MARIA ÅKERBERG - Produktkatalog 2020

Page 1

®

HÅLLBAR HUDVÅRD FRÅN SVERIGE Ansikte • Kropp • Hår • Sol • Baby • Makeup • Kost- & mineraltillskott


SKÖNHET SITTER INTE BARA PÅ YTAN. DET GÖR INTE RIKTIG HUDVÅRD HELLER. Vi är ett familjeföretag från Frillesås på den svenska västkusten och Sveriges främsta ekologiska varumärke inom professionell hudvård. Ända sedan starten 1995 har vi arbetat för att göra världen vackrare, en giftfri produkt i taget. Vi vill fånga den naturliga skönheten med rena produkter som vårdar på djupet och ger resultat som verkligen varar. Vi kallar det Deepskin Organics®. Det är en filosofi som genomsyrar allt vi gör och den förankrar vårt varumärkeslöfte. Från vår egen fabrik erbjuder vi djupverkande hudvård, hårvård och makeup för en vackrare värld, gjorda på helt naturliga mineraler och ekologiska ingredienser från växtriket. Inget annat. Det är så vi på MARIA ÅKERBERG jobbar. Det är så vi gör skillnad.

®
Jag har trott på det naturligt vackra sedan 1995

Jag vill göra världen vackrare. En giftfri produkt i taget. När jag grundade MARIA ÅKERBERG var det för att jag tyckte att det saknades riktigt bra, ärlig hudvård som inte tog syntetiska genvägar och som inte tummade på kvaliteten. Jag ville hitta den naturliga skönheten inom oss alla och ta tillvara på den inneboende styrkan i naturen. Det blev min drivkraft när jag startade vårt företag 1995 och den är lika stark hos mig idag. Det är en urkraft som gör mig ständigt nyfiken, som alltid håller mig på tå.

För mig handlar det om att göra det bästa med vad vi redan har, vad naturen har gett oss. Som vår värld ser ut idag är det både en skyldighet och en rättighet. Att välja fel hudvårdsprodukter svider inte bara i plånboken. Det kostar på huden också. För att inte tala om miljön. Jag tycker att alla har rätt till bra hudvård och att veta vad de köper. Därför säljs våra produkter bara av människor som vet vad de talar om. Därför tillverkas ingenting i vår fabrik på någon annans bekostnad, allra minst djurens. Och därför använder vi bara ingredienser som är lika bra för kroppen som för jorden vi lever på. Det är så vi på MARIA ÅKERBERG jobbar. Det är så vi gör skillnad. Tack för att du är med oss!

Maria Åkerberg, VD, grundare och ägare av MARIA ÅKERBERG AB Årets Företagare i Sverige 2017


VÄRLDENS VACKRASTE innehållsförteckning Vi vill göra skillnad med hudvårdsprodukter som varken skadar vår kropp eller planeten vi bor på. Vi älskar våra rena, naturliga råvaror från växtriket och vi berättar alltid exakt vilka ingredienser vi lägger i våra produkter. Det har varit en självklarhet för oss ända sedan starten 1995, långt innan fullständiga innehållsdeklarationer lagstadgades. Det gjorde oss faktiskt till pionjärer inom naturlig hudvård. Alla våra produkter har ett tydligt vårdande syfte och en produkt har ofta flera användnings-

områden. De fungerar som en dröm var för sig, men tillsammans gör de underverk för din hud. I den här katalogen berättar vi hur du maximerar din hudvårdsrutin med våra vårdande produkter och vi beskriver även grundligt vad var och en innehåller. På sidorna 105-114 kan du läsa mer om alla våra ingredienser. Glöm inte att låta någon av våra fantastiska återförsäljare hjälpa dig att hitta produkter ur vårt sortiment som passar just din hudtyp.


INNEHÅLL ANSIKTSVÅRD

8

HÅRVÅRD

56

Hudvårdsrutin Rengöring Ansiktsvatten Serum Olja Ögonvård Creme Balm Läppcerat Peeling Hemmakur Ansiktsmask Pure Cell Treatment Behandling på salong

9 10 12 14 16 18 20 23 24 26 27 28 30 32

Rengöring Behandling Styling Hemmakur Skäggvård & rakning

57 60 63 65 66

KOST- & MINERALTILLSKOTT

68

SOLPRODUKTER

70

BABYVÅRD

74

KROPPSVÅRD

33

Rengöring Peeling Deodorant Olja Lotion Balm Handvård Fotvård Bad Behandling på salong

34 36 38 40 44 46 48 50 52 54

MAKEUP

78

Korrigering Bas Ögon Läppar

79 82 89 92

ÖVRIGT

96

Övriga produkter Vårt miljöarbete Om våra produkter Ingredienser

97 102 103 105

VI FINNS ALLTID NÄRA Vi är så glada över att du väljer våra rena, naturliga och ekologiska produkter. Vi vill vara den du kan vända dig till, diskutera med och såklart prata gott om. Du är viktig för oss och därför vill vi gärna höra vad du tycker och tänker! Följ oss på Facebook och Instagram där vi berättar om allt vi tror på och brinner för.

Kom och hälsa på oss i vår fabrik i Frillesås eller när vi är på mässor, ring oss eller mejla. Vi ser fram emot att höra från dig! P.S. På mariaakerberg.com guidar vi dig i vårt breda sortiment. Här hittar du återförsäljare som arbetar med våra produkter. Vi bjuder även på expertråd, tips och inspiration.


NATURLIG ansiktsvård Ansiktet är den del av din kropp som är mest utsatt. Vädret, miljön och alla dina ansiktsuttryck frestar på den tunna huden som kräver specifik och anpassad vård. Vi har utvecklat produkter som tar hand om ditt ansiktes alla tänkbara utmaningar och behov på helt naturlig väg. Första steget mot en frisk och klar hud är rengöring. När huden har rengjorts från döda hudceller och orenheter kan den tillgodogöra sig nyttan av en vårdande creme eller olja. Det är då förändringen syns.

Ett par gånger i veckan är det nyttigt att ge huden i ditt ansikte lite extra omtanke med en djupverkande peeling och ansiktsmask. Tänk även på att du behöver anpassa din hudvårdsrutin efter årstid och ålder. Alla produkter från MARIA ÅKERBERG lämpar sig precis lika bra för både kvinnor och män.


FÖRÄNDRA DIN HUDVÅRDSRUTIN PÅ DJUPET Med resultat som verkligen varar Vi vill hjälpa huden att hjälpa sig själv med djupverkande produkter som vårdar, återfuktar och återställer hudens naturliga skyddsbarriär. Det är vår filosofi kring hudvård och vi kallar den för Deepskin Organics® I praktiken innebär det att du använder serum, olja, creme och balm i olika steg för att vårda hudens alla tre lager med både fukt och fett. Ingredienserna i våra produkter är utformade för att komplettera och förstärka varandra och ge djupgående och varaktiga resultat på din hud. Ren hud är frisk hud. Din dagliga hudvårdsrutin är avgörande för att hålla huden i gott skick och ledorden är att rengöra, tillföra fukt, mjukgöra och skydda. Använd rengöringsprodukt, ansiktsvatten, dagcreme och ögoncreme varje dag. Din hud har olika behov under olika perioder och ibland behöver den mer näring och omsorg. Vi rekommenderar att du

kompletterar din dagliga hudvårdsrutin med serum, olja och balm för att lugna, skydda och stärka hudens alla lager. Vår ansiktsolja Royal Facial Oil består av en lyxig bas av Gurkörtsolja och Nyponfröolja som bygger upp bindväven och har en utslätande effekt som motverkar ålderstecken. Att använda Royal Facial Oil under en av våra ansiktscremer anses vara ett av de mest effektiva sätten för att återuppbygga huden, framförallt när vi ofta utsätts för kyla och torr luft. Peeling och ansiktsmask används som komplement till din dagliga hudvårdsrutin för att ge huden en extra boost av djupgående vitaminer och antioxidanter. Vi rekommenderar att du lägger till det här steget i din rutin ungefär två gånger i veckan.

PÅ KVÄLLEN

Rengöring

Makeup-borttagning och rengöring

Under natten renar sig huden från smuts och fett, därför är det viktigt att du på morgonen rengör huden innan du applicerar dina vårdande produkter.

Pre-Cleansing Oil och Eye Makeup Remover hjälper dig att avlägsna makeup. Använd sedan din ordinarie rengöring.

Ansiktsvatten

Ansiktsvatten

Återfuktar och sänker hudens pH-värde.

Återfuktar och sänker hudens pH-värde.

Serum

Peeling och ansiktsmask

Djupgående produkt som behandlar till exempel rodnad, torr hud och akne. Kallpressad vegetabilisk olja som mjukgör, skyddar och binder fukt i huden.

En peeling avlägsnar döda hudceller och ger lyster. Används cirka två gånger i veckan tillsammans med passande ansiktsmask som tillför huden maximalt med antioxidanter och vitaminer. Face Mask Moist, Face Mask More och Face Mask Clearing kan användas under natten när du sover.

Ögoncreme

Serum

Återfuktar och behandlar den tunna och känsliga huden runt ögonen.

Djupgående produkt som hjälper vid till exempel rodnad, torr hud och akne.

Dagcreme

Olja

Återfuktar och skyddar huden mot yttre påfrestningar.

Kallpressad vegetabilisk olja som mjukgör och skyddar.

Balm

Ögoncreme

En oljebaserad produkt som mjukgör och skyddar hudytan. Speciellt bra på vintern då den skyddar mot kyla och vind. Tycker du att den blir för fet på huden kan du blanda den med din dagcreme innan applicering.

Återfuktar och behandlar den tunna och känsliga huden runt ögonen.

Olja

Hudvårdande makeup Produkter som förskönar din hud. De hjälper även till att mjukgöra och skydda huden med sitt näringsrika innehåll samtidigt som de lyfter fram din individuella skönhet.

Nattcreme Uppbyggande och cellförnyande creme som med sitt höga näringsinnehåll hjälper huden att stärkas under natten. Balm Oljebaserad produkt som mjukgör hudytan och bygger upp skyddsbarriären i huden under natten.

Hudvårdsrutin – ANSIKTSVÅRD

PÅ MORGONEN

9


RENGÖRING Grunden för all hudvård Att rengöra huden är grunden för all hudvård. Vanlig tvål täpper till porerna, torkar ut huden, gör att den åldras snabbare och ger den ett sämre skydd. Om överskottsfett inte kan komma ut bildas kvisslor och plitor. För en effektiv rengöring behövs en anpassad kombination av en rengörande produkt och ett ansiktsvatten. Välj rengöringsprodukt efter hudtyp och behov.

ANSIKTSVÅRD – Rengöring

Vid användning av makeup rekommenderar vi att du rengör huden två gånger. Börja med att ta bort ögon-makeup och läppstift med Eye Makeup Remover, innan du gör rent resten av ansiktet. Annat lämpligt alternativ för borttagning av makeup är Pre-Cleansing Oil. Använd sedan en rengöring för din hudtyp. Då får du garanterat bort alla orenheter.

10

EYE MAKEUP REMOVER • Rengöring för ögon och läppar

Eye Makeup Remover är en mild rengöring som passar alla. Den tar enkelt och skonsamt bort din makeup, även på läpparna. Använd Eye Makeup Remover på torr bomull och stryk över området där du vill ta bort makeup. Du kan gärna skölja ögonen efteråt, men det är inte nödvändigt eftersom det inte blir någon oljig hinna. Använder du vattenfast ögonmakeup rekommenderas istället Pre-Cleansing Oil. Rek. butikspris: 30 ml: 39 SEK 100 ml: 149 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycerin (Vegetable), Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Sodium PCA, Lactic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.

PRE-CLEANSING OIL

CLEANSING CLAY

• Rengöringsolja för alla hudtyper • Grundläggande rengöring vid användning av makeup och teatersmink • Tar bort vattenfast mascara • Avlägsnar vattenresistenta solskyddsprodukter

• Rengöringscreme för känslig och obalanserad hud

Pre-Cleansing Oil är en rengöringsolja för alla hudtyper. Den innehåller bland annat Ricinolja, Olivolja och eterisk olja av Cypress och Neroli som löser upp orenheter.

Cleansing Clay är en rengöringscreme med innehåll av mineralrik och balanserande Vit Lera, Ricinolja och eterisk olja av Pepparmynta, som hjälper att rengöra huden. Ricinolja är en fet olja som huden har svårt att absorbera. Den löser upp smuts som sedan enkelt sköljs av. Cleansing Clay är en av våra mildaste ansiktsrengöringar och passar därför utmärkt till en känslig hud.

Fördela Pre-Cleansing Oil över ansikte och hals med händerna eller på fuktad bomull. Torka med mjuka, cirklande rörelser. Följ upp med valfri rengöringsprodukt. Använd tillsammans med vår tvättsvamp för bästa resultat.

Fördela Cleansing Clay på torr hud och massera med mjuka, cirklande rörelser. Undvik att dra eller slita i huden. Skölj sedan av med ljummet vatten, gärna med hjälp av vår tvättsvamp. Följ upp med passande Freshener.

Rek. butikspris: 125 ml: 199 SEK

Rek. butikspris: 30 ml: 59 SEK 100 ml: 169 SEK 250 ml: 299 SEK

Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Citrus Aurantium (Bitter Orange) Flower Oil, Cupressus Sempervirens (Cypress) Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Clay, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycerin (Vegetable), Glyceryl Caprylate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Lactic Acid, Xanthan Gum, Mentha Piperita (Peppermint) Oil.


FOAMING WASH CLEARING

FOAMING WASH GENTLE

• Löddrande rengöringsgel för blandhud och fet hud • Passar även till rengöring av skäggväxt

• Löddrande rengöringsgel för alla hudtyper, även känslig hud • Passar även till rengöring av skäggväxt

Foaming Wash Clearing är en löddrande rengöring baserad på rengörande ingredienser av majs och kokos samt eteriska oljor av Grapefrukt och Kanel. De ger en desinficerande effekt.

Foaming Wash Gentle är en löddrande rengöring baserad på rengörande ingredienser av majs och kokos samt lugnande och balanserande eteriska oljor av Apelsin, Lavendel, Neroli och Olibanum.

Skumma upp i handen med lite vatten före applicering. Använd tillsammans med vår tvättsvamp för bästa resultat. Följ upp med passande Freshener.

Skumma upp i handen med lite vatten före applicering. Använd tillsammans med vår tvättsvamp för bästa resultat. Följ upp med passande Freshener.

Rek. butikspris: 30 ml: 49 SEK 125 ml: 169 SEK 250 ml: 299 SEK

Rek. butikspris: 30 ml: 49 SEK 125 ml: 169 SEK 250 ml: 299 SEK

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Glycerin (Vegetable), Coco-Betaine, Lauroyl/Myristoyl Methyl Glucamide, Decyl Glucoside, Xylitylglucoside, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Anhydroxylitol, Xylitol, Lactic Acid, Origanum Vulgare Leaf Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Thymol, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Hydrastis Canadensis (Goldenseal) Extract, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract, Cinnamomum Zeylanicum (Cinnamon) Bark Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Limonene*, Linalool*.

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Glycerin (Vegetable), Coco-Betaine, Lauroyl/Myristoyl Methyl Glucamide, Decyl Glucoside, Xylitylglucoside, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Anhydroxylitol, Xylitol, Citrus Aurantium Dulcis (Bitter Orange) Peel Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Leaf/Twig Oil, Lactic Acid, Olibanum Oil, Limonene*, Linalool*.

*Components naturally present in essential oils.

*Components naturally present in essential oils.

OLIVE CLEANSING • Rengöringscreme för torr, känslig och mogen hud

Olive Cleansing är en rengöringscreme som också avlägsnar makeup. Innehåller kallpressad Olivolja, som långsamt penetrerar huden och tar upp smuts och orenheter innan den sköljs av. Oljan kommer från den första kallpressningen (olivolja extra virgin) vilket gör att den innehåller E-vitamin. Pomeransoljan i Olive Cleansing är balanserande och antiseptisk.

Rek. butikspris: 30 ml: 49 SEK 100 ml: 149 SEK 250 ml: 229 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycerine (Vegetable), Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Glyceryl Caprylate, Sodium PCA, Lactic Acid, Xanthan Gum, Citrus Aurantium (Bitter Orange) Leaf/ Twig Oil, Linalool*.

Rengöring – ANSIKTSVÅRD

Fördela på torr hud och massera med mjuka, cirklande rörelser. Undvik att dra eller slita i huden. Skölj sedan av med ljummet vatten, gärna med hjälp av vår tvättsvamp. Du kan också torka av med en ansiktsservett. Följ upp med passande Freshener.

*Components naturally present in essential oils.

11


ANSIKTSVATTEN Nyckeln till en fulländad rengöring Ansiktsvatten återställer hudens pH-balans och förbereder huden för efterföljande produkter. Det fuktar hudlagren så att huden lättare tar upp näring och vitaminer. Jämför med en torktrasa som suger upp bättre när den är fuktig. Ett ansiktsvatten fungerar som ett komplement till rengöringsprodukterna och tar bort rester efter din rengöring. Det verkar sammandragande på porerna och balanserar hudens talgproduktion.

FLOWER FRESHENER • Ansiktsvatten för alla hudtyper, speciellt för mogen hud

Flower Freshener är ett fuktgivande och aktivt skyddande ansiktsvatten för alla hudtyper, speciellt mogen hud. Innehåller Ros, Salvia och probiotiska Mjölksyrabakterier som håller huden frisk och full av lyster. Ansiktsvatten används efter rengöring. Spraya direkt på huden eller applicera på bomullsrondeller och stryk ut över hela ansiktet samt hals. Var noga med panna, näsa och haka som oftast är lite fetare. Applicera efterföljande produkter när huden fortfarande är lätt fuktad. Återfukta med Freshener under dagen och spraya över hela ansiktet, även över makeup så fäster den bättre. Rek. butikspris: 30 ml: 59 SEK 125 ml: 169 SEK 250 ml: 299 SEK Ingredients: Rosa Damascena (Rose) Flower Water, Salvia Officinalis (Sage) Water, Glycerin (Vegetable), Lactobacillus, Polymnia Sonchifolia Root Juice, Sodium Levulinate, AlphaGlucan Oligosaccharide, Sodium Anisate, Maltodextrin, Lactic Acid, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*. *Components naturally present in essential oils.

LEMON FRESHENER

NEROLI FRESHENER

• Ansiktsvatten för alla hudtyper, speciellt för blandhud och fet hud

• Ansiktsvatten för alla hudtyper, även känslig

ANSIKTSVÅRD – Ansiktsvatten

Lemon Freshener är ett lugnande och aktivt renande ansiktsvatten för blandhud och fet hud. Innehåller Citron, Aloe Vera och probiotiska Mjölksyrabakterier som håller huden frisk och full av lyster.

12

Ansiktsvatten används efter rengöring. Spraya direkt på huden eller applicera på bomullsrondeller och stryk ut över hela ansiktet samt hals. Var noga med panna, näsa och haka som oftast är lite fetare. Applicera efterföljande produkter när huden fortfarande är lätt fuktad. Återfukta med Freshener under dagen och spraya över hela ansiktet, även över makeup så fäster den bättre. Använd ej i solljus. Rek. butikspris: 125 ml: 169 SEK 250 ml: 299 SEK Ingredients: Citrus Limon (Lemon) Fruit Water, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Glycerin (Vegetable), Lactobacillus, AlphaGlucan Oligosaccharide, Sodium Levulinate, Maltodextrin, Sodium Anisate, Polymnia Sonchifolia Root Juice, Lactic Acid.

Neroli Freshener är ett uppfriskande och aktivt stärkande ansiktsvatten för alla hudtyper. Innehåller Neroli och probiotiska Mjölksyrabakterier som håller huden frisk och full av lyster. Ansiktsvatten används efter rengöring. Spraya direkt på huden eller applicera på bomullsrondeller och stryk ut över hela ansiktet samt hals. Var noga med panna, näsa och haka som oftast är lite fetare. Applicera efterföljande produkter när huden fortfarande är lätt fuktad. Återfukta med Freshener under dagen och spraya över hela ansiktet, även över makeup så fäster den bättre. Rek. butikspris: 30 ml: 59 SEK 125 ml: 169 SEK 250 ml: 299 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Glycerin (Vegetable), Lactobacillus, Polymnia Sonchifolia Root Juice, Sodium Levulinate, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Sodium Anisate, Maltodextrin, Heptyl Glucoside, Citrus Aurantium (Bitter Orange) Flower Oil, Lactic Acid, Limonene*, Linalool*, Farnesol*, Geraniol*. *Components naturally present in essential oils.


xx – ANSIKTSVÅRD 13


SERUM Kraftfulla produkter med djupt vårdande ingredienser I våra serum ingår vattenlösliga, aktiva ingredienser som lättare tas upp om de appliceras närmast huden. Serum ska därför appliceras på rengjord hud med efterföljande olja eller creme. Komplettera alltid med andra hudvårdsprodukter från MARIA ÅKERBERG för att tillföra näring till hudens alla lager. Det är viktigt att du inte använder produkter som innehåller mineralolja eller silikoner då de stör resultatet av våra produkter.

SERUM ANTIROUGE • Fuktgivande serum • Passar hud med ytliga blodkärl, rodnad och rosacea • Absorberas enkelt av huden

Serum Antirouge med Hästkastanj passar en känslig hud. Extrakt av Hästkastanjens frukt är välgörande för blodkärlets väggar och underlättar blodflödet. Innehållet av Cypress stärker blodkärlen medan Neroli lugnar och balanserar huden. Regelbunden användning krävs för bästa resultat av Serum Antirouge. Använd under en ansiktsolja och/eller creme, 1–2 gånger per dag. Ger störst effekt under natten. Rek. butikspris: 30 ml: 249 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Esculine (Horse Chestnut), Glycerin (Vegetable), Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Xanthan Gum, Cupressus Sempervirens (Cypress) Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.

SERUM C

SERUM CLEARING

• C-vitaminserum endast för nattbruk • Uppljusande effekt på pigmentfläckar • Perfekt efter solbad

• • • •

Serum C innehåller C-vitamin som har en uppljusande effekt på pigmentfläckar. Serum C innehåller även A-vitamin och B6. A-vitamin stimulerar nybildningen av kollagen. B6 reglerar talgproduktionen och bidrar till att Serum C passar bra till personer med fet hud och mild akne.

ANSIKTSVÅRD – Serum

Används i kombination med Night Cream för bästa resultat. Obs: Endast för nattbruk. Rekommenderas ej till citrusallergiker. Rek. butikspris: 30 ml: 249 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Citrus Aurantium Dulcis (Bitter Orange) Fruit Extract, Glycerin (Vegetable), Xanthan Gum, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Xylitylglucoside, Xylitol, Anhydroxylitol, Citrus Aurantium Dulcis (Bitter Orange) Peel Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Citral*. *Components naturally present in essential oils.

Rengörande och balanserande serum Passar fet, blandhud och aknehud Punktbehandlar akne Absorberas enkelt av huden

Serum Clearing är ett balanserande och fuktgivande serum för behandling av akne. Du som inte har akne kan också använda detta serum om du upplever att huden känns obalanserad. Serum Clearing innehåller en speciell Mjölksyra som är verksam mot bakterier och svamp. Innehållet av Pepparmynta stillar klåda medan Lavendel lugnar huden. Enbär och Geranium verkar renande och vårdande. Använd under en ansiktsolja och/eller creme, 1–2 gånger per dag. Rek. butikspris: 30 ml: 249 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Heptyl Glucoside, Glycerin (Vegetabile), Xanthan Gum, Sodium Caprinoyl/Lauroyl Lactylate, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Flower Oil, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Juniperus Communis (Juniper) Fruit Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Leaf Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Citral*, Citronellol*, Geraniol*. *Components naturally present in essential oils.

14


SERUM MOIST • Fuktgivande serum • Passar alla hudtyper • Absorberas enkelt av huden

Serum Moist har ett högt innehåll av fuktgivande ingredienser av betor, äpplen och druvor. Produkten tillför fukt som är välbehövligt för alla hudtyper. Använd under en ansiktsolja och/eller creme, 1–2 gånger per dag. Rek. butikspris: 30 ml: 249 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Glycerin (Vegetable), Xylitylglucoside, Xanthan Gum, Anhydroxylitol, Xylitol, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.

SERUM MORE • Utslätande och uppstramande serum • Passar mogen hud • Absorberas enkelt av huden

Serum More är ett återfuktande, utslätande och uppstramande serum för mogen hud. Produkten innehåller skyddande Mjölksyrabakterier och ett exklusivt extrakt av det Persiska Silkesträdets bark som ger detta serum dess fantastiska lyftande och utslätande egenskaper. Serum More innehåller även Bakuchiol (Retinol) från växten Babchi (Psoralea Corylifolia) som stimulerar kollagenproduktionen och minskar synliga ålderstecken.

Rek. butikspris: 30 ml: 499 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Glycerin (Vegetable), Xylitylglucoside, Albizia Julibrissin (Mimosa) Bark Extract, Anhydroxylitol, Caesalpinia Spinosa Gum, Bakuchiol, Xylitol, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Alpha-Glucan Oligosacccharide, Polymnia Sonchifolia Root Juice, Maltodextrin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Olibanum Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Sodium Benzoate, Lactobacillus, Darutoside, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Limonene*, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.

Serum – ANSIKTSVÅRD

Använd under en ansiktsolja och/eller creme, 1–2 gånger per dag.

15


OLJA Näringsrika oljor som binder fukt i huden Komplettera din ansiktscreme med en ansiktsolja för att ge huden både fettsyror och fukt. Främst behöver huden fukt men den är också i behov av fettsyror, för att kunna binda fukten i huden. Huden behöver dessutom flertalet olika fettsyror för att kunna binda fukten i olika nivåer i huden. Våra Royal Facial Oil har en unik kombination av Gurkörtsolja, Jojobaolja och Nyponfröolja som ger olika fettsyror och verkar utslätande på alla hudtyper. Royal Facial Oil stärker kollagenet i huden och motverkar UV-skador. Innehållet av eteriska oljor bjuder dessutom på en fantastisk doft som ökar välbefinnandet. Beroende på vilken eterisk olja som ingår i produkten skapas olika effekter – dessa ingår i produkterna för att till exempel lugna, skydda eller återuppbygga huden.

COLD PRESSED JOJOBA OIL • Doftfri olja för hela familjen • Passar alla hudtyper, både till ansikte och kropp

Cold Pressed Jojoba Oil används för sig eller under någon av cremerna i vårt sortiment. Den är framtagen genom varsam kallpressning av frön från jojobabusken. Den speciella sammansättningen av fettsyror gör att oljan snabbt går in i huden och ökar dess skyddsbarriär. Vattenfast handcreme: Motverkar torra händer. Babyvård: Stryk ett tunt lager två gånger per dag. Ömma bröstvårtor: Kan användas vid amning. Torr hud: Om man upplever att huden ”dricker” av oljan är det viktigt att inte snåla. Svamp i underlivet: Använd oljan minst två gånger per dag tills dess att symptomen försvunnit. Rek. butikspris: 30 ml: 129 SEK 100 ml: 219 SEK Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil.

ROYAL FACIAL OIL CLEARING

ROYAL FACIAL OIL GENTLE

• Utslätande och balanserande ansiktsolja som minskar stora porer • Passar känslig hud som också är fet

• Utslätande, lugnande och stärkande ansiktsolja • För känslig och torr hud

Royal Facial Oil Clearing innehåller Gurkörtsolja, Jojobaolja, Nyponfröolja, extrakt från Havre och olja från Fikonkaktus som tillför E-vitamin och essentiella fettsyror. De samverkar också för att öka elasticiteten och fukthalten i huden. Eteriska oljor av Citron, Bergamott, Lavendel och Petitgrain verkar renande och balanserande.

ANSIKTSVÅRD – Olja

Använd tillsammans med passande ansiktscreme för att även tillföra fukt till huden. Rekommenderas ej till citrusallergiker. Rek. butikspris: 30 ml: 349 SEK Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Melia Azadirachta (Neem) Leaf Extract, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil, Opuntia Ficus Indica Seed Oil, Citrus Bergamia (Bergamot Orange) Peel Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Leaf Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Tocopheryl Acetate, Geraniol*, Limonene*, Linalool*, Citral*. *Components naturally present in essential oils.

16

Royal Facial Oil Gentle innehåller Gurkörtsolja, Jojobaolja, Nyponfröolja, extrakt från Havre och olja från Fikonkaktus som tillför E-vitamin och essentiella fettsyror. De samverkar också för att öka elasticiteten och fukthalten i huden. Eteriska oljor av Apelsin, Lavendel, Neroli och Olibanum lugnar känslig hud. Använd tillsammans med passande ansiktscreme för att även tillföra fukt till huden. Rekommenderas ej till citrusallergiker. Rek. butikspris: 30 ml: 349 SEK Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Oil, Melia Azadirachta (Neem) Leaf Extract, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil, Opuntia Ficus Indica Seed Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Bitter Orange) Peel Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Leaf Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Olibanum Oil, Tocopheryl Acetate, Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Farnesol*. *Components naturally present in essential oils.


ROYAL FACIAL OIL GLA

ROYAL FACIAL OIL MOIST

• Utslätande, doftfri ansiktsolja för alla hudtyper • Fri från eteriska oljor

• Utslätande och balanserande ansiktsolja • För normal och torr hud

Royal Facial Oil GLA består av vegetabiliska oljor som ökar elasticiteten och fukthalten i huden, vilket ger en utslätande effekt. Gurkörtsoljan tillför huden de essentiella fettsyrorna GLA (gammalinolensyra) och Linolsyra, som behövs för att stärka hudbarriären. Enstaka personer kan vara känsliga mot Gurkörtsolja. I Nyponfröolja finns A-vitamin som verkar revitaliserande och hjälper huden att nyskapas, vilket slätar ut huden och gör pigmentfläckar mindre markerade. Olja från Fikonkaktus tillför E-vitamin och essentiella fettsyror. Extrakt från Havre förbättrar hudbarriären.

Royal Facial Oil Moist innehåller Gurkörtsolja, Jojobaolja, Nyponfröolja, extrakt från Havre och olja från Fikonkaktus som tillför E-vitamin och essentiella fettsyror. De samverkar också för att öka elasticiteten och fukthalten i huden. Eterisk Neroliolja verkar balanserande.

Använd tillsammans med passande ansiktscreme för att även tillföra fukt till huden.

Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Oil, Melia Azadirachta (Neem) Leaf Extract, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil, Opuntia Ficus Indica Seed Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Tocopheryl Acetate, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Farnesol*.

Rek. butikspris: 30 ml: 199 SEK 100 ml: 349 SEK Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Borago Officinalis Seed Oil, Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Oil, Melia Azadirachta (Neem) Leaf Extract, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil, Opuntia Ficus Indica Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Tocopheryl Acetate.

Använd tillsammans med passande ansiktscreme för att även tillföra fukt till huden. Rek. butikspris: 30 ml: 349 SEK

*Components naturally present in essential oils.

ROYAL FACIAL OIL MORE

ROYAL FACIAL OIL SUPPLEMENT

• Utslätande ansiktsolja • För mogen hud som också är känslig • Passar rosaceahud och ytliga blodkärl

• Utslätande ansiktsolja • Revitaliserande för torr och mogen hud

Royal Facial Oil More innehåller Gurkörtsolja, Jojobaolja, Nyponfröolja, extrakt från Havre och olja från Fikonkaktus som tillför E-vitamin och essentiella fettsyror. De samverkar också för att öka elasticiteten och fukthalten i huden. Eterisk olja av Ros verkar sammandragande och revitaliserande. Använd tillsammans med passande ansiktscreme för att även tillföra fukt till huden.

Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Oil, Azadirachta Indica (Neem) Extract, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil, Opuntia Ficus Indica Seed Oil, Rosa Damascena (Damasc Rose) Flower Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Tocopheryl Acetate, Citronellol*, Geraniol*, Farnesol*. *Components naturally present in essential oils.

Använd tillsammans med passande ansiktscreme för att även tillföra fukt till huden. Rekommenderas ej till citrusallergiker eller dig som har känslig hud, akne eller rosacea. Rek. butikspris: 30 ml: 349 SEK Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Citrus Reticulata (Mandarin Orange) Peel Oil, Limonene*, Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Oil, Melia Azadirachta (Neem) Leaf Extract, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil, Opuntia Ficus Indica Seed Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Tocopheryl Acetate, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Farnesol*.

Olja – ANSIKTSVÅRD

Rek. butikspris: 30 ml: 349 SEK

Royal Facial Oil Supplement innehåller Gurkörtsolja, Jojobaolja, Nyponfröolja, extrakt från Havre och olja från Fikonkaktus som tillför E-vitamin och essentiella fettsyror. De samverkar också för att öka elasticiteten och fukthalten i huden. Eteriska oljor av Mandarin, Lavendel, Neroli och Rosmarin verkar revitaliserande.

*Components naturally present in essential oils.

17


ÖGONVÅRD Extra omvårdnad för den känsliga huden runt ögonen Huden runt ögonen är cirka fem gånger tunnare än på övriga kroppen och behöver därför specialanpassad vård. Tvätta varsamt och återfukta med ögoncreme både morgon och kväll. Alla våra ögonprodukter kan användas nära ögat och på ögonlocken.

EYE BALM • Utslätande ögonbalm • Passar alla hudtyper, speciellt torr hud

Eye Balm är en skyddande balm för alla hudtyper. Huden blir fastare och slätare, samtidigt som elasticiteten och fuktbalansen förbättras. Oljor av Nyponfrö, Gurkört, Jojoba samt Squalane av olivolja kapslar in fukt i huden och förbättrar motståndskraften. Morotsfröolja tillsammans med Olibanum stramar upp och ger huden elasticitet. Även om Eye Balm används är det viktigt att ögonhuden även får fukt genom Eye Cream eller Eye Cream More en gång per dag. Rek. butikspris: 10 ml: 299 SEK Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cera Alba (Beeswax), Squalane (Vegetable), Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexyl Palmitate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Phytosterols, Tribehenin, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Sorbitan Isostearate, Olibanum Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil, Sorbitan Oleate, Lactic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Ascorbyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Palmitoyl Oligopeptide, Limonene*, Linalool*, Geraniol*. *Components naturally present in essential oils.

EYE CREAM

EYE CREAM MORE

• Fuktgivande och mild ögoncreme • Innehåller inte eteriska oljor

• Lyftande effekt på tunga och hängande ögonlock • Fuktgivande, utslätande och uppstramande • Dränerande effekt på svullnader

ANSIKTSVÅRD – Ögonvård

Eye Cream är en mild och återfuktande ögoncreme för alla hudtyper. Den mycket lätta Nyponfröoljan i kombination med Sheasmör, kallpressad Jojobaolja, örtsalter och C-vitamin gör att fukthalten i huden höjs. Detta ger en slätare hud. Extrakt av Hästkastanj ljusar upp mörkare partier. Eye Cream passar även för hals, dekolletage och vid näsroten där huden kan vara tunn. I Eye Cream har vi uteslutit eteriska oljor, men även växtoljorna har en doft.

18

Eye Cream More är en exklusiv ögoncreme med Nyponfröolja och Havtornsolja som verkar vårdande och utslätande på den tunna huden runt ögonen. Hästkastanj ljusar upp mörka partier under ögonen. Extrakt av det Persiska Silkesträdets bark ger denna ögoncreme dess fantastiska lyftande, utslätande och dränerande egenskaper.

Använd både dag och natt för bästa effekt, gärna i kombination med Eye Gel och/eller Eye Balm.

Använd både dag och natt för bästa effekt, gärna i kombination med Eye Gel och/eller Eye Balm.

Rek. butikspris: 30 ml: 249 SEK

Rek. butikspris: 15 ml: 599 SEK

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Oil, Cetearyl Alcohol, Glycerin (Vegetable), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Coco-Glucoside, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Sodium PCA, Levulinic Acid, Glyceryl Caprylate, Sodium Levulinate, Lactic Acid, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Esculine (Horse Chestnut), Citrus Aurantius Dulcis Fruit Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Cetearyl Alcohol, Glycerin (Vegetable), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Oil, Coco-Glucoside, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Albizia Julibrissin (Mimosa) Bark Extract, Sodium PCA, Glyceryl Caprylate, Levulinic Acid, Lactic Acid, Sodium Levulinate, Xanthan Gum, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Glycine Soja (Soybeen) Oil, Esculin (Horse Chestnut), Lactic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Bitter Orange) Fruit Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Darutoside, Sodium Benzoate.


EYE GEL

EYE MASK

• Minskar påsar under ögonen • Uppstramande och svalkande serum • Utmärkt makeup-underlag

• Lugnande mask för huden runt ögonen • Minskar röda och blå toner i huden

Eye Gel är en svalkande ögongelé för alla hudtyper. Morotsfröolja och Olibanumolja förbättrar hudens elasticitet och Neroliolja verkar lugnande. Innehåller ett exklusivt extrakt från Persiskt Silkesträd som har en uppstramande effekt på huden. Använd både dag och natt tillsammans med Eye Cream eller Eye Cream More. Dagtid kan Eye Gel användas ensam för att få effekten av ett utslätande serum som skapar ett utmärkt makeup-underlag. Tips: Förvara Eye Gel i kylskåpet för att tillföra en extra kylande och avsvällande effekt. Rek. butikspris: 15 ml: 299 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Albizia Julibrissin (Mimosa) Bark Extract, Xanthan Gum, Sodium PCA, Darutoside, Glycerin (Vegetable), Sodium Lactate, Sodium Anisate, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Olibanum Oil, Citrus Aurantium (Bitter Orange) Flower Oil, Daucus Carota Sativus (Carrot) Seed Oil, Sodium Levulinate, Sodium Benzoate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.

Svullnad Eye Gel svalkar och hjälper till vid svullnad. Använd i kombination med Eye Cream eller Eye Cream More. Fina linjer Minska de första linjerna genom att använda Eye Cream dagligen. Komplettera med Eye Balm under natten. Eksem Applicera Eye Cream på hela ögonlocket och lägg sedan skyddande Eye Balm ovanpå. Hängande ögonlock Eye Cream More stramar upp huden och öppnar upp ögat. Enligt kliniska tester lyfter Eye Cream More ögonlocken med 45% på bara 28 dagar. Mörka ringar Applicera Serum C under Eye Cream. Tillsammans ljusar de upp mörka partier. Obs: Serum C används endast under natten. Rinnande ögon Applicera Eye Balm kring ögat för att skydda mot kyla och vind.

Eye Mask är en ögonmask för alla hudtyper. Den innehåller Vit Lera och ett extrakt från Cederträ som minskar rodnad i huden. Den Vita Leran har en sammandragande effekt på ytliga kärl och Cederträextraktet minskar röda och blå toner i huden genom att öka microcirkulationen. Eye Mask innehåller också lugnande Neroliolja, antiseptisk Morotsfröolja och uppstramande Olibanumolja. Använd två gånger i veckan på rengjord hud. För bäst effekt, ta en generös mängd och låt verka i cirka tio minuter. Den kan även användas närmst ögat för att minska svullnad samt i hela ansiktet och på halsen. Rek. butikspris: 50 ml: 399 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Kaolin/Clay, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Glycerin (Vegetable), Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Xanthan Gum, Cedrus Atlantica (Atlantic Cedar) Bark Extract, Sodium Anisate, Sodium, Levulinate, Lactic Acid, Glyceryl Caprylate, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil Olibanum Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Limonene*, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.


CREME För en smidig, mjuk och frisk hud Med en bra ansiktscreme kan du smörja bort små torrhetsrynkor. En fuktfattig hud kan få små sprickor där bakterier kan få fäste. I värsta fall leder det till överkänslighet, allergier eller eksem. Ta först några droppar av ett serum och/eller en ansiktsolja, därefter applicerar du ansiktscremen. Våra ansiktscremer innehåller inte solskydd eftersom vi främst riktar oss till den nordiska marknaden. I Norden behöver man inte skydda sig mot UVB-strålning mer än under sommarhalvåret, då solens UVB-strålar inte når oss under vinterhalvåret. Alla våra cremer innehåller UVA-skydd som skyddar oss året om. När du vistas i solen under en längre tid rekommenderar vi att du kompletterar med någon av våra solprodukter för att även skydda mot UVB-strålning.

ANSIKTSVÅRD – Creme

Face Cream Sensitive är en ansiktscreme för alla med känslig, torr, irriterad och reaktiv hud. Det rika innehållet av Rapsolja, Sheasmör och Bivax vårdar, stärker och mjukgör huden. Den är fri från eteriska oljor, vilket gör den lämplig även för den allra känsligaste huden. Den är lugnande och stärkande på torr hud, rodnad och irritation (perioral dermatit) samt tunn och porös hud (efter kortison eller cancerbehandling). Även allergiker som är överkänsliga mot såväl parfymer som eteriska oljor kan använda denna ansiktscreme. Kombinera gärna Face Cream Sensitive med Cold Pressed Jojoba Oil. Rek. butikspris: 50 ml: 299 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Glycerin (Vegetable), Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, C14-22 Alcohols, C12-20 Alkyl Glucoside, Cera Alba (Beeswax), Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Lactic Acid, Xanthan Gum, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.

FACE DREAM

FACE LOTION CLEARING

• Fetaste ansiktscremen i sortimentet • För torr och känslig hud • Dämpar rödflammig hud och ökar hudens motståndskraft

• Ansiktscreme för blandhud och fet hud • Balanserande och fuktgivande • Passar bra vid övergång från hudvård baserad på mineralolja

Face Dream med Lavendel och Ringblomma skyddar din hud mot yttre påfrestningar och tillför både fukt och fettsyror. Den dämpar också rödflammig hud och ökar hudens motståndskraft.

Face Lotion Clearing innehåller Margosa (Neem) som reglerar talgproduktionen samt balanserande Bergamottolja. Den minskar stora porer och verkar även balanserande på huden, vilket gör den perfekt att börja med när man går över från cremer med mineralolja till cremer med vegetabiliska oljor.

Kombinera gärna Face Dream med Royal Facial Oil Gentle. Rek. butikspris: 50 ml: 299 SEK 100 ml: 449 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cetearyl Alcohol, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Glycerin (Vegetable), Cetearyl Glucoside, Phytosterols, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Xanthan Gum, Lactic Acid, Calendula Officinalis Flower Oil, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Glycine Soja (Bean) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Pelargonium Graveolens (Geranium) Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Olea Europea (Olive) Fruit Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Sorbitan Oleate, Ascorbyl Palmitate, Geraniol*, Citronellol*, Limonene*, Linalool*, Citral*. *Components naturally present in essential oils.

20

FACE CREAM SENSITIVE • Ansiktscreme utan eteriska oljor • Passar en mycket känslig och reaktiv hud

Kombinera gärna Face Lotion Clearing med Royal Facial Oil Clearing. Rek. butikspris: 50 ml: 199 SEK 100 ml: 299 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Cetearyl Alcohol, Glycerin (Vegetable), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cera Alba (Beeswax), Coco Glucoside, Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Oil, Sodium PCA, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Melia Azadirachta (Neem) Leaf Extract, Lactic Acid, Glyceryl Caprylat, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Caprylic/Capric Triglyceride, Tocopheryl Acetate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Citrus Bergamia (Bergamot Orange) Peel Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.


FACE LOTION MOIST

FACE LOTION MORE

• Återfuktande ansiktscreme • Passar normal och torr hud

• Uppstramande ansiktscreme • Passar mogen hud som också är känslig

Face Lotion Moist är en lätt ansiktscreme som innehåller närande vegetabiliska oljor av Jojoba, Shea och Raps. Eteriska oljor av Bergamott, Patschuli och Geranium ger en karaktäristisk doft. Bergamott har också antiseptiska egenskaper och Patschuli är stärkande och bra för cellförnyelsen.

Face Lotion More är en lätt ansiktscreme med Rödklöverextrakt som verkar uppstramande. I produkten ingår även Gurkörtsolja, Nyponfröolja samt eteriska oljor av Ros, Patschuli och Bergamott.

Kombinera gärna Face Lotion Moist med Royal Facial Oil Moist. Rek. butikspris: 50 ml: 199 SEK 100 ml: 299 SEK

Kombinera gärna Face Lotion More med Royal Facial Oil More. Rek. butikspris: 50 ml: 299 SEK 100 ml: 449 SEK

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycerin (Vegetable), Cetearyl Glucoside, Cera Alba (Beeswax), Lactic Acid, Sodium Lactate, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Citrus Bergamia (Bergamot Orange) Peel Oil, Xanthan Gum, Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Bitter Orange) Fruit Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Pelargonium Graveolens (Geranium) Flower Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*.

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Glycerin (Vegetable), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Cera Alba (Beeswax), Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Oil, Cetearyl Glucoside, Melia Azadirachta (Neem) Leaf Extract, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Xanthan Gum, Trifolium Pratense (Red Clover) Flower Extract, Citrus Bergamia (Bergamot Orange) Peel Oil, Lactic Acid, Rosa Damascena (Damask Rose) Flower Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Daucus Carrota (Carrot) Root Extract, Biosaccharide Gum-1, Glyceryl Caprylate, Tocopheryl Acetate, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citronellol*.

*Components naturally present in essential oils.

*Components naturally present in essential oils.

FACE LOTION SUPPLEMENT

FACE PROTECTION

• Ansiktscreme för mogen hud • Ej avsedd för känslig eller fet hud

• Skyddande ansiktscreme • För torr och känslig hud • Dämpar rödflammig hud och ökar dess motståndskraft

Lyxig ansiktscreme med Granatäpple som förbättrar elasticitet, slätar ut huden och förebygger åldrande. Raps- och Jojobaolja samt Peptider ökar fukthalten i huden. Morotsfröolja och Olibanum stramar upp. Passar hud som behöver stimuleras. Kombinera gärna Face Lotion Supplement med Royal Facial Oil Supplement.

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cera Alba (Beeswax), Coco-Glucoside, Sodium PCA, Ethylhexyl Palmitate, Glyceryl Caprylate, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Tribehenin, Xanthan Gum, Punica Granatum Seed Oil, Levulinic Acid, Lactic Acid, Sodium Levulinate, Glycerin (Vegetable), Sodium Lactate, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Daucus Carota Sativus (Carrot) Seed Oil, Olibanum Oil, Sorbitan Isostearate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Palmitoyl Oligopeptide, Limonene*, Linalool*, Geraniol*. *Components naturally present in essential oils.

Kombinera gärna Face Protection med Royal Facial Oil Gentle. Rek. butikspris: 50 ml: 299 SEK 100 ml: 449 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Squalane (Vegetable), Cetearyl Alcohol, Cera Flava (Beeswax), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Sodium PCA, Glycerin (Vegetable), Cetearyl Glucoside, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Xanthan Gum, Chamomilla Recutita (Chamomile) Flower Oil, Lactic Acid, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*.

Creme – ANSIKTSVÅRD

Rek. butikspris: 50 ml: 399 SEK

Face Protection tillför både fettsyror och fukt, samtidigt som den skyddar din hud mot yttre påfrestningar. Sammansättningen av ingredienser gör Face Protection till en väldigt mild creme. Kamomill och Lavendel lugnar huden och ger en behaglig doft. Dämpar rödflammig hud.

*Components naturally present in essential oils.

21


NIGHT CREAM

NIGHT CREAM MORE

• Nattcreme för alla hudtyper • Endast för nattbruk – gör huden ljuskänslig

• Nattcreme för alla hudtyper, speciellt mogen hud • Lugnande och svalkande

Night Cream är en näringsrik nattcreme för ansiktet. Den innehåller fermenterad Mjölksyra (AHA) av sockerbetor som gör det lättare för huden att bli av med döda hudceller. A-vitaminet i Nyponfröoljan hjälper huden att nyskapas. Detta medför att pigmentfläckar, fina linjer och ärr blir mindre markerade. Med Night Cream återfuktas huden efter att kyla, värme, vind och smink har påverkat under dagen. Kombinera med Serum C för bästa resultat och för att ge en uppljusande effekt på pigmentfläckar. Rek. butikspris: 50 ml: 249 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Cetearyl Alcohol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane (Vegetable), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Oil, Cetearyl Glucoside, Lactic Acid, Sodium Lactate, Xanthan Gum, Glyceryl Caprylate, Levulenic Acid, Citrus Bergamia (Bergamot Orange) Peel Oil, Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil, Sodium Levulinate, Glycerin (Vegetable), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.

Night Cream More är en näringsrik nattcreme för ansiktet. Innehåller Rapsolja och Havtornsolja som ger en lyxig konsistens och en uppbyggande formula. Eteriska oljor av Apelsin, Ros och Pepparmynta ger en tilltalande doft och ett utslätande resultat. Motverkar synliga ålderstecken och verkar återfuktande på torr hud. Havtornsolja är rik på antioxidanter, fettsyror och C-vitamin och har välgörande egenskaper vid besvär och skador på huden. Rek. butikspris: 50 ml: 349 SEK 100 ml: 499 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Glycerin (Vegetable), Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter Glycerides, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Lactic Acid, Bakuchiol, Xanthan Gum, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Citrus Aurantium Dulcis (Bitter Orange) Peel Oil, Glyceryl Caprylate, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosa Damascena (Damask Rose) Flower Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Citral*, Citronellol*, Geraniol*. *Components naturally present in essential oils.

NECK & DÉCOLLETAGE CREAM • Uppstramande creme för hals och dekolletage • Har en rik konsistens som går väl in i huden • Passar mogen hud

Neck & Décolletage Cream är en utslätande creme för hals och dekolletage. Den innehåller Bakuchiol (Retinol) från växten Babchi (Psoralea Corylifolia) som stimulerar kollagenproduktionen och minskar synliga ålderstecken. Cremen innehåller också Neroliolja, Morotsfröolja och Olibanumolja som lugnar huden och ger ökad elasticitet. Använd morgon och kväll på rengjord hud, gärna efter att du applicerat serum och olja. Ta en generös mängd och applicera på hals, dekolletage och axlar. Rek. butikspris: 50 ml: 399 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycerin (Vegetable), Polyglyceryl-2 Oleate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Polyhydroxystearic Acid, Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Oil, Glycerin, Polyglyceryl-2 Stearate, Bakuchiol, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Lactic Acid, Xanthan Gum, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Olibanum Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Linalool*, Limonene*. *Components naturally present in essential oils.

22


BALM Vattenfria produkter som skyddar din hud mot yttre påfrestningar Våra balmer består av en rik sammansättning av växtoljor och eteriska oljor som ökar motståndskraften och förbättrar elasticiteten i huden. Balm används på natten när huden återhämtas och på dagen för att skydda mot yttre påfrestningar. Vintertid ger balmen det optimala skyddet mot kyla, vind och torr luft. Applicera då även serum, olja och creme under din balm för att ge näring till hudens alla lager. Är det minusgrader ute rekommenderar vi att endast använda olja och balm då dessa produkter inte innehåller vatten.

FACE BALM • Skyddande balm för alla hudtyper • Används under dagen

Face Balm är en mjukgörande ansiktsbalm för alla hudtyper. Den smälter in i huden, kapslar in fukt och skyddar ditt ansikte mot kyla och vind. Eterisk olja av Ros lugnar och stimulerar cellförnyelsen. Passar också för barn. Applicera efter serum, olja och/eller dagcreme för bäst effekt. Face Balm är mycket dryg. Ta en liten mängd och värm upp mellan fingertopparna. Rek. butikspris: 10 ml: 129 SEK 50 ml: 349 SEK Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cera Flava (Beeswax), Squalane, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Phytosterols, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Rosa Damascena (Rose) Flower Oil, Sorbitan Oleate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Ascorbyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Linalool*, Citral, Geraniol*, Farnesol*, Eugenol*, Citronellol*. *Components naturally present in essential oils.

NIGHT BALM • Stärkande balm för alla hudtyper • Används under natten

Night Balm är en silkeslen ansiktsbalm för alla hudtyper. Den kapslar in fukt, skyddar mot yttre påfrestningar och hjälper huden att återuppbyggas under natten. Havtornsolja och eteriska oljor av Olibanum, Neroli och Citrongräs stärker huden och stimulerar cellförnyelsen. Applicera efter serum, olja och nattcreme för bäst effekt. Night Balm är mycket dryg. Ta en liten mängd och värm upp mellan fingertopparna.

Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cera Flava (Beeswax), Squalane (Vegetable), Caprylic/Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Fruit Oil, Phytosterols, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Oil, Olea Europea (Olive) Fruit Oil, Olibanum Oil, Cymbopogon Citratus (Lemongrass) Leaf Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Sorbitan Oleate, Ascorbyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Helianthus Annuus Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citral*, Farnesol*.

Balm – ANSIKTSVÅRD

Rek. butikspris: 10 ml: 129 SEK 50 ml: 349 SEK

*Components naturally present in essential oils.

23


LÄPPCERAT Produkterna som får dig att le Läpparna är extra utsatta för kyla och vind och kan ha svårt att tillverka tillräckligt mycket fett. Detta gäller särskilt om du tidigare använt mineralolja på läpparna. Våra Lip Care gör att läpparna kan bevara fukten längre. Det medför att fina linjer runt munnen minskar. Ingredienserna i Lip Care är vegetabiliska oljor och vaxer med UV-skydd. Observera att Bivaxet i Lip Care är renat från pollen och passar därför även pollenallergiker.

ANSIKTSVÅRD – Läppcerat

Vi använder vegetabiliska oljor istället för mineraloljor, såsom vaselin, paraffin och petroleum, som finns i de flesta hudvårdsprodukter. Mineraloljor torkar ut läpparna, och tillför inga vitaminer. Vegetabilisk olja är dyrare, men vårdar och skyddar läpparna. Det kan ta någon månad att komma ur beroendet av mineralolja. Hur länge och hur mycket man har använt det avgör hur lång avvänjningstiden blir.

24

LIP CARE LIQUORICE • Mjukgörande läppcerat med Fänkål

Lip Care Liquorice är ett skyddande och mjukgörande cerat med Fänkålsolja. Lip Care gör att läpparna behåller fukthalten, vilket bidrar till att minska fina linjer runt munnen. Det är mycket vårdande och drygt, och sitter kvar länge på läpparna. Detta gör det effektivt på torra och spruckna läppar. Har du väldigt torra läppar? Börja då med att massera läpparna med AHA & Jojoba Peeling för att avlägsna hudflagor. Använd lätta, cirklande rörelser. Skölj av och applicera sedan Lip Care Liquorice. Rek. butikspris: 7 ml: 99 SEK Ingredients: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Cera Alba (Beeswax), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Vitellaria Paradoxa (Shea) Butter, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Foeniculum Vulgare (Fennel) Oil, Silica, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*. *Components naturally present in essential oils.

LIP CARE MENTHA

LIP CARE VANILLA

• Mjukgörande läppcerat med Pepparmynta

• Mjukgörande läppcerat med Vaniljextrakt

Lip Care Mentha är ett skyddande och mjukgörande cerat med Pepparmyntsolja som ger en svalkande effekt på läpparna. Lip Care gör att läpparna behåller fukthalten, vilket bidrar till att minska fina linjer runt munnen. Det är mycket vårdande och drygt, och sitter kvar länge på läpparna. Detta gör det effektivt på torra och spruckna läppar.

Lip Care Vanilla är ett cerat med äkta Vaniljextrakt från Madagaskar, som skyddar och gör dina läppar mjuka och smidiga. Lip Care gör att läpparna behåller fukthalten, vilket bidrar till att minska fina linjer runt munnen. Det är mycket vårdande och drygt, och sitter kvar länge på läpparna. Detta gör ceratet effektivt på torra och spruckna läppar.

Har du väldigt torra läppar? Börja då med att massera läpparna med AHA & Jojoba Peeling för att avlägsna hudflagor. Använd lätta, cirklande rörelser. Skölj av och applicera sedan Lip Care Mentha.

Har du väldigt torra läppar? Börja då med att massera läpparna med AHA & Jojoba Peeling för att avlägsna hudflagor. Använd lätta, cirklande rörelser. Skölj av och applicera sedan Lip Care Vanilla.

Rek. butikspris: 7 ml: 99 SEK

Rek. butikspris: 7 ml: 99 SEK

Ingredients: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Cera Alba (Beeswax), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*.

Ingredients: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Cera Alba (Beeswax), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Vanilla Planifolia Fruit Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*.

*Components naturally present in essential oils.

*Components naturally present in essential oils.


xx – ANSIKTSVÅRD 25


PEELING Djuprengöring för alla hudtyper En peeling avlägsnar skonsamt döda hudceller och avlagringar så att huden lättare kan ta upp näring ur olja och creme. Huden blir då mjukare och jämnare. En hud som rengjorts med peeling får också ett snyggare resultat vid applicering av makeup. Peeling används cirka två gånger i veckan och alltid med efterföljande ansiktsmask, då huden är som mest mottaglig för näring och vitaminer efter att döda hudceller har avlägsnats. Kornen i våra peelingprodukter består av naturliga ingredienser som kan brytas ner av naturen, såsom korn av krossade kärnor eller fettsyror av Jojobaolja.

PAPAYA PEELING • Enzympeeling och mekanisk peeling • Motverkar pormaskar och torr hud • Passar även den mest känsliga huden, men ej vid rosacea (skov)

ANSIKTSVÅRD – Peeling

I denna gyllengula peeling finns extrakt av Papaya som varsamt löser upp döda hudceller och lämnar din hud mjukare än någonsin. Applicera på torr, rengjord hud och exfoliera varsamt. Undvik ögonen. Tillsätt en liten mängd vatten och massera in tills kornen smält. Detta aktiverar enzymerna och löser upp döda hudceller. Använd cirka två gånger i veckan eller vid behov. Använd ej i solljus. Rek. butikspris: 30 ml: 69 SEK 100 ml: 229 SEK Ingredients: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Maltodextrin, Limonene*, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Cetearyl Glucoside, Carica Papaya (Papaya) Fruit Juice, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Palmitic/Stearic Triglyceride, Juniperus Communis (Juniper) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Linalool*, Citral*, Citronellol*, Geraniol*. *Components naturally present in essential oils.

26

AHA & JOJOBA PEELING • Syrapeeling och mekanisk peeling • Motverkar pormaskar och akne • Har en uppljusande effekt på tillfälliga pigmentfläckar • Skägg och mustasch: Massera närmast huden för att främja syretillförseln

I AHA & Jojoba Peeling samverkar fermenterad Mjölksyra (en AHA-syra av sockerbetor) och korn utvunna ur Jojobaolja för att avlägsna döda hudceller. Kornen har perfekt form och storlek för att varsamt kunna exfoliera huden. Applicera på torr, rengjord hud och exfoliera varsamt. Undvik ögonen. Använd cirka två gånger i veckan eller vid behov. Använd ej i solljus. Rek. butikspris: 30 ml: 59 SEK 100 ml: 199 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Hydrogenated Castor Oil, Hydrogenated Jojoba Wax, Cetearyl Glucoside, Lactic Acid, Xanthan Gum, Sodium Lactate, Glyceryl Caprylate, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Glycerin (Vegetable), CI 77289, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.


HEMMAKUR Fånga din naturliga skönhet Boosta din hud med vitaminer genom att kombinera din peeling med en ansiktsmask. Utöver dina dagliga produkter kan du ett par gånger i veckan genomföra olika kurer som du enkelt skapar med våra produkter. Vår Clearing Treatment, med AHA & Jojoba Peeling och Face Mask Clearing rengör huden på djupet och hjälper att behandla plitor och blemmor. Vår Moisturising Treatment, med Papaya Peeling och Face Mask Moist, boostar din hud med fukt och vitaminer, vilket också ger ökad spänst och lyster.

CLEARING TREATMENT Clearing Treatment är en renande kur som du enkelt skapar med produkterna AHA & Jojoba Peeling och Face Mask Clearing. Produkterna samverkar för att balansera huden och ge en ordentlig djuprengöring. Kuren är perfekt att genomföra om man vill motverka pormaskar och behandla plitor och blemmor. Kuren passar alla hudtyper. När? Denna behandling lämpar sig väl att utföra hemma. Låt den gärna verka under natten. Hur ofta? För maximal effekt rekommenderar vi kuren cirka två gånger i veckan. Den kan även användas som intensivkur varje natt i två veckor. Så här gör du: Börja med att rengöra huden med en rengöringsprodukt och Freshener anpassad efter din hudtyp. Applicera sedan AHA & Jojoba Peeling. Har du känslig hud rekommenderar vi att endast applicera peelingen på huden utan att massera med kornen. Applicera sedan rikligt med Face Mask Clearing över AHA & Jojoba Peeling. Testa att ha kuren på i cirka tio minuter. Om det känns bra kan du sova med den för att uppnå maximal effekt. Skölj sedan av på morgonen.

MOISTURISING TREATMENT Mosturising Treatment är en återfuktande kur som du enkelt skapar med produkterna Papaya Peeling och Face Mask Moist. Tillsammans boostar de din hud med fukt och vitaminer, vilket också ger ökad spänst och lyster. Kuren passar alla hudtyper, även känslig hud, dock ej hud med rosacea. När? Denna behandling lämpar sig väl att utföra hemma. Låt den gärna verka under natten. Hur ofta?

Så här gör du: Börja med att rengöra huden med en rengöringsprodukt och Freshener anpassad efter din hudtyp. Applicera sedan Papaya Peeling på torr hud. Massera ansiktet med peelingkornen i några minuter med mjuka, cirklande rörelser. Fukta fingertopparna med vatten och fortsätt massera in peelingen i huden tills kornen smält. Detta aktiverar enzymerna och gör att fukten i efterföljande ansiktsmask går djupare ner i huden. Applicera sedan rikligt med Face Mask Moist direkt över Papaya Peeling. Testa att ha kuren på i cirka tio minuter. Om det känns bra kan du sova med den för att uppnå maximal effekt. Skölj sedan av på morgonen.

+

Hemmakur – ANSIKTSVÅRD

För maximal effekt rekommenderar vi kuren cirka två gånger i veckan. Den kan även användas som intensivkur varje natt i två veckor.

27


ANSIKTSMASK När din hud behöver en extra boost Att lägga en ansiktsmask innebär lite extra omsorg och vård för din hud. Det förstärker effekten av din dagliga hudvårdsrutin. I en ansiktsmask ingår det aktiva ingredienser i sådana proportioner som inte lämpar sig att använda i vanliga ansiktscremer.

ANSIKTSVÅRD – Ansiktsmask

Vi rekommenderar att du använder ansiktsmask cirka två gånger i veckan för att vårda huden och återfå eller bibehålla lyster. Använd gärna en ansiktsmask efter en peeling. Då är huden som mest mottaglig för näring och vitaminer.

