Page 1

01:Layout 1 21/7/2009 11:04 μμ Page 1

22 07 09 Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Καθημερινή εφημερίδα

έτος 3ον

αρ. φύλλου 624

ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αποφασίζει σήμερα για Νηές σελ. 4-7

τιμή 0,15 ευρώ

διαδίκτυο: www.magnesianews.gr

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΙΚΑ

Είδε προβλήματα και υποσχέθηκε λύσεις σελ. 16

Ο ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η προεδρολογία στο επίκεντρο από Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ

Με ποδήλατο σε 27 ημέρες στην Κολχίδα

Εν μέσω πολιτικής κόντρας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το Μάρτιο του 2009, με αφορμή την Προεδρική εκλογή, έχει βρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πάντως, η Προεδρία της Δημοκρατίας λαμβάνει αποστάσεις και αρνείται να σχολιάσει τις απόψεις που διατύπωσε ο Κ.Τσάτσος.

ΤΙ ΕΙΔΕ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Ο ΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ειρηνική απόβαση σε μια ταραγμένη περιοχή έκαναν η Αργώ και οι Αργοναύτες τις προηγούμενες μέρες, με αποστολή που οργάνωσαν η Βουλή και τα υπουργεία Πολιτισμού και Εξωτερικών

σελ. 11

σελ. 8-9

ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Δυσαρέσκεια του ΤΕΕ για «πανεπιστημιοποίηση» των ΤΕΙ Τη δυσαρέσκειά του σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά στη ρύθμιση θεμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις, καθώς «εντείνει τα αρνητικά ζητήματα, οξύνει τα προβλήματα και κανένα κρίσιμο θέμα δεν επιλύει», εκφράζει με επιστολή του προς τους υπουργούς Παιδείας και ΠΕΧΩΔΕ κ.κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο και Γιώργο Σουφλιά το τμήμα Μαγνησίας του ΤΕΕ.

σελ. 6

Δάνεια από τράπεζες της Ευρώπης Οι Έλληνες θα δανείζονται με μικρότερα επιτόκια υποστηρίζει ο Κ. Χατζηδάκης

33χρονος στην εντατική με γρίπη Το πρώτο σοβαρό περιστατικό της νέας γρίπης ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

σελ. 11

Καθαρισμό των νησίδων της Εθνικής ΖΗΤΑ Η ΝΑΜ

Τις τρεις νέες πρωτοβουλίες που δρομολογεί το υπουργείο Ανάπτυξης για την προστασία των καταναλωτών και την εύρυθμη λειτουργία της τραπεζικής αγοράς παρουσίασε ο υπουργός Κ.Χατζηδάκης. Η σημαντικότερη εξ' αυτών είναι ότι ξεκινά η ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την καταναλωτική πίστη.

σελ. 16

Καθαρισμό των νησίδων στην εθνική οδό Βόλου Λάρισας, από την έξοδο του Βόλου ως το ΠΕΒ, ζητά το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας από την ΔΕΣΕ.

σελ. 7


02:Layout 1 21/7/2009 10:10 μμ Page 1

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

σήμερα Μικρές αγγελίες: Χρήσιμα: Τηλεόραση: Κινηματογράφος: Αθλητικά: Πολιτιστικά:

23 18 18 19 20 19

Τετάρτη

22 Ιουλίου

Μαρίας Μαγδαληνής μυροφ. Μαρκέλας μάρτυρος

Ανατολή ηλίου 5.19 Δύση ηλίου 19.42

Iδιοκτήτης - Εκδότης: Αρχιμήδης Καρεκλίδης Αρχισυντάκτης: Κατερίνα Καρεκλίδου Υπεύθυνος ύλης: Ηλίας Κουτσερής Σύνταξη: Ντίνος Στεργιόπουλος, Αριστοτέλης Τουρτούρης Art Director: Ανδρέας Ηλιάδης Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Εύα Βολιώτη, Σπύρος Ευαγγέλου Εμπορική Διεύθυνση: Σοφία Καρεκλίδου-Θανασούλη Υποδοχή διαφ/κού τμήματος: Σοφία Ελευθερίου-Βαλουξή Υπεύθυνος διανομής: Β. Σύρος Φωτογραφικό υλικό: Eurokinissi, Icon, Phasma, Motion team, Nίκος Σημαιάκης, Αρχείο Μαγνησίας Ταχυδρομική διεύθυνση: Νικηταρά & Ματρόζου 2, Τ.Κ. 383 34, Αγιοι Ανάργυροι, Βόλος Τηλεφωνικό Κέντρο: 24210 85531-4 Fax 24210 65008 Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.magnesianews.gr Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@magnesianews.gr Παραγωγή: Εκδόσεις Επικοινωνία Εκτύπωση: Διόσκουροι Α.Ε. Κωδικός εντύπου: 8084 ISSN: 1791-7832 Παρακαλούμε ανακυκλώστε αυτήν την εφημερίδα.

άποψη άποψη άποψη άποψη

Πολυσήμαντη παρέμβαση.. «Δια χειρός» και δια στόματος του γνωστού συνταγματολόγου και πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. Τσάτσου σχετικά με την πρόθεση του κόμματος να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής, ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, ζήτησε δημόσια από τον Πρόεδρο της ταλαίπωρης Δημοκρατίαςμας κ. Κάρολο Παπούλια, «Να αρνηθεί να γίνει «εργαλείο» και «σκεύος» τεχνασμάτων για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών». Ο κ. Τσάτσος –παλαιός και έμπειρος περί τα συνταγματικά- δήλωσε ότι «προφανώς, ένα κόμμα μπορεί να ματαιώσει μια προεδρική εκλογή, είτε απορρίπτοντας τον υποδεικνυόμενο, από τα άλλα κόμματα, πρόεδρο, είτε προτείνοντας κάποιο άλλο πρόσωπο. Όταν, όμως, εκ των προτέρων δηλώσει ότι αρχικώς δεν θα ψηφίσει τον υποδεικνυόμενο για να προκληθούν εκλογές και μετά την επίτευξη του στόχου του, θα τον ψηφίσει,

[KAIΡΟΣ]

τότε μια σοβαρή ρύθμιση του Συντάγματος, γίνεται ερμηνευτικός περίγελος». Η εκπεφρασμένη άποψη του Πασόκ, είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την προσφυγή στις κάλπες, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως αλλαγή» Η εκπεφρασμένη –λίγο έως πολύ – άποψη των υπολοίπων κομμάτων της πολιτικής σκηνής κυμαίνεται από κάτι σε «ήξεις, αφίξεις, ου κλπ»,έως την απόλυτη σιωπή και κάτι σε «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»… Και εδώ ακριβώς αρχίζει η «πονεμένη ιστορία»…. -Αν το Πασόκ πάρει την πρωτοβουλία και δεν αποφύγει τον «ερμηνευτικό περίγελο» όπως είπε ο πρώην Βουλευτής του, κ. Τσάτσος, μία και μόνη ευκαιρία έχει! Να πετύχει το εγχείρημα, να καταλάβει την εξουσία και να φέρει την «άσπρη μέρα» που εδώ και 30 και βάλε χρόνια περιμένει ο ελληνικός λαός. Αλλιώς θα του μείνει «ο λεκές» και το βάρος της μετατροπής του σεβαστού Προέδρου της Δημο-

Μαγνησία: 19…32 οC Βόλος: 23..34 οC. Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20…32 οC. Στον ΒΟΛΟ 23...34 οC.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ Τεχνίτες με μεγάλη πείρα αναλαμβάνουν

Είναι ελεύθερη η αναπαραγωγή, διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου αυτής της έκδοσης (εκτός των φωτογραφιών) υπό τους εξής όρους:

- Ξυλοεπισκευές - Επιπλοεπισκευές - Επισκευές κουφωμάτων νέας τεχνολογίας - Κλειδαριές – ρολά

Αναφορά: Η αναφορά στο περιεχόμενο αυτής της έκδοσης γίνεται κατά τον τρόπο που ορίζεται από τον εκδότη ή τον χορηγούντα την Άδεια( χωρίς, όμως να εννοείται με οποιονδήποτε τρόπο ότι εγκρίνουν Εσάς ή τη χρήση του Έργου από Εσάς)

Σωστές Δουλειές

Προστατέψτε το περιβάλλον

Μη εμπορική: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιεχό-μενο αυτής της έκδοσης για εμπορικούς σκοπούς. Mη τροποποίηση: Δεν επιτρέπεται η τροποποίηση του περιε-χομένου αυτής της έκδοσης

Ηλίας Μπέης του Αποστόλη

Είναι δυνατή η παραίτηση από οποιονδήποτε από τους παραπάνω όρους αυτής της Άδειας, αν σας χορηγήσει ο εκδότης ή δικαιούχος των διακιωμάτων σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τηλ.: 24210 28117 Κιν.: 6932 233941

Κανένας όρος αυτής της άδειας δεν κατισχύει ή περιορίζει το ηθικό δικαίωμα του δημιουργού. Οι νομικοί περιορισμοί του περιουσιακού δικαιώματος δεν θίγονται με οποιονδήποτε τρόπο από τα ανωτέρω.

και φθάσαμε

Περισσότερες πληροφορίες στο www.creativecommons.org

2

κρατίας σε «μαριονέτα» κατά τα καλά και συμφέροντα ημών (του Πασόκ φυσικά). Διότι να απορρίπτεις , με προφανή και πρόδηλη στόχευση μια προσωπικότητα από τον ίδιο σου τον χώρο και μάλιστα του διαμετρήματος του κ. Κάρολου Παπούλια για να προκαλέσεις εκλογές, να χάσει ο αντίπαλος και μετά να άρεις την.. απόρριψη και να την μετατρέπεις σε αποδοχή, προς το ίδιο πρόσωπο, ως έχει λεχθεί, είναι από ελαφρώς γελοίο, έως ελαφρώς….επικίνδυνο! Καθώς σε καμία περίπτωση θεσμοί όπως αυτοί του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορούν να μετατρέπονται σε «πιόνια» πάνω στην πολιτική σκακιέρα του οποιουδήποτε και για οιουσδήποτε λόγους… Πάντως, για όσους επιθυμούν να…εμβαθύνουν περαιτέρω στη σημειολογία του θέματος, ας έχουν υπόψιν, ότι ο κ. Δημ.Τσάτσος, ανήκων στο στενό περιβάλλον του κ. Σημίτη, εδώ και κάτι καιρούς, «χρεώνεται» επίσης στο στενό περιβάλλον του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο νοών νοείτω…. ΜΑΓΝΗΣΙΑ

[ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ] 1894: Το πρώτο ράλι αυτοκινήτων σε δημόσιο δρόμο διεξάγεται στη Γαλλία. Οι συμμετέχοντες διανύουν διαδρομή 78 μιλίων από το Παρίσι στη Ρουέν. Ο κόμης Ντε Ντιόν καταρρίπτει το μέσο όρο ταχύτητας με 22,5 χλμ/ώρα. 1927: Ιδρύεται η Ρόμα από τη συγχώνευση των ποδοσφαιρικών ομάδων Άλμπα, Προ Ρόμα και Φορτιτούντο, κατ' απαίτηση του δικτάτορα Μουσολίνι. 1943: Διακόσιες χιλιάδες λαού στην κατεχόμενη Αθήνα πραγματοποιούν μαχητική διαδήλωση εναντίον της απόφασης των Γερμανών να παραχωρήσουν στη Βουλγαρία ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα ως τον Αξιό. Εκατό διαδηλωτές νεκροί στην άσφαλτο έκαναν τον Χίτλερ να αναστείλει την απόφαση «επ' αόριστον». 1965: Τρία μέλη των Rolling Stones, ο Μικ Τζάγκερ, ο Μπράιαν Τζόουνς και ο Μπιλ Γουάιλμαν καταδικάζονται από δικαστήριο του Λονδίνου σε πρόστιμο 5 λιρών ο καθένας. Κρίθηκαν ένοχοι για προσβολή της δημοσίας αιδούς, επειδή ούρησαν σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου. 1974: Στην Κύπρο, ο πρόεδρος - μαριονέτα της χούντας Νίκος Σαμψών κηρύσσει την ένωση της μεγαλονήσου με την Ελλάδα, ενώ οι Τούρκοι βγάζουν τανκς στην Κυρήνεια, ρίχνουν αλεξιπτωτιστές στο βόρειο τμήμα του νησιού, στέλνουν νέα πλοία και προσγειώνουν ογδόντα αεροπλάνα στη θέση Αγύρτα.

ΡΑΛΛΟΥ ΜΕΡΤΣΙΩΤΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Α.Π.Θ. – ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΦΗΒΩΝ – ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΑΓΧΟΣ – ΔΙΑΖΥΓΙΟ – ΦΟΒΙΕΣ – ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ – ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΗ 38 (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΚΟΣ)

ΤΗΛ 24210 34484 ΚΙΝ. 6948206415

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ MD MSC ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ

Δέχεται με ραντεβού Ιατρείο : Γκλαβάνη 44 με Ερμού Τηλ. 24210 34585 Κιν. 6972 527845


15 T:Layout 1 21/7/2009 4:55 μμ Page 1


04:Layout 1 21/7/2009 10:08 μμ Page 1

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

τοπικά «Ώρα Μ.Π.Ε.» για επένδυση στις Νηές σήμερα στο Νομαρχιακό Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ίδρυση και λειτουργία του ξενοδοχείου 5* και δυναμικότητας 999 κλινών της εταιρίας Golfing Developments S.A. στις Νηές Σούρπης, θα αποτελέσει το κυριότερο θέμα συζήτησης του Νομαρχιακού Συμβουλίου το οποίο συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009 στις 7 το απόγευμα. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο θα κληθεί να γνωμοδοτήσει επ’ αυτής της μελέτης, όπως επίσης αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις θα κληθεί να δώσει και για τις Μ.Π.Ε που έχουν γίνει για τα έργα βελτίωσης στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, για το οδικό τμήμα Μαλάκι-Κορώπη στο οδικό κύκλωμα Πηλίου και για τη λειτουργία του ξενοδοχείου 3* «Μούσες» στις Κουκουναριές Σκιάθου. Ακόμη το Νομαρχιακό Συμβούλιο θα εξετάσει τη νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος των αδειών ταξί των Δήμων Βόλου και Νέας Ιωνίας, την επανάληψη της διαδικασίας του καθορισμού των θέσεων κυκλοφορίας των ταξί για τη διετία 2000-2001 και τέλος θα αποφασίσει για την τροποποίηση του προϋπολογισμού της ΝΑΜ για το 2009.

Το φθινόπωρο η απόφαση για τον ποδηλατόδρομο στους Αγ. Αναργύρους Στα μέσα του φθινοπώρου θα πρέπει να αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου για το έργο κατασκευής του ποδηλατοδρόμου στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων. Χθες Τρίτη στο Ειρηνοδικείο Βόλου συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν εννέα κάτοικοι της συνοικίας με την οποία ζητούν τη διακοπή των εργασιών κατασκευής του ποδηλατοδρόμου, ωστόσο δεν εκδόθηκε απόφαση και όπως έγινε γνωστό αυτή θα αργήσει τουλάχιστον δύο μήνες. Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι της συνοικίας των Αγίων Αναργύρων, υποστηρίζουν με την αίτηση που έχουν καταθέσει, ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την πρόκληση ατυχημάτων, αλλά και για την ανάπτυξη πλημμυρικών φαινομένων σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων, από τον τρόπο κατασκευής του ποδηλατοδρόμου και κάνουν λόγο για λάθη και παραλείψεις στην κατασκευή του έργου.

Αλλαγές στον τρόπο κατασκευής των ποδηλατοδρόμων ζητεί το ΤΕΕ Εμμένει στις αντιρρήσεις του το τμήμα Μαγνησίας του ΤΕΕ ως προς τον τρόπο κατασκευής του δικτύου ποδηλατοδρόμων στο Βόλο, καθώς θεωρεί ότι δεν είναι ο ενδεδειγμένος και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών. Παράλληλα όμως, το ΤΕΕ Μαγνησίας τάσσεται υπέρ της κατασκευής και της ολοκλήρωσης του έργου, μετά από αλλαγές που βέβαια μπορούν αλλά και επιβάλλεται να γίνουν. Τα παραπάνω προέκυψαν κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας και όπως ενημέρωσε σχετικά ο πρόεδρος κ. Σωκράτης Αναγνώστου, εκφράζονται σε απαντητική επι-

στολή που απεστάλη χθες στο δήμαρχο Βόλου κ. Αλέκο Βούλγαρη, ύστερα από σχετική με το θέμα της κατασκευής που είχε αποστείλει ο δήμαρχος την προηγούμενη εβδομάδα στο τοπικό τμήμα του ΤΕΕ. Σύμφωνα με την επιστολή, το ΤΕΕ Μαγνησίας, ποτέ δεν εξέφρασε την αντίθεσή του για τους ποδηλατοδρόμους και συναίνεσε στην κατασκευή τους όπως είχε ζητηθεί προσωπικά από τον κ. Βούλγαρη κατά τον παρελθόντα Δεκέμβριο, παρότι δεν υπήρχε ακόμη η οριστική μελέτη για το συγκεκριμένο έργο, παρά μόνον η υπόσχεσή του δημάρχου ότι μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη θα δοθεί για σχολιασμό στο ΤΕΕ Μαγνησίας. Μάλιστα, ο κ. Ανα-

γνώστου διευκρίνισε ότι εκπρόσωπος του ΤΕΕ Μαγνησίας συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Βόλου στις 15 Δεκεμβρίου 2008 και βάσει της παραπάνω υπόσχεσης ψήφισε υπέρ της κατασκευής του έργου. Ωστόσο η μελέτη κατασκευής των ποδηλατοδρόμων εστάλη στο τοπικό τμήμα του ΤΕΕ στις αρχές Ιουνίου του 2009 και μετά από προφορικό αίτημα.

ψή του δεν είναι ο ενδεδειγμένος και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των ποδηλατών και γενικότερα των χρηστών της οδού.

Ο κ. Αναγνώστου, έκανε ακόμη γνωστό ότι σε προηγηθείσα επιστολή που απεστάλη προς το Δήμο Βόλου εκφράστηκαν οι αντιρρήσεις του ΤΕΕ για τον τρόπο κατασκευής των ποδηλατοδρόμων σε ορισμένους δρόμους, καθώς κατά την άπο-

Ζητεί δε οι παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν στην προηγούμενη επιστολή να ληφθούν υπόψη κατά τη συνέχιση του έργου, προκειμένου να αποτελέσει σημαντική και ασφαλή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Όμως, όπως σημειώνεται στην παρούσα επιστολή, αν και δεν αμφισβητείται το επιστημονικό κύρος των μηχανικών που εργάζονται στο Δήμο, το ΤΕΕ ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα έργων, υποχρεούται να προτείνει τις δικές του λύσεις.

Νομάρχης: Συμφωνούμε με την απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ για το κτίριο Καπνού Απόλυτα σύμφωνος με την απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ προς το ΤΕΕ, για το κτίριο Καπνού με το σύστημα μελετοκατασκευής δήλωσε ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, δηλώνοντας ότι καλύπτει απολύτως τη Νομαρχιακή Αρχή στις ενέργειες που δρομολόγησε για το ζήτημα αυτό. Σύμφωνα με το Νομάρχη, η απάντηση αυτή διαλαμβάνει ότι για την έγκριση της εφαρμογής του συστήματος της μελ ε τ ο κ α τ α σ κ ε υ ή ς συνεκτιμούνται μια σειρά από στοιχεία όπως η προμελέτη, τα τεχνικά χαρακτηριστικά για τη δημοπράτηση έργου και ο προϋπολογισμός. «Αυτά τα στοιχεία εάν παραμείνουν αμετάκλητα κατά τη δημοπράτηση, τότε το δημοπρατούμενο έργο ταυτίζεται

μελετοκατασκευής», δήλωσε ο κ. Παπατόλιας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, πρόσθεσε, ότι το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων δεν κάνει καμία αναφορά στα συγκεκριμένα επιχειρήματα ή στις συγκεκριμένες αιτιάσεις του ΤΕΕ Μαγνησίας, παρά μόνο αναφέρει τους γενικούς κανόνες και προϋποθέσεις, τις οποίες η Νομαρχία έχει τηρήσει στο ακέραιο. Σε απάντησή του προς του Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ, το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ, αναφέρει ότι η γνώμη του Συμβουλίου που απαιτείται για την έκδοση απόφασης έγκρισης της εφαρμογής του συστήματος «μελέτη κατασκευή», κατά τη δημοπράτηση έργου, σχηματίζεται ύστερα από συνεκτίμηση όλων των στοιχείων του έργου, όπως αυτά εμφανίζονται στην

με εκείνο για το οποίο γνωμοδότησε το συμβούλιο», αναφέρει η απάντηση, επισήμανε ο Νομάρχης. «Εμείς εκτιμούμε ότι ακριβώς αυτά που μας λέει το ΥΠΕΧΩΔΕ λάβαμε υπόψη μας για να προβούμε στη δημοπράτηση και δεν τροποποιήθηκε κανένα από τα κρίσιμα στοιχεία και γι’ αυτό το λόγο μπορεί να εφαρμοστεί η δημοπράτηση με το σύστημα

εισήγηση του ενδιαφερόμενου φορέα και συμπληρώνονται από τον αρμόδιο εισηγητή κατά τη συζήτηση, καθώς και όλων όσων συνοδεύουν αυτή. Τέτοια στοιχεία είναι ιδίως η προμελέτη, που περιλαμβάνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπό δημοπράτηση έργου, τον προϋπολογισμό του κλπ. «Συνεπώς αν κάποια από τα ανωτέρω, κρίσιμα για τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου, στοιχεία μεταβληθούν κατά τη δημοπράτηση και εφόσον το δημοπρατούμενο έργο δεν ταυτίζεται με εκείνο για το οποίο γνωμοδότησε το Συμβούλιο, θεωρούμε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση έγκρισης δημοπράτησής του με το σύστημα «μελέτη - κατασκευή», η οποία εκδόθηκε βασιζόμενη στη συγκεκριμένη γνωμοδότηση.

Ερώτημα ΤΕΕ Μαγνησίας στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για το κτήριο καπνού

Συντρέχουν λόγοι ακύρωσης της δημοπράτησης του έργου Δεν απέκλεισε το γεγονός ότι συντρέχουν λόγοι ακύρωσης της δημοπράτησης του έργου που αφορά στην επισκευή και διαρρύθμιση του κτηρίου του πρώην Οργανισμού Καπνού ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Αναγνώστου, καθώς τόσο ο προϋπολογισμός όσο και τα στοιχεία της Τεχνικής Έκθεσης και της προμελέτης που είχε συνταχθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας έχουν τροποποιηθεί. Μάλιστα, ύστερα από απαντητική επιστολή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ που αναφέρεται σε αυτό το ζήτημα, ο κ. Αναγνώστου πρόκειται να έχει τις προσεχείς

ημέρες συνάντηση με το Νομάρχη Μαγνησίας, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα αυτό. Στο ερώτημα που απέστειλε το ΤΕΕ Μαγνησίας προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά, ζητεί να ενημερωθεί αν η απόφασή του για τη δημοπράτηση του έργου, ισχύει και για τα σημερινά δεδομένα με τη νέα τεχνική έκθεση και την προμελέτη. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο ερώτημα, «στις 5 Ιουνίου 2009, δημοσιεύτηκε διακήρυξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας για την δημοπρασία του έργου «Επισκευή-Διαρρύθμιση Κτιρίου πρώην Οργανισμού Καπνού» στο Βόλο, με το σύστημα Μελέτη – Κατασκευή.

Σύμφωνα με την ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας, η δημοπρασία γίνεται με το εν λόγω σύστημα, βάσει της Δ17α/07/130/ΦΝ 440/7-9-2005 αποφάσεως σας, μετά την Τεχνική Έκθεση και Προμελέτη του έργου που είχε συνταχθεί τότε από την Ν.Α. Μαγνησίας. Ωστόσο η δημοπρασία που προκηρύχθηκε, αφορά νέα και εντελώς διαφορετική Τεχνική Έκθεση και προμελέτη, η οποία συντάχθηκε από τη σημερινή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας. Ζητάμε να ενημερωθούμε από μέρους σας, αν η απόφαση σας για δημοπράτηση του έργου με το σύστημα μελέτη – κατασκευή, ισχύει και για τα σημερινά δεδομένα (νέα τεχνική έκθεση και προ-

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΝΤΙΝΑΠΟΓΙΑ Γαλλική αντιπροσωπεία ΚΟΥΤAΡΕΛΙΑ 56 στο Δήμαρχο Τηλ. 24210 27445, Κιν. 6976634666 • ΣΑΝΤΑΣΝΚΙ – ΠΕΤΡΙΤΣΙ Κάθε Παρασκευή μεσάνυχτα 12.30 έως Κυριακή βράδυ

Προσφορά 50 €

•Κωνσταντινούπολη 5 έως 9/8, 5ήμερη αναχ. 7μ.μ. Τιμή συμμετοχής 185€ με ημιδιατροφή • ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 27 έως 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ- ΜΠΟΡΟΒΙΤΣ- ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ •Βάρνα – Ανδριανούπολη 11-15/8, 5ήμερη αναχ. 6π.μ. •Καππαδοκία 20-30/8, ημ. 11 Διαδρομή: Τσανάκαλε – Τροία – Αιβαλί – Κορδελιό- Σμύρνη – Παμουκελέ- Ικόνιο – Προκόπη (Καππαδοκία) – Καισαρεία - Άγκυρα – Προύσα Κωνσταντινούπολη

Δηλώσεις- προγράμματα στο γραφείο μας

Ειδικότερα η αντιπροσωπεία της πόλης Clermont-Ferrand βρίσκεται στο Βόλο μαζί με την πρόεδρο της Μη Κυβερνητικής οργάνωσης «Voices of the world” Helen Delage με αφορμή το βραβείο DOSTA που πήρε ο Δήμος Βόλου για τις δράσεις που υλοποιεί για τους αθίγγανους. Οι Γάλλοι αιρετοί συνοδεύουν 3 εφήβους μαθητές οι οποίοι και προβλέπεται να επισκεφτούν και τις τρείς βραβευθείσες πόλεις για να γνωρίσουν τα διαφορετικά πολιτιστικά στοιχεία τους καθώς και τις διαφορετικές συνθήκες διαβίωσης των ΡΟΜΑ.

Αντιπροσωπεία της πόλης Clermont-Ferrand που βρίσκεται στην Κεντρική Γαλλία με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων και υπεύθυνο για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κ. Philippe Bohelay επισκέφτηκε χθες το δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη στο δημαρχείο. Τη Γαλλική Αντιπροσωπεία συνόδευε η πρόεδρος του ΔΟΥΚ Ντίνα Παπαστεφάνου και ο εκπρόσωπος των ΡΟΜ της Αγίας Παρασκευής Λάμπρος Δημόπουλος καθώς το θέμα της επίσκεψης αφορά στις δράσεις του προγράμματος ΡΟΜΑ.

4

μελέτη), ώστε να μην προκύψουν προβλήματα τόσο στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, όσο και στο ίδιο το έργο. Παράλληλα ως ΤΕΕ Μαγνησίας, σας εκφράζουμε την αντίθεσή μας για την εφαρμογή του συστήματος μελέτη – κατασκευή, όταν αυτή δεν προβλέπεται από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στη κείμενη νομοθεσία, που αφορά την κατασκευή δημοσίων έργων».

Μάθημα από Αυστριακούς στις αστικές συγκοινωνίες Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το έργο TRANSPOWER του 6ου Ευρωπαϊκού Προγράμματος – Πλαισίου για την Έρευνα και την Ανάπτυξη στο οποίο συμμετέχει η ΑΝΕΜ Α.Ε. Το πρόγραμμα πραγματεύεται βιώσιμες λύσεις στις αστικές συγκοινωνίες. Η ΑΝΕΜ Α.Ε. συμμετείχε στην συνάντηση εργασίας και στο τελικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Γκράτς της Αυστρίας στις 6-10 Ιουλίου και στο οποίο προσκλήθηκε εκ μέρους της ΑΝΕΜ ο κ. Σκυργιάννης Χαράλαμπος, Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής κυκλοφοριακών θεμάτων του Δήμου Βόλου και συμμετείχαν ο κ. Μαστρογιάννης Παντελής, πρόεδρος της ΑΝΕΜ Α.Ε. και Νομαρχιακός Σύμβουλος καθώς και ο υπεύθυνος του έργου. Στην συνάντηση εργασίας, όπου συμμετείχαν οι εκπρόσωποι από τις πόλεις Γκρατς, Βόλος, Νις (Σερβία), Σίμπιου και Τιμισοάρα (Ρουμανία), παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν διάφορες «καλές πρακτικές» βιώσιμης ανάπτυξης στον τομέα των μεταφορών και της κυκλοφορίας, όπως οι εγκαταστάσεις στάθμευσης και μετεπιβίβασης (park and ride), το ενιαίο σύστημα αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, η κυκλοφοριακή αγωγή στον δρόμο με ποδήλατα για παιδιά 10 ετών, το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου των σηματοδοτών, ο αποκλεισμός των αυτοκινήτων από τα κέντρα των πόλεων. Οι εκπρόσωποι των πόλεων ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο του Γκρατς κ. Gerhardt Ablasser σε διάφορες τέτοιες εγκαταστάσεις, στην πόλη και τα περίχωρα.

Τώρα μας βρίσκετε στον 2ο όροφο του καταστήματός μας μέχρι εξαντλήσεως των ποιοτικών μας επίπλων σε πολύ ειδικές τιμές! Περιορισμένος αριθμός και χρόνος Λεωφ. Αθηνών 84 Βόλος Τηλ.: 24210 67310, 63776 Κιν: 6974122694 Fax: 2421067310


05:Layout 1 21/7/2009 10:20 μμ Page 1

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

τοπικά Κ. Καρτάλης προς πέντε Υπουργούς: Παίζετε με την υγεία των πολιτών της Μαγνησίας Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης καταγγέλλει έξη Υπουργεία για σοβαρές παραλείψεις σε ότι αφορά σε θέματα πόσιμου νερού, επιφανειακών και υπόγειων νερών και νερών κολύμβησης στη Μαγνησία. Ειδικότερα ο Κ. Καρτάλης σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου που κατέθεσε στη Βουλή εγκαλεί τον Υπουργό Οικονομίας Ι. Παπαθανασίου για την αποδυνάμωση του ρόλου του Γενικού Χημείου Κράτους Ν. Μαγνησίας, τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά για τη συστηματική αδιαφορία των υπηρεσιών του σε θέματα ποιότητας υδάτων στη Μαγνησία και για τη μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή βιολογικών καθαρισμών σε παράκτιους οικισμούς στη Μαγνησία, τον Υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο για την αδυναμία δρομολόγησης έργων μέσω του ΘΗΣΕΑ για την προστασία αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκη για την αδιαφορία των υπηρεσιών του στο πρόβλημα της ρύπανσης των υπόγειων υδάτων σε αγροτικές περιοχές του Νομού αλλά και – κυρίως τον Υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο για την αδράνεια που επιδεικνύει στα διαρκή ευρήματα για την έκθεση των πολιτών της Μαγνησίας σε κινδύνους υγείας όπως συναρτώνται με την ποιότητα των υδάτων. Όπως δήλωσε ο Κ. Καρτάλης «Κανείς φορέας δεν ασχολείται συστηματικά με το θέμα παρά μόνο όταν προκύψει ένα πρόβλημα, δηλαδή κατόπιν εορτής. Χρειάζεται ένα ειδικό σχέδιο για τη βελτίωση της ποιότητας των υδάτων και φυσικά χρειάζεται υπεύθυνη και συστηματική παρακολούθηση ώστε να εντοπίζονται έγκαιρα τα προβλήματα όπου και αν υπάρχουν. Προτείνω αυτό το ρόλο να τον έχει το Γενικό Χημείο του Κράτους που αποτελεί φορέα κατοχυρωμένο στη συνείδηση των πολιτών. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να το κρύβουν κάποιοι κάτω από το χαλί.»

