Page 1

01:Layout 1 3/8/2009 11:33 μμ Page 1

04 08 09 Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Καθημερινή εφημερίδα

έτος 3ον

αρ. φύλλου 633

τιμή 0,15 ευρώ

διαδίκτυο: www.magnesianews.gr

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Σε ετοιμότητα το Νοσοκομείο

Τοπικό σχέδιο δράσης από τη Νομαρχία

ΤΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

σελ. 6

σελ. 6

Ολοκληρώνεται ο ΧΥΤΑ Ν. Πηλίου

ΣΠΟΡ

Η Νίκη κέρδισε 3-2 τον Εθνικό Άχνας ΣΩΤ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ

Πρόγραμμα 600 εκ. ευρώ για τους αγρότες

Με ενίσχυση του Θαν. Νάκου Με απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου, χρηματοδοτείται, συμπληρωματικά, ο Δήμος Αργαλαστής με το ποσό των 121.089,61 ευρώ, για την ολοκλήρωση του ΧΥΤΑ Νοτίου Πηλίου.

Μπορεί στα φιλικά παιχνίδια οι προπονητές να λένε ότι το τελευταίο που κοιτάνε είναι το τελικό αποτέλεσμα, αλλά το χθεσινό 3-2 της Νίκης επί του Εθνικού Αχνας, μιας ομάδας που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία στη δική μας Τρίτη Εθνική και που πριν από ένα χρόνο έπαιξε στην Ευρώπη στο τέταρτο φιλικό των κυανόλευκων στα Χάνια, σίγουρα επιτρέπει σε όσους απαρτίζουν την ομάδα της Νέας Ιωνίας να «σκάνε» τα πρώτα χαμόγελα αισιοδοξίας για τη φετινή Νίκη.

σελ. 9

Ο Κ. Καρτάλης απαντά για τα ακίνητα

Πρόγραμμα επενδύσεων για αγροτικές επιχειρήσεις θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από τα τέλη Αυγούστου. Το πρόγραμμα είναι ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ και οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από τις 25 Αυγούστου.

σελ. 6

σελ. 20-21

Ύψωσαν φωνή για την οικονομία Γ. Παπανδρέου: Σε δημοσιονομικό αδιέξοδο οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση Γ. Παπαθανασίου: Καμία έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις. Ο κ. Παπανδρέου έχει ξεπεράσει κάθε όριο λαϊκισμού ΙΟΒΕ: Ανέφικτη η πραγματοποίηση των δημοσιονομικών στόχων «Δεν πρόκειται να υπάρξει έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, εκτιμώντας για την πορεία του προϋπολογισμού ότι το δεύτερο εξάμηνο η κατάσταση θα ανατραπεί, καθώς θα αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα της κυβέρνησης. σελ. 11

Σε επιστολή του με αφορμή το δημοσίευμα της «Μαγνησίας» για το «Πόθεν Έσχες» των βουλευτών του νομού, ο κ. Κ. Καρτάλης τονίζει: Α. Διάβασα το δημοσίευμα της εφημερίδας σας για τα περιουσιακά στοιχεία των Βουλευτών Μαγνησίας. σελ. 7

ΣΕ 430.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Από 6-14 Αυγούστου τα πολυτεκνικά επιδόματα

Από 6 έως 14 Αυγούστου θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ σε περίπου 430.000 οικογένειες τα πολυτεκνικά επιδόματα του δ' διμήνου

σελ. 15

Αρχίζει σήμερα το Παζάρι σελ. 9

Σ


02:Layout 1 3/8/2009 7:28 μμ Page 1

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

σήμερα Μικρές αγγελίες: Χρήσιμα: Τηλεόραση: Κινηματογράφος: Αθλητικά: Πολιτιστικά:

23 18 18 19 20 19

Τρίτη

4

Αυγούστου Των εν Εφέσω επτάπαίδων, Ευδοκίας οσιομάρτυρος

Ανατολή ηλίου 05.30 Δύση 19.31

Iδιοκτήτης - Εκδότης: Αρχιμήδης Καρεκλίδης Αρχισυντάκτης: Κατερίνα Καρεκλίδου Υπεύθυνος ύλης: Ηλίας Κουτσερής Σύνταξη: Ντίνος Στεργιόπουλος, Αριστοτέλης Τουρτούρης Art Director: Ανδρέας Ηλιάδης Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Εύα Βολιώτη, Σπύρος Ευαγγέλου Εμπορική Διεύθυνση: Σοφία Καρεκλίδου-Θανασούλη Υποδοχή διαφ/κού τμήματος: Σοφία Ελευθερίου-Βαλουξή Υπεύθυνος διανομής: Β. Σύρος Φωτογραφικό υλικό: Eurokinissi, Icon, Phasma, Motion team, Nίκος Σημαιάκης, Αρχείο Μαγνησίας Ταχυδρομική διεύθυνση: Νικηταρά & Ματρόζου 2, Τ.Κ. 383 34, Αγιοι Ανάργυροι, Βόλος Τηλεφωνικό Κέντρο: 24210 85531-4 Fax 24210 65008 Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.magnesianews.gr Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@magnesianews.gr Παραγωγή: Εκδόσεις Επικοινωνία Εκτύπωση: Διόσκουροι Α.Ε. Κωδικός εντύπου: 8084 ISSN: 1791-7832 Παρακαλούμε ανακυκλώστε αυτήν την εφημερίδα. Προστατέψτε το περιβάλλον

Είναι ελεύθερη η αναπαραγωγή, διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου αυτής της έκδοσης (εκτός των φωτογραφιών) υπό τους εξής όρους: Αναφορά: Η αναφορά στο περιεχόμενο αυτής της έκδοσης γίνεται κατά τον τρόπο που ορίζεται από τον εκδότη ή τον χορηγούντα την Άδεια( χωρίς, όμως να εννοείται με οποιονδήποτε τρόπο ότι εγκρίνουν Εσάς ή τη χρήση του Έργου από Εσάς)

άποψη άποψη άποψη άποψη

Εκάλη Club…. (Λυσάρι κουίζ κατά σειράν: Α.Αλαβάνος, Γ. Καρατζαφέρης, Κ. Καραμανλής, Πέτρος Δούκας, Άντζελα Γκερέκου….) Εντελώς ενδεικτική και «δειγματοληπτική» η καταγραφή του «βουτυράτου» πλούτου των πολιτικών μας ταγών, όπως αυτή προέκυψε από τη φετινή έκδοση του ….χιουμοριστικού μυθιστορήματος με τίτλο «Πόθεν έσχες βουλευτών 2008»….

-Έχει (κατά δήλωσή του…)εισόδημα 54.600 ευρώ και καταθέσεις 57.000 ευρώ.20(!!) ακίνητα σε Αθήνα, Αρκαδία, Κόρινθο, Κατερίνη, Φθιώτιδα, και δύο αυτοκίνητα 4.600 κυβικά και 3.600 κυβικά. ΠΟΙΟΣ είναι; (κουίζ…)

-Με τα σκάφη τους, φτιάχνεις έναν αξιοζήλευτο και ευέλικτο στόλο, ικανό να περιφρουρήσει όλες τις ξέφραγες βραχονησίδες στις ελληνικές θάλασσες αλλά και να εξυπηρετήσουν όλους τους «εξόριστους» έλληνες της άγονης γραμμής.

-Κατέχει (κατά δήλωσή του..) ένα σπίτι 222 τμ στη Φιλοθέη, δύο ακίνητα στην Θεσσαλονίκη, δύο στην Κύθνο, εννέα στην Αθήνα, τρία στις Σέρρες κι ένα στη Μύκονο. Συνολικό χαρτοφυλάκιο μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια παρουσιάζει 187.500 ευρώ και 153.600 δολάρια. ΠΟΙΟΣ είναι; (κουίζ…)

-Με τα ακίνητά τους στεγάζεις τους άστεγους όλης της Ευρώπης, πλην των άτυχων λαθρομεταναστών τους οποίους «ξεβράζει» η θάλασσα συχνάπυκνά πεταμένους στα κύματα από άτεγκτους δουλεμπόρους.

-Έχει (εκτός των άλλων…) 7 αυτοκίνητα! ΠΟΙΟΣ είναι; (κουίζ…) -Έχει (εκτός των άλλων…) 5 αυτοκίνητα ΠΟΙΑ είναι;

[KAIΡΟΣ]

Είναι δυνατή η παραίτηση από οποιονδήποτε από τους παραπάνω όρους αυτής της Άδειας, αν σας χορηγήσει ο εκδότης ή δικαιούχος των διακιωμάτων σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κανένας όρος αυτής της άδειας δεν κατισχύει ή περιορίζει το ηθικό δικαίωμα του δημιουργού. Οι νομικοί περιορισμοί του περιουσιακού δικαιώματος δεν θίγονται με οποιονδήποτε τρόπο από τα ανωτέρω.

Τέτοια μπερκέτια.. Τόση χλίδα… Μέλλον εξασφαλισμένο. Για τους ίδιους. Για τα παιδιά τους. Για τα παιδιά των παιδιών τους και βάλε… Και προς άρσιν των παρεξηγήσεων! Όχι η «άποψη» δεν υποστηρίζει ότι το να είσαι βουλευτής, σημαίνει αυτομάτως ότι οφείλεις να γυρνάς με μπαλωμένο παντελόνι, τρύπια παπούτσια, να ζεις σε δυαράκι νοικιασμέν, να πηγαίνεις στο γραφείο σου, με ..πατίνι και να τρως κατεψυγμένο βόδι Αργεντινής και αυτό κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα!!! Απλώς επισημαίνει ότι αυτό που προκύπτει εμφανώς από το (ειλικρινές;;;;) Πόθεν έσχες των εθνογονέων μας, ευκόλως οδηγεί στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα, ότι η Βουλή των Ελλήνων, δεν έπρεπε να λέγεται… «Βουλή των Ελλήνων». Έπρεπε να λέγεται «Εκάλη Club»….. ΜΑΓΝΗΣΙΑ

-Με τις μετοχές τους, τα ομόλογά τους, τα μετρητά

Μαγνησία: 19…33 C ο

Βόλος: 19..32 οC.

Ο καιρός θα είναι αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές συννεφιές και θα σημειωθούν λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19…32 οC.

[ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ] 1693: Ο καλόγερος Ντον Περινιόν παρασκευάζει την πρώτη σαμπάνια σε μοναστήρι Βενεδικτίνων στο Οτβιγιέ της Καμπανίας. 1865: Ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονύσιου Σολωμού καθιερώνεται ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας. 1912: Οι ΗΠΑ αποβιβάζουν στη Νικαράγουα 100 πεζοναύτες, έπειτα από πρόσκληση της κυβέρνησης του Αδόλφου Ντιαζ, που δήλωσε αδυναμία να προστατεύσει τα συμφέροντα της αμερικανικής εταιρίας σιδηροδρόμων και ατμοπλοϊκών γραμμών έναντι των επιθέσεων των επαναστατικών δυνάμεων του στρατηγού Μένα. 1936: Ο Ιωάννης Μεταξάς επιβάλλει δικτατορία στην Ελλάδα. 1936: Ο Τζέσε Όουενς κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες τους Βερολίνου, αφού σπάει 6 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ

ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗ Ν. ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Τεχνίτες με μεγάλη πείρα αναλαμβάνουν

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

- Ξυλοεπισκευές - Επιπλοεπισκευές - Επισκευές κουφωμάτων νέας τεχνολογίας - Κλειδαριές – ρολά

Σωστές Δουλειές

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΙΚΗ – ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Διεύθυνση : Ιωλκού (Ελ. Βενιζέλου) 17, 1ος όροφος Τηλέφωνο : 24210 35836, Κινητό: 6973487523

ΡΑΛΛΟΥ ΜΕΡΤΣΙΩΤΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Α.Π.Θ. – ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Μη εμπορική: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιεχό-μενο αυτής της έκδοσης για εμπορικούς σκοπούς. Mη τροποποίηση: Δεν επιτρέπεται η τροποποίηση του περιε-χομένου αυτής της έκδοσης

και τα..αμέτρητά τους, φτιάχνεις το καταχρεωμένο ΙΚΑ «τζιτζί» και σου μένουνε και ρέστα….

(κουίζ….)

-Έχει (κατά δήλωσή του…)τρία ακίνητα στην Τήνο και συμμετοχή 12% σε ένα ξενοδοχείο, δύο ακίνητα στην Αθήνα, πέντε στα Χανιά, ένα στο Ηράκλειο και ένα στις Βρυξέλλες, διαθέτει χαρτοφυλάκιο σε εννέα εταιρείες και καταθέσεις μισού εκατομμυρίου ευρώ, ενώ μαζί με τη σύζυγο του κατέχουν δύο αυτοκίνητα 2000 κυβικών. ΠΟΙΟΣ είναι; (κουίζ…)

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ηλίας Μπέης του Αποστόλη Τηλ.: 24210 28117 Κιν.: 6932 233941

και φθάσαμε

Περισσότερες πληροφορίες στο www.creativecommons.org

2

ΕΦΗΒΩΝ – ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΑΓΧΟΣ – ΔΙΑΖΥΓΙΟ – ΦΟΒΙΕΣ – ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ – ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΗ 38 (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΚΟΣ)

ΤΗΛ 24210 34484 ΚΙΝ. 6948206415


03:03.qxd 3/8/2009 6:38 μμ Page 1

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 13 έως 16/8, 4ήμερη στην Ζάκυνθο με ημιδιατροφή Τιμή μόνο 219€ Τριήμερη 18-19-20/9 Πάτρα- Αρχαία Ολυμπία – Δημητσάνα – Βυτίνα- Τρίπολη Αγ. Θεοδώρα – Π. Μαλεβή – Ναύπλιο 9 έως 14/9 6ήμερη ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ - ΧΩΡΙΑ Τριήμερη 15 Αυγούστου Τήνος 13/8 αναχώρηση 16/8 επιστροφή Διήμερη Π. Μαλεβή – Αγία Θεοδώρα – Ναύπλιο 19-20/9 Μονοήμερη Αγ. Ειρήνη Χρυσοβαλάντο 9/8 Διήμερη Σαντάνσκι – Πετρίτσι 8-9/8 Κωνσταντινούπολη - Πριγκηπόνησα 13-14-15-16-17/8 Δεκαπενταύγουστο με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 4* 19-20/9 2ήμερη Π. Μαλεβή – Αγ. Θεοδώρα

7ήμερη στην Κρήτη 1 – 7/9, ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή Από 260€ με καμπίνα ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΝΟΣ Κάθε Παρασκευή βράδυ και επιστροφή τη Δευτέρα Δεκτά και δελτία Προσοχή οι εκδρομές είναι του γραφείου μας με ιδιόκτητα πολυτελή πούλμαν ΌΧΙ ΠΑΚΕΤΑ

Ιωλκού 67 * Τηλ. 24210 70334 – 70795 Κιν. 6978483941 Βόλος

H ΕΥΡΩΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΣΟK !!!!!!!!! 1) ΑΝΥΨΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2) ΚΑΛΑΘΟΦΟΡΟ 24m 3) ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ

ΑΠΟ 20 € ΑΠΟ 25 € ΑΠΟ 150 €

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ


04:Layout 1 3/8/2009 8:39 μμ Page 1

Tρίτη 4 Αυγούστου 2009

τοπικά Συνεδριάζει η διοίκηση του Ε.Κ.Β. Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου στις 10 το πρωί η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου και αναμένεται να αποφασίσει τη συμμετοχή της στην πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης που γίνεται εκεί κάθε Σεπτέμβριο. Επίσης στη σημερινή συνεδρίαση θα γίνει ενημερωτική συζήτηση για τα θέματα των αλλαγών στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, των εργολαβικών καθαριστριών, των ταξί και της ΜΕΤΚΑ.

Έκλεψε από Ι.Χ. ένα cd και… γάντια Ένα ράδιο cd player και ένα ζευγάρι δερμάτινα γάντια, συνολικής αξίας 150 ευρώ σύμφωνα με εκτίμηση του παθόντα, αφαίρεσε την Κυριακή στις 3:15 μετά το μεσημέρι ένας 40χρονος κάτοικος Νέας Ιωνίας, άνεργος, από το Ι.Χ αυτοκίνητο ενός 50χρονου, επίσης κατοίκου Νέας Ιωνίας. Η κλοπή των αντικειμένων καταγγέλθηκε χθες το πρωί από τον παθόντα στην Υπηρεσία Ασφαλείας Βόλου, ενώ σύμφωνα με τα καταγγελθέντα ο δράστης άνοιξε με αντικλείδι το αυτοκίνητο του 50χρονου το οποίο ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει. Ο 40χρονος πάντως, φρόντισε να εξαφανιστεί μετά την πράξη του και αναζητείται από την Αστυνομία, ενώ προανάκριση για το συμβάν ενεργείται από την Π.Υ. Βόλου.

Εκδρομή στην Παναγία Σουμελά Η Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας διοργανώνει διήμερη εκδρομή – προσκύνημα στην Μονή Παναγίας Σουμελά Βερμίου, Παρασκευή και Σάββατο 14 και 15 Αυγούστου 2009. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 24210 60002 – ώρες καταστημάτων- για δηλώσεις συμμετοχής. Τιμή εισιτηρίου 25 ευρώ με κατάλυμα. Η αναχώρηση θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής 14/8 και ώρα 14.00 από τη Στέγη της Ενώσεως Ποντίων Νομού Μαγνησίας, Θράκης 126-Αδραμυτίου στη Νέα Ιωνία.

Νομοθετική ρύθμιση για Αγ. Παρασκευή Έγγραφο προς τον Υφ. ΠΕΧΩΔΕ κ. Σταύρο Καλογιάννη για τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής μετά και τις αντιδράσεις των κατοίκων για τις εισφορές σε γη και κυρίως σε χρήμα , απέστειλε ο δήμαρχος Βόλου. Ζητά νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία η εφαρμογή του σχεδίου στο έδαφος πραγματοποιείται με στόχο: α) να εξασφαλιστεί ο παραδοσιακός και περιβαλλοντικός χαρακτήρας του οικισμού και β) να αρθούν οι κοινωνικές αδικίες των εισφορών σε γη και χρήμα, αποτελεί τη βέλτιστη πολεοδομική και κοινωνική λύση.

Ιατρική «απόβαση» στα νησιά Η Coca-Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας υλοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά το κοινωνικό πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση στα Ελληνικά Νησιά», σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.). Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το υποστηρίζει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Στόχοι του προγράμματος αποτελούν η ενίσχυση των ιατρικών υπηρεσιών και η έγκυρη ενημέρωση των κατοίκων και των παραθεριστών για θέματα υγείας. Έτσι, η εταιρεία θα προσφέρει στα Κέντρα Υγείας 14 νησιών απαραίτητο εξοπλισμό για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (οξύμετρα, απινιδωτές, καρδιογράφους), με στόχο την ενίσχυση των ιατρικών υπηρεσιών στο πρώτο σημείο επαφής των ανθρώπων με τα Κέντρα Υγείας, ενώ εθελοντές φοιτητές Ιατρικής θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε Ιατρικά Κέντρα νησιών. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί φέτος σε 27 νησιά μεταξύ αυτών η Σκιάθος και η Αλόννησος.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΝΤΙΝΑΠΟΓΙΑ ΚΟΥΤAΡΕΛΙΑ 56 Τηλ. 24210 27445, Κιν. 6976634666

• ΣΑΝΤΑΣΝΚΙ – ΠΕΤΡΙΤΣΙ Κάθε Παρασκευή μεσάνυχτα 12.30 έως Κυριακή βράδυ

Προσφορά 50 €

•ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 20-30/8, ημ. 11 Διαδρομή: Τσανάκαλε – Τροία – Αιβαλί – Κορδελιό- Σμύρνη – Παμουκελέ- Ικόνιο – Προκόπη (Καππαδοκία) – Καισαρεία - Άγκυρα – Προύσα Κωνσταντινούπολη •ΑΛΒΑΝΙΑ (Κορυτσά – Πόγραδετς – Ελμπασάν- Τίρανα – Δυρράχιο – Χειμάρα- Κακαβιά) 7 έως 10 Σεπτεμβρίου, ημ. 4 • ΓΕΥΓΕΛη κάθε Τετάρτη 6π.μ. επιστροφή βράδυ

Προσφορά 20 €

ΣΟφΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – φΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛη – ΜΠΑΝΣΚΟ - ΓΚΟΤΣΕ ΝΤΕΛΤΣΕφ (άνω Νευροκόπι) 15-17/8 Αναχώρηση 5.30π.μ.

Δηλώσεις- προγράμματα στο γραφείο μας

Εναρμόνιση του ΣΧΟΟΑΠ στην Αρτέμιδα Με τη μελέτη Ρυθμιστικού , προτείνει για τη Β Φάση του σχεδίου το ΤΕΕ «Η μελέτη ενός ΣΧΟΟΑΠ, οφείλει να εναρμονίζεται με τις επιταγές και τις κατευθύνσεις των υπερκείμενων επιπέδων σχεδιασμού. Κατά συνέπεια οι μελετητές είναι υποχρεωμένοι να λάβουν υπόψη τους το Ρυθμιστικό Σχέδιο και Πρόγραμμα Προστασίας Περιβάλλοντος Οικιστικού Συγκροτήματος Βόλου (που βρίσκεται στο στάδιο της τελικής του έγκρισης), το εγκεκριμένο Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού της Θεσσαλίας, καθώς και το εγκε-

κριμένο Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης». Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων το ΤΕΕ Μαγνησίας, αναφορικά με το ΣΧΟΟΑΠ του Δ. Αρτέμιδας , σε επιστολή προς το δήμαρχο κ. Αλεξόπουλο. Ζητά μάλιστα και από την ΤΥΔΚ, να συμπεριλάβει τις παρατηρήσεις που πρέπει να κατατεθούν προς τους μελετητές, προκειμένου να ενσωματωθούν στο τελικό σχέδιο.

Στις γενικές παρατηρήσεις –προτάσεις, περιλαμβάνονται : «Όσον αφορά το βόρειο και ορεινό τμήμα του Δήμου Αρτέμιδας, δεν έχει ληφθεί υπόψη η ΕΧΜ (ειδική χωροταξική μελέτη) που ολοκληρώνεται από πλευράς ΝΑΜ , θα πρέπει να αποτυπωθεί η παραχωρημένη έκταση “ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ” , πρέπει να προταθούν μέτρα για την ενίσχυση της βιολογικής καλλιέργειας, να γίνει πρόβλεψη χώρου εναπόθεσης μπαζών και υλικών από κατεδάφιση κ.λ.π. .

Βρέθηκε ο χώρος για την ΑΡΓΩ Προτείνεται να στεγαστεί απέναντι από το Τέρμιναλ Όλες οι εναλλακτικές λύσεις για την στέγαση της Αργούς, εξετάστηκαν χθες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και στην οποία συμμετείχε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης και από τον ΟΛΒ ο πρόεδρος Πέτρος Σούρλας και ο διευθύνων σύμβουλος Αλ. Βαλασσάς. Στη σύσκεψη αλλά και στην αυτοψία του χώρου που έγινε, εξετάστηκαν όλες οι εναλλακτικές λύσεις για τη διαμόρφωση του χώρου μέσα στο λιμάνι που θα στεγάσει την Αργώ και που θα αποτελέσει (μέχρι την κατασκευή του Θεματικού Πάρκου) ουσιαστικά το Μουσειακό Χώρο που θα εκτίθεται το σκάφος. Απώτερος στόχος όπως τονίστηκε είναι να διαμορφωθεί ένας λειτουργικός χώρος, που έχοντας ως σημείο αναφοράς το λιμάνι, θα δίνει τη δυνατότητα προσβασιμότη-

τας στους επισκέπτες που θέλουν να επισκεφτούν την Αργώ και να ενημερωθούν για το όλο εγχείρημα. Εκτίμηση μάλιστα όλων όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη είναι ότι η προτεινόμενη έκταση στο συγκεκριμένο χώρο του λιμανιού, απέναντι ακριβώς από το σημείο που κατασκευάζεται το τέρμιναλ ( δίπλα από την καφετέρια) είναι η πιο ιδανική καθώς το λιμάνι αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη αφενός

και αφετέρου με την διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου για την στέγαση και φιλοξενία της Αργούς θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου, να σημειωθεί ότι ο Δήμος Βόλου έχει καταθέσει σχετικό αίτημα στον ΟΛΒ που προωθείται πλέον και στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να υπάρξουν οι σχετικές εγκρίσεις και να προχωρήσει το όλο θέμα.

Μιλτιάδης Ζιάκας για την «Αργώ»: Η ιστορία έχει γραφτεί και δεν αλλάζει Μετά και τον απολογισμό του ταξιδιού της Αργούς στη Μαύρη θάλασσα και τις ανακοινώσεις που έγιναν για το όλο εγχείρημα, ο πρόεδρος της ΔηΤΕΒ Μιλτιάδης Ζιάκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «H Αργώ αποτελούσε ένα όνειρο της πόλης. Στο όνειρο αυτό έδωσε σάρκα και οστά , το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΤΕΒ το 2002, ενώ από το καλοκαίρι του 2001, είχα προσωπικά αναλάβει την πρωτοβουλία και είχα ξεκινήσει τις επαφές με την επιστημονική ομάδα ΝΑΥΔΟΜΟΣ με την οποία στις 8 Ιουνίου του 2002 είχαμε υπογράψει την πρώτη σύμβαση για την κατασκευή του πλοίου. Επτά χρόνια μετά, η Αργώ, έχει κατακτήσει το αξιόπλοο με 650 μίλια στο παρθενικό της ταξίδι και μόλις πριν από δύο εβδομάδες έπλευσε στα νερά της Μαύρης Θάλασσας, στο Μπατούμι και το Πότι, μετά από πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων και συνεργασία με το Δήμο Βόλου. Είναι το καράβι της ειρήνης

που μεταφέρει σε όλους τους λαούς το μήνυμα της συνεργασίας και της συναδέλφωσης. Ένας μεγάλος κύκλος έκλεισε. Η Αργώ πλέον αποτελεί την ταυτότητα της πόλης. Την πρέσβειρα του Βόλου στο διεθνές γίγνεσθαι, για αυτό και αισθάνομαι προσωπική δικαίωση. Νιώθω επίσης διπλά ικανοποιημένος που αγκαλιάστηκε από όλους τους φορείς , που συμπλέουν μαζί μας, στα επόμενα βήματα, ανάδειξης της παγκόσμιας πολιτικής διάστασης που έχει. Η Αργώ άνοιξε νέους δρόμους συνεργασίας στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου. Θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής και τα επόμενα χρόνια, έχοντας «πρωταγωνιστικό ρόλο» τόσο στη Ρεγκάτα όσο και στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Η ιστορία έχει γραφτεί και δεν αλλάζει. Για αυτό και διατηρώ κάθε δικαίωμα να νιώθω υπερήφανος , όταν θα

4

γίνεται αναφορά στην Αργώ. Τη σημαία της πόλης, που έγινε διεθνές σύμβολο πολιτισμού και ειρήνης.»

Σειρά παρεμβάσεων από τη Ροδούλα Σε μια σειρά ερωτήσεων και παρεμβάσεων προχώρησε η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση. Πιο συγκεκριμένα, ερώτηση κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, σχετικά με την μέθοδο που ακολουθήθηκε στη δημοπράτηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αλοννήσου. Ρωτά μεταξύ άλλων, με ποιες εγκεκριμένες πιστώσεις προχώρησε η δημοπράτηση του έργου και ποιες οι αποφάσεις που τις συνοδεύουν; Ερώτηση κατέθεσε και προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δ. Αβραμόπουλο, Εθνικής Άμυνας, σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει εξαιτίας της μόλυνσης της πηγής Βλαχογιάννη, η οποία υδροδοτεί την Κοινότητα Μακρινίτσας. Επικίνδυνο φυτοφάρμακο; Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων υπέβαλαν προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ. Χατζηγάκη, Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής κ. Ροδούλα Ζήση, με αφορμή την σοβαρότατη ανησυχία που έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να χορηγήσει κατ’ εξαίρεση έγκριση κυκλοφορίας του Lebaycid, ενός επικίνδυνου φαρμάκου που χρησιμοποιείται εναντίον του δάκου της ελιάς, παρά το γεγονός ότι η κυκλοφορία του έχει απαγορευτεί στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2004, καθώς αποτελεί απειλεί για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Απάντηση για τουρισμό Υπήρξε και απάντηση αναφορικά με την αναβάθμιση των τουριστικών καταλυμάτων Μαγνησίας, μετά από ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. Ο αρμόδιος Υφυπουργός, κ. Αθ.. Μπούρας, στην απάντησή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το Υπουργείο, στην παρούσα προκήρυξη, δεδομένου του μέγιστου επιχορηγούμενου προϋπολογισμού, που για τον «Τουρισμό» ανέρχεται στις 250.00,00 ευρώ να ζητηθεί σαν ελάχιστο ύψος τζίρου, το ποσό των 30.000,00 ευρώ. Το ποσό αυτό θεωρείται ικανό ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα μιας επιχείρησης και να δικαιολογούνται επενδύσεις αντίστοιχου ύψους. Ωστόσο το Υπουργείο, καταγράφει τις επισημάνσεις του τουριστικού τομέα και στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 θα εξεταστεί αυτή η δυνατότητα, λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που απορρέουν από τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς.».

