Page 1

FREDRIK NORVIK: “Jeg liker ikke å slappe av”

Vi har sjekket ut klesskapet til

Lovise

6 bloggere du bare MÅ sjekke ut!

LEKKER VÅRMOTE Y T R O P S & CLASSIC


REDAKSJONEN fra Jugendstilbyen På 80-tallet var Ålesund en moteby der både kvinner og menn var pent kledd. Vi overasket de andre storbyene og skapte et slags “image” over byens arkitektur. De siste årene har Ålesunderene mistet sjarmen når det kommer til klesfronten. Vi er fire jenter fra jugenstilbyen som brenner for mote. Vi liker å kle oss litt annerledes enn alle de andre, og på en måte viderefører vi imaget som generasjonen før oss ga til zbyen. Vi går Medier og Kommunikasjon og gjennom det har vi fått mulighet til å produsere et magasin. Om ikke så lenge må vi bestemme hva vi ønsker å gjør videre og må ta et steg ut i voksenverdenen. Det er ikke tvil om at vi om et par år vil jobbe innenfor motebransjen. I denne utgaven har vi samlet alle våre favoritter for å inspirere alle de der ute. Utgaven er inspirert av at vi sakte men sikkert møter lysere tider og kan pakke alle vinterklær langt bak i klesskapet. Vi ser frem til varme dager, festivaler, sol, softis og grillkvelder. Vi ønsker å inspirere dere med pastellfarger og den sportye og komfortable looken. Vi har også kapret et ekslusivt intervju med vokalisten i Cashmere Factory, Fredrik Norvik. Utgaven inneholder også en titt inn i klesskapet til fashionistaen Lovise Høyberg.

Navn: Jenny Helene Klemmetsby Alder: 17 Bosted: Hessa Instagram: @jennyheleneak Beste kjøp: Acne Laurie vesken min!

Navn: Martine Otterlei Røren Alder: 17 Bosted: Skåthaugen Instagram: @martineroren Beste kjøp: Den blå/lilla dongerijakken jeg kjøpte på Fretex for bare 100 kroner.

Navn: Elisabeth Ulla Uksnøy Alder: 18 Bosted: Brattvåg Instagram: @euksnoy Beste kjøp: Uten tvil mine svarte Dr.Martens boots som nærmest har bodd på føttene mine siden jeg kjøpte dem!

Navn: Charlotte Heggdal Alder: 17 Bosted: Gåseid Instagram: @charlotteheggdal Beste kjøp: Regnjakken fra Stutterheim. Den bruker jeg til alt.

avenue // No.1 2014

3


Innhold 6

Vi elsker

8

Portrettintervju: Fredrik Norvik

12

Moteserie: Classic

18

Moteserie: Sporty

24

Inn i klesskapet til Lovise Høyberg

30

What’s in my bag

31

Vårens enkleste accessories

32

Topp 6 blogger

33

Utgavens Quote

34

Takk til

4 avenue // No.1 2014


Behind the scenes

avenue // No.1 2014

5


VI ELSKER B

irkenstock-sandalene er dødskule men samtidig dødsharry. Det er ikke tvil om at verdens befolkning kommer til å vandre rundt i disse skoene i sommer. Thumbs up for at de i tillegg er bra for foten.

S

nekkerbukser! For et enkelt men dødskult klesplagg. Vi er forelsket! Snekkerbukse fra Topshop.

K

lesstativ fra HAY, trenger vi å si mer? Rette linjer, fint og enkelt.

Skjorter er virklig et must-have plagg i garderoben. De er enkle men kule og kan gi et antrekk boost ved å knytte den rundt livet.

C

apsene har gått inn og ut av motebildet. Vi elsker den nye enkle og stilrene capsen fra

Acne.

E

ames stol, minimalistisk og stilfull.

6 avenue // No.1 2014

K

ule flats med mønster, kan gjøre alle antrekk kjempetøffe. Dette er noe vi alle kommer til å invistere i. Flats fra H&M.


G

arderoben kan aldri få nok av basisplagg. Hvite T-skjorter er virkelig et must uansett årstid. Vi anbefaler å tørke de ute når solen skinner. Det hvite plaggene blir kritthvite og ser helt nye ut.