28

BLUEBERRY SEED MASK • Stärkande och fuktgivande crememask • Passar alla hudtyper • Kan användas under natten

Blueberry Seed Mask tillför mycket fukt och är en crememask som inte stelnar. Passar bra till dig med ytliga blodkärl eller känslig och lättirriterad hud som behöver byggas upp. Blåbärsfröolja är en källa rik på essentiella fettsyror som reducerar de första tecknen på åldrande. Huden tillförs E-vitamin som är en stark antioxidant. Blåbärsfröoljan verkar även uppbyggande på kärlväggarna, vilket hindrar blodkärlen från att spricka. Låt verka på huden i 20 minuter eller över natten. Rek. butikspris: 50 ml: 249 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Vaccinium Myrtillus (Blueberry) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycerin (Vegetable), Cetearyl Glucoside, Sodium PCA, Xanthan Gum, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Lactic Acid, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Aurantium (Bitter Orange) Flower Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.

FACE MASK BLACK

FACE MASK CLEARING

• Rengörande och återfuktande ansiktsmask med Aktivt Kol • Passar alla hudtyper

• Rengörande ansiktsmask för alla hudtyper, även rosaceahud • Suger upp orenheter och verkar sammandragande på porerna • Kan användas under natten

Face Mask Black är berikad med Aktivt Kol från Ubame Ek som växer i Japan. Kombinationen av Aktivt Kol, Jojobaolja, Sheasmör och AHA-syra gör att Face Mask Black passar alla hudtyper. Masken verkar återfuktande och vitaliserande, vilket är speciellt bra när huden behöver renas eller känns stressad och obalanserad. Det Aktiva Kolet fungerar som en magnet som drar till sig orenheter, toxiner och överflödigt talg från huden, samtidigt som den lugnar och ger lyster. Det avlägsnar även döda hudceller samt orenheter från tilltäppta porer. Låt verka på huden i cirka 20 minuter. Kombinera med AHA & Jojoba Peeling för bästa effekt. Rek. butikspris: 50 ml: 249 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycerine (Vegetable), Charcoal Powder, Cetearyl Glucoside, Xanthan Gum, Citrus Aurantium (Bitter Orange) Fruit Extract, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Lactic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.

Face Mask Clearing är en djuprengörande och uppstramande ansiktsmask med Kisel och C-vitamin. Den passar alla hudtyper men är speciellt bra vid fet hud med orenheter samt hud med akne. Den ”suger upp” orenheter och verkar porsammandragande. Passar även när det finns vätska i huden, till exempel blåsor som kan orsaka inflammation. Låt verka på huden i 20 minuter eller över natten. Kan även användas som punktbehandling på akne, dock ej i solljus. Kan kombineras med AHA & Jojoba Peeling som en renande kur. Rek. butikspris: 15 ml: 79 SEK 50 ml: 249 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Silica, Glycerin (Vegetable), Xanthan Gum, Citrus Aurantium (Bitter Orange) Fruit Extract, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Lactic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Biosaccharide Gum-1, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.


FACE MASK GENTLE

FACE MASK MOIST

• Djuprengörande ansiktsmask för alla hudtyper • Lugnande lermask

• • • •

Face Mask Gentle är en lugnande och balanserande ansiktsmask med Vit Lera. Leran har en sammandragande effekt på både porer och ytliga kärl. Leran är berikad med en sammansättning av eteriska oljor som hjälper till att stärka kärlen och minska rodnader i huden. Face Mask Gentle har även en renande effekt och fungerar därmed utmärkt på en fet hud med orenheter.

Utslätande och fuktgivande crememask Passar alla hudtyper, speciellt torr hud Kan användas under natten Stärker huden och förbättrar strukturen

Face Mask Moist, med eteriska oljor av Neroli och Mandarin, är en fuktgivande, utslätande och stärkande ansiktsmask för alla hudtyper. Huden tillförs fukt med hjälp av olika örtsalter och kallpressad Jojobaolja.

Låt verka på huden i 20 minuter.

Låt verka på huden i 20 minuter eller över natten. Kan kombineras med Papaya Peeling som en fuktkur.

Rek. butikspris: 15 ml: 79 SEK 50 ml: 249 SEK

Rek. butikspris: 15 ml: 79 SEK 50 ml: 249 SEK

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Clay, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Caprylate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Glycerin (Vegetable), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Xanthan Gum, Citrus Sinensis (Sweet Orange) Peel Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Aurantium (Bitter Orange) Flower Oil, Citrus Aurantium (Bitter Orange) Leaf Oil, Lactic Acid, Olibanum Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*.

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycerine (Vegetable), Xanthan Gum, Citrus Reticulata (Mandarin Orange) Peel Oil, Cetearyl Glucoside, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Lactic Acid, Citrus Aurantium Dulcis (Bitter Orange) Fruit Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*.

*Components naturally present in essential oils.

*Components naturally present in essential oils.

FACE MASK MORE • • • •

Utslätande, lyftande och fuktgivande crememask Passar alla hudtyper, speciellt mogen hud Stärker huden och förbättrar strukturen Kan användas under natten

Face Mask More innehåller ett exklusivt extrakt av Persiskt Silkesträd som har en lyftande och utslätande effekt på huden. Innehållet av Havtornsolja samt eteriska oljor av Neroli och Olibanum ger uppstramande, återfuktande och lugnande egenskaper. Låt verka på huden i 20 minuter eller över natten. Rek. butikspris: 15 ml: 109 SEK 50 ml: 399 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Xanthan Gum, Cetearyl Glucoside, Albizia Julibrissin (Mimosa) Bark Extract, Darutoside, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Glycine Soja (Soybean) Oil, Lactic Acid, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Olibanum, Daucus Carota Sativus (Carrot) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Sodium Benzoate, Linalool*, Limonene*, Geraniol*. *Components naturally present in essential oils.

29


PURE CELL TREATMENT Världsunik salongsbehandling med levande stamceller från växtriket Pure Cell Treatment från MARIA ÅKERBERG är en ansiktsbehandling som tar vara på den näringsrika livskraften i levande stamceller från Rosenrot; antioxidanter och vitaminer inkapslade i växtens cellmembran. Cellerna hålls vid liv ända tills de läggs på huden och masseras in. Med denna världsnyhet tog vi naturlig, ekologisk hudvård till en helt ny nivå. I Spa Awards 2016 blev Pure Cell Treatment utnämnd till Årets Spa-behandling med motiveringen ”Nytänkande ekologisk high tech förstärkt med handkraft ger synbart resultat.”

ANSIKTSVÅRD – Pure Cell Treatment

Stamceller för alla!

30

Pure Cell Treatment tar vara på cellkärnans mest aktiva antioxidanter och sätter igång en unik uppbyggnad av huden, vars celler tillförs högintensiv näring på ett sätt som knappt har varit möjligt tidigare. Huden får ny kraft att reparera sig själv. Stamcellernas höga halter av antioxidanter ger huden omedelbar vitalitet och lyster, men viktigast är att de bygger upp huden på lång sikt, på cellnivå. Behandlingen passar alla, men ger mest synligt resultat på mogen hud. Det finns inga kontraindikationer som säger att man inte bör genomgå behandlingen vid specifika tillstånd. Eftersom stamcellerna anpassar sig och verkar på det aktuella hudtillståndet kan behandlingen göras på alla hudtyper. Den kan också genomföras när som helst på året när huden behöver stärkas och revitaliseras. Vi rekommenderar en professionell ansiktsbehandling var sjätte vecka, kompletterad med en god daglig hudvård hemma.


Levande stamceller Stamceller är ospecialiserade celler, vars slutliga funktion ännu inte har bestämts. Därför anpassar de sig och ger effekt på alla hudtyper och hudtillstånd. Hudens aktuella tillstånd avgör hur den ska använda stamcellernas näring för att reparera sig själv. Cellerna kommer inte från djur eller bakterier, utan är växtceller med ren livskraft från växtriket. Rosenrot har sedan länge använts som en läkeväxt inom traditionell medicin, tack vare sina antiinflammatoriska egenskaper och sitt höga innehåll av antioxidanter.

Mångårig forskning Tidigare har användningen av stamceller i hudvård avfärdats, eftersom ingen tidigare har lyckats hålla dem vid liv tillräckligt länge. Dessutom har det ansetts näst intill omöjligt att odla fram stamceller från växter. Vår odling är resultatet av ett mångårigt samarbetsprojekt med ursprung från forskning vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i Alnarp. Vi odlar stamcellerna i en skyddad miljö som anpassats för att de ska nå sin fulla potential.

Det här gör behandlingen • Omedelbar lyster • Ökad cellförnyelse • Egna hudceller blir mer motståndskraftiga • Ökat skydd mot fria radikaler • Hudens skyddande syramantel byggs upp • Reparationssystemet i huden påskyndas • Ökad vitalitet och spänst • Långsiktigt återuppbyggd hud

PÅ MARIAAKERBERG.COM HITTAR DU SALONGER SOM UTFÖR BEHANDLINGEN

Pure Cell Treatment – ANSIKTSVÅRD

• Kollagenproduktionen stimuleras

31


BEHANDLING PÅ SALONG Fånga din naturliga skönhet Att göra en ansiktsbehandling hos en hudterapeut är en mycket bra investering. Du får en ordentlig genomgång av din hud samtidigt som terapeuten visar vilka produkter som passar bäst för dig. Underhåll resultatet av behandlingen hemma med de produkter du blir rekommenderad.

ANSIKTSVÅRD – Behandling på salong

För att få bästa resultat bör du besöka en hudterapeut som kan ge dig professionella råd om produkter och behandlingar. På vår hemsida mariaakerberg.com kan du hitta din närmaste återförsäljare/salong som utför behandlingar med våra produkter.

32

MÅ AHA TREATMENT En kortare ansiktsbehandling där huden peelas med fermenterad Mjölksyra. Behandlingen ger många positiva effekter. Huden får inte bara fin lyster, utan den stärks och balanseras samtidigt som orenheter i huden motverkas. AHA-behandlingen har sammandragande effekt på stora porer samt minskar åldersfläckar, rynkor och ärr. Av den anledningen passar behandlingen mycket bra på torr hud eller hud med orenheter.

MÅ ANTIROUGE TREATMENT En ansiktsbehandling där huden får mycket fukt, små blodkärl stärks och motståndskraften i huden ökar. Detta gör att en antirougebehandling är perfekt för känslig hud eller en hud med ytliga blodkärl.

MÅ VITAMIN C TREATMENT En C-vitamin-behandling som återuppbygger solskadad hud och har inflammationshämmande egenskaper, som passar mycket bra vid mild akne. En kortare ansiktsbehandling som ger en energikick till trött hud.


EKOLOGISK kroppsvård Huden är kroppens största organ. Hur du tar hand om den spelar roll för hur du mår. Rätt ingrediens, i rätt produkt, på det rätta stället, gör verkligen stor skillnad. De flesta av oss använder schampo, deodorant, lotion och handcreme regelbundet. Små mängder dagligen året om blir en hel del ingredienser som kroppen, och i förlängningen naturen, ska absorbera. I vårt moderna

samhälle är vattnet i kranen behandlat, maten är processad och luften förorenad. Det ligger ett stort värde i att handla mer medvetet. Även huden på kroppen behöver daglig vård för att må bra och hålla sig frisk. I över 4 000 år har eteriska oljor och växtextrakt använts inom hudvård och medicin på grund av deras många naturliga fördelar. Upptäck skillnaden med våra vårdande ekologiska produkter.


RENGÖRING

HAIR & BODY SHAMPOO BASIC • Utan eteriska oljor • Doftfritt schampo och duschcreme för hela familjen • Använd dagligen

Mild rengöring för hela familjen

Hair & Body Shampoo Basic är milt schampo och en fräsch duschgel i ett för hela familjen. Produkten innehåller inte några eteriska oljor.

Noggrann rengöring är det första steget till effektiv hudvård. Rengöring får huden att kännas både ren och frisk då smuts, talg, svett och andra rester avlägsnas.

Rek. butikspris: 250 ml: 149 SEK 500 ml: 219 SEK 5 liter: 1 299 SEK

Använd valfri Hair & Body Shampoo ur vårt sortiment vid varje dusch för att rengöra kropp och hår. Dessa produkter kan också användas som intimtvål och raklödder. De stör inte hudens naturliga pH-värde och tvättar inte ”för” rent, utan bibehåller fukten och det naturliga skyddet i huden.

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Coco-Betaine, Lauroyl/Myristoyl Methyl Glucamide, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin (Vegetable), Decyl Glucoside, Xylitylglucoside, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Lactic Acid, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Anhydroxylitol, Xylitol.

De milda och rengörande ingredienserna i Hair & Body Shampoo kommer från kokos och majs. Dessa hjälper huden att bibehålla sitt naturliga, skyddande fett. Alla våra Hair & Body Shampoo är milda och vårdande.

HAIR & BODY SHAMPOO BEAUTIFUL • För torrt, matt och livlöst hår • Vårdande • Använd dagligen

KROPPSVÅRD – Rengöring

Hair & Body Shampoo Beautiful är ett milt schampo och en fräsch duschgel i ett. De eteriska oljorna av Citron, Bergamott, Apelsin och Kardemumma ger en frisk doft och en känsla av harmoni.

34

Rek. butikspris: 250 ml: 149 SEK 500 ml: 219 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Coco-Betaine, Lauroyl/Myristoyl Methyl Glucamide, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Glycerin (Vegetable), Decyl Glucoside, Xylitylglucoside, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Sinensis (Sweet Orange) Peel Oil, Citrus Bergamia (Bergamot Orange) Leaf Oil, Elettaria Cardamomum Seed Oil, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Lactic Acid, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Anhydroxylitol, Xylitol, Limonene*, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.

HAIR & BODY SHAMPOO ENERGY • Pigg och uppfriskande doft • Energigivande • Använd dagligen

Hair & Body Shampoo Energy är ett milt, uppiggande schampo och en fräsch duschgel i ett. De eteriska oljorna av Rosmarin, Lavendel, Citrongräs och Enbär ger dig energi. Rek. butikspris: 30 ml: 39 SEK 100 ml: 99 SEK 250 ml: 149 SEK 500 ml: 219 SEK 5 liter: 1 299 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Coco-Betaine, Lauroyl/Myristoyl Methyl Glucamide, Sodium Chloride, Glycerin (Vegetable), Cocamidopropyl Betaine, Decyl Glucoside, Xylitylglucoside, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Lactic Acid, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Anhydroxylitol, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Xylitol, Cymbopogon Citratus (Lemongrass) Leaf Oil, Juniperus Communis (Juniper) Fruit Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citral*, Limonene*, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.


HAIR & BODY SHAMPOO LEMONGRASS • För torrt, matt och livlöst hår • Återfuktande • Använd dagligen

Hair & Body Shampoo Lemongrass är ett milt schampo och en fräsch duschgel i ett. Innehåller eterisk olja av Citrongräs som verkar renande och fuktbindande för hår och hårbotten. Rek. butikspris: 250 ml: 149 SEK 500 ml: 219 SEK 5 liter: 1 299 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Coco-Betaine, Lauroyl/Myristoyl Methyl Glucamide, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin (Vegetable), Decyl Glucoside, Cymbopogon Citratus (Lemongrass) Leaf Oil, Xylitylglucoside, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Lactic Acid, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Anhydroxylitol, Xylitol, Citral*, Geraniol*, Limonene*, Linalool*.

HAIR & BODY SHAMPOO LIME • För fet hårbotten • Balanserande • Använd dagligen

Hair & Body Shampoo Lime är ett milt schampo och en fräsch duschgel i ett. Eterisk olja av Lime ger en frisk doft och en balanserande effekt som är speciellt bra vid fet hårbotten. Rek. butikspris: 250 ml: 149 SEK 500 ml: 219 SEK Ingredients: Aqua Purificata (Water), Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Coco-Betaine, Lauroyl/Myristoyl Methyl Glucamide, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin (Vegetable), Decyl Glucoside, Citrus Aurantifolia (Lime) Oil, Xylitylglucoside, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Lactic Acid, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Anhydroxylitol, Xylitol, Citral*, Limonene*. *Components naturally present in essential oils.

*Components naturally present in essential oils.

HAIR & BODY SHAMPOO FENNEL • För torr hårbotten och mjäll • Lindrande • Använd dagligen

Hair & Body Shampoo Fennel är ett milt schampo och en fräsch duschgel i ett. Eterisk olja av Fänkål tillför antiseptiska egenskaper och en frisk doft. Passar perfekt för en irriterad hårbotten och mjäll.

Rek. butikspris: 250 ml: 149 SEK 500 ml: 219 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Betaine, Lauroyl/ Myristoyl Methyl Glucamide, Sodium Chloride, Glycerin (Vegetable), Decyl Glucoside, Foeniculum Vulgare (Fennel) Oil, Xylitylglucoside, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Lactic Acid, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Anhydroxylitol, Xylitol, Limonene*. *Components naturally present in essential oils.

• För alla • Använd dagligen • Rengöring för skägg och mustasch

Hair & Body Shampoo Rosemary är ett milt schampo och en fräsch duschgel i ett. Detta är ”originalet” med Rosmarinolja, som ger en frisk doft samt verkar renande och balanserande för hårbotten. Rek. butikspris: 250 ml: 149 SEK 500 ml: 219 SEK 5 liter: 1 299 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Coco-Betaine, Lauroyl/Myristoyl Methyl Glucamide, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin (Vegetable), Decyl Glucoside, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Xylitylglucoside, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Lactic Acid, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Anhydroxylitol, Xylitol, Limonene*. *Components naturally present in essential oils.

Rengöring – KROPPSVÅRD

För att få en mer terapeutisk verkan av Fänkålen rekommenderar vi att låta schampot sitta kvar i håret i cirka 5 minuter innan det sköljs ur.

HAIR & BODY SHAMPOO ROSEMARY

35


PEELING Naturlig lyster och sammetslen hud En kroppspeeling gör huden mjuk och len. Byt ut duschcremen mot en peeling cirka två gånger i veckan för att öka lystern i huden. Peelingen tar dessutom bort ojämnheter och döda hudceller. Den hjälper också mot torr och kliande hud. Applicera gärna en Body Lotion eller Body Balm efter peeling. Huden kan lättare ta upp näring och vitaminer ur Body Lotion och Body Balm om den har rengjorts med peeling först. Kornen i våra peelingprodukter består av naturliga ingredienser som kan brytas ner av naturen, såsom korn av krossade kärnor eller fettsyror av Jojobaolja.

BODY SCRUB • Löddrande kroppspeeling • Stärkande och uppstramande • Förebyggande mot akne på kroppen

Body Scrub är en peeling med korn av Aprikoskärnor och Jojobaolja och eteriska oljor av Grapefrukt, Rosmarin och Kanel som ger frisk doft. Hjälper vid celluliter och vätskeansamlingar. Applicera på våt hud och massera in med cirklande rörelser i riktning mot hjärtat. För bästa effekt, använd tillsammans med peelingvantar. Skölj sedan av. Rek. butikspris: 30 ml: 29 SEK 200 ml: 169 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Prunus Armeniaca (Apricot) Seed Powder, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Cocamidopropyl Betaine, Hydrogenated Jojoba Wax, Glycerin (Vegetable), Dehydroxanthan Gum, Sodium Chloride, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Coco-Betaine, Lauroyl/Myristoyl Methyl Glucamide, Decyl Glucoside, Xylitylglucoside, Lactic Acid, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Anhydroxylitol, Xylitol, Origanum Vulgare Leaf Oil, Thymol, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Hydrastis Canadensis (Golden Seal) Root Extract, Olea Europaea (Olive) Extract, CI 77289, Cinnamomum Zeylanicum (Cinnamomum Verum) Bark Oil, Limonene*.

KROPPSVÅRD – Peeling

*Components naturally present in essential oils.

36

SALT SCRUB ENERGY

SALT SCRUB WHITE CHOCOLATE

• Kroppspeeling för dig som inte har känslig hud • Pedikyr: Används på fötter och nagelband

• Kroppspeeling för dig som inte har känslig hud • Innehåller mjukgörande Kakaosmör och Vaniljextrakt

Salt Scrub Energy är en oljebaserad, väldoftande och mycket effektiv kroppspeeling för hud som inte är så känslig. Den innehåller en ljuvlig kombination av Havssalt, vegetabiliska oljor och eteriska oljor som ger en uppfriskande doft. Havssaltet peelar effektivt huden, som blir mjuk och len.

Salt Scrub White Chocolate är en lyxig peeling med doft av vit choklad. En välgörande kombination av Havssalt, vegetabiliska oljor, Kakaosmör och Vaniljextraktet som mjukgör och återger huden dess lyster. Havssaltet rengör och exfolierar huden. Kakaosmör och Vaniljextrakt tillför antioxidanter.

Applicera Salt Scrub Energy på torr hud för bästa peelingeffekt. Massera in hela kroppen och duscha sedan av. För en mildare peeling, applicera Salt Scrub Energy på våt hud (vatten löser upp saltet). Obs: Duschgolvet kan bli halt så var försiktig!

Applicera Salt Scrub White Chocolate på torr hud för bästa peelingeffekt. Massera in på hela kroppen och skölj sedan av. För en mildare peeling, applicera Salt Scrub White Chocolate på våt hud, vilket löser upp saltet. Obs: Duschgolvet kan bli halt så var försiktig!

Rek. butikspris: 30 ml: 49 SEK 200 ml: 299 SEK

Rek. butikspris: 30 ml: 59 SEK 200 ml: 349 SEK

Ingredients: Maris Sal/Sea Salt, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, CocoGlucoside, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cymbopogon Citratus (Lemongrass) Leaf Oil, Juniperus Communis (Juniper) Fruit Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Citral*.

Ingredients: Maris Sal/Sea Salt, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Coco Glucoside, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Vanilla Planifolia Fruit Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.

*Components naturally present in essential oils.


xx – KROPPSVÅRD 37


DEODORANT Fräsch på en ren, naturlig och skonsam väg Deodoranter från MARIA ÅKERBERG är effektiva och helt fria från aluminiumklorid, alkohol, triklosan och parfym. De är mycket skonsamma mot hud och hälsa. En del upplever att de under ”övergångsperioden” till en aluminiumkloridfri deodorant svettas mer eller luktar mer. Upplever man detta rekommenderar vi att applicera deodoranten oftare vid behov. Tänk också på att applicera deodoranten på nytvättad hud för bästa resultat.

SALT DEO • Effektiv, doftfri deodorant • Fri från aluminiumklorid, triklosan, alkohol och parfym

KROPPSVÅRD – Deodorant

Salt Deo bygger på gammal beprövad kunskap och är otroligt effektiv upp till 24 timmar. Den består av ett naturligt förekommande mineral: saltet Ammonium-alun. Alun är ett dubbelsalt där aluminium ingår men inte kan frigöras. Det finns därför inget fritt aluminium i Salt Deo.

38

Blöt huden med vatten och gnid in Salt Deo under 20 sekunder på nytvättad hud. Friktion krävs för att saltet ska lossna. Den kladdar inte och den desinficerande effekten gör att den passar bra att använda direkt efter rakning. Upplever du att huden kliar efter användning av vår Salt Deo? Då kan huden ha blivit för torr. Använd då istället Cold Pressed Jojoba Oil i några dagar och återgå sedan till Salt Deo. Rek. butikspris: 50 g: 99 SEK Ingredients: Ammonium Alum (alun), Aqua (water bonded to the salt).


DEO ROLL-ON BEAUTIFUL

DEO ROLL-ON ESSENTIAL

• Absorberas snabbt av huden utan att lämna en klibbig känsla • Fri från aluminiumklorid, triklosan, alkohol och parfym • Effektiv och hudvårdande

• Absorberas snabbt av huden utan att lämna en klibbig känsla • Fri från aluminiumklorid, triklosan, alkohol och parfym • Effektiv och hudvårdande

Flytande deodorant i roll-on-förpackning. Innehållet hjälper effektivt vid odör och är samtidigt snäll mot din hud. Den aktiva ingrediensen Sodium Caproyl/Lauroyl Lactylate är ett mjölksyrasalt med bakteriedödande egenskaper som förhindrar doft vid svettning. Eteriska oljor av Citron, Bergamott, Apelsin och Kardemumma ger en frisk doft.

Flytande deodorant i roll-on-förpackning. Innehållet hjälper effektivt vid odör och är samtidigt snäll mot din hud. Den aktiva ingrediensen Sodium Caproyl/Lauroyl Lactylate är ett mjölksyrasalt med bakteriedödande egenskaper som förhindrar doft vid svettning. Eteriska oljor av Grapefrukt och Lagerblad ger en frisk doft.

Använd direkt på nytvättad och torr hud, en gång om dagen eller vid behov. Rek. butikspris: 60 ml: 149 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Stearate Citrate, Heptyl Gluciside, Sodium Caproyl/Lauroyl Lactylate, Glycerin (Vegetable), Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Bergamia (Bergamot Orange) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Bitter Orange) Peel Oil, Elettaria Cardamomum Seed Oil, Limonene*, Linalool*, Citral*, Eugenol*.

Använd direkt på nytvättad och torr hud, en gång om dagen eller vid behov. Rek. butikspris: 60 ml: 149 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Sodium Caproyl/Lauroyl Lactylate, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Heptyl Gluciside, Glyceryl Caprylate, Glycerin (Vegetable), Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Laurus Nobilis (Bay) Leaf Oil, Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Olibanum Oil, Limonene*, Linalool*, Citral*. *Components naturally present in essential oils.

*Components naturally present in essential oils.

DEO SPRAY CITRUS

DEO SPRAY SALT

• Effektiv deodorant • Fri från aluminiumklorid, triklosan, alkohol och parfym • Kan användas som myggmedel

• Effektiv deodorant • Fri från aluminiumklorid, triklosan, alkohol och parfym • Doftfri

Deo Spray Citrus är en effektiv deodorant, med en fräsch doft av eteriska oljor av Lime och Grapefrukt, som passar både kvinnor och män.

Deo Spray Salt innehåller salter som har bakteriedödande egenskaper. Produkten passar både kvinnor och män och lämnar inga fläckar på kläderna.

Använd direkt på nytvättad och torr hud, en gång om dagen eller vid behov. Skaka flaskan före användning.

Obs: Använd inte i solljus. Rek. butikspris: 125 ml: 199 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Sodium Caproyl/ Lauroyl Lactylate, Heptyl Glucoside, Glycerin (Vegetable), Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Citrus Aurantifolia (Lime) Oil, Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil, Limonene*, Citral*, Linalool*, *Geraniol. *Components naturally present in essential oils.

Rek. butikspris: 125 ml: 129 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Sodium Bicarbonate, Glycerin (Vegetable), Maris Sal, Sodium Levulinate, Sodium Anisate.

Deodorant – KROPPSVÅRD

Deo Spray Citrus fungerar också som effektivt myggmedel.

Kombinera Deo Spray Salt med Salt Deo för ökad effekt. Spraya då först med Deo Spray Salt och applicera sedan Salt Deo, som då inte behöver blötas med vatten eftersom huden redan är fuktig.

39


OLJA Det bästa naturen har skapat Alla våra massageoljor kan användas som kroppsoljor, för sig själva eller under en kroppslotion. Oljorna är unika sammansättningar av flera vegetabiliska oljor blandat med eteriska oljor. De eteriska oljorna ger god doft och förstärker massageoljans egenskaper.

BODY & MASSAGE OIL ANTI–CELLULITE • Renande och utrensande • Hjälper vid celluliter • Badolja

Body & Massage Oil Anti-Cellulite är en blandning av Solros-, Raps-, Sheasmör- och Jojobaolja, som i kombination med eteriska oljor av Citron, Rosmarin, Grapefrukt och Lavendel ger en fräsch citrusdoftande massage- och kroppsolja. För bästa effekt, använd regelbundet tillsammans med Body Scrub. Oljan kan med fördel användas i bad. Tillsätt cirka 5 ml till ett normalstort kar. Obs: Använd inte i solljus.

Effekten av en massage beror på massageoljans egenskaper och din förmåga att slappna av. Genom massagen tränger massageoljan in i huden och ökar ämnesomsättningen.

Rek. butikspris: 125 ml: 199 SEK 250 ml: 299 SEK

Alla oljorna passar till varm massage. Värm oljan i vattenbad till kroppstemperatur och då endast den mängd som behövs för varje tillfälle. Uppvärmd olja som ej blir använd ska kasseras. Behöver inte torkas av efter massagen.

Ingredients: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Limonene*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Juniperus Communis (Juniper) Fruit Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Linalool*, Citral*, Citronellol*, Geraniol*.

KROPPSVÅRD – Olja

*Components naturally present in essential oils.

40

BODY & MASSAGE OIL ATHLETIC

BODY & MASSAGE OIL CHILI

• Välgörande och kraftfull • Passar bra vid ömma muskler • Badolja

• Uppiggande och mjukgörande • Hjälper vid åderbrock • Badolja

Body & Massage Oil Athletic är en blandning av Solros-, Raps-, Sheasmör- och Jojobaolja som i kombination med eteriska oljor av Vintergröna, Pepparmynta och Eukalyptus ger en frisk massageoch kroppsolja. Chiliextrakt bidrar också till den uppfriskande effekten. Perfekt att använda efter fysisk ansträngning då den hjälper musklerna att återhämta sig. Passar inte personer med känslig hud då produkten innehåller en hög halt av eteriska oljor.

Body & Massage Oil Chili är en blandning av Solros-, Raps-, Sheasmör- och Jojobaolja som i kombination med Chiliextrakt och eteriska oljor av Apelsin och Pepparmynta ger en pigg och fräsch massage- och kroppsolja. Pepparmyntsolja är kylande och sammandragande. Dessa effekter kan vara till hjälp vid ödem, lättare åderbråck samt vid kramp i vaderna (restless leg syndrome). Citrusallergiker kan vara känsliga mot Body & Massage Oil Chili.

Oljan kan med fördel användas i bad. Tillsätt cirka 5 ml till ett normalstort kar. Rek. butikspris: 125 ml: 299 SEK Ingredients: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Capsicum Frutescens Fruit Extract, Gaultheria Procumbens (Wintergreen) Leaf Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.

Oljan kan med fördel användas i bad. Tillsätt cirka 5 ml till ett normalstort kar. Obs: Använd inte i solljus. Rek. butikspris: 125 ml: 299 SEK Ingredients: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Capsicum Frutescens (Chili) Fruit Extract, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Bitter Orange) Peel Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Linalool*, Limonene*, Citral*. *Components naturally present in essential oils.


BODY & MASSAGE OIL CYPRESS

BODY & MASSAGE OIL ENERGY

• Stärkande • Välgörande för svullna ben och ytliga blodkärl • Badolja

• Energigivande • Förebygger träningsvärk • Badolja

Body & Massage Oil Cypress är en blandning av Solros-, Raps-, Sheasmör- och Jojobaolja som i kombination med eteriska oljor av Cypress, Citron och Lavendel ger en fräsch massage- och kroppsolja. Använd regelbundet när benen känns stela och ömma. Bra mot ytliga blodkärl.

Body & Massage Oil Energy är en blandning av Solros-, Raps-, Sheasmör- och Jojobaolja som i kombination med eteriska oljor av Rosmarin, Lavendel, Citrongräs och Enbär ger en frisk, citrusdoftande massage- och kroppsolja. Oljan är utmärkt att använda både före och efter fysisk ansträngning, då den ger energi till musklerna och hjälper dem att återhämta sig.

Oljan kan med fördel användas i bad. Tillsätt cirka 5 ml till ett normalstort kar. Obs: Använd inte i solljus.

Oljan kan med fördel användas i bad. Tillsätt cirka 5 ml till ett normalstort kar.

Rek. butikspris: 125 ml: 199 SEK 250 ml: 299 SEK

Rek. butikspris: 125 ml: 199 SEK 250 ml: 299 SEK

Ingredients: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Cupressus Sempervirens (Cypress) Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Limonene*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Geraniol*, Linalool*, Citral*.