Τώρα μας βρίσκετε στον 2ο όροφο του καταστήματός μας μέχρι εξαντλήσεως των ποιοτικών μας επίπλων σε πολύ ειδικές τιμές! Περιορισμένος αριθμός και χρόνος Λεωφ. Αθηνών 84 Βόλος Τηλ.: 24210 67310, 63776 Κιν: 6974122694 Fax: 2421067310


05 NEW:Layout 1 3/8/2009 8:40 μμ Page 1

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

τοπικά

Δεσμεύσεις για αποπληρωμή Μετά τις δίωρες στάσεις εργασίας, από τους εργαζόμενους στη ΜΕΛΚΑ Σε κυλιόμενες δίωρες στάσεις εργασίας, προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο «Χάνια-Κισσός», επειδή δεν είχαν εξοφληθεί τα δεδουλευμένα του προηγούμενου μήνα. Με άμεση παρέμβασή του στην ανάδοχο εταιρία, ο αντινομάρχης Έργων κ. Ηλίας Ξηρακιάς την κάλεσε να διευθετήσει τη διαφορά με τους εργαζόμενους, προκειμένου να γίνουν και οι τελευταίες εργασίες στο έργο, όπως είναι η μετατόπιση ενός αγωγού άρδευσης. «Εάν δε λυθεί η διαφορά, όπως προβλέπει ο νόμος», δήλωσε ο κ. Ξηρακιάς, «η Νομαρχία, θα παρέμβει υπέρ των εργαζομένων, οι οποίοι προηγούνται όλων των άλλων προμηθευτών». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η ανάδοχος εταιρία οφείλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, όπως ακριβώς το έπραξε η Νομαρχία έναντι του αναδόχου με τη συμπληρωματική πίστωση 1,7 εκ. ευρώ που διέθεσε από δικούς της πόρους για την ολοκλήρωση του έργου. Ο αντινομάρχης σήμερα το πρωί θα επισκεφθεί το εργοτάξιο για να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, ενώ σε δηλώσεις του χθες εξέφρασε την ελπίδα ότι σήμερα οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο θα προσέλθουν κανονικά στις εργασίες τους. Μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ-ΕΝΑ 102,5 ο πρόεδρος του Σωματείου Χειριστών κ. Χ.Τσαμπάζης, ανέφερε ότι η ΝΑΜ ενήργησε άμεσα, ενώ όσα αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάστηκαν και στους εργαζόμενους του Περιφερειακού, έλαβαν τη δέσμευση της εταιρείας, ότι θα ξεπεραστούν μέχρι την Παρασκευή Η ΜΕΛΚΑ Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της αναφορικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε στην κατασκευή του έργου Χάνια-Κισσός η ανάδοχος εταιρία ΜΕΛΚΑ διευκρινίζει τα εξής: «Το έργο δε θα ολοκληρωνόταν ώστε να ήταν λειτουργικό και πλήρες, εάν η Νομαρχία δεν υπέγραφε δύο Συμπληρωματικές Συμβάσεις ύψους 1.700.000 € για τις οποίες έχει εξασφαλισμένους τους αντίστοιχους πόρους, όπως μας διαβεβαίωσε η Νομαρχιακή Αρχή. Οι Υπηρεσίες της Νομαρχίας καμία καθυστέρηση δεν προκάλεσαν, σε καμία διαδικασία στην υλοποίηση του έργου».

Δημοπράτηση έργου σύνδεσης Της Εθνικής Οδού Μικροθηβών-Φαρσάλων με την Πέρδικα Αλμυρού Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να δημοπρατηθεί το έργο της σύνδεσης της Εθνικής Οδού ΜικροθηβώνΦαρσάλων με την Πέρδικα Αλμυρού. Το παραπάνω έκανε χθες γνωστό ο αντινομάρχης Έργων κ. Ηλίας Ξηρακιάς και όπως είπε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή εγκρίθηκαν ομόφωνα τόσο τα τεύχη δημοπράτησης όσο και η πίστωση του έργου. Ο συνδετήριος δρόμος διευκρίνισε ο κ. Ξηρακιάς έχει μήκος 1800 μέτρα και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 500.000 ευρώ που θα διατεθούν από πόρους της Νομαρχίας. Σημείωσε μάλιστα ότι ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και ότι θα λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς όλη η περιοχή θα συνδέεται απευθείας με τον άξονα Μικροθήβες – Φάρσαλα. Πρόσθεσε τέλος ότι η πρώτη φάση του έργου μέχρι την Πέρδικα είχε γίνει από την προηγούμενη νομαρχιακή αρχή, ενώ τώρα θα ολοκληρωθεί η σύνδεση με το εθνικό οδικό δίκτυο.

IONIS TOURS 1980 – 2009 ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΜΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 04-11/09 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 5* - ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ ημ. 6 25/8

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 08-12/08 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* - ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ

ΠΑΡΙΣΙ 03/08 & 09/08 6 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝΟΣ 3&4 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ & ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ …ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΚΔΟΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ & ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΟΓΑ , ΕΟΤ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Πληροφορίες – Προγράμματα : Κουμουνδούρου 20, Τηλ. 24210 34712

5


06_NEW:Layout 1 3/8/2009 8:59 μμ Page 1 Ν

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

τοπικά

Τρία περιστατικά της νέας γρίπης στη Μαγνησία Η ανάγκη απομυθοποίησης και «αποπανικοποίησης» τονίστηκε μετά από σύσκεψη στο Νοσοκομείο Βόλου

-

Δύσκολοι μήνες θα είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος, καθώς αναμένεται να «χτυπήσει» και την περιοχή της Μαγνησίας «το πρώτο κύμα» του ιού της νέας γρίπης των χοίρων, από τον οποίο αναμένεται να νοσήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ωστόσο, είναι επιβεβλημένο να γίνει στο εξής απομυθοποίηση και «αποπανικοποίηση» της νέας γρίπης, η οποία μπορεί να έχει διαπιστωθεί ότι έχει μεγάλη μεταδοτικότητα, δεν έχει όμως μεγάλη θνησιμότητα και ανάλογη με την κοινή γρίπη. Τα παραπάνω τονίστηκαν χθες στη διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου η διοικήτρια του «Αχιλλοπούλειου» κ. Μαρία Καρρά και η πρόεδρος της επιτροπής ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων του Ιδρύματος κ. Ευαγγελία Βλαχάκη, ενημέρωσαν τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Σούρλα και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή Πνευμονολογίας Κώστα Γουργουλιάνη σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν και τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το Νοσοκο-

Επιστολή Για την απόλυση στο Ορφανοτροφείο Από την κ.α. Χαρανά Σόνια, μέλος του Δ.Σ. της Φ.Α.Β λάβαμε την παρακάτω επιστολή: «Με αφορμή την ανακοίνωση της Εργατικής Ταξικής Αλληλεγγύης Μαγνησίας που δημοσιεύτηκε τη 1η Αυγούστου σε τοπικό τύπο, οφείλω να διευκρινίσω ως μέλος του Δ.Σ της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βόλου πως όχι μόνο δε συμφωνώ με την απόλυση της Μαρίας Τσακίρη αλλά καταδικάζω κάθε μεθοδευμένη απόλυση και όταν μάλιστα αυτή γίνεται χωρίς να δίνονται οι απαιτούμενες εξηγήσεις από πλευράς διοίκησης. Τέτοιες ενέργειες παραπέμπουν σε άλλες εποχές και θα πρέπει να αντιμετωπισθούν όχι ως μεμονωμένο αλλά ως κοινωνικό φαινόμενο. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο καλώ τον Νομάρχη Μαγνησίας, που είναι και η εποπτεύουσα αρχή του ιδρύματος, να επιληφθεί του θέματος άμεσα».

Καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή Βόλου Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας κατήγγειλε χθες τη Δημοτική Αρχή Βόλου «για εμπαιγμό απέναντι του με την παρελκυστική τακτική που ακολουθεί στα θέματα του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις που ανέλαβε η ίδια απέναντι μας, καθυστερεί την μεταστέγαση του Δημ.Ραδιοφώνου, την πρόσληψη των δύο επί δεκαετίας εργαζομένων στο ραδιόφωνο των οποίων η πρόσληψη αποφασίσθηκε στις 14 Απριλίου 2009 και «ξεχάστηκε» να γραφτεί στα πρακτικά, καθώς και την οργάνωση του Δημ.Ραδιοφώνου βάσει του κανονισμού λειτουργίας του. Όλα τα παραπάνω οδηγούν στην υπολειτουργία του, υποβάθμιση και απαξίωση του Ραδιοφώνου με ότι αυτό συνεπάγεται για την προσφορά ενός δημοσίου Μ.Μ.Ε στους πολίτες. Ο σύλλογος μαζί με τους εργαζομένους του Ραδιοφώνου είναι παρών στις οποιεσδήποτε εξελίξεις και θεωρεί απαραίτητη την άμεση υλοποίηση όλων των παραπάνω δεσμεύσεων για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου».

μείο για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας της νέας γρίπης. Σε ετοιμότητα Το Νοσοκομείο Βόλου βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, τόνισε σε δηλώσεις της η διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Καρρά, η οποία παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία το όποιο πρόβλημα τους εκδηλωθεί, τονίζοντας ότι για νοσηλεία θα κρατούνται μόνον τα σοβαρά περιστατικά. Τα υπόλοιπα πρόσθεσε και σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν έως σήμερα, μετά τις κατάλληλες οδηγίες των γιατρών θα αντιμετωπίζονται στο σπίτι. Επίσης η κ. Καρρά παραδέχτηκε ότι μέχρι σήμερα στο Νοσοκομείο του Βόλου παρουσιάστηκαν τρία περιστατικά που ήταν θετικά

γείο Υγείας και από το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως είπε όμως, τα εμβόλια καλό θα είναι να υπάρχουν, αλλά μπορεί και να μην χρειαστούν εάν υπάρξει μετάλλαξη του ιού. Ως νόσο που μεταδίδεται πολύ εύκολα αλλά σκοτώνει πολύ λίγους, χαρακτήρισε από την πλευρά του τη νέα γρίπη ο καθηγητής Πνευμονολογίας και πρύτου Πανεπιστημίου τανης Θεσσαλίας κ. Κώστας Γουργουλιάνης. Θα πρέπει να υπάρξει προσαρμογή του πληθυσμού σ’ αυτά τα δεδομένα, υποστήριξε, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι γιατροί πρωτοβάθμιας φροντίδας θα είναι αυτοί που θα κρίνουν τελικά αν χρειάζεται νοσηλεία των ασθενών στα διάφορα νοσηλευτικά Ιδρύματα. Τέλος η πρόεδρος της επιτροπής ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Βλαχάκη αναφέρθηκε στα ενημερωτικά μαθήματα που έχουν γίνει από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα σε όλο το προσωπικό του «Αχιλλοπούλειου», θεωρώντας σημαντικό από την πλευρά της ότι θα πρέπει να αποφευχθεί να προσβληθεί το νοσηλευτικό προσωπικό.

στον ιό της νέας γρίπης, είπε ωστόσο ότι μετά την κατάλληλη αγωγή που δόθηκε στους ασθενείς η νοσηλεία τους έγινε στο σπίτι. Δεν θα χρειαστούν τα εμβόλια εάν μεταλλαχθεί ο ιός; Την ικανοποίησή του για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το Νοσοκομείο Βόλου εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας, ο οποίος πάντως σε δηλώσεις του έθεσε θέμα επανεξέτασης από πλευράς του υπουργείου Υγείας για το εάν θα πρέπει να εμβολιαστεί ολόκληρος ο πληθυσμός. Αποτελεί παγκόσμια απειλή ο νέος ιός της γρίπης ανέφερε ο κ. Σούρλας γι’ αυτό σε κάθε περιοχή και σε κάθε Νοσοκομείο ακολουθούνται πλέον οι οδηγίες που έχουν δοθεί από το υπουρ-

Τμήμα Τεχνικής & Υγειον. Επιθεώρησης Μαγνησίας:

«Τα πρέπει και τα μη… για τη νέα γρίπη» Το Περιφερειακό Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕ.Π.Ε.Κ.) Κεντρικής Ελλάδος εξέδωσε τις παρακάτω οδηγίες για την αντιμετώπιση της γρίπης των χοίρων στους χώρους εργασίας. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Τεχνικής & Υγειον. Επιθ/σης Μαγνησίας, πρέπει ; Βασικές Οδηγίες: Ενημερωθείτε για συμπτώματα της νέας γρίπης Ενισχύστε το ρόλο της υπηρεσίας Ιατρικής της Εργασίας Οργανώστε σεμινάρια ενημέρωσης των εργαζομένων Δώστε σαφείς, γραπτές οδηγίες σε γλώσσα απλή και κατανοητή Συνεργαστείτε με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς Δημόσιας Υγείας για τη συνεχή ενημέρωση για το θέμα Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον ιστοχώρο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης ΝοσημάτωνΚΕΕΛΠΝΟ (www.keel.org.gr) και του αντίστοιχου Center for Disease Control and PreventionCDC (www.cdc.gov) Προστατευτείτε από τη μετάδοση του ιού Δώστε σημασία στην υγιεινή των χεριών Αποφύγετε την επαφή των χεριών με τη μύτη, τα μάτια και το στόμα Ενισχύστε την καθαριότητα στους χώρους εργασίας και ιδιαίτερα στους πολυσύχναστους χώρους (αίθουσες αναμονής, χώροι συνδιαλλαγής με το κοινό, χώροι ανάπαυσης και αναψυχής, λαβές πορτών, τουαλέτες κτλ) Αν και η χρήση κλιματιστικών συστημάτων δεν ευνοεί την στατικότητα του αέρα στο χώρο εργασίας, μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται διότι δημιουργεί ένα άνετο εργασιακό περιβάλλον και βοηθά την αραίωση του πιθανά μολυσμένου αέρα Χρησιμοποιήστε παραπετάσματα (π.χ. από τζάμι) που απομονώνουν μερικώς στην επαφή του εργαζόμενου με το κοινό Αναρτήστε στις εισόδους οδηγίες για το κοινό που επιθυμεί να εισέλθει στον εργασιακό χώρο

Προετοιμαστείτε για το ενδεχόμενο το εργατικό δυναμικό της επιχείρησης να μειωθεί περιστασιακά. Εκπαιδεύστε τους εργαζόμενους ώστε να μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα πέρα από τα συνηθισμένα. Συνεργαστείτε με τους προϊστάμενους για την καλύτερη οργάνωση και εφαρμογή των μέτρων Χορηγήστε άδειες για τη διευκόλυνση των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Το θέμα αφορά όλους μας

Η χρήση μάσκας στους χώρους εργασίας δεν είναι απαραίτητη διότι ο ασθενής εργαζόμενος πρέπει να παραμένει στο σπίτι Όταν πρόκειται για επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με το κοινό (π.χ. ιατροί, νοσηλευτές, πληρώματα του ΕΚΑΒ κτλ) θα πρέπει να προμηθεύονται και να εφαρμόζουν σωστά, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατατην κατάλληλη σκευαστή, μάσκα προστασίας FFP3. Μετά από κάθε χρήση ή όταν φθαρεί ή βραχεί, θα πρέπει να απορρίπτεται. Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση γαντιών η οποία όμως δεν πρέπει να υποκαθιστά την σωστή υγιεινή των χεριών Η μετάδοση του ιού γίνεται με σταγονίδια. Για το λόγο αυτό η χρήση της απλής χειρουργικής μάσκας αποτελεί έναν φυσικό φραγμό για τη μετάδοση της νόσου και πρέπει να εφαρμόζεται σωστά σε μύτη και στόμα.

Ειδικά μέτρα Δώστε σημασία στην εκπαίδευση και προστασία των εργαζομένων που ασχολούνται με την καθαριότητα του χώρου Δώστε σημασία στην προστασία των εργαζομένων με ακραίες ηλικίες και των εγκύων Ασθενής εργαζόμενος Εάν αντιληφθείτε πιθανό κρούσμα στο χώρο εργασίας, επιβάλλετε να αποχωρήσει από την εργασία και να απευθυνθεί στις κατάλληλες υγειονομικές μονάδες Συμβουλέψτε τον εργαζόμενο να παραμείνει σπίτι όταν νοσεί Συμβουλέψτε τον εργαζόμενο να ακολουθήσει τις ιατρικές οδηγίες που του δόθηκαν και να απουσιάσει για το απαραίτητο χρονικό διάστημα

Οργανωτικά μέτρα Ενθαρρύνετε εκείνους τους εργαζόμενους που μπορούν να εργαστούνε από απόσταση (π.χ. από το σπίτι) να προτιμήσουν αυτή την πρακτική Ενισχύστε τις ηλεκτρονικές μορφές εργασίας και επικοινωνίας (π.χ. ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κτλ)

Καθορίστηκε τοπικό σχέδιο δράσης για τη νέα γρίπη Έτοιμη η Νομαρχία μέσα στο Σεπτέμβριο, να διενεργήσει τους απαραίτητους εμβολιασμούς Τοπικό Σχέδιο Δράσης για τη νέα γρίπη καθορίστηκε από τη ΝΑΜ, όπως έγινε γνωστό, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, υπό το συντονισμό του Νομάρχη Μαγνησίας,Απόστολου Παπατόλια, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, μεταξύ των αντινομαρχών, Νίκου Ντίτορα και Ντίας Βουβαλούδη, του Νομαρχιακού Συμβούλου και Προέδρου εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου, Λεωνίδα Αναστασίου, του εντεταλμένου Νομαρχιακού Συμβούλου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Μπάμπη Τσαμπάζη, της Γενικής Γραμματέως της ΝΑΜ, Γιώλας Βαλατσού και του Διευθυντή της Δ/νσης Υγείας της ΝΑΜ, Δημήτρη Ζαρίφη. Στόχος της συνάντησης να συζητηθεί το θέμα αντιμετώπισης σε τοπικό επίπεδο της πανδημίας της Νέας Γρίπης και να συντονιστούν οι περαιτέρω ενέργειες και δράσεις. Βασικό θέμα ταυτόχρονα, ήταν το Τοπικό Σχέδιο Δράσης που ήδη έχει εκπονηθεί από τη Δ/νση Υγείας της ΝΑΜ και το οποίο θα δοθεί από τον ίδιο το Νομάρχη στη δημοσιότητα τις προσεχείς ημέρες, μετά την ανακοίνωση των μέτρων και δράσεων του Εθνικού Σχεδίου του Υπουργείου Υγείας για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, στις οποίες το Τοπικό Σχέδιο θα εναρμονισθεί πλήρως. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που περιλαμβάνονται στο Τοπικό Σχέδιο Δράσης και αφορούν στην πρόληψη της μετάδοσης της γρίπης και τη διαδικασία του εμβολιασμού, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη αποφυγής πανικού των πολιτών και διατήρησης της ψυχραιμίας όλων για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Τονίστηκε δε ότι, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, δεν έχει νοσηλευτεί κανείς σε επίπεδο Νομού. Έτοιμη η ΝΑΜ Εκ μέρους της Δ/νσης Υγείας, ο κ. Ζαρίφης ενημέρωσε ότι η ΝΑΜ, για την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας και στην προσπάθειά της να συμβάλλει στη μείωση μετάδοσης της Νέας Γρίπης, έχει ήδη προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες, όσον αφορά στην ενημέρωση και πληροφόρηση του πληθυσμού της περιοχής, με οδηγίες πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης και σημείωσε ότι αμέσως μόλις συγκεκριμενοποιηθούν οι οδηγίες και ενέργειες για τη διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού κατά του ιού, δοθεί σχετική εντολή και αποσταλούν τα εμβόλια από το Υπουργείο Υγείας, η Νομαρχία είναι έτοιμη, μέσα στο Σεπτέμβριο, να διενεργήσει τους απαραίτητους εμβολιασμούς, με τη συμμετοχή φορέων του Νομού, σύμφωνα με το Τοπικό Σχέδιο Δράσης, αλλά και τις πιθανές οδηγίες του Υπουργείου. Στη συνέχεια και δεδομένων των εξαγγελιών των συναρμόδιων Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών & Οικονομικών για πρόσληψη νέου νοσηλευτικού προσωπικού, συζητήθηκε η στελέχωση των Κέντρων Εμβολιασμού που θα αναπτυχθούν σε όλο το Νομό, ώστε να υπάρξει πλήρης κάλυψη του πληθυσμού. Συμφωνήθηκε μάλιστα ότι, μετά την παραλαβή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Νέα Γρίπη από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και με τη συμμετοχή παραγωγικών φορέων και ειδικευμένων ομάδων (Ιατρικός Σύλλογος, Σύλλογος Νοσηλευτών, Δήμοι, Επιμελητήρια, Εργατικό Κέντρο, Ασφαλιστικοί Οργανισμοί κλπ.), θα διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας όλων στις παραπάνω δράσεις της ΝΑΜ, όπως αυτές προσδιορίζονται ειδικότερα στο Τοπικό Σχέδιο Δράσης, καθώς και η δυνατότητα αξιοποίησης προγραμμάτων και δομών που ήδη υπάρχουν και λειτουργούν («Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΑΠΗ, Ιατρεία Δήμων και Ασφαλιστικών Φορέων κλπ.). Τέλος, προγραμματίστηκε σήμερα και ώρα 11.00 π.μ., να πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της ΝΑΜ με τη Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, κ. Μαρία Καρρά, ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός ιδίως σε δράσεις που αφορούν στην πρόληψη μετάδοσης του ιού.

VOUTSINOS TRAVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ GENERAL TOURIST OFFICE

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ • ΝΤΟΥΜΠΑΙ • ΜΠΑΛΙ • ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ • ΙΤΑΛΙΑ • ΠΑΡΙΣΙ Και πολλοί άλλοι προορισμοί Εκδρομές οδικές – ακτοπλοϊκές με αναχωρήσεις από Βόλο Κρήτη – Πάρο – Σύρο – Μήλο – Άνδρο – Σαντορίνη – Πόρτο Χέλι – Ζάκυνθο Αεροπορικά και ακτοπλοϊκά πακέτα διακοπών Ρόδο – Κρήτη – Σαντορίνη- Κως

Διήμερο προσκυνηματικό ταξίδι στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου Αναχώρηση 9/8 - επιστροφή 10/8

Εκδίδονται ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια Επίσης γαμήλια ταξίδια

Μέτρα προστασίας Χρησιμοποιήστε σαπούνι με περιεκτικότητα σε οινόπνευμα 60%, ή εμποτισμένα χαρτομάντιλα και πετσέτες μιας χρήσης Χρησιμοποιήστε κατάλληλα δοχεία απορριμμάτων

Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 159 – 382 21 ΒΟΛΟΣ τηλ. 24210 28312 – fax: 24210 34408 – κιν.: 6936 500725

6


07:07 3/8/2009 8:40 μμ Page 1

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

παρασκήνιο

[Η ΣΦΗΚΑ] Ο Αλέκος Βούλγαρης, ο Κ.Καρτάλης και ο Απ.Παπατόλιας θα πρέπει να βάλουν ένα φυλαχτό επάνω τους, διότι όποτε εμφανίζεται στο Βόλο ο «αθηναίος» Δ.Πιτσιώρης, μαζεύει όλους του φίλους του και τους κάνουν «βουντού». Άν την προηγούμενη εβδομάδα είχαν λόξυγγα ή τους έπιασαν κάποιες ζαλάδες, ήταν από το μπίρι-μπιρι της παρέας Πιτσιώρη. Μαζεύτηκαν οι τέως Πιτσιώρης, Σκοτινιώτης, Βαρδούλης, Καλογερόπουλος, μαζί με άλλους τέως και με το τσιπουράκι, άρχισαν να λένε πόσο καλά τα έκαναν αυτοί τότε και πόσο άσχημα τα κάνουν οι τωρινοί. Ο «αγαπημένος» του Πιτσιώρη είναι ο Κ.Καρτάλης. Πού τα βρήκε τόσα ακίνητα ο Καρτάλης, έλεγε θυμωμένος ο Πιτσιώρης. Εκεί που τα βρήκες και εσύ Δημήτρη Πιτσιώρη, από τον Μπαμπά σου και τη Μαμά σου. Το θέμα είναι ότι όπως διευκρίνισε ο βουλευτής στα δικά του έχει το 8%. Για τον Αλέκο άσε το τι λέγανε. Δεν τα γράφουμε γιατί είναι ρόζ. Γιατί γελούσαν δεν ξέρω. Μήπως κάποιοι έβλεπαν το πρόσωπό τους στον καθρέπτη και ονειρεύονταν παλιές εποχές που τους γαργαλούσαν ζουζούνια; Με τον Απόστολο τον Νομάρχη, τα έβαλαν λέει γιατί δημοσίευσε 80 φωτογραφίες του στο περιοδικό της Νομαρχίας. Ξέχασαν τα δικά τους περιοδικά με τις δικές τους φωτογραφίες. Εντάξει και αυτός το παράκανε, και άλλη φορά θα τους φωνάζει να συναποφασίζουν. Γιατί «τρώγεται» τώρα ο Δημήτρης Πιτσιώρης; Η πολιτική είναι να μη σε κολλήσει. Δεν

υπάρχει εμβόλιο για να γλιτώσεις και ο Δημήτρης Πιτσιώρης θέλει κάπου να ασχοληθεί. Πήρε τη σύνταξή του και σου λέει γιατί να μην προσφέρω στην περιοχή μου. Πάντως για υποψήφιο Δήμαρχο δεν τον βλέπω να θέλει. Η οικογένειά του είναι στην Αθήνα και το καλύτερο του θα ήταν να βγει Βουλευτής. Είκοσι χρόνια πέρασαν από τότε που οι πολίτες δεν τον ξαναψήφισαν για βουλευτή, ελάχιστες ψήφους πήρε στις προηγούμενες εκλογές, αλλά αυτός εκεί. Θέλει να ξαναβγεί. Η μεγαλύτερη χαρά του θα ήταν βέβαια να μην ξαναβγεί ο Καρτάλης, αλλά δεν το πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Ο Δ. Πιτσιώρης διετέλεσε βουλευτής από το 1977 έως το 1989, Δήμαρχος Βόλου από το 1990 έως το 1998. Τον τίμησαν οι πολίτες της περιοχής και αυτός προσπάθησε για το καλύτερο. Είναι έξυπνος πολιτικός με ιδέες και αρχές και θα μπορούσε και τώρα να προσφέρει, αλλά θα πρέπει να κατανοήσει ότι πολλοί εξ αυτών που ψηφίζουν σήμερα, ούτε καν έχουν ακούσει το όνομά του. Εκτός αυτού, είναι μακριά από τα προβλήματα της πόλης και γενικά έχει περάσει στην εφεδρεία, για να μην πω είναι εν αποστρατεία ως «στρατηγός» που ήταν. Ο Πάνος Σκοτινιώτης που συμμετείχε στην παρέα περιμένει να τον επιστρατεύσει ο Γιώργος Παπανδρέου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Οπότε Πιτσιώρης- Σκοτινιώτης δεν χωράνε στο ίδιο ψηφοδέλτιο και γι’ αυτό βρέθηκαν όλοι μαζί, μήπως βρεθεί λύση. Ένας στο Δήμο Βόλου και ο άλλος στο ψηφοδέλτιο με στόχο να θέσουν στο περιθώριο Βούλγαρη και Καρτάλη. Η Ροδούλα όμως τι λέει; Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι θα υπάρξουν δύο ψηφοδέλ-

Σχολιάζει ο Γιώργος Καρεκλίδης

τια από την λεγόμενη Δημοκρατική παράταξη, τότε δεν αποκλείεται να ανακατευτεί η πολιτική τράπουλα και στη Ν.Δ. ‘Ενα δεύτερο ψηφοδέλτιο από τη Ν.Δ. ή και ένα τρίτο από το ΛΑΟΣ θα φέρει στον β’ γύρο δύο αντιπάλους που φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει από τώρα. Ενδιαφερόμενοι από τη Ν.Δ., Σπηλιόπουλος, Μαρκάκης, Αναγνώστου, Ζαρκάδας. Ενώ το ΛΑΟΣ θα θελήσει στον α’ γύρο να εμφανισθεί με δικό του ψηφοδέλτιο και να εκπροσωπήσει την παράταξη στο Δημ.Συμβούλιο Βόλου. Δεν υποστηρίζω ότι όλοι θα συγκροτήσουν ψηφοδέλτια, αλλά τον Γ.Σπηλιόπουλο τον βλέπω αποφασισμένο να ριχθεί στη μάχη, αν υπάρξει δέυτερο ψηφοδέλτιο απέναντι στον Αλέκο Βούλγαρη. Ο μόνος που θα γλιτώσει αν μας επιτεθεί ο ιός της γρίπης θα είναι ο Καραμανλής. Φαντάζεστε εν μέσω γρίπης να προκηρύξει εκλογές; Ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα τις θέλει τότε. Οπότε τον Μάρτιο και βλέπουμε. Ο Καραμανλής ελπίζει ακόμη ότι με τα μέτρα που παίρνει, επιδοτήσεις, προσλήψεις κλπ. Θα μπορέσει να αντιστρέψει το κλίμα και να βρεθεί πάλι μπροστά. Θα περιμένει τις δημοσκοπήσεις από 20 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου και τότε θα αποφασίσει αν θα προκηρύξει εκλογές τον Οκτώβριο ή θα περιμένει στριμώχνοντας τον Γιώργο για τον πρόεδρο, μήπως και γυρίσει η πλάστιγγα με το μέρος του. Ο πρωθυπουργός από αυτή τη χρονική στιγμή ζητάει χρόνο πιστεύοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου με την πίεση ίσως να κάνει το μοιραίο λάθος και γίνει η ανατροπή. Το θέμα είναι ότι τα πάντα είναι ακόμη ανοιχτά και οι παίκτες στη σκακιέρα περιμένουν τις κινήσεις του άλλου. Ποιος θα κάνει μάτ;

