Woonmagazine Maaike winter 2018

Page 1

Nummer 7 | 2018

Terug

naarLunteren Sporen uit het verleden

Wereldvrouwen in het museumCOLUMN

(Ont)spannend

N

atuurlijk, als makelaar weten wij hoe ingrijpend en spannend de verkoop van een woning is. Om te beginnen neem je afscheid van iets dat zó verweven is met je leven: je thuis! Bij gesprekken met klanten komt regelmatig een stukje weemoed ter sprake. Verhalen over lief en soms ook leed komen op tafel. Ieder huis is gevuld met herinneringen. Tegelijk is een woning verkopen ook spannend: komen er bezichtigingen, hoe snel wordt het verkocht en tegen welke prijs? Allemaal vragen die een gevoel van onzekerheid kunnen geven. Die spanning heb ik zelf een tijdje geleden ook weer ervaren. We hebben een andere woning gekocht en dus ging ons huidige huis ‘in de verkoop’. Dit verkoopproces lieten we natuurlijk over aan onze collega Laura, als makelaar moet je nooit je eigen woning verkopen. Je zit er immers emotioneel veel te veel aan vast. Het bijzondere is dat alle vragen over interesse, snelheid van verkoop en prijs ook door ons hoofd spookten. Gelukkig is ons huis goed en snel verkocht (nogmaals dankjewel Laura!).

MAAIKE 3

De vraag is vervolgens: kunnen woningverkopers het gevoel van spanning en onzekerheid verminderen? Ons antwoord: dat kan! Door te kiezen voor een makelaar die aantoonbaar goede verkoopresultaten en beoordelingen heeft. Een makelaar met een groot netwerk, professionele en persoonlijke werkwijze en een uitgebreid kopersbestand. Dat geeft bij alle vragen en hoofdbrekens tóch een ontspannen gevoel.


9 34

Maaike van Doorn Makelaar Stationsstraat 49 6741 DH Lunteren 0318 48 37 00 info@maaikevandoornmakelaar.nl www.maaikevandoornmakelaar.nl

42

Creatie en realisatie: www.iconnectmedia.nl Advertenties:

7

WE R K E N B I J M A A I K E ‘B or denm an’ Willem K lok

9

P R OJ E C TR E A LI S ATI E M et am or f os e t huis

13

K LA N T A A N H E T WO OR D Woning m et B & B

14

J ar en der t ig s t ijl

Ede (Kernhem) en Ederveen.

15

S nelle v er k oop

Dit magazine is aan te vragen via

17

B ev oor r ec ht

18

KUNST Wer eldv r ouw en v an M ar ianne v a n G a a l e

Dirk Jan Heijkamp 06-13718969 Fotografie: Fotostudio Arjan van Bruggen Huis-aan-huis verspreid in Lunteren, Otterlo, Harskamp, De Klomp, De Valk, Wekerom,

www.maaikevandoornmakelaar.nl of gratis bij ons af te halen.

Druk- en zetfouten voorbehouden.


INHOUDSOPGAVE

24

20 18 49

68

20

T E RUG N AAR L UNTEREN Warm har t

42

PA N D M E T E E N V E R H A A L Landgoed v an S c hot hor s t in Lun te re n

20

S nel l e i n te g r a tie

44

H E T V E R H A A L VA N LU N TE R E N S por en uit het v er leden

21

Li ef de i n L u n te r e n

24

S LI P JA CHT Jagen zo n d e r g e we r e n

49

M A A I K E TH U I S B I J Fam ilie B uur s m a in R ens w oude

26

S E RV I CE IN BEEL D Ti ps bi j he t z o e k e n

58

P LA ATS E LI J K A M B A C H T B ubbels uit H ar s k am p

34

V E RE NI GING K NA : ver e n ig in g wa a r mu z ie k in z i t

68

M A R K A N T S TR E E K GE B O U W K as t eel R ens w oude

MAAIKE 5

58WERKEN BIJ MAAIKE WIL L EM KL OK

Man van

IEDERE VRIJDAGMORGEN DOORKRUIST HIJ LUNTEREN, EDE EN OMLIGGENDE DORPEN MET EEN BESTELWAGEN VOL MAKELAARSBORDEN: MAAIKE VAN DOORN’S ‘BORDENMAN’ WILLEM KLOK. “VANDAAG HEB IK ZES ADRESSEN OM BORDEN TE PLAATSEN OF AAN TE PASSEN VAN TE KOOP NAAR VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD, VERKOCHT! MAAR DAT ZIJN ER OOK WEL EENS TIEN”, ZEGT HIJ ALS WE HEM OP EEN HERFSTIGE VRIJDAGMORGEN SPREKEN. “LEUK EN AFWISSELEND WERK HOOR”, VERTELT WILLEM ENTHOUSIAST. “VOORAL DANKZIJ HET GEZELLIGE CONTACT DAT JE MET DE MENSEN HEBT.” EN PASSANT HOUDT HIJ OOK DE ETALAGE VAN MAAIKE VAN DOORN MAKELAAR IN VEENENDAAL BIJ. Willem Klok heeft wel iets met venten en bezorgen. De jongste telg uit bakkersgezin Klok is vele jaren aan het familiebedrijf verbonden. Hij begint in de bakkerij en vent vele jaren met brood en banket in de regio. Later wordt hij administratief medewerker bij de brood- en banketbakkerij van zijn broer Gert. “Ik ben ook nog een tijdje postbezorger en taxichauffeur geweest”, aldus Willem. Met zijn regionale stratenkennis zit het dus wel goed! Na de “sluiting” van de bakkerij in 2014, gaat Willem op zoek naar een andere baan. Die vindt hij onder meer bij Maaike van Doorn Makelaar, waar hij iedere vrijdagmorgen aan de slag is. Daarnaast verzorgt hij enkele dagen administratieve werkzaamheden voor een bouwbedrijf en voor een fiscaal juristenkantoor. Als vrijwilliger is Willem wekelijks te vinden in het Westhoffhuis en De Honskamp. “Iedere vrijdagmiddag schenk ik koffie/thee in dit zorgcentrum. Dat is zó gezellig, prachtig om te doen.”

MAAIKE 7

En thuis? Daar is de voormalig bakkerijmedewerker regelmatig in de keuken te vinden. “Bakken, dat doe ik graag! Appeltaart, cake, boterkoek, gevulde speculaas, kano’s…” Natuurlijk met 100% pure ingrediënten zoals roomboter en amandelspijs dat hij eigenhandig maakt. Bij Willem Klok komt alleen banketbakkerskwaliteit op zijn (gebaks)bordje!


BURO RUIJS

Kolkakkerweg 87 - 6713DB Ede - 06 21 24 19 14 - info@buroruijs.nl - www.buroruijs.nl Kolkakkerweg 87 - 6713DB Ede - 06 21 24 19 14 - info@.buroruijs.nl - www.buroruijs.nl


PROJECTREALISATIE

Sjaak en Janneke Hamstra vernieuwen Boomakkerweg 8 in Lunteren

MAAIKE 9

Metamorfose


DOOR HEEL NEDERLAND DRUKT SJAAK HAMSTRA ZIJN STEMPEL OP INTERIEURS, ZOWEL BIJ MENSEN THUIS ALS IN WINKELS, KANTOREN EN ANDERE BEDRIJFSGEBOUWEN. HET AFGELOPEN JAAR ONDERGING DE NIEUWE WONING VAN SJAAK EN ECHTGENOTE JANNEKE (AAN DE BOOMAKKERWEG 8 IN LUNTEREN) EEN TOTALE METAMORFOSE. “OF VOOR JEZELF ONTWERPEN ANDERS IS DAN BIJ OPDRACHTGEVERS? EIGENLIJK NIET, DIT IS MIJN WERK.”

We zitten bij Sjaak en Janneke aan de keukentafel met uitzicht op de moderne keuken en living. Strakke lijnen, zwart staal, witte meubels en natuurlijke accenten bepalen de sfeer. Ruim een jaar geleden kochten ze de woning via Maaike van Doorn Makelaar. “Al begin jaren ’90 liepen we samen wel ‘ns door deze straat en zeiden: ‘wat zouden we hier graag wonen’. Toen deze woning te koop kwam, zijn we gaan kijken”, vertelt Janneke. “Het werd uiteindelijk een verkoop bij inschrijving. Toen Maaike belde dat ons bod het beste was, voelde het alsof we de Staatsloterij hadden gewonnen.”

13 CONTAINERS Wie denkt dat de Hamstra’s vervolgens eens rustig gingen nadenken over de woning, heeft het mis. Sjaak begon direct zijn ideeën aan het papier en de PC toe te vertrouwen. De woning was namelijk toe aan een grondige renovatie. “Binnen drie dagen was het ontwerp klaar, ja tot in detail. Als interieurontwerper heb ik een vast bouwteam dat projecten voor mij uitvoert. Die hebben we ingeschakeld.” De woning onderging een volledige

vernieuwing, in feite bleef alleen het skelet intact. Binnenmuren, dak, technische installatie, tuin, alles werd vakkundig gestript. “We hebben 13 containers bouw- en sloopmateriaal afgevoerd”, zegt Sjaak. Janneke: “Het eindresultaat is precies zo geworden als we dachten, het is helemaal ons huis.”

KLEURADVIES Sjaak Hamstra is interieurontwerper, maar zijn dienstenpakket is breder dan ontwerp alleen. “Van een kleuradvies tot ontwerp en styling van de grootste woning, ik doe het allemaal. Soms vragen mensen alleen advies over een nieuw bankstel of een kleur aan de wand. Dat geef ik graag! Dan weer krijg ik opdracht voor een nieuw interieur voor een restaurant.” Hamstra ontwerpt niet alleen interieurs, hij kan ook de uitvoering van zijn ontwerpen begeleiden en desgewenst de meubels en stoffering leveren. “Dat levert klanten standaard 20% korting op. Ik neem ze dan mee naar showrooms in Nieuwegein en Culemborg, daar zitten alle belangrijke leveranciers. Voor consumenten zijn deze niet toegankelijk, maar voor ons wel.”


Hamstra’s eigen woning aan de Boomakkerweg is modern en helemaal van nu, maar de interieurontwerper heeft alle ontwerpstijlen in huis. Ook mensen die een voorkeur hebben voor een landelijke of juist klassieke stijl is hij van dienst. “Het begint altijd met een vrijblijvend bezoek bij de opdrachtgevers thuis. Ik luister eerst naar hun wensen. Wat wil de klant, daar

gaat het om. Vervolgens spui ik mijn ideeën en kijk daarbij scherp naar het type huis en de mogelijkheden die het biedt.” Vervolgens kan Hamstra het volledige project van a tot z regelen. “Veel mensen hebben geen tijd om het project zelf te doen. Of ze missen kennis. Dan ontzorgen wij de opdrachtgever op basis van onafhankelijk en eerlijk advies.”

MAAIKE 11

ONTWERPSTIJLEN


MAAK VAN UW HUIS EEN SFEERVOL THUIS! MET INTERIEUR ADVIES OP MAAT VAN UW SPECIALIST IN STIJLVOL WONEN.

WWW.SOOFMEUBELS.NL Winkel: Telefoonweg 137, 6711 NB EDE T 0318 - 220 206 E info@soofmeubels.nl


KLANT AAN HET WOORD

Woning met B&B “MIJN VROUW GING DRIE JAAR GELEDEN MET PENSIOEN. TOEN VONDEN WE HET EEN GOED IDEE OM IN DIT GROTE HUIS DE RUIMTE TE BENUTTEN VOOR EEN BED & BREAKFAST. WE HEBBEN EEN INPANDIG APPARTEMENT GECREËERD, MET TWEE SLAAPKAMERS, EIGEN TOILET, EEN WOONKAMER MET EETHOEK, EEN KEUKENUNIT EN EEN BADKAMER. TOT ONZE VERRASSING EN VREUGDE WERD HET EEN DOORSLAAND SUCCES.” Aan het woord is Carl Fink, samen met zijn vrouw Henny eigenaar van De Bostuin Veluwe. De B&B is ondergebracht in een fraaie, onder architectuur gebouwde grote villa aan de Engweg in Lunteren. De bomenrijke tuin biedt veel privacy. “We wonen hier nu 25 jaar. We zitten beschut, onzichtbaar vanaf de weg, in een lommerrijk gebied. Ons huis is te koop gezet met pijn in ons hart. Maar ja, we zijn rond de zeventig en beraden ons op onze toekomst. We zien ons niet nog tien jaar een B&B runnen, het is verstandiger om kleiner te gaan wonen. We willen de regie graag in eigen hand houden.”

PRIVACY

Op de vraag wat de huidige bewoners het meeste gaan missen valt een stilte. “We wonen met zoveel plezier op deze unieke plek, we realiseren ons dat we zoiets nooit meer terugkrijgen. Het is onmogelijk te zeggen wat we het meest gaan missen. We denken alles.” Zie advertentie op pagina 74.