Ingredients: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Brassica Napus (Rape) Seed OIl, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Cymbopogon Citratus (Lemongrass) Leaf Oil, Juniperus Communis (Juniper) Fruit Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Citral*, Citronellol*, Geraniol*.

*Components naturally present in essential oils.

*Components naturally present in essential oils.

BODY & MASSAGE OIL GINGER

BODY & MASSAGE OIL NATURAL

• Mjukgörande, värmande och lindrande • Passar bra vid fibromassage • Badolja

• Neutral massageolja utan eteriska oljor • Badolja • Doftfri

Body & Massage Oil Ginger är en blandning av Solros-, Raps-, Jojoba- och Gurkörtsolja som i kombination med extrakt av Ingefära och Arnica, samt eteriska oljor av Rosmarin och Ros, ger en mjuk och skön massage- och kroppsolja. Innehållet av Ingefära bidrar med värmande egenskaper. Body & Massage Oil Ginger används för uppvärmande kroppsmassage, avslappnande magmassage samt mjuk fibromassage.

Body & Massage Oil Natural är en tunn och fin massageolja med Solros-, Raps-, Sheasmör- och Jojobaolja som glider lätt på huden och underlättar massagen.

Rek. butikspris: 125 ml: 299 SEK Ingredients: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Zingiber Officinale (Ginger) Root Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Rosa Damascena (Damask Rose) Flower Oil, Arnica Montana (Arnica) Flower Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*. *Components naturally present in essential oils.

Rek. butikspris: 250 ml: 129 SEK Ingredients: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.

Olja – KROPPSVÅRD

Oljan kan med fördel användas i bad. Tillsätt cirka 5 ml till ett normalstort kar.

Oljan kan med fördel användas i bad. Tillsätt cirka 5 ml till ett normalstort kar.

41


BODY & MASSAGE OIL RELAXING

BODY & MASSAGE OIL WHITE CHOCOLATE

• Lugnande och avslappnande • Badolja

• Mjukgörande, lugnande och lyxig • Badolja

Body & Massage Oil Relaxing är en blandning av Solros-, Raps-, Sheasmör- och Jojobaolja i kombination med eterisk olja av Lavendel som ger en mild massage- och kroppsolja. Perfekt när du vill gå ner i varv eller har svårt att sova.

Body & Massage Oil White Chocolate är en lyxig kropps- och massageolja med innehåll av Kakaosmör som verkar mjukgörande och lugnande. Vaniljextrakt ger en mild doft. Oljan är lätt att applicera och passar utmärkt efter dusch eller bad, när huden är som mest mottaglig för näring och vitaminer.

Oljan kan med fördel användas i bad. Tillsätt cirka 5 ml till ett normalstort kar. Rek. butikspris: 125 ml: 169 SEK 250 ml: 229 SEK Ingredients: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Geraniol*.

Oljan kan med fördel användas i bad. Tillsätt cirka 5 ml till ett normalstort kar. Rek. butikspris: 125 ml: 299 SEK Ingredients: Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Caprylic/Capric Triglyceride, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Vanilla Planifolia Fruit Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract.

KROPPSVÅRD – Olja

*Components naturally present in essential oils.

LOVELY MOTHER

ROYAL BODY OIL

• Havandeskapsolja • Stärker huden • Förebygger uppkomst av hudbristningar

• Lyxig och uppstramande • Bra för mogen hud eller efter graviditet • Mjukgör torra slemhinnor

En kroppsolja framtagen för gravida kvinnor. Passar även som massageolja vid ”gravidmassage”. Kan med fördel användas i underlivet inför förlossningen. Doften kommer från eteriska oljor av Geranium, Mandarin, Patschuli och Citron. Massera in flera gånger per dag på hela kroppen, speciellt på mage, bröst och lår. Applicera i underlivet morgon och kväll under ett par månader före förlossning. Kombinera med Shea Balm för bästa resultat.

Royal Body Oil är en lyxig kroppsolja med Havtorn samt eteriska oljor som ger en underbar doft. Dess unikt uppstramande effekt skapas genom en kombination av Havtornsolja och eteriska oljor av Neroli, Patschuli och Rosmarin. Patschulioljan verkar också föryngrande och stärkande medan Neroli lugnar huden. Royal Body Oil ger dessutom fantastisk lyster och en len hud. Passar bra för hud som behöver återfå sin elasticitet. Kombinera med Royal Body Cream för bästa resultat. Kan även användas som intimolja.

Rek. butikspris: 125 ml: 199 SEK

Rek. butikspris: 125 ml: 249 SEK

Ingredients: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Pelargonium Graveolens (Geranium) Oil, Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil, Citrus Reticulata (Mandarin Orange) Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Geraniol*, Limonene*, Linalool*, Citral*, Citronellol*, Farnesol*.

Ingredients: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Leaf Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Farnesol*.

*Components naturally present in essential oils.

*Components naturally present in essential oils.

42


xx – KROPPSVÅRD

43


LOTION Naturligt vacker hud varje dag I vårt sortiment finns härliga kroppslotioner som vårdar din hud samt ger näring och skydd. Oavsett klimat så är huden i behov av fukt för att hållas elastisk och välmående. Se till att smörja in huden kontinuerligt när den känns torr. Var extra noga efter du har duschat och komplettera gärna med en olja och en balm.

BODY LOTION • Återfuktar torr hud • Eteriska oljor av Bergamott och Sandelträ • Passar också känslig hud

Body Lotion är en uppmjukande och välgörande lotion som motverkar torr hud. Kombinationen av växtoljor, vitaminer och Mjölksyra (AHA) hjälper huden att hålla en bra fukt- och fettbalans. På mycket torr hud kan det pirra lite. Applicera dagligen på hela kroppen. Kombinera gärna med någon av våra kroppsoljor och balmer. Rek. butikspris: 30 ml: 49 SEK 250 ml: 229 SEK 500 ml: 399 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane (Vegetable), Glycerin (Vegetable), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Caprylate, Lactic Acid, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Citrus Bergamia (Bergamot Orange) Peel Oil, Santalum Album (Sandalwood) Oil, Sodium Lactate, Xanthan Gum, Helianthus Annus (Sunflower) Seed OIl, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.

BODY LOTION ATHLETIC

BODY LOTION BEAUTIFUL

• Återfuktar torr hud • Liniment • Passar bra för ömma muskler

• Återfuktar torr hud • Eteriska oljor av Apelsin och Kardemumma

KROPPSVÅRD – Lotion

Body Lotion Athletic är en uppmjukande kroppslotion med frisk doft. Produkten ger en värmande känsla vid massage och fungerar bra som liniment. Innehållet av bland annat Vintergröna, Rosmarin och Arnika ger Body Lotion Athletic en välgörande och kraftfull effekt.

44

Applicera på hela kroppen. Kombinera gärna med Body & Massage Oil Athletic. Den höga halten av eteriska oljor gör att Body Lotion Athletic inte bör användas dagligen under en längre period. Rek. butikspris: 250 ml: 299 SEK

Body Lotion Beautiful, med eteriska oljor av Citron, Bergamott, Apelsin och Kardemumma, gör din hud mjuk och väldoftande. Kombinationen av växtoljor, vitaminer och Mjölksyra (AHA) hjälper huden att hålla en bra fukt- och fettbalans. På mycket torr hud kan det pirra lite. Applicera dagligen på hela kroppen. Kombinera gärna med någon av våra kroppsoljor och balmer. Rek. butikspris: 30 ml: 49 SEK 250 ml: 229 SEK 500 ml: 399 SEK

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Glycerin (Vegetable), Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cera Flava (Beeswax), Glyceryl Caprylate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Gaultheria Procumbens (Wintergreen) Leaf Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Lactic Acid, Xanthan Gum, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Arnica Montana (Arnica) Leaf Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*.

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane (Vegetable), Glycerin (Vegetable), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Sodium Lactate, Glyceryl Caprylate, Lactic Acid, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Xanthan Gum, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Bergamia (Bergamot Orange) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Bitter Orange) Peel Oil, Elettaria Cardamomum (Cardamom) Seed Oil, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Citral*, Eugenol*.

*Components naturally present in essential oils.

*Components naturally present in essential oils.


BODY LOTION ENERGY

BODY LOTION ROSE

• Återfuktar torr hud • Eteriska oljor av Rosmarin och Citrongräs

• • • •

Body Lotion Energy, med eteriska oljor av Rosmarin, Lavendel, Citrongräs och Enbär, ger en uppiggande doft. Kombinationen av växtoljor, vitaminer och Mjölksyra (AHA) hjälper huden att hålla en bra fuktoch fettbalans. På mycket torr hud kan det pirra lite. Applicera dagligen på hela kroppen. Kombinera gärna med någon av våra kroppsoljor och balmer. Rek. butikspris: 30 ml: 49 SEK 100 ml: 149 SEK 250 ml: 229 SEK 500 ml: 399 SEK

Återfuktar torr hud Eteriska oljor av Ros och Lavendel Lugnande Kan även användas till barn

Body Lotion Rose, med eteriska oljor av Ros och Lavendel, gör din hud mjuk och väldoftande. Kombinationen av växtoljor, vitaminer och Mjölksyra (AHA) hjälper huden att hålla en bra fukt- och fettbalans. På mycket torr hud kan det pirra lite. Applicera dagligen på hela kroppen. Kombinera gärna med någon av våra kroppsoljor och balmer. Rek. butikspris: 250 ml: 229 SEK 500 ml: 399 SEK

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Squalane (Vegetable), Glycerin (Vegetable), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Caprylate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Sodium Lactate, Lactic Acid, Xanthan Gum, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Cymbopogon Citratus (Lemongrass) Oil, Juniperus Communis (Juniper) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oli, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citronellol*, Citral*.

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane (Vegetable), Glycerin (Vegetable), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Sodium Lactate, Xanthan Gum, Glyceryl Caprylate, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Rosa Damascena (Damask Rose) Flower Oil, Lactic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Linalool*, Geraniol*, Citronellol*, Farnesol*.

*Components naturally present in essential oils.

*Components naturally present in essential oils.

BODY LOTION WHITE CHOCOLATE

ROYAL BODY CREAM

• Återfuktar torr hud • En av de rikare kroppslotionerna i sortimetet • Kakaosmör och Vaniljextrakt ger lyxkänsla

• Stramar upp och återfuktar torr hud • Bra för mogen hud eller efter graviditet

Body Lotion White Chocolate känns lite rikare än andra Body Lotion i sortimentet då den innehåller Kakaosmör, som är ett naturligt mjukgörande medel. Vaniljextrakt ger en mild doft. Kombinationen av växtoljor, vitaminer och Mjölksyra (AHA) hjälper huden att hålla en bra fukt- och fettbalans. På mycket torr hud kan det pirra lite. Applicera dagligen på hela kroppen. Kombinera gärna med någon av våra kroppsoljor och balmer.

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane (Vegetable), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Glycerin (Vegetable), Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Sodium Lactate, Xanthan Gum, Glyceryl Caprylate, Lactic Acid, Vanilla Planifolia (Vanilla) Fruit Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.

Applicera dagligen på hela kroppen. Kombinera med Royal Body Oil för bästa resultat. Rek. butikspris: 250 ml: 349 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Glycerin (Vegetable), Borago Officinalis Seed Oil, Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Oil, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Xylitylglucoside, Xylitol, Xanthan Gum, Anhydroxylitol, Sodium Anisate, Glyceryl Caprylate, Sodium Levulinate, Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Leaf/Twig Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lactic Acid, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Farnesol*, Citral*.

Lotion – KROPPSVÅRD

Rek. butikspris: 250 ml: 229 SEK 500 ml: 399 SEK

Royal Body Cream är en uppstramande och återfuktande creme som gör din kropp sammetslen. Dess unikt uppstramande effekt skapas genom en kombination av Havtornsolja och eteriska oljor av Neroli, Patschuli och Rosmarin. Patschulioljan verkar också föryngrande och stärkande medan Neroli lugnar huden.

*Components naturally present in essential oils.

45


BALM Lyxprodukter som ger huden det lilla extra Våra kroppsbalmer innehåller välgörande eteriska oljor som mjukgör torr hud. De är härliga och fylliga, samtidigt som de är milda och lena att smörja in huden med. Våra kroppsbalmer innehåller inte vatten och kan användas året om som en mjukgörande och närande salva. De är dessutom speciellt bra att använda under de kalla och torra vintermånaderna när huden behöver extra skydd mot vädrets påfrestningar. Samtliga balmer i vårt sortiment kapslar in fukt och skyddar huden mot uttorkning. Tips! Massera in din kroppsbalm med en peelingvante. På så sätt tillförs huden fettsyror och näring samtidigt som döda hudceller peelas bort. Huden får lyster och efterlämnas silkeslen.

BODY BALM ENERGY • Kroppsbalm med Kakaosmör och välgörande eteriska oljor • Passar alla åldrar och hudtyper • Mjukgörande

En sammetslen balm med mjukgörande Kakaosmör samt vegetabiliska oljor och fettsyror som smälter av kroppsvärmen. Eteriska oljor av Rosmarin, Lavendel, Citrongräs och Enbär ger en frisk citrusdoft. Tänk på att smörja in noggrant, gärna på lite fuktig hud, för att produkten ska gå in ordentligt och inte lämna fettfläckar på kläder.

KROPPSVÅRD – Balm

Rek. butikspris: 100 ml: 249 SEK

46

Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Cera Alba (Beeswax), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Cymbopogon Citratus (Lemongrass) Oil, Juniperus Communis (Juniper) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Citral*, Geraniol*, Citronellol*. *Components naturally present in essential oils.

ALL DAY BALM • Universalprodukt för torr hud och hälsprickor • Passar alla åldrar och hudtyper • Mjukgörande

All Day Balm är en vårdande universalprodukt för torr hud. Den mjukar upp och skyddar huden från att torka ut. Används på torra händer, fötter, läppar och nagelband. Formen av ett stift gör balmen enkel att applicera samt smidig att bära med sig i väskan. Smörj minst två gånger per dag på utsatta områden för bästa effekt. Rek. butikspris: 30 ml: 139 SEK Ingredients: Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Cera Flava (Beeswax), Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Flower Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*. *Components naturally present in essential oils.


BODY BALM WHITE CHOCOLATE • Kroppsbalm med Kakaosmör och Vaniljextrakt • Passar alla åldrar och hudtyper • Mjukgörande

Body Balm White Chocolate innehåller Kakaosmör som utvinns ur kakaobönan och är ett naturligt mjukgörande medel. Balmen smälter vid kroppstemperatur och hjälper till att hålla huden fuktmättad. Vaniljextrakt från Madagaskar ger en mild doft. Tänk på att smörja in noggrant, gärna på lite fuktig hud, för att produkten ska gå in ordentligt och inte lämna fettfläckar på kläder. Rek. butikspris: 100 ml: 249 SEK Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Cera Alba (Beeswax), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Vanilla Planifolia Fruit Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.

SHEA BALM • Förebygger uppkomst av hudbristningar • Passar alla åldrar och hudtyper • Mjukgörande och doftfri

Shea Balm är en effektivt mjukgörande salva för torr och ömtålig hud. Den skyddar huden mot kyla och motverkar bristningar och förhårdnader. Den gyllengula balmen har en unik, kornig konsistens. Kornen smälter snabbt av kroppsvärmen och gör torr hud mjuk och smidig. Huvudingrediensen i Shea Balm är Sheasmör, som utvinns ur sheanötter. Produkten innehåller även Ringblomsextrakt som traditionellt har använts för vård av sår och ömtålig hud. Färgen och doften på Shea Balm kan variera beroende på varierande ringblomsskördar.

Rek. butikspris: 10 ml: 49 SEK 100 ml: 169 SEK Ingredients: Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Calendula Officinalis (Marigold) Flower Extract, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Daucus Carrota Sativa (Carrot) Seed Oil.

Balm – KROPPSVÅRD

Smörj minst två gånger per dag på utsatta områden för bästa effekt.

47


HANDVÅRD Naturlig skönhet hela vägen ut i fingertopparna Hemmakur för torra händer 1. Rengör med valfri Liquid Soap. 2. Spraya Hand Freshener. 3. Massera in en droppe av vår stärkande nagelolja Myrrh Nail & Cuticle Oil på naglar och nagelband. 4. Applicera Hand Cream eller Hand Cream Beautiful på händer och underarmar. 5. Värm en klick Shea Balm i händerna och smörj in. 6. Ta på bomullsvantar och låt denna härliga inpackning verka under natten.

Applicera på torr hud efter behov. Kan användas till hela kroppen. Rek. butikspris: 30 ml: 49 SEK 100 ml: 149 SEK 250 ml: 229 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Glycerin (Vegetable), Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Cera Flava (Beeswax), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Lactic Acid, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Xanthan Gum, Glyceryl Caprylate, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Calendula Officinalis Flower Oil.

HAND CREAM BEAUTIFUL

HAND FRESHENER • Snabbtorkande handrengöring

Applicera på torr hud efter behov.

KROPPSVÅRD – Handvård

Hand Cream med Bivax och extrakt av Ringblomma gör dina händer mjuka. Bivaxet i Hand Cream verkar skyddande och uppmjukande. Ringblomman är en medicinalväxt med gamla anor som används mot ömtålig hud och sår. Den ger även cremen dess varierande och unika färg.

• Lyxvariant med väldoftande eteriska oljor • Skyddar mot UV-ljus och förebygger pigmentfläckar

Hand Cream Beautiful innehåller eteriska oljor av Citron, Bergamott, Apelsin och Kardemumma som gör din hud mjuk. Titandioxid ger ett naturligt solfilter och C-vitamin förebygger pigmentfläckar. Rek. butikspris: 30 ml: 59 SEK 100 ml: 169 SEK 250 ml: 249 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycerin (Vegetable), Cera Flava (Beeswax), C14-22 Alcohols, C12-20 Alkyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Lactic Acid, Citrus Aurantium Dulcis (Bitter Orange) Fruit Extract, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Bergamia Melarosa (Bergamot Orange) Leaf Oil, Citrus Auratium Dulcis (Bitter Orange) Peel Oil, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Caprylic/ Capric Triglyceride, Xanthan Gum, Titanium Dioxide, Elettaria Cardamomum Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Alumina**, Polyhydroxystearic Acid, Silica, Limonene*, Linalool*, Citral*, Geraniol*, Eugenol*. *Components naturally present in essential oils. **Bonded to Titanium Dioxide.

48

HAND CREAM • Går snabbt in i huden utan att kladda • Innehåller välgörande Ringblomsextrakt • Passar på torr hud över hela kroppen

Hand Freshener är en effektiv rengöringsprodukt för dina händer. Den innehåller 20% alkohol och tensider från kokos och majs som håller dina händer fräscha. Produkten är snabbtorkande och behöver inte sköljas av. Hand Freshener har en hudvänliga formula, med Aloe Vera och väldoftande eterisk olja av Petitgrain, som har återfuktande egenskaper samt en frisk doft. Tvätta händerna med vår Liquid Soap i minst 20 sekunder och komplettera sedan med Hand Freshener efter din rengöring för bästa resultat. Rek. butikspris: 30 ml: 39 SEK 125 ml: 149 SEK 250 ml: 229 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Alcohol Denat, Decyl Glucoside, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Leaf/Twig Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Cocamidopropyl Betaine, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Sodium Chloride, Linalool*, Geraniol*, Limonene*, Citral*. *Components naturally present in essential oils.


LIQUID SOAP ENERGY

LIQUID SOAP LEMONGRASS

• Flytande, mild handtvål • Innehåller eteriska oljor av Rosmarin, Lavendel, Citrongräs och Enbär

• Flytande, mild handtvål • Innehåller eterisk olja av Citrongräs

Liquid Soap Energy, med eterisk olja av Rosmarin, Lavendel, Citrongräs och Enbär, är en sulfatfri handtvål. De milda och rengörande ingredienserna av kokos och majs tillåter huden att behålla sin naturliga, skyddande syramantel. Applicera en ärtas storlek i handflatorna. Skumma upp med lite vatten och skölj sedan väl. Rek. butikspris: 250 ml: 129 SEK 500 ml: 199 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Glycerin (Vegetable), Coco-Betaine, Lauroyl/Myristoyl Methyl Glucamide, Decyl Glucoside, Xylitylglucoside, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Lactic Acid, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Anhydroxylitol, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Xylitol, Cymbopogon Citratus (Lemongrass) Leaf Oil, Juniperus Communis (Juniper) Fruit Oil, Lavandula Angustifolia, (Lavender) Oil, Citral*, Limonene*, Linalool*.

Liquid Soap Lemongrass, med eterisk olja av Citrongräs, är en sulfatfri handtvål. De milda och rengörande ingredienserna av kokos och majs tillåter huden att behålla sin naturliga, skyddande syramantel. Applicera en ärtas storlek i handflatorna. Skumma upp med lite vatten och skölj sedan väl. Rek. butikspris: 250 ml: 129 SEK 500 ml: 199 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Glycerin (Vegetable), Coco-Betaine, Lauroyl/Myristoyl Methyl Glucamide, Decyl Glucoside, Cymbopogon Citratus (Lemongrass) Leaf Oil, Xylitylglucoside, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Lactic Acid, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Anhydroxylitol, Xylitol, Citral*, Geraniol*, Limonene*, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.

*Components naturally present in essential oils.

MYRRH NAIL & CUTICLE OIL • Närande och stärkande olja • Motverkar sköra naglar och nagelband

Liquid Soap Lime, med eterisk olja av Lime, är en sulfatfri handtvål. De milda och rengörande ingredienserna av kokos och majs tillåter huden att behålla sin naturliga, skyddande syramantel. Applicera en ärtas storlek i handflatorna. Skumma upp med lite vatten och skölj sedan väl.

Myrrh Nail & Cuticle Oil innehåller välgörande Jojobaolja och eteriska oljor av Citron och Myrra. Oljorna har en återuppbyggande och stärkande effekt på naglar och nagelband. När naglarna är mättade med olja drar de inte åt sig så lätt av till exempel diskmedel, som annars kan göra dem sköra.

Rek. butikspris: 250 ml: 129 SEK 500 ml: 199 SEK

Massera in en droppe olja per hand under några minuter varje kväll. Följ sedan upp med Hand Cream eller Hand Cream Beautiful.

Ingredients: Aqua Purificata (Water), Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Glycerin (Vegetable), Coco-Betaine, Lauroyl/Myristoyl Methyl Glucamide, Decyl Glucoside, Citrus Aurantifolia (Lime) Oil, Xylitylglucoside, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Lactic Acid, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Anhydroxylitol, Xylitol, Citral*, Limonene*.

Obs: Använd inte i solljus.

*Components naturally present in essential oils.

Rek. butikspris: 10 ml: 129 SEK Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Limonene*, Commiphora Myrrh Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Linalool*, Citral*, Geraniol*, Citronellol*. *Components naturally present in essential oils.

Handvård – KROPPSVÅRD

LIQUID SOAP LIME • Flytande, mild handtvål • Innehåller eterisk olja av Lime

49


FOTVÅRD Naturlig njutning för dina fötter Hemmakur för torra fötter 1. Häll upp ett fotbad och tillsätt vårt mjukgörande Foot Bath. 2. Massera hela foten, mellan tår och på nagelband med Salt Scrub Energy. 3. Skölj av med vatten och torka hela foten noggrant. 4. Massera in Foot Cream från tårna och upp mot knät. 5. Gnid in vår magiska All Day Balm som ”limmar ihop” hälsprickor och mjukar upp förhårdnader. 6. Ta på ett par mjuka bomullsstrumpor och låt produkterna verka under natten.

Calming Gel är skönt svalkande och lindrande för varma eller svullna fötter. Den innehåller bland annat Pepparmyntsolja och en speciell fraktion av Mentol som verkar kylande. Calming Gel är skön på trötta fötter och tunga ben, då den verkar uppfriskande. Perfekt efter en lång arbetsdag. Calming Gel verkar även svalkande på hela kroppen efter en dag på stranden. Rek. butikspris: 125 ml: 149 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Glycerin (Vegetable), Xanthan Gum, Menthyl Lactate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Origanum Vulgare Oil, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Thymus Vulgaris (Thyme) Flower/Leaf Oil, Cinnamon (Cinnamomum Verum) Bark Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Hydrastis Canadensis (Golden Seal) Root Extract, Limonene*, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.

FOOT BATH

FOOT CREAM

• Väldoftande och mjukgörande • Bakteriedödande • Uppfriskande

• Mjukgör och motverkar förhårdnader • Går snabbt in i huden utan att kladda

Foot Bath med Geranium och Enbär ger ett väldoftande och mjukgörande bad för dina fötter. Geraniumolja är effektiv vid fotsvamp och verkar bland annat rengörande, bakteriedödande och sårläkande. Enbär är utrensande. Tappa upp det mesta av fotbadvattnet, skaka flaskan och tillsätt motsvarande 5 ml (en kapsyl) av Foot Bath. Fyll sedan på med resterande vatten.

KROPPSVÅRD – Fotvård

CALMING GEL • Kylande gel för svullna fötter • Lindrar solbränd hud

Rek. butikspris: 125 ml: 199 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Flower Oil, Juniperus Communis (Juniper) Fruit Oil, C14-22 Alcohol, C12-20 Alkyl Glucocide, Glycerin (Vegetable), Pinus Silvestris Leaf Oil, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Xanthan gum, Lactic Acid, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Citral*, Geraniol*, Citronellol*. *Components naturally present in essential oils.

Foot Cream håller dina fötter mjuka och motverkar förhårdnader. Innehållet av fermenterad Mjölksyra har en peelande effekt. Passar utmärkt att använda både morgon och kväll. För maximal effekt, kombinera med All Day Balm och sätt på bomullsstrumpor. Låt verka över natten. Rek. butikspris: 30 ml: 49 SEK 100 ml: 149 SEK 250 ml: 229 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Glycerin (Vegetable), Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cera Flava (Beeswax), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, C12-20 Alkyl Glucoside, C14-22 Alcohols, Lactic Acid, Xanthan Gum, Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Leaf Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Origanum Vulgare (Oregano) Leaf Oil, Thymol, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract, Hydrastis Canadensis (Goldenseal) Root Extract, Cinnamomum Zeylanicum (Cinnamomum Verum) Bark Oil, Limonene*. *Components naturally present in essential oils.

50


FOOT DEO SPRAY • Uppfräschande fotdeo

Foot Deo Spray är en deodorant med Geranium och Enbär som håller dina fötter väldoftande. Fri från aluminiumklorid och alkohol. Använd Foot Deo Spray direkt på nytvättade och torra fötter. Kan även sprayas i skorna som en sko-deodorant. Har du lätt att få sprickor mellan tårna? Spraya i så fall där också. Skaka flaskan före användning. Rek. butikspris: 125 ml: 149 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Sodium Caproyl/ Lauroyl Lactylate, Heptyl Glucoside, Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Flower Oil, Juniperus Communis (Juniper) Oil, Glycerin (Vegetable), Pinus Silvestris Leaf Oil, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Citral*, Citronellol*, Geraniol*. *Components naturally present in essential oils.

SPECIALS FOR FEET • Fotvårdsolja • Främjar friska fötter

Fotvårdsolja, med eteriska oljor av Tea Tree och Citronolja, som med fördel appliceras på hela fötter, hälar eller naglar för en långvarigt mjukgörande effekt. Oljan hjälper att mjuka upp förhårdnader, spruckna hälar och torr hud.

Rek. butikspris: 30 ml: 249 SEK Ingredients: Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Melaleuca Alternifolia (Tea Trea) Leaf Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Myrtus Communis Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Citral*, Geraniol*, Citronellol*, Eugenol*. *Components naturally present in essential oils.

Fotvård – KROPPSVÅRD

Använd direkt på förhårdnaden, 2-3 gånger per dag om huden är väldigt torr. Låt verka under en kompress (under natten eller en hel dag). Fila sedan med fotfil. För fötter som inte är torra rekommenderar vi att använda oljan en gång i veckan som en lyxig behandling. Oljan ger omedelbara samt långvariga resultat.

51


BAD Ta hand om både kropp och själ Tänk dig känslan av att krypa ner i ett varmt, mjukt bad medan kyliga vindar blåser utanför. Mysigt eller hur? Lägg till ett par kapsyler av våra väldoftande mjölkbad och mysfaktorn är maxad! I vårt sortiment finner du också våra Body & Massage Oil som går utmärkt att använda som badolja. Salt Scrub Energy och Salt Scrub White Chocolate kan användas som badsalt.

AROMA BATH ORANGE & HONEY • Mjukgörande helkroppsbad och fotbad

Aroma Bath Orange & Honey, med Apelsinolja och svensk Honung, blandar sig med badvattnet och ger ett mjukgörande bad. Kallpressad Apelsinolja av apelsinens skal är en mild och lugnande eterisk olja. Honung är antiseptisk och mjukgörande. Tappa upp det mesta av badvattnet, skaka flaskan och tillsätt motsvarande 10 ml (två kapsyler) till ett helkroppsbad. Fyll på med resterande vatten. Fotbad: Tillsätt Aroma Bath Orange & Honey motsvarande en kapsyl till en hel fotbalja. I duschen: Ta några droppar på en tvättlapp. Rek. butikspris: 250 ml: 229 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Mel, Citrus Sinensis (Sweet Orange) Peel Oil, Limonene*, C14-22 Alcohols, C12-20 Alkyl Glucoside, Glycerin (Vegetable), Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Xanthan Gum, Lactic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Linalool*, Citral*, Citronellol*. *Components naturally present in essential oils.

AROMA BATH RELAXING

BODY MASK HONEY

• Avslappnande helkroppsbad och fotbad

• Fuktgivande kroppsinpackning • Används fördelaktigen i bastu

Aroma Bath Relaxing innehåller kallpressad Apelsinolja och Lavendelolja som ger kroppen lugn och en känsla av välbefinnande. Rosmarin- och Petitgrainolja verkar mentalt avslappnande. Tappa upp det mesta av badvattnet, skaka flaskan och tillsätt motsvarande 10 ml (två kapsyler) till ett helkroppsbad. Fyll på med resterande vatten. Fotbad: Tillsätt Aroma Bath Relaxing motsvarande en kapsyl till en hel fotbalja.

KROPPSVÅRD – Bad

I duschen: Ta några droppar på en tvättlapp. Rek. butikspris: 30 ml: 39 SEK 250 ml: 229 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Citrus Sinensis (Sweet Orange) Peel Oil, Limonene*, Glycerin (Vegetable), Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, C14-22 Alcohols, C12-20 Alkyl Glucoside, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Leaf/Twig Oil, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Xanthan Gum, Lactic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Linalool*, Citral*. Geraniol*. *Components naturally present in essential oils.

52

Body Mask Honey, med svensk Honung, är en fuktgivande och vårdande kroppsinpackning som gör torr hud mjuk och smidig. Eteriska oljor av Pepparmynta och Enbär tillför en uppiggande doft. Pepparmynta ger en lätt kylande känsla på huden vilket tillför en härlig kontrast om man använder den i bastu. Enbär är stärkande och värmande. Applicera på huden och låt verka 5-20 minuter. Skölj sedan av. Kan användas i bastu. Rek. butikspris: 50 ml: 169 SEK Ingredients: Aqua Purificata (Water), Honey, Glycerin (vegetable), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Xanthan Gum, Heptyl Glucoside, Menthyl Lactate, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Juniperus Communis (Juniper) Fruit Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Limonene*, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.