@dum

agau

Denn e rak it ou keren t. har

per

insta

gram

, che

ck

N

oen syns de er stygge, men vi digger de. De er ekstra spesielle og unike. Fra chicwish.com

Klokke fra Vitra

V

i sier ikke nei takk til et blyantskjørt.

H

vite skjorter er en trend som aldri forsvinner, de er like kul og passer til alt.

S

ommeren er rett rundt hjørnet og vi ønsker oss en bikini Triangl. Kul og litt annerledes enn andre.

avenue // No.1 2014

7


Navn: Fredrik Norvik Alder: 20 Bosted: Ellingsøy, hjertet av Ålesund

Sivilstatus: Singel Aktuell med: Jobb,

musikk og sikkert 100 andre ting.

8 avenue // No.1 2014


kjærlighet

kunst, musikk og Det har vært stille fra Cashmere Factory en stund, men det betyr ikke at vokalist Fredrik Norvik ligger på latsiden. Vi fikk treffe 20-åringen - uten solbriller. TEKST: ELISABETH UKSNØY // FOTO: MARTINE RØREN

Fredrik Norvik ankommer kaféen to minutter over avtalt tid. Han kommer så stille at vi nesten skvetter litt når noen bak oss utbryter: - Beklager så mye for at jeg er sein! Vi fniser litt. To minutter er ikke så mye å beklage seg over, tenker vi, som et halvt minutt tidligere satte oss ned, redde for at det var vi som var sein. Han er ikke så skummel som vi trodde, han vokalisten i Cashmere Factory. Nå står han foran oss iført skinny jeans og skinnjakke og håndhilser på oss alle fire, og selv om vi skal være profesjonelle og formelle blir vi litt fnisete. Han er jo faktisk ganske kjekk når han ikke gjemmer seg bak de store runde solbrillene vi har sett han i på scenen! Vi er heldige som fikk presset inn et intervju med denne Ålesunds-gutten. Fredrik er en travel fyr. Med tre jobber som både butikkansatt, bartender og hovmester blir det gjerne minst 60 timer jobb i uka. I tillegg kommer musikken med band og tre-fire andre prosjekter ved siden av. Han foretrekker storbyer fremfor sydenferier og er ikke så glad i å slappe av. Hvordan i alle dager får han tid til alt?

- Jeg tar meg tid til det. Jeg bruker ikke mye av min fritid til å slappe av, game eller se filmer slik som ”vanlige” folk gjør. Han varmer hendene på kaffekoppen han kjøpte bare noen minutter tidligere. - Jeg har fri hver søndag da, det er på en måte fridagen min. Hemmeligheten er kanskje at han både er flink til å legge seg og til å stå opp om morgenen. - Jeg er definitivt et a-menneske! Jeg sovner “sånn”, sier han mens han knipser.

kjærlighet til kunst

Ved siden av omtrent 60 timer jobb i uka, er Fredrik vokalist i bandet Cashmere Factory. - Vi startet opp med to gitarister og meg som spilte trommer, for det var det jeg gjorde først. Jeg kan vel ta den korte versjonen av historien… Vi ler litt. Vi er vel fortsatt litt fnisete. - Vi hadde også med oss en vokalist som sang, men så fant hun ut at det ikke var helt for henne. Vi likte fortsatt godt å holde på med musikk, så etter hun sluttet sa jeg at okay, jeg kan synge. Fredrik er veldig avslappet i måten han

snakker på. Stemmen er rolig og behagelig, mens hans gestikulerer med hendene slik som franskmenn og italienere gjør. - Jeg hadde bare én regel; at jeg ikke skulle slutte å røyke. Folk sier jo at du får dårligere stemme og at du dør tidlig og sånt, men det er bare bullshit. Han smiler smilet som vi sjelden ser på scena, men som kunne smeltet et hvert pikehjerte. - Så da begynte jeg å synge, da. Jeg var jo egentlig overhodet ikke flink, syntes jeg selv i alle fall. Jeg har alltid vært slik av natur at jeg aldri gir opp, selv om jeg ikke er flink med det første. Når folk sier jeg er flink til ting, tenker jeg at jeg vil bli bedre. - Så du hadde aldri sunget før? Ikke i dusjen en gang? Vi har alle fire sett Cashmere Factory og vet at Fredrik har en stor stemme. - Nei, faktisk ikke. Jeg liker egentlig ikke så godt å synge, for å være helt ærlig. - Liker du det ikke nå heller? Fire litt sjokkerte ansikt stirrer på han. - Njaa, det går greit liksom…

