Page 1

01:Layout 1 11/8/2009 11:38 μμ Page 1

12 08 09 Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Καθημερινή εφημερίδα

έτος 3ον

αρ. φύλλου 639

Ο Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

τιμή 0,15 ευρώ

διαδίκτυο: www.magnesianews.gr

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝ. ΝΑΚΟ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ-ΜΑΝΙΝΗ

Ζήτησαν ένταξη στο ΕΣΠΑ της παράκαμψης Ζαγοράς

Πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τη νέα γρίπη

σελ. 8

σελ. 11

ΖΗΤΑ Ο Κ. ΚΑΡΤΑΛΗΣ

Οι απόδημοι Μάγνητες πρεσβευτές στον κόσμο Η αποτίμηση των προτάσεων - πρωτοβουλιών και τα ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του «Κοινού των Μαγνήτων», οι κατευθύνσεις για τη συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας και η συμβολή των αποδήμων σε αναπτυξιακές, πολιτιστικές και τουριστικές δράσεις, καθώς και στην προβολή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στις χώρες διαμονής τους

σελ. 4

ΣΠΟΡ

ΣΥ ΣΤ

Κέντρο Μεσογειακού Πολιτισμού στο Βόλο Πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η τήρηση της δέσμευσης για τη δημιουργία του Κέντρου Μεσογειακού Πολιτισμού στο Βόλο, δομής που θα επιτρέψει μόνιμη πολιτιστική παρουσία στη Μεσόγειο. Το Κέντρο αυτό θα μπορούσε να συνδιοργανώσει την Πολιτιστική Μεσογειάδα σε συνεργασία με τους υπάρχοντες πολιτιστικούς φορείς.

Σπουδαίος ο Ολυμπιακός 1-0 τον ΟΦΗ ΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΥΠΟ ΔΟΚΙΜΗ ΠΕΡΟΝΑ σελ. 21

σελ. 6

Απόσυρση από Σεπτέμβριο Ανάλογα με τα κυβικά του αυτοκινήτου η επιδότηση για αγορά ή όχι καινούργιου Από τα μέσα του επόμενου μήνα αναμένεται, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της απόσυρσης, με τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση να υπογράφεται στα τέλη Αυγούστου. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο MEGA ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Μπαλτας, το πρώτο που πρέπει να κάνει ο ενδιαφερόμενος πολίτης είναι ν’ απευθυνθεί σε ένα από τα 81 σημεία σε όλη την Ελλάδα που συνεργάζονται με την Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων.

σελ. 15

Αυξημένη η κίνηση στην αγορά του Βόλου Παρότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της θερινής περιόδου, όπου ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών κάνει χρήση των καλοκαιρινών του αδειών και βρίσκεται σε διακοπές, αυξημένη εξακολουθεί να είναι η κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου, όπου συνεχίζονται οι εκπτώσεις και το γεγονός αυτό δημιουργεί μεγάλη ικανοποίηση στους επιχειρηματίες.

σελ. 9


02:Layout 1 11/8/2009 9:07 μμ Page 1

Τέτάρτη 12 Αυγούστου 2009

σήμερα Μικρές αγγελίες: Χρήσιμα: Τηλεόραση: Κινηματογράφος: Αθλητικά: Πολιτιστικά:

23 18 18 19 20 19

Τετάρτη

12 Αυγούστου

Φωτίου και Ανικήτου μαρτύρων Ανατολή ηλίου 5:38 Δύση ηλίου 19:22

Iδιοκτήτης - Εκδότης: Αρχιμήδης Καρεκλίδης Αρχισυντάκτης: Κατερίνα Καρεκλίδου Υπεύθυνος ύλης: Ηλίας Κουτσερής Σύνταξη: Ντίνος Στεργιόπουλος, Αριστοτέλης Τουρτούρης Art Director: Ανδρέας Ηλιάδης Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Εύα Βολιώτη, Σπύρος Ευαγγέλου Εμπορική Διεύθυνση: Σοφία Καρεκλίδου-Θανασούλη Υποδοχή διαφ/κού τμήματος: Σοφία Ελευθερίου-Βαλουξή Υπεύθυνος διανομής: Β. Σύρος Φωτογραφικό υλικό: Eurokinissi, Icon, Phasma, Motion team, Nίκος Σημαιάκης, Αρχείο Μαγνησίας Ταχυδρομική διεύθυνση: Νικηταρά & Ματρόζου 2, Τ.Κ. 383 34, Αγιοι Ανάργυροι, Βόλος Τηλεφωνικό Κέντρο: 24210 85531-4 Fax 24210 65008 Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.magnesianews.gr Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@magnesianews.gr Παραγωγή: Εκδόσεις Επικοινωνία Εκτύπωση: Διόσκουροι Α.Ε. Κωδικός εντύπου: 8084 ISSN: 1791-7832 Παρακαλούμε ανακυκλώστε αυτήν την εφημερίδα. Προστατέψτε το περιβάλλον

Είναι ελεύθερη η αναπαραγωγή, διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου αυτής της έκδοσης (εκτός των φωτογραφιών) υπό τους εξής όρους: Αναφορά: Η αναφορά στο περιεχόμενο αυτής της έκδοσης γίνεται κατά τον τρόπο που ορίζεται από τον εκδότη ή τον χορηγούντα την Άδεια( χωρίς, όμως να εννοείται με οποιονδήποτε τρόπο ότι εγκρίνουν Εσάς ή τη χρήση του Έργου από Εσάς)

άποψη άποψη άποψη άποψη

Όνειρα γλυκά… -Μπαααα! Δεν είμαι τόσο απαιτητική! Όνειρα να είναι και ότι νάναι. Και γλυκά και πικρά και γλυκόξινα, μη σου πω και τσιμπημένα στο αλάτι!

Αν είναι να έρθει, θε ναρθεί, αλλιώς θα προσπεράσει που λέει και η παροιμία. Και συνήθως προσπερνάει και πάει στο παρακάτω κρεβάτι….

-Δεν καταλαβαίνω….

Αϋπνίες….

-Εμ που να καταλάβεις εσύ. Εσύ πέφτεις για ύπνο και μέχρι να φτάσει το σεντόνι από τα πόδια σου στο λαιμό σου, έχεις κοιμηθεί! Για να μην πω «Ξεραθεί»!

Κρατάς τα δύο μάτια κλειστά. Μετά ανοίγεις το ένα, μπας και γελαστεί το άλλο και κοιμηθεί έστω μόνο του. Μετά τα ανοίγεις και τα δυο. Τα ξανακλείνεις. Αυτά δεν είναι μάτια! Είναι αυτόματες πόρτες στου Βερόπουλου με φωτοκύτταρο και χειρότερα!

-Τι εννοείς; -Α-υ-π-ν-ί-ε-ς παιδί μου!. Βασανιστικές. Ψυχοφθόρες. Τρομοκράτες της νύχτας σου, βασανιστές της μέρας σου. Πέφτεις να κοιμηθείς; Έτσι νομίζεις! Κλείνεις και τα δύο τα μάτια και περιμένεις. Λες, «δεν μπορεί! Όπου να είναι θα περάσει και θα με πάρει ο ύπνος». Δεν βαριέσαι!

[KAIΡΟΣ]

Μετράς προβατάκια. Ξέρεις τι προβατάκια έχω μετρήσει εγώ; Και γελάδια. Και κότες. Όλο το ζωικό βασίλειο, την πανίδα, Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής έχω μετρήσει μέσα σε μία νύχτα, αλλά τίποτα! Γαρίδα το μάτι.

Είναι δυνατή η παραίτηση από οποιονδήποτε από τους παραπάνω όρους αυτής της Άδειας, αν σας χορηγήσει ο εκδότης ή δικαιούχος των διακιωμάτων σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κανένας όρος αυτής της άδειας δεν κατισχύει ή περιορίζει το ηθικό δικαίωμα του δημιουργού. Οι νομικοί περιορισμοί του περιουσιακού δικαιώματος δεν θίγονται με οποιονδήποτε τρόπο από τα ανωτέρω.

Και πήζει το μυαλό σου. Γίνεται τζατζίκι, ζελέ, πηχτή. Πάντως κάτι αηδιαστικό που κουνιέται πέραδώθε οδυνηρά και σου έρχεται να σηκωθείς και να πας να τον πετάξεις στον σκουπιδοτενεκέ η έστω στο καλάθι με τα άπλυτα, μπας και μουλιάσει βιολογικά και συνέλθει το χαλασμένο το εξάρτημα….

-Ποια; -ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ!!! Αμήν Παναγία μου! ΙΖΑ

Αϋπνίες….

Μαγνησία: 18…31 C ο

Βόλος: 17..30 οC. Ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες συννεφιές στην αρχή της ημέρας. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί, με τάση εξασθένησης. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17…30 οC.

Έρχεται ο αφιλότιμος ο ύπνος, ως νύστα βαριά και αδυσώπητη, απροσκάλεστος και ξαφνικός σαν σεισμός και σε χτυπάει στο δόξα πατρί, την πιο ακατάλληλη ώρα! Την ώρα που κάνεις εκπομπή. Την ώρα που περνάς απέναντι την Αναλήψεως και κάνεις σλάλομ, ανάμεσα σε νταλίκες και λεωφορεία. Την ώρα που σιδερώνεις, που μαγειρεύεις, που είσαι ανεβασμένη στη σκάλα να κατεβάσεις τις κουρτίνες. Και μόλις κατέβεις εσύ μαζί με τις κουρτίνες αγκαλιά και πας να ανέβεις στο κρεβάτι σου να τον πάρεις γλυκά-γλυκά φσσσσσστ! ΤΟ ΣΚΑΕΙ!!! Και μην τον είδατε τον Παναή! Ξέρεις ποια παροιμία είναι η αγαπημένη μου;

-Και το χειρότερο; Το ξέρεις; -Όχι! Πες το…

[ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ] 323 π. Χ. πέθανε ο Διογένης, κυνικός φιλόσοφος.

τοκίνητο της Ford, με την ονομασία «Μοdel T».

1851 Ο μηχανικός Άιζαακ Σίνγκερ πατεντάρει την ποδοκίνητη ραπτομηχανή. Λίγο αργότερα με κεφάλαιο 40 δολαρίων , θα ιδρύσει την εταιρεία που φέρει το όνομά του.

1981 Η IBM κυκλοφορεί στην αγορά τον πρώτο προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή στην τιμή των 1.565 δολαρίων.

1908 Κυκλοφορεί στους δρόμους του Ντιτρόιτ το πρώτο αυ-

2005 Πέθανε ο Γ. Ζωγράφος , ηθοποιός και τραγουδιστής, εμβληματική μορφή του «νέου κύματος».

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ

ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗ Ν. ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Τεχνίτες με μεγάλη πείρα αναλαμβάνουν

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

- Ξυλοεπισκευές - Επιπλοεπισκευές - Επισκευές κουφωμάτων νέας τεχνολογίας - Κλειδαριές – ρολά

Σωστές Δουλειές

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΙΚΗ – ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Διεύθυνση : Ιωλκού (Ελ. Βενιζέλου) 17, 1ος όροφος Τηλέφωνο : 24210 35836, Κινητό: 6973487523

ΡΑΛΛΟΥ ΜΕΡΤΣΙΩΤΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Α.Π.Θ. – ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Μη εμπορική: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιεχό-μενο αυτής της έκδοσης για εμπορικούς σκοπούς. Mη τροποποίηση: Δεν επιτρέπεται η τροποποίηση του περιε-χομένου αυτής της έκδοσης

Και θυμάσαι. Ότι κάτσει! Πως ήσουνα 18 χρονών και πως κατάντησες.. Την απόψυξη που αναβάλεις εδώ και 5 μήνες για το ψυγείο. Τον οδοντίατρο που σε περιμένει με τον τροχό στο χέρι, «ο δολοφόνος με τον τροχό, στο ιατρείο με τις λεύκες « και ακόμα χειρότερα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ηλίας Μπέης του Αποστόλη Τηλ.: 24210 28117 Κιν.: 6932 233941

και φθάσαμε

Περισσότερες πληροφορίες στο www.creativecommons.org

2

ΕΦΗΒΩΝ – ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΑΓΧΟΣ – ΔΙΑΖΥΓΙΟ – ΦΟΒΙΕΣ – ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ – ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΗ 38 (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΚΟΣ)

ΤΗΛ 24210 34484 ΚΙΝ. 6948206415


03:03.qxd 10/8/2009 6:34 μμ Page 1

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 13 έως 16/8, 4ήμερη στην Ζάκυνθο με ημιδιατροφή Τιμή μόνο 219€ Τριήμερη 18-19-20/9 Πάτρα- Αρχαία Ολυμπία – Δημητσάνα – Βυτίνα- Τρίπολη Αγ. Θεοδώρα – Π. Μαλεβή – Ναύπλιο 9 έως 14/9 6ήμερη ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ - ΧΩΡΙΑ Τριήμερη 15 Αυγούστου Τήνος 13/8 αναχώρηση 16/8 επιστροφή Διήμερη Π. Μαλεβή – Αγία Θεοδώρα – Ναύπλιο 19-20/9 Μονοήμερη Αγ. Ειρήνη Χρυσοβαλάντου 10/8 ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ Διήμερη Σαντάνσκι – Πετρίτσι 8-9/8 Κωνσταντινούπολη - Πριγκηπόνησα 13-14-15-16-17/8 Δεκαπενταύγουστο με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 4* 19-20/9 2ήμερη Π. Μαλεβή – Αγ. Θεοδώρα

7ήμερη στην Κρήτη 1 – 7/9, ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή Από 260€ με καμπίνα ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΝΟΣ Κάθε Παρασκευή βράδυ και επιστροφή τη Δευτέρα Δεκτά και δελτία Προσφορά 8ήμερη προσφορά Μυτιλήνη με ημιδιατροφή Ξενάγηση από 250 ευρώ ΔΕΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ Προσοχή οι εκδρομές είναι του γραφείου μας με ιδιόκτητα πολυτελή πούλμαν ΌΧΙ ΠΑΚΕΤΑ

Ιωλκού 67 * Τηλ. 24210 70334 – 70795 Κιν. 6978483941 Βόλος

ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ


04:Layout 1 11/8/2009 9:06 μμ Page 1

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

τοπικά Αναρτήθηκαν πίνακες υποψηφίων Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ανακοινώθηκε ότι έχουν αναρτηθεί οι πίνακες με τα μόρια των υποψηφίων Οδηγών και Συνοδών για τα ειδικά Δημοτικά Σχολεία του Νομού Μαγνησίας. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να προσέρχονται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας (Γ.Καρτάλη 74 – Κοραή), για να ενημερωθούν για τη σειρά κατάταξης τους. Υποβολή ενστάσεων μπορεί να γίνει εντός πέντε ημερών.

Αναφορά για τον Άγ. Νικόλαο Καναλίων Σε κατάθεση αναφοράς προέβη η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, κυρία Ροδούλα Ζήση, προς τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Α. Σαμαρά, μετά και από υπόμνημα του Δημάρχου Κάρλας, σχετικά με την άμεση ανάγκη που υπάρχει για την ένταξη της αποκατάστασης του ιστορικά διατηρητέου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καναλίων, ενός από τα σημαντικότερα Βυζαντινά μνημεία της Μαγνησίας, που βρίσκεται χτισμένος στην ανατολική όχθη της αποξηραμένης λίμνης Κάρλας. Πιο συγκεκριμένα, στην αναφορά η κα Ζήση, στηρίζοντας τα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής Κάρλας, επισημαίνει στον αρμόδιο Υπουργό ότι η σπουδαιότητα του μνημείου για την ευρύτερη περιοχή της Κάρλας, αλλά και τη Μαγνησία γενικότερα, αλλά και η σοβαρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος της κατάρρευσης τμημάτων του Ναού, καθιστά επιβεβλημένη την λήψη άμεσων μέτρων και ιδιαίτερα την ένταξη των εργασιών αποκατάστασης του μνημείου στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, ως έργου πρώτης προτεραιότητας. Στην απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού προς την κυρία Ζήση αναφέρονται μεταξύ άλλων ότι :«Η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων έχει εκπονήσει μελέτη συντήρησης των τοιχογραφιών, η οποία έχει εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου. Κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες αντιμετώπισης επειγουσών αναγκών τόσο από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, όσο και από την 7η ΕΒΑ και έχει εκπονηθεί σειρά μελετών».

Θα διασωθεί το τοξωτό γεφύρι «Αλεβήζι» Θα διατεθεί ποσό 11.900 € για την επισκευή του Το ποσό των 11.900 ευρώ θα διατεθεί από τη Νομαρχία Μαγνησίας προκειμένου να επισκευαστεί και να διασωθεί το πέτρινο τοξωτό γεφύρι «Αλεβήζι» που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια της Μακρινίτσας και συνδέει το Φυτόκο με την Λέστιανη, γεφυρώνοντας τις όχθες του ποταμού Ξηριά. Πρόκειται για ένα γεφύρι μεσαίου μεγέθους με άνοιγμα τόξου 9,20μ. και ύψος 2,25μ. το οποίο κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα που χρήζει εργασίες επισκευής, οι οποίες όπως ανέφερε ο αντινομάρχης Έργων κ. Ηλίας Ξηρακιάς θα γίνουν με τον παραδοσιακό τρόπο και όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι

Ερώτηση ΚΚΕ για πιθανές ελλείψεις Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας με θέμα: Να λειτουργήσουν χωρίς ελλείψεις εκπαιδευτικών, το Γυμνάσιο και Λύκειο της Ζαγοράς, κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Μαγνησίας κ.Γκατζής. Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων: « Ανήσυχοι είναι οι γονείς και οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Ζαγοράς Πηλίου, με αφορμή πληροφορίες που αναφέρονται σε καθηγητές των σχολείων που πρόκειται να αποσπαστούν στα Γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ΙΕΚ και σε σχολεία του Βόλου» Ερωτάται ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα σκοπεύει να πάρει, ώστε το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ζαγοράς να λειτουργήσουν από την αρχή της νέας σχολικής περιόδου χωρίς ελλείψεις εκπαιδευτικών.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΝΤΙΝΑΠΟΓΙΑ ΚΟΥΤAΡΕΛΙΑ 56 Τηλ. 24210 27445, Κιν. 6976634666

• ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΠΕΤΡΙΤΣΙ κάθε Παρασκευή μεσάνυχτα 12.30 επιστροφή Κυριακή βράδυ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 50 ευρώ • ΓΕΥΓΕΛΙ κάθε Τετάρτη 6π.μ. επιστροφή βράδυ • ΠΡΟΣΦΟΡΑ 20 ευρώ. • ΑΛΒΑΝΙΑ (Κορυτσά - Πόγραδετς-Ελμπασάν-Τίρανα-Δυρράχιο-Χειμάρα-Κακαβιά 7-10/9 4 ημέρες Εκδρομές ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ • ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΠΕΤΡΙΤΣΙ 15-16/8 αναχ. 6π.μ. 2 ημέρες • ΣΟΦΙΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΜΠΑΝΣΚΟ-ΓΚΟΤΣΕ ΝΤΕΛΤΣΕΦ (Άνω Νευροκόπι) 15-17/8 3 ημέρες αναχ. 6 π.μ.

Δηλώσεις- προγράμματα στο γραφείο μας

συμβατά με τα ήδη υπάρχοντα. Ειδικότερα, με τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα συμπληρωθούν οι καμαρόλιθοι του ανατολικού μετώπου του

γεφυριού και θα επανατοποθετηθεί το κλειδί του τόξου της ανατολικής πλευράς.Στη δυτική πλευρά δε , θα ανασκευαστεί το μέτωπο του τό-

ξου. Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επισκευή του γεφυριού, ο κ. Ξηρακιάς δήλωσε πως «ένα πέτρινο τοξωτό γεφύρι, μνημείο του 19ου αιώνα, διασώζεται, ίσως, λίγο πριν από την κατάρρευσή του. Σε στενή συνεργασία με τον προϊστάμενο της ΥΝΜΤΕ Θεσσαλίας κ. Δ. Παλιούρα, το Δήμο Ν. Ιωνίας που θα διαθέσει τα υλικά και μια μικρή χρηματοδότηση της ΝΑΜ θα επισκευαστεί και θα διασωθεί ένα πέτρινο τοξωτό γεφύρι στο Αλεβήζι που συνέδεε το Φυτόκο με τη Λέστιανη. Είναι μια ακόμη μικρή συμβολική πράξη της ΝΑΜ για τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Οι απόδημοι Μάγνητες δίπλα μας… Αποφασίστηκε σειρά πρωτοβουλιών για τη στήριξη της Μαγνησίας Η αποτίμηση των προτάσεων - πρωτοβουλιών και τα ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του «Κοινού των Μαγνήτων», οι κατευθύνσεις για τη συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας και η συμβολή των αποδήμων σε αναπτυξιακές, πολιτιστικές και τουριστικές δράσεις, καθώς και στην προβολή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στις χώρες διαμονής τους, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν διεξοδικά χθες το πρωί στην ημερίδα με θέμα: «Το Κοινόν των Μαγνήτων, η συμβολή του σε αναπτυξιακές, πολιτιστικές και τουριστικές δράσεις», που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδιοργάνωση της ΝΑΜ και σε συνέχεια των εργασιών του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου των Απόδημων Μαγνήτων τον Αύγουστο του 2008.

Αντίθετοι οι Μηχανολόγοι για το κτίριο Καπνού Την αντίθεσή του για τη δημοπράτηση του έργου του κτιρίου Καπνού με το σύστημα μελέτη-κατασκευή, εκφράζει ο Σύλλογος ΜηχανολόγωνΜηχανικών Ν.Μαγνησίας, μετά το ΤΕΕ Μαγνησίας, τη ΠΕΔΜΕΜΕ και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας, καθώς τα μέλη του γίνονται «αποδέκτες εντόνων παραπόνων από συναδέλφους που διατηρούν μελετητικά γραφεία» Με ανακοίνωσή του παράλληλα, «εκφράζει την αντίθεσή του για το γεγονός ότι από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, ο χρόνος δόθηκε στους υποψήφιους αναδόχους για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ήταν ελάχιστος, εν μέσω θέρους. Θεωρούμε την παραπάνω ενέργεια εσκεμμένη για να οδηγήσει σε μειωμένη συμμετοχή. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα μελετητικά γραφεία, αυτή την περίοδο βρίσκονται σε υπολειτουργία λόγω των θερινών διακοπών και αρνούμαστε να κατανοήσουμε τη βιασύνη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, όταν για το συγκεκριμένο έργο δεν έχει εξασφαλιστεί καμία χρηματοδότηση».

Ερώτηση της Ροδούλας για το τρενάκι

συμβάλλουν οι Απόδημοι Μάγνητες με τις δεξιότητες που έχουν αναπτύξει. Τα πορίσματα Στη συνέχεια της εκδήλωσης στο πανηγυρικό τμήμα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα παρουσιάστηκαν τα πορίσματα των εργασιών της ημερίδας, που συνοψίζονται ως εξής: Σχετικά με τα ζητήματα συμβολής του σε δράσεις αναπτυξιακού, πολιτιστικού ή τουριστικού χαρακτήρα, το Κοινό επιφόρτισε το ΔΣ να αναλάβει σειρά επαφών με τους τοπικούς θεσμικούς φορείς, ώστε να διερευνηθεί η ειδική συνεισφορά την οποία το Κοινό θα μπορούσε κατά περίπτωση να έχει. Τις επόμενες ημέρες θα αξιοποιηθεί η εδώ παρουσία των αποδήμων για επαφές με το ΤΕΕ, το εμπορικό επιμελητήριο, τους Δήμους, το Πανεπιστήμιο, τη Μητρόπολη και τους άλλους φορείς. Όσον αφορά στην παρακολούθηση των προτάσεων που τα μέλη υπέβαλαν κατά το 2ο Συνέδριο, τονίστηκε αφενός η εντωμεταξύ δραστηριότητα για την αποστολή υλικού, όπως στην κοινότητα της πόλης της Solna στη Σουηδία και τον σύλλογο «Αργοναύτες» της Νέας Υόρκης, καθώς και ο προγραμματισμός της συνέχειας, εν όψει του 3ου Συνεδρίου του Κοινού το 2010.

Σημαντική συμβολή Ο Αντινομάρχης, κ. Νίκος Ντίτορας ανέφερε ότι η συμβολή του «Κοινού των Μαγνήτων» είναι εξαιρετικά σημαντική για την αναπτυξιακή, τουριστική και πολιτιστική προβολή του Νομού μας, ενώ χαρακτήρισε άψογη τη συνεργασία όλων των μελών του Δ.Σ. με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητά της εν όψει και των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του «Κοινού των Μαγνήτων», κ. Κώστας Πώποτας, ανέφερε ότι στόχος της ημερίδας, που είναι ουσιαστικά μια συνέλευση των Αποδήμων Μαγνήτων, είναι να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος, ώστε το «Κοινό των Μαγνήτων» να βοηθήσει στην αναπτυξιακή προοπτική της Μαγνησίας, διαχέοντας συστηματικά την πληροφορία για τη Μαγνησία στους εκάστοτε τόπους φιλοξενίας, αλλά και να τεθούν στέρεες βάσεις για μια μελλοντική συνεργασία με τις τοπικές αρχές, με την ευκαιρία και των Μεσογειακών Αγώνων, στη διοργάνωση των οποίων, όπως είπε, μπορούν να

Εθελοντές στους Μεσογειακούς Τέλος σχετικά με τον ειδι-

4

κότερο στόχο των δράσεων ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων, υπήρξε κοινή θέση ότι το Κοινό είναι έτοιμο να συνδράμει την επικοινωνιακή καμπάνια της ΝΑΜ για την προβολή της Μαγνησίας . Όσον αφορά στο εθελοντικό μέρος της οργάνωσης, το Κοινό θα έλθει σε επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων, προκειμένου να προτείνει την βοήθειά του σε ζητήματα οργάνωσης, αλλά και εθελοντικής συμμετοχής των νέων αποδήμων.

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή, προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Ευρ. Στυλιανίδη, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση, σχετικά με την απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να καταργήσει τη στάθμευση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Άνω Γατζέας για το «Τρενάκι του Πηλίου» και ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό τη διατήρηση της στάθμευσης του τρένου του Πηλίου στον ως άνω Σ.Σ. Η κ. Ζήση ρωτά τον Υπουργό, «με ποιά κριτήρια καταργήθηκε η στάθμευση για το ″Τρενάκι του Πηλίου″ στον Σ.Σ. Άνω Γατζέας; Επίσης σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε για τη διατήρηση της στάθμευσης του τρένου του Πηλίου στον Σ.Σ. Άνω Γατζέας;».

Τώρα μας βρίσκετε στον 2ο όροφο του καταστήματός μας μέχρι εξαντλήσεως των ποιοτικών μας επίπλων σε πολύ ειδικές τιμές! Περιορισμένος αριθμός και χρόνος Λεωφ. Αθηνών 84 Βόλος Τηλ.: 24210 67310, 63776 Κιν: 6974122694 Fax: 2421067310


05 NEW:Layout 1 11/8/2009 9:08 μμ Page 1

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

τοπικά

Χρηματοδότηση Δ. Σκοπέλου για αποκατάσταση ζημιών Με απόφαση του Υφ. Εσωτερικών Θ. Νάκου Με απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου χρηματοδοτείται ο Δήμος Σκοπέλου με το ποσό των 100.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που έπληξε το νησί στις 28 Ιουλίου. Η χρηματοδότηση πραγματοποιείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα από το «Πρόγραμμα αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού της χώρας». Ο κ. Νάκος με αφορμή τη συγκεκριμένη απόφαση δήλωσε: «Πρόσφατα το νησί της Σκοπέλου επλήγη από καταστροφική πυρκαγιά στο πανέμορφο πευκοδάσος του Πανόρμου. Ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε γρήγορα, αλλά δεν παύει να σημειώθηκαν σημαντικές καταστροφές στην περιοχή. Η πολιτεία και το Υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του Δήμου για χρηματοδότηση, προκειμένου να επουλωθούν οι πληγές από την πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή. Η προστασία και αποκατάσταση του περιβάλλοντος αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. ΣτοΥπουργείο Εσωτερικών δίνουμε καθημερινή μάχη για την ουσιαστική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προσφέροντάς της όλα τα απαραίτητα μέσα για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας. Σ΄ αυτό το δύσκολο αγώνα, όμως, για τη διαφύλαξη του φυσικού μας πλούτου χρειαζόμαστε σύμμαχό μας τον κάθε πολίτη. Θέλω να απευθύνω λοιπόν για μια ακόμη φορά έκλυση για ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση όλων μας, αυτή την κρίσιμη περίοδο, για να εξαλειφθούν οι περιπτώσεις πυρκαγιών που οφείλονται σε εγκληματική αμέλεια ή απροσεξία, όπως συνέβη με την πρόσφατη πυρκαγιά στη Σκόπελο».

Επαναρχίζει η κατασκευή αποχέτευσης στη Πορταριά Διακοπή κυκλοφορίας από 1η έως 13 Σεπτεμβρίου Επαναρχίζουν οι εργασίες κατασκευής και αποπεράτωσης του Διαδημοτικού Αποχετευτικού Δικτύου Πορταριάς- Μακρινίτσας. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο Δημαρχείο Πορταριάς στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πορταριάς Βασίλης Κοντορίζος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Γκουντέλιας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πορταριάς κ.Δημήτρης Βλαχούτσος, ο Αντινομάρχης Μαγνησίας κ. Ηλίας Ξηρακιάς, ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Γεώργιος Καραϊσκος, ο επιβλέπων μηχανικός της ΤΥΔΚ κ. Στέργιος Γιάτσος και οι εργολάβοι κ. κ. Ανδρέας Γραμματικούλης, Αλέκος Καμπύλης και Φίλιππος Αβρανάς. Στη σύσκεψη εξετάσθηκε το θέμα της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του Κεντρικού Αγωγού στην Εθνική Οδό Βόλου –Πορταριάς- Ζαγοράς. Αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας από 1 Σεπτεμβρίου13 Σεπτεμβρίου 2009 και κατά τις ώρες 8π.μ.-18μ.μ.,στο τμήμα του δρόμου από τη διασταύρωση προς Άλλη Μεριά έως και τη διασταύρωση προς Μακρινίτσα, μπροστά στο Δημαρχείο Πορταριάς . Η κυκλοφορία των Ι. Χ. αυτοκινήτων και των φορτηγών έως 5,5 τόνων θα γίνεται κατά το διάστημα αυτό μέσω Κουκουράβας-Μακρινίτσας. Ο Δήμος Πορταριάς ζητεί την κατανόηση όλων, δεδομένου ότι το Αποχετευτικό Δίκτυο, καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αποτελεί το μεγαλύτερο έργο όλων των εποχών στον τόπο μας και είναι απόλυτα αναγκαίο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής αλλά και ολόκληρου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου.