SHOWER & BATH OIL • Dusch- och badolja • Aromabad

Shower & Bath Oil, med Lecitin, ger huden extra motståndskraft genom att fästa på huden och samtidigt tillföra fukt och fett. Innehåller Eukalyptusolja som har antiseptiska egenskaper. Shower & Bath Oil håller huden fräsch, även i klimat med hög luftfuktighet. Den tillför huden också fin lyster. Dusch: Applicera på fuktig, rengjord hud. Skölj av överflödig olja. Bad: 10 ml i badvattnet är allt som krävs. Obs: Duschgolvet kan bli halt så var försiktig! Rek. butikspris: 30 ml: 39 SEK 250 ml: 229 SEK Ingredients: Caprylic/Capric Triglyceride, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lecitin, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Oil, Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Flower Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Citral*. *Components naturally present in essential oils.

Bad – KROPPSVÅRD 53


BEHANDLING PÅ SALONG Fånga din naturliga skönhet För att få bästa resultat bör du besöka en hudterapeut som kan ge dig professionella råd om kroppsprodukter och behandlingar. På vår hemsida, mariaakerberg.com, kan du hitta din närmaste återförsäljare/salong/spa-anläggning som utför kroppsbehandlingar med våra produkter.

RYGGBEHANDLING VID AKNE En rengörande behandling anpassad för ryggen. Följ upp behandlingen hemma genom att exfoliera med Body Scrub och behandla med djuprengörande Face Mask Clearing.

MASSAGE En massage är skön, avslappnande och allmänt välgörande. Välj helkroppsmassage eller delkroppsmassage.

PEDIKYR Det bästa och mest effektiva för friska fötter är att gå till ett proffs för att få en bra start. Sedan är det enkelt att bibehålla resultatet hemma.

MANIKYR Även här är det väldigt skönt att få en bra start hos ett proffs för att sedan kunna bibehålla resultatet hemma. Manikyr är en mycket effektiv behandling för dig med torra händer, naglar och nagelband.

VAXNING

KROPPSVÅRD – Behandling på salong

Ett mycket effektivt sätt att avlägsna oönskad hårväxt. Det kan behövas cirka 3–4 behandlingar innan du når ett varaktigt resultat.

54


xx – KROPPSVÅRD

55


BEHANDLANDE hårvård Ett friskt hår och en balanserad hårbotten gör mycket för vårt välbefinnande. Vi har ett brett utbud av effektiva produkter som hjälper hår och hårbotten att må riktigt bra. Flertalet av våra produkter är framtagna i samarbete med experter inom trikologi – läran om hår och hårbotten.

Några andra små tips för ett välmående hår: • Ät nyttigt och varierat, särskilt B-vitaminer, E-vitaminer och Kisel • Rengör dina borstar och kammar med jämna mellanrum • Borsta aldrig håret när det är blött, då är det väldigt skört • Använd mjuka och släta håraccessoarer. Snoddar och klämmor med metall och vassa kanter skadar håret


RENGÖRING Ren kärlek för ditt hår Hair & Body Shampoo är en rengöring för både hår och kropp (se sida 34-35). De som vi kallar Shampoo är endast för håret. Tänk på att alltid schamponera två gånger per dusch och ta en liten mängd schampo vid varje tvätt. Överdosera inga produkter, det lämnar endast håret tungt och fett. Om håret blir platt har schampot inte fått verka tillräckligt länge eller är inte ordentligt ursköljt. Om håret blir flygigt: Använd Hair Conditioner Fennel eller Hair Conditioner Energy. Upplever du att håret är svårt att reda ut eller blir fett av vanligt balsam? Använd endast Hair Detangler efter schamponering, det ger lagom återfuktning och glans!

SHAMPOO MENTHA • Hjälper vid mjäll/svamp i hårbotten • Använd dagligen

Shampoo Mentha innehåller Pepparmynta och en speciell Mjölksyra som hjälper vid mjäll och svamp. De milda, rengörande ingredienserna från majs och kokos torkar inte ut hår eller hårbotten. Istället återfår håret sin naturliga lyster, mjukhet och volym. Guarmjölet från guarplantan gör det lättkammat. Kombinera med Scalp Scrub Intensive och Scalp Treatment Mentha för bästa effekt. Rek. butikspris: 250 ml: 199 SEK 500 ml: 319 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Coco-Betaine, Lauroyl/Myristoyl Methyl Glucamide, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Caproyl/Lauroyl Lactylate, Sodium Chloride, Glycerin (Vegetable), Decyl Glucoside, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Xylitylglucoside, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Lactic Acid, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Anhydroxylitol, Xylitol, Limonene*. *Components naturally present in essential oils.

SHAMPOO NETTLE

SHAMPOO SAGE

• Främjar hårtillväxt på skalpen • Använd dagligen

• Schampo för fett hår • Använd dagligen

Shampoo Nettle, med Brännässla och Tussilago, främjar hårväxten. De milda, rengörande ingredienserna från majs och kokos torkar inte ut hår eller hårbotten. Istället återfår håret sin naturliga lyster, mjukhet och volym. Guarmjölet från guarplantan gör det lättkammat.

Shampoo Sage med Salvia hjälper vid fet hårbotten. De milda, rengörande ingredienserna från majs och kokos torkar inte ut hår eller hårbotten. Istället återfår håret sin naturliga lyster, mjukhet och volym. Guarmjölet från guarplantan gör det lättkammat.

Kombinera med Scalp Scrub Intensive, Hair Conditioner Nettle och Scalp Treatment Nettle för bästa effekt.

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Coco-Betaine, Lauroyl/Myristoyl Methyl Glucamide, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Glycerin (Vegetable), Decyl Glucoside, Lactic Acid, Xylitylglucoside, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Anhydroxylitol, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Xylitol, Tussilago Farfara (Coltsfoot) Flower Extract, Achillea Millefolium Extract, Cinchona Succirubra Bark Extract, Urtica Dioca (Nettle) Extract, Zingiber Officinale (Ginger) Root Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Citrus Paradisi (Grapefruit) Oil, Capsicum Frutescens Fruit Extract, Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil, Sodium Benzoate, Heliathus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Potassium Sorbate, Limonene*, Linalool*.

Rek. butikspris: 250 ml: 169 SEK 500 ml: 269 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Glycerin (Vegetable), Coco-Betaine, Lauroyl/ Myristoyl Methyl Glucamide, Decyl Glucoside, Salvia Lavandulifolia Herb/Leaf Oil, Xylitylglucoside, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Lactic Acid, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Anhydroxylitol, Xylitol, Limonene*, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.

Rengöring – HÅRVÅRD

Rek. butikspris: 250 ml: 199 SEK 500 ml: 319 SEK

Kombinera med Scalp Scrub Intensive och Scalp Treatment Sage för bästa effekt.

*Components naturally present in essential oils.

57


HAIR CONDITIONER ENERGY

HAIR CONDITIONER FENNEL

• Återfuktande balsam • Leave-in-balsam

• Återfuktande balsam • Leave-in-balsam • Värmeskydd

Hair Conditioner Energy är ett återfuktande balsam för både behandlat och naturligt hår. Det reder ut håret och gör det mjukare och glansigare genom att släta ut hårstrånas ytskikt. Det minimerar dessutom skador genom att skydda håret och förebygga kluvna toppar och brutna hårstrån. Jojobaolja ger fukt och glans. Rosmarin, Lavendel, Citrongräs och Enbär ger en frisk doft. Används med fördel efter våra schampon i fuktigt eller torrt hår. Fungerar även som leave-in-balsam. Rek. butikspris: 30 ml: 39 SEK 100 ml: 129 SEK 200 ml: 199 SEK 500 ml: 349 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Cetearyl Alcohol, Glycerin (Vegetable), Behentrimonium Methosulfate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Cymbopogon Citratus (Lemongrass) Oil, Juniperus Communis (Juniper) Oil, Lactic Acid, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Limonene*, Linalool*, Citral*, Geraniol*.

Hair Conditioner Fennel är ett återfuktande balsam för både behandlat och naturligt hår. Det reder ut håret och gör det mjukare och glansigare genom att släta ut hårstrånas ytskikt. Det minimerar dessutom skador genom att skydda håret och förebygga kluvna toppar och brutna hårstrån. Jojobaolja ger fukt och glans. Fänkål ger produkten dess värmeskyddande egenskaper. Används med fördel efter våra schampon i fuktigt eller torrt hår. Fungerar även som värmeskyddande serum (låt sitta kvar i längderna, skölj ej ur). Rek. butikspris: 200 ml: 199 SEK 500 ml: 349 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Behentrimonium Methosulfate, Cetearyl Alcohol, Glycerin (Vegetable), Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Foeniculum Vulgare (Fennel) Oil, Lactic Acid, Limonene*. *Components naturally present in essential oils.

HÅRVÅRD – Rengöring

*Components naturally present in essential oils.

HAIR CONDITIONER NETTLE

HAIR DETANGLER

• Återfuktande balsam • Leave-in-balsam • Främjar hårtillväxten

• Leave-in-balsam med sprayfunktion • Reder ut och förebygger tovor • Återfuktar och ger glans

Hair Conditioner Nettle är ett återfuktande balsam för både behandlat och naturligt hår. Det reder ut håret och gör det mjukare och glansigare genom att släta ut hårstrånas ytskikt. Det minimerar dessutom skador genom att skydda håret och förebygga kluvna toppar och brutna hårstrån. Innehåller extrakt av Brännässla och Tussilago som främjar hårtillväxten.

Hair Detangler är ett leave-in-balsam med vårdande Broccoliolja, som återfuktar ditt hår och gör det silkeslent. Eteriska oljor av Rosmarin, Lavendel, Citrongräs och Enbär tillför glans och en frisk doft. Det vårdande innehållet hjälper också att reda ut tovor och efterlämnar ett slätt resultat så att du enkelt kan styla ditt hår som du önskar.

Används med fördel efter Shampoo Nettle i fuktigt eller torrt hår. Fungerar även som leave-in-balsam.

Spraya i handdukstorkat eller torrt hår för att reda ut, reparera, tillföra fukt och skydda mot slitage. Kamma sedan igenom håret för att fördela sprayen jämnt och låt sitta i till nästa dusch. Skaka flaskan före användning.

Rek. butikspris: 200 ml: 249 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Behentrimonium Methosulfate, Cetearyl Alcohol, Glycerin (Vegetable), Urtica Dioca (Nettle) Extract, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Tussilago Farfara (Coltsfoot) Flower Extract, Achillea Millefolium Extract, Cinchona Succirubra Bark Extract, Lactic Acid, Zingiber Officinale (Ginger) Root Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Citrus Paradisi (Grapefruit) Oil, Capsicum Frutescens Fruit Extract, Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil, Limonene*, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.

58

Rek. butikspris: 125 ml: 149 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Glycerin (Vegetable), Behentrimonium Methosulfate, Cetearyl Alcohol, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Seed Oil, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Cymbopogon Citratus (Lemongrass) Leaf Oil, Juniperus Communis (Juniper) Fruit Oil, Lactic Acid, Citral*, Geraniol*, Limonene*, Linalool*, Eugenol*. *Components naturally present in essential oils.


xx – HÅRVÅRD

59


BEHANDLING En kraftfull, naturlig boost för håret Ibland räcker det inte att bara använda schampo och balsam för att hålla håret friskt och glänsande. Vid tillfällen kan du också behöva komplettera med mer behandlande produkter såsom hårinpackningar och näringssprayer. I vårt sortiment finner du det som hjälper dig att ge ditt hår en extra näringsboost.

HAIR MASK • Mjukgörande och närande inpackning • Kurbehandling för alla hårtyper

Hair Mask är en kraftfull hårinpackning som gör ditt hår silkeslent. Innehåller eterisk olja av Ingefära som verkar välgörande för hårbotten samt eterisk olja från Ylang Ylang-trädet som verkar balanserande och ger glans. Eterisk olja av Grapefruktens skal verkar renande och vårdande. Broccoliolja och Jojobaolja tillför nyttiga fettsyror som ger fin lyster utan att göra att håret känns fett. Applicera i nytvättat hår. Sätt över en plasthätta för att få en värmande effekt, vira en handduk om huvudet och låt verka minst en timma eller över natten (då utan plasthätta). Skölj sedan ur. Använd 1-2 gånger per månad (eller efter behov). Rek. butikspris: 100 ml: 199 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Cetearyl Alcohol, Glycerin (Vegetable), Behentrimonium Methosulfate, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Ethyl Lauroyl Arginate HCI, Tocopherol, Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil, Glycine Soja (Soyabean) Oil, Capsicum Frutescens Fruit Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Zingiber Officinale (Ginger) Root Oil, Benzyl Bensoate, Benzyl Salicylate, Limonene*, Linalool*, Citral*, Farnesol*, Geraniol*. *Components naturally present in essential oils.

HAIR THERAPY

SCALP SCRUB INTENSIVE

• Närande och återfuktande inpackning • Kurbehandling för alla hårtyper

• Effektiv hårbottenpeeling för alla hårtyper

HÅRVÅRD – Behandling

Hair Therapy, med eteriska oljor av Tea Tree, Lavendel och Citrongräs, är en närande, återfuktande och mjukgörande inpackning för alla hårtyper. Passar extra bra till torrt hår och torr hårbotten. Jojobaolja har förmågan att reparera hårstrået genom att fästa på skadorna. Applicera Hair Therapy i rengjort och vått till fuktigt hår. Har du torr hårbotten kan du med fördel applicera inpackningen även där. Låt verka i 10–20 minuter, gärna med handduk runt huvudet. Skölj därefter håret noggrant. Använd som inpackning två gånger i veckan eller som balsam för behandlat hår. Rek. butikspris: 30 ml: 49 SEK 100 ml: 149 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Cetearyl Alcohol, Glycerin (Vegetable), Cetyl Alcohol, Behentrimonium Methosulfate, Squalane (Vegetable), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Palmitic/Stearic Triglyceride, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Cymbopogon Citratus (Lemongrass) Leaf Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Lavandula Officinalis (Lavender) Oil, Lactic Acid, Linalool*, Citral*, Limonene*. *Components naturally present in essential oils.

60

Scalp Scrub Intensive innehåller fermenterad Mjölksyra av sockerbetor och små korn av Jojobaolja som varsamt avlägsnar döda hudceller och beläggningar i hårbotten. Applicera i torr hårbotten och massera in med cirklande rörelser under några minuter. Tvätta håret med lämpligt schampo och avsluta med passande Scalp Treatment. Obs: För att ta bort skorv på barn används istället Baby Oil. Rek. butikspris: 30 ml: 49 SEK 125 ml: 199 SEK 250 ml: 349 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Hydrogenated Jojoba Wax, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, C14-22 Alcohols, C12-20 Alkyl Glucoside, Glycerin (Vegetable), Cetearyl Alcohol, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Xanthan Gum, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Sodium Lactate, Lactic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*. *Components naturally present in essential oils.


SCALP TREATMENT MENTHA

SCALP TREATMENT NETTLE

• Effektiv näringsspray som passar vid mjäll • Dagcreme för hårbotten

• Effektiv näringsspray som främjar hårtillväxt • Dagcreme för hårbotten

Scalp Treatment Mentha är en mjukgörande näringsspray med Pepparmynta som hjälper vid mjäll.

Scalp Treatment Nettle är en mjukgörande näringsspray med Brännässla och Tussilago som främjar hårtillväxten.

För bästa effekt, applicera först Scalp Scrub Intensive och massera in i hårbotten med cirklande rörelser under några minuter. Tvätta håret med Shampoo Mentha. Spraya sedan Scalp Treatment Mentha i hårbotten och låt det sitta kvar. Använd dagligen, även om du inte tvättar håret.

För bästa effekt, applicera först Scalp Scrub Intensive och massera in i hårbotten med cirklande rörelser under några minuter. Tvätta håret med Shampoo Nettle. Spraya sedan Scalp Treatment Nettle i hårbotten och låt det sitta kvar. Använd dagligen, även om du inte tvättar håret.

Rek. butikspris: 125 ml: 249 SEK

Rek. butikspris: 125 ml: 249 SEK

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Sodium Caproyl/Lauroyl Lactylate, Heptyl Glucoside, Glycerin (Vegetable), Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Flower Oil, Juniperus Communis (Juniper) Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Lactic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Citral*, Geraniol*, Citronellol*.

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Achillea Millefolium (Common Yarrow) Extract, Tussilago Farfara (Coltsfoot) Flower Extract, Glycerin (Vegetable), Heptyl Glucoside, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Cinchona Succirubra (Quinine) Bark Extract, Lactic Acid, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Urtica Dioica (Nettle) Extract, Sodium Benzoate, Zingiber Officinale (Ginger) Root Oil, Potassium Sorbate, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Linalool*.

*Components naturally present in essential oils.

*Components naturally present in essential oils.

SCALP TREATMENT ROSEMARY

SCALP TREATMENT SAGE

• Effektiv näringsspray som ger en sund hårbotten • Dagcreme för hårbotten

• Effektiv näringsspray för fet hårbotten • Dagcreme för hårbotten

Scalp Treatment Rosemary är en mjukgörande näringsspray med Rosmarin som används för att hålla hårbotten i gott skick.

Rek. butikspris: 125 ml: 199 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Heptyl Glucoside, Glycerin (Vegetable), Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Lactic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower Seed Oil), Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.

För bästa effekt, applicera först Scalp Scrub Intensive och massera in i hårbotten med cirklande rörelser under några minuter. Tvätta håret med Shampoo Sage. Spraya sedan Scalp Treatment Sage i hårbotten och låt det sitta kvar. Använd dagligen, även om du inte tvättar håret. Rek. butikspris: 125 ml: 199 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Heptyl Glucoside, Glycerin (Vegetable), Salvia Lavandulifolia Herb/Leaf Oil, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Lactic Acid, Helianthus Annuus Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.

Behandling – HÅRVÅRD

För bästa effekt, applicera först Scalp Scrub Intensive och massera in i hårbotten med cirklande rörelser under några minuter. Tvätta håret med Hair & Body Shampoo Rosemary. Spraya sedan Scalp Treatment Rosemary i hårbotten och låt det sitta kvar. Använd dagligen, även om du inte tvättar håret.

Scalp Treatment Sage är en mjukgörande näringsspray med Salvia som hjälper vid fet hårbotten.

61


SPECIALS FOR EYEBROWS • Stärkande olja för ögonbryn

Specials For Eyebrows innehåller en kombination av vegetabiliska oljor och eteriska oljor av Rosmarin, Ylang Ylang och Cederträ som vårdar ögonbrynen under natten och formar dem under dagen. Denna näringsrika olja gör att brynen blir fylligare och starkare. Används sparsamt tillsammans med vår Brow & Lash Brush för att ge fin form under dagen. Se till att oljan inte rinner ner mot ögonen. Använd inte Specials For Eyebrows i solljus. Rek. butikspris: 10 ml: 129 SEK Ingredients: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Zingiber Officinalis (Ginger) Root Oil, Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil, Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil, Capsicum Frutescens Fruit Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Citral*, Linalool*, Geraniol*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*. *Components naturally present in essential oils.

SPECIALS FOR HAIR • Stärkande olja för hår och hårbotten • Ersätter silikondroppar och Moroccan oil

Specials For Hair innehåller bland annat extrakt av Ingefära och Chili samt de eteriska oljorna Rosmarin, Ylang Ylang och Cederträ. Applicera Specials For Hair i hårbotten och massera kraftfullt. Låt verka under natten, minst 2–3 gånger per vecka. Kom ihåg att skydda kudden med en handduk.

HÅRVÅRD – Behandling

Kan även användas i längderna för att ge glans och lyster.

62

Rek. butikspris: 30 ml: 199 SEK Ingredients: Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Zingiber Officinale (Ginger) Root Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil, Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil, Capsicum Frutescens Fruit Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Citral*, Linalool*, Geraniol*, Farnesol*. *Components naturally present in essential oils.


STYLING Naturligt snyggt hår Med rätt stylingprodukter är det bara din fantasi som sätter gränser för hur du kan styla och forma din frisyr. I vårt sortiment finner du allt från gelé och formcreme till hårspray och saltvattenspray. Samtliga produkter passar alla hårtyper. De vårdar och skyddar håret från yttre påfrestningar. Skapa fina lockar Du kan skapa dina lockar med en blandning av Hair Gel och Moulding Cream. Om du har tjockt hår och upplever att denna blandning gör håret lite för fylligt, prova istället att blanda Hair Gel med Hair Conditioner Energy. Detta ger mjuka, fina lockar med stadga och fyllighet.

HAIR GEL • Vårdande stylinggel som ger lyster och naturlig form utan att göra håret kladdigt

Hair Gel är en vårdande stylinggel som ger lyster och naturlig form till både långt och kort hår, utan att göra håret stelt eller kladdigt. Huvudingrediensen är Aloe Vera Barbadensis som verkar skyddande och återfuktande. Rekommenderas till lockiga, lite frissiga hår. Blanda gärna Hair Gel med Moulding Cream för ökad volym och textur. För mer stagda, kombinera med Hair Spray. Rek. butikspris: 100 ml: 129 SEK

*Components naturally present in essential oils.

xx – HÅRVÅRD

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Glycerin (Vegetable), Dehydroxantan Gum, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Biosaccharide Gum-1, Glyceryl Caprylate, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*.

63


HAIR SPRAY

HAIR STYLE ROUGH

• • • •

• Saltvattenspray för alla hårtyper • Ger textur och volym – även till tunt och glatt hår • Ger en beach-look

Ger ditt hår stadga och glans Kan användas i både torrt och fuktigt hår Miljövänlig: Innehåller inte drivgas Mycket dryg: Innehåller mer aktiv vätska än en spray med drivgas

Hair Spray, med skyddande Aloe Vera och vårdande Jojobaolja, ger ditt hår stadga och volym. Eterisk olja från pomeransträdet verkar balanserande på hårbotten. Innehåller en naturlig alkohol som gör att produkten torkar snabbare och ger direkt stadga utan att göra håret klibbigt. Alkoholen utvinns ur ekologiskt odlade sockerbetor. Fuktigt hår: Spraya 30 cm från håret för jämn spridning. Använd gärna i kombination med varmluft från hårfön för ökad stylingeffekt. Torrt hår: Spraya 30 cm från hårbotten för mer volym. Rek. butikspris: 30 ml: 49 SEK 125 ml: 129 SEK 250 ml: 199 SEK Ingredients: Aqua Purificata (Water), Alcohol Denat, Saccharum Officinarum, Sodium Chloride, Simondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Citrus Aurantium (Bitter Orange) Leaf/Twig Oil.

MOULDING CREAM • Gör både lockigt och rakt hår fylligare • Passar både långt och kort hår • Formar skägg och mustasch

Moulding Cream är en hårcreme som låter dig forma håret som du vill. Den ger håret textur, vilket bidrar till förhöjd volym och flexibilitet. Moulding Cream passar allt från lockigt till rakt hår, i alla längder. Bivax och fett från Kokos får håret att kännas tjockare utan att göra det fett.

HÅRVÅRD – Styling

Massera in sparsamt i handdukstorkat hår eller i torrt hår för att forma frisyren. För volym, spraya Hair Style Rough närmast hårbotten och applicera sedan Moulding Cream i resten av håret. Rek. butikspris: 30 ml: 59 SEK 100 ml: 199 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Cera Flava (Beeswax), Dehydroxantan Gum, Origanum Vulgare (Oregano) Leaf Oil, Cinnamomum Zeylanicum (Cinnamon) Bark Oil, Thymus Vulgaris (Thyme) Flower Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Hydrastis Canadensis (Goldenseal) Root Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Cinnamal*, Eugenol*. *Components naturally present in essential oils.

64

Hair Style Rough är en saltvattenspray som ger håret stadga, struktur och volym. Produkten passar alla hårtyper, men underlättar särskilt styling av mjukt och glatt hår. Salterna i Hair Style Rough ger samma somriga beach-look som när du badat i saltvatten. Håret får en sträv och matt yta utan att torka ut. Spraya Hair Style Rough på rötterna i vått eller torrt hår för ökad volym. Produkten används med fördel vid tupering och uppsättningar. Addera gärna Hair Gel eller Moulding Cream efteråt. Rek. butikspris: 125 ml: 149 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Sodium Bicarbonate, Glycerin (Vegetable), Sodium Levulinate, Sodium Anisate.


HEMMAKUR Packa in ditt hår med ren kärlek Peeling Använd vår hårbottenpeeling Scalp Scrub Intensive för att avlägsna torr eller fet beläggning i hårbotten. Applicera i torr hårbotten genom att bena upp håret och massera in produkten med cirklande rörelser under några minuter. Använd gärna vår applikator vid applicering. Peelingen avlägsnas sedan när du tvättar håret. Tvätt Tvätta håret med lämpligt Shampoo eller Hair & Body Shampoo. Tänk på att alltid schamponera två gånger per tvätt och använd en liten mängd schampo vid varje tillfälle. Överdosera inga produkter, det lämnar endast håret tungt och fett. Mask Handdukstorka håret efter tvätt och applicera sedan Hair Mask i längderna (även i hårbotten om du upplever att den är torr). Sätt över en plasthätta för att få en värmande effekt, vira en handduk om huvudet och låt verka i minst en timma eller över natten (då utan plasthätta). Värmen öppnar upp och hjälper de verksamma ingredienserna att bli mer effektiva. Skölj sedan ur med ljummet vatten. Behandling Spraya med lämplig Scalp Treatment i hårbotten och låt det sitta kvar. Produkten fungerar som en skyddande, fuktgivande och närande dagcreme för hårbotten. Styling Avsluta med Hair Gel eller annan lämplig stylingprodukt. Produkterna vårdar och skyddar håret från yttre påfrestningar.

Hemmakur – HÅRVÅRD 65


SKÄGGVÅRD & RAKNING Ren omsorg för ansiktsbehåring Rengöring För att hålla skägget fräscht, och minska risken för irritationer i huden, rekommenderar vi Hair & Body Shampoo Rosemary, Foaming Wash Gentle eller Foaming Wash Clearing. Behandling Massera in AHA & Jojoba Peeling för att stimulera hårsäckarna. För att främja en tätare och fylligare skäggväxt rekommenderar vi Beard Oil. Rakning Shaving Cream ger ett bra glid för rakhyveln och skyddar huden under rakningen. Eftersom den inte löddrar används den utan rakborste. Aloe Vera Barbadensis är bra efter rakning, då den verkar svalkande och återfuktande på huden. Även Beard Oil passar bra efter rakning, då den verkar bakteriedödande.

HÅRVÅRD – Skäggvård & rakning

Styling Moulding Cream ger hårväxten mer stadga och håller den matt. Denna stylingprodukt ger både hår och skägg en fylligare textur.

BEARD OIL • Mjukgörande och lystergivande skäggolja • Aftershave

Beard Oil är en skäggolja, med doft av Lagerblad, som mjukgör torra, risiga hårstrån och ger ett välvårdat utseende. Oljan förebygger inåtväxande hårstrån samtidigt som huden efterlämnas mjuk och skägget blir friskt. Beard Oil är även perfekt som stylingprodukt då den tillför lyster och skapar en frisk look. Den fungerar även utmärkt som aftershave, då den verkar bakteriedödande och tillför en fräsch doft. Applicera på rengjort och handdukstorkat skägg. Använd dagligen eller vid behov. Avsluta gärna med att kamma eller borsta igenom skägget så att oljan fördelas jämnt. Rek. butikspris: 30 ml: 199 SEK Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Melia Azadirachta (Neem) Leaf Extract, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Seed Oil, Borago Officinalis Seed Oil, Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Oil, Laurus Nobilis (Bay) Leaf Oil, Tocopheryl Acetate, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Linalool*, Limonen*, Eugenol*. *Components naturally present in essential oils.

SHAVING CREAM • Rakcreme för både ansikte och kropp • Kan användas som skäggbalsam • Mild intimtvätt

Shaving Cream är en mjukgörande rakcreme med Jojobaolja, som passar både män och kvinnor, på både ansikte och kropp. Produkten gör hårstråna såpass mjuka att det går enkelt att raka utan att först mjuka upp med varmt vatten. Eteriska oljor av Apelsin, Lavendel, Neroli och Olibanum lugnar och skyddar huden samt ger ett bra glid för hyveln. Behöver inte sköljas av då den inte innehåller tvål. Används utan rakborste. Rek. butikspris: 30 ml: 59 SEK 100 ml: 199 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Cetearyl Alcohol, Glycerin (Vegetable), Behentrimonium Methosulfate, Cetyl Alcohol, Palmitic/Stearic Triglyceride, Squalane (Vegetable), Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Bitter Orange) Peel Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Leaf/Twig Oil, Olibanum Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Lactic Acid, Limonene*, Linalool*. *Components naturally present in essential oils.

66


xx – HÅRVÅRD

67


TILLSKOTT med probiotika och magnesium Bristfällig kost och dåliga tarmbakterier ger obalans och får synliga konsekvenser på huden. En vacker hud är alltså ytterligare en anledning till att äta nyttigt och skapa en sund tarmflora. För att stärka magen med goda bakterier kan du äta vårt kosttillskott med mjölksyrabakterier: Probioskin.

Historiskt sett har människan konsumerat stora mängder mjölksyrabakterier. Matsmältning, näringsupptag och immunsystem är beroende av en balanserad bakterieflora i mage och tarm. Wasa Medical tillverkar Probioskin för oss, vilket borgar för att preparatet håller världsklass. I 30 år har Wasa Medical arbetat kliniskt med att ta fram de bästa kombinationerna av mjölksyrabakterier.


PROBIOSKIN

MAGNESIUM OIL

• Kosttillskott med Mjölksyrabakterier • Främjar hud och hår genom att skapa en sund och balanserad bakterieflora i mage och tarm

• Magnesiumolja för utvärtes bruk

Probioskin innehåller 4 miljarder Mjölksyrabakterier som får både hud och hår att må bra. Bakterierna kommer från följande tre stammar: Bifidobacterium lactis, Lactobacillus plantarum och Lactobacillus bulgaricus. Dosering: 1-3 tabletter, 1-4 gånger dag­ligen i samband med måltid. Angiven dagsdos bör ej överskridas. Börja med 1 tablett 3 gånger per dag under de två första veckorna. Du kan sedan öka successivt, förutsatt att det känns bra. En del mår bäst av låg dos, andra av hög dos. Blir du gasig i magen? Detta är inte en biverkan utan en normal verkan innan magen har hunnit ikapp, eftersom mjölksyrabakterierna producerar organiska syror och koldioxid när de är aktiva. Reducera dosen några veckor och prova sedan att höja igen. Obs: Kosttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost. Rek. butikspris: 150 tabletter (0,35 g per tablett): 299 SEK

Magnesium Oil är ett mineraltillskott i sprayform som passar alla, men är speciellt bra för dig med magnesiumbrist. Produkten består av Magnesium och renat, koncentrerat Vatten. Den har en flytande konsistens där mineralen absorberas snabbt av huden och återställer magnesiumnivåerna i kroppen. Spraya 5–10 gånger på önskat hudområde (till exempel ben, arm, mage, nacke eller rygg). De första gångerna kan en pirrande känsla uppstå i huden, vilket är fullt normalt. För snabbare absorbering, följ upp med valfri bodylotion. Obs: Undvik ögon, ansikte och andra känsliga områden. Avbryt användningen vid ihållande hudirritation. Endast för utvärtes bruk. Rek. butikspris: 125 ml: 169 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Genuine Zechstein Magnesium Chloride.

Ingredients: Lactic Acid Bact, Bifidobacterium Lactis, Lactobacillus Plantarum, Lactobacillus Bulgaricus, Inulin (Frukto/Fructooligo/Polysackarider/Saccharides). Geleringsmedel: Xanthan

KOST- & MINERALTILLSKOTT 69


MILJÖVÄNLIGA solprodukter Många solprodukter innehåller kemiska filter. Ingredienserna absorberas av huden och lagras i både oss och vår natur, vilket har en negativ påverkan. Vi väljer istället att använda Titandioxid i sortimentent. Det är ett naturligt mineral som stannar kvar på ytan och reflekterar solens strålning. Dessutom döljs inte hudens varningssignaler. Huden blir röd när den

utsätts för mer sol än den tål och vi behöver bli påminda om att sätta oss i skuggan. Solprodukter från MARIA ÅKERBERG rekommenderas varmt till barn. Tänk på att komplettera med kläder, då småbarn inte ska vistas för mycket i solen.