7

Κ. Καρτάλης: Η προσχηματική εφαρμογή του «Πόθεν Εσχες» εκθέτει αντί να προστατεύει Σε επιστολή του με αφορμή το δημοσίευμα της «Μαγνησίας» για το «Πόθεν Έσχες» των βουλευτών του νομού, ο κ. Κ. Καρτάλης τονίζει: Α. Διάβασα το δημοσίευμα της εφημερίδας σας για τα περιουσιακά στοιχεία των Βουλευτών Μαγνησίας. Σε ότι με αφορά θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής: . Oλα τα ακίνητα που κατέχω (πλην ενός διαμερίσματος, της αποθήκης και των χώρων στάθμευσης του και ενός αγροτεμαχίου) έχουν προέλθει από κληρονομιά του 2007, ενώ για τα κληρονομηθέντα ακίνητα κατέχω, κατά μέγιστο, το οκτώ (8) % της κυριότητας. . Η τελευταία αγορά ακινήτου της οικογένειας μου έγινε το 1998. . Eχουν συμπεριληφθεί στην κυριότητα μου τα ακίνητα (8 στον αριθμό) της συζύγου μου που προήλθαν – πλην αυτού της περίπτωσης 2 παραπάνω – από γονικές παροχές που της έγιναν το 1995. Β. Έχω από καιρό υποστηρίξει την πολιτική άποψη ότι ο τρόπος με τον οποίο καταρτίζονται αλλά κυρίως ελέγχονται τα “πόθεν έσχες” συσκοτίζει αντί να ενισχύει τη διαφάνεια και εκθέτει αντί να προστατεύει. Για παράδειγμα το να δηλώνεις μία οικία που απέκτησες, εν μέσω της βουλευτικής σου θητείας, στο Κολωνάκι ή στη Μύκονο καλύπτει το “έσχες”, αλλά δεν τεκμηριώνει το “πόθεν” (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κατ΄ ανάγκη ζήτημα με την απόκτηση). Υπό αυτό το πρίσμα υποστηρίζω την ανάγκη για σειρά αλλαγών στη σχετική διαδικασία (λ.χ. αυστηρός έλεγχος του “πόθεν”, έλεγχος των δηλώσεων από ανεξάρτητη αρχή, δημοσιοποίηση των δηλώσεων στο διαδίκτυο, κατάσχεση των ακινήτων που δεν δηλώνονται ή δεν τεκμηριώνεται η κατοχή τους, κ.α.). Γ. Ως πρώτο βήμα για την ενίσχυση της διαφάνειας, βήμα που εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα, προτίθεμαι να αναρτήσω τη δική μου δήλωση περιουσιακών στοιχείων στην προσωπική μου ιστοσελίδα. Προσκαλώ δε και τους πολιτικούς παράγοντες του Νομού (πρώην και νυν) να προβούν σε κάτι αντίστοιχο στο βαθμό που θεωρούν ότι μία τέτοια κίνηση ενισχύει τη διαφάνεια. Με τιμή Κώστας Καρτάλης Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας


08:Layout 1 3/8/2009 8:59 μμ Page 1

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

τοπικά

Κ. Καρτάλης: Η Κυβέρνηση απαξιώνει το Σιδηρόδρομο Μία ακόμη παρέμβαση προς τον Υπουργό Μεταφορών Ευρ. Στυλιανίδη έκανε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης στο θέμα της συρρίκνωσης του σιδηροδρομικού δικτύου Θεσσαλίας. Ο Κ. Καρτάλης σημειώνει ότι «Η συρρίκνωση του ΟΣΕ αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Μπορεί να αλλάξει μόνο αν φύγει η σημερινή Κυβέρνηση. Η προτεραιότητα αυτή δρομολογήθηκε αλλά και δρομολογείται με συστηματικά αδιαφανή τρόπο την ίδια στιγμή που προσφέρονταν αφειδώς, από κυβερνητικούς βουλευτές, υποσχέσεις περί του αν-

To πρώτο Παγκόσμιο Θεσσαλικό Συνέδριο Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» προγραμματίζει κάθε καλοκαίρι την διοργάνωση μιας πανηγυρικής και πολιτιστικής εκδήλωσης στην Ελλάδα με την επωνυμία «Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών». Μια εκδήλωση που θα διοργανώνεται κάθε φορά σε ένα διαφορετικό Δήμο της Θεσσαλίας. Το 1ο Συνέδριο και Αντάμωμα θα ξεκινήσει από την περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαυρομματίου του Δήμου Μουζακίου το Σάββατο 22 Αυγούστου, με ώρα έναρξης στις 9 το πρωΐ και λήξη αργά το βράδυ, με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών και συμμετοχή των συνέδρων στο Δ.Δ. Μουζακίου, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου

τιθέτου. Ειδικά για τη Μαγνησία, η τύχη του Σιδηρόδρομου είχε προδιαγραφεί από την εποχή που Υπουργός Μεταφορών ήταν ο Κ. Χατζηδάκης. Ο Κ. Καρτάλης ερωτά τον Υπουργό Μεταφορών:Γιατί δεν έλαβε υπόψη τις καθολικές αντιδράσεις των φορέων της Μαγνησίας; Γιατί δεν δρομολογεί τα αναγκαία έργα υποδομής; Γιατί δεν προχωρά το έργο της ηλεκτροκίνησης σιδηροδρομικής σύνδεσης Βόλου – Λάρισας; Ποιες είναι οι προθέσεις του ΥΜΕ σε ότι αφορά στο προσωπικό που εργάζεται στη Μαγνησία στον ΟΣΕ;

Κατήγγειλε βιασμό από 65χρονο αγρότη Μία 32χρονη εργάτρια υπήκοο Αλβανίας και κάτοικο Νέας Αγχιάλου φέρεται ότι βίασε 65χρονος αγρότης, επίσης κάτοικος Νέας Αγχιάλου. Το περιστατικό σύμφωνα με καταγγελία της παθούσας που έγινε χθες το πρωί, συνέβη την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009 στις 12 το μεσημέρι, όταν κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών ο φερόμενος ως δράστης αγρότης, οδήγησε την 32χρονη εργάτρια σε αποθήκη που βρισκό-

ταν στο κτήμα και ασκώντας σωματική βία εις βάρος της τη βίασε. Πάντως ο φερόμενος ως δράστης 65χρονος αγρότης δεν συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, όμως εις βάρος του ήδη σχηματίζεται δικογραφία. Για την επιβεβαίωση του περιστατικού παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Συλλήψεις για ναρκωτικά Σε συλλήψεις τριών νεαρών ατόμων προχώρησαν την Κυριακή άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου καθώς ύστερα από ελέγχους που τους έγιναν, βρέθηκαν να κατέχουν διάφορες ποσότητες ηρωίνης. Ειδικότερα, στις 3.30 τα ξημερώματα της Κυριακής συνελήφθη ένας 29χρονος κάτοικος Βόλου, ανεπάγγελτος, γιατί κατελήφθη να έχει πάνω του δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη μικτού βάρους 0,7 γραμμαρίων. Η ηρωίνη κατασχέθηκε ενώ εις βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία και χθες οδηγήθηκε στον εισαγ-

«Επίσημο» το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά με την οποία ορίζεται το νέο 11μελές Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κάρλας. Πρόεδρος του Συμβουλίου ορίστηκε ο πρώην νομάρχης Μαγνησίας κ. Γιάννης Πρίντζος, ενώ σ’ αυτό, από το Νομό Μαγνησίας συμμετέχουν ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας, οι δήμαρχοι Κάρλας και Νέας Ιωνίας Αθ. Παπαδήμας και Π. Μαβίδης και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Ν. Πρίντζος. Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, την ανάγκη ομαλής και σωστής λειτουργίας του φορέα επεσήμανε χθες σε δηλώσεις του ο πρόεδρός του κ. Γιάννης Πρίντζος, που όπως ανέφερε «βρίσκεται σε μηδενική μορφή». Ο κ. Πρίντζος σημείωσε ότι πρόθεση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και των γενικών γραμματέων του υπουργείου, είναι να βοηθήσουν το φορέα της Κάρλας και να τον χρηματοδοτήσουν, καθώς όπως είπε «ο

VOLOS TOURS ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΤΗΝΟ – ΜΥΚΟΝΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 8-10 &22-24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 19-21 Στις παραπάνω ημερομηνίες το πούλμαν μαζί στο νησί ΔΩΡΕΑΝ Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΥΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ 28/8-2/9 Ξενοδοχείο με ημιδιατροφή Από 280€ το άτομο Με ημερήσιο καράβι Minoan Lines 5,5 ώρες Συμμετοχή και με δελτία κοινωνικού τουρισμού – ΟΓΑ ΑΙΓΙΝΑ 5-6/9 Ξενοδοχείο με πρωινό 80€ το άτομο ΠΡΕΒΕΖΑ – ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ – ΠΑΡΓΑ – ΠΑΞΟΙ – ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΩΝΤΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 7-12/9

Ξενοδοχείο με ημιδιατροφή ΠΡΟΣΦΟΡΑ από 170€ Συμμετοχή και με δελτία κοινωνικού τουρισμού – ΕΟΤ – ΟΓΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ – ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ – ΝΑΥΠΛΙΟ 26-27/9 Ξενοδοχείο με πρωινό 80€ το άτομο

Πληροφορίες – Προγράμματα Π. Μελά 53 Τηλ. 24210 22033, 24210 22465 Τηλ. – Fax. 24210 30867

Ο πρόεδρος Γ. Πρίντζος, τόνισε πρέπει να αντιμετωπιστούν η έλλειψη γραφείων, η στελέχωση και οι πόροι

Στο παλιό Γυμνάσιο Καναλίων θα στεγαστούν τα γραφεία του Φορέα 2,5 χρόνια. Σημείωσε μάλιστα ότι το κτήριο θα μείνει στο Δήμο Κάρλας και μελλοντικά θα έχει μεγάλη επισκεψιμότητα από παιδιά των σχολείων γιατί όπως είπε, θα παρουσιάζεται το πανόραμα των έργων της Κάρλας, που είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση οικολογικής αποκατάστασης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Ο προϋπολογισμός της μελέτης για την επισκευή και διαρρύθμιση του παλιού κτηρίου, ανέφερε ο κ. Πρίντζος είναι 450.000 ευρώ και όπως είπε

φορέας αντιμετωπίζει τρία βασικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Την έλλειψη γραφείων, τη στελέχωση και τους πόρους». Στο παλιό Γυμνάσιο Καναλίων Για τα γραφεία είπε ότι μετά από συνεργασία με το δήμαρχο Κάρλας αυτά θα στεγαστούν στο παλιό Γυμνάσιο Καναλίων το οποίο θα διαμορφωθεί κατάλληλα μέχρις ότου τελειώσουν τα κανονικά κτήρια τα οποία έχουν δημοπρατηθεί αλλά θα τελειώσουν μετά από

υπάρχει πρόθεση από τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Νάκο για την εξασφάλιση αυτών των χρημάτων. Πρέπει όμως ο Δήμος Κάρλας να παραχωρήσει τη χρήση του κτηρίου στο φορέα, ωστόσο για να υπάρξει χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα για την επισκευή του κτηρίου η παραχώρηση πρέπει να γίνει για 20χρόνια. Για τα νέα κτίρια η εργολαβία είναι γύρω στα 8 εκ. ευρώ. «Παράδειγμα η Κάρλα» Ακόμη ο κ. Πρίντζος ανέφερε ότι το θεσμικό πλαίσιο του φορέα δεν διευκολύνει τις καταστάσεις και θα γίνουν προτάσεις μέχρις ότου αποκτήσει δικούς του πόρους. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί, είπε ενώ σημειώνοντας τη σημαντικότητα και άλλων έργων, όπως το αντλιοστάσιο του Πηνειού και το φράγμα της Γυρτώνης που θα τροφοδοτούν με νερό τη λίμνη Κάρλα, τόνισε ότι η Κάρλα θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για το τι θα πρέπει μελλοντικά να αποφεύγουμε και τι να πράττουμε.

Καθορίστηκε η τιμή απαλλοτριώσεων Για τις εκτάσεις στην Κοιλαδογέφυρα «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, έστω κι αν περιμέναμε τέσσερις μήνες, για την έκδοση της απόφασης καθορισμού τιμών μονάδος στις απαλλοτριώσεις του Περιφερειακού στην περιοχή της Αγριάς, στο τμήμα από την κοιλαδογέφυρα μέχρι την παραλία» τόνισε ο αντινομάρχης Μαγνησίας Ηλ. Ξηρακιάς σχετικά με το θέαμ των απαλλοτριώσεων. Όπως τονίζει «καλούμε το ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως έχει υποσχεθεί ο κ.

Δ. Κατσιγιάννης , χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση να καταθέσει άμεσα στο ταμείο παρακαταθηκών το ποσό της αποζημίωσης κάθε δικαιούχου, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν τα έργα ολοκλήρωσης του περιφερειακού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τεχνικής υπηρεσίας και του αναδόχου, ο χρόνος για την κατασκευή του έργου είναι το διάστημα των τριών έως τεσσάρων μηνών. Στο τέλος του 2009 ο περιφερειακός

Τη δική του στέγη αποκτά το ΚΕΘΕΑ- Πιλότος Τη δική του στέγη θα αποκτήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα το ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο υπό παραχώρηση κτήριο της παλιάς Καπναποθήκης Στρεφτάρη. Η διαδικασία της παραχώρησης του κτηρίου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ για την ανακαίνισή του θα απαιτηθεί 1 εκ. ευρώ που θα καλυφθεί από το ΚΕΘΕΑ. Στο μεταξύ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας της με το ΚΕΘΕΑ και εκτιμώντας τις

ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για την υποστήριξη κατάλληλων δράσεων και προγραμμάτων απεξάρτησης, πρόκειται να προχωρήσει στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το ΚΕΘΕΑ διετούς διάρκειας, που θα αφορά στην υλοποίηση του σχεδιασμού του για την ανάπτυξη της απαιτούμενης κτηριακής υποδομής του στο Νομό Μαγνησίας. Αντικείμενο της συγκεκριμένης σύμβασης θα είναι η προώθηση και υλοποίηση του σχεδιασμού του ΚΕΘΕΑ για τη στέγαση νέων μονάδων του.

8

πρέπει να έχει αρχή και τέλος. Δεν θα υπάρχει δικαιολογία για άλλες καθυστερήσεις».

γελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Στο μεταξύ, στις 10 το βράδυ της Κυριακής, συνελήφθησαν στο Βόλο ένας 27χρονος άεργος κι ένας 25χρονος οικοδόμος κάτοικοι Αγριάς και Βόλου αντίστοιχα, γιατί κατελήφθησαν να κατέχουν από κοινού δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη μικτού βάρους 5 και 0,8 γραμμαρίων και μία συσκευασία αλουμινόχαρτου που περιείχε ηρωίνη μικτού βάρους 1,1 γρ. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και οι δράστες μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Συννεφιές βροχές… και ήλιος Με λίγες συννεφιές και τοπικές βροχές θα συνοδευθεί ο καιρός αυτή την εβδομάδα στη Μαγνησία , σύμφωνα με τον «ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης». Πιο συγκεκριμένα για σήμερα, ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές συννεφιές και λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19…32 οC. Συννεφιές προβλέπονται για Τετάρτη και Πέμπτη , ενώ την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με παροδικές συννεφιές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19…31 οC. Το Σαβ/κο ο καιρός θα είναι καλός

Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Ο Δ.Ο.Υ.Κ Δήμου Βόλου προσκαλεί ηλικιωμένα άτομα (άνω των 65) ή άτομα με αναπηρία (χωρίς όριο ηλικίας) να καταθέσουν αίτηση στον οργανισμό προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Το πρόγραμμα παρέχει δωρεάν κατ’ οίκον φροντίδα και υποστήριξη με κοινωνικούς επιστήμονες, ιατρική και νοσηλευτική παρακολούθηση από το αρμόδιο προσωπικό και οικιακή εξυπηρέτηση και περιποίηση από τους κοινωνικούς βοηθούς. Στα άτομα που θα επιλεγούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα οι υπηρεσίες των κοινωνικών κέντρων της πόλης μας (χορός, γυμναστική κ.λπ.) θα παρέχονται δωρεάν όπως επίσης θα μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν σε δύο εκδρομές που πραγματοποιούνται κάθε έτος από τα κοινωνικά κέντρα. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24210-66175, 55509, 29908 και 20301.

ΑΣΤΕΡΗΣ ΤΡΑΒΕΛ Και για το φετινό καλοκαίρι υπάρχουν πολλοί προορισμοί για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο αεροπορικώς και οδικώς. ΕΛΛΑΔΑ Όλες οι αναχωρήσεις από Βόλο Για Κυκλάδες – Ιόνια νησιά – Μυτιλήνη Αεροπορικά πακέτα για Ελλάδα – Fly & Drive με αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Αθήνα Οδικές εκδρομές εξωτερικού με αρκετές αναχωρήσεις από Βόλο : Κωνσταντινούπολη 29/7, 12/8, 26/8 Καππαδοκία 24/8 11 ημ. Δαλματικές ακτές 23/7 9 ημ. Σόφια – Βουκουρέστι – Σιναία 6ημ. 17/8 Τήνος συνεχείς αναχωρήσεις κάθε Παρασκευή Εκδρομές με Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού Αεροπορικές εκδρομές με αναχωρήσεις από Βόλο Για αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης 25/7, 8/8, 15/8 Για Παρίσι – Παρίσι Disney – Βαρκελώνη Βαρκελώνη – Κυανή Ακτή – Κλασσική Ισπανία Εξωτικοί προορισμοί - Γαμήλια πακέτα – Club – Κρουαζιέρες Ελλάδα και για όλο τον κόσμο Συνεργασία με όλα τα πρακτορεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης Αντωνοπούλου 37, Βόλος Τηλ. 24210 25243


09NEW:Layout 1 3/8/2009 7:44 μμ Page 1

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

τοπικά

Αρχίζει σήμερα το παζάρι

Ολοκληρώνεται ο ΧΥΤΑ Ν.Πηλίου Συμπληρωματική χρηματοδότηση με 121 χιλ. ευρώ αποφάσισε ο Θ. Νάκος

Δωρεάν με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, η μεταφορά … Η καθιερωμένη ετήσια εμποροπανήγυρη του Δ. Αισωνίας ξεκινά σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου, με περισσότερα από 350 υπαίθρια καταστήματα με είδη σπιτιού, ενδύματα, υποδήματα, εργαλεία κ.λ.π., Λούνα Πάρκ αλλά και ειδικοί χώροι για τις ψησταριές και την πώληση του παραδοσιακού χαλβά. Όπως έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή, ο

χώρος του «παζαριού» καταλαμβάνει μια έκταση 30 περίπου στρεμμάτων στη θέση «Κάκκαβος», στο 5ο χλμ της Ε.Ο. Βόλου-Λάρισας, στο ύψος του κόμβου της Α Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου. Η εξυπηρέτηση των πολιτών-επισκεπτών, θα γίνεται και με το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, τον ΟΣΕ ,τα Ταξί αλλά και τα ιδιωτικά οχήματα, για τα οποία έχει

προβλεφθεί μεγάλος χώρος στάθμευσης. Ειδικά με το Αστικό ΚΤΕΛ, θα γίνονται καθημερινά δωρεάν δρομολόγια, μετά από συμφωνία που έχει γίνει όπως κάθε χρόνο μεταξύ της δημοτικής αρχής και της εταιρείας. Τα δρομολόγια θα ξεκινούν στις 7:30 περίπου το απόγευμα μέχρι και αργά το βράδυ.

Με απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου, χρηματοδοτείται, συμπληρωματικά, ο Δήμος Αργαλαστής με το ποσό των 121.089,61 ευρώ, για την ολοκλήρωση του ΧΥΤΑ Νοτίου Πηλίου. Ο Υφυπουργός Εσωτερικών έχει ήδη εγκρίνει χρηματοδότηση 800.000 ευρώ για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο έχει ενταχθεί στις οριζόντιες δράσεις του Αναπτυξιακού Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ. Ο Υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε για τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση «Ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή του Νοτίου Πηλίου ολοκληρώνεται. Η δημιουργία του ΧΥΤΑ θα εξυπηρετήσει όλους τους δήμους της περιοχής και θα επιλύσει ένα πρόβλημα χρόνων.

Στο πλαίσιο αυτό, εγκρίναμε τη συμπληρωματική χρηματοδότηση, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις. Ολοκληρώνεται ο περιφερειακός σχεδιασμός της περιφέρειας Θεσσαλίας, σε ό,τι αφορά το Νομό Μαγνησίας και κλείνουν όλες οι παράνομες χωματερές. Η κυβέρνηση έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να εφαρμόσει σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Η πολιτική βούληση υπάρχει και είναι θέμα χρόνου να λήξει οριστικά ένα πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια τη χώρα μας. Στόχος μας παραμένει, πάντα, η αποκατάσταση και η προστασία του περιβάλλοντος».

Λαχτάρησαν από φωτιά στα Μελισσάτικα Εθελοντές και δημοτικοί υπάλληλοι πρόλαβαν τα χειρότερα στις Πινακάτες Περίπου 300 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, αλλά και πολλά ελαιόδεντρα αποτεφρώθηκαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή των Μελισσατίκων. Συγκεκριμένα η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 μ.μ. μεταξύ του περιφερειακού δρόμου και του οικισμού των Μελισσατίκων και προς στιγμή άρχισε να παίρνει διαστάσεις, ενώ άρχισε να απειλεί και σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή.

Όμως χάρη στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου που έσπευσαν επί τόπου με έξι οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 22 ανδρών, η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και γύρω στις 7 το απόγευμα κατασβέστηκε. Πάντως μέχρι και χθες νωρίς το μεσημέρι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου παρέμεναν στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, προκειμένου να προχωρήσουν στην κατάσβεση των κορμών των ελαιοδέντρων που σιγόκαιγαν.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς προανάκριση ενεργείται από την Π.Υ. Βόλου.

Προανάκριση για την εκδήλωση της πυρκαγιάς ενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Στο μεταξύ, στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, άλλη πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη και πάλι αιτία μέσα σε αγροτεμάχιο στις Πινακάτες του Δήμου Μηλεών. Επί τόπου έσπευσαν και πάλι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και δύο ώρες αργότερα κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά από την οποία αποτεφρώθηκαν είκοσι περίπου ελαιόδεντρα και θαμνώδης βλάστηση.

Κινητοποίηση εθελοντών Άμεση ήταν η κινητοποίηση των εθελοντικών ομάδων του Δήμου , των αρμοδίων υπαλλήλων ,των πολιτικών αρχόντων και φυσικά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι οποίοι συνέβαλαν με όλες τους τις δυνάμεις στην κατάσβεση της πυρκαγιάς , τονίζεται σε ανακοίνωση του Δ.Μηλεών. Όπως αναφέρεται, «η εστία έγινε αμέσως αντιληπτή από υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι περιπολούσαν την περιοχή ,όπως γίνεται καθημερινά κατά την θερινή περίοδο.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν ο Δήμαρχος και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος ,η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι εθελοντικές ομάδες του Δήμου, ΕΣΕΠΑ με τέσσερα οχήματα & ΙΦΟΜ με ένα όχημα καθώς και πολίτες με ψεκαστικά οι οποίοι μετέβησαν άμεσα στον τόπο του συμβάντος και με κατάλληλα συντονισμένες ενέργειες της Πυροσβεστικής μπόρεσαν πολύ γρήγορα , μέσα σε σχεδόν ένα μισάωρο , να θέσουν υπό έλεγχο της φωτιά και να την σβήσουν . Για κάθε περίπτωση έμειναν όλη την νύχτα στο σημείο επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου κυρίως για προληπτικούς λόγους» .

Έτρεχαν πάλι οι οδηγοί… Αρκετοί όπως διαπιστώθηκε δεν φορούν ζώνες και κράνος

στο εξωτερικό…

Από ένα τροχαίο ατύχημα που στοίχισε τον ελαφρύ ευτυχώς τραυματισμό δύο ατόμων που επέβαιναν σε δίκυκλο, χαρακτηρίστηκε η εβδομάδα που πέρασε στο Νομό Μαγνησίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εβδομαδιαίας δραστηριότητας των υπηρεσιών της Α.Δ. Μαγνησίας. Επίσης την εβδομάδα που πέρασε 19 συνεργεία της Τροχαίας έλεγξαν για μέθη 524 οδηγούς αυτοκινήτων και βεβαίωσαν 24 παραβάσεις, εκ των οποίων η μία οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, ενώ βεβαίωσαν ακόμη 194 παραβάσεις για υπέρβαση των ορίων ταχύτητας και 63 για μη χρήση ζωνών ασφαλείας. Τα ίδια συνεργεία της Τροχαίας έλεγξαν και 719 δικυκλιστές, στους οποίους βεβαίωσαν συνολικά 183 παραβάσεις, 69 από τις οποίες οφείλονταν στη μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς. Βεβαιώθηκαν ακόμη 28 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 7 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, τρεις για παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, δύο για μέθη και τρεις για την πρόκληση θορύβων. Τα συνεργεία της Τροχαίας βεβαίωσαν τέλος σε δικυκλιστές 71 ακόμη πα-

Δαλματικές Ακτές, 8 ημ, οδικώς, 25/8 Οχρίδα, 3ημ, οδικώς, 28/8 Παράλια Μ. Ασίας - Κων/πολη, 8ημ, οδικώς, 18/8 Κάιρο-Αλεξάνδρεια-Κρουαζιέρα Νείλου, 8ημ, αεροπορικώς, 21/9

στο εσωτερικό… Πάργα – Πρέβεζα – Λευκάδα 3 ημ. οδικώς 28/8 Λουτρά Αριδέας, 3ημ, οδικώς, 4/9 (δεκτά δελτία ΟΓΑ) **************

Καλοκαιρινές εκδρομές με ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ από ΒΟΛΟ!!! Βαρκελώνη, Κλ. Ισπανία, Παρίσι-Disney, Ρώμη, Πράγα, Πράγα-Βερολίνο, Νίκαια-Κυανή Ακτή, Πράγα-Βουδαπέστη-Βιέννη, Νίκαια-Παρίσι, ************** Αναχωρούμε από ΒΟΛΟ και ταξιδεύουμε στην πανέμορφη Ελλάδα Σαντορίνη, Πάρος, Σύρος, Ζάκυνθο, Μύκονο, Μύλο, Γύρος Κρήτης, Γύρο Πελοποννήσου, Ζάκυνθο-Κεφαλλονιά, Πόρτο Χέλι ΤΗΝΟΣ Αναχώρηση κάθε εβδομάδα από Βόλο!!! 3ημ κάθε Σάββατο & Δευτέρα 4ημ κάθε Τετάρτη & Παρασκευή

Κωνσταντινούπολη Αναχώρηση από ΒΟΛΟ!!! 129 ευρώ (4ημ/2νυχ) με πρωινό

SUPER Προσφορά, ΠΡΑΓΑ, 4ημ, αεροπορικώς, 16/9-19/9 390 ευρώ με ημιδιατροφή. Αναχώρηση από Βόλο!!!

Πολλές κρουαζιέρες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο!!! Πληροφορίες-Προγράμματα Κ. Καρτάλη 95 Τηλ 2421038838, 2421033378

9

ραβάσεις για άλλα ζητήματα.

διάφορα

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος Στην Ιερά ακολουθία του Εσπερινού μετά της Ιεράς παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο που θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Συκής θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος στις 6 το απόγευμα σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου , στα πλαίσια των χοροστασιών που θα πραγματοποιήσει στις Ιερές Μονές της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας κατά την διάρκεια των Ιερών Παρακλήσεων του 15Αυγούστου. Την Πέμπτη στις 7:30 το απόγευμα, στην Ιερά ακολουθία του Εσπερινού μετά της Ιεράς παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο που θα τελεσθεί στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αμαλιάπολης . Την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα, στην Ιερά ακολουθία του Εσπερινού μετά της Ιεράς παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο που θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς Αλμυρού .

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΟΛΟ ΓΙΑ : ΠΑΡΟ – ΣΥΡΟ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΤΗΝΟ – ΜΗΛΟ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ

ΜΟΣΧΑ – ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Αναχ. 10/8 8ήμερη αεροπορική Ξενοδοχεία 5* με ημιδιατροφή ΕΥΡΩΠΗ – ΟΔΙΚΩΣ από Βόλο - BELLA ITALIA (7ημ.) 1,3,8,10,15,17, 22/8…475€ - ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑ – ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ (10ημ.)… Κάθε Πέμπτη…765€ - ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ (7ημ.) 1,10, 17, 24/8…465€ - ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (11ημ.) 10/8…945€ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (5ημ.)…από 350€ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΜΑΓΙΟΡΚΑ (7 ημ.)… από 695€ - ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ (9ημ.)…895€ - ΠΡΑΓΑ (5ημ.)…425€

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ - 7ΗΜΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Κάθε Παρασκευή - 11ΗΜΕΡΗ – Αναχώρηση 9/8 – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΚΟΣΤΑΝΤΖΑ- ΟΔΗΣΣΟΣ – ΓΙΑΛΤΑ- ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ- ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΣΜΥΡΝΗ - 10ΗΜΕΡΗ – Αναχ. 9/8 – ΡΑΒΕΝΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΖΑΝΤΑΡ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Αντωνοπούλου 3&5 Τηλ. 24210 31059-60, 24210 22501

Σ


10Snew:Layout 1 3/8/2009 7:40 μμ Page 1

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. ΒΑΖΟΥΡΑΣ Οργανωμένες εκδρομές όλο το καλοκαίρι με ποιότητα, πρόγραμμα και χαμηλό κόστος.