Μειωμένη η ζήτηση καυσίμων Λίγοι είναι αυτοί που «φουλάρουν» σύμφωνα με τους βενζινοπώλες Στο 1,05 ευρώ το λίτρο έχει διαμορφωθεί κατά μέσο όρο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια του Νομού Μαγνησίας τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο η τιμή αυτή πάντα θα εξαρτάται από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που επιβάλλεται στα καύσιμα, αλλά και από τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Την παραπάνω επισήμανση έκανε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Μαγνησίας κ. Άγγελος Τσαβές, ο οποίος μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 με αφορμή τους νέους φόρους που επιβλήθηκαν στα καύσιμα, τόνισε ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει μειωμένη ζήτηση καυσίμων από τους καταναλωτές. Ο κ. Τσαβές είπε ότι στα πρατήρια του Νομού Μαγνησίας λόγω της περιόδου των διακοπών και του τουριστικού ρεύματος που υπάρχει στην περιοχή, παρατηρείται κάποια σχετική κίνηση, η οποία αναμένεται να αυξηθεί ενόψει της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου. Ανέφερε ωστόσο, ότι τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους τα γεμίζουν μόνον όσοι πρόκειται να διανύσουν μακρινές αποστάσεις, ενώ η πλειοψηφία των υπολοίπων οδηγών που κινείται στα όρια της πόλης του Βόλου ή του Νομού Μαγνησίας, βάζει συνήθως 10-20 ευρώ βενζίνη, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που ζητούν μόλις 5 ευρώ! Ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Μαγνησίας, εκτίμησε τέλος ότι μέχρι το φθινόπωρο δεν θα έχει διαφοροποιηθεί πάντως η κατάσταση .

5


06_NEW:Layout 1 11/8/2009 9:07 μμ Page 1 Ν

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

τοπικά Με αφορμή την απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού Αντ. Σαμαρά σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου που είχε καταθέσει, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και Εισηγητής Πολιτισμού Κώστας Καρτάλης σημείωσε ότι «Η Πολιτιστική Μεσογειάδα είναι μία μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδος στη Μεσόγειο αλλά και για την ανάδειξη της Θεσσαλίας σε ένα από τα επίκεντρα πολιτισμού στη Μεσόγειο για τα επόμενα χρόνια. Η απάντηση του κ. Σαμαρά δεν στερείται προθέσεων, όμως παραμένει γενική και αόριστη, χωρίς χρονοδιαγράμματα αλλά και πιστώσεις. Πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η τήρηση της δέσμευσης για τη δημιουργία του Κέντρου Μεσογειακού Πολιτισμού στο Βόλο, δομής που θα επιτρέψει μόνιμη πολιτιστική παρουσία στη Μεσόγειο. Το Κέντρο αυτό θα μπορούσε να συνδιοργανώσει την Πολιτιστική Μεσογειάδα σε συνεργασία με τους υπάρχοντες -

Κ. Καρτάλης: Να μη χαθεί η ευκαιρία της Πολιτιστικής Μεσογειάδας πολιτιστικούς φορείς του ΥΠ.ΠΟ., των Δήμων Βόλου και Λάρισας και των άλλων Δήμων στη Θεσσαλία.». Στην απάντηση του ο κ. Σαμαράς αναφέρει: «Στόχος του ΥΠ.ΠΟ. είναι η καθιέρωση δομών που θα επιτρέψουν στη Θεσσαλία να αναπτύξει μόνιμα διαπολιτισμικό διάλογο και μακροχρόνιες συνεργασίες με τους λαούς της Μεσογείου (Μεσογειακό Ινστιτούτο Πολιτισμού, ταξίδι ΑΡΓΟΥΣ, κλπ.). Ηδη με το ν. 3773/2009 που αφορά στη σύσταση οργανωτικής επιτροπής μεσογειακών αγώνων «Βόλος 2013», προβλέπεται η δυνατότητα σύστασης ή συμμετοχής της Οργανωτικής Επιτροπής σε

Δήμων της Θεσσαλίας (καλλιτεχνικός προγραμματισμός, διαθέσιμοι χώροι, κλπ.) 2. Τον προσδιορισμό των προτεραιοτήτων κάθε πόλης της Θεσσαλίας σε θέματα πολιτισμού αλλά και την ανάπτυξη επί μέρους τομέων και υπηρεσιών. Ετσι θα είναι δυνατός ο προγραμματισμός, η χρηματοδότηση καθώς το χρονοδιάγραμμα ενεργειών. Ηδη οι Δήμοι Βόλου, Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας έχουν ενδιαφερθεί και διαβιβάσει τις προτάσεις τους. Είναι σαφές ότι ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός θα είναι αποτέλεσμα καλλιτεχνών και ειδικών επιστημόνων που θα προέρχονται (στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό) από τη Θεσσαλία.»

εταιρεία που θα διοργανώσει την Πολιτιστική Μεσογειάδα. Για το ΥΠ.ΠΟ. άμεση προτεραιότητα είναι η διαμόρφωση επιχειρησιακού σχεδίου με στόχο 1. Την καταγραφή πόρων όλων των

Κινητοποιήσεις αγροτών αν δεν υπάρξουν …εξελίξεις Σειρά επαφών με εκπροσώπους των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου και Αλμυρού, όπως και με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού, για το θέμα του αποκλεισμού των σιτοπαραγωγών της Μαγνησίας από το πρόγραμμα των αποζημιώσεων για την ξηρασία κατά το 2007, είχε χθες ο αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Μεργιαλής. Στο μεταξύ, ανάστατοι εξακολουθούν να παραμένουν οι αγρότες, κυρίως της περιοχής του Αλμυρού, οι οποίοι προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις, εφόσον δεν υπάρξουν γι’ αυτούς θετικές εξελίξεις. Όπως ανέφερε ο αντινομάρ-

… Αναφορικά με τις αποζημιώσεις από τις ζημιές στα σιτάρια χης, με τους εκπροσώπους των παραπάνω παραγωγικών φορέων συζήτησε αυτό το καυτό θέμα για τους αγρότες και τους γνωστοποίησε ότι η απόφαση για τη χρηματοδότηση της υλοποίησης των προγραμμάτων ΠΣΕΑ 2006 – 2007 μέσα στα οποία περιλαμβάνεται και η ξηρασία, υπογράφτηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χατζηγάκη τον Φεβρουάριο του 2009. Σημείωσε δε ότι είναι πλέον απορίας άξιο εφόσον έχει εγκριθεί και έχει υπογραφεί η καταβολή των αποζημιώσεων τι έχει αλλάξει και αυτές δεν καταβάλλονται.

Μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στους σιτοπαραγωγούς του Αλμυρού ο κ. Μεργιαλής είπε ότι οι αγρότες δεν δέχονται τη σχετική απόφαση και το πιθανότερο είναι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

13 Αυγούστου, συγκέντρωση αγροτών συγκαλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, στην οποία αφού γίνει ενημέρωση για το θέμα της ξηρασίας των σιτηρών θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις. Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού κ. Δημ. Νανάς ανέφερε ότι οι αγρότες δεν πείθονται από τις αιτιάσεις του ΕΛΓΑ, καθώς οι σιτοπαραγωγοί πληρούν τα κριτήρια για να λάβουν τις αποζημιώσεις τους, ενώ επιβεβαίωσε ότι το κλίμα είναι θερμό για τους αγρότες.

Επιστολή διαμαρτυρίας Στο μεταξύ επιστολή διαμαρτυρίας αποστέλλεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλμυρού για το θέμα του αποκλεισμού των σιτοπαραγωγών της Μαγνησίας από το πρόγραμμα των αποζημιώσεων στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ αύριο Πέμπτη

Πρωτοβουλίες αντιπυρικής θωράκισης της Ν. Ιωνίας Πρόγραμμα αντικατάστασης των παλαιών κρουνών και εξέταση μονοδρομήσεων φευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο υποδιοικητής της Π.Υ. κ. Νικ. Μιχαλάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας κ. Γ. Κουφογεώργος.

ρέων οχημάτων, ενώ τον ενημέρωσε επίσης σχετικά με τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε πριν την έναρξη της θερινής περιόδου για τον καθαρισμό των ελεύθερων χώρων κυρίως στην περιοχή του Αλιβερίου, προκειμένου να απο-

Συνεργασία για την καλύτερη αντιπυρική προστασία της περιοχής είχε χθες ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παύλος Μαβίδης με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Θανάση Μπέη, τον οποίο επισκέφθηκε στο γραφείο του και τον ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις που προγραμματίζει η δημοτική αρχή προκειμένου να θωρακίσει το Δήμο απέναντι σε φαινόμενα πυρκαγιάς. Οι κ.κ. Μαβίδης και Μπέης συμφώνησαν σ’ ένα πρόγραμμα αντικατάστασης των παλαιών και τοποθέτησης νέων κρουνών, ενώ συζήτησαν και για τον τρόπο διευκόλυνσης της κίνησης των πυροσβεστικών οχημάτων στους στενούς δρόμους της Νέας Ιωνίας. Ειδικότερα, μετά τη φωτιά που πρόσφατα εκδηλώθηκε στην περιοχή των Μελισσατίκων και η οποία ευτυχώς δεν πήρε διαστά-

Εκτός ελέγχου η ανεργία στην Ελλάδα Η αυξητική τάση κατά 22,6% της επίσημης στατιστικής απεικόνισης της ανεργίας αποκαλύπτει με τον πιο σαφή τρόπο την αναποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων. Η μείωση της απασχόλησης κατά 90.576 άτομα και η αύξηση της ανεργίας κατά 86.100 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008 αποδεικνύουν την καθίζηση της οικονομικής δραστηριότη- Γράφει τας και την ο Βασίλης Χαλαστάεπακόλουθη αύξηση ρας, των απολύσεων στην Έφορος στην Ένωση μεταποίηση, τις κατα- Προσωπικού σκευές, στο εμπόριο Εργαζομένων Τσιμέντων Βόλου και στον τουρισμό. Είναι χαρακτηριστική η αύξηση του ποσοστού ανεργίας στην νεολαία και στις ηλικιακές ομάδες από 35-54 ετών, δηλαδή τις πιο παραγωγικές ομάδες του εργατικού δυναμικού με αποτέλεσμα να απαξιώνονται επαγγελματικά και να περιθωριοποιούνται κοινωνικά τα πιο παραγωγικά τμήματα του εργατικού δυναμικού. Επίσης είναι χαρακτηριστική η αύξηση της ανεργίας σε όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας, γεγονός που αποδεικνύει την διάχυση της οικονομικής κρίσης στην πραγματική οικονομία με την επέκταση της πτώσης της οικονομικής δραστηριότητας και την αύξηση της ανεργίας συνολικά στην ελληνική περιφέρεια. Το υψηλότερο ποσοστό στις περιφέρειες έχει το Ν. Αιγαίο με 20,1% , ακολουθούν η Δ. Μακεδονία με 15% , Ιόνιοι νήσοι με 12,1% , η Ήπειρος με 11,9% και η Στ. Ελλάδα με 11,1% .Το χαμηλότερο ποσοστό έχει το Β. Αιγαίο με 7% το οποίο όμως έχει διπλασιαστεί καθώς τα 2008 είχε 3,4%. Η πραγματικές διαστάσεις της ανεργίας υπερβαίνουν την στατιστική αποτύπωση εάν ληφθεί υπόψη η ψευδοαπασχόληση στα stages και την προσωρινή απασχόληση καθώς και η λανθάνουσα ανεργία τότε το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας αυξάνεται σημαντικά. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα απαιτεί και διεκδικεί τη ριζική αναμόρφωση της ακολουθούμενης οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής και διεκδικεί ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που είναι αδιαχώριστα συνδεδεμένο με την κατοχύρωση της πλήρους και διευρυμένης απασχόλησης, ώστε και η απασχόληση ναι διευρυνθεί και η ανεργία να καταπολεμηθεί. Σε κάθε περίπτωση τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν με τις πολιτικές που παράγουν ύφεση ανεργία, φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.

VOUTSINOS TRAVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ GENERAL TOURIST OFFICE

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ • ΝΤΟΥΜΠΑΙ • ΜΠΑΛΙ • ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ • ΙΤΑΛΙΑ • ΠΑΡΙΣΙ Και πολλοί άλλοι προορισμοί

σεις, ο Δήμαρχος έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να δρομολογήσουν άμεσα την ανανέωση των κρουνών που υπάρχουν στο Δήμο, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο κ. Μπέης ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχουν κρουνοί σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους στα κεντρικά σημεία της πόλης, όπως επίσης στα αλσύλια και τις δασικές εκτάσεις, ενώ τόνισε την ανάγκη να τοποθετηθούν υδροστόμια στους στενούς δρόμους της Νέας Ιωνίας, όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων. Για τον ίδιο λόγο πρότεινε στον Δήμαρχο να εξετάσει τη δυνατότητα επιπλέον μονοδρομήσεων στον κεντρικό ιστό της πόλης. Ο κ. Μαβίδης ενημέρωσε τον Διοικητή της Πυροσβεστικής για όλες τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής που αποσκοπούν στην καλύτερη κυκλοφορία των βα-

Εκδρομές οδικές – ακτοπλοϊκές με αναχωρήσεις από Βόλο Κρήτη – Πάρο – Σύρο – Μήλο – Άνδρο – Σαντορίνη – Πόρτο Χέλι – Ζάκυνθο Αεροπορικά και ακτοπλοϊκά πακέτα διακοπών Ρόδο – Κρήτη – Σαντορίνη- Κως

Διήμερο προσκυνηματικό ταξίδι στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου Αναχώρηση 9/8 - επιστροφή 10/8

Εκδίδονται ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια Επίσης γαμήλια ταξίδια Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 159 – 382 21 ΒΟΛΟΣ τηλ. 24210 28312 – fax: 24210 34408 – κιν.: 6936 500725

6


07:07 11/8/2009 10:03 μμ Page 1

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

παρασκήνιο

[Η ΣΦΗΚΑ] Για διακοπές φεύγει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Σωκράτης Αναγνώστου (ετήσια επιμορφωτική εκδρομή) αλλά οσμίζομαι ότι δεν θα τον αφήσουν από το κτίριο της Νομαρχίας να περάσει ξέγνοιαστα. Από χθες ο Ηλίας Ξηρακιάς έριξε την πρώτη κροτίδα για το κτίριο Καπνού και έπεται συνέχεια. Ο συνάδελφός του αντινομάρχης, του έκανε ένα απλό ερώτημα. Γιατί το 2005 και 2006 όταν Νομάρχης ήταν ο Γιάννη Πρίντζος και προετοιμαζόταν διαγωνισμός ανακαίνισης του κτιρίου καπνού με το σύστημα μελέτη-κατασκευή ο κ.Σωκράτης Αναγνώστου τηρούσε «σιγήν ιχθύος»; Η επιθετική επικοινωνιακή πολιτική θα συνεχισθεί με τον Νομάρχη Απόστολο Παπατόλια ο οποίος ήρθε «μαυρισμένος» από τον ήλιο, αλλά δεν σκοπεύει να πάρει το ίδιο χρώμα και στις εκλογές του Οκτωβρίου 2010. Οπότε έχει στην φαρέτρα του πολλά βέλη, τα οποία θα εκτοξεύσει κατά όσων «έβγαλαν γλώσσα» τις ημέρες που έλειπε. Εκείνος που δεν μίλησε καθόλου αυτές τις ημέρες ήταν ο Σάκης Κοκκίνης, ο οποίος έχει ως φαίνεται την τακτική του. Άφησε τους άλλους να έρχονται σε αντιπαράθεση με τον Νομάρχη και αυτός να βγει αλώβητος από τις συγκρούσεις. Από την μεριά του ΠΑΣΟΚ κάτι κινείται για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του Ν.Μαγνησίας, αλλά από τη Ν.Δ. δεν ελπίζουν σε τίποτε, Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η απουσία της Πετρούλας Ντελεδήμου η οποία ενώ θέλει να εκλεγεί στη Βουλή, εν τούτοις η δραστηριότητά της στο Νομό είναι πενιχρή και μάλλον

έχει πιστέψει ότι είναι δύσκολο να χτυπήσει το ισχυρό δίδυμο Καρτάλη-Ζήση. Χωρίς παρουσία στο Νομό κανείς δεν έχει τύχη, όπως κάποια ονόματα εξ Αθηνών, γιατρού και δικηγόρου οι οποίοι είναι εντελώς “ξένοι” προς την περιφέρεια και το μόνον σίγουρο είναι ότι θα «πατώσουν» Μαθαίνω ότι ο Δήμαρχος Βόλου δηλώνει σίγουρος ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος το 2010. Βέβαια αν χάσει, για τον ίδιο σημαίνει ότι περνά στο παρελθόν. Για το ΠΑΣΟΚ όμως σημαίνει ότι χάνει έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας ο οποίος είναι και η πόλη των Μεσογειακών Αγώνων και δεν νομίζω ότι θα αφήσει το θέμα στις διαθέσεις του Αλέκου Βούλγαρη. Εκείνο που ξέρω εγώ είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα του πει να αποχωρήσει πριν χάσει Πάντως είναι φιλότιμες οι προσπάθειες που καταβάλει ο δήμαρχος, θέλοντας να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά πολύ δύσκολα θα αλλάξει και την ιδέα που απέκτησαν οι περισσότεροι για τον ίδιο. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ως δήμαρχο γνωρίσαμε έναν άλλο Βούλγαρη. Ίσως γιατί όλους τους παλαιούς συνεργάτες του τους έχει διώξει από κοντά του και όταν ανοίγουν το στόμα τους είναι αποκαλυπτικοί Κανένας τους δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί αυτό το κόλλημα με τον Γιώργο Κοσμίδη. Ο ίδιος ο δήμαρχος τους έλεγε ότι στάθηκε κοντά του στην περιπέτεια που έζησε ως πατέρας και του χρωστά πολλά. Πότε άραγε θα ξεπληρώσει; Άρχισαν μάλιστα τα παπαγαλάκια να μιλούν και εγώ βέβαια όσα

Σχολιάζει ο Γιώργος Καρεκλίδης

ακούω δεν τα πολυπιστεύω γιατί ο κόσμος είναι και κακός και ζηλιάρης κ.Δήμαρχε Άναψε πάλι φωτιές η υπόθεση Ζήμενς και Χριστοφοράκου. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να επενδύει στο σκάνδαλο διότι ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται, καθώς όλοι ξέρουν ότι τα πήρε. Η Ν.Δ. όμως ως τώρα αρνείται και χθες ο δικηγόρος του Χριστοφοράκου έκανε δήλωση με την οποία αφήνει πολλά υπονοούμενα για πληρωμές, αυτή τη φορά στο ταμείο της Ν.Δ. Για ποιο πράγμα τα δύο κόμματα θέλουν να πείσουν τους Έλληνες πολίτες; Το συμπέρασμα είναι ότι και τα δύο έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και τα πήραμε πλέον είδηση. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να θέσουν όρους διαφάνειας στη χρηματοδότησή τους Πολύ…σωστή η Ένωση Συντακτών, με την ανακοίνωσή της στις άλλες τοπικές εφημερίδες. Σου λέει εντάξει να έχουμε απολύσεις, να δεχθούμε και μειώσεις στους μισθούς, αλλά όχι και να τρώμε και ξύλο, από παράγοντες του ποδοσφαίρου (Τρίκαλα). Το έγγραφο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου να μην γράφει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού οπαδός άλλης ομάδας δεν το σχολιάζουν. Ίσως να περιμένουν και από εκεί μερικές ψιλές για να αφυπνισθούν από το λήθαργο Τον σεβασμό στα όσα λέμε και όσα γράφουμε τον επιβάλλουμε εμείς στους αναγνώστες και ακροατές μας. Αν δεν είμαστε σοβαροί, και πιστέψουν ορισμένοι ότι μπορούν να επιβληθούν με το νταϊλίκι, το χάσαμε το παιχνίδι.

7

Αγωνιστικό ραντεβού στη…ΔΕΘ! Η καθιερωμένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, στην 65η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, θα αποτελέσει ούτως ή άλλως ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός. Η φετινή, ωστόσο παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, για τον κόσμο της εργασίας και για τα κοινωνικά εκείνα στρώματα της χώρας μας που είχαν ακούσει και τα προηγούμενα χρόνια τον κ. Καραμανλή ομιλούντα από του ίδιου αυτού βήματος, συνιστά μια κατάφωρη πρόκληση εναντίον τους! Η δε εκδήλωση καθ’ εαυτή των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης, όχι άδικα προσλαμβάνει χαρακτήρα Πανεργατικής Έκφρασης Διαμαρτυρίας, με την πόλη της Θεσσαλονίκης να καθορίζεται, πια, ως το σημείο αναφοράς της εκφρασμένης λαϊκής και εργατικής δυσφορίας και οργής. Αλλά, γιατί, οι εργαζόμενοι και τα λοιπά αδύναμα κοινωνικά στρώματα δυσφορούν. Είναι, τάχα, όλοι αυτοί αντιπολιτευτικώς διακείμενοι και διαμαρτύρονται. Διαπνέονται από κομματική εμπάθεια κατά της Κυβέρνησης και την εκφράζουν μαζικά, συμπαρασύροντας στα “παιχνίδια” τους… άβουλες λαϊκές μάζες. Θα ήταν αστείο να το πιστέψει κανείς. Το αγωνιστικό ραντεβού δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στη ΔΕΘ και εξηγήσιμο είναι και αναγκαίο, δυστυχώς. Εξηγήσιμο, γιατί από του βήματος ακριβώς αυτού και πέρυσι, αλλά και τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, (όσα δηλαδή ο κ. Πρωθυπουργός, εξόρκιζε τα κακά και αποφάσιζε να τα θεραπεύσει με τις περίφημες νεοφιλελεύθερες “μεταρρυθμίσεις” του), άρχιζε μια τραγωδία χωρίς τέλος γι αυτούς! Μέσα σε λίγα χρόνια, και στο

Αρθρο του Θαν. Παπαδημόπουλου Προέδρου του Ε.Κ.Βόλου όνομα της δήθεν μεταρρυθμίσεως, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, και στο, σύνολό τους, σχεδόν, οι άνθρωποι που, με τον μόχθο και τον ιδρώτα τους, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες έδρασης της οικονομίας μας, είδαν τα πάντα να κατεδαφίζονται! Είναι, όμως και αναγκαίο το αγωνιστικό αυτό ραντεβού στη Θεσσαλονίκη. Για να δηλωθεί απερίφραστα και αποφασιστικά η λαϊκή αγανάκτηση και, για να αφαιρεθεί, πρωτίστως, και το παραμικρό, ψευδές καθόλα, επιχείρημα του κ. Καραμανλή ότι όλα αυτά που απεργάζεται κατά των εργαζομένων, γίνονται για το… καλό τους και με την… έγκρισή τους! Είναι αναγκαίο, για να αποστομωθεί ο Πρωθυπουργός, που δήθεν ομιλεί στο όνομα των πολλών, στην πραγματικότητα όμως, για να τους επιβάλει τα μέτρα των λίγων! Εναι αναγκαίο, για να ξεπεράσει η διαμαρτυρία αυτή τα τοπικά σύνορα και να ενωθεί με τις φωνές διαμαρτυρίας των Κοινωνικών Μετώπων, που ολοένα και πιο αποφασιστικά συγκροτούνται σε όλη την Ευρώπη, κατά του Κλάμπ των Ισχυρών και των Κροίσων. Είναι, τέλος, αναγκαίο, για να διαψευστούν όσοι, ελπίζουν ότι όλα αυτά τα ανομήματα θα αφεθούν ες αεί να τα διαπράττουν ελεύθερα! Στο νέο αυτό αγωνιστικό ραντεβού, το Συνδικαλιστικό Κίνημα αυτονόητα θα βρίσκεται εκεί, ενωμένο και ισχυρό, σε πείσμα όσων θα παλέψουν για να μην είναι ή θα…λακίσουν!


08:Layout 1 11/8/2009 9:10 μμ Page 1

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

τοπικά

Φ. Γκούπας: «Διορθώθηκαν λάθη και παραλείψεις» Για το φράγμα Μαυρομάτι Μετά τη χθεσινή σύσκεψη για εγγειοβελτιωτικά έργα του Νομού Μαγνησίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου αποφασίστηκαν η ένταξη του φράγματος Μαυρομάτι, στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και η χρηματοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Φράγματος, όπως και η δημοπράτηση της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού Νομού Μαγνησίας έως το τέλος Οκτωβρίου και η εκτέλεσή του από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Φώτης Γκούπας, δήλωσε « Η χθεσινή σύσκεψη είχε σημαντικά αποτελέσματα για τα δύο απαραίτητα εγγειοβελτιωτικά έργα του Νομού Μαγνησίας. Μετά τη συνεχή συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και την εποικοδομητική παρέμβαση των δύο παραπάνω πολιτικών της Μαγνησίας, καταφέραμε να διορθώσουμε λάθη και παραλείψεις και να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες, ώστε να ενταχθεί το φράγμα Μαυρομάτι στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Το έργο θα έχει υδρευτικό και αρδευτικό χαρακτήρα, με επιπλέον χρηματοδότηση ενός εκατομμυρίου ευρώ για το αρδευτικό έργο, θα εκπονηθούν οι απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες και θα χρηματοδοτηθεί ο Φορέας Διαχείρισης του φράγματος που θα τις εκπονήσει. Εκτός από το Μαυρομάτι, είναι ιδιαίτερα θετική η εξέλιξη της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά από τις υπηρεσίες της Περιφέρεια Θεσσαλίας και η δημοπράτηση του έργου μέχρι τον Οκτώβρη. Στη χθεσινή σύσκεψη, δεν αποφασίστηκε απλώς το μέλλον δύο σπουδαίων έργων για τους πολίτες και το περιβάλλον. Αποδείχθηκε περίτρανα πως και πολιτική βούληση υπήρξε από την Κυβέρνηση για την κατασκευή τους και διάθεση για κοινή προσπάθεια προκειμένου να ξεπεραστούν οι επιπτώσεις των άστοχων χειρισμών του θέματος από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας. Το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και της προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και αυτό φαίνεται με έργα.»

Επί τάπητος η χρηματοδότηση δύο έργων Του Φράγματος Μαυρομάτι και της παράκαμψης Ζαγοράς Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, με πρωτοβουλία του Νομάρχη Μαγνησίας, κ. Απόστολου Παπατόλια, στο γραφείο του Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Θανάση Νάκου, σχετικά με την εξέλιξη της χρηματοδότησης του έργου του Φράγματος Μαυρομάτι και τη δυνατότητα ένταξης του έργου Παράκαμψης Ζαγοράς (Α’ Φάση) στο ΕΣΠΑ. Για το Φράγμα Μαυρομάτι, ο Νομάρχης επεσήμανε την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης

της διαδικασίας ένταξης του έργου στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», ώστε να μην καθυστερήσει περαιτέρω η εκτέλεση των εργασιών κατασκευής και κυρίως να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο διακοπής των εργασιών εκ μέρους του Αναδόχου. Ιδιαίτερα μάλιστα τόνισε την ανάγκη ένταξης του έργου με επικαιροποιημένο προϋπολογισμό, ώστε να είναι απολύτως εξασφαλισμένη η ολοκλήρωσή του. Όσον αφορά στο έργο «Παρά-

καμψη Ζαγοράς – Α’ Φάση», ο Νομάρχης παρουσίασε αναλυτικά στον Υφυπουργό την ωριμότητα του έργου και τεκμηρίωσε το ύψος του προϋπολογισμού του. Από τη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η απαιτούμενη δαπάνη για την υλοποίηση του έργου είναι ιδιαίτερα υψηλή. Προκειμένου να δρομολογηθεί η ένταξή του, θα πρέπει να διερευνηθούν συγκεκριμένοι τρόποι υλοποίησής του, δεδομένων των πόρων που μπορούν να διατεθούν στην πα-

ρούσα φάση. Στα ανωτέρω συμφώνησε σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΑΜ και η Δήμαρχος Ζαγοράς, κ. Μανίνη, η οποία ήταν παρούσα στη σύσκεψη.

