Page 1

1510:Layout 1 19/3/2013 11:29 μμ Page 1

Καθημερινή εφημερίδα

έτος 7ον

αρ. φύλλου 1510 • τιμή 0,10 ευρώ • www. m agnesianews. g r IΔΡΥΤΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΕΚΛΙΔΗΣ

Άγονος ο διαγωνισμός για το κτίριο «Ματσάγγου»

Νεκρός 50χρονος στο σπίτι του στη Ν. Ιωνία

Στο Δήμαρχο διαμαρτυρόμενοι οι απλήρωτοι πενταμηνίτες

Κανείς μειοδότης δεν κατέθεσε προσφορά…

Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια

Ο κ. Σκοτινιώτης δεσμεύθηκε για παρέμβαση

ΣΕΛ. 8

ΣΕΛ. 8

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ www.magnesiasports.gr

ΣΕΛ. 3

ΟΥΤΕ ΕΝΑ «ΝΑΙ» ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

Χιλιάδες βολιώτες στο Καρναβάλι

Ενθρονίσθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος

Με κέφι, ζωντάνια και τη μαζική συμμετοχή ντόπιων και επισκεπτών, ολοκληρώθηκαν την Καθαρή Δευτέρα οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου «Καρναβάλι του Κόσμου 2013: Από τη Βραζιλία στην Ινδονησία».

Παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου η τελετή ενθρόνισης του νέου πάπα, Φραγκίσκου Α’.

ΣΕΛ. 7

ΣΕΛ. 14

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 20/03/2013 & Ώρα: 19.00 Ο Νίκος Σκορίνης, γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ από το 2003 παρουσιάζει στο Public το πρώτο του συγγραφικό έργο με τίτλο «Δυτικοανατολικά της Γης»: ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα με κυνηγητό αρχαιολογικών ευρημάτων, προσωπικές υπαρξιακές κρίσεις και παθιασμένους έρωτες. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δικηγόρος Βασίλης Νιζάμης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρεκλίδης.

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Βόλου Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή τουριστική περίοδο, με το όνομα «FTI BERLIN» και σημαία Μάλτας, κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας 374 τουρίστες, στην πλειονότητά τους Γερμανούς και 195 άτομα πλήρωμα.

ΣΕΛ. 2

ΟΡΘΩΣΑΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ Απέρριψε η κυπριακή Βουλή, όπως αναμενόταν, το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων με 36 ψήφους κατά και 19 αποχές. «Όχι» είπαν οι βουλευτές από το ΑΚΕΛ, την ΕΔΕΚ, το ΔΗΚΟ, το ΕΥΡΩΚΟ, τους Οικολόγους και ο ανεξάρτητος Ζαχαρίας Κουλίας, ενώ οι βουλευτές του κυβερνώντος ΔΗΣΥ

Κλειστές οι κυπριακές Τράπεζες στο Βόλο ΣΕΛ. 3

απείχαν. Η συνεδρίαση και η ψηφοφορία αποφασίστηκε να γίνουν, καθώς όλα τα κόμματα απέρριψαν την εισήγηση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, να αναβληθεί η συνεδρίαση για σήμερα.

ΣΕΛ. 10

Εδεσαν και λήστεψαν 53χρονο βολιώτη ΣΕΛ. 3


02 Α:Layout 1 19/3/2013 8:53 μμ Page 1

2

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

[KAIΡΟΣ]

Για να γελάσουμε

Τετάρτη

Μαγνησία: 04 … 20οC Βόλος: 10… 20 οC Ν.Ιωνία: 09… 20 οC Ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04…20 οC. Στον ΒΟΛΟ 10….20 οC

20

Το μετάνιωσε

Μαρτίου

Των εν Αγ. Σάββα αναιρ., Μύρωνος νεομ. Κρητός

Βλέπει ένας τύπος τηλεόραση : - Όχι μην πας , βλάκα ηλίθιε , μη πας, μην το κάνεις! - Τι βλέπεις εκεί άντρα μου; - Έβαλα σε DVD το γάμο μας...

Ανατολ. Ηλίου 06.29 Δύση Ηλίου 18.37

Κατέπλευσε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο ΙΔΡΥΤΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΕΚΛΙΔΗΣ Iδιοκτήτης - Εκδότης: Αρχιμήδης Γ. Καρεκλίδης Αρχισυντάκτης: Κατερίνα Γ. Καρεκλίδου Υπεύθυνος ύλης: Ηλίας Κουτσερής Σύνταξη: Ντίνος Στεργιόπουλος, Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Εύα Βολιώτη Ταχυδρομική διεύθυνση: Λεωφόρος Αθηνών 84 Τ.Κ. 383 34, Βόλος Τηλεφωνικό Κέντρο: 24210 85531-4, 86068 Fax 24210 65008 Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.magnesianews.gr Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@magnesianews.gr Κωδικός εντύπου: 8084 ISSN: 1791-7832

Για την τρέχουσα χρονιά, στο λιμάνι του Βόλου Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή τουριστική περίοδο, με το όνομα «FTI BERLIN» και σημαία Μάλτας, κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας 374 τουρίστες, στην πλειονότητά τους Γερμανούς και 195 άτομα πλήρωμα. Το «FTI BERLIN» έφθασε στο Βόλο προερχόμενο από το Κουσάντασι και απέπλευσε το απόγευμα για τον Πειραιά. Συνολικά, φέτος αναμένονται στο Βόλο 29 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, έως και τα τέλη του Οκτώβρη. Τους επιβάτες του «FTI BERLIN» υποδέχθηκαν το πρωί στο λιμάνι στελέχη του Κέντρου Τουριστικής του Δήμου Πληροφόρησης Βόλου, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και χάρτες για την πόλη, ενώ επί τόπου βρέθηκε και η πρόεδρος της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Σ. Μπαρτζιώκα. Σημειώνεται ότι από το Δήμο Βόλου είχε σταλεί εγκαίρως στους υπεύθυνους της πλοιοκτήτριας εταιρείας ψηφιακό υλικό με εκδρομικές προτάσεις, προκειμένου να επιλέξουν

ΑΓΟΡΑΖΩ ΑΜΕΣΑ & ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ

οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου. Οι προτάσεις αφορούν επισκέψεις σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς εντός και εκτός πόλης, όπως στα Μετέωρα, στη Μακρινίτσα, την Πορταριά και τις Μηλιές, σε αρχαιολογικούς χώρους, όπως του Διμηνίου και του Σέσκλου, αλλά και σε παραλίες, μονοπάτια κ.λ.π., γεγονός που δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να επιλέξει από μια ποικιλία προτάσεων τον τρόπο με τον οποίο επιθυμεί να αξιοποιήσει το χρόνο παραμονής του στην πόλη.

Τελικώς, τρία λεωφορεία αναχώρησαν για Μετέωρα και ένα για Μακρινίτσα, ενώ όσοι προτίμησαν να μετακινηθούν πεζή, ακολουθώντας τη διαγράμμιση επί του πεζοδρομίου με την ένδειξη city center, κατευθύνθηκαν εύκολα στο κέντρο της πόλης και την εμπορική αγορά. Σημειώνεται ότι από τους 374 επιβάτες του«FTI BERLIN» , οι 327 ήταν Γερμανοί και οι υπόλοιποι από Σουηδία 20, από Αυστρία 19, από Ρωσία 2, από Ελλάδα 2, από Βουλγαρία 2, από Τσεχία 1 και από Ιταλία 1.

Σε Λαμία, Γοργοπόταμο ο Σύλλογος «Ιάσων»

ΑΓΟΡΑΖΩ ΠΑΛΑΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΤΣΕΠΗΣ Ιωλκού 25- Βόλος (Εναντι ΖΑΡΑ) Τηλ 24210 26848 - κιν. 6977775003 Πετυχημένη κρίθηκε η εκδρομή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γερμανόγλωσσων Μαγνησίας «Ιάσων», στη Λαμία και το Πλατύστομο. Πρώτη στάση έγινε στον Ανδριάντα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Κάστρο της Λαμίας, όπου οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις, θαυμάζοντας τον ελληνικό πολιτισμό. Δόθηκε ταυτόχρονα η ευκαιρία να επισκεφθούν τα χωριά της Μακρακώμης όπως και τα περίφημα «Λουτρά Πλατυστόμου» στο ξενοδοχείο «Ασκληπιός», όπου συμμετέχοντες απόλαυσαν θερμά λουτρά, παιχνίδι και καφέ. Στη συνέχεια, έγινε επίσκεψη στην ιστορική γέφυρα του «Γοργοποτάμου» ενώ ακολούθησε φαγητό. Ο καφές στην επιστροφή περιλάμβανε τη συζήτηση με τις θετικές εμπειρίες , όπως και την ανανέωση του εκδρομικού ραντεβού, για τον ερχόμενο Μάιο.

ΚΑΒΑ «ΝΥΧΤΕΡΙ»

Συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε επιλεγμένες ποικιλίες κρασιών χύμα: ΑΓΙΩΡΓΗΤΙΚΟ (βιολ. καλ.) ΚΑΜΠΕΡΝΕ ΜΕΡΛΟ (β.κ) ΣΙΡΑΧ (β.κ) ΠΙΝΟ ΝΟΥΑΡ (β.κ) ΝΥΧΤΕΡΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟ ΛΗΜΝΟΥ (β.κ) ΑΣΥΡΤΙΚΟ - ΡΟΔΙΤΗΣ (β.κ) ΣΑΡΝΤΟΝΕ ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ ΜΑΥΡΑΘΗΡΟ (γλυκό λιαστό) ΒΙΝΣΑΝΤΟ (γλυκό λιαστό Σαντορίνης) ΦΡΑΟΥΛΑ - ΡΟΔΙΤΗΣ (demi sec εμφιαλωμένο) ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ - ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΡΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΑΒΑ «ΝΥΧΤΕΡΙ» Υψώνει τα ποτήρια στην υγειά σας.

1835: Ολοκληρώνονται οι πρώτες δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα, που διήρκεσαν πέντε μέρες. 1900: Ο σέρβος φυσικός Νίκολα Τέσλα λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ασύρματη μετάδοση της ηλεκτρικής ενέργειας. 1929: Ο ΠΑΟΚ συγχωνεύεται με την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης και αλλάζει το σήμα του από τετράφυλλο πράσινο τριφύλλι στον δικέφαλο αετό. 1933: Εκτελείται στην ηλεκτρική καρέκλα ο ιταλοαμερικανός οικοδόμος Τζουζέπε Ζανγκάρα, ο οποίος στις 15 Φεβρουαρίου 1933 αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον αμερικανό πρόεδρο Φραγκλίνο Ρούσβελτ. Αντ' αυτού, σκότωσε τον δήμαρχο του Σικάγου, Άντον Τσέρμακ.

Εθελοντική Αιμοδοσία στον Ναό Ευαγγελιστρίας Ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιμοδοτών «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία την Παρασκευή 22 Μαρτίου από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ναού. Οι Ιερείς και το Εκκλ/κό Συμβούλιο καλούν όσους δύνανται να συνεισφέρουν στην ευλογημένη αυτή προσπάθεια να το πράξουν. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την συμμετοχή στην Αιμοδοσία είναι οι εξής: Οι εθελοντές να αισθάνονται καλά και να είναι ξεκούραστοι. Να έχουν κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ τουλάχιστον έξι έως επτά ώρες. Να έχουν φάει ελαφρά τρεις ώρες πριν την αιμοδοσία. Να μην έχουν καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη μέρα. Να μην λαμβάνουν ασπιρίνες. Να δηλώσουν στον αρμόδιο ιατρό, κατά την προσέλευσή τους, ποια φάρμακα λαμβάνουν και να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα.

Απαραίτητη η Αστυνομική Ταυτότητα

Ιωλκού 352 – ΒΟΛΟΣ Τηλ. 2421071338

[ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ]

τοπικά

Πανθεσσαλικό Εκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στη Λάρισα Στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ με θέμα «Οι επιπτώσεις των Μνημονίων στην Εκπαίδευση και η Αξιολόγηση», οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλίας διοργανώνουν Πανεκπαιδευτικό Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο στη Λάρισα στις 18:00 την Παρασκευή 22 του Μάρτη. Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας γι΄ αυτό το σκοπό θα μισθώσει λεωφορεία τα οποία θα ξεκινήσουν στις 17:00 από το Δημαρχείο του Βόλου. Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην αγωνιστική αυτή κινητοποίηση.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ Τεχνίτες με μεγάλη πείρα αναλαμβάνουν - Ξυλοεπισκευές - Επιπλοεπισκευές

Οδηγίες στοματικής υγιεινής και δωρεάν κλινική εξέταση Η Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία καθιέρωσε την 20η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής υγείας. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας σε συνεργασία με το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, που παρέχει τη κινητή οδοντιατρική μονάδα, διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου στη πλατεία του Αγ. Νικολάου από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι, δωρεάν κλινική εξέταση στους πολίτες με τη βοήθεια εθελοντών οδοντιάτρων.

Tο ΚΔΑΠ Πορταριάς σε διήμερο εργαστήριο Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Πορταριάς συμμετέχει στο Διήμερο βιωματικών εργαστηρίων & δραστηριοτήτων για μαθητές & εκπαιδευτικούς που θα πραγματοποιηθεί στις 21 - 22 Μαρτίου 2013 στην Πορταριά Πηλίου. Συγκεκριμένα οι συνεργάτες του Κέντρου θα παρουσιάσουν στα παιδιά που θα μετέχουν στις Διαδρομές του Βιβλιοδάσους, ένα εικαστικό εργαστήρι με τίτλο: « Από την Αχρηστία στη Χρήση», δίνοντάς τους την ευκαιρία να αντιληφθούν πως τίποτα δεν πάει χαμένο και όλα μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν με άλλη μορφή. Θα εισάγουν τα παιδιά στα πρώτα βήματα της τεχνικής του decoupage με ανακυκλώσιμα υλικά και το εικαστικό αποτέλεσμα θα είναι μια πανδαισία χρωμάτων της Άνοιξης.

Προσφορά: Απαλλαγείτε μια για πάντα από την τριχοφυΐα με φωτοαποτρίχωση IPL με 25% έκπτωση 28ης Οκτωβρίου 126 & Κουμουνδούρου - Βόλος www.mfatsi-esthetique.com Τηλ./Fax: 24210 21592

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

GEISHA TOURS ΒΑΪΟΣ ΚΑΛΕΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 78Γ – ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ. 24210 47474 - FAX 47569 ---------------------

ΠΑΣΧΑ 4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΖΑΚΥΝΘΟ Από 3 έως 6 Μαΐου 29 Μαρτίου Χαιρετισμός Παναγία Ελεούσα

- Επισκευές κουφωμάτων νέας τεχνολογίας

5 Απριλίου Χαιρετισμός Μοναστήρι Παναγία Κορμποβο

Σωστές Δουλειές

14 Απριλίου Μονοήμερη εκδρομή Παν. Οδηγήτρια Δίστομο- Άγιο Λουκά & Αράχοβα

- Κλειδαριές – ρολά

Ηλίας Μπέης του Αποστόλη

Τηλ.: 24210 28117 Κιν.: 6932 233941 και φθάσαμε

19 Απριλίου Χαιρετισμός Άγιο Ιωάννη Ανατολής


03 A:Layout 1 19/3/2013 8:50 μμ Page 1

3

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

τοπικά

Κλειστές οι Κυπριακές τράπεζες στο Βόλο Μέχρι και σήμερα Τετάρτη, ενώ δεν επικρατεί εικόνα πανικού… Κλειστές παρέμειναν χθες Τρίτη και σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου, οι Κυπριακές τράπεζες στο Βόλο, ενώ η κίνηση στα ATM’s ήταν συνηθισμένη και δεν μαρτυρά εικόνα πανικού. Συγκεκριμένα, τόσο τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου, όσο και αυτό της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, έχουν αναρτήσει ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν ότι «Με απόφαση των Κυπριακών Αρχών η Τρίτη 19 και η Τετάρτη 20 Μαρτίου, είναι αργία για τις Κυπριακές Τράπεζες και συνεπώς τα δίκτυα καταστημάτων, τόσο της Τράπεζας Κύπρου,

όσο και της Cyprus Popular Bank co Ltd, στην Ελλάδα είναι κλειστά για όλες τις συναλλαγές». Ωστόσο γίνεται εξυπηρέτηση των πελατών από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών, με το όριο στην Κύπρου να είναι στα 1200 € και στην Λαϊκή Κύπρου στα 600 €. Οι προθέσεις των Βολιωτών για το αν θα διατηρήσουν τα χρήματά τους ή όχι στις Κυπριακές τράπεζες (μετά την επιβολή φόρου που αποφάσισε η Ευρωζώνη για τις τράπεζες της Μεγααναμένεται να λονήσου), ξεκαθαρίσουν από το πρωί της

Πέμπτης. Οι Κύπριοι της Μαγνησίας Μιλώντας στο Ράδιο-Ένα ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας κ. Αδάμος Μουζουρής, υποστήριξε ότι προφανώς υπάρχουν και άλλοι λόγοι οι οποίοι οδηγούν τη Γερμανία σε τέτοιες κινήσεις (όπως το φυσικό αέριο και η ύπαρξη κεφαλαίων των Ρώσων), καθώς το σωστότερο θα ήταν να γίνει ένας εσωτερικός διάλογος και να αποφασίσει η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία πώς θα χειριστεί το θέμα.

Ανεπίκαιρη πλέον η μελέτη της Κριθαριάς Παρουσιάζει πολλές αδυναμίες και πρέπει να γίνουν μεγάλες διορθώσεις Ανεπίκαιρη είναι πλέον η β’ φάση της πολεοδομική μελέτης της Κριθαριάς, καθώς παρουσιάζει πολλές αδυναμίες, όπως τονίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που την ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, με τη σημείωση ότι πρέπει να γίνουν πολλές και μεγάλες διορθώσεις όταν έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Μόσχος επισήμανε ότι σχεδιασμός της μελέτης δεν έχει καμία σχέση με την υφιστάμενη σήμερα κατάσταση. «197 ενστάσεις κατοίκων» Όπως ανέφερε, επειδή πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσης της μελέτης, η πραγματική κατάσταση στον οικισμό έχει μεταβληθεί σημαντικά και αυτό πιστοποι-

είται και από τις 197 ενστάσεις κατοίκων. «Ο κατακερματισμός της γης σε μικρά οικόπεδα, η έντονη οικοδομική δραστηριότητα των προηγούμενων χρόνων, με τους όρους δόμηση των οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων (οικοδομησιμότητα σε οικόπεδα προϋφιστάμενα του 1985 με πρόσωπο σε 4μετρο δρόμο), δημιούργησαν μια πραγματικότητα η οποία έρχεται σε σύγκρουση με τον προτεινόμενο πολεοδομικό σχεδιασμό και τους προτεινόμενους όρους δόμησης. Σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται ότι μετά τη μείωση του εμβαδού, λόγω εισφορά σε γη, κάποια οικόπεδα θα είναι υπερδομημένα ή υπερκαλυμμένα, ή ακόμη και μη άρτια κα θα απαιτείται η συνένωσή τους μέσα από την Πράξη Εφαρμογής του Ρυμοτομικού Σχεδίου», ανέφερε. Επιπλέον ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι

την τελευταία δεκαετία νέες οικοδομές (νομίμως υφιστάμενες) έχουν χτιστεί μέσα σε προτεινόμενους κοινόχρηστους - κοινωφελείς χώρους, καθορίστηκαν οι γραμμές αιγιαλού και παραλίας και επανακαθορίστηκαν τοπικά κάποιες θέσεις. Έγινε εκ νέου η μόνιμη οριοθέτηση του ρέματος και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επανακαθορισμού του, κατά το τμήμα της απόληξης στη θάλασσα. «Θετικά της μελέτης» Σύμφωνα με το Νίκο Μόσχο, ένα από τα θετικά της μελέτης είναι ότι το ποσοστό των προτεινόμενων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων (μετά τον καθορισμό του ρέματος)υπολογίστηκε σε 37,22% και υπερκαλύπτει τις αντίστοιχες ανάγκες του οικισμού. Οι δρόμοι που σχεδιάζονται είναι ακατάλληλοι για το ανάγλυφο

του εδάφους ενώ έχουν πλάτος 12 μέτρα, με αποτέλεσμα να φαίνονται δυσαρμονικοί με τον χαρακτήρα και το ύφος του παραλιακού οικισμού της Κριθαριάς, ενώ καταργούνται υφιστάμενοι δρόμοι πάνω στους οποίους υπάρχουν διαμορφωμένα κατώφλια και είσοδοι σε παρόδιες ιδιοκτησίες. Επίσης απορρίπτεται η ίδρυση νέου ναού καθώς ο υφιστάμενος μπορεί να επεκταθεί ενώ οι όροι αρτιότητας και δόμησης που αναγράφονται πρέπει να διορθωθούν. Στην ουσία η συγκεκριμένη Πολεοδομική Μελέτη που θα έρθει και προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να διορθωθεί σημαντικά, για να μην δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα πάει να λύσει, επισημάνθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Απλήρωτοι παραμένουν οι «πενταμηνίτες» Δεσμεύθηκε για παρέμβαση ο δήμαρχος Βόλου Το δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, επισκέφθηκαν χθες το πρωί συμβασιούχοι της Κοινωφελούς Εργασίας και του ζήτησαν να παρέμβει ώστε να πληρωθούν τα χρήματα που τους οφείλονται (περίπου 2,5 μήνες), καθώς από την επόμενη εβδομάδα λήγουν οι συμβάσεις τους και θα βρεθούν ξανά στην ανεργία, χωρίς να έχουν πληρωθεί. Ο Πάνος Σκοτινιώτης έκανε λόγο για δίκαιο αίτημα και τους ζήτησε αντιπροσωπεία τους να πάει ξανά σήμερα στο Δημαρχείο Βόλου για να τηλεφωνήσει στο υπουργείο Εργασίας ή στη ΓΣΕΕ. Περίπου 100 εργαζόμενοι στα πεντάμηνα, συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το Δημαρχείο Βόλου και αντιπροσωπεία τους επισκέφθηκε τον δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη, από τον οποίο ζήτησαν να μεσολαβήσουν καθώς από την επόμενη εβδομάδα (27 και 29 Μαρτίου), οι

Από τη χθεσινή συγκέντρωση έξω απ΄το δημαρχείο συμβάσεις των εργαζομένων λήγουν, τη στιγμή που τους οφείλονται μισθοί περίπου 2,5 μηνών. Νέα συνάντηση Ο δήμαρχος είπε ότι κατανοεί το πρόβλημά τους και έχουν απόλυτο δίκιο και θα έχει αύριο (σήμερα Τετάρτη) στις 10 το πρωί νέα συνάντηση μαζί τους, προκειμένου να επικοινωνήσει με το υπουργείο Εργασίας ή τη ΓΣΕΕ, προκειμένου να

ΑΠοθΗΚΗ ΠρΩΗν «ΜΩρΑϊΤοΠουλος» υφάσματα- λευκά είδη- στρώματα Ιματισμός για ενοικιαζόμενα δωμάτιατραπεζομάντηλα – κουρτίνες- στρώματα

Τιμές χονδρικής

λυθεί το πρόβλημα. Η Βασιλική Μέρκατα, εργαζόμενη στην Υπηρεσία Καθαριότητας Ν. Ιωνίας δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα έλαβαν τα τελευταία χρήματα στις 20 Ιανουαρίου (325 €), ενώ δεν πληρώθηκαν τον Φεβρουάριο και οι συμβάσεις τους λήγουν στις 27 και 29 Μαρτίου. «Θα μας βάλουν να υπογράψουμε απόλυση και θα έχουμε φύγει απλήρωτοι», τόνισε η κα Μέρκατα.

Όπως ανέφερε «την πρώτη φορά μας είχαν δώσει 1350 € και τα χρήματα αυτά έχουν τελειώσει, καθώς πολλοί εργαζόμενοι χρωστούσαν ενοίκια και άλλοι έχουν μικρά παιδιά, ενώ έπρεπε να πληρωθούν και τα χαράτσια». Οι πενταμηνίτες έχουν δουλέψει για πέντε μήνες (κλείνουν την ερχόμενη εβδομάδα) και έχουν πληρωθεί τους 2,5 μήνες. «Όλη αυτή η κατάσταση μας κούρασε ψυχολογικά. Καταντήσαμε να ζητιανεύουμε τον μισθό μας, δεν πάει άλλο. Και όταν κάναμε απεργία, υπήρχαν διαμαρτυρίες. Για να κάνει ένας εργαζόμενος απεργία, σημαίνει ότι έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα», επισήμανε η εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία. Σημειώνεται ότι οι πενταμηνίτες αμείβονται με 625 € μηνιαίως και δεν μπορούν, μετά την απόλυσή τους να πάρουν ταμείο ανεργίας.

