Page 1

Make a Move Speltip 15

Verbreed je horizon Schrijf je in Schrijf via www.makeamove.nl/tilburg je in op de website: www.makeamove.nl/ tilburg


Met de producten van Kraft kom je je studententijd wel door!

Dit jaar ‘we make a move’ in Rotterdam. Volgend jaar zijn we er weer! Bezoek onze website en solliciteer online:

www.kraftfoods.nl

2 S1109010-KRAFTFOODS-adv-A5-120911-q.indd 1

12/09/11 11:50


0

Inhoudsopgave Voorwoord

5

Make a Move activiteiten

6

Bedrijfspresentaties

7

Workshops

8

Individuele gesprekken

9

Bedrijvenlunches en -diners

11

Bedrijvenactiviteiten

12

Business Lounge

13

CV-check

14

Voorbereiding

15

Fotograaf Carrièreweek

19

Dresscode

21

Inschrijving

24

Locatie & Prijzen

26

Sollicitatie- & Assessmenttrainingen

28

Ervaringsverhaal Unilever

30

Bedrijvenprofielen

32

Information for international students

42

Colofon

43

3


Iedere accountant kan een jaarrekening maken. Maar Bol denkt en kijkt verder dan de cijfers. De specialisten van Bol werken vanuit verschillende vakgebieden. Door samenwerking en out-of-the-box denken, wordt het totaal groter dan de som der delen. Zo komt Bol vaak tot verrassende, maar altijd tot effectieve oplossingen voor ondernemers. Durf jij anders te denken? Ontdek wat Bol jou kan bieden op www.boladviseurs.nl en laat ons weten welke meerwaarde jij aan Bol wil toevoegen. Dit kan per e-mail via pz@boladviseurs.nl.

Denk ondernemend. Denk Bol. Nijmegen - Boxmeer - Schijndel - Venray

4

Accountancy

Fiscaal Juridisch Corporate finance Internationaal HRM


Voorwoord Beste student(e), Speltip 25: Begin op tijd met oriënteren! De nieuwe regelingen van de overheid maken het aloude studentenleventje van feesten, extra curriculaire activiteiten en her en der wat tijd besteden aan de studie niet gemakkelijk. We zullen sneller moeten afstuderen! Maar er is ook meer concurrentie op de arbeidsmarkt waardoor bedrijven hogere eisen kunnen stellen aan vers afgestudeerden. Het is daarom belangrijk al vroeg in onze studententijd bezig te zijn met onze toekomst zodat we weten wat bedrijven van ons vragen, maar ook zodat we erachter kunnen komen welke bedrijven aan onze eisen voldoen. Want ook wij, studenten, kunnen natuurlijk eisen stellen aan onze toekomstige werkgever! Make a Move helpt je hierbij. Door deel te nemen aan de Make a Move Carrièreweek op 8, 9 en 10 november 2011 krijg je de mogelijkheid om op formele en informele wijze kennis te maken met zowel nationale als internationale topbedrijven. Daarnaast, maar niet minder belangrijk, bied jij hen de kans kennis met jou te maken en ze te laten zien waarom jij een streepje voor hebt op je medestudenten. Uiteraard zorgen wij er ook voor dat jij je kunt oriënteren op verschillende branches wanneer je nog niet helemaal zeker weet welke richting je uit wilt gaan. Door middel van presentaties, workshops, lunches, diners en individuele gesprekken kan je zelf beslissen op wat voor manier je met recruiters van verschillende bedrijven in contact wilt komen. Tot slot, wanneer je richting afstuderen gaat, zijn de Sollicitatie- en Assessmenttrainingen echt iets voor jou! Inhouse bij Interpolis en onder begeleiding van het professionele trainingsbedrijf ImpressiveGreenApple leer jij hoe je je het beste voor kan bereiden op de verschillende sollicitatierondes van bedrijven. Dus wil jij je toekomstige werkgever beter leren kennen? Wil jij dat zij jou beter leren kennen? En wil je een voorsprong nemen op je studiegenoten? Schrijf je dan nu in via www.makeamove.nl/tilburg. Wij willen je alvast veel plezier en succes wensen en hopen je terug te zien tijdens de Make a Move Carrièreweek! Namens het Make a Move team 2011, Joni Koch Coördinator Make a Move Tilburg

5


Make a Move activiteiten Make a Move vormt voor studenten al ruim 40 jaar een brug tussen de collegebanken en de arbeidsmarkt. Wij maken studenten wegwijs in hun zoektocht naar een mooi platform voor een eerste carrièrestap. Dit doen wij door het aanbieden van een helder en doeltreffend Make a Move traject dat bestaat uit verschillende carrièregerelateerde evenementen. In welke fase van het traject je je ook bevindt, Make a Move is er altijd voor jou!

Het Willem II stadion zal ook dit jaar op (8, 9, 10 november) weer voor drie dagen veranderen in het Make a Move stadion. We hebben de beschikking over tien chique congreszalen, 11 skyboxen en een prachtig ingerichte loungeruimtes. Dit is een Quick Response code. Als je een QR-code scant met een applicatie op je smartphone, zal de code jou naar een specifieke website leiden. Via deze QR-code ga je naar de Make a Move website en kun je je direct inschrijven via je smartphone!

6


Bedrijfspresentaties Waarom inschrijven voor een bedrijfspresentatie? Bedrijfspresentaties zijn een toegankelijke manier om algemene en specifieke informatie over bedrijven te krijgen. Verschillende interessante bedrijven presenteren zich op de Make a Move Carrièreweek en informeren zich op een interactieve manier. Mogelijkheden voor een stage, de organisatie, het werkklimaat, de bedrijfscultuur, opleidingsmogelijkheden en carrièremogelijkheden zulllen aan bod komen. Na afloop van de presentatie is er ruim de mogelijkheid om vragen te stellen of zaken aan te kaarten die niet aan bod zijn gekomen. Voor wie? De bedrijfspresentaties zijn interessant voor alle oriënterende studenten, maar ook studenten die in het laatste stadium zijn van hun studie en een afstudeeropdracht, stage, traineeship of baan zoeken. TIP! Wees niet bang om recruiters aan te spreken en vragen te stellen. Zij zijn vaak erg gecharmeerd van mensen die initiatief tonen. Het is verstandig om al wat van het bedrijf af te weten voordat je naar de presentatie gaat. Op die manier kun je gericht vragen aan het bedrijf stellen.

Deelnemende bedrijven: &samhoud ABInBev ABN AMRO Achmea Cargill Delta Lloyd Groep Google L’Oréal

Mars Optiver P&G Rabobank Syngenta Unilever Van Lanschot Bankiers

7


Workshops Waarom inschrijven voor een workshop? Wil je concreet aan de slag met een activiteit die behoort tot de core business van een bedrijf? Schrijf je dan in voor één of meerdere workshops. Tijdens een workshop worden diverse casussen behandeld die zich voordoen binnen dat bedrijf en ga je met een team aan de slag om ze op te lossen. Op deze manier maak je intensief kennis met het bedrijf naar jouw keuze. De informele setting en praktische insteek maken een workshop de ideale gelegenheid om een duidelijk beeld van de werkzaamheden binnen het bedrijf te krijgen. Voor wie? De workshops zijn voor alle studenten toegankelijk, het is zowel relevant voor oriëntatie als voor intensiever contact met een bedrijf. Voor het onderdeel workshops zullen bedrijven op basis van CV-selectie deelnemende studenten kiezen. TIP! Om door de CV-selectie te komen is een helder en duidelijk CV erg belangrijk! Schrijf je nu in voor de Sollicitatie- & Assessmenttraining op 12 en 13 oktober en leer hoe jij je positief kan profileren.