«Δεν πανηγυρίζουμε και δεν εφησυχάζουμε για το Μαυρομάτι» Υποστηρίζει η ΝΑΜ, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα προέκυψε από τις έντονες πολιτικές πιέσεις της «Δεν είναι συμπτωματικό ότι μέσα στο καλοκαίρι, πριν από το 15Αύγουστο, συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με δύο σημαντικά έργα της Μαγνησίας» τονίζει η ΝΑΜ , με αφορμή τα όσα ανακοινώθηκαν χθες μετά από σύσκεψη στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωση της, «ιδιαίτερα για το φράγμα Μαυρομάτι, το οποίο μετά την πρόωρη διακοπή της χρηματοδότησης (τέλος 2008) και στη συνέχεια της απένταξής του (Μάιος 2009) από την Περιφέρεια, κινδυνεύει να εγκαταλειφθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία. Είναι λοιπόν φανερό ότι η σύσκεψη στο Υπουργείο αυτή υπήρξε το αποτέλεσμα των διεκδικήσεων και των έντονων πολιτικών πιέσεων που ασκήθηκαν έγκαιρα από τη Νομαρχία Μα-

VOLOS TOURS ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΤΗΝΟ – ΜΥΚΟΝΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 8-10 &22-24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 19-21 Στις παραπάνω ημερομηνίες το πούλμαν μαζί στο νησί ΔΩΡΕΑΝ Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΥΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ 28/8-2/9 Ξενοδοχείο με ημιδιατροφή Από 280€ το άτομο Με ημερήσιο καράβι Minoan Lines 5,5 ώρες Συμμετοχή και με δελτία κοινωνικού τουρισμού – ΟΓΑ ΑΙΓΙΝΑ 5-6/9 Ξενοδοχείο με πρωινό 80€ το άτομο

ΠΡΕΒΕΖΑ – ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ – ΠΑΡΓΑ – ΠΑΞΟΙ – ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΩΝΤΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 7-12/9

Ξενοδοχείο με ημιδιατροφή ΠΡΟΣΦΟΡΑ από 170€ Συμμετοχή και με δελτία κοινωνικού τουρισμού – ΕΟΤ – ΟΓΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ – ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ – ΝΑΥΠΛΙΟ 26-27/9 Ξενοδοχείο με πρωινό 80€ το άτομο

Πληροφορίες – Προγράμματα Π. Μελά 53 Τηλ. 24210 22033, 24210 22465 Τηλ. – Fax. 24210 30867

γνησίας, προκειμένου να σωθεί το έργο του Φράγματος Μαυρομάτι. Αποδείχθηκε ότι μόνο όταν ενημερώνεται η τοπική κοινωνία, ευαισθητοποιούνται οι πολίτες και κινητοποιούνται οι φορείς της Αυτοδιοίκησης, αποτρέπεται ο κίνδυνος να «βαλτώσουν» ή και να απενταχθούν έργα καθοριστικής σημασίας για το συμφέρον της Μαγνησίας. Η ΝΑΜ κατηγορήθηκε από την Περιφέρεια ότι δήθεν δεν προετοίμασε έγκαιρα τις μελέτες για τον αρδευτικό χαρακτήρα του έργου και δεν εξασφάλισε νέους περιβαλλοντικούς όρους. Αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα που ανέκυψε δεν ήταν ούτε τεχνοκρατικής ούτε διαχειριστικής φύσης. Ήταν ένα πρόβλημα αμιγώς πολιτικό. Το γεγονός ότι κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο μέχρι πρότινος υποστήριζε ότι το έργο έπρεπε να ενταχθεί σε πρό-

Ενόψει νέων και ακόμη δυναμικότερων κινητοποιήσεων βρίσκονται οι σιδηροδρομικοί της Θεσσαλίας λόγω της περικοπής δρομολογίων των τρένων, αλλά και της επερχόμενης κατάργησης σημαντικών σιδηροδρομικών σταθμών, ενώ ζητούν την ενεργοποίηση των φορέων προκειμένου να επιτευχθεί συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, προκειμένου να του εκθέσουν τους προβληματισμούς τους και να επιδιώξουν την εξεύρεση λύσεων. Με αφορμή την κατάργηση

γραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ, αποδεικνύει του λόγου το αληθές». Σύμφωνα με τη ΝΑΜ «διπλήρως η καιώθηκε στάση της Νομαρχίας, η οποία επεσήμανε έγκαιρα τα προβλήματα, εκδήλωσε την έντονη διαμαρτυρία της τόσο για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές όσο και για το ενδεχόμενο εγκατάλειψης του έργου από την κατασκευάστρια εταιρεία, ενώ κατέστησε κοινό κτήμα όλων των πολιτών της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας τη διεκδίκηση για ένταξη του έργου εδώ και τώρα. Με τη χθεσινή πολιτική δέσμευση, που ανέλαβε επισήμως το κυβερνητικό κλιμάκιο, διορθώνονται και οι αστοχίες της Περιφέρειας, η οποία δεν είχε μεριμνήσει εγκαίρως για να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις ένταξης του έργου. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η χθεσινή σύσκεψη δε θα είχε πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Υφυπουργού, κ. Νάκου, αν ο Νομάρχης δεν είχε ήδη

προγραμματίσει τη συνάντηση σήμερα στο γραφείο του Υφυπουργού, παρουσία και των εκπροσώπων του Φορέα, για να καθοριστεί η στάση των φορέων της περιοχής σχετικά με το μέλλον του έργου». Κρίσιμα ακόμη θέματα Όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της ΝΑΜ, που εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τις πολιτικές δεσμεύσεις, «σε καμία περίπτωση δεν πανηγυρίζουμε πρόωρα ούτε εφησυχάζουμε. Υπάρχουν ακόμη κρίσιμα θέματα που αναμένουμε να διευκρινιστούν για να μην κινδυνεύσει η ολοκλήρωση του έργου και να μη χαθεί η φετινή κατασκευαστική περίοδος, όπως: Α) Να γίνει ένταξη του έργου εδώ και τώρα, ώστε να είναι επιλέξιμες όλες οι δαπάνες της κατασκευής του. Β) Να γίνει άμεση εκταμίευση πόρων διότι η κατασκευάστρια εταιρεία κατέθεσε ήδη αίτηση δια-

κοπής εργασιών που είναι το πρώτο βήμα πριν από την εγκατάλειψη του έργου. Γ) Να γίνει η ένταξη του έργου με επικαιροποιημένο προϋπολογισμό αυξημένο κατά 5 εκ. ευρώ, μετά τη συμπλήρωση των μελετών από τον τεχνικό σύμβουλο του έργου. Οι τρεις αυτές προϋποθέσεις πρέπει οπωσδήποτε να ικανοποιηθούν, ώστε να μη συντρέχει κανένας κίνδυνος για την έγκαιρη και ολοκληρωμένη κατασκευή του έργου. Ο στόχος μας σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει ήδη επιτευχθεί. Χρέος μας είναι να επιδείξουμε από δω και πέρα το ίδιο πνεύμα ομοψυχίας, συνεργασίας και θεσμικής αλληλοϋποστήριξης (Νομαρχία, Φορέας Διαχείρισης Φράγματος, τοπικοί Βουλευτές), ώστε οι τοπικοί φορείς να πετύχουν αυτά που αξιώνουν και δικαιούνται από την Περιφέρεια και την Κεντρική Διοίκηση».

Ενόψει νέων κινητοποιήσεων οι Σιδηροδρομικοί Θεσσαλίας Μετά τις αρνητικές εξελίξεις με τα δρομολόγια της στάθμευσης του τρένου του Πηλίου στο Σταθμό της Άνω Γατζέας, τις παραπάνω επισημάνσεις έκανε χθες μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας κ. Γιάννης Πουλαράκης, ο οποίος θεωρώντας πως η απόφαση αυτή δεν στηρίζε-

Ικανοποίηση του Φορέα Διαχείρισης Μαυρομάτι Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη – όπως και τον Υφυπουργό Εσωτερικών Αθανάσιο Νάκο ,τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Γεώργιο Σούρλα και τον Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας Φώτη Γκούπα απέστειλε ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος Μαυρομάτι Πανταζής Παπαστεργίου, όπως και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα. Όπως τονίζεται «με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι

σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, κατόπιν πρωτοβουλίας σας, αποφασίσθηκε η συνέχιση χρηματοδότησης του φράγματος «Μαυρομάτι» και η ένταξή του έργου στο Γ’ ΕΣΠΑ και στο Αναπτυξιακό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Το παραπάνω έργο έχει μεγάλη σημασία για το Νομό Μαγνησίας, και ειδικότερα για τη νοτιοδυτική Μαγνησία, επιλύοντας οριστικά το χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης των Δήμων Σούρπης και Πτελεού».

8

ται σε καμιά λογική, άσκησε κριτική στη διοίκηση του Οργανισμού για τις αποφάσεις και τις επιλογές της. Όπως είπε ο σκοπός και ο ρόλος του τρένου του Πηλίου είναι καθαρά ψυχαγωγικός και δεν νοείται η κατάργηση της στάθμευσής του στο συγκεκριμένο σταθμό. Ακόμη ο κ. Πουλαράκης ανέφερε τα προβλήματα που προκαλούν πλέον στο επιβατικό κοινό οι καταργήσεις των δρομολογίων των τρένων που συνδέουν το Βόλο με τη δυτική Θεσσαλία

και ανέφερε πως αν δεν αλλάξει η κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στον ΟΣΕ μετά το τέλος του καλοκαιριού, θα υπάρξουν δυναμικότερες κινητοποιήσεις από την πλευρά των σιδηροδρομικών. Ζήτησε δε την ενεργοποίηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Θεσσαλίας, ώστε να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών με στόχο την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά στο σιδηρόδρομο.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ Συγχαρητήρια, στο τουριστικό γραφείο «VOLOS TOURS» και προσωπικά στους Αχιλλέα και Εύη Καρβουνιάρη, για τις άψογες εκδρομές που διοργανώνουν. Τελευταία απόλαυσα μια από τις εκδρομές, εγώ και η γυναίκα μου και ήταν τέλεια. Να είναι υγιείς και να έχουν πάντα καλά και επιτυχημένα ταξίδια. Μετά τιμής Γεώργιος Βαλουξής


09:Layout 1 11/8/2009 9:09 μμ Page 1

Tετάρτη 12 Αυγούστου 2009

τοπικά

Aυξημένη η κίνηση στην αγορά

Με… λίστες αναμένονται τα εμβόλια στη Μαγνησία «Να μη χαθεί το μέτρο», επισημαίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Στα φαρμακεία του Νομού Μαγνησίας θα βρίσκονται εντός των αμέσως επόμενων ημερών τα αντιιϊκά φάρμακα, καθώς στο στάδιο των παραγγελιών από τις φαρμακαποθήκες βρίσκονται ήδη οι φαρμακοποιοί της περιοχής. Στο μεταξύ οι φαρμακοποιοί περιμένουν να ενημερωθούν σχετικά και με την εντολή που έχει δοθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων για τον τρόπο διάθεσης των αντιιϊκών, πράγμα που εκτιμάται ότι θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Τα παραπάνω έκανε χθες γνωστά ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του Ράδιο Ένα 102,5 , στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός των συνταγογραφήσεων των αντιιϊκών, αλλά και στο θέμα της περιφρούρησης για τους τρόπους διάθεσής τους. Όπως ειδικότερα ανέφερε, οι συνταγογραφήσεις θα γίνονται ύστερα από ειδική γνωμάτευση του αρμόδιου γιατρού, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα τόσο οι γιατροί όσο και οι φαρμακοποιοί που θα εκτελούν τις συνταγές, θα ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη χορήγηση των συγκεκριμένων σκευασμάτων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Με τον τρόπο αυτό ανέφερε ο κ. Ματσιόλης θα επιτυγχάνεται η περιφρούρηση στον τρόπο διάθεσης των αντιιϊκών, που σκοπό θα έχει να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα σε όποια εξέλιξη και αν προκύψει σε σχέση με τη νέα γρίπη. Πάντως ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, παραδέχτηκε ότι έχει ζητηθεί από τους πολίτες η δημιουργία λίστας προτεραιότητας και για το εμβόλιο της νέας γρίπης, γεγονός που το χαρακτήρισε ως υπερβολή, τόνισε ωστόσο την ανάγκη ο τομέας της υγείας να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, χωρίς όμως να χαθεί το μέτρο.

Ικανοποιημένοι προς το παρόν οι έμποροι από τις εκπτώσεις Παρότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της θερινής περιόδου, όπου ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών κάνει χρήση των καλοκαιρινών του αδειών και βρίσκεται σε διακοπές, αυξημένη εξακολουθεί να είναι η κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου, όπου συνεχίζονται οι εκπτώσεις και το γεγονός αυτό δημιουργεί μεγάλη ικανοποίηση στους επιχειρηματίες. «Σαν μια πρώτη εκτίμηση, θα μπορούσα να πω ότι μάλλον πηγαίνουμε καλά», υποστήριξε χθες μιλώντας στο Ράδιο Ένα

102,5 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Αλέξανδρος Μαγαλιός, που επεσήμανε το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια των φετινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα της πόλης τα επισκέπτονται εκτός από τους Βολιώτες και πολλοί παραθεριστές που βρίσκονται για διακοπές σε διάφορες περιοχές του Νομού Μαγνησίας, οι οποίοι τονώνουν την αγοραστική κίνηση. Ήταν άλλωστε και ένας από τους λόγους για τους οποίους ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος έλαβε την απόφαση η αγορά να

παραμείνει ανοιχτή και τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, σημείωσε ο κ. Μαγαλιός, που εξέφρασε την ελπίδα η κίνηση αυτή να παραμείνει το ίδιο αυξημένη μέχρι το τέλος των εκπτώσεων, στις 31 Αυγούστου. Ο πρόεδρος του ΕΣΒ ανέφερε ακόμη ότι στα εμπορικά καταστήματα υπάρχει επάρκεια ειδών, ότι τα ποσοστά των εκπτώσεων είναι αρκετά υψηλά, ενώ όπως εκτίμησε, όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουμε προς τη λήξη της εκπτωτικής περιόδου, τα ποσοστά αυτά θα ανεβαίνουν.

Σημείωσε τέλος, πως κατά τις επόμενες ημέρες, σε αρκετά καταστήματα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και φθινοπωρινά είδη και το γεγονός αυτό θα λειτουργήσει προς όφελος των καταναλωτών.

Σωρεία παραβάσεων διαπίστωσε η Διεύθυνση Εμπορίου Πλούσιος είναι ο απολογισμός σε διαπιστωθείσες παραβάσεις κατά το μήνα Ιούλιο, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν σε διάφορες επιχειρήσεις, κλιμάκια της Διεύθυνσης Εμπορίου, του Τμήματος Προστασίας Καταναλωτή και της Συντονιστικής Επιτροπής Ελέγχου Τροφίμων Νομού Μαγνησίας. Ειδικότερα μετά από 19 δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα είδη καυσίμων ποτών και τροφίμων, βρέθηκε ένα αποκριάτικο σπρέι η διάθεση του οποίου δεν επιτρέπεται στην αγορά, δύο μπουκάλια τσίπουρο προς διάθεση σε πλαστικές φιάλες που απαγορεύεται και μία σάλτσα λεμονιού στην οποία δεν αναγραφόταν η περιεκτικότητα σε συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού. Ακατάλληλα και υπερτιμήσεις

Εγγύηση & Ποιότητα ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ με αναχωρήσεις από Βόλο με την υπογραφή του γραφείου μας Παράλια Μ.Ασίας – Κωνσταντινούπολη 8 ημ. Οδικώς 18/8 Δαλματικές Ακτές 8 ημ. Οδικώς 23/8 Βουκουρέστι – Καρπάθια – Σινάια 6 ημ. Οδικώς 24/8 Βάρνα 7 ημ. Οδικώς 25/8 Σόφια 3 ημ. Οδικώς 4/9 Κάιρο – Αλεξάνδρεια – Κρουαζιέρα – Νείλου 8 ημ. Αερ. 21/9 Πάργα – Πρέβεζα – Λευκάδα 3 ημ. Οδικώς 28/8 & 8/9 Λουτρά Αριδαίας 3ημ. Οδικώς 4/9 Κέρκυρα 3ημ. Οδικώς 9/9 Αναχωρήσεις από ΒΟΛΟ για Βαρκελώνη, Ισπανία, Παρίσι, Ρώμη, Πράγα, Πράγα-Βερολίνο, Νίκαια, Ελβετία, Πράγα-Βουδαπέστη – Βιέννη Αναχωρήσεις από ΒΟΛΟ για Σαντορίνη, Πάρο, Σύρο, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Μύκονο, Κρήτη, Πελοπόννησο, Πόρτο Χέλι ΤΗΝΟΣ κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη Κρουαζιέρες – Αεροπορικά – Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια

Πληροφορίες – Προγράμματα, Τ. Οικονομάκη 9, Τηλέφωνο : 24210 38838, 33378

Επίσης σε γενόμενους ελέγχους στο κεντρικό και στο

Επιβλήθηκαν πρόστιμα, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται νότιο Πήλιο, διαπιστώθηκε ότι ένα φορτηγό αυτοκίνητο μετέφερε εμφιαλωμένα ποτά, αναψυκτικά και νερά, που ήταν εκτεθειμένα στον ήλιο, σε ένα εστιατόριο δεν τηρούνταν αριθμημένα διπλότυπα μπλοκ, σε ένα οπωροπαντοπωλείο πωλούνταν υπερτιμημένες ψιλές πιπεριές και σε κατάστημα μαζικής εστίασης μεταξύ άλλων υπήρχαν κατεψυγμένες ποσότητες σαρδέλας και γαύρου «νωπών», ενώ στον εξωτερικό του χώρο υπήρχαν ανεπτυγμένα περισσότερα τραπεζοκαθίσματα από τα προβλεπόμενα Για τις παραπάνω παραβάσεις θα ασκηθούν εις βάρος των υπευθύνων ποινικές διώξεις ενώ θα επιβληθούν και διοικητικά πρόστιμα. Επιπλέον, σε άλλο κατάστημα μαζικής εστίασης του κεντρικού Πηλίου έγιναν συστάσεις προκειμένου να συμμορφωθεί με διάφορες παραλείψεις που διαπιστώθηκαν από υπάλληλο της Δι-

εύθυνσης Υγείας. Ακόμη διαπιστώθηκαν 39 παραβάσεις σε διάφορες επιχειρήσεις έξι εκ των οποίων αφορούσαν στη διάθεση διαφόρων προϊόντων -λαχανικά, φρούτα και θαλασσινά- σε τιμές υψηλότερες από τις επιτρεπόμενες, τρεις αφορούσαν σε ταβέρνες και σνακ μπαρ καθώς οι υπεύθυνοι χρέωναν τιμές υψηλότερες από τις αναγραφόμενες

στους τιμοκαταλόγους, 3 σε κρεοπωλεία και 2 σε σούπερ μάρκετ για έλλειψη ενδεικτικών πινακίδων σε διάφορα προϊόντα και 8 σε άλλες επιχειρήσεις για υπέρβαση του χρόνου ελάχιστης διατηρησιμότητας και χρονολογίας ανάλωσης των προϊόντων. Ακόμη σε καταστήματα μαζικής εστίασης διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις καθώς στους τιμοκαταλόγους δεν αναγραφόταν η ένδειξη «κατεψυγμένο» δίπλα από κάποια προσφερόμενα είδη, δύο διότι δεν τηρούσαν αριθμημένα διπλότυπα μπλοκ, μία διότι δεν υπήρχαν δελτία παραπόνων, μία διότι χρέωνε «κουβέρ» ενώ έχει καταργηθεί, μία που αφορούσε στη στέρηση τιμοκαταλόγου διατιμημένων ειδών και τρεις για διάθεση νωπών προϊόντων που είχαν καταψυχθεί. Τέλος διαπιστώθηκαν έξι παραβάσεις που αφορούσαν σε πλανόδιους πωλητές επειδή δεν διέθεταν την προβλεπόμενη άδεια.

Καταγγελίες πολιτών για μια σειρά ζητημάτων στη Διεύθυνση Εμπορίου Σε καταγγελίες που αφορούσαν στη διπλή χρέωση ανανέωσης δανείου από τράπεζα μέσα σε ένα χρόνο, στη χρέωση λάθους λογαριασμού φυσικού αερίου σε καταναλώτρια χωρίς να της έχουν επιστραφεί τα χρήματα, αλλά και σε δηλητηρίαση που υπέστησαν θαμώνες σε κατάστημα μαζικής εστίασης, προέβησαν προς τη Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας κατά τον παρελθόντα Ιούλιο δεκαεπτά καταναλωτές. Ειδικότερα από επαγγελματία που είχε λάβει επαγγελματικό δάνειο από τράπεζα καταγγέλθηκε ότι το Ίδρυμα τον χρέωσε δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο, με έξοδα ανανέωσης δανείου. Επίσης καταναλωτής κατήγγειλε ότι εταιρία τηλεφωνίας του χρέωσε τηλεφωνικά τέλη για σταθερό τηλέφωνο χωρίς

να υπάρχει μαζί της σχετική σύμβαση. Άλλος καταναλωτής κατήγγειλε ότι πλαστικό χρώμα που αγόρασε από κατάστημα είχε μια παράξενη μυρωδιά που προκαλούσε μούδιασμα στη γλώσσα, ενώ καταγγελία υπήρξε και για πρατήριο υγρών καυσίμων που η αντλία του παρουσίαζε πρόβλημα ως προς τη χρέωση. Μία καταγγελία αφορούσε σε πολίτη που χρησιμοποίησε τα στοιχεία καταγγέλλουσας για την έκδοση πιστωτικής από τράπεζα, ενώ άλλη αφορούσε σε στεγνοκαθαριστήριο που λόγω χρήσης ισχυρού απορρυπαντικού προκάλεσε πρόβλημα σε ένδυμα καταναλωτή. Καταγγελία έγινε από καταναλωτή και για κατάστημα εμπορίας συστημάτων πληροφορικής, καθώς του διατέθηκε ελαττωματική συσκευή

9

GPS για την οποία δεν υπήρχε ανταλλακτικό, ενώ όπως προαναφέρθηκε καταγγελία υπήρξε και για χρέωση λογαριασμού φυσικού αερίου άλλου διαμερίσματος πολυκατοικίας σε άλλο, χωρίς ακόμη να έχει επιστραφεί η διαφορά των χρημάτων. Ακόμη μία καταναλώτρια κατήγγειλε ότι κατάστημα ειδών ένδυσης από το οποίο αγόρασε μαγιό που από την πρώτη χρήση του ξέβαψε, δεν της επέστρεψε τα χρήματα, ενώ άλλος καταναλωτής κατήγγειλε εστιάτορα για μη παροχή καλών υπηρεσιών και για απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους του. Καταγγέλθηκε επίσης ότι βιοτεχνία αρτοσκευασμάτων διέθεσε σε σούπερ μάρκετ προϊόντα της με ακαθαρσίες που προμηθεύτηκε καταναλωτής, ενώ επώνυμη καταγ-

γελία έγινε για κατάστημα μαζικής εστίασης καθώς θαμώνες του υπέστησαν σοβαρή δηλητηρίαση για φαγητά που κατανάλωσαν. Επίσης εταιρία εμπορίας πετρελαιοειδών όπως καταγγέλθηκε προμήθευσε αλιευτικό σκάφος με ακατάλληλο πετρέλαιο ναυτιλίας, ενώ άλλος καταναλωτής κατήγγειλε ότι από πετρέλαιο κίνησης προκλήθηκε σοβαρή μηχανική βλάβη στο όχημά του. Τέλος καταναλωτής κατήγγειλε ότι εμφιαλωμένο νερό που προμηθεύτηκε είχε δυσάρεστη οσμή. Για όλα τα παραπάνω, σχετικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εμπορίου, ενώ για πολλές περιπτώσεις αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων που παραγγέλθηκαν και έγγραφες εξηγήσεις των υπευθύνων.

Σ


10:Layout 1 6/8/2009 7:36 μμ Page 1

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. ΒΑΖΟΥΡΑΣ Οργανωμένες εκδρομές όλο το καλοκαίρι με ποιότητα, πρόγραμμα και χαμηλό κόστος.

Κάθε Παρασκευή 2ήμερη και 3ήμερη εκδρομή στην Παναγία της Τήνου Αναλήψεως 114Β Τηλ/Fax: 24210 45659

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4ήμερη 07/08/2009 έως 10/08/2009 ΚΕΡΚΥΡΑ Ημερομηνίες πραγματοποίησης εκδρομής •10/09 έως 17/09 •20/09 έως 27/09 •25/09 έως 02/10 Δεχόμαστε και Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ΖΑΚΥΝΘΟΣ 06/09/2009 έως 10/09/2009 Δεχόμαστε και Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού

5ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

19/08/2009 έως 23/08/2009

10


11:Layout 1 11/8/2009 10:45 μμ Page 1

Tετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Eλλάδα Τα κόμματα για τα μέτρα Σχετικά με τη συνέντευξη του υπουργού Υγείας και τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της γρίπης, το ΚΚΕ αναφέρει ότι η κυβέρνηση «εκχωρεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε ιδιώτες, μεταφέρει αρμοδιότητες του συστήματος Υγείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». «Ο ελληνικός λαός πρέπει να ανησυχήσει. Η πολιτική που αποδέχεται και στηρίζει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, η έλλειψη ενός ενιαίου καθολικού αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας όχι μόνο κοστίζουν στο λαό πανάκριβα αλλά τον αφήνουν και απροστάτευτο» τονίζει το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωση. Ο ΣΥΝ από πλευράς του σημειώνει ότι δεν πρέπει η αντιμετώπιση της γρίπης να αποτελέσει ένα άλλο πεδίο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων, όμως υπογραμμίζει τις «διαχρονικές ευθύνες, τόσο των κυβερνήσεων της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, για τη μη διαμόρφωση ενός πρωτοβάθμιου συστήματος φροντίδας της υγείας που θα μπορούσε να αποτελέσει ασπίδα στην αντιμετώπιση της γρίπης». «Βεβαίως, είχαν άλλες προτεραιότητες όπως την προώθηση των ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας» λέει ο Συνασπισμός.

Κατάσχεση 143 κιλών χασίς στην Κέρκυρα Κρυμμένα επιμελώς μέσα στην «καρότσα» φορτηγού αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στο χερσαίο χώρο του λιμανιού της Κέρκυρας, βρέθηκαν από τους λιμενικούς 143 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάναβης, που ήταν τοποθετημένη σε 128 αεροστεγώς κλεισμένα δέματα. Εξάλλου, σε επιχείρηση στο Χαϊδάρι Αττικής οι λιμενικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, συνέλαβαν δύο Έλληνες ηλικίας 25 και 34 χρόνων, αντίστοιχα, καθώς και τρεις αλλοδαπούς - έναν Βέλγο, έναν Αλβανό, έναν Ρουμάνοπου σύμφωνα με όλα τα στοιχεία φέρονται αναμεμειγμένοι στη μεταφορά των ναρκωτικών.

Αποφάσεις και μέτρα

Το επιχειρησιακό σχέδιο για τη νέα γρίπη ανακοίνωσε ο Δημ. Αβραμόπουλος Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας προκειμένου να τον ενημερώσει για τα μέτρα που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης. Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι στη χώρα μας τα κρούσματα είναι 1.002 εκ των οποίων το 95% έχει ιαθεί πλήρως, ενώ τα σοβαρά περιστατικά είναι πλέον δύο. Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 162.380 κρούσματα και 1.154 θάνατοι. O υπουργός είπε ακόμα ότι το απόθεμα αντι-ιικών φαρμάκων παραμένει σταθερό και ικανό να καλύψει το 20,5% του πληθυσμού. Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, είπε ότι οι ιδιωτικοί και δημόσιοι ανοίγουν κανονικά στις 17 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. Μετά τον 15αύγουστο θα υπάρξουν αποφάσεις και

ανακοινώσεις για τα σχολεία. Για το πρόγραμμα εμβολιασμού επανέλαβε ότι προτεραιότητα θα έχουν οι ευπαθείς ομάδες και όσοι υπηρετούν σε κρίσιμες δομές για τη λειτουργία του κράτους (επαγγελματίες υγείας, σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις, προσωπικό ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα κλπ). Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο η εξέταση για τη νέα γρίπη να γίνεται και από πιστοποιημένα ιδιωτικά εργαστήρια ενώ σε συνεργασία με την ΕΝΑΕ και την ΚΕΔΚΕ ολοκληρώνονται τα επιχειρησιακά σχέδια για τον εμβολιασμό. Στην Αθήνα για παράδειγμα προβλέπονται 27 κέντρα εμβολιασμού και 7 ιατρεία γρίπης. Στο σχεδιασμό του υπουργείου για το επόμενο διά-

στημα είναι οι εξής δράσεις: * κινητοποίηση και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού * έλεγχος εμβολιασμού με χρήση της τεχνολογίας και του λογισμικού ενώ θα καταγραφούν τα στοιχεία των εμβολιαζόμενων * υποστήριξη νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης * μεγάλος αριθμός γιατρών θα υποστηρίξει τον εμβολιασμό και την πρωτοβάθμια φροντίδα όσων νοσούν. Επισήμανε ότι θέμα κλινών σε ΜΕΘ δεν θα τεθεί και αυτά θα αυξηθούν κατά 5060 άμεσα, ενώ σε περίπτωση που χρειαστούν περισσότερα, είναι αυτονόητο ότι θα χρησιμοποιηθούν και κλίνες από ιδιωτικά νοσοκομεία. * διπλασιάζονται οι γραμμές στο κέντρο πληροφόρησης 1135 Για το ακριβή αριθμό των

κέντρων εμβολιασμού είπε ότι θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση προσεχώς, ενώ ενδεικτικά ανέφερε πως στους δύο μεγάλους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης θα είναι 140 με 150. Επίσης αυτά τα κέντρα θα στηθούν κυρίως σε σχολεία και θα λειτουργήσουν είτε Παρασκευή απόγευμα είτε Σαββατοκύριακο. Σχετικά με τον εντοπισμό των αλλοδαπών που παράνομα βρίσκονται στη χώρα, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι θα βοηθήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ για τις αμοιβές των γιατρών είπε ότι θα καλυφθούν μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Παράλληλα ανέφερε ότι εξετάζεται η πιθανότητα να λειτουργήσει μέθοδος αντίστοιχη αυτής των δικαστικών αντιπροσώπων για τους γιατρούς στα κέντρα εμβολιασμού.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

Εξεταστική για τη Siemens θέλει το ΠΑΣΟΚ, μήνυμα από το Μόναχο έλαβε η ΝΔ Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens ετοιμάζεται να ζητήσει εκ νέου το ΠΑΣΟΚ, ύστερα από την απόφαση της εισαγγελέως του Μονάχου να ζητήσει να εκδοθεί ένταλμα επιβολής ποινής σε βάρος του Μ.Χριστοφοράκου για δωροδοκία την περίοδο 2004-2007. Την ίδια ώρα, σε μία δήλωσηβόμβα, η οποία εκλαμβάνεται ως απάντηση στις διαψεύσεις της ΝΔ πως δεν έχει δεχθεί ποτέ χρήματα από τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Ηellas προχώρησε ένας εκ των συνηγόρων του κ. Χριστοφοράκου. «Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens, τότε ας μας στείλει σχετικό αίτημα. Θα το διαβιβάσω αμέσως στον πελάτη μου. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα της απαντήσει επακριβώς» δήλωσε στο Βήμα ο Στέφαν Κουρσάβε. Όσον αφορά στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

σύμφωνα με το Έθνος, οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα της εξεταστικής επιτροπής θα ληφθούν την ερχόμενη Δευτέρα, όταν όλα τα στελέχη θα έχουν επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Σε γραπτή δήλωσή του, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει πως «αφού πρώτα δεν ελήφθη κανένα προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της απόδρασης των υπόπτων στο εξωτερικό, τώρα αποδεικνύεται ότι ουδείς ασχολήθηκε στην Ελλάδα με τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens της περιόδου 2004-2007. Ο συνδυασμός αυτών των δύο φαίνεται να οδηγεί σε δικαστικές εμπλοκές επί γερμανικού εδάφους, που απομακρύνουν τη δυνατότητα διαλεύκανσης της υπόθεσης στην Ελλάδα, για την περίοδο 2004-2007». Στη δήλωσή του, ο κ. Ρόβλιας θέτει τέσσερα ερωτήματα προς την κυβέρνηση. Πρώτον, εάν οι πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις στη Γερμανία σε

σχέση με τον κ. Χριστοφοράκο αποτελούν εμπόδιο για την έκδοσή του στην Ελλάδα και σε ποιο βαθμό. Δεύτερον, εάν αυτές οι δικαστικές εξελίξεις στη Γερμανία μέχρι ποιο σημείο εμποδίζουν τη διεύρυνση από την ελληνική Δικαιοσύνη της περιόδου 2004-2007 σε σχέση με τη Siemens και τον κ. Χριστοφοράκο. Τρίτον, «ποιος ευθύνεται για τη νομική 'τρύπα' της χρονικής περιόδου 2004-2007, εξαιτίας της οποίας προκλήθηκαν οι δικαστικές εμπλοκές στη Γερμανία και ποιος «ωφελείται» απ' αυτή την εξέλιξη» και, τέταρτον, «εάν αναζητήθηκαν ευθύνες για τη δυνατότητα που παρασχέθηκε στους υπόπτους να αποδράσουν από την Ελλάδα». Απαντώντας στον κ. Ρόβλια, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι επιχειρεί να παρέμβει σε εν εξελίξει δικαστική έρευνα, «μη αντιλαμβανόμενο ότι εξαιτίας

τουλάχιστον της συμπεριφοράς ορισμένων στελεχών του είναι αντικείμενο και όχι υποκείμενο της διερεύνησης».