ΑΓΟΡΑΖΩ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ

Παλιά χρυσά κοσμήματα και ασημικά ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ερμού 111- Κουταρέλια, Βόλος Τηλ. 24210 21142 Κιν. 6979475999

Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 79

Χρυσόστομος Χούμος

ΤΗΛ. 24210 27705, 6972002809

BIG-BEN - ΝΤΕΛΕΔΗΜΟΣ

Έδεσαν και λήστεψαν 53χρονο Βολιώτη Μέσα στο σπίτι του, δύο άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι διέπραξαν ληστεία σε βάρος 53χρονου Έλληνα, στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, οι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες τύπου «full face», αφού παραβίασαν

παράθυρο της οικίας του 53χρονου, εισήλθαν στο εσωτερικό της και με τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν τον παθόντα δένοντάς τον στο κρεβάτι. Στη συνέχεια αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Διέφυγαν από το Ίδρυμα και έκαναν νέα…ληστεία Τρεις νεαροί που απείλησαν τρεις ανηλίκους στο Βόλο Συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής, στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, τρεις Έλληνες, ηλικίας 16, 17 και 18 ετών, οι οποίοι λήστεψαν τρεις ανήλικους και στη συνέχεια προέβησαν στην κλοπή μοτοποδηλάτου. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι συλληφθέντες απειλώντας τους τρεις ανηλίκους παθόντες, ηλικίας από 15 έως 16 ετών, για τη σωματική τους ακεραιότητα, κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους αφαιρέσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 41 €. Στη συνέχεια, οι τρεις δράστες έκλεψαν σταθμευμένο δίκυκλο μοτοποδήλατο 49χρονου Έλληνα και επιχείρησαν να διαφύγουν, όμως συνελήφθησαν από τους προστρέξαντες αστυνομικούς. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων του Βόλου, όπου κρατούνταν για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, των κλοπών και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, και χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Το δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο έκλεψαν οι δράστες, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Περικόπτει τα δρομολόγια κάθε Τρίτη το «Πήγασος» Από το Λιμεναρχείο Βόλου, ανακοινώθηκε ότι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Πήγασος» από χθες Τρίτη, μέχρι και τις 28 Απριλίου 2013, δεν θα εκτελεί δρομολόγια από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Η περικοπή των δρομολογίων ενδεχομένως οφείλεται στη μειωμένη κίνηση που υπάρχει, αυτή την περίοδο προς και από τα νησιά, ενώ ούτε και το Σάββατο γίνεται δρομολόγιο πλοίου, από το λιμάνι του Βόλου προς Σκιάθο,. Σκόπελο και Αλόννησο.

VOLOS TOURS ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΣΙΑΤΙΣΤΑ Λ. ΣΕΡΒΙΩΝ – ΝΕΡΑΙΔΑ 20€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

7/4 ΛΙΜΝΗ ΣΜΟΚΟΒΟΥ – ΛΟΥΤΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΡΕΝΤΙΝΑ 15€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

14/4 ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (ΣΠΑΤΑ) Ν. ΜΑΚΡΗ 20€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

21/4 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΩ- ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ 20€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: Π. ΜΕΛΑ 49Β

ΤΗΛ. – ΦΑΞ. 24210 22465, 24210 22033


04A:Layout 1 19/3/2013 6:26 μμ Page 1

Ταβέρνα

«Το Δασάκι» Ποικιλία φαγητών, ζεστή ατμόσφαιρα και παρεΐστικη μουσική κάθε Σαββατόβραδο

Τιμές χαμηλές Ανοιχτά καθημερινάΤο Σαββατοκύριακο και το μεσημέρι

Οργάνωση εκδηλώσεων Ρεζερβέ 24210 43075, Κιν. 6947 871989 Διεύθυνση Αγ. Ιωάννου Προδρόμου, Ανακασιά Βόλου

Κουρτινόξυλο σε μεγάλη ποικιλία Αντηλιακά στορ – ρολοκουρτίνες Κουνουπιέρες για όλα τα κουφώματα Πτυσσόμενες πόρτες - κουπαστές

ΠΡΟΣΦΟΡΑ Κουρτινόξυλα έως

50%

Κατάστημα : Μαιάνδρου 78 με Φιλαδελφείας, Ν. Ιωνία Βόλου

Τηλ. 24210 66513

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ PVC ΚΑΙ ΡΟΛΩΝ Ιμάντες, κλειδαριές, αυτοματισμοί ρολών Κατασκευές κουφωμάτων αλουμινίου PVC, Θωρακισμένες πόρτες και κουνουπιέρες όλων των ειδών

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ 15€ ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ & ΣΕ moto

2421301622, 6947706155 www.episkeves-volos.4ty.gr

Παντοπωλείο

Φασούλας

Ψωνίζω καλά και φθηνά, στηρίζω την Βολιώτικη αγορά

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

ΧΑΛΒΑΣ (ΒΑΝΙΛΙΑ, ΚΑΚΑΟ) ΤΟ ΚΙΛΟ 4,80 BΡΑΚΑΚΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (SERENI) 10 ΤΕΜΑΧΙΑ 5,90 ΠΑΝΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (SERENI) 15 ΤΕΜΑΧΙΑ 3,90 ΥΠΟΣΕΝΤΟΝΟ (SERENI) 60Χ90 10 ΤΕΜΑΧΙΑ 3,30 ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 20 ΤΕΜΑΧΙΑ 3,90 ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΕΝΟΣ ΚΙΛΟΥ 2,00 ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΗ (ΚΙΛΟ) 0,90 ΓΑΤΟΤΡΟΦΗ (ΚΙΛΟ) 1,30 ΠΛΑΤΑΡΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ( κιλό) 1,50 ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙ ΠΑΓΚΑΣΙΟΥ (ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ)(το κιλό) 4,95 ΑΡΑΚΑΣ - ΦΑΣΟΛΑΚΙ ΧΥΜΑ (το κιλό) 1,98 GOUDA ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ «ADORO» (το κιλό) …4,98 ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΑ (το κιλό) …3,50 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΟΥΤΙ κατεψυγμένο (το κιλό) …2,40 ΚΡΑΣΙ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΧΙΑΛΟΥ 1,5L 2,20

Σε μας επιπλέον θα βρείτε Αρτοποιήματα κάθε μέρα• φρέσκο ψωμί, • φρέσκα λαχανικά, •φρέσκο καφέ

Αναλήψεως 325- Βλαχάβα • Τηλ. 24210 55225

Ανοιχτά από Δευτέρα έως Σάββατο 8π.μ. – 10μ.μ. & Κυριακή 7μ.μ. - 10 μ.μ. Ψωνίστε τηλεφωνικά, χωρίς άγχος & μετακινήσεις και έχετε ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ στο χώρο σας


05A:Layout 1 19/3/2013 8:50 μμ Page 1

5

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

πολιτισμός

Β

αρέθηκα. Κουράστηκα. Μπούχτισα. Ποια εγώ, που ότι εχει σχέση με φαγητό δεν μπορεί να με αφήσει ασυγκίνητη, αλλά πώς να στο πω αγαπημένε μου, το Της ποτήρι θες, η κουτάλα Κατερίνας θες, η κατσαρόλα Καρεκλίδου έστω, ξεχείλισε. Δεν μπορεί να ανοίγεις την τηλεόραση ανά πάσα ώρα και στιγμή και να βλέπεις ανθρώπους να μαγειρεύουν με τις ώρες. Χαίρομαι βέβαια που τόσοι άνθρωποι έχουν δουλειές στην τηλεόραση, αλλά μήπως εχει παραγίνει το κακό; Θα μου πεις, αφού βλέπουν ότι «τραβά» το πράγμα, καλά κάνουν και αυτοί. Γιατί σου λέει, ακόμη και πιο η

Κολοκύθια τούμπανα! άπειρη μαγείρισσα, προσπαθεί να γίνει το λιγότερο Μάστερ Σεφ, κάθεται παρακολουθεί με τις ώρες τέτοιες εκπομπές, σημειώνει υλικά, άσχετα αν μετά ο μόνος που μπορεί να τα δοκιμάσει είναι ο σκύλος της. Πρωί θα είναι; Αντικρίζεις κατσαρόλες να αχνίζουν. Μεσημέρι είναι; Βλέπεις σεφ να ψιλοκόβουν λαχανικά. Απόγευμα είναι; Βλέπεις να ανοίγουν πίτες και να βράζουν μακαρόνια. Βράδυ είναι; Δεν το γλιτώνεις να έρθεις αντιμέτωπος με σοβαρούς κριτές που τσατίζονται επειδή το χοιρινό δεν έχει αρκετό αλάτι ή η κολοκυθόσουπα έγινε πιο νερουλή απ’ ότι έπρεπε. Προσπάθησα στην αρχή να δω τη θετική πλευρά του θέματος. Ότι δηλαδή όλα αυτά μπορεί να μας πηγαίνουν και λιγάκι πίσω,

τότε που τα Κυριακάτικα τραπέζια ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, τότε που οι νοικοκυρές δεν πιέζονταν τόσο χρονικά και προλάβαιναν να μαγειρέψουν και να μυρίζει το σπίτι τους σπιτική σάλτσα ντομάτας και ψητό αρνάκι με πατάτες στο φούρνο. Μόνο που παρατηρώντας ορισμένες εκπομπές καταλαβαίνω ότι το πράγμα εχει ξεφύγει τελείως, σε τέτοιο σημείο που να αναρωτιέμαι αν αυτοί ζουν στην Ελλάδα του 2013 ή σε άλλη σφαίρα. Γιατί με στεναχωρεί να βλέπω φάτσα φόρα σε αφθονία κρέατα, ζυμαρικά, ρύζια, λαχανικά, φρούτα, γλυκά, να ακούω ότι δεν έδεσε καλά η σάλτσα ή ότι στο γλυκο έπεσε περισσότερο φράουλα απ’ ότι έπρεπε, τι στιγμή που εκατοντάδες κόσμου στριμώ-

ΠΟΛΗ Εκδηλώσεις συλλόγων • Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του έργου «Δάνεισέ μου τη γυναίκα σου» του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Αντώνη Μαραγκάκη η Πειραματική Σκηνή συνεχίζει τις παραστάσεις της . Το έργο παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 9.00 μ. μ και Κυριακή στις 8.00 μ.μ. στο «ΑΧΙΛΛΕΙΟ». • Η παρουσίαση του βιβλίου «Αυτά που πήρε ο άνεμος και σκόρπισε μακριά» του Θανάση Κ. Βογιατζή θα γίνει το Σάββατο 23 Μάρτη στις 7μ.μ.. Η εκδήλωση θα γίνει στον κινηματογράφο «Αχίλλειον» και θα μιλήσουν οι Νίκος Βαρσάμης, δημοσιογράφος, Λίλα Πέτρου, εκπαιδευτικός, Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ Μαγνησίας. Διαβάζουν οι Μαρία Καζανίδου, Κ. Γκόγκας. • Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, την παραμονή της παγκόσμιας ημέρας ποίησης, θα γίνει μια ακόμη βραδιά μελοποιημένης ποίησης στη «Χάρτα» 9:30 μ.μ. (Σκενδεράνη 16, τηλ. 2421033250), με τον Νίκο Παρθένη και τον Ζαφείρη Κουκουσέλη. Ο τίτλος της βραδιάς: «Εις σε προστρέχω Τέχνη της Ποιήσεως» (κ.π.Καβάφης). • Τα καταστήματα Public και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ σας προσκαλούν την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 στις 7:00 μ.μ. σε μια συζήτηση με τον Μίμη Ανδρουλάκη με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Όπλων Kρίσις, Νεκρικοί Διάλογοι για την Αριστερά». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Public Βόλου. Πληρ. τηλ. 24210 22904 • Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Τοπικό Τμήμα Βόλου, την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 1:30 το μεσημέρι οργανώνει στην Εστία του «Σπίτι της Οδηγού» [Ι. Καρτάλη 26] την καθιερωμένη «Ταβέρνα». «Παλιοί Οδηγοί και Φίλοι του Οδηγισμού ελάτε να διασκεδάσουμε μαζί με σπιτικό φαγητό, κρασί και μουσική». Πληροφορίες 6944654272. • Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Τοπικό Τμήμα Βόλου, τη Δευτέρα 1 Απριλίου και ώρα 19:00 οργανώνει στο Public [Κονταράτου με Ογλ] την παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου της κ. Τένιας Μακρή με τίτλο «15+7 Πολύτιμα ¨μαθήματα¨ και βήματα για καλύτερες σχέσεις». Εξορμήσεις Συλλόγων • Ο Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου οργανώνει εκδρομή στην Αθήνα την Κυριακή 7 Απριλίου 2013.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Επίσκεψη στην παλαιά Βουλή των Ελλήνων (ξενάγηση), επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης (ξενάγηση) και Ευγενίδειο Ίδρυμα Πλανητάριο. Παρακαλούνται όσοι θέλουν να ακολουθήσουν στην εκδρομή, να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: Γραμματέας: Άννα Κωστίκα κιν.6973995120 και Ταμίας : Βέτα Μπελιτσιώτη κιν.6945825115. • Το Δ.Σ. της «Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού» διοργανώνει ημερήσια εκδρομή, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013, στην Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνος, στο Εκκλησιαστικό Μουσείο και στον Ι.Ν. Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, και το βράδυ παρακολούθηση του ρεσιτάλ Μαρινέλλας – Κ. Χατζή στο Μέγαρο Μουσικής. Δηλώσεις συμμετοχής στην κ. Κοντογεωργάκη, τηλ. 24220 24082. • Ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου «σας προσκαλεί στην εκδρομή που θα πραγματοποιήσει στην Κωνσταντινούπολη από 9 – 14 Απριλίου 2013. Πληρ. τηλ. 24210 21607, 24210 34213

«Εις σε προστρέχω Τέχνη της Ποιήσεως» στη Χάρτα Σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου, την παραμονή της παγκόσμιας ημέρας ποίησης, θα γίνει μια ακόμη βραδιά μελοποιημένης ποίησης στη «Χάρτα» (Σκενδεράνη 16, τηλ. 2421033250), με τον Νίκο Παρθένη και τον Ζαφείρη Κουκουσέλη. Ο τίτλος της βραδιάς: «Εις σε προστρέχω Τέχνη της Ποιήσεως» (κ.π.Καβάφης). Ώρα έναρξης 9.30’ μ.μ.

χνονται στα συσσίτια για ένα απλό πιάτο φαγητού. Είναι παράλογο όλο αυτό. Θα μου πεις, αν δεν σου αρέσει μη το βλέπεις. Το θέμα δεν είναι αν το βλέπω εγώ, αν μου αρέσει ή όχι. Ποσώς ενδιαφέρει η δική μου γνώμη, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι την ίδια ώρα που άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, άνθρωποι δεν έχουν τα απαραίτητα για να ζήσουν, παιδιά πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο τους, μας έχουν επιβάλει του κόσμου τα χαράτσια και τους φόρους, κάποιοι άλλοι χτυπιούνται και κλαίνε επειδή δεν τους πέτυχε η μπεσαμέλ ή επειδή δεν του βγήκε καλό το σπαγγέτι αρωματισμένο με μελάνι σουπιάς και γαρίδες. Το μόνο που εύχομαι, είναι όλα αυτά τα φαγητά, όταν θα σβήνουν τα φώτα, να τα προσφέρουν σε ανθρώπους που πραγματικά θα εκτιμήσουν την προσπάθεια, άσχετα αν δεν θα ξέρουν τι είναι το λάδι τρούφας ή το κουνέλι τσουδιστό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝ/ΦΟΥ VILLAGE 4 ΑΠΟ 14/03/13 - 20/03/13 ΑIΘ.01 ΛΙΝΚΟΛΝ (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ): ΠΕΜΠΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ: 19:30 – 22:20 ΡΑΛΦ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΙΣΤΑ (ΚΙΝ/ΝΑ ΣΧΕΔΙΑ - ΜΕΤ/ΝΟ): ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ – Κ.ΔΕΥΤΕΡΑ: 17:30 ΑΙΘ.2 ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ): ΠΕΜΠΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ: 19:50 – 21:50 – 23:50 BARBIE –Η ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΠΟΥΕΝΤ (ΚΙΝ/ΝΑ ΣΧΕΔΙΑ - ΜΕΤ/ΝΟ): ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ – Κ.ΔΕΥΤΕΡΑ : 16:20 TAD Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ 3D (ΚΙΝ/ΝΑ ΣΧΕΔΙΑ - ΜΕΤ/ΝΟ): ΠΕΜΠΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ: 18:00 ΑΙΘ.3 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ:ARGO (ΙΣΤΟΡΙΚΗ – OSCAR ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ): ΠΕΜΠΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ: 18:50 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΕΡΑΤΑ (ΚΙΝ/ΝΑ ΣΧΕΔΙΑ - ΜΕΤ/ΝΟ): ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ – K.ΔΕΥΤΕΡΑ : 17:00 ΟΖ :ΜΕΓΑΣ & ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ (ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ): ΠΕΜΠΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ: 21:10 – 23:40 ΑΙΘ.4 TAD Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ (ΚΙΝ/ΝΑ ΣΧΕΔΙΑ - ΜΕΤ/ΝΟ): ΠΕΜΠΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ: 17:10 ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ (ΔΡΑΜΑ): ΠΕΜΠΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ: 21:40 – 00:00 ΟΖ :ΜΕΓΑΣ & ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ 3D (ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ): ΠΕΜΠΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ: 19:00 ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΙΝ/ΦΟΥ: 24210-94600

«Απ΄την πρώτη στιγμή» στο Βόλο Με τους Αλέξη Γεωργούλη και Μαρία Σολωμού Μια ερωτική κωμωδία που θίγει την πιο διαχρονική συνήθεια του νεοέλληνα του “ό,τι δηλώσεις είσαι” ...αλλά ο έρωτας δεν κρύβεται και δεν επιτρέπει σε κανένα να κρατήσει οποιαδήποτε πλαστή εικόνα έχει δημιουργήσει για τον εαυτό του. Χωρίς εξαιρέσεις αυτό το φαινόμενο εφαρμόζεται ως κανόνας στις περιπτώσεις των ηρώων μας... Η Νάντια Γερασιμίδου ένα μοντέλο μεσαίας κατηγορίας με όνειρο κάποια στιγμή να γίνει αναηθοποιός εγκλωβίζεται στο γνωρίσιμη διαμέρισμα ενός φαντασμένου και πολύ μέτριου συγγραφέα, του Φίλιππου Πετρόπουλου. Τα προσωπεία και οι μάσκες των ηρώων πέφτουν οι συγκρούσεις γίνονται πιο σφοδρές και το αποτέλεσμα είναι να βιώσουν τον εντονότερο έρωτα της ζωής τους. Το διαμέρισμα του Φιλίππου μετατρέπεται σε ερωτικό πεδίο μάχης και μια ξεκαρδιστική ρο-

μαντική ιστορία είναι πια γεγονός. Από την πρώτη στιγμή οι δύο πλευρές υποκύπτουν στον πειρασμό και στο όνομα του έρωτα αναθεωρούν την άποψη που έχουν για τη ζωή... ...στιγμές τρέλας, αναπάντεχες επαφές, αμη-

Παγκόσμια ημέρα ποίησης Εκδήλωση την Πέμπτη στο καφέ Όπερα «Ελάτε να γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα ποίησης στον Βόλο την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 8.00μ.μ. στο καφέ ΄Οπερα (΄Ογλ 1) αντιδρώντας στην κατήφεια και τη μιζέρια μιας εποχής που μας αναγκάζει να βιώνουμε μια αντιποιητική καθημερινότητα. Εμείς, όμως αντιδράμε, εμπνεόμαστε και γράφουμε. Η είσοδος είναι ελεύθερη αρκεί να έχετε μαζί σας ένα δικό σας ποίημα, ή ένα ποίημα αγαπημένου σας ποιητή-ποιήτριας της ελληνικής ή της παγκόσμιας λογοτεχνίας ή και τα δυο κι αρκετή διάθεση να γνωρίσετε άτομα στην πόλη μας που διαπνέονται από την αγάπη για τη γραφή κι επιθυμούν τη δημιουργική έκφραση στον φιλόξενο χώρο του καφέ με συνοδεία ζωντανής μουσικής» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Τις απαγγελίες των ποιημάτων θα συνοδεύσει με φλάουτο η δασκάλα φλάουτου, Ελευθερία Φραγκουδάκη, ενώ ο χώρος θα πλημμυρίσει από όμορφα μελοποιημένα ποιήματα. Τη συνάντηση διοργανώνει το καφέ ΄Οπερα, και η ΄Ηρα Εκδοτική(Ηπείρου 28Βόλος). Υπεύθυνος συνάντησης: Διονύσης Λεϊμονής

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Θανάση Βογιατζή Το Σάββατο 23 Μάρτη στον κινηματογράφο «Αχίλλειον» θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θανάση κ. Βογιατζή. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα. Το Βιβλίο έχει τίτλο … «Αυτά που πήρε ο άνεμος και σκόρπισε μακριά…». Είναι το τρίτο Βιβλίο του Θανάση Κ. Βογιατζή. Προηγήθηκαν το 2008 το «Όταν τους ιδώμεν όλους υπό το πέλμα μας, όταν τους πατήσωμεν όλους τελειωτικών τότε θα ησυχάσωμεν» και το 2010 «1936: Η πάλη των τάξεων».

Το 1986 υπήρξε και το «Τέσσερις ασκήσεις ύφους». Το νέο βιβλίο με τόπο αναφοράς το Βόλο, τη Μαγνησία, τον ευρύτερο χώρο της Θεσσαλίας, το Βίτσι, το Γράμμο αναφέρεται σε όλη την κρίσιμη δεκαετία του ’40-50. Η εκδήλωση θα γίνει στον κινηματογράφο «Αχίλλειον» και θα μιλήσουν οι Νίκος Βαρσάμης, δημοσιογράφος, Λίλα Πέτρου, εκπαιδευτικός, Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ Μαγνησίας. Διαβάζουν οι Μαρία Καζανίδου, Κ. Γκόγκας.

χανίες φέρνουν τους εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες σε απόσταση αναπνοής... Θα βρει ο ένας στον άλλο το ταίρι του; Παίζουν: Αλέξης Γεωργούλης και Μαρία Σολωμού. Συντελεστές: Θεατρική Διασκευή:Αλέξης Γεωργούλης, Σκηνοθεσία: Αλέξης Γεωργούλης, Σκηνικά-Κοστούμια: Έλενα Χριστούλη, Μουσική: Γιάννης Μακρίδης Φωτισμοί: Μιχάλης Μπούρης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Μήτσας , Επικοινωνία :Γκέλλυ Σαρηγιάννη, Φωτογραφία :George Alexandrakis, Αrt Work:Amarildo Topalis, Παραγωγός:Γιάννης Μακρίδης, Παραγωγή:TEXNIS Στο θέατρο της Π. Ηλεκτρικής με παραστάσεις: Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρες : 18.00 & 21.00. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος :17 ευρώ, Φοιτητικό-μαθητικό-ανέργων:13 ευρώ. Προπώληση: Κέντρο Νεότητας «ΔΙΑΥΛΟΣ» τηλ.: 24210-25363.

Συναυλία – αφιέρωμα απ΄ το Μουσικό Σχολείο Μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στη μουσική του 20ου και 21ου αιώνα διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Βόλου σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 7:30 μμ στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η συναυλία, υπεύθυνοι οργάνωσης της οποίας είναι οι καθηγητές Ελένη Δαμασιώτη, Ειρήνη Κουτσαυλή και Στέφανος Κωνσταντινίδης , έχει ως στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας των παιδιών και την καλλιέργεια των δεξιοτεχνικών τους ικανοτήτων καθώς εμβαθύ-

νουν στις μουσικές τους σπουδές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες με κλασσικά έργα, κινηματογραφική μουσική , αμερικάνικη μουσική jazz ,latin και σύγχρονη ,ελληνική μουσική , για ένα πιάνο, δύο πιάνα, τέσσερα χέρια, οκτώ χέρια, βιολί-πιάνο, χορωδία ομοίων φωνών. Συμμετέχουν επίσης οι καθηγητές Βογιατζής Γιάννης, Γιάτσος Γεώργιος, Γιαρέντη Ρωξάνη, Κολέτσιος Κωνσταντίνος, Λιόλιας Χρήστος, Παπαθανασίου Ελένη, Σάλεμ Πέπο.

1ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ποίησης «Μαν. Αλυγιζάκης» Η International Art Academy διοργανώνει τον 1ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης “Μανώλης Αλυγιζάκης”. Στο Διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος (ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας), με μια ανέκδοτη ποιητική συλλογή γραμμένη στην ελληνική γλώσσα. Αθλοθέτηση των τριών πρώτων Βραβείων από τον Ελληνοκαναδό ποιητή Μανώλη Αλυγιζάκη. 1ο βραβείο ποιητικής συλλογής με έπαθλο 1.500 ευρώ και μετάλλιο 2ο βραβείο ποιητικής συλλογής με έπαθλο 1.000 ευρώ και μετάλλιο 3ο βραβείο ποιητικής συλλογής με έπαθλο 500 ευρώ και μετάλλιο Θα δοθούν επίσης τιμητικά βραβεία, τιμητικές διακρίσεις και έπαινοι από την International Art Academy σε όλους τους συμμετέχοντες στην Τελική Φάση, ανάλογα με το βαθμό αξιολόγησης των έργων τους. Θα εκδοθεί συλλεκτική ποιητική έκδοση με τις βραβευμένες ποιητικές συλλογές. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει. Πληροφορίες - Δηλώσεις Συμμετοχής: Αντωνοπούλου 17 – Δημητριάδος, Βόλος Τηλ. (0030) 6909.127.982 Fax. (0030) 24210 36242, e-mail: info@artsociety.gr, artacademy@artsociety.gr


06 Α:Layout 1 19/3/2013 9:53 μμ Page 1

6

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

τοπικά

Απορρίφθηκε αίτημα παράτασης λειτουργίας Του «Λούνα Παρκ», μέχρι και τις 15 Μαΐου στην Πλ. Πανεπιστημίου Με τη διπλή ψήφο του προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αντιδημάρχου Νίκου Μόσχου, απορρίφθηκε αίτημα που είχε υποβάλει ο επιχειρηματίας, για παράταση λειτουργίας του υπάρχοντος λούνα παρκ, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, μέχρι και τις 15 Μαΐου. Όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, η απόρριψη του αιτήματος γίνεται, όπως υποστηρίζει και η Υπηρεσία, διότι δεν συνάδει ακόμη μία παράταση με την υπάρχουσα κανονιστική απόφαση, υπάρχει θέμα με την καταστροφή του πρασίνου στην πλατεία και δεν έχει ακόμη πλήρως αποκατασταθεί από τον επιχειρηματία, ενώ έθεσε και

θέμα αισθητικής. Ο αντιδήμαρχος Δημ. Δερβένης τάχθηκε υπέρ του να δινόταν άδεια περαιτέρω παραμονής καθώς η δραστηριότητα του λούνα παρκ, επισήμανε, μάλλον

αναζωογονεί την αγορά, ενώ ζήτησε ν’ αποκατασταθεί το πράσινο και μαζί του συμφώνησαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χαρ. Ζάχος και Γρηγ. Ιγγλέζης, της μείζονος μειοψηφίας όπως και η

Μαρία Τσιάμη, της πλειοψηφίας. Αντίθετοι, επικαλούμενοι την κανονιστική απόφαση, αλλά και την αισθητική της πλατείας ήταν οι Μάκης Τσιάμης και Κατερίνα Μπαρμπουδάκη που τόνισε ότι δεν είναι σωστό ο Δήμος να είναι ανακόλουθος με ό,τι ψηφίζει, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος, επαγγελματίες που δεν είχαν συμμετάσχει στη δημοπρασία, γιατί η παραχώρηση ήταν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (περίοδος εορτών Χριστουγέννων και λίγο μετά) και δεν τους συνέφερε οικονομικά να καταθέσουν προσφορά, τώρα μπορεί να διαμαρτυρηθούν ή και να προσφύγουν νομικά κατά του Δήμου Βόλου.

«Open Coffee» με θέμα τον τουρισμό Νέα συνάντηση σήμερα για γνωριμία και ανταλλαγή γνώσεων… Το Open Coffee Volos επιστρέφει με την 9η συνάντηση του θεσμού σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου. Αφορμή αποτελεί το πρόσφατο πολύ επιτυχημένο event σχετικά με νέες καινοτόμες επιχειρήσεις στον Τουρισμού που έλαβε χώρα στην Αθήνα και είχε προσέλευση μεγαλύτερη των 450 ατόμων. Ο στόχος της συνάντησης είναι διπλός. Να γνωρίσουμε τις εταιρίες Dopios.com, Locish.com, Layerise και τις ομάδες τους και να υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε να γνωριστούμε καλύτερα όλοι οι φίλοι του Open Coffee νέοι και παλαιότεροι. Παρουσιάσεις Ο Αλέξανδρος Τρίμης, θα μας μιλήσει για

το dopios.com, μια εφαρμογή που φέρνει σε επαφή ταξιδιώτες και ντόπιους, και σκοπό έχει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτουμε ένα άγνωστο μέρος. Ο Άκης Λαοπόδης, ιδρυτής της Layerise, θα παρουσιάσει το story που τον οδήγησε στο να περάσει στο μαγικό κόσμο των startups ιδρύοντας τη Layerise μετά από δύο παραδοσιακές επιχειρηματικές προσπάθειες σε hospitality στην Ελλάδα τα τελευταία 6 χρόνια. Η Layerise είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στα ξενοδοχεία να αυξάνουν τις κρατήσεις που παίρνουν από το site τους, χτίζοντας αυτοματοποιημένα personalized προσφορές για κάθε επισκέπτη του site του ξενοδοχείου, με βάση τα ατομικά χαρακτηριστικά του καθώς και αυτά

του εκάστοτε ταξιδιού. Οι Αλέξης Χριστοδούλου και Γρηγόρης Ζωντανός, ιδρυτές του Locish, ενός marketplace όπου οι ταξιδιώτες αγοράζουν πληροφορίες από τους κατοίκους των πόλεων, θα παρουσιάσουν την μέχρι τώρα εμπειρία τους από το πείραμά τους και ποια είναι τα επόμενα βήματα τους. Πρόγραμμα * 18:00 προσέλευση και πρώτες γνωριμίες. * 19:00 παρουσιάσεις και συζήτηση. * 20:00 networking and drinks. H συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Arte Libre Bar στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα. Εξ’ ορισμού, η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Στο πλευρό της Κίνησης Πολιτών η «Άνωση»

Νομικά το Επιμελητήριο κατά της απόφασης για την «Ιάσων»

Για το θέμα του νερού…

Διαψεύδει όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ότι το Επιμελητήριο συμφώνησε στη μεταβίβαση του ακινήτου της Ιάσων ΑΕ ήδη από τον μήνα Μάρτιο του 2012 για την μεταβίβασή του είτε στο Δήμο, είτε στην Περιφέρεια, είτε από κοινού, προκειμένου να αξιοποιηθεί για την δημιουργία Κέντρου Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και Ανάπτυξης Θεσσαλίας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης. Όπως δηλώνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα ασκήσει όλες τις δυνατότητες, που του παρέχει ο νόμος, προς ακύρωση «της απαράδεκτης, από κάθε άποψη, Υπουργικής απόφασης». «Οφείλω, προς αποκατάστασιν της αληθείας, να δηλώσω με κάθε ειλικρίνεια πως ουδέποτε προέβην σε τέτοιου περιεχομένου δήλωση», τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, που συμπληρώνει ότι «επιθυμία σύσσωμου του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου ήταν να προχωρήσουμε από κοινού οι μέτοχοί του στην αξιοποίηση της έκτασης αυτής, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, πλην, όμως, συναντήσαμε την συστηματική στείρα άρνηση των υπολοίπων μετόχων να συμμετάσχουν δημιουργικά στην προσπάθεια αυτή». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, ελλείψει συνεννόησης με τους υπολοίπους μετόχους ο φορέας ζήτησε, μέσω δικαστικής προσφυγής, να διορισθεί προσωρινή διοίκηση. Αναλυτικό ρεπορτάζ στο www.magnesianews.gr

Με την Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό συντάσσεται η «Άνωση» Εθελοντές Βόλου, αντιστεκόμενη στην ιδιωτικοποίηση του νερού, και σε ανακοίνωσή της καλεί όλους τους κατοίκους της Μαγνησίας να ενημερωθούν σχετικά με το θέμα και να σταλεί το εκκωφαντικό μήνυμα «μέχρι την τελευταία ρανίδα του νερού μας» σε οποιονδήποτε τολμήσει να σφετεριστεί τα νερά μας και το μέλλον της ύπαρξής μας ή βοηθήσει τον οποιονδήποτε να το κάνει. «Η έκφραση «είπαμε το νερό νεράκι» δεν πρέπει να ακουστεί από τα χείλια κανενός Βολιώτη, κανενός Έλληνα» επισημαίνει η «Άνωση» που δηλώνει ότι θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την πρωτοβουλία της Κίνησης των Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό. Συντονιστική Κατοίκων Στο μεταξύ χθες, από τη Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου έγινε εκδήλωση- συζήτηση «για τη ΔΕΥΑΜΒ, τα πηγαία νερά του Πηλίου και τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης του νερού». Παραυρέθηκε και η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Πηλίου-Βόλου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. 2ο ΕΠΑΛ: Εκδήλωση –αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα νερού Εκδήλωση –αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα νερού πραγματοποιούν οι μαθητές των περιβαλλοντικών ομάδων του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 11.00 π.μ. στο κινηματοθέατρο “Αχίλλειον”.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

9,99

Από € ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΤΗΛ. 24210 31430 Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ

ΝΕΟ...

Νοικιάστε από ΒΟΛΟ παραδώστε στην ΑΘΗΝΑ (Αεροδρόμιο ή Κέντρο και με δυνατότητα επιστροφής)

30€ κατ’ άτομο

Ελάχιστο 2 άτομα Κάθε επιπλέον άτομο + 10€ 24 Ώρες ενοικίαση χωρίς οδηγό Τηλ. 2421031430

Κρατήσεις μίας Διαδρομής ΒΟΛΟ – ΑΘΗΝΑ η επιστροφή

με ΟΔΗΓΟ (όλα πληρωμένα)

49,50

κατ΄ άτομο

ΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

(ελάχιστο 4 άτομα) Στάση για καφέ – wc – φωτογραφίες

www.european cars.gr

Τηλ. 2421031430

Διατίθενται και Minibus 6,7,8 ατόμων

«Δυτικοανατολικά της Γης» Παρουσιάζεται σήμερα το βιβλίο του Ν. Σκορίνη Ο Νίκος Σκορίνης, γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ από το 2003, παρουσιάζει στο Public το πρώτο του συγγραφικό έργο με τίτλο «Δυτικοανατολικά της Γης»: ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα με κυνηγητό αρχαιολογικών ευρημάτων, προσωπικές υπαρξιακές κρίσεις και παθιασμένους έρωτες. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δικηγόρος Βασίλης Νιζάμης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρεκλίδης. H εκδήλωση θα γίνει σήμερα Τετάρτη 20/03/2013 & ώρα: 19.00

Παρουσιάστηκε το CD του Δημήτρη Κουτή Παρουσιάστηκε χθες στο Πολυχώρο Τέχνης Φουντούλης το μουσικό έργο του Δημήτρη Κουτή «12 σταγόνες Αγάπης» στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη . Ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Κουτής θέλησε να μοιραστεί τον ώριμο καρπό μιας συστηματικής και επίπονης ψυχικής διεργασίας που διήρκησε 8 χρόνια, η οποία και αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη. Οι «12 σταγόνες Αγάπης» είναι 12

μουσικές δημιουργίες που πλημμυρίζουν την ψυχή με συναισθήματα. Ο δίσκος περιλαμβάνει 12 τραγούδια το καθένα από τα οποία αποτελεί μια κατάθεση ψυχής. Το δίσκο υπογράφουν πλήθος τοπικών μουσικών , που του προσδίδει μια ιδιαίτερη αξία. Το δίσκο μπορεί να τον προμηθευτεί κανείς από το μουσικό κατάστημα «Κεχαϊδη ή επικοινωνώντας με το δημιουργό (6970080087).

Ερευνητής του «CERN» στη Σχολή Αστρονομίας Ο καθηγητής της πυρηνικής φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ερευνητής του CERN κ. Απόστολος Παναγιώτου, που κατάγεται από τον Άγιο Λαυρέντιο Μαγνησίας, επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο, τη Σχολή Αστρονομίας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας, ύστερα από μεσολάβηση του «Κοινού των Μαγνήτων» (γραμματέας η κ. Σοφία Ζαφραντζά – Βερμέουλεν). Οι τρεις διδάσκοντες καθηγητές, που έκαναν μάθημα στις τρεις τάξεις της Σχολής, διέκοψαν τη δεύτερη ώρα τη διδασκαλία τους και συγκέντρωσαν του μαθητές στο αμφιθέατρο, όπου ο διάσημος καθηγητής, με πολλή γλαφυρότητα και παραστατικότητα, βοηθούμενος από την προβολή ετοιμασμένου “power paid”, τους ανέπτυξε το θέμα: «Αναζητώντας την εξέλιξη του Σύμπαντος». Πλήρες ρεπορτάζ στο www.magnesianews.gr

«Ημέρες και… Νύχτες Καλλιτεχνών» στο Βόλο Ο Πολυχώρος Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη διοργανώνει Διήμερο Εκδηλώσεων με έκθεση εικαστικών, χειροποίητη τέχνη, μόδα και μουσικά δρώμενα. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 23 και 24 Μαρτίου, ημέρες Σάββατο και Κυριακή, στον Πολυχώρο Φουντούλη – Αντωνοπούλου 17 – Βολος.

Οι εκδηλώσεις έχουν ως στόχο τη γνωριμία από κοντά, γνωστών και νέων καλλιτεχνών, από την περιοχή του Βόλου και της Κεντρικής Ελλάδας. Πληροφορίες - Κρατήσεις θέσεων: Αντωνοπούλου 17, Βόλος τηλ. 6909127982, ώρες: 10:30 14:00, 17:30 - 21:30 μμ e-mail: info@foudoulis.gr

«Θεολογία Διαλεγόμενη» Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Θεολογία Διαλεγόμενη: Το έργο και οι εκδόσεις της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών», σήμερα Τετάρτη

20 Μαρτίου 2013, 12-2 μ. μ., στην Αίθουσα Οπτικοακουστικών Μέσων, στην Θεολογική Σχολή, στην Πανεπιστημιούπολη. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

MAGNIS TRAVEL ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

*25Η ΜΑΡΤΙΟΥ *

ΑΠΟ ΒΟΛΟ 21,22,23/3 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 5ΗΜΕΡΟ ΑΠΟ 169€ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ/ ΣΟΦΙΑ 4ΗΜΕΡΟ ΑΠΟ 169€ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΠΑΝΣΚΟ 3ΗΜΕΡΟ 99€ ΜΕ Η/Η ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 4ΗΜΕΡΟ 22/3 169€ ΜΕ Η/Η 2ΗΜΕΡΟ 23-24/3 Ν. ΣΕΡΡΩΝ Λ. Κερκίνη – Οχυρό Ρούπελ Elpida resort & spa htl ΥΠ. ΓΡ. ΚΑΛΕΣΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑ 127 24210 25202


07 Α3:Layout 1 19/3/2013 8:51 μμ Page 1

7

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

τοπικά Παρεμβάσεις πολιτικής προστασίας Την επιπλέον χρηματοδότηση των δήμων για θέματα πολιτικής προστασίας, την ενίσχυση με εξοπλισμό και προσωπικό, τη διάνοιξη του δρόμου ΚερασιάςΒενέτου ήταν μερικές από τις παρεμβάσεις στις οποίες αναφέρθηκε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Γεωργιάδη ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στο Βόλο. Όπως τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Λαΐτσου «Ενόψει της θερινής περιόδου το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις πυρκαγιές και γενικότερα τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που μπορεί να προκύψουν».

Ο ΟΛΒ στο «Μαϊάμι» Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Παρασκυεή η διεθνής έκθεση κρουαζιέρας στο Μαϊάμι. (Seatrade miami 2013), που φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συμμετοχών. Τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου εκπροσώπησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Ιωάννης Πρίγκος και το στέλεχος του ΟΛΒ ΑΕ κ. Παναγιώτης Φεύγας. Ο κ. Πρίγκος δήλωσε ότι οι επαφές που πραγματοποίησε με εκπροσώπους των μεγαλυτέρων εταιριών κρουαζιέρας, επιβεβαίωσαν αυτή τη φορά το ενδιαφέρον τους για το Βόλο και δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να τον εντάξουν στο χάρτη των προορισμών τους.

Ο Βόλος γιόρτασε με το «Καρναβάλι του Κόσμου» Εντυπωσιακή αποδοχή της διοργάνωσης από ντόπιους και επισκέπτες, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Με κέφι, ζωντάνια και τη μαζική συμμετοχή ντόπιων και επισκεπτών, ολοκληρώθηκαν την Καθαρή Δευτέρα οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου «Καρναβάλι του Κόσμου 2013: Από τη Βραζιλία στην Ινδονησία». Τις εντυπώσεις στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής έκλεψε η ομάδα της Ινδονησίας, που αποτελούσε και την τιμώμενη χώρα των εκδηλώσεων, ενώ εκπροσωπήθηκαν επίσης, με απεσταλμένους χορευτές και ομάδες καρναβαλιστών, η Κούβα, η Ινδία, η Χαβάη, η Ισπανία, η Βραζιλία, η Αργεντινή αλλά και χώρες της Αφρικής και της Μ. Ανατολής. Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή Βόλου, «δίνοντας συνέχεια στην περσινή πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων με διεθνή χαρακτήρα, που αγκαλιάστηκε με θέρμη από τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες, ο Δήμος Βόλου πέτυχε για δεύτερη χρονιά φέτος να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο αγκάλιασε με θέρμη τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν

στο σύνολο του ενιαίου Δήμου Βόλου, με αποκορύφωμα την κεντρική εκδήλωση της Κυριακής στην παραλία της πόλης». Διαφορετικοί πολιτισμοί Σημειώνεται ότι χαρακτηριστικό στοιχείο της φετινής διοργάνωσης - όπως και πέρυσι - ήταν η ανάδειξη της διαφορετικότητας των πολιτισμών και των πολιτιστικών στοιχείων. Σε συνεργασία του Δήμου Βόλου με την Πρεσβεία της Ινδονησίας στην Ελλάδα, οι προ-

Σύσκεψη σήμερα στο ΤΕΕ για το αεροδρόμιο Αγχιάλου Σύσκεψη με θέμα το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας, πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στο ΤΕΕ Μαγνησίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, σχετικά με τις προοπτικές και τα προβλήματα λειτουργίας του Αεροδρομίου Κεν-

τρικής Ελλάδας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να αποκτήσουν τη νοοτροπία, της κατά προτεραιότητας αναζήτησης πτήσεων από το παρόν αεροδρόμιο, για τις μεταβάσεις τους εκτός Ελλάδας».

σκεκλημένοι Ινδονήσιοι έδωσαν το στίγμα του πολιτισμού τους μέσα από εργαστήρια μουσικής, χορού και μαγειρικής που πραγματοποιήθηκαν με ελεύθερη συμμετοχή. Επιπλέον, στην κεντρική προς τιμήν τους εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, εντυπωσίασαν με την άψογη παρουσίαση της μακρινής εξωτικής χώρας τους, με χορούς και τραγούδια αλλά και εδέσματα που είχαν προετοιμάσει και προ-

ΕΡΓ.ΗΛ. Α.Τ.Ε.

σφέρθηκαν με την λήξη της εκδήλωσης στο φουαγιέ του Θεάτρου. Οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου «Καρναβάλι του Κόσμου 2013: από τη Βραζιλία στην Ινδονησία» ξεκίνησαν στις αρχές Μαρτίου και πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες με στόχο την ανάδειξη των παραδοσιακών εθίμων και την ενεργοποίηση και συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Το πρόγραμμα περιελάμβανε παραδοσιακά γλέντια και χορούς, συναυλίες και μελωδίες άλλων εποχών, όπως επίσης ανοικτές εκδηλώσεις και μασκέ πάρτι. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με αποκριάτικα έθιμα της Μακεδονίας, με τις περίφημες Μπούλες της Νάουσας και τους Φανούς της Κοζάνης, αποκριάτικο γλέντι για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου, παράλληλα με εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας για την μακρινή τιμώμενη χώρα, την Ινδονησία, μέσα από το φακό Ελλήνων επισκεπτών. Το κάψιμο του Καρνάβαλου Γιορτές στις πλατείες του Φυτόκου

και του Σέσκλου, της Πορταριάς και της Μακρινίτσας, στη Δράκεια και τον Άγιο Λαυρέντιο συνέθεσαν ένα πολύχρωμο, εντυπωσιακό μωσαϊκό γιορτινής ατμόσφαιρας, ενώ οι εκδηλώσεις σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, «κορυφώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα με την παρέλαση των καρναβαλιστών στην παραλία του Βόλου, όπου πραγματικά δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Ακολούθησε στο «κορδόνι» το κάψιμο του Καρνάβαλου – μια εικαστική δημιουργία της σκηνογράφου Ιωάννας Τουλούπη - που αντιπροσώπευε «Την ύφεση». Η αυλαία των εκδηλώσεων έπεσε την Καθαρή Δευτέρα στην παραλία της Αγριάς, στις Αλυκές, στη Νέα Αγχίαλο και σε πολλές άλλες περιοχές του ενιαίου Δήμου, όπου οι δημότες γιόρτασαν τα Κούλουμα, με γλέντι, χορό, δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί. Η συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις ήταν εντυπωσιακή, ενώ η παρουσία πολλών επισκεπτών ανάδειξε για μια ακόμη φορά το Βόλο και το Πήλιο ως αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων».

