Tyttörullalautailijat ry 5 vuotta

Page 1


Tyttörullalautailijat ry 5 vuotta Alusta asti yhdistyksen toiminnassa mukana olleena ajattelin olevan kiva idea tiivistää viimeiset viisi vuotta kompaktiin pakettiin.

Skeittauksen jatkamista edesauttaa oma aito innostus skeittausta kohtaan sekä halu opetella uutta ja uskaltaa.

Tytöt aloittavat skeittauksen innokkaasti mutta valitettavasti lopettavat sen pian vähintään yhtä ”innokkaasti”. Syitä on monia ja toki itse kullakin muuttuneet elämäntilanteet vaikuttuvat asiaan.

TRL:n tarkoituksena on olla mukana tässä innostuksessa ja mahdollistaa tytöille omia harrastevuoroja sekä muita skeittiaktiviteetteja.

Viimeisenä kahtena vuotena 0n ollut kuitenkin ilo huomata, että samoja naamoja näkyy hallivuoroilla ja spoteilla edelleen, lisäksi uusia on tullut tasaiseen tahtiin mukaan.

Toivottavasti saamme myös tulevaisuudessa hallitukseen innokkaita ja idearikkaita skeittaavia tyttöjä, joita kiinnostaa harrastusmahdollisuuksien kehittäminen yhdessä skeittihallien ja muiden yhdistysten kanssa. t. Maili

Asun Helsingissä ja olen skeitannut karkeasti laskien 15 vuotta. TRL:ssä olen ollut mukana yhdistyksen perustamisesta lähtien. Yhdistyksen puheenjohtajalle kuuluvien paperitöiden lisäksi olen tehnyt yhdistyksen graafisia matskuja. Viime vuosina itse skeittaus on ollut valitettavasti melko lailla jäissä loukkaantumisten takia. Näet minut siis ennemmin kameran takana kuin laudan päällä.



”Aloitin rullalautailun Tampereella vuonna 1998, tauon jälkeen uudestaan 2006. TRL:ssä mukana Helsinkiin muutettuani 2009 alkaen. Skeittaan mieluiten puuleja, mutta oikeastaan kaikki huhtikuu skeittaus maistuu. Helpoiten löytää kesäisin Hillerin ja Vuosaaren parkeilta, talvisin Sokevasta.”

2007

Kiinnostuin skeittauksesta jo 1998, kun kaikilla naapurin pojilla oli laudat niin tietysti minunkin piti saada. Lopetin kuitenkin sen jälkeen kun osasin yhden tempun. 2007-2010 mulla kulki aina kruiseri kainalossani minne ikinä menin, ulkomaille tai koululle. 2010 Kaipasin uusia haasteita ja aloitin normi temppudekillä rullailemaan streetillä, parkeilla ja halleissa. Tykkään myös käydä rullailemassa Ruotsissa. Opiskelen kulttuurituottajaksi, mikä vie liikaa aikaa, joten en ehdi kovin aktiivisesti rullailemaan.


”Halusin aina löytää harrastuksen joka veisi mennessään. Skeittailin joskus teininä poikien kanssa pihalla mutten koskaan ajatellut, että siitä voisi varsinaisesti tulla minun juttuni. Kun muutin Alaskasta takaisin Suomeen jokunen vuosi sitten hain lumilautailun ohelle uutta lajia. Aloitin lonkkarilla vuonna 2011, mutta löysin itseni lopulta TRL:n Kontulan hallivuoroilta syksyllä 2012. Siitä asti olen skeitannut

joka viikko, parhaimmillaan monena päivänä peräkkäin. Skeittaus on todella vienyt mukanaan, enkä voisi enää kuvitella elämääni ilman. Tätähän minun olisi aina pitänyt tehdä! Parasta skeittaamisessa on kaverit, yhteisöllisyys, uuden oppiminen ja itsensä ylittäminen. Tykkään skeitata etenkin streettiä ja poolia, mutta mini ja flippitemput ovat seuraavina opetusohjelmassani.”

”Skeittaus on kiinnostanut pikkutytöstä lähtien, ja viimein nyt hieman isompana tyttönä olen päässyt lajiin kiinni kunnolla. Tällä hetkellä kiinnostaa hyvä flätti, iisit kaaret ja rento skeittiseura. Rullalautailua edelsi pari vuotta longboardin päällä, ja asfalttisurffailun innoittamana aloitin myös lumilautailun. Ehkä aaltojen päälle seuraavaksi...”


Ensimmäisen kerran yritin potkutella neonoranssilla skeitillä 80-90 -lukujen vaihteessa, mutta into hiipui nopeasti. 90-luvun puolivälissä innostuin lumilautailusta ja päätin vihdoin kasata skeitin kesällä 2002, alkuunpääsyn ollessa kuitenkin kankeaa. Vihdoin vuonna 2004 löysin Nolla.netin kautta Marjutin, jonka tsemppaamana uskaltauduin mukaan tapahtumiin ja Kontulan tyttövuorolle. Uusien ystävien myötä innostus rullata kasvoi ja skeittaavia ystäviä on löytynyt ulkomaita myöten. Olin mukana perustamassa Tyttörullalautailijat ry:tä keväällä 2007, kun halusimme tuoda skeittaava tytöt yhteen, saada

tyttöjen ääntä kuuluville ja mahdollistaa erilaisten tapahtumien järjestämisen ja omien skeittivuorojen saamisen. Sen jälkeen ollaankin tehty vaikka mitä erilaisia skeittikursseja ja -leirejä myöten. Nykyään asun Jyväskylässä ja skeittaus on sen myötä valitettavasti jäänyt vähemmälle ystävien ja skeittiseuran jäätyä Helsinkiin. Seuraan kuitenkin edelleen menoa aktiivisesti ja osallistun mieluummin tekemiseen kameran takaa fiilisten ja temppujen taltioijana. Ehkäpä tuleva jälkikasvu sitten saa minut takaisin rullille.