Deelnemende bedrijven: Ahold &samhoud Essent FrieslandCampina Henkel Heinz IG&H Consulting & Interim L’Oréal Mars Nestlé Nolan, Norton & Co P&G

8

PostNL Randstad Rembrandt Fusies & Overnames Syngenta Unilever Van Lanschot Bankiers VNAB


Individuele gesprekken Waarom inschrijven voor een individueel gesprek? Dit is jouw kans om direct in contact te komen met recruiters van nationale en internationaletopbedrijven in Nederland. Tijdens dit 40 minuten durende gesprek doe je niet alleen ervaring op met het voeren van een sollicitatiegesprek, maar leg je ook het eerste persoonlijke contact met het bedrijf van jouw voorkeur. Je kunt deze gesprekken gebruiken om bijvoorbeeld deelname aan een business course, een stageplaats of zelfs een baan te bemachtigen. Uiteraard kan je van deze gelegenheid ook gebruik maken om op een wat informele en meer persoonlijke manier informatie te vergaren en specifieke vragen beantwoord te krijgen. Voor wie? De individuele gesprekken zijn gericht op studenten die op zoek zijn naar een stage of een startersfunctie. Bedrijven selecteren studenten op basis van hun CV. Het is dus noodzakelijk dat jij je CV upload op de Make a Move website (www.makeamove.nl/tilburg) zodat bedrijven jou kunnen uitnodigen voor een individueel gesprek. TIP! Zorg dat je je goed voorbereidt op het gesprek en dat je voor jezelf duidelijk hebt wat je met het gesprek wilt bereiken. Als je een doel voor ogen hebt, is een individueel gesprek de beste manier om het te regelen.

Deelnemende bedrijven: ABN AMRO Cargill Delta Lloyd Groep Essent

FrieslandCampina Google Heinz Optiver

P&G PostNL Randstad

9


advertentie bonhour

10

10


Bedrijvenlunches en -diners Waarom inschrijven voor een bedrijvenlunch en/of -diner? Behalve de individuele gesprekken kun je ook in contact komen met recruiters tijdens een bedrijvenlunch en/of -diner. In deze informele en relaxte omgeving kunnen recruiters antwoord geven op al je vragen. Het tafelen biedt een mooie mogelijkheid om een indruk te krijgen van de bedrijfssfeer en de mensen die binnen het bedrijf werken. Voor wie? De lunches en diners richten zich op studenten die in contact willen komen met bedrijven op een informele, maar intensieve manier. Dit is vooral interessant voor studenten die in de laatste fase van hun studie zitten en serieus aan het oriĂŤnteren zijn. Recruiters nodigen studenten op basis van hun CV uit voor deze activiteiten.

Deelnemers aan bedrijvenlunch: Achmea Bol Adviseurs Delta Lloyd Groep FrieslandCampina Heinz Henkel PostNL Rembrandt Fusies & Overnames Syngenta

Deelnemers aan bedrijvendiner: Ahold IG&H Consulting & Interim Mars Rabobank

11


Bedrijvenactiviteiten

EN

Only the company presentations will be offered either in English or Dutch. All other activities will be in Dutch.

12


Business Lounge

Make a Move introduceert de Business Lounge! Een heerlijke plek waar u kunt verblijven tussen de activiteiten door. EÊn kant van de Business Lounge is ingericht om te relaxen met leuke tijdschriften en tv-schermen waar zinvolle informatie op te vinden is. De andere kant is het multimedia gedeelte waar je gebruik kan maken van Macbooks van iCenter of even al je energie eruit kuntspelen met de Nintendo Wii! De Business Lounge zal gedurende TIP! Zijn er momenten waarop jij de Carrièreweek alle dagen geen activiteiten hebt? Ga dan geopend zijn voor deelnemende lekker relaxen in de Business Lounge! studenten.

13


CV-check Tijdens de Make a Move Carrièreweek bestaat de mogelijkheid om je CV te laten checken door een recruiter van ImpressiveGreenApple. Er zal gegeken worden naar de inhoud, lay-out en tevens wordt geadviseerd hoe je datgene wat belangrijk is sterk naar voren kan laten komen. De CV-check vindt plaats op woensdag 9 november van 09.00 uur tot 17.00 uur. Een afspraakis niet nodig, je kan gewoon even binnen lopen.

Tips voor het maken van je CV • • • • • • • •

Blijf bij de feiten en onthoud: alles wat in je CV staat, kan ter sprake komen in je gesprek. Voorkom zoveel mogelijk onderstrepingen, plaatjes, tekeningen ect. Zorg ervoor ddat je CV er overzichtelijk uitziet. Hanteer een consequente chronologische volgorde. Begin daarom altijd met het meest recente. Zorg dat er geen ‘tijdsgaten’ in je CV zitten. Schep liever duidelijkheid, aangezien dit sterker overkomt dan een periode verbloemen. Vermeld uitgebreid de werkzaamheden van stages, afstudeeropdrachten en werkervaring. Referenties op het CV vermelden is niet nodig, tenzij daar om wordt gevraagd. Zorg dat je CV niet meer dan 2 pagina’s beslaat, maar ga ook niet proppen.

Onderdelen die je CV moet bevatten: • • • • •

14

Persoonlijke gegevens Opleiding Stages/werkervaring/projecten Nevenactiviteiten Interesses en overige vaardigheden

Gratis CV-check


Voorbereiding Na inschrijving voor de Carrièreweek ontvang je je persoonlijke rooster. Vanaf dat moment kun je beginnen met de voorbereidingen om de Carrièreweek een persoonlijk succes te maken. Met onderstaande tips helpen wij je op weg om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Tip 1: Lees je in over het bedrijf Om een goede indruk achter te laten, is het aan te raden om vooraf informatie te verzamelen over de bedrijven in jouw rooster. Op deze manier kan je gerichte vragen stellen om informatie in te winnen die jou verder helpen bij het oriënteren op je toekomstige carriére.

Tip 2: Bepaal vooraf wat je wilt weten Door het uitgebreide aanbod van bedrijven tijdens de Carrièreweek, is het belangrijk om vooraf te bepalen wat je te weten wilt komen van de verschillende bedrijven. Op deze manier haal je voor jezelf het meeste uit de Carrièreweek.

Tip 3: Stel een helder en duidelijk CV op Bij verschillende onderdelen van de Carrièreweek word je geselecteerd op CV. Stel daarom een helder CV op om je kansen op selectie te vergroten. Voorafgaand aan de Carrièreweek vinden de sollicitatie- & assessmenttrainingen plaats op 12 en 13 oktober. Schrijf je hier voor in en laat je CV checken! Tip 4: Kom geïnteresseerd en professioneel over Zorg dat je gepast gekleed bent als je naar de Carrièreweek komt. Zo laat je zien dat je goed voorbereid bent. Zorg daarnaast dat je een open houding hebt; hiermee toon je aan dat je gemotiveerd en geïnteresseerd bent.

15


16


17


u doet is niet uniek de manier waarop wel! Wat

Bent u trots op uw bedrijf? uw bedrijf laten schitteren?

Wilt u

Wilt u de rest van de wereld laten zien wat uw bedrijf zo uniek maakt? Laat dan Roel van Diem Fotografie uw

bedrijfsfotografie verzorgen.

Roel van Diem Fotografie | www.roelvandiem.nl | info@roelvandiem | 0683212524

18


Fotograaf Carrièreweek Een goede profielfoto in de sociale media zoals LinkedIn is erg belangrijk. Toch zijn er mensen die hier weinig tijd en aandacht aan besteden terwijl er juist wel veel tijd besteed wordt aan bijvoorbeeld hun LinkedIn beschrijving. We kennen allemaal het leuke vakantie kiekje als profielfoto. Het is raar dat deze aandacht niet of nauwelijks naar de foto uitgaat. Zowel je LinkedIn als je CV foto moet een zakelijke uitstraling hebben. Dat is goed voor je personal brand. (LinkedIn is nu eenmaal een professioneel netwerk). Daarnaast komt een goede CV foto een stuk professioneler over bij je sollicitatie. Dus zorg voor een goede foto! Nog geen professionele profielfoto voor op LinkedIn of CV? Grijp nu je kans en laat tijdens de Make a Move Carrièreweek gratis een profielfoto maken door een echte fotograaf! Tijdens de algemene lunch zal de fotograaf voor jou klaar staan in de lunchruimte! Kom naar de lunchruimte tussen 12.30 uur en 13.30 uur en laat je fotograferen!