Νέο κρουαζιερόπλοιο στον Πειραιά Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει την Τετάρτη κρουαζιερόπλοιο προερχόμενο από τη Μεσίνα της Ιταλίας, στο οποίο έχουν αναφερθεί έξι πιθανά κρούσματα της νέας γρίπης. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές για τη διαχείριση του περιστατικού. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο «Navigator of seas» σημαίας Μπαχάμες. Το πλοίο αναμένεται να αποπλεύσει τις απογευματινές ώρες της ίδιας μέρας για το Κουσάντασι της Τουρκίας.

Οικογενειακό έγκλημα με δράστη έναν 58χρονο στα Τρίκαλα Την 41χρονη σύζυγό του τραυμάτισε θανάσιμα το πρωί της Τρίτης ένας 58χρονος κάτοικος Τρικάλων, για λόγους ζηλοτυπίας. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων, ο 58χρονος κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο και στη μετωπιαία χώρα της γυναίκας χρησιμοποιώντας σκαπτικό εργαλείο (τσαπί) με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της. Ο δράστης παραδόθηκε στο τμήμα ασφαλείας Τρικάλων και με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ!!! SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για 5 ημέρες σε ξενοδοχείο 4* sup με ημιδιατροφή μόνο 405 ευρώ!!! Αναχώρηση από ΒΟΛΟ.Θέσεις περιορισμένες. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ 9 ημέρες 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΡΟΔΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ για τις αναχωρήσεις 29/8 & 5/9 νέες ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ τιμές για το CAPSIS ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ 5* DE LUX για 8 ημέρες 449 ευρώ με ημιδιατροφή ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΓΑ ΜΟΣΧΑ-ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 12 ημέρες 21/8 & 4/9 σε τιμή έκπληξη!!! ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΙΧ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ 5 ημέρες + 1 ΔΩΡΟ σε 4* superior με όλα τα γεύματα μόνο 549 ευρώ ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΙΚΕΣ ΤΗΝΟΣ 3 ημέρες κάθε Παρασκευή βράδυ, Δευτέρα και Τετάρτη Πολλές επιλογές για τα ελληνικά νησιά με αναχ. Από ΒΟΛΟ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ο.Γ.Α. ΕΟΤ 8ήμερα και 10ήμερα ταξίδια σε όλη την Ελλάδα ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 5 ημέρες 12/8 ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 11 ημέρες 24/8-3/9 ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ Επωφεληθείτε από τις προσφορές στους εξωτερικούς προορισμούς ΜΑΛΔΙΒΕΣ – ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ-ΜΠΑΛΙ-ΚΟ ΣΑΜΟΥΙ-ΠΟΥΚΕΤ ΜΕ ΤΟ Ι.Χ. ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ πολλές προσφορές σε ξενοδοχεία 5* - 4* 3* με ημιδιατροφή ΚΕΡΚΥΡΑ στα πολυτελή ξενοδοχεία LOUIS ειδικές τιμές για οικογένειες.

11


12 Snew:Layout 1 31/7/2009 4:48 μμ Page 1

Σ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ Κέρδος έως

540 ευρώ!!!

ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ – ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΤΗΡΙΑ AIRSYSTEM MEMORY VISCOELASTIC TM

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΡΜΟΥ 98

ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑSΑ

Βικιώτης - Δάμτσας Metropolis 150 / 200

ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ

Χωρίς να δημιουργεί σημεία πίεσης στο σώμα που συμβαίνει με τα συμβατικά στρώματα με ελατήρια, με αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, εξασφαλίζοντας 80% μείωση στα στριφογυρίσματα κατά τη διάρκεια του ύπνου

STOP!!! ΣΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΑΚΑΡΕΑ ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΜΥΟΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΥΠΝΟΣ 15 χρόνια εγγύηση!

www.volosbike.com Δημητριάδος 38 ΒΟΛΟΣ τηλ.: 24210. 25231

12

ΝΙΚ. ΓΡΑΦΑΝΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Γαζή 90 & Κοραή Γωνία τηλ.: 24210 27255


13 newa:10.qxd 6/8/2009 7:44 μμ Page 1

ΛΙΓΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ………………………. 2 ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ & ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ: 12ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, 11/08/2009 11ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΑΠΟ ΧΙΟ), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, 24/08/2009 Διοργανώστε το ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΑΞΙΔΙ σας με την πείρα του Four Ways Travel!!!! Προσφορές για ταξίδια στις Μαλδίβες, Πουκέτ, Μπαλί, Ντουμπάι, αλλά και Καραϊβική! Ελάτε να συζητήσουμε το μοναδικό ταξίδι της νέας σας ΖΩΗΣ!!! Κάθε Παρασκευή αναχωρήσεις για Τήνο ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Πληροφορίες & κρατήσεις: FOUR WAYS TRAVEL, 28ης Οκτωβρίου 187 & Γαμβέτα, 38 221, Βόλος Τηλ: 24210 21607 & 24210 34213 Φαξ.: 24210 34243 www.fourways.gr


14:Layout 1 11/8/2009 10:44 μμ Page 1

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Ελλάδα - κόσμος

Οι «Περσείδες» θα φωτίσουν τον ουρανό

Περιοδεία στη Σάμο

Βολές Τσίπρα κατά της κυβέρνησης για «πάρτι παροχολογίας» «Η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα κάνει πάρτι παροχολογίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια περιοδείας του στη Σάμο, όπου συναντήθηκε την Τρίτη με τουριστικούς φορείς συζητώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. «Παρότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και μάλιστα σε ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της χώρας, η οικονομική κρίση δεν κάνει διακοπές» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τους φορείς στο Επιμελητήριο της Σάμου. Αντίθετα, η κρίση δείχνει τα δόντια της στους επιχειρηματίες στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στις τουριστικές επιχειρήσεις, στους δεκάδες χιλιάδες εποχιακούς εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι μετά το τέλος της σεζόν, ανέ-

Διάσωση δύο Τούρκων ναυαγών ανοιχτά της Κω Τυχεροί στάθηκαν δύο Τούρκοι υπήκοοι, που το απόγευμα της Δευτέρας ναυάγησαν στην οριογραμμή νότια της Κω και στην συνέχεια επιβιβάστηκαν στην μικρή πνευστή σωσίβια λέμβο του ιστιοφόρου τους που είχε βυθιστεί λόγω της έντονης εισροής υδάτων. Τους δύο Τούρκους έσωσε το ελληνικό επιβατηγόοχηματωγό πλοίο «Blue Star 2» που είχε προορισμό τον Πειραιά. Μόλις ο καπετάνιος εντόπισε στη θάλασσα νότια της Κω τη μικρή βάρκα με τους δύο Τούρκους ηλικίας 39 και 19 χρονών, άλλαξε τη ρότα του και περισυνέλεξε σώους κα αβλαβείς τους δύο ναυαγούς. Στη συνέχεια, το «Blue Star 2» κατέπλευσε στην Κω. Εκεί οι δύο ναυαγοί για καθαρά προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο του ακρητικού νησιού, ενώ τώρα φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο του νησιού, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναπατρισμού τους στη γειτονική χώρα.

Κλοπή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Στόχος διαρρηκτών έγινε το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου άγνωστοι, αφού έσπασαν την τζαμαρία της σχολής Χημικών Μηχανικών, μπήκαν μέσα στο Πολυτεχνείο και προκάλεσαν φθορές σε δύο γραφεία καθηγητών, ενώ φεύγοντας αφαίρεσαν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σκληρούς δίσκους.

Έκλεψαν το παγκάρι της εκκλησίας Το παγκάρι και τα τάματα των πιστών έκλεψαν δύο νεαροί, αλβανικής υπηκοότητας, από τον Ιερό ναό Αγίου Νικάνορα στη Χλόη Καστοριάς. Οι δύο νεαροί, 17 και 19 χρόνων, αφού διέρρηξαν την πόρτα της εκκλησίας άρπαξαν περισσότερα από 2.000 ευρώ, καθώς επίσης και τάματα πιστών. Για κακή τους τύχη, όμως, εντοπίστηκαν από περίπολο συνοριοφυλάκων, που έκανε έρευνες στην περιοχή, και κατόπιν ελέγχου βρέθηκαν στην κατοχή τους τα κλοπιμαία. Όπως προέκυψε, οι δύο διαρρήκτες είχαν εισέλθει παράνομα στην χώρα, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. Τελικά και οι δύο συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Στην όψη της φαντασμαγορικής πανδαισίας της βροχής των αστεριών πολλοί αναρωτιούνται: «Είναι τ' αστράκια που είδε η Δανάη, η μητέρα του Περσέα, όταν βρέθηκε στην αγκαλιά του Δία»; Ή ακόμα: «Είναι τα δάκρυα του Αγίου Λαυρεντίου που μαρτύρησε γύρω στα μέσα Αυγούστου»; Είτε υπάρχει σύνδεση με κάποιο μύθο, είτε όχι το μόνο σίγουρο είναι, ότι και φέτος ο ουρανός θα βρέξει… «Περσείδες», καθώς πιστές στο ραντεβού τους θα φωτίσουν τον ουρανό δημιουργώντας ένα φυσικό υπερθέαμα. Όσοι βρεθούν μακριά από τα φώτα της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν τον νυχτερινό ουρανό, ο οποίος θα φωτίζεται με την βροχή των «Περσείδων». Τα δεκάδες φωτεινά πεφταστέρια που θα στολίσουν τις νύχτες του Αυγούστου από τις 11 έως τις 13 του μηνός θα μπορούν

φερε. «Η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα κάνει πάρτι παροχολογίας» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική πολιτική και εάν αυτή δεν υπάρξει «είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα βουλιάξουμε όλοι στην οικονομική κρίση». «Η κυβέρνηση αντί να πάρει πρωτοβουλίες τόνωσης της ενεργούς ζήτησης, αντί να κάνει δημόσιες επενδύσεις, αντί να στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αντί να εκπονήσει προγράμματα για την απασχόληση στην πραγματικότητα ασχολείται μονάχα με το να δώσει 28 δις στους τραπεζίτες και να δώσει κίνητρα στους μεγάλους επιχειρηματίες προκειμένου να αλλάξουν τις μόνιμες θέσεις εργασίας με ελαστικές θέσεις απασχόλησης» τόνισε.

«Χαλβάς»… Τουρκίας το χασίς

Ληστεία σε τράπεζα στην Βάρη

Ποσότητα 2,5 κιλών χασίς σε μορφή και συσκευασία χαλβά, επικαλυμμένου, μάλιστα, με καρύδι, ώστε να είναι δύσκολος ο εντοπισμός του, επιχείρησε να πωλήσει ένας αλλοδαπός σε αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, που προσποιείτο τον ενδιαφερόμενο αγοραστή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών για την δραστηριότητα του διακινητή, στήθηκε επιχείρηση για την σύλληψή του. Έτσι, το βράδυ της Δευτέρας ο αλλοδαπός και ο «αγοραστής» έδωσαν ραντεβού στην παραλία του Ασπρόπυργου Αττικής για την αγοραπωλησία. Τη στιγμή της συναλλαγής, αστυνομικοί που είχαν στήσει ενέδρα έκαναν έφοδο και συνέλαβαν τον αλλοδαπό. Στην συνέχεια ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρέθηκαν αλλά δύο κιλά χασίς, επίσης σε μορφή χαλβά. Σύμφωνα με τον διοικητή Ασφαλείας Πατρών, Αθανάσιο Νταβλούρο, η ποσότητα του χασίς είχε εισαχθεί από την Τουρκία, ενώ ο συλληφθείς αποτελεί μέλος σπείρας που διακινεί ναρκωτικές ουσίες. Μάλιστα, ο κ. Νταβλούρος διατύπωσε την εκτίμηση ότι έχουν εισαχθεί στη χώρα και άλλες ποσότητες χασίς σε μορφή χαλβά.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, δύο άτομα εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας στην Βάρη και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους. Οι δράστες αφαίρεσαν από τα ταμεία άγνωστο προς το παρόν χρηματικό ποσό και διέφυγαν από την τράπεζα. Η αστυνομία τους αναζητεί.

Θρήνος για το θάνατο δύο 19χρονων στον Πολύγυρο Στο πένθος βυθίστηκε η κοινωνία του Πολύγυρου Χαλκιδικής, όπου οι κάτοικοι θρηνούν το χαμό δύο 19χρονων -ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού- μέσα σε μόλις λίγες ώρες, από το τραγικό παιχνίδι που έμελλε να τους παίξει η μοίρα. Όλα ξεκίνησαν μετά από το τροχαίο ατύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο. Ο νεαρός -που υπηρετούσε τη θητεία τουοδηγούσε τα ξημερώματα της Κυριακής το δίκυκλό του, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε μέσα σε λακκούβα που υπήρχε εξαιτίας έργων που εκτελούνται στην περιοχή του Πολυγύρου και τραυματίστηκε. Ένα 24ωρο περίπου μετά το περιστατικό, ο νεαρός υπέκυψε στα τραύματά του, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου είχε μεταφερθεί. Ο θάνατος και η μοίρα δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα, καθώς, χθες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της κηδείας του άτυχου αγοριού, στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, μία 19χρονη φίλη του νεαρού δεν άντεξε τη συγκίνηση, έχασε τις αισθήσεις της και σωριάστηκε στο έδαφος. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους γιατρούς του νοσοκομείου Πολυγύρου, η κοπέλα δεν κατάφερε να επανέλθει και εξέπνευσε λίγο μετά τη διακομιδή της. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Βασιλειάδη, αιτία θανάτου της 19χρονης είναι η «πνευμονική πύκνωση». Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, περισσότερο φως αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Άρπαξαν τα κοσμήματα κι έγιναν… καπνός «Επαγγελματική» ληστεία έγινε λίγο μετά τις 10 το πρωί σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στο κατάστημα, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν οι δύο ιδιοκτήτες του, και με την απειλή όπλου τους ακινητοποίησαν και άρπαξαν διάφορα κοσμήματα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσικλέτες που οδηγούσαν δύο συνεργοί τους και εξαφανίστηκαν. Άγνωστη παραμένει η αξία των κλοπιμαίων.

Τραυματισμός 10χρονου Γάλλου στη Μήλο Με ελικόπτερο μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αθήνας, 10χρονος Γάλλος, ο οποίος σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τραυματίσθηκε σοβαρά, όταν στο τουριστικό σκάφος «Πάνορμος», νηολόγιου Λαυρίου 202, στο οποίο επέβαινε μαζί με τους γονείς του και άλλους 20 συμπατριώτες του, έπεσε κομμάτι βράχου, που είχε ξεκολλήσει από απόκρυμνη ακτή της Μήλου. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του «Πάνορμος», η θαλάσσια περιήγηση πραγματοποιείτο στη θαλάσσια περιοχή Συκιά της Μήλου και η προσέγγιση στην απόκρυμνη ακτή έγινε στα πλαίσια της περιήγησης.

Αρχαιοκάπηλοι συνελήφθησαν στο Ναύπλιο Αρχαία αντικείμενα σημαντικής αρχαιολογικής αξίας είχαν στην κατοχή τους δύο Βούλγαροι, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην περιοχή της Αγίας Ελεούσας, στο Ναύπλιο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Ηλίας Κοκκορός, αστυνομικός διευθυντής Αργολίδας, οι συλληφθέντες κατείχαν 30 νομίσματα και κοσμήματα, ρωμαϊκής και βυζαντινής περιόδου. Οι δράστες θα οδηγηθούν αργότερα σήμερα στον εισαγγελέα Ναυπλίου με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

14

να απολαύσουν οι αθεράπευτα ρομαντικοί και όχι μόνο. Πρόκειται για μια «βροχή» αστεριών που είναι γνωστή ως «Περσείδες». Αποτελείται από υπολείμματα του κομήτη SwiftTuttle που κάνει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον ήλιο κάθε 130 χρόνια. Οι διάττοντες αστέρες που παρατηρούμε είναι τα σωματίδια σκόνης και βράχων που άφησε πίσω του ο κομήτης αυτός κατά την πορεία του μέσα από το ηλιακό μας σύστημα. Το όνομά τους οφείλεται στο βόρειο αστερισμό του Περσέα, όπου βρίσκεται και το σημείο εκκίνησης τους. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια. Η βροχή αστεριών με το όνομα «Περσείδες» θεωρείται η καλύτερα παρατηρούμενη βροχή, εξαιτίας της μεγάλης έντασής της, καθώς έως και 80 μετεωρίτες την ώρα γίνονται εμφανείς.

Σκότωσε τον πατέρα του για τη δόση του Κρυμμένος μέσα σε σπίτι της Νέας Περάμου βρέθηκε ο 32χρονος που μετά από διαπληκτισμό μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα του, στην περιοχή Ακρογιάλι της Νέας Περάμου. Ο δράστης αναζητείτο από τις Αρχές από το πρωί της περασμένης Τετάρτης, όταν και συνέβη το περιστατικό. Ο γιος επιτέθηκε στον 67χρονο πατέρα του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο λαιμό και την πλάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και στο παρελθόν είχε διαπληκτιστεί άλλες δύο φορές με τον πατέρα του, γιατί του ζητούσε χρήματα για να αγοράσει τη δόση του. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και ενός ακόμη ατόμου, που πιστεύεται ότι ήταν παρών στο φονικό και βοήθησε τον δράστη.

Μεροκάματο του τρόμου για υπάλληλο βενζινάδικου Ένοπλη ληστεία με πυροβολισμό στις 4:30 τα ξημερώματα, σε πρατήριο της Avin, επί της λεωφόρου Κύπρου 175 στην Αργυρούπολη. Οι δύο δράστες επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τον 49χρονο υπάλληλο, εκείνος όμως αντιστάθηκε και κρατώντας μια μπετόβεργα προσπάθησε να τους απωθήσει. Αφού πυροβόλησαν μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό, οι ληστές διέφυγαν χωρίς να έχουν εκπληρώσει τα σχέδιά τους, καθώς δεν κατάφεραν να αρπάξουν τα χρήματα που κρατούσε ο Πακιστανός υπάλληλος. Στο σημείο βρέθηκε ένας κάλυκας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.

Απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Κιλκίς Με αυτοσχέδιο βρόχο από συρματόσχοινο προσπάθησε αλλοδαπός -ηλικίας 43 ετών- να σκοτώσει 51χρονο Έλληνα, θέλοντας μ' αυτόν τον τρόπο να λύσει τις προσωπικές διαφορές που είχε με το θύμα. Ο τελευταίος νοσηλεύεται με τραύματα στο λαιμό σε νοσοκομείο, ενώ ο δράστης -υπήκοος Αλβανίας- συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Κιλκίς -μεταξύ άλλων- με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ στο 8ο χλμ του επαρχιακού δρόμου Πολύκαστρου - Θεσσαλονίκης, όταν ο δράστης, επιβαίνοντας σε Ι.Χ. αυτοκίνητο ακινητοποίησε το όχημα που οδηγούσε το θύμα του. Όταν το θύμα ανέκτησε τις αισθήσεις του, κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και μετά από λίγη ώρα αστυνομικοί του Α.Τ. Πολυκάστρου εντόπισαν τον αλλοδαπό και τον συνέλαβαν.

Ικανοποίηση Λευκωσίας από την ελληνική στάση για τους αγνοουμένους Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι είναι ευπρόσδεκτη η προσπάθεια που θα καταβάλει η Βουλή των Ελλήνων να απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και σε Κοινοβούλια της Διεθνούς Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, για το ανθρωπιστικό ζήτημα των αγνοουμένων. Ο κ. Στεφάνου είπε ότι οι εκταφές λειψάνων και οι ταυτοποιήσεις είναι ένα σημαντικό βήμα, αλλά δεν αποτελούν λύση του προβλήματος των αγνοουμένων. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, έχει πει πολλές φορές και θα το λέει συνεχώς ότι, πέρα από τη διακρίβωση της τύχης ενός εκάστου των αγνοουμένων, χρειάζεται να διαλευκανθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έχουν χαθεί. Αναφερόμενος στην υπόθεση των πέντε στρατιωτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τεκμηριώνεται ένα έγκλημα πολέμου, το οποίο, πρόσθεσε, θα αξιοποιηθεί κατάλληλα από την Κυπριακή Δημοκρατία.


15:Layout 1 11/8/2009 10:59 μμ Page 1

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ελλάδα Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είχαν λόγους, οι οποίοι αποδεικνύονται σήμερα, όταν κώφευσαν στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης της SIEMENS, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη, αναφερόμενη στις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση. «Το ΠΑΣΟΚ», τόνισε η κα Καρακλιούμη, «είχε ζητήσει να έρθουν όλα στο φως, για όλους, χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους και πρόσθεσε ότι όποιος απευθύνει σχετικά ερωτήματα σήμερα στο ΠΑΣΟΚ παραβιάζει ανοιχτές θύρες». Τόνισε, επίσης, ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση είχε επισημάνει ότι θα έπρεπε να διερευνηθεί πώς αφέθηκαν να φύγουν στο εξωτερικό σημαίνοντες παράγοντες της υπόθεσης, ενώ έκανε λόγο και για

ΠΑΣΟΚ: «Η μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες» σκοπιμότητα ή απραξία ορισμένων δικαστικών λειτουργών, με την ανοχή της κυβέρνησης και του υπουργείου Δικαιοσύνης». Αναφερόμενη ειδικότερα στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Νίκου Δένδια η κ.Καρακλιούμη τόνισε ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης αντί να πράττει αυτό που ορίζει ο ρόλος του, καλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει τεμαχίζει την υπόθεση». Απαντώντας εξ άλλου σε ερωτήσεις για αν οι εξελίξεις στην υπόθεση της SIEMENS μπορεί να οδηγήσουν σε μια αιφνιδιαστική κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης, η κα Καρακλιούμη δήλωσε ότι «η ελληνική κοινωνία πλέον δεν αιφνιδιάζεται από τίποτα και ότι η σημε-

Από τα μέσα του επόμενου μήνα αναμένεται, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της απόσυρσης, με τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση να υπογράφεται στα τέλη Αυγούστου. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο MEGA ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Μπαλτας, το πρώτο που πρέπει να κάνει ο ενδιαφερόμενος πολίτης είναι ν’ απευθυνθεί σε ένα από τα 81 σημεία σε όλη την Ελλάδα που συνεργάζονται με την Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων. Εκεί ο ιδιοκτήτης του ΙΧ θα παραδώσει το αυτοκίνητό του, μαζί με τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας, προκειμένου μέσα σε ένα διάστημα 10 -15 ημερών να παραλάβει τη βε-

με αφορμή δημοσιεύματα για την ασφυξία των νοικοκυριών, η κα Καρακλιούμη τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ, ύστερα από διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο νόμου για τους δανειολήπτες και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κάτι το οποίο η ΝΔ αγνόησε». Κι έθεσε το ερώτημα «ποιο είναι το σχέδιο και η πρόταση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού προβλήματος». Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα για χρησιμοποίηση πληροφορικών συστημάτων για την είσπραξη φορολογικών εσόδων, χαρακτηρίζοντας τη σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης επικοινωνιακού τύπου κι έθεσε τέσσερα

ερωτήματα: «Πρώτο αν έγινε σχετική προετοιμασία για την εφαρμογή τέτοιων συστημάτων, δεύτερο αν υπήρξε μελέτη, τρίτο ποιές επιχειρήσεις αφορά και τέταρτο ποιά οικονομικά στοιχεία θα αφορά». Ο ιός της γρίπης Αναφερόμενη εξ άλλου στις σημερινές δηλώσεις του υπουργείου Υγείας Δ.Αβραμόπουλου για την υπόθεση της νέας γρίπης, τόνισε ότι «το υπουργείο λειτουργεί με διαφορά φάσης μιας εβδομάδας από το ΚΕΕΛΠΝΟ, κι έθεσε τρία ερωτήματα: Πρώτο ποιος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων που αναφέρονται από τα κέντρα επιτήρησης, δεύτερο με βάση ποιες διατάξεις θα γίνεται ο έλεγχος στα φάρμακα και θα επιβάλλονται τα

Από τα μέσα Σεπτέμβρη η απόσυρση βαίωση καταστροφής του οχήματος. ιεύθυνση Συγκοινωνιών της εκάστοτε νομαρχίας, απ’ όπου θα λαμβάνει την πιστοποίηση διαγραφής, την οποία και θα καταθέτει στην εφορία και θα εισπράττει τα χρήματα που του αναλογούν. Για οχήματα έως 900 κυβικά το πόσο που θα πάρει ο ιδιοκτήτης είναι 500 ευρώ. Έως τα 1400 κυβικά θα πάρει 1.000 ευρώ, έως 2000 κυβικά 1.500 ευρώ, έως τα 2400 κυβικά το πόσο ανέρχεται στα 1800 ευρώ και από 2400 κυβικά και πάνω το κίνητρο είναι 2.200 ευρώ. Αν ο ιδιοκτήτης θέλει μαζί με την

Ρουσφετολογικές προσλήψεις αγροφυλάκων καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ Για εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Έξαρχος, με αφορμή την ανακοίνωση νέων προσλήψεων αγροφυλάκων. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε πανικό και ότι δεν έχει συναίσθηση των προβλημάτων των πολιτών και των προτεραιοτήτων της ελληνικής κοινωνίας. “Αντί για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας και στα Νο-

ρινή κυβέρνηση μπορεί να αιφνιδιάσει μόνο προς το χειρότερο». Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να καταθέσει νέα πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής απάντησε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη καταθέσει τρεις προτάσεις για εξεταστική επιτροπή, εισπράττοντας ένα μεγάλο όχι από την κυβέρνηση». Γι’ αυτό, πρόσθεσε, «η μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες για να αλλάξει η κυβέρνηση». Τόνισε επίσης, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ότι «οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της SIEMENS εκθέτουν περισσότερο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση όσο σιωπούν». Η οικονομία Αναφερόμενη σε θέματα οικονομίας και ειδικότερα

σοκομεία όλης της χώρας που έχουν μεγάλες ανάγκες, αντί για προσλήψεις γεωπόνων και κτηνιάτρων για την υποστήριξη των γεωργών και των κτηνοτρόφων που ζουν στην εγκατάλειψη, η κυβέρνηση προσλαμβάνει αγροφύλακες”, επισήμανε ο Βασίλης Έξαρχος. Τέλος, υποστήριξε πως “με τέτοιες επιλογές είναι βέβαιο ότι, η κυβέρνηση προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και την οργή των άνεργων νέων και πως η ώρα της κρίσης των πολιτών για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης δεν θα αργήσει και θα είναι οδυνηρή για τη Νέα Δημοκρατία”.

απόσυρση να συνδυάσει και αγορά καινούριου αυτοκίνητου θα επιχορηγηθεί με επιπλέον 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με μελέτη του υπουργείου

Μισός τόνος κοκαΐνης στον Πειραιά

Περιβάλλοντος, εάν αποσυρθούν τα παλαιά οχήματα, στα τέλη του 2012 η μείωση των ρύπων θα έχει φτάσει στο 30-35% και το 2015 στο 60%.