Skeitannut oon 5-6 vuotta, mutta mun skeittailu on todella epäsäännöllistä. Välillä tulee kausia, kun tekis mieli olla koko ajan rullimassa, välillä ei aika ja innostus yksinkertaisesti riitä ja voi tulla kuukaudenkin tauko. Vaikka joskus oma skeittaus onkin jäissä, niin kiinnostus lajia kohtaan on juurtunut syvälle ja kaikki skeittaukseen liittyvä kiinnostaa. Skeittilehdet, -videot ja tapahtumat tulee katsastettua ja kyllä se lautailu on melkein joka päivä mielessä. Tällä hetkellä asun Kannelmäessä kämppiksen kanssa ja päivät kuluu aika lailla koulun tai töiden parissa.

Aloitin skeittaamaan joskus -06 ja TRL:ssä olen ollut mukana muistaakseni nelisen vuotta, joista viimeiset pari rahastonhoitajan tittelillä. Skeittaan mieluiten miniä ja betoniparkkeja joissa voi kruisailla. Onneksi betoniparkkeja näyttäisi pikkuhiljaa alkavan löytyä

myös meiltä niin ei tarvi aina lähteä reissaamaan ulkomaille betonin perässä. Kesällä minulla on usein parkilla mukana myös Tintti-basenji, tulee sit hoidettua koiran ulkoilutus samalla siinä sivussa.


2005 Ensimmäiset OMAT skeittikisat tytöille Mimmisessiot 2005 Tästä Suomen ”järjestäytynyt” tyttöskeittaus sai alkunsa: Kontulassa 24.4.2005 järjestetyt tyttöjen ensimmäiset omat skeittikisat ”Mimmisessiot 2005” keräsi taitavan kourallisen osanottajia, aina Suomenlahden toiselta puolelta asti! Kuvat: Christin Lunts

Katarina Reitalu - FS boardslide

Alexandra Gurejev - Flippi

Elisa Koivupuro - 50-50 kurbiin

Ursula Värv - 5/0

Ida Valkoniemi - Iso poppari kaaressa

Ursula Värv - UV-flip


2004 Skate SM -kisat Helsingissä 27.-29.8.2004 Vuoden 2004 skeittauksen SM-kisoissa oli ensimmäistä kertaa myös tytöille oma sarja, Tyttöjen jamit. Sarjan tytöille ”hankkivat” Satu ja Marjut ja osallistujia haalittiin Nolla.netin kautta. Ensimmäisistä tyttöjen kisoista haluttiin jamimuotoinen, jotta osallistumiskynnys ei olisi niin korkea - olihan Helsingin vanha jäähalli tupaten täynnä väkeä kattoon asti! Yleisö kuitenkin otti tytöt vastaan erinomaisesti ja hallissa vallitsi mahtava tunnelma tyttöjen vetäessä täydestä sydämestä :-) Kuvat: Pasi Salminen

Ida Valkoniemi - 50-50 grind

Marjut Uusmäe - Rokkari kaareen Ursula Värv - Melkein ländätty BS boardslide käärmeenmuotoiseen kurbiin


2007

Ensimmäinen Tyttöjen päivä Kontulan skeittihallilla 28.4.2007 Ensimmäistä kertaa järjestettyyn Tyttöjen päivään tuli paikalle runsaasti väkeä. Paikan päällä oli mahdollisuus liittyä vasta perustettuun Tyttörullalautailijat ry:hyn ja hallitus saatiinkin yhdellä kertaa kasaan. Kuvat: Julius Jansson

Marjut Uusmäe näyttää kuinka Ollie tehdään

Elisa Laineen Nose stall

Ursula Värvin iso ”UV-flip” kaaresta

Satu Pulkin old school slide kaaree


2006

Skate SM -kisat Helsingissä 25.-27.8.2006 Vuoden 2006 skeittauksen SM-kisat pidettiin Helsingissä vanhassa jäähallissa 25.-27.8.2006. Mukana oli jo kolmatta kertaa myös tytöille järjestetty avoin sarja. Kuvat: Anni Pällo

Ida Valkoniemi - 50-50 grind Alexandra Gurejev - Flippi pyriksessä

Elisa Koivupuro - Ida Valkoniemi - Kristel Orasmäe

Kristel Orasmäe - Backside flip ditsiin


2008

Skate SM -kisat Helsingissä 22.-24.8.2008 Poikien kisat järjestettiin viime vuoden sateisista keleistä viisastuneina sisätiloissa Kontulan skeittihallissa, mutta tyttöjen skate SM-kisat mittelöitiin Ponke’s parkissa Kaivopuistossa - onneksi hyvässä kelissä :)

