KAmPrEfErAtEr

av Petter Fjeld

2. okt. oldham 6. okt. Yeovil T 9. okt. darlington 13. okt. leyton o 20. okt. Brighton HA 27. okt. millwall 3. nov. Carlisle uTd 5. nov Bournemouth 9. nov Hereford

B H B H B H B B B 1-0 1-0 1-0 1-1 1-0 4-2 3-1 1-3 0-0

TiRSDAg 2. okTobER 2007 LEAGUE ONE Oldham Athletic – Leeds United 0-1 (0-0) 10,054 L: Westlake (90) Leeds beste: Westlake

SPillErE Ankergren 6 richardson 7 Heath 7 Marques (gk) 7 Hughes 6 Prutton 6 Douglas 6 (Westlake, 90min.)8 Thompson 6 Carole 7 Andrews 6 De Vries (gk) 6 Innbyttere (ikke benyttet): Huntington, Weston, Clapham og Ameobi mATCH FACTS (hjemmelag først) Skudd på mål 4 7 Skudd utenfor mål 6 5 Frispark i mot 13 12 Cornere 5 2 Gule kort 2 2 røde kort 0 0 LøRDAg 6. okTobER 2007 LEAGUE ONE Leeds United - Yeovil Town 1-0 (0-0) 27,808 L: De Vries (90) Leeds beste: Ankergren

SPillErE mATCH FACTS Ankergren 8 (hjemmelag først) richardson 7 Skudd på mål 4/2 Heath GK 6 Skudd utenfor mål 7/6 Marques 7 Frispark i mot 19/20 Clapham 6 Cornere 9/8 Prutton 5 Gule kort 2/2 (Flo, 76. min.) 6 røde kort 0/0 Hughes GK 7 (Westlake, 84. min.)5 Douglas 6 Carole 6 (De Vries, 76.min.)7 Beckford 5 Kandol 5 Innbyttere (ikke benyttet): Huntington og Ameobi

Etter sesongens første poengtap reiser vi oss umiddelbart og tar med oss 3 poeng hjem.

Oldham under ledelse av tidligere Leeds favoritt John Sheridan og med ytterligere to tidligere Leeds spillere (Sean Gregan og Michael Ricketts) på laget ga Leeds tøff motstand i bortekampen på Boundary Park denne tirsdagskvelden. Med spissparet Beckford og Kandol ute med karantene ga Dennis Wise debut til nylig innlånte Mark De Vries (Leicester) og Wayne Andrews (Coventry). Spillet bølget fram og tilbake med mindre sjanser til begge lag uten at noen klarte å tilrive seg noe spesielt initiativ. Det så lenge ut til å ende med poengdeling, men nok en gang avgjorde Leeds i sluttminuttene. 4 minutter på overtid avgjorde nemlig Ian Westlake med et flott volleyskudd, hans første ballberøring etter at han kom inn som innbytter for Jonathan Douglas.

3 nye poeng og atter en gang avgjør vi en jevn kamp til vår fordel. Dette vitner om stor lagmoral og en gjennomtrenet mannskap. Wise og Gus gjør bytter på de riktige tidspunktene.

For første gang i historien møttes Leeds United og Yeovil Town. Det hele ble en ganske så åpen og underholdende affære, der spillet bølget fram og tilbake. Beckford og Kandol var tilbake etter karantene men begge hadde en dag på jobb de fort bør glemme. Yeovil var det førende laget i første omgang og Ankergren hadde et par kvalifiserte redninger. I andre omgang fikk kampen en annen karakter da Yeovil la om sin taktikk og så ut til å spille på et 0-0 resultat. I det 64. minutt da Leeds mente de ble snytt for en straffe da de mente en Yeovil spiller handset, mens Yeovil brente en stor sjanse 10 minutter senere. Med 14 minutter igjen å spille gamblet Wise med å erstatte 2 midtbanespillere med 2 spisser. Dette førte til at trykket mot motstanderen sitt mål ble større, men det hele så ut til å ende målløst. I kampens siste spilleminutt eksploderer Elland Road. Douglas slår et frispark mot bakre stolpe og der hopper De Vries i været og header inn seiersmålet.