Αθήνα , 15 Μαρτίου 2013

Η εταιρεία ΕΡΓ.ΗΛ. Α.Τ.Ε. για το έργο της Ύδρευσης Βόλου ------------_------------Με αφορμή δημοσιεύματα, δηλώσεις και συνεντεύξεις για το έργο «Ύδρευση Βόλου - Επέκταση και Βελτίωση Δικτύου Ύδρευσης» η κατασκευάστρια αυτού, εταιρεία ΕΡΓ.ΗΛ. Α.Τ.Ε., θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώσει τους πολίτες του Βόλου για τα εξής: 1. Η εταιρεία μας ΕΡΓ. ΗΛ. ΑΤΕ ανέλαβε κατόπιν Δημοσίου Διαγωνισμού το έργο ΄΄ΥΔΡΕΥΣΗ ΒΟΛΟΥ΄΄ τον Μάρτιο του 2005. 2. Από τον Μάρτιο του 2005 έως τον Σεπτέμβριο του 2007 η εταιρεία μας κατασκεύασε περισσότερα από 180.000 μέτρα νέου δικτύου ύδρευσης από αγωγούς πολυαιθυλενίου, παραδίδοντας ταχύτατα και με επάρκεια, σταδιακά, ένα έργο ζωής στην πόλη. 3. Το έργο κατασκευάστηκε με Ευρωπαϊκή Συνχρηματοδότηση (Ταμείο Συνοχής), με συνεχείς έλεγχους ποσοτικούς και ποιοτικούς από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διαχειριστική Αρχή – τον Εξειδικευμένο Σύμβουλο Έλεγχου Ποιότητας (Ε.Σ.Π.ΕΛ.) του Υπουργείου Οικονομικών, τον Ειδικό Διαχειριστικό Έλεγχο (Ε.Δ.ΕΛ.), και κάτω από συνεχή επίβλεψη πολυπληθούς κλιμακίου μηχανικών της ΔΕΥΑΜΒ. Σημειωτέον ότι για το έργο υπήρχε επί πλέον και ειδικός τεχνικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ (η εταιρεία ΡΟΪΚΟΣ) και πάνω από όλα χιλιάδες μάτια πολιτών του Βόλου παρακολουθούσαν τις εργασίες μας. 4. Το έργο κατά τη διάρκεια κατασκευής του υποβλήθηκε παρουσία του Τεχνικού Κλιμακίου της ΔΕΥΑΜΒ σε πολλές εκατοντάδες εργαστηριακούς ελέγχους ποιότητας από ΕΛ.Ο.Τ., Π.Ε.Δ.Ε., Ε.Κ.Ε.Π., Ε.Σ.Π.ΕΛ., με πλήρη επιτυχία. Ελέγχθηκε δε εξονυχιστικά και εγκρίθηκαν από την επιβλέπουσα Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ όλες οι εργασίες που εκτελέστηκαν. 5. Η χρηματοδότηση του έργου από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης βοήθησε στην ταχεία εκτέλεσή του. Η ΔΕΥΑΜΒ όμως δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις που ανέλαβε στο σκέλος της χρηματοδότησης που την αφορούσε. Απαιτήθηκαν πολλαπλές αποφάσεις του Πενταμελούς Πολιτικού Εφετείου Λάρισας, όπου προσφύγαμε ως έσχατο μέσο, για να πληρωθούν με μεγάλη καθυστέρηση οι εγκεκριμένοι λογαριασμοί για εκτελεσμένες εργασίες. Εκκρεμεί απόφαση του Αρείου Πάγου για να δικαιωθεί πλήρως η εταιρεία μας για το σύνολο των εργασιών που εκτέλεσε και να αποζημιωθεί γι’ αυτές, έστω και με καθυστέρηση 6 χρόνων από την ολοκλήρωση του έργου. 6. Σήμερα προβάλλεται δήθεν κίνδυνος ταμειακής δυσχέρειας της ΔΕΥΑΜΒ στη περίπτωση που κληθεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της, υπονοούνται ανύπαρκτες κακοτεχνίες στο έργο και δήθεν διαφοροποιήσεις ποσοτήτων, καθώς και δήθεν προσπάθειά μας, μέσω εξωδίκων, εκφοβισμού των τριών μελών της δήθεν ΄΄επιτροπής παραλαβής΄΄ του έργου. Εμείς ενημερώσαμε αναλυτικά τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜΒ ότι το έργο έχει νομίμως, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, παραληφθεί αυτοδικαίως από τον Απρίλιο του 2009 και κάθε ενέργεια περαιτέρω ελέγχεται ως προς την νομιμότητά της. Ενημερώσαμε επίσης ότι παράνομα η Διευθύνουσα Υπηρεσία και παρά την γραπτή της δέσμευση, παρακρατά εγγυητικές μας επιστολές, περιορίζοντας την πιστοληπτική μας ικανότητα και άρα το επαγγελματικό μας μέλλον και υποβάλλοντάς μας σε πρόσθετα έξοδα προς τις τράπεζες που τις εξέδωσαν. Τέλος ενημερώσαμε ότι στόχος των μεθοδεύσεων είναι ο επηρεασμός της κρίσης των Δικαστηρίων, δια της όψιμης και μη νόμιμης αναμόρφωσης των στοιχείων του έργου, ανοίγοντας πιθανόν νέο πεδίο επιζήμιο, καθώς παραγνωρίζουν ότι το έργο υπήρξε συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει, ιδιαίτερα στις μέρες που διανύουμε, αυξημένο ενδιαφέρον για την διάθεση των πιστώσεών της. 7. Ελπίζουμε ότι με όσα εκθέσαμε παραπάνω διασαφηνίσαμε πως στόχος μας είναι η δικαστική δικαίωσή μας και η αποζημίωσή μας για το έργο που εκτελέσαμε και χρησιμοποιεί προσοδοφόρα σχεδόν 8 χρόνια τώρα η ΔΕΥΑΜΒ. 8. Η εταιρεία μας ούτε ασκεί ούτε την ενδιαφέρει να ασκήσει οιουδήποτε είδους πολιτική και συνεπώς αρνείται να συμμετάσχει σε ενέργειες που λαμβάνουν χώρα για λόγους άσχετους με το δίκαιο των αιτημάτων μας. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ακολουθήσει διαδικασίες που στερούνται νομιμότητας και δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε παρελκυστικές συζητήσεις και πρακτικές, οι οποίες υπηρετούν σκοπιμότητες, άσχετες προς την δοκιμασμένη και επιβεβαιωμένη ποιότητα, λειτουργικότητα και χρησιμότητα του έργου. Εκ της Διευθύνσεως


08 Α1:Layout 1 19/3/2013 9:40 μμ Page 1

8

Tετάρτη 20 Μαρτίου 2013

τοπικά

Άγονος ο διαγωνισμός για το «Ματσάγγου» Για δεύτερη φορά κανείς μειοδότης δεν κατέθεσε προσφορά… Άγονος κηρύχτηκε, για δεύτερη φορά, ο διαγωνισμός για την ανακαίνιση του κτιρίου Ματσάγγου στο Βόλο, που είχε προγραμματιστεί για χθες, καθώς καμία από τις 60 τεχνικές εταιρίες, που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον, δεν κατέθεσε προσφορά για να αναλάβει το έργο. Ο επαναληπτικός διαγωνισμός έγινε χθες Τρίτη και, όπως είναι φυσικό, οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου, που, αν αναδεικνυόταν χθες μειοδότης, θα ξεκινούσε στο τέλος του καλοκαιριού, θα καθυστερήσουν ακόμη πιο πολύ. Το έργο «Αποκατάσταση Τμήματος πρώην Καπνοβιομηχανίας Ματσάγγου και μετατροπή του σε Πανεπιστημιακό Κτίριο για τις ανάγκες του Τμήματος Οικονομικών Επιστήμων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στο Βόλο», είναι προϋπολογισμού 9.717.000 €

(με ΦΠΑ) και η δημοπράτησή του είχε εγκριθεί από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό στις 28 Νοεμβρίου 2012, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Το συγκρότημα της πρώην καπνοβιομηχανίας Ματσάγγου, ιδιοκτησίας Π.Θ., βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Βόλου, μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου, Π. Μελά, Ερμού και Μακεδονομάχων. Αποτελείται από πέντε κτίρια κτισμένα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Το κτίριο όμως που πρόκειται να μετατραπεί σε Πανεπιστημιακό κτίριο, βρίσκεται μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου, Π. Μελά, Μακεδονομάχων και στοάς Ματσάγγου και κτίστηκε το 1936-37. Από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτη Αναγνώστου που ρωτήθηκε από τη “ΜΑΓΝΗΣΙΑ”, διευκρινίστηκε, ότι η εργο-

Στάση εργασίας σήμερα εργαζομένων στο ΙΚΑ Το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας αποφάσισε τη συμμέτοχη των μελών του στην στάση εργασίας σήμερα Τετάρτη 20/3/ 2013 από τις 12μ.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου και στην απεργία την Πέμπτη 21/3/ 2013, που προκήρυξε η ΠΟΣΕ ΙΚΑ στα πλαίσια της κοινής κινητοποίησης των ομοσπονδιών ΠΟΠΟΠΚ, ΟΣΥΠΕ,

ΟΥ-ΟΑΕΔ και ΠΟΥΓΥ, ΕΟΠΠΥ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την κατάθεση του Νομοσχεδίου αντιμετώπισης της παραβατικότητας στην κοινωνική ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, ζητώντας την άμεση απόσυρση του.

Αντίθετοι στην κατάργηση του ΕΟΤ οι υπάλληλοι Την αντίθεσή τους στην κατάργηση ή συνένωση του ΕΟΤ, που προτείνει με οργανόγραμμα το υπουργείο Τουρισμού, εκφράζουν ο αναπληρωτής προϊστάμενος και οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, που δηλώνουν αντίθετοι στην όποια καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ΕΟΤ. «Δεν είμαστε αντίθετοι με την αναβάθμιση και των εκσυγχρονισμό του ΕΟΤ, αλλά είμαστε αντίθετοι με την όποια καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του ΕΟΤ», επισημαίνουν οι υπάλληλοι.

Κατά Σκοτινιώτη η ΛΑΣ Κατά του δημάρχου Βόλου στρέφεται η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, με αφορμή τη στάση που έχει τηρήσει για τους αγώνες των εργαζομένων, ενώ καλεί τους εργαζόμενους στο Δήμο και στη ΔΕΥΑΜΒ να καταγγείλουν

τις μεθοδεύσεις τους και να οργανώσουν τον αγώνα τους, στα σωματεία τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Αναλυτικά η ανακοίνωση στο www.magnesianews.gr

ΕΝΑΡΞΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ Ι. ΜΠΕΦΑΝΗ ΙΑΤΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ Κουμουνδούρου 61 Τηλ. 24210 28928

Ώρες Ιατρείου 8.30- 13.30 καθημερινά & 18.00 – 20.30 εκτός Τετάρτης ΕΝΑΡΞΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Εύα Κ. Γεράση M.Sc. ΠΑΙΔΟΨΥΧIΑΤΡΟΣ

Επιστημονική Συνεργάτης King’s College, London Διάγνωση & Ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων – Συμβουλευτική γονέων. Εξειδίκευση σε αυτισμό και λοιπές αναπτυξιακές διαταραχές στο Institute of Psychiatry London

Τσοποτού 16 (με Φιλ. Ιωάννου) Τηλ. 2428300733 – 6943-077231 Το ιατρείο δέχεται μόνο με ραντεβού

λαβία δεν αφορά το κομμάτι του κτιρίου που βρίσκεται κάτω από τη “Στοά Ματσάγγου” μέχρι Ερμού, όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε από τον ίδιο, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την προηγούμενη εβδομάδα. Το έργο Το κτίριο το οποίο πρόκειται να δημοπρατηθεί, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της Αρχιτεκτονικής του Μεσοπολέμου και του μοντέρνου κινήματος και είναι κατασκευασμένο από φέροντα οργανισμό οπλισμένου σκυροδέματος και τοίχους πλήρωσης από οπτοπλινθοδομή. Το βορεινό τμήμα (28ης Οκτωβρίου) είναι τριώροφο με υπόγειο και δώμα και το νότιο τμήμα (στοά Ματσάγγου) είναι τετραώροφο

Στο Στρασβούργο ο Κ. Αγοραστός

Στο Στρασβούργο μετέβη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός όπου θα συμμετάσχει στην 24η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης, του κορυφαίου οργάνου εκπροσώπησης των τοπικών και περιφερειακών αρχών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

με υπόγειο και δώμα. Η αλλαγή χρήσης από βιομηχανικό σε κτίριο εκπαίδευσης γίνεται με όλους τους όρους και τις προδιαγραφές που απαιτούνται με βάση την κείμενη νομοθεσία. Η συνολική μεικτή επιφάνεια δόμησης είναι 3.711τ.μ. και σύμφωνα με το εγκεκριμένο Κτιριολογικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει συνοπτικά τα εξής: i) Δεκατρείς αίθουσες διδασκαλίας συνολικού εμβαδού 990 τ.μ. ii) Αμφιθέατρο 140 θέσεων: 170τ.μ. iii) Είκοσι εννιά γραφεία: συνολικού εμβαδού 461τ.μ. iv) Δύο χώρους Διοίκησης συνολικού εμβαδού 90 τ.μ. v) Λοιπούς χώρους (κυλικείο, χώροι φοιτητικών εργασιών - καθηγητών, αποθήκες, αρχείο κλπ.): συνολικού εμβαδού 665τ.μ. vi) Υπόγειους χώρους: (Η/Μ εγκαταστάσεις) 400 τ.μ. vii) Χώρους κυκλοφορίας: 935τ.μ.

Aίθριος ο καιρός στη Μαγνησία Την Πέμπτη αναμένονται σύννεφα και βροχές. Καλός για την 25η Μαρτίου Σχεδόν αίθριος θα διατηρηθεί ο καιρός στη Μαγνησία σήμερα, ενώ την Πέμπτη θα υπάρξουν συννεφιές και βροχοπτώσεις σύμφωνα με τον «ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης». Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι και πάλι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04…20 οC. Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά σχεδόν αίθριος. Βαθμιαία θα σημειωθούν συννεφιές και προς το τέλος της ημέρας αναμένονται παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι, με τάση ενίσχυσης και η θερμοκρα-

σία θα κυμανθεί από 04…19 οC. Οι ενδείξεις για την Παρασκευή, δείχνουν ότι σε επίπεδο Θεσσαλίας, δείχνουν ότι «ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες συννεφιές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία αμετάβλητη (17-19 0C). Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι και η θερμοκρασία αμετάβλητη (η ανώτερη 17-19 0C). Για την 25η Μαρτίου, η εκτίμηση του μετεωρολόγου κ. Θεοφάνη Τακούδη, είναι ότι ο καιρός θα διατηρηθεί σε πολύ καλά επίπεδα.

Καταπολέμηση βίας κατά των γυναικών Στόχος της Γ.Γ. Ισότητας όπως δήλωσε στη Ν. Υόρκη η Ζέττα Μακρή Στις εργασίες της 57ης συνόδου της επιτροπής του ΟΗΕ για το καθεστώς των γυναικών που πραγματοποιήθηκαν στην Ν. Υόρκη συμμετείχε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κα Ζέττα Μακρή ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας. Η κα Μακρή παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την εξάλειψη και πρόληψη όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, ενώ ταυτόχρονα θέμα της κεντρικής ομιλίας της στην ολομέλεια της συνόδου ήταν «οι εμπειρίες και οι καλές πρακτικές από την εφαρμογή του προγράμματος δράσης του Πεκίνου». Συμμετείχε, επίσης, σε παράλληλη εκδήλωση της ΕΕ κατά της βίας, ενώ στο περιθώριο της Συ-

νόδου συναντήθηκε μεταξύ των άλλων και με την αναπληρώτρια υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών της Τουρκίας, κα Askin Asan, με την οποία και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών και

των συναντήσεων της η κα Μακρή επεσήμανε τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για την καταπολέμηση των κρουσμάτων βίας κατά των γυναικών και παρουσίασε μία σειρά ελληνικών πρωτοβουλιών και νομοθεσιών προς αυτή την κατεύθυνση. Αναφέρθηκε, επίσης, στο Εθνικό Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και επανέλαβε τη δέσμευση της χώρας μας για την επιτυχή αντιμετώπιση του προβλήματος. Τέλος, η κα Μακρή τόνισε ότι η ισότητα των φύλων αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, βασικό στόχο κάθε σύγχρονης δημοκρατίας, ενώ συνιστά μοχλό πίεσης για την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή σε κάθε χώρα.

Νεκρός στο σπίτι του στη Ν. Ιωνία 50χρονος Νεκρός μέσα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, όπου διέμενε μόνος, βρέθηκε νωρίς χθες το απόγευμα, ένας 50χρονος πρώην βαφέας και σήμερα άνεργος. Τον άτυχοι άνδρα που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, βρήκε στις 16.30 χθες η αδελφή του και αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία. Η εγκληματική ενέργεια αποκλείστηκε και η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο 50χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα με το συκώτι του.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για τον ΟΑΕΔ «Στην Ελλάδα των πάνω από 1,3 εκατ. ανέργων το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει μια κυβέρνηση θα ήταν να ενισχύσει τη λειτουργία και τις δομές του ΟΑΕΔ. Αυτό μπορεί να είναι για πολλούς αυτονόητο. Για τη συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά είναι αυτονόητο μόνο αυτό το οποίο ζητά κάθε φορά η τρόικα» αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλος, αναφορικά με την απαξίωση του ΟΑΕΔ, στη συνέλευση των εργαζομένων του Βόλου.

«Κυνηγούν» υπαλλήλους για τις παροχές! Η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη πραγματοποίησε χθες συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Υπαλλή- λων Ο.Α.Ε.Δ. Κεντρικής Ελλάδος και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που θα προκύψουν στις κοινωνικές υπηρεσίες από τις επαπειλούμενες ποινές σε βάρος όλων αδιακρίτως των υπαλλήλων που εγκρίνουν ασφαλιστικές παροχές. Αιτία είναι το τελευταίο σχέδιο νόμου που κατέθεσε ο κ. Βρούτσης στην Βουλή και αφορά την ακραία αυστηροποίηση των πειθαρχικών μέτρων. Μετά την συνάντηση η Βουλευτής δήλωσε σχετικά: «Για άλλη μία φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την απόλυτη «παράνοια» από πλευράς Συγκυβέρνησης. Στο στόχαστρο του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση μπαίνουν οι υπάλληλοι των ασφαλιστικών φορέων, οι οποίοι κατ’αυτόν «προκαλούν ανεπανόρ- θωτη ζημιά στο δημόσιο ταμείο» εγκρίνοντας κοινωνικές παροχές στους ασφαλισμένους».

Εκδήλωση της ΑΝΤΑΣΥΑ Την Παρασκευή 22/3 στο Δημαρχείο του Βόλο θα λάβει μέρος στις 19:30 η Κεντρική Πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΣΥΑ Μαγνησίας με τίτλο “Η Ευρώπη κλονίζεται βυθίζουν τους λαούς σε φτώχεια, ανεργία, καταπίεση. Τι να κάνουμε!”. Ομιλητές θα είναι ο Παναγιώτης Μαυροειδής, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μέλος της πρωτοβουλίας ενάντια στο Ευρώ και την ΕΕ και ο Γιάννης Ραχιώτης, δικηγόρος. Στις 13:00 την ίδια μέρα θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο Eργατικό Kέντρο Βόλου με τους ομιλητές της εκδήλωσης για την θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ .

Ενημέρωση για τα βότανα Συνεχίζονται οι μηνιαίες συναντήσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερμανόγλωσσων Μαγνη- σίας «Ιάσων», που από φέτος γίνονται κάθε τρίτη Πέμπτη του μήνα. Αυτή την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 , θα γίνει διάλεξη της κας Τριανταφυλλιάς Παλάσκας με θέμα «Τα βότανα του Πηλίου». Οι συναντήσεις γίνονται το απόγευμα στο εστιατόριο «Αριάδνη». Πληροφορίες στον πρόεδρο κ. Σπύρο Μπαστούνη τηλ. 2421067752.


09Α:Layout 1 19/3/2013 10:40 μμ Page 1

9

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Eλλάδα

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Κύπρου η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Μιχάλης Σαρρή, ο οποίος αναχώρησε νωρίς το απόγευμα για τη Μόσχα για διαβουλεύσεις, έχοντς υποβάλει την παραίτησή του. Ο κ. Σαρρής μεταφέρει στο Ρώσο ομόλογό του, Αντόν Σιλουάνοφ, τις θέσεις της κυπριακής κυβέρνησης, μετά την πρωτοφανή απόφαση του

Χωρίς πρόβλημα λειτουργούν τα ATM των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα Xωρίς πρόβλημα λειτουργούν τα ΑΤΜ των τριών κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (Τράπεζα Κύπρου, Cyprus Popular Bank και Ελληνική Τράπεζα), αν και τα υποκαταστήματά τους θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο. Όπως ανέφεραν μάλιστα τραπεζικά στελέχη, τα ΑΤΜ είναι εφοδιασμένα με μετρητά προκείμενου να ανταποκριθούν πλήρως στις καθημερινές ανάγκες των πελατών τους, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η χρήση τους είναι στα συνήθη επίπεδα. Τις ίδιες ημέρες κλειστές θα παραμείνουν οι τράπεζες στην Κύπρο, καθώς εκκρεμεί η επικύρωση του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» των καταθέσεων από το κυπριακό κοινοβούλιο. Στην Αθήνα έχει αποφασιστεί η μεταφορά των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε υφιστάμενο ελληνικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Για τον σκοπό αυτόν, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση του ενδιαφέροντος. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι η διαδικασία δεν μπορεί να τελεσφορήσει όσο παραμένουν σε εκκρεμότητα οι λεπτομέρειες που αφορούν στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου.

Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων. Η συνάντηση Σαρρή - Σιλουάνοφ είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη το μεσημέρι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαρρής μεταφέρει στη Μόσχα πρόταση για αγορά δύο κυπριακών τραπεζών έναντι του συμβολικού τιμήματος του ενός ευρώ. Το απόγευμα ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είχε τη-

λεφωνική επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η οποία άσκησε εντονότατες πιέσεις ζητώντας την υπερψήφιση του νομοσχεδίου. Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε την κ. Μέρκελ ότι το νομοσχέδιο δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή και ότι η Λευκωσία επεξεργάζεται εναλλακτικό σχέδιο. Νωρίτερα την Τρίτη, ο κύ-

πριος πρόεδρος, μιλώντας στη σουηδική τηλεόραση, παραδέχτηκε για πρώτη φορά δημόσια ότι δεν εξασφαλίζεται στη Βουλή η απαιτούμενη πλειοψηφία. Ερωτηθείς πως θα χειριστεί την κατάσταση, είπε ότι η κυβέρνηση έχει τα σχέδιά της, δηλαδή «Σχέδιο Β» αλλά δεν το ανακοινώνει.. Με δεδομένο ότι δεν εξασφαλίζεται πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων

υπέρ του σχεδίου κουρέματος των καταθέσεων, η κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη φαίνεται ότι προσανατολίζεται στην αποχή των βουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) από την ψηφοφορία, ώστε το νομοσχέδιο να καταψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία και να σταλεί μήνυμα στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Αναζητούν σχέδιο Β σε περίπτωση που απορριφτεί το «κούρεμα» Η κυπριακή κυβέρνηση ετοιμάζει εναλλακτικό σχέδιο νόμου στην περίπτωση που δεν περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο, με βάση την απόφαση του Eurogroup, για «κούρεμα» των καταστις κυπριακές θέσεων τράπεζες. Η έγκριση του νομοσχεδίου είναι αβέβαιη, αφού είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί η οριακή πλειοψηφία των 29 ψήφων. Το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες κυπριακών μέσων ενημέρωσης το διαχω-

Κίνδυνος για το ευρώ η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Κύπρου, λέει ο Κλ. Ρέγκλινγκ Την ώρα που η Κύπρος συζητά την τροποποίηση των αποφάσεων του Eurogroup προκειμένου το σχέδιο διάσωσης να περάσει από την κυπριακή Βουλή, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ προειδοποιεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση. «Το ερώτημα αν η Κύπρος πρέπει να πληρώσει τα έξοδα για τη σταθεροποίηση της χώρας και των τραπεζών της, είναι αποκλειστική ευθύνη της κυπριακής κυβέρνησης. Αλλά στο τέλος, πρέπει να υπάρχει συμβολή της Κύπρου σε ποσό ισοδύναμο με αυτό που επιτεύχθηκε στη συμφωνία το βράδυ της Παρασκευής», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ στη γερμανική εφημερίδα Bild. Στη συνέντευξη, ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας επιμένει ότι η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας «θα ήταν κίνδυνος για το ευρώ». Ο Ρέγκλινγκ εξέφρασε ταυτόχρονα την πεποίθηση του ότι τα χειρότερα στην κρίση στη ζώνη του ευρώ έχουν περάσει. «Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι χώρες που είναι σε κρίση, ιδιαίτερα η Ιρλανδία και η Πορτογαλία είναι στο σωστό δρόμο. Τα χειρότερα της κρίσης του ευρώ για τις χώρες αυτές είναι πίσω μας», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ στη γερμανική εφημερίδα.

ρισμό των ασφαλισμένων καταθέσεων και των καλών στοιχείων ενεργητικού των Τράπεζα Κύπρου και Cyprus Popular Bank από τις μη ασφαλισμένες καταθέσεις και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Οι «κακές» τράπεζες -που θα είναι πλέον οι παλιές τράπεζες- θα μπουν στη διαδικασία εκποίησης των στοιχεί ων ενεργητικού για να πληρώσουν τους ανασφάλιστους καταθέτες. Είναι χαρακτηριστικό πως και η εφημερίδα Handelsblatt εκτιμά ότι για την περίπτωση που το Κοινοβούλιο της Κύπρου απορρίψει το πακέτο διάσωσης, η

τρόικα έχει ετοιμάσει εναλλακτικό σχέδιο δράσης, που προβλέπει την αναδιάρθρωση των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών. «Το πρόβλημα με αυτήν τη λύση είναι ότι οι ανασφάλιστοι καταθέτες μπορεί να χάσουν και το 90% των χρημάτων τους» δήλωσε γνώστης του θέματος. Τα υποκαταστήματα των μεγάλων τραπεζών θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και εκτιμάται ότι θα προστατευθούν οι περισσότερες θέσεις εργασίες στις δύο τράπεζες. Και σε αυτή την περίπτωση -όπως

«Πολύ επικίνδυνο προηγούμενο» βλέπει το IIF στο κυπριακό κούρεμα

Το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου που αποφασίστηκε από το Eurogroup τα ξημερώματα του Σαββάτου, είναι κακό και υπονομεύει το τραπεζικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει το διεθνές χρηματοοικονομικό ινστιτούτο (IIF) «Είναι ιδιαίτερα λυπηρό» ότι το αρχικό σχέδιο «είχε γεννήσει μια λάθος απόφαση», δήλωσε ο Χανγκ Τραν, πρώτος

αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του IIF, σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Οι ηγέτες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, «δημιούργησαν ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο» αγγίζοντας «το απαραβίαστο των εγγυημένων τραπεζικών καταθέσεων» και το «κακό φαίνεται να έχει γίνει» είπε ο κ. Τραν. Ο κ. Τραν πιστεύει ότι η συμφωνία αυτή «υπονομεύει την αξιοπιστία και το μοντέλο ασφάλειας των ευρωπαϊκών καταθέσεων» και «καθιστά πιο δύσκολη τη χρήση τους στο μέλλον» αν κριθεί αναγκαίο για να «σταθεροποιηθεί η κατάσταση μετά από μια κρίση πανικού στις τράπεζες».