Η κρίση «γεμίζει» τους παιδικούς σταθμούς

Μισό τόνο κοκαΐνης κατέσχεσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας σε κοντέινερ -που υποτίθεται ότι περιείχε αλουμίνιο- στο Ικόνιο του Πειραιά με προέλευση την Κολομβία και διακινητές τουλάχιστον τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ένας Βούλγαρος και τρεις Έλληνες (εκ των οποίων οι δύο γυναίκες). Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης που έχουν κατασχέσει ποτέ οι ελληνικές αρχές στην ξηρά. Για την υπόθεση συνεργάστηκαν αστυνομικές και λιμενικές αρχές, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) και η αμερικανική DEA (Drug Enforcement Administration). Η υπόθεση παρακολουθούνταν στενά επί εβδομάδες και μεγάλο ρόλο φαίνεται να έπαιξαν και αυτή τη φορά οι παρακολουθήσεις και υποκλοπές επικοινωνιών. Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένεται να γίνουν γνωστές αύριο.

Επιπλα κουζίνας και μπάνιου Ντουλάπες συρόμενες και ανοιγόμενες

Αυξητική είναι η τάση που παρουσιάζει φέτος ο αριθμός των αιτήσεων για φιλοξενία παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων. Συνολικά έχουν υποβληθεί 8.479 αιτήσεις έναντι 7.568 πέρυσι, ενώ το ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων προσεγγίζει το 75%. Να σημειωθεί ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία εκτιμάται ως ένας από τους βασικούς παράγοντες αύξησης των αιτήσεων για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, καθώς το κόστος είναι μικρότερο από αντίστοιχους ιδιωτικούς, αλλά και οι ανάγκες του οικογενειακού προϋπολογισμού οδηγούν πολλά νέα ζευγάρια στην εξεύρεση δεύτερης και τρίτης -έστω μερικής απασχόλησης- εργασίας.

πρόστιμα και τρίτο ποιος θα καταβάλει το κόστος για τα φάρμακα, δηλαδή αν θα τα καταβάλει το υπουργείο Υγείας ή οι ασθενείς». Η κα Καρακλιούμη αναφέρθηκε επίσης σε ανακοίνωση της παγκόσμιας ένωσης δημοσκόπων στην οποία εκφράζεται η απορία για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση άλλαξε το νόμο και απαγορεύει τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν τις εκλογές. Οπως είπε κ.Καρακλιούμη στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για παρεμπόδιση της έρευνας και της επιστημονικής πληροφόρησης. Επίσης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό μέσω δημοσίου διαλόγου.

Τελευταία βουτιά για 30χρονη στην Κρήτη Χθες το μεσημέρι και ενώ κολυμπούσε στην παραλία των Σισών, στην περιοχή του Γεροποτάμου, τα κύματα την παρέσυραν και την έριξαν στα βράχια, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Λιμενικοί και άνδρες της ΕΜΑΚ Ηρακλείου κατάφεραν να ανασύρουν το πτώμα της άτυχης κοπέλας μετά από επιχείρηση που διήρκεσε δύο ώρες. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 6 μποφόρ, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι αυτή την ώρα εάν στη συγκεκριμένη παραλία υπήρχε ναυαγοσώστης. Η 30χρονη, που κατοικούσε στην Αθήνα, παραθέριζε με την οικογένειά της σε συγγενικό σπίτι στις Βασιλιές Ηρακλείου.

Κρίση και αυξήσεις τιμολογίων σβήνουν τα φώτα στην Ελλάδα Σημαντική μείωση παρουσιάζει το 2009 η κατανάλωση ρεύματος, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της εξέλιξης του καιρού. Στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ήταν μειωμένη κατά 6,04% σε σχέση με πέρυσι, ενώ για τις βιομηχανίες η πτώση ξεπερνά το 20%. Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΜΗΕ, κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος, η αιχμή της κατανάλωσης ρεύματος φέτος έφθασε στα 9.870ΜW, ενώ το 2008 ήταν 10.400 και το 2007 ξεπέρασε τα 10.610MW.

LAPEL Δ Ε Ρ Μ Α Τ Ι Ν Α

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 50% έως 70% Αντωνοπούλου 104 Βόλος τηλ. 24210 30742 15


16:Layout 1 11/8/2009 11:02 μμ Page 1

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

O γενικός δείκτης έκλεισε 179

-1,14

5.284,39

-2,47

CAC 40 [11/8]

3.466,27

-1,09

SWISS MARKET IND [11/8]

5.948,70

-0,98

DJ INDU AVERAGE [11/8]

9.267,67

-0,75

NASDAQ COMPOSITE [11/8]

1.974,81

-0,87

S&P 500 INDEX [11/8]

στις 2.339,66 μονάδες 37

4.668,39

XETRA DAX [11/8]

35

Μειώνεται το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα

998,67

-0,84

HANG SENG INDEX [11/8]

21.074,21

0,69

NIKKEI 225 [11/8]

10.585,46

0,58

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποσύρει ρευστότητα από τις αγορές

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008 υποχώρησε σήμερα η διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, όπως μετέδωσε το Reuters. Την ίδια στιγμή, τα spreads σε ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης διαμορφώνονται σε επίπεδα που είχαν σημειωθεί πριν την κατάρρευση του επενδυτικού ομίλου Lehman Brothers τον περασμένο Σεπτέμβρη. Ειδικότερα, το spread του ελληνικού ομολόγου διαμορφωνόταν νωρίτερα στις 106 μονάδες βάσης, ενώ το spread του 10ετούς ισπανικού ομολόγου διαμορφωνόταν στις 42 μονάδες βάσης, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Σεπτεμβρίου. Το spread του γαλλικού 10ετούς έναντι του αντίστοιχου γερμανικού υποχωρούσε κάτω από τις 20 μονάδες βάσης, ενώ του πορτογαλικού στις 50 μονάδες βάσης. Η υποχώρηση των spread σημειώνεται ενόψει της έκδοσης 10ετούς γερμανικού ομολόγου την Τετάρτη.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αποσύρει ρευστότητα από τις χρηματαγορές, καθώς διαπιστώνει «μεγάλη θετική ανισορροπία ρευστότητας». Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, στο πλαίσιο των προσπαθειών για «ξεπάγωμα» των πιστωτικών αγορών, η ευρωτράπεζα δάνεισε τις τράπεζες με το ποσό-ρεκόρ των 442 δισ. ευρώ για διάρκεια 12 μηνλων με επιτόκιο 1%. Η ΕΚΤ είπε ότι θα ξεκινούσε την διαδικασία στις 16:00 ώρα Ελλάδος, καλώντας τις τράπεζες να καταθέσουν τα κεφάλαιά τους στην με διάφορα επιτόκια και ανώτατο το 1%. Η ευρωτράπεζα ζητεί την ανταλλαγή των ομολόγων που είχε λάβει από τις τράπεζες με το ρευστό που τους είχε χορηγήσει σε πολύ χαμηλά επιτόκια. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά το τελευταίο έτος που η ΕΚΤ ζητεί επιστροφή κεφαλαίων. Αντίστοιχες κινήσεις δεν έχουν γίνει ακόμα σε ΗΠΑ, Αγγλία και Ιαπωνία.

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ Ι. & ΥΙΟΣ (ΚΑ) COMPUCON (ΚO) ALMA - ΑΤΕΡΜΩΝ (ΚΟ) ΝΙΚΑΣ (ΚΟ) ΕΛΤΡΑΚ (ΚΟ) ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ (ΚΟ) ΚΛΩΝΑΤΕΞ (ΚΟ) PLIAS (ΚΑ) ALAPIS (ΚΟ) LOGISMOS (ΚΟ)

0,37 0,15 0,25 1,82 2,89 0,96 0,15 0,18 0,63 0,72

15,63 15,38 8,70 7,06 6,25 -20,00 -16,67 -10,00 -10,00 -10,00

Πρόσκληση σε Ισραηλινούς να επενδύσουν στην Ελλάδα στον τομέα της τεχνολογίας Τις επενδυτικές ευκαιρίες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα στον τομέα της τεχνολογίας παρουσίασε η εταιρία Invest in Greece, σε επιχειρηματική αποστολή που διοργανώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ, με τη σύμπραξη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ. Στο πλαίσιο της αποστολής, τα στελέχη του Invest in Greece πραγματοποίησαν επαφές με επικεφαλής επιχειρήσεων και τμημάτων έρευνας και ανάπτυξης σημαντικών ισραηλινών εταιριών ανάπτυξης λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και συστημάτων ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκε το ενδεχόμενο επέκτασης των δραστηριοτήτων τους σε έρευνα και ανάπτυξη στην Ελλάδα, καθώς και η εμπορική τους δραστηριοποίηση στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν στους εκπρόσωπους των ισραηλινών εταιριών η αυξανόμενη δραστηριότητα, τα clusters έρευνας και ανάπτυξης της χώρας, τα ελκυστικά επενδυτικά κίνητρα που παρέχονται για την εγκατάσταση κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και οι υπηρεσίες που προσφέρει το Invest in Greece. Ταυτόχρονα, τονίστηκε ότι η Ελλάδα διαθέτει υψηλής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό στον κλάδο.

Θετικό το Επιμελητήριο

Προτάσεις του ΒΕΑ σχετικά με τα Επιχειρηματικά Πάρκα Στη σωστή κατεύθυνση κινείται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, σύμφωνα με την εκτίμηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Το ΒΕΑ διατυπώνει σειρά προτάσεων, ώστε όπως υποστηρίζει- το όλο εγχείρημα να έχει επιτυχία. Με επιστολή του προς το υπουργείο Ανάπτυξης το ΒΕΑ ζητά οι νέες προσπάθειες να είναι απαλλαγμένες από τις χρόνιες παθογένειες του προηγούμενου καθεστώτος και να αποτελέσουν μία ευκαιρία ανάπτυξης κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα με τις καλές

πρακτικές τους. Η προσπάθεια δημιουργίας Επιχειρηματικών Πάρκων (ΕΠ) για να έχει επιτυχία θα πρέπει, όπως εκτιμά το Επιμελητήριο, να βασιστεί στις ακόλουθες αρχές: * Το κράτος απαλλοτριώνει τη γη που προορίζεται για τη δημιουργία ΕΠ γεγονός που σημαίνει σαφή πρόβλεψη χρηματοδότησης της συγκεκριμένης δράσης. * Οι Εταιρίες ανάπτυξης επιχειρηματικού πάρκου (ΕΑΕΠ) αναλαμβάνουν τη διαμόρφωση των ΕΠ και τη δημιουργία όλων των βασικών υποδομών και δεσμεύονται με

Νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο της ΔΕΗ στο Αλιβέρι Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, ισχύος 417 Μεγαβάτ και πολύ σύντομα θα γίνει η θεμελίωσή της, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Κ.Χατζηδάκης. Τις επόμενες ημέρες, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, το ΔΣ της ΔΕΗ θα εξετάσει το θέμα της νέας μονάδας φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη (800 MW), μετά από διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ υπενθύμισε ότι στον προγραμματισμό της ΔΕΗ εντάσσεται μία ακόμη λιγνιτική μονάδα, στην Πτολεμαΐδα. Παράλληλα, όπως ανέφεραν τα στελέχη του ΔΕΣΜΗΕ, τον οποίο επισκέφθηκε το πρωί ο κ. Χατζηδάκης, στις αρχές του 2010 προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία η μονάδα φυσικού αερίου της «Ήρων Θερμοηλεκτρική» και στα τέλη του ίδιου χρόνου μία ακόμη μονάδα της «Ηλεκτροπαραγωγής Θίσβης», ισχύος 400 μεγαβάτ έκαστη. Αυτό σημαίνει ότι από την επόμενη χρονιά το δυναμικό ηλεκτροπαραγωγής ενισχύεται σημαντικά προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της κατανάλωσης.

συμφωνία έναντι του κράτους για τις τιμές πώλησης γης που θα ακολουθήσουν με τον συνυπολογισμό του κατασκευαστικού και διαχειριστικού κόστους. * Οι υποδομές θα διαθέτουν μίνιμουμ υποχρεωτικών παροχών και η λειτουργία των ΕΠ θα εξασφαλίζει μίνιμουμ υπηρεσιών κοινής χρήσης. * Η μετεγκατάσταση επιχειρήσεων στις ΕΠ θα τους εξασφαλίζει αυτόματα άδεια λειτουργίας. * Οι νομοθετικές διατάξεις και οι αδειοδοτικές διαδικασίες δεν θα πρέπει να είναι «βαριές» με προϋποθέσεις έκδο-

Mείωση παρουσιάζει το 2009 η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος Σημαντική μείωση παρουσιάζει το 2009 η κατανάλωση ρεύματος, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και τις εξέλιξης του καιρού. Κατά τη φετινή χρονιά, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας εμφανίζει μείωση λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ η κάλυψη των φορτίων διευκολύνεται και από τις καιρικές συνθήκες (χαμηλές σχετικά θερμοκρασίες το καλοκαίρι και υψηλές βροχοπτώσεις το χειμώνα που προηγήθηκε, που σημαίνει ότι είναι αυξημένα τα αποθέματα νερού στους ταμιευτήρες των υδροηλεκτρικών). Στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ήταν μειωμένη κατά 6,04% σε σχέση με πέρυσι, ενώ για τις βιομηχανίες η πτώση ξεπερνά το 20%. Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΜΗΕ κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος η αιχμή της κατανάλωσης ρεύματος φέτος έφθασε στα 9.870 ΜW, ενώ το 2008 ήταν 10.400 και το 2007 ξεπέρασε τα 10.610 MW.

σης σωρείας υπουργικών και διοικητικών αποφάσεων και πράξεων για τη δημιουργία, αδειοδότηση και λειτουργία ΕΠ. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο ο αριθμός των απαιτούμενων συναρμόδιων αποφασιστικών και εγκριτικών φορέων. * Το σχετικό νομοθέτημα που θα προκύψει θα πρέπει να είναι απόλυτα συμβατό με το πρόσφατα εγκριθέν Ειδικό Χωροταξικό για τη Βιομηχανία, αλλά και με άλλα σχετικά νομοθετήματα ούτως ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα και καθυστερήσεις στην εφαρμογή του.

«Ντετέκτιβ» για την είσπραξη χρεών επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών «Ντετέκτιβ», ώστε να εξασφαλιστεί η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ, επιστρατεύει μετά τις 15 Αυγούστου η κυβέρνηση. Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι εισπράξιμα είναι περί τα 8 δισ. ευρώ, αφού οι πλειονότητα των φορολογουμένων που χρωστούν στο Δημόσιο (υπολογίζονται περί τις 700.000) οφείλουν ποσά κάτω των 10.000 ευρώ. Σε πρώτη φάση, τρία στελέχη της Pricewaterhouse & Coopers θα εγκατασταθούν στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην Καραγεώργη Σερβίας ώστε να παρακολουθήσουν πώς λειτουργεί η αρμόδια διεύθυνση βεβαίωσης και είσπραξης χρεών, Δ16. Σε δεύτερη φάση, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την επιλογή εισπρακτικής εταιρείας. Αυτό, όμως, συνεπάγεται την άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου των οφειλετών, προκειμένου να μπορούν να ενεργοποιηθούν τυχόν αναγκαστικά μέτρα εάν δεν επέλθει ρύθμιση αποπληρωμής των χρεών. Το ενδεχόμενο αυτό, όμως, θα πρέπει να ελεγχθεί εάν είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα, καθώς παύει να υφίσταται απόρρητο έναντι τρίτων.

16

Ισοτιμιες

2,70%

ΛΟΝΔΙΝΟ [11/8]

Μετοχές

Σοφοκλέους

οικονομία Ευρω/Δολαριο ΗΠΑ

1,41200

Ευρω/Φραγκο Ελβετιας

1,52850

Ευρω/Λιρα Αγγλιας

0,85700

Ευρω/Γιεν Ιαπωνιας

135,81000

Λιρα Αγγλιας/Δολαριο ΗΠΑ

1,64720

Δολαριο ΗΠΑ/Γιεν Ιαπωνιας 96,16000

[ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ] Παντελώς ανακριβή χαρακτηρίζει η διοίκηση της Alpha Bank τα δημοσίευματα που αναφέρθηκαν σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Alpha Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών: «Δημοσιεύματα που αναφέρθηκαν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας είναι παντελώς ανακριβή. » Η Τράπεζα, όπως είναι φυσικό, παρακολουθεί συνεχώς τις οικονομικές εξελίξεις και, αναλόγως των συνθηκών, διαμορφώνει τις εκάστοτε αποφάσεις της.» Το 2010 εκτιμά ο ΟΠΕΚ ότι θα τερματιστεί η μείωση στη παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, ενώ φέτος προβλέπει ότι θα μειωθεί κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την έκθεση του μηνός Αυγούστου που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα. Συρρίκνωση-ρεκόρ για τη ρωσική οικονομία και το β' τρίμηνο του 2009, καθώς η άνοδος της ανεργίας περιόρισε την καταναλωτική ζήτηση, ενώ οι τράπεζες δεν είναι καθόλου πρόθυμες να χορηγήσουν δάνεια. Τα πρώτα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας δείχνουν μείωση του ΑΕΠ κατά 10,9% σε ετήσια βάση, έναντι μείωσης 10,2% που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 7,5%. Η συρρίκνωση της ρωσικής οικονομίας το προηγούμενο τρίμηνο είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, όταν είχε διαμορφωθεί στο 9,8% και είχε βάλει τέλος σε 10 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης. Είναι γνωστό ότι η οικονομική κρίση έχει περιορίσει σημαντικά τη ζήτηση για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και τα μέταλλα της Ρωσίας. «Δεν μπορούμε να αναπτυσσόμαστε πια με αυτόν τον τρόπο» προειδοποίησε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τονίζοντας ότι πρέπει να αλλάξει η δομή της οικονομίας. Προσαύξηση 75% προβλέπεται για όσους εργαστούν στις 15 Αυγούστου, όπως αναφέρει το Κέντρο Πληροφόρησης της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Πληροφόρησης, οι μισθωτοί που θα απασχοληθούν δικαιούνται να λάβουν, οι μεν ημερομίσθιοι το συνηθισμένο ημερομίσθιο και προσαύξηση 75% που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν, ενώ οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό τόσα ωρομίσθια όσες ώρες απασχοληθούν και προσαύξηση 75% στο νόμιμο ωρομίσθιό τους. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι και οι συντονιστές ασφαλιστικών συμβούλων, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Η απαλλαγή ισχύει από 1/1/2009. Έτσι ο ασφαλιστικός σύμβουλος ή ο συντονιστής ασφαλιστικών συμβούλων που τηρούσε βιβλία και εμπίπτει στην κοινοποιούμενη διάταξη έχει δικαίωμα να σταματήσει άμεσα την τήρησή τους χωρίς υποχρέωση ακύρωσής τους από τη ΔΟΥ.

Ν υπ Ν πε φω φο δι Κ νο το Ό ρα το τή Στ Δ πο (π ρη Επ ρέ


17:Layout 1 11/8/2009 9:06 μμ Page 1

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

τεχνολογία

HTML 5 & πρότυπα στη νέα beta του Google Chrome Η νέα δοκιμαστική έκδοση του Google Chrome έκανε την εμφάνισή της αυτή την εβδομάδα, φέρνοντας αρκετά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις όπως το νέο σύστημα εφαρμογής προτύπων (themes), έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να επεξεργαστούν την εμφάνιση του browser τους. Εκτός από τη δυνατότητα αλλαγής προτύπων, η νέα beta έχει βελτιωμένη απόδοση κατά την εκτέλεση λειτουργιών Javascript. Σύμφωνα με τη Google, η τελευταία έκδοση της μηχανής V8 του Chrome beta είναι κατά 30% περίπου γρηγορότερη από αυτή που χρησιμοποιείται στην τελευταία σταθερή έκδοση του browser. Με τη νέα δυνατότητα αλλαγής προτύπων, μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του Chrome, συμπεριλαμβανομένου των tabs, τις μπάρες τίτλου,

Υπέροχες συνταγές για καλό φαγητό

αγαπημένων και URL και το περιθώριο του παραθύρου. Ήδη δημιουργήθηκε μια μικρή έκθεση με τα themes που είναι άμεσα διαθέσιμα, ενώ δημοσιεύθηκαν και οδηγίες για τη δημιουργία των δικών σας themes. Επιπλέον, προστέθηκε στο νέο Chrome υποστήριξη για ακόμα περισσότερα στοιχεία HTML 5, όπως το <video>. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ch-

rome μετρά ήδη ένα χρόνο ζωής, ενώ έφτασε στην πρώτη του ολοκληρωμένη έκδοση (1.0) το Δεκέμβριο. Μέχρι στιγμής, είναι διαθέσιμος μόνο για Windows αλλά έχει καταφέρει να «κλέψει» αρκετούς χρήστες από τους λεγόμενους «μικρούς» browsers, ενώ φημολογείται ότι έχει μεγαλύτερο ποσοστό χρήσης ακόμα και από τον Opera.

Ζευγάρια που τα χωρίζει η απόσταση θα σμίγουν πλέον ...εικονικά Μια επαναστατική «τεχνολογία της κρεβατοκάμαρας», πίσω από την οποία βρίσκεται ο Ελληνο-αμερικανός επιστήμονας, δρ Στέφανος Αγαμανώλης, έρχεται να προσφέρει μια λύση στα ζευγάρια που τα χωρίζει μεγάλη απόσταση, συνήθως εξαιτίας της δουλειάς. Η νέα συσκευή, με την ιαπωνική ονομασία «Μουτσουγκότο», φέρνει, σε πραγματικό χρόνο, τις κινήσεις του απομακρυσμένου συντρόφου στην κρεβατοκάμαρα του άλλου! Έτσι το ζευγάρι ξανασμίγει, έστω και εικονικά. Χρησιμοποιώντας κάμερες, τεχνητά φώτα, κομπιούτερ και φυσικά το Ίντερνετ, η συ-

σκευή μεταφέρει ψηφιακές εικόνες από τις κινήσεις του ενός στην μακρινή κρεβατοκάμαρα του άλλου. Οι δύο κρεβατοκάμαρες μπορεί να απέχουν χιλιάδες χιλιόμετρα, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τη μεταβίβαση των κινήσεων μέσω ακτινών φωτός. Κάθε ένας από τους δύο συντρόφους φορά ένα ει-

δικό δακτύλιο, που ενεργοποιείται με το άγγιγμα και είναι ορατός από μια κάμερα στο ταβάνι. Οι κινήσεις του κάθε συντρόφου πάνω στο κρεβάτι καταγράφονται και «μεταφράζονται» σε ακτίνες φωτός, που στη συνέχεια προβάλλονται πάνω στο κρεβάτι ή στο σώμα του συντρόφου τους που βρίσκεται ξαπλωμένος κάπου μακριά. Αν οι δύο σύντροφοι κάνουν τις ίδιες ακριβώς κινήσεις και οι φωτεινές γραμμές τους συμπέσουν, αυτές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αλλάζοντας χρώμα και επιβεβαιώνοντας τον συγχρονισμό του ζευγαριού.

H Palm χτίζει τη νέα ...Apple! Άλλος ένας πρώην εργαζόμενος της Apple βρήκε ...καταφύγιο στην Palm, που με το νέο της smartphone Palm Pre φιλοδοξεί να εκθρονίσει το iPhone από την κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας. Ο λόγος για τον Jeff Zwerner, αντιπρόεδρο εταιρικού σχεδιασμού της Palm πλέον, που προσελήφθη πρόσφατα για να επιληφθεί της εταιρικής ταυτότητας της εταιρείας. Ο Zwerner ξαναβρήκε άλλους 4 (!) πρώην

εργαζομένους της Apple στην Palm, από τους οποίους οι τρεις ήταν διευθυντικά στελέχη στην εταιρεία. Πρόκειται για τον Jon Rubinstein, τον Mike Bell, τη Lynn Fox και τον Fred Anderson, που κατείχαν παρόμοιες θέσεις στην Apple. Ο Zwerner πέρασε τρία χρόνια στην Apple, το 1995 - 1996 ως καλλιτεχνικός διευθυντής και το 2001 - 2003 ως διευθυντής συσκευασίας. Πλέον στρατολογήθηκε από την Palm για να

βοηθήσει στο σχηματισμό της εταιρικής της ταυτότητας, ενώ θα ασχοληθεί με θέματα δημοσίων σχέσεων, διαφήμισης, προώθησης, σχεδιασμού και οργάνωσης events. Είναι η απόκτηση του Zwerner μια ευκαιρία για την Palm να βγει για μια ακόμη φορά με αξιώσεις στην αρένα των smartphones ή απλά άλλος ένας λόγος που ρίχνει ...λάδι στη φωτιά του ανταγωνισμού μεταξύ των δύο εταιρειών;

17

Ένα website που αγαπά πολύ την μαγειρική, όπως άλλωστε αποκαλύπτει και ο τίτλος του. Το LoveCooking.gr περιέχει υπέροχες συνταγές για φαγητά και γλυκά, πολλές από τις οποίες παρουσιάζονται και σε βίντεο. Βρείτε συμβουλές για γευστικές απολαύσεις από την Ελληνική και διεθνή κουζίνα, συνταγές για να φροντίσετε την υγεία σας και να καλυτερεύσετε την ποιότητα ζωής σας. Τα περιεχόμενα ικανοποιούν όλες τις προτιμήσεις αφού υπάρχουν προτάσεις για το καθημερινό φαγητό, γρήγορα γεύματα, Gourmet συνταγές, επιλογές για ιδιαίτερες περιστάσεις, για όλους τους τρόπους μαγειρέματος, για χορτοφάγους, για διάφορα στάδια της ζωής (π.χ. παιδιά, εγκυμοσύνη, τρίτη ηλικία), και πολλά άλλα. Info : http://www.lovecooking.gr

Βελτιώστε την φυσική σας κατάσταση Καταγράψτε τις επιδόσεις σας στο γυμναστήριο, σε αθλητικές δραστηριότητες, στην προσωπική σας προπόνηση. Οργανώστε καλύτερα το διαιτολόγιό σας και προγραμματίστε τη διατροφή σας, με μερικά μόνο κλικς. Τo DailyBurn είναι απαραίτητο εργαλείο για πλήρη έλεγχο της ατομικής σας προόδου, που θα γίνει ο καθημερινός σας σύμβουλος. Περιέχει έτοιμα προγράμματα άσκησης ενώ αν θέλετε εισάγετε και τα δικά σας. Μπορείτε να βλέπετε στατιστικά στοιχεία και γραφήματα από τις προπονήσεις σας. Επίσης διαθέτει μεγάλη βάση δεδομένων με τροφές και συνταγές, που θα βοηθήσουν στη διατροφή σας, μετρώντας θερμίδες, πρωτεϊνες, λίπη, υδατάνθρακές, και άλλα διατροφικά στοιχεία. Info : http://dailyburn.com

Καταγράψτε αθλητικές δραστηριότητες μέσω GPS Το Map My Tracks μετατρέπει το κινητό σας σε μια προσωπική συσκευή ανίχνευσης του αποτυπώματός σας στον χάρτη του Google Maps, σε πραγματικό χρόνο. Απαιτεί να έχετε κινητό με προεγκατεστημένο GPS ή εξωτερικό GPS δέκτη και δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο. Μπορείτε να αναλύσετε την απόσταση, την ταχύτητα, να δείτε σε πραγματικό χρόνο τη διαδρομή σας, να συγκρίνετε αποτελέσματα και να βγάλετε συμπεράσματα. Info : http://www.mapmytracks.com


18:Layout 1 11/8/2009 10:59 μμ Page 1

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ελεύθερος χρόνος

08:30 ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΗΣ ΤΖΟΤΖΟ 09:00 ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΧΙΓΚΛΥΤΑΟΥΝ (E) 09:30 ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΪΝΣΤΑΙΝ (E) 10:00 ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ 12:15 ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ (E) 13:00Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚ (E) 14:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΚΑΙΡΟΣ14:30 ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ (E) 15:00 ΛΙΛΟ ΚΑΙ ΣΤΙΤΣ 15:30 ΑΛΑΝΤΙΝ 16:00 ΤΣΙΚΙΤΙΤΑΣ (E) 18:00 ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΠΑΘΗΜΑΤΑ 19:00 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ; 20:00 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ (E) 21:00 ΚΛΗΡΩΣΗ ΛΟΤΤΟ 21:05 ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ 22:00 ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΜΥΑΛΑ (E) 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ 00:00 ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ 11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 01:30 CRIME AND INVESTIGATION NETWORK (E) 06.10 ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΨΕΜΑ 06.50 7 ME 11 ΜΑΖΙ 11.00 ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ 12.00 ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ 13.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ 13.15 ΛΟΛΑ 14.15 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ 15.15 ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΟΥ 16.15 ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ 17.15 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1- ΔΕΛΤΙΟ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ 17.20 THE SIMPLE LIFE 18.00 PROJECT RUNAWAY 19.00 ΑΚΡΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΝ 20.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1 21.00 AMERICA’S GOT TALENT 22.00 EXTREME MAKEOVER – HOME EDITION 23.00 THE UNIT 00.00 LAS VEGAS 01.00 ΟΙ ΣΤΑΒΛΟΙ ΤΗΣ ΕΡΙΕΤΑΣ ΖΑΙΜΗ 02.00 ΚΡΥΦΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ 03.00 ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ 04.00 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 04.30 MOBILE FUN 05.10 ΣΟΛΟ ΚΑΡΙΕΡΑ 06.00 ΑΝ Μ’ΑΓΑΠΑΣ 08.00 ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ 09.00 ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ… ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ 10.00 ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ 13:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 13.15 ΣΦΗΝΑΚΙΑ 14:00 ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ BEVERLY HILLS 16.00 BAYWATCH 17.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 17.05 Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΙΝΣ 18:00 KITCHEN NIGHTMARES 19:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 20.00 Η ΝΤΑΝΤΑ 21:00 ΠΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΤΩΜΑ 23:00 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ ΜΠΕΚΑ 00.15 ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ : ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 01.15 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 02.15 ΑΛΛΑΞΕ

Τηλέφωνα Άμεσης Ανάγκης

Βλάβες Τηλ. / Fax Βλάβες ΔΕΗ 24210 63666 & 63667 Βλάβες ΟΤΕ 121 Βλάβες ΔΕΥΑΜΒ 24210 55555 Βλάβες Δημ.Φωτισμού 24210 - 64931 Καθαριότητα Δ. Βόλου 800-11-88188 Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου ΕΠΑ Θεσσαλίας 800-1187878

ΤΟ 03.15ΤΗΛΕΑΓΟΡΕΣ 03.30 ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 06:00 Α.Τ.Ο.Μ. 06:30 ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ 13:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 13:45 FORT BOYARD IV (E) 14:45 ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ 16:45 ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ 17:45 ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΟΝΚ 18:40 Ειδήσεις στη Νοηματική 18:45 ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ 19:45 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 21:00 ΟΜΑΔΑ N.C.I.S. 22:00 ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 23:45 ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ 00:45 SUPERNATURAL 01:45 ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΦΟΝΙΑΣ04:00 KNOCKOUT 08:00 ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 08:45 ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 09:15 ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 11:00 ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 12:00 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ 15:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ 17:00 ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 18:00ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 19:00 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ 20:00 ΠΑΙΔΙΚΑ 20:45 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ 21:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:30 ΑΠΟΨΕΙΣ 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 23:45 “Ο,ΤΙ ΦΑΜΕ, Ο,ΤΙ ΠΙΟΥΜΕ..” 1:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ (Ε) 3:30 ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 06:00 ΟΙ ΑΝΕΓΓΙΧΤΟΙ (E) 07:00 ΕΝΕΡΓΕΙΑ (E) 08:00 ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ (E) 09:00 ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ (E) 10:00 Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ (E) 10:30 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΑΟΥΝΤ (E) 11:00 ΖΑΚ ΚΑΙ ΚΟΝΤΙ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 11:30 ΧΑΝΑ ΜΟΝΤΑΝΑ 12:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 13:00 ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 14:15 ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ (E) 15:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16:00 ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΥ 17:00 ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ- Κύκλος 12 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:00 ΕΛΛΑΔΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ 21:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 22:00 ΟΙ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ 00:00 ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ: ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ 01:00 Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 06:00 Ε Π Α Φ Η 07:00 Η ΤΡΑΠΕΖΑ 07:40 Η ΤΡΑΠΕΖΑ 09:00 Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ 10:00 Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ 11:00 ΤΗΛΕΜΠΟΡΑ 11:50 ΚΑΡΕ ΤΗΣ ΝΤΑΜΑΣ 12:20

Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου Δ.ΕΠ.Α Α.Ε. 2105551666 Σώματα Ασφαλείας Τηλ. / Fax Άμεση Δράση 100 - 133 Τροχαία Βόλου 24210 76968 Τουριστική Αστ. Βόλου 24210 - 76987 Τμ. Ασφαλείας Βόλου 24210 - 76957 Πυροσβεστική 199 Πυροσβεστικός Σταθμός Γορίτσας 191 Υγεία Τηλ. / Fax Νοσοκομείο Γενικό ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ Πολυμέρη 134 24210

ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΚHΡYΓΜΑ 13:10 ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ 14:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 15:00 ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ 15:30 ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ 16:10 ΠΕΣ ΤΟ ΨΕΜΑΤΑ 17:00 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 17:10 ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ18:00 SINGLES 2 19:00 ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:30 ΠΟΛΩΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 23:30 ΑΓΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 00:30 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 00:45 ΙΧΝΗ 01:45 STRONG MEDICINE 02:45 FANTASY ISLAND 03:45 TELEMARKETING

Φαρφάλες με ψητό λουκάνικο, μελιτζάνα και κολοκυθάκι

07:00 ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ 08:00 ΠΡΩΙΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ09:00 ΜΑΖΙ 10:30 ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 12:00 ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΕΙΣ 15:00 ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 17:00 ΑΣΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:30 ΟΚ 21:00 EIΔΗΣΕΙΣ 22:00 ΔΕΔΟΜΕΝΟ 00:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 01:00 ΜΥ SPACE

Εκτέλεση

Υλικά 1 πακέτο φαρφάλες (φιογκάκια) αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο 500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε λωρίδες 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες 20 ντοματίνια πλυμένα και κομμένα στα δύο 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού

Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλα-

[ΖΩΔΙΑ] Κριός Καλό θα ήταν να βγάλετε από το μυαλό σας όποιες φοβίες και ανασφάλειες που μπορεί να νιώθετε για να μπορέσετε να φτάσετε στη επιτυχία.