Αγρυπνία για την Οσία Πελαγία ΤΜε την ευκαιρία της γιορτής της Οσίας Πελαγίας της Τηνίας, η μνήμη της οποίας τιμάται κάθε χρόνο στις 23 Ιουλίου, αγρυπνία θα τελεστεί σήμερα το βράδυ στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρύπας στη Γορίτσα. Η αγρυπνία θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα και από τον εφημέριο του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Τρύπας καλούνται οι φιλέορτοι να πάρουν μέρος στη λατρευτική αυτή εκδήλωση.

Πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής για δασκάλους Το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Εργασίας και Επαγγελμάτων σχετικών με τις νέες Τεχνολογίες, το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας και το Εργαστήριο Κοινωνικών και Πολιτικών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου προκηρύσσουν πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή 410 ωρών στις πόλεις: Αθήνα, Ηράκλειο, Χανιά, Λάρισα, Ξάνθη και Μυτιλήνη. Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία και σε δομές ατόμων με αναπηρία. Στις αιτήσεις θα αναφέρονται το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός ταυτότητας, η περιοχή φοίτησης, τα αναλυτικά στοιχεία επικοινωνίας (σταθερό και κινητό τηλέφωνο, email). Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε από τις 9:00 έως τις 14:00 τις εργάσιμες ημέρες στα εξής τηλέφωνα : Μπαλάσα Κατερίνα: 6930700245 Τσάπαλα Φλώρα: 6938172601 Σταθερό τηλέφωνο: 22510-36520/36554

Η αδελφοποίηση Βόλου - Μπατούμι Γεωργίας

ΚΚΕ: «Απαράδεκτη η κατάσταση στο λιμάνι»

Δρόμους συνεργασίας σε διάφορους τομείς που δραστηριοποιείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση άνοιξε η αδελφοποίηση των δύο πόλεων Βόλου και Μπατούμι. «Οι υπογραφές» έπεσαν σε μία λιτή και συγκινητική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Μπατούμι μεταξύ του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη και του δημάρχου του Μπατούμι Ρομπέρτ Τσχαΐτζε. «Ερχόμαστε ως φίλοι να υπογράψουμε το πρωτόκολλο συνεργασίας όπως αποφάσισε το Δημοτικό μας συμβούλιο. Η Αργώ, στοιχείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας συνδέει με έναν τρόπο άρρηκτο και συμβολικό» επισήμανε συγκινημένος ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης υπογράφοντας το πρωτόκολλο. Στην αντιφώνησή του ο Ρομπέρτ Τσχάιτζε ευχαρίστησε τη δημοτική αντιπροσωπεία για την τιμή της επίσκεψης και επισήμανε ότι για το Μπατούμι αυτή η συνεργασία θα είναι πολύτιμη αφού πρόκειται για μία περιοχή που βρίσκεται στη διαδικασία της ανοικοδόμησης και της δημιουργίας των υποδομών ώστε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής στην πόλη που σε

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και Δικαιοσύνης με θέμα «Απαράδεκτος τρόπος φορτοεκφόρτωσης των υλικών στο λιμάνι του Βόλου» κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ αυτών και ο κ. Ν. Γκατζής. Όπως αναφέρεται «παρά την πληθώρα των καταγγελιών από κατοίκους και φορείς του Βόλου, αλλά και των δικών μας παρεμβάσεων επανερχόμαστε για πολλοστή φορά να καταγγείλουμε το περιβαλλοντικό έγκλημα που συνεχίζεται να συντελείται σε βάρος των κατοίκων του Βόλου και ιδιαίτερα σε βάρος των κατοίκων της συνοικίας Παλαιού Λιμεναρχείου. Καθημερινά στο λιμάνι του Βόλου γίνονται φορτοεκφορτώσεις προϊόντων όπως σκραπ, πετ-κοκ, ανθρακίτης, κάρβουνο, λιπάσματα, ζωοτροφές, σιτηρά κ.α. χωρίς κανένα μέτρο προστασίας με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα σύννεφο ρύπων επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων της γύρω περιοχής, αλλά και συνολικότερα του Π.Σ. Βόλου. Μπροστά σε όλα αυτά οι αρμόδιοι του Νομού και της Περιφέρειας και τα αρμόδια Υπουργεία δε μπορούν να αδιαφορούν, αλλά χρειάζεται έγκαιρα να πάρουν μέτρα. Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρουν για να προστατέψουν το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων του Βόλου και τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση για την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή».

πληθυσμό προσεγγίζει την πόλη του Βόλου. Τη δημοτική αντιπροσωπεία με το δήμαρχο Βόλου Αλ. Βούλγαρη, τον πρόεδρο της ΔΗΤΕΒ Μιλτ. Ζιάκα, την πρόεδρο των ΔΙΕΚ Σούλα Μπαρτζιώκα, τον Αχ. Τζαφλέρη πρόεδρο του ΔΕΟΒ και τον Ειδικό Γραμματέα του Δημάρχου Γ. Κοσμίδη, συνόδευαν στην επίσκεψη ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Ελλάδα Ηρακλής Ταβαρτικιλάτζε και ο επιτετραμένος Αδάμ Αδαμίδης. Στο δημαρχείο του Μπατούμι, που είναι ένα διατηρητέο κτίριο επιβλητικό στο κέντρο της πόλης, υποδέχτηκε ο ίδιος ο

δήμαρχος Ρομπέρτ Τσχάιτζε μαζί με τους συνεργάτες του. Ο κ. Ρομπέρτ Τσχάιτζε ενημέρωσε τη δημοτική αντιπροσωπεία για την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις αρμοδιότητες που έχει αλλά και τους πόρους που διαθέτει για την ανάπτυξη διαφόρων δράσεων στην πόλη και ζήτησε να υπάρξει στενή συνεργασία με το Δήμο Βόλου προκειμένου όπως τόνισε σε διάφορους τομείς η συνεργασία να πάρει σάρκα και οστά. Ο Αλέκος Βούλγαρης δεσμεύτηκε ότι καταρχήν στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού μπορούν να ανα-

πτυχθούν από κοινού δράσεις και συνεργασία για τη διοργάνωση και ανταλλαγή πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων με αφορμή και τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, ενώ επίσης όπως τόνισε υπάρχει διάθεση και δυνατότητα για τη συνεργασία στην διοργάνωση εκθέσεων κ.α. Αναφερόμενος εξάλλου στην Αργώ και την θερμή υποδοχή που έτυχε στο Μπατούμι ο κ. Βούλγαρης ευχαρίστησε εκ μέρους όλων τον κ. Ρομπέρτ Τσχάιτζε, υπογραμμίζοντας ότι χάρη στην πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά του αντιπροέδρου Γιώργου Σούρλα, το όνειρο της πόλης του Βόλου η Αργώ να προσεγγίσει τη Μαύρη Θάλασσα έγινε πραγματικότητα. Ο δήμαρχος Βόλου στην ανταλλαγή δώρων που έγινε προσέφερε στον δήμαρχο Μπατουμίου εκτός από τη σημαία της πόλης, βιβλία με την ιστορία του Βόλου, μία αναμνηστική πλακέτα με την ασημένια Αργώ καθώς και υλικό από τις δράσεις του Δήμου Βόλου. Από την πλευρά του ο κ. Ρομπέρτ Τσχάιτζε προσέφερε στο κ. Αλέκο Βούλγαρη μία χαλκογραφία με το σήμα της πόλης του Μπατούμι.

Με εγκύκλιο Θαν. Νάκου

Στήριξη στους ΟΤΑ για σύμπραξη με ΣΔΙΤ Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος απέστειλε προς όλους τους ΟΤΑ Α’ βαθμού της χώρας εγκύκλιο με θέμα τις υφιστάμενες δυνατότητες στήριξης των ΟΤΑ στην υλοποίηση των συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), μέσα από τη δημιουργία νέων δομών στο Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως είναι γνωστό, η χρηματοδότηση των δράσεων για τη διερεύνηση της δυνατότητας υλοποίησης υποδομών (χρηματοδότηση, κατασκευή και λειτουργία), αξιοποίησης της δημοτικής ακίνητης περιουσίας και παροχής υπηρεσιών, με την μέθοδο των Σ.Δ.Ι.Τ., αποτελεί μια από τις καινοτομίες του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ». Η υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους ΟΤΑ συνίσταται: Α. Στη χρηματοδότηση της

Γ. Στην προετοιμασία και ανάρτηση στην ιστοσελίδα http://www.ypes.gr/, στο ειδικό εικονίδιο με την ονομασία Σ.Δ.Ι.Τ.: 1. Ειδικών θεματικών οδηγών για έργα Αποχέτευσης και Βιολογικών Καθαρισμών, Διαχείρισης Απορριμμάτων, Δικτύων Ύδρευσης, Παραγωγής Ενέργειας, 2. Σχεδίων Προκήρυξης-Σύμβασης για την πρόσληψη συμβούλου για την προσυμβατική διαδικασία, καθώς και 3. Ειδικού Πληροφοριακού Υλικού, όπως νομοθεσία, παραπομπές, μελέτες περιπτώσεων κλπ, που μπορούν να υποστηρίξουν τους Ο.Τ.Α. κατά τον σχεδιασμό και υλοποίηση αυτών των παρεμβάσεων. Όπως τονίζει ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος, «σήμερα, μετά και το ιδιαίτερο αρχικό ενδιαφέρον που επέδει-

πρόσληψης συμβούλου προκειμένου να εκπονηθούν όλες οι απαραίτητες μελέτες και ενέργειες έως την φάση της υπογραφής της σύμβασης με τον ιδιώτη επενδυτή (προσυμβατική διαδικασία). Β. Στην παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης όσων Ο.Τ.Α. έχουν προχωρήσει στην ως άνω διαδικασία, στηριζόμενοι σε ίδιους πόρους.

Ερώτηση Ροδούλας στη Βουλή

Ελλείψεις προσωπικού στο Πρωτοδικείο Βόλου Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Ν. Δένδια, επισημαίνοντάς του τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό στο Πρωτοδικείο Βόλου. Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή της η κα Ζήση αναφέρει τα εξής: «Ιδιαίτερα έντονα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι στο Πρωτοδικείο Βόλου, εξαιτίας του μεγάλου φόρτου εργασίας. Η δικαστηριακή ύλη αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να αυξάνεται αντιστοίχως και ο αριθμός των εργαζομένων στο Πρωτοδικείο, ο οποίος παραμένει σχεδόν ίδιος, χωρίς ταυτόχρονα να διαφαίνεται η πρόθεση από πλευράς Υπουργείου για την τροποποίηση των υπαρχόντων κανονισμών και την πρόβλεψη νέων οργανικών θέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν 2.500 κενές οργανικές θέσεις πανελλαδικά, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει έντονη ανάγκη για την αύξηση των προβλεπομένων οργανικών θέσεων. Ειδικότερα στο Πρωτοδικείο Βόλου, το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς ο φόρτος εργασίας έχει αυξηθεί σημαντικά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι συγκρίνοντας τα

στατιστικά στοιχεία για το 2008, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, προκύπτει αύξηση της τάξεως του 25%, ως προς τις δικαστικές υποθέσεις που θα πρέπει να διεκπεραιωθούν. Την μεγαλύτερη δε επιφόρτιση την δέχεται το ποινικό τμήμα του Πρωτοδικείου Βόλου, του οποίου οι υπάλληλοι καλούνται να διεκπεραιώσουν περισσότερες από 1000 υποθέσεις ο καθένας, εντός διαστήματος 10 μηνών, χωρίς όμως η κατάσταση που επικρατεί στα υπόλοιπα τμήματα να διαφέρει. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να τονιστεί και το γεγονός ότι οι δικαστικές υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Βόλου δεν διαθέτουν στο σύνολο τους πλήρη μηχανοργάνωση, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία διεκπεραίωσης ακόμη πιο χρονοβόρα και επίπονη για τους υπαλλήλους. Ενώ και η υπηρεσία του Σαββατοκύριακου και των αυτοφώρων με την οποία κάποιοι επιφορτίζονται, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την υπάρχουσα κατάσταση. Σημειώνεται δε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι κενές οργανικές θέσεις δεν «φαίνονται», καθώς κάποιοι δικαστικοί υπάλληλοι αποσπώνται σε άλλες υπηρεσίες, η οργανική τους θέση όμως παραμένει στο Πρωτοδικείο. Επιπλέον, το πρόβλημα επιχειρήθηκε να επιλυθεί με την κάλυψη κάποιων θέσεων, μέσω του προγράμματος Stage, γεγονός όμως που δεν

βελτίωσε την υφιστάμενη κατάσταση, καθώς οι εν λόγω υπάλληλοι μπορούν να παρέχουν μόνο βοηθητικές υπηρεσίες, σε καμιά περίπτωση όμως δεν καλύπτουν τις ανάγκες της γραμματειακής υποστήριξης. Η υφιστάμενη κατάσταση έχει οδηγήσει τους υπαλλήλους των δικαστικών υπηρεσιών του Πρωτοδικείου Βόλου σε απόγνωση, καθώς πλέον αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο φόρτο εργασίας που τους αναλογεί. Συνάμα μεγάλη είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες της Μαγνησίας, οι οποίοι -προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις ή άλλα έγγραφα που τους αφορούν- είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν για υπερβολικά μεγάλα διαστήματα, γεγονός που προκαλεί την εύλογη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή τους, καθώς και την εύλογη αμφισβήτηση για την ποιότητα του θεσμού της δικαιοσύνης, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ταχύτητα και την ποιότητα στην εξυπηρέτηση της δικαστηριακής ύλης. Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ: 1. Συμπεριλαμβάνετε στις προθέσεις σας η αλλαγή του κανονισμού του Πρωτοδικείου Βόλου και η αύξηση στον αριθμό των προβλεπομένων οργανικών θέσεων; 2. Σε ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να προβείτε για την κάλυψη των κενών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο Βόλου;»

5

ξαν οι Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού προκειμένου να διερευνήσουν την υλοποίηση τέτοιων έργων σε συνεργασία με ιδιωτικά κεφάλαια, και την πρώτη ανταπόκριση της αγοράς, μετά τις βελτιώσεις στη διαδικασία ένταξης στις διατάξεις του Ν. 3389/2005 και την παρεχόμενη στήριξη από την ειδικά συσταθείσα προς τούτο υπηρεσία του ΥΠ.ΕΣ., μπορούμε να ισχυριστούμε ότι διευκολύνεται σημαντικά η διαδικασία για το νέο αυτό τρόπο χρηματοδότησης των έργων, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες κάθε ΟΤΑ, με στόχο τη δημιουργία νέων υποδομών τοπικής ανάπτυξης, τον εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση υφιστάμενων υποδομών και τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών ή την παροχή νέων, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

Οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών δασκάλων Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ανακοινώνεται ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΥΠΕΠΘ http://www.ypepth.gr έχουν αναρτηθεί οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών σχολικού έτους 2009-2010 των κλάδων ΠΕ 60 (Νηπιαγωγών) και ΠΕ 70 (Δασκάλων), οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία μέχρι 30/6/2008 (30μηνο, άρθρο 5, παρ.1 του Ν. 3687/2008, ΦΕΚ 159 Α’) και μέχρι 30/6/2009 (40%, άρθρο 6, παρ. 2α, περ. ββ του Ν. 3255/2004, ΦΕΚ 138 Α’ ) και των κλάδων ΠΕ 60 (Νηπιαγωγών) και ΠΕ 70 (Δασκάλων) καθώς και τους προσωρινούς πίνακες 24μήνου (άρθρο 5, παρ. 2 του Ν. 3687/2008) των κλάδων ΠΕ 60 (Νηπιαγωγών) και ΠΕ70 (Δασκάλων). Οι τυχόν ενστάσεις θα πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους από 21/7/2009 μέχρι 24/7/2009, σε οποιαδήποτε Διεύθυνση ή Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

IONIS TOURS 1980 – 2009 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ημέρες 5 Ξενάγηση στο Ντουμπάι και Τζουμέιρα με γεύμα ΣΑΦΑΡΙ με τζιπ 4Χ4 βεδουίνικη βραδιά με δείπνο HOTEL MAJESTIC 4* SUP Από 335€ Αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα Βουκουρέστι – Καρπάθια – Πύργος Δράκουλα ημέρες 6 25/8 Με αναχωρήσεις από την πόλη μας Παρίσι – Νορμανδία – Ομάχα Στην περιοχή που έγινε η μεγαλύτερη απόβαση στην παγκόσμια ιστορία Αναχώρηση 3 και 15 Αυγούστου Πανόραμα Ιταλίας 7 ημέρες 19/7, 11/8, 23/8 Βερολίνο – Πράγα ημέρες 6 20/7, 3/8, 10/8 Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα ημέρες 5 πρωινή αναχώρηση 12/8 και 25/8 Πράγα – Βουδαπέστη 7 ημ. 11/8 Αναχώρηση από το Βόλο Δεκάδες ακόμη εκδρομές με αξιόπιστους συνεργάτες Πληροφορίες – Προγράμματα : Κουμουνδούρου 20, Τηλ. 24210 34712


06:Layout 1 21/7/2009 10:09 μμ Page 1 Ν

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

τοπικά

Τόσο δύσκολη είναι πια η ζωή μας; Της Κατερίνας Καρεκλίδου Λίγο η συζήτηση με την κολλητή, λίγο ένα κείμενο που διάβασα σε ένα περιοδικό, λίγο τα όσα ακούω καθημερινά στην τηλεόραση, λίγο την γκρίνια που βλέπω καθημερινά σε όλους μας δεν ήθελα και πολύ να μπω σε σκέψεις. Είναι τόσο δύσκολη τελικά η ζωή μας; Και αν ναι ποιος φταίει γι αυτό; Να μαζευτούμε βρε αδελφέ όλοι μας, να τον βρούμε και να τον αρχίσουμε στο κοπάνημα μπας και σταματήσει κάποια στιγμή να μας ταλαιπωρεί τόσο και να μας κάνει το βίο αβίωτο. Κάθισα λοιπόν και σκέφτηκα (όρθια δεν μπορώ καθόλου αγαπημένε αναγνώστη). Ποια είναι αυτά τα πράγματα που μου δυσκολεύουν τη ζωή τελικά; Το πρωινό καθημε-

ρινό ξύπνημα για να πάω στη δουλειά, να βλέπω γύρω μου, δίπλα μου, παντού μουτρωμένες φάτσες που μου χαλάνε το κέφι, τα μερικά ευρώπουλα που μου λείπουν για να πάω διακοπές, που κοιτώντας έξω από το παράθυρο βλέπω ντουβάρια. Αν κάτσω και σκεφτώ και άλλο είμαι σίγουρη ότι θα καταλήξω στο συμπέρασμα ότι περισσότερα είναι αυτά που με χαροποιούν παρά αυτά που με δυσκολεύουν. Άραγε αγαπημένε μου τι είναι αλήθεια η ζωή; (Δύσκολα σου βάζω καλοκαιριάτικα ε;). Ζωή είναι το ξεκίνημα μιας νέας ημέρας, η ατελείωτη δουλειά, μια καθημερινή προσπάθεια να επιβιώσουμε όσο το δυνατόν με λιγότερα τραύματα. Μα μετριέται η ζωή με ευρώ και ένα ρολόι που τρέχει συνεχώς και μαζί με τα λεπτά και δευτερόλεπτα παίρνει μαζί του και τις στιγμές μας; Κάθε μέρα ανοίγουμε τα μάτια μας. Κάποιος άλλος κάθε μέρα σε κάποιο

άλλη χώρα κάνει το ίδιο. Κάποιοι, όλοι μας έχουμε να παλέψουμε για να επιβιώσουμε. Κάποιοι από εμάς μετράμε κέρδη και χασούρες, κάποιοι κερδίζουμε μερικές όμορφες στιγμές, κάποιοι άλλοι γύρω μας πεθαίνουν. Λέτε αυτό το άνοιγμα των ματιών το πρωί να είναι αυτό που λέγεται ζωή; Μήπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας διαφορετικά μέσα από τα δικά του μάτια; Και τελικά μήπως η ζωή δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζουμε, αλλά φοράμε διαφορετικά γυαλιά; Κάπου διάβασα ότι η ζωή είναι μια ευκαιρία που μας δίνεται. Είτε την εκμεταλλευόμαστε είτε την αφήνουμε στην τύχη της και αυτή μας αφήνει στην δική μας. Είναι όμως ένα πέρασμα, που δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει και κανείς δεν θα μας δώσει οδηγίες και χρονοδιαγράμματα για το τι, που και πότε θα κάνουμε το οτιδήποτε. Ο καθένας από εμάς την κάνει ότι

Προετοιμασίες για την επαναλειτουργία του κτιρίου του πρώην Μουσικού Γυμνασίου Επίσκεψη – αυτοψία στο κτίριο του πρώην μουσικού Γυμνασίου έγινε σήμερα από τον αντινομάρχη κ. Ηλία Ξηρακιά, το Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Παύλου Μαβίδη, την αντιδήμαρχο κα Σούλα Βαΐου, στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας και του Δήμου, των Δ/ντων των σχολείων που θα στεγαστούν συνοδευόμενοι από τον αναπληρωτή Δ/ντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Παπαχρήστο. Όπως είναι γνωστό, με απόφαση της Νομαρχιακής Αρχής, από τη νέα σχολική χρονιά στο κτίριο αυτό θα στεγαστούν το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο και το 4ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας. Για τη συστέγαση των δύο σχο-

λείων απαιτούνται παρεμβάσεις για το διαχωρισμό της λειτουργίας των συστεγαζόμενων σχολείων. Απαιτείται επίσης η άμεση απομάκρυνση από τους ημιυπόγειους χώρους του κτιρίου της αποθήκης των βιβλίων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απ’ όπου, τα τελευταία χρόνια, γίνονταν η διανομή σε όλα τα σχολεία του Νομού. Για την άμεση λειτουργία των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά, ο αντινομάρχης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες διαρρυθμίσεις και ανακαινίσεις χώρων για την ομαλή συστέγαση των δύο σχολείων, ενώ θα αναζητήσει άμεσα τη συνεργασία των Δήμων Βόλου και

Νέας Ιωνίας για την εξεύρεση χώρου στέγασης του κέντρου διανομής βιβλίων. Συμφωνήθηκε επίσης ότι θα είναι κοινός ο προαύλιος χώρος για τα δύο σχολεία, όπως κοινό θα είναι και το αμφιθέατρο εκδηλώσεων του συγκροτήματος. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες ανέλαβαν να καταγράψουν άμεσα το σύνολο των εργασιών ανακαίνισης του σχολικού συγκροτήματος, εσωτερικά και εξωτερικά, και με βάση τον προϋπολογισμό των απαιτούμενων παρεμβάσεων η ΝΑΜ και ο Δήμος θα αναζητηθούν από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων τους απαιτούμενους πόρους.

θέλει. Αγωνίζεται, παλεύει, συλλέγει, αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους. Οτιδήποτε. Δεν θέλω να φτάσω κάποια στιγμή προς το τέλος βλέποντας ξαφνικά την έξοδο και να πω «αυτό ήταν όλο; Μακάρι να μπορούσα να αλλάξω τον τρόπο που επέλεξα να ζήσω τόσα χρόνια». Είναι γλυκιά η ζωή λέει η γιαγιά μου στα 85 της και σκέφτομαι πόσο δίκιο έχει. Η ζωή όμως είναι και μία. Για όλους. Και για μένα που αγχώνομαι κάθε μέρα στη δουλειά και για εκείνον που παλεύει κάθε μέρα στις λάσπες σε μια υποβαθμισμένη χώρα του κόσμου. Μπορεί εγώ να νομίζω ότι όλα καταστράφηκαν και κάποιος να κάνει μια καινούργια αρχή. Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η ζωή είναι ένα δώρο. Χρησιμοποιήστε το όπως εσείς νομίζετε μιας και δεν διαθέτει στο κουτάκι οδηγίες χρήσης. Ίσως εκεί να κρύβεται και η ομορφιά του.

Συνέδριο για το νερό Την Τετάρτη 22 Ιουλίου στη Λαμία, στα γραφεία του Ομίλου Φίλων του Δάσους και ώρα 11 π.μ θα συνεδριάσει η οργανωτική επιτροπή του 21ου Συνεδρίου του ΠΑΝΔΟΙΚΟ. Το 21ο Συνέδριο θα γίνει στη Λαμία την 2 – 3 και 4 Οκτωβρίου 2009 με θέμα: «Το νερό ως κοινωνικό αγαθό» (επάρκεια, ποιότητα, οικονομικό, με πρόσβαση απ’ όλους ). Το Συνέδριο διοργανώνουν από κοινού οι οργανώσεις του ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Όμιλος Φίλων του Δάσους (έδρα Λαμία) και ΣΟΛΩΝ για τη σύνθεση και τον πολιτισμό (έδρα Μακρακώμη Φθιώτιδας σε συνεργασία, για μια ακόμη χρονιά με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ).

VOUTSINOS TRAVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ GENERAL TOURIST OFFICE

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ • ΝΤΟΥΜΠΑΙ • ΜΠΑΛΙ • ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ • ΙΤΑΛΙΑ • ΠΑΡΙΣΙ Και πολλοί άλλοι προορισμοί Εκδρομές οδικές – ακτοπλοϊκές με αναχωρήσεις από Βόλο Κρήτη – Πάρο – Σύρο – Μήλο – Άνδρο – Σαντορίνη – Πόρτο Χέλι – Ζάκυνθο Αεροπορικά και ακτοπλοϊκά πακέτα διακοπών Ρόδο – Κρήτη – Σαντορίνη- Κως

Εκδίδονται ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια

Επίσης γαμήλια ταξίδια Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 159 – 382 21 ΒΟΛΟΣ τηλ. 24210 28312 – fax: 24210 34408 – κιν.: 6936 500725

6

«Βαριά και ανθυγιεινά» Κυβερνητικά… μέτρα! Αρθρο του Θαν.Παπαδημόπουλου Προέδρου του Ε.Κ.Βόλου Η αιφνιδιαστική και ύπουλη προσπάθεια της Κυβέρνησης να προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι, στην ανατροπή του ισχύοντος καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών, δεν έπεσε ασφαλώς σαν κεραυνός εν αιθρία στους εργαζόμενους. Οι τελευταίοι, έχουν ήδη γευτεί έως τώρα ολέθριες, για τα εισοδήματά τους και το ασφαλιστικό μέλλον τους, κυβερνητικές πολιτικές και η πραξικοπηματική, τώρα, ανατροπή των ΒΑΕ απλώς έρχεται να επιβεβαιώσει μια αναμενόμενη συνέχιση των πολιτικών εξυπηρέτησης των αφεντικών και σύμπλευσης με τους Κροίσους. Νωπή, άλλωστε, είναι ακόμη η επιδειχθείσα κυβερνητική… ευαισθησία, να φορτώσει στις πλάτες των εργαζόμενων και των κοινωνικά ασθενέστερων την οικονομική κρίση και ύφεση που προκάλεσαν άλλοι, βρίσκοντας στο “πι και φι” και χαρίζοντας δεκάδες δις ευρώ στους Τραπεζίτες και βιομήχανους, εφαρμόζοντας, την ίδια στιγμή, μια πρωτόγνωρη σε ωμότητα εισοδηματική πολιτική λιτότητας και μια άγρια φοροεπιδρομή κατά δικαίων και… αδίκων! Τη φορά, ωστόσο, αυτή η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη βήμα πιο πέρα: αποτολμά να ανατρέψει και ακυρώσει θεμελιώδη και κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα χιλιάδων εργαζομένων, στις πιο επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, αγνοώντας και περιφρονώντας –ως συνηθίζεισυλλογικούς φορείς, επιστημονικές προτάσεις κλπ., επιλέγοντας με την εμμονή στη ψήφιση μιας τέτοιας αντικοινοβουλευτικής τροπολογίας, να ανοίξει νέα κοινωνικά μέτωπα και να συγκρουστεί άγρια με τα Συνδικάτα, που ασφαλώς και θεωρούν αιτία πολέμου αυτή της την κίνηση. Τα σημαίνει όμως στην πράξη αυτή η ενέργεια; Είναι φανερό ότι οι γενικόλογες κυβερνητικές προθέσεις για την τροποποίηση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων, μετά από απραξία πέντε ετών, χωρίς επεξεργασμένη και εμπεριστατωμένη πρόταση για το ζήτημα, έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στα Ταμεία οδηγώντας τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, κυρίως τους ασθενέστερους, σε κατάρρευση και τους ασφαλισμένους τους σε απόγνωση. Είναι ακόμη προφανές ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση για “μεταρρυθμίσεις”, αλλά ένα νέο πλουσιοπάροχο δώρο της κυβέρνησης προς τους εργοδότες, χάριν των οποίων καταργεί τα προσχήματα και θυσιάζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Αρκεί να σημειωθεί, πως αν εφαρμοσθούν τα νέα.. μέτρα, θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των ορίων ηλικίας και τη μείωση των συντάξεων εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων, την απώλεια σημαντικών ασφαλιστικών εισφορών για τα Ταμεία, ενώ θα οδηγήσουν αναπόφευκτα και σε απολύσεις παλαιών εργαζομένων που είναι ενταγμένοι σε αυτά. Επόμενο είναι, ότι στη βάρβαρη αυτή επιλογή οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα θα απαντήσουν, με το μόνο μέσο που διαθέτουν, τον αγώνα τους. Στην κυβέρνηση εναπομένει να αναλογισθεί τις σοβαρότατες συνέπειες των πρωτόγνωρων κοινωνικών αντιδράσεων που θα έρθουν και τις οποίες δυστυχώς δείχνει να μην τις αντιλαμβάνεται!

ΑΠΟΘΗΚΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Τα ελαστικά REGAL κατασκευάζονται από την DUNLOP RSA

155/70R13 RST220 45.50 165/70R13 RST220 45.50 175/70R13 RST220 48.00 --------------------------------------------------------------------------------165/70R14 MICH SAVER 65.00 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 185/60R14 TYFOON SPORT 57.00 6 Χ 14 185/R14 UNIROYAL 8PR 71.50 ΑΠΟ 600,00 ΕΥΡΩ 195/R14 REGAL 8PR 69.50 --------------------------------------------------------------------------------185/65R15 MICH SAVER 75,70 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 195/65R15 REGAL SPORT 62.12 7 X 15 195/70R15 REGAL 8PR 77.50 ΑΠΟ 680,00 ΕΥΡΩ 195/50R15 MICH EXALTO 73.35 ---------------------------------------------------------------------------------205/50R16 REGAL RD3100 88.00 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 205/55R16 MICH EXALTO 97.00 7 X 16 205/45R16 MICH EXALTO 130.00 ΑΠΟ 980,00 ΕΥΡΩ 225/55R16 DUNLOP9000 130.00 --------------------------------------------------------------------------------------205/40R17 REGAL RACER 100.00 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 215/45R17 MICH EXALTO 170.00 205/50R17 METEOR SPORT 100.00 7 X 17 225/45R17 MICH EXALTO 145.00 ΑΠΟ 960,00 ΕΥΡΩ 225/45R17 REGAL RACER 110.00 235/45R17 REGAL RACER 125.00 235/45R17 MICH SPORT 160.00 ----------------------------------------------------------------------------------------------225/40R18 REGAL RACER 130.00 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 8 X 18 ΑΠΟ 1240,00 ΕΥΡΩ

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται Φπα 19% η τοποθέτηση και η ζυγοστάθμιση.

AUTO MANOS ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΟΥΡΤΗΣ Λαρίσης 223 Βόλος Τηλ.Fax 2421060214 Κιν. 6946969944


07:07 21/7/2009 10:02 μμ Page 1

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

παρασκήνιο

[Η ΣΦΗΚΑ] Μεγάλη ημέρα σήμερα για το Νομαρχιακό Συμβούλιο το οποίο καλείται να εγκρίνει ή όχι την περιβαλλοντική μελέτη της μεγαλύτερης τουριστικής μονάδας της Μαγνησίας, στις Νηες Σούρπης. Μια μονάδα που θα δώσει ώθηση στον τουρισμό, εργασία σε εκατοντάδες εργαζόμενους, θα φέρει ανάπτυξη και πλούτο στην περιοχή. Αυτά είναι τα θετικά στοιχεία, υπάρχουν όμως και τα αρνητικά που έχουν σχέση με περιβαλλοντικά θέματα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι μελετητές της περιβαλλοντικής μελέτης, χρησιμοποίησαν τις πλέον σύγχρονες, τελειότερες μεθόδους προστασίας του περιβάλλοντος, υπάρχουν όμως ορισμένες σκιές που πρέπει να διαλευκανθούν και να απαντηθούν. Σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία κάνουν θαύματα και δεν πιστεύουμε ότι η επενδύτρια εταιρία θα επεδίωκε την υποβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου της. Αν λοιπόν μέσα σε πνεύμα συνεργασίας συζητηθούν όλες οι ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί, πιστεύω ότι θα βρεθεί η λύση ώστε να προχωρήσει η επένδυση. Στη σημερινή συζήτηση δεν χρειάζονται φωνές και επιβολή από-

ψεων. Αντίθετα η έκφραση επιχειρημάτων θα προσδώσουν κύρος στο διάλογο. Στη δημοκρατία υποστηρίζουμε όλοι ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα και σ’ ένα τόσο μεγάλο θέμα για την περιοχή την ευθύνη την έχει η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου η οποία καλείται να πάρει στους ώμους της την ευθύνη. Δυο είναι τα ζητήματα τα οποία πρέπει η Νομαρχιακή αρχή να έχει στο μυαλό της, το περιβάλλον και την επένδυση. Αναλύουμε όλες τις παραμέτρους για να μην το επιβαρύνουμε πολύ και σκεφτόμαστε την ανάπτυξη. Άλλωστε αυτά που υποστηρίζουμε για την πράσινη ανάπτυξη είναι όσα κατά καιρούς υποστήριξε ο Νομάρχης Απόστολος Παπατόλιας, στον οποίο έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, ότι θα προσπαθήσει το καλύτερο για την περιοχή και τους κατοίκους. Ρολόι δουλεύουν στο Δήμο Βόλου. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε το αεροπλάνο από τη Γεωργία με τον Δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους, δημοσιογράφους, αρχαιολόγους και περίμεναν να έρθει το λεωφορείο που έπρεπε να είχε ενοικιαστεί από τον Δήμο για να επιβιβάσει όλο αυτό τον κόσμο με προορισμό το Βόλο. Το λεωφορείο όμως δεν είχε «κλεισθεί» και έτσι έτρεχαν την τελευ-

Σχολιάζει ο Γιώργος Καρεκλίδης

ταία στιγμή να βρουν πούλμαν να φύγουν. Όσοι πήγαν στην Γεωργία δεν θα φάνε για κανένα μήνα τυρί. Όλα τα φαγητά τους έχουν απαραίτητα το τυράκι τους διότι έχουν και πολλές αγελάδες. Αρκετοί πάντως δεν το ευχαριστήθηκαν το ταξίδι τους διότι δεν προλάβαιναν να πηγαίνουν συνεχώς εκεί που πηγαίνει και ο βασιλιάς μόνος του. Το νερό έφταιξε ή αυτά που έφαγαν; Το σίγουρο είναι ότι το ταξίδι αυτό θα τους μείνει αξέχαστο. Οι Αργοναύτες σήμερα θα έλθουν στο Βόλο μιας και έμειναν στη Γεωργία για να ξεκουραστούν λίγο, αλλά και να φορτωθεί η Αργώ στο πλοίο του γυρισμού. Μπράβο στο Γιάννη Γερόπουλο που πήρε το ποδήλατο του και ξεκίνησε από το Βόλο για να φτάσει από στεριάς στην Κολχίδα. Μια εμπειρία που θα την θυμάται σε όλη του τη ζωή και κυρίως την φιλοξενία των Τούρκων. Αδικήσαμε το ΣΥΡΙΖΑ χθες στην 2η σελίδα. Πάνω από το άρθρο της εφημερίδας που καυτηρίαζε πάρα πολλά θέματα υπήρχε φωτογραφία του Αλ. Αλαβάνου. Κάποιοι άλλοι έπρεπε να ήταν εκεί από την Βουλή των Ελλήνων.

Καθαρισμό νησίδων στην εθνική οδό ζητά η ΝΑΜ από τη ΔΕΣΕ Καθαρισμό των νησίδων στην εθνική οδό Βόλου Λάρισας, από την έξοδο του Βόλου ως το ΠΕΒ, ζητά το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας από την ΔΕΣΕ. Όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή, στις νησίδες που διέρχονται την εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, σε μήκος περίπου 10 χλμ., από την έξοδο της πόλης του Βόλου μέχρι το στρατόπεδο του ΠΕΒ, παρατηρείται, την περίοδο αυτή,

πυκνή βλάστηση και ψηλά χόρτα. Πέρα από την αισθητική υποβάθμιση που προκαλείται από την εικόνα αυτή, υπάρχει κίνδυνος και για τους διερχόμενους οδηγούς, όπως μας επισημαίνουν, διατυπώνοντας τα παράπονά τους, συμπολίτες μας που κινούνται, σε καθημερινή βάση, στο συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου. Τις προηγούμενες μέρες, μάλιστα, λόγω έντονων ανέμων, ποσότητες

χόρτων ξεριζώθηκαν και υπήρξε κίνδυνος ατυχημάτων σε διερχόμενα αυτοκίνητα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο άμεσος καθαρισμός των νησίδων επιβάλλεται για λόγους καθαριότητας και ευπρέπειας του οδικού δικτύου, κυρίως, όμως, για λόγους ασφάλειας των διερχόμενων οδηγών, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, αναφέρει προς την ΔΕΣΕ ο εντεταλμένος νομαρχιακός σύμ-

βουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Χαράλαμπος Τσαμπάζης.

7

Συνάντηση του Νομάρχη με το Σ.Σ. Αγ. Παρασκευής

Καμία παρέμβαση της ΝΑΜ για την πολεοδομική μελέτη Συναντήθηκε χθες ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας και ο αντινομάρχης κ. Ηλίας Ξηρακιάς με την Πρόεδρο του Συνοικιακού Συμβουλίου της Αγίας Παρασκευής κα Καίτη Μακρή και τους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, μετά από δική τους πρωτοβουλία, προκειμένου να εκφράσουν στο Νομάρχη μετά την πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αγία Παρασκευή, την αντίθεσή τους στη συνέχιση της Μελέτης Πράξεως Εφαρμογής της Πολεοδομικής Μελέτης της συνοικίας. Ο Νομάρχης αφού άκουσε τις παρατηρήσεις των εκπροσώπων της συντονιστικής επιτροπής και των νομικών τους συμβούλων, σχετικά με την πολεοδομική μελέτη, τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου είναι το όργανο που έχει την κύρια αρμοδιότητα και την ευθύνη για την προώθηση και την υλοποίηση του πολεοδομικού σχεδιασμού της περιοχής της Αγίας Παρασκευής. Για το λόγο αυτό συμπλήρωσε, ότι αναμένει την ολοκλήρωση αφενός μεν της κοινωνικής διαβούλευσης, η οποία έχει ξεκινήσει με τους εκπροσώπους των κατοίκων της περιοχής μετά την πρόσφατη συγκέντρωση τους στη συνοικία και αφετέρου τη λήψη σχετικής απόφασης σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως έχουν δεσμευθεί οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής στη συγκέντρωση αυτή, στην οποία παραβρέθηκε κατ’ εντολήν του και ο αρμόδιος αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς. Ο Νομάρχης επεσήμανε ότι η Αγία Παρασκευή, ως εν δυνάμει παραδοσιακός οικισμός, πρέπει να τύχει των σχετικών ρυθμίσεων πολεοδόμησης, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία από την πολεοδόμηση της Αγριάς, η οποία έγινε με το άρθρο 13 του Ν. 1337 και ειδικές ρυθμίσεις και εξαιρέσεις. Τέλος, επεσήμανε στην πρόεδρο του Συνοικιακού Συμβουλίου και στους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής, ότι από την πλευρά της Νομαρχίας στο παρόν διοικητικό στάδιο, δεν υπάρχει καμία απολύτως δυνατότητα παρέμβασης. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο στο τελικό στάδιο της έγκρισης της πράξης εφαρμογής και της μετεγγραφής της στο Υποθηκοφυλακείο.

Οι Δήμοι Βόλου και Ν. Ιωνίας αναλαμβάνουν την ανακύκλωση Την αποκομιδή των ειδών ανακύκλωσης θα αναλάβουν μετά τις 8 Σεπτεμβρίου 2009 οι Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων Βόλου και Νέας Ιωνίας. Αυτό έκανε γνωστό χθες ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων κ. Γιάννης Κουρτίνας, καθώς όπως είπε τόσο ο ΦΟΔΣΑ όσο και οι δύο Δήμοι δεν θα προχωρήσουν στην υπογραφή νέας σύμβασης με εργολάβο για το θέμα της αποκομιδής των ειδών ανακύκλωσης, μετά την παραπάνω ημερομηνία. Χθες το πρωί ο κ. Κουρτίνας συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Στέλιο Λημνιό είχε συνάντηση στην Αθήνα με το γενικό διευθυντή της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης κ. Ι. Ραζή και το διευθυντή δημοσίων σχέσεων της Εταιρίας κ. Αλεξ. Σκουρτέλη, τους οποίους ενημέρωσαν σχετικά γι’ αυτό το θέμα. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ανέφερε ότι τα διευθυντικά στελέχη της ΕΕΑΑ δεν έφεραν αντιρρήσεις για την παραπάνω προοπτική και αυτό για να μην υπάρξουν απρόβλεπτες αντιδράσεις στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης που ήδη στην περιοχή του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου βρίσκεται σε εξέλιξη.


08:Layout 1 21/7/2009 10:14 μμ Page 1

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

τοπικά

Από την Αργώ και τους Αργοναύτες στη Μαύρη Θάλασσα

Ειρηνική απόβαση σε μια ταραγμένη Δημοκρατία ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ειρηνική απόβαση σε μια ταραγμένη περιοχή έκαναν η Αργώ και οι Αργοναύτες τις προηγούμενες μέρες, με αποστολή που οργάνωσαν η Βουλή και τα υπουργεία Πολιτισμού και Εξωτερικών. Με την άφιξη της Αργούς στο Πότι, την Κυριακή, ολοκληρώθηκε η «αργοναυτική εκστρατεία» της Ελλάδας, στη Γεωργία. Με θερμά χειροκροτήματα, δεκάδες κάτοικοι του Πότι, υποδέχτηκαν την Αργώ, 3.500 χρόνια μετά, διοργανώνοντας μία ζεστή υποδοχή, ενώ από τους χαιρετισμούς που ακολούθησαν, δεν έλειψαν και οι πολιτικές αναφορές στην προσπάθεια της Γεωργίας να ενταχθεί στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Η Ελληνική αποστολή, μετέφερε το μήνυμα της ειρήνης και της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, κάτι που αποδέχτηκαν με ενθουσιασμό οι πολιτικές δυνάμεις της Γεωργίας και οι άνθρωποι που έλαβαν μέρος στην υποδοχή. Πάντως, παράλληλα

με την Αργώ, στη Μαύρη Θάλασσα βρισκόταν και ένα καταδρομικό πολεμικό σκάφος του 6ου Αμερικανικού Στόλου, σε μια προσπάθεια παρουσίας στην περιοχή, καθώς η Γεωργία αποτελεί στρατηγικό σημείο για τους Αμερικανούς που ζητούν ένταξη στο ΝΑΤΟ και με την ελπίδα να μπορέσουν να εγκαταστήσουν πυραύλους μεσαίου βεληνικούς, που θα μπορούν να πλήξουν τη Ρωσία… Στην προοπτική αυτή αντιδρούν οι Ρώσοι και ίσως η επέμβαση στη Νότια Οσετία πέρυσι,ήταν απλά ένα μήνυμα…Στο γεγονός

αναφέρθηκε και ο Γεωργιανός Πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι, δηλώνοντας ότι «Για μας η είσοδος ενός ξύλινου πλοίου είναι πολύ πιο κοντά μας συναισθηματικά και πνευματικά, από ένα στρατιωτικό όχημα που μεταφέρει βόμβες», αν και στη διπλωματική σκακιέρα γίνονται άλλες κινήσεις.Η Γεωργία κατελήφθη από τους Ρώσους κατά τον 17ο αιώνα, στην εισβολή του Καυκάσου και το 1918, κατά τη Ρωσική επανάσταση, απέκτησε ξανά την ανεξαρτησία της, αλλά αποδυναμώθηκε μετά από ένα

πόλεμο με τους Αρμένιους, κάτι που οδήγησε σε εμπλοκή της Αγγλίας. Το 1921 κατελήφθη από τους Ρώσους ξανά, οι οποίοι, αφού απέσπασαν την Αζαρία από τους Οθωμανούς, ενέταξαν τη χώρα στην Υπερκαυκασία, μαζί με τις όμορες χώρες της Αρμενίας και του Αζερμαπαϊτζάν. Στο Γκόρι της Γεωργίας γεννήθηκε το 1878 ο μετέπειτα ηγέτης της ΕΣΣΔ Ιωσήφ Στάλιν.Το 1991 η Γεωργία αποσχίσθηκε από την ΕΣΣΔ. Αμέσως ενεπλάκη σε πολέμους με τις περιοχές της Νότιας

Οσετίας, της Αμπχαζίας και της Αζαρίας (όπου βρίσκεται το Μπατούμι), οι οποίες, αν και διοικητικά εντός τους Γεωργιανού Κράτους, δεν επιθυμούσαν να παραμείνουν εντός αυτού. Οι πόλεμοι αυτοί πάγωσαν, με τις τρεις περιοχές να ανακηρύσσονται αυτόνομες. Από τις περιοχές αυτές έφυγαν χιλιάδες πρόσφυγες. Το 2003 η χώρα μπαίνει σε φιλοδυτική τροχιά, με την εκλογή του Προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι. Η Μόσχα όμως, αμφισβήτησε το αποτέλεσμα των εκλογών. Ακολουθεί περίοδος οικονο- μικής άνθησης. Το επόμενο έτος, με πραξικόπημα οργανωμένο από τον Γεωργιανό Πρόεδρο, η Αζαρία γυρνά στην Γεωργία με τη μορφή αυτόνομης περιοχής. Το 2007 ξεσπά κρίση στη Νότια Οσετία, η οποία οδηγεί στην επανάκτηση από τους Γεωργιανούς αρκετών Οσετικών Χωριών. Το 2008 στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι οι Γεωργιανοί ζητούν ένταξη στον οργανισμό μαζί με την

Ουκρανία, κάτι που απορρίπτεται από τα Κράτη της Παλαιάς Ευρώπης. Τη 8η Αυγούστου του 2008 γεωργιανά στρατεύματα εισέβαλαν στη Νότια Οσετία, με σκοπό την ανατροπή της de facto κυβέρνησης και επανένταξη της περιοχής στην Γεωργία. Με πρόφαση την δολοφονία στρατιωτών της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης που σταθμεύει στην περιοχή, η Μόσχα κατηγόρησε τη Γεωργία για γενοκτονία και στη συνέχεια εισέβαλε στη Νότια Οσετία και κατόπιν και σε τμήμα των εδαφών της υπόλοιπης Γεωργίας. Οι συγκρούσεις που ακολούθησαν, και οι βομβαρδισμοί από πλευράς Ρώσων, οδήγησε στην καταστροφή του γεωργιανού στρατού και τον εξαναγκασμό της Κυβέρνησης σε παράδοση. Ακολούθησε ανασύνταξη των Ρώσων στις θέσεις που κατείχαν πριν το 1999. Η επέμβαση στη Γεωργία έγινε αφορμή για κλιμάκωση στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ και διχασμό στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Θερμή υποδοχή της Αργούς στο Πότι Εντυπωσιακή είσοδο στο λιμάνι του Πότι, έκανε η Αργώ. Δεκάδες κάτοικοι και η πολιτική ηγεσία της περιοχής,

είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, στο χώρο όπου θα γινόταν η υποδοχή, μπροστά

VOLOS TOURS ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΤΗΝΟ – ΜΥΚΟΝΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 8-10 &22-24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 19-21 Στις παραπάνω ημερομηνίες το πούλμαν μαζί στο νησί ΔΩΡΕΑΝ Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΥΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ 28/8-2/9 Ξενοδοχείο με ημιδιατροφή Από 280€ το άτομο Με ημερήσιο καράβι Minoan Lines 5,5 ώρες Συμμετοχή και με δελτία κοινωνικού τουρισμού – ΟΓΑ ΑΙΓΙΝΑ 5-6/9 Ξενοδοχείο με πρωινό 80€ το άτομο ΠΡΕΒΕΖΑ – ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ – ΠΑΡΓΑ – ΠΑΞΟΙ – ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΩΝΤΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 7-12/9

Ξενοδοχείο με ημιδιατροφή ΠΡΟΣΦΟΡΑ από 170€ Συμμετοχή και με δελτία κοινωνικού τουρισμού – ΕΟΤ – ΟΓΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ – ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ – ΝΑΥΠΛΙΟ 26-27/9 Ξενοδοχείο με πρωινό 80€ το άτομο

Πληροφορίες – Προγράμματα Π. Μελά 53 Τηλ. 24210 22033, 24210 22465 Τηλ. – Fax. 24210 30867

από την Ιστιοπλοϊκή Λέσχη της πόλης, προσμένοντας τους νέους Αργοναύτες, που μετέφεραν το μήνυμα της συναδέλφωσης και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Η Αργώ έκανε την εμφάνισή της, συνοδευόμενη από ένα ρυμουλκό σκάφος που δημιούργησε δύο πίδακες νερού προς τιμήν του ιστορικού σκάφους. Οι κωπηλάτες, υπό τις εντολές του καπετάνιου τους, έκαναν το γύρο του λιμανιού, υπό το βλέμμα ενός μεγάλου αγάλματος γυναίκας που βγαίνει από ένα κοχύλι και κρατά την Αργώ. Το πλήρωμα, έγινε δεκτό με χειροκροτήματα από τους κατοίκους, ενώ το δώρο των κωπηλατών στο Πότι, ήταν ένα ομοίωμα μίας αρχαίας πέτρινης άγκυρας, με χαραγμένο επάνω της το σύμβολο της Αργούς. Επίσης, στον δήμαρχο της πόλης, παραδόθηκε και η σημαία που κυμάτιζε πάνω στο πλοίο, την ώρα που έμπαινε στο λιμάνι. Επίσης, το πλήρωμα, με την οικονομική

στήριξη της Βουλής, εξέδωσε και δώρισε στο Μουσείο της πόλης την πρώτη και μοναδική συλλογή πινάκων από το περσινό, πειραματικό ταξίδι της Αργούς. Την άφιξη του πλοίου, καλωσόρισαν τόσο η ελληνική αντιπροσωπεία, όσο και οι εκπρόσωποι της Γεωργιανής πλευράς, ενώ ακολούθησε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, που μεταξύ άλλων περιελάμβανε τα εγκαίνια έκθεσης με το θέμα την Αργοναυτική εκστρατεία και εκδηλώσεις με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της Γεωργίας, προς τιμήν των Ελλήνων. Ο καπετάνιος της Αργούς Απόστολος Κούρτης, στον σύντομο χαιρετισμό του, επανέλαβε πως χρειάστηκαν μεγάλος κόπος και πολλές προσπάθειες και από τις δύο χώρες για να οργανωθεί ένα τέτοιο μεγάλο ταξίδι, ενώ αναφέρθηκε και στο ιστορικό κατασκευής του πλοίου και το περσινό της πειραματικό ταξίδι στην Αδριατική, που απέδειξε το αξιόπλοο του καραβιού.

ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗ Ν. ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΙΚΗ – ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Διεύθυνση : Ιωλκού (Ελ. Βενιζέλου) 17, 1ος όροφος Τηλέφωνο : 24210 35836, Κινητό: 6973487523

8

Τα εύσημα στον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Ελληνικής κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γεωργίας - Ελλάδας Γιώργο Σούρλα, που είχε και την πρωτοβουλία πραγματοποίησης και οργάνωσης του ταξιδιού, απέδωσε ο κ. Φώτης Τσιτλίδης, πρόεδρος της ελληνικής διασποράς της Γεωργίας. Ο κ. Τσιτλίδης είπε χαρακτηριστικά πως «το ταξίδι ανήκει στον κ. Σούρλα» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρωτοβουλία αυτή θα βελτιώσει τις σχέσεις των δύο χωρών. Ο κ. Γ. Σούρλας ανέφερε ότι

η Αργώ αποτελεί το σύμβολο υπέρβασης των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων της τόλμης, της ανδρείας, της θέλησης των Ελλήνων να γνωρίσουν και άλλους λαούς, και πως το ταξίδι εκείνο, μετατράπηκε σε μύθο, που όμως περιέχει και την ιστορική του διάσταση, όπως αποδεικνύουν τελικά οι επιστημονικές έρευνες. Την πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Βουλής, εξήρε στην συνέχεια και ο δήμαρχος Βόλου, που μεταξύ άλλων, έκανε απολογισμό του περσινού ταξιδιού της Αργούς.

ΑΣΤΕΡΗΣ ΤΡΑΒΕΛ Και για το φετινό καλοκαίρι υπάρχουν πολλοί προορισμοί για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο αεροπορικώς και οδικώς. ΕΛΛΑΔΑ Όλες οι αναχωρήσεις από Βόλο Για Κυκλάδες – Ιόνια νησιά – Μυτιλήνη Αεροπορικά πακέτα για Ελλάδα – Fly & Drive με αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Αθήνα Οδικές εκδρομές εξωτερικού με αρκετές αναχωρήσεις από Βόλο : Κωνσταντινούπολη 15/7, 29/7, 12/8, 26/8 Καππαδοκία 24/8 11 ημ. Δαλματικές ακτές 23/7 9 ημ. Σόφια – Βουκουρέστι – Σιναία 6ημ. 15/7 & 17/8 Τήνος συνεχείς αναχωρήσεις κάθε Παρασκευή Εκδρομές με Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού Αεροπορικές εκδρομές με αναχωρήσεις από Βόλο Για αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης 25/7, 8/8, 15/8 Για Παρίσι – Παρίσι Disney – Βαρκελώνη Βαρκελώνη – Κυανή Ακτή – Κλασσική Ισπανία Εξωτικοί προορισμοί - Γαμήλια πακέτα – Club – Κρουαζιέρες Ελλάδα και για όλο τον κόσμο Συνεργασία με όλα τα πρακτορεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης Αντωνοπούλου 37, Βόλος Τηλ. 24210 25243


09:Layout 1 21/7/2009 10:16 μμ Page 1

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

τοπικά

Η άλλη όψη του ταξιδιού στη Γεωργία Σ

αν μια χώρα στην οποία ο χρόνος σταμάτησε στη δεκαετία του ’60 μοιάζει η Γεωργία στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, με κυρίαρχο στοιχείο τη φτώχεια των ανθρώπων και τη γενικότερη προσπάθεια ανοικοδόμησης. Οι πρώτες εικόνες δείχνουν πολύ προσεγμένα πάρκα και γενικά πολύ πράσινο και διάφορους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, αλλά την εμφάνιση των αντιαισθητικών εργατικών κατοικιών (τύπου Σοβιέτ) εμφανή σε διάφορα σημεία του Μπατούμι, ακόμη και δίπλα σε κτίρια - αρχιτεκτονικά κοσμήματα! Οι δρόμοι σκαμμένοι, παντού συνεργεία που κάνουν έργα, αλλά οι ρυθμοί χαλαροί και ο τρόπος εργασίας επηρεασμένος από το πρόσφατο παρελθόν, που η Γεωργία ανήκε ακόμη στη Σοβιετική Ένωση (πέντε επιθεωρούν με τα χέρια στις τσέπες και δύο δουλεύουν)! Η χώρα φαίνεται ότι θα αλλάξει πρόσωπο, αλλά αυτό θ’ αργήσει να γίνει. Από την άλλη, παντού πολυτελή αυτοκίνητα (ο νεοπλουτισμός στο αποκορύφωμά του), έστω και αν η πλειοψηφία των ανθρώπων μένει σε κτίρια - τρώγλες έτοιμα να καταρρεύσουν. Στον αντίποδα, το υπέροχο φυσικό περιβάλλον, πάρκα και πλατείες προσεγμένα όσο τίποτα άλλο, λουλούδια και βλάστηση που δεν συναντάς σε πολλές χώρες της Ευρώπης, κάνουν τον επισκέπτη να ηρεμήσει κάνοντας έναν περίπατο κυρίως στο παραλιακό μέτωπο, όπου δεν υπάρχει άναρχη δόμηση, όπως στην Ελλάδα. Η παρουσία της Αστυνομίας έντονη, όπως και άλλων ένστολων, παντού φάροι των περιπολικών αναμμένοι και φωνές από τα μεγάφωνα, κυ-

ρίως σε απρόσεκτους οδηγούς. Οι Γεωργιανοί είναι κακοί οδηγοί, αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες σε μικρές αποστάσεις και μόνιμα βλέπει κάποιος αυτοκίνητα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, προσπερνώντας τους πιο αργούς… Η Ελληνική αποστολή επισήμων και δημοσιογράφων, που αποτελούνταν από τρία λεωφορειάκια, το αυτοκίνητο που βρισκόταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής και αυτοκίνητο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γεωργία, πάντα συνοδευόταν από περιπολικά της αστυνομίας στην αρχή και στο τέλος της πομπής. Μάλιστα, στο «πλευρό» των δημοσιογράφων, που διανυκτέρευσαν σε άλλο ξενοδοχείο απ’ αυτό των επισήμων, υπήρχε πάντα συ-

τούμι, της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Πολλοί εκκλησιαζόμενοι ήταν και Ελληνικής καταγωγής, ενώ οι Γεωργιανοί είναι Παλαιοημερολογίτες και οι γυναίκες φορούν μαντίλι στο κεφάλι, ενώ το κάπνισμα απαγορεύεται ακόμη και στο προαύλιο του μοναστηριού (τη στιγμή που στη Γεωργία μπορεί να καπνίσει κανείς όποτε και όπου θέλει). Οι δε μοναχές έμεναν σε ένα παλιό ετοιμόρροπο ξενοδοχείο, κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Το βράδυ του Σαββάτου είχε προηγηθεί επίσημη δεξίωση που παρέθεσε στην Ελληνική αποστολή ο πρόεδρος της Βουλής της Γεωργίας, στην ταράτσα ενός καινούργιου και πολυτελούς ξενοδοχείου, στην περιοχή Κομπουλέτι, που βρίσκεται μεταξύ Μπατούμι και Πότι. Μάλιστα, οι Έλληνες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανά κλασσική μουσική, υπό τον ήχο των κυμάτων της Μαύρης Θάλασσας, σε μια δροσερή βραδιά. Το Πότι, όπου οι Ρώσοι είχαν βομβαρδίσει στόχους Γεωρ-

νοδός, προφανώς αστυνομικός, για την εξυπηρέτησή τους και ποτέ όμως δεν βγήκε εκτός προγράμματος (που ήταν ιδιαίτερα φορτωμένο). Στην υποδοχή της Αργούς το απόγευμα της Παρασκευής στο Μπατούμι, παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίος έδωσε το παρών και στο γεύμα που παρατέθηκε το ίδιο βράδυ προς τιμήν των Αργοναυτών. Μάλιστα έδειξε εντυπωσιασμένος, όταν η ορχήστρα άρχισε να παίζει σε ρυθμούς Ζορμπά και οι Αργοναύτες χόρεψαν σε απόσταση μερικών μέτρων από το τραπέζι των επισήμων. Το πρωί της Κυριακής η Ελληνική αποστολή επισκέφθηκε ένα Ορθόδοξο μοναστήρι σε ένα χωριό έξω από το Μπα-