MAAIKE 13

De villa heeft een bijzondere indeling en biedt veel mogelijkheden. Op de begane grond bevindt zich een woonvleugel en een slaap/kantoorvleugel. Het souterrain heeft naast een wijnkelder, voorraadruimte en waskamer nog twee ruimtes met een eigen ingang. Hier was voorheen een geluidsstudio gevestigd, maar wordt nu als opslag gebruikt. De ruimtes kunnen echter ook gebruikt worden voor kantoor of praktijk aan huis. Op de eerste verdieping bevindt zich het appartement dat nu als B&B wordt gebruikt. Carl Fink: “De B&B loopt fantastisch en kan eventueel uitgebreid worden. We hebben het hele jaar door bezetting. Maar het appartement is ook prima te gebruiken voor dubbele bewoning, praktijk, of voor een volwassen kind dat zelfstandig wil wonen. Je zit niet aan de structuur vast, de ruimtes zijn makkelijk naar eigen wens in te delen.”


KLANT AAN HET WOORD

JAREN DERTIG

stijl

“TWINTIG JAAR GELEDEN WOONDEN WE IN VENLO, IK WERKTE IN EDE, MIJN MAN IN UTRECHT. WE ZIJN TOEN IN EDE EEN WONING GAAN ZOEKEN. DE NATUUR SPRAK ONS AAN, DAT WAREN WE GEWEND IN VENLO. WE HEBBEN TOEN DIT HUIS GEKOCHT EN GRONDIG GERENOVEERD EN UITGEBOUWD. IN 2006 IS ER EEN ZEER RUIME AANBOUW BIJ GEKOMEN. “WIJ SLAPEN OP DE BEGANE GROND EN HEBBEN EEN HEERLIJK UITZICHT OP ONZE TUIN.” Dit zegt Danielle Govaerts, samen met haar gezin bewoner van de vrijstaande jaren dertig villa aan de Amsterdamseweg. De woning in Amsterdamse stijl ligt aan een van de mooiste lanen in Ede en is met veel zorg aangepast aan de moderne tijd. “We hebben alle verbouwingen zelf begeleid, de ontwerpen zelf gemaakt en de kleurstellingen en materialen uitgezocht. We werken graag met Belgisch hardsteen en teakhout.” De afgelopen jaren hebben Govaerts en haar gezin met veel plezier hier gewoond. “We houden van oude huizen in jaren dertig stijl, het is bovendien een kindvriendelijke buurt. Toen we hier kwamen wonen was onze oudste twee jaar, de andere twee zijn in dit huis geboren. De kinderen konden niet alleen in de tuin maar ook op straat spelen. Het bijzondere van de ligging is dat je in een paar minuten lopen in het bos bent. Wandel je een paar minuten de andere kant op, dan ben je in het centrum van Ede.”

ROOTS Nu de oudste twee kinderen studeren in Nijmegen, is de tijd aangebroken om na te denken over een vervolgstap. “Uiteindelijk willen we toch naar onze roots. We hebben geen haast, voor de verkoop van een pand als dit moet je de tijd nemen. Het fijne aan Ede is dat het centraal ligt. We zijn binnen een uur bij onze familie in het zuiden en mijn man is binnen een uur in Amsterdam waar hij werkt.” Voor de begeleiding van de verkoop had het echtpaar drie makelaars uitgenodigd. “Maaike stak daar met kop en schouders bovenuit. Zij is gecharmeerd van dit soort huizen en straalt dat ook uit. De andere twee makelaars waren wat zakelijker, waar Maaike betrokken en enthousiast was. Afscheid nemen van dit huis waar we veel lief en leed gedeeld hebben, is emotioneel voor ons. Maaike snapt dat.” Zie advertentie op pagina 71.


KLANT AAN HET WOORD

Snelle VERKOOP “DE BELANGSTELLING VOOR ONS HUIS HEEFT ONS ECHT OVERVALLEN, OP VRIJDAG KWAM HET IN DE VERKOOP EN OP DINSDAG WAS HET VERKOCHT.” AAN HET WOORD IS JANNET DE WEERD. HET HUIS WAAROVER ZE PRAAT IS EEN HOEKWONING AAN DE MAALDERIJ IN DE POPULAIRE WIJK DE MOLENPOL IN LUNTEREN. ZE WOONT ER MET HAAR MAN EN DRIE KINDEREN. “EIGENLIJK HOEFDE IK NIET ZO NODIG TE VERHUIZEN, WE HEBBEN HET HIER PRIMA NAAR ONZE ZIN.” Wat de plek zo prettig maakt? “Het is een leuke wijk, ruim opgezet, een fijne buurt en als je de tuin uitloopt is er een speeltuintje. Mijn man wil graag meer ruimte om het huis en was al een jaar aan het kijken. We hebben natuurlijk meerdere huizen bekeken. Toen we ons nieuwe huis aan de Wilbrinkstraat zagen, was ik ook overtuigd. Ja, we hebben het gekocht terwijl ons huis nog niet in de verkoop stond. Er was natuurlijk al wel contact met Maaike omdat we wilden weten wat ons huis waard was. Eerlijk gezegd was dat meer dan we durfden te hopen. Nee, we waren niet bang dat we ons huis niet snel zouden verkopen. Maaike zei direct dat het zo verkocht zou zijn, dus daar zijn we op afgegaan.”

VIJF BIEDINGEN De eerste bezichtigingen vonden op maandag plaats. De eerste kijkers deden ter plekke een bod. Na overleg met Maaike van Doorn Makelaar zijn de bezichtigingen die voor later in de week stonden gepland naar de dinsdag verplaatst. “Op dinsdagavond hadden we vijf biedingen op ons huis. We hebben ook goed gekeken naar de voorwaarden van de bieders, we wilden niet overhaast ons huis uit en de verhuizing rustig kunnen regelen.”

MAAIKE 15

Over Maaike van Doorn Makelaar is de familie De Weerd heel tevreden: “We kwamen met haar in contact via Hypotheek Visie. We hebben Maaike toen gevraagd om te komen kijken. We zijn echt heel tevreden, niets is het team teveel. Ook ’s avonds regelden ze nog dingen. Ja, we dachten wel even dat we ons huis niet kwijt zouden raken voor dat bedrag, maar we hadden vertrouwen in haar. Dat bleek terecht te zijn!”KLANT AAN HET WOORD

BEVOORRECHT MET PIJN IN HUN HART NEMEN ROB EN PETRA KEIJMAN AFSCHEID VAN HUN HUIS AAN DE BOSLAAN IN LUNTEREN: VILLA DENNEHOEK. DIT KARAKTERISTIEKE PAND HEEFT HET PREDIKAAT ‘BESCHERMD DORPSGEZICHT’. “WE HEBBEN ER TIEN JAAR MET VEEL PLEZIER GEWOOND, ONZE KINDEREN ZIJN ER OPGEGROEID EN WE HEBBEN HIER HEEL WAT FEESTJES GEVIERD EN BARBECUES GEHOUDEN. HET NAKEUVELEN OP DE VERANDA MET EEN GLAASJE… DÁT GAAN WE ZEKER MISSEN.” Waarom dan toch verkocht? Rob: “Petra heeft een hobby: paardrijden. Ze heeft twee paarden, die ze graag bij huis wil houden. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een huis met meer grond. Als bij dit huis meer grond had gezeten, waren we nooit weggegaan. Dit is een echt leefhuis met een warme sfeer. Het is uniek door de vele ornamenten. We hebben het huis met respect voor de oorspronkelijke stijl gerestaureerd en wooncomfort toegevoegd. Daar zijn we anderhalf jaar mee bezig geweest. Ik heb me altijd bevoorrecht gevoeld dat ik hier mocht wonen. Elke dag als ik thuiskwam realiseerde ik me dat.” De villa stond slechts een maand te koop: tijdens de open huizen route in oktober trok het pand veel belangstellenden, onder wie de uiteindelijke koper. De verkoop is begeleid door Maaike van Doorn Makelaar. “We kenden Maaike al, zij heeft ons tien jaar geleden bij de koop van dit huis geholpen. Het was vanzelfsprekend om haar weer in te schakelen.”

Blij zijn de Keijmans met hun nieuwe onderkomen, een boerderij aan de Meulunterseweg, vlakbij de Eng met uitzicht op de Goudsberg. “We zien dit als een nieuwe fase, de boerderij is een monument, het uitzicht is fantastisch. De boerderij ligt in het buitengebied maar niet in ‘the-middle-of-nowhere’. We hebben daar zelfs nog meer vloeroppervlak, terwijl we dit eigenlijk al te groot vonden. Er is voldoende grond met stallen voor de paarden. Bouwkundig is het in prima staat, we gaan met behoud van het karakter van het pand er een eigen touch aangeven. We verheugen ons erop, Petra is blij dat de paarden dichtbij zijn en ik kan er lekker in de tuin werken. Maar het allerliefst had ik dit huis meegenomen.”

MAAIKE 17

BEHOUD VAN KARAKTERKUNST

Kunstenares en wereldreiziger

Het werk van Marianne van Gaale voor de serie Wereldvrouwen kenmerkt zich door de realistische stijl en de krachtige kleuren. De bijzondere techniek, laag over laag met transparante olieverf,

zorgt voor maximale diepte. “Nu ze in het museum zo prachtig bij elkaar hangen, vind ik ze door de lichtval extra mooi, je kijkt zo door de lagen heen.”

HIMBA MEISJE Op de vraag of ze een voorkeur heeft voor het schilderen van vrouwen antwoordt ze met een volmondig ‘ja’. “Mijn eerdere serie ‘Glamour met juwelen’ bestaat uit portretten van bekende vrouwen. Deze serie gaat over vrouwen die ik op mijn reizen ontmoette. Mijn man en ik zijn de hele wereld over getrokken. Onderweg ontmoetten we allerlei mensen. We maakten veel foto’s. Eenmaal thuis print ik alle foto’s en de verhalen die erbij horen als dierbaar verslag uit. Dan weet ik pas wie ik ga schilderen. Zoals het meisje in het noorden van Namibië. Haar hoofdtooi is een teken dat ze huwbaar is. Die argwanende blik trof mij. Of de Dalivrouw uit de Chinese provincie Yunnan. Dat speciale Mongoolse hoofddeksel en die tas van paardentanden. En de IBAN-vrouw op Borneo, zij zat afgezonderd van de groep, ze zag er triest uit. Ik vraag me vaak af hoe het nu met die vrouwen gaat, ik zou nog best eens terug willen. Maar ja, er zijn nog zoveel plekken waar we naar toe willen.”

De tentoonstelling ‘Wereldvrouwen’ in het Museum Lunteren is te zien tot 9 februari 2019. Het museum is van dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur geopend.

MAAIKE 19

In gesprek met kunstenares Marianne van Gaale wordt één ding snel duidelijk: ze heeft een enorme dosis energie. Alsof het niet voldoende is om haar serie portretten ‘Wereldvrouwen’ te exposeren, heeft ze ook kleding geïnspireerd op de portretten gemaakt. “Ik ben al een jaar niet toegekomen aan schilderen, zo druk was ik met de voorbereidingen voor de expositie in Museum Lunteren. Ik ben de hele winter bezig geweest om de kleding te ontwerpen, de patronen op de computer voor het printen op de zijde drukklaar te maken en dan nog de kleding te maken. Daarbij kwam mijn opleiding bij Charles Montaigne goed van pas. Enkele afbeeldingen van mijn schilderijen heb ik hiervoor op zijde laten bedrukken. De kleding is bij de opening op de catwalk geshowd en hangt nu bij de betreffende schilderijen,” vertelt de voormalig modeontwerpster en illustratrice. “Ik heb overigens ook al het artwork voor deze tentoonstelling zelf gemaakt, van de uitnodigingen tot aan de bordjes bij de schilderijen toe. Ik vind het allemaal leuk om te doen.”


TERUG NAAR LUNTEREN

Warm

HART

Na bijna twaalf jaar wonen in Brabant en Arnhem zijn ze – samen met hun 2 kinderen van 18 en 19 - sinds juli 2018 terug in Lunteren: Berto en Jolande Beulenkamp-Tombroek. “We konden ons altijd goed aanpassen. Brabant was gezellig en Arnhem is een heel leuke stad, maar Lunteren zijn we altijd een warm hart blijven toegedragen. Het heeft ook zoveel te bieden,” aldus Jolande Beulenkamp. “Onze roots liggen in Lunteren, onze grootouders hebben hier altijd gewoond, mijn man is in de buurt geboren en ik woonde er vanaf mijn 9e. Het was voor ons duidelijk dat als we ooit weer centraler in Nederland zouden wonen, dat in Lunteren zou zijn. Het openbaar vervoer is prima, onze kinderen studeren in Nijmegen en Arnhem, dat is goed te doen. De natuur is prachtig en de verdraagzaamheid van de bevolking spreekt ons zeer aan.” De Beulenkamps hoefden niet opnieuw te wennen: “We kennen veel mensen nog van gezicht en zij ons. Het voelde snel weer vertrouwd.”