Lotta Luoma

Tyttöjen sarjan tulokset: 1. Kristel Orasmäe (EST) 2. Aino Patomäki 3. Lotta Luoma 4. Elisa Laine 5. Elisa Kaivo-oja & Rita Kerola Kuvat: Satu Pulkki Tapahtuman järjesti: Etnies

Elisa Kaivo-Oja - Heel yritys ditsistä

Senja, Aino, Katja

Elisa Kaivo-Oja - Rokkari

Kristel Orasmäe, Lotta Luoma, Aino Patomäki


2008

Elisa Laine

Maili Hyttinen

Kisailun jälkeen skeittailtiin ja lämmiteltiin Mimmiskate 2008 -kilpailua varten. Tällaisia kisoja ei ole kovin usein järjestetty (aiemmin vain MimmiSessiot vuonna 2005), mutta tästä huolimatta saatiin hyvin osallistujia mukaan ja yleisökin alkoi pikkuhiljaa lämpenemään. Oli hienoa todeta, että tyttöjen skeittaus yleensä on kehittynyt kovasti ja kisaan osallistujien kohdalla henkilökohtainen edistyminen on ollut myös huimaa.

Tyttöjen päivä 2008 26.4.2008

Aino Patomäki

Anna Kangas

Mimmiskate 2008 -kilpailun voittajaksi kruunattiin Elisa Laine. Kakkoseksi sijoittui Aino Patomäki ja kolmanneksi Anna Kangas. Voittokolmikko saikin ison kasan palkintoja mukaansa hyvillä ja monipuolisilla raneillaan. Unohtaa ei pidä muitakaan tyttöjä - jaetulle nelossijalle sijoittuneet Maili & Katja vetivät myös onnistuneet ranit. Sen jälkeen seurasivat sijoituksia sen kummemmin tuijottamatta; Ira, Noora, Satu, Amaya, Lida, Adi ja Jasmin.

1-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Tyttörullalautailijat ry järjesti 26.4.2008 toista kertaa Tyttöjen päivän Kontulan skeittihallissa. Tapahtuman tarkoituksena oli koota skeittauksesta kiinnostuneet tytöt samaan halliin ja toimia talvikauden lopetustapahtumana / kevätkauden aloituksena. Alkulämmittelynä oli jälleen pikkujouluista tuttu leikkimielinen viestikisa - tällä kertaa hieman eri reitillä. Kisaan saatiin neljä kolmen hengen joukkuetta.


2009

TRL:n PikkujouluSkate 29.11.2009 Tyttörullalautailijat ry:n PikkujouluSkate keräsi 29.11.2009 Kontulan skeittihalliin n. 25 hengen porukan tyttöjä skeittaamaan rennossa hengessä ennen joulun tuloa. Tarjolla oli pientä purtavaa ja evästä kolmen tunnin skeittauksen mahdollistamiseen. Perinteeksi muodostunut joukkueviesti on aina yhtä mukava tapa aloittaa ja lämmitellä. Tällä kertaa sääntöihin tehtiin pieni päivitys ja yli kaksi vuotta skeitanneet joutuivat rullaamaan svitsinä (switchstance = skeittaaja rullaa toinen jalka edessä kuin normaalisti). Tämä aiheutti kokeneimmissakin konkareissa pieniä pelkotiloja mutta loppujen lopuksi ennen kaikkea hilpeyttä. Kuvat: Marjut Uusmäe ja Maili Hyttinen

Maija Havola kunnioitti pukeutumiskoodia


2009

Tyttöjen päivä 25.4.2009 Tapahtuman aloitti vapaamuotoisen rullailun ja tervetuliaispuheen jälkeen She Rocks -muotinäytös, jossa nähtiin vuoden tauon jälkeen Outi Mäkiahon skeittihenkisiä vaatteita. Paikan päällä oli myös mahdollisuus liittyä Tyttörullalautailijoiden jäseneksi.

Nina R - Sanna T

Kilpailu oli erinomaisen tasaväkistä - hyvässä hengessä tietenkin - mutta koska kärki oli kilpailun luonteen mukaisesti pakko johonkin järjestykseen laittaa, päädyttiin seuraaviin mainintoihin osallistujista:

Tiina Heikkilä - flippi ditsistä

Maili - fiftari

Anna Kangas - vahvin kokonaisosaaminen jokaiseen eteentulevaan esteeseen, Elisa Laine - Kovin poppi + teknisesti vaikeita temppuja Tiina Heikkilä - Vauhtia eikä yritystä puuttunut luunmurtumien uhallakaan, Nina Reinikainen - Paras tyyli ja varmat temput minissä. Kisailuun osallistuivat myös Leena Saari, Ira Rantala ja kuvaamisen lomassa Maili Hyttinen Kuvat: Maili Hyttinen ja Marjut Uusmäe.

Elisa Laine - iso ollie ditsistä kahden dekin yli


TRL goes longboarding 14.6.2010. TRL goes longboarding -tapahtumassa 14.6.2010 jätettiin perusneppikset kotiin ja lähdettiin liikenteeseen järeämmillä aseilla. Lonkkarointi aloitettiin Hakaniemestä, josta sporttisimmat neidot potkuttelivat kaivarin Ponke’s parkkiin asti. Sessareille mukaan saatiin myös Red Bull -tytöt ohimennen juomatarjoilun muodossa.

