Driebergenart 2017

Page 1

9 tot en met 24 juni

Kunstzondag met vossenjacht 11 juni, 12:00 – 17: 00 uur Afsluiting DriebergenArt met veiling 24 juni, 17:00-21:00 uur

DriebergenART is een initiatief van Biz3B en plaatselijke kunstenaars


DriebergenART 2017 DriebergenART is een initiatief van ondernemersvereniging Biz3B en kunstenaars. Voor het vijde¥ jaar op rij, gaat 9 juni aanstaande DriebergenART van start. Driebergse kunstenaars, maar ook kunstenaars van elders uit het land, hebben zich laten inspireren om een nieuw, origineel kunstwerk te maken dat speciaal is afgestemd op de winkel of de ondernemer. Dit zorgt weer voor een twinkeling in de ogen van het winkelend publiek. U kunt zich vast nog wel de vliegende trap-vogel herinneren, gemaakt van fietsbanden. Of portretten van de diverse ondernemers . Reden genoeg dus om ook nu weer de “groene DriebergenART-borden” af te struinen en kunst te gaan bekijken op de Traaij, Het Kerkplein en winkelcentrum De Sluis!

De organisatie met de bekende groene borden. vlnr.Bryan Houben, Nella Luiten, Femke Bertels, Ans de Jong en Ina Smit-Roest


Belangrijke info7 In dit boekje treft u een overzichtslijst van alle deelnemende kunstenaars met een plattegrond waarop u gemakkelijk de bijbehorende winkel kunt vinden. Tevens vindt u in dit boekje een leuke kleurwedstrijd met speurtocht voor kinderen, die zij gedurende de gehele periode van DriebergenART kunnen doen. Maar DriebergenART heeft nog méér te bieden! Zo is er voor zondag 11 juni een speciale kunstzondag georganiseerd; veel winkeliers openen speciaal voor dit evenement hun deuren. Veel kunstenaars zullen dan ook aanwezig zijn met demonstraties/ workshops. Bovendien wordt er voor de kinderen een kunst-vossenjacht gehouden! En last but not least: tijdens de midzomeravond, op zaterdag 24 juni, zal DriebergenART afsluiten met een grote veiling met werken van de deelnemende kunstenaars. De organisatie van DriebergenART en de kunstenaar stelt een gedeelte van de opbrengst beschikbaar voor het goede doel van dit jaar: De Speelweek. Op 24 juni vindt tevens de prijsuitreiking plaats van de speurtocht/ kleurwedstrijd voor de kinderen.

Kortom, twee weken verrassende kunst om niet te willen missen!

9 Juni om 17:30 Opening DriebergenArt op het Kerkplein in Driebergen Wij maken tevens een ronde langs de kunstwerken. 9 t/m 24 juni DriebergenArt bij alle deelnemende ondernemers 11 juni 12:00 - 17:00 uur Kunstzondag met vossenjacht Start: Boekhandel Jacques Baas, Traaij 4c 9 - 23 juni Inleveren kleurplaten/formulier vossenjacht bij *Lieveling, Traaij 52 *TreMonti, Traaij 88 *Dier N Plezier, De Sluis 50 24 juni Afsluiting DriebergenArt 2017 met veiling tijdens het ‘MidzomerAvond’evenement ter hoogte van Diek Wechgelaar, Traaij 98 Kijk op op onze website www.driebergenart.nl

Legenda veilingstuk aangeboden Discipline kunstenaar


Jan van Treuren

01

Bloem- en Kadoshop Binnen en Buiten

Voor Jan blijft schilderen altijd een uitdaging. Uitgaande van een structuur in een landschap, een compositie of een foto zoekt hij naar een eigen vorm in harmonie en kleur. Als dat lukt, gaat hij langzamerhand voelen dat het iets van hemzelf wordt. Dan is schilderen in kleur en vorm een feest.

www.vantreuren.nl 0343-516591 Schilderkunst

Frank Koudijs Kapsalon Rob

02

Het meisje met het spectaculaire kapsel is een van de werken die voor kapsalon Rob gemaakt zijn. De haas is een voorbeeld van recent werk.