19


Stijlvolle zakelijke kleding voor vrouwen

NAN webshop www.nan.nl T: 010-4134060 E: webshop@nan.nl NAN Amsterdam Beethovenstraat 15 1077 HL Amsterdam T: 020-4004370 E: amsterdam@nan.nl NAN Rotterdam v.Oldenbarneveltstraat 92 3012 GV Rotterdam T: 010-2810596 E: rotterdam@nan.nl

20


hop n.nl 060 n.nl

am 15 am 370 n.nl

am 92 am 596 n.nl

Dresscode De eerste seconden zijn van groot belang. Mensen maken hun eerste indruk en blijven hier vaak bij. Zorg dus dat je er representatief uitziet. Dit is voornamelijk belangrijk om een goede indruk achter te laten bij de recruiters van jouw ideale bedrijf. 1. De gelegenheid bepaalt altijd de dresscode De gelegenheid waar je naartoe gaat, bepaalt altijd hoe je je kleedt. Bij de Carrièreweek is een zakelijke kledingstijl op zijn plaats. De meest formele keuze is een dasje en jasje voor mannen en een mantelpak met rok voor vrouwen. Een broekpak voor vrouwen is iets minder formeel, evenals het achterwege laten van een stropdas voor mannen. 2. Passen en meten Zorg ervoor dat je kleding goed past. Te korte mouwen en broekspijpen zijn geen gezicht. De manchetten van het overhemd moeten ongeveer 1,5 cm onder de mouw van het jasje uitkomen. Kies uw ondergoed met zorg, dus geen randjes, kantjes en de bandjes niet te strak. 3. Kleur tekent je humeur Kleur doet veel met je. De ene kleur geeft je een opgewekte uitstraling, terwijl de anderen juist zorgt voor een bleek of bont gezicht. Zoek uit welke kleur bij jou past. Heb je bijvoorbeeld eenhele lichte huidskleur, kies dan niet voor een wit overhemd! 4. Wat is jouw motief? Horizontale strepen maken je dikker, terwijl verticale strepen je dunner maken. Als je klein bent kun je beter fijne motieven kiezen. Een schuine streep heeft een meer formele uitstraling. Draag in ieder geval nooit stripmotieven!

21


DE EERSTE INDRUK TELT Kleed je ingetogen en smaakvol Een goedzittend pak is belangrijk om een positieve eerste indruk te maken tijdens een sollicitatie. Zorg ervoor dat de combinatie die je draagt in evenwicht is: het pak, shirt, das en schoenen zijn ingetogen van kleur en vallen niet afzonderlijk op. Kies voor een middengrijs antraciet of donkerblauw pak, eventueel met een dunne streep. Vermijd in dit geval linnen of katoen. De stoffen kunnen kreuken en dat oogt minder zakelijk. Met nette zwarte of donker bruine schoenen zit je altijd goed. Zorg dat je een riem draagt in dezelfde kleur en hetzelfde materiaal als je schoenen. Draag bij voorkeur een wit of licht blauw shirt. Dit hoort aan te sluiten op het lichaam, heeft lange mouwen en geen borstzak. Draag bij een shirt met een dubbele manchet onopvallende manchetknopen. Draag altijd een das. Let op: liever geen rood, dat leidt te veel af. Een veilige kleur das is bijvoorbeeld blauw. Naast de juiste kleuren is de juiste pasvorm van groot belang. Een perfecte pasvorm is representatief en komt professioneel over. Suitsupply zorgt ervoor dat iedere klant met een perfect zittend pak de deur uit loopt. Dit kan doordat in alle vestigingen van Suitsupply altijd een kleermaker aanwezig is die, indien nodig, aanpassingen kan maken op het pak. Dit kan meestal terwijl je wacht. Suitsupply heeft al vanaf â‚Ź 259 een passend pak voor iedere sollicitatie. Voor de gehele collectie en verkoopinformatie: www.suitsupply.nl

22


23


Inschrijving Inschrijven voor de Carrièreweek kan tot en met 30 september. Je kunt altijd binnen lopen op ons kantoor in gebouw P, kamer 3.213. Bovendien zijn wij tot 30 september regelmatig met een stand op de universiteitscampus te zien, waar je je ook kunt inschrijven. Je kunt je ook altijd inschrijven via de website. Volg de volgende stappen om je in te schrijven via de website: Heb je nog geen Make a Move account? Registreer je dan eerst!

Stap 1.

Ga naar de website: www.makeamove.nl

Stap 2.

Log in op de website. Wanneer je nog geen Make a Move account hebt, maak dan eerst een account aan. Check of alle informatie correct is.

Stap 3.

Ga naar de tab ‘evenementen’ en selecteer hier ‘Carrièreweek Tilburg’. Hieronder vind je de activiteiten die tijdens de Make a Move Carrièreweek van Tilburg aangeboden worden.

Stap 4.

Selecteer de activiteiten waaraan je wilt deelnemen en ken hierna prioriteiten toe aan de verschillende activiteiten mochten ze tegelijkertijd plaatsvinden.

Stap 5.

Upload een up-to-date CV via onze website. Bedrijven selecteren studenten voor individuele gesprekken, workshops, bedrijfslunches en bedrijfsdiners op basis van hun CV. Zorg daarom dat je CV op tijd geupload is. TIP! Vergeet niet tenminste 6 weken voor aanvang van de Carrièreweek je CV te uploaden!

24


Inschrijven voor workshops, individuele gesprekken, bedrijvenlunches en/of -diners kan tot en met 30 september. Voor deze onderdelen geldt een CVselectie. Om deel te nemen moet je je CV uploaden op de website of het naar ons mailen. Zo kunnen bedrijven je selecteren voor hun activiteiten op basis van jouw cv. Je krijgt van ons zo spoeding mogelijk te horen of je geselecteerd bent voor een activiteit. Voor deelname aan bedrijfspresentaties geldt geen CV-selectie. Deze zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Ook voor deze activiteit geldt de deadline van 30 september. Let op! Het is mogelijk om je in te schrijven voor meerdere activiteiten op hetzelfde tijdstip! Wanneer je niet geselecteerd bent voor een CVactiviteit van het ene bedrijf, is de kans altijd nog aanwezig dat je wel geselecteerd bent voor het andere bedrijf. Mocht je geselecteerd zijn voor beide activiteiten is jouw voorkeur de beslissende factor! Schroom dus niet om je voor meerdere activiteiten tegelijk in te schrijven. Als je problemen hebt met het online aanmelden kom dan gerust langs ons kantoor of stuur een email naar tilburg@makeamove.nl Nadat je je succesvol hebt aangemeld voor de Carrièreweek ontvang je een e-mail met de activiteiten waarvoor je bent geselecteerd. Een week voordat de Carrièreweek start, ontvang je nog een e-mail met je persoonlijke rooster.

Schrijf je dus vóór 30 september in voor verschillende activiteiten op de Make a Move Carrièreweek via onze website: www.makeamove.nl/tilburg

De prijs voor deelname bedraagt 12,50 euro ongeacht aan hoeveel activiteiten je deelneemt of hoeveel dagen je het evenement bezoekt.

25


Locatie & Prijzen Locatie

De Make a Move Carrièreweek zal dit jaar plaatsvinden op 8, 9 en 10 november in het Willem II stadion.

