Page 1

PROGRAMA/PRESSUPOST ESTADA DE 7 DIES/6 NITS A MARRAKECH AMB EXTENSIONS, SERVEIS I ACTIVITATS PER AL GRUP DE 14/18 PAX “REFERÈNCIA MIKEL SERRA (SABADELL)” AGOST 2011 Hola, Aquí t'adjunto una proposta d'estada i activitats per als 7 dies/6 nits de viatge a Marrakech, al centre i sud del Marroc calculat per a un grup d’entre 14/18 persones. La meva idea és que feu una visita completa de Marràqueix per conèixer el més interessant de la ciutat, tres excursions ben diferents pel que fa a paisatges i contrastos; una a les cascades d’Ouzoud a 150 km al nord de Marràqueix en direcció a la ciutat de Beni Mellal i enmig del Gran Atlas, una altra a la població pesquera fenícia d’Essaouira (Oceà Atlàntic) que és Patrimoni Universal de la UNESCO com Marràqueix i una tercera d’incursió al desert amb estada d’una nit de bivac a la zona saharaui de Zagora i de passada conèixer la ciutat d’Ouarzazate i les seves Kasbahs. NOTA: Si fóssiu menys de 14 pax, s’hauria de recalcular el preu. Suposo que arribareu a Marrakech des del Toubkal i només caldrà quedar en algun lloc per recollir-vos per anar cap al Riad Minorisa. La millor referència per trobar-nos és al barri de RIAD LAÂROUSSE, a la Pharmacie Popolaire. Des que arribeu, tindreu xofer/guia privat a disposició en totes les activitats de sortides i excursions que es detallen en aquest programa. A) L'estada de 5 nits al riad inclou l’allotjament en habitacions de quatre persones, triples, dobles i/o individuals, cerimonial del te de benvinguda amb pastisseria casolana ofert per la casa, l’esmorzar tradicional marroquí, (*) un sopar degustació del “Menú gastronòmic Minorisa” que consta de 2 plats principals, les postres, aigua mineral i/o refrescos, te/cafè-) i els trasllats d’anada i tornada amb assistència personal a l'aeroport RAK-Menara de Marràqueix i acompanyats fins al riad del dia 6-8-2011 i el trasllat del darrer dia. Un riad és un hotelet d’encant que té les habitacions totes diferents i cadascuna decorada amb el seu propi estil. En cas que fóssiu més persones no patiu, perquè gestiono un altre riad que hi ha al costat del meu i us podríem atendre igual de bé si el grup fos més gran. Podeu visitar els detalls de les habitacions i dels serveis i activitats del Riad Minorisa a la web:

www.riadminorisa.com

NOTA: En funció del nombre de persones i el tipus d’habitacions que necessitéssiu us repartiríem entre el meu riad i un o dos dels que també gestionem des del Riad Minorisa al mateix derb (carreró). Per als dos dies que aniríeu al desert no caldrà que us endugueu tot l’equipatge. Nosaltres us guardarem el que no us calgui.