06 53 83 01 07 Schilderwerk en beeldhouwwerk op doekWinkelcentrum de Sluis Vossenjacht

Renate de Bruijn

03

Dier N Plezier

Plak de gevonden ‘vossen’ op het palet/

Renate schildert acrylverf op doek & hout, doet aan gravures van foto’s op glas, maakt ruimtelijk werk met als basis vaak gebruikte materialen, fotografeert in opdracht en in vrije tijd, ontwerpt tattoo’s en zet ze. Zowel realistische als abstract is haar stijl. Overal ziet zij wel de mogelijkheid om kunst van te maken. Sinds kort is zij ook aan het werk met decoraties en sieraden. Dit is voornamelijk werk in opdracht. Inspiratie winkelier: “Voor Dier & Plezier, de dierenwinkel waar gezelligheid ook centraal staat, wilde ik iets maken met betrekking op huisdieren. Hierbij heb ik me laten inspireren door onder andere een aantal materialen uit de dierenwinkel”.

Start 11 juni 12:00 tot 17:00 uur bij Jacques Baas

JA www.deinktpot.com 06-46763634 Glasgravures, ruimtelijk werk, fotografie, schilderkunst, tattoo


Rietje Vrancken-Smink 04 La Piazza

Ik heb mij ontwikkeld in het geabstraheerd werken met acryl. Mijn belangrijkste inspiratiebronnen zijn: landschappen, teksten in de media, maatschappelijke ontwikkelingen, natuur op de wadden en planeten. Ik maak foto’s en schetsen van interessante plaatsen en werk dat uit op doek.

Lezing Dinsdag 27 Juni Onze trainer van LavieSage vertelt u alle INS en OUTS wat betreft voeding en voedingsuppletie. Kritische blik op uw leefstijl Eenvoudig gezond zijn Ayurvedische constitutie Alles wat u wilt weten over voeding i.c.m uw huid

www.rietjevranckens0343-574315 Schilderkunst

JA

Ontvangst : 19:15 uur Aanvang : 19:30 uur Locatie : Traaij 108

Vooraf aanmelden s.v.p. Traaij 108 • 3971 GS Driebergen • t 0343 520 657 contact@thelookdriebergen.nl • www.thelookdriebergen.nl


De Maatkleding Specialist van Midden Nederland

VOOR AL JE MAATKLEDING

“Aandacht die zich uitbetaalt in Resultaten” HOOFDSTRAAT 124 / DRIEBERGEN-RIJSENBURG / WWW.EDGAR-N.NL


Mary van Westenbrugge 05 Marchien Vergunst

06

Moq

Sajet Specials Reizen

Mary van Westenbrugge schildert grote portretten op doek met acrylverf. Zij vindt de fysieke gelijkenis, herkenbaarheid en de emotie het mooiste om te schilderen. Schildert ook op kleine meubels zoals, krukjes, tafeltjes en kamerschermen. Werkt ook in opdracht en andere schilderijen met dieren, voorwerpen, oude meesters of muziek/filmheld zijn ook mogelijk in overleg.

Beeldhouwen in steen is voor mij een grote uitdaging. Elke ruwe steen is uniek en heeft specifieke eigenschappen. Door hakken en raspen probeer je ruimtelijk vorm te geven in het creatief proces. Ik werk met verschillende steensoorten, zoals serpentijn, speksteen, albast en seleniet. De stijl van mijn beelden is figuratief en abstract.

Inspiratie winkelier: ben werkzaam bij MOQ kleding en heb gekozen voor een stijlicoon in de mode op een canvas doek en op een houten kruk.

www.stylezeist.nl 0651893359 Schilderkunst

JA

Inspiratie winkelier: mijn match met Sajet Special Tours in Rijsenburg heeft te maken met de prachtige reizen op maat die ze voor ons gemaakt heeft.

www.marchiensbeelden.jouwweb.nl 0343520987/0616742889 Beeldhouwkunst

JA


Wordt u er regelmatig ook tureluurs van?

Het zoeken op internet, uren surfen voor het vinden van die ultieme vakantiewoning, die goede en betaalbare vlucht of uw geheel verzorgde droomreis? Sajet Specials is gespecialiseerd in het op maat samenstellen van uw reis; wij hebben de kennis, de vaardigheden en de juiste contacten. Sajet Specials, reizen in stijl richt zich op een selecte groep mensen die meer verwachten van hun vakantie, Lustrum reis, Groepsreis, Incentive of zakenreis zoals aandacht, vakmanschap, advies en creativiteit. Bel (06-20418494), email (info@sajetspecials.nl), kom bij ons langs, laat ons u bellen voor een afspraak bij ons in Driebergen of uiteraard bij u in de buurt. ** BESTE ZELFSTANDIG REISADVISEUR VAN NEDERLAND**


Getty van der Klein

07

Wapen van Rijsenburg

Kerkplein

Vossenjacht

Plak de gevonden ‘vossen’ op het palet/ Getty schildert 3D doeken met acrylverf/mixed media. Ze schildert een achtergrond en werkt het 3D op waardoor er diepte ontstaat. Dit kan een boerenerf zijn, een strand, maar ook een dier of een abstract. Daarnaast maakt ze 3D gipsafbeeldingen op doek, handgemaakt keramiek en houten lampen. Ook in opdracht. Inspiratie winkelier: Het Wapen van Rijsenburg staat bekend om het goede eten, de gezellige sfeer en de prachtige ligging. De plek voor contact en romantiek en voor torsen en landelijke lampen.