avenue // No.1 2014

9


Selv om han kanskje ikke er den i verden som er mest glad i å synge, er det ikke tvil om at han kan det. Fredirk har en helt egen tilstedeværelse på scenen, det er nesten som om han er i et eget univers. - Jeg så dere første gang på fylkesmønstringen på UKM i 2012, og jeg må innrømme at jeg nesten ble litt redd når jeg så deg på scenen… Er du på en måte i en spesiell “mental tilstand” når du opptrer? - Ja, det vil jeg si. Det er mange som har spurt meg om jeg går på drugs eller noe, men jeg har aldri rørt et narkotisk middel i hele mitt liv. Vi synes det er litt morsomt. Nå som han sitter her rett ved siden av oss virker han som en helt annen person enn slik vi har sett han tidligere. Fortsatt litt mystisk, men ikke skummel. Ikke i det hele tatt. - Jeg vet egentlig ikke helt hva som skjer. Jeg er aldri nervøs før heller, men når jeg kommer på scenen og synger og spiller så bare…gjør jeg min greie liksom. Jeg vet

ikke hva det er, det bare blir sånn. Fredrik er en “kunstnersjel”, som mora hans kaller det. - Jeg har en kjærlighet til dette. Jeg skriver og jeg liker å male og gjøre forskjellige typer kunst. Så lenge jeg får være kreativ og skape, så er jeg fornøyd. Det er vel det som gjør at det bare blir sånn, tenker vi.

- Hvorfor begynte du egentlig med musikk? - Jeg trengte noe i livet som jeg kunne bruke mye tid på. Jeg var tretten år, hadde akkurat sluttet på fotball… - Var du litt “shitkid” eller? - Jaaa, jeg var vel det. Jeg ga faen i veldig mye.

Etter dette blir vi ikke overrasket når han forteller at han også spiller piano, noe han har gjort siden han var femten. Pianotimer har han aldri tatt og den første sangen han lærte å spille var Yann Tiersen sin “Comptine d’un autre été, l’après-midi”. Det er ikke småtterier, altså. - Jeg har lært gjennom bøker, og så har jeg alltid hatt lyst. Det tror jeg det er med alt her i livet, vilje er absolutt det viktigste. Så lenge en vil noe, og vil det nok, så klarer en det. Vi nikker samtykkende. - Jeg har alltid likt å øve da.

Ambisiøs fremtid

“Jeg liker egentlig ikke å synge”

10 avenue // No.1 2014

- Hvor ser du deg selv om ti år? - Om ti år? Hvor gammel er jeg da? - Tretti? - Tretti, ja! Jeg ser for meg at jeg i hvert fall er ferdig med studiene. Enten kommer jeg til å studere musikk, komposisjon først så produksjon, eller så kommer jeg til å ta en helt annen retning og studere juss. Da kunne jeg liksom tenke meg å jobbe minst ti timer om dagen og ha et mer “voksent” og tradisjonelt liv. Men kanskje det blir begge? Kanskje jeg studerer juss først og så studererer jeg komposisjon og produksjon når jeg blir tretti. Jeg vet ikke. Om vi ikke har fått inntrykk av at han liker å jobbe tidligere, fikk vi det i alle fall nå. Målene er klare og ambisjonene


er høyere enn hos mange andre. Fredrik er nok ikke en slik person som ligger på latsiden! - Én ting er i alle fall sikkert: Når jeg er tretti bor jeg ikke i Norge! Han setter pekefingeren hardt i bordet og krysser deretter armene for å understreke poenget sitt.