Κάθε Παρασκευή 2ήμερη και 3ήμερη εκδρομή στην Παναγία της Τήνου Αναλήψεως 114Β Τηλ/Fax: 24210 45659

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4ήμερη 07/08/2009 έως 10/08/2009 ΚΕΡΚΥΡΑ Ημερομηνίες πραγματοποίησης εκδρομής •10/09 έως 17/09 •20/09 έως 27/09 •25/09 έως 02/10 Δεχόμαστε και Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ΖΑΚΥΝΘΟΣ 06/09/2009 έως 10/09/2009 Δεχόμαστε και Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού

10


11:Layout 1 3/8/2009 9:26 μμ Page 1

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Eλλάδα «Δεν πρόκειται να υπάρξει έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, εκτιμώντας για την πορεία του προϋπολογισμού ότι το δεύτερο εξάμηνο η κατάσταση θα ανατραπεί, καθώς θα αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα της κυβέρνησης. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, μετά τη συνέργασία που είχε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, ο κ. Παπαθανασίου ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να έχουμε αυτά που ακούμε και διαβάζουμε, αλλά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα

Επίθεση Παπαθανασίου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

«Καμία έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις» βασίζουν την ανάπτυξη της χώρας, όχι στα δανεικά και στην κατανάλωση, αλλά σε επενδύσεις στην Παιδεία και στην καλύτερη λειτουργία του κράτους». Ο υπουργός Οικονομίας επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, κατηγορώντας τον πως έχει ξεπεράσει κάθε όριο λαϊκισμού και ανευθυνότητας. «Ενώ αναγνωρίζει πράγματι τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει η κρίση στην ελληνική οικονομία, δεν έχει στηρίξει ούτε ένα μέτρο από αυτά που έχουμε λάβει», παρατήρησε ο κ. Παπαθανασίου. Όπως υποστήριξε, ο κ. Παπανδρέου δεν έχει καταθέσει

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ για οικονομία και τουρισμό Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργών Οικονομίας και Τουρισμού μετά τη σημερινή συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. «Πέρυσι η κυβέρνηση μας έλεγε ότι «έχουμε πιάσει πάτο στα έσοδα». Από ότι φαίνεται το βαρέλι είναι απύθμενο και ο πάτος συνεχώς βαθαίνει. Έχουν πάρει τρεις φορές φοροεισπρακτικά μέτρα, έχει καταρρεύσει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός από το 2004 και συνεχίζουν να μας μιλούν για μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη. Σχολιάζοντας την εκτίμηση του κ. Παπαθανασίου για την πορεία του προϋπολογισμού, σύμφωνα με την οποία το δεύτερο εξάμηνο η κατάσταση θα ανατραπεί, καθώς θα αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα της κυβέρνησης, η κ. Καρακλιούμη σημείωσε: «πέντε χρόνια η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην οικονομία δεν έχει αποδώσει. Δεν βλέπω για ποιο λόγο θα αποδώσει τώρα». Αναφορικά με την πορεία του τουρισμού τη φετινή σεζόν και τις δηλώσεις του κ. Μαρκόπουλου πως «τα καταστροφολογικά σενάρια της αρχής της χρόνου, ευτυχώς δεν έχουν επαληθευθεί και ότι παρά την οικονομική συγκυρία που υπάρχει τα πράγματα βαδίζουν ικανοποιητικά», η κ. Καρακλιούμη επεσήμανε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, η μείωση των αφίξεων των αλλοδαπών τουριστών στη χώρα μας είναι περίπου στο 10%.

ΙΟΒΕ: Ανέφικτη η πραγματοποίηση των δημοσιονομικών στόχων Ανέφικτη χαρακτηρίζει το ΙΟΒΕ την πραγματοποίηση των δημοσιονομικών στόχων, επικαλούμενο τις μεγάλες αποκλίσεις που εμφανίζουν τα στοιχεία για τα δημόσια οικονομικά το πρώτο εξάμηνο, έναντι των στόχων του προϋπολογισμού, ιδίως στο σκέλος των εσόδων. Στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία, το ΙΟΒΕ επισημαίνει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2009 τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 0,7%, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2008, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση 15%. Η εξέλιξη αυτή, που είχε εκτιμηθεί άλλωστε αρκετά νωρίτερα, οδήγησε στη λήψη έκτακτων μέτρων για την κάλυψή της. «Παρόλο που κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα εισπραχθούν οι έκτακτες εισφορές και τα υπόλοιπα φορολογικά έσοδα από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, κρίνεται ιδιαίτερα αβέβαιο το κατά πόσο θα επαληθευθούν οι εκτιμήσεις για την αποδοτικότητά τους (αύξηση εσόδων κατά 0,8% του ΑΕΠ)», τονίζεται στην έκθεση. Συνεπώς, ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 3,7% του ΑΕΠ το 2009 εμφανίζεται τη στιγμή αυτή εξαιρετικά δύσκολος, αν όχι ανέφικτος, αναφέρει χαρακτηριστικά το ΙΟΒΕ.

ούτε μία πρόταση που να οδηγεί στην ανασυγκρότηση της οικονομίας, αλλά αντίθετα έχει καταψηφίσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχει φέρει η κυβέρνηση για την οικονομία. «Αυτό που έχει ανάγκη η

χώρα, δεν είναι οι αντιφάσεις και οι αοριστολογίες του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου, αλλά ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα μας βγάλει από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις, και αυτό το σχέδιο εφαρμόζει η κυβέρνηση», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστας Μαρκόπουλος, επεσήμανε πως η κυβέρνηση ασχολείται με τον παρόντα χρόνο και τις πραγματικές προοπτικές και εκείνοι που δεν ασχολούνται με αυτά, ασχολούνται με εκλογές. Όσον αφορά την πορεία του

τουρισμού τη φετινή σεζόν, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι «τα καταστροφολογικά σενάρια της αρχής της χρόνου, ευτυχώς δεν έχουν επαληθευθεί και ότι παρά την οικονομική συγκυρία που υπάρχει τα πράγματα βαδίζουν ικανοποιητικά». Όπως είπε, «αναμένεται πτώση φέτος για όλες τις χώρες της Μεσογείου, και εμείς παλεύουμε μεταξύ μονοψήφιου και διψήφιου αριθμού, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ισχύουν αυτά που ακούγαμε στην αρχή του χρόνου». ΣΥΝ: Οι συσκέψεις δεν κρύβουν την αποτυχία «Οι συσκέψεις και τα ευχολόγια δεν μπορούν να κρύψουν

την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και την πρόθεσή της να πάρει νέα σκληρά μέτρα το φθινόπωρο», παρατήρησε ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, Ανδρέας Καρίτζης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Παπαθανασίου. ΛΑ.Ο.Σ.: «Αντί να κοκκορομαχούν ας κάτσουν στο ίδιο τραπέζι «Αντί να κοκκορομαχούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι της οικονομικής τραγωδίας, ο κ. Καραμανλής και (ο διάδοχος των «εκσυγχρονιστών») κ. Παπανδρέου, να καθίσουν μαζί με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και να βρουν κοινές συνιστώσες που θα βγάλουν τη χώρα από τη κρίση», σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης.

Πυρά Γ. Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης με επίκεντρο την πορεία της οικονομίας Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου για την πορεία της οικονομίας, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για πρόωρες εκλογές και επείγουσα αλλαγή πορείας της χώρας. Ο κ.Παπανδρέου με από δήλωσή του στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, τονίζει ότι τα στοιχεία εκτέλεσης εξαμήνου του προϋπολογισμού «δείχνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο το δημοσιονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει τη χώρα η ΝΔ και οι επιλογές της». Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση οδηγεί την οικονομία και ολόκληρη τη χώρα σε όλο και πιο βαθιά κρίση και σε κατάρρευση, εξαιτίας «της πελατειακής και προεκλογικής σπατάλης, της αδιαφάνειας και της διαφθοράς, της έλλειψης οποιουδήποτε αναπτυξιακού και δίκαιου σχεδίου αναδιανομής». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανάλαβε το δίλημμα «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» και τόνισε την επείγουσα ανάγκη για αλλαγή

πορείας. Ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για περιορισμό της σπατάλης, οι δημόσιες δαπάνες αυξάνονται με διψήφιους αριθμούς, τη στιγμή-που όπως σημείωσε-οι παραγωγικές δαπάνες είναι στάσιμες ή και μειούμενες. Πρόσθεσε ότι το έσοδα μειώνονται, τη στιγμή που όπως καταγγέλλει η κυβέρνηση συνεχίζει να ευνοεί τα υψηλά εισοδήματα και τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «η επόμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας της ΕΕ ένα νέο χρονοδιαγραμμα εκπλήρωσης των υποχρεώσεών μας για τη μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους». Υποσχέθηκε, μάλιστα, σχέδιο ανάταξης της οικονομίας το οποίο θα παρέχει ρευστότητα στην αγορά, θα αυξάνει τις δημόσιες επενδύσεις, θα αξιοποιεί το ΕΣΑΠ, θα επενδύει στην παιδεία, την έρευνα, την πράσινη ανάπτυξη, θα αίρει τα αντικίνητρα στην υγιή

επιχειρηματικότητα. Δεσμεύτηκε ακόμη-μεταξύ άλλων- για στήριξη της απασχόλησης και των ανέργων, αλλαγή της φορολογικής πολιτικής προς όφελος των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων και νέο πλαίσιο εποπτείας των αγορών. Ο κ. Παπανδρέου

τόνισε ότι θα χρειαστεί ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης «δεδομένου του σημερινού δημοσιονομικού εκτροχιασμού». «Είναι ώρα για μεγάλες τομές και αλλαγές», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ!!! Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ 9 ημέρες 5-13 &17-25 Αυγούστου Θέσεις περιορισμένες, προλάβετε!!! ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΡΟΔΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ για τις αναχωρήσεις 29/8 & 5/9 νέες ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ τιμές για το CAPSIS ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ 5* DE LUX για 8 ημέρες 449 ευρώ με ημιδιατροφή ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΑΡΙΣΙ 3 & 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ με απευθείας πτήση από Θεσσαλονίκη Μόνο 490 ευρώ!!! ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΓΑ ΜΟΣΧΑ – ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 12 ημέρες 21/8 & 4/9 σε τιμή έκπληξη!!! SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ 8 ημέρες σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή Μόνο 545 ευρώ!!! ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΙΚΕΛΙΑ & ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ 8 ημέρες σε 4* ξενοδοχεία με ημιδιατροφή 580 ευρώ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΙΧ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ 5 ημέρες + 1 ΔΩΡΟ σε 4* superior με όλα τα γεύματα μόνο 549 ευρώ

ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΙΚΕΣ ΤΗΝΟΣ 3 ημέρες κάθε Παρασκευή βράδυ, Δευτέρα και Τετάρτη Πολλές επιλογές για τα Ελληνικά νησιά με αναχ. από ΒΟΛΟ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ , ΟΓΑ, ΕΟΤ 8ήμερα και 10ήμερα ταξίδια σε όλη την Ελλα΄δα ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 5 ημέρες 12/8 ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 11 ημέρες 24/8 – 3/9 ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ Επωφεληθείτε από τις προσφορές στους εξωτικούς προορισμούς ΜΑΛΔΙΒΕΣ – ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ – ΜΠΑΛΙ – ΚΟ ΣΑΜΟΥΙ- ΠΟΥΚΕΤ & στα κοσμοπολίτικα παραθαλάσσια θέρετρα ΤΕΝΕΡΙΦΗ , ΜΑΓΙΟΡΚΑ, ΚΟΣΤΑ ΜΠΡΑΒΑ, ΙΒΙΖΑ

ΜΕ ΤΟ ΙΧ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ πολλές προσφορές σε ξενοδοχεία 5* - 4* - 3* με ημιδιατροφή ΚΕΡΚΥΡΑ στα πολυτελή ξενοδοχεία LOUIS ειδικές τιμές για οικογένειες

11


12 Snew:Layout 1 31/7/2009 4:48 μμ Page 1

Σ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ Κέρδος έως

540 ευρώ!!!

ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ – ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΤΗΡΙΑ AIRSYSTEM MEMORY VISCOELASTIC TM

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΡΜΟΥ 98

ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑSΑ

Βικιώτης - Δάμτσας Metropolis 150 / 200

ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ

Χωρίς να δημιουργεί σημεία πίεσης στο σώμα που συμβαίνει με τα συμβατικά στρώματα με ελατήρια, με αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, εξασφαλίζοντας 80% μείωση στα στριφογυρίσματα κατά τη διάρκεια του ύπνου

STOP!!! ΣΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΑΚΑΡΕΑ ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΜΥΟΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΥΠΝΟΣ 15 χρόνια εγγύηση!

www.volosbike.com Δημητριάδος 38 ΒΟΛΟΣ τηλ.: 24210. 25231

12

ΝΙΚ. ΓΡΑΦΑΝΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Γαζή 90 & Κοραή Γωνία τηλ.: 24210 27255


13 newa:10.qxd 30/7/2009 4:47 μμ Page 1


14:Layout 1 3/8/2009 10:06 μμ Page 1

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Ελλάδα - κόσμος

«Δίνει» ονόματα ο Χριστοφοράκος

Την Ελλάδα και την Τουρκία θα επισκεφθεί ο νέος γγ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν Η Ελλάδα και η Τουρκία θα είναι από τις πρώτες χώρες τις οποίες θα επισκεφθεί ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, όπως δήλωσε ο ίδιος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα από την έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, πρώτη ημέρα της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του στο τιμόνι της Συμμαχίας. «Αποτελεί για μένα προτεραιότητα να απαλλαγούμε από αυτά τα εμπόδια [που δημι-

ουργούνται από το Κυπριακό]. Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα συζητήσω με την τουρκική και ελληνική ηγεσία όταν θα πραγματοποιήσω επισκέψεις γνωριμίας αργότερα αυτό το μήνα» δήλωσε ο γγ του ΝΑΤΟ. «Αυτές οι δύο χώρες θα είναι από τις πρώτες στις οποίες θα πραγματοποιήσω επισκέψεις γνωριμίας» επισήμανε ο Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, δίνοντας έμφαση στην προσπάθεια βελτίωσης της συνεργασίας ανάμεσα στη Συμμαχία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως

Οι εποπτεύοντες εισαγγελείς σε ΕΥΠ – Αντιτρομοκρατική O αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών Π. Αγγελόπουλος τοποθετήθηκε εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της υπηρεσίας για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικονομίας. Τη θέση κατείχε μέχρι πρότινος ο αντεισαγγελέας εφετών Δ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ΕΥΠ και παραιτήθηκε απο το δικαστικό σώμα. Εποπτεύων εισαγγελέας της ΕΥΠ τοποθετήθηκε ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Πούλιος, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών. Η θέση αυτή καλύπτεται πρώτη φορά μετά το νέο νόμο για την ΕΥΠ και το νέο κανονισμό της. Νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, τοποθετήθηκε με άλλη απόφαση του ΑΔΣ ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Φ. Μακρής, κατέλαβε τη θέση του αντεισαγγελέα του ΑΠ κ. Κυρ. Καρούτσου, ο οποίος παραιτήθηκε. Επίσης, με αποφάσεις του ΑΔΣ προήχθησαν: - Σε αντεισαγγελείς του ΑΠ, οι εισαγγελείς Εφετών Ν.Παντελής (Πειραιά ) και Γ.Κολιοκώστας (Αθηνών). - Σε αρεοπαγίτη ο πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης Β.Φράγκος. - Σε πρόεδρο Εφετών, ο εφέτης Λ. Ντούλης και σε εισαγγελείς Εφετών οι αντεισαγγελείς Στ.Αθανασάκης (Πειραιά) και Ι. Λιακόπουλος (Αθηνών).

Εργατικό ατύχημα σε Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Eργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Λάρυμνας της ΔΕΗ στη Βοιωτία, με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος να τραυματιστεί σοβαρά. Το ατύχημα έγινε σήμερα το πρωί κατά την εκτέλεση εργασιών για την επέκταση του υποσταθμού 150kV μέσης τάσης του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Λάρυμνας στη Βοιωτία. Ο εργαζόμενος της ΔΕΗ Μπουρίτας Γεώργιος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, και στη συνέχεια διακομίσθηκε για νοσηλεία σε νοσοκομείο των Αθηνών. Στη σχετική της ανακοίνωση, η επιχείρηση γνωστοποιεί πως προχωρεί άμεσα στη συγκρότηση Επιτροπής Διοικητικής Έρευνας, η οποία θα αποτελείται από έμπειρα στελέχη, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα ακριβή αίτια του ατυχήματος. Επίσης, εκφράζει τη θλίψη της για το ατύχημα και τη συμπαράστασή της προς τον παθόντα και την οικογένειά του.

μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Διπλωματικοί κύκλοι στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι τα τελευταία χρόνια από την αδυναμία λειτουργίας της ευρωάμυνας, εξαιτίας των εμποδίων που θέτει η Τουρκία στην υλοποίηση των σχεδίων για κοινή ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική δεδομένου ότι η Κύπρος συμμετέχει στις διαδικασίες αυτές, αλλά δεν συμμετέχει στο ΝΑΤΟ. Η Αγκυρα επικαλούμενη τη μη

Νέο μήνυμα Γ. Βαληνάκη στην Αγκυρα Νέο μήνυμα έστειλε στην Τουρκία ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, καλώντας τη να τηρήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της Ε.Ε. Χαρακτήρισε ακόμη απαράδεκτη την τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» κάνει λόγο για έλλειψη θέλησης εκ μέρους της Τουρκίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι της ΕΕ και της Κυπριακής Δημοκρατίας και προειδοποιεί: «Εάν δεν υπάρξει πλήρης τουρκική συμμόρφωση πέραν των κυρώσεων του 2006, που παραμένουν σε ισχύ, θα διαβουλευτούμε με τους εταίρους μας για το τι δέον γενέσθαι ώστε η Τουρκία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Στο πλαίσιο αυτών των διαβουλεύσεων έχουμε τις επιλογές μας ανοιχτές στο τραπέζι. Θέλουμε όμως να καλέσουμε ακόμα μια φορά την Τουρκία να το πράξει εγκαταλείποντας την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της». Ο κ. Βαληνάκης χαρακτηρίζει επίσης απαράδεκτη την τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίο. Όπως αναφέρει, δεν συνάδει με την αρχή της καλής γειτονίας, όπως αυτή έχει καταγραφεί σε διαδοχικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας και στέλνει αυστηρό μήνυμα στην Αγκυρα: «Κάθε απόκλιση από τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες είναι βέβαιο ότι μεγαλώνει την απόσταση της Τουρκίας από τον ενταξιακό της στόχο». Παράλληλα απορρίπτει τα περί ανεκτικότητας από ελληνικής πλευράς τονίζοντας πως γίνονται όλες οι απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες τόσο σε διμερές, έναντι της Τουρκίας, επίπεδο, όσο και έναντι των εταίρων, των συμμάχων και των διεθνών οργανισμών στους οποίους συμμετέχουμε. Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό σημειώνει πως «η ελπίδα για ουσιαστική πρόοδο στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις δεν έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί» και επιρρίπτει εύθυνες για αυτό στην Τουρκία, επισημαίνοντας πως εμμένει να παρουσιάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θέσεις που έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, τις αρχές της ΕΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Βούλα Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στη Βούλα. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, δύο άνδρες εισέβαλαν στο υποκατάστημα της τράπεζας και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων τους υπαλλήλους, απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό από τα ταμεία. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.

συμμετοχή της Κύπρου στη Συμμαχία εμποδίζει τη συνεργασία μεταξύ ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δήλωση του Αντερς Φογκ Ράσμουσεν σχετικά με την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα και την Τουρκία έγινε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες, τοποθετώντας στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Συμμαχίας το Αφγανιστάν και το διάλογο με τους μετριοπαθείς Ταλιμπάν με αμέσως επόμενη προτεραιότητα τη Ρωσία.

Στη Βηθλεέμ σήμερα ο Γ. Παπανδρέου για το συνέδριο της Φατάχ Στη Βηθλεέμ θα βρίσκεται σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να παραστεί στο 6ο συνέδριο της Φατάχ ως επίσημος προσκεκλημένος με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και θα τον ακολουθήσει στο βήμα ο Γιώργος Παπανδρέου ως κεντρικός ομιλητής από την πλευρά των προσκεκλημένων. Στο συνέδριο της Φατάχ έχει προσκληθεί επίσης ο Τόνι Μπλερ ως ειδικός απεσταλμένος του «Κουαρτέτου» για τη Μέση Ανατολή (ΟΗΕ, ΕΕ, ΗΠΑ και Ρωσία) Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν θα στείλει προσωπικό απεσταλμένο, ενώ θα υπάρχει υψηλόβαθμη εκπροσώπηση όλων των κομμάτων που είναι μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Φ. Πετραλιά: Θα αποδοθούν οι ευθύνες για το εργατικό δυστύχημα της ΛΑΡΚΟ

Τρεις αποδέκτες των «μαύρων» χρημάτων της Siemens κατονομάζει ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, για την περίοδο 1998-2004. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», κατά την πολύωρη απολογία του στον Γερμανό ανακριτή, ο Μ. Χριστοφοράκος κατέθεσε ότι έδινε χρήματα στον τότε ταμία της ΝΔ Γιάννη Βαρθολομαίο, στον τότε ταμία του ΠΑΣΟΚ Πέτρο Λάμ-

πρου και στον Θόδωρο Τσουκάτο. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώην διευθυντικός στέλεχος της Siemens κατέθεσε ότι τα χρήματα αυτά προορίζονταν για την «καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου προς όφελος της εταιρείας». Επίσης ο κ. Χριστοφοράκος κατέθεσε ότι τις πρώτες ημέρες της φυγής του στη Γερμανία τον βοήθησε «ένα πρώην πανίσχυρο μέλος της διοίκησης της Ζήμενς

Νέα σύλληψη του Ηλία Γεωργίου Στις φυλακές οδηγήθηκε εκ νέου ο Ηλίας Γεωργίου, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Siemens, ο οποίος συνελήφθη την ώρα που εξέρχονταν από τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Ωστόσο, αμέσως μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ο τέταρτος ειδικός ανακριτής κ. Νίκος Ζαγοριανός, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στο βούλευμα που εξέδωσε έκρινε αντιδικονομικούς τους χειρισμούς του ανακριτή, άκυρη την απολογία του και ως εκ τούτου και την προφυλάκιση του κ. Γεωργίου. Από την πλευρά του στο έν-

ταλμα που εξέδωσε ο κ. Ζαγοριανός ζητεί την σύλληψη του κ. Γεωργίου τον οποίο θεωρεί ύποπτο φυγής και επιπλέον επικίνδυνο για την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Ο κ. Γεωργίου ζήτησε αναβολή και θα απολογηθεί την Τρίτη στον ανακριτή. Στο μεταξύ άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση του πρώην στελέχους της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Ο φάκελος της εισαγγελίας του Μονάχου είναι πλέον έτοιμος να σταλεί στο τριμελές εφετείο το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός. Επιδίωξη του κ. Χριστοφοράκου ήταν να παραμείνει και να δικαστεί στη Γερμανία.

Υπό μερικό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα σε Καβάλα και Πελοπόννησο

Τη λύπη της για τον άδικο θάνατο του εργαζόμενου και πατέρα 4 ανηλίκων παιδιών στο εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το πρωί στην υψικάμινο του εργοστασίου ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, εξέφρασε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά. «Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του, καθώς και τη συμπαράστασή μου στους τρεις τραυματίες, και την ευχή μου για γρήγορη ανάρρωση», ανέφερε η κ. Πετραλιά. Πρόσθεσε πως «οι αρμόδιες αρχές ήδη διερευνούν τις συνθήκες του θανατηφόρου δυστυχήματος και σύντομα θα γίνει απόδοση ευθυνών. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ζωή των εργαζομένων. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και στο πλαίσιο των δικών μας αρμοδιοτήτων θα είμαστε σκληροί και αμείλικτοι». «Έχουμε ήδη ζητήσει πλήρη και ακριβή ενημέρωση για τα αίτια του δυστυχήματος αλλά και για την κατάσταση της οικογενείας του αδικοχαμένου εργαζόμενου, έτσι ώστε να τους βοηθήσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο», κατέληξε η υπουργός.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι δύο φωτιές που ξέσπασαν χθες στη θέση Ανω Λεύκη, αλλά και στη θέση Κάργιαννη, στο νομό της Καβάλας. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν από την Κυριακή για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Η φωτιά στη θέση Ανω Λεύκη αναζωπυρώθηκε την Κυριακή και στην περιοχή έσπευσαν αεροσκάφη και ελικόπτερα προκειμένου να την περιορίσουν και να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο. Φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία και σε περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Οξύνειας του δήμου Χασίων Τρικάλων, η οποία έκαψε χορτολιβαδική έκταση 30 στρεμμάτων και δέκα στρέμματα υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Ανακοίνωση Λέγκα για τις δαπάνες των ιατρικών εφημεριών

Γνωστοποιήσεις Γάμων

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για τις εφημερίες των γιατρών, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Λέγκας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι δαπάνες για εφημερίες των γιατρών εγκρίνονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) κάθε τετράμηνο. Για τον προσδιορισμό των εφημεριών του δευτέρου τετραμήνου του 2009 (Μάιος - Αύγουστος), ελήφθησαν υπόψη οι ανάγκες των νοσοκομείων, αλλά και οι ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης περιόδου, εξαιτίας της νέας γρίπης."

14

Στην κατάσβεση της φωτιάς πήραν μέρος πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 12 άνδρες. Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε, από άγνωστη αιτία, σε αγροτική έκταση του δημοτικού διαμερίσματος Φρουρίου, στο δήμο Καμβουνίων του νομού Κοζάνης. Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται τέσσερις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καταβάλλουν προσπάθειες για πλήρη κατάσβεση. Η σοβαρότερη από τις πυρκαγιές είναι αυτή που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αγίου Πέτρου στο Μαίναλο, ενώ οι υπόλοιπες τρεις εστίες βρίσκονται στη θέση Ράχες Αιγιών Γυθείου, στη θέση Κυρά Βρύση στην Αγία Μαρίνα Κορινθίας και στην Παναγίτσα Λεβιδίου.

Γνωστοποιείται σύμφωνα με άρθρο 1369 του ΑΚ ότι ο ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και της ΙΩΑΝΝΑΣ το γένος ΜΕΛΕΤΗ που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στο Βόλο και η ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ του ΗΛΙΑ και της ΕΛΕΝΗΣ το γένος ΤΣΑΛΟΥΧΟΥ που γεννήθηκε στο Βόλο και κατοικεί στο Βόλο και πρόκειται να παντρευτούν στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας. Γνωστοποιείται σύμφωνα με άρθρο 1369 του ΑΚ ο ΤΥΛΙΓΑΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και της ΕΛΕΝΗΣ το γένος ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ που γεννήθηκε στη Λάρισα και κατοικεί στο Βόλο και η ΚΟΥΚΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και της ΚΩΣΤΑΝΤΙΑΣ το γένος ΛΥΧΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ που γεννήθηκε στο Βόλο και κατοικεί στο Βόλο


15:Layout 1 3/8/2009 9:28 μμ Page 1

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ελλάδα

Σε χιλιάδες οικογένειες

Από 6 έως 14 Αυγούστου η καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ Οι δικαιούχοι του πολυτεκνικού επιδόματος πρέπει να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα Από 6 έως 14 Αυγούστου θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ σε

περίπου 430.000 οικογένειες τα πολυτεκνικά επιδόματα

(επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειας, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2000 ευρώ) του δ' διμήνου του

2009. Για τη χορήγηση του επιδόματος, οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του Δημοτικού Διαμερίσματος ή της

Κοινότητας του τόπου κατοικίας τους, όπου θα υποβάλλουν αίτηση-δήλωση στο ειδικό έντυπο ΟΕ1, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σε κάθε περίπτωση οι δικαιούχοι του πολυτεκνικού επιδόματος πρέπει να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα.

Στην εντατική με πνευμονία

Νέο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης σε 30χρονο στην Κρήτη Στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μεταφέρθηκε με πνευμονία ένας 30χρονος άνδρας που προσβλήθηκε από τη νέα γρίπη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ο νεαρός άνδρας, ο οποίος νοσηλευέται από τις 19 Ιουλίου, ανέπτυξε πνευμονία και διασωληνώθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, ενώ η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σο-

βαρή. Εν τω μεταξύ, βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του 33χρονου που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ο οποίος και αποσωληνώθηκε. Σταθερή χωρίς επιπλοκές είναι επίσης η κατάσταση του 42χρονου άνδρα και της 16χρονης Βρετανίδας που νοσηλεύονται με τη νέα γρίπη. Στο μεταξύ αυξάνονται τα νοσοκομεία αναφοράς για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης. Σε αυτά εντάσσονται το Γενικό Νοσοκομείο Μελισσίων «Α.Φλέμινγκ» και το Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας

15

«Κωνσταντοπούλειο». Συνολικά στην Αθήνα λειτουργούν πέντε νοσοκομεία για ενήλικες, ένα για παιδιά και δύο για μαιευτικά περιστατικά. Στη Θεσσαλονίκη εντάσσονται ως νοσοκομεία αναφοράς το ΓΝΘ «Γ.Παπανικολάου» και το ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» για τα παιδιά. Επίσης εντάσσονται ως Εργαστήρια Αναφοράς πέραν των τριών που ήδη λειτουργούν τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου

Αλεξανδρούπολης και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ο υπουργός Υγείας Δ.Αβραμόπουλος έχει προαναγγείλει ότι θα προστεθούν περισσότερες κλίνες στις ΜΕΘ και πως θα δοθεί η έγκριση σε περισσότερα κέντρα πιστοποίησης εκτός των δύο που λειτουργούν, το Ινστιτούτο Παστέρ και αυτό της Θεσσαλονίκης. Κατά πληροφορίες σχεδιάζεται η ενίσχυση των Εντατικών με 80 έως 100 κλίνες και επαναπρόσληψη νοσηλευτών των οποίων η σύμβαση είχε διακοπεί. Αυτό θα γίνει ενδεχομένως εντός Αυγούστου.