Katja ja Leena vetävät laudanhuolto-opetusta

2010


2010

Reissu Lohjan betoniparkkiin 4.6.2010. Matka Helsingistä Lohjanharjulle taittui kahdella autolla; yksi biili starttasi Mannerheimintieltä ja toinen jostakin idästä. Pienten suunnistusvaikeuksien ja paikallisten neuvojen (joita ei siis tietenkään kannata kuunnella koska kyllä ulkopaikkakuntalainen muutaman kerran Lohjan keskustassa pyörähtänyt paremmin tietää) jälkeen löysimme Lohjan taivaan. Keli oli hieman vilakka mutta muuten skeitattava. Reissu oli TRL:n jäsenille ilmainen, muilta 5 euroa. Sessareilla saatiin nauttia onnistuneista tempuista (mm. RosaLindan grindaus), hyvistä yrityksistä ja säikähdyttävistä pannuista.

Säde grindaa

Rosa-Linda grindaa

Maijun iso ollie pyriksen kulmasta

.Kaveria ei jätetä - Eija ja Katja


maksamaton mainos: liity jäseneksi! Jäsenenä Sinä saat: - Jäsenkortin, jolla saat alennusta yhteistyökumppaneilta (UNION FIVE, Sofia Store, Dropinmarket.com) - Ilmaisen sisäänpääsyn kaikkiin TRL:n järjestämiin tapahtumiin - Tyttörullalautailijat ry:n hankkimien ja ylläpitämien skeittivuorojen käyttöoikeus (Kontulan skeittihalli Luuppi Skate) - Ilmoitukset ajankohtaisista tapahtumista sähköpostitse (lisäksi toki myös Facebook) Jäseneksi liittyminen on uskomattoman halpaa, jos vertaat panostasi esimerkiksi yksityisen kuntosalin kertamaksuun, yleensä n. 10-20 e kerta..Toivomme siis, että tämä pieni muodollinen euromääräinen maksu ei estä juuri Sinua liittymästä jäseneksi ja tulemaan mukaan Tyttörullalautailijoiden toimintaan. Jäsenmaksuilla rahoitetaan mm.: - Ruoka- ja juomatarjoilut erilaisiin tapahtumiin - Ulkopaikkakunnille suuntautuvien hallien vuokrauskuluja (esim. Sokeva, Hämeenlinna) - Osallistuminen skeittausta tukeviin yhteiseksi hyväksi luettaviin hankkeisiin (esim. Suvilahti DIY parkin rakennus) - Yhdessä toteutettavaa toimintaa, esim. spinen rakentaminen - Yhdistyksen peruskuluista huolehtiminen (yhdistyksen tilin kuukausimaksut, toimistotarvikkeet & materiaalien arkistointi, mahdolliset toiminnantarkastuspalkkiot, yhdistyksen tietojen muutosmaksut Patentti- ja rekisterihallitukseen jne.) Kaikki hallituksessa mukana olevat henkilöt tekevät työtä yhdistyksen eteen vapaaehtoisesti, ilman mitään erillisiä korvauksia. Työksi käsitettäviä asioita tässä ovat mm. hallivuorojen valvominen, tapahtumien valo- ja videokuvaus, materiaalien jälkieditointi, artikkelien kirjoitus, tapahtumien suunnittelu, sponsoreiden hankinta, yhdistyksen pakollisten asioiden hoitaminen (kirjanpito, tulo- ja menoarviot, vuosikokoukset, pöytäkirjat, vuosiraportit, toimintakertomukset ja -suunnitelmat..). Kaikki tämä vie jokaiselta hallituslaiselta omaa aikaa, kuukaudessa helposti jopa tunteja. Mutta mistä olemme erityisen iloisia, on se, että kaltaisiasi innokkaita skeittaajatyttöjä tulee joka vuosi lisää ja toiminnan jatkuminen on mahdollista :-)


2010

Tyttöjen skeittileiri Helsingissä 15.-18.6.2010 Nuorisoasiainkeskuksen järjestämä skeittileiri tytöille meinasi kaatua osallistujien vähyyteen. Tämä oli hieman yllättävää, sillä toissa vuonna tyttöjä oli lähemmäs kaksikymmentä. Skeittauksen historia tosin osoittaa, että välillä muut harrastukset vievät nuorison mielenkiinnon muualle, joten sinänsä suosion notkahduksessa ei ollut mitään ihmeellistä. Skeittileiri kuitenkin päätettiin pitää, vaikka osallistujia ilmoittautuikin alle kymmenen. Kaukaisimmat osallistujat saapuivat Oulusta asti - tämä on todellakin omistautumista lajille! Tänä vuonna leirin päämajana toimi Laajasalon nuorisotalo, jossa on oikein mukava miniramppi ja flättialuettakin sopivasti. Laajasalon minin hinkkaamisen lisäksi leiriläiset pääsivät tutustumaan Helsingin parkkeihin, mm. kaivariin, eltsuun, Tuorinniemeen ja Tullikirjuriin. Leiriläisten vaatetuksesta kuuluu iso kiitos Off Consultille, joka huolehti että tytöt pääsivät skeittaamaan tyylikkäinä.