“The big question”

Det er ett spørsmål vi har ventet på å stille hele intervjuet, og nå føler vi at det etter en halvtime rundt et kafébord med ålesunds-gutten endelig er på tide “to pop the big question”. - Hvordan er drømmejenta? - Drømmejenta? Han ser ut av vinduet mens han tenker seg litt om. - Hun skulle ideelt sett være tynn. Tynnere enn meg. Nå er jeg jo ganske tynn selv da… Han ler lett. Og han har rett, det er ikke mye overflødig fett på de lange beina hans. - Høy, men ikke høyere enn meg. Mørk. Hun er jordnær og hun er perfeksjonist. - Perfeksjonist sånn som du? Vårt inntrykk er at drømmejenta er ganske lik slik han selv er. - Sånn som meg? Jeg vil ikke si jeg er direkte perfeksjonist da… Det blir stille en stund. - Det er veldig viktig at hun har like

tre ting fra fredrik - Tre ord som beskriver deg: Omtenksom... Hva mer da? Kul og snill? - Tre ting du ikke kan leve uten: Piano, helsa og frihet. - Tre beste reisemål: New York, Tokyo og Milano. - Tre favoritter på spillelisten: Cyril Smith - “Rhapsody on a Theme of Paganini” Yann Tiersen - “Comptin d’un autre été, l’après-midi” (Så begynte vi å snakke om piano, så mer enn to fikk vi ikke)

interesser som meg. Jeg vil gjerne kunne snakke med henne, det synes jeg er veldig viktig.

ilden for tiden, er ikke det tvil om at både vi og alle andre kommer til å se mer til multitalentet i tiden fremover.

Tiden vår begynner å renne ut og det er på tide å avslutte intervjuet. Selv om å forlate de to isblå øynene vi har beundret en stund kanskje ikke er akkurat det vi ønsker, har Fredrik flere avtaler, møter og planer han må rekke innom denne solfylte fredagen. Så veldig bekymret er vi derimot ikke. Med alt jernet han har i

avenue // No.1 2014 11


FOTO: MARTINE OTTERLEI RØREN // MODELL: BIRTE SOFIE BANG

CLASSIC

12 avenue // No.1 2014


Topp fra Bikbok, kr 249. Bukse fra Bikbok, kr 299. Smykke fra Bikbok, kr 129. Sko fra DNA, kr 399.

avenue // No.1 2014 13


K책pe fra Bikbok, kr 499. Topp fra Bikbok, kr 129. Shorts fra Bikbok, kr 249. Sandaler fra DNA, kr 599.

14 avenue // No.1 2014


Skjørt fra Bikbok, kr 249. Topp Bikbok, kr 99. Blondesko fra DNA, 399.

avenue // No.1 2014 15


16 avenue // No.1 2014


Jeans fra Bikbok, kr 499. Bluse fra Bikbok, MK&A, kr 499. Pumps fra DNA, kr 499.

avenue // No.1 2014 17


SPORTY

18 avenue // No.1 2014

FOTO: MARTINE OTTERLEI RØREN / CHARLOTTE HEGGDAL // MODELL: MARTE URKE ANTONSEN


Genser fra Bikbok, 299. Shorts fra Bikbok, 199. Veske fra Modo/ Alexander Wang, kr 5.799 Sneakers fra DNA, 599

avenue // No.1 2014 19


20 avenue // No.1 2014


Kjole fra Bikbok, kr 199. Smykke fra Bikbok, kr 179. Sko fra DNA, kr 399.

avenue // No.1 2014 21


Topp fra Modo/ Alexsander Wang, kr 649. Skjørt fra Bikbok, kr 199. Sko fra DNA, kr 699. Hatt fra Bikbok, kr 349 Klokke er modellens egen.

22 avenue // No.1 2014


Topp fra Modo/ Isabel Marant, kr 1.199. Bukse fra Bikbok, kr 599. Skinnjakke fra Modo/ Samsøe og Samsøe, kr 3.199

avenue // No.1 2014 23


INN I GARDEROBEN TIL

Lovise TEKST OG BILDE: JENNY HELENE KLEMMETSBY

24 avenue // No.1 2014


“Androgynt, gammeldags og grunge”

Lovise er ei 17 år gammel jente som har en stil utenom det vanlige. Blant mange andre 17-åringer i Ålesund skiller hun seg ut med septun, lakksko og mønstersokker, store solbriller, kåper fra bruktbutikken og teddybukser. Vi var så heldige å få ta en titt i garderoben hennes....