El 1r dia i en funció de l’horari d’arribada al Riad Minorisa de Marrakech i després d’oferir-vos el cerimonial del te de benvinguda amb pastisseria de la casa i del lliurament de les habitacions, us proposo d’anar a la famosa plaça Jmaa El F’Na per gaudir de l’espectacle de llum, sons, colors, olors i sensacions... i sopar en algun dels restaurants ambulants que aconsellem als nostres clients; és una experiència autèntica. (Sopar NO INCLÒS). D’aquesta manera ja fareu la primera incursió a la famosa medina de Marrakech, Patrimoni Arquitectònic i Oral Universal de la UNESCO. El 2n dia podeu fer la VISITA GUIADA DE MARRAKECH de tot un dia i jo proposo que al matí feu un tomb amb unes calesses (cotxes de cavalls). Sortireu després d’esmorzar per conèixer una altra dimensió de la fesomia de la ciutat tot aprofitant per visitar les parts més allunyades de la medina (ciutat vella) com són la Menara ("alcazaba" i un dels símbols de Marràqueix) i els jardins de la Majorelle (Ives Saint Laurent) que són molt bonics. Per a aquesta excursió d’unes 2 hores i mitja aprox. se us recull a prop de casa; el xicot de les calesses treballa per nosaltres, és molt agradable i fem el programa que jo vull que es faci: muralles de la medina, jardins, barri modern de Géliz, la Menara, la Kasbah i el barri jueu del Mellah. Aquí acabaríeu la visita. Podreu dinar a qualsevol dels restaurants de l’entorn; jo us proposo el Restaurant “Portofino” que té cuina italiana (de cuina marroquina ja en menjareu prou!) i unes vistes panoràmiques davant mateix del monument més emblemàtic de la ciutat de Marrakech: la mesquita de la Koutoubia. (Dinar i entrades NO INCLOSES) Després de dinar faríeu la visita amb un guia local de la part monumental més interessant i propera al riad; un segment dels socs (zocos), el Museu Marrakech, la medersa Ben Yuseff (una de les escoles coràniques més antigues) i la Kubba (edifici per a les ablucions). Després tornada al riad per reposar. Al vespre, s’hauria de sortir a les 19.45 h, proposo d’assistir al sopar/espectacle de "La Fantasia" en una fortificació/kasbah; un indret de “conte de fades” als afores de la ciutat (jo hi tinc molt bona relació i el meu gerent hi havia treballat; els meus clients són molt ben atesos i se us fa una visita guiada del museu). (INCLÒS el transport privat, un acompanyant/guia del Riad Minorisa i el menú especial). Begudes i propines a part. És una vetllada turística molt freqüentada també pels habitants d’altres indrets del Marroc. Realment agrada i val la pena. Es menja molt bé i abundantment i s’hi presencia una bona representació del folklore de tot el país, la catifa voladora, la dansa del ventre, la “Fantasia” dels cavalls pura sang àrab amb un genets espectaculars, traca final i focs d'artifici a la "marroquina".

Per al tercer dia, al matí, sortida a les 8 h per anar amb vehicle i xofer a la vostra disposició a la bonica població pesquera d’ESSAOUIRA a uns 200 km. aprox., unes 3 h per trajecte. Es fa una parada per esmorzar i "pipís". Abans d'arribar a Essaouira es visita una cooperativa d'oli d'argana, únic oli i productes derivats que s'elaboren per a ús comestible i cosmètica. S'obté a partir d'un fruit semblant a les olives o ametlles i es troba només en aquesta zona de clima atlàntic del Marroc. A Essaouira podreu passejar lliurement per la ciutat vella (Patrimoni Universal de la Unesco com Marrakech). Aconsello dinar al port, peix arribat directament de les barques de pescadors que el venen i el preparen; els clients escullen el que volen menjar, o bé la possibilitat d'anar al mercat del peix que -a la medina o casc antic- que


és més econòmic, perquè és menys turístic i només hi van els marroquís; aquí es compra el peix que es vol consumir al mateix mercat i després en uns restaurants del costat el couen a la planxa (cobren per la preparació, unes amanides i les begudes), entre 10 i 15€ per persona; és una bona proposta com la de sopar al vespre als restaurants ambulants de la plaça Jmaa El F’na de Marrakech. Inclou vehicle i xofer a disposició. (Dinar NO INCLÒS). A mitja tarda tornada cap a Marrakech.

Al vespre, sopar en algun dels restaurants del barri. Preus entre 10€ i 20€ per pax. NOTA: Sempre que vulgueu fer un àpat al Riad Minorisa només cal que ho aviseu el dia abans. Us oferim el nostre “Menú gastronòmic Minorisa” que inclou 2 plats principals molt acurats de la cuina tradicional marroquina, les postres, aigua mineral o refrescos i te/cafè. El preu d’aquest menú és de 20€. En tots els àpats lliures de les excursions que proposo (tret d’aquelles on us puguin oferir l’aigua mineral) les begudes NO HI VAN INCLOSES. El Marroc té bons vins i cerveses, malgrat que l'Islam prohibeixi el consum d'alcohol, si es paguen uns impostos elevats es pot subministrar i consumir. Els preus de les begudes alcohòliques del riad oscil·len entre 3€ i 5€ les cerveses (nacional/importació) i un vi local cabernet del tot correcte: entre 12€/15€ l'ampolla. Uns preus semblants o un xic més econòmics que en d’altres restaurants de la zona moderna de Marrakech (Géliz) i també similars als nostres al cap i a la fi. Hi ha molts restaurants de la medina però, que no serveixen alcohol (religió musulmana).

B) Per als dies 4t i 5è; excursió al desert del Sahara/Zagora de 2 dies i 1 nit de bivac en règim de PENSIÓ COMPLETA (tret del sopar del 2n dia). Begudes NO INCLOSES.