SOLPRODUKTER Naturligt solfilter för hela familjen Vi använder oss av Titandioxid som är ett naturligt solfilter. Titandioxiden skyddar huden på samma sätt som kläder: det lägger sig på hudytan och reflekterar solens strålar. Titandioxid är miljövänligt och bevarar hav och sjöar. Blir du röd är det en indikation på att du smörjt in dig för lite eller att det är dags att sätta sig i skuggan. Se det som något positivt! Titandioxid är säkert att använda på barn. Titandioxiden skyddar mot UVA-, UVB- och UVC-strålning. Hur soltålig du är beror på din huds förmåga att producera pigment, men ingen är immun mot solens strålar. Så används våra solprodukter Det mest effektiva skyddet får du genom att applicera Sun Protecting Oil SPF 15 över hela kroppen, för att få ett vattenavvisande skydd när du badar. Sedan kompletterar du med Sun Lotion SPF 20 på de mest utsatta partierna. I och med att Sun Lotion SPF 20 är en creme, kan du lägga på ett tjockare lager och därmed få bästa möjliga skydd. När huden blir vit har du maximalt skydd. Snåla aldrig och smörj flera gånger per dag! Obs: Tänk på att produkterna kan färga kläder och möbler. Titandioxiden kan också följa med handduken när du torkar dig eller om du ligger och solar, så kom ihåg att applicera produkterna flera gånger under dagen.

AFTER SUN LOTION • • • •

Efter-sol-produkt Svalkande lotion för ansikte och kropp Lindrar solexponerad hud Extra rik body lotion

After Sun Lotion är en svalkande lotion som lindrar solexponerad hud, samtidigt som den återfuktar och mjukgör. Cremen absorberas snabbt av huden och kan användas till både ansikte och kropp. Aloe Vera, Citrongräs och Havtorn samverkar för att bevara hudens solbränna längre. Cremen har en ren och frisk doft som för tankarna till Medelhavet. Kan även användas som vanlig body lotion. Rek. butikspris: 100 ml: 169 SEK 250 ml: 249 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane (Vegetable), Glycerin (Vegetable), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Caprylate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Menthyl Lactate, Xanthan Gum, Daucus Carrota Sativa (Carrot) Root Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Lactic Acid, Cymbopogon Citratus (Lemongrass) Leaf Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Citral*, Geraniol*. *Components naturally present in essential oils.

ALOE VERA BARBADENSIS • Efter-sol-produkt • Ansiktsgel • Lindrar brännskador

Aloe Vera Barbadensis är en svalkande och fuktgivande gel för solbränd, kliande och irriterad hud. Passar alla hudtyper. En allround-produkt för familjens husapotek. Den lindrar sveda och klåda vid solbränna, insektsbett och exempelvis vattkoppor. Vår Aloe Vera är till 98,5% ren Aloe Vera Barbadensis, vilket anses vara den mest verksamma och användbara av alla aloe-sorter. Vår odlare är godkänd av IASC (International Aloe Science Council), vilket garanterar Aloe Vera av hög kvalitet.

Rek. butikspris: 30 ml: 49 SEK 100 ml: 169 SEK 250 ml: 249 SEK Ingredients: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Xanthan Gum, Sodium PCA, Glyceryl Caprylate, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Glycerine (Vegetable), Citrus Aurantium (Bitter Orange) Fruit Extract.

SOLPRODUKTER

Applicera på ansiktet och/eller kroppen, varhelst du behöver lindra sveda eller klåda. Passar även bra som svalkande ansiktsmask eller aftershave.

71


LIP CARE OUTDOOR

PROTECTING LOTION OUTDOOR

• Mjukgörande läppcerat med skyddande Titandioxid

• Vårdande och skyddande lotion • Passar också barn

Lip Care Outdoor är ett mycket vårdande och drygt cerat, med skyddande Titandioxid och välgörande Geraniumolja som gör dina läppar mjuka och smidiga. Lip Care Outdoor sitter kvar länge och bevarar fukthalten, vilket motverkar torra och spruckna läppar och minskar fina linjer runt munnen.

Protecting Lotion Outdoor är en vårdande creme för både ansikte och kropp. Välgörande Jojobaolja, fuktgivande Aloe Vera och skyddande Titandioxid ger ett naturligt solfilter, som vårdar och skyddar huden vid utomhusvistelse i sol, kyla och vind.

Har du väldigt torra läppar? Börja då med att massera läpparna med AHA & Jojoba Peeling för att avlägsna hudflagor. Använd lätta, cirklande rörelser. Skölj av och applicera sedan Lip Care Outdoor. Rek. butikspris: 7 ml: 129 SEK Ingredients: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Cera Alba (Beeswax), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Caprylic/Capric Triglyceride, Titanium Dioxide, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Flower Oil, Alumina**, Polyhydroxystearic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citral*, Citronellol*. *Components naturally present in essential oils. **Aluminium bonded to Titanium Dioxide.

SOLPRODUKTER

Rek. butikspris: 100 ml: 249 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Titanium Dioxide, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Vitellaria Paradoxa (Shea) Butter, Cetearyl Alcohol, Coco-Glocoside, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Lactic Acid, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Xanthan Gum, Glycerin (Vegetable), Polyhydroxystearic Acid, Alumina**, Stearic Acid, Daucus Carrota Sativus (Carrot) Root Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Cymbopogon Citratus (Lemongrass) OIl, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Citral* Geraniol*. *Components naturally present in essential oils. ** Bonded to Titanium Dioxide.

PROTECTING OIL OUTDOOR

SUN PROTECTING OIL SPF 15

• Skyddande olja för ansikte och kropp • Passar också barn

• Skyddande olja för ansikte och kropp • Passar också barn

Protecting Oil Outdoor är en vårdande olja för både ansikte och kropp. Välgörande, växtbaserade oljor och skyddande Titandioxid ger ett naturligt solfilter, som vårdar och skyddar huden vid utomhusvistelse i sol, kyla och vind.

Sun Protecting Oil SPF 15 är en olja som ger både ansikte och kropp ett medelhögt skydd mot solens UV-strålning. Innehåller välgörande Jojobaolja och skyddande Titandioxid som ger ett naturligt solfilter.

Fördela i händerna och applicera direkt på huden eller ovanpå din ansiktscreme/kroppslotion. För ännu bättre skydd mot solen, kombinera med Sun Lotion SPF 20 eller Protecting Lotion Outdoor. Grunda gärna med Protecting Oil Outdoor före Sun Lotion SPF 20. Det underlättar appliceringen av lotionen och gör den mindre vit på huden. Rek. butikspris: 30 ml: 79 SEK 125 ml: 249 SEK Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Caprylic/ Capric Triglyceride, Titanium Dioxide, Polyhydroxystearic Acid, Alumina**, Stearic Acid, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Cymbopogon Citratus (Lemongrass) Leaf Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Linalool*, Citral*. *Components naturally present in essential oils. **Bonded to Titanium Dioxide

72

Fördela Protecting Lotion Outdoor i händerna och applicera på huden. För ännu bättre skydd mot solen, applicera flera lager av Protecting Lotion Outdoor och/eller kombinera med Sun Lotion SPF 20 eller Sun Protecting Oil SPF 15.

För full effekt, använd en handfull olja till hela kroppen. Applicera flera gånger per dag och alltid efter bad. Komplettera med Sun Lotion SPF 20 eller Protecting Lotion Outdoor på särskilt utsatta partier. Applicera Sun Lotion SPF 20 eller Protecting Lotion Outdoor i tjockare lager för att skapa ett högre skydd. Rek. butikspris: 125 ml: 249 SEK Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Caprylic/ Capric Triglyceride, Titanium Dioxide, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Polyhydroxystearic Acid, Stearic Acid, Alumina**, Daucus Carrota Sativus (Carrot) Root Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Cymbopogon Citratus (Lemongrass) Oil, Limonene*, Linalool*, Citral*, Geraniol*. *Components naturally present in essential oils. **Bonded to Titanium Dioxide.


SUN LOTION SPF 20 • Vårdande och skyddande lotion • Passar också barn

Sun Lotion SPF 20 är en solcreme som ger både ansikte och kropp ett medelhögt skydd mot solens UV-strålning. Innehåller välgörande Jojobaolja, fuktgivande Aloe Vera och skyddande Titandioxid som ger ett naturligt solfilter. När huden blir vit av Sun Lotion SPF 20 har du ett maximalt skydd. Applicera extra mycket på utsatta partier, som till exempel axlar. Grunda med Sun Protecting Oil SPF 15 innan applicering för att skapa ett högre skydd. Rek. butikspris: 100 ml: 249 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Titanium Dioxide, Caprylic/ Capric Triglyceride, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Polyhydroxystearic Acid, Coco-Glucoside, Glycerin (Vegetable), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Lactic Acid, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Xanthan Gum, Stearic Acid, Alumina**, Daucus Carrota Sativus (Carrot) Root Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Cymbopogon Citratus (Lemongrass) Leaf Oil, Limonene*, Linalool*, Citral*, Geraniol*. *Components naturally present in essential oils. **Bonded to Titanium Dioxide.

TAN IN A TUBE • Brun-utan-sol

Tan in a Tube ger huden naturlig färg med en lätt brun ton. Vilken nyans du får beror på ditt eget pigment, alltså varierar färgen från person till person. Om du vill få en färg som ser mer ”brun” ut, behöver du applicera flera dagar i rad. Ämnet som gör att du blir brun heter Dihydroxyacetone (DHA) och kommer från fruktsocker. Ämnet reagerar med luftens syre (jämför med när du tagit ett bett från ett äpple och låter det ligga). Det kan dröja upp till åtta timmar innan du har fått maximal färg. För att behålla färgen behöver du smörja in dig var tredje till femte dag. Peela huden innan applicering. Öppnad förpackning bör förbrukas inom sex månader.

Ingredients: Aqua Purificata/Water, Squalane, Dihydroxyacetone, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycerin, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cetearyl Alcohol, C14-22 Alcohols, C12-20 Alkyl Glucoside, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Lactic Acid, Xanthan Gum, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Cymbopogon Citratus (Lemongrass) Leaf Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Citral*, Geraniol*.

SOLPRODUKTER

Rek. butikspris: 100 ml: 199 SEK

*Components naturally present in essential oils.

73


NATURLIG babyvård Bebisens hud är skör och måste skötas varsamt. Huden är ett av våra allra viktigaste organ och den absorberar upp till 60% av vad vi lägger på den. Det är därför viktigt att använda milda och skonsamma produkter som är fria från mineralolja, parfymer, silikoner, färgämnen och konserveringsmedel.

Med rena och naturliga produkter från MARIA ÅKERBERG håller du barnets hud i gott skick. I vårt övriga sortiment hittar du produkter som passar bra att använda för kvinnor både under och efter graviditet. Unna hela familjen rena, naturligt vårdande produkter från MARIA ÅKERBERG!


BABYVÅRD Ren omtanke för våra allra minsta Rengöring Under de första månaderna av barnens liv behövs oftast varken tvål eller schampo. Torka istället rent huden med en fuktad tvättlapp och Baby Oil. I badvattnet används med fördel Baby Bath, som även gör barnets hår mjukt och lättkammat. När det är dags för schampo, använd sparsamt av Baby Wash. Tvål torkar ut huden och torr hud kan bli början till eksem. Massage/torr hud Förutom Baby Oil fungerar Cold Pressed Jojoba Oil, Body & Massage Oil Natural och Body & Massage Oil Relaxing bra vid babymassage. Värm gärna oljorna till kroppstemperatur i ett vattenbad. Royal Facial Oil More och Face Balm är lite lyxigare alternativ. Ömma bröstvårtor På ömma bröstvårtor rekommenderas Cold Pressed Jojoba Oil. Den är smaklös och helt ofarlig att förtära. Därför behöver den inte tvättas bort före amning. Lindring Aloe Vera Barbadensis verkar svalkande och stillar klåda. Perfekt att stryka på vid vattkoppor. Detta är en ypperligt bra produkt för husapoteket, om någon till exempel råkar bränna sig på spisen eller i solen. Skorv Använd Baby Bath i badvattnet för att mjuka upp skorv. Smörj in Baby Oil i hårbotten och låt verka någon timma. Kamma sedan mycket försiktigt. Tvätta ur håret (om det finns något) med Baby Wash. Har barnet mycket skorv kan Baby Oil lämnas kvar över natten. Även Papaya Peeling är en mild och effektiv produkt att använda vid skorv på äldre barn. Denna ska dock ej användas över natten.

Tänk på att använda solprodukter med enbart Titandioxid för att skydda barnen, samt kläder. Barnens skydd är inte fullt utvecklat i unga år. Solprodukter från MARIA ÅKERBERG passar extra bra till de små. Barn under tre år bör däremot inte vistas i solen alls. För bästa skydd: ta först Sun Protecting Oil SPF 15 och sedan Sun Lotion SPF 20 ovanpå.

BABY BATH • Milt och mjukgörande bad • Passar både vuxna och barn

Baby Bath med Apelsinolja och svensk Honung blandar sig med badvatten och ger ett mjukgörande bad som inte löddrar. Kallpressad Apelsinolja av apelsinens skal är en mild och lugnande eterisk olja. Honung är antiseptisk och mjukgörande. Vitaminer, mineraler, fruktos och glykos är några av de ingredienser som ger lindring åt ansträngd hud. Baby Bath mildrar vattnets uttorkande effekt och gör huden mjuk och len. Tappa upp det mesta av badvattnet, skaka flaskan och tillsätt motsvarande 5 ml (en kapsyl). Rek. butikspris: 125 ml: 149 SEK 250 ml: 229 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Glycerin (Vegetable), Mel (Honey), Citrus Aurantium Dulcis (Bitter Orange) Peel Oil, Limonene*, C14-22 Alcohols, C12-20 Alkyl Glucoside, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Xanthan Gum, Lactic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Linalool*, Citral*. *Components naturally present in essential oils.

BABYVÅRD

Solskydd Debatten om solskydd är aktuell varje vår och många är oroliga och undrar vilka skydd man ska våga smörja sina barn med. I alla våra solskydd har vi valt att använda Titandioxid som solfilter.

Titandioxid är ett mineral som inte går in i kroppen, utan det ligger på hudytan och reflekterar solens strålning. Det är det bästa ämnet att använda som solfilter i solprodukter och det har vi gjort sedan 1996. Det är det ämne som fortsatt rekommenderas av hudläkare och kan också användas till barn.

75


BABY CARE

BABY CREAM

• Perfekt vid blöjbyten • Skyddande och mjukgörande salva

• Rik creme för ömtålig hud • Passar både ansikte och kropp

Baby Care är en fet salva som gör huden mjuk. Den är tjock och kornig i konsistensen och mer skyddande än Baby Oil och Shea Balm. Bivax, Sheasmör och Karnaubavax är fasta växtfetter som verkar skyddande, uppmjukande och lugnande. Bivaxet är antiseptiskt.

Baby Cream är en mjukgörande creme som vårdar barns ömtåliga hud, men passar alla i familjen. Jojobaolja, Sheasmör och Ringblomsextrakt binder hudens fukt, ökar hudens skyddsbarriär och gör den sammetslen. Det vårdande innehållet lugnar också irriterad hud och minskar rodnad. Vi har valt att använda Ringblomsextrakt i denna produkt eftersom det passar speciellt bra vid blöjeksem och röda babyrumpor. Denna ingrediens vårdar torr och skadad hud samt lugnar en irriterad hud.

Använd rikligt med Baby Care på ren och torr hud, till natten eller vid behov. Smörj barnets kinder som skydd mot kyla och vind. Det går bra att smörja med Baby Care en gång om dagen fortlöpande, bara du varierar och smörjer med till exempel Shea Balm eller Hand Cream en gång emellan. Om du smörjer med Baby Care flera gånger per dag, och inte smörjer med något annat, ska du bara använda den i max två veckor i streck. Huden tar inte skada på något sätt, men du uppnår ett bättre resultat genom att variera med andra produkter och använda Baby Care när den verkligen behövs. Rek. butikspris: 10 ml: 79 SEK 50 ml: 169 SEK

Rek. butikspris: 30 ml: 49 SEK 100 ml: 149 SEK

Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cera Flava (Beeswax), Vitellaria Paradoxa (Shea) Butter, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Phytosterols, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Sorbitan Oleate, Ascorbyl Palmitate, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Tocopheryl Acetate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil.

Ingredients: Aqua Purificata (Water), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cetearyl Alcohol, Glycerin (Vegetable), Glyceryl Stearate Citrate, Xylitylglucoside, Xylitol, Anhydroxylitol, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Xantan Gum, Glyceryl Caprylate, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Oil, Calendula Officinalis Flower Oil, Lactic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.

BABY OIL

BABY WASH

• Kropps- och rengöringsolja för alla åldrar • Bra vid skorv och babymassage

• En mild och vårdande rengöring för hela kroppen

Baby Oil innehåller kallpressade växtoljor, utvalda för att bevara hudens egna funktioner. Barnet tycker i första hand om att känna sin mammas och pappas doft och därför har vi uteslutit eteriska oljor. Växtoljorna har dock en doft i sig, och beroende på skörd kan både doft och färg variera.

De rengörande ingredienserna i Baby Wash kommer från kokos och majs. Dessa hjälper huden att behålla sitt naturliga, skyddande fett. Eteriska oljor av Ros och Lavendel gör produkten extra mild.

BABYVÅRD

Smörj in morgon och kväll för att förebygga torr hud. Vid rengöring används oljan på en fuktad tvättlapp. Skorv: Smörj in oljan och låt verka någon timma. Kamma sedan mycket försiktigt och tvätta ur håret med Baby Wash. Har barnet mycket skorv kan Baby Oil lämnas kvar över natten. Massage: Värm till kroppstemperatur i ett vattenbad innan användning.

76

Applicera morgon och kväll för att förebygga torr hud.

Rek. butikspris: 30 ml: 39 SEK 125 ml: 129 SEK 250 ml: 199 SEK Ingredients: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Brassica Napus (Rape) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.

Ta en klick Baby Wash, stor som en ärta, på en fuktad tvättlapp eller tvättsvamp och skumma upp. För schamponering, skumma upp med lite vatten i händerna. Baby Wash är koncentrerad, så blanda alltid ut med vatten före applicering. Rek. butikspris: 125 ml: 129 SEK 250 ml: 199 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Glycerin (Vegetable), Coco-Betaine, Lauroyl/Myristoyl Methyl Glucamide, Decyl Glucoside, Xylitylglucoside, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Lactic Acid, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Anhydroxylitol, Rosa Damascena (Damask Rose) Flower Oil, Xylitol, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Linalool*, Geraniol*, Citronellol*, Eugenol*. *Components naturally present in essential oils.


BABYVÅRD

77


HUDVÅRDANDE makeup Vi vill skapa en vackrare värld med produkter som tar fram den naturliga skönheten och tar hand om vår planet. Makeup ska vara roligt. En lek med färger, stilar och appliceringstekniker där du kan experimentera fritt utan oro för att din hud tar skada. Vår makeup är en förlängning av vår naturliga hudvård och består av helt naturliga mineraler och rena, ekologiska ingredienser från växtriket.

När du väljer makeup-produkter från MARIA ÅKERBERG kan du lita på att de tar väl hand om det som finns under ytan också. Produkterna jämnar ut, skulpterar och sätter färg, samtidigt som de ger huden naturlig näring och skydd mot dagliga, yttre påfrestningar. Dessutom är våra produkter så dryga och mättade med pigment att du kan pröva dig fram hur mycket du vill!


Korrigering | COVER STICK

NEARLY BEIGE

• Dubbel korrigeringspenna • Ger matt täckning • Kan användas både över och under våra övriga basprodukter

Detta är ”originalet”, som utsågs till bästa makeup-produkt i Organic Beauty Awards 2016. En krämig, högpigmenterad och lättapplicerad korrigeringspenna med två ljusa nyanser, utmärkta till en ljusare hudton. Produkten smälter in i huden och ger en täckande effekt som håller hela dagen. Denna nyans döljer blemmor och rodnad med endast en applicering. Kan även användas som highlighter vid contouring.

Har du mörka partier under ögonen, mindre röda utslag eller små fläckar och ojämnheter? Dessa kan enkelt korrigeras med Cover Stick, en dubbelpenna med två nyanser som ger ett naturligt resultat även i ett osminkat ansikte. Ricinolja och Candelillavax gör att produkten fäster mycket väl på huden. Cover Stick är en multiprodukt med många användningsområden. Framhäv läpparna med en tunn linje precis utanför läppkonturen, eller applicera på hela läpparna innan du tar på ditt läppstift. Det skapar en jämnare färg och ett bättre resultat. Cover Stick skapar även ett perfekt underlag för ögonmakeup. Applicera passande nyans av denna penna över hela ögonlocket och sudda ut skarpa kanter. Applicera sedan ögonskugga ovanpå. Håll pennan vässad, då ger den alltid bästa möjliga resultat. Rek. butikspris: 3 g penna: 199 SEK Ingredients: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Octyldodecanol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Octyl Palmitate, Bis Diglyceryl Polyacyladipate-2, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Alcohol, Calsium Sulfate, Montmorillonite, Cera Alba (Beeswax), Tocopherol, Ascorbyl Palmitate. +/- Cl 77891 (Titanium Dioxide), Cl 77491 (Iron Oxide), Cl 77492 (Iron Oxide), Cl 77499 (Iron Oxide), Mica.

NEARLY BROWN Korrigeringspenna med två bruna nyanser som passar en mörkare hudton. Denna penna är baserad på samma prisvinnande formula som Cover Stick Nearly Beige. Kan även användas till contouring på ljus hud. Applicera då en linje precis under kindbenen, längs käklinjen och vid tinningen. Smalna av näsan genom att skugga sidorna av näsan (sett framifrån) med den mörka färgen. Linjerna suddas sedan ut med en makeupsvamp eller foundationpensel, gärna fuktad med ansiktsbalm för att skapa ett mjukt resultat.

NEUTRALISER

Cover Stick Neutraliser är perfekt att använda på mörka ringar under ögonen, akneärr, ytliga blodkärl, finnar, plitor och liknande.

Korrigering – MAKEUP

Korrigeringspenna med två nyanser som är speciellt framtagna för att neutralisera blåa respektive röda toner i ansiktet. Även denna är baserad på samma prisvinnande formula som Cover Stick Nearly Beige.

79


Korrigering | COMPACT COVER • Pressat korrigeringspuder • Makeup-underlag som ger en jämnare hudton • Täckande och korrigerande

Compact Cover är ett hudvårdande korrigeringspuder som döljer mörka ringar och blemmor samt andra ojämnheter, såsom pigmentfläckar och ytliga kärl. Pudret glider enkelt över huden vid applicering och efterlämnar en felfri finish. Använd det i hela ansiktet, som bas, eller på utvalda ställen för korrigering. Smidig att bära med sig för att snabbt och enkelt bättra på sin makeup under dagen. Mineralerna Mica och Titandioxid (CI 77891) gör produkten vältäckande utan att täppa till porerna. Lauroyl Lysine av kokosolja och Squalane av olivolja ger lyster genom att hålla huden återfuktad. Capryloyl Glycin av kokosolja balanserar talgproduktionen, vilket bidrar till att produkten passar alla hudtyper.

LIGHT

CREAM

BEIGE

Kall, mycket ljus nyans. Fungerar även utmärkt som highlighter vid contouring.

Neutral, ljus nyans.

Varm, ljus nyans.

Applicera med puderpuff, makeup-svamp eller kabukiborste för ett täckande resultat. Önskas en mer skir finish rekommenderar vi en puderborste.

GOLD Varm nyans som passar en något mörkare hudton. Kan även användas till contouring.

Rek. butikspris: 10 g ask med makeup-svamp: 299 SEK Ingredients: Mica, Lauroyl Lysine, Squalane, Caprylic/Capric Triglyceride, C10-18 Triglyceride, Zinc Stearate, Capryloyl Glycine, Undecylenoyl Glycine.

FINNS ÄVEN SOM REFILL

+/- Cl 77891 (Titanium Dioxide), Cl 77491 (Iron Oxide), Cl 77492 (Iron Oxide), Cl 77499 (Iron Oxide).

Korrigering | COMPACT FOUNDATION • Cremefoundation som ger en jämnare hudton • Innehåller inte vatten och passar därför bra vid minusgrader

HONEY

MAKEUP – Korrigering

Varm, ljus nyans.

80

Compact Foundation ger en jämn hudton och en slät yta. Produkten ser ut som ett vanligt pressat puder, men har en krämig konsistens. I kombination med din egen hudton får den en unik nyans. Därför bör du inte välja färg baserat på hur den ser ut i förpackningen, utan alltid prova på huden i ansiktet. Applicera från mitten av ansiktet och utåt, med en torr makeup-svamp eller foundationpensel. Addera gärna lite ansiktsbalm om du vill ha en mjukare konsistens. Produkten kan också användas som concealer för att täcka exempelvis rodnad och ojämnheter. Dämpa mörka ringar och ge intrycket av en slätare hud genom att först applicera Cover Stick där du behöver extra täckning. Ta sedan en foundationpensel och fukta toppen med Face Balm. Därefter drar du med penseln i valfri Compact Foundation och applicerar blandningen ovanpå Cover Stick och i resten av ansiktet. Fäst sedan basen med Compact Powder.

MILK Kall, ljus nyans.

Rek. butikspris: 10 g ask med makeup-svamp: 299 SEK

FINNS

Ingredients: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Mica, Caprylic/Capric ÄVEN SOM Triglyceride, Cocoglycerides, Cera Alba (Beeswax), Cetyl Palmitate, Euphorbia REFILL Cerifera (Candelilla) Wax, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Tocopherol, Squalane (Vegetable), Tocopheryl Acetate, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Glyceryl Oleate, Glyceryl Stearate. +/- CI 77891 (Titanium Dioxides), CI 77492 (Iron Oxides), CI 77491 (Iron Oxides), CI 77499 (Iron Oxides).


xx – MAKEUP 81


Bas | FOUNDATION • Flytande foundation som ger en felfri och naturlig finish • Mjukgörande och skyddande, vilket får huden att se slätare ut • Justerbar täckningsgrad

Foundation ger en jämn hudton och en slät yta som håller hela dagen. Den flytande formulan är lättapplicerad och innehåller pigment som ger ett naturligt solfilter. De vegetabiliska ingredienserna skyddar och mjukgör huden. I kombination med din egen hudton får produkten en unik nyans. Därför bör du inte välja färg baserat på hur den ser ut i förpackningen, utan alltid prova på huden i ansiktet.

IVORY Varm nyans som passar en väldigt ljus hudton. Medeltäckande.

Applicera med vår foundationpensel eller Blender Sponge, och fixera med Compact Powder eller Mineral Powder. För ett mer skirt resultat, blanda Foundation med en dagcreme ur vårt sortiment. Denna kombination fungerar som en BB-cream. Om du tvärtom vill ha en mer täckande bas, applicera Compact Cover ovanpå Foundation.

COLD Kall, beige-rosa nyans som dämpar röda toner. Mycket täckande.

Rek. butikspris: 30 ml pumpflaska: 249 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Glycerin (Vegetable), Tricapryline, Talc, Oryza Stiva (Rice Bran) Wax, Silica, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane (Vegetable), Polyglyceryl-5 Laurate, Lauroyl Lysine, Magnesium Aluminium Silicate, Lecithin, Polyglyceryl-10 Laurate, Xantan Gum, Benzoic Acid, Tocopherol, Sorbic Acid. +/- CI 77891 (Titanium Dioxides), CI 77492 (Iron Oxide), CI 77491 (Iron Oxide), CI 77499 (Iron Oxide).

WARM Varm, ljus nyans. Mycket täckande.

BEIGE

MAKEUP – xx

Neutral nyans. Medeltäckande.

82

NATURAL Neutral nyans. Mycket täckande.


Bas | FOUNDATION GLOW • Lystergivande, flytande foundation med ljusreflektorer • Jämnar ut hudtonen och ger en naturlig finish

Foundation Glow ger en jämn hudton med vacker lyster och en slät yta som håller hela dagen. Den flytande formulan är lättapplicerad och innehåller pigment som ger ett naturligt solfilter. De vegetabiliska ingredienserna skyddar och mjukgör huden. I kombination med din egen hudton får produkten en unik nyans. Därför bör du inte välja färg baserat på hur den ser ut i förpackningen, utan alltid prova på huden i ansiktet. Applicera med vår foundationpensel eller Blender Sponge och fixera sedan med Compact Powder eller Mineral Powder. För ett mer skirt resultat, blanda Foundation Glow med en dagcreme ur vårt sortiment. Denna kombination fungerar som en BB-cream. Om du tvärtom vill ha en mer täckande bas, applicera Compact Cover ovanpå Foundation Glow. Rek. butikspris: 30 ml pumpflaska: 299 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Mica, Caprylic/ Capric Triglyceride, Cocoglycerides, Cera Alba (Beeswax), Cetyl Palmitate, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Oryza Sativa (Rice Bran) Wax, Tocopherol, Squalane (Vegetable), Tocopheryl Acetate, Lysolecithin, Caprylyl Glycol, Glyceryl Undecylenate, Ascorbyl Palmitate, Glyceryl Oleate, Glyceryl Stearate. +/- CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499.

GLOW BRIGHT Varm, ljus nyans med vacker lyster. Perfekt för dig som har fräknar. Lätt täckande. GLOW SUN Solkysst nyans i neutral ton med vacker lyster. Lätt täckande.

Bas – MAKEUP 83


Bas | COMPACT POWDER • Pressat puder • Kan även användas som löspuder

Compact Powder är ett lätt puder som fäster din foundation, jämnar ut hudtonen och döljer fina linjer och porer. Pudret ger en silkeslen, matt finish som håller din makeup på plats hela dagen. Applicera med tillhörande puderpuff, eller med en puderborste om du vill ha effekten av ett löspuder. För en mer täckande effekt, applicera med vår kabukiborste. Om du inte använder foundation undertill, mjukgör huden väl med dagcreme eller ansiktsbalm före applicering av Compact Powder. Rek. butikspris: 10 g ask med puderpuff: 229 SEK Ingredients: Talc, Magnesium Stearate, Ethylhexyl Palmitate, Mica, Silica. +/- Cl 77891 (Titanium Dioxide), Cl 77491 (Iron Oxide), Cl 77492 (Iron Oxide), Cl 77499 (Iron Oxide).

FINNS ÄVEN SOM REFILL

TRANSPARENT MATTE

MAKEUP – Bas

Transparent, ljus nyans. Passar även som basskugga på ögonlocket.

84

WARM BREEZE Transparent, varm nyans som anpassar sig efter din hudton.


Bas | MINERAL POWDER • Mjukt löspuder som ger en jämnare hudton och ökad lyster

Mineral Powder är ett lätt löspuder av rena, krossade mineraler, med mjuk konsistens och god täckförmåga som ger en hållbar och naturlig finish. Grunda med någon av våra dagcremer och applicera sedan Mineral Powder med en kabukiborste. Ju mer du masserar in pudret, desto jämnare blir resultatet. För ett mer täckande resultat rekommenderar vi att du kompletterar dagcremen med en ansiktsbalm, vilket gör att pudret fäster bättre. Om du tvärtom vill ha ett skirt resultat, applicera med en puderborste. Rek. butikspris: 4 g burk: 399 SEK Ingredients: Kaolin, Silica, Tocopheryl Acetate, Bisabolol. +/- Mica, CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77947 (Zinc Oxide), CI 77491 (Iron Oxide), CI 77492 (Iron Oxide), CI 77499 (Iron Oxide).