Adres

Goirleseweg 34 5026 PC Tilburg

Prijzen

De prijs voor deelname aan de Make a Move Carrièreweek bedraagt 12,50 euro ongeacht of je het evenement één, twee of drie dagen bezoekt. De prijs is inclusief een luxe lunch en borrel, verzorgd door Bonheur Groep. Op dinsdag zal de algemene lunch beginnen om 13.30 uur. Op woensdag en donderdag zal de algemene lunch starten om 12.30 uur.

Bereikbaarheid Openbaar Vervoer

Vanaf het NS-station Tilburg Centraal: Streekbuslijn 132 richting ‘Breda’, Stadbus 1 richting ‘St. Elisabeth ziekenhuis”, Stadbus 8 richting ‘het Laar’, of Stadbus 11 richting ‘Goirle/Wittendijk’. Uitstappen bij halte ‘Willem II Station’.

Bereikbaarheid Auto

Vanuit Breda, ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg volg je de snelweg A85 tot de afslag Goirle/Tilburg (afslag 11). Vervolgens rijd je richting Zuid. Je komt dan op Ringbaan Zuid. Bij het tweede kruispunt met stoplichten ga je rechtsaf (Goirleseweg) en direct na 50 meter linksaf het parkeerterrein van het Willem II Stadion op. Het gebouw is omringd door drie parkeerterreinen waar je gratis kan parkeren.

26


YAMMIE

013-5802923 Telegraafstraat 1a (naast restaurant ‘t Pakhuys)

NOODLES & MORE

www.yammietilburg.nl

Bij Yammie vind je snelle, gezonde, maar vooral lekkere maaltijden! Je kunt bij ons je bestelling afhalen, laten bezorgen of gewoon lekker bij ons opeten in een ontspannen sfeer.

YAMMIE: gezond... gemakkelijk... genieten...

27


Sollicitatie- & Assessmenttrainingen Wij bieden jou de mogelijkheid om je op een mooie locatie - Interpolis Tilburg, gesponsord door de Rabobank - alvast voor te bereiden op de Make a Move Carrièreweek door middel van een tweetal trainingen, inclusief lunch en borrel. Deze trainingen worden geheel verzorgd door een onafhankelijk en professioneel trainingsbureau, ImpressiveGreenApple. Dit bureau is gespecialiseerd in het geven van trainingen, waardoor de kwaliteit van de trainingen gegarandeerd wordt. Een hoge kwaliteit voor een relatief gezien lage prijs.

12 oktober: Sollicitatietraining Het doel van de sollicitatietraining is het vergroten van je kansen op de arbeidsmarkt door te leren hoe je een sollicitatieprocedure effectief en gestructureerd aan kunt pakken. De drie belangrijkste aspecten van het sollicitatieproces worden uitgebreid behandeld: - Het Curriculum Vitae - De sollicitatiebrief - Het sollicitatiegesprek Als een echte recruiter ga je een aantal CV’s en brieven bekijken en beoordelen. Daarnaast krijg je tips uitgereikt over hoe je je eigen CV en brief het beste kunt opstellen. Een terugkomend aspect van het sollicitatiegesprek, waar InpressiveGreenApple veel aandacht aan zal besteden, is onder andere hoe je de recruiter overtuigt van de competenties die jou onderscheidend maken van de rest.

Schrijf je snel in via www.makeamove.nl/tilburg, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

28


13 oktober: Assessmenttraining Wat is het, hoe werkt het en vooral, hoe kom ik door een assessment heen? Veel bedrijven schakelen een assessmentcenter in om je gedrag te beoordelen. Beschik jij werkelijk over de capaciteiten die jij tijdens het gesprek hebt genoemd en die van belang worden geacht voor ‘jouw’ baan? Je krijgt diverse opdrachten en testen en komt onder druk te staan van tijd, observatie en de aanwezigheid van concurrenten. Het programma bestaat uit de meest voorkomende assessment opdrachten. Zo kan je ervaren op welke onderdelen je goed presteert en welke aspecten verdere oefening behoeven. Voor bepaalde opdrachten krijg je een structuur aangereikt die je in staat stelt ook varianten van de opdrachten goed uit te voeren. Bij elke opdracht wordt aandacht besteed aan de vraag welke competenties er gemeten worden en hoe jij je hier het beste op kunt voorbereiden. De trainer zal de druk zo veel mogelijk opvoeren om je bij benadering te laten ervaren hoe het er in de werkelijkheid aan toegaat. Uiteraard blijft het een oefendag en is er ruimte voor vragen.

Prijs

Deelname Sollicitatietraining Deelname Assessmenttraining Deelname beide trainingen

25,00 Euro 27,50 Euro 45,00 Euro

Locatie

Interpolis Tilburg Spoorlaan 298 5017 JZ Tilburg

29


Ervaringsverhaal Unilever Katharina Karsen, Marketing Trainee bij Unilever Brand Manager Cup-a-Soup en Knorr Soups Ik werk als Marketing trainee bij Unilever en ben Brand Manager Cup-a-Soup en Knorr Soups. Tijdens mijn bachelor International Business Administration in Rotterdam ben ik met Unilever in contact gekomen: ik heb toen een halfjaar in Mexico gestudeerd, verschillende bijbanen gehad en een fulltime bestuursjaar bij Integrand Nederland gedaan. Daar kwam ik erachter dat ik graag een commerciële functie wilde bij een internationaal FMCG bedrijf. Ik heb toen als bijbaan bij Unilever gewerkt en was daar zo enthousiast over dat ik tijdens mijn master gelijk gesolliciteerd heb voor het Marketing traineeship! Als trainee begin je direct in een echte functie en je merkt daarom dat je snel veel uitdagingen en grote verantwoordelijkheden krijgt. Omdat Cup-a-Soup een lokaal merk is ben ik zowel bezig met de visie van het merk, als hoe we dat in de markt kunnen zetten. Nu werk ik bijvoorbeeld aan de aankomende campagne en een innovatieproject. Je leert dus veel “on the job” en daarnaast krijg je tijdens je traineeship veel trainingen, zowel inhoudelijk, voor mij dus gericht op Marketing, als algemeen, zoals project management en influencing skills. Unilever is een heel dynamisch bedrijf waar eigen initiatief, klantgerichtheid, verantwoordelijkheid, en people management erg belangrijk zijn. Wat ik vind dat Unilever echt uniek maakt is de open en informele werksfeer. Je krijgt veel verantwoordelijkheden en dus ook veel vrijheid, waardoor je kunt laten zien wat je kan en er ruimte is voor eigen initiatief en creativiteit. Op ons Benelux kantoor in Rotterdam (De Brug) werken we daarnaast in een open ruimte waardoor je makkelijk bij mensen langs kunt lopen om dingen af te stemmen. Wat verder erg leuk is, is dat er veel jonge mensen werken: elk half jaar start er weer een nieuwe groep trainees, en voor trainees en jonge managers is er YUM, het young Unilever netwerk. Daarmee hebben we buiten het werk regelmatig vrijdagmiddagborrels, verschillende workshops en leuke activiteiten zoals het jaarlijkse Yum feest en bijvoorbeeld Race of the Classics. Hierdoor leer je niet alleen veel mensen kennen, maar krijg je ook de kans om jezelf als persoon verder te ontwikkelen, erachter te komen wat je wilt, en je krijgt een brede kijk op het hele bedrijf. Met het grote aantal merken, en de ervaringen en kansen die Unilever biedt, weet ik zeker dat ik hier ook na mijn traineeship een volgende uitdaging zal vinden!

30


Neem je deel aan de Carrièreweek of organiseer je hem zelf? Heb je interesse om zelf de Carrièreweek te organiseren bij de leukste studentenorganisatie van Nederland? Dat kan! Stuur een e-mail naar Tilburg@makeamove.nl, en wij nemen spoedig contact met je op.