Rosa-Linda grindaa

Maijun iso ollie pyriksen kulmasta


perjantai-iltana. Suurin huoli oli, ettei kaikkia hyviä biisejä ehditä välttämättä soittamaan ollenkaan.. Kisaa olisi tietysti voinut seurata pelkän musiikin säestyksellä, mutta katsoimme parhaaksi pistää joku onneton hallituksen riveistä mikin jatkeeksi. Kilpailun ollessa kyseessä, on mukava antaa osallistujille jotain muutakin kuin lämmintä kättä. Tukijoiden saaminen on omanlainen hommansa ja hankitut palkinnot lämmittävät niin järjestäjien kuin saajien mieltä. Tällä kertaa joulun kisaan toivat Nikita, Electric, Les Ettes, She Rocks ja 101 skateboard jewellery, unohtamatta juomatarjoilua josta

2010 huolehti Monster Energy Drinks. Kiitos sponsseille yhteistyöstä, kaikkea kivaa saivat sekä osallistujat että katsojat. ..ja paikanpäällä säädettävää Ensikertalaisille asiat eivät aina ole niin itsestään selviä. Esimerkiksi teltan pystyttämiseen värvättiin kaikki parkissa aamupäivällä skeittaamassa olleet. Mitään oikeita työkalujakaan ei tullut mukaan - jos

Katja treenaa ja roudaa

Maili juontaa


2010

Tyttöjen ensimmäiset minin SM-kisat Helsingissä 21.8.2010 Tyttörullalautailu on näkynyt streetin SM-kisoissa monena vuotena lähinnä väliaikaviihteenä, minikisoissa ei senkään vertaa. Tyttöjen skeittaus ei ole niin näyttävää ja teknistä kuin vastakkaisella sukupuolella, mutta vastoin vieläkin yleistä ennakkoluuloa, tyttöskeittaus on muutakin kuin ollieita paikallaan ja laudan kanssa kaupungilla hengailua. Varsinkin miniskeittauksessa tyttöjen taso on noussut sellaiseksi, että sitä on varsin viihdyttävää katsoa.

Suomenmestaruuskisoihin tarvitsee lajiliiton luvan ja sellainen saatiin Rullalautaliitolta pyytämällä. Paikaksi valitsimme Hertsikan mikro-rhinon. Kisaajat kannattivat Hertsikkaa, koska siellä kaikki pystyvät tekemään koko temppuvarantonsa. Esimerkiksi isommassa Larun minissä skeittaus olisi ollut todennäköisesti perustemppujen hinkkaamista. Tämä ei olisi välttämättä antanut katsojille kovin kummoista kuvaa tyttöjen osaamisesta. Toki, kun skeittauksen taso nousee, myös kisarampin koko voi kasvaa. Muutaman vuoden päästä tytöt kisaavat sitten verttiä. Etukäteen tehtävää

Onneksi on olemassa toimiva yhdistys nimeltä Tyttörullalautailijat. Koska omien skabojen järjestäminen on mahdollista, tehdään itse ja tehdään paremmat! Vaikka eipä se yhdistys paperilla kisoja kasaan saa, vaan hallituksen riveistä löytyvä osaaminen ja ennen kaikkea into. Siitä se idea omiin SM-kisoihin sitten lähti..

Kisojen järjestämisessä on paljon huomioitavaa tiedotuksesta vastuuvapautuskaavakkeisiin. Oma säätönsä on tietysti myös luvissa, joiden hankkimisesta yritimme alkuun parhaamme mukaan pitää kiinni. Ei kuitenkaan yllättänyt, että asioita hoitavaa tahoa ei saatu kaupungin päässä koskaan kiinni.

Totesimme, että meluluvan hankkimista tärkeämpää on hoitaa asiat 100 % kuntoon Poliisin kanssa, jotta järjestäjät eivät istuisi putkassa iltapäivän päätteeksi.. Oman ongelman tuotti sähkön saanti kisapaikalle. Arvatkaa paljonko maksaa aloitusmaksu, että sähkön saa vetää sähkökaapista? Siis hinta ilman ainuttakaan kilowattisekuntia. No, veikkauksia? ”Vain” 500 euroa. Arvasitko oikein? Kuulostaa sopivalta aloitusmaksulta vaikkapa Madonnan keikan sähköille, mutta ei ihan tämänkokoiseen tapahtumaan. Agregaattia harkitsimme myös, mutta ko. laitteessa on omat huonot puolensa. Koska lupa-asiatkin olivat puolitiessä kaupungin vastausten puuttumisten takia, päädyttiin DJ:n sijaan ostamaan yhdistykselle oma, akkukäyttöinen äänentoistolaite Ion block rocker. Vaativa tehtävä oli myös soittolistan teko, joka saatiin kasaan eräänä myöhäisenä


2010

Tiina voitti Best Trickin Rosalinda, Eija ja Lotta poseeraavat


2010 kertakäyttögrillejä ei lasketa. Onneksi kaikki ruuvit olivat sattumalta sopivan kokoisia skedetuulille. Jotta kisapaikan kasaamisessa ei olisi ollut tarpeeksi huolta, pahinta oli päällä leijuva sateen uhka. Olimme sopineet varapaikaksi Kontulan hallin, mutta siinä vaiheessa kun kaikki oli Hertsikassa valmista, olisi kisojen siirto ollut lähestulkoon mahdotonta. Ei hallin vuokraaminenkaan ilmaista ole, onneksi siitä ei tarvinnut maksaa kun sitä ei käytetty. Ja kisa käyntiin Kisaajia saatiin paikalle seitsemän. Kuulostaa ehkä vähältä, mutta me järjestäjät olimme oikein tyytyväisiä kisaajien määrään ja laatuun. Myös katsojia oli paikalla varsin mukavasti, kuutisenkymmentä, ja siitä joukosta jo irtosi kannustustakin. Tsemppaus oli kuitenkin kovimmillaan kisaajien kesken.