Ο άθλος ενός Βολιώτη που πήγε στην Κολχίδα με το ποδήλατο

Και ποδηλατική εκστρατεία στην Κολχίδα! Μπορεί οι Αργοναύτες να έγραψαν ιστορία, επαναλαμβάνοντας τον μύθο 3.500 χρόνια μετά, ωστόσο ένας Βολιώτης, έγραψε τη δική του ιστορία, κάνοντας ποδηλατική εκστρατεία στην πατρίδα της Μήδειας, αφού διένυσε 2.700 χλμ! Πρόκειται για τον Γιάννη Γερόπουλο, μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, τον οποίο συναντήσαμε στο λιμάνι του Πότι, δεύτερο σταθμό της Αργούς, μετά το Μπατούμι της Γεωργίας και ο οποίος σκοπεύει να μείνει λίγο καιρό στην περιοχή του Καυκάσου και θα επιστρέψει με αεροπλάνο. Ο Βολιώτης ενθουσιάστηκε από τη φύση στα παράλια του Καυκάσου και την πολιτιστική διάσταση της διαδρομής, ενώ οι Αργοναύτες ξαφνιάστηκαν όταν τον είδαν, ένα βράδυ Τετάρτης που έβρεχε στο ξενοδοχείο που έμεναν! Από παλιά είχα όνειρο, δήλωσε, αν ποτέ γίνει το ταξίδι της Αργούς στην Κολχίδα, να έρθω κι εγώ μαζί της. Όταν έγινε σαφές ότι δεν θα ερχόταν, πριν από 1,5 χρόνο, με το κουπί στην Κολχίδα, κατέστρωσα ένα σχέδιο να ‘ρθω με τη δική μου δύναμη, αλλά με ποδήλατο. Το προγραμμάτισα και περίμενα τη στιγμή να’ ρθει το πλοίο στην Κολχίδα, για να

το ακολουθήσω κι εγώ, επισήμανε ο Γιάννης Γερόπουλος. Ο ποδηλάτης ξεκίνησε από το Βόλο 19 Ιουνίου στις 8 το πρωί και έφτασα στο Μπατούμι, μετά από 27 μέρες, διανύοντας 2.700 χλμ. Ακολούθησε το δρομολόγιο Βόλος - Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη - σύνορα, που διήρκεσε έξι μέρες και άλλες 21 μέρες εντός της Τουρκίας. Ακολούθησε το δρομολόγιο μέχρι Κωνσταντινούπολη, έκανε δύο μέρες να περάσω την πόλη και από κει βγήκε στα παράλια του Εύξεινου Πόντου. Διένυε περίπου

100 χλμ. ημερησίως και βρισκόταν για οκτώ ώρες κάθε μέρα πάνω στη σέλα. Μετά την Ποντοηράκλεια, στο Ζόμπουλταγκ, ανέφερε, έκανε παράκαμψη για να επισκεφθεί τον τόπο καταγωγής της γιαγιάς του (που έφυγε το 1922 με τους άλλους Έλληνες της περιοχής), στην περιοχή της Παφλαγονίας, μετά πήγε στην Ιωνόπολη (Ινέμπολου) στα παράλια του Ευξείνου και, όλο παράλια, βγήκε μέχρι την Κολχίδα. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντός της Τουρκίας ήταν οι δρόμοι, που είναι κακοί και οι οδηγοί που είναι χειρότεροι από τους Έλληνες. Τρεις φορές κινδύνεψα και χρειάστηκε να βγω από τον δρόμο για να μη με παρασύρουν», ανέφερε ο κ. Γερόπουλος. Στην Τουρκία του προξένησε μεγάλη εντύπωση η φιλικότητα των ανθρώπων και η φιλοξενία τους, όταν έλεγε ότι ήταν Έλληνας. Σύμφωνα με τον κ. Γερόπουλο, το φυσικό στρες ήταν μεγάλο, γιατί έπρεπε σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να φτάσω στο Μπατούμι μαζί με την Αργώ, κάτι που τελικά έγινε. Τα δύο πράγματα που δήλωσε ότι του έμειναν από το ταξίδι ήταν η καταπληκτική φύση (στα παράλια του Ευξείνου

υπάρχει πλούσια βλάστηση με δάση) και η πολιτιστική διάσταση της διαδρομής, σε ιστορικά σημεία που έχουν σημασία για τους Έλληνες, που αφορούν τον μύθο του Ιάσονα (Ιασώνειο άκρο, η εκκλησία του Ιάσονα που χτίστηκε πάνω σε αρχαίο ναό που είχαν χτίσει ο Ιάσων και η Μήδεια), η Ιάς νήσος, έξω από την Κερασούντα (όπου οι Αργοναύτες δέχτηκαν την επίθεση από τις στυμφαλίδες όρνιθες). Ακόμη σημαντικά θεωρεί τα Μουσεία της Σαμσούντας και της Κερασούντας, αλλά και τη Σαφράπολη, που είναι χώρος πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. «Οι Αργοναύτες, με είδαν ξαφνικά, την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στις 20.17 ένα βράδυ που έβρεχε, ξαφνικά στο ξενοδοχείο που έμεναν και κάποιοι που με αναγνώρισαν δοκίμασαν μεγάλη έκπληξη, γιατί κανείς δεν γνώρισε ότι θα έρθω στη Γεωργία. Με φιλοξένησαν στο ξενοδοχείο, ευχαριστώ και τον καπετάνιο Απ. Κούρτη που ήταν φιλόξενος και φιλικός», τόνισε ο κ. Γερόπουλος. Ο συμπολίτης μας πιστεύει ότι όταν γυρίσει πίσω, οι Βολιώτες πρέπει να ενημερωθούν για το φωτογραφικό υλικό που έχει συλλέξει, γιατί αξίζει τον κόπο να δει κανείς από κοντά ένα τέτοιο ταξίδι.

9

γιανών στο λιμάνι, δείχνει να είναι πιο φτωχό από το Μπατούμι, αν και οι δρόμοι του είναι σε καλύτερη κατάσταση. Η υποδοχή της Αργούς εδώ έγινε με μεγαλύτερη επισημότητα και θέαμα, καθώς υπήρχε ένα ρυμουλκό σκάφος υποδέχτηκε τους Αργοναύτες με πίδακες νερού στον αέρα, σ’ όλη τη διάρκεια της τελετής. Στη Ναυτική Λέσχη του Πότι εγκαινιάστηκε έκθεση με θέμα την Αργοναυτική Εκστρατεία και ακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις με τοπικά τραγούδια (ύμνοι και εμβατήρια που βασίζονται στη φωνή υψίφωνων καλλιτεχνών με την τοπική ενδυμασία, που είναι μαύρη στολή, μπότες μαχαίρια και σφαίρες στο γιλέκο) και διάφορα τοπικά χορευτικά δρώμενα από νεαρά μέλη συγκροτημάτων της περιοχής. Οι δημοσιογράφοι στο Πότι δείπνησαν μαζί με τους Αργοναύτες, σε αίθουσα με μουσική και χορό εκ μέρους των Ελλήνων. Μάλιστα σε κεντρικό σημείο της αίθουσας υπήρχαν δύο ψημένα αρνιά

ντυμένα νύφη και γαμπρός. Κάποια στιγμή, ο υπεύθυνος της εκδήλωσης είπε στους Αγροναύτες ότι έπρεπε να φάνε τον γαμπρό ή να τον πάρουν μαζί τους, για να μην παντρευτεί τη νύφη! Τελικά, ο γαμπρός έγινε ένας νόστιμος μεζές για τους Έλληνες… Οι Γεωργιανοί θυμούνται τον μύθο της Μήδειας και του Ιάνοσα και της Μήδειας και στο Μπατούμι έχουν αναρτήσει ένα πολύ μεγάλο άγαλμα της Μήδειας, που κρατάει το χρυσόμαλλο δέρας και στη βάση του απεικονίζει την Αργώ. Πάντως, συμπαθούν τους Έλληνες και θέλουν συνεργασία και εμπορικές σχέσεις μαζί τους, όπως γινόταν και στην Αρχαιότητα. Τέλος, όσον αφορά στην κουζίνα τους, χρησιμοποιούν πολύ το τυρί (καθώς υπάρχουν πολλές αγελάδες που κυκλοφορούν ελεύθερα ακόμη και στην εθνική οδό) και άνιθο, με αποτέλεσμα όλα τα φαγητά τους να μοιάζουν σε γεύση. Σε όλα τα γεύματα υπήρχαν πάρα πολλά ορεκτικά, ψωμιά με ζύμη και γεμισμένα με τυρί, οπωσδήποτε μανιτάρια, ρώσικη σαλάτα αλλά χωρίς μαγιονέζα, κοτόπουλο και ψάρι, που έμοιαζε με μπακαλιαράκι, τηγανητά. Ακόμη, το κρέας που σερβιριζόταν είχε πιπέρι και μπαχαρικά, ενώ από ποτά κυριαρχούσε το κρασί, η grape (μια τοπική vodka που έμοιαζε με τσίπουρο και τεκίλα), μεταλλικό νερό και τοπικά αναψυκτικά με ζάχαρη και διάφορες γεύσεις (λεμόνι σκέτο ή με μέντα, αχλάδι, σταφύλι, ροδάκινο κλπ.). Στα γεύματα η μουσική με τοπικά συγκροτήματα ήταν σύνηθες φαινόμενο, η μουσική έπαιζε στη διαπασών και οι προπόσεις των επισήμων της Γεωργίας στην ημερήσια διάταξη.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΟΛΟ ΓΙΑ : ΠΑΡΟ – ΣΥΡΟ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΤΗΝΟ – ΜΗΛΟ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ ΡΟΔΟΣ 8ήμερη αεροπορική εκδρομή…Αναχώρηση 25 ΙΟΥΛΙΟΥ με πούλμαν από Βόλο Ξενοδοχείο 5* RODOS PALACE – ημιδιατροφή…Τιμή 515€… Όλα πληρωμένα! ΕΥΡΩΠΗ – ΟΔΙΚΩΣ από Βόλο - BELLA ITALIA (7ημ.)…25,27/7, 1,3,8,10,15,17, 22/8…475€ - ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑ – ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ (10ημ.)…Κάθε Πέμπτη…765€ - ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ (7ημ.)…25/7, 1,10, 17, 24/8…465€ - ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (11ημ.)…20,27/7 & 10/8…945€ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (5ημ.)…από 350€ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΜΑΓΙΟΡΚΑ (7 ημ.)… από 695€ - ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ (9ημ.)…895€ - ΠΡΑΓΑ (5ημ.)…425€ 8ημ. αερ. ΜΟΣΧΑ – ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Ξενοδοχεία 5* ημιδ. Αναχ….10 Αυγούστου ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ - 7ΗΜΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Κάθε Παρασκευή - 11ΗΜΕΡΗ – Αναχώρηση 9/8 – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΚΟΣΤΑΝΤΖΑ- ΟΔΗΣΣΟΣ – ΓΙΑΛΤΑ- ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ- ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΣΜΥΡΝΗ - 10ΗΜΕΡΗ – Αναχ. 9/8 – ΡΑΒΕΝΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΖΑΝΤΑΡ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Αντωνοπούλου 3&5 Τηλ. 24210 31059-60, 24210 22501

Σ


10:Layout 1 21/7/2009 4:40 μμ Page 1

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. ΒΑΖΟΥΡΑΣ Οργανωμένες εκδρομές όλο το καλοκαίρι με ποιότητα, πρόγραμμα και χαμηλό κόστος.

Κάθε Παρασκευή 2ήμερη και 3ήμερη εκδρομή στην Παναγία της Τήνου Αναλήψεως 114Β Τηλ/Fax: 24210 45659

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 5ήμερη εκδρομή 19/8 – 23/8 Τιμή 160€ ανά άτομο

10


11:Layout 1 21/7/2009 10:04 μμ Page 1

Tετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Eλλάδα

Η προεδρολογία στο επίκεντρο Αποστάσεις από τη διαμάχη για πρόωρες κάλπες λαμβάνει η Προεδρία της Δημοκρατίας Εν μέσω πολιτικής κόντρας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το Μάρτιο του 2009, με αφορμή την Προεδρική εκλογή, έχει βρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πάντως, η Προεδρία της Δημοκρατίας λαμβάνει αποστάσεις και αρνείται να σχολιάσει τις απόψεις που διατύπωσε ο Κ.Τσάτσος. Όπως μετέδωσαν ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας τόνιζαν ότι η προεδρία, δεν σχολιάζει, ουτε τις διατυπώσεις των δυο συνταγματολόγων Τσάτσου και Κασσιμάτη, ούτε την πολιτική αντιπαράθεση των κομμάτων που εξελίσσεται τον τελευταίο καιρό για την προεδρική εκλογή. Σύμφωνα με την εφημερίδα Το

Βήμα, το ζητούμενο είναι να διευκρινιστεί τι ακριβώς θα πράξει ο Κ.Παπούλιας και κυρίως αν θα τοποθετηθεί με έμμεσο τρόπο την Παρασκευή στη σύντομη παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 35 χρόνων από τη μεταπολίτευση. Σύμ-

φωνα με αξιόπιστες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, ο κ. Παπούλιας φέρεται να συμφωνεί σε μια δεύτερη θητεία, αλλά αρνείται η επανεκλογή του να γίνει σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μία ακόμα άποψη συνταγματολόγου ήλθε να καταθετεί την Τρίτη. Μιλώντας στην Ελευθεροτυπία ο Αντ.Μανιτάκης τόνισε ότι δεν είναι αθέμιτη η χρησιμοποίηση του Συντάγματος στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού πολιτικού παιχνιδιού. «Αρκεί να τηρούνται τυπικά οι συνταγματικές διαδικασίες» εξήγησε. Νέος γύρος αντιπαράθεσης Τη χθεσινή δήλωση του ΠΑΣΟΚ περί εθνικού συμφέροντος και πνεύματος του Συντάγματος σχολίασε ο

Για ανάμιξη στη «σπείρα των 16»

Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση κατά δικαστικού λειτουργού Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση κατά δικαστικού λειτουργού, λόγω των φερόμενων σχέσεών του με υπό πειθαρχική έρευνα διευθυντή φυλακών και με σύζυγο βαρυποινίτη θα ασκήσει ο Εισαγγελέας Εφετών Κρήτης, μετά από εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι.Τέντε. Εν τω μεταξύ, απολογήθηκαν την Τρίτη, ο Κ.Ανδρέου και ο συγκρατούμενός του από τη Σερβία, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Οι δύο κατηγορούμενοι είναι κρατούμενοι από τις 27 Απριλίου, όταν συνελήφθησαν στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, καθώς στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός. Μετά την απολογία τους ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας οι δύο κατηγορούμενοι επέστρεψαν στη φυλακή. Τόσο ο Κ.Ανδρέου όσο και ο συγκρατούμενός του από τη

Σερβία αρνούνται την κατηγορία που τους αποδίδεται και μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, καθώς, ήδη, κρατούνται για υπόθεση μεταφοράς εκρηκτικού μηχανισμού από τον περασμένο Απρίλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, είχαν εντολή από τον φερόμενο ως αρχηγό της ομάδας, Παναγιώτη Βλαστό, να τοποθετήσουν τον μηχανισμό σε στόχο, που δεν έχει εξακριβωθεί, στην Αρτα. Την Τετάρτη ενώπιον της ανακρίτριας απολογείται, επίσης, για την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση η δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού. Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση, Παναγιώτης Βλαστός, Ιωάννης Σκαφτούρος και Βασίλης Στεφανάκος, κρατούμενοι στις φυλακές Τρικάλων, Διαβατών και Λάρισας αντίστοιχα, αναμένεται να λάβουν προθεσμίες για τις απολογίες τους από τους κατά τόπους ανακριτές.

κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, λέγοντας: «Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να γίνεται σεβαστό και το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος. Τίποτε άλλο.» Ο κ. Αντώναρος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ακατάσχεται εκλογολαγνεία: «Προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα άλλο θέμα προς συζήτηση, παρά μόνο η προσφυγή στις κάλπες, την οποία οι ίδιοι επιδιώκουν, προφανώς για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους μικροκομματικούς στόχους και την μεγάλη δίψα που έχουν για εξουσία» κατέληξε. Το ΠΑΣΟΚ μέσω της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου Μαρίας Καρακλιούμη επανέλαβε ότι στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την επανεκλογή

του Προέδρου έχουν ληφθεί υπόψη όλα τα δεδομένα, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά. «Η στάση μας και η θέση μας είναι θέση ευθύνης και εξόδου της χώρας από τη κρίση και από το αδιέξοδο. Η συζήτηση γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας μάλλον αποτελεί άλλοθι από την κυβέρνηση, άλλοθι και οδό διαφυγής από τη σκληρή πραγματικότητα. Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις» κατέληξε. «Τα πράγματα είναι καθαρά και μάταια επιχειρούν κάποιοι να τα θολώσουν. Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση μειοψηφίας που πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατόν» είπε ο βουλευτής του Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατηγορώντας την

κυβέρνηση παριστάνει ότι στηρίζει τους θεσμούς, ενώ συστηματικά τους παραβιάζει. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, υπενθύμισε ότι το Σύνταγμα συντάχθηκε από τα δύο μεγάλα κόμματα, τονίζοντας ότι περισσεύει η υποκρισία τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ για το ποιος σέβεται τους θεσμούς. «Τεχνητός ο θόρυβος γύρω από την επανεκλογή του Προέδρου. Σε μια 'σικέ' κόντρα δημιουργούν θόρυβο, ώστε να ωθήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια άρνηση δεύτερης θητείας. Το σενάριο είναι τα τρία 'τζάκια' να τα πάρουν όλα. Ο νοών νοείτο...» δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης.

Ακρόαση στη Βουλή Το σχέδιο Σπηλιωτόπουλου για τα σχολεία εν μέσω γρίπης ζητά να μάθει το ΠΑΣΟΚ Σε ακρόαση στη Βουλή καλούν τον υπουργό Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλο δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ώστε να ενημερώσει για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης της νέας γρίπης, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Συγκεκριμένα, με επιστολή τους προς την πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να προσέλθει ο υπουργός ενώπιον της Επιτροπής

Στην εντατική 33χρονος Το πρώτο σοβαρό περιστατικό της νέας γρίπης ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου του ΕΣΥ νοσηλεύεται 33χρονος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό της νέας γρίπης. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ MALTEZOS •Αξιόπιστα, ανοξείδωτα για μια ζωή •Επιλεκτικός συλλέκτης •Νιώστε τη διαφορά Ο μοναδικός ηλιακός μέσα – έξω ανοξείδωτος με πιστοποίηση ΕΛΟΤ ενεργειακής απολαβής Α ιδανικός για κεραμοσκεπές 10 χρόνια εγγύηση

ΒΙΟΘΕΡΜΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΜΑΜΠΛΕΚΟΣ ΙΑΣΟΝΟΣ 22 – ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ. 24210 31736

11

πριν τις 10 Σεπτεμβρίου. «Το θέμα δεν είναι απλά σημαντικό και επείγον. Αφορά την ζωή μας, αφορά την υγεία και πρόοδο των παιδιών μας» τονίζουν οι βουλευτές και καλούν τον κ. Σπηλιωτόπουλο να ενημερώσει το Σώμα για «τον σχεδιασμό ανά σενάριο, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς». «Η ελπίδα μας και η ευχή μας είναι οι επιπτώσεις της νέας γρίπης να είναι οι ελάχιστες δυνατές. Γι' αυτό και δεν χρειάζεται πανικός» προσθέτουν οι βουλευτές, σημειώνοντας όμως πως «μία υπεύθυνη πολιτεία οφείλει να σχεδιάζει με βάση το καλύτερο αλλά και το χειρότερο σενάριο ώστε να προλαμβάνει». «Ο κίνδυνος της πανδημίας που αφορά την δημόσια υγεία απαιτεί εθνική ομοψυχία, πολιτική και κοινωνική συνεργασία με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα» αναφέρουν στην επιστολή, στην οποία επισυνάπτουν μελέτη του Πανεπιστη-

μίου Αθηνών από την οποία προκύπτει ότι «αν όλα αφεθούν στη τύχη και δεν υπάρξει ειδική πολιτική, κατευθύνσεις και οδηγίες για τα σχολεία, είναι πιθανόν η γρίπη να προσβάλλει το 60% των παιδιών έως 18 ετών». Την επιστολή υπογρά-

φουν οι: Δημήτρης Βαρβαρίγος, Μιλτιάδης Βέρρας, Μαρία Δαμανάκη, Μιχάλης Κατρίνης, Τσετίν Ματαντζή, Μάρκος Μπόλαρης, Έκτορας Νασιώκας, Ιωάννης Ραγκούσης, Βασίλης Τόγιας και Αννα Διαμαντοπούλου.


12 T:Layout 1 21/7/2009 4:44 μμ Page 1

Σ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ Κέρδος έως

540 ευρώ!!!

ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ – ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΤΗΡΙΑ AIRSYSTEM MEMORY VISCOELASTIC TM ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑSΑ

Βικιώτης - Δάμτσας Metropolis 150 / 200

ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ

Χωρίς να δημιουργεί σημεία πίεσης στο σώμα που συμβαίνει με τα συμβατικά στρώματα με ελατήρια, με αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, εξασφαλίζοντας 80% μείωση στα στριφογυρίσματα κατά τη διάρκεια του ύπνου

STOP!!! ΣΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΑΚΑΡΕΑ ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΜΥΟΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΥΠΝΟΣ 15 χρόνια εγγύηση!

www.volosbike.com Δημητριάδος 38 ΒΟΛΟΣ τηλ.: 24210. 25231

12

ΝΙΚ. ΓΡΑΦΑΝΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Γαζή 90 & Κοραή Γωνία τηλ.: 24210 27255


13 T:10.qxd 21/7/2009 4:46 μμ Page 1

13


14:Layout 1 21/7/2009 10:06 μμ Page 1

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Ελλάδα - κόσμος

Αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος

Η Εκκλησία θα αξιοποιήσει την περιουσία της Συνήλθε σε Έκτακτη Συνεδρία, η Διαρκής Ιερά Συνοδος (ΔΙΣ) της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος Ιερωνύμου. Κατά τη σημερινή, Έκτακτη Συνεδρία της, η Διαρκής Ιερά Συνοδος αποφάσισε ότι η αξιοποίηση των εσόδων που προέρχονται από τη μοναστηριακή περιουσία την

Μήνυμα Παπούλια στην Τουρκία Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την παρουσία κατοχικού στρατού σε ένα κράτος-μέλος της ΕΕ» επισήμανε. Ο Κάρολος Παπούλιας συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με φοιτητές από την Κύπρο και δημάρχους κατεχόμενων πόλεων. «Μου δίνετε κουράγιο, σε μια μαύρη επέτειο. Ελπίζουμε στην αναστάσιμη μέρα, που δεν θα υπάρχει κατοχικός στρατός στη Δημοκρατία της Κύπρου» τόνισε ο Πρόεδρος.

Εν μέσω παραβιάσεων η ελληνοτουρκική συνάντηση για τα ραντάρ του ΝΑΤΟ Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διήμερες συνομιλίες Αθήνας-Αγκυρας, υπό τον Αμερικανό διοικητή του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη για τη διασύνδεση των ραντάρ ΝΑΤΟϊκού ενδιαφέροντος των δύο χωρών και τη διασύνδεση των εναέριων χώρων Ελλάδας- Τουρκίας για σκοπούς της Συμμαχίας. Οι επαφές πραγματοποιούνται με φόντο νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών από 16 αεροσκάφη παραβίασαν την Τρίτη τον εναέριο χώρο της Ελλάδας στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, υπενθυμίζοντας πως βρέθηκε λύση στο θέμα της υφαλοκρηπίδας με την γειτονική Αλβανία.

Το κόστος της νέας γρίπης σε όλα τα επίπεδα εξετάζει η κυβέρνηση Σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας σχετικά με την έναρξη του σχολικού έτους, εν μέσω προειδοποιήσεων για χειρότερο δεύτερο κύμα της νέας γρίπης. Εν τω μεταξύ, μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας αναφέρει ότι το κόστος της νέας γρίπης για την οικονομία θα είναι υπέρογκο, αγγίζοντας τα τρία δισ. ευρώ. Το θέμα της γρίπης απασχολεί και την Εκκλησία. Συνάντηση θα έχει σήμερα ο υπουργός Υγείας Δ.Αβραμόπουλος με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που θα απασχολήσει και το ζήτημα της νέας γρίπης.

οποία διαχειρίζεται η ΕΚΥΟ (Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών), θα γίνεται με τον προσφορότερο τρόπο προς το γενικό όφελος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Από τα έσοδα, το 25% θα διατίθεται για τη δημιουργία φιλανθρωπικών ιδρυμάτων κοινωνικής μέριμνας. Ο αρχιεπίσκοπος, ενημέ-

Στα 2,2 δισ. οι χρήστες του Διαδικτύου μέχρι το 2013 Σε 2,2 δισεκατομμύρια αναμένεται να φτάσουν το 2013 οι χρήστες του Διαδικτύου παγκοσμίως, από 1,5 δισεκατομμύρια το 2008, εκ των οποίων το 43% στην Ασία και το 17% στην Κίνα, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Forrester. «Παρά την οικονομική ύφεση, ο αριθμός των καταναλωτών που στρέφονται στη χρήση του Διαδικτύου συνεχώς αυξάνεται», υπογραμμίζει ο αναλυτής Ζία Ντανιέλ Γουίγκντερ, ο οποίος προβλέπει αύξηση των χρηστών κατά 45% μεταξύ των ετών 2008 και 2013. Το μεγαλύτερο ποσοστό θα αντιστοιχεί στην Ασία (43% από 38% που είναι σήμερα), ενώ στη Βόρεια Αμερική θα αντιστοιχεί μόλις στο 13% των χρηστών και στην Ευρώπη το 22% (έναντι 17% και 26% αντίστοιχα το 2008). Το 2013, η Κίνα θα αριθμεί 377,1 εκατομμύρια κυβερνοχρήστες, περισσότερους και από τις ΗΠΑ, όπου ο αριθμός των χρηστών αναμένεται να φτάσει τα 260,5 εκατομμύρια. Στην Ευρώπη, εκτιμά η μελέτη, η αύξηση θα σημειωθεί κατά κύριο λόγο στις χώρες που μέχρι στιγμής έχουν περιορισμένη πρόσβαση, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Ρωσία και η Τουρκία.

Όμηρος ληστών υπάλληλος πρακτορείου τσιγάρων Τον τρόμο στα χέρια αδίστακτων ληστών έζησε χθες ένας υπάλληλος πρακτορείου τσιγάρων στην Πορταριά Χαλκιδικής. Οι δράστες βρήκαν την ευκαιρία και ακινητοποίησαν τον άτυχο άνδρα, όταν αυτός σταμάτησε σε φωτεινό σηματοδότη κλείνοντας του τον δρόμο με το όχημα τους. Έπειτα, ένα εξ αυτών επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του θύματος και τον μετέφεραν στα μεταλλεία της Βάβδου. Εκεί τον έδεσαν, τον φίμωσαν και του πήραν 25.000 ευρώ αφήνοντας για 4 ώρες μέχρι να βρεθεί. Ο δράστες καθώς έφευγαν πυροβόλησαν το αυτοκίνητο του υπαλλήλου.

Κλέφτες… αστυνόμοι Μία έκπληξη περίμενε τους αστυνομικούς του Τμήματος Γρεβενών, καθώς μεταξύ των δραστών της ληστείας τραπεζικού υποκαταστήματος της πόλης ήταν και ένας συνάδελφός τους. Πρόκειται για ένα 42χρονο, που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων και ένα 41χρονο αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής. Ο αστυνομικός οδηγήθηκε σήμερα στην ανακρίτρια, η όποια διάταξε προσωρινή κράτηση, ενώ ο δεύτερος των δραστών καταζητείται. Ο αστυνομικός, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

ρωσε τα μέλη της ΔΙΣ ότι η αρχή θα γίνει από την ανέγερση Ιδρύματος με την επωνυμία «Στέγη Κατακοίτων Γερόντων Ιεράς Μονής Πετράκη», επειδή η χρηματοδότηση θα προέλθει από αξιοποίηση περιουσίας της Ιεράς Μονής. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι συνεχίζονται οι διαδικασίες εκπονήσεως μελετών και σχεδίων, εκδό-

σεως αδειών, ρυθμίσεως προβλημάτων που έχουν σχέση με τα οικόπεδα και τη χρήση γης επί των οποίων προορίζονται να ανεγερθούν κοινωφελή ιδρύματα: α) Τρία Κέντρα φροντίδος ηλικιωμένων κατακοίτων. β) Κέντρο φροντίδος πασχόντων από νεοπλασματικά νοσήματα (καρκίνος) μετά τις διάφορες επεμβάσεις. γ) Κέντρο φροντίδος αυτιστι-

κών παιδιών σχολικής ηλικίας. δ) Κέντρο κοινωνικής επανένταξης νέων μετά την απεξάρτηση από παραισθησιογόνες ουσίες. Εξάλλου, η ΔΙΣ αποφάσισε να απευθυνθεί στην Ακαδημία Αθηνών, για να γνωστοποιήσει την πρόθεση της να χρηματοδοτήσει την έρευνα και συγγραφή μελέτης περί της συμβολής της Εκκλησίας

στη διάσωση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού (Μνημεία - Γραμματεία). Τέλος, η ΔΙΣ αποφάσισε να συνεργασθεί με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και να θέσει στη διάθεσή του τις υποδομές της, ώστε να συμβάλει στον τρόπο ενημερώσεως για την αντιμετώπιση του νέου ιού της γρίπης.