06:00 ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ 06:30 ΟΙ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΣΙΡΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 07:30 ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ (Ε) 08:00 ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ BEST OF 11:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 11:30 ΗΡΑΚΛΗΣ 12:30 ΖΙΝΑ 13:30 ΚΟΡΙΤΣΙΑ Ο ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ 14:30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ (Ε) 15:30 ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΒΕΦΑ 16:30 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 18:45 ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ 20:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 21:00 Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΡΕΪΝ 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 23:10 ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 00:05 MAD MEN 01:00 AUTO ALTER 01:15 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ 06.00 BBC LIVE 0 7 . 0 0 BBC@ΣΚΑΪ 09.00 THE OPRAH WINFREY SHOW 10.00 ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ (Ε) 11.00 TEN YEARS YOUNGER 11.30 STYLE HER FAMOUS 12.00 ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ 13.00 ΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ 14.00 ΠΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΣΑΣ 15.00 ΝΤΑΝΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ 16.00 Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ, Ο ΤΣΑΡΛΙ 17.00 ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ 17.15 ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΤΑΚΕΣΙ 17.45 ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ 18.45 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ 20.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 20.30 DOCTOROLOGY 21.00 PARTY ANIMALS : ΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ 22.00 PARTY ANIMALS : Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΜΩΝ 23.00 ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ ΘΗΡΑΜΑ 24.00 ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ –Ι 01.00 ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 02.00 ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΖΩΪΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

94200-20 / 36870 Νέα Εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείου 24210 94221 / 94222/77500 Τηλέφωνο για ραντεβού Νοσοκομείου 1535 ΕΚΑΒ 166 ΙΚΑ Ραντεβού 184 ΙΚΑ Βόλου 24210 39625 ΙΚΑ Ν.Ιωνίας 24210 60041 & 81383 Συγκοινωνίες Τηλ. / Fax ΚΤΕΛ Υπεραστικό 24210 - 33254 & 25527 Κέντρο Πόλεως για Κρατήσεις (Σπυρίδη 24) 2421038007 χωρίς χρέωση

τισμένο νερό τα ζυμαρικά al dente και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε μια βαθιά πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε στην άκρη να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ψήνουμε τα λουκάνικα και τα λαχανικά στα κάρβουνα ή στην τοστιέρα για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν.Τα μεταφέρουμε σε επιφάνεια κοπής. Τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε στην πιατέλα με τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το βασιλικό, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο έξτρα και ανακατεύουμε άλλη μια φορά καλά. Σερβίρουμε.

Ταύρος Αν κάνετε τις κατάλληλες κινήσεις θα μπορέσετε να πετύχετε πολλά πράγματα, όπως να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας. Πιστέψτε στον εαυτό σας.

Δίδυμοι Καλό θα ήταν να φροντίσετε να διαμορφώσετε το πρόγραμμα σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορέσετε να τακτοποιήσετε τις δουλειές σας όπως θέλετε.

Καρκίνος Φροντίστε οι κινήσεις σας να είναι πολύ προσεκτικές. Φερθείτε με ωριμότητα για να αποφύγετε τα λάθη.

[ΑΝΕΚΔΟΤΟ] Ο μάγκας Πάει ένας μάγκας να παντρευτεί και λέει στην γυναίκα του: - Πριν παντρευτούμε, να σου πω κάποια πράγματα. Εγώ το πρωί θέλω τον καφέ μου στο τραπέζι στις 9:00, πιώ δεν πιώ. Το μεσημέρι το φαί ζεστό στο τραπέζι στις 2:30, φάω δεν φάω! Και το βράδυ θα βγαίνω για ποτό με τους φίλους μου και θα έχεις το τραπέζι στρωμένο με φαγητό μέχρι τις 12:00, έρθω δεν έρθω. - Εντάξει, τρεις όρους είπες εσύ, θα σου πω και εγώ έναν. Το σεξ θα αρχίζει στις 11:00, έρθεις δεν έρθεις!

από κάθε πόλη που εξυπηρετεί 800 - 11 - 35555 ΚΤΕΛ Αστικό 24210 25532 & 24232 Λιμεναρχείο 2421076710 / 76720 Λιμενική Αστυνομία 24210-38888 Πρακτορείο Ιπτάμενων Δελφινιών 24210-21626 Πρακτορείο Πλοίων 24210-22501 Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) Βόλου 24210 - 24056 Ολυμπιακή Αεροπορία 24210 - 24910 ΤΑΞΙ Ραδιοταξί Βόλου 24210 - 27777

18

Λέων

Τοξότης

Βάλτε ένα πρόγραμμα και προσπαθήστε να οργανωθείτε όσο καλύτερα μπορείτε. Μην κάνετε βιαστικές κινήσεις. Σιγουρευτείτε για τις επιλογές σας.

Παρθένος Είστε αρκετά πιεσμένοι το τελευταίο διάστημα και οι καταστάσεις θα σας οδηγήσουν στο να κάνετε δραστικές αλλαγές στη ζωή σας.

Ζυγός Ευχάριστα γεγονότα θα σας δώσουν πολύ δύναμη για να προχωρήσετε υποθέσεις που από καιρό ήταν σε στασιμότητα. Δείτε τα πράγματα πιο αισιόδοξα.

Σκορπιός ‘Eφτασε η στιγμή να ρίξετε μια δεύτερη ματιά σε κάποια σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη ζωή σας. Μην διστάσετε να κάνετε αλλαγές.

Προσπαθήστε να μην δώσετε σημασία σε κάποια λόγια που πιθανόν να ακούσετε, μην τα αφήσετε να σας επηρεάσουν αρνητικά, προσέξτε πολύ.

Αιγόκερως ‘Eντονος θα είναι ο εκνευρισμός που θα νιώθετε σήμερα. Προσπαθήστε να κάνετε τις δουλείες σας με συγκέντρωση για να μην έχετε προβλήματα.

Υδροχόος Πολλά είναι τα ζητήματα που σας απασχολούν και σας προβληματίζουν. Μιλήστε για όλα αυτά με άτομα που εμπιστεύεστε.

Ιχθείς Είναι πιθανό να βλέπετε πολλά πράγματα να αλλάζουν γύρω σας και εσείς να μην μπορείτε να κάνετε τίποτα. Κάντε λίγη υπομονή.

[ΠΑΡΑΞΕΝΑ] Μοντέλο το ασχημότερο σκυλί του κόσμου Ο Pabst, ένα μπόξερ που πάσχει από προγναθισμό και διαθέτει στραβό μούτρο και γυριστά αφτιά, κέρδισε το βραβείο του ασχημότερου σκύλου του κόσμου, σε έναν ετήσιο διαγωνισμό στην Καλιφόρνια. Το έπαθλο του διαγωνισμού, ήταν 2000 ευρώ σε μετρητά, τα οποία έλαβε ο Pabst, ένα συμβόλαιο …μοντέλου για ένα έτος, αλλά και αρκετά κολάρα, οδηγούς, μπολάκια και άλλα

Στους Δήμους Βόλου, Νέας Ιωνίας Ανοιχτά από τις 6 το πρωί έως τις 00.30 το βράδυ. Το πρατήριο με αστερίσκο (*) παραμένει ανοιχτό έως τo πρωί της επόμενης ημέρας : ΜΑΣΤΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ JET OIL Ιάσονος 138, ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ ΕΚΟ Αλυκές, ΤΖΕΚΑΣ ΑΦΟΙ SHELL Αγ. Δημητρίου 56, ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΡ Ελ. Βενιζέλου, ΚΟΠΑΝΟΣ Α&Β ΒΡ Λαρίσης 202, ZΗΓΡΑΣ ΒΡ Ιωλκού 168, ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ AVIN Λαρίσης 196 , ** ΚΑΡΑΛΗΣ ΕΚΟ Λαρίσης 216

σκυλίσια αξεσουάρ. Πρόκειται για ένα ημίαιμο μπόξερ, που διασώθηκε από κέντρο περίθαλψης στην Καλιφόρνια όταν ήταν μικρό κουταβάκι και πήρε το όνομα του από μία μάρκα Αμερικάνικης μπύρας. Το δάγκωμά του είναι επίσης δυσανάλογο, έχει ένα μεγάλο σημάδι από κάψιμο στο στομάχι του και νύχια που μεγαλώνουν δυσανάλογα, προς… όλες τις κατευθύνσεις.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Για σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου διημερεύουν 8.00 π.μ. - 10.00 μ.μ. Μανιάτη – Παπαρρήγα Ελένη Γαλλίας 39 – Αγ. Νικολάου τηλ. 24210 38167, Πιτόπουλος Ευάγγελος Πολυμέρη 100- Στρ. Σαράφη τηλ. 24210 33380, Γκοβα – Μπουζινέκη Αθανασία Τοπάλη 70 – 28ης Οκτωβρίου τηλ.24210 24043 Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Χολέβας Ιωάννης 54ου Συντ. ΕΛΑΣ 186 γ’ – Αγ. Βασιλείου (έναντι πάρκου Χιλιαδούς) τηλ. 24210 44496 ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Τσιόλκας Ευάγγελος Αναπαύσεως 16 τηλ. 24210 65427


19:Layout 1 11/8/2009 10:47 μμ Page 1

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

πολιτισμός

Στην Αλόννησο το Μελτεμάκι

Λογοτεχνική βραδιά

Με τον διακεκριμένο ομιλητή κ. Νίκο Σταυρόπουλο Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Πήλια 2009. Φεστιβάλ Πηλίου» η Ε.Π.Ι ΤΕΧΝΩΝ «Επιχείρηση Πολιτισμού Ιστορίας, Τεχνών & Αθλητισμού» του Δήμου Μουρεσίου οργανώνει στις 16 Αυγούστου 2009 ημέρα Κυριακή και ώρα 9:00 μμ στον κήπο του ξενοδοχείου «ΜΑΡΙΝΑ» στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου λογοτεχνική- ποιητική Βραδιά με θέμα: «Το Καφενείον «Η ΩΡΑΙΑ

Το δροσερό «Μελτεμάκι» του Παντελή Χόρν μεταφέρεται από την Πειραματική Σκηνή Ν.Ιωνίας στην Αλόννησο και συγκεκριμένα θα παρουσιαστεί στο χώρο εκδηλώσεων του Δήμου Αλοννήσου την Τρίτη 28 Αυγούστου στι 9.30 μ.μ. με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αλοννήσου.

ΕΛΛΑΣ» και η Σατιρική Ποίησις από τον Σούτσο στον Σουρή» , Το θέμα θα αναπτύξει με μουσικές συζεύξεις ο διακεκριμένος ομιλητής κ. Νίκος Σταυρουλόπουλος τ. Διευθυντής Διοικήσεως Εμπορικής Τραπέζης. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία λόγω του εξαιρετικού θέματος και της ικανότητας του ομιλητού γνωστού και από προηγούμενες ομιλίες του.

Εκθεση ζωγραφικής στο Αχιλλοπούλειο Τσαγκαράδας 2009 & ώρα 20:30 στο Αχιλλοπούλειο Τσγκαράδας. Γεννημένος Βιογραφικό: 11.07.1967. Δημοτικό Σχολείο 1974-1982. Τεχνικό Λύκειο 1983-1987 Κορυτσά. Ανώτατο Σχολείο Καλών Τεχνών 1989-1996 Τίρανα (Ζωγράφος, Γραφίστας, Αγιογράφος. 1992-1993 Καστοριά 1996-2000 Αθήνα. Από Το 2000-2009 Δήμαρχος Mollaj Περιφέρεια Κορυτσάς.

Η Επιχείρηση Πολιτισμού Ιστορίας Τεχνών & Αθλητισμού στα πλαίσια των πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πήλια 2009 θα φιλοξενήσει στους εκθεσιακούς χώρους της Αχιλλοπουλείου Εμπορικής Σχολής Τσαγκαράδας την Έκθεση Ζωγραφικής του Δημάρχου Mollaj της Περιφέρειας της Κορυτσάς Fredi Xhemo.Τα Εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 12 Αυγούστου

Η Τάνια Τσανακλίδου στο σταθμό Μηλεών Τέσσερις δυνατές παρουσίες θα βρεθούν το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μηλεών. Μια τυχαία συγκυρία φέρνει την Τάνια Τσανακλίδου στον Παλιό Σταθμό, στις Μηλιές, όπου με τον πιανίστα Τάκη Φαραζή και τον ακορντεονίστα Παναγιώτη Τσεβά, υποδέχονται την Μάρθα Φρίντζηλα σε μια παρτίδα για τέσσερις, με τους μουσικούς να συμπρωταγωνιστούν, στο παιχνίδι της μελωδίας με το λόγο. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλεών «Γιώργος Κωνσταντάρας» και εντάσσεται στο πλαίσιο του καθιερωμένου πλέον κύκλου εκδηλώσεων «Φιλιππίδεια 2009». Αφορμή για να συναντηθούν επί σκηνής ήταν η απόφαση της Τάνιας Τσανακλίδου να βρεθεί ξανά μπροστά στο

κοινό με τη μουσική, «άλλοτε σαν μαχαίρι και άλλοτε σαν

βάλσαμο, να γίνεται η όαση που θα περιμένει για να περι-

θάλψει όσους θέλουν να μείνουν όρθιοι όταν όλα γύρω τους γκρεμίζονται» όπως υπογραμμίζουν οι διοργανωτές. Οι δύο γυναίκες «συνομιλούν» χρησιμοποιώντας τον γνώριμο και αγαπημένο τους κώδικα του θεάτρου. Η Μάρθα Φρίντζηλα, ηθοποιός σκηνοθέτης και τραγουδίστρια, δεν θα μείνει στο δικό της ρεπερτόριο, αλλά θα αναζητήσει μαζί με την Τάνια Τσανακλίδου ήχους και τραγούδια ευγενή και πολιτικά με μια βαθύτερη έννοια. Τι θα ακούσουν οι παρευρισκόμενοι στον Παλαιό Σταθμό, στις Μηλιές, σε αυτό το καρέ ερμηνευτών και μουσικών; Μια εντελώς διαφορετική μουσική παράσταση. Απρόβλεπτη η χημεία με το κοινό κάθε φορά, ασταθείς οι διαθέσεις, αναπάντεχο το υλικό που μπορεί να γεννήσουν η στιγμή και η ελευθερία κινήσεων.

Παρθένης – Κουκουσέλης στο λιμανάκι της Κάτω Γατζέας Η Καλλιτεχνική Ομάδα Νίκου ΠαρθένηΖαφείρη Κουκουσέλη δίνει σήμερα το βράδυ στις 9.30 συναυλία στο λιμανάκι της Κάτω Γατζέας, με ένα πλούσιο ρεπερτόριο από έντεχνα ελληνικά τραγούδια. Το πρόγραμμα της συναυλίας ξεκινάει με ένα μικρό μουσικό αφιέρωμα στον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, ενώ στη συνέχεια θα ακουστούν τραγούδια πολλών Ελλήνων συνθετών, όπως του Σταύρου Ξαρχάκου, Αργύρη Μπακιρτζή, Θάνου Μικρούτσικου, Μάνου

Χατζηδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Σταμάτη Κραουνάκη, Κώστα Μουντάκη, Ελένης Καραΐνδρου, Χρήστου Λεοντή, Βασίλη Τσιτσάνη, Αχιλλέα Ματζίρη, Ζουλφί Λιβελί, Ζώρς Μουστακί και άλλων, οι οποίοι έδρασαν ή δρουν μουσικά σε διάφορες χρονικές περιόδους, σφραγίζοντας με τα ηχοχρώματα της ψυχής τους την εξέλιξη του ελληνικού τραγουδιού σε όλες τις εκφάνσεις του. Εξάλλου στη διάρκεια επίσης της συναυλίας θα ακουστούν και τα τραγούδια σε μουσική των Ζ.Κουκουσέλη, Ν.Παρ-

θένη, ποίηση Γιώργου Σεφέρη, Κώστα Καρυωτάκη, καθώς και στίχους Κώστα Ακρίβου, Γιώργου Χατζηπολίτη και Νίκου Παρθένη. Θα ακουστούν επίσης τρία τραγούδια σε στίχους Κώστα Ακρίβου και μουσική Ζ.Κουκουσέλη που αναφέρονται στον ζωγράφο Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, τον μεγάλο ζωγράφο που αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής μας ιστορίας και γι’ αυτό στα τραγούδια αυτά γίνεται αναφορά στο Βόλο, στο τρενάκι του Πηλίου και σε άλλους χώρους της Μαγνησίας.

VILLAGE CINEMAS VOLOS ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 24210 94600 Αίθουσα 1 Η εποχή των παγετώνων (Μεταγλωτισμένο) : ΠΕΠ-ΤΕΤ: 18: 3020:30 Ο Τελευταίος Βρυκόλακας: ΠΕΜ-ΤΕΤ 22:30 Αίθουσα 2 Πέραν πάσης υποψίας ΠΕΜ-ΤΕΤ: 19:45-22:00 Αίθουσα 3 Χάνγκ όβερ ΠΕΠ-ΤΕΤ 19:00-21:15-23:30 Αίθουσα 4 Τρανσπόρτερ3: ΠΕΜ-ΤΕΤ: 20:00 -22:15

Έκθεση κοσμήματος στη Μακρινίτσα και τον Άη Γιώργη Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος πραγματοποιούν τρεις γνωστές Βολιώτισσες καλλιτέχνιδες στο Art Café του Αρχοντικού Βατσαρέα-Μαυράκη στη Μακρινίτσα. Ο λόγος για τις Αλεξάνδρα Κουρομιχαλάκη, Νίκη Αγριδοπούλου και Ανδρομάχη Κολτσιδοπούλου, οι οποίες ενώνουν για μια ακόμη φορά τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις και παρουσιάζουν τα έργα τους, κοσμήματα εν προκειμένω, στο κοινό. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Αυγούστου και θα είναι ανοικτή στο κοινό καθημερινά 20.00-23.00. Οι πολιτιστικοί φορείς του Αη Γιώργη Νηλείας παρουσιάζουν στο Βαφειάδειο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου Νηλείας την έκθεση χειροποίητου κοσμήματος της Ντέμας και Μαρίας Ιωαννίδου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Αυγούστου και θα είναι ανοικτή για το κοινό 10.0014.00 και 18.00-21.00

Βιωματική σεμινάριο υποκριτικής στην Μονή Πάου Στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στην Πάου του Δήμου Αργαλαστής θα πραγματοποιηθεί Βιωματικό Σεμινάριο – Εργαστήρι Υποκριτικής με θέμα «η Δραματική εικόνα της Κίνησης και ο Λόγος». Το σεμινάριο θα διαρκέσει από τις 13 ως τις 18 Αυγούστου. Το θεατρικό Εργαστήρι θα στηριχτεί στους παρακάτω βασικούς

άξονες: το θεατρικό παιχνίδι στη θεατρική πράξη. Το σώμα ως χώρος, ο χώρος ως σώμα, στοιχεία σωματικού θεάτρου. Τεχνικές αναπαραγωγής παραστασιακού δρώμενου από διάφορα ερεθίσματα. Ο ηθοποιός ως πρόσωπο και ο ηθοποιός ως ρόλος, Φωνή και κίνηση. Προβλήματα και ενδεχόμενα στην διαδικασία της αναπαράστασης (τι αναπαριστάνουμε παριστάνοντας). Το θέατρο ως πολύτεχνη δράση, σημειολογική ανάλυση της θεατρι-

κής πράξης. Η ικανοποίηση της βαθύτερης ανάγκης του ανθρώπου για θέαση και δράση. Εμψυχωτής του σεμιναρίου είναι ο Λάκης Κουρετζής, σκηνοθέτης, συγγραφέας και παιδαγωγός, ειδικός σε θέματα αισθητικής παιδείας και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης. Τις εικαστικές εγκαταστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του σεμιναρίου επιμελείται ο ζωγράφος Κώστας Κομνηνός σε συνεργασία με τον κατασκευαστή και κεραμίστα

19

Βαγγέλη Πατσέα. Στην ομάδα υλοποίησης του έργου συμμετέχουν του έργου ο Αβραάμ Παυλίδης φωτογράφος, η Βάντα Μαυροειδή φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και ο Αντώνης Παπαδημητρόπουλος τεχνικός κινούμενης εικόνας. Παράλληλα, θα λειτουργήσει προσωπική έκθεση του ζωγράφου. Οι κατασκευές. Οι κατασκευές που τοποθετήθηκαν στο χώρο προέρχονται από τα απλά στερεά που

συναντάμε κάθε μέρα (κύβος, σφαίρα και άλλα). Η σύνθεση αυτών των στερεών μας δίνει απρόβλεπτα αποτελέσματα. Τηλέφωνα επικοινωνίας με τη διοργάνωση του σεμιναρίου: 6937649140 κα.: Όλγα Σταροπούλου, 6974354536 κος Νίκος Μυλωνάς, ή επικοινωνήστε ηλεκτρονικά στο email: operartcafe@gmail.com Περισσότερες πληροφορίες στο http://paou-theaterworks. blogspot.com


20:Layout 1 12/8/2009 12:35 πμ Page 1

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

αθλητικά Σήμερα τελικά η συνάντηση του παίκτη με τον Γιδόπουλο

Γερό «μπάσιμο» Σίτι για Μέσι Νέα προσπάθεια να αποκτήσει τον Λιονέλ Μέσι έκανε η Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα. Πιο συγκεκριμένα, η “Marca” αναφέρει πως άνθρωποι της αγγλικής ομάδας, με αφορμή τις συζητήσεις του Αργεντινού παίκτη με τη Μπαρτσελόνα για την ανανέωση του συμβολαίου του, πλησίασαν τον μάνατζερ του 22χρονου ποδοσφαιριστή και του παρέδωσαν «λευκή» επιταγή, για να τη συμπληρώσει ο ίδιος, με οποιοδήποτε ποσό νομίζει.

«Κανονιέρης» ο Καρεμπέ Τον Κριστιάν Καρεμπέ πρόσθεσε στο δυναμικό της η Άρσεναλ, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η “Mirror”, ο 38χρονος Γάλλος, γνωστός μας από το πέρασμά του από το ελληνικό πρωτάθλημα, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κανονιέρηδες», αναλαμβάνοντας θέση στο τμήμα σκάουτινγκ του αγγλικού συλλόγου.

Δεν αποσύρεται ο Νέντβεντ Πίσω ετοιμάζεται να πάρει την απόφαση της απόσυρσης του από την ενεργό δράση ο Πάβελ Νέντβεντ. «Διαπιστώνω ότι είναι αδύνατο για μένα να μη σκέφτομαι το ποδόσφαιρο», τόνισε ο Τσέχος σε ιταλικά Μέσα. Κληθείς, δε, να απαντήσει στο «φλέγον» ερώτημα αναφορικά με το μέλλον του, ο Νέντβεντ «έβγαλε» τη μεγαλύτερη είδηση, αποκαλύπτοντας ότι «εγώ και η οικογένεια μου θα θέλαμε να ζήσουμε τώρα την εμπειρία της Αμερικής».

Απέκτησε Αμπένα η Ξάνθη Ποδοσφαιριστής της SKODA Ξάνθη είναι οριστικά ο Μάρτιν Αμπένα. Ο Καμερουνέζος, πρώην μέσος της σλοβακικής Στρέντα, αποκτήθηκε από τον ακριτικό σύλλογο με κανονική μεταγραφή, όπως ανακοινώθηκε επίσημα χθες, αφού έπεισε τον Βόλφγκανγκ Βολφ στο διάστημα της προετοιμασίας.

Συνεδριάζει στις 21/8 η Superleague Σε δέκα μέρες έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί ΔΣ στη Σούπερ Λίγκα, με την παρουσία όλων των μελών της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, μια συνάντηση που θα είναι η τελευταία πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η συνάντηση έχει κανονιστεί για τις 14.00 στις 21 του μήνα, όπου και θα συζητηθούν διάφορα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπως έγινε γνωστό από τη Λίγκα.

Δύσκολα θα χαλάσει η μεταγραφή Ρέιζερ

Μια μέρα παράταση παίρνει η υπόθεση Αναστάσιο Ρέιζερ για τη Νίκη, καθώς ο Στράτος Γιδόπουλος δεν ήρθε στο Βόλο χθες, όπως αναμενόταν, για να συναντηθεί με τον παίκτη και τον μάνατζέρ του Ροντρίγκεζ Αντεμάρ κι έτσι το ραντεβού ανανεώθηκε για σήμερα. Μάλιστα οι δύο Βραζιλιάνοι θα μεταβούν αυτοί στην Αθήνα, για να βρεθούν με το αφεντικό της Νίκης, κάτι όμως που δε θα στοιχίσει την παρουσία του πρώην παίκτη του Ηλυσιακού και της Καλαμάτας στο αυριανό φιλικό παιχνίδι με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα, αφού μετά τις συζητήσεις θα επιστρέψει στο Βόλο, για να ακολουθήσει την αποστολή των κυανόλευκων με προορισμό τη γειτονική πόλη. Πάντως, δύσκολα θα χαλάσει αυτή η μεταγραφή, που θα ισχυροποιήσει την ομάδα, αφού σίγουρα δίδυμο Βαλντέζ-Ρέιζερ δε διαθέτουν πολλοί σύλλογοι της κατηγορίας. Εξάλλου η αξία του Ρέιζερ είναι δεδομένη και τέτοιον παίκτη η Νίκη δεν έχει στο ρόστερ της. Σε ό,τι αφορά στον Μαυρουδή, όλα δείχνουν ότι θα γίνει κάτοικος Νέας Ιωνίας, Μν ξεχνάμε ότι ο νεαρός, που ξεκίνησε από τον Εργοτέλη, εκτός του ότι παίζει και στα άκρα και ως φορ, μπορεί να αγωνιστεί ως «μικρός», καθώς είναι 21 ετών.

κούζης" διοργανώνει εκδρομή για την Καρδίτσα την Πέμπτη 13/8 για το φιλικό της Νίκης με την Αναγέννηση. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συνδέσμου μέχρι Τετάρτη βράδυ. Σε ό,τι αφορά τον αγώνα του κυπέλλου με τον Πλατανιά Χανίων θα πραγματοποιηθεί εκδρομή, αλλά οι λεπτομέρειές της θα ανακοινωθούν σύντομα. Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συνδέσμου (Δορυλαίου - Εγγλεζονησίου και στο τηλ. 24210 80969.