Carrièreweek 2010

30

31


Bedrijvenprofielen &samhoud

&samhoud is een world class, visiegedreven, gewoon ongewoon adviesbureau dat duurzame en meetbare waarde creëert voor medewerkers, klanten, aandeelhouders en maatschappij. Er werken 150 mensen verdeeld over kantoren in Utrecht en Kuala Lumpur (Maleisië). In 2010 werd &samhoud uitgeroepen tot de nummer 1 Great Place to Work in Europa. Wij bieden: Advisering gericht op ondernemerschap wat helpt om duurzame en meetbare waarde te creëren. Een holistische, geïntegreerde benadering van verandering. Visie, strategie, merk, leiderschap en team, cultuurverandering, implementatie en procesbegeleiding. Energie en capaciteit voor duurzame verandering. Verbinding: met jezelf, met anderen, met de organisatie en met de samenleving Wij richten ons op: Bestaande of potentiële leden van raden van bestuur van grote toporganisaties. Zij onderschrijven de filosofie van de Value Profit Chain en hebben vragen over verbinding en performance. Deze organisaties zijn (inter)nationaal actief in de financiële dienstverlening, overheid of gezondheidszorg. Bij voorkeur hebben zij hun hoofdkantoor in de landen waar wij actief zijn. Ons hoger doel is Together we build a brighter future. We achieve breakthroughs by inspiring and connecting people. Een breakthrough of doorbraak is het creëren van duurzame en meetbare waarde voor alle stakeholders. Een doorbraak markeert de start van een cyclus die leidt tot succes. Ons uitgangspunt daarbij is de filosofie van de Value Profit Chain die leidt tot waardecreatie voor alle stakeholders: financiële waarde, klantwaarde, medewerkerwaarde, maatschappelijke waarde.

ABInBev

AB InBev is de grootste bierbrouwerij ter wereld met een portfolio van bijna 300 merken in meer dan 130 landen. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Leuven en wereldwijd werken er ongeveer 120.000 mensen voor ABInBev. Onze Nederlandse organisatie is met een aandeel van circa 17% de tweede speler op de lokale markt. We voeren sterke lokale en internationale merken zoals Jupiler, Hertog Jan, Dommelsch, Beck’s, Leffe en Hoegaarden. Onze droom is om de beste bierbrouwer in een betere wereld te zijn. Onze missie is het aangaan van duurzame relaties met consumenten door hun merken en ervaringen te bieden die mensen bij elkaar brengen. Deze droom en missie streven we in Nederland na met ongeveer 550 medewerkers. In onze jonge en dynamische werkomgeving zijn er veel kansen en mogelijkheden om als starter een verschil te maken. Meer weten? Ga dan naar www.bestbeerjob.com en www.ab-inbev.com.

32


ABN AMRO

Er is veel gebeurd de afgelopen tijd met ABN AMRO in ook nog eens economische roerige tijden. ABN AMRO wordt weer een Nederlandse bank, maar wel met een sterk eigen Europees netwerk en alle mogelijkheden om klanten internationaal te bedienen. De missie van ABN AMRO blijft: meer mogelijk maken voor je klanten. In essentie is dát werken bij ABN AMRO. Bij ABN AMRO vind je de omgeving die je ambities prikkelt. Het netwerk waarin je kunt blijven groeien en jezelf ontwikkelen. ABN AMRO is een financiële dienstverlener met een zeer breed pakket aan producten en diensten. We willen onze eigen doelstellingen én die van onze klanten steeds weer overtreffen. Dit is alleen maar mogelijk door de mensen die er werken. Mensen met een bepaalde mentaliteit: niet alleen ambitieus, maar ook in het bezit van de daadkracht om die ambities te realiseren. Daarom blijven we op zoek naar nieuw talent voor het Management Traineeship en het Professional Traineeship zodat de bank een ambitieuze en succesvolle bank kan blijven. Als je meer wilt weten over werken bij ABN AMRO, kijk dan op abnamro.nl/werken.

Achmea

Achmea is de marktleider in verzekeringen in Nederland. Bij Achmea werken circa 22.000 mensen. De kracht van Achmea – met merken als Interpolis, Centraal Beheer Achmea, Zilveren Kruis Achmea, Avéro Achmea en FBTO-, schuilt in de verkoop via alle distributiekanalen: via Rabobanken, via onafhankelijke assurantietussenpersonen en direct (onder andere via internet). Achmea maakt deel uit van Eureko, een toonaangevende organisatie in financiële dienstverlening met activiteiten in negen Europese landen. Veel doen, veel zien en vooral heel veel meemaken in korte tijd. Waarbij je ongetwijfeld wel eens voor verrassingen zult komen te staan. Dat kenmerkt het Achmea Management Traineeship. Je kunt je breed oriënteren en opdrachten doen op het gebied van bijvoorbeeld bedrijfskunde, marketing en HR. Maar je kunt er ook voor kiezen de focus te leggen op Finance door alleen financiële opdrachten te kiezen. Dit is een mooi startpunt voor een succesvolle carrière binnen de financiële kolom bij de grootste verzekeraar van Nederland. In de twee jaar dat het traineeship duurt, krijg je vier opdrachten van zes maanden. Zo kun je de ene periode aan de slag bij Interpolis en de volgende bij Centraal Beheer Achmea. Zo ontwikkel je een brede blik en ontdek je wat je echt leuk vindt en waar je goed in bent.

Ahold

Een bijnzonder bedrijf. Onze onderneming werkt voortdurend aan verbetering van de voedselvoorziening. Door het creëren van nieuwe mogelijkheden en oplossingen, maar ook met nieuwe en innovatieve producten. Werkend in zo’n inspirerende omgeving ervaar je de dynamiek van veranderende smaken en trends. Hierin kun je creativiteit aanwenden om te vernieuwen, te verbeteren en onze klanten tevreden te stellen.

33


Bol Adviseurs

Denk ondernemend. Denk Bol. Iedere accountant kan een jaarrekening maken. Maar Bol denkt en kijkt verder dan de cijfers. Dit betekent: niet rücksichtslos doen wat de ondernemer van ons vraagt. Of meteen met een pasklaar advies komen. Vanuit oprechte interesse in het (familie)bedrijf inspireren we de ondernemer om verder te denken. Anders te denken. De Bol-specialisten in verschillende disciplines bundelen hun kennis en die van de ondernemer. Zo ontstaan vaak verrassende, maar altijd effectieve oplossingen. Vierkant Bol. Bol heeft een nieuw logo. Vierkant. Maar toch bol. Een tikje eigenwijs dus. Dat past wel bij Bol. We zoeken naar talenten die ook bij ons passen. Dat zijn niet de dertien-in-een-dozijn studenten. Het zijn markante uitblinkers, die anders durven te denken. Denk je dat jij bij ons past? Stel je aan ons voor. Dan onderzoeken we samen hoe wij kunnen bijdragen aan jouw verdere ontwikkeling en jij aan die van Bol.

Cargill

Cargill is met ruim131.000 medewerkers in 66 landen wereldwijd een hoofdrolspeler in de voedingsmiddelenindustrie en één van de grootste niet-beursgenoteerde organisaties ter wereld. Wij creëren nieuwe en vernieuwende oplossingen voor onze klanten. Binnen Nederland is Cargill op grote schaal actief in de op- en overslag, de productie van - en de handel in - glucosestroop, zetmeel, vruchtensapconcentraten, cacao, plantaardige oliën, granen, mout en geharde vetten. Als B-to-B organisatie leveren wij halffabricaten aan spelers in de (fast)food-, veevoeder-, frisdrank- en zoetwarenindustrie.