Ζητεί απόσυρση του νομοσχεδίου Αντιδράσεις για τη λίστα «Παράθυρο» άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο βλέπει η ΑΔΕΔΥ Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο («Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις οργάνωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης») που προβλέπει στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών και από συμβασιούχους αορίστου χρόνου, ζητεί η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τη συζήτηση του ν/σ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, την Τετάρτη. Η ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι με αυτές τις ρυθμίσεις «κλιμακώνεται η επίθεση της κυβέρνησης» σε βάρος «της μονιμότητας, των εργασιακών σχέσεων, των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων» των δημοσίων υπαλλήλων. Οι παραπάνω διατάξεις προωθούνται στο όνομα της αξιοποίησης των εκτάκτων αορίστου χρόνου, αλλά ο πραγματικός τους στόχος είναι ο περιορισμός της μονιμότητας, όπως εξάλλου ανακοινώθηκε κατά την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση τροποποίηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος, λέει η ΑΔΕΔΥ. «Σήμερα, αφού απέτυχε να τροποποιήσει το Σύνταγμα και να περιορίσει το θεσμό της μονιμότητας, προσπαθεί με νόμο να καταργήσει τις διατάξεις του Συντάγματος» τονίζει και προσθέτει: «Η κυβέρνηση, αντί να μονιμοποιήσει τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, ώστε να αξιοποιηθεί η παραπάνω κατηγορία υπαλλήλων για τη στελέχωση των υπηρεσιών και να διασφαλιστούν με τον τρόπο αυτό τα δικαιώματά τους, διατηρεί, διαιωνίζει και παγιώνει το θεσμό των εκτάκτων ακόμη και για τη στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών, καταφέρνοντας νέο πλήγμα στη μονιμότητα και την ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο.» Υπ.Εσωτερικών: Δεν θίγεται η μονιμότητα Απαντώντας στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, το υπουργείο Εσωτερι-

κών τόνισε ότι «η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, όπως κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα, δεν θίγεται ούτε κατ' ελάχιστο. Όλως αντιθέτως, εφαρμόζεται στο ακέραιο το γράμμα και το πνεύμα του αρ.103 του Συντάγματος που κατοχυρώνει τη μονιμότητα, όπως αυτό αναθεωρήθηκε το 2001 ως προς τους υπαλλήλους με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Επομένως, το σχέδιο νόμου απλώς εφαρμόζει το Σύνταγμα.» »Δεύτερον, με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου απλώς αξιοποιούνται -και μάλιστα μέχρι ενός ορίου- στη διοικητική ιεραρχία υπάλληλοι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με πολλαπλά και χρήσιμα προσόντα.» »Απ' όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ στηρίζεται είτε σε εσφαλμένη πληροφόρηση είτε σε αβάσιμες εικασίες. Μάλλον δε η ΑΔΕΔΥ θα ήταν εκείνη η οποία θα έπρεπε να ζητά την ψήφιση αυτού του σχεδίου νόμου. Γι' αυτό και το σχέδιο νόμου θα εισαχθεί αμέσως στη Βουλή προς ψήφιση» καταλήγει η ανακοίνωση. Με το σχέδιο νόμου η κυβέρνηση επιχειρεί ένα ακόμα χτύπημα σε βάρος της μονιμότητας και των σταθερών εργασιακών σχέσεων. Ανοίγει περισσότερο την «πόρτα» για τη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας και τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ. «Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για τα δικαιώματα των μη μονίμων, που εργάζονται στο Δημόσιο, δεν έχει παρά να τους μονιμοποιήσει. Αυτό θα έλυνε αυτομάτως οποιαδήποτε (μισθολογικό-διοικητικό .κλπ.) πρόβλημα. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση αρνείται να το πράξει, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά πως τα δάκρυα της είναι «κροκοδείλια'» σημειώνει το ΚΚΕ.

Απανθρακωμένη μέσα στο σπίτι της βρέθηκε γυναίκα στα Χανιά Νεκρή ανασύρθηκε στις 13:20 μια 49χρονη γυναίκα, ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε δύο ώρες νωρίτερα στο σπίτι της, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 55, στο κέντρο των Χανίων. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο υπνοδωμάτιό της. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά

ήταν μικρής εμβέλειας και δεν επεκτάθηκε στα υπόλοιπα δωμάτια του διαμερίσματος. Ωστόσο, ήταν αρκετή για να χάσει η 49χρονη τη ζωή της, η οποία και εντοπίστηκε νεκρή με το πέρας της κατάσβεσης της φωτιάς. Ιατροδικαστής, αστυνομία και ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και έκαναν αυτοψία στο χώρο.

14

των βαρέων και ανθυγιεινών Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Απασχόλησης, όπου συνεδριάζει η επιτροπή για την αναθεώρηση της λίστας με τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα (ΒΑΕ), πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Τα μέλη του ΠΑΜΕ ζητούν να μην αφαιρεθούν ειδικότητες από τη λίστα των ΒΑΕ. Την ίδια ώρα, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού απέστειλε στην Υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά εισήγηση – πρόταση σχετικά με την ένταξη του Νοσηλευτικού Προσωπικού της χώρας στη νέα λίστα. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π., ενδεχόμενη εξίσωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών θα πλήξει βαρύτατα τον ούτως ή άλλως αποδεκατισμένο κλάδο, καθώς -όπως επισημαίνεται- το 95% είναι γυναίκες, εκ των οποίων υπολογίζεται ότι περίπου το 25% έχει θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα την πρόωρη αποχώρηση και τη δραματική επιδείνωση της υποστελέχωσης.

«Φρένο» στην διακοπή ρεύματος λόγω χρέους Στο πλευρό του καταναλωτή στάθηκε ακόμη μία φορά η Δικαιοσύνη, καθώς με προσωρινή διαταγή δικαστήριο απαγόρευσε στη Δ.Ε.Η. να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε γυναίκα, η οποία βρέθηκε «αδίκως», όπως υποστηρίζει, να οφείλει στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού περίπου 5.000 ευρώ. Η γυναίκα, ιδιοκτήτρια διαμερίσματος επί της λεωφόρου Κηφισίας, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, σύμφωνα με την οποία «περί τα τέλη Μαρτίου 2009 παρέλαβα, μέσω ταχυδρομείου στην οικία μου επί της Λ. Κηφισίας, λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, που ανέγραφε ως τελικό ποσό πληρωμής 4.777 ευρώ. Λόγω της αδυναμίας μου να αντιληφθώ και να ανταποκριθώ σε ένα τόσο υπέρογκο λογαριασμό διαμαρτυρήθηκα στην εταιρεία, ζητώντας να εκδώσει νέο λογαριασμό με την πραγματική οφειλή». Όπως τονίζει, στην προσπάθειά της να βρει τα αίτια εξαιτίας των οποίων ο λογαριασμός της Δ.Ε.Η. ήταν τόσο υψηλός, ανακάλυψε ότι το ποσό αυτό αφορούσε σε άλλη παροχή, η οποία ήταν στο όνομα μονοπρόσωπης εταιρείας, που κατά το παρελθόν διατηρούσε ο γιος της. Έτσι, αποφάσισε να καταθέσει, με βάση και προηγούμενους λογαριασμούς, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 200,31 ευρώ, που αντιστοιχούσε στη δική της παροχή, με αποτέλεσμα στα τέλη Μαΐου να λάβει νέο «μπουγιουρντί», ύψους 5.122 ευρώ. Και καταλήγει στην αίτησή της: «Είναι προφανές πως καλούμαι να πληρώσω ανεξόφλητους λογαριασμούς μιας άλλης παροχής, και μάλιστα με απειλή διακοπής της δικής μου παροχής».

Ε.Ε.Τ.Ε.Μ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΑΧ/ΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΓΚΛΑΒΑΝΗ 105 – 38 221 ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ : 2421039208 FAX : 2421039208 Βόλος : 21/07/2009

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ Η Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών / Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας συγχαίρει θερμά το μέλος της ΓΙΩΡΓΟ ΔΑΝΗΛΟΠΟΥΛΟ , αντιδήμαρχο Βόλου , επί σειρά ετών διατελέσαντα Πρόεδρο του Διοικητικού της Συμβουλίου και μέλος του Δ.Σ. σήμερα , για την απόκτηση του πτυχίου του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας , Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ./Περ.Τμήμα Μαγνησίας αισθάνεται περήφανη και μεγάλη τιμή που ανήκει στις τάξεις της , του εύχεται πάντα πρόοδο και επιτυχίες , υγεία και ευτυχία σε αυτόν και τα μέλη της οικογενείας του. Για το Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ./Π.Τ.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Ο Πρόεδρος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΑΚΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΣΙΡΓΟΥΛΑΣ Πτ.Ηλεκτρολόγος Πτ.Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε. Μηχανικός Τ.Ε. M.B.A./KINGSTON/LONDON U.K.


03 T 15:03.qxd 21/7/2009 4:51 μμ Page 1

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 5ήμερη Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα 13-14-15-16-17/8 Δεκαπενταύγουστο με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 4* 19-20/9 2ήμερη Π. Μαλεβή – Αγ. Θεοδώρα Πετρίτσι - Σαντάνσκι 18-19/7 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ 22-23-24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ 80 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6ήμερη Κέρκυρα 7/7 έως 12/7 2ήμερη Αίγινα, Αγίου Νεκταρίου 18-19/7 Μονοήμερη 26/7 Αγ. Παρασκευή Ροδολείβους Σερρών 7ήμερη στην Κρήτη 1 – 7/9, ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή Από 260€ με καμπίνα ΠΡΟΣΦΟΡΑ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 13 έως 16/8, 4ήμερη στην Ζάκυνθο με ημιδιατροφή Τιμή μόνο 219€ Τριήμερη 18-19-20/9 Πάτρα- Αρχαία Ολυμπία – Δημητσάνα – Βυτίνα- Τρίπολη Αγ. Θεοδώρα – Π. Μαλεβή – Ναύπλιο ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΝΟΣ Κάθε Παρασκευή βράδυ και επιστροφή τη Δευτέρα Δεκτά και δελτία

Ιωλκού 67 * Τηλ. 24210 70334 – 70795 Κιν. 6978483941 Βόλος

H ΕΥΡΩΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΣΟK !!!!!!!!! 1) ΑΝΥΨΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2) ΚΑΛΑΘΟΦΟΡΟ 24m 3) ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ

ΑΠΟ 20 € ΑΠΟ 25 € ΑΠΟ 150 €

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ


16:Layout 1 21/7/2009 10:02 μμ Page 1

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

O γενικός δείκτης έκλεισε στις 2.271,07 μονάδες 138

72

4.481,17

0,85

XETRA DAX [21/7]

5.093,97

1,27

CAC 40 [21/7]

3.302,89

0,98

SWISS MARKET IND [21/7]

5.636,19

0,15

DJ INDU AVERAGE [21/7]

8.843,47

-0,05

NASDAQ COMPOSITE [21/7]

1.897,36

-0,62

946,25

-0,51

19.50

1,73

9.652,02

2,73

S&P 500 INDEX [21/7]

38

HANG SENG INDEX [21/7] NIKKEI 225 [21/7]

SPIDER - ΠΕΤΣΙΟΣ Ν.& ΥΙΟΙ (KΟ) 0,39 18,18 ΣΕΛΜΑΝ (ΚO) 0,55 14,58 LAVIPHARM (ΚΟ) 1,54 13,24 ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ (ΚΟ)0,0912,50 ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ (ΚΟ) 1,54 9,22 ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ (ΚΟ) 0,72 -10,00 PAPERPACK ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ Ι. (ΚΟ) 0,36 -10,00 ΕΛΒΙΕΜΕΚ (ΚΟ) 2,70 -9,09 ΛΑΝΑΚΑΜ (ΚΟ) 1,33 -7,64 FHL MERMEREN KOMBINAT (ΕΛΠ) 3,84 -7,25

Δάνεια από τράπεζες της Ευρώπης

Ισοτιμιες

0,19%

ΛΟΝΔΙΝΟ [21/7]

Μετοχές

Σοφοκλέους

οικονομία Ευρω/Δολαριο ΗΠΑ

1,41920

Ευρω/Φραγκο Ελβετιας

1,51490

Ευρω/Λιρα Αγγλιας

0,86460

Ευρω/Γιεν Ιαπωνιας

132,62000

Λιρα Αγγλιας/Δολαριο ΗΠΑ

1,64110

Δολαριο ΗΠΑ/Γιεν Ιαπωνιας

93,45000

[ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ]

Ανοίγει ο δρόμος για λήψη δανείου από όποιο κράτος-μέλος επιθυμεί ο καταναλωτής Τις τρεις νέες πρωτοβουλίες που δρομολογεί το υπουργείο Ανάπτυξης για την προστασία των καταναλωτών και την εύρυθμη λειτουργία της τραπεζικής αγοράς παρουσίασε ο υπουργός Κ.Χατζηδάκης. Η σημαντικότερη εξ' αυτών είναι ότι ξεκινά η ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την καταναλωτική πίστη. Πρακτικά αυτό σημαίνει, εξήγησε ο υπουργός, ότι οι Έλληνες καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν εύκολη πρόσβαση σε προϊόντα καταναλωτικής πίστης (δάνεια, κάρτες, κ.α.) από χώρες της ΕΕ με επιτόκια ενδεχομένως πιο προνομιακά από αυτά που υπάρχουν στην ελληνική αγορά. «Ανοίγει έτσι σημαντικά η αγορά δανείων και η ενίσχυση του αντα-

γωνισμού θα συμβάλλει στην βελτίωση των τραπεζικών προϊόντων και, πιθανώς, στην μείωση των επιτοκίων» πρόσθεσε.Η εν λόγω οδηγία από τις αρχές του 2010 θα αποτελεί νόμο του κράτους. Ακόμη το ΥΠΑΝ δρομολογεί τη δημιουργία ειδικού γραφείου υποστήριξης καταναλωτή τραπεζικών προϊόντων, μέσα από την αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ και κυρίως το ΕΠΑΝ. Η δομή αυτή θα περιλαμβάνει μετάξύ άλλων τηλεφωνική γραμμή για την καταγραφή ερωτήσεων, καταγγελιών κτλ, συμβουλευτική υποστήριξη του καταναλωτή για την ορθότερη επιλογή δανείου, νομική υποστήριξη σε αρχικό στάδιο. Τρίτον, το ΥΠΑΝ απευθύνει πρόσκληση στις τράπεζες για επί-

σπευση εφαρμογής αποφάσεων για όρους που έχουν κριθεί καταχρηστικοί, αλλά όχι με αμετάκλητη δικαστική απόφαση. «Δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν. Άλλη κυβέρνηση ήταν εκείνη που έβλεπε το μεγάλο πρόβλημα με τα πανωτόκια και δεν τολμούσε να κάνει μία ρύθμιση υπέρ των πολιτών. Εμείς, αντίθετα, αντιδρούμε με συγκεκριμένα μέτρα ακολουθώντας το δρόμο της Ευρώπης για την προστασία του καταναλωτή» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης κατά την ολοκλήρωση της παρουσίασης. «Το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο της πολιτείας είναι πλέον πιο ξεκάθαρο και πιο αυστηρό. Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τη περίπτωση κάποιοι να επιμένουν να μη το σέβονται. Η κυ-

βέρνηση, δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια και θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή μας ώστε να συμμορφωθούν για την ομαλή του τραπεζικού συστήματος και την προστασία των Ελλήνων καταναλωτών». »Εμείς θα είμαστε στην πλευρά των πολλών, στην πλευρά των πολιτών, χωρίς λαϊκισμούς, αλλά με υπευθυνότητα και χωρίς συμβιβασμούς. Στόχος μας είναι μια εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, χωρίς στρεβλώσεις, με καταχρηστικούς όρους και αδικίες. Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε, σε αυτό στοχεύουν τα μέτρα που έχουμε λάβει και αυτά που εξαγγείλαμε και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε» κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Καταγγελίες για «ρουσφέτια»

Κόντρα στη Βουλή για τις προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΟΑΕΔ Έντονο προεκλογικό «άρωμα» έχει η διάταξη για τις προσλήψεις ανέργων στο Δημόσιο με επιδότηση του ΟΑΕΔ, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και την αντιπολίτευση να μιλά για «ρουφέτια» και δημιουργία νέων «στρατιών ομήρων». Η διάταξη είναι στο νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε την Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Η επιδότηση των προσλήψεων θα γίνει από τους πόρους του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ, δηλαδή του ΕΣΠΑ, των κοινοτικών κονδυλίων και του Λογαριασμού Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Έτσι, οι εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων που κατατίθενται στον ΛΑΕΚ θα διατίθενται για προσωρινή απασχόληση στη δημόσια διοίκηση, τους δήμους και γενικότερα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Οι φορείς του Δημοσίου υπάγονται στην έννοια του «εργοδότη» και της «επιχείρησης» που ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να λαμβάνουν επιχορήγηση από τον ΟΑΕΔ, κάτι που προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των συνδικάτων. Όπως αναφέρουν συνδικαλιστές, οι οι ελαστικές μορφές εργασιακών σχέσεων και η ανασφάλιστη εργασία (stage) τείνουν να προσεγγίσουν το 20%. Ο ΟΑΕΔ επιδοτεί τις επιχειρή-

Ασυνεννοησία ΥΠΑΝ-ΥΠΕΧΩΔΕ

Εγκληματικές παραλείψεις στην ενεργειακή πολιτική καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ Έντονη κριτική για την πολιτική που ασκεί στο τομέα της ενέργειας άσκησε στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Οι εκπρόσωποι του για θέματα Ανάπτυξης, Μ.Χρυσοχοϊδης, Α.Κατσιφάρας και Φ.Σαχινίδης, μιλούν για εγκληματικές παραλείψεις και για χάος που επικρατεί ακόμη και στον στοιχειώδη συντονισμό για απλές διοικητικές πράξεις μεταξύ ΥΠΑΝ και ΥΠΕΧΩΔΕ, στην προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και της ενεργειακής αποδοτικότητας στη χώρα μας. Τελευταίο παράδειγμα μιας αλυσίδας εγκληματικών παραλείψεων που καθιστούν τη χώρα μας τον αδύναμο κρίκο της ευρωπαϊκής οικογένειας ως προς τη προώθηση και εξάπλωση των ΑΠΕ, είναι η επίμονη κωλυσιεργία του ΥΠΕΧΩΔΕ να συνυπογράψει τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης των Κτηρίων, που

έχει ήδη υπογραφεί και τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το ΥΠΑΝ, και η θέσπισή του αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση της κυβέρνησης προκειμένου να υλοποιηθούν πολιτικές που θα συμβάλουν στη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς των κτηρίων και θα είναι συμβατές με τη σχετική οδηγία 2002/91 της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων, ανέφεραν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Με τις ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις και τη διγλωσσία που παρατηρείται μεταξύ των δύο υπουργείων βγαίνει ζημιωμένος ο κατασκευαστικός κλάδος που ήδη από τον προηγούμενο χρόνο έχει δεχθεί σημαντικά πλήγματα σε ρυθμούς ανάπτυξης και θέσεις εργασίας λόγω της οικονομικής κρίσης, υποστήριξαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ.

σεις με μέρος του μισθολογικού κόστους για 18 έως 24 μήνες για να προσλάβουν ανέργους. Οι επιχειρήσεια αυτές πρέπει να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και να απασχολούν τους επιδοτούμενους ανέργους για 6 έως 12 μήνες μετά τη λήψη του προγράμματος. Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Α.Μακρυπίδης εξέφρασε τη διαφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη ρύθμιση. «Να είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν μιλάμε για προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά όταν καλπάζει η ανεργία πρέπει να βρεθούν λύσεις πέρα από τα επιδόματα ανεργίας», απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Αντ.Μπέζας, προσθέτοντας ότι

Πάνω από τα 63 δολ. η τιμή του αργού H τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου φτάνει τα 63,98 δολάρια το βαρέλι. Λίγο κάτω από τα 64 δολάρια το βαρέλι διαπραγματεύονται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία. H τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου βρίσκεται στα 63,98 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του μπρεντ έχει απώλειες επίσης κατά 0,29 δολ. στα 66,73 δολάρια το βαρέλι.

αντίστοιχες προβλέψεις υπήρχαν σε νόμους των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νικ.Καραθανασόπουλος, χαρακτήρισε τη διάταξη «βαθύτατα αντιδραστική». Η ΓΣΕΕ με επιστολή που έχει στείλει στην υπουργό Απασχόλησης εξέφρασε τη ριζική διαφωνία της στην επιχειρούμενη υπαγωγή των φορέων του Δημοσίου στην έννοια των εργοδοτικών επιχειρήσεων και στην υφαρπαγή πόρων από το ΕΣΠΑ και τον ΛΑΕΚ, λέγοντας ότι «το τεράστιο και σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί «με επικοινωνιακά τεχνάσματα και με εμπορευματοποίηση της ελπίδας των ανέργων».

Ο διαχωρισμός αναβαθμίζει Πιλοτικό πρόγραμμα ετησίων τσεκ απ από το ΙΚΑ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Το υποκατάστημα του ΙΚΑ Περιστερίου επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ανακοίνωσε ότι από 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά πιλοτικά σε οκτώ μονάδες του ΙΚΑ μεταξύ των οποίων και στο Περιστέρι- ένα νέο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής. Πρόκειται για έναν πλήρη διαγνωστικό έλεγχο, ένα πλήρες ετήσιο τσεκ-απ για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, όπως σημείωσε ο κ. Καραμανλής. Στις αρχές του μήνα, μετά την επίσκεψη που είχε προγραμματίσει στο υπουργείο Απασχόλησης, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε το διαχωρισμό του κλάδου υγείας από τον κλάδο ασφάλισης στο ΙΚΑ. «Κύριος στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του ΙΚΑ, του Ταμείου δηλαδή που καλύπτει τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων εργαζομένων. Με σχέδιο

16

νόμου, κάνουμε μια μεγάλη τομή: Διαχωρίζουμε τον τομέα των υπηρεσιών υγείας, από τον τομέα της ασφάλισης. Διασφαλίζεται έτσι και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, αλλά και καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αν και έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός, δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα. «Υπάρχουν ελλείψεις και κενά. Κυρίως σε ότι αφορά την αναμονή για ορισμένες ειδικότητες γιατρών και στις καθυστερήσεις σε ορισμένα μικροβιολογικά εργαστήρια. Υπάρχει ανάγκη βελτίωσης του λογισμικού για το 184, δηλαδή για τα τηλεφωνικά ραντεβού. Υπάρχουν ανάγκες περαιτέρω στελέχωσης και ανανέωσης του εξοπλισμού», τόνισε ο κ.Καραμανλής και δεσμεύτηκε να καλύψει ό,τι κενά υπάρχουν.

Στα 12,396 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στο πεντάμηνο, μειωμένο κατά 23,3% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2008. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τη μεγάλη μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου, εξηγεί η ΤτΕ. Σημειώνεται ότι τα έσοδα από τον τουρισμό το διάστημα αυτό καταγράφουν σημαντική υποχώρηση κατά 18%. Η Ελλάδα συνεχίζει να αναμένει από τους συμβούλους της να καταθέσουν τις λεπτομέρειες για τον τρόπο πώλησης του ποσοστού της ΔΕΠΑ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στο Reuters στο περιθώριο φόρουμ την Δευτέρα. Με τη δήλωση αυτή ο υπουργός εμμέσως διαψεύδει τις πληροφορίες που ήθελαν το σχέδιο πώλησης ποσοστού της ΔΕΠΑ σε στρατηγικό επενδυτή να μετατίθεται για αργότερα, λόγω των αντίξοων συνθηκών που επικρατούν στις αγορές. Το Δημόσιο άντλησε 1,5 δισ ευρώ από την δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, είπε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) την Τρίτη. Η απόδοση στη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων διαμορφώθηκε στο 0,52% από 1,25% στην προηγούμενη έκδοση του Aπριλίου. Το συνολικό ποσό που άντλησε ο ΟΔΔΗΧ ήταν 1,95 δισ. ευρώ, καθώς έλαβε επιπλέον 450 εκατ. ευρώ από μη ανταγωνιστικές προσφορές. Αιτήσεις 424 νέων αγροτών προωθεί η Νομαρχία Λάρισας σε μια προσπάθεια να ενισχύσει νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την γεωργία στο νομό Λάρισας μέσα από το πρόγραμμα νέων αγροτών. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό νούμερο συμμετοχής αν αναλογιστεί κανείς ότι τα προηγούμενα χρόνια οι εγκριθείσες αιτήσεις ήταν 154 για το 2001, 256 για το 2002, 158 για το 2003, 261 για το 2005, 134 για το 2006. Το μέγιστο ύψος της ενίσχυσης για κάθε νέο αγρότη φτάνει τις 40.000 ευρώ και το ελάχιστο τις 20.000 ευρώ. Η ενίσχυση για την πρώτη εγκατάσταση των νέων αγροτών χορηγείται με τη μορφή κεφαλαίου καταβαλλόμενου σε τρεις (3) δόσεις και διαμορφώνεται ανάλογα με την περιοχή μόνιμης κατοικίας, τον προσανατολισμό παραγωγής της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση και το επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης στην μελλοντική κατάσταση. Διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα που τους ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρης Χατζηγάκης αναμένουν οι οργανώσεις των ροδακινοπαραγωγών σε Πέλλα και Ημαθία, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. «Αναμένουμε την εξειδίκευση των εξαγγελιών που έγιναν χθες, κυρίως σε ό,τι αφορά το ύψος των αποζημιώσεων για τους 200.000 τόνους των αδιάθετων ποσοτήτων ροδακίνων και τον τρόπο που θα γίνει από τα συνεργεία του ΕΛΓΑ η καταγραφή των ζημιών της παραγωγής», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της «Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών», Κώστας Λιολιόπουλος. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (207-09) αποφασίστηκε εντατικοποίηση εργασιών της επιτροπής παρεμπορίου, η οποία τίθεται υπό την εποπτεία του Α΄ Αντιπροέδρου κ. Π. Ανεβλαβή. Στην Επιτροπή θα μετέχουν και όσα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προτίθενται να συμβάλλουν στην συνεχή ανάδειξη και παρακολούθηση του θέματος.


17:Layout 1 21/7/2009 10:09 μμ Page 1

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

τεχνολογία

Συνοικέσια για σκυλιά μέσω ίντερνετ Θραύση κάνουν στην Ινδία τα διαδικτυακά site γνωριμιών για κατοικίδια. Εκατοντάδες Ινδοί υποβάλλουν τις φωτογραφίες των σκύλων τους στο ίντερνετ σε μια προσπάθεια να ζευγαρώσουν τα κατοικίδιά τους. Το Puppylove.in, ένα από τα μεγαλύτερα site γνωριμιών ζώων έχει σήμερα πάνω από 6.500 μέλη που αναζητούν παρέα για τα κατοικίδιά τους.

Όπως και στα αντίστοιχα δίκτυα για ανθρώπους, το site επιτρέπει την προσθήκη φωτογραφιών, βίντεο, δημιουργία blog έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης να δώσει μια πλήρη εικόνα για το ζωντανό. Οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι κυρίως ευκατάστατοι Ινδοί καθώς ο μέσος Ινδός ζει με περίπου 1 με 2 δολάρια ημερομίσθιο, ποσό ιδιαίτερα μικρό για να επιβαρύνεται και με κατοικίδιο.

Επίθεση χάκερ στο Twitter Επίθεση από χάκερ δέχθηκε το Twitter, η δημοφιλής υπηρεσία microblogging. Ο χάκερ με το κωδικό όνομα «Hacker Croll» κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε δεκάδες εμπιστευτικά έγγραφα του Twitter τα οποία τώρα απειλεί πως θα δημοσιεύσει. Σε μια επίδειξη ισχύος, ο χάκερ έστειλε στο blog τεχνολογίας TechCrunch ένα αρχείο

zip με πάνω από 300 έγγραφα του Twitter στα οποία υπήρχαν σημειώσεις από συνεδριάσεις, οικονομικές συμφωνίες, ακόμα και οι προτιμήσεις του φαγητού των στελεχών του.

Το site ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιήσει τις πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά του Twitter, όχι όμως και τα πιο προσωπικά δεδομένα όπως για παράδειγμα ποια στελέχη έδωσαν συ-

νέντευξη για να προσληφθούν στην εταιρεία ή ποιοι είναι οι κωδικοί εισόδου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Η διοίκηση του Twitter ισχυρίζεται ότι ο χάκερ δεν είχε πρόσβαση σε εταιρικές πληροφορίες αλλά σε προσωπικές υπαλλήλων της εταιρείας ενώ η πλατφόρμα του Twitter δεν επηρεάστηκε από την επίθεση.

LG GD-900 Crystal: θα κλέψει την παράσταση Το GD-900 Crystal, το πρώτο κινητό τηλέφωνο παγκοσμίως με διαφανές κρυστάλλινο πληκτρολόγιο παρουσιάζει η LG. Πρόκειται για ένα κινητό τηλέφωνο με οθόνη αφής που βασίζεται στο διάφανο design και θέτει νέα σχεδιαστικά και τεχνολογικά πρότυπα στην κατηγορία. Το κρυστάλλινο πληκτρολόγιό του κυλάει άνετα κάτω από την οθόνη αφής εκπέμποντας ένα «απαλό» φως. Το εξαιρετικής ποιότητας πληκτρολόγιο είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό κρύσταλλο υψηλής αντοχής και είναι ενισχυμένο με μια στρώση υγρού μετάλλου (Liquidmetal) -ένα εξαιρετικά ισχυρό σύνθετο κράμα- το οποίο απορροφάει τους κραδασμούς και τις δονήσεις. Παράλληλα, το LG GD-900 Crystal ξεχωρίζει επίσης για τις προηγμένες και καινοτομικές λειτουργίες πλοήγησης που ενσωματώνει. Πέρα από την εντυπωσιακή εμφάνιση, διαθέτει και προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Η 8 megapixel φωτογραφική κάμερα με λειτουργία Auto-Focus και η οθόνη αφής WVGA LCD 3 ιντσών με Auto-Rotate, εγγυώνται πως οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν τις φωτογραφίες τους όπως επιθυμούν. Η συσκευή ενσωματώνει επίσης mp3 player και εσωτερική μνήμη 1.5GB, ενώ μπορεί να αποθηκεύσει έως 32GB μουσικής, φωτογραφιών ή δεδομένων με τη χρήση κάρτας μνήμης MicroSD. Επιπλέον, διαθέτει Wi-Fi, επιτρέποντας στο χρήστη να συνδεθεί σε κάθε ασύρματο δίκτυο μέσω των διαθέσιμων hotspots, ενώ έχει συμβατότητα Bluetooth 2.0 για ασφαλή σύνδεση υψηλής ταχύτητας με άλλες συσκευές. To LG GD-900 Crystal είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στην απόχρωση του τιτανίου, αναδεικνύοντας τον πολυτελή κρυστάλλινο σχεδιασμό του.

ASUS K Series: Multimedia επιδόσεις και ευελιξία Σχεδιασμένοι για να προσφέρουν ουσιαστική υπολογιστική εμπειρία στους χρήστες που βρίσκονται σε διαρκή κίνηση είναι οι υπολογιστές της σειράς K Series Domino Collection της Asus. Η σειρά διαθέτει όλη τη δύναμη που απαιτείται για να εξασφαλίσουν οι χρήστες την απαραίτητη ισχύ έτσι ώστε να απολαύσουν κινηματογραφικού τύπου οπτική και ακουστική εμπειρία. Παράλληλα, ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει τον φορητό του περισσότερες ώρες, χάρη στην τεχνολογία Asus Super Hybrid Engine που τον απελευθερώνει από το άγχος της πρίζας, ενώ ο έξυπνος σχεδιασμός Asus IceCool εξασφαλίζει, επίσης, ότι η θερμοκρασία στο πληκτρολόγια και το palm rest παραμένει χαμηλή ακόμη και μετά από πολύωρη χρήση.