Een huis was via een tip van een vriendin snel gevonden. “We namen contact op met Maaike, zij heeft de koop van ons huis aan de Dorpsstraat begeleid. Daarna hebben we drie maanden verbouwd. De verdraagzaamheid van de Lunteraan bestaat echt: de buren hebben beslist last van de verbouwing gehad, maar hebben geen enkele keer geklaagd. Alleen maar belangstelling getoond. Ik moet altijd denken aan het volkslied van Lunteren, dat beschrijft prima wat wij voelen.”

Al is’ t in Lunt’ r en altied wat Wij doen ’ t zoo ’ t beste kan Bij iedere echte Lunteraon Staot Lunteren booven-an!!!

Snelle

integratie Slechts zeven maanden hadden Roland Heijnis en Janneke Winters nodig om hun hart te verliezen aan Lunteren. In oktober 2016 huurden ze voor zeven maanden een onderkomen op een vakantiepark. Het begin van een blijvende liefde voor het dorp. Janneke vertelt: “We kenden Lunteren, omdat goede vrienden van ons er wonen, dus we kwamen er al dertig jaar met enige regelmaat. We hebben ook eens gekeken naar een appartement in Lunteren, maar dat is niets geworden. We woonden al 12 jaar in Amersfoort en wilden graag gelijkvloers wonen. Daarom verkochten we ons huis en moesten vervolgens wachten tot ons nieuwe huis gebouwd was. Ons tijdelijke verblijf in Lunteren beviel ons heel goed. Zo goed zelfs, dat we na anderhalf jaar in ons nieuwe huis tot de conclusie kwamen: We willen terug naar Lunteren!”


Liefde

in Lunteren

Ze zochten naar een koophuis in Ede of Lunteren. Jeffrey: “Ik wilde liever weer in Lunteren wonen, mijn familie woont hier, ik zet mij in als bestuurslid voor Dorpsraad Lunteren en ik ben er altijd blijven voetballen.” Desirée: “Mij maakte het eigenlijk niet zoveel uit waar we gingen wonen. Ik vond het juiste gevoel bij een huis het belangrijkst.” En dat gevoel had ze zeker bij hun huis aan de Spoorstraat: “Jeffrey maakte mij op zondagochtend wakker, omdat hij dit huis op Funda zag staan. We zijn meteen op de fiets gesprongen. Ik werd op slag verliefd op het huis.” Inmiddels zijn ze getrouwd en wonen ze tijdelijk in het tuinhuis, achterin de tuin van hun aankoop. Het is er goed toeven. Jeffrey, eigenaar van JF Architectuur: “We gaan het huis volledig renoveren en uitbouwen, ik maak het ontwerp natuurlijk zelf en ook de uitvoering doe ik grotendeels zelf, samen met mijn broer die een bouwbedrijf heeft.” Het wonen in Lunteren bevalt ook Desirée goed: “Ik hoef niet te wennen aan Lunteren hoor, gezien de familiegeschiedenis is de binding altijd gebleven.”

MAAIKE 21

Janneke en Roland roemen de leuke bevolking, het mooie wandelgebied en de voorzieningen, zoals een NS-station. “We zijn snel geïntegreerd in die zeven maanden, mensen spreken je aan op straat en maken een praatje, dat vinden we heel gezellig.” In augustus besloten ze om in Lunteren te gaan kijken. “Maaike wist dat er een huis aan de Klompenmakershof te koop kwam. Volgens haar was dat precies wat we zochten. Daar had ze helemaal gelijk in, de aankoop was snel geregeld. De verkoop van ons huis in Amersfoort - ook via Maaike - gelukkig ook. Nee, ik denk niet dat wij ooit nog weg willen uit Lunteren.”

Lunteren speelt een belangrijke rol in hun leven: niet alleen zijn ze er alle twee geboren, ook vroeg Jeffrey Floor er verkering aan Desirée. Tijdens de Oud-Luntersedag om precies te zijn. Ze leerden elkaar net voor de Heideweek kennen. Het paar woonde vijf jaar in Ede, maar het sociale leven van Jeffrey speelde zich voornamelijk in Lunteren af. Desirée woonde tot haar 6e in Lunteren, ‘tegenover de Maranathakerk’. Daarna woonde ze in Ede, in Frankrijk, in Engeland om vervolgens weer voor Ede te kiezen. Ze kwam vaak in Lunteren omdat haar opa’s en oma’s er woonden.PARTNERS IN WONEN Van Welie Interieurinrichters Kootwijkerbroek

Puur

WAT IS SFEERBEPALEND IN EEN INTERIEUR? VOORAL DE VLOER, GORDIJNEN, VITRAGES EN BINNENZONWERING, WETEN ERWIN EN MATHILDE VAN WELIE. DAT IS LETTERLIJK EN FIGUURLIJK DE BASIS. HET PAAR BRENGT MET DE ADVISERING EN LEVERING VAN WONINGSTOFFERING INTERIEURS TOT LEVEN.

maakt je interieur

Ze stappen nog bijna iedere dag verwonderd binnen: mensen uit de regio die niet wisten dat er in het centrum van Barneveld een meer dan verrassende woonwinkel is. Die winkel heet Cees Mooi Stoer Wonen en is te vinden op de hoek Pastoor Gowthorpestraat en De Hoven. De interieurzaak doet de driedubbele toevoeging ‘Mooi Stoer Wonen’ eer aan! Wonen: in de 600 m2 grote showroom draait alles om wonen. In de 13 verschillende sfeerkamers staan de vier productgroepen op een inspirerende manier gepresenteerd. Die groepen zijn meubels, verlichting, bed- en badlinnen en accessoires. Iedere twee tot drie weken worden de sfeerkamers vernieuwd, zodat er voor bezoekers altijd iets te beleven valt. Stoer: de collectie van Cees is heel breed, maar de industriële woonstijl is een duidelijk speerpunt in de collectie. Robuuste, unieke vormen en stoere materialen bepalen de sfeer, hoewel er ook voor liefhebbers van landelijk en modern wonen genoeg te zien en beleven is. Mooi: uiteindelijk draait het om een mooi interieur bij de klant thuis. Wat dat betreft gaan de medewerkers van Cees tot het uiterste. Ze mixen, matchen en laten de vele keuzemogelijkheden zien in bijvoorbeeld de uitvoering van banken en andere zitmeubelen. “Je kunt ’t zo gek niet verzinnen of het is mogelijk!” aldus Cees.

Het eindresultaat van hun werk is een interieur waarin de bewoners zich thuis voelen. “Een woning die bij wijze van spreken voelt als het kledingstuk dat je het allerliefste draagt. Omdat het je mooi staat, comfortabel zit en je jezelf er gewoon gelukkig in voelt.” De zoektocht naar dat persoonlijke interieur begint voor Erwin en Mathilde altijd met luisteren naar wensen, om vervolgens aan de slag te gaan met stoffen, stalen en verschillende stijlen. “We willen onze klanten verrassen door de mogelijkheden van iedere ruimte creatief te benutten.” Van Welie Interieurinrichters is gevestigd in Kootwijkerbroek, aan de Spil 31b. Hier kunnen klanten op vrijdag (10.00-21.00 uur) en zaterdag (10.00-17.00 uur) terecht. Op andere dagen is men op afspraak welkom en dat kan ook in de avonduren. Vanzelfsprekend is een adviesgesprek aan huis ook mogelijk. Van Welie Interieurinrichters www.erwinvanwelie.nl info@erwinvanwelie.nl (0342) 745 200

MAAIKE 23

Cees mooier

“Kijk”, zegt Erwin van Welie, “interieurs beginnen met een goed advies over de vloer, de ramen en de trap.” Hij startte samen met zijn vrouw Mathilde een eigen bedrijf: Van Welie Interieurinrichters in Kootwijkerbroek. “Het adviseren en vervolgens ook leveren, dat is voor ons de perfecte combinatie. Zo houd je tot in detail het eindresultaat in handen.” Speciale aandacht besteden ze aan trappen, Van Welie Interieurinrichters is gespecialiseerd in traprenovatie.


Jagen

zonder geweren


IN LUNTEREN VINDT JAARLIJKS IN FEBRUARI EEN HIPPISCH SPEKTAKEL PLAATS: EEN ZOGENAAMDE SLIPJACHT. ONGEVEER 40 RUITERS IN RODE JACHTROK MET HOGE HOED TE PAARD EN 50 JACHTHONDEN VERTREKKEN DAN VOOR EEN SPECTACULAIRE JACHT. IN DE ORGANISATIE: SJAAK MEURS, MARCO VAN WIJNGAARDEN EN ARJEN EN DJURA DE JONG, ALLEN LID VAN DE KONINKLIJKE NEDERLANDSCHE JACHTVEREENIGING.

SOCIAAL GEBEUREN Aan het organiseren van een dergelijke jacht gaat nogal wat werk vooraf: “We overleggen met boeren of we over hun erf mogen, moeten aangeven op welke plekken we de omheining losmaken… er komt nogal wat geregel bij kijken. De boeren vinden het meestal wel leuk als we langskomen. Ik heb heel veel contacten met betrokkenen, de jacht is een sociaal gebeuren.” De slipjacht vindt vijftig keer per jaar plaats in heel Nederland. Het jachtseizoen loopt vanaf oktober tot maart, als de koeien uit de wei zijn en de

mais van het land is. De leden hebben in ieder geval twee paarden nodig, als ze twee keer willen rijden. Wat is er mooi aan deze vorm van jacht? “Je bent, zittend op je paard, één met de natuur. We zijn allemaal dol op de honden, het is prachtig om naar te kijken.”

Volgende slipjacht: 13 februari 2019 Zelf kijken? De slipjacht vindt dit jaar plaats op 13 februari, de ruiters vertrekken om 13.00 uur, vanaf de Hessenweg, richting De Valk. Daarna maken ze een lus over de Lage Valkseweg, via de Germaanse put en de zandafgraving bereiken ze het eindpunt bij de Scheleberg.

MAAIKE 25

Hoe zo’n slipjacht werkt? Erelid Sjaak Meurs vertelt: “We leggen een zak in een hok met vossen. Is de zak met urine doordrenkt, dan trekken wij een spoor, dwars door weilanden, over boerenerven en langs heggen en sloten. De honden, voornamelijk foxhounds, volgen dit spoor, aan het eind van ieder spoor krijgen ze een beloning. Wij jagen dus zonder geweren”. Er zijn in Nederland vier verenigingen die deze diervriendelijke vorm van jagen beoefenen. De 100 jachthonden verblijven in kennels in Leusden, per jacht gaan er vijftig mee. “We kijken welke honden het spoor het beste oppakken, daarmee gaan we fokken, zodat we steeds betere jachthonden krijgen.”


SERVICE IN BEELD

Woningmarkt: DE WONINGMARKT IN DE REGIO LUNTEREN IS VOLOP IN BEWEGING. VOOR BEPAALDE WONINGEN OVERTREFT DE VRAAG HET AANBOD. WIE BIJVOORBEELD EEN INSTAPKLARE TUSSENWONING OF HOEKWONING ZOEKT, DOET ER GOED AAN OM IN ACTIE TE KOMEN. WE HEBBEN VIJF TIPS, WAARVAN NUMMER 5 DE BELANGRIJKSTE IS!

Wees voorbereid Onderhandelingen wachten meestal niet tot jij inzicht hebt in je financiële mogelijkheden. Daarom: zorg dat je duidelijkheid hebt over je financiële ruimte.

Verdiep je in de woningmarkt Heb je een woning op het oog, verdiep je dan in de woningmarkt: bekijk prijzen van andere woningen in de wijk, lees onze woninginformatie goed door, loop een rondje door de straat en doe indrukken op.


Neem als het even kan een vriend, familielid of aankoopmakelaar mee als je een woning bezichtigt. Dat helpt bij het maken een goede afweging.

Gebruik flexibiliteit Voor sommige woningen zijn meer kopers in de markt. Je verhoogt je koopkans als je flexibel bent. Kan je de woning op korte of juist langere termijn overnemen? Dat is soms een pluspunt voor de verkoper.

Vertel ons je wensen!

Deel jouw woonwensen met Maaike van Doorn Makelaar. Klik op onze website op de button Zoekservice en vul het formulier in. Nog beter: loop even bij ons binnen en vertel onze medewerkers wat je zoekt en op welke termijn. Dat is wel zo persoonlijk en we kunnen je dan ook wijzen op woningen die in de stille verkoop staan of komen. Je bent welkom bij Maaike van Doorn Makelaar aan de Stationsstraat 49 in Lunteren.