SAND Vår ljusaste nyans. Skir, neutral färg som ger en naturlig, osminkad finish.

VANILLA Varm, ljusbeige nyans för ljus hud. Anpassar sig efter hudens egen ton.

VANILLA COLD Kall, ljusbeige nyans med en aning skimmer som ger huden fin lyster.

PURE BEIGE Neutral nyans med en aning skimmer som ger huden fin lyster.

CAPPUCCINO Gyllenbrun, neutral nyans med mycket lyster. Passar även en ganska ljus hud under sommaren, för att hjälpa solbrännan på traven.

Snygg ask med spegel, Mineral Powder och vår Kabuki Brush för bästa applicering. Perfekt att ge bort som gåva. Finns i färgerna Sand, Vanilla, Vanilla Cold, Pure Beige, Cappuccino och Chocolate. Rek. butikspris: 4 g burk och Kabuki Brush: 599 SEK

CHOCOLATE Solbrun, neutral nyans. Kan även användas som solpuder och rouge.

Bas – MAKEUP

Bas | EXCLUSIVE BOX MINERAL POWDER

85


Bas | BLUSH • Högpigmenterat puderrouge

Blush är en skir och fast puderrouge som ger en naturligt frisk och fräsch look genom att tillföra färg och lyster till ansiktet. Samtliga nyanser kan även användas som ögonskugga. Vår Blush innehåller en stor mängd pigment och bara så mycket olja och vax som är nödvändigt. Därför är den mycket dryg. Magnesium Stearate (av stearinsyra) ger en bra konsistens och ett hållbart resultat. För ett naturligt resultat, applicera Blush med en rougeborste, med en rörelse som börjar mitt på kinden och löper längs kindbenet ut mot hårfästet. För mer färg, bygg på successivt med fler lager.

APRICOT

SPRING

PINK

Varm, matt aprikosfärgad nyans.

Varm, ljust aprikosrosa nyans med skimmer.

Kall, mild rosa nyans utan skimmer.

Rek. butikspris: 2,5 g ask: 189 SEK Ingredients: Talc, Magnesium Stearate, Silica, Ethylhexyl Palmitate. +/- Mica, Cl 77891 (Titanium Dioxide), Cl 77491 (Iron Oxide), Cl 77492 (Iron Oxide), Cl 77499 (Iron Oxide), Cl 77288, Cl 77007, Cl 77510.

CARAMEL Neutral, beigerosa nyans med lätt skimmer.

MAKEUP – Bas

FINNS ÄVEN SOM REFILL

86

CANDY

CORAL

NATURAL

Kall, matt rosa nyans.

Varm, korallfärgad nyans med skimmer.

Neutral, brunrosa nyans utan skimmer.

SUMMER Kall, matt rosalila nyans.


Bas | BRONZER • Fast solpuder som ger en solkysst look • Lämplig för contouring

SUN-KISSED

Bronzer är ett solpuder som används för att definiera ansiktsdrag och ge en vackert solkysst hudton.

Varmt, matt terrakottapuder. Använd till contouring och som rouge.

Grunda helst med någon typ av underlag före applicering av solpuder; en jämn bas ger bäst slutresultat. Använd sedan vår puderborste eller rougeborste och applicera Bronzer med cirklande rörelser för ett naturligt resultat. Solpuder bör inte appliceras jämnt över hela ansiktet, utan endast där man blir naturligt solkysst: panna, kinder, haka, näsrygg och dekolletage. För contouring, förstärk skuggor och konturer i ansiktet med Bronzer. Rek. butikspris: 10 g ask: 229 SEK Ingredients: Talc, Magnesium Stearate, Ethylhexyl Palmitate, Mica, Silica. +/- Cl 77891 (Titanium Dioxide), Cl 77491 (Iron Oxide), Cl 77492 (Iron Oxide), Cl 77499 (Iron Oxide).

SUNSET Kallt, gyllene terrakottapuder med skimmer som ger en solkysst look.

FINNS ÄVEN SOM REFILL

Bas | HIGHLIGHTER • Högpigmenterad highlighter i fast puderform • Skapar vacker lyster

SILVER DREAM Kall, ljus nyans med mycket skimmer.

Highlighter i puderform som adderar vacker lyster och framhäver valda ansiktsdrag genom att reflektera ljuset och skapa kontraster mot andra basprodukter. Skimret får dig dessutom att se extra pigg och fräsch ut. Använd Highlighter på de ställen du vill lyfta fram och definiera, till exempel kindben, näsrygg, brynben, ögonlock och ögonvrå. Applicera med solfjäderpensel på större ytor, såsom kindbenet, och med skuggpenslar på mindre områden, såsom ögonvrån. Rek. butikspris: 2,5 g ask: 189 SEK Ingredients: Talc, Magnesium Stearate, Silica, Ethylhexyl Palmitate. +/- Mica, Cl 77891 (Titanium Dioxide), Cl 77491 (Iron Oxide), Cl 77492 (Iron Oxide), Cl 77499 (Iron Oxide), Cl 77288, Cl 77007, Cl 77510.

FINNS ÄVEN SOM REFILL

Bas – MAKEUP

GOLDEN PEACH Varm, ljus nyans med mycket skimmer.

87


88 MAKEUP – xx


Ögon | EYESHADOW • Högpigmenterad, fast puderögonskugga

Eyeshadow är en puderögonskugga med lätt textur. Den innehåller en stor mängd pigment och bara så mycket olja och vax som är nödvändigt. Därför är den mycket dryg. Ingrediensen Magnesium Stearate (av stearinsyra) ger en bra konsistens och ett hållbart resultat. Grunda med Cover Stick före applicering av Eyeshadow för bästa, mest hållbara resultat.

Rek. butikspris: 1,5 g ask: 149 SEK

FINNS ÄVEN SOM REFILL

Ingredients: Talc, Magnesium Stearate, Silica, Ethylhexyl Palmitate. +/- Mica, Cl 77891 (Titanium Dioxide), Cl 77491 (Iron Oxide), Cl 77492 (Iron Oxide), Cl 77499 (Iron Oxide), Cl 77288, Cl 77007, Cl 77510.

Matta nyanser ALABASTER

WARM BEIGE

GOLDEN NOUGAT

SHINY GREEN WHITE

Kall ljusgrå.

Varm, ljus aprikos-beige.

Varm gul-beige.

Kall, ljus grönvit.

BLACK LILAC

WARM BROWN

HAZELNUT

SHINY LILAC

Kall, mörk svartlila.

Varm, mustig chokladbrun.

Kall brun.

Kall mörklila.

COLD GRAPE Kall rosalila.

Skimrande nyanser

INDIAN SUMMER

SHINY MOCHA

Varm bronsröd.

Kall brun.

DARK GREY

CASHMERE

LILY

SHINY PINK

Kall mörkgrå.

Kall gråbrun.

Kall plommonlila.

Kall rosa.

LOLLIPOP

COLD BROWN

MERMAID

SOFT PINK

Varm korallrosa.

Kall mörkbrun.

Varm blågrön.

Kall ljuslila.

NOUGAT

COLD SILK

MIDNIGHT BLUE

SOFT VELVET

Varm, ljus brun.

Kall vit.

Kall mörkblå.

Varm lilarosa.

PETROL

DIAMOND

PETROL GREEN

TOFFEE

Kall blågrön.

Kall ljusrosa.

Varm petrolgrön.

Varm gulbeige.

RAVEN

DUSTY ROSE

ROSE

WARM SILK

Kall svart.

Varm ljusrosa.

Kall hallonrosa.

Varm vit.

EMERALD

SHINY AMBER

Neutral grön.

Varm brons.

SATIN

FROSTY GREY

SHINY APRICOT

Neutral brun.

Kall grå.

Varm aprikos.

SOFT WHITE

GOLDEN GREY

SHINY BLACK

Neutral ljus beige.

Varm grå.

Kall svart.

Ögon – MAKEUP

RUBY RED Varm brunröd.

89


Ögon | EYELINER • Ögonpenna som ramar in ögat och får fransarna att se fylligare ut • Mjuk formula som är enkel att applicera

Eyeliner är pennan för dig som vill få ett bra resultat med jämna linjer så enkelt som möjligt. För en sotad ögonmakeup, måla en lite tjockare linje längs fransarna och sudda ut uppåt med hjälp av en eyelinerpensel. Vill du ha en mjukare och mer krämig konsistens appliceras Eye Balm på ögonlocket före applicering av Eyeliner.

ALL BROWN

BLACK

COLD DARK BLUE

Varm chokladbrun.

Svart.

Kall mörkblå.

COLD DARK BROWN

DARK VELVET

WARM BLUE

Kall brunsvart.

Kall, mörk grålila.

Varm petrolblå.

WARM OLIVE GREEN

WHITE

Varm, skimrande olivgrön.

Vit. Applicera längs insidan av den nedre ögonfransraden för att få ögonen att se större och piggare ut.

Håll pennan vässad, då ger den alltid bästa möjliga resultat. Rek. butikspris: 1 g penna: 149 SEK Ingredients: Palm Kernel Glycerides, Palm Glycerides, Caprylic/Capric Triglyceride, Talc, Rhus Succedanea. +/- Cl 77007, Cl 77499 (Iron Oxide), Cl 77891 (Titanium Dioxide), Cl 77400, Cl 77492 (Iron Oxide), Cl 77491 (Iron Oxide), Cl 19140, Cl 16035, Cl 42090, Cl 77000, Cl 77163, Cl 77288, Cl 77289, Cl 77510, Cl 77742, Mica.

Ögon | EYEBROW PENCIL • Pudrig ögonbrynspenna som definierar dina bryn

PERFECT FOR BLONDES Neutral nyans. Passar till ljust hår.

Eyebrow Pencil är en pudrig ögonbrynspenna som hjälper dig att enkelt forma, definiera och förstärka dina ögonbryn med färg som täcker även de tunnaste hårstråna. Ett par välmarkerade ögonbryn ramar in ditt ansikte och framhäver dina ögon på ett naturligt sätt. Måla brynen med små, korta drag. Tänk på att följa ögonbrynens naturliga linje och var särskilt noga med att fylla i bågen (den högsta punkten på ögonbrynet). Håll pennan vässad, då ger den alltid bästa möjliga resultat.

MAKEUP – Ögon

Rek. butikspris: 1 g penna: 169 SEK

90

PERFECT FOR ALL

Ingredients: Palm Kernel Glycerides, Palm Glycerides, Caprylic/Capric Triglyceride, Talc, Rhus Succedanea, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate.

Neutral nyans. Passar till mörkt hår.

+/- Cl 77007, Cl 77499 (Iron Oxide), Cl 77891 (Titanium Dioxide), Cl 77400, Cl 77492 (Iron Oxide), Cl 77491 (Iron Oxide), Cl 19140, Cl 16035, Cl 42090, Cl 77000, Cl 77163, Cl 77288, Cl 77289, Cl 77510, Cl 77742, Mica.


Ögon | MASCARA VOLUME • Ger vackra fransar med volym Mascara Volume är en ekologisk mascara med en välbearbetad formula. Den har en smidig applikator som täcker alla fransar från rot till topp, samtidigt som den lyfter och separerar fransarna för att skapa en fylligare franslinje som ger volym.

Mascaran innehåller hudvänliga, vegetabiliska och veganvänliga ingredienser. Den är berikad med vax från Ris och Karnauba som hjälper till att bygga upp fransarnas volym. Den svarta färgen kommer från naturliga mineraler såsom Järnoxider. Applicera ett lager för ett naturligt resultat och addera sedan fler lager för önskad volym. Använd inte ögoncreme, ansiktsolja eller balm för nära franslinjen, då dessa kan lösa upp mascaran. Pudra närmast ögonen för att få mascaran att hålla bättre. Avlägsna förslagsvis med Eye Makeup Remover, Olive Cleansing, Foaming Wash Gentle eller Pre-Cleansing Oil. Rek. butikspris: 10 ml: 189 SEK

BLACK

Ingredients: Aqua, Alcohol, Oryza Sativa Bran Cera, Glycerin (Vegetable), Acacia Senegal Gum, Polyglyceryl-5 Laurate, Magnesium Aluminum Silicate, Polyglyceryl-3 Stearate, Copernicia Cerifera Cera, Rhus Verniciflua Peel Cera, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Stearate Citrate, Simmondsia Chinesis Seed Oil, P-Anisic Acid, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Hydrogenated Lecithin, Sodium Hydroxide, Limonene*, Tocopherol, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Citral*, Linalool*.

Svart.

*Components naturally present in essential oils. +/- CI 77499 (Iron Oxide).

Ögon | MASCARA LENGTH • Naturlig förlängning för dina fransar Mascara Length är en ekologisk mascara med naturliga ingredienser som ger långa och vackra fransar. Med sin välbearbetade formula och smidiga applikator förlängs varje enskild frans och ger dig snygga och naturligt långa ögonfransar.

Den förlängande effekten tillförs genom fibrer från sockerbetor. Dessa fibrer fäster på fransarna och hjälper till att bygga upp längd. Den svarta färgen kommer från naturliga mineraler såsom Järnoxider. Applicera ett lager för ett naturligt resultat och addera sedan fler lager för önskad volym. Använd inte ögoncreme, ansiktsolja eller balm för nära franslinjen, då dessa kan lösa upp mascaran. Pudra närmast ögonen för att få mascaran att hålla bättre. Avlägsna förslagsvis med Eye Makeup Remover, Olive Cleansing, Foaming Wash Gentle eller Pre-Cleansing Oil.

Ingredients: Aqua, Alcohol, Cera Alba (Beeswax), Glycerin (Vegetable), Polyglyceryl-5 Laurate, Magnesium Aluminum Silicate, Acacia Senegal Gum, Copernicia Cerifera Cera, Polyglyceryl-3 Stearate, Hydrogenated Lecithin, Glyceryl Caprylate, Oryza Sativa Bran Cera, Simmondsia Chinesis Seed Oil, P-Anisic Acid, Polylactic Acid, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Sodium Hydroxide, Limonene*, Tocopherol, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Citral*, Silica, Linalool*. *Components naturally present in essential oils. +/- CI 77499 (Iron Oxide).

Ögon – MAKEUP

Rek. butikspris: 10 ml: 189 SEK

91


Läppar | LIP LINER • Mjuk läppenna som ger hållbar färg

Lip Liner har en mjuk formula som enkelt ger snyggt markerade läppar och ett hållbart resultat. Använd för att definiera, rama in och/eller fylla i dina läppar. Grunda med Lip Liner på hela läpparna för att få läppstift och läppglans att fästa bättre. Håll pennan vässad, då ger den alltid bästa möjliga resultat. Rek. butikspris: 1 g penna: 149 SEK Ingredients: Palm Kernel Glycerides, Palm Glycerides, Caprylic/Capric Triglyceride, Talc, Rhus Succedanea, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate. +/- Cl 15850, Cl 45410, Cl 45380, Cl 73360, Cl 77492 (Iron Oxide), Cl 77400, Cl 77499 (Iron Oxide), Cl 77491 (Iron Oxide), Cl 19140, Cl 15985, Cl 16035, Cl 42090, Cl 45370, Cl 47005, Cl 70, Cl 77163, Cl 77742, Mica.

COLD DARK PLUM Kall plommonlila.

NATURAL BEIGE

MAKEUP – Läppar

Neutral brunbeige färg.

92

WARM CORAL Varm korall.


Läppar | LIP CARE COLOUR • Läppstift med naturliga pigment • Mjukgörande och skyddande

Prisbelönta Lip Care Colour ger vacker färg och lyster samtidigt som de vårdar och skyddar läpparna. Dessa läppstift är enkla att applicera och sitter på plats länge. CHAMPAGNE

Grunda med Lip Liner före applicering av Lip Care Colour, för bästa, mest hållbara resultat. Applicera sedan Lip Care Colour med en läppensel.

Kall, skir korallrosa med skimmer.

Rek. butikspris: 4,5 ml skruvhylsa: 199 SEK Ingredients: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Caprylic/Capric Triglyceride, Cera Alba (Beeswax), Coco-glycerides, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Tocopheryl Acetate, Lecithin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Glyceryl Oleate, Glyceryl Stearate, Mentha (Peppermint) Piperita Oil. +/- Talc, Mica, Cl 77891 (Titanium Dioxide), Cl 77491 (Iron Oxide), Cl 77492 (Iron Oxide), Cl 77499 (Iron Oxide), Cl 77742.

SERENITY

JUST NUDE

SPIRIT

Neutral beigerosa utan skimmer.

Neutral, skir beige utan skimmer.

Varm beige med skimmer.

CRUSH

HAPPINESS

SHEER PINK

JOYFUL

FABULOUS

PASSION

Varm korallrosa utan skimmer.

Varm, guldskimrande korallrosa.

Kall, skir rosa utan skimmer.

Kall korallrosa med skimmer.

Kall hallonröd/ ceriserosa utan skimmer.

Kall hallonröd utan skimmer.

SUMMERTIME

DARLING

LOVELY PINK

ANGEL

PLUMBERRY

DIVA

Kall rosa med mycket skimmer.

Kall rosa med mycket skimmer.

Kall gammalrosa utan skimmer.

Neutral rosalila utan skimmer.

Kall, skir rosalila med skimmer.

Kall mörklila utan skimmer.

RED

ROCK’N’RED

CLASSIC RED

ANYTIME

BURGUNDY

MERLOT

Varm, transparent klarröd utan skimmer.

Varm röd utan skimmer.

Kall, klassisk röd utan skimmer.

Varm brunröd med skimmer.

Varm, transparent mörkröd utan skimmer.

Varm brunröd utan skimmer.

93


Läppar | LIP GLOSS • Vårdande läppglans

Lip Gloss har en unik formula, baserad på Ricin- och Kokosolja, som håller dina läppar mjuka. Ger läpparna fyllig färg och vacker lyster. Kan användas ensamt eller i kombination med Lip Liner och Lip Care Colour. Använd gärna vårt läppcerat Lip Care under på vintern.

VILKET LIP GLOSS BLIR DIN FAVORIT?

Rek. butikspris: 6 ml flaska: 179 SEK Ingredients: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Cera Alba (Beeswax), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil. +/- Talc, Mica, Cl 77891, Cl 77491, Cl 77492, Cl 77499, Cl 77742, Citrus Reticulata (Mandarin Orange) Peel Oil, Frangaria Ananassa (Strawberry), Theobroma Cacao (Chocolate), Alcohol.

SHEER SAND

SORBET

PRINCESS

MIAMI

PARIS

QUEEN

Kall, ljus sandbeige med pärlemorskimmer.

Varm, ljus aprikosrosa med skimmer.

Kall rosa med skimmer.

Kall rosa med skimmer.

Kall, transparent rosa med skimmer.

Kall rosa med skimmer och mycket pigment.

LYON

WATERMELON

PEACHY DREAM

COLD RUBY

ROMANCE

RAISIN

Varm, pigmentrik hallonrosa/ceriserosa med skimmer.

Kall, mild hallonrosa utan skimmer.

Varm aprikosrosa med skimmer.

Kall ceriserosa med skimmer.

Kall, pigmentrik gammalrosa utan skimmer.

Kall, mustigt lila med skimmer.

94

NUDE

ORANGE

CAYENNE

WARM COPPER

LIQUID BRONZE

GOLDEN RED

Varm brunrosa utan skimmer.

Varm orange med skimmer.

Varm rödorange med skimmer.

Varm teracotta med skimmer.

Varm brons med skimmer.

Varm mörkröd med skimmer.


xx – MAKEUP 95


ÖVRIGA produkter I vårt sortiment finner du alla tillbehör du kan tänkas behöva. Vi erbjuder allt från makeup-redskap och sparockar till neccessärer och badhanddukar. Produkterna finns att köpa våra återförsäljare, precis som vårt övriga sortiment.


AIR FRESHENER

APPLIKATOR

• Luftfräschare med sprayfunktion • Sprider en frisk doft av Grapefrukt och Lagerblad i ditt hem

Förenklar applicering av Scalp Scrub Intensive i hårbotten. Den passar direkt på flaskan och har en liten förslutning som håller produkten fräsch.

Air Freshener är en naturlig doftspray som fräschar upp ditt hem med ett enda pumptryck. Eteriska oljor av Grapefrukt och Lagerblad sprider en ljuvlig doft.

Rek. butikspris: 1 styck: 19 SEK

Spraya i toalettstolen, i badrummet, i sovrummet och i andra utrymmen för att neutralisera oönskade dofter. Rek. butikspris: 125 ml: 169 SEK Ingredients: Aqua/Water, Sodium Caproyl/Lauroyl Lactyl Lactate, Glycerin (Vegetable), Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Laurus Nobilis (Bay) Oil, Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Olibanum Oil, Heptyl Glucoside, Limonene*, Linalool*, Citral*, Eugenol*. *Components naturally present in essential oils.

BOMULLSVANTAR Sköna vantar i 100% bomull med ribbad mudd. Perfekta att använda som skydd efter insmörjning av händerna eller som innervante i diskhandskar för att suga upp fukt. Tvättas vid behov i 40°C. Vantarna är en förbrukningsvara. Rek. butikspris: 2-pack: 29 SEK

FAN BRUSH Mjuk och fin solfjäderpensel som passar för applicering av serum och ansiktsmask. Denna pensel är även perfekt vid applicering av rouge och highlighter. Syntethår. Rek. butikspris: 1 styck: 149 SEK

Denna pensel är specialklippt för applicering av ansiktsmask. Syntethår. Rek. butikspris: 1 styck: 249 SEK

Övriga produkter – ÖVRIGT

FACE MASK BRUSH

97


HANDDUKAR

PINCETT

Lyxiga, vita handdukar i flera storlekar. Tillverkade av Oeko-Tex®-certifierad bomull. Dessa handdukar är perfekta till gästerna och familjen, till händerna och håret, till ett nytvättat ansikte och till barnens fötter. Maskintvättas i 60°C.

Högkvalitativ pincett i ett snyggt fodral som skyddar mot slitage.

Rek. butikspris: Från 89 SEK

SPATEL

Praktisk, grå hårbandå i Oeko-Tex®-certifierad bomull. Används för att skydda håret när du lägger ansiktsmask, sminkar dig eller tvättar ansiktet. Den har en lätthanterad kardborreknäppning och ett tjockare kantband som ger stadga.

Spatlar som används för att ta creme och balm ur burkar. Förlänger produktens hållbarhet, är mer hygieniskt och mindre kladdigt. Rek. butikspris: 5-pack: 19 SEK

PUMPAR

SPAROCK

Praktiska pumpar och spraypumpar i vitt och svart till våra 30 ml, 125 ml, 250 ml och 500 ml flaskor samt 5 liter dunk.

Mysig sparock i vit Oeko-Tex®certifierad bomull, med svart MÅ-logotyp. Sparocken har en neutral stil som passar både män och kvinnor. Onesize.

Se upp med flaskor som står i duschen: Om det kommer in vatten via pumpen kan produkten förstöras. Oljor som är försedda med vanlig pump kan läcka vid transport. Vid resor rekommenderar vi därmed att istället använda spraypump.

ÖVRIGT – Övriga produkter

Rek. butikspris: 1 styck: 299 SEK

HÅRBANDÅ

Rek. butikspris: 1 styck: 129 SEK

98

Rengör pincetten regelbundet för att hålla den i gott skick, både med vatten och Hair & Body Shampoo samt med sterilisator.

Rek. butikspris: 30 ml: 19 SEK 125 ml: 19 SEK 250 ml: 19 SEK 500 ml: 19 SEK 5 liter: 159 SEK

Rek. butikspris: 1 styck: 399 SEK


SÄKERHETSSAX

TVÄTTSVAMP

Rostfri sax av hög kvalitet. Den har rundade ändar för att undvika skador.

Svampen är gjord av cellulosa och används vid ansiktsrengöring. Skölj ur efter varje användning. Tvättas vid behov i 60°C i en tvättpåse.

Rek. butikspris: 1 styck: 149 SEK

Rek. butikspris: 1 styck: 19 SEK

ÖVRIGT 99


ANGLED FACE BRUSH

BLENDER SPONGE

Specialklippt pensel för applicering av foundation i flytande, fast och puderform. Den platta toppen fördelar produkten jämnt över huden. Syntethår.

Droppformad makeup-svamp som enkelt kommer åt överallt. Idealisk för jämn och täckande applicering. Använd torr för puder och fuktig för foundation. Arbeta in produkten med lätta och tryckande rörelser.

Rek. butikspris: 1 styck: 249 SEK

BLUSH BRUSH

BROW & LASH BRUSH

Lätt vinklad borste för applicering av rouge och puder. Syntethår.

Kombinerad borste och kam som används för att forma bryn och separera fransar. Syntethår.

Rek. butikspris: 1 styck: 229 SEK

Rek. butikspris: 1 styck: 149 SEK

EYELINER BRUSH

EYESHADOW BASE BRUSH

Smal pensel för ögon-makeup. Specialklippt för att applicera och sudda med stor precision. Kan även användas till brynen. Syntethår.

Extra mjuk pensel med rundad topp. Idealisk för applicering av basskugga på hela ögonlocket. Syntethår.

ÖVRIGT – Övriga produkter

Rek. butikspris: 1 styck: 149 SEK

100

Rek. butikspris: 1 styck: 89 SEK

Rek. butikspris: 1 styck: 199 SEK

EYE DEFINER BRUSH

FOUNDATION BRUSH

Mjuk pensel som applicerar ögonskugga jämnt och snyggt i globlinjen och på ögonlocken. Syntethår.

Platt pensel för applicering av både flytande och fast foundation. Ger en god täckgrad och ett jämnt, felfritt resultat utan skarpa linjer. Syntethår.

Rek. butikspris: 1 styck: 169 SEK

Rek. butikspris: 1 styck: 199 SEK

LIP BRUSH

MASCARA BRUSH

Pensel för perfekt och hållbar applicering av läppstift. Syntethår.

Används till att borsta och forma ögonbrynen samt fransar med extensions.

Rek. butikspris: 1 styck: 149 SEK

Rek. butikspris: 1 styck: 19 SEK


POWDER BRUSH

MAKEUP BRUSH CLEANSER

Stor och mjuk puderborste. Svep penseln med lätta rörelser över huden för ett jämnt och fint resultat. Syntethår.

Rengör dina makeup-penslar snabbt och enkelt med Makeup Brush Cleanser. Detta är en bakteriedödande spray som gör dina penslar rena och hygieniska, vilket ökar deras livslängd och säkerställer felfri applicering av makeup. Sprayen är snabbtorkande och behöver inte sköljas av. Kan användas till både äkta och syntethår.

Rek. butikspris: 1 styck: 249 SEK

SMOKEY EYE BRUSH Smal, mjuk och rund pensel med spetsig topp. Perfekt när man vill skapa en sotad ögon-makeup. Syntethår. Rek. butikspris: 1 styck: 149 SEK

Spraya en liten mängd Makeup Brush Cleanser på penseln och massera in försiktigt. Torka av med papper. För djupare rengöring rekommenderas våra Hair & Body Shampoo. Använd en gång i veckan eller efter behov. Rek. butikspris: 125 ml: 129 SEK Ingredients: Aqua Purificata/Water, Alcohol Denat, Decyl Glucoside, Citrus Aurantium (Bitter Orange) Leaf/Twig Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder.

KABUKI BRUSH

Pennvässare med två hål, för både smala och breda pennor från MARIA ÅKERBERG. Ger en lätt rundad spets som inte bryts av.

Specialklippt, rundad borste för mjuk och jämn applicering av mineralpuder. Massera in pudret med cirklande rörelser för bästa resultat. Gethår.

Rek. butikspris: 1 styck: 69 SEK

Rek. butikspris: 1 styck: 249 SEK

MAKEUP SPONGE

MAGNETIC MAKEUP CASE

Platt makeupsvamp för smidig applicering av flytande foundation och korrigeringspuder, såsom Compact Cover.

Med vår Magnetic Makeup Case kan du enkelt skapa dina egna makeup-paletter. Dosan är magnetisk och gör det därmed möjligt för dig att enkelt byta ut innehållet när det tagit slut. I förpackningens lock finner du en stor spegel.

Rek. butikspris: 1 styck: 29 SEK

POWDER PUFF Puderpuff av hög kvalitet för applicering av puder. Den mjuka ytan fångar enkelt upp pudret och ger ett jämnt resultat. Perfekt till Compact Powder och Compact Cover. Rek. butikspris: 1 styck: 29 SEK

I förpackningen kan du placera våra Eyeshadow, Blush, Highlighter, Bronzer, Compact Powder och Compact Cover. Dessa produkter säljs som magnetiska refiller och kan därmed enkelt fästas i vår Magnetic Makeup Case. Dosans innermått: 15,5 x 9 cm

Övriga produkter – ÖVRIGT

PENNVÄSSARE

101


VÅRT MILJÖARBETE Det nära och naturliga är enda vägen mot en hållbar värld

Att ta sitt miljöansvar är viktigare än någonsin. För oss som verkar i en bransch som tar naturens resurser i anspråk, är engagemanget för miljön idag och i framtiden en väsentlig del av vårt arbete. Vad du använder för hudvårdsprodukter påverkar inte bara dig själv. Det är svårt för naturen att bryta ner mineralolja. Istället för mineralolja använder MARIA ÅKERBERG flera förnyelsebara växtoljor; kallpressade vegetabiliska och eteriska oljor. Det bidrar till en ökad resurshushållning på jorden. Våra ingredienser är ekologiska och certifierade.

ÖVRIGT – Vårt miljöarbete

Det är inte enbart produkterna som är ekologiska och miljövänliga, vi har naturligtvis ett eko-tänk som genomsyrar hela företaget. Med medvetna inköp ställer vi krav på CSR (Corporate Social Responsibility). CSR står för att företag ska respektera mänskliga rättigheter, grundläggande arbetsrättsprinciper och att ha en grundläggande miljöstandard, var i världen man än importerar från.

102

På initiativ av Mikael Åkerberg är vi först på den svenska marknaden med att använda oss av giftfria förpackningar av bioplast, som inte bara är koldioxidneutrala utan även binder upp koldioxid. Detta innebär att miljön inte belastas av denna typ av plast. Bioplasten tillverkas av sockerrör, istället för råolja som konventionell plast tillverkas av. Sockerrör kräver koldioxid för att växa. När våra förpackningar förbränns frigörs vatten och koldioxid, som sedan tas upp av sockerrören. Denna bioplast använder vi i alla våra flaskor och tuber.

Mikael Åkerberg, ägare av MARIA ÅKERBERG AB


OM VÅRA PRODUKTER Vi arbetar hederligt och hållbart för människor och miljö

Innehållsförteckning

Syntetiska ingredienser

Tillverkning

Sedan starten 1995 har alla våra produkter varit fullständigt innehållsdeklarerade. Först 1999 blev det lag på enhetlig innehållsdeklaration inom EU. Alla medlemsländer har enats om att ha gemensamma latinska/internationella namn på de många olika ingredienserna. Tyvärr är det fortfarande svårt att tyda vad det egentliga innehållet är i många produkter på marknaden.

Vi föredrar råvaror från naturens skafferi och använder till exempel inte syntetiskt förtjockningsmedel som karbomer, eftersom det är svårt för naturen att bryta ner. Vi tycker att Xantangummi är ett sundare alternativ. Vi använder inte heller syntetiska oljor, till exempel silikoner, då de helt saknar fettsyror, vitaminer och antioxidanter.