17

Δημοφιλές blog με πληροφορίες για freelancers Το FreelanceSwitch είναι ένα από τα πιο δημοφιλή διαδικτυακά σημεία συνάντησης για freelancers (αυτοαπασχολούμενος επαγγελματίες). Θα βρείτε πολλές πληροφορίες, συμβουλές, άρθρα και αναλύσεις για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ελεύθερη διάθεση εργασίας. Είναι ένας τομέας που παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της εξέλιξης του διαδικτύου των επικοινωνιών και της πληροφορικής. Εκτός από το πολύ ενδιαφέρον blog, διαθέτει πολυσύχναστο forum για συζητήσεις, αγγελίες, podcasts, μια πρωτότυπη σειρά κόμικς και διάφορα χρήσιμα εργαλεία. Info :

http://freelanceswitch.com

Online επεξεργαστής κειμένου Ένας πλήρης επεξεργαστής κειμένου με τον οποίο μπορείτε να γράψετε, να μορφοποιήσετε και να σώσετε ή να εκτυπώσετε τα κείμενά σας, από το διαδίκτυο, με χρήση μόνο του φυλλομετρητή (browser), χωρίς καμιά εγκατάσταση. Βασίζεται στην γνωστή πλατφόρμα του TinyMCE, που είναι ένας αξιόπιστος Javascript HTML WYSIWYG editor ανοιχτού κώδικα, και χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές εφαρμογές διαχείρισης websites και blogs στο διαδίκτυο. Το greendoc διαθέτει όλες τις απαραίτητες εντολές μορφοποίησης, υποστηρίζει αρκετές γραμματοσειρές, έχει προεπισκόπηση και δυνατότητα εισαγωγής βίντεο από το youtube. Μπορείτε να γράψετε τα κείμενά σας ακόμα και αν δεν έχετε εγγραφεί στο greendoc, σε περίπτωση όμως που το κάνετε, θα έχετε την επιλογή αποθήκευσης στον προσωπικό σας χώρο. Σας δίνει ακόμα τη δυνατότητα να μοιραστείτε τα κείμενά σας με φίλους, δημοσιεύοντάς τα στη σχετική σελίδα. Info :

http://www.greendoc.net

Μετατρέψτε τα αρχεία σας Το Zamzar είναι μια από τις πιο χρήσιμες εφαρμογές για όσους ασχολούνται με τους Η/Υ και το διαδίκτυο. Μετατρέπει online, αρχεία από διάφορους τύπους σε άλλους (file conversion), χωρίς καμία εγκατάσταση λογισμικού Υποστηρίζει πολλά formats από αρχεία εικόνων, εφαρμογών γραφείου, μουσικής και βίντεο, ενώ μπορεί να δημιουργήσει και συμπιεσμένα πολλών τύπων. Η λίστα με τις δυνατότητες μετατροπής του zamzar εμπλουτίζεται συνεχώς, ενώ υποστηρίζονται και διαδικασίες μετατροπής αρχείων από το διαδίκτυο όπως π.χ. από videos του youtube. Info : http://www.zamzar.com


18:Layout 1 21/7/2009 10:07 μμ Page 1

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ελεύθερος χρόνος

08:30 Ο ΤΖΟΝΝΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΚΛΕΣ 09:00 ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΧΙΓΚΛΥΤΑΟΥΝ 09:30 ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΓΟΥΙΝΙ 10:00 ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ (E) 11:00 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 14:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ 14:30 ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ (E) 15:00 ΛΙΛΟ ΚΑΙ ΣΤΙΤΣ 15:30 ΑΛΑΝΤΙΝ 16:00 ΤΣΙΚΙΤΙΤΑΣ (E) 17:00 ΑΤΙΘΑΣΑ ΝΙΑΤΑ 18:00 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ (E) 19:00 ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 21:00 ΚΛΗΡΩΣΗ ΛΟΤΤΟ 21:05 ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ 22:00 ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΜΥΑΛΑ 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ 00:00 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 00:15 46o ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΡΑΛΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 00:30 ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ (E) 01:30 CRIME AND INVESTIGATION NETWORK (E) 06.10 ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΨΕΜΑ 06.50 7 ME 11 ΜΑΖΙ 11.00 ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ 12.00 ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ 13.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ 13.15 ΛΟΛΑ 14.15 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ 15.15 ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΟΥ 16.15 ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ 17.15 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1- ΔΕΛΤΙΟ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ 17.20 THE SIMPLE LIFE 18.00 PROJECT RUNAWAY 19.00 ΛΟΛΑ 20.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1 21.00 AMERICA’S GOT TALENT 22.00 EXTREME MAKEOVER – HOME EDITION 23.00 THE UNIT 00.00 LAS VEGAS 01.00 ΟΙ ΣΤΑΒΛΟΙ ΤΗΣ ΕΡΙΕΤΑΣ ΖΑΙΜΗ 02.20 ΚΡΥΦΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ 03.20 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 03.50 MOBILE FUN 04.20 ΕΛΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΜΕ 05.20 ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΕ ΤΗ ΓΑΤΑ 06.00 ΜΗ ΜΑΔΑΣ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 07.00 ΑΝ Μ’ΑΓΑΠΑΣ 09.00 ΕΝΤΙΜ Ο Τ Α Τ Ο Ι … ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ 10:00 ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ 13:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 13.15 ΣΦΗΝΑΚΙΑ 16:00 ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ BEVERLY HILLS 17.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 17.05 Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΙΝΣ 18:00 Ο ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΣ ΡΕΙΜΟΝΤ 19:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 20.00 Η ΝΤΑΝΤΑ 21:00 ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ 23:00 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ ΜΠΕΚΑ 00.15 ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ : ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 01.15 ΤΥΦΛΟΜΥΓΑ 02.15 ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ 03.15 ΤΗΛΕΑΓΟΡΕΣ 03.30 ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 06:00 Α.Τ.Ο.Μ. 06:30ΠΙΤΕΡ ΠΑΝ 07:00 ΚΡΥΠΤΟ, Ο ΣΟΥΠΕΡ ΣΚΥΛΟΣ

Τηλέφωνα Άμεσης Ανάγκης

Βλάβες Τηλ. / Fax Βλάβες ΔΕΗ 24210 63666 & 63667 Βλάβες ΟΤΕ 121 Βλάβες ΔΕΥΑΜΒ 24210 55555 Βλάβες Δημ.Φωτισμού 24210 - 64931 Καθαριότητα Δ. Βόλου 800-11-88188 Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου ΕΠΑ Θεσσαλίας 800-1187878

07:30ΓΙΟΥ - ΓΚΙ - Ο 0 8 : 0 0 ΠΟΚΕΜΟΝ 08:30 ΤΖΟΥΝΙΠΕΡ ΛΙ, ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΡΙΤΣΙ 09:00 ΈΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΈΛΕΓΑΝ ΣΚΟΥΜΠΙ-ΝΤΟΥ 09:30 Ο ΛΑΖΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 10:00 ΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΕΣ 10:30 ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ 11:00 URBAN VERMIN 11:30 ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ 12:00 SYLVESTER AND TWEETY MYSTERIES12:30THE ROAD RUNNER SHOW 13:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 13:45FORT BOYARD V (E) 14:45 ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ, ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ 15:45 ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ 16:45 ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 17:45ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΟΝΚ 18:40 Ειδήσεις στη Νοηματική 18:45 ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ 19:45 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 21:00 ΟΜΑΔΑ N.C.I.S. 22:00 LUCKY YOU 00:30 ELEVENTH HOUR 01:30 SUPERNATURAL02:30 ΠΙΚΡΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ 04:45 ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 08:00 ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 08:45 ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 09:15 ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 11:00 ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 12:00 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ 15:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ 17:00 ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 18:00ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 19:00 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ 20:00 ΠΑΙΔΙΚΑ 20:45 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ 21:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:30 ΑΠΟΨΕΙΣ 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 23:45 “Ο,ΤΙ ΦΑΜΕ, Ο,ΤΙ ΠΙΟΥΜΕ..” 1:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ (Ε) 3:30 ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 05:45 ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 10:00 Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ 10:30 ΦΙΝΕΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΜΠ 11:00 ΖΑΚ ΚΑΙ ΚΟΝΤΙ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 11:30 ΧΑΝΑ ΜΟΝΤΑΝΑ 12:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 13:00 ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 14:15 ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ (E) 15:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16:00 ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ (E) 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:00 Η ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΑ 21:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 21:45 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-FC GRONINGEN 23:45 H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ NASA 00:45 ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ: ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ 0 6 : 0 0 Ε Π Α Φ Η 0 7 : 0 0 ΠΡΩΙΝΟ MEGA 10:00 Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ 11:00 ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ 11:50 ΚΑΡΕ ΤΗΣ ΝΤΑΜΑΣ 12:20 ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΚHΡYΓΜΑ 13:10 ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ 14:00 ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 15:00 ΣΑΒΒΑΤΟΓΕΝΝΗΜΕΝΕΣ 16:10 ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ 17:10 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 17:20 Η ΝΤΑΝΤΑ 18:00 SINGLES 19:00 ΕΠΤΑ

Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου Δ.ΕΠ.Α Α.Ε. 2105551666 Σώματα Ασφαλείας Τηλ. / Fax Άμεση Δράση 100 - 133 Τροχαία Βόλου 24210 76968 Τουριστική Αστ. Βόλου 24210 - 76987 Τμ. Ασφαλείας Βόλου 24210 - 76957 Πυροσβεστική 199 Πυροσβεστικός Σταθμός Γορίτσας 191 Υγεία Τηλ. / Fax Νοσοκομείο Γενικό ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ Πολυμέρη 134 24210

ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ 19:30 ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:00 Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ 22:00 ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ 23:00 ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ 00:15 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 00:30 ΙΧΝΗ 01:30 STRONG MEDICINE 02:30 FANTASY ISLAND 03:30 TELEMARKETING 04:00 ΦΕΥΓΑ 07:00 ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ 0 8 : 0 0 ΠΡΩΙΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ09:00 ΜΑΖΙ 10:30 ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 12:00 ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΕΙΣ 15:00 ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 17:00 ΑΣΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:30 ΟΚ 21:00 EIΔΗΣΕΙΣ 22:00 ΔΕΔΟΜΕΝΟ 00:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 01:00 ΜΥ SPACE

Ρολό Στρόμπολι με ζαμπόν και μοτσαρέλα Υλικά 1 δόση ζύμη άσπρου ψωμιού (βασική συνταγή στο site) 6 κ.σ. ντομάτα σάλτσα 3 λεπτές φέτες ζαμπόν, σε κομματάκια 100γρ. φρέσκια μοτζαρέλα, τριμμένη Φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα 1 αυγό, χτυπημένο

Εκτέλεση Ακολουθήστε τα βήματα της βασικής συνταγής, αφήστε την ζύμη να φουσκώσει και χτυπήστε την σε αλευρωμένη επιφάνεια όπως περιγράφε-

[ΖΩΔΙΑ]

06:45 ΧΑΪΝΤΙ 07:15 ΤΟΜ ΚΑΙ ΠΙΠΟ 07:30 OI ΤΡΙΔΥΜΟΥΛΕΣ 08:00 ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ 08:15 Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΠΑΤ 08:30 ΠΡΩΪΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 09:15 ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ (Ε) 09:55 Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΖΕΙ BEST OF 12:35 ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ BEST OF 15:45 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 16:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ 16:10 SHOWBIZ NEWS BEST OF 17:10 ΚΟΙΤΑΩ ΜΠΡΟΣΤΑ (Ε) 18:45 ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:00 ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ 23:00 ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 00:00 MAD MEN 01:00 AUTO ALTER 01:15 ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ 2 03:15 ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ 06.00 BBC LIVE 06.30 OUR WORLD 07.00 BBC@ΣΚΑΪ 09.00 THE OPRAH WINFREY SHOW 10.00 ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ 11.00 TEN YEARS YOUNGER 12.00 ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ 13.00 ΝΕΟΝΥΜΦΟΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ 13.30 GET FRESH 14.00 ΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ 15.00 ΝΤΑΝΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ 16.00 Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ, Ο ΤΣΑΡΛΙ 17.00 ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ 17.15 ΣΑΣΟΥΚΙ 17.45 ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ 18.30 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ 19.45 PLANET NEWS 21.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 21.45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2009 22.00 PARTY ANIMALS :ΠΙΘΗΚΟΙ,ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 23.00 Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΚΑ’Ι’ΜΑΝ 24.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 00.05 Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΑΛΑΙΝΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ 01.00 ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 02.00 ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΖΩΪΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ 03.00 Η ΦΥΣΗ ΓΥΡΩ ΜΑΣ 04.00 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 04.15 ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 05.15 100 ΧΡΟΝΙΑ FIFA

94200-20 / 36870 Νέα Εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείου 24210 94221 / 94222/77500 Τηλέφωνο για ραντεβού Νοσοκομείου 1535 ΕΚΑΒ 166 ΙΚΑ Ραντεβού 184 ΙΚΑ Βόλου 24210 39625 ΙΚΑ Ν.Ιωνίας 24210 60041 & 81383 Συγκοινωνίες Τηλ. / Fax ΚΤΕΛ Υπεραστικό 24210 - 33254 & 25527 Κέντρο Πόλεως για Κρατήσεις (Σπυρίδη 24) 2421038007 χωρίς χρέωση

ται. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα διαστάσεων 40 x 25cm περίπου. Στρώστε τη σάλτσα ντομάτας στην επιφάνεια αφήνοντας γύρω γύρω στη ζύμη ένα περιθώριο. Σκορπί-

στε από πάνω το ζαμπόν, τη μοτσαρέλα και το βασιλικό.Γυρίστε προς τα μέσα τις κοντές άκρες του ορθογώνιου και στη συνέχεια αρχίστε να ρολάρετε απαλά τη ζύμη από τις μακριές της άκρες. Μεταφέρετε το ρολό σε λαδωμένο ταψί, με την πλευρά της ένωσης της ζύμης προς τα κάτω και αλείψτε ομοιόμορφα με το αυγό. Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Ίσως δημιουργήσει κάποιες ρωγμές, μην σας ανησυχήσει. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά πριν το κόψετε σε φέτες.

Κριός Καλύτερα κάποια πράγματα να τα δείτε από διαφορετική σκοπιά και να δώσετε ένα τέλος σε καταστάσεις που σας προβληματίζουν και σας δυσκολεύουν.

Ταύρος Μην αφήσετε να σας επηρεάσουν αρνητικά κάποιες καθυστερήσεις που μπορεί να συμβούν. Κάντε υπομονή και όλα θα πάνε όπως θέλετε.

Δίδυμοι Τα άστρα σας βοηθούν να προχωρήσετε υποθέσεις που ήταν για καιρό σε στασιμότητα. Εκμεταλλευτείτε κάποιες ευκαιρίες που θα σας βοηθήσουν πολύ.

Καρκίνος Εκμεταλλευτείτε κάποιες καλές ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν. Θα σας βοηθήσουν να θέσετε τη ζωή σας σε νέες πιο γερές βάσεις. .

Λέων

Παρθένος Με την διάθεσή σας αρκετά ανεβασμένη θα έχετε την δυνατότητα να προχωρήσετε υποθέσεις που ήταν για καιρό σε στασιμότητα και σας πίεζαν πολύ.

Ζυγός

Ήταν ένας αστυνομικός και βλέπει στο ραντάρ ένα scooter το οποίο πήγαινε με τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα την ώρα. Έκπληκτος με αυτό που βλέπει, τρέχει λοιπόν ο αστυνομικός στον δρόμο και τον σταματάει. - Φίλε μου, πρέπει να σε συλλάβω, του λέει, γιατί έτρεχες. Και του λέει ο μοτοσικλετιστής....... - Καλά ρε φίλε, ήταν ανάγκη να με περικυκλώσετε;

από κάθε πόλη που εξυπηρετεί 800 - 11 - 35555 ΚΤΕΛ Αστικό 24210 25532 & 24232 Λιμεναρχείο 2421076710 / 76720 Λιμενική Αστυνομία 24210-38888 Πρακτορείο Ιπτάμενων Δελφινιών 24210-21626 Πρακτορείο Πλοίων 24210-22501 Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) Βόλου 24210 - 24056 Ολυμπιακή Αεροπορία 24210 - 24910 ΤΑΞΙ Ραδιοταξί Βόλου 24210 - 27777

18

Ορισμένα ζητήματα που σας απασχολούν τον τελευταίο καιρό, καλύτερα να προσπαθήσετε να τα λύσετε το συντομότερο, να μην τα αμελήσετε.

Αιγόκερως Δείξτε λίγη διαλλακτικότητα σε ορισμένα πράγματα αν θέλετε να μην έχετε προβλήματα. Μην χάνετε το χρόνο σας σε ανούσια πράγματα.

Υδροχόος

Καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι γιατί είναι πιθανό κάποια απρόοπτα προβλήματα με την οικογένεια σας να σας αναστατώσουν λίγο.

Σκορπιός Η σημερινή ημέρα θα είναι αρκετά πιεστική. Αυξημένες θα είναι οι υποχρεώσεις που θα έχετε. Οργανωθείτε με τέτοιο τρόπο για να τα καταφέρετε.

Η επικοινωνία σήμερα με τα κατάλληλα πρόσωπα θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σας. Ζητήστε βοήθεια από τους πιο έμπειρους.

Ιχθείς Διατηρήστε την ψυχραιμία σας γιατί κάποια πράγματα είναι πιθανό να μην πάνε όπως τα υπολογίζατε. Μην αγχώνεστε, θα βρείτε πολύ καλές λύσεις.

[ΠΑΡΑΞΕΝΑ]

[ΑΝΕΚΔΟΤΟ] Το σκουτεράκι...

Τοξότης

Αυξημένες αρκετά θα είναι οι υποχρεώσεις που θα έχετε σήμερα. Βάλτε ένα πρόγραμμα αν θέλετε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς λάθη.

Πήγε να φουσκώσει το στρώμα… και ανατίναξε το σπίτι Ποτέ του δεν περίμενε μία τόσο απλή δραστηριότητα να αποβεί τόσο… μοιραία για το σπίτι του. Ένας 45χρονος Γερμανός προσπάθησε να μπαλώσει το τρυπημένο «αερόστρωμα» του με διαλυτικό ελαστικών. Το άφησε έτσι για μια ολόκληρη νύχτα, αλλά όταν πήγε να το φουσκώσει την επόμενη μέρα, αυτό ανατινάχθηκε, όπως και το διαμέρισμά του! «Μια σπίθα από την ηλεκτρική τρόμπα αέρα το

Στους Δήμους Βόλου, Νέας Ιωνίας Ανοιχτά από τις 6 το πρωί έως τις 00.30 το βράδυ. Το πρατήριο με αστερίσκο (*) παραμένει ανοιχτό έως τo πρωί της επόμενης ημέρας: ΔΕΡΗΣ JET OIL Κ. Καρτάλη 315, ΓΚΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ SHELL Ιωλκού 314, KOZANH BP ΛΑΡΙΣΗΣ 200, ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ EL PETROL ΛΑΡΙΣΗΣ 181, ΧΑΡΙΣΜΑΪΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ ΕΚΟ Λ. Αθηνών 354, ΓΚΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΚΟ Αθηνών 17, ΑΦΟΙ ΤΖΕΚΑ JET OIL Πολυμέρη 177

πυροδότησε», είπε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Η έκρηξη έσπρωξε τον τοίχο του σπιτιού προς τις σκάλες της εισόδου και προκάλεσε μεγάλη ζημιά στα παράθυρα και τα έπιπλα. Οι πυροσβέστες εκκένωσαν όλο το κτίριο, που φιλοξενεί 12 οικογένειες και ένα γειτονικό οίκημα, ώστε να ελέγξουν το μέγεθος της ζημιάς. Ο 45χρονος κάηκε στα χέρια, ενώ ένα 3χρονο κορίτσι υπέστη εγκαύματα πρώτου βαθμού.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Για σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου διημερεύουν 8.00 π.μ. - 10.00 μ.μ. Παντοστοπούλου Χαρά Τοπάλη 69 – 28ης Οκτωβρίου (Αλεξάνδρας) τηλ. 24210 27807, Μπλέτσας Κωνσταντίνος Ιωλκού 69α - Μαγνήτων τηλ. 24210 52200, Κύρκου – Νικολοπούλου Αικατερίνη Ιάσονος 93 – Τοπάλη τηλ.24210 24560 Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Σουμπαση Αρτεμισία 2ας Νοεμβρίου 38 τηλ. 24210 32622 ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Παπαδοπούλου Κωνσταντία Λεωφ. Ειρήνης 30 τηλ. 24210 60038


19:Layout 1 21/7/2009 10:15 μμ Page 1

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

πολιτισμός

Θεατρική παράσταση «Βαβυλωνία» στο Ανοιχτό Θέατρο Ξουριχτίου Την «Βαβυλωνία» του Δ. Κ. Βυζάντιου, με δώδεκα από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της νέας γενιάς του θεάτρου, θα υποδεχθεί στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Πήλια 2009. Φεστιβάλ Πηλίου» η Επιχείρηση Πολιτισμού Ιστορίας Τεχνών & Αθλητισμού «Ε.Π.Ι

ΤΕΧΝΩΝ» του Δήμου Μουρεσίου το Σάββατο 25 Ιουλίου 2009 & ώρα 21:15 μ.μ στο νεοσύστατο Ανοιχτό Θέατρο Ξουριχτίου. Την θεατρική παράσταση ανεβάζουν σε συμπαραγωγή το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών με το Εθνικό Θέατρο και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής.

Η Νατάσα Θεοδωρίδου σήμερα στο Βόλο Η Νατάσα Θεοδωρίδου, η πιο σημαντική λαϊκή τραγουδίστρια της νεότερης γενιάς, συναντά τους φίλους της στο Βόλο προσκεκλημένη του Συλλόγου Γονέων και φίλων παιδιών με καρκίνο «Φλόγα». Η Νατάσα παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με τραγούδια από τα 12 επιτυχημένα της χρόνια στη

δισκογραφία : «Δεν επιτρέπεται», «Μια γλυκιά μελωδία», «Τελικά δεν αξίζεις τίποτα», «Δεν σ’αδικώ», «Πάλι», «Δε θέλω τίποτα», «Οι δύσκολες στιγμές», «Φεγγάρι», αλλά και τις τρείς καινούριες επιτυχίες της από την πρόσφατη συνεργασία της με τον Γιώργο Θεοφάνους : «Δίπλα σε σένα», «Απάντησέ μου», «Ονειρο». Τραγούδια

που περιλαμβάνονται στο τελευταίο cd της Νατάσας με τίτλο «best of» που κυκλοφορεί από τη Sony music. Το κέφι δυναμώνει με πολλές και κλασικές λαϊκές επιτυχίες της ελληνικής μουσικής. Την Νατάσα Θεοδωρίδου πλαισιώνει μία 10μελής ορχήστρα με εξαιρετικούς μουσικούς. Μαζί της εμφανίζεται και ο

Λούκας Γιώρκας, ο νικητής του x-factor, που κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά και την αγάπη του κόσμου. H συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου θα γίνει σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Προπώληση εισιτηρίων Publ i c , V i l l a g e Cinemas,Casablanca,Classic, Δημοτικό Θέατρο Βόλου.

Από το Θεσσαλικό Θέατρο Λάρισας

Ηλέκτρα η Λυδία στο Βόλο To Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο-Λάρισας- ¨Θεσσαλικό Θέατρο¨, στα πλαίσια της Καλοκαιρινής του Περιοδείας -2009, θα παρουσιάσει και στην πόλη του Βόλου, την τραγωδία του Αισχύλου «Χοηφόρες». Η παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου και ώρα 9.30 μμ στο Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων - 2009, που θα πραγματοποιηθούν φέτος από τον «Καλλιτεχνικό Οργανισμό» –Δήμου Βόλου. Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται καθημερινά από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου, ενώ γίνεται γνωστό πως θα ισχύουν κανονικά και τα εισιτήρια του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων – Ο.Γ.Α, χρήσης 2009-2010. Συντελεστές της παράστασης:

Μετάφραση : Κώστας Τσιάνος Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος Κοστούμια : Ιωάννα Παπαντωνίου Μουσική : Διονύσης Τσακνής Χορογραφία: Κώστας Τσιάνος Μουσική Διδασκαλία: Απόστολος Ψυχράμης Βοηθός Σκηνοθέτη: Σπύρος Αυγουστάτος Διανομή:

ΗΛΕΚΤΡΑ-ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ: Λυδία Κονιόρδου ΟΡΕΣΤΗΣ: Νίκος Ψαρράς ΠΥΛΑΔΗΣ: Δημήτρης Καλαντζής ΤΡΟΦΟΣ: Ελένη Ουζουνίδου ΟΙΚΕΤΗΣ: Θανάσης Χαλκιάς ΑΙΓΙΣΘΟΣ: Γιώργος Στάμος ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ: Γιώργος Δεληγιάννης ΡΟΥΣΤΑ: Γιάννης Παπαγιαννούλης

ΧΟΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:( Κορυφαίες ) Ελένη Ουζουνίδου, Νικολέττα Βλαβιανού, Στέλλα Γκίκα, Ευγενία Αποστόλου, Ηλέκτρα Γεννατά, Μαρία Δεληγιάννη, Ελένη Καρακάση, Έλενα Μαρσίδου, Λίλυ Μελεμέ, Σεβίλη Παντελίδου, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Λουκία Στεργίου, Ειρήνη Τζανετουλάκου, Φωτεινή Τιμοθέου. Η παράσταση ακολουθεί και πάλι την ίδια άποψη, του 1992, που πρωτοπαίχθηκε και … στηρίχθηκε πάνω στις λαϊκές τελετουργίες, αφού τα στοιχεία που συνθέτουν τις «ΧΟΗΦΟΡΕΣ» τα συναντάμε σε πολλές παραλογές της Δημοτικής μας ποίησης, σε λαϊκά παραμύθια, σε μοιρολόγια, στους επιτάφιους θρήνους, στο ανακάλεμα των ψυχών, στους εξαγνισμούς και σε άλλες μορφές της Λαϊκής και θρησκευτικής μας έκφρασης…

Διαγωνισμός φωτογραφίας των Κερασιωτών Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης Ορεινού Βορείου Πηλίου και υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κάρλας, του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου και της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης & Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας διοργανώνει τον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας για το έτος 2009, με 1ο, 2ο και 3ο

βραβείο. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους και είναι αφιερωμένος στο ευαίσθητο αλλά και σπάνιο οικοσύστημα του Β. Πηλίου. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ενημέρωση προς το ευρύ κοινό και η ευαισθητοποίηση του, για το τελευταίο φυσικό απόθεμα της πηλιορείτικης φύσης. Οι όροι για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο διαγωνισμό είναι οι εξής: Το θέμα της φωτογραφίας είναι τα τοπία του Βορείου

Πηλίου. Ως Βόρειο Πήλιο θεωρείται η περιοχή που περικλείεται από τη νοητή γραμμή που ενώνει τους οικισμούς Πουρίου, Βενέτου, Κ. Κερασιάς και της Παναγίας Λέσχιανης. Η ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού είναι η 20/7/2009 και η ημερομηνία λήξης η 10/10/2009. Οι βραβευθέντες θα ανακοινωθούν 20 μέρες μετά τη λήξη της ημερομηνίας κατάθεσης συμμετοχής των στο διαγωνισμό, δηλαδή την 31/10/2009. Η απονομή των βραβείων και των επαίνων θα γίνει

στις 1/12/2009 στον πρώην κινηματογράφο «Αχίλλειο» στο Βόλο. Οι καλύτερες 100 φωτογραφίες θα εκτεθούν από 1/12/2009 μέχρι 10/12/2009 στον ίδιο χώρο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αποστείλουν στη διεύθυνση: Γαρέφη 4, 38222, Βόλος , (τηλ. 6947214670) με ένδειξη: για το διαγωνισμό «Βόρειο Πήλιο- ένα σπάνιο οικοσύστημα» με σφραγίδα ταχυδρομείου έως και την 30/9/2009. E-mail επικοινωνίας: kerasiapiliou@gmail.com www.panoramio.com/phot o/24595575

VILLAGE CINEMAS VOLOS ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 24210 94600 ΑΙΘΟΥΣΑ 1 : “Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ” (ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ) Πέμπτη έως Τετάρτη: 19.30, 21.30 “ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ” Πέμπτη έως Τετάρτη: 23.30 ΑΙΘΟΥΣΑ 2 : “Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ” (ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ) Πέμπτη έως Τετάρτη: 18.30, 20.30 “ΤΡΑΣΝΦΟΡΜΕΡΣ 2” Πέμπτη έως Τετάρτη: 22.30 ΑΙΘΟΥΣΑ 3 : “ΧΑΝΓΚ ΟΒΕΡ” Πέμπτη έως Τετάρτη: 22.15 “Η ΑΡΠΑΓΗ” Πέμπτη έως Τετάρτη : 20.00, 00.15 ΑΙΘΟΥΣΑ 4: “ ΧΑΝΓΚ ΟΒΕΡ” Πέμπτη έως Τετάρτη: 20.15, 22.15, 00.15

5ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Αγχιάλου διοργανώνει το Σάββατο 25 Ιουλίου 2009 και ώρα 9:00 μ.μ., το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορευτικών Συγκροτημάτων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό και Αθλητικό κέντρο Νέας Αγχιάλου «Νίκος Σαρμάνης» (Χώρος Γιορτής Κρασιού). Τα χορευτικά τμήματα που θα λάβουν μέρος είναι: Χορευτικό Τμήμα Συλλόγου Καταγόμενων Εξ΄Ανατολικής Ρωμυλίας Μαγνησίας, Χορευτικό Τμήμα Συλλόγου των Εν Θεσσαλία Οξυωτών, Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου «Παύλου Μελά» Αραβησσού, Χορευτικό Τμήμα Εκπολιτιστικού Καλλιτεχνικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας «Ο Λαοδάμας» και Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Αγχιάλου. Η εκδήλωση διοργανώνεται με απόλυτη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Νέας Αγχιάλου με στόχο την προώθηση της επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών χορευτικών σχημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια του Πολιτιστικού Οργανισμού να φέρει σε επαφή την τοπική κοινωνία αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας με παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της χώρας μας, με απώτερο σκοπό την τόνωση του ενδιαφέροντος για το χορό ως μορφή έκφρασης και τέχνης.

Διήμερο φεστιβάλ στο Παναγιώτικο Η ΕΚΠΟΛ συνεχίζοντας την επιτυχημένη διοργάνωση των τελευταίων ετών του Φεστιβάλ «Με τον Εθελοντισμό για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό» στο Φράγμα «Παναγιώτικο», το οποίο πλέον έχει καταστεί θεσμός στα πλαίσια των τοπικών θερινών εκδηλώσεων, διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι σε συνεργασία με τη ΝΑΜ και τον Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος «Παναγιώτικο» ένα Διήμερο Φεστιβάλ στις 24 & 25 Ιουλίου. Η ΕΚΠΟΛ έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια έναν αγώνα ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα περιβάλλοντος και εθε-

λοντισμού. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής εντάσσεται και η διενέργεια του εν λόγω φεστιβάλ στο Παναγιώτικο, που φέτος έχει τη χαρά να φιλοξενεί και να παρουσιάζει στο κοινό δύο εξαιρετικούς καλλιτέχνες.