Επιμένει να συζητηθεί στη Βουλή το θέμα της Κύπρου ο Αλ.Τσίπρας Την άμεση ενημέρωση της Βουλής από τον πρωθυπουργό και τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, προκειμένου να αποτραπεί η εφαρμογή της απόφασης για την Κύπρο, ζήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας επέκρινε με σφοδρότητα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σημειώνοντας ότι έχουν αναλάβει ιστορικές ευθύνες, και του κατήγόρησε ότι έκαναν τα πάντα εν κρυπτώ και από τη Βουλή και από τον λαό. Αρνήθηκαν, προσέθεσε, με φθηνές δικαιολογίες την άμεση ενημέρωση της Βουλής και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προσέλθει στο Κοινοβούλιο και να ενημερώσει άμεσα και τον λαό και τους βουλευτές.

Ο πρωθυπουργός, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν δικαιούται να παίρνει τέτοιες αποφάσεις που εμπεριέχουν τεράστιους κινδύνους χωρίς την έγκριση της Βουλής. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι αφού έδεσε τη χώρα στο άρμα της κ. Μέρκελ, αφού αθέτησε κάθε υπόσχεση, όπως την υπόσχεση για επαναδιαπραγμάτευση, έφθασε σε σημείο να χαρακτηρίσει «ευρωπαϊκή ΑΟΖ», την ελληνική ΑΟΖ, ενώ έκανε λόγο και για αποικιοποίηση της Κύπρου, μέσω του γεωπολιτικού ελέγχου και τον έλεγχο των υδρογονανθράκων. Υπάρχουν και όρια στην ανοχή και την αντοχή του λαού, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τα μέλη της Κυπριακής Βουλής να μην επικυρώσουν την απόφαση του Eurogroup.

και στην περίπτωση που εγκριθεί το νομοσχέδιο- η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεσμεύεται να παραχωρήσει απεριόριστη ρευστ ότητα στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Η μία πρόσθετη μέρα που θα είναι κλειστές οι τράπεζες μετά την απόφαση της Ολομέλειας της βουλής, θα χρειαστεί για να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις. Δεν αποκλείεται σήμερα να τεθεί ενώπιον του κοινοβουλίου και το νομοσχέδιο για εξυγίανση των δύο τραπεζών, έτσι ώστε να υπάρχει εναλλακτική λύση. Η κυπριακή κυβέρνηση επεξεργά-

ζεται και τρίτο σενάριο, με την προσδοκία ότι το «κούρεμα» των καταθέσεων μπορεί να αποφευχθεί ή να περιοριστεί πιο κάτω από τα 5,8 δισ. ευρώ. Αυτό ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.Επίσης, εξετάζονται εισηγήσεις για δανεισμό του κράτους από τα ταμεία προνοίας των ημικρατικών- πρόταση που είχε τεθεί κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με στόχο την άντληση 1,5 δισ. ευρώ.

Στο τραπέζι μηδενική εισφορά για αποταμιεύσεις έως 20.000 ευρώ Εξαιρούνται οι μικροκαταθέτες από το κούρεμα σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο που έχει καταρτίσει η κυπριακή κυβέρνηση. Σύμφωνα με το πρώτο κείμενο του νέου νομοσχεδίου, η εισφορά για ποσά καταθέσεων έως 20.000 ευρώ θα είναι μηδενική. Για ποσά άνω των 20.000 ευρώ και μέχρι 100.000 ευρώ ο συντελεστής θα διαμορφώνεται στο 6,7% ενώ για ποσά άνω των 100.000 ευρώ θα αυξάνει στο 9,9%. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, υπάρχει το ενδεχόμενο το ελάχιστο όριο επιβολής εισφοράς θα είναι τα 50.000 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να αλλάξουν οι συντελεστές για το υπερβάλλον ποσό. Σημειώνεται ότι το όποιο τέλος θα υπολογιστεί με βάση τα υπόλοιπα των καταθέσεων που υπήρχαν στους λογαριασμούς στο κλείσιμο της 15ης Μαρτίου. Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο βρίσκεται στην Επιτροπή Οικονομικών της κυπριακής Βουλής, η οποία και θα πρέπει να το καταθέσει προς ψήφιση, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει –εκτός απροόπτου- στις 18:00 σήμερα.

«Η λιγότερο επώδυνη» είναι η νέα λύση για την Κύπρο, λέει ο Στουρνάρας Ως «τη λιγότερο επώδυνη» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τη νέα λύση που προτάθηκε για το κούρεμα των καταθέσεων, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Στα πλαίσια της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τον

πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες για το θέμα. Επίσης, η Αθήνα ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει θέμα με τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, ενώ σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την απορρόφηση των καταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας.


10 Α:Layout 1 19/3/2013 11:27 μμ Page 1

10

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Eλλάδα Κοσμοσυρροή για την ενθρόνιση του νέου Πάπα Φραγκίσκου Παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου η τελετή ενθρόνισης του νέου πάπα, Φραγκίσκου Α’. Η τελετή, η οποία ήταν πιο λιτή σε σχέση με το παρελθόν, έγινε παρουσία αρκετών ξένων ηγετών αλλά και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ο νέος πάπας απηύθυνε έκκληση προς τους πιστούς «να μην φοβηθούν την καλοσύνη και την τρυφερότητα». «Ποιος είναι ο ρόλος μου; Να προσφέρω την αγκαλιά μου στους φτωχούς, στους γυμνούς, σε όσους βρίσκονται στην φυλακή. Σε όλους τους ανίσχυρους» τόνισε ο Φραγκίσκος. Ο αργεντινός πάπας είπε ότι «ο άνθρωπος πρέπει να προστατέψει την πλάση και τους αδελφούς του» και «να απορρίψει το μίσος τον φθόνο και την αλαζονεία».

Στον εισαγγελέα τα πορίσματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα έχουν μπει όλα τα πορίσματα της Ελεγκτικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, για τις σπατάλες της Οργανωτικής Επιτροπής. Ο εισαγγελέας έχει ήδη ζητήσει από τη Βουλή τις εκθέσεις ελέγχου έως και το 2007, καθώς στην Εισαγγελία υπάρχει έντονος προβληματισμός για το πως τα μέλη της Επιτροπής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλα έγιναν σύννομα, αν και διαπιστώνουν σωρεία παρατυπιών.

Συσσίτια από κρέας αλόγου στη Θεσσαλονίκη Κρέας αλόγου διοχέτευε ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συσσίτια καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για «παιχνίδια» της εταιρίας που προμήθευε τα προϊόντα στο δήμο και για πάνω από 50% ποσοστά αλόγου στο κρέας που διέθετε.

Ξεκίνησε η δίκη για το «Sea Diamond» Άρχισε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά η δίκη για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond», στη θαλάσσια περιοχή Αθηνιός της Σαντορίνης το 2007. Σήμερα το δικαστήριο ασχολείται επί διαδικαστικών θεμάτων που αφορούν την υπόθεση. Οι πλημμεληματικές κατηγορίες που βαρύνουν τους 13 κατηγορούμενους είναι: διατάραξη της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, πρόκληση σοβαρής θαλάσσιας ρύπανσης, παράβαση από αμέλεια του Διεθνούς Κανονισμού Αποφυγής Συγκρούσεων και παραμέληση της υποχρέωσης του πλοιάρχου για διάσωση των εγγράφων του πλοίου. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από έναν μήνα και έχουν κληθεί να καταθέσουν περισσότεροι από 60 μάρτυρες. Σημειώνεται ότι στο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους δύο γάλλοι υπήκοοι σε σύνολο 1.500 επιβατών.

Καταψήφισε η κυπριακή Βουλή το ν/σ για το κούρεμα Απέρριψε η κυπριακή Βουλή, όπως αναμενόταν, το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων με 36 ψήφους κατά και 19 αποχές. «Όχι» είπαν οι βουλευτές από το ΑΚΕΛ, την ΕΔΕΚ, το ΔΗΚΟ, το ΕΥΡΩΚΟ, τους Οικολόγους και ο ανεξάρτητος Ζαχαρίας Κουλίας, ενώ οι βουλευτές του κυβερνώντος ΔΗΣΥ απείχαν. Η συνεδρίαση και η ψηφοφορία αποφασίστηκε να γίνουν, καθώς όλα τα κόμματα απέρριψαν την εισήγηση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, να αναβληθεί η συνεδρίαση για σή-

μερα Τετάρτη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το κυπριακό κοινοβούλιο έχει αποκλειστεί από εκατοντάδες άτομα που φωνάζουν κατά του κουρέματος και της τρόικας. Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο διαμαρτυρόμενοι για το επίμαχο νομοσχέδιο. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «η Κύπρος ανήκει στο λαό της» και «Ανεξαρτησία - Δημοκρατία Ελευθερία», κρατώντας σημαίες, τόσο κυπριακές, αλλά και σημαίες της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά Ν. Αναστασιάδη Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την απόφαση της κυπριακής Βουλής να απορρίψει το σχέδιο για «κούρεμα» των καταθέσεων. Ο κ. Σαμαράς του εξέφρασε την συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης ενώ συζήτησαν και τις πιθανές λύσεις την επομένη του κυπριακού «όχι».

ΣΥΡΙΖΑ: Το περήφανο όχι δείχνει το δρόμο της πραγματικής διαπραγμάτευσης «Μετά το περήφανο όχι της κυπριακής βουλής, οι πιο πιστοί στη στρατηγική της κ. Μέρκελ παραμένουν οι κ.κ. Σαμαράς και Στουρνάρας» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του κυπριακού κοινοβουλίου σχετικά με το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων. Βάλλοντας κατά της ελληνικής κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει πως «η σημερινή απόφαση της κυπριακής βουλής δείχνει το δρόμο της πραγματικής διαπραγμάτευσης που δεν διανοήθηκε

ποτέ να ακολουθήσει καμία μνημονιακή κυβέρνηση στη χώρα μας». Χρυσή Αυγή: Το όχι δείχνει το δρόμο στην ξεπουλημένη ελλαδική ηγεσία «Το "όχι" των Ελλήνων της Κύπρου δείχνει τον δρόμο στην ξεπουλημένη ελλαδική ηγεσία. Το συμφέρον του ελληνικού λαού υπεράνω των τοκογλύφων. Η Κύπρος απέδειξε πως είναι εφικτή η αντίσταση ενάντια στην άθλια, αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σχολίασε η Χρυσή Αυγή.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

«Η Ελλάδα είναι πλήρως θωρακισμένη» Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα είναι «πλήρως θωρακισμένη» απέναντι σε τυχόν επιπτώσεις από τις εξελίξεις στην Κύπρο έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Γ. Στουρνάρας: Πλήρως θωρακισμένη η Ελλάδα Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι «η Κύπρος δεν θα πτωχεύσει» και πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τους κυβερνητικούς εταίρους για τις αποφάσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup. Με δηλώσεις του το μεσημέρι, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε στη θέση του υπέρ της διατήρησης της είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ «για λόγους ρεαλισμού». Σ. Κεδίκογλου: Η Ελλάδα στηρίζει τις επιλογές της Κύπρου Σε ό,τι αφορά στην επιστροφή της τρόικας στις αρχές Απριλίου, ο ΥΠΟΙΚ εκτίμησε ότι θα υπάρξουν λύσεις σε όλα έγκαιρα. «Θα είμαστε έτοιμοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την πλευρα του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι η Ελλάδα στήριξε και στηρίζει σταθερά τις αποφάσεις της Κύπρου. Ωστόσο, υπογράμμισε πως οι στιγμές είναι κρίσιμες για να παίζουν κάποιοι μικροκομματικά παιχνίδια. Δηλώσεις Φώτη Κουβέλη Οι Ευρωπαίοι οφείλουν να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για την Κύπρο, τόνισε ο

πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, πρέπει να αντιληφθούν ότι συνολικότερα η Ευρωζώνη, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. «Δεν είναι δυνατόν με τέτοιες αποφάσεις να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, όχι μόνο της Κύπρου, αλλά συνολικότερα των χωρών του ευρωπαϊκού νότου», σημείωσε ενώ τόνισε πως η ύφεση απειλεί πλέον και τον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Η απουσία ενός διαφανούς ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος ουσιαστικά, πρόσθεσε, έχει μπλοκαριστεί από την ίδια τη Γερμανία. Τυχόν έξοδος της Κύπρου από το ευρώ, θα έχει σοβαρές αντανακλάσεις, υποστήριξε στις δηλώσεις του ο κ. Κουβέλης διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως η Ελλάδα με τις ενέργειες της κυβέρνησης είναι θωρακισμένη. Η ευρωπαική αλληλεγγύη, συνέχισε, πρέπει να εκφραστεί με συγκεκριμένο τροπο για την Κύπρο ενώ σημείωσε πως η Ελλάδα στηρίζει τη χώρα. Στη σύσκεψη, όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης, εκτός από τις εξελίξεις στην Κύπρο, έγινε μόνο μια αναφορά στη διοικητική μεταρρρύθμιση, για την οποία εκτιμησε πως θα έχει σημαντικά αποτελέσματα. «Τέτοια μεταρρύθμιση δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα», υπογράμμισε. Πάντως για άλλη μια φορά διέψευσε κατηγορηματικά σενάρια περί απολύσεων στο

Η κορβέτα «TCG BAFRA» έκοβε βόλτες στις Κυκλάδες Για ακόμη μία φορά η τουρκική κορβέτα «TCG BAFRA», προτίμησε να περάσει από τις Κυκλάδες κατά τον πλου της. Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η τουρκική κορβέτα προερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης εισήλθε τις πρωινές ώρες σήμερα στα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Ευβοίας και Άνδρου (Στενό Καφηρέα). Στη συνέχεια, κινούμενη με πορεία νότια- νοτιοδυτική διήλθε μεταξύ Κέας και Κύθνου και εξήλθε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα νοτίως της Κέας. Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το τουρκικό πολεμικό πλοίο καθ’ όλη τη διάρκεια του πλου του.

Δημόσιο ενώ αναφέρθηκε σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις δομών της διοίκησης καθώς και σε αξιολογήσεις προσωπικού. «Ο πυρήνας της μεταρρύθμισης είναι η αξιολόγηση δομών και προσώπων, η κινητικότητα», τόνισε. Για το ειδικό τέλος δεν έγινε αναφορά στη σύσκεψη, όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ωστόσο ο ίδιος επανέλαβε τη θέση του πως «εάν το ΕΕΤΗΔΕ επαναληφθεί θα πρόκειται για νέο μέτρο και νέο μέτρο δεν πρέπει να υπάρξει». Ευ. Βενιζέλος: Ιστορικό σφάλμα το «κούρεμα» Η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου. Ιστορικό σφάλμα χαρακτήρισε την απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Μαξίμου. Το σφάλμα αυτό, συνέχισε, πρέπει να διορθωθεί το ταχύτερο γιατί πρέπει να σταθεροποιηθεί η Ευρωζώνη, πρέπει να προστατευτεί η Κύπρος, πρέπει να αποτραπούν παρενέργειες. «Δεν δίνουμε καμία οδηγία στον κυπριακό λαό. Κανείς δεν μπορεί να υποδείξει στους κύπριους πολίτες τι επιλογή θα κάνουν. Ψάχνουν την καλύτερη επιλογή, την ασφαλέστερη, εντός ευρώ σίγουρα, αλλά η υποστήριξη προς την Κύπρο είναι δεδομένη για λόγους εθνικούς», επεσήμανε. Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως δεν φοβάται κάποια αντανάκλαση

Δίμηνη αναβολή στην πρόσβαση του ΣΔΟΕ σε τραπεζικά δεδομένα Δίμηνη αναβολή δίνει το ΣΔΟΕ στην έναρξη λειτουργίας μηχανισμού αυτόματης πρόσβασης στους λογαριασμούς καταθέσεων των φορολογούμενων που βρίσκονται υπό έλεγχο, αναφέρουν πηγές του ΣΔΟΕ. Παράλληλα, σχετικά με την αυτόματη πρόσβαση της υπηρεσίας σε τραπεζικούς λογαριασμούς για τη διευκόλυνση των φορολογικών ελέγχων, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τις πληροφορίες του Τύπου περί άμεσης ηλεκτρονικής πρόσβασης του ΣΔΟΕ σε τραπεζικά δεδομένα καταθετών από σήμερα Τρίτη.

γιατί, όπως είπε, υπάρχουν μηχανισμοί στεγανοποίησης. Ιδίως σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, κανένας φόβος καθώς οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα, αλλά και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως θωρακισμένο, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, λύση μπορεί να δοθεί και από κράτη εκτός Ευρώπης και εκτός Ευρωζώνης σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα αυτά με φοβικότητα, αλλά με μια διορατικότητα. Αναφορικά με το πρόγραμμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για αξιολόγηση, κινητικότητα, αξιοποίηση του προσωπικού και πρόσθεσε πως θα αποχωρήσουν εάν χρειαστεί αυτοί οι οποίοι κρίνονται ακατάλληλοι. «Δεν πρέπει αυτό να θεωρείται ταμπού. Και κανείς υπάλληλος που είναι καλός στη δουλειά του, εχέφρων, νομιμόφρων δεν πρέπει να φοβάται. Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων», τόνισε.

Το μεγάλο θέμα, επεσήμανε, είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την τρόικα και να γίνει η εκταμίευση γιατί πρέπει το διεθνές κλίμα και το εσωτερικό κλίμα να διατηρηθεί αλώβητο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την απασχόληση και την ανεργία που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ και το οποίο περιλαμβάνει στήριξη 500.000 υφισταμένων θέσεων εργασίας και δημιουργία 200.000 θέσεων εργασίας για απόλυτα άνεργους. «Υπάρχουν οι πόροι και είπαμε αυτό κατά προτεραιότητα να το δουν τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, σε συνεργασία φυσικά και με εμάς», δήλωσε. Τέλος όσον αφορά στο ειδικό τέλος επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για ένα ενιαίο φόρο ακινήτων. Στο μεταξύ, τους πολιτικούς αρχηγούς ενημέρωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα όσον αφορά στη μεταρρύθμιση στο δημόσιο.

ΜΟΥΤΣΙΟΣ TRAVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κωνσταντίνος Μούτσιος

24/3 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ- ΜΕΤΣΟΒΟ 4-7/4 ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4****- ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΑΣΧΑ 3-6/5 ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΤΟ MARGARONA ROYAL HOTEL *** 4-6/5 ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ATHOS PALACE – PALLINI BEACH **** Ακόμα… - ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ - ΟΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ανθ. Γαζή 110, Βόλος, Τηλ. 24210 30076 fax. 24210 32996 κιν. 6972260646 Email: moutsios.travel@gmail.com www.moutsiostravel.gr


11Α2-12Α2:Layout 1 19/3/2013 10:38 μμ Page 2

11

Tετάρτη 20 Μαρτίου 2013

αθλητικά Δ.Σ. στη Football League Συνεδριάζει την Πέμπτη, 21 Μαρτίου και ώρα 13.00 το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League ΟΠΑΠ-Football League 2 ΟΠΑΠ, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 1. Συμπλήρωση–Διόρθωση του άρθρου 8 της Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων της Football League ΟΠΑΠ-Football League 2 ΟΠΑΠ, σύμφωνα με το από 12/03/2013 έγγραφο της Ε.Π.Ο., 2. Θέμα Super League, 3. Διάφορα θέματα.

Tρεις Βολιώτισσες στην εθνική Κορασίδων Τρεις Βολιώτισσες κλήθηκαν στην εθνική Κορασίδων. Πρόκειται για τις Ευτυχία Κοντού από τον ΑΣ Βόλος 2004 (Ολυμπιακός Βόλου) και Άννα Γαγάρα, Χριστίνα Μαργαρίτη από τον Μαγνησιακό. Θα συμμετάσχουν στην αποστολή της Εθνικής Κορασίδων U-16, ενόψει του αναπτυξιακού τουρνουά της UEFA που θα διεξαχθεί στην Χαλκίδα στις 19-20-21-22/3 και στο οποίο θα παίξουν ακόμη οι ομάδες της Μάλτας, του Ισραήλ και του Αζερμπαϊτζάν.

«Όχι» στην εθνική λόγω αεροπορικής θέσης! Ο Αμπντούλ Καμαρά αρνήθηκε σύμφωνα με την ιστοσελίδα “afriquefoot-guinee.com” να ταξιδέψει για το Γιοχάνεσμπουργκ όπου θα συγκεντρωθεί η Εθνική Γουινέας γιατί δεν επιθυμούσε να “πετάξει” σε οικονομική θέση. Ο προπονητής του, μάλιστα, δήλωσε απογοητευμένος από την εξέλιξη. “Ο παίκτης ήθελε να ταξιδέψει σε premium θέση, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν. Προς μεγάλη μου λύπη μόνο εγώ έχω το δικαίωμα να ταξιδεύω σε τέτοια θέση. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα καλέσω αντικαταστάτη”, είπε συγκεκριμένα. Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, ο Καμαρά -πάντα σύμφωνα με την ιστοσελίδα “afriquefoot-guinee.com”έγραψε στο twitter: “Αγαπώ τη χώρα μου και θέλω να την εκπροσωπώ, αλλά υπό τις κατάλληλες συνθήκες και με σεβασμό στην υγεία των παικτών. Εγώ απλά ρωτήσα να ταξιδέψω κάτω από τις σωστές συνθήκες για να είμαι εκατό τοις εκατό έτοιμος. Δεν αρνούμαι την κλήση μου, απλά περιμένω για το εισιτήριο μου”.

Πάει για έκτο προπονητή η Παναχαϊκή Νέο προπονητή, τον έκτο κατά σειρά τη φετινή σεζόν αναζητά η Παναχαϊκή, μετά την αποχώρηση του Σωτήρη Αντωνίου από τον πάγκο της ομάδας. Μάλιστα η διοίκηση έχει αρχίσει από τη Δευτέρα (18/3) τα τηλεφωνήματα προς άλλους τεχνικούς, ένας εκ των οποίων ήταν ο Νίκος Γκουλής. Η ΠΑΕ στην ανακοίνωσή της ανέφερε τα εξής: «Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναχαϊκή κατανοεί το απρόοπτο του Σωτήρη Αντωνίου και αποφασίζει να μην προσφύγει άμεσα στην πρόσληψη νέου προπονητή. Την ομάδα θα κοουτσάρει για τον αγώνα της Κυριακής ο βοηθός του Σωτήρη Αντωνίου, Βαγγέλης Καράτσης. Το Δ.Σ. θα προσπαθήσει με ηρεμία ώστε στο αμέσως προσεχές διάστημα να έρθει σε συμφωνία με έναν προπονητή ο οποίος δεν θα καλύψει το πρόσκαιρο κενό του Σωτήρη Αντωνίου αλλά θα είναι και προπονητής για την νέα σεζόν όπου η Παναχαϊκή χωρίς τα προβλήματα της φετινής χρονιάς, με δικό της προπονητικό κέντρο και μια μόνιμη έδρα, θα διεκδικήσει από την πρώτη αγωνιστική την άνοδο στην SuperLeague».