16:Layout 1 3/8/2009 9:33 μμ Page 1

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

O γενικός δείκτης έκλεισε 34

1,61

5.426,85

1,78

CAC 40 [3/8]3.477,80

45

1,50 18:41

SWISS MARKET IND [3/8]

5.967,43

0,28

DJ INDU AVERAGE [3/8]

9.256,33

0,92

NASDAQ COMPOSITE [3/8]

1.998,41

1,01

S&P 500 INDEX [3/8]999,14

στις 2.423,96 μονάδες 186

4.682,46

XETRA DAX [3/8]

1,18 18:59

HANG SENG INDEX [3/8]

20.807,26

1,14

NIKKEI 225 [3/8]

10.352,47

-0,04

ΑΤΤΙ - ΚΑΤ (ΚΟ) ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΚΟ) ΚΟΥΜΠΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΚΟ) ΑΘΗΝΑ (ΚΟ) ΚΛΩΝΑΤΕΞ (ΠΟ) ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ (ΚΑ) ΛΑΜΨΑ (ΚΟ) COMPUCON (ΚO) ΕΙΚΟΝΑ - ΗΧΟΣ (ΚΟ) ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ (ΠΑ)

0,67 2,55 0,61 0,75 0,14 0,23 19,08 0,14 0,22 0,67

19,64 18,60 17,31 17,19 16,67 -8,00 -7,24 -6,67 -4,35 -4,29

Ειδικό πρόγραμμα επενδύσεων σε αγροτικές επιχειρήσεις από τα τέλη Αυγούστου

Πρόγραμμα επενδύσεων για αγροτικές επιχειρήσεις θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από τα τέλη Αυγούστου. Το πρόγραμμα είναι ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ και οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από τις 25 Αυγούστου. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός

Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ.Χατζηγάκης υπέγραψε αποφάσεις για την ένταξη επενδυτικών σχεδίων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο μέτρο 123 που αφορά επενδύσεις στη μεταποίηση και στην εμπορία αγροτικών προϊόντων. Δικαιούχοι είναι εταιρείες κάθε μορφής (ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ), επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 750 εργαζόμενους ή έχουν κύκλο εργασιών ως 200 εκατ. ευρώ, συνεταιριστικές οργανώσεις κάθε βαθμίδας, συνεταιριστικές και δημοτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ανεξαρτήτου μεγέθους στα νησιά του Αιγαίου.

Οι επενδύσεις αυτές ενισχύονται ως 50% του προϋπολογισμού (επιλέξιμο κόστος), ενώ για όλα τα νησιά του Αιγαίου εκτός Κρήτης και Εύβοιας, οι ενισχύσεις φτάνουν το 65%. Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός κυμαίνεται από 100.000 ευρώ ως 15 εκατ. ευρώ. Οι διαδικασίες του συγκεκριμένου προγράμματος ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Αυγούστου και οι αιτήσεις-μελέτες μπορούν να υποβάλλονται από τις 25 Αυγούστου και μέχρι την κάλυψη του ποσού των 600 εκατ.ευρώ. Ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι με το νέο αυτό πρόγραμμα θα ενισχυθούν οι τομείς του κρέατος,

του γάλακτος, των αυγών, των πουλερικών, της σηροτροφίας, των ελαιούχων προϊόντων, του κρασιού, των οπωροκηπευτικών, των λουλουδιών κ.ά. «Δεν αφορούν τους μικρομεσαίους αγρότες, που είναι θύματα της ΚΑΠ, οι εξαγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά τις μεγάλες επιχειρήσεις μεταποίησης», αναφέρει το ΚΚΕ και τονίζει ότι «οι εξαγγελίες προωθούν την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που στόχο έχουν τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους και μεγάλους και την καθετοποίηση των γεωργικών βιομηχανιών».

Νωρίτερα ολοκληρώνεται το πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών κλιματιστικών Στις 22 Αυγούστου, αντί για τις αρχές Δεκεμβρίου θα λήξει τελικά το πρόγραμμα απόσυρσης κλιματιστικών, καθώς λόγω της αυξημένης ζήτησης, υπερκαλύφθηκαν οι στόχοι του προγράμματος σε διάστημα λίγων εβδομάδων, ενώ ο προϋπολογισμός του σχεδόν τριπλασιάστηκε. Παράλληλα, ο μέσος όρος των πωλήσεων νέων συσκευών έχει μειωθεί σημαντικά, σε 1.500 περίπου την ημέρα από 4.000 κατά τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του προγράμματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης: -Μέχρι το τέλος Ιουλίου αντικαταστάθηκαν και ανακυκλώθηκαν 110.402 παλαιά κλιματιστικά, υπερδιπλάσια του αρχικού στόχου, που ήταν 45.000.

Μέχρι το τέλος Ιουλίου αντικαταστάθηκαν και ανακυκλώθηκαν 110.402 παλαιά κλιματιστικά διασμός ήταν 16,96 γιγαβατώρες/έτος. Αντίστοιχα η μείωση των εκπομπών CO2 προβλέπεται να φτάσει τους 36,6 χιλιάδες τόνους/έτος, με αρχικό στόχο 14,9 χιλιάδες τόνους/έτος. -Η δημόσια δαπάνη για την επιδότηση της απόσυρσης πλησιάζει τα 40 εκατ. ευρώ έναντι 15 εκατ. που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός.

-Υπερκαλύφθηκε ο στόχος για την ενεργειακή εξοικονόμηση που θα φθάσει σε 41,6 γιγαβατώρες/έτος όταν ο αρχικός σχε-

Εγκύκλιος στις ΔΟΥ για τα ειδικά συνεργεία προληπτικού ελέγχου Οδηγίες για τη συγκρότηση των ειδικών συνεργείων προληπτικού ελέγχου των Εφοριών στους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Ηρακλείου, Εύβοιας, Χαλκιδικής, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας και Πρέβεζας δίνει ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνης Μπέζας. Πρόκειται για τα ειδικά διμελή ή τριμελή συνεργεία που θα πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους στην αγορά και θα ελέγχουν αν επιχειρήσεις και επαγγελματίες εκδίδουν αποδείξεις και άλλα φορολογικά στοιχεία και καταβάλουν το ΦΠΑ και άλλους παρακρατούμενους φόρους. Τα συνεργεία, σύμ-

φωνα με τη σχετική εγκύκλιο, θα πραγματοποιούν ελέγχους τρεις φορές την εβδομάδα υποχρεωτικά Σάββατο και Κυριακή πρωί και απόγευμα ενώ θα επιλέγεται και οποιαδήποτε άλλη ημέρα της εβδομάδας από Δευτέρα έως Παρασκευή όπου και θα πραγματοποιείται έλεγχος το απόγευμα. Θα εποπτεύονται από οικονομικούς επιθεωρητές ή από τους προϊστάμενους των ΔΟΥ οι οποίοι θα παρακολουθούν στενά τη διαδικασία του ελέγχου. Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι κατά την πώληση εμπορεύματος ή την παροχή υπηρεσίας από επιχείρηση ή επιτηδευματία δεν εκδόθηκε φορολογικό

στοιχείο τα μέλη του συνεργείου θα εισέρχονται στην επιχείρηση ή στο κατάστημα για να επαληθεύσουν την παράβαση και να θεωρήσουν τα βιβλία της επιχείρησης. Στη συνέχεια θα ελέγχουν αν αποδόθηκαν ο ΦΠΑ και άλλοι φόροι που υποχρεούται να καταβάλει η επιχείρηση. Στις περιπτώσεις επιχειρήσεων στον τομέα της εστίασης και αναψυχής (πχ ταβέρνες, εστιατόρια, ψησταριές, πιτσαρίες, καφενεία, μπαρ κλπ) η είσοδος εντός του καταστήματος ή στους εξωτερικούς του χώρους θα είναι απαραίτητη προκειμένου να διαπιστωθεί η έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Το δημοσιονομικό και κανονιστικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ, σημειώνει το υπουργείο Ανάπτυξης, επιβάλλει περιορισμούς ως προς την κατανομή των πόρων ανά πεδίο παρέμβασης και ανά περιφέρεια, και παράλληλα το πρό-

γραμμα έχει εγκριθεί από την ΕΕ με βάση την επίτευξη συγκεκριμένων ποιοτικών και ποσοτικών στόχων, οι οποίοι έχουν υπερκαλυφθεί. Ωστόσο, δίνεται περιθώριο τριών ακόμη εβδομάδων για να μην υπάρξει αιφνιδιασμός των καταναλωτών και όσοι επιθυμούν να αντικαταστήσουν το παλιό τους κλιματιστικό, να μπορέσουν να το πράξουν. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Αλλάζω ΚΛΙΜΑτιστικό», επιδοτεί κατά 35% την αγορά καινούργιου κλιματιστικού υψηλής ενεργειακής απόδοσης με ταυτόχρονα αποξήλωση και ανακύκλωση του παλιού.

Προκηρύξεις για τη χρηματοδότηση της έρευνας από την Κομισιόν Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε 53 νέες προκηρύξεις για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα, το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης της έρευνας και τεχνολογίας, το οποίο καλύπτει όλους τους επιστημονικούς τομείς για την περίοδο 20072013. Οι προκηρύξεις καλύπτουν τα προγράμματα: Υγεία, Τρόφιμα, Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, Νανοεπιστήμες, νανοτεχνολογίες, υλικά και νέες τεχνολογίες παραγωγής, Ενέργεια, Περιβάλλον, Μεταφορές, Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Διάστημα, Ασφάλεια, ΙΔΕΕΣ, Ερευνητικές Υποδομές, Έρευνα για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Περιφέρειες της Γνώσης, Ερευνητικό Δυναμικό, Επιστήμη στην Κοινωνία και Διεθνής Συνεργασία. Ο προϋπολογισμός, οι καταληκτικές ημερομηνίες και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στις παραπάνω προκηρύξεις διαφοροποιούνται ανά πρόγραμμα.

16

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) αποτελεί το Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ) για τα προγράμματα: "Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών" (αναπληρωματικό ΕΣΕ) , "Ενέργεια", "Κοινωνικοοικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες", ΙΔΕΕΣ, "Ερευνητικές Υποδομές" (αναπληρωματικό ΕΣΕ), "Περιφέρειες της Γνώσης", και "Ερευνητικό Δυναμικό". Οι σχετικές υπηρεσίες, που παρέχονται δωρεάν, περιλαμβάνουν τη λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης (http://helpdesk.ekt.gr), τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την προετοιμασία των προτάσεων και τον έλεγχο των οικονομικών και τεχνικών στοιχείων, καθώς και την εξεύρεση συνεργατών από όλη την Ευρώπη. Για την έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων λειτουργεί ειδικός δικτυακός τόπος (www.ekt.gr/fp7), εκδίδεται Οδηγός συμμετοχής και αποστέλλονται τακτικά ενημερωτικά δελτία.

Ισοτιμιες

2,61%

ΛΟΝΔΙΝΟ [3/8]

Μετοχές

Σοφοκλέους

οικονομία Ευρω/Δολαριο ΗΠΑ

1,44150

Ευρω/Φραγκο Ελβετιας Ευρω/Λιρα Αγγλιας

1,52490 0,85010

Ευρω/Γιεν Ιαπωνιας

137,25000

Λιρα Αγγλιας/Δολαριο ΗΠΑ

1,69530

Δολαριο ΗΠΑ/Γιεν Ιαπωνιας

95,23000

[ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ] Σειρά ερωτημάτων για τη μεταφορά έργων του Γ’ ΚΠΣ στη νέα προγραμματική περίοδο, για την αξιοπιστία των στοιχείων του ΟΠΣ, καθώς και για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ, θέτουν 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή τους και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι στην προσπάθεια της να επισπεύσει την υλοποίηση του ΕΣΠΑ, παραβιάζει συνειδητά προγραμματικά κείμενα, αντλώντας πόρους οι οποίοι έχουν προβλεφθεί και προγραμματιστεί για σημαντικά έργα υποδομής στην Ελληνική περιφέρεια μέσω των ΠΕΠ, μεταφέροντάς τα σε αμφίβολης αποτελεσματικότητας προγράμματα. Στην αγορά 25.160.100 μετοχών της Singular Logic – οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 57,8% της εταιρείας – στην τιμή των 3,08 ανά μετοχή, σκοπεύει να προχωρήσει η θυγατρική της Marfin Investment Group, MIG Technology. Σημειώνεται ότι η MIG κατέχει ποσοστό 63,2% του μετοχικού κεφαλαίου της MIG Technology. Ο κος Ιωάννης Καρακαδάς, μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού, και η Global Equity Investments συμμετέχουν ομοίως στο μετοχικό κεφάλαιο με ποσοστά 22,5% και 14,3% αντιστοίχως. Γύρω στο μηδέν αναμένεται να διαμορφωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του 2009, ως αποτέλεσμα της κρίσης στον τουρισμό, τη ναυτιλία και την οικοδομική δραστηριότητα, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας (ΕΣΥΕ) Μανώλη Κοντοπυράκη. «Πιστεύω ότι ο ρυθμός ανάπτυξης (του ΑΕΠ) του δευτέρου τριμήνου... θα είναι γύρω στο μηδέν», δήλωσε ο κ. Κοντοπυράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία. Ο γενικός γραμματέας της ΕΣΥΕ ανέφερε, επίσης, ότι η πτώση στο τουριστικό συνάλλαγμα θα φθάσει το 15% περίπου το 2009, εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης. «Με τα σημερινά δεδομένα, νομίζω ότι θα είναι γύρω στο 15% η πτώση στο τουριστικό συνάλλαγμα στο σύνολο του έτους», δήλωσε ο κ. Κοντοπυράκης.

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι ελληνικές εξαγωγές προς την Αίγυπτο το πρώτο τετράμηνο του 2009, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008, και σε ποσοστό πολύ υψηλότερο από το ποσοστό αύξησης των εισαγωγών αιγυπτιακών προϊόντων στη χώρα μας, με αποτέλεσμα τον περιορισμό του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου που υπάρχει σε βάρος της Ελλάδας στο εμπόριο με την Αίγυπτο. Σύμφωνα με στοιχειά του Υπουργείου Εξωτερικών, οι ελληνικές εξαγωγές προς την Αίγυπτο οι οποίες την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2008 ήταν 33,35 εκατομμύρια ευρώ, αυξήθηκαν κατά περίπου 128 % την ίδια περίοδο του 2009 και έφθασαν τα 76.03 εκατομμύρια ευρώ. Η αύξηση οφείλεται, κυρίως στην άνοδο των εξαγωγών βαμβακιού (152,95%), σιδηροχάλυβα (266,94%), και τεχνουργημάτων βασικών μετάλλων (71,11%). Αντίθετα, μείωση σημείωσαν οι εξαγωγές καπνού (-40,54%) και μηχανημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού (-45,1%).


17:Layout 1 3/8/2009 6:40 μμ Page 1

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

τεχνολογία

Επιλογή web browser και στα Vista/XP Λίγο καιρό πριν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε προειδοποίηση στη Microsoft, εγκαλώντας την για εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά και υιοθέτηση πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού, όσον αφορά τα επερχόμενα Windows 7. Η Κομισιόν δεν είδε με καλό μάτι την ενσωμάτωση του Internet Explorer 8 στο νέο λειτουργικό και ζήτησε αλ-

λαγές πριν την κυκλοφορία των 7. Η Microsoft έχει ήδη καταθέσει συμβιβαστική πρόταση, η οποία μάλιστα μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες εκδόσεις των Windows. Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft έχει προτείνει στην ΕΕ να υπάρχει μια οθόνη επιλογής web browser κατά την εγκατάσταση των Windows 7. Εκεί, ο χρήστης θα επιλέγει είτε

τον Internet Exlporer, είτε κάποιον εναλλακτικό browser με ελάχιστο μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη της τάξης του 0,5%. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει απαντήσει ακόμη στην πρόταση της Microsoft, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να επιτευχθεί συμφωνία. Η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση έχει να κάνει με τις δύο προηγούμενες εκδόσεις των Windows. Σύμ-

φωνα με πληροφορίες, η Microsoft είναι διατεθειμένη να προσθέσει αυτό το χαρακτηριστικό και στα Vista/XP, σε περίπτωση που μια τέτοια λύση γίνει τελικά αποδεκτή από την Κομισιόν. Με αυτό τον τρόπο, η Microsoft θα απαλλαγεί μια και καλή από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της ΕΕ, όσον αφορά τη θέση του ΙΕ στα Windows.

LG: νέα σειρά εξωτερικών σκληρών δίσκων XD1 & XD2 Τη νέα σειρά εξωτερικών σκληρών δίσκων XD1 και XD2 παρουσιάζει η LG με μοντέρνο σχεδιασμό, υψηλή αισθητική και ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά. Οι νέοι εξωτερικοί δίσκοι διατίθενται σε δύο εκδόσεις, με χωρητικότητα 320GB ή 500GB και υποστηρίζουν συνδεσιμότητα μέσω USB 2.0, εξασφαλίζοντας ταχύτατη μεταφορά για δεδομένα, μουσική, παιχνίδια και ταινίες. Επιπλέον, χάρη στο

μικρό μέγεθος και βάρος μπορούν να μεταφερθούν με ευκολία από τους χρήστες οπουδήποτε. Οι νέοι εξωτερικοί

SMS κατά την οδήγηση: εξαιρετικά επικίνδυνο Κατά 23 φορές αυξάνει τις πιθανότητες τροχαίου δυστυχήματος η σύνταξη SMS κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μεταφορών της Virginia η σύνταξη μηνυμάτων SMS κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς αποσπά την προσοχή του οδηγού. Η σύνταξη SMS αποσπά την προσοχή 4.6 δευτερόλεπτα σε σύνολο 6 δευτερολέπτων. Σε αναγωγή, αυτός ο χρόνος είναι σαν ένας οδηγός που κινείται με 90 χιλιόμετρα την ώρα, να μην κοιτά το δρόμο για απόσταση ενός ολόκληρου γηπέδου. Επικίνδυνη είναι και η ομιλία στο κινητό καθώς και η χρήση διάφορων ηλεκτρονικών συσκευών κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

σκληροί δίσκοι διαθέτουν λειτουργία AntiShock για προστασία από κραδασμούς και δονήσεις και ειδικά επεξεργασμένη επιφά-

νεια από αλουμίνιο για υψηλή ανθεκτικότητα στη φθορά και μέγιστη απαγωγή της θερμότητας (σειρά XD2). Επίσης, οι νέοι σκληροί δίσκοι της LG λειτουργούν σε επίπεδα μειωμένης κατανάλωσης ενέργειας, με ελάχιστο θόρυβο και έχουν κάλυψη εγγύησης 3 ετών. Οι σκληροί δίσκοι της σειράς XD από την LG είναι ήδη διαθέσιμοι στην ελληνική αγορά σε μαύρο, κόκκινο και λευκό χρώμα.

Με νέες κυρώσεις απειλείται το Pirate Bay Το δημοφιλέστερο site διαμοιρασμού αρχείων (p2p) του κόσμου, το Pirate Bay, έρχεται αντιμέτωπο με νέες νομικές κυρώσεις. Συγκεκριμένα, δεκατρείς εταιρείες κινηματογραφικών παραγωγών του Χόλιγουντ έχουν συντάξει μηνυτήριες αναφορές που στοχεύουν στο κλείσιμο της ιστοσελίδας. Τον Απρίλιο, οι ιδρυτές του Pirate Bay κρίθηκαν ένοχοι για παραβίαση της νομοθεσίας πνευματικών δικαιωμάτων και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση ενός έτους και καταβολή χρηματικής αποζημίωσης ύψους 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, η υπηρεσία συνέχισε να λειτουργεί, επιτρέποντας σε εκατομμύρια χρήστες να μοιράζονται κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες και σειρές αλλά και μουσική. «Καταθέσαμε μήνυση κατά του Pirate Bay γιατί δεν έχουν σταματήσει τις δραστηριότητές τους μετά τις καταδικαστικές ποινές που επιβλήθηκαν», δήλωσε η δικηγόρος των στούντιο, Μονίκ Γουότστεντ. Μεταξύ των στούντιο περιλαμβάνονται οι Columbia, Disney, Universal και δέκα ακόμη, πολλές από τις οποίες είχαν προβλεφθεί να λάβουν αποζημιώσεις με βάση την απόφαση του Απριλίου. Σημειώνεται ότι το PirateBay αγοράστηκε πριν μερικές εβδομάδες από τη σουηδική Global Gaming Factory, η οποία σκόπευε να υιοθετήσει ένα νόμιμο μοντέλο χρήσης της υπηρεσίας.

17

Δημιουργήστε flash animations δωρεάν Ένας νέος τρόπος για να δημιουργήσετε flash animations δωρεάν. Το Effect Generator είναι μια online εφαρμογή με WYSIWYG editor (”What You See Is What You Get”) που υποστηρίζει λειτουργίες drag-and-drop. Περιέχει πλήθος εντολών και αυτοματισμών με όμορφο και λειτουργικό flash user interface. Περιλαμβάνει πολλά είδη transitions, layouts, animations, εφέ κ.α., δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε τα δικά σας αρχεία π.χ. εικόνες και διαθέτει βιβλιοθήκη από templates που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε γρήγορα απλές flash παρουσιάσεις. Μόλις τις ολοκληρώσετε, σας δίνεται html κώδικας για να τις συμπεριλάβετε στο blog σας ή σε οποιαδήποτε σελίδα στο διαδίκτυο. Info : http://www.effectgenerator.com

Εκτυπώστε μόνο αυτά που θέλετε από το διαδίκτυο Εκτυπώστε μόνο αυτό που θέλετε“. Με την online εφαρμογή του printwhatyoulike.com μπορείτε να πλοηγηθείτε σε οποιαδήποτε σελίδα στο διαδίκτυο και να εκτυπώσετε μόνο το περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Δεν χρειάζεται πλέον να εκτυπώνετε ολόκληρες τις σελίδες, αρκεί να τις διαμορφώσετε σύμφωνα με τις επιθυμίες σας, με χρήση του πολύ βολικού interface της εφαρμογής. Αφαιρέστε όλα τα περιττά στοιχεία όπως π.χ. διαφημίσεις, logos, αναφορές, widgets κ.α. έτσι ώστε οι σελίδες να εμφανίζονται καλύτερα. Info : http://www.printwhatyoulike.com

Βρείτε χρηματοδότηση για οποιονδήποτε σκοπό Φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως ένα ευέλικτο εργαλείο χρηματοδότησης για οποιονδήποτε σκοπό. Στο Kickstarter o κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρουσιάσει μια δημιουργική ιδέα, ένα έργο, ένα επιχειρηματικό project, κάποιον φιλανθρωπικό σκοπό, κάτι που θέλει να ερευνήσει ή να κατασκευάσει, ή οποιονδήποτε λόγο για τον οποίο χρειάζεται χρήματα, καθώς και το απαιτούμενο κεφάλαιο. Οι επισκέπτες που επιθυμούν να βοηθήσουν, δηλώνουν το ποσό που προσφέρουν ως δωρεά γι’ αυτόν τον σκοπό. Η διαφορά με τα άλλα συστήματα (π.χ. paypal donations) είναι ότι δεν γίνεται καμιά συναλλαγή αν πρώτα δεν εξασφαλιστεί στο σύνολο της η απαιτούμενη χρηματοδότηση, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλιώς η διαδικασία ακυρώνεται. Όλες οι πληρωμές γίνονται μέσω του συστήματος της Amazon για διασφάλιση της αξιοπιστίας. Το Kickstarter αναμένεται να βοηθήσει bloggers, καλλιτέχνες, designers, μουσικούς, εφευρέτες, φιλανθρωπικές οργανώσεις, ερευνητές, προγραμματιστές και πολλούς άλλους. Info :

http://www.kickstarter.com


18:Layout 1 3/8/2009 7:28 μμ Page 1

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ελεύθερος χρόνος

08:30 Ο ΤΖΩΝΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΚΛΕΣ 09:00 ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΧΙΓΚΛΥΤΑΟΥΝ 09:30 ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΓΟΥΙΝΙ 10:00 ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΟΥ ΝΑΥΑΓΗΣΑΝ 11:30 ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ (E) 12:00 ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ (E) 13:00 Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (E) 14:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ 14:30 ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ (E) 15:00 ΛΙΛΟ ΚΑΙ ΣΤΙΤΣ 15:30 ΑΛΑΝΤΙΝ 16:00 ΤΣΙΚΙΤΙΤΑΣ (E) 18:00 ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΠΑΘΗΜΑΤΑ 19:00 ΚΛΗΡΩΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ 19:10 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ; 20:00 ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ (E) 21:00 ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ 22:00 ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΜΥΑΛΑ (E) 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ – 00:00 ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ 06.10 ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΨΕΜΑ 06.50 7 ME 11 ΜΑΖΙ 11.00 ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ 12.00 ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ 13.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ 13.15 ΛΟΛΑ 14.15 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ 15.15 ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΟΥ 16.15 ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ 17.15 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1- ΔΕΛΤΙΟ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ 17.20 THE SIMPLE LIFE 18.00 PROJECT RUNAWAY 19.00 ΑΚΡΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΝ 20.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1 21.00 AMERICA’S GOT TALENT 22.00 EXTREME MAKEOVER – HOME EDITION 23.00 THE UNIT 00.00 LAS VEGAS 01.00 ΟΙ ΣΤΑΒΛΟΙ ΤΗΣ ΕΡΙΕΤΑΣ ΖΑΙΜΗ 02.00 ΚΡΥΦΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ 03.00 ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ 04.00 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 04.30 MOBILE FUN 05.10 ΣΟΛΟ ΚΑΡΙΕΡΑ 06.00 ΑΝ Μ’ΑΓΑΠΑΣ 08.00 ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ 09.00 ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ… ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ 13:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 13.15 ΣΦΗΝΑΚΙΑ 14:00 ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ BEVERLY HILLS 16.00 BAYWATCH 17.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 17.05 Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΙΝΣ 18:00 KITCHEN NIGHTMARES I 19:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 20.00 Η ΝΤΑΝΤΑ 21:00 ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 23:00 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ ΜΠΕΚΑ 00.15 ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ : ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 01.15 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 02.15 ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ 03.15ΤΗΛΕΑΓΟΡΕΣ 03.30 ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Τηλέφωνα Άμεσης Ανάγκης

Βλάβες Τηλ. / Fax Βλάβες ΔΕΗ 24210 63666 & 63667 Βλάβες ΟΤΕ 121 Βλάβες ΔΕΥΑΜΒ 24210 55555 Βλάβες Δημ.Φωτισμού 24210 - 64931 Καθαριότητα Δ. Βόλου 800-11-88188 Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου ΕΠΑ Θεσσαλίας 800-1187878

06:00 Α.Τ.Ο.Μ. 06:30 ΣΠΑΪΝΤΕΡΜΑΝ 07:30 ΓΙΟΥ - ΓΚΙ - Ο 08:00 ΠΟΚΕΜΟΝ 08:30 ΤΖΟΥΝΙΠΕΡ ΛΙ, ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΡΙΤΣΙ 09:00 ΈΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΈΛΕΓΑΝ ΣΚΟΥΜΠΙ-ΝΤΟΥ 09:30 ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ 13:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ13:45 FORT BOYARD IV (E) 14:45 ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ 16:45 ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ 17:45 ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΟΝΚ 18:40 Ειδήσεις στη Νοηματική 18:45 ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ 19:45 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ21:00 ΟΜΑΔΑ N.C.I.S. 22:00 Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 00:30 ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ 08:00 ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 08:45 ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 09:15 ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 11:00 ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 12:00 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ 15:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ 17:00 CINEPOLIS (E) 18:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 19:00 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ 20:00 ΠΑΙΔΙΚΑ 20:45 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ 21:00 ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:30 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 23:30 ΑΝΩ ΚΑΤΩ (Ε) 1:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ (Ε) 3:30 ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ videoclips 07:00 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ (E) 08:00 ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΛΙΠΠΕΡΤΟΝ (E) 09:00 ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ 10:00 Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ 10:30 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΑΟΥΝΤ 11:00 ΖΑΚ ΚΑΙ ΚΟΝΤΙ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 11:30 ΧΑΝΑ ΜΟΝΤΑΝΑ 12:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 13:00 ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 14:15 ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ (E) 15:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16:00 Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:00 ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ 21:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 21:45 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ 23:45 ΣΚΑΒΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (E) 00:45 ΗΡΩΙΚΑ ΠΛΟΙΑ 06:00 Ε Π Α Φ Η 0 7 : 0 0 ΠΡΩΙΝΟ MEGA 10:00 Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ 11:00 ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ 11:50 ΚΑΡΕ ΤΗΣ ΝΤΑΜΑΣ 12:20 ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΚHΡYΓΜΑ 13:10 ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ 14:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 15:00 ΣΑΒΒΑΤΟΓΕΝΝΗΜΕΝΕΣ 16:00 ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ 17:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 17:10 ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΓΙΑ

Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου Δ.ΕΠ.Α Α.Ε. 2105551666 Σώματα Ασφαλείας Τηλ. / Fax Άμεση Δράση 100 - 133 Τροχαία Βόλου 24210 76968 Τουριστική Αστ. Βόλου 24210 - 76987 Τμ. Ασφαλείας Βόλου 24210 - 76957 Πυροσβεστική 199 Πυροσβεστικός Σταθμός Γορίτσας 191 Υγεία Τηλ. / Fax Νοσοκομείο Γενικό ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ Πολυμέρη 134 24210

ΤΡΕΙΣ 18:00 SINGLES 2 19:00 ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ 20:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 21:00 ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 22:00 ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ 23:30 ΑΓΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 00:30 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 00:45 ΕΡΕΥΝΑ 02:00 STRONG MEDICINE 03:00 FANTASY ISLAND 07:00 ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ 0 8 : 0 0 ΠΡΩΙΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 09:00 ΜΑΖΙ 10:30 ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 12:00 ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΕΙΣ 15:00 ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 17:00 Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:30 ΟΚ 21:00 EIΔΗΣΕΙΣ 22:00 ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ 00:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 01:00 ΜΥ SPACE

Πατατοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης Υλικά 2 πατάτες 2 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί 1 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλιά κάπαρη 2 κουταλιές μαϊντανό 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο ξίδι αλάτι, φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους για

[ΖΩΔΙΑ]

07. 30 ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ 08.30 ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ 10.00 ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ 12:30 ΗΡΑΚΛΗΣ 13.30 ALTER KIDS 14.30 ΕΛΙΕΣ ΘΡΟΥΜΠΕΣ 15:30 ΧΗΡΕΣ CLUB 16:30 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 17:10 ΚΟΙΤΑΩ ΜΠΡΟΣΤΑ (Ε) 18:45 ΣΗΜΕΡΑ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 20:55 AUTO ALTER 21:00 Η ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑΣ 22.45 CSI: ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 23.45 MAD MEN 06.00 BBC LIVE 07.30 ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 08.00 ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ 09.00 THE OPRAH WINFREY SHOW 10.00 ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ(Ε) 11.00 TEN YEARS YOUNGER 11.30 STYLE HER FAMOUS 12.00 ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ 13.00 ΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ 14.00 ΠΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΣΑΣ 15.00 ΝΤΑΝΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ 16.00 Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ, Ο ΤΣΑΡΛΙ 17.00 ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ 17.15 ΣΑΣΟΥΚΙ 17.45 ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ 18.45 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ 20.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 20.30 DOCTOROLOGY 21.00 CSI, ΜΑΪΑΜΙ: ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ22.00 CSI, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 23.00 CSI, ΜΑΪΑΜΙ: ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 24.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 00.05 TORCHWOOD 01.00 ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ 02.00 ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΖΩΪΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ 03.00 Η ΦΥΣΗ ΓΥΡΩ ΜΑΣ

94200-20 / 36870 Νέα Εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείου 24210 94221 / 94222/77500 Τηλέφωνο για ραντεβού Νοσοκομείου 1535 ΕΚΑΒ 166 ΙΚΑ Ραντεβού 184 ΙΚΑ Βόλου 24210 39625 ΙΚΑ Ν.Ιωνίας 24210 60041 & 81383 Συγκοινωνίες Τηλ. / Fax ΚΤΕΛ Υπεραστικό 24210 - 33254 & 25527 Κέντρο Πόλεως για Κρατήσεις (Σπυρίδη 24) 2421038007 χωρίς χρέωση

25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό. Μ’ ένα μαχαίρι τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά, τις κό-

βουμε λωρίδες και τις βάζουμε στην άκρη. Κόβουμε λωρίδες τις πιπεριές και τις ταιριάζουμε με μια ροδέλα πατάτας την κάθε μια. Τις στρώνουμε σε μια πιατέλα όπως στη Φωτογραφία. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, κρεμμυδάκι και κάπαρη. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε το σκόρδο με ελαιόλαδο, λίγο ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε τη σαλάτα μας.