Delta Lloyd Groep

Traineeship bij Delta Lloyd Groep Delta Lloyd Groep is de motor achter de merken Delta Lloyd, OHRA en ABN AMRO Verzekeringen. We zijn een van de grootste financiële dienstverleners in Nederland, maar vooral een open, eerlijk en nuchter bedrijf. Ambitieus, maar zonder ellebogen. Dat merk je meteen als je hier aan de slag gaat: de sfeer is toegankelijk en open. Als trainee krijg je alle ruimte om je te ontwikkelen. Binnen je vakgebied en als persoon. Je zet je tanden in uitdagende opdrachten waar je veel van leert. Zeker doordat je constant wordt begeleid door vakmensen. Vanaf dag één kun je laten zien wat je waard bent, maar de richting bepaal je grotendeels zelf. Waar je ambities ook liggen, we geven je graag de kans om ze waar te maken. Zodat je uiteindelijk kunt excelleren in een droombaan waarin je volledig jezelf kunt zijn.

34


Essent

Essent is een Nederlands energiebedrijf dat als onderdeel van RWE op de internationale markt actief is. Wij zijn voortdurend bezig om aan de energiebehoeften van de maatschappij te voldoen. De omgeving waarin Essent opereert verandert constant. Klanten zijn kritisch en stellen hoge eisen, er is meer aandacht voor klimaatverandering, de energiemarkt wordt steeds internationaler, de concurrentie heviger en de technologische ontwikkelingen gaan razend snel. Deze veranderingen stellen Essent voor grote uitdagingen. Uitdagingen die we aangaan door op een sympathieke, transparante en inventieve wijze onze beloftes waar te maken. Werken bij Essent betekent dan ook kansen om jezelf te ontwikkelen in een uitdagende internationale omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn.

FrieslandCampina

De wereld van FrieslandCampina begint bij jou om de hoek. Zie jij grenzeloze mogelijkheden in melk én jezelf? FrieslandCampina voorziet mensen wereldwijd van al het goede van melk. Wij zijn gespecialiseerd in de verwerking van de melk in een scala aan producten; van smakelijke kazen en gezonde zuiveldranken tot de best mogelijke ingrediënten voor de voedingsmiddelenen farmaceutische industrie. Bij FrieslandCampina delen we met 20.000 medewerkers de passie om meer uit melk te halen en om mensen verder te helpen in meer dan 100 landen. En we zijn, ook na 130 jaar ervaring, nog steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden van melk. Daarom gaan we door met het ontwikkelen van nieuwe producten en het uitbouwen van onze meer dan 30 topmerken. FrieslandCampina heeft business groups en werkmaatschappijen met vestigingen in de hele wereld. Maak tijdens onze workshop verder kennis met FrieslandCampina en onze mooie producten.

Google

Google’s mission is to organize the world’s information and make it universally accessible and useful. And while we’re committed to building the perfect search engine, our work goes well beyond delivering accurate search results. The spirit of innovation and entrepreneurship that made our company a success right from the start underpins the work we do every day, from constantly pushing the boundaries of our products to researching alternative energies or devising new ways to interact with our clients. Contrary to popular belief, we don’t just hire engineers. In fact, our work requires ideas frommany non-technical fields including media, advertising, sales, marketing, business, communications and analytics. This is why Google hires great candidates from all academic disciplines. Our employees, who have named themselves Googlers, mean everything to us. Our strategy is simple: hire great people and support them in turning their aspirations into reality. Googlers are bright, passionate people with diverse backgrounds coming together to create a unique culture. One that fosters spontaneity and creativity, where accomplishments are recognised, and where the open exchange of ideas is encouraged, no matter what position you happen to hold.

35


Heinz

H.J. Heinz Company is een van de grootste producenten van consumentenvoeding ter wereld. Heinz heeft bijna 33.000 medewerkers in dienst en is actief in circa 200 landen. Het bedrijf streeft naar innovatie en duurzame groei. Deze groei heeft niet alleen betrekking op Heinz als organisatie, maar ook op onze merken en onze medewerkers. In Nederland is Heinz verantwoordelijk voor de merken Heinz, Honig, De Ruijter, Roosvicee, Venz, Karvan Cévitam, Brinta, Wijko, Amoy, HP en Lea & Perrins. Werken met A-merken betekent een grote verantwoordelijkheid. Wij willen onze klanten topkwaliteit bieden en zijn dus voortdurend kritisch op onszelf en onze producten. In de praktijk betekent dit dat we oplossingsgericht werken, ondernemend zijn en verantwoordelijkheid nemen. Binnen Heinz bestaat een werkomgeving waar medewerkers vertrouwen hebben in elkaar en met trots en plezier het succes van de merken verder uitbouwen. Bij ons ben jij ‘eigenaar’ van je carrière en ontwikkeling. Binnen Heinz hebben we een eigen Heinz Academy, voor coaching en trainingen. Momenteel hebben wij ongeveer 15 stageplaatsen en 10 startposities indiverse disciplines. Alle starters nemen deel aan de Heinz Academy. Heb je interesse om je loopbaan bij Heinz te starten of bij ons stage te lopen, kijk dan op www.werkenbijheinz. nl.

Henkel

Henkel is a leader with brands and technologies that make people’s lives easier, better and more beautiful. With more than 55.000 employees, employed in 125 countries, Henkel produces worldwide more than 10.000 different products for consumers and for industrial application. Within the Netherlands Henkel is active in marketing and sales in four independent divisions: Laundry & Home Care, Cosmetics/Toiletries, Schwarzkopf Professional and Adhesives Technologies. Well known Henkel products are for example: Persil, Witte Reus, Persil, Silan, Fa, Taft, Junior Product Styling, Diadermine, Pritt, Perfax, Pattex, Schwartzkopf, Gliss Kur, Syoss and Got2B.

IG&H Consulting & Interim

IG&H is een consultancy bureau met 150 gedreven professionals. Ieder jaar starten 5 tot 10 ambitieuze junior consultants hun carrière bij IG&H. Wil jij ook het maximale uit jezelf halen en in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk leren? Zorg dan dat je bij de IG&H junioren van 2011 hoort! Al meer dan 20 jaar leveren wij impactvolle, mensgerichte, no-nonsense consultancy. Onze missie: het verschil maken in de ontwikkeling van onze klanten en mensen. Door diepgaande sector- en proceskennis zijn wij in staat uitdagende vraagstukken op het snijvlak van markt en operatie op te lossen. Wij zijn daarbij sterk gericht op de vertaling van strategie naar daadwerkelijke executie. IG&H bedient grote, ambitieuze organisaties in verschillende sectoren: Financial Services, Industry, Health, Logistics & Trade, Consumer & Retail. Een briljante strategie op papier is geen waarborg voor succes. Alles staat of valt met de kwaliteit van uitvoering. Met efficiënte, klantvriendelijke processen en een flexibele operatie in naadloze aansluiting op de markt. Het vinden van de optimale balans tussen strategie, commercie en operatie is bepalend geworden in de internationale concurrentiestrijd. En juist daarvan hebben wij ons specialisme gemaakt: Make strategy work!

36


L’Oréal

More Business, More Ambition, More Global, More Passion… L’Oréal is met een wereldwijde omzet van €17,5 miljard marktleider in de cosmeticaindustrie. L’Oréal is met 23 global brands vertegenwoordigd in meer dan 130 landen en heeft haar activiteiten geconcentreerd in een vijftal core businesses, ondersteund door een sterke technologische toegevoegde waarde: Hair-Care, Skin-Care, Make-Up, Perfume en Dermatology. De activiteiten zijn verdeeld in vijf internationale divisies, te weten Professionele (kappers) divisie, Consumenten producten, Luxe Producten, Active Cosmetics en de Body Shop. Jaarlijks investeert L’Oréal €600 miljoen in wetenschappelijk onderzoek. Door deze investering is l’Oréal in staat permanent te innoveren en de voorsprong op concurrenten verder te vergroten en registreert zij jaarlijks zo’n 600 patenten. L’Oréal telt wereldwijd ruim 65.000 collega’s (van wie er meer dan 3.000 werkzaam zijn in de cosmetisch en dermatologisch onderzoek).