JA http://www.homehoutdeco.nl 06-21653515 3D schilderijen, keramiek, houten lampen.

Start 11 juni 12:00 tot 17:00 uur bij Jacques BaasKit le Large

08

Sanbury’s

Kit Le Large tekent elke dag in haar sketchbook. Over de dingen zie ze meemaakt en ervaart. Ze geeft de workshop Teken Je Leven en helpt je daarin om ook een tekendagboek bij te gaan houden. Kit tekent in opdracht en werkt met inkt, aquarelverf en pastel. Inspiratie winkelier: Kit is een sketchbookartist, leeft graag thuis en geniet van een mooie inrichting. Sanbury’s is een kleurrijke winkel vol fijne dingen om je huis tot een fijne plek te maken die bij jou past. Samen laten ze je kleur beleven!

www.kitlelarge.nl 06 446 74 396 inkt en aquarel

Wouda Hendrikse Pet’s Place

09

Wouda beoefent als hobby het schilderen met acrylverf. Ze heeft met verschillende materiaalsoorten en technieken geëxperimenteerd. Hoewel abstracte kunst haar uitgangspunt is, ontstaan er steeds vaker realistischer voorstellingen die niet altijd tevoren bedacht zijn. Ze haalt inspiratie uit natuur, omgeving en (huis)dieren. Inspiratie winkelier: Ik heb me door de omgeving van Pets Place laten inspireren. Mijn schilderijen voelen zich hier thuis. Het verpakte schilderij zal dan ook worden uitgepakt om te worden tentoongesteld.

06-50565233 Schilderkunst


Traaij tot kunstenaar nr 37


Traaij tot kunstenaar nr 46


Advies op Maat U wilt een ander interieur, maar u heeft geen idee waar u moet beginnen? Graag bespreken wij met u uw wensen ten aanzien van de inrichting van uw woonkamer, slaapkamer of gehele woning. Hiermee gaan wij vervolgens aan de slag om u een passend stijl-, kleur & interieur-advies te geven. Treft u het meubel dat u zoekt niet in onze winkel aan? Dan bezoeken wij graag met u de showrooms van onze leveranciers. Kasten naar eigen ontwerp? Dat is mogelijk door onze meester meubelmaker! Hoofdstraat 156 D&E 3972 LE Driebergen-R. Tel. 0343-532 821 www.sanburys.nl info@sanburys.nl


Carolien Haver

10

Trollenwol

Telecombinatie

Carolien Haver maakt keramiek en tekeningen. Ze is eigenzinnig en heeft een geheel eigen stijl. Oostindische inkt en aquarelverf vormen de basis. Bij keramiek ligt de nadruk op steengoed. Inspiratie winkelier: Eigen, ambacht, eerlijke materialen. Wat trollenwol heeft met wol, heb ik met klei en papier. We werken al samen, nu ook nog op een andere vorm. Bijzonderheden tijdens DriebergenArt Speciaal voor dit evenement is de kleur en het uitgebreide assortiment op papier gezet. De yarnbowls van keramiek zijn er zowel op papier, als in het echt www.carolienhaver.nl 06-11010265 Tekenen en keramiek

Bram Hijmans

JA

11

Bram fotografeert al heel lang, al vanaf zijn 14e jaar. Hij is oprichter van de fotogroep BartimĂŠus. We doen al enige jaren mee met de atelierroute in Driebergen. Ieder jaar hebben we een thema. Hij heeft een voorkeur om op straat te fotograferen en liefst fotografeert hij mensen. Hij zorgt er voor dat ze hem kunnen zien. Op de eerste foto hierboven zie je dat dat tegenwoordig bijna niet meer mogelijk is. Zijn thema is nu Verbinding. Inspiratie winkelier: Voor Telecombinatie op de Traaij kan ik heel positief zijn. Ik had al snel een click met de medewerkers. Veel tijd voor je vragen, deskundig en enthousiasme.