Κριός Αν ξεπεράστε κάποια ένταση και νευρικότητα ίσως καταφέρετε να συνεννοηθείτε με ανθρώπους της οικογενείας σας.

Ταύρος Το μεγαλύτερο μέρος της εντάσεως θα συγκεντρωθεί τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον κοινωνικό τομέα.

Δίδυμοι Μη χάνετε την ψυχραιμία σας αν κάποιος σας φερθεί άσχημα. Προσπαθήστε να ξεπεράσετε τον εκνευρισμό σας κάνοντας υποχωρήσεις στον αισθηματικό τομέα.

Καρκίνος Μη διαφωνείτε με συγγενείς σας και προσπαθήστε να χαλαρώστε κάνοντας κοινωνικές επαφές και συζητήσεις.

[ΑΝΕΚΔΟΤΟ] Η γλώσσα των νέων Πάει ο μικρός στη γιαγιά του μετά από το σχολείο και της λέει: - Γιαγιά, σήμερα στο σχολείο έφαγα ένα φλάς!... Η γιαγιά εξαγριωμένη: - Όλο κάτι τέτοιες αηδίες πας και τρως και μετά γυρίζεις στο σπίτι και δεν θέλεις να φας τίποτα!

από κάθε πόλη που εξυπηρετεί 800 - 11 - 35555 ΚΤΕΛ Αστικό 24210 25532 & 24232 Λιμεναρχείο 2421076710 / 76720 Λιμενική Αστυνομία 24210-38888 Πρακτορείο Ιπτάμενων Δελφινιών 24210-21626 Πρακτορείο Πλοίων 24210-22501 Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) Βόλου 24210 - 24056 Ολυμπιακή Αεροπορία 24210 - 24910 ΤΑΞΙ Ραδιοταξί Βόλου 24210 - 27777

18

Λέων

Τοξότης

Οι εκλείψεις που έρχονται θα επηρεάσουν θέματα οικονομικά και αισθηματικά. Είναι ευκαιρία να ταχτοποιήσετε περιουσιακά θέματα που σας απασχολούν εδώ και καιρό.

Παρθένος Φερθείτε προσεκτικά με τα χρήματα σας και μην κάνετε κανενός είδους αλλαγές τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον αισθηματικό τομέα.

Ζυγός Φροντίστε να είστε προνοητικοί στον οικονομικό τομέα μην κάνετε σπατάλες και μείνετε συντηρητικοί με τα έξοδα σας.

Σκορπιός Φερθείτε με περίσκεψη σε τυχόν έκτακτες οικονομικές ανάγκες ενώ θα πρέπει να σκεφτείτε καλά πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή.

Δεν έχετε κέφι για δουλειά και δεν αισθάνεσαι περίφημα στην υγεία σας. Προσπαθήστε να χαλαρώστε και να αναπαυτείτε.

Αιγόκερως Ιδιαίτερα προς το βράδυ η ατμόσφαιρα θα είναι ευχάριστη και ρομαντική με το σύντροφο της ζωής σας. Μην κάνετε απαισιόδοξες σκέψεις και αποφύγετε δυσάρεστα λόγια.

Υδροχόος Καλή περίοδος για να βάλετε στόχους και να επανεξετάσετε συμφωνίες στον επαγγελματικό τομέα, που μπορεί τελικά να λειτουργήσουν προς όφελος σας.

Ιχθείς Χειριστείτε τα πράγματα στον αισθηματικό τομέα με διπλωματία και μην έχετε αμφιβολίες σε ότι αφορά τις σχέσεις σας.

[ΠΑΡΑΞΕΝΑ] Oίκοι... αντοχής στη Γερμανία Η οικονομική κρίση είναι βαθιά και έχει πλήξει σχεδόν κάθε βιομηχανία ή επιχείρηση στον πλανήτη, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους να αυξήσουν τις πωλήσεις. Έτσι, οι ιδιοκτήτες νόμιμων οίκων ανοχής στη Γερμανία προχώρησαν σε μία… επαναστατική προσφορά, αφού δίνουν την ευκαιρία στους πελάτες τους να απολαύσουν την παρέα όσων γυναικών εργάζονται εκεί και θέλουν πληρώνοντας «εφ’ άπαξ» ένα προκαθορισμένο ποσό, το οποίο ανέρχεται περίπου στα 70 ευρώ. Και όχι μόνο αυτό. Προβλέπε-

Στους Δήμους Βόλου, Νέας Ιωνίας Ανοιχτά από τις 6 το πρωί έως τις 00.30 το βράδυ. Το πρατήριο με αστερίσκο (*) παραμένει ανοιχτό έως τo πρωί της επόμενης ημέρας :ΣΥΨΑΣ Ε.Π. Κ. Καρτάλη 191, ΚΟΠΑΝΟΣ Π&Ε ΒΡ Αναπαύσεως 52, ΜΑΡΑΣ ΒΡ Αθηνών 2, ΘΕΟΔΩΡΟΥΔΗΣ ΒΡ Μπότσαρη 23, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ REVOIL Αλυκές, ΑΡΑΒΙΑΔΗΣ ELIN Λαρίσης 188, ΕΡΜΗΣ SHELL Λαρίσης 170, ** ΚΑΡΑΛΗΣ ΕΚΟ Λαρίσης 216

ται έκπτωση 10% σε όσους καταφτάνουν στον οίκο με ποδήλατο ή με τη δημόσια συγκοινωνία, ενώ σε όσους… αντέξουν να περάσουν όλη τη νύχτα στον οίκο και να κοιμηθούν εκεί, τους γυαλίζουν και τα παπούτσια το πρωί πριν φύγουν! Η τελευταία εξέλιξη έχει προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων στους πολιτικούς κύκλους της Γερμανίας, με μέλη του συντηρητικού κυρίως χώρου να εκφράζουν την απέχθειά τους με τις νέες «προσφορές» των νόμιμων οίκων ανοχής και κάνουν λόγο παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Για σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου διημερεύουν 8.00 π.μ. - 10.00 μ.μ. Χατζοπούλου Μαρία Σ. Σπυρίδη 97α’ (μεταξύ Α. Γαζή & Κωνσταντά) τηλ. 24210 25533, Αντάμη Αγγελική Ερμού 224 – Κουμουνδούρου τηλ. 24210 33133, Παχύς Ηλίας Ιωλκού 247 – Χαϊδαρίου (Στάση Ασβεσταριά) τηλ.24210 52600 Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Ραπτοδήμος Ιωάννης (Κληρονόμοι) Σκουφά 1 - Νεάπολη τηλ. 24210 66936 ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Μπαλδιμτσή Φωτεινή Φυτόκου 12 – Αγίου Νεκταρίου τηλ. 24210 64004.


19:Layout 1 3/8/2009 6:43 μμ Page 1

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

πολιτισμός

«Το κορίτσι της Λίμνης» σήμερα στην Εξωραϊστική Σήμερα στις 9.30 μμ στην Εξωραϊστική από το Σινέ Μεσόγειος θα προβληθεί η ταινία του Ανδρέα Μολαγιόλι, Το «κορίτσι της λίμνης». Βασισμένο στο διεθνές Best seller της Νορβηγίδας συγγραφέως ψυχολογικών θρίλερ, Karim Fossum, “Don’t Look Back” (Inspector Sejer Mysteries). Χώρα: Ιταλία (2008) Σκηνοθεσία: Αντρέα Μολαγιόλι Σενάριο: Σάντρο Πετράλια Πρωταγωνιστούν: Αντρέα Μολαϊόλι, Τόνι Σερβίλο, Βαλέρια Γκολίνο, Φαμπρίτσιο Τζιφούνι Διάρκεια: 95’

Βραβεύσεις – Συμμετοχή σε Φεστιβάλ: BEST ITALIAN MOVIE OF THE YEAR winner of 10 DAVID DI DONATELLO “Best Film” “Best Director” “Best First Time Director” “Best screenplay” “Best Editing” “Best Sound” “Best Special Effects” Venice Film Fesctival 2007 – Ivsema Award, Andrea Molaioli, Pasinetti Award, best actor – Toni Servillo Συμμετοχή στο 21ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κιν/φου Ελευθεροτυπίας

να αποκρυπτογραφήσει τους οικογενειακούς δεσμούς, τις σχέσεις και τα καλά κρυμμένα μυστικά της μικρής κοινωνίας. Οι δύο τους, μαζί με τον Αλφρέντο, τον πιστό συνάδελφο του Σάντζιο από την εποχή που ήταν στην Ανθρωποκτονία, θα αναγκαστούν να μείνουν στην πόλη λίγο παραπάνω απ’ ότι σχεδιάζανε…ένα καινούριο έγκλημα πρόκειται να διαπραχτεί…ένα έγκλημα πιθανότατα συνδεδεμένο με μια από τις οικογένειες του χωριού…Ο καθένας από τους κατοίκους της μικρής κοινωνίας θα μπορούσε να είναι ο πιθανός δολοφόνος.

Η 6χρονη Μάρτα επιστρέφει στο σπίτι της αμέριμνη. Στο δρόμο συναντά τον ψυχικά διαταραγμένο Mario…Ολόκληρο το χωριό βρίσκεται σε συναγερμό για την εξαφάνισή της. Χτενίζοντας την περιοχή, ανακαλύπτουν στην όχθη της λίμνης το πτώμα μιας νέας γυναίκας. Ο επιθεωρητής Σάντζιο, ένας πεπειραμένος αστυνομικός, που πρόσφατα μετακόμισε στην απομονωμένη περιοχή, έρχεται στην πόλη. Ο νεαρός συνάδελφος του, ο Σιμπολντι, γεννημένος σε αυτές τι κοιλάδες, γίνεται ο οδηγός του στην προσπάθεια

Η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου ξεκίνησε τις μουσικές της εμφανίσεις

«Στη γειτονιά σας με αγάπη …… Στρέϊτ Θρου»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου ξεκίνησε τις καθιερωμένες πλέον καλοκαιρινές εμφανίσεις της από την Χιλιαδού την προηγούμενη Παρασκευή. Με δροσερές και πασίγνωστες μελωδίες, με ήχους από ένα ευρύ φάσμα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου φιλοδοξεί να μας μεταδώσει τον παλμό του φετινού καλοκαιριού με ξενοιασιά και ανεμελιά σε κομβικά μέρη της πόλης. Μεγάλο μέρος του φετινού προγράμματος περιλαμβάνει αξέχαστα τραγούδια του μεγάλου μας λαϊκού καλλιτέχνη ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΜΠΕΤΑ και για τον λόγο αυτό οι φετινές μουσικές περιπλανήσεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου μας έχουν τον τίτλο «ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ….. ΣΤΡΕΪΤ ΘΡΟΥ» από την πασίγνωστη ατάκα του «Ο Ζαμπέτας ως συνθέτης χωράει μέσα στην πρώτη δεκάδα των μεγάλων μορφών του ρεμπέτικου και λαϊκού μας τραγουδιού. Ως μπουζουκτσής ήταν ο καλύτερος, από την άποψη του προσωπικού ήχου, αλλά σαν σώου-μαν ήταν μοναδικός. Ένας καλλιτέχνης που αν είχε γεννηθεί στην Αμερική θα πρωταγωνιστούσε, πιθανότατα, στην παγκόσμια σκηνή!». ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ , δημοσιογράφος, στιχουργός και ποιητής. Απευθύνει λοιπόν επίσημη πρόσκληση σε όλους αυτούς που επιθυμούν να περάσουν

μια ευχάριστη βραδιά και να τη συναντήσουν : * ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/8 στο πάρκο των ΑΛΥΚΩΝ * ΤΕΤΑΡΤΗ 12/8 στον Άγιο Κωνσταντίνο (πλατεία Ραδιοφωνικού σταθμού) * ΚΥΡΙΑΚΗ 16/8 στην Παραλία μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος * ΤΡΙΤΗ 18/8 στη ΝΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΑ και * ΤΕΤΑΡΤΗ 19/8 στην πλατεία ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Όλες οι συναυλίες έχουν ώρα έναρξης 21:15 μμ.και στην διοργάνωσή τους συμβάλλουν καταλυτικά τα αντίστοιχα συνοικιακά συμβούλια . Η «Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου» αποτελεί ουσιαστικά την μετεξέλιξη της «Φιλαρμονικής Βόλου», η οποία προήλθε από το πρώτο άτυπο σχήμα πνευστών που ιδρύθηκε, το 1920, στο Βόλο, από Βολιώτες και Κερκυραίους φιλόμουσους. Με πρώτο μαέστρο τον Κερκυραίο Γρηγόρη Κασιμάτη και μέσα από μια πολυκύμαντη πορεία διαρκών μεταλλαγών και αναζητήσεών της, αλλά πάντοτε με σημαντική καλλιτεχνική παρουσία στη πόλη και την ευρύτερη περιοχή, το 1954 εντάσσεται στο Δήμο Βόλου, με την σημερινή της επωνυμία «Φιλαρμονική Δήμου Βόλου». Μαζί της συνεργάστηκαν αξιόλογοι μουσικοί και αρχιμουσικοί, όπως ο διαπρεπής μουσικός και παιδαγωγός Βασίλειος Κόντης, ο κορυφαίος φλαουτίστας Σπύρος Μάγγος, ο Κερκυραίος

Ανδρέας Κάλβος, ο Πηλιορείτης Δημήτρης Κούτνας, του οποίου η συμβολή υπήρξε καθοριστική και πολλοί άλλοι. Από το 1984 έως σήμερα, μαέστρος της Φιλαρμονικής είναι ο καταξιωμένος αρχιμουσικός Γιώργος Καρυδάκης. Η Φιλαρμονική σήμερα αποτελεί ένα αξιόλογο μουσικό σύνολο πνευστών, κυρίως, οργάνων με πολλές δυνατότητες και προοπτικές και αυτό έγκειται στις προσπάθειες του μαέστρου, των μουσικών της καθώς και του Διοικητικού της Συμβουλίου. Καλύπτει όλες τις ανάγκες της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής στις εκδηλώσεις τελετουργικού, θρησκευτικού και επετειακού χαρακτήρα. Διοργανώνει πολύ πετυχημένες συναυλίες με αφιέρωμα σε ένα είδος μουσικής (π.χ. ελληνική και ξένη οπερέτα, καντσονέτα, ελληνικό τραγούδι, δημοτικό τραγούδι, ξένο τραγούδι, μιούζικαλ) καθώς και στην κλασική μουσική αλλά και σε κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς και μουσικοσυνθέτες διεθνούς κύρους. Τα τελευταία χρόνια, έχει εμφανιστεί με επιτυχία σε πολλές μεγάλες και άλλες μικρότερες ελληνικές πόλεις καθώς και στο εξωτερικό. Συνεργάζεται και πλαισιώνει θεσμοθετημένες ή μη καλλιτεχνικές εκδηλώσεις των Οργανισμών και Επιχειρήσεων του Δήμου μας. Τέλος, έχει συμμετάσχει αρκετές φορές σε πανελλήνια και διεθνή φεστιβάλ με επιτυχία.

Στις φετινές συναυλίες συνεργάζεται για μία ακόμη χρονιά ο γνωστός και καταξιωμένος μουσικός Γιάννης Πολίτης (μπουζούκι) ως σολίστ . Οι ενορχηστρώσεις των κομματιών είναι έργο του αεικίνητου μαέστρου της Φιλαρμονικής Γιώργου Καρυδάκη , των μουσικών της Βασίλη Τασούδη και Δήμου Βουγιούκα , καθώς επίσης και του εξαίρετου Βολιώτη μουσικού Χρήστου Κοτρώτσιου . Το φωνητικό μέρος ανοίγει ο καταξιωμένος τραγουδιστής Θωμάς Σκοτίδας ο οποίος κλείνει φέτος 12 χρόνια συνεργασίας με τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου. Ο καρπός της συνεργασίας τους ήταν το cd με τίτλο «Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ’ τον κόσμο». Παράλληλα συνεργάζεται με χορωδίες του Δήμου ως σολίστ καθώς και με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, ενώ συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα με αφιερώματα στην ελληνική μουσική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αξιοσημείωτο είναι το ευρύ φάσμα ρεπερτορίου που ερμηνεύει ο καλλιτέχνης όπως λαϊκό, έντεχνο, δημοτικό, οπερέτα, pop, rock, ballades και spirituals. Τραγουδούν επίσης οι εξαιρετικοί και καταξιωμένοι στο είδος τους καλλιτέχνες Γιάννης Μπαλιάκος , ο οποίος συμπράττει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και σε πρώτη συνεργασία η Μαρία Μπέλλου .

Εκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας Την Κυριακή 2 Αυγούστου η Επιχείρηση Πολιτισμού Ιστορίας Τεχνών και Αθλητισμού εγκαινίασε με μεγάλη επιτυχία Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας και διάλεξη με θέμα ¨Ο μυστικός κόσμος της Βυζαντινής Αγιογραφίας¨, με

εκθέτρια και ομιλήτρια την Αγιογράφο και Φιλόλογο Δωροθέα Γιαννούκου Αντωνίου. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 20:00μ.μ. με την προσέλευση και την ξενάγηση του κοινού στον εκθεσιακό χώρο και συνεχίστηκε με

την διάλεξη της ομιλήτριας στον προαύλιο χώρο της Αχιλλοπουλείου Εμπορικής Σχολής Τσαγκαράδας Η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 10:30 έως 13:30 και 18:30 έως 21:30 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Αυγούστου.

Μουσική βραδιά στη Μηλίνα Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Αυγούστου μουσικοχορευτική βραδιά στη Μηλίνα, με έντεχνο λαϊκό τραγούδι από την ορχήστρα «ΜΕΘΕΞΙΣ» και το μαέστρο Τάσο Ιωακειμίδη. Την εκδήλωση διοργάνωθηκε από το Δήμο Σηπιάδος στα πλαίσια των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Παρ’ ότι στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου διεξάγονταν ταυτόχρονα και άλλες εκδη-

VILLAGE CINEMAS VOLOS ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 24210 94600 ΑΙΘΟΥΣΑ 1 : “ Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ (ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ)” Πέμπτη - Τετάρτη: 18.45, 20.45 “ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΡΜΟ” Πέμπτη - Τετάρτη: 22.45 ΑΙΘΟΥΣΑ 2 : “ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ” Πέμπτη - Τετάρτη: 19.45, 22.00 ΑΙΘΟΥΣΑ 3 : “ Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ (ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ) ” : Πέμπτη - Τετάρτη : 19.15 “ ΧΑΝΓΚ ΟΒΕΡ ” : Πέμπτη -Τετάρτη : 21.15 23.30 ΑΙΘΟΥΣΑ 4: “ ΤΡΑΝΣΠΟΡΤΕΡ3” Πέμπτη – Τετάρτη: 20.00, 22.15

Μια μεγάλη Παρέα στην Κεντρική Πλατεία Ανηλίου Την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009 & ώρα 10 μ.μ στην Κεντρική Πλατεία Ανηλίου πραγματοποιήθηκε Μουσική βραδιά με το μουσικό σχήμα Τετραχόρδων με έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα. Οι παρευρισκόμενοι έγιναν όλοι μια παρέα σιγοτραγουδώντας και χορεύοντας μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου. Τη βραδιά διοργάνωσε η Επιχείρηση Πολιτισμού Ιστορίας Τεχνών & Αθλητισμού Ε.Π.Ι ΤΕΧΝΩΝ του Δήμου Μουρεσίου.

“Το παραμύθι των αδελφών Ραπουνζέλ” στον Κισσό Την Τετάρτη 29 Ιουλίου στα πλαίσια των Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Πήλια 2009. Φεστιβάλ Πηλίου που διοργανώνει η Ε.Π.Ι ΤΕΧΝΩΝ του Δήμου Μουρεσίου, δόθηκε η Παράσταση «Το Παραμύθι των Αδελφών Ραπουνζέλ» υπό το βλέμμα των μικρών και μεγάλων φίλων που έφτασαν από νωρίς για να απολαύσουν το παραμύθι της χρυσομαλλούσας Ραπουνζέλ. Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Πρόβα της Μαίρης Ραζή που παρουσίασε την παράσταση, εντυπωσίασε με τις εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Διασκευή-Μετάφραση:

λώσεις, η παραλία και τα καταστήματα της Μηλίνας γέμισαν από κόσμο. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Σταμάτης Βακούλας, οι Αντιδήμαρχοι, καθώς και τα μέλη του Δημοτικού και των τοπικών Συμβουλίων. Η ορχήστρα, η οποία στήθηκε στην κεντρική προβλήτα της Μηλίνας, ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους με το ομολογουμένως πολύ καλό πρόγραμμα και τα τραγούδια της, κρατώντας το κέφι αναλλοίωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

19

ΑΝΔΡΗ

ΘΕΟΔΟΤΟΥ,

Σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΓΑΪΤΗΣ Σκηνικά –κοστούμια: Π. ΜΕΞΗΣ Μουσική: ΝΙΚΟΣ ΤΣΕΚΟΣ Στίχοι τραγουδιών: ΑΝΔΡΗ ΘΕΟΔΟΤΟΥ Μελέτη Φωτισμού: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΓΑΪΤΗΣ. Φωτισμοί: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΓΙΩΤΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΝΑΝΤΙΑ ΚΛΑΔΗ ΝΙΚΟΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΣ


20:Layout 1 4/8/2009 12:46 πμ Page 1

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

αθλητικά

Η ομάδα του Χόρχε Μπάριος έδειξε ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο

Ασφάλισαν τα πόδια του Κ. Ρονάλντο Η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης βλέποντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο να τρώει πολύ... ξύλο στα πρώτα φιλικά παιχνίδια της “βασίλισσας” αποφάσισε να προστατεύσει την επένδυσή της. Για αυτό το λόγο ασφάλισε τα πόδια του Πορτογάλου επιθετικού -τον οποίο απέκτησε αντί 96 εκατ. ευρώ- αντί του ποσού των 100 εκατ ευρώ! Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχθηκε 34 (!) φάουλ στα τρία πρώτα φιλικά ματς κάτι που “υποχρέωσε” τους ανθρώπους της Ρεάλ να πάρουν δραστικά μέτρα. Σε περίπτωση λοιπόν που ο Ρονάλντο τραυματιστεί σοβαρά, σε οποιαδήποτε στιγμή της σεζόν που έρχεται (συμπεριλαμβάνονται τα φιλικά παιχνίδια ως την έναρξη αυτής) οι «μερένγκες» θα αποζημιωθούν με το προαναφερθέν ποσό. Στο μεταξύ, οι γιατροί της ισπανικής ομάδας διαβεβαίωσαν τον Μανουέλ Πελεγκρίνι ότι δεν έχει γίνει καμία ζημιά στο γόνατο του παίκτη μετά το χτύπημα που δέχτηκε στο φιλικό με τη Γιουβέντους από τον Ζντένεκ Γκριγκέρα.

Σαν εχθρό βλέπει την Ιντερ ο Χ. Κρουζ Ο Χούλιο Κρους είναι πλέον παίκτης της Λάτσιο και δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί κόντρα στην πρώην ομάδα του, Ίντερ στο πλαίσιο του τελικού του ιταλικού Σούπερ Καπ, το οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο. “Τον τελευταίο μήνα έκανα προπόνηση μόνος μου με στόχο να βρίσκομαι σε καλή κατάσταση, ώστε να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα. Πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος για τον τελικό, όπως και σε κάθε άλλο ματς. Όσον αφορά την πρώην μου ομάδα, θα είναι ωραίο να δω τους παλιούς μου συμπαίκτες, αλλά στη διάρκεια του ματς δεν θα ξεχάσω ότι είναι “εχθροί”, τόνισε ο 35χρονος στράικερ και συνέχισε: «Η Λάτσιο είναι ένας σύλλογος με πρεστίζ που είχε πολλές επιτυχίες στο παρελθόν. Αυτό που πρέπει να κάνω εγώ είναι να προσαρμοστώ γρήγορα και να κερδίσω την αγάπη του κόσμου”.

Μένει στη Γιούβε ο Τρεζεγκέ Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ βρέθηκε στο στόχαστρο της Μίλαν, η οποία θέλει να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή, όμως ο Γάλλος επιθετικός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλει τη φανέλα της “βέκια σινιόρα”. Αυτό τόνισε μετά την ήττα στα πέναλτι από την Αστον Βίλα στον τελικό του “Κυπέλλου Ειρήνης”. “Θα μείνω 100% στη Γιουβέντους για όλη τη σεζόν. Μετά από 10 χρόνια στο Τορίνο δε μου φαινόταν σωστό να φύγω έτσι τώρα.