Mars

Mars, Incorporated was founded in 1911 and is one of the largest family owned company’s in the world with 65.000 associates worldwide. Mars operates in the business units Chocolate, Petcare, Food, Drinks and Gum. In the Netherlands Mars operates at two sites. In Veghel one of the largest chocolate factories in the world is situated. Brands as MARS®, SNICKERS® and TWIX® are made here. The head office for marketing and sales activities in the Dutch market is also located at the Veghel site. At the factory in Oud-Beijerland food products such as UNCLE BENS® and SUZI WAN® are made. Both factories hold an important position within Mars Europe as an innovation centre for new products, marketing strategies and techniques. Working at Mars is both straightforward as challenging.

Nestlé

Nestlé is The World Food Company No.1. Het hoofdkantoor van Nestlé Nederland staat in Amsterdam. Marketing, sales en category management van onze succesvolle producten en merken zoals NESCAFÉ, MAGGI, KITKAT, LION, SMARTIES, BROS, NESTLÉ Pyamapapje en PURINA Pro Plan staan hier centraal. Nestlé biedt jaarlijks een aantal commerciële, academische talenten die zijn afgestudeerd de kans om in het Young Talent Programme in te stromen en uit te groeien tot topmarketeer, category manager of topsalesman/vrouw. De Nestlé Young Talent Business Course dient als selectie voor dit traject en vindt plaats in het voorjaar. Voor het Young Talent Programme zoeken wij academische talenten met de ambitie om de top te bereiken. Energieke en ondernemende persoonlijkheden die over een grote dosis doorzettingsvermogen beschikken en analytisch en communicatief zeer sterk zijn. Voor al je vragen over werken bij Nestlé Nederland, mail je naar werken@nl.nestle.com. Kijk voor ervaringen van starters en voor meer informatie over Nestlé op www.nestle.nl.

37


Nolan, Norton & Co

Nolan, Norton & Co. (NNC) is een managementadviesbureau, dat het senior management van internationale ondernemingen adviseert en begeleidt bij het ontwikkelen en implementeren van hun ondernemingsstrategieën. Onze diepgaande kennis en ervaring op het gebied van Strategy, Organisation & Governance, Corporate IT en Execution stelt ons in staat om onze klanten te ondersteunen bij complexe managementvraagstukken. Aan de hand van een presentatie en workshop nemen wij jullie graag mee in de uitdagende wereld van het strategisch adviesvak. Tijdens de workshop werk je in een team aan een case en worden jullie gevraagd een werkelijke klantvraag te analyseren en advies uit te brengen. Ons credo is niet voor niets ‘Strategy & Execution’ en jullie zullen dan ook uitgedaagd worden daar invulling aan te geven. Wil je meer weten over NNC, kom dan naar onze workshop of neem een kijkje op onze website: www.nolannorton.com Tot dan!

Optiver

Do you have what it takes to become our next trader? Optiver is an international and innovative proprietary trading firm. We deal in highlyautomated electronic market making and arbitrage activities. With offices in Amsterdam, Chicago and Sydney, employing 600 talented individuals from over 30 nationalities, we trade in more than 20 countries, across 5 continents, 24 hours a day. Are you competitive and a fast decision maker under pressure? As a trader at Optiver your role is to price and trade financial options. You will build and maintain positions in derivatives and equities. What you’ll need? An academic background, a flair for numbers, a passion for financial markets and a hugely competitive strike. We are looking forward to meet you at the Make a Move career fair during our presentation or during one of our interviews.

PostNL

Er is veel aan het veranderen bij PostNL. Zo zijn we in juni 2011 als zelfstandig bedrijf verder gegaan, na een splitsing van het vroegere TNT in TNT Express en PostNL. We blijven als marktleider actief in post, maar we gaan ook groot inzetten op pakketten en e-commerce. Juist nu zijn er bij PostNL boeiende mogelijkheden voor starters. De veranderingen in ons bedrijf hebben namelijk alles te maken met andere marktomstandigheden. We spelen daarop in met de ontwikkeling van nieuwe logistieke modellen en we bedenken vernieuwende diensten. Kortom: we zijn volop in beweging! Heb jij als veelbelovende hbo’er of wo’er genoeg visie, durf en daadkracht om jezelf waar te maken in deze dynamische omgeving? Dan kun je direct aan de slag in een functie met eigen verantwoordelijkheden. Afhankelijk van je interesse begin je in het werkveld Logistiek, Operationeel Management, Marketing & Sales, Finance & Control of Human Resources. Tegelijkertijd krijg je de ruimte om je persoonlijk en managementvaardigheden te ontwikkelen in ons driejarig Young Executive Programme. Wil je meer weten over wat één van de grootste werkgevers van Nederland jou te bieden heeft? Oriënteer je dan voor een stage of loopbaan bij PostNL via werkenbijpostnl.nl of bel 088 868 80 99.

38


P&G

Je loopbaanmogelijkheden zijn bij Procter&Gamble vrijwel ongelimiteerd. Afhankelijk van je eigen wil, je wensen en je talenten kunnen wij je dankzij onze grote schaal en unieke “build from within”-cultuur kansen bieden die je elders niet vindt. Natuurlijk ook in het buitenland. Vanaf dag één krijg je verantwoordelijkheid, maar je staat niet alleen. Iedereen bij P&G kan je vertellen dat je behalve opleidingen op maat en “training-on-the-job” ook kunt rekenen op 100% support van je manager/coach. P&G staat voor: leiderschap, ownership, samenwerken, integriteit, passie om te winnen en vertrouwen. Het is belangrijker wie jij bent dan wat je exact hebt gestudeerd. Het gaat om persoonlijkheid, om karakter. Beschik jij over analytisch vermogen, leiderschap en commercieel gevoel? Heb jij pit? Neem jij graag het initiatief en heb jij doorzettingsvermogen? Heb je dit aangetoond tijdens je studie? Dan ben jij degene die wij zoeken. Kijk op www. PGcareers.com voor uitgebreide en actuele informatie.

Rabobank

Word jij de Rabobank? Als we jou deze vraag stellen, dan zijn we benieuwd of jij onze opvattingen deelt over werken. Want wat we doen, we doen het samen. Dankzij onze coöperatieve wortels, weten we als geen ander dat je door samenwerking verder komt en betere resultaten boekt. De Rabobank Groep bestaat uit ruim 140 zelfstandige lokale Rabobanken, Rabobank Nederland, Rabobank International en een groot aantal gespecialiseerde dochterondernemingen. Met bijna 60.000 medewerkers in 48 landen werken we samen met onze klanten aan het realiseren van hun ambities. Bij Rabobank draait het niet om de aandeelhouders, want die hebben we niet. Wel ruim 1.8 miljoen leden. En omdat alleen klanten lid kunnen zijn, begrijp je waarom het belang van de klant bij ons voorop staat. Langdurige relaties Rabobank biedt klanten meer dan alleen een oplossing op de korte termijn. We bouwen langdurige relaties met ze op. Net zoals we samen werk maken van jouw kansen als professional. Want bij ons heb je geen baan, maar een loopbaan waarin we allebei investeren. We bieden je veel vrijheid om tot de beste prestaties te kunnen komen. Je krijgt de mogelijkheid tot gerichte opleidingen en cursussen waardoor je verder kunt groeien in je vak. Als ondernemer met een eigen verantwoordelijkheid, geef je je eigen carrière vorm. Het succes van de Rabobank Rabobank heeft als coöperatie veel successen geboekt. We zijn de grootste financiële dienstverlener van Nederland, Europees marktleider op het gebied van internetbankieren en we behoren mondiaal gezien tot de 20 grootste financiële instellingen. En we blijven ambitieus. Gedrevenheid en ondernemerschap zijn daarom belangrijke waarden op de werkvloer. Maar bovenal maken onze collega´s gebruik van elkaars deskundigheid. Omdat we uit eigen ervaring weten dat we samen betere resultaten boeken. Jouw mogelijkheden Rabobank biedt voor zowel starters als professionals met meerdere jaren werkervaring tal van mogelijkheden. Een goed cv en een gezonde portie ambitie zijn een prima startkapitaal voor een mooie carrière. Enthousiast? Dan maken we graag kennis. Want we zijn heel benieuwd of jij de Rabobank wordt.