avenue // No.1 2014 25


Følg

@lovisehoyberg pĂĽ Insagram

Lovises favorittbutikker: 1. Bruktbutikker 2. TopShop 3. WEEKDAY

26 avenue // No.1 2014


avenue // No.1 2014 27


K책pe fra Zara Bukse fra Topshop Turtleneck fra H&M Vekse fra bruktbutikken

28 avenue // No.1 2014


Kan du beskrive stilen din med tre ord? - Hmm. Tre ord. Det må bli androgynt og… Hva er androgynt? - Det betyr at det er vanskelig å definere hva slags kjønn det er. Jeg liker ikke å være jentete, så jeg er veldig glad i herreinspirerte klær. Videre må det bli gammeldags, liksom, 70- og 80-tallet. Jeg elsker stilen de hadde på den tiden. Til slutt blir det “grunge”, men ikke gotisk. Det blir litt for mye av det gode. Men jeg synes den stilen er veldig kul og henter mye inspirasjon der. Jeg bruker septun og svart neglelakk hele tiden. Bruker du lang tid på å fikse deg og finne klær om morgen? - Nei ikke egentlig. Jeg står opp halv sju hver morgen, og bussen til skolen går klokken sju. Jeg bruker alltid å finne fram klær kvelden før, for da vet jeg at det ikke blir stygt, hehe. Dessuten så gjør jeg ingenting med håret, jeg setter det bare opp i en ball. Også er det sminke, da, men det tar ikke mange minuttene det heller.

Lovise er hekta på: - Sokker med kule mønstre og bilder på. Det kan sprite opp et antrekk så mye og gjøre det skikkelig kult. - Svart neglelakk. Du vet hvis du er naken og det blåser vind på deg? Slik føles det når jeg ikke har på meg neglelakk. - Solbriller. Jeg har i alle størrelser og fasonger. Spesielt runde. Kjæresten min ser ikke forskjell hvis jeg finner noen nye, men hvis det er litt annen fargetone eller at de er litt større eller mindre enn de jeg har, så er det faktisk stor forskjell, hehe.

avenue // No.1 2014 29


WHATSEv IN MY BAG eryday

essentia

Vi har samlet ti av våre viktigste veskeessentials for å fungere i hverdagen. Ørepropper for å fylle hverdagen med god musikk. Leppestift og lipbalm for å gjør leppene freshe. Pudder er også viktig for en lett touch-up etter en lang dag på skolebenken eller jobb. Solbriller, egentlig fordi det ser kult ut og fordi våren er fylt med fine solskinnsdager. Neglelakk er viktig for at neglene skal holde seg freshe og fine. Lommebok er kanskje noe av det viktigste, rett å slett bare fordi du må ha det. Sist men ikke minst notatblokk/dayplanner for å skrive ned tanker, avtaler og andre viktige ting som skjer. Tommel opp!!

30 avenue // No.1 2014

ls


Mac cremesheen

Chanel Rouge coco

B81 - Speak Louder

21 Rivioli

VÅRENS ENKLESTE s e i r o s s acce

Det skal ikke mye til å heve vårantrekket noen ekstra hakk. Med en fresh farge på leppene blir du klar for vårsol og varme uten å bruke timesvis fremfor speilet.

Golden Rose 53

Mac Matte

A83 - Russian Red

Barry M

160 - Black Cherry

avenue // No.1 2014 31


TOPP 6 BLOGGER

Guri Heli moteguri.blogg.no

Ivania Carpio EMMA WAGENIUS love-aesthetics.nl

blogg.veckorevyn.com/emmawagenius

CONECTED TO BILLY TILLY STYLEZEBRA billytilly.com stylezebra.vixen.no FASHION connectedtofashion.creatorsofdesire.com

32 avenue // No.1 2014


“STYLE IS A WAY TO SAY WHO YOU ARE WITHOUT HAVING TO SPEAK” Rachel Zoe


TAKK TIL

Takk til Bik Bok Storsenter for lån av klær til begge moteseriene.

Takk til DNA Storsenter for lån av sko til begge moteseriene.

Takk til Modo Sentrum for lån av klær til ene moteserien.

34 avenue // No.1 2014


AVENUE magazine Produced by

Martine Otterlei Røren Elisabeth Ulla Uksnøy Jenny Helene Klemmetsby Charlotte Heggdal

AVENUE magazine | issue1  
AVENUE magazine | issue1  

A Norwegian fashion magazine as a result of a school project.

Advertisement