Με νίκη την Κυριακή επί της Αναγέννησης Γιαννιτσών

Άλμα για την 1η θέση ο Ολυμπιακός

Θα λείψουν από το παιχνίδι Σολάκης, Παλαιολόγος ενώ επανέρχεται ο Γόγολος Το μεγάλο άλμα, να σκαρφαλώσει στην κορυφή της βαθμολογίας, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή ο Ολυμπιακός Βόλου. Μια νίκη επί της Αναγέννησης Γιαννιτσών, την οποία θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στο Πανθεσσαλικο, και αν την πετυχει θα καταφέρει να φτάσει στους 49 βαθμούς, την στιγμή που ο πρώτος της βαθμολογίας Εργοτελης θα αγωνιστεί στην Καβάλα και ο δεύτερος, Απόλλων Σμύρνης, στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή. Αν οι Εργοτελης και Απόλλων Σμύρνης ηττηθούν από τους αντιπάλους τους τότε ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί με τον πρώτο και υπολείπεται ενός βαθμού ο Απόλλων Σμύρνης. Δεν παίζουν με Γιαννιτσά Σολάκης και Παλαιολόγος Στον αγώνα της προσεχούς Κυριακής με αντίπαλο την Αναγέννηση Γιαννιτσών, εκτός μάχης θα είναι οι Ηλίας Σολάκης και Θανάσης Παλαιολόγος λόγω κίτρινων καρτών. Επιστρέφει από τιμωρία για τον ίδιο λόγο ο Γόγολος. Ο Σάββας Παντελιδης προπόνησε χθες το μεσημέρι τους παίκτες του στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού και πιστεύει ότι η Αναγέννηση Γιαννιτσών είναι μια ομάδα που μπορεί να ηττηθεί από τον Ολυμπιακό, ο οποίος εχει ποιοτικό ρόστερ, αντίθετα με την αντίπαλη ομάδα, η οποία εχει εξασθενήσει στον β’ γύρο της Football League. Ολυμπιακός Βόλου κατά διαιτησίας και διοργανώτριας Αρχής Ανακοίνωση για τη διαιτησία του αγώνα στην Επανομή εξέδωσε η ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Σε αυτή αναφέρονται τα εξής: “Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καταγγέλλει δημόσια την απαράδεκτη και μεροληπτική διαιτησία του διαιτητή κ. Ευάγγελου Κιοτζένη στον αγώνα Αναγέννηση Επανωμής – Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος δεν έδωσε δύο καταφανέστατα πέναλτι υπέρ της

ομάδας μας και ακύρωσε επιδεικτικά κανονικά επιτευχθέν γκολ της ομάδας μας. Αυτή τη διαιτητική συμπεριφορά, τα Μ.Μ.Ε., ο φίλαθλος κόσμος και οι δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ τη χαρακτηρίζουν εντεταλμένη υπηρεσία και του διαιτητή του προσάπτουν την ετικέτα «εργαλείο». Οι κύριοι Δούρος και Μπριάκος της ΚΕΔ θα πρέπει να απαντήσουν εάν επιθυμούν να εμφανιστούν ξανά στο προσκήνιο οι βρικόλακες της διαιτησίας όπως παλιά που ρουφούσαν μόνο αίμα και θέριζαν τους καρπούς τους… Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει μάθει να μάχεται σε επίπεδο ανακοινώσεων διαμαρτυρίας, πλην όμως αυτή τη φορά η συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Το νικηφόρο αποτέλεσμα που κατάφερε η ομάδα μας δεν αναχαιτίζει την οργή και την αγανάκτηση μας γι’ αυτό το φιλμ ιλαροτραγωδίας που εκτυλίχτηκε. Υ.Γ. Συγχαρητήρια στη διοργανώτρια Football League που απασχολεί ως στελέχη της και μηχανικούς πραγματογνώμονες που ασχολούνται με την καταλληλότητα των γηπέδων. Θυμίζουμε στη διοργανώτρια ότι πρέπει να εξετάζεται εάν το συγκεκριμένο γήπεδο είναι κατάλληλο για αγώνες επαγγελματικής κατηγορίας Football League ή για επαγγελματική εκμετάλλευση χοιροστασίων και βουστασίων, όπως η σημερινή εικόνα του”.

Δώδεκα ομάδες σε απόσταση δέκα βαθμών Δώδεκα ομάδες διεκδικούν την άνοδο, έχοντας μικρές διαφορές μεταξύ τους στο βαθμολογικό πίνακα. Ας δούμε πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση ύστερα από την ολοκλήρωση της 28ης αγωνιστικής με το μεγάλο “διπλό” 0-3, χθες Δευτέρα, του Ηρακλή στα Ψαχνά. Πρώτος είναι σταθερά ο Εργοτέλης, ο οποίος όμως όχι μόνο δεν μπόρεσε να αυξήσει τη διαφορά που είχε, αλλά την έχασε κιόλας. Οι Κρητικοί, με δύο ισοπαλίες στα ισάριθμα τελευταία τους παιχνίδια, είναι μόλις στο +1 από το δεύτερο Απόλλωνα και +3 από τον τρίτο Ολυμπιακό Βόλου. Έχουν πάντως την εικόνα ότι δύσκολα θα φύγουν από την προνομιούχο τριάδα. Η ομάδα της Ριζούπολης δείχνει να έχει ξεπεράσει την “κοιλιά” του προηγούμενου διαστήματος και τρέχει σδερί επτά αγωνιστικών με θετικά αποτελέσματα, πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Από την άλλη, οι “ερυθρόλευκοι” ανέβηκαν τρίτοι την περασμένη Τετάρτη στην εμβόλιμη και πλέον, θέλουν να διατηρηθούν εκεί και να πατήσουν στην κορυφή. Έχουν πολύ ευνοϊκό πρόγραμμα στη συνέχεια και καλούνται να το αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο. Στην 4η θέση είναι ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, που διαθέτει την πιο παραγωγική επίθεση με τα 32 γκολ που έχει πετύχει. Πήρε βαθμό από τον Εργοτέλη και “διπλό” στα Ψαχνά. Αθόρυβα, χωρίς να εντυπωσιάζει με την απόδοσή του, η ομάδα του Χατζηνικολάου είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις. Ισόβαθμή του η Λάρισα στους 43 πόντους. Οι “βυσσινοί” έχουν χάσει πολλούς εντός έδρας βαθμούς, ενώ προέρχονται από τέσσερις στη σειρά ισοπαλίες, τρία 0-0 και το 1-1 με την Παναχαϊκή την Κυριακή. Έξι παιχνίδια χωρίς νίκη -τέσσερις ισοπαλίες, δύο ήττες- μετράει ο Ηρακλής Ψαχνών. Έτσι, έχει πέσει έκτος στην κατάταξη με 42 πόντους, όσους έχει και ο Πανσερραϊκός, που είναι μέσα στο κόλπο για τα πλέι οφ, έστω κι αν δεν πείθει με τις εμφανίσεις του... Εκτός επτάδας, αλλά σε απόσταση βολής είναι η Νίκη Βόλου με 41. Οι “κυανόλευκοι” πέρασαν τη δύσκολη περίοδο όταν είχαν εννιά αγώνες χωρίς τρίποντο και πλέον, ατενίζουν τη συνέχεια με με-

γαλύτερη αισιοδοξία. Στους 41 επίσης η Δόξα Δράμας, η ομάδα με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών εκτός έδρας! Οι Δραμινοί έχουν μαζέψει 22 βαθμούς ως φιλοξενούμενοι. Στους 40 είναι Καλλονή και Παναιτωλικός, οι οποίοι διαθέτουν πολύ καλό ρόστερ αλλά βρίσκονται κάτω από την επτάδα σε μόνιμη βάση, θέλοντας να εξαπολύσουν την αντεπίθεσή τους, ενώ η δωδέκατη Καβάλα με 39 παρακολουθεί επίσης τις εξελίξεις στις παραπάνω θέσεις, θέλοντας να μπει σφήνα στα πλέι οφ. Από τις προαναφερθείσες ομάδες, οι Εργοτέλης, Απόλλων, Ηρακλής, Ηρακλής Ψαχνών, Καλλονή και Καβάλα έχουν κάνει το ρεπό τους στο β’ γύρο. Απομένουν δεκατέσσερις αγωνιστικές ακόμα και η “μάχη” προμηνύεται δραματική, αφού αναμένεται να μην έχει κριθεί μέχρι το φινάλε. Το σημαντικό όμως είναι ότι οι δύο ομάδες του, Βόλου, Ολυμπιακός και Νίκη, διεκδικούν με αξιώσεις την αλλαγή κατηγορίας... 1 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ .................................................49 2 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. .............................................48 3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. ..........................................46 4 ΛΑΡΙΣΑ .......................................................43 5 ΗΡΑΚΛΗΣ ..................................................43 6 ΨΑΧΝΑ ......................................................42 7 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ .......................................42 8 ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ..............................................41 9 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ .........................................41 10 ΚΑΛΛΟΝΗ ................................................ 40 11 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ....................................... 40 12 ΚΑΒΑΛΑ ................................................... 39 13 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ............................................... 32 14 ΠΙΕΡΙΚΟΣ ................................................ 30 15 ΓΑΖΩΡΟΣ ................................................ 30 16 ΦΩΚΙΚΟΣ ................................................. 28 17 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ............................................... 27 18 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ............................................ 24 19 ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ....................................... 21 20 ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ................................... 18 21 ΕΠΑΝΟΜΗ ............................................ 14

Θεοδώρου: «Συγκεντρώνουμε τα νομικά δεδομένα, το λόγο έχουν τα αρμόδια όργανα» Νέα ανακοίνωση κατά του κ. Μπατζιάκα, με την οποία αμφισβητεί το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών της ΕΠΣΘ, εξέδωσε σήμερα ο Κώστας Θεοδώρου. Σε αυτή αναφέρονται τα εξής: “Με την ανακοίνωση αυτή του συνδυασμού μας και πληροφορούμενοι την απέλπιδα προσπάθεια του συνδυασμού του κ. Μπατζιάκα που διεκδίκησε τη διοίκηση της τοπικής ένωσης, στα πλαίσια ενός φθηνού επικοινωνιακού παιχνιδιού σε διάφορα τοπικά ΜΜΕ να δημιουργήσει εντυπώσεις και αναληθείς εικόνες περί δήθεν ικανοποίησης της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, θέλουμε να ενημερώσουμε το φίλαθλο κόσμο και ιδιαίτερα τα σωματεία που μας στήριξαν έμπρακτα σε όλη την εκλογική διαδικασία και για τα οποία είμαστε περήφανοι, ότι η ΕΠΟ είναι απόλυτα ενήμερη για τα τεκταινόμενα στις εκλογές, για τη μεθόδευση της ψήφου του σωματείου “ΑΠΟΒ”, η οποία “έκρινε” το αποτέλεσμα καθώς και για το κλίμα αντιπαράθεσης και εμπάθειας για τα μη αρεστά σωματεία που καλλιέργησε επίμονα η αντίπαλη παράταξη. Όπως επίσης και για το ρόλο που διαδραμάτισε ο επικεφαλής της τοπικής ένωσης διαιτησίας κ. Κανούλης σε όλη την εκλογική διαδικασία με τις συνεχείς αδιάκριτες, απροκάλυπτες και καταδικαστέες παρεμβάσεις του σε σωματεία και παράγοντες. Θέλουμε να διαμηνύσουμε και να διασφαλίσουμε σε όλα τα τοπικά σωματεία ότι είμαστε εδώ, δίπλα τους, απόλυτα ενωμένοι σαν παράταξη και συνειδητοποιημένοι για την πρόοδο και ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και την αλλαγή της νοοτροπίας που το περιβάλλει καθώς επίσης και ότι ο δρόμος είναι μακρύς αλλά ανοιχτός για τη τελική δικαίωσή μας, μιας και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι σε ουσιαστικό και ηθικό κατ’ αρχήν επίπεδο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι 22-22. Συγκεντρώνουμε και ερευνούμε όλα τα πραγματικά και νομικά δεδομένα της υπόθεσης. Το λόγο έχουν τα αρμόδια όργανα”.

Α’ ΕΠΣΘ: Εμβόλιμη την ερχόμενη Τετάρτη Δεν υπάρχει αγωνιστική δράση αυτό το Σαββατοκύριακο ως γνωστόν στην Α’ ΕΠΣΘ παρά μόνο ο τελικός του Κυπέλλου την Κυριακή. Η Α’ Κατηγορία συνεχίζεται την προσεχή Τετάρτη 27/3 με εμβόλιμη αγωνιστική. Από εκεί και πέρα, θα υπάρξουν κι άλλες δύο εμβόλιμες, καθώς στα γραφεία της ΕΠΣΘ έφθασε έγγραφο που αναφέρει ότι μέχρι τις 19 Απριλίου θα πρέπει να έχουν δηλωθεί οι πρωταθλήτριες ομάδες για τα μπαράζ ανόδου. Αυτό σημαίνει ότι από τιις 27/3 μέχρι την Τετάρτη 17/4, θα πρέπει να διεξαχθούν οι έξι εναπομείνασες αγωνιστικές στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του τοπικού μας ποδοσφαίρου.

Σήμερα το ΣκιάθοςΔήμητρα Σήμερα Τετάρτη, στις 13:30, διεξάγεται στη Σκιάθο η εξ αναβολής αναμέτρηση, Σκιάθος-Δήμητρα που είναι η τελευταία εκκρεμότητα στην Α’ Τοπική Κατηγορία. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην 6η θέση με 39 βαθμούς, έχοντας τον ίδιο απολογισμό αποτελεσμάτων: 11 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες. Προμηνύεται αμφίρροπη αναμέτρηση καθώς τόσο οι νησιώτες όσο και οι “πράσινοι” της Ευξεινούπολης θέλουν το τρίποντο για να πιάσουν τον πέμπτο Αλμυρό και να βρεθούν πιο κοντά στην πρώτη τετράδα. Διαιτητής ορίστηκε ο Δαλούκας, α’ βοηθός ο Ρούσης και β’ βοηθός ο Τριφωνίδης.

Σήμερα η συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΘ Σήμερα Τετάρτη, στις 2 το μεσημέρι, θα συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΘ ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα ύστερα από ψηφοφορία ανάμεσα στους 11 εκλεγέντες. Θυμίζουμε ότι αυτή είναι οι κ.κ. Μπατζιάκας, Πάσχος, Αγγελόπουλος, Κανάβας, Καραβάς, Ακτσιαλής, Θεοδώρου, Κουτσουνίδης, Τασσιόπουλος, Καραγιάννης, Τζοβάρας).

Ανακοίνωση της ΑΠΟΒ Ανακοίνωση εξέδωσε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βόλου και έχει ως εξής: “Με την παρούσα ανακοίνωσή μας και μετά την πάροδο λίγων ημερών από τις αρχαιρεσίες της τοπικής ένωσης ποδοσφαίρου, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια σημαντικά πράγματα που αφορούν το σωματείο μας και το δικαίωμα ψήφου του στις εκλογές της 13-3-2013. 1)Το σωματείο μας με απόφαση του Δ.Σ εξουσιοδότησε τον πρόεδρό του κ Κεραμίδα και μόνον, να παρασταθεί για λογαριασμό του στην εκλογική γενική συνέλευση και να ψηφίσει τόσο για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ όσο και για τηνέα εξελεγκτική επιτροπή της ένωσης. 2)Πράγματι ο επί σειρά ετών πρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος του σωματείου μας παραστάθηκε στη συνέλευση απόλυτα νόμιμα και δεν μπόρεσε να ψηφίσει διότι είχε προηγηθεί ο κ. Τσισμιλής, φερόμενος ως αναπληρωματικός αντιπρόσωπος του σωματείου μας στις εκλογές, ο οποίος ψήφισε για το σωματείο μας ενώ γνώριζε την παρουσία του κ. Κεραμίδα στη συνέλευση και ιδιαίτερα γνώριζε το παράνομο της ψήφου του, αφού ουδέποτε είχε εξουσιοδοτηθεί προς τούτο και δεν αποτελεί καν μέλος του σωματείου μας. Αποδοκιμάζουμε το γεγονός αυτό και το κατακρίνουμε ευθέως, αφού αλλοιώνει τη βούληση του σωματείου μας και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας έναντι παντός υπαιτίου εκ του παράνομου και καταχρηστικού αποκλεισμού της ψήφου του νόμιμα εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου μας στις εκλογές”.

Εννιά παίκτες από τη Μαγνησία στην περιφερειακή ομάδα Eννιά ποδοσφαιριστές των μικτών Παίδων και Νέων της ΕΠΣΘ κλήθηκαν για προπόνηση σήμερα στην περιφερειακή ομάδα που συγκροτήθηκε από τις Ενώσεις του 4ου ομίλου. Από την ομάδα Παίδων επιλέχθησαν οι Δαμάσκος Δημήτριος (Νίκη Βόλου), Μεσσήνης Ιωάννης (Αγία Παρασκευή), Αγιώτης Γεώργιος (ΑΕ 2002), Τζοβάρας Γεώργιος (ΑΕ 2002), ενώ από τη μικτή Νέων οι Στρούγγης Στέφανος (Δάφνη), Σιώμος Αλέξανδρος (Θησέας), Μπουργάνης Νικόλαος (Θησέας), Παρασκευόπουλος Κων/νος (Πύρασος), Πέτσης Βασίλειος (Ολυμπιακός Βόλου). Οι προαναφερθέντες θα συμμετάσχουν σήμερα στην πρώτη προπόνηση-γνωριμία των παικτών της 4ης περιφέρειας.


11Α2-12Α2:Layout 1 19/3/2013 10:36 μμ Page 1

12

Tετάρτη 20 Μαρτίου 2013

αθλητικά

Τώρα θέλει τους τρεις βαθμούς στην Άμφισσα

Ξανά στο δρόμο των επιτυχιών η Νίκη H Κυριακάτικη νίκη με 2-0 επί του Βύζαντα σε συνδυασμό με την πολύ καλή εμφάνιση, ξανάφεραν τα χαμόγελα στο “στρατόπεδο” της Νίκης Βόλου ύστερα από σχεδόν δύο μήνες. Οι “κυανόλευκοι” στο ντεμπούτο του Απόστολου Χαραλαμπίδη, πήραν το πολυπόθητο τρίποντο κι έκαναν νέα αρχή. Πλησίασαν στην πρώτη επτάδα αφού βρίσκονται μόλις στο -1 και έχουν την ευκαιρία την ερχόμενη αγωνιστική, στην Άμφισσα κόντρα στο Φωκικό, να πάρουν άλλη μία σημαντική νίκη. Η αλλαγή προπονητή επέδρασε θετικά αυτή τη φορά, έστω και στον πρώτο αγώνα, και πλέον οι φίλαθλοι περιμένουν την αντεπίθεση των “κυανολεύκων”. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τον Μανώλη Σκούφαλη. Αγωνίστηκε με το περι-

βραχιόνιο του αρχηγού και ήταν ο σκόρερ των δύο τερμάτων, όταν μέχρι την Κυριακή μετρούσε μόλις ένα τέρμα. Ο 35χρονος μεσοεπιθετικός δεν είχε δώσει αυτά που περίμενε η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και ο κόσμος της Νίκης, αφού ήρθε στην ομάδα για να κάνει τη διαφορά... Ωστόσο, με εμφανίσεις ανάλογες με αυτή της Κυριακής, μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη που ψάχνει η Νίκη στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Εάν οι έμπειροι παίκτες ανεβάσουν την απόδοσή τους, τότε θεωρείται σίγουρο ότι η Νίκη Βόλου θα φέρει τα αποτελέσματα που θέλει στη συνέχεια. Αυτοί είναι που τώρα πρέπει να ...σηκώσουν την ομάδα και να την οδηγήσουν στο δρόμο των επιτυχιών για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της ανόδου.

Αύξησε τις ελπίδες της η Μεταμόρφωση Η «μάχη» για την παραμονή στη Β’ H μεγάλη νίκη επί του Στρατωνίου, δίνει ...άλλο αέρα στη Μεταμόρφωση ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν κερδίσει στο δεύτερο γύρο δύο ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, τον Ηρακλή και το Στρατώνι, κι εφόσον πάρουν το ροζ φύλλο στη συνέχεια στα ματς που υπολογίζουν, τότε θα φθάσουν στο στόχο της παραμονής. Απέμειναν πέντε στροφές για το τέλος των εθνικών πρωταθλημάτων και οι τελευταίες αγωνιστικές αναμένεται να είναι… φωτιά για τις ομάδες που μάχονται να σωθούν στο βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής. Οι νίκες της Μεταμόρφωσης και του Πιερικού/Αρχέλαου τους έβαλαν “ζεστά” στο κόλπο της παραμονής, την ώρα που το Μαρούσι και ο Αίας Ευόσμου μπήκαν σε περιπέτειες. Στο μεταξύ, ο Ιωνικός Ιωνίας έχασε ουσιαστικά κάθε ελπίδα, καθώς έμεινε τρεις βαθμούς πίσω, όσους και η ΜΕΝΤ. Οι άλλες δύο θέσεις που οδηγούν στη Γ’ Εθνική, πάντως, μοιάζουν ακόμη “ανοιχτές”, με έξι ομάδες να προσπαθούν να τις αποφύγουν. Οπως μπορείτε να δείτε μάλιστα στους δύο πίνακες που ακολουθούν, η μάχη είναι πολύ πιο… αμφίρροπη απ’ ότι φαίνεται στην πρώτη ανάγνωση. Η Μεταμόρφωση Βόλου βρίσκεται βαθμολογικά στη χειρότερη θέση και χωρίς πολλές ισοβαθμίες υπέρ της, ωστόσο έχει κάνει το ρεπό της και έχει το πιο βατό πρόγραμμα απ’ όλες τις ομάδες! Ο Πιερικός/Αρχέλαος έχει κι αυτός ξεμπερδέψει με το ρεπό, είναι η μόνη ομάδα που έχει τρία παιχνίδια εντός έδρας, έχει προβάδισμα στις περισσότερες ισοβαθμίες, αλλά έχει να αντιμετωπίσει Φίλιππο, Ηρακλή και Αιγάλεω… Οπως μπορείτε να καταλάβετε, λοιπόν, μόνο… άνετα δεν μπορούν να αισθάνονται το Μαρούσι, ο Ιωνικός Ν.Φ., ο Αίας Ευόσμου και το Ανατόλια, οι ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Φαίνεται, ακόμα και οι 10 νίκες ίσως να μην είναι αρκετές για τη σωτηρία… Τα παιχνίδια που απομένουν Μαρούσι (9-11): ΜΕΝΤ*, ρεπό, Ανατόλια, Μεταμόρφωση*, Φίλιππος Ιωνικός Ν.Φ. (9-11): Ηρακλής, Αίας*, ρεπό, Πεύκα, Στρατώνι* Αίας (9-11): ρεπό, Ιωνικός Ν.Φ., Δόξα Μαχητές*, Στρατώνι, Ιωνικός Ιωνίας* Ανατόλια (8-12): Πιερικός/Αρχέλαος*, ΜΕΝΤ, Μαρούσι*, ρεπό, Μεταμόρφωση Πιερικός/Αρχέλαος (8-11): Ανατόλια, Μεταμόρφωση*, Φίλιππος, Αιγάλεω*, Ηρακλής Μεταμόρφωση (7-12): Ιωνικός Ιωνίας*, Πιερικός/Αρχέλαος, ΜΕΝΤ*, Μαρούσι, Ανατόλια*

Πρωτιά για την Αλεξίου του ΟΕΑΝΑΒ στο Athens Eurolymp Week Με την πρώτη θέση που της εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο επέστρεψε η έφηβη αθλήτριαιστιοπλόος του ΟΕΑΝΑΒ, Ελλίνα Αλεξίου, από τη σημαντικότατη για το άθλημα, ετήσια θεσμοθετημένη διεθνή διοργάνωση επιπέδου Grade 3 της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ISAF), Athens Eurolymp Week 2013 που πραγματοποιήθηκε από 5 έως 10 Μαρτίου στη ναυταθλητική μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στον Φαληρικό όρμο του Σαρωνικού. Συγκεκριμένα, η αθλήτρια του ΟΕΑΝΑΒ, συγκεντρώνοντας 39 βαθμούς σε 4 ιστιοδρομίες κατέκτησε τη πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στα κορίτσια με σκάφος κλάσης λέιζερ 4.7, ενώ μετά από πολλά χρόνια ανοίγει και η πόρτα της εθνικής ομάδας ιστιοπλοΐας για αθλητές του Βόλου και του ΟΕΑΝΑΒ. Στην κατηγορία αυτή εν-

τάχθηκε μόλις το 2012 μετά από επιτυχημένη πορεία με πολλές διακρίσεις και μετάλλια στη κατηγορία των σκαφών όπτιμιστ. Η σπουδαία αυτή διάκριση επιτεύχθη ανάμεσα σε 55 αθλητές και αθλήτριες από ομίλους όλης της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ρουμανίας, αναδεικνύει εκτός από το ταλέντο της νεαρής αθλήτριας Ελλίνας Αλεξίου, τον ΟΕΑΝΑΒ πρώτο Όμιλο της περιοχής μας, όπως επίσης και τη σημαντική και σοβαρή δουλειά που γίνεται στην ιστιοπλοϊα στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΕΑΝΑΒ στον Αγιο Κωνσταντίνο, όπου, παρά τους λιγοστούς οικονομικούς πόρους, οι επίμονες και σκληρές προσπάθειες φαίνεται ότι ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΑΝΑΒ συγχαίρει ολόθερμα την αθλήτρια για την μεγάλη αυτή επιτυχία της όπως και τον ακούραστο προπονητή ιστιοπλοίας Ιωάννη Περιβολιώτη.