Εντυπωσίασε η Νίκη, 3-2 τον Εθνικό Αχνας Μπορεί στα φιλικά παιχνίδια οι προπονητές να λένε ότι το τελευταίο που κοιτάνε είναι το τελικό αποτέλεσμα, αλλά το χθεσινό 3-2 της Νίκης στο τέταρτο φιλικό των κυανόλευκων στα Χάνια επί του Εθνικού Αχνας, μιας ομάδας που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία στη δική μας Τρίτη Εθνική και που πριν από ένα χρόνο έπαιξε στην Ευρώπη, σίγουρα επιτρέπει σε όσους απαρτίζουν την ομάδα της Νέας Ιωνίας να «σκάνε» τα πρώτα χαμόγελα αισιοδοξίας για τη φετινή Νίκη. Ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου αγωνίστηκαν οι θεωρητικά βασικοί, η Νίκη ήταν καλύτερη μέσα στον αγωνιστικό χώρο από τον αντίπαλό της, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και με τον Γκόμεζ Βαλντέζ να αποδεικνύει ακόμη μια φορά το δολοφονικό του ένστικτο, φτάνοντας τα τέσσερα γκολ σε τέσσερα φιλικά, προηγήθηκε 2-0. Στο β’ μέρος, όπου σχεδόν το σύνολο της 11αδας άλλαξε, φάνηκε είναι αλήθεια, μια αγωνιστική διαφορά, αφού οι Κύπριοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, αλλά το τρίτο γκολ από τον Σαπαλίδη, που έδειξε γενικότερα για μια ακόμη φορά καλά στοιχεία, και η καλή αμυντική συμπεριφορά επέτρεψαν στη Νίκη να πάρει μια νίκη ψυχολογίας, έστω και φιλική, που θα δώσει πίστη στους ποδοσφαιριστές ενόψει των υποχρεώσεων της νέας σεζόν, που είναι ιδιαιτέρως απαιτητική, καθώς ο Μπάριος σε κάθε κουβέντα του μιλάει για πρωταθλητισμό. Βεβαίως, για να γίνει αυτό, χρειάζονται ακόμη τέσσερις ενδεκαδάτες μεταγραφές, όπως γράφαμε και το Σάββατο και στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης χθες δοκιμάστηκε ο Σκοπιανός επιθετικός που από την Κυριακή ενσωματώθηκε στην αποστολή. Το επίθετό του δεν έγινε γνωστό, καθώς ήταν αυτή ήταν η επιθυμία του μάνατζέρ του, που είναι ο ίδιος που έφερε πέρσι Αστράουσκας και Πανακούλια, ενώ μάθαμε μόνο πως το μικρό του όνομα είναι Αντόνιο και αγωνιζόταν στην Κουμάνοβο, με την οποία τον Ιούλιο συμμετείχε στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Εουρόπα Λιγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παίκτης, όταν χρησιμοποιήθηκε ως κλασικός φορ, δεν μπόρεσε να δείξει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά όταν τοποθετήθηκε ως αριστερό εξτρέμ, εφόσον είναι και αριστεροπόδαρος, πήρε πρωτοβουλίες και είχε θετική εικόνα. Επίσης, ένα βήμα πριν την επίσημη μετακίνησή του στη Νίκη είναι και ο 21χρονος αμυντικός μέσος του Απόλλωνα Λάρισας Αλέξης Μπέης, ο οποίος θα αποκτηθεί όχι ως

Ο Μπέης και ο Σκοπιανός Αντόνιο χθες στον πάγκο της Νίκης ελεύθερος, αλλά με κανονική μεταγραφή, με τη Νίκη να δίνει και κάποιο χρηματικό ποσό στη λαρισινή ομάδα. Ο υψηλόσωμος χαφ συμμετείχε χθες στο φιλικό για κάποιο διάστημα του β’ μέρους και ικανοποίησε με την απόδοσή του. Ο Μπάριος προτίμησε για μια ακόμη φορά το 4-4-2, με τους Παπαστεργίου, Σωτρίνη, Στάμο και Καρυώτη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κωνσταντινίδη, Μάγγο, Μωυσίδη και Μπένγκουα στο κέντρο και μπροστά τους Χατζηλιόντα και Γκόμεζ Βαλντέζ, ενώ ο Κουσίδης που ήταν η μόνη αλλαγή του πρώτου μέρους, έπαιξε ως δεύτερος επιθετικός, χωρίς να ικανοποιήσει, αλλά στο δεύτερο που αγωνίστηκε ως δεξί εξτρέμ ήταν εξαιρετικός και εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά με την ταχύτητά του και το παθιασμένο παιχνίδι του. Το φιλμ του φιλικού αγώνα 11’ από φάουλ από τα αριστερά, ο Σίκοφ πλάσαρε στο β’ δοκάρι, με τον Αλέκου να προσπαθεί από τη μικρή περιοχή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Στάμος απέκρουσε, ενώ στη συνέχεια η κεφαλιά του Πιντσέλι έφυγε άουτ. 17’ ΓΚΟΛ ο Παπαστεργίου εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, σημαδεύοντας σωστά τον Βαλντέζ, που στο β’ δοκάρι πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 22’ σε ξαφνική αντεπίθεση Νίκης ο Κωνσταντινίδης έβγαλε ασίστ στον Βαλντέζ, που μόνος με τον Στυλιανού πλάσαρε με το αριστερό, για να μπλοκάρει ο δεύτερος 42’ ΓΚΟΛ ο Μπένγκουα, που είχε συγκλίνει στο κέντρο έβγαλε την κάθετη προς τον Βαλντέζ, επιτρέποντάς του να βγει τετ-α-τετ με τον Στυλιανού και να τελειώσει με αριστερό πλασέ α λα Ραούλ με το εξωτερικό τη φάση, κάνο-

20

ντας το 2-0 47’ ΓΚΟΛ με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μοράλες μείωσε ο Πογιατζής σε 2-1 55’ ο Τάσσος μπλόκαρε την κεφαλιά-ψαράκι του Κεμπάτζε 57’ ΓΚΟΛ ο Σβανιάς προσπάθησε να βρει τον Σαπαλίδη, ο Σίκοφ έκανε «τσαφ», με αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στον Σαπαλίδη, που ολομόναχος με δυνατό συρτό σουτ στην αριστερή γωνία από το ύψος της περιοχής έγραψε το 3-1 75’ ΓΚΟΛ δεύτερο πέναλτι για τον Εθνικό, που κέρδισε ο Αλέκου από τον Στάμο, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ξανά ο Πογιατζής, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 ΝΙΚΗ: Νάνι, Παπαστεργίου, Σωτρίνης, Στάμος, Καρυώτης, Κωνσταντινίδης, Μωυσίδης, Μάγγος, Μπένγκουα, Χατζηλιόντας (32’ Κουσίδης), Βαλντέζ. Β’ μέρος: Τάσσος, Σβανιάς (62’ Κουσίδης), Ντακούρ (52’ Χατζηλιόντας, 69’ Καρακώστας), Μοράλες, Στάμος, Κόκκας, Μπέης (69’ Ζαρίφης, 79’ Αρχοντής), Λιάρος, Γεωργιάδης, Αντόνιο (υπό δοκιμήν Σκοπιανός), Σαπαλίδης. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Στυλιανού, Αλέκου, Ηλία, Κοτσώνης, Ονησιφόρου, Πογιατζής, Μαρτσέλο, Πιντσέλι, Σίκοφ, Τόρες, Έντσον. Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν και οι: Κεμπάτζε, Κάσιο, Σάντος Πέντρο, Λαρς, Αλί, Αγγελή, Λάμπρου. Το χθεσινό φιλικό ματς διαιτήτευσε με επιτυχία ο Δημήτρης Γκόλιας, που ανήκει στον ΣΔΠ Θεσσαλίας, ενώ το παρακολούθησαν καμιά εικοσαριά φίλαθλοι της Νίκης, αλλά και οι στενοί συνεργάτες του Σ. Γιδόπουλου Δ. Ιωαννίδης και Ν. Ανδρεόγλου. Το δικό του χρώμα έδωσε και ο Χόρχε Μπάριος με την προφορά των ονομάτων από κάποιους παίκτες, αφού τον Σωτρίνη τον φώναζε …Σωτήρη, τον Μάγγο…Μάγο και τον Λιάρο …Λάριο

Επιμέλεια: Χρήστος Θανασούλης xrthan@gmail.com

ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Το πρόγραμμα των φιλικών Μια... επτάδα φιλικών θα δώσει η Εθνική ομάδα μπάσκετ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Το πρόγραμμα των φιλικών : Φιλικά με τη Ρουμανία 11/8/2009 7μ.μ. Ελλάδα-Ρουμανία (κεκλεισμένων θυρών) 12/8/2009 7μ.μ. Ελλάδα-Ρουμανία Διεθνές Τουρνουά 19/8/2009 9.45μ.μ. Σερβία-Λετονία 20/8/2009 9.45μ.μ. Ελλάδα-Λετονία 21/8/2009 9.45μ.μ. Ελλάδα-Σερβία Τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank» 24/8/2009 7μ.μ. Λιθουανία-Ρωσία 9.45μ.μ. Ελλάδα-Σερβία 25/8/2009 7μ.μ. Λιθουανία-Σερβία 9.45μ.μ. Ελλάδα-Ρωσία 26/8/2009 7μ.μ. Σερβία-Ρωσία 9.45μ.μ. Ελλάδα-Λιθουανία

ΠΑΟΚ Ουρές για ένα εισιτήριο! Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αδημονεί να δει από κοντά τον νέο ΠΑΟΚ και θα έχει την ευκαιρία να το κάνει στη ρεβάνς της Τούμπας με τη Βαλερένγκα. Τη Δευτέρα βγήκαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια της ρεβάνς με τους Νορβηγούς, τα οποία και αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα σε χρόνο ρεκόρ, αφού από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ συνέρρευσαν στην Τούμπα για να προμηθευτούν ένα «μαγικό χαρτάκι». Αγωνιστικά, η πρωινή προπόνηση των «ασπρόμαυρων» ολοκληρώθηκε δίχως επιπλέον προβλήματα, με τον Φερνάντο Σάντος να δείχνει πως για τη αναμέτρηση με τους Νορβηγούς θα εμπιστευθεί τους παίκτες που χρησιμοποίησε στο πρώτο παιχνίδι στο Οσλο. Εξαίρεση, βέβαια, αποτελεί ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς εξαιτίας της κάκωσης που τον ταλαιπωρεί στο γόνατο, ενώ τη θέση του το πιθανότερο είναι να καλύψει ο Ηλίας Αναστασάκος. Εν τω μεταξύ χθες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε στα γραφεία της το τελευταίο της μεταγραφικό απόκτημα. Τον Βίκτρο Βιτόλο. Ο Ισπανός χαφ που πέρσι φόρεσε τη φανέλα του Αρη, στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε: “Είναι μεγάλη χαρά που ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ, που είναι μία από τις πιο σημαντικές ομάδες της Ελλάδας...”.

Νεκρός οπαδός στην Ονδούρα Ένας οπαδός της Ρεάλ Εσπάνια έχασε τη ζωή του και τρεις ακόμα οπαδοί τραυματίστηκαν, όταν λίγο μετά τη λήξη του αγώνα Ολίμπια Ρεάλ Εσπάνια για το πρωτάθλημα της Ονδούρας, οι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων δέχθηκαν πυροβολισμούς από αυτούς των γηπεδούχων. Το περιστατικό συνέβη κοντά στο στάδιο “Φρανσίσκο Μοράν”, όπου αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες με τη Ρεάλ Εσπάνια να φεύγει νικήτρια με 2-0. Αυτό ήταν το δεύτερο περιστατικό στην Ονδούρα, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκαπέντε τραυματίστηκαν μετά από ανταλλαγή πυρών μεταξύ των οπαδών της Ολίμπια και της Μοτάγουα...


[

21:Layout 1 4/8/2009 12:48 πμ Page 1

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

αθλητικά

Παίκτης της Στουτγάρδης είναι και επίσημα ο Πάβελ Πογκρέμπνιακ. Ο Ρώσος επιθετικός, αφού πέρασε τα ιατρικά τεστ στα οποία υπεβλήθη από τη γερμανική ομάδα, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο, ενώ από την πλευρά της η Ζενίτ θα βάλει στα ταμεία της το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ. Ετσι βρέθηκε ο αντικαταστάτης του Μάριο Γκόμεζ, που πήγε στη Μπάγερν Μονάχου. «Είμαστε χαρούμενοι που τελείωσε θετικά το θέμα. Ο Πάβελ είναι ο ιδανικός επιθετικός για να αντικαταστήσει τη φυγή του Γκόμεζ. Ήταν ακριβώς αυτό που ψάχναμε» δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Στουτγάρδης ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Χορστ Χέλντ.

Αμετάβλητη παρέμεινε η θέση της Λένα Δανιηλίδου στην παγκόσμια κατάταξη του τένις. Η Ελληνίδα τενίστρια διατηρεί το νούμερο 252 της εν λόγω λίστας, με 202 βαθμούς, ενώ η Άννα Γερασίμου έμεινε στην 213 θέση με 255 σύνολο βαθμών. Την πρωτοκαθεδρία στην παγκόσμια κατάταξη διατηρεί η Ρωσίδα, Ντινάρα Σάφινα (9.601), ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Αμερικανίδα τενίστρια, Σερένα Γουίλιαμς (8.628 βαθμοί). Από την άλλη άνοδο δέκα θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών σημείωσε ο Κύπριος αθλητής, Μάριος Παγδατής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 136 με 490 βαθμούς. Παράλληλα, ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο είναι ο Ελβετός, Ρότζερ Φέντερερ, τον οποίο και αυτή η εβδομάδα βρίσκει στο Νο 1 με 11.060 βαθμούς, ενώ προηγείται του Ισπανού, Ραφαέλ Ναδάλ (9.285 βαθμούς).

Ο Γιάννης Μανιάτης μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM, για την πορεία της προετοιμασίας του Πανιωνίου, τον τραυματισμό του Φαμπιάν Εστογιάνοφ, την εθνική ομάδα, αλλά και για τους φετινούς στόχους του Πανιωνίου, για τους οποίους ο κυανέρυθρος δεξιός μπακ είπε: “Η ομάδα φέτος έχει οργάνωση σε όλους τους τομείς. Ο πρόεδρος έκανε την υπέρβαση, αφού κράτησε τον κορμό της ομάδας. Εμείς προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Αποφάσισα να μείνω και πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Είναι δεδομένο ότι θέλουμε να παίξουμε στην Ευρώπη. Πρέπει, όμως, να το κάνουμε πράξη και να μη μείνουμε στα λόγια“.

Διπλή προπόνηση περιλάμβανε το πρόγραμμα της Δευτέρας στο Καρπενήσι για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Το πρωί οι παίκτες έκαναν τρέξιμο και ασκήσεις φυσικής κατάστασης στο δάσος, ενώ η απογευματινή προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής, ανάπτυξης παιχνιδιού και τελειώματα φάσεων. Το ευχάριστο της χθεσινής ημέρας ήταν ότι μετά το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθούσε ο Λεωνίδας Καμπάνταης από χθες μπήκε στο πρόγραμμα των υπολοίπων συμπαικτών του και όλοι πλέον στον Ολυμπιακό ελπίζουν πως το μεγάλο αστέρι της ομάδας θα

μπορέσει απερίσπαστος και μακριά από τραυματισμούς να ανεβάσει ρυθμούς και να φτάσει το επίπεδο των συμπαικτών του, καθώς η επένδυση που έγινε για να αποκτηθεί ήταν τεράστια για τα δεδομένα της Β’ Εθνικής και σίγουρα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θέλουν αυτή η επένδυση να αποσβεσθεί κατά ένα μεγάλο μέρος. Κι αυτό θα γίνει μόνο εάν ο 27χρονος φορ είναι απολύτως υγιής και δε συνεχίσει να είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς. Παράλληλα, να σημειώσουμε ότι απών από το χθεσινό πρόγραμμα ήταν ο Λιόλιος, που μετά το διάστρεμμα που υπέστη στο έξτρα μισάωρο που παί-

Συνάντηση με τον Αχιλλέα Μπέο είχαν τα μέλη του νεοσύστατου Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Στα γραφεία της ΠΑΕ, η νέα διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Παλληκαρίδη συνάντησε τον ισχυρό άνδρας της ερυθρόλευκης ομάδας και τον ενημέρωσε για όλα τα θέματα που αφορούν στον Ερασιτέχνη και τις διαδικασίες για την «αναγέννηση» του. Συγκεκριμένα τον ενημέρωσαν ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες νομικές και λειτουργικές και πλέον οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τις τύχες του Ερασιτέχνη προχωρούν στην εγγραφή του συλλόγου στις ομοσπονδίες και στην απορρόφηση της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της Αρτέμιδος. Οι απόψεις του Αχιλλέα Μπέου και των μελών της διοίκησης του Ερασιτέχνη ταυτίστηκαν απόλυτα, ενώ συμφωνήθηκε να μην

χτηκε με τον Αστέρα Τρίπολης, υπολογίζεται ότι θα επανέλθει μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο. Στα μεταγραφικά από τη λίστα του Σ. Τσιώλη σβήστηκαν τα ονόματα του Στέλιου Ηλιάδη και του Φελίξ Ντιά Εττιέν. Ο πρώτος κατέληξε στον Ηρακλή, με τον παίκτη να είναι λογικό να προτιμά τη Superleague και ένα σύλλογο με βαρύ όνομα στο χώρο της πρώτης κατηγορίας, ενώ ο δεύτερος έπαψε να απασχολεί τη βολιώτικη ομάδα, από τη στιγμή πουί ούτε ο παίκτης ούτε ο μάνατζερ του μπορούν να εγγυηθούν πως δεν έχει υπογράψει σε άλλο σύλλογο, εν προκειμένω στον Ιω-

υπάρξουν βιαστικές κινήσεις και να γίνει ξεκίνημα με λίγα τμήματα, ώστε όλα να προχωρούν οργανωμένα και σωστά. Επίσης αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερη βάση στις υποδομές και στις ακαδημίες. Τα τμήματα τα οποία θα λειτουργήσουν σε πρώτη φάση για τον ερασιτέχνη είναι αυτά του μπάσκετ (ανδρικό-γυναικείο), της κολύμβησης, της πάλης και του ποδοσφαίρου, όπου υπάρχει ήδη η ομάδα νέων του συλλόγου.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Θερινό Καμπ γνωριμίας με το άθλημα της Χειροσφαίρισης, που διοργάνωσε η Α.Γ.Ε. Αγριάς – Κένταυρος 2008 στο χρονικό διάστημα από 13 – 31 Ιουλίου στο γήπεδο 5x5 στην Αγριά. Κατά τη διάρκεια του καμπ πραγματοποιηθήκαν σε καθημερινή βάση και τις απογευματινές ώρες, μαθήματα εισαγωγικά στην τεχνική της Χειροσφαίρισης. Συμμετείχαν και στις δύο δεκαπενθήμερες περιόδους 50 παιδιά ηλικίας από 7 – 14 ετών (αγόρια και κορίτσια). Στο καμπ δίδαξαν οι γυμναστές Βασιλειάδου Ράνια, Κυργιάκος Γιώργος (ο οποίος είναι και εν ενεργεία παίκτης της ανδρικής ομάδας), ο αθλητής της ανδρικής ομάδας Μούτος Γιώργος καθώς και ο κ. Γιάννης Αθανασαράκης, ο οποίος θα είναι μαζί με τον Νίκο Μαγγίτση στο τεχνικό τημ της ανδρικής ομάδας. Στα παιδιά εκτός από την πρακτική εξάσκηση, δόθηκαν και θεωρητικές γνώσεις με την βοήθεια της τεχνολογίας, καθώς δύο απογεύματα σε κατάλληλη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε προβολή με εκπαιδευτικά βίντεο.

νικό. Ετσι δε χρησιμοποιήθηκε στο φιλικό της περασμένης Κυριακής με την Ηλιούπολη, που έληξε ισόπαλο με 1-1, όπου οι ερυθρόλευκοι για συγκυριακούς λόγους δεν πέτυχαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους σε ματς προετοιμασίας, λόγω των αρκετών χαμένων ευκαιριών. Επομένως οι προσπάθειες από τους διοικούντες την ΠΑΕ για την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με τον Ρόκα του Αστέρα Τρίπολης να παραμένει στο προσκήνιο, αφού αναμένεται η απάντηση του Αστέρα Τρίπολης στην πρόταση δανεισμού του.

Τα παραπάνω τμήματα με τις ενέργειες και τη συνεισφορά των αρμόδιων εφόρων αρχίζουν πλέον να οργανώνονται, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν να λειτουργούν. Ο Αχιλλέας Μπέος από την πλευρά του, αφού συνεχάρη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή τους, τους υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει οικονομικά και ηθικά τις προσπάθειες τους.

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009 στις ακτές «ΚΟΛΙΟΣ» και «ΒΑΣΙΛΙΑΣ» στη Σκιάθο πραγματοποιήθηκαν αγώνες και επιδείξεις τεχνικής στην κολύμβηση και στο θαλάσσιο σκι στο πλαίσιο των καλοκαιρινών προγραμμάτων, που πραγματοποιεί ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σκιάθου. Φέτος τη διοργάνωση αυτής της αθλητικής εκδήλωσης, η οποία διεξάγεται για έβδομη χρονιά, την ανέλαβε ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σκιάθου με τον Αθλητικό Οργανισμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας. Στο πρόγραμμα της κολύμβησης συμμετείχαν 80 παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. Η διάρκεια των μαθημάτων ήταν από τα μέσα Ιουνίου έως 31 Ιουλίου. Στόχος του προγράμματος ήταν η εξοικείωση με το υγρό στοιχείο με τη μορφή ασκήσεων σε παιγνιώδη μορφή στις μικρές ηλικίες και βαθμιαία ανάλογα με το επίπεδο η εκμάθηση των βασικών τεχνικών στα τέσσερα στυλ της κολύμβησης . Στο πρόγραμμα του θαλάσσιου σκι συμμετείχαν 50 παιδιά. Τα μαθήματα διήρκεσαν ένα μήνα και πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις διαφορετικές σχολές σκι, στις ακτές «Βασιλιάς», «Βρωμόλιμνο», «Αγία Παρασκευή» και «Κουκουναριές».

21

Στη χθεσινή της Γ.Σ η ΕΠΣΘ αποφάσισε με 37 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 2 παρών να παίζουν τη νέα σεζόν δύο παίκτες άνω των 36 στην ενδεκάδα των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματά της, ενώ επίσης συμφωνήθηκε στην ενδεκάδα να αγωνίζονται και δύο παίκτες μέχρι 36 ετών. Όσον αφορά στους δύο παίκτες κάτω των είκοσι που έπρεπε να χρησιμοποιούνται ως βασικοί, πλέον από τη νέα χρονιά θα επιβάλλεται να ξεκινούν δύο παίκτες άνω των είκοσι ενός

Η επιχείρηση «πολυμετοχικότητα» της ΑΕΛ φαίνεται να προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Πηλαδάκης έχει δώσει τα χέρια με τον ντόπιο επιχειρηματία Ανδρέα Λιόντο. Η συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τις επόμενες ημέρες, κυρίως για το ποσοστό που θα λάβει ο Α. Λιόντος. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στο τέλος του μήνα.

Με πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαίωσε τα σενάρια για ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον πελάτη του, ο μάνατζερ του Κάρλος Λουτσιάνο Αράουχο, Κριστιάν Μπραγκάρνικ. Ο ατζέντης μίλησε στο ραδιόφωνο του Sentra 103,3 και αποκάλυψε ότι το ενδιαφέρον υφίσταται αλλά δεν έχει επίσημη μορφή, ότι τον Αράουχο τον ενδιαφέρει η προοπτική να συνεχίσει την καριέρα του στην Ενωση, ενώ υπογράμμισε πως για τον δεξιό μπακ έχουν δείξει ενδιαφέρον κι άλλοι μεγάλοι σύλλογοι, όπως η Μαγιόρκα, η Μπόκα και η Ρίβερ!

Η έγκριση του 3+3 για τους ξένους στο νέο πρωτάθλημα ανοίγει πλέον επίσημα τα φτερά και την... όρεξη του Ολυμπιακού για κάτι πολύ καλό από την άλλη άκρη του Ατλαντικού... Αυτό προκύπτει τις τελευταίες ώρες στο λιμάνι, αλλά και στα διεθνή ΜΜΕ, που επαναφέρουν στο προσκήνιο το ενδιαφέρον των δευτεραθλητών Ελλάδας για τον παγκοσμίου φήμης σταρ του ΝΒΑ, Αλεν Αϊβερσον, με τον οποίο οι διοικούντες την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ φαίνεται να... ανοίγουν ξανά δίαυλο επικοινωνίας! Σύμφωνα με δημοσίευμα λιθουανικής ιστοσελίδας, ο Ολυμπιακός θα καταθέσει πρόταση για διετές συμβόλαιο στον 34χρονο Αμερικανό με συνολικές απολαβές 10 εκατ. δολαρίων!


22:Layout 1 4/8/2009 12:04 πμ Page 1

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

αθλητικά

Εκλεισε Ηλιάδη ο Ηρακλής! Ο Στέλιος Ηλιάδης θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του Ηρακλή, αποτελώντας τον αντικαταστάτη του Νούνο Πιλότο στο ρόστερ του Ηρακλή. Οι κυανόλευκοι έχουν δώσει τα χέρια με τον παίκτη και ενδέχεται να προχωρήσουν και σε άλλη μεταγραφή πρωτοκλασάτου ποδοσφαιριστή, ώστε να καλύψει τη θέση του άτυχου Πορτογάλου που τραυματίστηκε. Ο Ολεγκ Προτάσοφ εξετάζει περιπτώσεις κοινοτικών ποδοσφαιριστών, προκειμένου να αποφασίσει για το όνομα.

Θέλει Μ. Νικολαϊδη η ΑΕΚ Οι διαπραγματεύσεις με τον Ίστβαν Νέμεθ έχουν πέσει στο κενό και έτσι στην «Ένωση» στρέφονται στη περίπτωση του Μάκη Νικολαϊδη. Ο έμπειρος γκαρντ-φόργουονρτ, ο οποίος πρόπερσι αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος με τη φανέλα της ΑΕΚ είναι ελεύθερος και οι «κιτρινόμαυροι» θα ήθελαν πολύ να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Το ίδιο επιθυμεί και ο ΠΑΟΚ, αλλά η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει ραντεβού με τον 31χρονο γκαρντ-φόργουονρτ με σκοπό να υπάρξει συμφωνία και ο Νικολαϊδης να φορέσει έπειτα από έναν χρόνο και πάλι τη φανέλα με το δικέφαλο αετό.

Θέλουν και μπορούν οι πράσινοι να ανατρέψουν το 3-1 του α’ αγώνα

Με μάτι που... γυαλίζει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Σπάρτα! Κοιμούνται και ξυπνούν με τη Σπάρτα Πράγας. Ζουν τις τελευταίες μέρες, έχοντας στο μυαλό τους τη ρεβάνς με τους Τσέχους και μόνο. Δίχως άλλο, με... μάτι που γυαλίζει και πάθος να ξεχειλίζει, οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι έτοιμοι να κάνουν την μεγάλη ανατροπή σήμερα το βράδυ (21.45 ΝΕΤ) Η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Χενκ Τεν Κάτε είναι δεδομένη. Με αυτή δούλεψε και στην προπόνηση της Κυριακής. Δηλαδή, Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Μουν δεξιά στην άμυνα, Σπυρόπουλο αριστερά και Βύντρα-Σαριέγκι στόπερ. Στα χαφ, η τριπλέτα θα αποτελείται από τους Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνη, ο Σισέ θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας δεξιά του τον Σαλπιγγίδη και αριστερά του τον Λέτο. Η διάταξη φυσικά θα είναι 4-3-3. Ο Ολλανδός τεχνικός ρίχνει τεράστιο βάρος στην τακτική και κυρίως στην σωστή κυκλοφορία. Γι’ αυτό έδινε ξεχωριστές οδηγίες στους κεντρικούς χαφ, αλλά και στον Σισέ, προκειμένου να ανοίγουν όπως πρέπει την μπάλα στα πλάγια και να αξιοποιούν κατάλληλα τον Γάλλο.

Θα είναι εκεί! Το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού για ακόμη μια φορά, θα είναι ο κόσμος του. Οι «πράσινοι» υποστηρικτές θα δώσουν δυναμικό παρών στο ΟΑΚΑ σήμερα το βράδυ και θα ξαναγίνουν ο 12ος παίκτης του «τριφυλλιού». Περίπου 45.000-50.000 φίλαθλοι αναμένεται να βρίσκονται στο πλευρό του Παναθηναϊκού. Πρόκριση και... ενίσχυση! Από εκεί και πέρα, είναι απόλυτα λογικό αυτές τις μέρες στο «τριφύλλι» να ασχολούνται αποκλειστικά με τη ρεβάνς κόντρα στην Σπάρτα. Όμως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως μετά από αυτό το ματς θα επανεξετάσουν κάποιες περιπτώσεις για μεταγραφική ενίσχυση. Θέλει να φύγει ο Μάτος... Παράλληλα, το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό φέρεται να σκέφτεται σοβαρά ο

22

Μαρσέλο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος χαφ, αν και ήταν από τους καλύτερους στην προετοιμασία, μετά την Πράγα, έμεινε εκτός αποστολής και για τη ρεβάνς με τη Σπάρτα και εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Παιανία. Τέλος, όσον αφορά στους Τζιόλη και Μάντζιο, υπάρχει κινητικότητα από την Ιταλία. Για τον Μάντζιο έχει επανέλθει η Πάρμα, ενώ «παίζει» πάντα η Ρόμα. Για τον δε Τζιόλη, υπάρχει ενδιαφέρον από Αταλάντα και Σαμπντόρια. Ρέπκα: “Πιστεύω πως θα προκριθούμε” Χωρίς τον Τόμας Ρέπκα έφτασε στην Αθήνα η αποστολή της Σπάρτα Πράγας, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Champions League. «Πιστεύω ότι θα προκριθούμε», δήλωσε ο αρχηγός των Τσέχων που δεν ακολούθησε τους συμπαίκτες του στην Ελλάδα. Οι άλλοι αγώνες Επίσης σήμερα παίζουν Μακάμπι- Χάιφα- Ακτόμπε, Σίβασπορ-Αντερλεχτ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ- Ζαλτσμπουργκ και Τβέντε Σπόρτινγκ.

300 εκατ. ευρώ η ρήτρα του Μέσι Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ισπανικής εφημερίδας «El Mundo Deportivo» η διοίκηση της Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσει να «δέσει» το Λιονέλ Μέσι στην ομάδα, αυξάνοντας τις ετήσιες αποδοχές του Αργεντινού σούπερ σταρ στα 9,5 εκατ. ευρώ αλλά ταυτόχρονα και τη ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη από τα 150 στα 300 εκατ. ευρώ. Με αυτόν το τρόπο η Μπάρτσα αποθαρρύνει όλους όσους καλοβλέπουν για τη δική τους ομάδα τη περίπτωση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού.