σμένο ροκ ύφος, μπολιασμένο με την δωρικότητα του λαϊκού, αλλά και την εσωτερικότητα της μπαλάντας. Την έναρξη της μουσικής βραδιάς θα κάνει στις 20.00 το αγαπητό σε όλους μας βολιώτικο συγκρότημα Μουσικοί Ιχνηλάτες.

Την Παρασκευή 24/7 στις 21.30 ο Σωκράτης Μάλαμας, ένας από τους πιο δυνατούς τραγουδοποιούς της γενιάς του, θα συσπειρώσει γύρω του φανατικούς οπαδούς και μουσικόφιλους ακροατές σε μια βραδιά, γεμάτη μουσικές, εικονοπλαστικούς στίχους και αφηγηματικά τραγούδια που φλερτάρουν με ένα ηλεκτρι-

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 25/7 στις 21.30 το μουσικό ταξίδι συνεχίζεται με Θανάση Παπακωνσταντίνου ο οποίος μετά τη γόνιμη συνεργασία του με τον Διονύση Σαββόπουλο που έδωσε, δισκογραφικά, τον «Σαμάνο»- και τη χειμερινή του απόσυρση για την ηχογράφηση νέων τραγουδιών, μπαίνει στην περιπέτεια των

καλοκαιρινών εμφανίσεων με διάθεση για αναπάντεχες, φορτισμένες και ανεπιτήδευτες στιγμές, τις οποίες απλόχερα θα προσφέρει και στο Βολιώτικο κοινό. Την έναρξη της μουσικής βραδιάς θα κάνει στις 20.00 το αγαπητό σε όλους μας βολιώτικο συγκρότημα Red Wine Band. Επίσης, την ίδια μέρα από το πρωί η ΕΚΠΟΛ θα φιλοξενεί την Σχολή Υπαίθριων Αθλημάτων του βραβευμένου και διεθνώς αναγνωρισμένου ορειβάτη κ. Νίκου Μαγγίτση (www.magitsis.gr) ο οποίος με την παρουσία-επίβλεψη 2 εκπαιδευτών της σχολής θα κάνει επίδειξη καγιάκ στο χώρο της λίμνης του Φράγ-

19

ματος. Δέκα διπλές βάρκες για καγιάκ στη λίμνη, 20 σωσίβια και 20 κουπιά θα είναι διαθέσιμα στο κοινό (Σάββατο 25/7 ώρες 9πμ-12 και 6μμ-9μμ) και όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να μπαίνουν στα σκάφη και ανά ομάδες και πάντα με τη συνοδεία των εκπαιδευτών, θα ξεναγούνται στη περιοχή της μικρής λίμνης στο Φράγμα. Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα ιππασίας αλόγων από τον Ιππικό Φυσιολατρικό Όμιλο Μηλεών (ΙΦΟΜ). Και τις δύο ημέρες, περιβαλλοντολογικές και εθελοντικές οργανώσεις θα ενημερώνουν το κοινό και θα μας καλούν

όλους να ευαισθητοποιηθούμε σε θέματα Περιβάλλοντος & Εθελοντισμού, ενώ Σύλλογοι και Γυναικείοι Συνεταιρισμοί θα μας μυήσουν στα τοπικά προϊόντα, στις πηλιορείτικες γεύσεις και θα προβάλλουν τις δράσεις τους. Τιμή εισιτηρίου/συναυλία 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στην ΕΚΠΟΛ (καθημερινά 10πμ-2μμ, Αντωνοπούλου 181, τηλ. 24210.71950), στον μουσικό οίκο Κεχαϊδης (Ιάσονος 95, τηλ. 24210.37891), στο Public (Ογλ & Κονταράτου, τηλ 24210.22904), και στο δισκοπωλείο CLASSIC (Ερμού 187, τηλ. 24210. 20059)


20:Layout 1 22/7/2009 12:19 πμ Page 1

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

αθλητικά

Επιμέλεια: Χρήστος Θανασούλης xrthan@gmail.com

Δήλωση Λ. Καμπάνταη, που χθες προπονήθηκε κανονικά

«Προτίμησα τη Β’ Εθνική για τον χρόνο συμμετοχής» «Πρώτη» του Πυράσου σήμερα Την πρώτη του συγκέντρωση ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 18.00 ο Πύρασος, που μετά την περσινή παρθενική του χρονιά στην Δ’ Εθνική, φέτος φιλοδοξεί σε μια καλύτερη πορεία και σε μια πιο άνετη σωτηρία. Γι’ αυτό το λόγο εξάλλου ενισχύθηκε σημαντικά, αποκτώντας εννιά παίκτες, που θα δώσουν, μαζί με τους παλιούς που έμειναν από το περσινό ρόστερ, το «παρών» σήμερα στο γήπεδο του συλλόγου στη Νέα Αγχίαλο. Οι νεοαποκτηθέντες είναι: ο Σπύρος Νούσιας που πέρσι έπαιζε στα Φάρσαλα, ο Μιχάλης Αποστολίδης από τον Ρήγα Φεραίο, ο Δένης Δημητριάδης από τον ΓΣΑ, ο Γιάννης Φλάμος από τον Θησέα, ο Μιχάλης Τσάπη από τον Κένταυρο, ο Γιώργος Κωνσταντάκος από την ΑΠΟΒ, ο Χρήστος Παλάσκας, που ανήκει στους Νέους Αθλητές Νίκης και πέρσι αγωνίστηκε στον Θησέα, ο Αποστόλης Αποστολίδης επίσης από τους Νέους Αθλητές και ο τερματοφύλακας Φώτης Καραγιώργος από τον Αγροτικό Αϊδινίου, ενώ ως μεταγραφή μπορεί να θεωρηθεί και ο έμπειρος στόπερ Λεωνίδας Γκάγκας, που πέρσι έχασε όλη τη χρονιά λόγω χιαστών, όμως αποθεραπεύθηκε πλήρως και θα είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Φιλικό του ΠΑΟΚ με τη Ρότερνταμ Η απόδοση των παικτών που επέλεξε ξεκινήσει βασικούς στο φιλικό με τη Βίλεμ, άφησε ικανοποιημένο τον Φερνάντο Σάντος, που προτίθεται να παρατάξει σήμερα στο ματς με τη Σπάρτα Ρότερνταμ (20:30, Novasports 1) την ίδια 11άδα. Θα ξεκινήσουν δηλαδή το παιχνίδι οι Χαλκιάς, Κοντρέρας, Λίνο, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Γκαρσία, Φωτάκης, Σορλέν, Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς και Φιλομένο. Μάλιστα όλα δείχνουν ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό αυτή θα είναι και η 11άδα με την οποία θα αντιμετωπίσει τη νορβηγική Βαλερένγκα. Η μόνη αλλαγή που ίσως γίνει είναι αυτή του Σνάουτσερ στο δεξί άκρο της άμυνας. Στην περίπτωση αυτή ο Κοντρέρας θα περάσει στο κέντρο άμυνας, δίπλα στον Τσιρίλο, και θα μείνει εκτός ο Μπιζέρα.

Ανακοίνωσε Λεάλ ο Εργοτέλης Την απόκτηση του διεθνή Ουρουγουανού επιθετικού, Σέρχιο Ουίλιαμ Λεάλ Γκονζάλεζ, για τα επόμενα τρία χρόνια ανακοίνωσε ο Εργοτέλης. Ο 26χρονος άσος, έχει επτά συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στην πατρίδα του με τα χρώματα της Ντανούμπιο.

Στα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 98,7 της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Η μπάλα με τη μία» φιλοξενήθηκε ο Λεωνίδας Καμπάνταης, μιλώντας για την επιλογή του να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό Βόλου και αιτιολογώντας τη με το ότι οι τραυματισμοί του τα δύο προηγούμενα χρόνια, κατά τα οποία είχε κυρίως γι’ αυτό το λόγο ελάχιστες συμμετοχές με την Αρμίνια Μπίλεφελντ, τον έκαναν διστακτικό να πει το «ναι» σε προτάσεις ομάδων της Σούπερ Λίγκα, αφού θεωρεί ότι, αν αυτό γινόταν, υπήρχε κίνδυνος να μην μπορέσει να καλύψει το χαμένο έδαφος και να μην πάρει χρόνο συμμετοχής. Το νέο μεγάλο αστέρι του Ολυμπιακού Βόλου μάλιστα δεν φείσθηκε εγκωμίων, όταν κλήθηκε να μιλήσει για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο: «Έπαιξε καταλυτικό ρόλο ο πρόεδρος, για να έρθω στην ομάδα. Είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Αγαπάει πραγματικά το ποδόσφαιρο. Είναι παρορμητικός και ενθουσιάζεται εύκολα. Είναι άνθρωπος που όταν του δίνεις, στα επιστρέφει διπλά». Επίσης μίλησε: Για την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Έψαχνα ομάδα που θα μου δώσει παιχνίδια. Θέλω να κερδίσω το χαμένο έδαφος των τελευταίων δύο ετών. Με προσέγγισαν ομάδες από την Σούπερ Λιγκ, όμως είχαν κάποιους ενδοιασμούς λόγω των τραυματισμών μου. Ήθελα να βρω μια ομάδα που θα την βοηθήσω και θα με βοηθήσει. Είναι σημαντικό για μένα να πάρω αρκετό χρόνο συμμετοχής». Για τη φετινή χρονιά του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και για το πρωτάθλημα της δεύτερης Εθνικής: «Δεν ξέρω καθόλου το πρωτάθλημα και δε θέλω να μπω σε διαδικασία να το συγκρίνω με κάποιο άλλο. Ούτε όταν ξεκινούσα το ποδόσφαιρο δεν είχα αγωνιστεί σ’ αυτό. Στην πρώτη προπόνηση υπήρχε αρκετός κόσμος και υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά φέτος. Είμαι αισιόδοξος τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου. Βέβαια και ο προπονητής που συνάντησα στην ομάδα ήταν αρκετά καλός. Ο κόουτς μας βοηθάει αρκετά. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Η ομάδα είναι πολύ οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα και αυτό θα βοηθήσει τη φετινή μας προσπάθεια». Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δική του παρουσία μέσα στην ομάδα: «Οι αρμοδιότητες μου πλέον είναι αυ-

trian boys, την οποία και δημοσιεύουμε: “Φυσικά και δεν επιθυμούμε ντέρμπι. Τα ντέρμπι μας εμείς τα δίνουμε στις κερκίδες, όχι στις επιστολές, όπως κάποιοι άλλοι. Απλώς δε χαριζόμαστε σε κανένα, διότι δεν έχουμε ανάγκη κανέναν. Το μήνυμά μας θέλαμε να το στείλουμε στην πόλη και στους οπαδούς και το κάναμε. Και θα το ξανακάνουμε, αν χρειαστεί σε ανάλογη περίπτωση. Ο κόσμος ξέρει να κρίνει αν είμαστε χούντα στην πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια, που αφιλοκερδώς τρέχουμε για την αγάπη μας, για το κομμάτι αυτής της πόλης που τόσο λατρεύουμε”! Τα σημεία πώλησης καρτών διαρκείας 2009-2010 ξημένες. Πρέπει να λειτουργήσω ως παράδειγμα για τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου. Θα προσπαθήσω να μεταδώσω ότι εμπειρίες έχω. Ελπίζω να βοηθήσω». Για την επόμενη αγωνιστική χρονιά: «Πρέπει να είμαι πάνω απ’ όλα υγιείς και μετά να πανηγυρίσουμε εδώ στο Βόλο της άνοδο της ομάδας στην Σούπερ Λιγκ». Πάντως ο ξανθομάλλης στράικερ αξίζει να σημειωθεί ότι χθες στο Πανθεσσαλικό μπήκε στους ρυθ-

μούς της υπόλοιπης ομάδας, όπως αναμενόταν, και μάλιστα έπαιξε και διπλό, παίρνοντας το χειροκρότημα από τους φιλάθλους των ερυθρόλευκων, που παρακολουθούσαν την προπόνηση. Τα ευχάριστα όμως δεν αφορούσαν χθες μόνο τον Καμπάνταη, αφού και ο Αρβανίτης γυμνάστηκε κανονικά. Απάντηση των Austrian boys Στην εφημερίδα μας εστάλη η παρακάτω απάντηση από τους Aus-

• Στα γραφεία της ΠΑΕ, Π. Μελά 3 με Ιάσονος, τηλ: 24210 34507 • Στα γραφεία τους Αustrian Boys (μόνο για τους οργανωμένους), Ιωλκού με Μαγνήτων, Βόλος • Café Traffic, Τοπάλη-Σωκράτους, Βόλος, τηλ: 24210 23520 • Στο κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων «Τόρης Γιώργος & Χατζή Άννα ΕΠΕ», Καψάλη 9, Βόλος, τηλ: 24210 81533 • Στο πρακτορείο ΟΠΑΠ Σωτήριος Παλληκαρίδης, Ιωλκού 47, Βόλος, τηλ: 24210 32110

Οι εκλογές στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι το ανδρικό τμήμα μπάσκετ θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Β ‘ ΕΣΚΑΘ, λόγω του ότι ο Ολυμπιακός Βόλου 1937 είναι νεοϊδρυθέν σωματείο. Αναλυτικά το νέο Δ.Σ:

Συγκροτήθηκε σε σώμα, μετά τις προχθεσινές εκλογές στα γραφεία της ΠΑΕ, το Δ.Σ του Νέου Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, πρόεδρος του οποίου θα είναι ο Γ. Παλληκαρίδης. Όπως έχει γίνει γνωστό, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες απορρόφησης της Άρτεμης, που θα αγωνίζεται στην Α1 μπάσκετ γυναικών, αλλά και της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας Βόλος 2004, που φέτος κατέλαβε τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και του χρόνου θα έχει πάλι πρωταγωνιστικές βλέψεις, έχοντας ξεκάθαρο στόχο

Πρόεδρος: Παλληκαρίδης Γεώργιος Α’ αντιπρόεδρος: Μαναβέλας Ευάγγελος Β’ αντιπρόεδρος: Ξηρόφωτος Δημήτριος Γενικός Γραμματέας: Κουσιαρής Γεώργιος Ειδικός γραμματέας: Μακρυγιάννη Εύη Ταμίας: Καλαμάτα Ανθή Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Φραγκούλη Ευγενία Γενικός έφορος: Σαχίνης Ζάχος Έφορος Ανδρικού μπάσκετ: Καραθάνος Ιωάννης Έφορος γυναικείου μπάσκετ:

Δαμασιώτης Βασίλειος Έφορος Κολύμβησης: Χαρχαρή Αννα Έφορος ποδοσφαιρικού τμήματος: Γεωργόπουλος Κώστας Σ’ ό,τι αφορά στο ψηφοδέλτιο Αρχαιρεσιών του ΑΠΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 έλαβαν: 1 Γεωργόπουλος Κώστας 42 2 Δαμασιώτης Βασίλειος 48 3 Δημητρέλιας Ιωάννης 41 4 Καλαπόδας Ιωάννης 41 5 Καραθάνος Ιωάννης 55 6 Κουσιαρής Γεώργιος 48 7 Μακρυγιάννη Εύη 51 8 Μαναβέλας Ευάγγελος 41 9 Ξηρόφωτος Δημήτριος 48 10 Παλληκαρίδης Γεώργιος 53 11 Σαχίνης Ζάχος 44 12 Τσάγκαρης Ανδρέας 39 13 Φραγκούλη Ευγενία 58 14 Χαρχαρή Άννα 54 15 Καλαμάτα Ανθή 41 *36 άτομα ψήφισαν και τους 15 υποψήφιους

1-1 με τη ρουμανική Κλουζ

Πρώτο δείγμα θετικό για την ΑΕΚ Το πρώτο δείγμα γραφής της ΑΕΚ άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Οι «κιτρινόμαυροι», στο πρώτο τους φιλικό επί αυστριακού εδάφους, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την ρουμανική Κλουζ. Το γκολ της Ενωσης σημείωσε ο Ισμαελ Μπλάνκο στο 39’ έπειτα από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Νάτσο Σκόκο, ενώ οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν στο 60’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κανοτού, έπειτα από την παράβαση που υπέπεσε ο νεαρός Μανωλάς. Στους διακριθέντες από πλευράς ΑΕΚ, σίγουρα φιγουράρουν τα ονόματα των Παντελή Καφέ και Ισμαελ Μπλάνκο, σε καλά επίπεδα κυμάνθηκε και η απόδοση των Γκουστάβο Μαντούκα και Ραφίκ Τζιμπούρ, ενώ καλές εντυπώσεις άφησε και ο νεαρός μπακ, Μανωλάς. Στα θετικά και η συνεργασία των Κυργιάκου-Μαϊστόροβιτς στο κέντρο της άμυνας. Ο Μπάγεβιτς, παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-5-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα, στο κέντρο της άμυνας οι Μαϊστόροβιτς, Κυργιά-

λίβα, Καφές, Μπερνς, Μαντούκα, Μπλάνκο, Σκόκο Δεύτερο ημίχρονο: Σάχα, Κουτρουμάνος, Μανωλάς, Ζεράλντο, Καράμπελας, Γιαχάγια, Μάκος, Ταχτσίδης, Χετεμάι, Ντιούφ, Τζεμπούρ Διαψεύδουν για Λανίτη οι Κύπριοι

κος, αριστερά ο Χουανφράν και δεξιά ο Γεωργέας. Στα χαφ έπαιξαν ο Καφές με τον Ενσαλίβα, αριστερά ο Μαντούκα, δεξιά ο Μπερνς μπρο-

20

στά τους ο Σκόκο και μοναδικός προωθημένος ο Μπλάνκο. ΑΕΚ: Σάχα, Χουανφράν, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Ενσα-

Λίγο μετά την είδηση πως ο Βλαδίμηρος Λανίτης είναι ο «Μεσσίας» που θα βγάλει την ΑΕΚ από το οικονομικό τέλμα και θα συμβάλει αποφασιστικά στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ, ήρθε η διάψευση. Το περιβάλλον του Κύπριου διαψεύδει την πληροφορία που ήθελε τον εύρωστο επιχειρηματία να μπαίνει ενεργά στα κοινά της Ενωσης και να καλύπτει το ποσό των εννιά εκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για να συμπληρωθεί το σύνολο της αύξησης του Μ.Κ. που έχει οριστεί στα 15 εκατ. ευρώ.


[

21:Layout 1 22/7/2009 12:07 πμ Page 1

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

αθλητικά Ερχεται σήμερα στο Βόλο ο Γιδόπουλος, για να τον κλείσει

Παίκτης ανώτερης κατηγορίας ο Γκόμεζ Βαλντέζ Πολύ θετικά στοιχεία έδειξε τις δύο μέρες που βρίσκεται στο Βόλο ο Ισπανός φορ Ερνέστο Γκόμεζ Βαλντές, ο οποίος έχει ενθουσιάσει τόσο τον προπονητή του, Χόρχε Μπάριος, όσο και τους μελλοντικούς συμπαίκτες του, καθώς αποδεικνύει ότι είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, που κάλλιστα θα μπορούσε να αγωνιστεί σε μεγαλύτερη κατηγορία στην Ελλάδα, ενώ ο μάνατζερ που τον εκπροσωπεί στη χώρα μας, Σέρτζιαν Τσέροβιτς, ισχυρίζεται ότι έχει δεχτεί, πριν ακόμη τον φέρει στη Νέα Ιωνία, προτάσεις από ομάδες Β’ Εθνικής. Όμως ο ισχυρός άνδρας της Νίκης, Σ. Γιδόπουλος, είναι προγραμματισμένο να έρθει σήμερα στο Βόλο και η πρώτη του προτεραιότητα θα είναι να κλείσει τον παίκτη. Βέβαια ο Ισπανός στράικερ πρέπει και ο ίδιος να συμφωνήσει στο οικονομικό μέρος, αλλά από πλευράς Σ. Γιδόπουλου εκφραζόταν χθες η βεβαιότητα ότι ο κοινοτικός φορ θα φορά του χρόνου τα κυανόλευκα. Εξάλλου

Εντυπωσίασε τους πάντες ο Βαλντέζ

και το βιογραφικό του είναι αρκετά καλό, αφού έχει περάσει από τη β’ ομάδα της Ρεάλ, κάνοντας μάλιστα προπονήσεις και με την πρώτη ομάδα, όταν στη «βασίλισσα» βρίσκονταν ο Φίγκο και ο Ζιντάν, αλλά και από τις Μαγιόρκα Β’, Χιρόνα, Τολέδο και τους Κολοράντο Ράπιντς και Σίβας του αμερικανικού πρωταθλήματος. Η ίδια βεβαιότητα υπάρχει

και για τον Ουρουγουανό κεντρικό χαφ Μπρόλι, για τον οποίο προέκυψε μια πρόταση από ομάδα της Ισπανίας, αλλά όπως λένε στη Νίκη, αυτή δεν είναι ανώτερη της δικής τους, ενώ εκτιμούν ότι για τον παίκτη μετράει πάρα πολύ το γεγονός ότι στη Νίκη βρίσκονται ήδη τρεις συμπατριώτες του, ο Μπένγκουα, ο Νάνι και ο τεχνικός Χ. Μπάριος, κάτι που θα

τον κάνει να πει το τελικό ναι. Μάλιστα, επειδή τελικά σήμερα δεν κατέστη δυνατό να βρίσκεται ο Λατινοαμερικανός αμυντικός μέσος στην Ελλάδα, αυτό θα γίνει αύριο ή και την Παρασκευή. Η μοναδική ανησυχία που εκφράζεται από την πλευρά της Νίκης είναι μήπως ο Μπρόλι, λόγω του ότι είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις ακόμη και μέχρι πριν από λίγες μέρες, είναι αρκετά κουρασμένος, για να ξεκινήσει αμέσως προετοιμασία. Στα υπόλοιπα ζητήματα ο Μωυσίδης ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Νίκη, μετά τις δοκιμές που έκανε στο εξωτερικό, και να ενταχθεί κανονικά στην ομάδα, με δεδομένο εξάλλου ότι ο 19χρονος μεσοεπιθετικός έχει υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών με τους κυανόλευκους, ενώ για τον Κωνσταντινίδη υποστηρίζεται ότι όλα θα καταλήξουν θετικά και ότι ο υψηλόσωμος μέσος θα παραμείνει στη Νίκη, μετά τη δοκιμή του από τη Δόξα Δράμας, από την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίφθηκε.

Σε ό,τι αφορά δύο παίκτες, οι οποίοι στα δοκιμαστικά τεστ δείχνουν καλά στοιχεία, τον Κόκκα και τον Χατζηλιόντα, αυτό που ενδιαφέρει τους ιθύνοντες της ομάδας, όπως μας μεταφέρθηκε, είναι να κλειστούν πρώτα ο Χρόνης, ο Ελληνοαμερικανός αριστερός μπακ, που ανήκει στην ΑΕΚ και τελικά δεν έκλεισε στην Αγ. Παρασκευή, παρότι βρέθηκε πολύ κοντά στην ομάδα της Αθήνας, αλλά και ο Παπαστεργίου, που ανήκει στον ΠΑΟΚ και πέρσι έπαιζε στη Δόξα Δράμας. Για τον πρώτο χθες το βράδυ στην Αθήνα είχε προγραμματισμένο ραντεβού μαζί του και τον εκπρόσωπό του ο Σ. Γιδόπουλος, ενώ ο δεύτερος αναμένεται σήμερα στο Βόλο. Τέλος, ο έμπειρος αμυντικός μέσος Λ. Τρούλλης ακούγεται πως επιθυμεί να παίξει σε ομάδα που βρίσκεται κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αρτα, και γι’ αυτό βρίσκεται πιο κοντά στον Εθνικό Φιλιππιάδας.

Σήμερα στο Καραϊσκάκη κόντρα στη Γκρόνινγκεν

Αποκαλυπτήρια με προβλήματα για τον Ολυμπιακό Π.

Ο Μπόμπο Την πρώτη εμφάνιση μπροστά στο κοινό του θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» προετοιμάζονται εντατικά για το φιλικό κόντρα στη Γκρόνινγκεν (21:45 ΝΕΤ) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», από το οποίο όμως πιθανότατα θα απουσιάσουν αρκετοί πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές. Στη χθεσινή προπόνηση, ο Μαρέσκα συνέχισε με ατομικό που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γήπεδο, με τη συμμετοχή του να κρίνεται την τελευταία στιγμή. Παράλληλα αποφασίστηκε ο Βασίλης Τοροσίδης να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί ακριβώς το μέγεθος του προβλήματος στο πόδι του. Όσον αφορά τον Λουτσιάνο Γκαλέτι συνεχίζει να ανεβάζει ρυθμούς και χθες ακολούθησε μέρος του προγράμματος. Για ακόμη μία μέρα ο Ιεροκλής Στολτίδης αρκέστηκε σε ατομικό. «Μπάσιμο» για Μπομπό Αποφασισμένος να κινηθεί για την απόκτηση του

21

Αργυρό μετάλλιο από Γιαννιώτη Από τον Σπύρο Γιαννιώτη ήρθε το πρώτο μετάλλιο για λογαριασμό της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρώμη. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τη δεύτερη θέση στα πέντε χιλιόμετρα της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα. Μπροστά του ήταν μόνο ο Γερμανός Τόμας Λουρτς. Στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2007, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, o Γιαννιώτης είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο.

Παγκόσμιος πρωταθλητής ετών 15! Στην κορυφή του κόσμου σε ηλικία μόλις 15 ετών βρίσκεται ο Τόμας Ντάλεϊ. Ο νεαρός Βρετανός έλαμψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου που πραγματοποιείται στη Ρώμη, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις καταδύσεις από σταθερό βατήρα ύψους 10 μέτρων. Για να φτάσει σε αυτήν την επιτυχία ο Ντάλεϊ χρειάστηκε να συγκεντρώσει στον τελικό 539.85 βαθμούς.

Ευρωμπάσκετ Νέων

Δάμασαν τους “ταύρους” Θρίλερ με happy end για την Εθνική ομάδα Νέων ανδρών. Με εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο (όταν προηγήθηκε ακόμη και με 16 πόντους), πάθος και ψυχραιμία στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, η Ελλάδα πήρε αυτό που ήθελε (70-67) και όχι απλά υποχρέωσε την Ισπανία στην πρώτη της ήττα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρόδου, αλλά «σφράγισε» το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά του τουρνουά. Πρώτος σκόρερ (14π.), πρώτος ριμπάουντερ (7) και εκείνος που μίλησε (ξανά) τις κρίσιμες στιγμές. Ποιος; Ο Νίκος Παππάς, που έβαλε κρίσιμα καλάθια παρά τον τραυματισμό του στο κεφάλι.

Μαχαίρωσε τον άντρα της λόγω Μάντσεστερ

Μπομπό εμφανίζεται ο Ολυμπιακός, μία ημέρα μετά την είδηση ότι ο Ματ Ντάρμπισαϊρ χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός θέλει να γίνει παίκτης των Πειραιωτών, οι οποίοι έχουν σύμμαχο τον Χουάν Φίχερ και επιθυμούν να τελειώσουν τη μεταγραφή που έμεινε στη μέση πριν από ένα μήνα. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας προσφέρουν στην Μπεσίκτας 2,5 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του 24χρονου άσου, έχοντας τη διαβεβαίωση του μάνατζέρ του πως το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τον ίδιο.

Τέλος ο Λεώνης από τον ΠΑΟ!

Η Σλόβαν αντίπαλος στο C.L Το εμπόδιο της Σλόβαν Μπρατισλάβας θα κληθεί να περάσει ο Ολυμπιακός στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι Σλοβάκοι επικράτησαν 4-0 της Ζρίνσκι στο «Τεχέλνε Πόλε» και σε συνδυασμό με την ήττα 1-0 στη Βοσνία πήραν το το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Την παραίτησή του από τον πάγκο της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού υπέβαλε ο Αλέκος Λεώνης. Η απόφαση του πρώην τεχνικού του «τριφυλλιού» σχετίζεται με την προαναγγελθείσα μείωση των αποδοχών από τη διοίκηση, σε παίκτες και τεχνική ηγεσία καθώς επίσης και με τη μη υποψηφιότητα του Θανάση Γιαννακόπουλου για την ανάληψη της προεδρίας του συλλόγου. Πιθανότερος αντικαταστάτης του ο Στέλιος Καζάζης.

Μία γυναίκα από τη Μαλαισία συνελήφθη επειδή μαχαίρωσε τον άντρα της, όταν αυτός επέστρεψε σπίτι του, μετά τον αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μαλαισία ΧΙ το Σάββατο. Ο άντρας είχε πει πως θα επιστρέψει αμέσως μετά τον φιλικό αγώνα που έγινε στην Κουάλα Λουμπούρ, όμως πήγε βόλτα με τους φίλους του και άργησε να γυρίσει. Ετσι η γυναίκα του τον μαχαίρωσε δύο φορές στο στήθος, προτού τον μεταφέρει στο νοσοκομείο της πόλης.


22T:Layout 1 22/7/2009 12:08 πμ Page 1

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

αθλητικά Επέστρεψε στη βάση του ο Παναθηναϊκός

Αισιοδοξία Τεν Κάτε για τα ματς με τη Σπάρτα Την αισιοδοξία πως ο Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί έτοιμος στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια των προκριματικών του

Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Σπάρτα Πράγας εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο Χενκ Τεν Κάτε. Η αποστολή των «πρασί-

νων» βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης στην Αθήνα, ολοκληρώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας

της στην Αυστρία και από τις πρώτες του δηλώσεις ο Ολλανδός τεχνικός είχε καθησυχαστικό ύφος ως προς την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα του στα επίσημα παιχνίδια. «Παίξαμε φιλικά απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους και ομάδες που είχαν ποιότητα. Νομίζω κάναμε μια πολύ καλή δουλειά. Τώρα πλέον θα συνεχίσουμε την δουλειά μας εδώ στην Ελλάδα, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθέσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε», τόνισε αρχικά ο Ολλανδός τεχνικός και συνέχισε αναφερόμενος στους ερχόμενους αγώνες με τη Σπάρτα Πράγας: «Αισιοδοξώ πως θα τα πάμε καλά με τη Σπάρτα, αν και ο αντίπαλος είναι δύσκολος και περισσότερος έτοιμος από μας. Εμείς πάντως τα πήγαμε καλά και περιμένω ανάλογη συνέχεια. Ολα θα πάνε καλά». Θυμίζουμε ότι το «τριφύλλι» έδωσε τρία παιχνίδια στην Αυστρία, κόντρα σε Γκρόιτερ Φιρτ, Χοφενχάιμ και Γκλάντμπαχ και σε γενικές γραμμές η απόδοσή του κινήθηκε στη μετριότητα. Βέβαια, αυτό ήταν εν μέρει λογικό, αφού η ομάδα προέρχεται από βαρύ πρόγραμμα προπονήσεων και χρειάζεται ένα εύλογο

χρονικό διάστημα ώστε να εμφανιστεί όπως πρέπει. Πάντως, έστω και αν ήταν φιλική, η προχθεσινή νίκη επί της Μπορούσια αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία της ομάδας. Η απόδοση του Παναθηναϊκού στα φιλικά δεν θα ενδιέφερε κανέναν αν δεν υπήρχε το πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ την επό-

μενη εβδομάδα. Ωστόσο, η Σπάρτα Πράγας περιμένει. Οι Τσέχοι έχουν ένα επιπλέον κίνητρο, αφού θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς από τους “πράσινους”, ενώ βρίσκονται και ένα «βήμα» πιο μπροστά στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Βέβαια, το ρόστερ των δύο ομάδων δεν συγκρίνεται, αλλά η υπόθεση πρόκριση μοιάζει μέχρι ενός βαθμού δύσκολη.