Αργυρό μετάλλιο η Στεργιανού του ΝΟΒΑ στο Athens Eurolymp Week Εξαιρετική ήταν η παρουσία του ιστιοπλοϊκού τμήματος του ΝΟΒΑ στο Athens Eurolymp Week, που έγινε 5-10/3/2013 στην Αθήνα. Με ένα αργυρό μετάλλιο της Χριστίνας Στεργιανού αλλά και γενικότερα πολύ καλές θέσεις, επέστρεψαν οι ιστιοπλόοι, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο τμήμα. Παρόντες αθλητές ήταν οι παρακάτω: Κατηγορία LASER 4,7 (συμμετοχή

αγόρια–κορίτσια 55 σκάφη): Στεργιανού Χριστίνα που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο Κατηγορία ΟΡΤΙΜΙST (συμμετοχή αγόρια/κορίτσια 159 σκάφη): Στεργιανός Φιλήμων και Ταγγούλης Βασίλης, με ισοβαθμία 109 βαθμών στην 25η και 26η θέση αντίστοιχα, Μαργαριτόπουλος Ανδρέας στην 47η θέση και Ρούσο Απόστολος στην 83η θέση, Κατσακλή Βασιλική 21η θέση, Ζούμπου Ανδρομάχη 22η θέση, Γάτου Κλάρα 32η θέση.

Ίσως και με Λαλίν Ίσως ο μόνος απών από τη Νίκη την Κυριακή να είναι ο τιμωρημένος Βέρτζος, καθότι οι Λαλίν και Τάντιτς ξεπέρασαν τα προβλήματα των τραυματισμών τους. Ο διεθνής από την Ονδούρα, σύμφωνα με όσα είπε ο προπονητής των «κυανόλευκων», διαβεβαιώθηκε από το ιατρικό team ότι την Κυριακή θα τον εχει στη διάθεση του, ενώ ο Τάντιτς θα δοκιμαστεί πάλι στις προπονήσεις και θα αποφασιστεί το Σάββατο το πρωί αν θα τον εχει ο Χαραλαμπίδης μαζί του στην Άμφισσα. Ανακοίνωση του Blue Club Το καθήκον μας αυτή την Κυριακή είναι να βρεθούμε στην Άμφισσα,να τραγουδήσουμε για το μεγαλείο της

αγαπημένης μας Νίκης. Και το Blue Club -Θύρα 3 “Π.Ντοκούζης”, θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους Νικιώτες να βρεθούν στην επόμενη στάση του ταξιδιού μας στο όνειρο. Τιμή συμμετοχής για την εκδρομή 5€ (για τα μέλη του συνδέσμου) και 10€ (για τα μή μέλη). Δηλώσεις στα γραφεία του συνδέσμου Μαιάνδρου 14, εώς το βράδυ της Παρασκευής.

Αντιπρόεδρος ο κ. Βαϊράμογλου Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Σ. Βόλου «Η ΝΙΚΗ», εξελέγη ομόφωνα στη θέση του Αντιπροέδρου ο κ. Δημήτριος Βαϊράμογλου. Επίσης, γίνεται γνωστό πως η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαΐου.

Η οπαδική μας ιστορία γράφεται στους δρόμους!!

Πραγματοποιήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα Νίκη- Βύζας Μεγάρων, η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς για το τετραήμερο ταξίδι 2 ατόμων στο Ντουμπάι. Ο τυχερός αριθμός που κερδίζει είναι το 1039.

ΜΙΑ ΠΟΛΗ-ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ-ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1924

Πάνε Ντουμπάι

Δύο κωπηλάτες του ΟΕΑ ΝΑΒ κλήθηκαν στην εθνική ομάδα Συνέχεια της συγκροτημένης και ποιοτικής δουλειάς που επιτελείται καθημερινά στο κωπηλατικό τμήμα του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. από τους προπονητές Σίμο Σάμιο, Λευτέρη Καραγιάννη και Μαρία Παρδάλη, είχε ως αποτέλεσμα, για μία ακόμη φορά, τη δυναμική παρουσία των αθλητών του Ομίλου στις προκρίσεις για την συγκρότηση της Εθνική Ομάδας Κωπηλασίας. Ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. συμμετείχε με 7 αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες Εφήβων –Νεανίδων. Ξεχωριστή αγωνιστική παρουσία Γιώργος Κατίδης: έκανε ο Γιώργος Παπασακελαρίου (Χρυσός Βαλκανιονίκης στο διπλό Κόκκινη κάρτα και τετραπλό σκίφ παίδων το 2012 γιαμαζί τον μαύρο με τον Χρήστο Μητρο) που , στο αγώνισμα της δικώπου μάρα χαιρετισμό άνευ κατέκτησαν την δεύτερη Η περίπτωση του Γιώργου Κατίδη είναι μία από τις πολλές, που άλλους τους διχάζει και άλλους απλά τους επιβεβαιώνει. Η κίνηση να χαιρετήσει ναζιστικά πανηγυρίζοντας ένα πολύτιμο γκολ της ομάδας του, ήταν αναμφισβήτητα ένα μοιραίο λάθος που πρόκειται καθώς όλα δείχνουν, να πληρώσει ακριβά. Απολογήθηκε καθυστερημένα αλλά αυτό είναι σχετικό, εφόσον η αντίδραση υπήρξε ακαριαία από την ΕΠΟ, με ισόβιο αποκλεισμό του από τις Εθνικές ομάδες, πριν ακόμα τον ακούσουν. Η άμεση αντίδραση της ΕΠΟ έδειξε πως έκριναν την πράξη του καταδικαστέα, οπότε η απολογία του ήταν μια τυπική διαδικασία. Ο ίδιος αποκαλεί την ενέργειά του άστοχη, βλακώδη και απαράδεκτη, χωρίς καμιά δικαιολογία, θέτοντας τον εαυτό του εκτός ομάδας.

Πανιώνιος: Αγωνία για Καμπάνταη Οι εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί ο 31χρονος επιθετικός του Πανιωνίου, αναμένεται να βάλουν τέλος στην αγωνία του τεχνικού τιμ για την κατάστασή του. Ο Λεωνίδας Καμπάνταης αποχώρησε τραυματίας από τον αγώνα της ομάδας του με τον Πλατανιά στην Κρήτη και στον Πανιώνιο εκφράζονται φόβοι για τον τραυματισμό του. Αν ο 31χρονος φορ έχει ένα απλό τράβηγμα, τότε θα επιστρέψουν τα… χαμόγελα για τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο και τους συνεργάτες του. Αν ο έμπειρος επιθετικός έχει υποστεί θλάση, τότε θα κάνει αγώνα δρόμου έτσι ώστε να προλάβει την επανέναρξη του πρωταθλήματος, μετά τη διακοπή για τον αγώνα της Εθνικής στη Βοσνία.

Πανθρακικός: Φόβοι για Παπαδόπουλο Είναι γνωστό πως ο Χάρης Μαυριας είναι στο στόχαστρο αρκετών ομάδων και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα άνθρωπος της Στουτγάρδης και της Άιντραχτ «τσέκαρε» τον άσο του Παναθηναϊκού. Μαζί με τον σκάουτ της Στουτγάρδης ήταν και ο νέος εκπρόσωπος του Χάρη Μαυρία, Πολ Κουτσολιάκος. Μάλιστα ο τελευταίος είχε συνομιλία με τον παίκτη του Παναθηναϊκού μετά το τέλος του παιχνιδιού, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην Τούμπα βρέθηκαν κι άλλοι εκπρόσωποι ευρωπαϊκών ομάδων, για να παρακολουθήσουν παίκτες του «τριφυλλιού». Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξαν άνθρωποι της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, οι οποίοι είδαν κυρίως τον Μαυρία, αλλά και «κατάσκοποι» από την Ιταλία για τον Ορέστη Καρνέζη.

θέση στο μεγάλο Τελικό του αγωνίσματος , μεταξύ των καλύτερων πληρωμάτων της Ελλάδας . Αποτέλεσμα της παραπάνω επιτυχίας ήταν να κληθούν και οι δύο αθλητές του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β., από τον Εθνικό προπονητή Gianni Postilione, να συμμετάσχουν, μαζί με άλλους δεκαοχτώ αθλητές και αθλήτριες από τους υπόλοιπους ομίλους της χώρας , στο προπονητικό κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας, που θά πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά -Μαραθώνα από τις 22 έως 31 Μαρτίου 2013 . Επίσης το αγώνισμα του σκίφ εφήβων ο φέρελπις “Παίδας”, Ιωάννης Καλανδαρίδης διεκρίθει κατακτώντας την 13 θέση μεταξύ 39 συμμετεχόντων.

Ακόμη πολύ καλή παρουσία είχαν και οι αθλητές , Ιωάννης Ευαγγελινός, Δημοσθένης Μολόχας καθώς και οι αθλήτριες Ασημίνα Μπίλλη και Θεοδώρα Στούκα. Η Διοίκηση του Ομίλου συγχαίρει αθλητές και προπονητές και τους εύχεται να συνεχίσουν τη παράδοση των μεγάλων διακρίσεων στις κορυφαίες διοργανώσεις του αθλήματος. Ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. των Ολυμπιονικών Βασίλη Πολύμερου, Νικου Σκιαθίτη και του Στέργιου Παπαχρήστου συνεχίζει να είναι πόλος έλξης για τους μικρούς μαθητές-μαθήτριες στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην μαρίνα του Αγίου Κωνσταντίνου όπου μπορούν να γνωρίσουν και να ζήσουν ένα από τα ομορφότερα αθλήματα.

Στις 31 Μαρτίου ο ημιμαραθώνιος Ριζομύλου- Κερασιάς Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερασιάς και το Μουσείο Λημναίου Πολιτισμού Κάρλας, διοργανώνουν και φέτος τον 15ο Ημιμαραθώνιο δρόμο Ριζομύλου – Κερασιάς που ενώνει τα δύο μαρτυρικά χωριά. Και φέτος η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας υποστηρίζει τον αγώνα. Για άλλη μια φορά το σύνθημά μας είναι ΥΓΕΙΑ – ΖΩΗ -ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ και μέσα από αυτούς τους αγώνες, αλλά και τέτοιου είδους εκδηλώσεις οι συμπολίτες μας οδηγούνται στον χώρο του αθλητισμού για έναν υγιεινό, αλλά και ξεχωριστό τρόπο ζωής. Πρόκειται για μια θαυμάσια διαδρομή που θα διεξαχθεί δίπλα στην λίμνη Κάρλα ανάμεσα στο ανθισμένο περιβάλλον, την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 10.30’ π.μ. με σημείο εκκίνησης την Κεντρική Πλατεία του Ριζομύλου και τερματισμό την Κερασιά. Ο αγώνας είναι πλέον θεσμός και υπάρχει ενδιαφέρον να συμμετέχουν αθλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδος. Ο αγώνας δεν περιορίζε-

ται μόνο για τους αθλητές, αλλά και για τους πολίτες που θέλουν να πάρουν μέρους μόνο για την εμπειρία. Όσοι συμμετέχουν στον αγώνα θα πρέπει να έχουν εξετασθεί πρόσφατα από γιατρό και να τρέξουν με δική τους ευθύνη. Καλούμε όλο τον κόσμο που αγαπάει το δρόμο αντοχής και την υγιεινή ζωή να συμμετάσχει στον 15ο ημιμαραθώνιο. Επιτυχία είναι η συμμετοχή και η χαρά του τερματισμού για τους συμμετέχοντες δρομείς. Στους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια και τιμητικά διπλώματα. Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν μετάλλια διπλώματα και μπλούζες αναμνηστικές. Στο τέλος θα ακολουθήσουν απονομές στους συμμετέχοντες που θα χωριστούν σε ηλικιακές κατηγορίες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 27/3/2012 και να ζητήσουν πληροφορίες στο τηλέφωνο 24210/71.770 κ. Κ. Κυριαζής και 2425031201 Δ .Δ.Ριζομύλου. Μπορούν να στείλουν με φαξ τη δήλωση συμμετοχής στο 2421040484, ή με μέιλ στο sdyvolou@gmail.com

Με επιτυχία η κοπή πίτας του συλλόγου του Γ. Στεφάνου Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Α.Σ. Κyokushinkai Καράτε Βόλου στο κέντρο “Γιάνκα” στις Αλυκές, παρουσία πολλών αθλητών, γονέων και φίλων των συλλόγων. Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα της εκδήλωσης άρχισαν ο εκπρόσωπος του Kyokushinkai Karate της χώρας μας και προπονητής του συλλόγου Ιωάννης Στεφάνου και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων Κωστόπουλος Αποστόλης και Ζήσης Γιώργος, με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και με πολλές ευχές για υγεία και επιτυχίες κατά το έτος 2013. Απεύθυναν χαιρετισμό, συνεχάρησαν τους γονείς και τους αθλητές που με τις επιτυχίες τους προβάλουν την πόλη αλλά και τη χώρα μας στο εξωτερικό και υποσχέθηκαν ότι θα στηρίζουν τις προσπάθειες του συλλόγου που διδάσκουν στα νέα παιδιά μέσω του αθλητισμού την πειθαρχία, τον αυτοέλεγχο και την ευγενή άμιλλα. Ο σύλλογος τίμησε με μετάλλια τους πρωταθλητές

του για τις επιτυχίες τους σε Πανελλήνια, Βαλκανικά και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και είναι οι εξής αθλητές και αθλήτριες: Αθανάσιος Λαγός, Στεφάνου Μάριος, Κωνσταντάκη Μαρία, Αποστόλης Μπαγλατζής, Κουτσίκου Χαρίκλεια, Κουτσίκος Αποστόλης Κωστόπουλος Σωτήρης, Αναστάσιος Μυλωνάς και Στέφανος Τζέκας. Στη συνέχεια ακολούθησε πρόγραμμα με επιδείξεις του κιοκουσινκάι καράτε από τμήματα του συλλόγου που παρουσίασαν δυναμικές και θεαματικές τεχνικές έκτακτης ανάγκης, εντυπωσιάζοντας όλους τους παρευρισκόμενους με την άψογη εκτέλεση των τεχνικών τους. Στο τέλος της εκδήλωσης ο εκπρόσωπος Ιωάννης Στεφάνου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου ευχαρίστησαν τους γονείς και τους φίλους του συλλόγου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ευχαριστούν θερμά το ζαχαροπλαστείο “Μοn ami” του Κώστα Μπούρχα για την προσφορά της υπέροχης πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Σχολή Ανοικτής Θαλάσσης από το ΝΟΒΑ Aπό το ΝΟΒΑ και το τμήμα ιστιοπλοΐας ανακοινώθηκε η έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολής κυβερνητών το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Στο ΝΟΒΑ, έναν όμιλο με τεράστια ιστορία (έτος ιδρύσεως 1932), οι Σχολές Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης λειτουργούν όλο το χρόνο και καλύπτουν όλα τα επίπεδα μάθησης, εκπαίδευσης και εξάΔεκτές γίνονται σκησης. αιτήσεις που υποβάλλουν ενήλικες για συμμετοχή στα τμήαρχαρίων, ματα προχωρημένων, πληρωμάτων ιστιοπλοΐας. αγωνιστικής Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα μάθησης ή εξάσκησης σε εβδομαδιαία ταξίδια αναψυχής, εκδρομής ή σε διακοπές με ιστιοφόρο. Τμήματα Αρχαρίων, ταχύρυθμα έκτακτα αν εγγραφούν τουλάχιστον 7 άτομα (μέχρι 9), μπορεί να οργανωθεί, με προειδοποίηση μίας εβδομάδος οποιαδήποτε χρονική στιγμή πλην Ιουλίου και Αυγούστου, για τη συγκεκριμένη ομάδα ατόμων. Πληροφορίες στους εφόρους Καστρουνή Βασίλη τηλ. 6937679366, Γεωργίου Ρέα τηλ. 6947161453 και στα γραφεία του ΝΟΒΑ, τηλ. 24210-20376.

ΠΑΟΚ: Έτοιμος για το... αντίο ο Γκαρσία Ολα δείχνουν... διαζύγιο ανάμεσα στον Πάμπλο Γκαρσία και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τις πρώτες πληροφορίες για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχαν οι εκπρόσωποί του με τον Γκέρμαν Τσιτσιακόφ να «δείχνουν» αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, στις 17.00 ο Πάμπλο Γκαρσία προγραμματίζει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους του Τύπου προκειμένου να μιλήσει για όλα όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό και τον οδηγούν -πιθανότατα- εκτός ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ουρουγουανός δεν ήταν στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς έδωσαν το «παρών» μόνο οι εκπρόσωποί του που συζήτησαν με τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο πλευρές ρύθμισαν τις λεπτομέρειες για το «διαζύγιο» και πως ο Γκαρσία θα ανακοινώσει μόνος του την απόφασή του σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει λίγες ώρες αργότερα. Υπενθυμίζεται πως ο Γκαρσία είχε ανακοινώσει στους συμπαίκτες του ότι θα αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, λίγα 24ωρα πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όταν ενημερώθηκε ότι δεν είναι στα πλάνα του Γιώργου Δώνη για τον συγκεκριμένο αγώνα. Η κόντρα του με τον Έλληνα τεχνικό είχε αντίκτυπο στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος θωρεί υπεύθυνο τον Δώνη για τη φυγή του Πάμπλο Γκαρσία και τον αποδοκίμασε έντονα…


13A:Layout 1 19/3/2013 5:28 μμ Page 1

ΕΝΑΡΞΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

• • • • • • • •

Πρότυπο Ιατρείο Αρτηριακών και Φλεβικών Παθήσεων Αναίμακτες μέθοδοι Διάγνωσης & Θεραπείας Κοιλιακή & θωρακική αορτή - Ανευρίσματα Καρωτίδες Περιφερική αποφρακτική αρτηριοπέθεια Διαβητικό πόδι - έλκη Οιδήματα κάτω άκρων - κιρσοί - ευρυαγγείες Νεφροπαθείς (αγγειακές προσπελάσεις) Βόλος : 28ης Οκτωβρίου 122- Γκλαβάνη Τ.Κ. 38221 Τηλ. 24210 76265, Fax 24210 76245 Κιν. 6974007056 e-mail: nikolaouax@gmail.com

58947


14 Α1:Layout 1 19/3/2013 9:43 μμ Page 1

14

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΓΔ: 923,43 ΤΖΙΡΟΣ: 71,75 εκ.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Γραμματεία Αριθμ. Πρωτ. 262 «Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη Διδακτικού Προσωπικού του Π.Δ. 407/80 στο Τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενδιαφέρεται να προσλάβει κατά το πανεπιστημιακό έτος 2012-2013 επιστήμονες αναγνωρισμένου επιστημονικού κύρους, είτε κατόχων Διδακτορικού Διπλώματος, είτε εξαιρετικής τεχνικής εμπειρίας, βάσει των διατάξεων του άρθρου 5 του Π.Δ. 407/80, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με αποδοχές που αντιστοιχούν στην αναφερόμενη, σε καθένα από τα παρακάτω μαθήματα, βαθμίδα, για τη διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2012-2013: 1. Ενός επιστήμονα (με μηνιαίες αποδοχές που αντιστοιχούν στο 0,2/6 του μισθού της βαθμίδας του λέκτορα), για τη διδασκαλία, σε συνδιδασκαλία, του μαθήματος «Αλγεβρικές Δομές ΙΙ»,Υποχρεωτικό, 4ου εξαμήνου 2. Ενός επιστήμονα (με μηνιαίες αποδοχές που αντιστοιχούν στο 0,2/6 του μισθού της βαθμίδας του λέκτορα), για τη διδασκαλία, σε συνδιδασκαλία, του μαθήματος «Μαθηματικός Προγραμματισμός», Υποχρεωτικό, 2ου εξαμήνου 3. Ενός επιστήμονα (με μηνιαίες αποδοχές που αντιστοιχούν στο 0,2/6 του μισθού της βαθμίδας του λέκτορα), για τη διδασκαλία, σε συνδιδασκαλία, του μαθήματος «Μιγαδική Ανάλυση», Υποχρεωτικό, 6ου εξαμήνου Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν τα νόμιμα προσόντα, να υποβάλουν στη Γραμματεία του Τμήματος μέχρι 22-3-2013, τα παρακάτω δικαιολογητικά: α) Αίτηση υποψηφιότητας. β) Αντίγραφο πτυχίου, αντίγραφο διδακτορικού διπλώματος και λοιπούς τίτλους σπουδών. Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. του εξωτερικού, θα πρέπει να υποβληθούν οι ξενόγλωσσοι τίτλοι, θεωρημένοι και μεταφρασμένοι από τις αρμόδιες αρχές, καθώς και σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) γ) Μία σειρά των επιστημονικών τους εργασιών, που δεν επιστρέφεται μετά το πέρας της διαδικασίας. δ) Υπόμνημα σε τρία αντίτυπα, που να περιέχει τα των σπουδών τους και της δράσης τους, καθώς και ευρεία ανάλυση των επιστημονικών τους εργασιών. ε) Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας. στ) Πιστοποιητικό εγγραφής στα μητρώα δήμου ή κοινότητας περί του τρόπου και χρόνου αποκτήσεως της ελληνικής ιθαγένειας (αναζητείται αυτεπάγγελτα). ζ) Πιστοποιητικό του αρμόδιου στρατολογικού γραφείου τύπου Α΄. η) Καταφατική δήλωση σχετικά με την ποινική κατάσταση του υποψηφίου (αναζητείται αυτεπάγγελτα). θ) Πιστοποιητικό Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής για την υγεία και φυσική καταλληλότητά τους. ι) Απόκομμα από τον Ημερήσιο Τύπο. (Τα δικαιολογητικά με α/α: στ – θ είναι απαραίτητα για την πρόσληψη των επιλεγόμενων και σε πρώτη φάση, αντί αυτών, δύναται να κατατεθεί σχετική Υπεύθυνη Δήλωση). Θεσσαλονίκη, 12-3-2013 Ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Γ. Μ. Τσακλίδης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Τμήμα Διδακτικού Προσωπικού Αριθμ. Πρωτ. 16170 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Για την πλήρωση θέσης Καθηγητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Το παρακάτω Τμήμα του Πανεπιστημίου μας αποφάσισε την προκήρυξη της εξής θέσης Καθηγητών : ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (τηλ. Γραμματείας 2310 995851) - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Τεχνική Γεωδαισία- Κινηματικές εφαρμογές συστημάτων προσδιορισμού θέσης» - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Διαχείριση υδατικών πόρων. Κοινωνική, οικονομική και διακρατική θεώρηση» Η προκήρυξη δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 275/7-3-2013 τ.Γ’ και η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 15 Μαΐου 2013. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του παραπάνω Τμήματος. Πληροφορίες στο αντίστοιχο τηλέφωνο. Θεσσαλονίκη, 15-3-2013 Η Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΠΟΥΧΟΥΡΟΥΔΗ

6.441,32 7.947,79 3.775,75 7.788,78 8.321,00 899,00 2.671,96 15.670,56 14.398,03

-0,26% -0,79% -1,30% -0,53% -2,20% +0,79% -1,24% -1,59% -0,37%

ΚΤΗΜΑ Κ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ (ΚΟ) ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (ΚΟ) ΚΡΕΚΑ (ΚΟ) ATTICA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (KΟ) ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (ΚΟ) ΦΙΕΡΑΤΕΞ (ΚΟ) ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ (ΚΟ) MARFIN INVESTMENT GROUP (ΚΟ) ΓΙΟΥΡΟΜΠΡΟΚΕΡΣ (ΚΟ) DIONIC (ΚΟ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Τμήμα Διδακτικού Προσωπικού Αριθμ. Πρωτ. 15851 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Για την πλήρωση θέσεων Καθηγητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τα παρακάτω τμήματα του Πανεπιστημίου μας αποφάσισαν την προκήρυξη των εξής θέσεων Καθηγητών : ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ (τηλ. Γραμματείας 2310 99 6980) - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνική Θεωρία του σύγχρονου πολιτισμού» ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ (τηλ. Γραμματείας 2310 99 6680) - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Πατρολογία. Χριστιανική Γραμματεία από τον 1ο έως τον 8ο αιώνα» - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Λειτουργική. Ιστορία και Θεολογία της θειας Λατρείας» - Μια (1) καθηγητή στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Καινή Διαθήκη. Ερμηνεία και Θεολογία» - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Κανονικό Δίκαιο. Σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας» - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία Δογμάτων» ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ (τηλ. Γραμματείας 2310 99 5206) - Μια (1) καθηγητή στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Μεθοδολογία Έρευνας και Εφαρμοσμένη Στατιστική» Η προκήρυξη δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 232/1-3-2013 τ.Γ’ και η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 15 Μαΐου 2013. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις Γραμματείες των παραπάνω τμημάτων. Πληροφορίες στα αντίστοιχα τηλέφωνα. Θεσσαλονίκη, 15-3-2013 Η Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΠΟΥΧΟΥΡΟΥΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Τμήμα Διδακτικού Προσωπικού Αριθμ. Πρωτ. 15931