TiRSDAg 9. okTobER 2007 JPT2 Darlington - Leeds United 0-1 (0-0) 7,891 L: Huntington (48) Leeds beste: Parker

SPillErE mATCH FACTS Lucas 7 (hjemmelag først) richardson 7 Skudd på mål 4 / 3 Heath 6 Skudd utenfor mål 5 / 5 (Clapham, 46. min.)6 Frispark i mot 12 / 11 Huntington 7 Cornere 6 / 3 Parker 8 Gule kort 3 / 2 Weston 5 røde kort 0 / 0 Thompson (gk) 6 (Da Costa, 57. min.)6 Howson 6 Westlake 6 De Vries 6 Andrews (gk) 5 (Ameobi, 78. min) 5 Innbyttere (ikke benyttet): Martin og Bayly

Nesten 3000 tilreisende Leeds supportere kunne reise hjem fra Darlington med drømmene om Wembley i behold. Dette er med stor sannsynlighet vår letteste vei til en finale på nye Wembley stadion denne sesongen.

Første kamp og første seier i Johnstone’s Paint Trophy. Rent spillemessig var ikke kampen mye å skryte av men en heading av Paul Huntington i det 48. minutt avgjorde nok en gang en jevn kamp i vår favør. Leeds hadde gjort en del forandringer på laget og vi så blant annet Dave Lucas og Paul Huntington fra start for første gang. Filipe Da Costa debuterte også for Leeds i denne kampen da han kom inn som innbytter. LøRDAg 13. okTobER 2007 LEAGUE ONE Leeds United – Leyton Orient 1-1 (0-1) 29,222 L: Carole (55) Leeds beste: Carole

SPillErE mATCH FACTS Ankergren 5 (hjemmelag først) richardson Heath GK Marques Clapham (De Vries, 77. min.) Prutton (Da Costa, 77. min) 7 6 6 6 6 5 6 Skudd på mål Skudd utenfor mål Frispark i mot Cornere Gule kort røde kort 6 / 6 10 / 4 11 / 6 4 / 5 1 / 0 0 / 1 Hughes 7 Thompson 6 (Westlake, 58. min.)6 Carole 8 Beckford 5 Kandol 5 Innbyttere (ikke benyttet): Huntington og Andrews

Sesongens første poengtap på hjemmebane og det kunne fort endt i tap. Nesten 30.000 på Elland Road denne lørdagen, imponerende.

I en kamp som inneholdt det meste ble Leyton Orient de første som kunne reise fra Elland Road med poeng denne sesongen. Allerede i det 9. minutt gikk gjestene i føringen etter en scoring av Sean Thornton direkte på frispark, et mål Ankergren muligens må ta på sin kappe. Samme Thornton fikk direkte rødt kort for en albue mot Carole i det 32. minutt. Etter dette dominerte Leeds stort i en 30 minutters periode og i det 55. minutt utlignet Seb Carole. Leeds fortsatte presset etter dette og skapte flere sjanser, blant annet hadde Kandol og Carole gode muligheter. I det 80. minutt ble Carole felt innenfor 16 meteren og dommer Miller pekte resolutt på straffemerket. Alle trodde vel nå at det skulle bli 3 nye poeng i kofferten men da man så Kandol gå fram for å ta straffen fikk mange hjertet i halsen. Dessverre gikk det som fryktet, straffesparket havnet langt over målet. Etter denne nedturen skiftet kampen fullstendig karakter og Leeds var heldige som til slutt fikk uavgjort. Leyton Orient hadde blant annet en ball som var klart innenfor men som ikke ble godkjent , Hughes blokkerte mirakuløst på en kjempesjanse og Ankergren hadde en flott redning på et frispark.

LøRDAg 20. okTobER 2007 LEAGUE ONE Brigton & Hove Albion - Leeds United 0-1 (0-0) 8,691 L: Kandol (79) Leeds beste: Heath

SPillErE Ankergren 6 richardson 6 Heath 8 Marques GK 7 Clapham 6 Prutton 6 Douglas 6 Hughes 5 (Westlake, 38. min.)6 Carole 6 Beckford GK 5 (De Vries, 90 min.) 5 Kandol 7 Innbyttere (ikke benyttet): Lucas, Huntington og Andrews mATCH FACTS (hjemmelag først) Skudd på mål 6 / 4 Skudd utenfor mål 7 / 8 Frispark i mot 7 / 7 Cornere 8 / 2 Gule kort 1 / 2 røde kort 0 / 0

Nok en gang gjør Leeds laget jobben. Vi imponerer overhodet ikke spillemessig om dagen, men er så godt som potte tette bakover på banen og har en egen evne til å score på en av våre ikke alt for mange sjanser.