EXCURSIÓ AL SÀHARA / ZAGORA 2 DIES / 1 NIT (PENSIÓ COMPLETA) 1r Dia: MARRAKECH - ALT ATLAS - TADDART-VALL DEL DRAA – SÀHARA/ DUNES DE LIHOUDI Recollida al Riad Minorisa de Marràqueix. Sortida cap al Sàhara per la zona de M'Hamid, a prop de la frontera amb Algèria. Es para en un poble de muntanya, Taddart, que és una etapa obligatòria per a tot viatger pel Marroc. Es passa per l'Alt Atlas tot pujant pel port de Tiz N'Tichka de 2.260 m d'altitud fins al bellíssim paisatge lunar de l'Anti Atlas. Prossecució cap al sud del país, recorrent l'espectacular Vall del Draa, un mosaic de colors creat per les seves palmeres, kasbahs, hortes i pobles berbers. Parada a prop de Agdz, a l'antiga Kasbah d'Tamnougalt, per menjar tot gaudint d'un paisatge d'extraordinària bellesa. Arribada al desert, on s’acamparà a les haimes de Erg Lihoudi, a les dunes dels Jueus. Cerimònia del te i passeig en dromedari per gaudir de la posta del sol. Sopar preparat pel nostre cuiner berber, seguit d’una vetllada amb música de percussió dels nòmades del desert. Nit en haimes (tendes de campanya). NOTA: Aquest campament de haimes es troba al cor del desert, totes les haimes estan proveïdes de matalassos, mantes, coixins, llençols i el terra folrat amb catifes típiques berbers.

2n Dia: TAMGROUTE - ZAGORA - OUARZAZATE - AÏT


BENHADDOU Retorn a Marràqueix amb parada, opcional, a Tamgroute, poble d'artesans famós per la seva ceràmica i per la seva antiga biblioteca corànica. Es poden visitar les cooperatives de ceràmica. Parada a Zagora (dimecres i diumenges dies de soc o mercat tradicional) i Ouarzazate. Visita de la Kasbah d'Aït Benhaddou declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Arribada a Marràqueix i fi dels nostres serveis. Sopar lliure a Marrakech.

El 6è dia, al matí, sortida a les 9 h, per anar a fer una excursió a les CASCADES D’OUZOUD que són a un parell d’hores llargues de Marrakech. Es fan parades panoràmiques en ruta. És una excursió agradable quei permet gaudir d’unes bones vistes i de la natura, a banda de tenir contacte amb els pobles berbers de muntanya. Inclou el xofer i cotxe privat al vostre servei. Si voleu, podreu contractar un guia de muntanya que us acompany (cal negociar el preu, però no és gens car). A mitja tarda es torna cap a Marràqueix. (*)Al vespre, faríeu el SOPAR INCLÒS al Riad Minorisa (Menú gastronòmic). Les cascades d'Ouzoud, es troben a 150 km al nord de Marràqueix, enmig del Gran Atles de camí a la població de Beni Mellal. Les cascades d'Ouzoud són unes belles cascades de més de 100 metres d'altura on podràs gaudir de la tranquil.litat que es respira en aquest lloc i d'un bonic entorn. Des del cim de les cascades, es pot arribar a la part inferior per unes escales, o bé per un camí ple d'oliveres (Ouzoud en berber vol dir oliva) per l'altra banda de les gorges es pot arribar fins a uns petits estanys d'aigua on es pot nedar i acampar. Es poden observar grups de micos i l'arc de Sant Martí quan l'aigua esquitxa el terra...

La resta d’hores del dia 6è i la part del 7è dia, jo les dedicaria a les darreres compres i a voltar pels carrerons del zoco o deixar-vos portar per la calma o el benestar del riad... Si volguéssiu també podríeu dedicar una estona al relax corporal amb un bon hammam tradicional beldí (bany turc de vapor) amb gomatge (neteja i purificació de tota la pell del cos amb sabó negre, guant de cri i tractament amb argila) i un massatge relaxant amb oli natural d'argana i essències florals que us deixarà nous. Una hora i escaig de tractament aproximadament. Us el farien en un dels millors Hammams tradicionals de Marràqueix i per al grup. Aquesta activitat dependrà de l’hora de tornada del vostre vol ja que aquest darrer dia coincideix amb la vostra tornada. El nostre Riad també ofereix aquest servei a les nostres instal·lacions i amb massagistes professionals, però tractant-se d’un grup nombrós i a fi de guanyar temps us l’oferim a fora i al mateix preu que a casa. De tornada del desert i després de totes les activitats que haureu fet s'agraeix molt aquest culte al cos pel benestar corporal que proporciona... Bé, espero que aquesta proposta sigui del vostre interès. T'asseguro que disfrutareu d'aquest programa personalitzat. Ho teniu garantit! No cal que us digui que arreu us trobareu com a casa. A banda, l'Abdou, el meu gerent, us atendrà amb exquisidesa.