Αν αποκτηθούν οι δύο παίκτες τότε στην επίθεση ο Χόρχε Μπάριος θα διαθέτει αρκετές λύσεις , αφού εκεί μπορούν να αγωνιστούν και Βαλντέζ, Σαπαλίδης, Κουσίδης και Χατζηλιόντας. Μάλιστα ο τελευταίος σήμερα ή αύριο θα υπογράψει το συμβόλαιό του, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τον νεαρό επιθετικό Σπύρο Καραπλιάγκο, αλλά και τον τερματοφύλακα Κατσίβελο, που θα είναι για φέτος ο τρίτος τερματοφύλακας των κυανόλευκων. Στην Καρδίτσα το Blue Club Το Blue Club "Παναγιώτης Ντο-

Εγγραφές στο μπάσκετ Οι υπεύθυνοι του τμήματος μπάσκετ της Νίκης καλούν τους γονείς για εγγραφές των παιδιών τους από 8 έως 14 ετών για τα τμήματα μπάσκετ αντρών και γυναικών. Είναι γνωστό σε όλους ότι η Νίκη χρησιμοποιεί για τις υποδομές της 5 κλειστά γυμναστήρια που συνεπάγεται τεράστια ευελιξία στα ωράρια και επίσης ανελλιπώς τα παιδικά και εφηβικά συμμετέχουν σε τελικούς πανελληνίων πρωταθλημάτων με αντίπαλους τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Προπονητές των τμημάτων υποδομής μπάσκετ είναι οι Μαυρομιχάλης Φ. , Αθανασιάδης Χρ. και Καραμανώλης Απ. Επικοινωνία: Γραφεία Ερασιτεχνικής Νίκης Μαιάνδρου 14. Τηλ : 24210 60320.

Σεξουαλική παρενόχληση Βιεϊρά σε Ανελκά!

Διαψεύδει ο Κυργιάκος επαφή με τον Παναθηναϊκό Ενοχλημένος εμφανίζεται να είναι ο Σωτήρης Κυργιάκος από τις φήμες και τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα, στο κότερο του δεύτερου, όπου και φέρεται να συζήτησαν το ενδεχόμενο επανένταξη του διεθνούς στόπερ στο «τριφύλλι»! Ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ ανάρτησε ανακοίνωση στο προσωπικό του site, όπου υπογραμμίζει πως «δεν είμαι ανταλλάξιμο προϊόν» και αναφωνεί: «Ας βρει επιτέλους ο Παναθηναϊκός ένα στόπερ για να ησυχάσουμε όλοι»... Τι υποστηρίζει ο ΠΑΟ Η απάντηση-διάψευση του Σωτήρη Κυργιάκου δεν άφησε τους ιθύνοντες της «πράσινης» ΠΑΕ με «σταυρωμένα» τα χέρια. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός υποστηρίζει ότι πράγματι υπήρξε επαφή με τον Ελληνα διεθνή μπακ της ΑΕΚ, αλλά με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης τη δικαστική διαμάχη που έχουν οι δυο πλευρές, λόγω της μετακίνησής του στους Ρέιντζερς της Σκωτίας. «Ουδεμία συζήτηση έγινε περί μεταγραφής του ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης η διοίκηση του «τριφυλλιού». Tι γράφει ο Τύπος Στην εφημερίδα «Goal» αναφέρεται πως «πριν από λίγες ημέρες ο διεθνής αμυντικός συναντήθηκε με τον Νικόλα Πατέρα στο κότερο του προέδρου του ‘τριφυλλιού’ και συζήτησαν την πιθανότητα συνεργασία τους. Ο Νικόλας Πατέρας ξεκαθάρισε στον Κυργιάκο πως θα πρέπει να επιστρέψει πρώτα το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ (ποσό που φέρεται να έχει χάσει ο Παναθηναϊκός), ωστόσο ο παίκτης τόνισε πως είναι διατεθειμένος να γυρίσει μέχρι 150.000 ευρώ». Στην όλη υπόθεση εμπλέκεται και το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Β. Μάντζιο και η πιθανή ανταλλαγή των δύο παικτών.

20

Πάταγο θα κάνει η αυτοβιογραφία του Νικολά Ανελκά μόλις βγει στην κυκλοφορία. Συγκεκριμένα, στις 29 Αυγούστου αναμένεται να κυκλοφορήσει η αυτοβιογραφία του Γάλλου διεθνούς με μια σοκαριστική αφήγηση! Ο στράικερ της Τσέλσι, αναφέρει ότι την περίοδο που ήταν παίκτης της Αρσεναλ, στα αποδυτήρια και μπροστά σε όλους τους συμπαίκτες τους, ο συμπατριώτης του και αρχηγός των «κανονιέρηδων» Πατρίκ Βιεϊρά τον χαστούκισε με το π...ς του! Μεταξύ άλλων, στο επίμαχο κεφάλαιο αναφέρει: «Η καριέρα μου στην Αρσεναλ πήγαινε από το καλό στο καλύτερο μέχρι τη μέρα που έπεσε στο δρόμο μου ο Βιεϊρά, που ήταν γνωστός στα αποδυτήρια της Άρσεναλ ως... μακρύς! Παίζαμε κόντρα στη Φούλαμ στο Χάιμπουρι και θυμάμαι ότι πήρα μία μπαλιά από τον Μπέργκαμπ, έπειτα απέφυγα με ευκολία τον γκολκίπερ και, με την εστία κενή, κατάφερα με κάποιο τρόπο να στείλω τη μπάλα έξω. Αυτό έγινε επειδή ο ήλιος έπεφτε πάνω στα μάτια μου. Δεν ήταν λάθος μου! Πάντως ο Βιεϊρά μου έριξε τότε ένα βλέμμα και ήξερα ότι θα είχα πρόβλημα. Υστερα στα αποδυτήρια ήρθε κατά πάνω μου και εγώ τα έχασα, ήξερα ότι δεν έπρεπε, αλλά τον έβρισα. Αρχικά με κοίταξε επίμονα και ύστερα με χαστούκισε με το π…ς του. Μόνο μία φορά. Ηταν σαν να με χτύπησε βρεγμένη σανίδα (!!!) Ουδείς μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε δει! Μπορείτε να φανταστείτε πόσο ντροπιαστικό είναι; Ηταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου; Δεν ακουγόταν τίποτα στα αποδυτήρια σε μία στιγμή που έμοιαζε να είναι αιωνιότητα για μένα, η σιωπή έσπασε μόνο όταν ο Ασλεϊ Κόουλ ρώτησε «είναι η δική μου σειρά»; Τότε ήξερα ότι έπρεπε να φύγω. Οταν ο Βενγκέρ έμαθε τι είχε κάνει ο Βιεϊρά του έδωσε απλά συγχαρητήρια και φώναξε «Για αυτό το λόγο είναι αυτός ο αρχηγός...».

Επιμέλεια: Χρήστος Θανασούλης xrthan@gmail.com

Δείγμα θετικό για την Εθνική μπάσκετ Μία καλή προπόνηση αποτέλεσε για την Εθνική ομάδα το παρθενικό φιλικό προετοιμασίας της εν όψει του Ευρωμπάσκετ, καθώς συνέτριψε με 88-46 τη Ρουμανία στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων δεν προσφέρει τη δυνατότητα εξαγωγής συμπερασμάτων. Ο Γιόνας Καζλάουσκας δεν χρησιμοποίησε τους Σπανούλη, Ζήση, Μπουρούση και Φώτση. Πρώτος σκόρερ ήταν ο αναγεννημένος Σοφοκλής Σχορτσανίτης με 15, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκαναν οι «νέοι» Κουφός και Καλάθης που πέτυχαν από 13.

«Κολλάει» του Ρούμπιο για Μινεσότα Το σίριαλ της μεταγραφής του Ισπανού Ρίκι Ρούμπιο στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς φαίνεται πως καλά κρατεί… Ο πρόεδρος της ομάδας του NBA Ντέιβιντ Καν τοποθετήθηκε δημόσια για το θέμα τονίζοντας πως η μετακίνηση του 18χρονου παίκτη στον μαγικό κόσμο του NBA ενδέχεται να καθυστερήσει αρκετά… Κύρια αιτία αυτής της καθυστέρησης είναι η δέσμευση του Ρούμπιο με την ομάδα της Μπανταλόνα, αφού ο νεαρός πόιντ γκαρντ έχει συμβόλαιο δύο ακόμη χρόνων με τον ισπανικό σύλλογο. Η ομάδα της Μινεσότα, η οποία επέλεξε τον Ρούμπιο στο νούμερο 5 του ντραφτ του 2009, μπορεί να εξαγοράσει το συμβόλαιο του με την Μπανταλόνα, ωστόσο τα 6.6 εκατ. $ ως ελάχιστο ποσό που αξιώνουν οι Ισπανοί, κάνει τους ιθύνοντες των «λύκων» να επανεξετάζουν την υπόθεση.

Επίσημα «Ενωσίτης» ο Καλλινικίδης Ήταν θέμα χρόνου. Ο Άκης Καλλινικίδης αποτελεί μέλος της ΑΕΚ και επίσημα. Η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ ανακοίνωσε την Τρίτη την απόκτηση του πρώην αρχηγού του Αιγάλεω για τα επόμενα δύο χρόνια, ολοκληρώνοντας κάτι που έχει συμφωνηθεί εδώ και μερικές μέρες.

Μια ανάσα από το Μαρούσι ο Πελεκάνος Παίκτης του Αμαρουσίου θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, από τη νέα σεζόν ο Μιχάλης Πελεκάνος. Η ομάδα των «βορείων προαστίων» τα έχει βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό για τον δανεισμό του παίκτη για έναν χρόνο και απομένει να ρυθμιστούν ορισμένες λεπτομέρειες ώστε να ανακοινωθεί και επίσημα η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.


[

21:Layout 1 12/8/2009 12:41 πμ Page 1

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

αθλητικά

Χωρίς κανένα πρόβλημα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας επί πολωνικού εδάφους ενόψει του φιλικού με την Πολωνία στο γήπεδο «City» της πόλης Μπίντγκοζ, όπου σήμερα στις 21:30 ώρα Ελλάδος (ζωντανό από το Mega) θα διεξαχθεί ο αγώνας με διαιτητή τον Ιάπωνα, Κέντζι Ογκίγια. Οσον αφορά στους αντιπάλους μας, ο τεχνικός των Πολωνών Λίο Μπενάκερ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Εθνική μας ομάδα στους εκπροσώπους του Τύπου. «Η Ελλάδα είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Την έχω παρακολουθήσει στα τελευταία δύο παιχνίδια της κι έχω μελετήσει τον τρόπο παιχνιδιού της. Διαθέτει πολύ καλούς και κυρίως δυνατούς παίκτες», είπε ο Ολλανδός.

Την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στην φάση των πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, Σερίφ Τιρασπόλ, «ακτινογράφησε» ο Τιμούρ Κετσπάγια με δηλώσεις του στο site του Ολυμπιακού Π. Ο Γεωργιανός τεχνικός των νταμπλούχων δεν «τρόμαξε» με όσα είδε από τους Μολδαβούς, τόνισε όμως πως πρόκειται για μια καλή ομάδα, που παίζει με συγκεκριμένο σύστημα και χρειάζεται τη δέουσα προσοχή. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως, αν ο Ολυμπιακός είναι σοβαρός, τότε θα είναι αυτός που θα πάρει το εισιτήριο για τους όμιλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Κετσπάγια είδε την Σερίφ Τίρασπολ τη Δευτέρα, στο νικηφόρο γι' αυτήν παιχνίδι απέναντι στην Ισκρα για το πρωτάθλημα Μολδαβίας.

Φιλικό ματς δίνει σήμερα ο ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη στην Τούμπα (21:45, Νovasports 1. Αυτό μπορεί να μην έχει χαρακτήρα πρόβας τζενεράλε, καθώς απουσιάζουν οι διεθνείς (Χαλκιάς, Κουτσινικούλης, Παπάζογλου), αλλά και ο ανέτοιμος Μουσλίμοβιτς, ωστόσο είναι η πρώτη και τελευταία ευκαιρία για τον Πορτογάλο να δοκιμάσει σχήματα με Βιτόλο και Βιεϊρίνια, ίσως και με Σαβίνι.

Τρίτη ήττα στη σειρά για τον Πύρασο και μάλιστα με το ίδιο σκορ στα φιλικά προετοιμασίας. Χθες οι Αγχιαλίτες στο γήπεδο του Αϊδινίου έχασαν με 0-1 από τον Τύρναβο με γκολ που πέτυχε με πέναλτι ο Κουβελάς και πλέον όλοι στο συγκρότημα του Λ. Μπακάλη ελπίζουν ότι η επιθετική αφλογιστία θα σταματήσει στο νέο φιλικό μεθαύριο με την Α.Ε Διμηνίου

Την τέταρτη φιλική του νίκη σε πέντε ματς πέτυχε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά το 1-0 επί του ΟΦΗ στο Καρπενήσι με γκολ που σημείωσε στο 21ο λεπτό ο υπό δοκιμήν 27χρονος Ισπανός επιθετικός Γκαρσία Χόρχε Περόνα, που πέρσι αγωνιζόταν στη Ντεπορτίβα Λόρκα της Β’ Ισπανίας. Αυτός δεν ήταν ο μόνος που δοκιμάστηκε χθες, καθώς ο νεαρός Κατσάνος, που είχε παίξει ως αντίπαλος του Ολυμπιακού το Σάββατο με την ΕΠΣ Ευρυτανίας, μπήκε στο παιχνίδι για λογααριασμό των ερυθρόλευκων στο 65’. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, που έδωσαν βροντερό παρών, και ξεπέρασαν τους 200, τα έβαλαν κάποιες στιγμές με τον Μύρωνα Σηφάκη, λόγω προφανώς της θητείας του στη Νίκη, ενώ κάτι ανάλογο έκανε, σύμφωνα με δημοσίευμα του κρητικού αθλητικού site www.athleticradio.gr, και ο Αχιλλέας Μπέος μετά το τέλος του αγώνα. Αντίθετα στο 62’ o Βεζυρίδης, όταν έγινε αλλαγή, χειροκροτήθηκε από τους Βολιώτες, που αναγνώρισαν την προσφορά του τα προηγούμενα τρία χρόνια. Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο ο Ολυμπιακός έδειξε εντός του αγωνιστικού χώρου ότι είναι ανώτερη ομάδα από τους Κρητικούς, που αν δεν ενισχυθούν, τότε δύσκολα θα μπορέσουν να κοντράρουν τους ερυθρόλευκους στη μάχη που θα δώσουν οι δύο ομάδες για ένα εισιτήριο στη Σούπερ Λίγκα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι είχαν τα ηνία του παιχνιδιού και έφταναν με χαρακτηριστική ευκολία στην περιοχή του Βεζυρίδη, που είχε αρκετή δουλειά, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι πέραν της βελτίωσης στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα για τέταρτο 90λεπτο, δεχόμενος μέχρι στιγμής γκολ μόνο από την Ηλιούπολη, με το χαρακτηριστικότερο όλων να είναι ότι στο πρώτο μέρος επέτρεψαν στους Κρητικούς να απειλήσουν μόλις μία φορά με τον Λεοζίνιο. Το φιλμ του φιλικού αγώνα 3’ Το σουτ του Λεοζίνιο μετά απο γρήγορη αντεπίθεση του ΟΦΗ,

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Σιμπονίσο Γκάκα θα ντυνόταν στα κιτρινόμαυρα, προέκυψε εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Μαμελόντι. Η πρόταση των 400 χιλιάδων ευρώ για το 60% των δικαιωμάτων του παίκτη ικανοποιούσε τον σύλλογο από τη Νότιο Αφρική και έδειχνε τυπική διαδικασία το κλείσιμο της συμφωνίας. Ωστόσο, οι διοικούντες την Μαμελόντι αποφάσισαν να ανεβάσουν τις απαιτήσεις τους και αξιώνουν περισσότερα χρήματα. Από τη μεριά της η Ενωση ξε-

Ως βασικοί αγωνίστηκαν οι Μόνχε και Ουμπίντες

Σύμφωνα με δημοσίευμα, όπως τονίσαμε, του κρητικού αθλητικού site www.athleticradio.gr, λίγα δευτερόλεπτα μετά το τέλος της φιλικής συνάντησης, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Αχιλλέας Μπέος επιτέθηκε φραστικά κατά του προπονητή του ΟΦΗ, Μύρωνα Σηφάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Πας να κάνεις τις μαγκιές σου πάλι. Πήγες στον ΟΦΗ όχι για να τον ανεβάσεις αλλά για να τον ρίξεις. Ό,τι έκανες με την Νίκη Βόλου θα κάνεις και με τον ΟΦΗ”. Από την πλευρά τους, οι προπονητές των δύο ομάδων, ήταν πιο... ήπιοι στις δηλώσεις που έκαναν. Συγκεκριμένα, ο Νίκι Παπαβασιλείου τόνισε: «Προσπαθούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα στα φιλικά παιχνίδια. Είμαστε νέα ομάδα αυτά τα παιχνίδια είναι χρήσιμα τεστ για εμάς. Έχω μιλήσει με τον Νίκο Μαχλά, η ομάδα θέλει ακόμα τρεις προσθήκες. Στα πλάνα μας ήταν να παίξει ο Κιάσσος σήμερα καθώς πήγαινε πολύ καλά στις προπονήσεις και δείχνει ότι με την ποιότητά του θα βοηθήσει την ομάδα. Είμαστε σε καλό δρόμο. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο. Ο Σάκης Τσιώλης από την πλευρά του, είπε: “To σημαντικότερο είναι ότι παίχτηκε ποδόσφαιρο σήμερα μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Χορτάσαμε ποδόσφαιρο με μια ποιοτική και ιστορική ομάδα σαν τον ΟΦΗ. Υπάρχει οργάνωση φέτος στην ομάδα μου, η ομάδα λειτουργεί καλά σε όλους τους τομείς και σε αυτό έχει συμβάλει σημαντικά και ο πρόεδρος κ. Αχιλλέας Μπέος. Είμαι περισσότερος ευχαριστημένος απ' όσο περίμενα”.

καθάρισε ότι δε θα δώσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω και περιμένει πλέον μια οριστική απάντηση. Πάντως οι άνθρωποι της ΑΕΚ θεωρούν πως πρόκειται για μια κίνηση τακτικής από τους Νοτιοαφρικάνους που προσπαθούν να πάρουν περισσότερα χρήματα την ύστατη στιγμή. Στα αγωνιστικά οι 18 παίκτες για το σημερινό φιλικό με τη Μαγιόρκα (Novasports 1, 19.45) που επέλεξε ο Μπάγεβιτς είναι οι: Σάχα, Σκόκο, Ζεράλντο, Μπερνς, Μαντούκα, Λεονάρντο, Γιαχάγια, Ντιούφ,

21

Ιορντάκε, Ρίκκα, Χουάνφραν, Μπλάνκο, Λάγος, Γεωργέας, Αραμπατζής, Γκέντσογλου, Μανωλάς, Κουτρομάνος. “Μέλι» Μανθάνο για ΑΕΚ” Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο τεχνικός της Μαγιόρκα, Γκρεγκόριο Μανθάνο για την ΑΕΚ. Ο έμπειρος προπονητής, χαρακτήρισε την Ενωση, ομάδα επιπέδου Πριμέρα Ντιβισιόν κι έπλεξε το εγκώμιο των «κιτρινόμαυρων», αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο τεχνικός του ισπανικού συλλόγου, μιλώντας στην

μπλοκάρει ο Γλύκος 7’ Διακοπή στο παιχνίδι μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Λάμεσιτς στον Αλβαρες 15’ ο Κοκκινάκης σκοράρει αλλά από καθαρή θέση off-side 20’ Επέμβαση του πορτιέρο του ΟΦΗ, Βεζυρίδη στην κεφαλιά του Περόνα από τη μικρή περιοχή κρατάει το μηδέν. 22’ ΓΚΟΛ από κόρνερ του Μόνχε, ο Αρβανίτης έδωσε με το κεφάλι στον Αλβαρες, ο οποίος στο ύψος του πέναλτι έστρωσε στον Περόνα, που με σουτ έγραψε το 1-0 27’ ωραίο σουτ του Ροτζέριο απέκρουσε σωτήρια ο Βεζυρίδης 36’ νέο σουτ του Βραζιλιάνου, η μπάλα έφυγε από το δεξί δοκάρι του Βεζυρίδη. 60’ Καλή φάση για τον ΟΦΗ με την κεφαλιά του Αλέξη Περογαμβράκη να περνάει λίγο έξω από τα δοκάρια. 67’ Ο Ζαραδούκας μετά από υπέροχο συνδυασμό με τον Μόνχε, μπήκε στην περιοχή από αριστερά, με το συρτό σουτ που επιχείρησε να φεύγει ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κασμερίδη. 69’ το σουτ του Λιόπα μπλοκάρει ο Γλύκος. 78’ Kαλή ευκαιρία για τον ΟΦΗ, καθώς μετά από κόρνερ του Οργκανίστα, ο Μπερτίν πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γλύκος, Ψυχογιός (46’ Κοτίτσας), Ζαραδούκας (83’ Μητρόπουλος), Αρβανίτης (65’ Κατσάνος), Λιόλιος (46’ Σωτήρχος), Αλβάρεζ (85’ Ασλανίδης), Ροτζέριο (50’ Μπουλούτ), Μόνχε (75’ Κακαράς), Ουμπίντες (50’ Χανιώτης), Τσάνα (46’ Πλιάγκας), Περόνα (46’ Καμπάνταης, 73’ Ιακωβάκης). ΟΦΗ: Bεζυρίδης (Κασμερίδης 62’), Σταυρακάκης, Κωνσταντινίδης, Μπαρκαουάν, Νατσούρας, Λάμεσιτς, Κοκκινάκης, Λεοζίνιο, Μαρίνκοβιτς, Μανούσος, Βλόνταρτσικ. Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Kιάσσος, Πετράς, Πίτσος, Μπερτίν, Παρμαξίδης, Οργκανίστα, Πάνος, Λιόπα, Περογαμβράκης. Διαιτητής του αγώνα ο Νίκος Κωστής με βοηθούς τους Ηλία Γκαλιμάνη και Νίκο Δροσίνη, όλοι “από ΣΔΠ Ευρυτανίας.

ιστοσελίδα «aek365.gr», μεταξύ άλλων, είπε: «Επιλέξαμε να αγωνιστούμε με μία ομάδα όπως η ΑΕΚ, διότι είναι επιπέδου Πριμέρα Ντιβισιόν. Απομένουν μόνο λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και επιθυμία μας ήταν να δώσουμε ένα δυνατό εκτός έδρας παιχνίδι με μία ισχυρή ομάδα. Το φιλικό με την ΑΕΚ στην Αθήνα είναι ακριβώς αυτό που θέλαμε. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας και για τις δύο ομάδες με αμφίρροπο το αποτέλεσμα», τόνισε


22:Layout 1 12/8/2009 12:34 πμ Page 1

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

αθλητικά

3η στους Βαλκανικούς η Μ. Καλιακούδα του Α.Ο.Μ

Στις 17/8 η επίσημη «πρώτη» για την Αρτέμιδα Στις 17 Αυγούστου στο ΕΑΚ του Βόλου θα γίνει η πρώτη προπόνηση για την γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Αρτέμιδος, που θα αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα της Α1. Οι κοκκινόμαυρες θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους στον Βόλο υπό τις οδηγίες του Γιώργου Κοσμάτου και στις 29 του μηνός θα αναχωρήσουν τελικά για την Πορταριά όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Η πρώτη προπόνηση για τις Βολιώτισσες που φέτος θέτουν ως στόχο την παραμονή ως νεοφώτιστες στην πρώτη κατηγορία, θα διε-

ξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα. Σε αυτή δε θα βρίσκονται οι δυο Αμερικανίδες, Ρεμπέκα Χάρις και Μόνικ Μακλίν. Τα δυο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της Αρτέμιδος αναμένονται στον Βόλο στις 23 Αυγούστου και θα ακολουθήσουν κανονικά την ομάδα στο βουνό των Κενταύρων για το βασικό στάδιο. Η διοίκηση του Βολιώτικου συλλόγου σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ προγραμματίζουν την διοργάνωση δυνατού τουρνουά στον Βόλο στα πλαίσια της προετοιμασίας της ομάδας. Αλλωστε οι επίσημες υπο-

χρεώσεις για την Αρτέμιδα ξεκινούν τον Οκτώβριο. Στις 11 του μηνός θα δώσουν τον πρώτο αγώνα του κυπέλλου και στις 18 θα κάνουν πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Α1. Η κλήρωση και για τις δυο διοργανώσεις θα διεξαχθεί στις 2 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Κάραβελ. Μάλιστα οι διαδικασίες για τη μετονομασία της Αρτέμιδος σε Ολυμπιακό Βόλου 1937 προχωράνε και το πιθανότερο είναι ότι στην κληρωτίδα ο βολιώτικος σύλλογος θα μπει με το νέο του όνομα, έχοντας απορροφηθεί από το νέο Ερασιτέχνη Ολυμπιακό.

Γράφει ιστορία ο Καναβάρο Αναμέτρηση "ορόσημο" θα αποτελέσει για τον βετεράνο αμυντικό Φάμπιο Καναβάρο το σημερινό φιλικό ανάμεσα σε Ιταλία και Ελβετία, καθώς, σε περίπτωση συμμετοχής του, ο σκληροτράχηλος παίκτης της Γιουβέντους θα γίνει ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία της «σκουάντρα ατζούρα». Η αποψινή αναμέτρηση δίνει την ευκαιρία στον κεντρικό αμυντικό της Γιουβέντους να προσπεράσει στη σχετική λίστα τον Πάολο Μαλντίνι, που έχει 126 συμμετοχές και να φτάσει τις 127.

Άγγλος για χάρη του Μουντιάλ ο Αλμούνια! Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τη χρονιά η αθλήτρια του Α.Ο Μαγνησίας Μαρία Καλιακούδα, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στα 2000μ. φυσικά εμπόδια, πετυχαίνοντας νέο ατομικό ρεκόρ με 7.17.06 στο Βαλκανικό Κύπελλο, που διεξήχθη στην Αγκυρα από 7 έως 9/8. Η αθλήτρια που γυμνάζεται με τον Παύλο Παρασκευόπουλο τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποδεικνύει κάθε μέρα με την προσπάθειά και τη θέλησή της ότι μπορεί κα΄ποιος να είναι ταυτόχρονα καλός αθλητής αλλά και αριστούχος μαθητής.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση του Α.Ο.Μ. τονίζεται: «Το Δ.Σ του Αθλητικού Ομίλου Μαγνησίας συγχαίρει την αθλήτρια Μαρία Καλιακούδα για την επιτυχία της και εύχεται καλή ξεκούραση και μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους προπονητές του συλλόγου μας για την προσπάθειά τους και την καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του συλλόγου μας, αναδεικνύοντας καινούργια ταλέντα τόσο στα άλματα όσο και στις μικρές και μεγάλες αποστάσεις».

Eπισκευές κουφωμάτων αλουμινίου και ρολών (κλειδαριές – ράουλα – ιμάντες ρολών)

κατασκευές καινούργιων κουφωμάτων (συρόμενα – ανοιγόμενα αλουμίνια και θερμομονωτικά) κουνουπιέρες

Τηλ. 6947 706155 κος Θοδωρής

Πρατήριο υγρών καυσίμων “Α. Κωσταράς και ΣΙΑ Ε.Ε.”

ΜΑΡΚΟΣ Κουρτινόξυλο σε μεγάλη ποικιλία Αντηλιακά στορ – ρολοκουρτίνες Κουνουπιέρες για όλα τα κουφώματα Πτυσσόμενες πόρτες - κουπαστές Ασυναγώνιστες τιμές Κατάστημα : Μαιάνδρου 78 με Φιλαδελφείας, Ν. Ιωνία Βόλου

Τηλ. 24210 66513

22

Διατεθειμένος να αλλάξει υπηκοότητα και να αποτελέσει τον βασικό τερματοφύλακα της εθνικής Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής παρουσιάζεται ο Μανουέλ Αλμούνια. Ο Ισπανός τερματοφύλακας της Άρσεναλ θα δεχόταν με ενθουσιασμό να αγωνιστεί με τα χρώματα των «λιονταριών», ωστόσο θέλει να εξασφαλίσει πρώτα ότι αυτό δε θα προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των φιλάθλων. «Αν πάρω την απόφαση να τη ζητήσω, πιστεύω πως δε θα είναι δύσκολο να πάρω την αγγλική υπηκοότητα», τόνισε σε αγγλική εφημερίδα ο Αλμούνια, εκτιμώντας πως «η όλη διαδικασία θα ήταν πολύ σύντομη».

Διπλό χτύπημα ο Λεβαδειακός Με τα «πράσινα» του Λεβαδειακού θ’ αγωνίζονται απ’ τη φετινή σεζόν οι Πάουλο Κόστα και Γιάννης Αλεξίου. Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης η βοιωτική ΠΑΕ, ο Πορτογάλος μέσος πρώην παίκτης του Άρη- υπέγραψε συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια και θα είναι αυτός που θ’ αναπληρώσει το κενό του Λεονάρντο που πήγε στην ΑΕΚ. Απ’ τη μεριά του ο πρώην αμυντικός της Βέροιας έβαλε την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο.


