELVFORSVAR

I tilfælde af ubudne gæster )OWTPSWMZIQYJ½RW 4æg 2 dl. Mælk 1 dl. acetone 500 g. Mel 1. dl brintoverilte 1,5 dl. saltsyre 3 tsk vanilliesukker 2 tsk bagepulver 350 sukker 250 blødt smør 100 g. Mørk chokolade Tænd ovnen på 200 grader. Bland sukker og smør godt sammen, tilsæt derefter æggene og rør godt rundt. Bland skiftevis de tørre ting med mælken og acetonen til dejen er ensartet. Tilsæt FORSIGTIGT saltsyren og brintoverilten i dejen. Til sidst fyldes muf½RWJSVQIRI LEPZX ST SK WXMPPIW To midten af en bageplade. Kagerne skal bages i 12 min. Lad køle i 10 min. Put glasur på.


Af Maria Molbech, Clara Ernst og Nanna Asmussen 3.책r Kommunicatiosdesign 2013

Your Island  

What if there had been a 3rd world war and the established society was dangerous to live in? A fictional manual for those who has retreated...

Advertisement