På 3. forsøk klarte vi endelig å komme fra sørkysten i England med 3 poeng. Withdean Stadium med sine løpebaner og provisoriske tribuner innbyr ikke til propagandafotball og det ble det heller ikke. Kampen var rotete og stemningen dårlig og seiersmålet som ble satt inn av Tresor Kandol kan oppsummere det hele. Et dårlig innlegg og elendig forsvarsspill ga Kandol muligheten til å putte fra kort avstand og denne gangen misset han heldigvis ikke. LøRDAg 27. okTobER 2007 LEAGUE ONE Leeds United - Millwall 4-2 (1-0) 30,319 L: Prutton (37), Beckford (53), Douglas (57,60) Leeds beste: Douglas

SPillErE mATCH FACTS Ankergren 6 (hjemmelag først) richardson 6 Skudd på mål 8 / 7 Heath 7 Skudd utenfor mål 6 / 3 Marques 6 Frispark i mot 12 / 11 Clapham 6 Cornere 5 / 5 Prutton GK 8 Gule kort 1 / 2 Douglas 9 røde kort 0 / 0 Westlake 7 Carole 7 (Weston, 78. min.) 6 Beckford 6 (Da Costa, 89. min.)5 Kandol 6 Innbyttere (ikke benyttet): Lucas, Huntington og Andrews

13 kamper og fortsatt ubeseiret. For første gang er vi blant de 6 første på tabellen, helt utrolig etter å ha startet med minus 15. Dessverre var det både før, under og etter kampen en del bråk, ikke uventet med tanke på ryktet til Millwall supporterne.

Med Gus Poyet på vei til Tottenham ikledde en skadet Alan Thompson seg rollen som assisterende manager i denne kampen. Det var ventet at Radostin Kishishev skulle få sin første kamp etter at låneavtalen med Leicester gikk i orden tidligere i uke, men Kishi ble dessverre skadet under trening på fredag. Millwall startet best og allerede etter 3 minutter hadde de en ball i nettet, men målet ble annullert for offside. Beckford, Carol og Kandol hadde alle muligheter før David Prutton i det 36. minutt sendte Leeds ledelsen med et skudd fra hjørnet av 16 meteren. Leeds fortsatte sitt press etter dette og i løpet av 7 magiske minutter i 2. omgang løsnet det skikkelig.

SøNDAg 3. NovEMbER 2007 LEAGUE ONE Carlisle United – Leeds United 3-1 (0-1) 16,668 L: Beckford (28) Leeds beste: Beckford

SPillErE mATCH FACTS Ankergren (hjemmelag først) richardson Skudd på mål 5 / 8 Heath GK Skudd utenfor mål 4 / 5 Marques Frispark i mot 9 / 17 Clapham GK Cornere 6 / 6 (Huntington, 90.min) Gule kort 1 / 5 Prutton GK røde kort 0 / 0 (Consantine, 86. min) Douglas Hughes GK Carole (Da Costa, 76. min) Beckford Kandol GK Innbyttere (ikke benyttet): Lucas og Weston

I den 14. ligakampen for sesongen kom altså det første tapet. Skuffende selvfølgelig men en eller annen gang måte det jo komme. Det vi må ta med oss denne gangen er at vi i 60 minutter dominerer fullstendig mot et av topplagene. Denne gangen var imidlertid ikke marginene på vår side. Heldigvis har vi muligheten til å slå tilbake allerede førstkommende tirsdag, det skal bli spennende å se hvordan vi takler denne motgangen.

Toppgjør på Brunton Park i det nordvestre hjørnet av England og som vanlig fullt hus når Leeds spiller på bortebane. Leeds dominerte stort fra start og hadde flere sjanser, blant annet hadde Carole, Douglas, Clapham og Beckford store sjanser. I det 28. minutt kom målet vi virkerlig fortjente, et skudd fra Douglas ble bare delvis klarert og Beckford kunne enkelt putte ballen i mål. Etter dette fortsatte Leeds sitt press og de første 60 minuttene er trolig noe av det aller beste vi har levert hele sesongen, men på tross av flere muligheter kom dessverre ikke det viktige mål nummer 2. Så i det 61. spilleminutt snudde kampen fullstendig. Et kjempeskudd fra langt hold som Ankergren var sjanseløs på. Dette ga Carlisle et løft og bare 9 minutter senere tok de ledelsen. Wise satte inne Da Costa og Constantine (hans skikkelige debut for Leeds) for å forsøke å snu kampen, men et godt organisert Carlisle forsvar gjorde det vanskelig for Leeds å skape de store mulighetene. Isteden punktert Carlisle kampen med en scoring i siste spilleminutt.