IP 62.103.135.9

23:Layout 1 11/8/2009 9:08 μμ Page 1

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

μικρές αγγελίες ματα, ισόγειο – πατάρι – όροφος. Κουταρέλια 37 – Ερμού. Πληροφορίες στο τηλ. 24210 24307, 21237, 20929. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα, κατασκευής 2007, 30 τ.μ., 1ου ορόφου με αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου, κλιματιστικό. Υψηλάντου – Μαυρογένους 30, Τηλ. 24210 81122, 6938831453, ώρες 09.00 – 19.00.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 01.ΟΙΚΟΔΟΜΗ:στην Νεάπολη 580τ.μ κατάλληλη για συνεργείο ΕΝΟΙΚΙΟ / ΠΩΛΗΣΗ 02.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ιωνία ρετιρέ 4ου ορόφου με θέα 100τ.μ σε τιμή ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ 03.ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ:στη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου 750τ.μ σε οικόπεδο 2.100τ.μ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ 04.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στη Ν.Δημητριάδα 180τ.μ 3 επιπέδων (182-8) 235.000€ 05.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ιωνία Βόλου 5ου ορόφου 105τ.μ με τζάκι (43-9) 155.000€ 06.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στη Τσαγκαράδα 150τ.μ σε οικόπεδο 2.070τ.μ (133-8) 250.000€ 07.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στην Τσαγκαράδα Πηλίου 1.900τ.μ εντός σχεδίου. (144-7) 155.000€ 08.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στο Βόλο 3 επιπέδων 320τ.μ με 2 θέσεις πάρκινγκ (24-9) 550.000€ 09.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στον Άγιο Γεω. Νηλείας 800τ.μ με σπίτι 63τ.μ (20-9) 130.000€ 10.ΡΕΤΙΡΕ:στο Βόλο 111τ.μ και 79τ.μ ετοιμοπαράδοτα με θέα Πήλιο (77-9) ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ 11.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ιωνία Βόλου 4ου ορόφου 71τ.μ με πάρκινγκ (44-9) 95.000€ 12.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στο Βόλο 170τ.μ super lux (217-8) 240.000€ 13.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 2ου ορόφου στο κέντρο του Βόλου 51τ.μ & parking (10-9) 100.000€ 14.MEZONETA: στο Καραγάτς 3 επιπέδων 230τ.μ (231-8) 275.000€ 15.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: ρετιρέ 5ου ορόφου με θέα όλο το Βόλο 130τ.μ (45-9) 245.000€ 16.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ:στην Ν.Ιωνία 80τ.μ σε οικο. 120τ.μ (75-9) 90.000€ 17.ΟΙΚΟΠΕΔΟ:1,5 στρ. εντός οικισμού και καταπληκτική θέα στην Άνω Γατζέα 98.000€ 18.ΜΕΖΟΝΕΤΑ:στα Πλατανίδια 205τ.μ σε οικ. 250τ.μ (73-9) 230.000€ 19.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στο κέντρο του Αλμυρού 90τ.μ σε 230τ.μ οικ. (186-7) 97.000€ 20.ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ: στην Πορταριά Προφ. Ηλίας 3.079τ.μ (68-9) 120.000€

ΕΠΑΓΓΕΛ/ΚΗ ΣΤΕΓΗ

…πριν από κάθε αγορά Ακινήτου…. Αντωνοπούλου 188 • Βόλος • Τηλ.: 24210 - 71 600 • Κιν.: 6979 001800

Κανάρη 8, Βόλος Πωλείται (επαγγελματική στέγη) 300 τ.μ. 1ος όροφος κεντρικό στη Δημητριάδος.Κέντρο 2 Διαμερίσματα 1ος όροφος 125κ135 τ.μ. πλησίον Δικαστηρίων 2 Διαμερίσματα 1ος όροφος 152τ μ. 2ος 152 τ.μ. πλησίον Π.Ελευθερίας Διαμέρισμα 92 τ.μ. περιοχή Αγ.Κων/νου 4ος όροφος 95.000 ευρώ Διαμέρισμα 106τ.μ. 3ος όροφος 90.000 ευρώ Μονοκατοικία στην Ν.Δημητριάδα 100τ.μ. σε οικόπεδο 123τ.μ. 120.000 ευρώ 2 μεζονέτες καινούργιες ξεχωριστές 180τ.μ. έκαστη κοντά στη θάλασσα στην Κριθαριά. Μόνο 170.000 ευρώ η μία. Οικόπεδο με παλαιά οικία 124 τ.μ. χτίζει 173 τ.μ. μπροστά σε μελλοντικό πάρκο στη Ν.Δημητριάδα μόνο 55.000 ευρώ. Σουτραλί 2 μεζονέτες (στα σχέδια) 125 τ.μ. ή κάθε μια μπροστά στη θάλασσα. Παράδοση σε 18 μήνες.

Διαμεσολαβούμε με ειδικά συνεργεία για την ανακαίνιση οικιών και επαγγελματικών χώρων

Κων/τία Μακαρώνα - Λαϊνα τηλ. 24210 22824 - κιν. 6982479991 - 6973585390

ΠΑΪΖΑΝΟΣ Β.-ΠΟΛΥΓΕΡΙΝΟΣ Α. Ο.Ε NAKOS CENTER 1ος ΟΡΟΦΟΣ

6945 125 805

www.ktisis-realestate.com Z ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ 1. Οικόπεδο στον Αγ. Γεώργιο Ιωλκού, 3.220 τ.μ. (550.000 €) 2. Αγροτεμάχιο 2.680 τ.μ στον Αγ. Βλάσιο, με παλιό 2όροφο πέτρινο οικίσκο 100 τ.μ. (35.000 €) 3. Γκαρσονιέρα ημιυπόγεια στην Γκλαβάνη, 30 τ.μ (12.000 €) 4. Κτίριο με διαμερίσματα Ιωλκού & Μακρυγιάννη, 202 τ.μ (185.000 €) 5. Οικόπεδο Ιωλκού 106, 180 τ.μ (205.000 €) 6. Ρετιρέ Ν.Ιωνία, καινούργιο υπερπολυτελές 100 τ.μ με απεριόριστη θέα (168.000 €) 7. Εξοχική Κατοικία στην Μακρυνίτσα 165 τ.μ, σε επίπεδο οικόπεδο 480 τ.μ, με εκπληκτική θέα (359.000 €) 8. Διαμέρισμα ιδανικό και για επαγγ. Στέγη, 107 τ.μ στα Δικαστήρια, (95.000 €) 9. Επαγγελματικός χώρος 1.000 τ.μ, σε όροφο, με προοπτική για 500 τ.μ ακόμη (500.000 €) 10. Κατάστημα 168 τ.μ, ημιυπόγειο, ιδανικό για γραφείο (75.000 €) 11. Οικόπεδο στα Μελισσιάτικα, 1.275 τ.μ. με απεριόριστη θέα (165.000 €) 12. Πέτρινο διώροφο στο Λεφόκαστρο 150 τ.μ, σε οικόπεδο 600 τ.μ (249.000 €) 13. Οικόπεδο προς ένταξη στα Αμπελάκια Αλυκών με εκπληκτική απεριόριστη θέα (159.000 €) ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 1. ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ, ημιτελής 240 τ.μ σε οικόπεδο 270 τ.μ (450.000 €) 2. Χρυσοχοϊδη, 106 τ.μ σε οικόπεδο 169 τ.μ (170.000 €) 3. Νικοτσάρα, 105 τ.μ σε οικόπεδο 380 τ.μ (253.000 €) 4. Αθηνών, 100 τ.μ σε οικόπεδο 280 τ.μ (170.000 €) 5. Χρυσοχοϊδη, ημιτελής 272 τ.μ σε οικόπεδο 275 τ.μ (198.000 €) 6. Αγία Παρασκευή, 100 τ.μ σε οικόπεδο 300 τ.μ (160.000 €) 7. Άνω Λεχώνια, ημιτελής, 120 τ.μ σε οικόπεδο 120 τ.μ (190.000 €) 8. Κάτω Λεχώνια, 220 τ.μ σε οικόπεδο 1000 τ.μ (390.000 €) 9. Κουκουράβα, πέτρινη μονοκατοικία με μοναδική θέα, 185 τ.μ σε οικόπεδο 756 τ.μ (598.000 €) 10. Αλυκές, καινούργια υπερπολυτελής, 534 τ.μ σε οικόπεδο 248 τ.μ 11. Αγ. Ανάργυροι, 96 τ.μ σε οικόπεδο 156 τ.μ (110.000 €) 12. Διμήνι, 100 τ.μ σε οικόπεδο 250 τ.μ (170.000 €) 13. Κάτω Λεχώνια, 220 τ.μ σε οικόπεδο 450 τ.μ (295.000 €) 14. Κάραγατς, μεζονέτα 200 τ.μ, σε οικόπεδο 152 τ.μ (297.000 €) 15. Μαβίλη, μεζονέτα 154 τ.μ, σε οικόπεδο 150 τ.μ (260.000 €) 16. Αγ. Παρασκευή, Λέσβου, 100 τ.μ σε οικόπεδο 500 τ.μ (180.000 €) 17. Βύρωνος, 87 τ.μ σε οικόπεδο 115 τ.μ (180.000 €) 18. Άνω Βόλος, Αθωνική, 125 τ.μ (215.000 €) ΟΙΚΟΠΕΔΑ 1. Κουντουριώτου, 271 τ.μ , με Σ.Δ 1,8 (210.000 €) 2. Ν.Ιωνία, 169 τ.μ, με Σ.Δ 2,4 (140.000 €) 3. Αλυκές, 360 τ.μ, (150.000 €) 4. Κάραγατς, 450 τ.μ, (360.000 €) 5. Σουτραλί, 450 τ.μ (230.000 €) 6. Αμπελάκια Αλυκών, 4.000 τ.μ προς ένταξη,

με εκπληκτική απεριόριστη θέα (159.000 €) 7. Ανακασιά 500 τ.μ, (140.000 €) 8. Αλυκές, 200 τ.μ, (84.000 €) 9. Ν.Ιωνία, 305 τ.μ (109.000 €) 10. Ν.Ιωνία, Λαμψάκου, 730 τ.μ (255.000 €) 11. Ανακασιά – Αηδονοφωλιές, 3.000 τ.μ κατάλληλο για επαγγελματική στέγη 12. Άνω Βόλος οικόπεδο 716 τ.μ , (105.000 €) 13. Άνω Βόλος, 980 τ.μ, με απεριόριστη εκπληκτική θέα, (179.000 €) 14. Σωρός, 600 τ.μ , με απεριόριστη θέα, (139.000 €) 15. Φυτόκου & περιφ/κός, 108 τ.μ, (45.000 €) 16. Ιωλκού 106, 180 τ.μ (205.000 €) ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Α. ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ 1. Γκλαβάνη, ημιυπόγεια 30 τ.μ (12.000 €) 2. Παπαδιαμάντη & Παγασών, 28τ.μ , με θέα σε πάρκο & αποθήκη (42.000 €) 3. Χατζηαργύρη καινούργια πολυτελής, 39 τ.μ (78.000 €) 4. Ρ. Φεραίου, καινούργια υπερπολυτελής, 27 τ.μ, (59.000) Β. ΔΥΑΡΙΑ 1. Καραμπατζάκη, 68 τ.μ, ά ορόφου με θέα σε κήπο, (105.000 €) 2. Χατζηαργύρη, καινούργιο πολυτελές, 58 τ.μ (120.000 €) 3. Νεάπολη, καινούργιο, 50 τ.μ, (120.000 €) 4. Παλαιά, 65 τ.μ, (130.000) 5. Ρ. Φεραίου, καινούργιο υπερπολυτελές, 52 τ.μ, (116.000) Γ. ΤΡΙΑΡΙΑ 1. Νέα Ιωνία, 80 τ.μ ανακαινισμένο (83.000 €) 2. Ιωλκού & Μαγνήτων, παλαιό 90 τ.μ, (85.000) 3. Τριανταφυλλίδη, καινούργιο, 92 τ.μ (142.000 €) 4. Χατζηαργύρη, καινούργιο πολυτελές, 96 τ.μ (200.000 €) 5. Γιάννη Δήμου, καινούργιο, 81 τ.μ (130.000 €) 6. Τ. Οικονομάκη , 100 τ.μ (100.000 €) 7. Βύρωνος, 107 τ.μ, με τρείς κρεβατοκάμαρες (155.000 €) 8. Νεάπολη, 76 τ.μ, καινούργιο, (150.000 €) 9. Τρικούπη, 100 τ.μ με 3 κρεβατοκάμαρες, (180.000 €) 10. Ν.Ιωνία, 79 τ.μ, (107.000 €) 11. Ρ. Φεραίου, καινούργιο υπερπολυτελές, 73 τ.μ, (158.000) 12. Αγ. Ανάργυροι, Ζαλόγγου, 63 τ.μ, (87.000 €) 13. Μαυροκορδάτου, 2ετίας, 93 τ.μ (145.000 €) 14. Νέα Ιωνία, 129 τ.μ, διαμπερές, με πάρκινγκ και αποθήκη, (187.000 €) 15. Νέα Ιωνία, 87 τ.μ, με πάρκινγκ και αποθήκη, (99.000 €) Δ. ΡΕΤΙΡΕ 1. Ιάσωνος & Κουμουνδούρου, 100 τ.μ με μεγάλα μπαλκόνια & θέα, (138.000 €) 2. Μαιάνδρου, 108 τ.μ, καινούργιο , διαμπερές, με πάρκινγκ & αποθήκη και απεριόριστη θέα, (170.000 €) 3. Κασσαβέτη, 180 τ.μ, καινούργιο , διαμπερές, με πάρκινγκ και απεριόριστη θέα, (260.000 €) 4. Νέα Ιωνία, 115 τ.μ, καινούργιο , διαμπερές, με πάρκινγκ και απεριόριστη θέα, (190.000 €) 5. Ρ. Φεραίου, καινούργιο υπερπολυτελές, 133 τ.μ, (297.000) 6. Ν.Ιωνία, 102 τ.μ, (179.000 €) 7. Κωσταντά & Δεληγιώργη, 140 τ.μ (198.000)

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλούνται οικόπεδα στην Κριθαριά, άρτια και οικοδομήσιμα, εντός οικισμού, με καταπληκτική θέα στον Παγασητικό, σε πολύ καλή τιμή. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 69978 49085.

Πωλείται ή ενοικιάζεται κατάστημα, 168τ.μ., με τρεις εισόδους, 12,5τ.μ. πρόσοψη επί της Ανθ. Γαζή, πλήρως ανακαινισμένο. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6947004538.

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ : ΠΩΛΕΙΤΑΙ παραθαλάσσιο οικόπεδο 250τ.μ. στα Πλατανίδια, κτίζει 115τ.μ. με άδεια βγαλμένη, 25 μέτρα από τη θάλασσα. Τιμή 105.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 24210- 22824, 6982479991, 6973585390.

ενοίκιο. Λίγα κοινόχρηστα. Πολιτισμένη παραμονή. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24280 77457, 6978550427 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ου ορόφου προσόψεως 65 τ.μ., Αντωνοπούλου 163 με Αναλήψεως, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 2ου ορόφου, προσόψεως 25 τ.μ., Αναλήψεως 289 με Δεληγιώργη, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. Ενοικιάζεται ισόγειο διπλοκατοικίας, 4 δωματίων, στην οδό Τσιμπούκη – Μαυροκορδάτου. Τηλ. 24210 46545. Πωλείται κεντρικό περίπτερο, με φουλ εμπόρευμα σε προσιτή τιμή. Πληρ. στο τηλ. 2421036341, από τις 17:00 - 22:00.

Πωλείται οικόπεδο 253 τ.μ. στις Αλυκές 350 μ. από την πλάζ τιμή 110.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 24210 85065 και 24210 88947 .κιν. 6943017654. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Καταπληκτικό οικόπεδο 4.500 τ.μ. μέσα στο χωριό Πινακάτες. Ευκαιρία επένδυσης. Φυσικά επίπεδα με πεζούλες. Οπωροφόρα – καστανιές στα όρια και πλατάνια. Θα ζήσετε στον παράδεισο. Τιμή λογική μικρότερη από την εμπορική αξία. Διαπραγματεύσιμη από το πώς θα αποπληρωθεί. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24280 77457, 6978550427 Πωλούνται δύο αγροτεμάχια 1 και 3 στρέμματα στην περιοχή της Πάλτσης. Πλησίον δρόμου. Πωλείται επίσης αγροτεμάχιο 5 στρέμματα στη θέση «Αλώνια» Αργαλαστής. Πληροφορίες 6974 417 431. Πωλείται στην Ζαγορά Πηλίου παλαιά κατοικία 50τ.μ., πετρόχτιστη, στην πλατεία Αγ. Παρασκευής. Πληροφορίες στο τηλ. 6947 158714 Πωλείται κτήμα 2 στρεμμάτων, οικοδομήσιμα, με νερό δικό του στο κεντρικό δρόμο Σαμπάναγα Διμηνίου, κοντά στην Εκκλησία. Τηλ. 24210 63164. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΑΙΟΠΕΡΙΒΟΛΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΠΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 20 στρ ΜΕ ΦΩΣ ΝΕΡΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΡΟΙΚΙΑ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΘΕΑ. ΤΗΛ 6978852184 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΙΣ ΜΗΛΙΕΣ 2100μετρα ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ ΜΕ ΦΩΣ ΝΕΡΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΘΕΑ. ΤΗΛ 6978852184

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Ενοικιάζεται διαμέρισμα 100 τ.μ. με δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, λουτρό, και αποθήκη. Ισιδώρου 74 στη Ν.Ιωνία. Τηλ. 6986 658109 Ενοικιάζεται διαμέρισμα τριάρι, 4ος όροφος, με πολλά έξτρα στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου Βόλου. Τηλ. 6972741055, 6976950550 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Κεντρικό προνομιούχο οροφοδιαμέρισμα, 1ου ορόφου, 88 τ.μ., διαμπερές με δύο προσόψεις επί της Ιωλκού 132 με Αγ. Βασιλείου. Φωτεινό, θερμοηχομονωμένο, λουξ κατασκευή, καινούργια ντουλάπια κουζίνας και με εντοιχισμένες ντουλάπες ρούχων – χαλιών κ.λπ. Λογικό

23

επαγγελματικός Ενοικιάζεται χώρος 450τμ. (200 στεγασμένα με πάνελ, Γραφείο, WC, τριφασικό ρεύμα) κατάλληλο για συνεργείο – βιοτεχνική χρήση κλπ. Λογοθέτη 8 – Λαρίσης. Τηλ. 24210 47220, κινητό 6973395551.

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος, 290 τ.μ. πλησίον οδού Λαρίσης (Νέο Δέλτα). Τηλ. 24210 80114, 6932 830020

Ενοικιάζεται κεντρικό, γωνιακό κατάστημα 110 τ.μ στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 65712, 6977 683060

Ενοικιάζεται κατάστημα 32τ.μ., Γκλαβάνη 98 – Τ. Οικονομάκη. Τηλ. 24210 26469, 6972751977 Ενοικιάζεται μαγαζί 280τ.μ., με γραφεία και αυλή, στο Λατομείο, για βιοτεχνικούς χώρους. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 24210 85997, 693014270, 6973 421850. Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 120 τ.μ. + πατάρι 20τ.μ., επιπλωμένος με ξύλινα ράφια. Γλάδστωνος 71 μεταξύ Γαζή & Κωνσταντά. Τηλ. 24210 24465.

Ενοικιάζεται κατάστημα παραλιακό, 52τ.μ., στα Καλά Νερά. Τηλ. 6972593952.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ισόγειο κατάστημα ή γραφείο 35τ.μ. και με πατάρι 10τ.μ., Κουταρέλια 75 με Γαλλίας, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα Γκλαβάνη 111. Τηλ. 24280 86942, 24210 46545. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 100 τ.μ., 3ος όροφος, διαμπερές ανατολικό, με φυσικό αέριο και αυτονομία θέρμανσης, στην οδό 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ 69. Τιμή 380 ευρώ. Πληρ. τηλ. 2421023669 και 6945491611. Ενοικιάζεται τριάρι, με τέντες, air-condition, αυτονομία, φυσικό αέριο, Μαυροκορδάτου 52 – Γαζή. Τηλ. 6974569547. Ενοικιάζεται γραφείο επί της Ιωλκού 17 στον 1 ο όροφο. Τηλ. 6940908811. Ενοικιάζονται δύο καταστή-

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 110 τ.μ., Εθν. Αντιστάσεως 63 με Μαυροκορδάτου, τετραγωνισμένο, σε άριστη κατάσταση. Πληροφορίες 24210 22571, 6980228402 ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται επιχείρηση, κλειστό γήπεδο 5Χ5, πλήρες εξοπλισμένο (καφετέρια, αποδυτήρια, μπάνιο, γραφείο). Τιμή 20.000€, συζητήσιμη Τηλ. 6945903160 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πρώην τσιπουράδικο – μεζεδοπωλείο ΜΕΝΤΖΟ, στη γωνία των οδών Πλαστήρα – Φιλ. Ιωάννου 2, έναντι εισόδου ΞΕΝΙΑ Βόλου, εμβαδού 136τ.μ., με πατάρι 68τ.μ., με μηχανισμούς εξαερισμού κουζίνας και λοιπών χώρων, τέντες, φωτιστικά κ.λπ. για κέντρο εστίασης. Σοβαρές προτάσεις στα τηλέφωνα 24210 24646, 6944524915 Ενοικιάζεται κατάστημα 120τ.μ. με αυλή 120τ.μ. για επαγγελματική ή βιοτεχνική χρήση, Νέγρη 17, Βόλος δίπλα στο Μηχανολογικό. Τηλ. 24210 63439, 6972716295 κ. Σταύρο Μητσικώστα. Ενοικιάζεται κατάστημα 110 τ.μ., Εθν. Αντιστάσεως με Μαυροκορδάτου. Τηλ. 24210 22571, 6980228402 Ενοικιάζεται ισόγειο γραφείο επί των οδών Μικρασιατών – Βασάνη πλησίον εφορίας (κατάλληλο για λογιστή – μηχανικό) Πληροφορίες στο τηλ. 6973028215 Πωλείται πολύ καλό περίπτερο με εξασφαλισμένη πελατεία λόγω συνταξιοδότησης. Τηλ. 6981853627. Πωλείται σε νέα οικοδομή, κατάστημα 182τ.μ., με δυο τουαλέτες και μια αποθήκη 10τ.μ. στην οδό Βυζαντίου και Παναγίας Σουμελάς στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 80555, 6932417448.

τίτλου Master στη μετάφραση. Τηλ. 24210 72007, 6947049014 Καθηγήτρια απόφοιτος Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας. Τηλ. Επικοινωνίας: 6970355811 Φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Τιμές λογικές. Τηλ. 6974677244. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ καθηγήτρια, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, έμπειρη, αναλαμβάνει υπεύθυνα μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Μεθοδική διδασκαλία και σωστή προετοιμασία για το σχολείο και τις εξετάσεις. Τιμές οικονομικές. Πληρ. στο τηλ. 24210 47882. Μαθηματικός με πολυετή διδακτική εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε μαθητές ΓυμνασίουΛυκείου, ιδιαίτερα ή γκρουπ. Τηλ. 24210 60010, 6942 433289.

ΔΙΑΦΟΡΑ Χάθηκε βιβλιάριο υγείας στον Χαρίκλεια Ράπτουμε όνομα Αριθμ.Μητρώου. 3410201693. Πληροφ. 24210 62586. ΚΥΡΙΑ 43 ετών τρίτεκνη ζητά εργασία ως πωλήτρια για μερική ή ολική απασχόληση. Διαθέτει κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ. Πληροφορίες τηλ. 6981296128 Πωλούνται εργαλεία για φανοποιεία-βαφή αυτοκινήτων. Πληροφορίες Ιωάννης Ντούγκας τηλ. 24280 99089 Ζητούνται από την εταιρία ΚΑΤΣΕΛΗΣ FAST FOOD (OLD CITY) γυναίκες υπάλληλοι για τετράωρη εργασία από 20-35 ετών. Προηγούμενη προϋπηρεσία θα ληφθεί υπόψη. Παράδοση βιογραφικών Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 121, ΒΟΛΟΣ Ζητείται νεαρός ευπαρουσίαστος, να γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και χρήση Η/Υ, επιθυμητό πτυχίο Πανεπιστημιακής μόρφωσης. Άμεση πρόσληψη, μόνιμη απασχόληση. Αποστείλατε βιογραφικό στο email:shalkia@otenet.gr Ζητείτε κοπέλα για κεντρικό κατάστημα. Άμεση πρόσληψη, απαραίτητη κάρτα ανεργίας. Τηλ. 24210 36777 Πωλείται αυτοκίνητο, μάρκας Hyundai Gets, μοντέλο 2003, Β’ εξάμηνο, full extra, με 115 χιλιάδες χιλιόμετρα, τιμή 4.000€. Τηλ. 6945903160.

Σοβατίσματα, χτισίματα, μερεμέτια

Ο Νίκος

MAΘΗΜΑΤΑ

Τιμές λογικές Τηλ. 6936167064

Πτυχιούχος δασκάλα ειδικής αγωγής με προϋπηρεσία αναλαμβάνει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Τηλ. 6979 962009

Ζητούνται σερβιτόροι και βοηθοί για αίθουσα εκδηλώσεων στις Αλυκές. Τηλ. 6945078540

Καθηγήτρια με δεκαετή εμπειρία παραδίδει φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Κιν.: 6977 997491, πρωϊνές ώρες. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ γεννημένος στη Γερμανία, απόφοιτος Γερμανικού Πανεπιστημίου, κάτοχος άδειας διδασκαλίας, παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε παιδιά και ενηλίκους. Τηλ. 6974081596 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου -Λυκείου-ΤΕΕ. Πληροφορίες τηλ.: 24210 68251, κιν. 6979 320984

Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, τελειόφοιτος Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου- Λυκείου. Τηλ. 6937 667456, 6938047276

Φιλόλογος Πτυχιούχος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα (Αρχ. Νέα Ελληνικά, Ιστορία, Έκθεση) σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τιμές προσιτές τηλ. 6978618920. Φυσικός πτυχιούχος ΑΠΘ παραδίδει μαθήματα φυσικής, χημείας, ηλεκτρολογίας (επιλογής) σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τηλ. 6934 558907. Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6945 602877. Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, Βρετανικού Πανεπιστημίου με Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών. Τηλ. 24210 72007, 6947049014 Αναλαμβάνονται μεταφράσεις από Αγγλικά σε Ελληνικά και αντίστροφα από καθηγήτρια κάτοχο

Αγοράζονται έργα γνωστών Ελλήνων ζωγράφων μετρητοίς. Τηλ 6944746001

Ζητείται κοπέλα με εμπειρία 5 χρόνων στο χώρο σούπερ μάρκετ για πρωινή, μόνιμη εργασία στο μάρκετ Γαιτανίδης. Τηλ. 24210 40580 Πωλείται Opel Corsa Sport 1.4 Twinport, μοντέλο 2004, 3θυρο, A/C, ABS, 6 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, συναγερμός, 15’’ ζάντες, προβολείς, bucket καθίσματα, ατρακάριστο, 84.000 km, 6.000 €. Τηλ. 6949616592

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 34 ΕΤΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΖΗΤΕΙ ΚΥΡΙΟ ΕΩΣ 45 ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑ ΜΝΩΡΙΜΙΑ. ΤΗΛ: 6958813266

ΑΓΟΡΑΖΩ, ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΔΟΝΤΙΑ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ, ΙΩΛΚΟΥ 17 (έναντι ΟΤΕ), ΤΗΛ.: 24210 36355

Clik κέντρο γνωριμιών. Βρείτε τον άνθρωπο που αναζητείτε. Άνδρες, γυναίκες όλων των ηλικιών και εμφανίσιμες κυρίες από Σερβία – Ρουμανία – Βουλγαρία – Ρωσία Μολδαβία, επιθυμούν σχέση – συμβίωση – γάμο. ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

ΤΗΛ. 2410-670840


24:24 new.qxd 10/8/2009 6:41 μμ Page 1

TΡΟΦΙΜΑ ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ

Delivery

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΣΟΚ!!

ΦΕΤΑ ΠΟΠ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 4,90 ευρώ το κιλό ΛΕΥΚΟ ΤΥΡΙ ΚΟΛΙΟΣ 2,98 ευρώ το κιλό ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΑΓΝΟ 1lt 0,99 ευρώ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ 5lt 14,90 ευρώ ΗΛΙΕΛΑΙΟ 10lt 10,90 ευρώ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ 1,49 ευρώ το κιλό ΕΛΙΕΣ ΠΗΛΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ 2,90 ευρώ το κιλό ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ 500gr 4,95 ευρώ ΓΚΟΥΝΤΑ «ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ» ΡΟΔΑ 3,44 ευρώ το κιλό ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ «ΑΓΡΟΣ» 1lt 0,95 ευρώ ΟΥΙΣΚΙ CUTTY SURK 700ml 11,95 ευρώ

Παλαμά19 Βόλος στον Άγιο Βασίλειο Τηλ. Delivery 24210 40580 έως τις 3 το μεσημέρι ΜΕΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

30 ΛΕΠΤΑ

ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ

Η μπουΧΑΡΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΑΓ. ΖΟΥΒΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΤΑΠΗΤΩΝ Καθαρίζουμε Χαλιά, μοκέτες, φλοκάτες, κουβέρτες, παπλώματα, κιλίμια, σαλόνια, σαλόνι αυτοκινήτου πλύσιμο και βιοκαθαρισμός στρωμάτων

Ειδίκευση σε χειροποίητα & δερμάτινα χαλιά Επισκευάζουμε Χαλιά, μοκέτες, κρόσσια, ρέλια, πλαστικά & μάλλινα, κολλάρισμα

Καθαριότητα & Υγιεινή από 3,5€/m2

Με κάθε πλύσιμο ΔΩΡΕΑΝ Βιοκαθαρισμός από ακάρεα και μικρόβια Αναλαμβάνουμε απεντομώσεις & απολυμάνσεις όλων των χώρων Μελισσάτικα , Ν. Ιωνία Βόλου Τηλ. 24210 65810, Κιν. 6939399600

Α φοι μιλτ. πολυζου

0% πΡοΚΑτΑΒολΗ ΕΩΣ 72 μΗΝΕΣ ΧΩΡιΣ ΕΞοΔΑ φΑΚΕλου Δημητριάδος & Κοραή, Βόλος Τηλ. 24210 25938 Fax: 24210 20728 e-mail:info@motopolyzos.gr

ALPHA SYSTEMS

BIOΤΕΧΝΙΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ υπεύθυνος πωλήσεων

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΜΥΡΑ

ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ: Νεαπόλεως 4 (παραπλεύρως “see you”) ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ.: 24210 84384, 6947443061 e-mail: s_anastasopoulos@yahoo.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

ΦΥΛΛΟ 12-8-09