Eπισκευές κουφωμάτων αλουμινίου και ρολών (κλειδαριές – ράουλα – ιμάντες ρολών)

κατασκευές καινούργιων κουφωμάτων (συρόμενα – ανοιγόμενα αλουμίνια και θερμομονωτικά) κουνουπιέρες

Τηλ. 6947 706155 κος Θοδωρής

ΜΑΡΚΟΣ Κουρτινόξυλο σε μεγάλη ποικιλία Αντηλιακά στορ – ρολοκουρτίνες Κουνουπιέρες για όλα τα κουφώματα Πτυσσόμενες πόρτες - κουπαστές Ασυναγώνιστες τιμές Κατάστημα : Μαιάνδρου 78 με Φιλαδελφείας, Ν. Ιωνία Βόλου

Τηλ. 24210 66513

22


IP 62.103.135.9

23:Layout 1 21/7/2009 10:04 μμ Page 1

Tετάρτη 22 Ιουλίου 2009

μικρές αγγελίες ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ-ΚΤΙΡΙΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ 130 Τ.Μ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 3 ΜΕ ΛΑΡΙΣΗΣ 106 ΠΕΝΗΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ Δ.Ε.Η ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ,ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣ. ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΤΡΙΦΑΣΙΚΟ ΡΕΥΜΑ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΙΜΗ 450.000€, Τηλ. 24210 63459, 6992121007.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 01.ΡΕΤΙΡΕ:στο Βόλο 111τ.μ και 79τ.μ ετοιμοπαράδοτα με θέα Πήλιο (77-9) ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ 02.ΟΙΚΟΠΕΔΑ:στη Κριθαριά σε τιμή ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ 03.ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ:στη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου 750τ.μ σε οικόπεδο 2.100τ.μ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ 04.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στη Ν.Δημητριάδα 180τ.μ 3 επιπέδων (182-8) 235.000€ 05.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ιωνία Βόλου 5ου ορόφου 105τ.μ με τζάκι (43-9) 155.000€ 06.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στη Τσαγκαράδα 150τ.μ σε οικόπεδο 2.070τ.μ (133-8) 250.000€ 07.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στην Τσαγκαράδα Πηλίου 1.900τ.μ εντός σχεδίου. (144-7) 155.000€ 08.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στο Βόλο 3 επιπέδων 320τ.μ με 2 θέσεις πάρκινγκ (24-9) 550.000€ 09.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στον Άγιο Γεω. Νηλείας 800τ.μ με σπίτι 63τ.μ (20-9) 130.000€ 10.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στην Ν.Αγχίαλο 556τ.μ φάτσα θάλασσα με λυόμενο (38-9) 100.000€ 11.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ιωνία Βόλου 4ου ορόφου 71τ.μ με πάρκινγκ (44-9) 95.000€ 12.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στο Βόλο 170τ.μ super lux (217-8) 240.000€ 13.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 2ου ορόφου στο κέντρο του Βόλου 51τ.μ & parking (10-9) 100.000€ 14.MEZONETA: στο Καραγάτς 3 επιπέδων 230τ.μ (231-8) 275.000€ 15.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: ρετιρέ 5ου ορόφου με θέα όλο το Βόλο 130τ.μ (45-9) 245.000€ 16.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ:στην Ν.Ιωνία 80τ.μ σε οικο. 120τ.μ (75-9) 90.000€ 17. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Στο κέντρο του Βόλου 51τ.μ (74-9) ΕΥΚΑΙΡΙΑ 29.000€ 18.ΜΕΖΟΝΕΤΑ:στα Πλατανίδια 205τ.μ σε οικ. 250τ.μ (73-9) 230.000€ 19.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στο κέντρο του Αλμυρού 90τ.μ σε 230τ.μ οικ. (186-7) 97.000€ 20.ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ: στην Πορταριά Προφ. Ηλίας 3.079τ.μ (68-9) 120.000€

…πριν από κάθε αγορά Ακινήτου…. Αντωνοπούλου 188 • Βόλος • Τηλ.: 24210 - 71 600 • Κιν.: 6979 001800

Κανάρη 8, Βόλος ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Μονοκατοικία 98τ.μ. σε οικόπεδο 155 τ.μ., Ιατρού Τζάνου κάτω από Πολυμέρη, 220.000€ Μονοκατοικία γωνιακή, κέντρο, 88τ.μ. ή οικία 134 τ.μ. οικόπεδο 200.000€ Μονοκατοικία 95τ.μ. σε οικόπεδο, 147 τ.μ., στην Καραϊσκάκη, 185.000€ Μονοκατοικία ισόγεια, 65τ.μ., με αυλή πίσω, κοντά στην Κλινική Ιωάννου, 75.000€ Μονοκατοικία Δονδολίνων, 60τ.μ., σε οικόπεδο 60τ.μ., 60.000€

Πωλούνται διαμερίσματα και καταστήματα σε διάφορες περιοχές του Βόλου Αγριά, μονοκατοικία 80τ.μ. σε οικόπεδο 147τ.μ. στην περιοχή Βαρκά, 55.000€ Αγριά, μονοκατοικία στον συνοικισμό, 80τ.μ. σε οικόπεδο 128τ.μ. κοντά στη θάλασσα, 170.000€ Οικόπεδο 305τ.μ. Κασσαβέτη 244.000€ Οικόπεδο 351τ.μ. Κύπρου 190.000€ Οικόπεδο 820τ.μ. κάτω από τον Περιφερειακό 180.400€

Διαμεσολαβούμε με ειδικά συνεργεία για την ανακαίνιση οικιών και επαγγελματικών χώρων

Κων/τία Μακαρώνα - Λαϊνα τηλ. 24210 22824 - κιν. 6982479991 - 6973585390

ΠΑΪΖΑΝΟΣ Β.-ΠΟΛΥΓΕΡΙΝΟΣ Α. Ο.Ε NAKOS CENTER 1ος ΟΡΟΦΟΣ

6945 125 805

www.ktisis-realestate.com ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ 1. Οικόπεδο στον Αγ. Γεώργιο Ιωλκού, 3.220 τ.μ. ( 550.000 €) 2. Αγροτεμάχιο 2.680 τ.μ στον Αγ. Βλάσιο, με παλιό 2όροφο πέτρινο οικίσκο 100 τ.μ. ( 35.000 € ) 3. Γκαρσονιέρα ημιυπόγεια στην Γκλαβάνη, 30 τ.μ ( 12.000 € ) 4. Κτίριο με διαμερίσματα Ιωλκού & Μακρυγιάννη, 202 τ.μ ( 185.000 € ) 5. Οικόπεδο 450 τ.μ στην Αγριά, με οικία (179.000 €) 6. Εξοχική Κατοικία στην Πάλτση, 50 τ.μ σε οικόπεδο 4.600 τ.μ ( 55.000 € ) 7. Εξοχική Κατοικία στην Μακρυνίτσα 165 τ.μ, σε επίπεδο οικόπεδο 480 τ.μ, με εκπληκτική θέα ( 359.000 € ) 8. Ρετιρέ 129 τ.μ, καινούργιο , διαμπερές, με πάρκινγκ & αποθήκη και απεριόριστη θέα, ( 205.000 € ) 9. Επαγγελματικός χώρος 1.000 τ.μ, σε όροφο, με προοπτική για 500 τ.μ ακόμη ( 500.000 € ) 10. Κατάστημα 168 τ.μ, ημιυπόγειο, ιδανικό για γραφείο ( 75.000 € ) 11. Οικόπεδο στα Μελισσιάτικα, 1.275 τ.μ. με απεριόριστη θέα ( 165.000 €) 12. Πέτρινο διώροφο στο Λεφόκαστρο 150 τ.μ, σε οικόπεδο 600 τ.μ ( 249.000 € ) 13. Οικόπεδο προς ένταξη στα Αμπελάκια Αλυκών με εκπληκτική απεριόριστη θέα ( 139.000 € ) 14. Διαμέρισμα ιδανικό και για επαγγ. Στέγη, 107 τ.μ στα Δικαστήρια, ( 95.000 € ) ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 1. ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ, ημιτελής 240 τ.μ σε οικόπεδο 270 τ.μ ( 450.000 € ) 2. Χρυσοχοϊδη, 106 τ.μ σε οικόπεδο 169 τ.μ ( 170.000 € ) 3. Νέα Ιωνία, 120 τ.μ σε οικόπεδο 160 τ.μ ( 140.000 € ) 4. Αθηνών, 100 τ.μ σε οικόπεδο 280 τ.μ ( 170.000 € ) 5. Χρυσοχοϊδη, ημιτελής 272 τ.μ σε οικόπεδο 275 τ.μ ( 198.000 € ) 6. Αγία Παρασκευή, 100 τ.μ σε οικόπεδο 300 τ.μ ( 160.000 € ) 7. Άνω Λεχώνια, ημιτελής, 120 τ.μ σε οικόπεδο 120 τ.μ ( 190.000 € ) 8. Κάτω Λεχώνια, 220 τ.μ σε οικόπεδο 1000 τ.μ ( 390.000 € ) 9. Κουκουράβα, πέτρινη μονοκατοικία με μοναδική θέα, 185 τ.μ σε οικόπεδο 756 τ.μ ( 598.000 € ) 10. Αλυκές, καινούργια υπερπολυτελής, 534 τ.μ σε οικόπεδο 248 τ.μ 11. Αγ. Ανάργυροι, 96 τ.μ σε οικόπεδο 156 τ.μ ( 110.000 € ) 12. Διμήνι, 100 τ.μ σε οικόπεδο 250 τ.μ ( 170.000 € ) 13. Κάτω Λεχώνια, 220 τ.μ σε οικόπεδο 450 τ.μ ( 295.000 € ) 14. Κάραγατς, μεζονέτα 200 τ.μ, σε οικόπεδο 152 τ.μ ( 297.000 € ) 15. Μαβίλη, μεζονέτα 154 τ.μ, σε οικόπεδο 150 τ.μ ( 260.000 €) 16. Αγ. Παρασκευή, Λέσβου, 100 τ.μ σε οικόπεδο 500 τ.μ ( 180.000 € ) ΟΙΚΟΠΕΔΑ 1. Κουντουριώτου, 271 τ.μ , με Σ.Δ 1,8 ( 210.000 € ) 2. Ν.Ιωνία, 169 τ.μ, με Σ.Δ 2,4 ( 140.000 € ) 3. Αλυκές, 360 τ.μ, ( 150.000 € ) 4. Κάραγατς, 450 τ.μ, ( 360.000 € ) 5. Σουτραλί, 450 τ.μ ( 230.000 € ) 6. Αμπελάκια Αλυκών, οικόπεδο προς ένταξη, με εκπληκτική απεριόριστη θέα ( 139.000 € )

7. Ανακασιά 500 τ.μ, ( 140.000 € ) 8. Αλυκές, 200 τ.μ, ( 84.000 € ) 9. Ν.Ιωνία, 305 τ.μ ( 117.000 € ) 10. Ν.Ιωνία, Λαμψάκου, 730 τ.μ ( 255.000 € ) 11. Ανακασιά – Αηδονοφωλιές, 3.000 τ.μ κατάλληλο για επαγγελματική στέγη 12. Άνω Βόλος οικόπεδο 716 τ.μ , ( 105.000 €) 13. Άνω Βόλος, οικόπεδο 980 τ.μ με απεριόριστη εκπληκτική θέα, ( 179.000 € ) ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Α. ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ 1. Γκλαβάνη, ημιυπόγεια 30 τ.μ ( 12.000 € ) 2. Παπαδιαμάντη & Παγασών, 28τ.μ , με θέα σε πάρκο & αποθήκη ( 42.000 € ) 3. Χατζηαργύρη καινούργια πολυτελής, 39 τ.μ ( 78.000 € ) 4. Ρ. Φεραίου, καινούργια υπερπολυτελής, 27 τ.μ, ( 59.000 ) Β. ΔΥΑΡΙΑ 1. Καραμπατζάκη, 68 τ.μ, ά ορόφου με θέα σε κήπο, (105.000 € ) 2. Χατζηαργύρη, καινούργιο πολυτελές, 58 τ.μ ( 120.000 € ) 3. Νεάπολη, καινούργιο, 50 τ.μ, ( 120.000 € ) 4. Παλαιά, 65 τ.μ, ( 130.000 ) 5. Ρ. Φεραίου, καινούργιο υπερπολυτελές, 52 τ.μ, ( 116.000 ) Γ. ΤΡΙΑΡΙΑ 1. Νέα Ιωνία, 80 τ.μ ανακαινισμένο ( 83.000 €) 2. Ιωλκού & Μαγνήτων, παλαιό 90 τ.μ, ( 85.000 ) 3. Τριανταφυλλίδη, καινούργιο, 92 τ.μ ( 142.000 € ) 4. Χατζηαργύρη, καινούργιο πολυτελές, 96 τ.μ ( 200.000 € ) 5. Γιάννη Δήμου, καινούργιο, 81 τ.μ ( 130.000 € ) 6. Τ. Οικονομάκη , 100 τ.μ ( 100.000 € ) 7. Βύρωνος, 107 τ.μ, με τρείς κρεβατοκάμαρες ( 155.000 € ) 8. Νεάπολη, 76 τ.μ, καινούργιο, ( 150.000 € ) 9. Τρικούπη, 100 τ.μ με 3 κρεβατοκάμαρες, ( 180.000 € ) 10. Ν.Ιωνία, 79 τ.μ, ( 107.000 € ) 11. Ρ. Φεραίου, καινούργιο υπερπολυτελές, 73 τ.μ, ( 158.000 ) 12. Αγ. Ανάργυροι, Ζαλόγγου, 63 τ.μ, ( 87.000 € ) 13. Μαυροκορδάτου, 2ετίας, 93 τ.μ ( 145.000 € ) Δ. ΡΕΤΙΡΕ 1. Παπαδιαμάντη & Παγασών, 129 τ.μ, καινούργιο , διαμπερές, με πάρκινγκ & αποθήκη και απεριόριστη θέα, (205.000 € ) 2. Μαιάνδρου, 108 τ.μ, καινούργιο , διαμπερές, με πάρκινγκ & αποθήκη και απεριόριστη θέα, ( 170.000 € ) 3. Κασσαβέτη, 180 τ.μ, καινούργιο , διαμπερές, με πάρκινγκ και απεριόριστη θέα, ( 260.000 € ) 4. Νέα Ιωνία, 115 τ.μ, καινούργιο , διαμπερές, με πάρκινγκ και απεριόριστη θέα, ( 190.000 € ) 5. Ρ. Φεραίου, καινούργιο υπερπολυτελές, 133 τ.μ, ( 297.000 ) 6. Ν.Ιωνία, 102 τ.μ, ( 179.000 € ) 7. Κωσταντά & Δεληγιώργη, 140 τ.μ ( 198.000 ) ΒΙΛΛΕΣ 1. Αλυκές, 534 τ.μ σε οικόπεδο 248 τ.μ 2. Κάτω Λεχώνια, 390 τ.μ σε οικόπεδο 1.500 τ.μ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλούνται οικόπεδα στην Κριθαριά, άρτια και οικοδομήσιμα, εντός οικισμού, με καταπληκτική θέα στον Παγασητικό, σε πολύ καλή τιμή. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 69978 49085. Πωλείται ή ενοικιάζεται κατάστημα, 168τ.μ., με τρεις εισόδους, 12,5τ.μ. πρόσοψη επί της Ανθ. Γαζή, πλήρως ανακαινισμένο. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6947004538. ΒΟΛΟΣ οδός 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ. Πωλείται διαμέρισμα 110 τ.μ. με θέσεις στάθμευσης, 3ου ορόφου, προσόψεως και διαμπερές, φωτεινό, ήσυχο, ανακαινισμένο, βεράντες με θέα το Πήλιο, φυσικό αέριο. Τηλ. 210 6015255, 6944844500

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Καταπληκτικό οικόπεδο 4.500 τ.μ. μέσα στο χωριό Πινακάτες. Ευκαιρία επένδυσης. Φυσικά επίπεδα με πεζούλες. Οπωροφόρα – καστανιές στα όρια και πλατάνια. Θα ζήσετε στον παράδεισο. Τιμή λογική μικρότερη από την εμπορική αξία. Διαπραγματεύσιμη από το πώς θα αποπληρωθεί. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24280 77457, 6978550427 Πωλούνται δύο αγροτεμάχια 1 και 3 στρέμματα στην περιοχή της Πάλτσης. Πλησίον δρόμου. Πωλείται επίσης αγροτεμάχιο 5 στρέμματα στη θέση «Αλώνια» Αργαλαστής. Πληροφορίες 6974 417 431. Πωλείται στην Ζαγορά Πηλίου παλαιά κατοικία 50τ.μ., πετρόχτιστη, στην πλατεία Αγ. Παρασκευής. Πληροφορίες στο τηλ. 6947 158714 Πωλείται κτήμα 2 στρεμμάτων, οικοδομήσιμα, με νερό δικό του στο κεντρικό δρόμο Σαμπάναγα Διμηνίου, κοντά στην Εκκλησία. Τηλ. 24210 63164. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 10000 Τ.Μ ΜΕ ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ‘ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ’ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΔΡΟΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. ΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ ΜΕ ΦΩΣ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛ. Η ΜΙΣΗ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΕΧΕΙ 180 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ. ΟΛΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΤΩΝ 10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ. ΕΧΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΘΕΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΡΟΜΟ ΒΟΛΟΥ-ΑΓΧΙΑΛΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΚΟΥΣΤΟ ΠΗΛΙΟ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΙΜΗ 350.000€, Τηλ. 24210 63459, 6992121007.

23

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Κεντρικό προνομιούχο οροφοδιαμέρισμα, 1ου ορόφου, 88 τ.μ., διαμπερές με δύο προσόψεις επί της Ιωλκού 132 με Αγ. Βασιλείου. Φωτεινό, θερμοηχομονωμένο, λουξ κατασκευή, καινούργια ντουλάπια κουζίνας και με εντοιχισμένες ντουλάπες ρούχων – χαλιών κ.λπ. Λογικό ενοίκιο. Λίγα κοινόχρηστα. Πολιτισμένη παραμονή. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24280 77457, 6978550427 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ου ορόφου προσόψεως 65 τ.μ., Αντωνοπούλου 163 με Αναλήψεως, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 2ου ορόφου, προσόψεως 25 τ.μ., Αναλήψεως 289 με Δεληγιώργη, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ισόγειο κατάστημα ή γραφείο 35τ.μ. και με πατάρι 10τ.μ., Κουταρέλια 75 με Γαλλίας, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα Γκλαβάνη 111. Τηλ. 24280 86942, 24210 46545. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 100 τ.μ., 3ος όροφος, διαμπερές ανατολικό, με φυσικό αέριο και αυτονομία θέρμανσης, στην οδό 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ 69. Τιμή 380 ευρώ. Πληρ. τηλ. 24210-23669 και 6945491611. Ενοικιάζεται τριάρι, με τέντες, air-condition, αυτονομία, φυσικό αέριο, Μαυροκορδάτου 52 – Γαζή. Τηλ. 6974569547. Ενοικιάζεται γραφείο επί της Ιωλκού 17 στον 1ο όροφο. Τηλ. 6940908811. Ενοικιάζεται ισόγειο διπλοκατοικίας, 4 δωματίων, στην οδό Τσιμπούκη – Μαυροκορδάτου. Τηλ. 24210 46545. Πωλείται κεντρικό περίπτερο, με φουλ εμπόρευμα σε προσιτή τιμή. Πληρ. στο τηλ. 2421036341, από τις 17:00 - 22:00. Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 450τμ. (200 στεγασμένα με πάνελ, Γραφείο, WC, τριφασικό ρεύμα) κατάλληλο για συνεργείο – βιοτεχνική χρήση κλπ. Λογοθέτη 8 – Λαρίσης. Τηλ. 24210 47220, κινητό 6973395551.

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος, 290 τ.μ. πλησίον οδού Λαρίσης (Νέο Δέλτα). Τηλ. 24210 80114, 6932 830020

Ενοικιάζεται κεντρικό, γωνιακό κατάστημα 110 τ.μ στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 65712, 6977 683060

Ενοικιάζεται κατάστημα 32τ.μ., Γκλαβάνη 98 – Τ. Οικονομάκη. Τηλ. 24210 26469, 6972751977 Ενοικιάζεται μαγαζί 280τ.μ., με γραφεία και αυλή, στο Λατομείο, για βιοτεχνικούς χώρους. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 24210 85997, 693014270, 6973 421850. Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 120 τ.μ. + πατάρι 20τ.μ., επιπλωμένος με ξύλινα ράφια. Γλάδστωνος 71 μεταξύ Γαζή & Κωνσταντά. Τηλ. 24210 24465.

Ενοικιάζεται κατάστημα παραλιακό, 52τ.μ., στα Καλά Νερά. Τηλ. 6972593952.

Ενοικιάζεται μονοκατοικία γωνιακή, Παγασών με Δημάρχου Γεωργιάδου, 3 δωματίων με μεγάλο χωλ. Τηλ. 24210 80608, 55932. Ενοικιάζονται δύο καταστήματα, ισόγειο – πατάρι – όροφος. Κουταρέλια 37 – Ερμού. Πληροφορίες στο τηλ. 24210 24307, 21237, 20929. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 95τ.μ., Κουταρέλια 49, στον πρώτο όροφο. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24210 24307, 20929. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα, κατασκευής 2007, 30 τ.μ., 1ου ορόφου με αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου, κλιματιστικό. Υψηλάντου – Μαυρογένους 30, Τηλ. 24210 81122, 6938831453, ώρες 09.00 – 19.00.

ΕΠΑΓΓΕΛ/ΚΗ ΣΤΕΓΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται επιχείρηση, κλειστό γήπεδο 5Χ5, πλήρες εξοπλισμένο (καφετέρια, αποδυτήρια, μπάνιο, γραφείο). Τιμή 20.000€, συζητήσιμη Τηλ. 6945903160 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πρώην τσιπουράδικο – μεζεδοπωλείο ΜΕΝΤΖΟ, στη γωνία των οδών Πλαστήρα – Φιλ. Ιωάννου 2, έναντι εισόδου ΞΕΝΙΑ Βόλου, εμβαδού 136τ.μ., με πατάρι 68τ.μ., με μηχανισμούς εξαερισμού κουζίνας και λοιπών χώρων, τέντες, φωτιστικά κ.λπ. για κέντρο εστίασης. Σοβαρές προτάσεις στα τηλέφωνα 24210 24646, 6944524915 Ενοικιάζεται κατάστημα 120τ.μ. με αυλή 120τ.μ. για επαγγελματική ή βιοτεχνική χρήση, Νέγρη 17, Βόλος δίπλα στο Μηχανολογικό. Τηλ. 24210 63439, 6972716295 κ. Σταύρο Μητσικώστα. Ενοικιάζεται κατάστημα 110 τ.μ., Εθν. Αντιστάσεως με Μαυροκορδάτου. Τηλ. 24210 22571, 6980228402 Ενοικιάζεται ισόγειο γραφείο επί των οδών Μικρασιατών – Βασάνη πλησίον εφορίας (κατάλληλο για λογιστή – μηχανικό) Πληροφορίες στο τηλ. 6973028215 Πωλείται πολύ καλό περίπτερο με εξασφαλισμένη πελατεία λόγω συνταξιοδότησης. Τηλ. 6981853627. Πωλείται σε νέα οικοδομή, κατάστημα 182τ.μ., με δυο τουαλέτες και μια αποθήκη 10τ.μ. στην οδό Βυζαντίου και Παναγίας Σουμελάς στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 80555, 6932417448.

Πτυχιούχος δασκάλα ειδικής αγωγής με προϋπηρεσία αναλαμβάνει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Τηλ. 6979 962009 Καθηγήτρια με δεκαετή εμπειρία παραδίδει φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Κιν.: 6977 997491, πρωϊνές ώρες. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ γεννημένος στη Γερμανία, απόφοιτος Γερμανικού Πανεπιστημίου, κάτοχος άδειας διδασκαλίας, παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε παιδιά και ενηλίκους. Τηλ. 6974081596 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου -Λυκείου-ΤΕΕ. Πληροφορίες τηλ.: 24210 68251, κιν. 6979 320984

Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, τελειόφοιτος Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου- Λυκείου. Τηλ. 6937 667456, 6938047276

MAΘΗΜΑΤΑ Καθηγήτρια απόφοιτος Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας. Τηλ. Επικοινωνίας: 6970355811 Φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Τιμές λογικές. Τηλ. 6974677244. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ καθηγήτρια, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, έμπειρη, αναλαμβάνει υπεύθυνα μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Μεθοδική διδασκαλία και σωστή προετοιμασία για το σχολείο και τις εξετάσεις. Τιμές οικονομικές. Πληρ. στο τηλ. 24210 47882. Μαθηματικός με πολυετή διδακτική εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου, ιδιαίτερα ή γκρουπ. Τηλ. 24210 60010, 6942 433289.

ΔΙΑΦΟΡΑ Ζητούνται από την εταιρία ΚΑΤΣΕΛΗΣ FAST FOOD (OLD CITY) γυναίκες υπάλληλοι για τετράωρη εργασία από 20-35 ετών. Προηγούμενη προϋπηρεσία θα ληφθεί υπόψη. Παράδοση βιογραφικών Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 121, ΒΟΛΟΣ Πωλείται αυτοκίνητο, μάρκας Hyundai Gets, μοντέλο 2003, Β’ εξάμηνο, full extra, με 115 χιλιάδες χιλιόμετρα, τιμή 4.000€. Τηλ. 6945903160 Ζητείται κοπέλα με εμπειρία 5 χρόνων στο χώρο σούπερ μάρκετ για πρωινή, μόνιμη εργασία στο μάρκετ Γαιτανίδης. Τηλ. 24210 40580

Ζητείται υπάλληλος γραφείου από εταιρία επίπλων – κουφωμάτων, με γνώσεις υπολογιστή και διαχείρισης καταστήματος. Τηλ. 6976999803.

Σοβατίσματα, χτισίματα, μερεμέτια

Ο Νίκος

Τιμές λογικές Τηλ. 6936167064 Πωλείται Opel Corsa Sport 1.4 Twinport, μοντέλο 2004, 3θυρο, A/C, ABS, 6 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, συναγερμός, 15’’ ζάντες, προβολείς, bucket καθίσματα, ατρακάριστο, 84.000 km, 6.000 €. Τηλ. 6949616592

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται επιχείρηση, κλειστό γήπεδο 5Χ5, πλήρες εξοπλισμένο (καφετέρια, αποδυτήρια, μπάνιο, γραφείο). Τιμή έκπληξη. Τηλ. 6945903160 36ΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΖΗΤΕΙ ΚΥΡΙΟ ΕΩΣ 46 ΕΤΩΝ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ, ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ

ΑΓΟΡΑΖΩ, ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΔΟΝΤΙΑ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ, ΙΩΛΚΟΥ 17 (έναντι ΟΤΕ), ΤΗΛ.: 24210 36355

Clik κέντρο γνωριμιών. Βρείτε τον άνθρωπο που αναζητείτε. Άνδρες, γυναίκες όλων των ηλικιών και εμφανίσιμες κυρίες από Σερβία – Ρουμανία – Βουλγαρία – Ρωσία Μολδαβία, επιθυμούν σχέση – συμβίωση – γάμο. ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

ΤΗΛ. 2410-670840


24:24 new.qxd 21/7/2009 4:19 μμ Page 1

TΡΟΦΙΜΑ ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ

Delivery

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΣΟΚ!!

ΦΕΤΑ ΠΟΠ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 4,90 ευρώ το κιλό ΛΕΥΚΟ ΤΥΡΙ ΚΟΛΙΟΣ 2,98 ευρώ το κιλό ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΑΓΝΟ 1lt 0,99 ευρώ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ 5lt 14,90 ευρώ ΗΛΙΕΛΑΙΟ 10lt 10,90 ευρώ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ 1,49 ευρώ το κιλό ΕΛΙΕΣ ΠΗΛΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ 2,90 ευρώ το κιλό ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ 500gr 4,95 ευρώ ΓΚΟΥΝΤΑ «ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ» ΡΟΔΑ 3,44 ευρώ το κιλό ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ «ΑΓΡΟΣ» 1lt 0,95 ευρώ ΟΥΙΣΚΙ CUTTY SURK 700ml 11,95 ευρώ

Παλαμά19 Βόλος στον Άγιο Βασίλειο Τηλ. Delivery 24210 40580 έως τις 3 το μεσημέρι ΜΕΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

30 ΛΕΠΤΑ

ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ

Η μπουΧΑΡΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΑΓ. ΖΟΥΒΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΤΑΠΗΤΩΝ Καθαρίζουμε Χαλιά, μοκέτες, φλοκάτες, κουβέρτες, παπλώματα, κιλίμια, σαλόνια, σαλόνι αυτοκινήτου πλύσιμο και βιοκαθαρισμός στρωμάτων

Ειδίκευση σε χειροποίητα & δερμάτινα χαλιά Επισκευάζουμε Χαλιά, μοκέτες, κρόσσια, ρέλια, πλαστικά & μάλλινα, κολλάρισμα

Καθαριότητα & Υγιεινή από 3,5€/m2

Με κάθε πλύσιμο ΔΩΡΕΑΝ Βιοκαθαρισμός από ακάρεα και μικρόβια Αναλαμβάνουμε απεντομώσεις & απολυμάνσεις όλων των χώρων Μελισσάτικα , Ν. Ιωνία Βόλου Τηλ. 24210 65810, Κιν. 6939399600

ALPHA SYSTEMS

BIOΤΕΧΝΙΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ υπεύθυνος πωλήσεων

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΜΥΡΑ

ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ: Νεαπόλεως 4 (παραπλεύρως “see you”) ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ.: 24210 84384, 6947443061 e-mail: s_anastasopoulos@yahoo.gr

Α φοι μιλτ. πολυζου

0% πΡοΚΑτΑΒολΗ ΕΩΣ 72 μΗΝΕΣ ΧΩΡιΣ ΕΞοΔΑ φΑΚΕλου Δημητριάδος & Κοραή, Βόλος Τηλ. 24210 25938 Fax: 24210 20728 e-mail:info@motopolyzos.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

φύλλο 22-07-09

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you