MAAIKE 27

Maak werk van de bezichtiging


Fotografie: Martin Heijkamp

WINTERS LUNTEREN


MAAIKE 29


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Fraai appartement met twee garages Lunteren Dokter Kimmijserlaan 8

Aan de mooie oostkant van Lunteren staat dit fraaie appartement. Het appartement is gelegen op de begane grond en heeft twee garages, een eigen oprit en een ruim terras op het zuidwesten. De charmante uitstraling van het complex wordt benadrukt door de gestuukte wanden, de ramen met roedeverdeling en de luiken. Het appartement heeft een woonoppervlakte van circa 63 m2.

Vraagprijs: â‚Ź 350.000,- k.k.

Ruim vrijstaand familiehuis Lunteren Westelijke Parallelweg 3

In het centrum van Lunteren staat dit ruime vrijstaande familiehuis. Het perceel van 850 m2 biedt tevens ruimte aan een multifunctioneel bijgebouw en ruime schuur. Het bijgebouw doet thans dienst als praktijkruimte maar kan voor vele andere doeleinden gebruikt worden. Denk aan een mantelzorgwoning of gastenverblijf. De woning is verrassend ingedeeld met verschillende woonvertrekken op de begane grond en 4 slaapkamers op de verdieping.

Vraagprijs: â‚Ź 549.000,- k.k.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Charmante vrijstaande villa met dubbele garage

Renswoude Barneveldsestraat 22

Vraagprijs: € 1.100.000,- k.k.

MAAIKE 31

Op een unieke plek in Renswoude staat deze charmante, wit gestuukte vrijstaande villa met dubbele inpandige garage en vrijstaande schuur. De charmante uitstraling wordt benadrukt door de fraaie rieten deken en mooie raampartijen, welke geflankeerd worden door luiken. Aan de achterzijde is het geheel vrij gelegen met een weids uitzicht over de omliggende weilanden. De tuin rondom de woning is prachtig aangelegd met diverse planten, gazon en mooie bestrating. Achter op het perceel is nog een weiland. Dit in combinatie met de schuur maakt het mogelijk om paarden te houden. Het geheel ligt op een perceel van maar liefst 5.865 m2. Het ‘Dorpshart’ van Renswoude is op zeer korte afstand gelegen waar de dagelijkse voorzieningen te vinden zijn.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD

Wekerom, Dorpsplein 22

Ede, Nachtegaallaan 3

In het hart van Wekerom staat dit fraai afgewerkte 3-kamer appartement. Het appartement is gelegen op de begane grond en beschikt over een eigen berging en een parkeerplaats voor de deur. Het appartement heeft een woonoppervlakte van circa 76 m2. Aangenaam wonen begint hier!

Op een rustige locatie in Ede staat deze uitgebouwde helft van een dubbel woonhuis met garage op een perceel van 186 m2. De begane grond beschikt over een slaap- en badkamer, waardoor dit huis voor diverse doelgroepen geschikt is. De mooie tuin heeft een ligging op het zuiden.

Vraagprijs: € 249.000,- k.k.

Vraagprijs: € 375.000,- k.k.

Lunteren, Edeseweg

Harskamp, Margrietlaan 9

Schitterende mogelijkheid voor de bouw van een vrijstaande woning. De kavel is omgeven door groen en natuurlijke houtwallen- maar op loopafstand van het dorpscentrum. De kavel is gelegen op een perceel van circa 435 m2 en er zijn al bouwvergunningen aanwezig welke bij verkoop meegeleverd worden.

Vraagprijs: € 299.000,- k.k.

Op een mooie locatie in Harskamp staat deze helft van een dubbel woonhuis met garage. Aan de achterzijde is de woning vrij gelegen en heeft hierdoor een mooie, privacyvolle achtertuin. Langs de voortuin loopt de oprit met plaats voor meerdere auto’s. Het geheel is gelegen op een perceel van 280 m2.

Vraagprijs: € 295.000,- k.k.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Karakteristieke woning met kantoor Lunteren Ieplaan 6

Aan een prachtige laan aan de rand van Lunteren staat dit karakteristieke, vrijstaande huis met carport en berging. De woning beschikt over een royaal kantoor/atelier, wat de combinatie van wonen en werken ideaal maakt! De tuin biedt veel privacy en op het overdekte en verwarmde terras is het ook op een koudere dag heerlijk toeven. Het perceel is 528 m2 groot.

Vraagprijs: â‚Ź 595.000,- k.k.

Mooi kavel dichtbij dorpskern van Lunteren Lunteren Molenweg 35

Prijs op aanvraag

MAAIKE 33

Uw eigen droomwoning realiseren met het Lunterse Buurtbos als voortuin en de weilanden als achtertuin? Dat kan op deze mooie kavel van 792 m2. De mooie rustige ligging op slechts enkele fietsminuten afstand van de dorpskern van Lunteren is uniek te noemen. Er is reeds een ontwerp voor een moderne villa. Maar het is ook mogelijk om zelf uw eigen woning te ontwerpen.


VERENIGING

WAAR

Foto: Priscilla van Egmond

IN ZIT

Foto: Priscilla van Egmond


“Onze vereniging bestaat inmiddels 111 jaar. De fanfare en het slagwerkorkest spelen nationaal op het hoogste niveau, die vormen het gezicht van onze vereniging. We hebben ook leden die van verder komen, omdat ze op een bepaald niveau

willen spelen, maar onze basis zijn natuurlijk de Lunteranen, die blijven vaak lang lid. Zelf ben ik al 40 jaar KNA’er.” Lunteren is een relatief klein dorp en de vereniging heeft dan ook een maatschappelijke functie. “De dienstbaarheid aan de Lunterse bevolking is een belangrijk speerpunt, die vervullen wij met optredens op bijvoorbeeld Koningsdag, de Oud-Lunterse Dag en dodenherdenking. Uiteraard kosteloos. De andere speerpunt is het maken van muziek op een zo hoog mogelijk niveau.” Het fanfareorkest van KNA werd in 2013, 2015 en 2017 zelfs Nederlands kampioen tijdens het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap. “Dat levert behalve roem ook uitnodigingen voor concerten op.” Marco Klomp looft de betrokkenheid van de Lunterse bevolking. “Die betrokkenheid zien we ook terug in sponsoring, het aantal donateurs en bij activiteiten als verkoop van bloemen en grillworsten. De gunning is hoog.”

MAAIKE 35

Volgens De Verenigingsmonitor van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie Amateurkunst (LKCA) stevenen de Nederlandse amateur-muziekverenigingen af op zware tijden. Hoofdoorzaak: de vergrijzing. Dit beeld gaat niet op voor muziekvereniging Kunst Na Arbeid (KNA) in Lunteren, dat mag zich verheugen in een ledental van 130. De helft bestaat uit jeugdleden. “Daar werken we ook hard voor,” vertelt voorzitter Marco Klomp. “We doen projecten op basisscholen en geven cursussen Algemene Muzikale Vorming. Daarmee proberen we de jeugd te interesseren voor het bespelen van een instrument. Die lessen kunnen ze dan bij ons volgen.”


0 Y100

HUURRECHT | ARBEIDSRECHT | FAMILIERECHT | INCASSO’S ERFRECHT | VERBINTENISSENRECHT

Max Planckstraat 21 | 6716 BD Ede | T 0318 24 81 24 | F 0318 89 02 48 info@vanhunnikenkok.nl | www.vanhunnikenkok.nl

LAST VAN VOCHTPROBLEMEN? VOCHTPROBLEMEN? Vochtproblemen kunnen in ons vochtige Nederland altijd en overal opduiken. Het gevolg van vochtproblemen kan zich op verschillende manieren uiten. Vocht in huis ontstaat via de huid, de ademhaling van mensen en tijdens dagelijkse activiteiten als koken, douchen en het drogen van de was. Ongeveer 17% van alle woningen heeft te maken met vochtproblemen. Als het vochtgehalte in de lucht te hoog is, kunnen huisstofmijten en schimmels goed groeien. Voorbeelden zijn: • Kringen en verkleuringen • Hoge luchtvochtigheid, condensproblemen K00 • Hygroscopische zoutuitslag • Loslatend behang of stucwerk • Rottende lambrisering, balken en vloerdelen • Onaangename lucht en/of witte uitslag • Vochtige muurisolatie • Problemen na vorstperiode

Om een eind te maken aan deze ongemakken, gebruikt DVS diverse methoden zoals impregneren, injecteren of coaten. Wij komen altijd eerst bij u langs. Nadat de oorzaak van uw vochtprobleem is opgespoord maken wij een plan van aanpak, zodat u voor eens en altijd van uw vochtproblemen verlost bent. U kunt op onze website www.vochtbestrijding.nl informatie vinden over alle meest voorkomende vormen van overlast door vocht en hoe wij deze bestrijden.

C00 M80 Y100 K00

Mocht u vragen hebben, of wilt u een afspraak maken, bel of mail onze adviseur.

M 06-54665909 | info@vochtbestrijding.nl | www.vochtbestrijding.nl 00 Y100 K10 C00 M100 Y80 K20 - EDE DVS EDERVEEN - LUNTEREN


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Ruime helft van dubbel met fraaie achtertuin Kootwijkerbroek Paltrokstraat 5

Op een prachtige locatie staat deze keurig onderhouden ruime helft van een dubbel woonhuis met garage. De woning is gelegen aan een rustige straat met aan de voorzijde een blijvend vrij uitzicht over een plantsoen en een waterpartij. De achtertuin is fraai aangelegd met diverse planten, een waterpartij, berging en een fraaie veranda waar het heerlijk vertoeven is. Met 5 slaapkamers maakt dit een fijn familiehuis. Het perceel is 419 m2 groot.

Vraagprijs: â‚Ź 449.000,- k.k.

Vrijstaande woning met veel rust en privacy Lunteren Reigerlaan 7

Vraagprijs: â‚Ź 675.000,- k.k.

MAAIKE 37

Aan een van de mooiste lanen van Lunteren staat deze goed onderhouden vrijstaande woning met bijgebouw en veranda. De mooie ligging te midden van de bossen is uniek te noemen. Hier ervaart u volop rust en privacy. Dit alles is gelegen op een mooi perceel van 730 m2. De woning is gebouwd in 2005 en in 2011 op smaakvolle wijze uitgebouwd. Hierdoor zijn mooie leefvertrekken gerealiseerd en kunt u volkomen gelijkvloers wonen waardoor wooncomfort gegarandeerd is.


M


M

Makers van mijlpalen, al 60 jaar! Een nieuwe keuken is een mijlpaal, vertellen onze klanten. Bij zo’n bijzonder moment is Van Ginkel Keukens u graag van dienst. Van eerste oriÍntatie en ontwerp tot deskundige montage en service, onze medewerkers staan garant voor een prachtig eindresultaat. Kom eens kijken in onze showroom en ontdek of we ook voor u een mijlpaal mogen maken.

Marconistraat 8 | 3771 AM Barneveld | T 0342-412501 www.vanginkelkeukens.nl


ONS ACTUELE WONINGAANBOD

Lunteren, Klomperweg 51A Aan de rand van het gezellige centrum van Lunteren staat dit ruime huis met garage op een perceel van 338 m2 eigen grond. De woning is rond 2000 gebouwd in Delftse stijl en heeft een karakteristieke uitstraling. De oprit biedt parkeergelegenheid voor zeker twee auto’s. De tuin aan de achterzijde biedt veel privacy en ligt op het zuiden.

Ederveen, Hortensiastraat 11 In hartje Ederveen staat dit helft van een dubbel woonhuis met garage en oprit. De woning is keurig onderhouden en heeft een smaakvol aangelegde voortuin en een vrije achtertuin. Aan de achterzijde is de woning op de begane grond uitgebouwd voor extra leefruimte. De 2 e etage aan de achterzijde kan worden vergroot. Het fraaie perceel is 184 m2 groot.

Vraagprijs: € 469.000,- k.k.

Vraagprijs: € 269.500,- k.k.

Lunteren, Marskamp 26

Otterlo, Koeweg16 - B15

Op een mooie en rustige locatie gelegen gezellige middenwoning met berging en sfeervolle veranda. De woning beschikt over een ruime woonkamer en een gezellige eetkeuken. Daarnaast zijn er een drietal slaapkamers op de 1e etage en nog twee kamers op de 2 e etage. Kortom een heerlijk familiehuis.

Vraagprijs: € 275.000,- k.k.