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Για την πλήρωση θέσεων Καθηγητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τα παρακάτω Τμήματα και η παρακάτω Σχολή του Πανεπιστημίου μας αποφάσισαν την προκήρυξη των εξής θέσεων καθηγητών : ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (τηλ. Γραμματείας 2310 992491) - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Εργοφυσιολογική Αξιολόγηση Ομαδικών Αθλημάτων» - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Ενόργανη Γυμναστική» - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Ενόργανη Γυμναστική με συνάφεια την ιστορική εξέλιξη της» ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (τηλ. Γραμματείας 2310 999183, 2310 999268) - Μια (1) καθηγητή στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Βιολογική Χημεία» - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Παιδιατρική- Παιδιατρική Γαστρεντερολογία» - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του επικούρου καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Νεογνολογία» ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (τηλ. Γραμματείας 2310 991801) - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του καθηγητή πρώτης βαθμίδας, με γνωστικό αντικείμενο «Σύνθεση» ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (τηλ. Γραμματείας 2310 995065) - Μιας (1) καθηγητή στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις της Αλληλεπίδρασης στην Προσχολική Ηλικία» Η προκήρυξη δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 245/6-3-2013 τ.Γ’ και η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 15 Μαΐου 2013. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις Γραμματείες των παραπάνω Τμημάτων και της παραπάνω Σχολής. Πληροφορίες στα αντίστοιχα τηλέφωνα. Θεσσαλονίκη, 15-3-2013 Η Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΠΟΥΧΟΥΡΟΥΔΗ

0,470 0,147 0,400 0,444 0,403 0,118 0,483 0,293 0,183 0,106

+27,03% +25,64% +24,22% +20,00% +19,94% -29,76% -28,02% -23,90% -19,74% -17,83%

Ισοτιμιες

3,.85%

Ftse 100 Index German DAX Index CAC 40 Swiss Market IBEX 35 Index Baltic Dry Index Dow Euro Stoxx 50 FTSE MIB Dow Jones Industrials

Μετοχές

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Οικονομία Ευρώ / Δολάριο

1,28740

Ευρώ / Ελβετικό Φράγκο

1,22033

Ευρώ / Στερλίνα Δολάριο / Γιεν

0,85234 94,91411

Δολάριο / Ελβετικό Φράγκο

0,94808

Στερλίνα / Δολάριο

1,51045

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Αριθ. Πρωτ. 596 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Στο πλαίσιο της επιλογής αναδόχου προμήθειας θερινού ρουχισμού και υποδημάτων για δέκα έξι υπαλλήλους του Τμήματος Συγκοινωνιών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων ΚΑΛΟΥΜΕ Τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους αναδόχους να υποβάλλουν σφραγισμένη προσφορά μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 και ώρα 14.00μ.μ. για τα κατωτέρω είδη: Α/Α Είδος 1 Δυο (2) παντελόνια τερυλέν από ύφασμα 55/45 τύπου ΦΡΕΣΚΟ βάρους 180γρ./τ.μ. 2 Δυο (2) πουκάμισα εργασίας βαμβακερά 100% 3 Ένα ζεύγος σκαρπίνια δερμάτινα, αδιάβροχα, με σόλα ραφτή 4 Ένα (1) πηλίκιο από ύφασμα ή ψάθα Η προσφορά θα γίνει υποχρεωτικά στο σύνολο και όχι κατ’ είδος. Θα υποβληθεί σε κλειστό φάκελο με την ένδειξη εξωτερικά «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ» και στο εσωτερικό θα αναγράφεται ξεκάθαρα η συνολική δαπάνη, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, για δέκα έξι (16) υπαλλήλους. Οι προσφορές θα κατατεθούν στη Διεύθυνση Διοικητικού- Οικονομικού, τμήμα Προμηθειών, 3ος όροφος (γραφεία 303, 305) του Διοικητηρίου των Π.Ε. Μαγνησίας & , Σποράδων (Ιωλκού – Αναλήψεως 38001, Βόλος). Η δαπάνη της δημοσίευσης θα βαρύνει τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων. Βόλος, 19/3/2013 Ε.Π. Η ΑΝΑΠ/ΡΙΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΗΣ ΚΑΡΑΔΗΜΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΕΙΔΙΚΟ ΡΑΔΙΟΔΙΚΤΥΟ ΤΑΞΙ ΒΟΛΟΥ Mobile Radio Taxi Sity Volos ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πρόσκληση προς τους Ιδιοκτήτες μέλη των Ε.Δ.Χ. Ταξί του Δήμου Βόλου, Νομού Μαγνησίας. Ο Δικαιούχος του δικαιώματος χρήσης μεμονωμένων ραδιοσυχνοτήτων σύμφωνα με τον Ν. 4070/12 Άρθρο 27 παράγραφος 1. Έχοντας υπόψη : 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/Α/7-6-2010). Άρθρο 1. Σύσταση δήμων παρ. 35 1. Δήμος Βόλου με έδρα το Βόλο αποτελούμενος από τους δήμους α. Αγριάς, β. Αισωνίας, γ. Βόλου, δ. Ιωλκού, ε. Νέας Αγχιάλου, στ. Νέας Ιωνίας, ζ. Πορταριάς, η. Αρτέμιδας και την κοινότητα Μακρινίτσας, οι οποίοι καταργούνται. 2. Τις διατάξεις του Ν. 4070/2012 (ΦΕΚ 82/Α/10-4-2012) «Ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, Μεταφορών & Δημοσίων Έργων και άλλες διατάξεις». Άρθρο 27 παρ. 1. 3. Τις διατάξεις τις Ε.Ε.Τ.Τ. με Αριθμ. 676/30. Κανονισμός Χρήσης και Χορήγησης Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων υπό Καθεστώς Γενικής Άδειας για την Παροχή Δικτύων ή και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (ΦΕΚ 110/Β/24 Ιανουαρίου 2013). 4. Τις διατάξεις τις Ε.Ε.Τ.Τ. με Αριθμ. 676/41. Κανονισμός Γενικών Αδειών (ΦΕΚ 298/Β/ 14 Φεβρουαρίου 2013. 5. Την χορήγηση στην Εταιρία ΕΙΔΙΚΟ ΡΑΔΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΑΞΙ ΒΟΛΟΥ- MOBILE RADIO TAXI SITY VOLOS, Δικαιώματος Χρήσης Μεμονωμένων Ραδιοσυχνοτήτων για την Παροχή Δικτύων ή και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Κινητής Υπηρεσίας συμπεριλαμβανόμενων των Ειδικών Ραδιοδικτύων, κατηγορίας Α. Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα τα συμβαλλόμενα ιδρυτικά μέλη της Αστικής Εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή προσωρινή διοίκηση του Ραδιοταξί Sity Volos «ΕΙΔΙΚΟ ΡΑΔΙΟΔΙΚΤΥΟ ΤΑΞΙ ΒΟΛΟΥ- MOBILE RADIO TAXI SITY VOLOS» καλούμε τους Ιδιοκτήτες μέλη των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων Ταξί του Δήμου Βόλου Νομού Μαγνησίας, σε συνάντηση προς ενημέρωση για αποδοχή της άδειας χρήσης μεμονωμένων ραδιοσυχνοτήτων σύμφωνα με τον Ν. 4070/12 Άρθρο 27 παράγραφος 1 (ΦΕΚ 82Α 10 Απριλίου 2012). Την έναρξη λειτουργίας του νέου Ράδιο Ταξί στον Δήμο Βόλου για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από το Ειδικό Ραδιοδίκτυο ΤΑΞΙ ΒΟΛΟΥ MOBILE RADIO TAXI SITY VOLOS. Ταξί στην πόρτα σας με χαμηλό κόστος. Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 5μ.μ. στο καφενείο «Ρόδον», Δορυλαίου- Μαγνησίας. Στη συνάντηση αυτή δύνανται να ενταθούν και νέα μέλη ιδιοκτήτες ταξί στην εταιρία μας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους ιδιοκτήτες Ταξί του Δήμου Βόλου και των άλλων Δήμων του Νομού Μαγνησίας Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/7-6-2010). Τα Συμβαλλόμενα ιδρυτικά μέλη, το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο που αποτελείται από τους Απλαντή Χρήστο του Ελευθερίου, Βουρβούλια Κων/νο του Νικολάου, Σαβουλίδη Μιλτιάδη του Θεοδώρου και του Τεχνικού Υπευθύνου Χρήστου Τσιώλα. Βόλος, 13-3-2013 Μετά τιμής Απλαντής Χρήστος, Βουρβούλιας Κων/νος, Σαβουλίδης Μιλτιάδης Τεχνικός Υπεύθυνος Χρήστος Τσιώλας


15Α1:Layout 1 19/3/2013 8:54 μμ Page 1

15

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

μικρές αγγελίες ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ Παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου & ΕΠΑΛ. Προετοιμασία μαθητών Γ’ Λυκείου στο μάθημα «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε προγραμματιστικό Περιβάλλον». Τηλ. 6980800050, 6936936440

Ημερίδα δικηγόρων Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα την Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 18:30, στο Συνεδριακό Κέντρο «FORUM» (Δεληγιώργη 9-Πολυμέρη), με θέμα: «Ψηφιακές υπογραφές δικηγόρων-οργάνωση Δικηγορικών Συλλόγωνηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων». Εισηγητής κ. Δημήτριος Παρλίτσης, υπεύθυνος πληροφοριακών συστημάτων, Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ με πολυετή πείρα παραδίδει μαθήματα κατ’ οίκον σε μαθητές όλων των τάξεων. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ και για τις σχολικές εξετάσεις σε ιδιαίτερα λογικές τιμές, Τηλ. 24210 68251, 6979 320 984

Εκδήλωση της ΕΚ.ΚΑ. στην Αγριά Σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 18:00, στο 2ο Δ.Σ. Αγριάς θα γίνει ομιλία - ενημέρωση από την ΈΝωση ΚΑταναλωτών (ΕΝΚΑ) Βόλου. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: Παιδιά και Ιντερνετ, Η αλήθεια για το γάλα, Επικίνδυνα πρόσθετα Ε και «Υπερχρεωμένα νοικοκυριά». Θα προβληθεί επίσης 15λεπτο βίντεο για την “Πράσινη Κατανάλωση” Ομιλητές θα είναι: Αλέξανδρος Κουτσελίνης Πρόεδρος Ένωσης Καταναλωτών, Κυριακή Πλαστάρα Αντιπρόεδρος, Υπεύθυνη του Γραφείου Προστασίας Καταναλωτή.

Ημερίδα για το μέλλον Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρού Ν.Ιωνίας, στις 5 το απόγευμα, με θέμα το επαγγελματικό μέλλον.

Απαντήσεις για το άγχος Απαντήσεις σε ερωτήματα για το άγχος στοχεύει να δώσει το βιωματικό σεμινάριο: «Άγχος: αναγνώρισέ το και άντεξέ το!» που διοργανώνεται από το Κέντρο Συμβουλευτικής Στήριξης & Ενημέρωσης (Κε.Συ.Σ.Ε.) με ομιλήτριες τις: Πόπη Κουφογιάννη και Μαρία Ζαφείρη, ψυχολόγους του Κέντρου σε συνεργασία με τη Δημοκρατική Εκπολιτιστική Κίνηση Κ. Λεχωνίων. Το σεμινάριο θα είναι τρίωρο (16.00 – 19.00) και θα διεξαχθεί το Σάββατο 30/03/2013 στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς. Αιτήσεις -πληροφορίες στο Κε.Συ.Σ.Ε.: Ανθίμου Γαζή 131 Τηλ. 2421025571.

Ενημέρωση από διακοσμητές Η Ένωση Διακοσμητών Κεντρικής Ελλάδος (Ε.ΔΙ.ΚΕ.) διοργανώνει σήμερα Τετάρτη και ώρα 5.00 στο Πολιτιστικό κέντρο της Νέας Ιωνίας, ενημερωτική εκδήλωση για επαγγελματίες, στελέχη, νέους επιχειρηματίες, με είσοδος ελεύθερη. Πληρ. τηλ. 801 11 70111.

Η προβολή στη Ν. Ιωνία Με την ταινία Elena σε σκηνοθεσία Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ, συνεχίζονται την Παρασκευή 22 Μαρτίου οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας Ν.Ιωνίας. Οι προβολές γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν.Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ. Διάθεση εισιτηρίων 8:30 μ.μ. Πληροφορίες στα Πολιτιστικά του www.magnesianews.gr

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ

Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα, 100 τ.μ. με πατάρι, επί της οδού Δημάρχου Γεωργιάδου 148 – Κ. Καρτάλη. Τηλ. 24210 41179

Ενοικιάζεται γραφείοκατάστημα, ισόγειο, για οποιαδήποτε χρήση, με τον εξοπλισμό του. Γραφεία, p.c., πολυμηχάνημα, συναγερμός. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6947004538 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 3αρι Ενεργειακό προσφάτως ανακαινισμένο με αυτόνομη θέρμανση αερίου, κλειστό πάρκινγκ, χωρίς κοινόχρηστα στην περιοχή Αγίων Αναργύρων. Τηλ. 24210 44278 – 6976431974 Ενοικιάζεται μονοκατοικία τριών δωματίων, δυο κρεβατοκάμαρες με μεγάλη αυλή κοντά στην εκκλησία του Αγ. Γεώργιο, στον Άνω Βόλο. Τηλ. 24210 45721, 6978176675 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2 δωματίων, κουζίνας, χωλ, wc, 2oυ ορόφου προσόψεως με αυτόνομη θέρμανση Φ/Α & βεράντα. Αντωνοπούλου 193 (πάνω από Νομαρχία). Τηλ. 2421022773 – 6972284957 Ενοικιάζεται οροφοδιαμέρισμα 125τμ. σε άριστη κατάσταση 2ου ορόφου στον Άναυρο 40 μέτρα από την πλαζ. Φρεσκοβαμμένο, διαμπερές με τρία υπνοδωμάτια , δύο λουτρά , κουζίνα , σαλοτραπεζαρία με τζάκι, αυτόνομη θέρμανση Φ/Α και κλιματιστικό. Τηλ. 2421023928 – 25450, 6973213589 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2ου ορόφου Κ. Καρτάλη με Γαλλίας (πρόσοψη στην Κ.Καρτάλη) διαμπερές με δύο δωμάτια, χώλ, κουζίνα, λουτρό. Μόνο για επαγγελματική στέγη. Τιμή 250€ Τηλ. 24210 31161, 23928 – 6972753555 Ενοικιάζεται κατάστημα 250τ.μ., με άνετο, ιδιωτικό παρκινγκ φορτοεκφόρτωσης, αυτόνομη θέρμανσης, στην οδό Ξάνθου- Διμηνίου γωνία, νέα οικοδομή. Τηλ. 24210 82240, 6944980080 (ιδιώτης).

Ενοικιάζεται κατάστημα- γραφείο, 70τ.μ. με 2 πατάρια 30τ.μ., Κουταρέλια 75 (κάτω από τα δικαστήρια). Τηλ. 24210 22773, 6972284957, 6972979107 Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα, 108τ.μ. επί της Εθν. Αντιστάσεως 63 (με Μαυροκορδάτου), κατάλληλο για φροντιστήριο, γυμναστήριο ή σουπερ μάρκετ. Τηλ. 6986877677 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

Πωλείται μονοκατοικία, 4 δωματίων, μεγάλο οικόπεδο, Αχιλλέως με 2ας Νοεμβρίου, Ουρανη 9. Τηλ. 24210 35193

ΕΥΚΑΙΡΙΑ…

Πωλείται κατάστημα 185 τ.μ. + 10τ.μ. αποθήκη στη Ν. Ιωνία. Βυζαντίου. Έναντι γραμμών ΟΣΕ. Μισθωμένο. Τιμή 200.000 ευρώ. Τηλ. 24210 80555, κιν. 6932417448 Πωλείται στα Άνω Λεχώνια εξοπλισμένη Ταβέρνα – Ψησταριά με μεγάλη αυλή εστίασης για την Θερινή Σεζόν. Τηλ. 2428093627

Πωλείται πολύ όμορφο 2άρι διαμέρισμα 63τμ. στην περιοχή 7 Πλατανίων , Βόλος. Τηλ. 6977954317 Πωλείται διώροφη οικία, 215τ.μ., με προοπτική ορόφου και θέρμανση στην οδό Δημο κρατίας 41 στη Νέα Ιωνία. Τηλ. 24210 60691, 6974023928 ΜΑΘΗΜΑΤΑ Καθηγητής φιλόλογος, απόφοιτος Α.Π.Θ., παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ. Επίσης, αναλαμβάνει το καθημερινό διάβασμα μαθητών του Δημοτικού. Τιμές προσιτές. Τηλέφωνο 6971653817

Φυσικός παραδίδει μαθήματα Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6946998516

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ με εμπειρία και παιδαγωγική κατάρτιση, αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Δημοτικού και παραδίδει Μαθηματικά- Φυσική-Χημεία σε μαθητές Γυμνασίου. Τιμές συζητήσιμες τηλ.: 6976402278

Δασκάλα Ειδικής Αγωγής με προϋπηρεσία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6979750259 Φυσικός παραδίδει μαθήματα Φυσικής – Χημείας & Μαθηματικών σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Προσιτές τιμές. Τηλ. 6973364302 Γυμνάστρια αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών για την εισαγωγή τους στα Τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) καθώς και εκγύμναση 2-3 ατόμων ανεξαρτήτου ηλικίας (Personal Training). Τιμές προσιτές. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6986295020 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ Παραδίδει μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, μεμονωμένα ή σε γκρουπ σε ιδιαίτερα ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ. Τηλ. 6986186073

ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ 44 38333 ΒΟΛΟΣ Τηλ.: 24210 38321 Κιν.: 6974081596 Mεγάλη εταιρεία επεκτείνεται και ζητά συνεργάτες με δυνατότητα εισοδήματος για part -time έως 2000€ και για full- time έως 5000€ το μήνα. Επισκεφθείτε και ενημερωθείτε στο site : www.goldendream.gr cv : info@goldendream.gr

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ-ΠΩΛΗΤΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ. ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΕΡΔΟΥΣ, BONUS, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 6987721790, e-mail: jscosm@gmail.com

Eλληνας αναλαμβάνει οικοδομικά μερεμέτια, σοβατίσματα, χτισίματα, βάψιμο μέχρι διώροφο. Τηλ. : 6936167064

& 24210 67637 6977 580794 GOLD & GEM

ΑΓΟΡΑΖΩ

Χρυσό Κοσμήματα Επώνυμα Ρολόγια Πολύτιμους ΛίθουςΣΤΟΑ ΣΚΡΕΤΑ (ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ)

ΤΗΛ.: 24210 20841, ΚΙΝ.: 6976901680 Καθηγήτρια Αγγλικών με επάρκεια και άδεια διδασκαλίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε πολύ προσιτές τιμές. Τηλ. 6938484112

ΑΓΟΡΑΖΩ, ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΔΟΝΤΙΑ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ, ΙΩΛΚΟΥ 17 (έναντι ΟΤΕ), ΤΗΛ.: 24210 36355 Εκτελούνται επαγγελματικές μεταφορές και μετακομίσεις μικρών οικοσκευών σε όλη την Ελλάδα, σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές. Ειδικές τιμές σε επαγγελματίες, φοιτητές και ευπαθείς ομάδες. Πληροφορίες στο τηλ. : 6948 983907, κ. Χρήστος. ΔΙΑΦΟΡΑ Web Designer διδάσκει κατασκευή και διαχείριση ιστοσελίδας. Τηλ. 6975686897 Ξενοδοχείο στο Ανατολικό Πήλιο ζητεί: υπάλληλο υποδοχής, μάγειρα, βοηθό μάγειρα, σερβιτόρο, καθαρίστρια. Αποστολή βιογραφικών με φωτογραφία στο thetahotel@yahoo.gr. Τηλ. επικοινωνίας: 6973 854633. Ζητείται κοπέλα μέχρι 30 ετών για να κάνει παρέα σε γυναίκα 55 ετών. Τηλ. 6973698427 Ώρες τηλεφώνου από 14.30- 16.30

Χαρτομαντεία Αστρολογία . Σίγουρες προβλέψεις 100% !!! Επαναφορές Επανασυνδέσεις , Οικογενειακή ηρεμία, Ανοιγμα τύχης , Επίλυση μαγείας , κατάρας ,γλωσσοφαγιάς . Σε 7 ημέρες , επιτυχία 100% !!! Αμοιβή μετά την επιτυχία . 69836 71650 κα Ουρανία. 11:30 - 21:30 .

ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣΜΕΝΤΙΟΥΜ- ΜΑΝΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Δεν υπάρχει ζωή χωρίς προβλήματα και κανένα πρόβλημα χωρίς λύση…Ψάχνετε εδώ και πολύ καιρό μια λύση για τη ζωή σας; Ο κος ALHAGIE δουλεύει υπεύθυνα, με ταχύτητα και 100% αποτελεσματικότητα. Εγγυημένα αποτελέσματα σε 48 ώρες. Προβλέπει το μέλλον με ακρίβεια. Βόλος, Μακρινίτσης. Ώρες εργασίας: 7π.μ. – 9μ.μ. Τηλ.: 6989-415457, 2421105711, 6943-726481, 6933-254915

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Citroen C3 1600 κυβικά. Αυτόματο. Χρώματος ασημί 60.000χλμ. Μοντέλο 2004. Με πολλά έξτρα. Τηλ. 6934042042, 24210 28209.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ με απόλυτη υπευθυνότητα και χαμηλές τιμές. Τηλ. 6978037305 ΑΠΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΒΟΛΟ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ Β ΚΑΙ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Η ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΟΥ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟ E-MAIL livopanos@gmail.com Ζευγάρι Ελλήνων αναλαμβάνουμε την φροντίδα και εξυπηρέτηση ηλικιωμένων ανθρώπων στο Νομό Μαγνησίας. Τηλ 6982123637.

ΒΟΛΟΣ Για σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου διημερεύουν 8.00 π.μ. - 10.00 μ.μ. Κοντοπαναγιώτη Ελένη Α. Ζάχου 83- Λόρδου Βύρωνος τηλ. 24210 71515, Μέγγουρας ΑπόστολοςΜέγγουρας Αντώνιος Συστεγασμένα Φαρμακεία Σπυρίδη 91Γαζή τηλ. 24210 38429, Μπασαγιάννη Ευαγγέλια Βάκχου 20Αλυκές Βόλου τηλ.24210 87770, Παναγιωτοπούλου Ασπασία Ιωλκού 227- Μαβίλη- Στάση Καλλιθέα τηλ. 24210 42900 Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Σφυάκης Ανέστης Π. Μελά 31 (όπισθεν Ματσάγγου) τηλ. 24210 39331 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Χιώτης Κωνσταντίνος Παρασκευοπούλου- Φυτόκου 10 τηλ. 24210 82226


16 C1:Layout 1 19/3/2013 5:25 μμ Page 1

«Ο

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΖΗΣΗΣ» Κωσταράς

Η πολυετής πείρα μας σας εγγυάται την καλύτερη ποιότητα στις καλύτερες τιμές της αγοράς

• Κοτόπουλο & Μπουτάκια φρέσκα 3,00 € μόνο ντόπια ημέρας • Μοσχάρι χωρίς κόκαλο όλα τα τεμάχια 7,50€ • Κιμάς προσφορά 6,00€ • Χοιρινή Μπριζόλα 4,40€ • Τηγανιά 4,80€ • Λουκάνικο παραγωγής μας 4,50€

Προσοχή δεν υπάρχουν Μεσάζοντες στις τιμές , έτσι μπορούμε και πουλάμε φθηνότερα Εθνικών Αγώνων 38 – 40 • Ν. Ιωνία Τηλ. 24210 65905

Παραδοσιακά φαγητά με πλούσιες μεσογειακές γεύσεις

Αναλαμβάνουμε με επιτυχία την διοργάνωση κοπής πίτας του Συλλόγου σας και σας προσφέρουμε δωρεάν τη βασιλόπιτα

Kεντρική Πλατεία Πορταριάς

Αριστέα Χρίστογλου ΤΗΛ/FAX 24280 99079 www.kentavria.gr

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ - ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

ΝΤΟΥΛΑΠΑ 280 X 180 750 € ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ

ΣΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ & ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ

Αφοι ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΙ

ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ -

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 112 ΜΕ ΚΟΥΤΑΡΕΛΙΑ τηλ./faχ: 24210 83670

FATTE PER CUCINARE

Μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

φύλλο Τετάρτης 20 Μαρτίου 2013

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

φύλλο Τετάρτης 20 Μαρτίου 2013

Advertisement