Tuomaala, kisaraneissa mm. frontti fiftareita, switch droppauksesta rokkari ja feikki frontti axle. Toiselle sijalle ylsi Lotta Luoma mm. fakie smitheillä, ollie rokkareilla ja sweepereillä. Kolmannen sijan pokkasi Eija Joensuu, joka liukui tuomareiden mieleen ainakin pitkillä boardslideillaan ja feeblegrindeillaan. Kannattaako? Eihän tässä mitään järkeä ole omaa skeittausaikaansa tämmöiseen käyttää, mutta kyllä hyvin järjestetyistä tyttöjen omista kisoista silti hyvä fiilis jäi. Ensi vuonna toteutus on tietysti helpompaa, kun osa hommista saattaa mennä jo rutiinillakin. Ehkä perinne tulee jatkumaan. Sen verran tuoreet haavat ja järkkäreillä skeittausvaje, että ihan vielä ei mennä varmaksi lupaamaan.. Niin, ja jos siis luulit että urakka on ohi kun kisapaikka hiljenee, niin tämä juttu on todiste siitä, että ei ole. Tulokset, kuvankäsittelyt, videoeditointi ja juttujen kirjoitus jatkuvat vielä hyvän tovin.

Tuomareina toimivat pitkän linjan skeittaajat Rad Mike ja Joni Kukkohovi. Ulkopuoliset ja pätevät tuomarit olivat skaballe tärkeät tasapuolisuuden vuoksi. Alkuperäinen teksti: Leena Vänni Muokkaus: Maili Hyttinen Kisa vedettiin puolisen tuntia kestävänä jamina. Kuvat: Maili Hyttinen, Satu Pulkki-Pennanen, Voittajaksi nousi monipuolisuudellaan Rosalinda Andreas Laukkanen


Tyttöjen mini SM-kisat Helsingissä 13.8.2011 Kisajärjestelyt lähtivät hienosti viime vuoden filliksillä käyntiin. Kirjoitimme ensimmäisten mini-SM -skabojen jälkeen reilun A4-paperillisen parannusehdotuksia ja muita muistiinpanoja mitä seuraavalla kerralla on hyvä ottaa huomioon. Hienoa että asioita laitettiin ylös, niin pystyimme nyt toteamaan että ihan kiva idea, mutta ei jaksa/pysty/ehdi toteuttamaan. Ensi vuonna sitten! Lista siis osaltaan kasvoi ensi vuoteen, mutta osan ideoista kuitenkin testasimme käytännössä toimiviksi, kuten esimerkiksi paikalle ajoissa saapumisen, kilpailijakokouksen ja paremman sään tilaamisen. Otimme huomioon myös viime vuoden musatoiveet, joten kisaajat saivat varmasti kuunnella tarpeeksi reggaeta ja muuta rentoa jamittelumusiikkia.

Kisaajat yllättivät ainakin juontajan ennen kaikkea isommilla vauhdeilla ja viime vuotista suuremmalla taistelutahdolla, ensimmäisen viiden minuutin jälkeen tuntui että kuinka ne muka jaksavat vetää vielä loput kaksikymmentäviisi minuuttia kunnon raneja. Kyllä ne jaksoivat, vaikkakin Tiina pannutti sen verran pahasti että päätimme pitää kesken jamin lyhyen jäähytauon. Tauko osoittautui Jyväskylän lakeuksilta kisoja varta vasten hieman myöhässä saapuneen Heinin pelastukseksi, sillä hän ehti nipin napin mukaan. Jameja oli tuossa vaiheessa jäljellä enää viitisen minuuttia, mutta kisoja jatkettiin vielä sen verran että Heini pääsi ajelemaan omat raninsa. Ja täytyy sanoa että feeblet, frontti- ja bäkkismithit ja ties mitkä antoivat skaboille hienon päätöksen! Kuvat: Satu Pulkki-Pennanen