Op een landelijk gelegen locatie staat deze vrijstaande recreatieboerderij met prachtige privacyvolle tuin. De rietgedekte boerderij is gelegen op een perceel van 524 m2 en heeft een prachtig uitzicht over akkers en bossen. De recreatieboerderij is gelegen op het recreatiepark ‘Heidekamp’ nabij het dorp Otterlo.

Vraagprijs: € 185.000,- k.k.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Luxe afgewerkte helft van een dubbel, instapklaar Veenendaal Vuurvlinderronde 9

Op een rustige locatie in de kindvriendelijke wijk ´Gelderse Blom´ in Veenendaal staat deze uitgebouwde helft van een dubbel woonhuis met aangebouwde garage. De woning is luxe afgewerkt en is instapklaar! Aan de achterzijde heeft het een heerlijke, privacy volle tuin welke is omsloten middels schuttingen. Op eigen terrein is er voldoende parkeergelegenheid. Dit alles is gelegen op een perceel van circa 301 m2.

Lunteren, De Haverkamp

Lunteren, Klompenmakershof 8

Een heerlijk nieuw penthouse met extra etage en berging op de begane grond. In de jonge woonwijk `De Haverkamp` komen twee nieuwe 4-kamer appartementen beschikbaar. Het appartement beschikt over een mooi ruim balkon welke toegankelijk is vanuit de woonkamer en de slaapkamer. Door de ligging op de 2 e etage is er een mooi uitzicht.

Op een rustige locatie staat deze strak ontworpen hoekwoning met extra werkkamer op de begane grond en garage. De zonnige ligging op het zuidwesten maakt de woning heerlijk licht en u kunt tot zonsondergang op het terras genieten. Het perceel is 240 m2 groot.

Huurprijs: € 950,- per maand

Huurprijs: € 1.250,- per maand

MAAIKE 41

Vraagprijs: € 479.000,- k.k.


PAND MET EEN VERHAAL

LA N D GOE D VAN SCHOTHORST IN L UNTEREN

Plek om op adem te komen DE WERKDRUK IN HET ONDERWIJS IS HOOG, ZO KOPPEN DE KRANTEN REGELMATIG. BIJZONDER GENOEG WAS DIT RUIM 80 JAAR GELEDEN NIET ANDERS. IN 1933 OPENDE AAN DE BOSLAAN 68 IN LUNTEREN NAMELIJK EEN HERSTELLINGSOORD VOOR ONDERWIJZERS: MENS EN SAMENLEVING. EEN RUSTIGE PLEK, MIDDEN IN DE NATUUR, OM OP ADEM TE KOMEN. NA EEN GRONDIGE RENOVATIE IN 2015 IS HET MONUMENTALE GEBOUW VERANDERD IN EEN COMPLEX MET 13 ROYALE APPARTEMENTEN. INWENDIG VERANDERDE ER VEEL BIJ DIE VERBOUWING, MAAR HET HUIDIGE LANDGOED VAN SCHOTHORST IS NOG STEEDS EEN PLEK WAAR BEWONERS HEERLIJK OP ADEM KUNNEN KOMEN. IEDERE DAG.


BOSPERCEEL Het complex is sinds 1992 een officieel Rijksmonument en dit geldt niet alleen voor het hoofdgebouw. Ook de tuin, fruitkelder en lighallen in het bos hebben de monumentstatus. “De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat met name de combinatie van tuin en gebouw en de aanwezigheid van de fruitkelder bijdragen aan deze status als monument. Het hoofdgebouw zelf is bijzonder, maar er zijn meer voorbeelden in Nederland.” Rond het gebouw ligt een bosperceel van ruim 2,5 hectare, dat eigendom is van de 13 eigenaren.

SOORT KOELKAST We lopen met Savelkoul een rondje door het bos en links en rechts wijst hij markante punten aan. “Kijk, dat was vroeger de gymzaal, het is nu een woning die door de hoge ramen veel zicht op de natuur heeft.” Even verderop lopen we langs een zogenaamde ‘lighal’, een halfopen gebouwtje waar in vroeger dagen ligstoelen stonden. “Hier konden de herstellende onderwijzers tussen de bomen tot rust komen.” Halverwege de wandeling staan we ineens oog in oog met de achterzijde van het hoofdgebouw. Met de schitterende parktuin op de voorgrond komt het gebouw bijna majestueus over. “Dit is één van de mooiste plekjes”, weet Savelkoul als geen ander. Maar wacht even, onze ‘gids’ heeft nog een bijzonderheid in petto: de fruitkelder. Op een koele, beschutte plek in het bos dalen we via een trapje naar de onderaardse ruimte. “Hier werden vroeger bederfelijke waren zoals groenten koel gehouden. In feite een soort koelkast.”

TOEVAL We stappen na de wandeling nog even naar binnen in het appartement van Savelkoul. “We komen uit Bennekom en zochten een royaal appartement. Bij toeval liepen we rond kerst 2013 langs dit complex en hebben de modelwoning bekeken. Heel snel daarna kochten we het appartement: het was precies wat we zochten. Met opzet kozen we een woning op de begane grond, dan heb je het gevoel van een eigen tuin.” Vanuit de woonkamer kijken we uit over het enorme gazon met op de achtergrond de bosrand. “Er zitten vaak hazen op het gras en zo af en toe loopt er een ree door de tuin.” Inderdaad, hier kom je vanzelf tot rust. Ook wonen in dit mooie complex? Kijk voor meer informatie op pagina 62 en pagina 64.

MAAIKE 43

We stappen binnen bij de voorzitter van de Vereniging van Eigenaren, Henk Savelkoul. Hij bewoont samen met zijn vrouw een appartement op de begane grond, in één van de twee zijvleugels die bij wijze van spreken de parktuin ‘omarmen’. “Rond 1890 is er hier voor het eerst een pand gebouwd, dat echter in 1930 is afgebrand. In 1933 is het huidige gebouw verrezen”, vertelt Savelkoul, die in 2015 zijn appartement betrok. “Het gebouw is opgetrokken in de stijl van de Delftse School. Dat zie je aan de strakke vormen en de typische kleur van de stenen.”HET VERHAAL VAN LUNTEREN

SPOREN ZANDGROEVE 2018: PLEK OM TE SPELEN, SLEEËN EN ONTDEKKEN ERE WIE ERE TOEKOMT. AAN HET EINDE VAN HET GESPREK MAAKT AB WELGRAVEN NOG EEN STATEMENT DAT NIET VERGETEN MAG WORDEN: HET HELE PROJECT “GOUDSBERG, MIDDELPUNT VAN NEDERLAND” MET DE VELE HISTORISCHE SCHATTEN WAS EEN INITIATIEF VAN HET LUNTERSCHE BUURTBOSCH. WAARVAN AKTE. WE SPREKEN DE GEBOREN EN GETOGEN LUNTERAAN OVER DE GROTE ZANDGROEVE,

MAAIKE 45

MET ZIJN DIEPTE VAN PAKWEG 20 METER, ÉÉN VAN DE ERFGOED-HOOGTEPUNTEN.


Voor wie er niet is geweest: de Grote Zandgroeve is 42 hectare (bijna 55 voetbalvelden) groot. Deze oppervlakte, gecombineerd met een diepte van 20 meter, betekent dat hier liefst 840.000 kubieke meter zand en grind is afgegraven. Ruim 44.000 vrachtwagens vol. Dit afgegraven zand was een belangrijke bouwstof voor de aanleg van wegen en bouw van woningen. “Door heel Nederland zijn met het Lunterse zand spoorwegen en huizen verrezen. De spoorlijn is aangelegd met zand uit een andere zandgroeve, overigens ook op de Goudsberg.”

VERHAAL

Het scheel d e een haart j e of het werd een vuilstortplaats

De Grote Zandgroeve ligt nabij Meulunteren, de Goudsberg en het Middelpunt van Nederland. Afdalen in de groeve doe je via een lange, cortenstalen trap. Een wandeling met een verhaal, want figuren van een sabeltandtijger, rendier, ridder en een man met kruiwagen vertellen meer over lang vervlogen tijdperken. “De groeve is onderdeel van een stuwwal uit de ijstijd.” Eenmaal in de groeve zelf overvalt de ruimte je. Het is geen wonder dat dit


VUILSTORT Al ver voor de oorlog werd hier zand en grind gewonnen, met paard en wagen als transportmiddel. Daarna werd de winning bedrijfsmatiger aangepakt. Met graafmachines en zandkippers nam de groeve snel in diepte toe. De bedrijven Van den Brink en Vink zijn onlosmakelijk met deze economische activiteit verbonden. Eind jaren ’80 kwam er een einde aan. “Het scheelde een haartje of het werd een vuilstortplaats”, memoreert Ab Welgraven. Gelukkig kwam het niet zover. “Hier en daar is overigens wel afval gedumpt in die tijd, met name bouwafval.” Daarvan ontbreekt nu ieder zichtbaar spoor.

GEZEGEND De Grote Zandgroeve is één van wat Welgraven de ‘Sporen uit het verleden’ noemt; Lunteren is in dit opzicht meer dan gemiddeld gezegend met (archeologisch) erfgoed. Het dorp is niet alleen geografisch middelpunt van Nederland, de Celtic Fields, Germaanse Put, het Wekeromse Zand, de Oude Hessenweg en Het Luntersche Buurtbosch dragen ook bij aan de variatie in cultuurhistorische plaatsen. “Al deze schatten vertellen het verhaal van Lunteren en van Nederland en ze zijn via fiets- en wandelpaden verbonden”, aldus Welgraven, die als inmiddels tien jaar gepensioneerde drukker is dan ooit met zijn vele functies. “Ik werk me soms drie slagen in de rondte.” Hij zegt het met een brede lach op zijn gezicht.

MAAIKE 47

unieke terrein wordt gebruikt voor evenementen. “Het Lunters Daagje Peerdsturen”, noemt Ab Welgraven, “maar ook KWF Kankerbestrijding heeft hier een lichtevenement georganiseerd. Heel bijzonder. Veel bezoekers komen er echter gewoon om kinderen te laten spelen of te picknicken. En de steile helling is ideaal om te sleeën als er sneeuw ligt.”


Een hypotheekgesprek waar en wanneer u wilt! Bel of app Annemieke voor een gratis oriënterend gesprek.

(06) 30 05 75 51 

Rabobank Gelderse Vallei

N

IE

W

ER

BO

BO

U

U

A

W

N

R

EN

U

O

W

TI A V

E

ten Ook buiorkanto tijden!

W

D

O

N

be

fw

a

t

em

NO VE

U

BO

W

w

w

EF

IN

W

U

U

IE

BO

N

ER

V

KW AL va ar t.n ITA l TI

.a w

n an

s er

ij dr

ar

RE

RE

W

A

A

N

BO U VA W TI E

e ai ra w, f u O t es wbo - en N UW E e BO TI m ieu uw an IN N VA v A e O A d m n , Bo ag  EF EN I n R a e o i e  T gr at at n UW Ont le u ga nov is u TA B a I i a rt UW kl UWen er t n re IE AL at f he of vaa Nde R B Om  m O al t V E ro uw e . l KW aa  w d st en bo jf W t e s t.n u b ing aan dri j r i j n i a e De loss uw, sbe va . W uw do t w st al ij t da op rbo mer u w n w r om ijf ge ve nne ! at eke ! r s s w t d e aa ns k bet ren on lang e e er sb il r di w Dat alis a e t m ij u l f .n he aal. n re N D em b rt o n E aa l In ntr nse E R d v n e l i e . a n aa fw aa ce we NOV est ?fr bBouw, enijve ken rij @ e ed -l n e N b n mgdeuw uwb o I r s a f e IEF er deui ni Boij g v sp in em en t om ie, r aa n er aat vat vu gr be AT nn e l T g a t o I a ia nu en n t is lan er v te w. AL et f r e ar at O w n t de k romen f h w om lva m w 01 600m² showroom vol inspiratie e KW te en. O ou o Wa a d s s a 5 l t be ing anb krijf 2 t.n a d ij e n n s ij uw De loss w, sbe ar W u er w ij doet dat w va t. uw op rbo 42 al us

VE

a lv

ND

EN

U

V

R

A

BO

6745 XM De Klomp (Gelderland) 0318 - 573 413

www.steenbergentegels.nl

sb

er

m

ne

an

w .a

w

w

t.n

l

w

ar

ijf

va

dr

fw

em

be

rij

nn

s er

em

er

sb

ed

aa

@

aa

36

fo

Stationsweg 10

in

@ fo

in

06

36

01

I KW AL

De

06

nn

r t w en om ge ! wa ek s s k bet ren r on lang e at se il i w l a D ea t m ij u r he al. f b In ntra sen lo d n Be ven en. ce we ? j d bli rek g en ui vrij esp rt b ve n O me n te 01 ko nse 25 e w 42

m ve nne ! aa nst e di

al

TA op be TI ve loss ste EF aa rbo inge ma IN t u n e n ne w, ria di . O N en a m O er anb f he len st VE sb ! tn en o In u ed ug w d RE h rij e a ce et f W of r at o m n N w e t en ra m ees n D e a o r lv a w aa vat nieu t f en l. D k w r i r a w at se at t i e, O a b i B n r be w su v e o o ko ert ea te ij gr uw uw, lis ke do aa - e w me uigd nt en er g en n n ? en va da s se vr Be ! n t w taa i n te jbli l o t ij be jve f m uw de sp nd k a dr l il re om ant ke bij on en s n. u ge l an 06 r gs ust 36 om . W 42 i uw j 25

ed

rij

fw

al

Op zoek naar tegels?