IP 62.103.135.9

23:Layout 1 3/8/2009 6:41 μμ Page 1

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

μικρές αγγελίες

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 01.ΒΙΟΤ. ΧΩΡΟΣ:στο Βόλο 310τ.μ κατάλληλος για κάθε χρήση (89-9) ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ 02.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ιωνία ρετιρέ 4ου ορόφου με θέα 100τ.μ σε τιμή ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ 03.ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ:στη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου 750τ.μ σε οικόπεδο 2.100τ.μ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ 04.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στη Ν.Δημητριάδα 180τ.μ 3 επιπέδων (182-8) 235.000€ 05.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ιωνία Βόλου 5ου ορόφου 105τ.μ με τζάκι (43-9) 155.000€ 06.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στη Τσαγκαράδα 150τ.μ σε οικόπεδο 2.070τ.μ (133-8) 250.000€ 07.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στην Τσαγκαράδα Πηλίου 1.900τ.μ εντός σχεδίου. (144-7) 155.000€ 08.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στο Βόλο 3 επιπέδων 320τ.μ με 2 θέσεις πάρκινγκ (24-9) 550.000€ 09.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στον Άγιο Γεω. Νηλείας 800τ.μ με σπίτι 63τ.μ (20-9) 130.000€ 10. ΡΕΤΙΡΕ:στο Βόλο 111τ.μ και 79τ.μ ετοιμοπαράδοτα με θέα Πήλιο (77-9) ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ 11.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ιωνία Βόλου 4ου ορόφου 71τ.μ με πάρκινγκ (44-9) 95.000€ 12.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στο Βόλο 170τ.μ super lux (217-8) 240.000€ 13.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 2ου ορόφου στο κέντρο του Βόλου 51τ.μ & parking (10-9) 100.000€ 14.MEZONETA: στο Καραγάτς 3 επιπέδων 230τ.μ (231-8) 275.000€ 15.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: ρετιρέ 5ου ορόφου με θέα όλο το Βόλο 130τ.μ (45-9) 245.000€ 16.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ:στην Ν.Ιωνία 80τ.μ σε οικο. 120τ.μ (75-9) 90.000€ 17. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Στο κέντρο του Βόλου 51τ.μ (74-9) ΕΥΚΑΙΡΙΑ 29.000€ 18.ΜΕΖΟΝΕΤΑ:στα Πλατανίδια 205τ.μ σε οικ. 250τ.μ (73-9) 230.000€ 19.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στο κέντρο του Αλμυρού 90τ.μ σε 230τ.μ οικ. (186-7) 97.000€ 20.ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ: στην Πορταριά Προφ. Ηλίας 3.079τ.μ (68-9) 120.000€

…πριν από κάθε αγορά Ακινήτου…. Αντωνοπούλου 188 • Βόλος • Τηλ.: 24210 - 71 600 • Κιν.: 6979 001800

Κανάρη 8, Βόλος ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Μονοκατοικία 98τ.μ. σε οικόπεδο 155 τ.μ., Ιατρού Τζάνου κάτω από Πολυμέρη, 220.000€ Πωλούνται διαμερίσματα και καταστήματα σε διάφορες περιοχές του Βόλου Αγριά, μονοκατοικία στον συνοικισμό, 80τ.μ. σε οικόπεδο 128τ.μ. κοντά στη θάλασσα, 170.000€

Πωλούνται οικόπεδα για επένδυση 15 στρέμματα παραθαλάσσιο, γωνιακό προς Λεχώνια 53μ. από τη θάλασσα Αγριά 680 τ.μ. ανάμεσα σε 3 δρόμους, διαθέτει άδεια οικοδομής Αγριά γωνιακό με κτίσμα 5τ.μ. στη λεω-

φόρο Δημοκρατίας οικοδομήσιμη Κάτω Λεχώνια (προς τη θάλασσα) 4 στρέμματα Μάραθος 566τ.μ. πολύ κοντά στη θάλασσα Αγχίαλος 750τ.μ. στην περιοχή Λαχανόκηπος Στο Χόρτο 1.300 τ.μ., 300 μ. από τη θάλασσα Ξυνόβρυση 10.440 τ.μ. παραθαλάσσιο 47 στρέμματα πριν τα φανάρια για Μελισσιάτικα στον Περιφερειακό, για αντιπροσωπείες και για μεγάλες μονάδες. Δυνατότητα πώλησης και σε 3 τεμάχια Διαμερίσματα και μονοκατοικίες έως 100.000€ σε ορόφους, σε πολύ καλή κατάσταση

Διαμεσολαβούμε με ειδικά συνεργεία για την ανακαίνιση οικιών και επαγγελματικών χώρων

Κων/τία Μακαρώνα - Λαϊνα τηλ. 24210 22824 - κιν. 6982479991 - 6973585390

ΠΑΪΖΑΝΟΣ Β.-ΠΟΛΥΓΕΡΙΝΟΣ Α. Ο.Ε NAKOS CENTER 1ος ΟΡΟΦΟΣ

6945 125 805

www.ktisis-realestate.com ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ Z 1. Γκλαβάνη Αγ. Νικόλαος, 60 τ.μ, κατάστημα 2. Αναλήψεως, 40 τ.μ, ( 120.000 € ) κατάστημα 3. Σπυρίδη, 73 τ.μ γραφείο 4. Καρτάλη & Γαζή, 111 τ.μ, γραφείο ( 152.000 € ) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 1. Καφετέρια στην παραλία 325 τ.μ, με πλατεία 500 τ.μ, ανακαινισμένη. 2. Εμπορικό στην Ερμού, 30 τ.μ. 3. Εμπορικό στον Αγ. Νικόλαο ιδανικό για Restaurant. 4. Κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών ειδών με πολύ μεγάλο τζίρο και κέρδη. 5. Κοσμηματοπωλείο στην Σπυρίδη 40 τ.μ. 6. Καφετέρια στον Άναυρο. 7. Εστιατόριο στα Παλαιά. 8. Ψησταριά στα Κάτω Λεχώνια. 9. Περιποίηση νυχιών κεντρικότατο, με μεγάλη πελατεία. 10. Fast Food στην Δημητριάδος. ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΟΙΚΙΩΝ 1. Τριάρι 117 τ.μ, στην Ερμού, ( 400 € ) 2. Τριάρι 100 τ.μ, καινούργιο πολυτελές με μεγάλα μπαλκόνια στην Ν. Ιωνία ( 490 €) 3. Τριάρι 74 τ.μ, παλιό, στην Κασσαβέτη, (290 € ) ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ 1. Κεντρικότατο κατάστημα 150 τ.μ ισόγειο, 70 τ.μ πατάρι & 150 τ.μ όροφος σε θέση προβολής 2. Γραφεία 122 τ.μ, στην οδό Ιάσωνος & σε θέση προβολής. 3. Κατάστημα 50 τ.μ 5 m από την Ερμού, σε κεντρικό σημείο. ΑΚΙΝΗΤΑ ΒΟΥΝΟ & ΘΑΛΑΣΣΑ 1. Χορευτό 144 τ.μ, σε οικόπεδο 780 τ.μ με απεριόριστη θέα ( 360.000 € ) 2. Νεοχώρι , πέτρινη μονοκατοικία, 190 τ.μ σε οικόπεδο 228 τ.μ ( 110.000 € ) 3. Μακρυνίτσα, εξοχική Κατοικία 165 τ.μ, σε επίπεδο οικόπεδο 480 τ.μ, με εκπληκτική θέα ( 359.000 € ) 4. Πάλτση, εξοχική κατοικία 50 τ.μ σε οικόπεδο 4.600 τ.μ ( 55.000 € ) 5. Πινακάτες πέτρινη μονοκατοικία 94 τ.μ, σε οικόπεδο 182 τ.μ ( 59.000 € ) 6. Πινακάτες πέτρινη μονοκατοικία 60 τ.μ, σε οικόπεδο 3.298 τ.μ ( 75 .000 € ) 7. Αγ. Βλάσιος, οικόπεδο 8.700 τ.μ, ( 350.000 € ) 8. Τσαγκαράδα, αγροτεμάχιο 4.000 τ.μ, ( 98.000 € ) 9. Βυζίτσα, οικόπεδο 1.096 τ.μ, ( 89.000 € ) 10. Μάραθος, οικόπεδο 300 τ.μ ( 75.000 € ) 11. Κορώπι οικόπεδο 7.050 τ.μ παραθαλάσσιο 12. Χορευτό, οικόπεδο 1.000 τ.μ, παραθαλάσσιο ( 300.000 € ) 13. Νταμούχαρη, οικόπεδο 370 τ.μ , με θέα, άδεια οικοδομής & αντιστηρίξεις ( 179.000 € ) 14. Νταμούχαρη, επίπεδο οικόπεδο 300 τ.μ με θέα ( 165.000 € ) 15. Μουρτιάς οικόπεδο 1.000 τ.μ με άδεια οικοδομής ( 549.000 € ) 16. Πορταριά, αγροτεμάχιο 3.274 τ.μ. με απεριόριστη θέα ( 189.000 € ) 17. Πορταριά, αγροτεμάχιο 3.289 τ.μ. στη

Βρύση Αδάμαινας ( 490.000 € ) 18. Νεοχώρι, οικόπεδο 3.184 τ.μ, ( 29.000 € ) 19. Αϊ-Γιάννης, Παπά Νερό, αγροτεμάχιο 4.000 τ.μ με πρόσωπο στον αιγιαλό και οικία νεόδμητη 20. Κάτω Γατζέα, αγροτεμάχιο 6.956 τ.μ με απεριόριστη θέα ( 149.000 € ) 21. Αγ. Γεώργιος, οικόπεδο 1.000 τ.μ, ( 98 .000 € ) 22. Αγ. Βλάσιος , αγροτεμάχιο 2.680 τ.μ, με πέτρινο διώροφο οικίσκο ( 35.000 € ) 23. Λεφόκαστρο αγροτεμάχιο 4.222 τ.μ, με θέα ( 130.000 € ) 24. Λεφόκαστρο αγροτεμάχιο 10.000 τ.μ, με θέα & ιδιωτική παραλία ( 390.000 € ) 25. Λεφόκαστρο επίπεδο αγροτεμάχιο 6.242 τ.μ, με θέα, ιδιωτική παραλία & διώροφη οικοδομή 26. Κάτω Λεχώνια, αγροτεμάχιο 3.420 τ.μ, ( 300.000 € ) 27. Αγριά οικόπεδο 340 τ.μ, ( 95.000 € ) 28. Αγριά οικόπεδο 450 τ.μ, με οικία (179.000 €) 29. Αφέτες 2 οικόπεδα ( 1.112 & 2.134 )τ.μ & 1 αγροτεμάχιο 4.440 τ.μ σε τιμή ευκαιρίας 30. Τσαγκαράδα, επίπεδο οικόπεδο 4. 302 τ.μ, με θέα, κοντά στην Αγ. Παρασκευή 31. Τσαγκαράδα οικόπεδο 4.700 τ.μ, ( 160.000 € ) 32. Τσαγκαράδα-Μυλοπόταμος αγροτεμάχιο 6.025 τ.μ, ( 190.000 € ) 33. Μελισσιάτικα οικόπεδο 3.550 τ.μ ( 110.000 € ) 34. Δράκεια Εξοχική Κατοικία, 240 τ.μ σε οικόπεδο 660 τ.μ , λειτουργεί και ως ξενώνας ( 295.000 € ) 35. Μελισσιάτικα οικόπεδο 1.275 τ.μ. με απεριόριστη θέα ( 165.000 €) 36. Αργαλαστή Μπελιάν, αγροτεμάχιο 7.317 τ.μ ( 49.000 €) 37. Πορταριά Μονοκατοικία 160 τ.μ σε οικόπεδο 300 τ.μ δίπλα στην πλατεία ( 250.000 €) 38. Πλατανιάς, αγροτεμάχιο με απεριόριστη θέα στον Κατηγιώργη, 13.000 τ.μ ( 129.000 €) 39. Αργαλαστή οικόπεδο 800 τ.μ (60.000 €) 40.Αγ. Λαυρέντιος κατοικία 140 τ.μ σε οικόπεδο 350 τ.μ ( 140.000 € ) 41.Καλά Νερά-Πελεγκρίνο, κατοικία 200 τ.μ σε οικόπεδο 450 τ.μ ( 349.000 € ) 42. Άνω Κατηχώρι, μεζονέτα 135 τ.μ σε οικόπεδο 500 τ.μ με μοναδική θέα ( 350. 000 € ) 43. Λεφόκαστρο, πέτρινο διώροφο 150 τ.μ, σε οικόπεδο 600 τ.μ ( 249.000 € ) 44. Οικόπεδα στην Κορώπη εντός σχεδίου 45. Αργαλαστή, αγροτεμάχιο 14.500 τ.μ ( 39.000 € ) 46. Λαύκος, πέτρινο ανακαινισμένο ιδιαίτερου ύφους 205 τ.μ, σε οικόπεδο 1.560 τ.μ 47. Άνω Λεχώνια, οικόπεδο 960 τ.μ ( 105.000 €) ΞΕΝΩΝΕΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 1. Πινακάτες, πυργόσπιτο-αρχοντικό 290 τ.μ 2. Καλά Νερά, μικρό ξενοδοχείο 3. Αφέτες ξενώνας 240 τ.μ 4. Δράκεια ξενώνας, 240 τ.μ σε οικόπεδο 660 τ.μ ( 295.000 € ) 5. Μηλίνα ξενώνας 250 τ.μ σε οικόπεδο 1.560 τ.μ, ιδιαίτερου ύφους 6. Αργαλαστή ξενώνας 600 τ.μ ( 230.000 € )

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλούνται οικόπεδα στην Κριθαριά, άρτια και οικοδομήσιμα, εντός οικισμού, με καταπληκτική θέα στον Παγασητικό, σε πολύ καλή τιμή. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 69978 49085.

Πωλείται ή ενοικιάζεται κατάστημα, 168τ.μ., με τρεις εισόδους, 12,5τ.μ. πρόσοψη επί της Ανθ. Γαζή, πλήρως ανακαινισμένο. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6947004538. ΒΟΛΟΣ οδός 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ. Πωλείται διαμέρισμα 110 τ.μ. με θέσεις στάθμευσης, 3ου ορόφου, προσόψεως και διαμπεφωτεινό, ήσυχο, ρές, ανακαινισμένο, βεράντες με θέα το Πήλιο, φυσικό αέριο. Τηλ. 210 6015255, 6944844500

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται γωνιακή μονοκατοικία 100 τ.μ., σε 156 τ.μ. οικόπεδο, δύο υπνοδωμάτια, τρία air condition, θέρμανση, τζάκι και μπροστά και πίσω αυλή. Τηλ. 24210 22824, 698247991 και 6973585390 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Καταπληκτικό οικόπεδο 4.500 τ.μ. μέσα στο χωριό Πινακάτες. Ευκαιρία επένδυσης. Φυσικά επίπεδα με πεζούλες. Οπωροφόρα – καστανιές στα όρια και πλατάνια. Θα ζήσετε στον παράδεισο. Τιμή λογική μικρότερη από την εμπορική αξία. Διαπραγματεύσιμη από το πώς θα αποπληρωθεί. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24280 77457, 6978550427 Πωλούνται δύο αγροτεμάχια 1 και 3 στρέμματα στην περιοχή της Πάλτσης. Πλησίον δρόμου. Πωλείται επίσης αγροτεμάχιο 5 στρέμματα στη θέση «Αλώνια» Αργαλαστής. Πληροφορίες 6974 417 431. Πωλείται στην Ζαγορά Πηλίου παλαιά κατοικία 50τ.μ., πετρόχτιστη, στην πλατεία Αγ. Παρασκευής. Πληροφορίες στο τηλ. 6947 158714 Πωλείται κτήμα 2 στρεμμάτων, οικοδομήσιμα, με νερό δικό του στο κεντρικό δρόμο Σαμπάναγα Διμηνίου, κοντά στην Εκκλησία. Τηλ. 24210 63164. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΑΙΟΠΕΡΙΒΟΛΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΠΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 20 στρ ΜΕ ΦΩΣ ΝΕΡΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΡΟΙΚΙΑ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΘΕΑ. ΤΗΛ 6978852184 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΙΣ ΜΗΛΙΕΣ 2100μετρα ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ ΜΕ ΦΩΣ ΝΕΡΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΘΕΑ. ΤΗΛ 6978852184 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 10000 Τ.Μ ΜΕ ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ‘ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ’ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΔΡΟΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. ΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ ΜΕ ΦΩΣ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛ. Η ΜΙΣΗ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΕΧΕΙ 180 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ. ΟΛΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΤΩΝ 10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ. ΕΧΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΘΕΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΡΟΜΟ ΒΟΛΟΥ-ΑΓΧΙΑΛΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΚΟΥΣΤΟ

23

ΠΗΛΙΟ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΙΜΗ 350.000€, Τηλ. 24210 63459, 6992121007. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ-ΚΤΙΡΙΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ 130 Τ.Μ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 3 ΜΕ ΛΑΡΙΣΗΣ 106 ΠΕΝΗΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ Δ.Ε.Η ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ,ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣ. ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΤΡΙΦΑΣΙΚΟ ΡΕΥΜΑ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΙΜΗ 450.000€, Τηλ. 24210 63459, 6992121007.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 100 τ.μ. με δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, λουτρό, και αποθήκη. Ισιδώρου 74 στη Ν.Ιωνία. Τηλ. 6986 658109 Ενοικιάζεται διαμέρισμα τριάρι, 4ος όροφος, με πολλά έξτρα στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου Βόλου. Τηλ. 6972741055, 6976950550 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Κεντρικό προνομιούχο οροφοδιαμέρισμα, 1ου ορόφου, 88 τ.μ., διαμπερές με δύο προσόψεις επί της Ιωλκού 132 με Αγ. Βασιλείου. Φωτεινό, θερμοηχομονωμένο, λουξ κατασκευή, καινούργια ντουλάπια κουζίνας και με εντοιχισμένες ντουλάπες ρούχων – χαλιών κ.λπ. Λογικό ενοίκιο. Λίγα κοινόχρηστα. Πολιτισμένη παραμονή. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24280 77457, 6978550427 Ενοικιάζεται ισόγειο διπλοκατοικίας, 4 δωματίων, στην οδό Τσιμπούκη – Μαυροκορδάτου. Τηλ. 24210 46545. Πωλείται κεντρικό περίπτερο, με φουλ εμπόρευμα σε προσιτή τιμή. Πληρ. στο τηλ. 2421036341, από τις 17:00 - 22:00. Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 450τμ. (200 στεγασμένα με πάνελ, Γραφείο, WC, τριφασικό ρεύμα) κατάλληλο για συνεργείο – βιοτεχνική χρήση κλπ. Λογοθέτη 8 – Λαρίσης. Τηλ. 24210 47220, κινητό 6973395551.

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος, 290 τ.μ. πλησίον οδού Λαρίσης (Νέο Δέλτα). Τηλ. 24210 80114, 6932 830020

Ενοικιάζεται κεντρικό, γωνιακό κατάστημα 110 τ.μ στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 65712, 6977 683060

Ενοικιάζεται κατάστημα 32τ.μ., Γκλαβάνη 98 – Τ. Οικονομάκη. Τηλ. 24210 26469, 6972751977 Ενοικιάζεται μαγαζί 280τ.μ., με γραφεία και αυλή, στο Λατομείο, για βιοτεχνικούς χώρους. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 24210 85997, 693014270, 6973 421850. Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 120 τ.μ. + πατάρι 20τ.μ., επιπλωμένος με ξύλινα ράφια. Γλάδστωνος 71 μεταξύ Γαζή & Κωνσταντά. Τηλ. 24210 24465.

Ενοικιάζεται κατάστημα παραλιακό, 52τ.μ., στα Καλά Νερά. Τηλ. 6972593952.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ου ορόφου προσόψεως 65 τ.μ., Αντωνοπούλου 163 με Αναλήψεως, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 2ου ορόφου, προσόψεως 25 τ.μ., Αναλήψεως 289 με Δεληγιώργη, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ισόγειο κατάστημα ή γραφείο 35τ.μ. και με πατάρι 10τ.μ., Κουταρέλια 75 με Γαλλίας, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα Γκλαβάνη 111. Τηλ. 24280 86942, 24210 46545. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 100 τ.μ., 3ος όροφος, διαμπερές ανατολικό, με φυσικό αέριο και αυτονομία θέρμανσης, στην οδό 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ 69. Τιμή 380 ευρώ. Πληρ. τηλ. 2421023669 και 6945491611. Ενοικιάζεται τριάρι, με τέντες, air-condition, αυτονομία, φυσικό αέριο, Μαυροκορδάτου 52 – Γαζή. Τηλ. 6974569547. Ενοικιάζεται γραφείο επί της Ιωλκού 17 στον 1ο όροφο. Τηλ. 6940908811. Ενοικιάζονται δύο καταστήματα, ισόγειο – πατάρι – όροφος. Κουταρέλια 37 – Ερμού. Πληροφορίες στο τηλ. 24210 24307, 21237, 20929. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 95τ.μ., Κουταρέλια 49, στον πρώτο όροφο. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24210 24307, 20929. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα, κατασκευής 2007, 30 τ.μ., 1ου ορόφου με αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου, κλιματιστικό. Υψηλάντου – Μαυρογένους 30, Τηλ. 24210 81122, 6938831453, ώρες 09.00 – 19.00.

ΕΠΑΓΓΕΛ/ΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 110 τ.μ., Εθν. Αντιστάσεως 63 με Μαυροκορδάτου, τετραγωνισμένο, σε άριστη κατάσταση. Πληροφορίες 24210 22571, 6980228402 ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται επιχείρηση, κλειστό γήπεδο 5Χ5, πλήρες εξοπλισμένο (καφετέρια, αποδυτήρια, μπάνιο, γραφείο). Τιμή 20.000€, συζητήσιμη Τηλ. 6945903160 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πρώην τσιπουράδικο – μεζεδοπωλείο ΜΕΝΤΖΟ, στη γωνία των οδών Πλαστήρα – Φιλ. Ιωάννου 2, έναντι εισόδου ΞΕΝΙΑ Βόλου, εμβαδού 136τ.μ., με πατάρι 68τ.μ., με μηχανισμούς εξαερισμού κουζίνας και λοιπών χώρων, τέντες, φωτιστικά κ.λπ. για κέντρο εστίασης. Σοβαρές προτάσεις στα τηλέφωνα 24210 24646, 6944524915 Ενοικιάζεται κατάστημα 120τ.μ. με αυλή 120τ.μ. για επαγγελματική ή βιοτεχνική χρήση, Νέγρη 17, Βόλος δίπλα στο Μηχανολογικό. Τηλ. 24210 63439, 6972716295 κ. Σταύρο Μητσικώστα. Ενοικιάζεται κατάστημα 110 τ.μ., Εθν. Αντιστάσεως με Μαυροκορδάτου. Τηλ. 24210 22571, 6980228402 Ενοικιάζεται ισόγειο γραφείο επί των οδών Μικρασιατών – Βασάνη πλησίον εφορίας (κατάλληλο για λογιστή – μηχανικό) Πληροφορίες στο τηλ. 6973028215 Πωλείται πολύ καλό περίπτερο με εξασφαλισμένη πελατεία λόγω συνταξιοδότησης. Τηλ. 6981853627. Πωλείται σε νέα οικοδομή, κατάστημα 182τ.μ., με δυο τουαλέτες και μια αποθήκη 10τ.μ. στην οδό Βυζαντίου και Παναγίας Σουμελάς στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 80555, 6932417448.

MAΘΗΜΑΤΑ Πτυχιούχος δασκάλα ειδικής αγωγής με προϋπηρεσία αναλαμβάνει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Τηλ. 6979 962009 Καθηγήτρια με δεκαετή εμπειρία παραδίδει φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Κιν.: 6977 997491, πρωϊνές ώρες. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ γεννημένος στη Γερμανία, απόφοιτος Γερμανικού Πανεπιστημίου, κάτοχος άδειας διδασκαλίας, παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε παιδιά και ενηλίκους. Τηλ. 6974081596 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου -Λυκείου-ΤΕΕ. Πληροφορίες τηλ.: 24210 68251, κιν. 6979 320984

Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, τελειόφοιτος Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου- Λυκείου. Τηλ. 6937 667456, 6938047276

Φυσικός πτυχιούχος ΑΠΘ παραδίδει μαθήματα φυσικής, χημείας, ηλεκτρολογίας (επιλογής) σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τηλ. 6934 558907. Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6945 602877. Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, Βρετανικού Πανεπιστημίου με Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών. Τηλ. 24210 72007, 6947049014 Αναλαμβάνονται μεταφράσεις από Αγγλικά σε Ελληνικά και αντίστροφα από καθηγήτρια κάτοχο τίτλου Master στη μετάφραση. Τηλ. 24210 72007, 6947049014 Καθηγήτρια απόφοιτος Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας. Τηλ. Επικοινωνίας: 6970355811 Φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Τιμές λογικές. Τηλ. 6974677244. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ καθηγήτρια, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, έμπειρη, αναλαμβάνει υπεύθυνα μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Μεθοδική διδασκαλία και σωστή προετοιμασία για το σχολείο και τις εξετάσεις. Τιμές οικονομικές. Πληρ. στο τηλ. 24210 47882. Μαθηματικός με πολυετή διδακτική εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου, ιδιαίτερα ή γκρουπ. Τηλ. 24210 60010, 6942 433289.

ΔΙΑΦΟΡΑ Ζητούνται από την εταιρία ΚΑΤΣΕΛΗΣ FAST FOOD (OLD CITY) γυναίκες υπάλληλοι για τετράωρη εργασία από 20-35 ετών. Προηγούμενη προϋπηρεσία θα ληφθεί υπόψη. Παράδοση βιογραφικών Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 121, ΒΟΛΟΣ Ζητείται νεαρός ευπαρουσίαστος, να γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και χρήση Η/Υ, επιθυμητό πτυχίο Πανεπιστημιακής μόρφωσης. Άμεση πρόσληψη, μόνιμη απασχόληση. Αποστείλατε βιογραφικό στο email:shalkia@otenet.gr Ζητείτε κοπέλα για κεντρικό κατάστημα. Άμεση πρόσληψη, απαραίτητη κάρτα ανεργίας. Τηλ. 24210 36777 Πωλείται αυτοκίνητο, μάρκας Hyundai Gets, μοντέλο 2003, Β’ εξάμηνο, full extra, με 115 χιλιάδες χιλιόμετρα, τιμή 4.000€. Τηλ. 6945903160

Αγοράζονται έργα γνωστών Ελλήνων ζωγράφων μετρητοίς. Τηλ 6944746001 Ζητούνται σερβιτόροι και βοηθοί για αίθουσα εκδηλώσεων στις Αλυκές. Τηλ. 6945078540 Ζητείται κοπέλα με εμπειρία 5 χρόνων στο χώρο σούπερ μάρκετ για πρωινή, μόνιμη εργασία στο μάρκετ Γαιτανίδης. Τηλ. 24210 40580

Πωλείται Opel Corsa Sport 1.4 Twinport, μοντέλο 2004, 3θυρο, A/C, ABS, 6 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, συναγερμός, 15’’ ζάντες, προβολείς, bucket καθίσματα, ατρακάριστο, 84.000 km, 6.000 €. Τηλ. 6949616592 ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 35 ΕΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΗ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΖΗΤΕΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΩΣ 45 ΕΤΩΝ. ΤΗΛ: 6958813266 ΑΓΟΡΑΖΩ, ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΔΟΝΤΙΑ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ, ΙΩΛΚΟΥ 17 (έναντι ΟΤΕ), ΤΗΛ.: 24210 36355

Clik κέντρο γνωριμιών. Βρείτε τον άνθρωπο που αναζητείτε. Άνδρες, γυναίκες όλων των ηλικιών και εμφανίσιμες κυρίες από Σερβία – Ρουμανία – Βουλγαρία – Ρωσία Μολδαβία, επιθυμούν σχέση – συμβίωση – γάμο. ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

ΤΗΛ. 2410-670840


24:24 new.qxd 31/7/2009 4:56 μμ Page 1

TΡΟΦΙΜΑ ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ

Delivery

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΣΟΚ!!

ΦΕΤΑ ΠΟΠ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 4,90 ευρώ το κιλό ΛΕΥΚΟ ΤΥΡΙ ΚΟΛΙΟΣ 2,98 ευρώ το κιλό ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΑΓΝΟ 1lt 0,99 ευρώ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ 5lt 14,90 ευρώ ΗΛΙΕΛΑΙΟ 10lt 10,90 ευρώ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ 1,49 ευρώ το κιλό ΕΛΙΕΣ ΠΗΛΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ 2,90 ευρώ το κιλό ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ 500gr 4,95 ευρώ ΓΚΟΥΝΤΑ «ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ» ΡΟΔΑ 3,44 ευρώ το κιλό ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ «ΑΓΡΟΣ» 1lt 0,95 ευρώ ΟΥΙΣΚΙ CUTTY SURK 700ml 11,95 ευρώ

Παλαμά19 Βόλος στον Άγιο Βασίλειο Τηλ. Delivery 24210 40580 έως τις 3 το μεσημέρι ΜΕΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

30 ΛΕΠΤΑ

ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ

Η μπουΧΑΡΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΑΓ. ΖΟΥΒΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΤΑΠΗΤΩΝ Καθαρίζουμε Χαλιά, μοκέτες, φλοκάτες, κουβέρτες, παπλώματα, κιλίμια, σαλόνια, σαλόνι αυτοκινήτου πλύσιμο και βιοκαθαρισμός στρωμάτων

Ειδίκευση σε χειροποίητα & δερμάτινα χαλιά Επισκευάζουμε Χαλιά, μοκέτες, κρόσσια, ρέλια, πλαστικά & μάλλινα, κολλάρισμα

Καθαριότητα & Υγιεινή από 3,5€/m2

Με κάθε πλύσιμο ΔΩΡΕΑΝ Βιοκαθαρισμός από ακάρεα και μικρόβια Αναλαμβάνουμε απεντομώσεις & απολυμάνσεις όλων των χώρων Μελισσάτικα , Ν. Ιωνία Βόλου Τηλ. 24210 65810, Κιν. 6939399600

ALPHA SYSTEMS

BIOΤΕΧΝΙΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ υπεύθυνος πωλήσεων

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΜΥΡΑ

ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ: Νεαπόλεως 4 (παραπλεύρως “see you”) ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ.: 24210 84384, 6947443061 e-mail: s_anastasopoulos@yahoo.gr

Α φοι μιλτ. πολυζου

0% πΡοΚΑτΑΒολΗ ΕΩΣ 72 μΗΝΕΣ ΧΩΡιΣ ΕΞοΔΑ φΑΚΕλου Δημητριάδος & Κοραή, Βόλος Τηλ. 24210 25938 Fax: 24210 20728 e-mail:info@motopolyzos.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

φύλλο 4-8-09

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you