2011

Skedekirppis ja Hallicup II MINIRAMP 2011 Helmikuu on perinteisesti ollut TRL:n toiminnassa hiljaiseloa, jo senkin takia että monet viettävät aikaansa mieluummin raittiissa ulkoilmassa mm. mäkeä laskien. Tänä vuonna asiaan saatiin muutos, sillä hallicup-osakilpailun hengessä vietettiin hauska ja taloudellinen kolmituntinen Kontulassa. Skedekirppiksiä on hallilla toki järjestetty ennenkin, mutta vaatteet ja muut gearit ovat olleet poikien ja tunnettujen skeittareiden vanhoja - jo tästä johtuen pikkupoikien invaasio ja innokkuus on rajoittanut shoppailua. Alkuun jännitti saadaanko myyntipöydille tarpeeksi täytettä, mutta epäilyt olivat aiheettomia - pöytätila tuntui loppuvan jopa kesken! Hallicupin minirampin osakilpailu sujui yhtä hienosti kuin myyntitapahtumakin, pahimmilta pannuilta vältyttiin ja kisaajia oli tällä kertaa neljä. Tuomarit joutuivat hetkittäin ahtaalle, koska kisaajat olivat jokseenkin tasaväkisiä. Hallicupin virallisiksi tukijoiksi saadut UNION FIVE, She Rocks ja Ballin Beanies pitivät huolen kilpailun kovasta tasosta, sillä kukapa ei olisi halunnut voittaa hienoja palkintoja ja ennen kaikkea uutta dekkiä! Hallicup MINIRAMPin kärkikolmikko: 2. sija Katja, 1. sija Eija, 3. sija Elisa. Bestrick: Eija, feikistä rokkarilla boardslideen. Tuomaristo painotti yksittäisien temppujen lisäksi raneja. Kisaan osallistui myös Lotta. Kisaa johtaa tällä hetkellä Elisa. POOL-osakilpailu näyttää sitten huhtikuussa kuka nappaa pääpalkinnon! Palkinnot lahjoitti UNION FIVE, She Rocks ja Ballin Beanies - kiitos tukijoille! Kuvat: Maili


Tyttöjen skeittipäivä Hämeenlinnassa 27.10.2012 Hallikausi on pyörähtänyt käyntiin ja vaikka ei ihan vielä voi sanoa, että Kontula on niii-iiin nähty, niin kiva nähdä muutakin. Kuten vaikkapa viime vuoden tapaan Hämeenlinnan Laitos. Ja hei pojat, kun kutsuitte meidät Laitokselle skeittaamaan jo toisena vuonna peräkkäin, voimmekin kutsua sitä tästä lähtien vuosittaiseksi perinteeksi! Tällä kertaa porukkaa oli Hämeenlinnasta, Hyvinkäältä, Keravalta ja Helsingistä. Ehkä myös Vantaalta ja Espoosta, en pidä lukua kaikkien asuinpaikasta, hyvä kun muistan omani. Lauantainen aamuaika ehkä vähän rajoitti osallistujamäärää, mutta 15 mimmiä laudoilla on enemmän, mitä Laitoksella normaalisti nähdään kauden aikana. Enemmänkin tilaa tytöille olisi, ja jos sekavuorolla skeittaaminen ahdistaa, Laitokselta vihjaillaan, että tytöt voisivat

omia lauantaiaamut vaikka säännöllisestikin, jos joku paikallinen haluaa alkaa vuoroa vetämään. Ei huono tarjous! No mutta siihen skeittaukselliseen antiin. Paikalla oli niin aloittelijaa kuin SM-mitalisteja ja kaikille riitti skeitattavaa. Monenlaista itsensä ylitystä tuli taas nähtyä. Kuvat ja video kertokoot tarkemmin. Teksti: Leena Vänni Kuvat: Maili Hyttinen


Skeittipäivä Kotkassa 12.2.2012 Reissuun lähdettiin Helsingistä kahden auton voimin, Siilitieltä ja jostain keskustasta. Matka sujui rattoisasti kesän toiminnasta rupatellen ja Kotkaan pääsimme kohtalaisen nopsaan. Hallilla meidät vastaanotti Heidi. Toinen autollinen saapui myös pian. Osa porukasta oli käynyt jo alkutalvesta tutustumassa halliin, joten tässä pieni mainospala mitä hallista löytyy: miniramppi, vauhtibumppi, pieni london gäpi ja sopivan jyrkkyisiä ditsejä. Yleensä tyttöjen vuoro yhdessä alle 12-vuotiaiden kanssa on sunnuntaisin kello 15 alkaen. Lisää tyttöjen vuorosta voi kysellä Boardstockin Heidiltä. Viisituntinen kului nopsaan rullaillessa ja vähän siinä sivussa skabatessa. Oli hauska nähdä kun kaikki yrittivät rohkeasti jotain uutta, esim. Fia ja Hanna droppasivat london gäpistä ja muitakin yrityksiä nähtiin. Harmillista sinänsä, että kotkalaisia tyttöjä ei paikalle saatu lainkaan, mutta toisaalta hauska päivä itsessään oli Kotkaan matkaamisen arvoinen. Valitettavasti skeitatessa toisinaan myös sattuu ja tällä kertaa epäonnen suosiossa oli Sonja. Nilkasta meni ”vain” nivelsiteet vaikka tilanne alkuun näyttikin pahemmalta. Ambulanssisedät kävivät kuitenkin paikalla tarkastamassa tilanteen ja Sonja sai nilkkaan kylmäpussin ja siteen. Onni onnettomuudessa, Kristalla oli autossa kyynärsauvat joten Sonjan ei tarvinnut hypellä yksijalkaisena autolle asti. Kiitos Heidille ja Boardstockille vieraanvaraisuudesta ja palkinnoista. Leikkimielisen kisan ykköspaikan vei päivänselvästi Säde. Teksti: Maili Kuvat: Maili, Katja