De beste materialen en de meest fraaie KWALITATIEF INNOVEREND oplossingen voor nieuwbouw, verbouw, De renovati beste materialen aanbouw en e. en de meest fraaie oplossingen. Of het nu gaat om nieuwbouw, verbouw, aanbouw of renovatie, Bouw- en

Bij ons staat de klant centraal. betekent aannemersbedrijf Walvaart isDat u graag van dat wij úwdienst! dromen en wensen realiseren! In het werk wat wij doen staat de klant

06 36 42 25centraal. 01 Dat betekent dat wij uw dromen en wensen realiseren! info@aannemersbedrijfwalvaart.nl Overtuigd? Bel of mail ons gerust. Wij

komen vrijblijvend bij u langs om uw www.aannemersbedrijfwalvaart.nl wensen te bespreken.

06 36 42 25 01

info@aannemersbedrijfwalvaart.n


MAAIKE THUIS BIJ FAMILIE

BUURSMA

inRenswoude

SAMEN MET PARTNER FRED BUURSMA EN ZOON JESSE WOONT ZE IN EEN VRIJSTAANDE VILLA AAN DE UBBESCHOTERWEG 8E, NET BUITEN KASTEELDORP RENSWOUDE.

MAAIKE 49

“VOOR WIE DEZE WONING GESCHIKT IS? LASTIGE VRAAG”, ZEGT ANJA WIJNVEEN-BUURSMA.


Wonen in de groene ruimte “Het is hier ideaal voor mensen met een drukke baan die rust zoeken en zich willen afsluiten. Maar ook voor gezinnen is het een heerlijke plek om te wonen. Kinderen hebben hier alle ruimte om op te groeien.” Het paar komt tot de conclusie dat hun woning, die te koop staat bij Maaike van Doorn Makelaar, voor heel veel bewoners geschikt is. “Ondernemers met een kantoor of praktijk aan huis kan ook. Wij zijn hier ons bedrijf Flexx Service gestart. Heel centraal in Nederland, je zit in een paar minuten op de A12 en A30.” Fred en Anja bouwden de woning volledig in eigen beheer en naar eigen ideeën. Dat was in de periode 2008-2009. Midden in de weilanden, op 500 meter afstand van de dorpskern, moest een agrarisch bedrijf het veld ruimen om een nieuwe woonwijk mogelijk te maken. “Via de zogenaamde ‘rood voor rood’ regeling mochten er op de plaats van de boerderij vijf vrije sectorwoningen gebouwd worden”, licht Fred het ontstaan van de woning toe. Zo ontstond een parkje met vijf bijzondere woningen. Ze besloten er hun droomhuis te realiseren op een kavel van bijna 2800 m2. “Stond ik voor 7.00 uur ’s morgens cement te draaien, dan konden de metselaars direct aan de slag.”

IJSVOGELS Het resultaat van alle inspanningen mag er zijn. Wie de woning nadert, wordt overvallen door de rust en ruimte. De tuin grenst aan de Lunterse Beek, een natuurlijke waterloop waar zomeren wintervogels van diverse pluimage leven. Anja: “Zwanen natuurlijk, maar ook lepelaars en ijsvogels.” Aan de overzijde van de beek hebben de bewoners vrij uitzicht over het weidse landschap van natuurgebied De Grebbelinie. De ruimbemeten tuin is zo aangelegd dat deze op een natuurlijke wijze overloopt in de omgeving. “Er lopen trouwens ook vaak herten in de weilanden.” Hoewel de woning uitzonderlijk vrij ligt, is er geen sprake van eenzaam wonen, er zijn nog vier vrijstaande

woningen in het plan. “De sfeer onderling is heel goed, we hebben altijd een gezellige nieuwjaarsborrel.”

TUINKAMER We komen voor ‘binnen’, maar als je de woning door de prachtige deurpartij (met hardstenen lijst) inloopt, is de vrije natuur nooit buiten beeld. Door raampartijen tot op de grond heb je steeds zicht op de weidsheid van het landschap. “Kijk”, zegt Anja, “dit is een van onze favoriete plekken, de tuinkamer noemen we het.” Ze toont een gezellige open kamer met uitzicht op de beek. “Hier heb je altijd een perfect plekje in de zon.” Maar ook de woonkamer - met sfeervolle haardpartij - heeft een blik op de groene buitenwereld. “Het uitzicht is panoramisch.”

GASLOOS Het mooie is dat de woning niet alleen uitzicht biedt op de natuur, maar er ook rekening mee houdt. De bouw, nu bijna tien jaar geleden, was voor die tijd opvallend duurzaam. “We hebben energiezuinig gebouwd”, vertelt Fred. “Zo zit er al een warmtepomp in, tegenwoordig heel gebruikelijk maar toen nieuw. Het is dat we graag op gas koken, anders zou de woning gasloos kunnen zijn.” Wie kijkt naar de details ziet dat er veel aandacht is besteed aan afwerking, materialen en isolatie. “Fred is de techneut, ik ben meer van de stijl”, vat Anja de totstandkoming van hun droomhuis samen. Rest de vraag: waarom wil iemand die zo uniek woont verhuizen? “We zijn tien jaar verder en hebben nieuwe ideeën. Nabij ons bedrijfspand hebben we een bouwkavel, daar willen we iets nieuws bouwen. Ja, we zijn ondernemend, zitten niet graag stil.” Wat ze het meest gaan missen aan hun huidige villa? Anja: “Het belangrijkste zijn de herinneringen en die neem je mee.” Kijk voor de complete beschrijving op www maaikevandoornmakelaar.nl. Zie ook de advertentie op pagina 63.


MAAIKE 51

Vrij uitzicht over het weidse landschap van natuurgebied De Grebbelinie.


ONTZORGD WORDEN IN UW BOUWPROCES?

IS UW KEUKEN OOK AAN EEN NIEUW JASJE TOE? Bosch Coatings is een meubel- en interieurspuiterij gespecialiseerd in het (over) spuiten van nieuwe en gebruikte meubels. Zijn uw meubels, of is uw keuken niet meer naar wens? Wij steken het in een nieuw jasje.

HIERVOOR BENT U BIJ ONS AAN HET JUISTE ADRES

Wilt u meer informatie? Bezoek onze website of bel met 0318 481891. www.boschcoatings.nl

KRUISBEEKWEG 30, LUNTEREN

Wij zijn gespecialiseerd in het spuiten van houtwerk, kozijnen, deuren en keukens op locatie. Ook spuiten wij wanden en plafonds!

Winnaar Rietgedekt Pand van het jaar

Alex Hooijer Schilderwerken geeft Maaike kleur

www.dbl-lunteren.nl - info@dbl-lunteren.nl

1e

1e

plaats

plaats

2016

2017

Als Rietdekkersbedrijf brengen wij graag een nieuw rieten dak voor u aan. Daarnaast kunnen we u ook van dienst zijn met het onderhoud of de renovatie van het huidige dak. Alle timmerwerkzaamheden worden ook door ons verricht. Bij nieuwbouw wordt tegenwoordig steeds vaker Helaas wij u dak, niet thuis. de keuze gemaakt voortroffen een rieten een slimme keuze met het oog op duurzaamheid.

Wij waren hier op:

-

- 20

In de afgelopen jaren hebben wij drie maal op binnen weten teuur slepen bij de rij de 1e plaats om: verkiezing Rietgedekt pand van het Jaar. Bij twee van deze winnende daken ging het om een nieuwbouw project.

Vriendelijke groet,

“Wij houden van vak enBV gaan geen Deons Rietdekker uitdaging uit de weg.” Henk-Jan, De Rietdekker BV

Henk-Jan Tel. 06 5151 3500

SCHILDERSBEDRIJF A. HOOIJER CORVERSBOS 43, 6718 HK EDE, 06 523 715 18

WWW.DERIETDEKKER.NL


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Bijzondere villa met verwarmd zwembad

Lunteren Bosrand 11

Vraagprijs: â‚Ź 1.150.000,- k.k.

MAAIKE 53

Misschien op wel een van de mooiste locaties van Lunteren staat deze moderne onder architectuur gebouwde villa. De ligging tegenover het bos en op loopafstand van het centrum, scholen en station is uniek te noemen. Deze bijzondere villa heeft een verrassende indeling en biedt veel leefruimte en wooncomfort. De tuin rondom de woning maakt het geheel af. Aan de voorzijde is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein en heeft u direct toegang tot de garage. De tuin is smaakvol aangelegd. Grenzend aan de villa heeft u een mooi overdekt terras maar de echte blikvanger hier is het verwarmde zwembad. Dit afgesloten zwembad is aan de achterzijde van de tuin gesitueerd en is fraai gecompleteerd met mooi straatwerk, een heerlijke buitendouche, een fijne sauna, een verhoogd zonneterras en een ruime veranda. Het totale perceel is 940 m2 groot.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Rietgedekte woonboerderij met dubbele carport Lunteren Bruinehorstweg 40

In een landelijke omgeving, in het buitengebied van Lunteren staat deze smaakvolle rietgedekte woonboerderij met dubbele carport gelegen op een perceel van 4.285 m2. De mooie leefvertrekken op de begane grond in combinatie met de 6 slaapkamers maken het een heerlijk familiehuis. De tuin is fraai aangelegd en voorzien van gazon, perken, terrassen en een veranda. Achter de tuin ligt nog een weide voor het houden van dieren.

Vraagprijs: â‚Ź 700.000,- k.k.

Uw droomwoning op bouwrijpe kavel Otterlo Apeldoornseweg 61

Unieke kans! Altijd al uw droomhuis willen realiseren op een bijzondere locatie? Dat kan op deze bouwkavel tussen Otterlo en Ede. De kavel is 4.986 m2 groot en er is reeds een bouwvergunning verleend voor het ontwerp welke op de foto is getoond. Uiteraard staat u volledig vrij om hier een ander ontwerp op te laten maken.

Prijs op aanvraag


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Royaal woonhuis met inpandige garage Ede Corversbos 28

Gelegen in de jonge wijk ‘Kernhem’ staat dit zeer royale huis met inpandige garage. Aan de achterzijde is de woning op fraaie wijze uitgebouwd waardoor een zeer mooie leefruimte is ontstaan. Dit in combinatie met de 5 ruime slaapkamers maakt het een echt familiehuis. De tuin rondom de woning heeft diverse zon en schaduwhoekjes en biedt voldoende privacy. De veranda maakt het buiten wonen compleet. Dit alles is gelegen op een perceel grond van 375 m2.

Vraagprijs: € 475.000,- k.k.

Helft van dubbel woonhuis met ondergrondse garage Ede Middelberglaan 16

Vraagprijs: € 399.000.- k.k.

MAAIKE 55

In de geliefde woonwijk ‘Op de Berg’ staat dit ruime helft van een dubbel woonhuis met ondergrondse garage. De woning is aan de zijkant op royale wijze uitgebouwd waardoor extra veel leefruimte is gerealiseerd. De rustige ligging aan de rand van Ede in combinatie met het vrije uitzicht op een bosperceel maken de locatie zeer geliefd. Het ruime perceel van 352 m2 is aangelegd met gazon, mooie beplanting en biedt voldoende zon- en schaduwplekken.


GRATIS

,5 1 INTERIEUR-

VAN EGDOM LUNTEREN BV

UUR

ADVIES

DE KAMER VERBOUWEN OF UW NIEUWE HUIS INRICHTEN? Wij helpen u graag bij het bepalen van een stijl en geven u graag een aantal praktische tips!

Hartelijk welkom!