39


Randstad

Randstad is één van de beste werkgevers van Nederland. En daar zijn we trots op. Wil jij een topcarrière bij een Nederlandse multinational, bekijk dan de mogelijkheden bij Randstad. Je start je carrière bij Randstad als management trainee of als intercedent. Ons management traineeship duurt tweeënhalf jaar. Je wordt klaargestoomd voor een managementfunctie op hoog niveau. Je neemt onder andere plaats in de Denktank met de andere trainees om op strategisch niveau met de organisatie mee te denken. Tijdens het traject word je intensief begeleid door je manager en coach. De functie van intercedent is afwisselend, met veel (omzet-) verantwoordelijkheden. Je bent accountmanager, loopbaanbegeleider en ondernemer in één. Wij ondersteunen je met opleidingen en trainingen en helpen je om je ambities te realiseren. Wil je meer weten? Kijk op www.randstad.nl/ recruitment en kom naar onze presentatie of schrijf je in voor een individueel gesprek met een trainee en recruiter.

Rembrandt Fusies & Overnames

Rembrandt Fusies & Overnames (F&O) is een onafhankelijke organisatie met als kernactiviteit advisering en begeleiding bij koop en verkoop van ondernemingen. Wij begeleiden eigenaren van grote, middelgrote en kleinere familiebedrijven die een oplossing zoeken voor hun opvolging en ambitieuze ondernemers met uitbreidingsplannen. Onze focus ligt op transacties met een omvang tot € 75 miljoen. Rembrandt is een zelfstandig onderdeel van de Rabobank Groep. Bij ons werken mensen met passie voor corporate finance en belangstelling voor de mens achter de ondernemer. Ons team bestaat uit ervaren projectleiders die samen met de projectmedewerkers een hecht team vormen. Als starter bij Rembrandt word je direct en actief betrokken bij diverse opdrachten. Rembrandt is een groeiende organisatie. Wij hebben ruimte voor talenten die recent universitair zijn afgestudeerd in bedrijfskunde of economie. Daarnaast kunnen wij gemotiveerde Master-studenten een gecombineerde afstudeer/meeloopstage aanbieden. Voor meer informatie, zie http://www.rembrandt-fo.nl/werken-bij/

Syngenta

As global demand for food and fuel continues to rise, we are dedicated to our purpose: Bringing plant potential to life. Syngenta is one of the world’s leading companies with more than 25,000 employees in over 90 countries. We work in a collaborative and inspiring culture where personal contribution is rewarded and growth and development are at the heart of our culture. The syngenta Finance Management Program gives you the opportunity to pursue your career as a finance professional with a unique company in an exciting growth sector. The finance management program offers you a change to pursue a development program that is tailored to your needs. Over 3 year period, you will benefit from exposure to many different aspects of our business with a combination of 3 different roles, a structured training program, mentoring and possibly acquiring a recognised post graduate finance qualification such as CIMA, CFA or ACCA. Our ambition is to develop our future finance leaders and help graduates realise their potential for an international career.

40


Unilever

Could it be U? Werken aan een betere toekomst, iedere dag. Dat is Unilevers visie. Wij helpen mensen zich goed te voelen, er goed uit te zien en meer uit het leven te halen met merken en diensten die goed zijn voor hen én voor anderen. Ons voortdurende succes steunt op nieuwe ideeën. Wij zoeken daarom ondernemende academici die initiatieven nemen en kansen benutten en die geen uitdaging uit de weg gaan. Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Unilever? Kom dan naar onze bedrijfspresentatie of schrijf je in voor de lunch en workshop!

Van Lanschot Bankiers

Van Lanschot Bankiers richt zich op vermogende particulieren, middelgrote (familie) bedrijven en hun eigenaren. Van Lanschot heeft een heldere ambitie: de beste Private bank van Nederland en België te zijn. Daarbij maken wij gebruik van de kennis en expertise van Kempen & Co, een 100% dochter. We zijn uitstekend in staat om de uitdagingen waarmee onze relaties worden geconfronteerd serieus te nemen en persoonlijke aandacht voor onze cliënten te combineren met de gewenste expertise. Persoonlijke aandacht is ook kenmerkend voor onze interne samenwerking. Voor meer informatie kijk op www.vanlanschot.nl/werken. Toon je talent!

VNAB

Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) is een brancheorganisatie die de belangen behartigt van een 85-tal ondernemingen die actief zijn op de grootzakelijke verzekeringsmarkt. Men spreekt ook wel over het ‘beurssegment’, omdat de werkzaamheden tot voor kort plaatsvonden in speciale beursgebouwen – assurantiebeurzen – in Amsterdam en Rotterdam. Een andere aanduiding is ‘de co-assurantiemarkt’, omdat te verzekerden schaderisico’s te groot zijn om door één verzekeraar verzekerd te worden en een beursverzekering doorgaans meerdere verzekeraars als risicodrager kent en ieder voor het ingekochte deel meedelen in de omzet en de eventuele kosten in de vorm van de vergoeding bij schade. Bij VNAB zijn momenteel 53 nationaal en internationaal opererende beursmakelaars aangesloten en daarnaast 32 verzekeraars. Zij werken allen voor de in ons land actieve multinationals, de grote nationale ondernemingen, overheden en de bovenkant van het MKB. De verzekeringsbedrijven zijn merendeels in de Randstad gevestigd.

41


International students Make a Move Career Week Curious about what companies can offer you? Do you want to meet your first employer or just a brief orientation on the labour market? The Make a Move Career Week is definitely your best way to achieve this! This year the Make a Move Career Week will be held on 8th, 9th and 10th of November 2011. During these three days 28 national and international companies will present themselves to you. The following companies will give the company presentations in English:

Company presentations

Do you want the opportunity to orientate yourself or to ask specific questions to a company? Visit a company presentation. During a company presentation you will be provided with an image of the culture and structure of the organisation, what opportunities there are for starters and how your career within the organisation will look like. Of course there is also the possibility to ask questions. The Make a Move Career Week will take place in the Willem II stadion!

The cost of participation will be 12.50 euro. Subcribe yourself for the Make a Move Career Week before the 30th of september via www.makeamove.nl/tilburg

42


Colofon Programmaboekje Make a Move Carrièreweek Samengesteld ter gelegenheid van de Make a Move Carrièreweek Tilburg op 8,9,10 november 2011

Redactieadres

Make a Move Tilburg Warandelaan 2 Gebouw P, Kamer 3.213 5037 AB Tilburg Tel. 013 466 24 94 Email: tilburg@makeamove.nl

Eindredactie

Astrid Jansen astrid.jansen@makeamove.nl

Organisatie Carrièreweek Tilburg 2011 Joni koch Redmar Koene Paul Heijlands Anne Kuijken Norman Stuivenwold Eva Geurts Astrid Jansen

Coördinator Account Manager Account Manager External Relations Logistics Marketing Special Projects

Oplage 2500

Met dank aan

Make a Move Nederland AIESEC Tilburg

Sponsoren Alle deelnemende bedrijven

43


Wil jij kans maken op een gratis dames/heren pak of iPad? Schrijf je dan nu in op www.makeamove.nl/tilburg

Mogelijk gemaakt door Van Tilburg, Suitsupply & iCentre!

Make a Move Speltip 21

Begin met oriënteren Schrijf je in via www.makeamove.nl/tilburg

Programmaboek Tilburg  
Programmaboek Tilburg  

Informatie over de Make a Move Carriereweek

Advertisement