Kuvaaja Lotta Luoma, skeittaaja Sandra Vuori / Ollie

Kuvaaja Mika Lรถfgren, skeittaaja Heidi Lehti / Rock to fakie

Kuvaaja Amanda Roosa Tuukkanen, skeittaaja / Fanni Vihersaari


VALOKUVAUSKILPAILU 2012

Kuvaaja P채ivi Tuovinen, skeittaajat Kaisa Viitanen ja Roosa-Liida Koskivaara / Kaunisp채채

Kuvaaja Lauri Virkki, skeittaaja Leena V채nni / Avesta


Kuvaaja Eija Joensuu, skeittaaja Sandra Vuori / Bs boardslide

Kuvaaja Ronja Ilander, skeittaaja Jelina Rahikainen / Berliini

Kuvaaja P채ivi Tuovinen, skeittaaja Reetta Tiihonen / Inari


VALOKUVAUSKILPAILU 2012

Kuvaaja Janne Lehtinen, skeittaaja Hanna Jaakola / Slalom

Kuvaaja Maili Hyttinen, skeittaaja Sandra Vuori / Halfcab noseslide


Spinen rakentajaiset 28.2.2013 Useampi vuosi on mennyt muistellessa, kuinka Kontulan hallin vanha pikkuinen kaarispine oli niin mahtava kapistus uusien temppujen opetteluun. Nyt oli vihdoin aika muuntaa haikailu teoiksi – rakennetaan oma, saadaan juuri sen mallinen ja korkuinen spineramppi kuin halutaan. Samalla selviää, kuinka vaikeaa (tai helppoa) sellaisen rakentaminen onkaan. Päädyttiin rakentamaan spine Laajasalon nuorisotalon skeittihuoneeseen, sillä Laajasalo on jo useamman vuoden tarjonnut meille viikoittaista tyttöjen vuoroa eli oletettavasti jatkossakin pääsemme tuotosta omilla vuoroilla skeittaamaan. Ja muina aikoina siitä on hupia muille käyttäjille, koska skeitattavaksihan skeittirampit tehdään. Koska ei haluttu lopputuloksen olevan sinne päin, pyydettiin suunnittelu- ja toteutusavuksi Windmill SPS:n Tuomo Ritakallio. Tuomo saapui paikalle peräkärryllisen puutavaraa ja työvälinearsenaalin kanssa ja niin raksaus saattoi alkaa. Saattoi tulla hieman valheellinen kuva siitä, kuinka helppo on hankkia juuri tarvittava määrä oikeanlaista puu- ja metallitavaraa, joka sattumalta oli vielä pätkittynä oikeanmittaiseksi.

Kaikki paikalla olleet pääsivät kokeilemaan kaikkia työvaiheita kuviosahan käytöstä ruuvaamiseen ja sahaamiseen. Ja varsinkin ruuvaamista tuonkin kokoisessa rampissa riitti! Tärkeä tehtävä oli toki myös olla painona, että saatiin levyt taipumaan ja asettumaan. Itse koin olevani erityisen lahjakas siinä hommassa. Tyypilliseen skeittimeininkiin myös yhtä ruuvinväännintä kohti oli vähintään kaksi kameraa. Kaksi yhteenliitettävää kaarta rakensi porukalla helposti yhden illan aikana, joten lopuksi päästiin vielä testiajamaan tuotos. Hyvä tuli, kannattaa mennä testaamaan. Kiitos Laajasalon nuorisotalolle, Helsingin nuorisoasiainkeskukselle, Tuomolle & Windmill SPS:lle ja kaikille taitaville raksaajille! Teksti: Leena Vänni Kuvat: Kea Soza


TRL:n pikkujoulut & Queens of Kontula 2012 Tämänvuotiset pikkujoulut pidettiin King of the Roadin innoittamana. Vaikka metrokaan ei kulkenut, paikalle saatiin 40 mimmiä joista miltei kaikki uskaltautuivat kisatiimeihin. Kun lähtölaukaus pamahti, seitsemän tiimiä säntäsi eri puolille hallia kokoamaan rukseja tehtävälistaan. Tehtävät vaihtelivat puhtaista skeittisuorituksista (kickflip, axle stall) ryhmätehtäviin (yhteisdroppaus, letka) ja ihan muihin (silta, limulasillisen juonti viidessä sekunnissa). Loppuhuipennuksena tiimit sanoittivat uusiksi joululaulun säkeistön ja vielä kaiken huipuksi esittivät laulunsa kaanonina mikrofoniin. Järjestäjät olivat tehneet viimeisen kohdan puoliläpällä uskoen, että kukaan ei oikeasti tule porukan eteen laulamaan, mutta loppujen lopuksi joka ikinen kuoro luikautti toinen toistaan kekseliäämmät biisinsä. Siis ihan käsittämätön tämä luovuuden ja rohkeuden määrä mimmeissä! Tehtävistä kaikki sai suoritettua tiimit Frontside Ollie ja 6666. En enää muista, keitä tiimeissä edes oli, mutta onnittelut Kontulan kahdeksalle kuningattarelle ja lopuille parillekymmenelle perintöprinsessalle. Overboardin avokätisesti sponssaamat palkinnot arvottiin kisaajien kesken ja lisäksi vielä kaikkien paikallaolijoiden kesken oli jaossa Sofia Storen tuotteita. Iso kiitos sponsoreille, lahjamäärähän oli kuin jouluna! Teksti: Leena Vänni Kuvat: Suvi Höyden Tukijat: SofiaStore ja Overboard.


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.