Het beste voor uw interieur (pvc) vloeren Raamdecoratie Traprenovatie Gordijnen

Géén luchtkastelen, wél een goed hypotheekadvies! Wij nodigen u uit om onze internetsite te bezoeken: www.egdom.nl Voor meer informatie: 0318-573833

Openingstijden Vrijdag 10:00 tot 21:00 uur Zaterdag 10:00 tot 17:00 uur

Adres Bel Mail

De Spil 31b, Kootwijkerbroek 0342 745 200 info@erwinvanwelie.nl www.erwinvanwelie.nl

V Verzekeringsadviesbureau Van Egdom Lunteren B.V. V V Hoofdweg 8, 6744 WL Ederveen hypotheken@egdom.nl


Wim van der Meer, directeur van Bouwbedrijf van Ree B.V.: “De Parkwachter is eigenlijk het logische vervolg op De Verbinding. De gemeente Ede was dermate enthousiast over het eerste plan, dat we al snel het idee kregen om de naastgelegen bouwkavel ook te bebouwen.” De appartementen hebben minimaal drie slaapkamers, en zijn 140-148 m2 Gbo groot, allemaal hebben ze ruime balkons op het zuiden of het westen. De beide penthouses

zijn 214 m2 en beschikken over twee badkamers, een royaal dakterras en een kleiner terras aan één van de slaapkamers.

NOG ÉÉN KEER VERHUIZEN “De belangstelling voor De Verbinding was indertijd overweldigend. Dat is voor De Parkwachter niet anders. Door in het ontwerpstadium de projectwebsite te lanceren, konden we al vroeg enkele fraaie impressies van de gebouwen tonen. De verkoopbrochure is inmiddels klaar en via Maaike van Doorn Makelaar te verkrijgen.” De grote belangstelling verbaast Van der Meer overigens niet: “Wij zien een trend dat ouderen graag nog één keer verhuizen naar een ruimer appartement. De markt daarvoor is enorm. En gezien de bijzondere locatie met bos en hei op loopafstand is dit een unieke kans.”

MAAIKE 57

De twee torens van appartementencomplex De Verbinding vormen een markant punt in de architectuur van Ede. Volgend jaar wordt een begin gemaakt met een tweede complex op het terrein van de voormalige Simon Stevin Kazerne. Dan verrijst het bijzondere project De Parkwachter, bestaande uit twee woongebouwen met elk 9 appartementen. De gebouwen zijn gekoppeld door een ondergrondse parkeergarage.


PLAATSELIJK AMBACHT


CELTIC FIELDS WIJNEN OP DE KAART IN BETERE RESTAURA NTS

HET IS NIET MEER DAN EEN DRUPPELTJE IN DE MONDIALE WIJNPLAS: DE WIJNPRODUCTIE IN NEDERLAND. DE 170 WIJNBOUWBEDRIJVEN IN ONS LAND PRODUCEREN ONGEVEER 900.000 LITER VAN HET EDELE VOCHT. VAN DIE HOEVEELHEID KOMT ZO’N 7.000 LITER - DIT ZONOVERGOTEN JAAR 2018 WAARSCHIJNLIJK 10.000 LITER! - UIT HARSKAMP. HARSKAMP? JA ECHT, HET VELUWSE DORP HERBERGT EEN WIJNGAARD VAN 2,5 HECTARE. HIER PRODUCEERT DE ECOLOGISCHE WIJNBOER MATHIJS VAN VEENSCHOTEN ZOWEL RODE ALS WITTE WIJNEN EN ZELFS EEN MOUSSERENDE…

MAAIKE 59

BUBBELS UIT HARSKAMP!


LICHTKUNDE LICHT MAAKT VERSCHIL

“Voor het ontwerp en uitwerking van uw toekomstige woning of utiliteitsgebouw.” Tekenwerk

Projectorganisatie

Bouwkundig advies

Architectuur & ontwerp Bouwkundig tekenwerk 3D visualisaties & BIM

T 06 - 344 66 939

E info@ptamiddennederland.nl

Bekijk deze en alle projecten op de website

www.ptamiddennederland.nl

Een goed lichtplan laten maken is de basis Een voor goeduw lichtplan laten maken is de basis voor uw nieuwbouw of verbouwing. Wij nieuwbouw of verbouwing. Wij helpen graag helpen graag om uw ruimtes sfeervol te om uw ruimtesverlichten. sfeervol teVan verlichten. ontwerp tot realisatie. ontwerpVan tot realisatie. Kauwenhoven 38, Lunteren 085 44 664 www.lichtkunde.nl 085|10 4410 664 Kauwenhoven 38 Lunteren

www.lichtkunde.nl


De Veluwse wijnproductie is min of meer een uit de hand gelopen hobby. Nabij Van Veenschotens woning in Harskamp lag een stukje grond, een halve hectare, waarvoor in 2005 een bestemming werd gezocht. “We kunnen er wel een wijngaard aanplanten, vertelde ik mijn werkgever Bart Boon. Hij houdt wel van wijn en omdat we met Eco Fields ook biologisch kalfsvlees op de markt brengen, was er sprake van ‘wijn en spijs’ binnen één bedrijf. En die combinatie trekt toch de meeste aandacht aan tafel.” Al in 2007 werd er 2 hectare grond bijgekocht in Harskamp. Daar zijn de afgelopen tien jaar druivenrassen aangeplant die het goed doen in het Nederlandse klimaat. “Cabertin, Riesel, Cabernet Cortis, Regent, Pinotin, Johanniter en Solaris”, somt Van Veenschoten op. “Inderdaad, best veel rassen op een kleine ruimte.”

BETERE RESTAURANTS Inmiddels produceert de wijngaard jaarlijks zo’n 7.000 liter rode en witte wijnen. De vinificatie, het proces om van druiven wijn te maken, vindt plaats bij collega-wijnboer Roelof Visser in Bentelo. “We verkopen onze wijnen hoofdzakelijk aan de betere restaurants, zeg maar net onder het Michelin-sterrenniveau. We nemen de chefs uit deze restaurants mee naar Bentelo, zij bepalen welke smaak ze willen.” Die samenwerking is inspirerend: niet zelden creëren de koks ter plekke gerechten die bij de wijnen passen. De kwaliteit van de biologische wijnen heeft zich tot een hoog niveau ontwikkeld, wat onderschreven wordt door diverse medailles in de Nederlandse Wijnkeuring.

NACHTVORST Voor wijnboer Mathijs van Veenschoten is zijn wijngaard inmiddels bijna een ‘way of life’. Hij leeft dag en nacht met het klimaat in zijn achterhoofd. “In principe zijn er drie grote bedreigingen voor de druiven: nachtvorst, regen en wespen. Een late nachtvorst in mei kan 30% van je oogst vernielen. We hebben al eens met de branders van luchtballonnen geprobeerd de vorst te bestrijden…” In beginsel is hij van januari tot en met de oogst in oktober druk in de weer in de wijngaard, samen met medewerkers en oogstvrijwilligers. Snoeien, leiden, ombuigen, uitdunnen, opbinden, bladknippen en tenslotte plukken, ieder seizoen geeft zijn eigen werkzaamheden. “We doen dit vaak op zaterdagen met een ploeg scholieren. Het is bijna allemaal handwerk, dus erg arbeidsintensief.”

AANZUREN

Mousserende wijnen zoals Champagne en Moscati d’Asti worden in Nederland vooral rond de jaarwisseling ontkurkt. In restaurants staan ze wel op de kaart, maar zijn zelden per glas te bestellen. Dan blijft de restaurateur immers met ondrinkbare restanten zitten waar de bubbels uit zijn. Bijzonder genoeg is de Veluwse Vreugde mousserende wijn van Celtic Fields wél per glas te verkrijgen. “Door de tweede gisting op de fles kun je deze enkele dagen bewaren als hij open is. De wijn blijft sprankelend.”

MAAIKE 61

SPRANKELEND

“Een uitzonderlijk goed wijnjaar”, zo gaat 2018 de boeken in, zeker in Nederland. Enorm veel zon, weinig regen in september en oktober en opvallend weinig wespen gaven de druiven van Van Veenschoten alle ruimte om te groeien. “Van de droogte hebben we weinig last gehad.” Bij de vinificatie moest voorgaande jaren de smaak nog wel eens aangepast worden door de wijn aan te suikeren. Nu doet de unieke situatie zich voor dat er misschien aangezuurd moet worden: door toevoeging van natuurlijke wijnzuren de smaak minder zoet maken. “We hebben het jaar al afgesloten met een vrijwilligersavond, waarbij we wijn en spijs serveren. Bij de pluk worden we altijd geholpen door familie, vrienden en kennissen, die in vijf zaterdagen de oogst binnenhalen.”


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Sfeervol appartement met dubbele garage Lunteren Boslaan 68J

Aan de rand van Lunteren te midden van de bossen en toch op loopafstand van het centrum en het station ligt dit sfeervolle appartement met ruim terras op het zuiden en dubbele garage. Het appartement is 180 m2 groot, heeft een heerlijk terras van 66 m2 en is gesitueerd in de linker vleugel op de verdieping van het monumentale complex. In totaal zijn er 3 slaapkamers aanwezig. Een unieke mogelijkheid om sfeervol te wonen met hedendaags comfort!

Vraagprijs: â‚Ź 749.000,- k.k.

Ruime vrijstaande woning Harskamp Dorpsstraat 67

Op een prettige locatie in het hart van Harskamp staat deze comfortabele en ruime vrijstaande woning met heerlijke tuin, carport en royale garage. De woning heeft een sfeervol en vriendelijk aanzien met zijn wit gestuukte muren, puntdak met overstek en veranda. De achtertuin is gelegen op het zuidwesten en heeft hierdoor een prima zonligging. Dit alles is gelegen op een perceel van circa 397 m2.

Vraagprijs: â‚Ź 425.000,- k.k.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Geheel onderkelderde villa met dubbele garage

Renswoude Ubbeschoterweg 8E

Vraagprijs: â‚Ź 1.250.000,- k.k.

MAAIKE 63

Aan de rand van het pittoreske dorp Renswoude is enkele jaren geleden deze fraaie, geheel onderkelderde villa gerealiseerd. Een zee aan leefruimte met daarnaast een eveneens onderkelderd bijgebouw met dubbele garage, een carport en een berging. De tuin rondom het huis is strak en onderhoudsvriendelijk aangelegd met diverse beplanting, beukenhagen, gazon en een eigen strand aan de Lunterse Beek. Een fantastische plek met veel privacy om van de natuur en de omgeving te genieten. Natuurlijk mogen de diverse terrassen en de grote veranda’s niet ontbreken. Het perceel is maar liefst 2.785 m2 groot. Het heerlijke huis is zeer luxe gebouwd en afgewerkt. Zo is er gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en is aan energiezuinig wonen veel aandacht besteed.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Semibungalow met aangebouwde bedrijfshal Ede Pakhuisweg 16

In het buitengebied gelegen, tussen Ede en Veenendaal, mogen wij u deze semibungalow met aangebouwde bedrijfshal te koop aanbieden! Een ideale locatie om wonen en werken te combineren. Het geheel ligt op een mooi perceel van 964 m2 wat aan de achterzijde grenst aan de weilanden. De tuin rondom de woning is verzorgd aangelegd. De hal heeft een oppervlakte van circa 200 m2 op de begane grond en circa 135 m2 op de 1e etage. Inruil eigen woning is bespreekbaar!

Vraagprijs: â‚Ź 639.000,- k.k.

Monumentaal wonen in luxe appartement Lunteren Boslaan 68E Monumentaal, comfortabel en luxe wonen midden in het Luntersche Buurtbosch. In het fraaie complex Het Landgoed van Schothorst is op de begane grond dit fraaie appartement gesitueerd. Het appartement heeft een oppervlakte van 190 m2 en een schitterend terras op het zuiden van circa 145 m2. Het appartement beschikt over een eigen garage en er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein aanwezig. Kortom een heerlijke plek om rustig en comfortabel te wonen met de voorzieningen binnen handbereik.

Vraagprijs: â‚Ź 790.000,- k.k.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Jaren dertig woonhuis Harskamp Dorpsstraat 55

Unieke mogelijkheid om dit voormalige woon-/winkelpand om te bouwen naar sfeervolle vrijstaande woning. Een leuk jaren dertig object wat met een goed plan weer een gezellige woning kan worden. Het object is gelegen hartje Harskamp en is met de achterzijde op het zuiden gesitueerd. De diverse dagelijkse voorzieningen bevinden zich op loopafstand. Het perceel is circa 396 m2 groot en kan naar eigen inzicht ingedeeld worden.

Vraagprijs: â‚Ź 280.000,- k.k.

Moderne bungalow met zwemvijver Ede Zonneoordlaan 45B

Vraagprijs: â‚Ź 949.000,- k.k.

MAAIKE 65

In een mooie bosrijke omgeving staat deze smaakvolle moderne bungalow. Het mooie perceel is 4.590 m2 groot, rustig gelegen en biedt een zee aan privacy. Omsloten met mooie bomen en bosschages is dit een heerlijke plek met een ruim gazon, diverse terrassen en een strakke zwemvijver. De grote veranda grenzend aan de zwemvijver is een mooie plek om tot in de late uurtjes te genieten.


Je woondroom realiseren?

Lage rente. Goed advie s.