Hudvårdsprodukter från MARIA ÅKERBERG tillverkas i Frillesås vid den halländska kusten. Råvarorna kommer från noga utvalda odlare och leverantörer runt om i världen. Du är alltid välkommen att vända dig direkt till oss som tillverkar och utvecklar produkterna. Vi har nära kontakt med både leverantörer och kunder; hud- och spaterapeuter, massörer, frisörer, makeup-artister och privatpersoner.

Symbolen “hand i öppen bok” används då det inte finns plats för en ingrediensförteckning på förpackningen. I dessa fall finns innehållet listat här i katalogen under respektive produkt. Vid tecknen +/anges de ingredienser som ger produkten färg (makeup). Längst bak i denna katalog kan du läsa om respektive ingrediens som vi använder i våra produkter.

De enda animaliska ingredienser vi använder är Bivax och Honung. Inget annat. Många andra hudvårdsprodukter på marknaden innehåller dock glycerin och kollagen från slakteriavfall. Detta är oftast omöjligt att se i en innehållsförteckning.

Hållbarhet/datummärkning

Noggranna kontroller Alla ingredienser kontrolleras i laboratorium innan de får lov att användas i våra produkter. Slutprodukterna testas noggrant av människor.

Om man utesluter det etiska perspektivet har huden egentligen ingenting emot animaliska ingredienser. Vi ser däremot ingen anledning att använda sådana, eftersom det finns bättre vegetabiliska alternativ, bland annat glycerin utvunnet ur rapsolja. Vegetabiliska alternativ ger dessutom BSE-säkerhet (BSE = galna kosjukan). Bivax används i till exempel Hand Cream, Lip Care, Face Balm, Baby Care, Face Protection, Blueberry Seed Mask, All Day Balm och Moulding Cream.

GMO-fritt Vi använder enbart råvaror som inte är genförändrade.

Djurtester Djurtester på slutprodukter är förbjudna inom EU. Även om det vore lagligt skulle vi aldrig utföra djurtester på varken ingredienser eller slutprodukter. För att sälja i Kina måste man testa produkterna på djur. Därför väljer vi att inte exportera dit. Vi allergitestar heller inte våra produkter eftersom de då testas på djur.

Variationer Eftersom vi arbetar med råvaror från växtriket kan doft och utseende på produkterna variera något beroende på skörd. Detta beror på att växterna har haft olika tillgång till vatten, solljus och jordmån. I andra fall – som när det gäller Ringblomsextraktet i till exempel Hand Cream och Shea Balm – handlar det om att blommorna har olika färger. Om man vill få exakt samma färg från gång till gång krävs det syntetiskt framställda ingredienser. Våra produkters doft ändras dessutom något efter att förpackningen har öppnats.

Om våra produkter – ÖVRIGT

Produkterna är datummärkta – månad först och år sist – om hållbarheten är under tre år. 6M Datumet gäller oöppnad förpackning. Om en produkt har en hållbarhet på längre än 30 månader, så länge förpackningen är obruten, anges hållbarhet efter öppnande med symbolen ”öppen burk” och antal månader.

Animaliska ingredienser

103


Konserveringsmedel

Miljömärkning och certifiering

Ända sedan växten är ett litet frö bygger den upp ett unikt skydd för sig själv, ett självkonserverande system. När växter får gro utan att bli utsatta för bekämpningsmedel blir de starkare och mer motståndskraftiga. Genom att alltid välja vegetabiliska ingredienser som är ekologiska slipper vi använda syntetiska konserveringsmedel i våra produkter. Vi forsätter det jobb som växterna har påbörjat och bygger upp ett självkonserverande system i produkten. Detta blir också en garanti för att vi bara använder högkvalitativa råvaror.

Alla våra ingredienser bidrar till en hållbar produktion och konsumtion samt ingår i ett hållbart kretslopp. Alla är inte certifierade som ekologiska, men de flesta har någon form av oberoende miljömärkning. Certifieringen innehas av respektive leverantör. När det ibland saknas någon angiven certifiering kan det bero på att råvaran inte odlas. Det är främst råvaror som odlas som kan certifieras, inte jordarter och bergarter, såsom mineraler och leror.

ÖVRIGT – Information

Inga av våra produkter innehåller råvaror som frigör formaldehyd, såsom MIT – Methylisothiazolinone respektive MCI/ MI – Methylchloroisothiazolinone/ methylisothiazolinone.

104

Om en odlad råvara saknar certifiering beror det oftast på att odlaren inte valt vilken certifiering som ska gälla för aktuellt år. De kan också vara på väg att byta certifiering. Dessa certifieringar kostar mycket pengar och skapar nya avgifter varje år. Istället för att certifiera varje slutprodukt, och därmed

addera en kostnad på varje produkt, väljer vi istället att vara transparenta med varje enskild råvara. Nedan finns hänvisning till våra odlade ingrediensers respektive märkningar som anges efter råvarorna listade på nästkommande sidor. Du hittar även vår ingredienslista på mariaakerberg.com. *ABCERT: abcert.de *RSPO: rspo.org *QC&I: qci.de *BDIH: bdih.de *Soil Association: soilassociation.org *Organic Farming: organic-farming.europa.eu *Farm Verified Organic: ics-intl.com *NaTrue: natrue.org *COSMOS: cosmos-standard.org *KRAV: krav.se *Austria Bio Garantie: abg.at *Australian Certified Organic: aco.net.au


NATURLIGA INGREDIENSER Ren naturkraft, helt enkelt Vi använder bara ingredienser som bygger upp huden och håret utan att störa den naturliga processen i varken kroppen eller naturen. Våra djupverkande produkter innehåller enbart naturliga mineraler och rena, ekologiska ingredienser från växtriket som ger huden fukt, vitaminer och fettsyror. Det är allt. Vi har ingenting att dölja. Därför berättar vi alltid vad varje produkt innehåller. Utforska gärna alla våra ingredienser och deras egenskaper!

Achillea Millefolium Extract Extrakt av rölleka, håller huden i gott skick. *COSMOS Acacia Senegal Gum Torkat acaciaträd. Används för sina filmbildande egenskaper. *COSMOS Albizia Julibrissin (Mimosa) Bark Extract Extrakt av Persiskt Silkesträd som har en lyftande, utslätande och dränerande effekt på huden. *COSMOS Alcohol Denat Naturlig alkohol som utvinns genom fermentering och destillation av ekologiskt odlade sockerbetor. Alkoholen används i Hair Spray som en bärare av övriga råvaror. Den gör också så att produkten torkar snabbare i håret.

Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder Kylande Aloe Vera som håller huden i gott skick. *IASC. *Farm Verified Organic

Anhydroxylitol Fuktgivande växtsocker. *COSMOS Aqua Purificata Vi destillerar vatten från sjön Lygnern, som redan levererar ett av Sveriges renaste vatten, filtrerat genom den 13 000 år gamla randmoränen Fjärås Bräcka. Det blir mycket renare än vanligt dricksvatten (aqua). Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil Olja av arganträd. *COSMOS Arnica Montana (Arnica) Flower Oil Stärkande eterisk olja. *Organic Farming Ascorbic Acid (C-vitamin) Antioxidant. *COSMOS Ascorbyl Palmitate (C-vitamin) Antioxidant. *COSMOS

Avena Sativa (Oat) Kernel Extract Havrekärneextrakt som förbättrar hudbarriären genom att tillföra steroler, ceramider och essentiella fettsyror. Glutenfri. *COSMOS Bakuchiol En typ av Retinol från växten Babchi (Psoralea Corylifolia). Balanserar talgproduktion och stimulerar produktionen av kollagen. *COSMOS Behentrimonium Methosulfate Fuktbevarande ingrediens som utvinns ur raps. *COSMOS Benzoic Acid Konserverande råvara. *COSMOS Biosaccharide Gum-1 Utvinns ur soja och majs och består av sockerarten fucose. Fuktgivande. *COSMOS Biosaccharide Gum-2 Utvinns ur soja och majs och består av sockerarten fucose. Fuktgivande. *COSMOS

Ingredienser – ÖVRIGT

Algae Alger är rika på protein, enzymer och naturliga mineralämnen, speciellt kalk och järn. De är även rika på vitaminer. *COSMOS

Alumina Aluminium bundet till titandioxid för att stabilisera råvaran. Tas ej upp av huden. *COSMOS

105


Biosaccharide Gum-4 Utvinns ur soja och majs och består av sockerarten fucose. Fuktgivande. *COSMOS

Capryloyl Glycin Tillverkas av solros och kokos och är mjukgörande och antibakteriell. *COSMOS

Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 Tillverkas av kokos och betor. Används för att ge bättre konsistens. *COSMOS

Caprylyl Glycol Närande ingrediens av kokosolja. *COSMOS

Bisabolol Mild råvara av kamomill. *COSMOS

Caprylyl/Capryl Wheat Bran/Straw Glycoside Vegetabilisk olja och socker av vetekli och vetestrå. Glutenfri. *COSMOS

Borago Officinalis Seed Oil Gurkörtsolja, innehåller 20% GLA som är fuktbevarande och förebygger torr hud. *ABCERT

Carica Papaya Fruit Innehåller enzymet Papain som löser upp döda hudceller. *COSMOS

Brassica Napus (Rape) Seed Oil Kallpressad rapsolja med fettsyror och E-vitamin. *KRAV

Capsicum Frutescens Fruit Extract Chiliextrakt, uppiggande. *Organic Farming

Butyrospermum Parkii (Shea) Butter Sheasmörolja, tillför huden fett och skyddar från uttorkning. *NaTrue

Cedrus Atlantica (Cedarwood) Bark Extract Extrakt från barken på cederträd. Minskar röda och blå toner i huden genom att öka microcirkulationen. *COSMOS

Caesalpinia Spinosa Gum (Tara Gum) Fuktbevarande ingrediens från taraväxten. *COSMOS

Cedrus Atlantica (Cedarwood) Bark Oil Cederträolja, utvinns av barken genom destillation. Stärkande. *QC&I

Calcium Sulfate Utvinns ur kalksten. Används för att makeup skall sitta bättre. Absorberar fukt. **Mineral

ÖVRIGT – Ingredienser

Calendula Officinalis Flower Oil Vårdande Ringblomsextrakt. *Organic Farming

106

Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil Eterisk olja som utvinns ur blommorna på ylang ylang-trädet. Balanserande och reglerar talgproduktionen. *COSMOS Caprylic/Capric Triglyceride Närande vegetabilisk olja som utvinns ur kokosolja. *COSMOS

Cellulose Naturligt förtjockningsmedel som utvinns ur växtfibrer från träd eller bomull. *COSMOS Cera Alba (Beeswax) Vitt Bivax. Mer skyddande än oljor och fetter. Bivaxet tillverkas av bin från svenska biodlingar och är renat från pollen. Passar pollenallergiker. *COSMOS Cera Flava (Beeswax) Gult Bivax. Mer skyddande än oljor och fetter. Bivaxet tillverkas av bin från svenska biodlingar. *KRAV Cetearyl Alcohol Närande fast fettalkohol av kokos. *COSMOS


Cetearyl Glucoside Emulgeringsmedel av kokos och majs. *COSMOS

Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil Renande eterisk olja av grapefruktens skal. *QC&I

Cetyl Alcohol Närande fast fettalkohol av kokos. *COSMOS

Citrus Limon (Lemon) Peel Oil Kallpressad eterisk olja av citronskal. Verkar renande och stärkande. *QC&I

Cetyl Palmitate Närande fett av kokos eller palm. *RSPO Chamomilla Recutita (Chamomile) Flower Oil Kamomillolja, vårdande. *Organic Farming Cinchona Succirubra Extract Extrakt av kinaträdets bark. Minskar håravfall. *COSMOS Cinnamon (Cinnamomum Verum) Bark Oil Kanelolja, eterisk olja av kanelträdets bark. Bakteriedödande och svamphämmande. *COSMOS Citrus Aurantifolia (Lime) Oil Renande eterisk olja av limeskal. *QC&I Citrus Aurantium (Bitter Orange) Flower Oil Balanserande eterisk Neroliolja av blommorna på pomeransträdet (petitgrain). *QC&I Citrus Aurantium (Bitter Orange) Leaf/Twig Oil Renande och balanserande eterisk olja av löven på pomeransträdet (petitgrain). *COSMOS

Citrus Bergamia (Bergamot Orange) Peel Oil Av bergamottfruktens skal. Är balanserande och renande. Den olja vi använder är fri från bergapten, som annars kan göra huden ljuskänslig. *COSMOS

Citrus Reticulata (Mandarin Orange) Peel Oil Kallpressad eterisk Mandarinolja, av skalet. Stärker huden och förebygger hudbristningar. *QC&I Citrus Sinensis (Sweet Orange) Peel Oil Kallpressad, vårdande Apelsinolja, av skalet. *QC&I Clay Vit Lera, rik på mineraler, som verkar lugnande och stärkande. **Lera Cocamidopropyl Betaine Rengörande ingrediens av kokospalmens nötter. *COSMOS Coco-Betain Av kokosolja. *COSMOS Coco-glucoside Emulgeringsmedel av kokos och majs. *COSMOS Cocoglycerides Närande fett som utvinns ur kokosolja. *COSMOS Commiphora Myrrha Oil Myrraolja. Eterisk olja som är svamphämmande. *Soil Association

Cupressus Sempervirens (Cypess) Oil Eterisk olja av cypress som är stärkande och renande. *QC&I Cymbopogon Citratus (Lemongrass) Oil Eterisk Citrongräsolja som binder fukt och stimulerar hudens egen fuktproduktion. *QC&I C10-18 Triglyceride Närande och mjukgörande ingrediens som håller ihop pigment i makeup. *COSMOS C14-22 Alcohols, C12-20 Alkyl Glucoside Närande fettalkoholer av kokos och majs som får vatten och olja att blanda sig. *COSMOS, *NaTrue Daucus Carrota Sativus (Carrot) Seed Oil Morotsfröolja. Välgörande för torr hud, motverkar fria radikaler och hjälper vid nybildning av celler. *Organic Farming Daucus Carrota Sativus (Carrot) Root Extract Karotin som tas av morötter. Välgörande för torr hud, motverkar fria radikaler och hjälper vid nybildning av celler. *Organic Farming Darutoside Utvinns ur siegesbeckia orientalis som förbättrar hudens yta och elasticitet. *COSMOS Decyl Glucoside Rengörande ingrediens av sockret i majs och av kokospalmens nötter. *COSMOS Dehydroxantan Gum Fuktbevarande förtjockningsmedel. *COSMOS

Ingredienser – ÖVRIGT

Citrus Aurantium (Bitter Orange) Fruit Extract Ett unikt stabiliserat C-vitamin från pomeransträdet (petitgrain). *COSMOS

Citrus Limon (Lemon) Fruit Water Innehåller mineralsalter och spårämnen. *COSMOS

Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax Vax av karnaubapalmens blad verkar skyddande på huden. *ABCERT

107


Dihydroxyacetone DHA, en sockerart som brunfärgas i kontakt med syre. Används i brun-utan-sol. *COSMOS Elattaria Cardamomum Seed Oil Upplyftande eterisk olja av kardemummafrön. *QC&I Esculine (Horse Chestnut) Extrakt av hästkastanjens frukt stärker huden. *COSMOS Ethylhexyl Palmitate Mjukgörande fett av kokos. *RSPO Eucalyptus Globulus Leaf Oil Antiseptisk och slemlösande eterisk olja av eukalyptus. *QC&I Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax Candelillavax från candelillaträdet. Hårt vax med skyddande egenskaper. *ABCERT

ÖVRIGT – Information

Foeniculum Vulgare (Fennel) Oil Stärkande eterisk olja av fänkål. *COSMOS

108

Fructose Fruktsocker. Fuktbevarande. *COSMOS Fusel Wheat Bran/Straw Glycosides Fermentering av fruktsocker. Fuktbevarande. *COSMOS Gaultheria Procumbens (Wintergreen) Leaf Oil Stärkande eterisk olja (Vintergrönaolja). *QC&I Geraniol Finns i till exempel citronolja. *COSMOS Geranic Acid Antibakteriellt. Utvinns ur geranium. *COSMOS Glucose Fuktbevarande socker. *COSMOS Glycerin (Vegetable) Vår Glycerin är utvunnen ur rapsolja och är fuktbevarande. *COSMOS

Glyceryl Caprylate Utvinns ur kokosolja och används för sina uppmjukande egenskaper. *COSMOS Glyceryl Oleate En blandning av glycerin och oleic acid, som båda tas av vegetabiliska oljor. *COSMOS Glyceryl Stearate Emulgeringsmedel av vegetabiliska oljor som används för att få vattenlösliga och oljelösliga ämnen att blanda sig med varandra (emulgera). *COSMOS Glyceryl Undecylenate Motverkar bakterier. Utvinns ur ricinolja. *COSMOS Glycine Aminosyra (av bönor och betor) som är byggstenar till proteiner. Dessa ger näring åt huden. *COSMOS Glycolic Acid Fuktbevarande och peelande (av sockerrör). *COSMOS


Guar Hydroxypropyl Trimonium Chloride Frömjöl (guarmjöl) som utvinns av guarplantan. Gör håret lättkammat. *COSMOS Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil Mjukgörande solrosolja som innehåller E-vitamin. *COSMOS Heptyl Glucoside Emulgeringsmedel, av ricinolja. *COSMOS Hippophae Rhamnoides Fruit Oil Olja är rik på omättade fettsyror som hjälper huden att bevara fuktbalansen och stärka dess naturligt skyddande barriär (havtornolja). *COSMOS Hydrastis Canadensis (Goldenseal) Root Extract Innehåller berberin som dödar bakterier och svamp (blodstilla, gyllensigill). *COSMOS Hydrogenated Jojoba Wax Jojobakorn, vax av jojobabuskens frön. *ABCERT Hydroxyoctacosanyl Hydroxystearate Stearinsyra av bland annat oliv- och kokosolja. *COSMOS Iron Oxide (Cl 77499, Cl 77492, Cl 77491) Järnoxid är en förening mellan järn och syre. Färgpigment i makeup. **Mineral Isostearamidopropyl Morpholine Lactate Mjölksyrasalt med bakteriedödande egenskaper. *COSMOS

Kaolin Även kallad porslinslera. Sammandragande och rengörande i hudvårdsprodukter. Ses som ett mineral och används som färgpigment i makeup. Har en täckande och mattande effekt. **Lera

Magnesium Stearate (E572) Utvinns ur stearinsyra. *COSMOS

Lauroyl Lysine Närande råvara av kokosolja. Ger lyster genom att hålla huden återfuktad. *COSMOS

Mandelic Acid Mandelsyra från bittermandel som verkar peelande. *COSMOS

Lauroyl/Myristoyl Methyl Glucamide Av kokosolja. *COSMOS Laurus Nobilis (Bay) Oil Eterisk olja av lagerblad. *COSMOS Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil Antiseptisk och stärkande eterisk olja av lavendel. *QC&I

Maltodextrin Socker som tas av majs och potatis.

Maris Sal/Sea Salt Salt, utan jod. **Salt Mel (Honey) Vi använder enbart svensk Honung. Antiseptisk och mjukgörande. Vitaminer, mineraler, fruktos och glykos finns bland de aktiva ingredienserna. *KRAV Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil Tea Tree-olja. Behandlar bakterier och svamp. *COSMOS

Lecitin Framställs av sojabönor. Lecitin är fuktbevarande och välgörande för torr hud. *COSMOS

Melia Azadirachta (Neem) Leaf Extract Olja med antiseptiska och stärkande egenskaper. *COSMOS

Levulinic Acid Av solros. *COSMOS

Mentha Piperita (Peppermint) Oil Kylande och lindrande eterisk olja. *QC&I

Linalool Finns i till exempel citronolja. *COSMOS

Menthyl Lactate Bakteriedödande Mjölksyra. *COSMOS

Limonene Finns till exempel i citronvatten. *COSMOS

Mica (glimmer) Ett naturligt ämne som förekommer i jorden. Ger pärlemoreffekt. **Mineral

Lysine Aminosyra av bönor och betor, som är byggstenar till proteiner. Dessa ger näring åt huden. *COSMOS Magnesium Aluminium Silicate Magnesium Aluminiumsilikat är ett naturligt förekommande mineral från raffinerade och renade leror. Används för att fördela och hålla ihop pigment i makeup. **Mineral

Montmorillonite Lera som används för att makeup skall sitta bättre. Absorberar fukt. Utvinns i naturliga fyndigheter. Har en täckande och mattande effekt. **Lera Octyldodecanol Närande olja av kokos. *COSMOS

Ingredienser – ÖVRIGT

Juniperus Communis (Juniper) Oil Renande eterisk Enbärsolja. Hjälper kroppen att rena sig. *QC&I

Lactic Acid Fermenterad Mjölksyra är revitaliserande och milt peelande, stärker även kollagenfibrerna i huden. Tillverkas av sockerbetor och är av samma typ som den vi har naturligt i kroppen för att bevara fukt. Syntetiskt mjölksyra har andra egenskaper. *COSMOS

109


Octyl Palmitate Närande olja av kokos. *COSMOS Olea Europaea (Olive) Fruit Oil Fet olja som huden har svårt att ta upp (olivolja kallpressad). *NaTrue Olibanum Oil Olibanumolja, eterisk olja som utvinns av trädets kåda och verkar stärkande. *QC&I Opuntia Fikus Indica (Prickly Pear Seed Oil) Kaktusfikonfröolja. Tillför E-vitamin och essentiella fettsyror. **Vildväxande Origanum Vulgare (Oregano) Oil Bakteriedödande olja. *QC&I Oryza Sativa (Rice) Bran Oil Vårdande olja som också ger bra konsistens. *COSMOS Palmitoyl Oligopeptide (Peptider) Ökar fukthalten i huden och förbättrar motståndskraften. *RSPO Palm Glycerides Närande fett av kokos. *RSPO

ÖVRIGT – Ingredienser

Palm Kernel Glycerides Närande fett av kokos. *RSPO

110

Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Flower Oil Bakteriedödande eterisk olja. *QC&I Persea Gratissima (Avocado) Oil Vårdande och närande fett. *COSMOS

Phragmites Kharka Extract Av vass. Återställer hudens balans och ökar motståndskraften. *NaTrue Pinus Silvestris Leaf Oil Tallolja, svamp- och bakteriedödande. *COSMOS Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil Eterisk olja som stimulerar hudens celldelning. *QC&I Polyglyceryl-2 Oleate Emulgeringsmedel av olivolja. *COSMOS Polyglyceryl-2 Stearate Emulgeringsmedel av ricinolja. *COSMOS Polyglyceryl-5 Laurate Fuktbevarande Glycerin av kokos och sojabönsolja. *COSMOS Polyglyceryl-10 Laurate Fuktbevarande Glycerin av kokos och sojabönsolja. *COSMOS Polyglyceryl-5 Oleate Fuktbevarande glycerol (sockerart av vegetabiliskt ursprung) och oleinsyra av kokosolja. *COSMOS Polyhydroxystearic Acid Emulgeringsmedel av ricinolja. *COSMOS Polylactic Acid Polylactic Acid är i fast form och biologiskt nedbrytbar. Den tillsätts i vår Mascara för att skapa fibrer som fastnar på ögonfransarna. På så sätt upplever man att fransarna blir längre. Ursprunget för råvaran är från sockerbetor. Potassium Alum Naturligt förekommande mineralsalt. Verkar sammandragande på porer. **Salt

Potassium Hydroxide pH-balanserande salt. **Salt Prunus Armeniaca Seed Powder Aprikoskärnmjöl. Aprikoskärnor som mals till ett pulver. Används i peeling för att avlägsna döda hudceller på kroppen. *COSMOS Punica Granatum Seed Oil Av granatäpple, håller huden i gott skick. *Organic Farming Rhus Succedanea Vegetabiliskt vax från ett träd som växer i Japan och Kina. *COSMOS Ricinus Communis (Castor) Seed Oil Ricinolja, en fet olja med vårdande och renande egenskaper. *NaTrue Rosa Canina (Dog Rose) Fruit Oil Vårdande nypnofröolja. Innehåller A-vitamin. *ABCERT Rosa Damascena (Rose) Flower Water Lugnande, återuppbyggande och fuktbevarande rosvatten. *Soil Association Rosa Damascena (Damask Rose) Flower Oil Stärkande och fuktbevarande eterisk rosolja/ros otto, destillerad av kronbladen på rosa damascena. *COSMOS Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil Stärkande eterisk olja, alternativt extrakt. Dessa är två olika ämnen som har samma benämning. *QC&I Saccharum Officinarum Rörsocker från stjälken som pressas till sockerhaltig växtsaft. Ger stadga och form till håret. Salvia Officinalis (Sage) Water Salviavatten som renar och drar samman porerna. *COSMOS


RUBRIK Slogan

Information – ÖVRIGT

111


ÖVRIGT – Information

RUBRIK

Slogan

112


Salvia Officinalis (Sage) Oil Salviaolja som renar och drar samman porerna. *COSMOS Santalum Album (Sandalwood) Oil Antiseptisk eterisk olja. *Soil Association Silica Mineral som utvinns ur alger. Verkar stärkande och rengörande samt gör att makeup fäster mycket väl. *COSMOS Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil Kallpressad olja av jojobabuskens frön. *COSMOS Sodium Anisate Salt av basilika. Bakteriedödande. *COSMOS Sodium Bicarbonate (Salt) Naturligt förekommande. Bakteriedödande. **Salt Sodium Caproyl/Lauroyl Lactylate Bakteriedödande Mjölksyrasalt av kokosolja. *COSMOS Sodium Coco-sulfate Rengörande ingrediens av kokos. *COSMOS

Sodium Levulinate Utvinns ur sockerbetor eller sockerrör. Skyddar från mikroorganismer, stabiliserar hudens lätt sura pHvärde och ger näring till hudens goda bakterier. *COSMOS Sodium Methyl Cocoyl Taurate Rengörande ingrediens av kokosolja. *COSMOS Sodium PCA Se Sodium Lactate. *COSMOS Sodium PH Se Sodium Lactate. *COSMOS Sodium Stearate Mjukgörande ingrediens av raps och kokos. *COSMOS Sorbic Acid Bakteriedödande. *COSMOS Sorbitan Isostearate Mjukgörande ingrediens av raps och majs. *COSMOS Sorbitan Laurate Emulgeringsmedel av kokosolja. *COSMOS Sorbitol Fuktbevarande fruktsocker. *COSMOS

Sodium Hydroxide pH-balanserande salt. **Salt

Spirulina Platensis Powder Välgörande alger. *COSMOS

Sodium Lactate Örtsalt som binder fukt i hud och hår. *COSMOS

Squalane (Vegetable) Fuktbevarande Squalane av olivolja. *ABCERT

Sodium Lauroyl Oat Amino Acid Anjoniskt ytaktivt medel, aminosyror som utvinns av havre. Hårkonditionerande effekt. *COSMOS

Stearic Acid Stearinsyra, närande fett av olivolja och kokos. *COSMOS

Stearyl Alcohol Närande fettalkohol av olivolja och kokos. *COSMOS Talc Talk utvinns ur naturliga fyndigheter. Täckande och mattande effekt i makeup. **Mineral Tartaric Acid Fuktbevarande och peelande Vindruvssyra. *COSMOS Theobroma Cacao (Cocoa) Fruit Powder Råvara rik på antioxidanter från kakaobönan. *ABCERT Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter Närande kakaosmör, fett av kakaobönan. *ABCERT Thymus Vulgaris (Thyme) Flower/Leaf Oil Bakteriedödande eterisk Timjanolja. *QC&I Tocopherol Antioxidant (E-vitamin) som utvinns ur bland annat solrosolja. E-vitamin från naturligt ursprung innehåller D-alpha Tocopherol, vilket syntetiskt E-vitamin saknar. Därför är vårt E-vitamin ett D-alpha Tocopherol. Ingrediensförteckningar skiljer dock inte på dem då båda sorterna kallas för Tocopherol. Den vi använder framställs av soja som inte är GMO. *BDIH Titanium Dioxide (E 171, CI77891) Ett mineral som skyddar mot UV-strålning. Färgpigment i makeup. **Mineral Tocopheryl Acetate Antioxidant (E-vitamin), som utvinns ur bland annat solrosolja. *BDIH Tribehinin Tillverkas av rapsolja och verkar fuktbevarande. *COSMOS

Ingredienser – ÖVRIGT

Sodium Cocoyl Glutamate Rengörande ingrediens av kokosolja och aminosyra (framställd genom fermentering). *COSMOS

Stearalkonium Chloride Gör håret glansigt och lättkammat (av kokos). *COSMOS

113


Tricapryline Närande ingrediens av kokos. *COSMOS Trifolium Pratense (Red Clover) Flower Extract Isoflavoner i rödklöver som vårdar huden. **Vildväxande Tussilago Farfara (Coltsfoot) Flower Extract Tussilagoextrakt. Vårdar och renar huden. *COSMOS Undecylenoyl Glycine Utvinns av solros och är bakteriedödande. *COSMOS Urtica Dioica (Nettle) Extract Nässla. Verkar balanserande. *COSMOS Vaccinium Myrtillus Seed Oil Blåbärsfröolja, en olja rik på antioxidanter. Innehåller många olika E-vitaminer. *COSMOS Vanilla Planifolia Fruit Oil Vårdande Vaniljextrakt av orkidéer på Madagaskar. *QC&I Xanthan Gum Förtjockningsmedel framställt av socker från majs. *COSMOS Xylitylglucoside Fuktgivande växtsocker. *COSMOS

ÖVRIGT – Information

Xylitol Fuktgivande björksocker. *COSMOS

114

Zinc Oxide (CI 77947) Ett mineral som skyddar mot UV-strålning och fungerar som färgpigment i makeup. **Mineral

Zinc Stearate Närande och mjukgörande ingrediens som håller ihop pigment i makeup. *COSMOS Zingiber Officinalis (Ginger) Root Oil Renande extrakt av ingefära. *QC&I En asterisk (*) anger vilken organisation som har certifierat ingrediensen åt våra leverantörer. Alla varumärken, inklusive upphovsrätt och andra former av immateriella rättigheter tillhör sina respektive ägare. Två asterisk (**) kan ange vildväxande eller naturligt förekommande salt, mineral och lera. Detta är råvaror som inte kan odlas och därmed inte kan certifieras.

Litteratur/källangivelse • Arbetsmiljöverket författningssamling Oljor AFS 1986:13. • Arbetarskyddsstyrelsen Risker med olja ADI 174. • Sandra Kleinaus forskningsrapport, Aspects of Adjuvants in Experimental Arthritis and Autoimmunity, från 1993 visar sambandet mellan paraffin och ledgångsreumatism. ISBN 91-5543177-1. • TOX-INFO Handboken del 1. • TOX-INFO Handboken del 2. • TOX-INFO Handboken del 7. • Aromaterapi för alla, Susanne Bilski Ullmark. • Fytomedicin, Hans Bertil Juneby. • Den nordiska floran, Bo Mossberg m fl. • A Consumer’s Dictionary of Cosmetic Ingredients. Ruth Winter.HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE NÄRA DIG PÅ MARIAAKERBERG.COM

MARIA ÅKERBERG AB | Rya Industriväg 33 | 439 62 Frillesås Tel: +46 340-27 00 00 | info@mariaakerberg.com | mariaakerberg.com | 1995–2021 Copyright MARIA ÅKERBERG | Reservation för eventuella tryckfel


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.