NOTA: En tots els àpats que proposo les begudes NO HI VAN INCLOSES! Tret del sopar inclòs al Riad Minorisa dins del “Menú Gastronòmic Minorisa” i d’aquells llocs on puguin oferir l’aigua mineral. El Marroc té bons vins i cerveses, malgrat que l'Islam prohibeix el consum d'alcohol, tot i que pagant uns impostos es pot subministrar i consumir. Els preus de les begudes alcohòliques del riad oscil·len entre 3€ i 5€ les cerveses (nacional/importació) i un bon vi local cabernet: entre 12€/15€ l'ampolla. Uns preus semblants o un xic més econòmics que en d’altres restaurants de la zona moderna de Marrakech (Géliz) i també similars als nostres al cap i a la fi. Hi ha molts restaurants de la medina però, que no serveixen alcohol (religió musulmana). Pel que fa a les propines, dir-vos que la propina és un dogma al Marroc. S'ha de donar a qui se la guanya, però penseu que davant de tot servei s'esforcen al màxim esperant la propina final. Comptant-vos tots els trasllats d'aeroport, l'estada al Riad Minorisa en règim d’allotjament i esmorzar, el servei de calesses (carruatges de cavalls), la visita guiada de la ciutat de Marràqueix (entrades NO INCLOSES), el paquet de l’excursió al Sahara/Zagora amb vehicle privat, guia expert i règim de pensió completa, el transport amb vehicle privat i xofer/guia a Ouzoud i a Essaouira, el transport i l'espectacle/sopar de la "Fantasia" i el paquet de hammam i massatge complet...

535€

.

Tot plegat té un preu de: per persona Només s’hauran d'afegir els altres àpats que no s'inclouen, les entrades dels llocs que visiteu (uns 2€ per visita aprox.), les begudes que no siguin incloses, els vostres extres i les propines que cregueu oportunes. El preu s’ajusta al programa d’unes vacances d'idil·li i encant INOBLIDABLES! Espero confirmació i els vostres comentaris a aquesta detallada proposta i poder resoldre qualsevol dubte que tingueu. He fet càlculs d’activitats per a 7 dies/ 6 nits per a un grup d’entre 14 i 18 persones, però en tot cas ja m’ho confirmaries exactament, sobretot pel que fa als relleus de persones i nombre exacte de dies i nits. Si ho creguéssiu convenient podríem fer una trobada per explicar-vos els detalls de tot plegat i organitzar la sortida. Us he calculat tots els trasllats d’aeroport, per això que em comentaves de les persones que marxarien i arribarien el dia 6 d’agost de 2011 i els de la tornada del darrer grup. En cas que hi estigueu d'acord, m'haureu de fer el pagament del 40% del pressupost total en un número de compte corrent que ja us passaria. Aconsello que us feu una assegurança de viatge amb qualsevol dels vostres agents d’assegurances. Val pocs diners i dóna molta tranquil·litat en cas de malaltia que impedeixi fer el viatge... Cal que tingueu els passaports amb una caducitat no inferior als 6 mesos des del dia de sortida de Catalunya. Per tal d’agilitar el tràmit d’entrada al país, en arribar a l’aeroport RAK s’han d’omplir unes fitxes d’immigració que són al vestíbul de l’aeroport de Marrakech. Si ens trobéssim abans de marxar vosaltres cap al Marroc jo mateix us duria aquestes fitxes que s’han d’adjuntar al passaport per


tenir plenes abans de fer cua a les cabines de la policia de RAKMenara de Marrakech. Rep una cordial salutaci贸. Rafael X. Vilaseca General Manager Riad Minorisa Marrakech-Medina www.riadminorisa.com vilaseca@riadminorisa.com M貌bil: 669 704 070

Proposta Riad Minorisa  

Proposta Riad Minorisa

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you