Doe het samen met Hypotheek Visie! Het kopen van een woning is een mooie, maar grote stap in je leven. Daar hoort vaak een hypotheek bij. Laat Hypotheek Visie je daarbij helpen. Doordat we nauw samenwerken met Maaike van Doorn Makelaar kunnen we je nog beter van dienst zijn. Ervaar maximale service en gemak.

Meer weten over jouw mogelijkheden? Bel ons nu voor een vrijblijvende afspraak: (0318) 54 87 78 Een afspraak bij Maaike van Doorn Makelaar in Lunteren is ook mogelijk!

Je woont toch om te leven! Hypotheek Visie - Verlaat 3 - Veenendaal (0318) 54 87 78 - veenendaal@hypotheekvisie.nl


ADVERTORIAL M A R T I N VA N D E B U N T, H YPOTH EEK VISIE VEEN EN D A A L EN LU N TER EN

“MARTIN VAN DE BUNT IS VRIENDELIJK, BEHULPZAAM EN HEEFT ONS DUIDELIJK GEÏNFORMEERD OVER ONZE NIEUWE HYPOTHEEK. HET CONTACT HEBBEN WIJ ALS ZEER PRETTIG ERVAREN.” DEZE REVIEW OP WEBSITE WWW.ADVIESKEUZE.NL IS EEN SAMENVATTING VAN NOG EENS RUIM 200 KLANTBEOORDELINGEN VAN HYPOTHEEK VISIE VEENENDAAL. HYPOTHEEKADVISEUR MARTIN VAN DE BUNT IS ER BLIJ MEE. “HET IS MIJN SPORT OM WOONDROMEN IN VERVULLING TE LATEN GAAN. EEN SOLIDE HYPOTHEEK IS DAARVOOR DE BASIS.” “Kan het?” Dat is veruit de meest gestelde vraag bij een oriënterend hypotheekgesprek met Martin van de Bunt. Zo’n eerste gesprek is altijd gratis, maar is niet zelden de basis voor een degelijke hypotheek. “We nemen de situatie van de klant door en leggen dit direct vast in een Digimap. Dit is een persoonlijke online omgeving waar gedurende het gehele proces - en ook daarna - alle documenten staan. Puur gemak voor onze klanten want zo kunnen ze eenvoudig benodigde documenten aanleveren en voorstellen nog eens nalezen.” Een hypotheek is altijd maatwerk, weet Van de Bunt, iedere klantsituatie is anders. “Bij starters is het nog redelijk overzichtelijk. Bij doorstromers is er een huis dat nog verkocht moet worden, soms met een hypotheek met oude regelgeving. Dat maakt het direct complexer.” Hypotheek Visie is niet gebonden aan welke bank of hypotheekverstrekker dan ook en kan volledig onafhankelijk kiezen uit de hypotheken van meer dan 30 aanbieders. “Wij hebben geen enkel belang bij wie we de hypotheek afsluiten. We kiezen de voordeligste aanbieding met de beste voorwaarden voor de klanten.”

Martin van de Bunt is zowel in Veenendaal als Lunteren actief. Adviesgesprekken in zijn woonplaats Lunteren houdt hij op het kantoor van Maaike van Doorn Makelaar, in Veenendaal is zijn bedrijf aan de Verlaat 3 gevestigd. Daar presenteert Maaike van Doorn Makelaar haar actuele woningaanbod in de etalage. “We gaan echt voor de klant, net als Maaike van Doorn Makelaar. We merken dat klanten blij worden van die samenwerking.”

MAAIKE 67

Gratis oriënterend hypotheekgesprek met Hypotheek Visie? Maak een afspraak via lunteren@hypotheekvisie.nl of 0318 548 778.


MARKANT STREEKGEBOUW

KASTEEL RENSWOUDE

’N TIKJE

eigenzinnig ZOMAAR EEN ZONNIGE DAG IN HET NAJAAR VAN 2018. WE PARKEREN ONZE AUTO AAN DE OOSTKANT VAN RENSWOUDE OP EEN KLEINE PARKEERPLAATS, AANGEGEVEN MET BORDJES TOP: TOERISTISCH OVERSTAP PUNT. WE ZIJN NIET DE ENIGE BEZOEKERS VANDAAG, UIT HEEL WAT AUTO’S KOMEN WANDELAARS DIE BINNEN VERRUILEN VOOR BUITEN. DE MEESTEN GAAN DE BOER OP EN VOLGEN DE KLOMPENPADEN. WIJ STEKEN DE WEG OVER EN STAAN OOG IN OOG MET EEN PAREL VAN DE GELDERSE VALLEI: KASTEEL RENSWOUDE.

Als het om architectuur gaat, mag je Renswoude gerust een tikje eigenzinnig noemen. Waar de meeste dorpen een traditionele kruisvormige kerk hebben, staat in Renswoude een bijzondere koepelkerk. Kasteel Renswoude is ook afwijkend van wat elders gebruikelijk is en heeft twee gezichten. De witgepleisterde achterzijde vertoont de uitstraling van een buitenplaats. Wie doorloopt en de voorzijde bekijkt, ziet de contouren van een kasteel, met dank aan de prominente torens. Het kasteel bestaat uit een hoofdgebouw en twee aanpalende bouwhuizen. Ze zijn gedateerd 1654 en gebouwd in Hollands classicistische stijl. De opdrachtgever: Johan Baron van Reede,


UITSLAANDE BRAND Het huidige kasteel is niet volledig origineel. Joost Gerard Taets van Amerongen en zijn zoon verbouwden het gebouw na 1816. De trap met het bordes zijn toen toegevoegd. In 1976 is het kasteel gerestaureerd, maar een uitslaande brand in 1985 verwoestte delen van het interieur en de kapconstructie van het huis. Deze schade is echter vrijwel direct hersteld. Niet alleen het kasteel is het bekijken waard, ook het kasteelbos

en de waterpartijen geven deze plek een adellijke uitstraling. Het kasteeleiland wordt omringd door een gracht die uitmondt in de vijver. In het kasteelbos staan vele loofbomen van meer dan 150 jaar oud. Woudreuzen die de tand van de tijd hebben doorstaan en zich dit najaar in de mooiste herfstkleuren hebben getooid. Aan de oostkant bevindt zich het grand canal dat doorloopt tot aan de Slaperdijk, onderdeel van de 18e eeuwse verdedigingswerk Grebbelinie. Enfin, wie nog nooit de wandeling rond dit kasteel heeft gemaakt, doet er goed aan de voetsporen van talloze anderen te volgen. Om een kijkje te nemen op deze TOP-locatie in Renswoude.

MAAIKE 69

Heer van Renswoude, politicus en diplomaat. Rond 1700 is op het terrein een duiventoren verrezen, weer ruim 50 jaar later zijn prieel ‘Weesje’ en een kinderspeelhuisje gebouwd.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Aan bos gelegen huis met zee van ruimte Lunteren Veenweg 37C

Op een werkelijk schitterende locatie aan de rand van het bos staat dit recent gebouwde vrijstaande familiehuis met ruime garage. Dit moderne huis is voorzien van een souterrain en biedt een zee aan ruimte. Alles is in perfecte staat, tot in de puntjes afgewerkt, vervaardigd met hoogwaardige materialen en goed op elkaar afgestemd. U kunt er zo intrekken met uw gezin en genieten van de vrijheid die u hier zult beleven.

Vraagprijs: € 1.195.000,- k.k.

Ede, Paulus Potterstraat 21 In de rustige woonwijk ´Maadereng´te Ede staat tweeonder-één-kapwoning met carport en ruime inpandige berging. U heeft hier ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. De achtertuin biedt ruimte aan een gezellig terras met zowel zon als schaduwplekjes. Dit alles is gelegen op een perceel van 207 m2.

Vraagprijs: € 250.000,- k.k.

Lunteren, Bisschopweg 29 Een tot in perfectie afgewerkte vrijstaande woning op een leuke locatie aan de rand van Lunteren. Wat de woning zo uniek maakt zijn de mooie leefvertrekken, het royale perceel van 1.365 m2 en het bijgebouw. Het bijgebouw heeft een oppervlakte van maar liefst 100 m2 en beschikt daarnaast nog over een ruime zolder.

Vraagprijs: € 799.000,- k.k.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Uitgebouwde jaren dertig villa met garage

Ede Amsterdamseweg 48

Vraagprijs: â‚Ź 1.100.000,- k.k.

MAAIKE 71

Aan een van de mooiste lanen van Ede staat deze unieke jaren 30 villa op een perceel van 1.000 m2. Uniek omdat in opdracht van de huidige bewoners de villa volledig is gerenoveerd, gemoderniseerd en ingrijpend is uitgebouwd waardoor eigentijds veel woonruimte is ontstaan, dit alles uiteraard met behoud van karakter van de woning. Resultaat is een grote leefruimte en een mooie aangebouwde vleugel aan de achterzijde met ruime garage, aparte wasruimte, kantoor, slaap- en badkamer. Met een woonoppervlakte van 304 m2 en een inhoud van 1140 m3 is dit object een heerlijk leefhuis. Het bruisende centrum van Ede is op 5 minuten loopafstand gelegen. Ook de bossen en de hei zijn om de hoek gelegen. Door de flexibele indeling en de ruime opzet is deze woning geschikt voor grote gezinnen, praktijk/kantoor aan huis, mantelzorg aan huis of gewoon ruim exclusief wonen.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Twee woonhuizen met opstallen voor dubbele bewoning Ede Zecksteeg 2/4

Landelijk wonen samen met ouders of kinderen dat kan in dit woongebouw, bestaande uit twee wooneenheden. Beide woningen beschikken over een eigen indeling, met keuken en badkamer. Daarnaast staan er nog diverse schuren op het perceel met een totale oppervlakte van 558 m2. Het perceel is 3.980 m2 groot.

Vraagprijs: € 749.000,- k.k.

Royale villa met ruime garage Otterlo Apeldoornseweg 91

Aan de rand van Otterlo staat deze royale villa met ruime garage. De villa is gesitueerd op een kavel van circa 2.200 m2 bestaande uit tuin en een klein weitje. Het is mogelijk om extra grond bij te kopen en zo de kavel uit te breiden naar bijna 2.800 m2! De villa is goed onderhouden, volledig geïsoleerd en voorzien van een patent rieten dak. De mooie woonvertrekken op de begane grond zijn ruim evenals de slaapkamers op de 1e etage. Een heerlijk familiehuis.

Vraagprijs: € 795.000,- k.k.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Royaal en stijlvol familiehuis op een ruim perceel

Lunteren Lunterse Bosweg 6

Prijs op aanvraag

MAAIKE 73

Op de grens van Lunteren en Ede staat dit royale en stijlvolle familiehuis met werkelijk een fantastisch uitzicht. Vanuit dit heerlijke huis kijkt u over uw eigen perceel naar de landerijen en de daarachter gelegen bossen. Een heerlijke plek om tot rust te komen. Een ruim perceel van 14.710 m2 wat naast de fraaie tuin ook nog ruimte biedt aan sport en ontspanning door de tennisbaan, een rijbak en een sauna. Natuurlijk mogen een garage en een ruim bijgebouw, waar eventueel 4 paardenboxen gerealiseerd kunnen worden, niet ontbreken. Dit in combinatie met de mooie bosrijke omgeving maakt het voor de paardenliefhebber een unieke locatie. Zeker daar de locatie direct vanuit huis volop mogelijkheden biedt om van deze passie te kunnen genieten.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Royale villa met bomenrijke tuin en veel privacy

Lunteren Engweg 44

Op één van de mooiste locaties van Lunteren staat deze onder architectuur gebouwde heerlijke, royale split-level villa (inhoud 1.233 m3) op een perceel van maar liefst 2.095 m2 met bomenrijke tuin. Door de goeddeels verscholen ligging is rust en privacy verzekerd. De woning heeft door de bijzondere vorm een unieke uitstraling en veel verrassende elementen. Op de 1e etage is een volwaardig, inpandig appartement gesitueerd (met o.m. 2 slaapkamers, woonkamer, keukenunit en badkamer) dat voor diverse doeleinden geschikt is, bijv. dubbele bewoning, mantelzorg of praktijk. Thans wordt hierin een luxe, hooggekwalificeerde en veel bezochte bed & breakfast geëxploiteerd. Het souterrain bevat o.m. een waskamer, wijnkelder, voorraadruimte en twee aparte werkruimtes met eigen ingang. De tuin heeft meerdere terrassen en twee parkeerterreinen. Vanuit de tuin heeft u direct toegang tot het aangrenzende bos.

Vraagprijs: € 849.000,- k.k.


EEN GREEP UIT O

N

G N I N O W E T H C O K ZE RECENT VER

EN


W WW. MAA IK E VA NDO O R NMAK EL A AR. NL

Willem

Laura

Maaike

Gary

Maartje

Annette

Nick


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.