TiRSDAg 5. NovEMbER 2007 LEAGUE ONE Bournemouth - Leeds United 1-3 (1-1) 9,632 L: Kandol 4, 86, Carole 54 Leeds beste: Kandol

SPillErE mATCH FACTS Ankergren (hjemmelag først) richardson Heath Marques Clapham Prutton Douglas Hughes Skudd på mål Skudd utenfor mål Frispark i mot Cornere Gule kort røde kort 6 / 10 4 / 4 9 / 13 5 / 5 0 / 3 1 / 0 (Da Costa, 90. min) Carole (Weston, 85 min.) Beckford Kandol Innbyttere (ikke benyttet): Lucas, Huntington og Constantine

Vi slår tilbake på best tenkelige måte. Resultatene til lagene over oss gikk stort sett i vår favør og vi er bare 5 poeng etter Carlisle som topper. En grunn til bekymring er alle kortene vi pådrar

oss, med 35 gule kort på 15 ligakamper topper vi denne statistikken suverent og flere av spillerne nærmer seg nå suspensjon. Hughes fikk sitt 5. gule og må nå stå over en av de første kampene.

Sist Leeds spilte på Dean Court i Bournemouth var en vakker vårdag i 1990. Vi vant den gang 1-0 og var med det resultatet klare for opprykk til League Division One. Dennis Wise valgte å starte med de samme 11 som mot Carlisle og hadde gitt spillergruppa klar beskjed om at han forventet at laget slo tilbake fra tapet mot Carlisle. Svaret han fikk var det han ønsket, allerede i det 4. minutt scoret Kandol. Etter dette hadde både Beckford og Kandol muligheter men som flere ganger tidligere i år lot Leeds motstanderne komme tilbake i kampen. I det 37. minutt fikk så Bournemouth belønning for innsatsen og utlignet til 1-1. Etter dette stod kampen og vippet, spillet bølget fram og tilbake helt til det 53. minutt da Carole scoret et av sesongen flotteste Leeds mål etter nydelig trekantspill med Beckford. Lee Bradbury fra Bournemouth ble belønnet med direkte rødt kort i det 62. minutt for å ha gitt Heath en albue, en pussig avgjørelse da Bournemouth i samme situasjonen fikk et frispark rett utenfor Leeds sin 16 meter. Den siste halvtimen kontrollerte Leeds og Kandol punkterte kampen i det 86. minutt med sitt 8. mål for sesongen, denne gang med en heading etter innlegg fra Frazer Richardson. FREDAg 9. NovEMbER 2007 LEAGUE ONE Hereford United - Leeds United 0-0 (0-0) 5,924

Leeds beste: Ankergren

SPillErE Ankergren Marques GK Heath Huntington Parker Weston Douglas Howson (Da Costa, 72. min.) Carole Beckford Kandol (Constatine, 83. min.)

Innbyttere (ikke benyttet): Lucas og Bayly mATCH FACTS (hjemmelag først) Skudd på mål 4 / 8 Skudd utenfor mål 6 / 5 Frispark i mot 10 / 8 Cornere 8 / 5 Gule kort 0 / 2 røde kort 0 / 0

Leeds spiller sin 3. kamp på bortebane på 7 dager og har i perioden forflyttet seg ca. 1400 miles. Wise skylder på at spillerne var slitne og la oss håpe at dette er grunnen til den tafatte forestillingen. Det eneste positive er at vi får muligheten på nytt i omkamp på Elland Road den 20. novemeber.

For aller første gang spiller Leeds en 1. runde kamp i FA cupen, en kamp som vi fortest mulig bør glemme. I en nitrist forestilling fra Leeds sin side er det League Two laget Hereford som er nærmest avansement og vi kan takke keeper Ankergren for en kjemperedning i det 80. minutt for at vi ikke ryker ut av FA cupen allerede nå. Leeds spiller uten mål og mening, og i det aller meste av kampen pumper vi høye baller opp mot to ubevegelige spisser. Kun en 30 minutters periode i midten av 1. omgang kan få godkjent, da forsøkte vi å spille ballen langs bakken. Av enkeltspillere er det i denne kampen kun Parker, Huntington og Carole som får godkjent.