06-46480657 Fotografie


Is straks de enige boekenwinkel in Driebergen? Ook online: KOOP LOKAAL

Gratis bezorgd (vanaf 15,-) in heel Nederland! www.boekhandelbaas.nl

URADALE

Ecologische wol van de Shetlandeilanden

www.trollenwol.nl

BOEKHANDEL JACQUES BAAS Traaij 4c, Driebergen. Tel: 518571


Gera Pronk

12

Boekhandel Jacques Baas

Monique Bouter Jansen Schoenen

Gera is autodidact dichter en gediplomeerd informaticus. Ze schrijft lichtvoetige verzen en zware machinetaal. Haar 1e bundel is 100 meter lang en 8 kilo dik. Als dichtend ICT’er heeft ze voor de bibliotheek ibeacons (sensoren) voorzien van poëzie. Gera houdt van creatieve opdrachten. Inspiratie winkelier: “Ik bewonder eigenaren Petra en Lars voor hun ondernemendheid. Ze hebben de leukste boekwinkel van NL. Ik heb een verhalend gedicht geschreven over lezen. We lezen heel veel, maar steeds minder van papier.”

Monique schildert graag met het paletmes, dit zorgt voor mooie structuren en maakt het werk wat losser. Ze schildert met acrylverf en bouwt het schilderij met diverse lagen op. Haar favoriete onderwerpen zijn dieren en bloemen, maar soms maakt ze een ‘uitstapje’ naar een stilleven of landschap. Inspiratie winkelier: Monique gaat haar passie voor dierportretten combineren met schoenen, de schoenmaker en de eigenaar als privé persoon.

Bijzonderheden tijdens DriebergenART: poëzievoordracht

honderdmeter.nl & iseetea.nl iseetea. 06-46155507 Poëzie

JA

13

mbouter.exto.nl 0343 56 34 74 Schilderkunst


Kwaliteit in schoenen en reparatie

Traaij 17, 3971 GB Driebergen-Rijsenburg Telefoon: 0343 - 51 29 24

R


Carly Paulsen

14

De Viszaak

Mirjam van Zweeden Kunst en Lijstenatelier Driebergen

Schilderen is Carly’s passie. Ze schildert tegenwoordig overwegend met acrylverf op doek of paneel. Ze kijkt naar iets: landschap, stilleven, bloemen, levende wezens waarbij een gevoel ontstaat en dat gevoel probeert zij via haar ogen, bewustzijn en handen vast te leggen, zowel realistisch als abstract, zoekend naar een goede balans en compositie. Inspiratie winkelier: “ik ben dol op vis en schaaldieren die ten eerste erg lekker zijn en ten tweede prachtige vormen hebben” en dat is allemaal te koop bij deze prettige viszaak.

15

Mirjam is auteur van het boek ‘De waan en waarde van de tijd, waarin ook poëzie. Ze heeft verschillende poëziebundels uitgegeven. Ze biedt Coaching met een creatieve touch in werk- en levensvragen. Daarnaast organiseert Mirjam interactieve, creatieve bijeenkomsten en workshops voor events of teams op aanvraag. Inspiratie Winkelier: Het Kunst en Lijstenatelier leent zich uitstekend voor omlijste spiegelbeeldpoëzie in kleur. Bijzonderheden tijdens DriebergenArt: Workshop ‘Kleur bekennen in poëtisch spiegelbeeld’

www.carlypaulsen.nl 030-6911007 en 06-48670241 Schilderkunst

JA

www.krokuscreatie.nl 06 24261105 poëzie en beeld

JA


Anita Jansen

16

Hans Anders

Petra de Groot

17

PL Label

Petra de Groot is creatief scheppend, gebruik makend van allerlei “voordehand liggende” materialen, in combinatie met nieuwe technieken. Anita heeft les gehad bij Crejat en maakt overwegend figuratief werk van uiteenlopende onderwerpen. Zij start in september met de opleiding tot keramiste / pottenbakster omdat zij ook gebruikskeramiek wil gaan maken. Inspiratie winkelier: Al jaren ben ik klant van Hans Anders en ik heb sinds kort een varifocusbril. Ik ben heel blij met mijn verbeterde zicht. De zintuigen zijn belangrijk voor kunstenaars en dat inspireerde mij om objecten te maken voor “mijn brillenwinkel”. Bijzonderheden tijdens DriebergenART: Mijn werk is te koop www.kleiis.nl 06-52695656 Keramiek

JA

Inspiratie winkelier: LabelPL is de winkel van Patty Lou. Zij vult haar winkel, naast hartelijkheid, met veel moois, zoals tassen, riemen en glimmende clicks Deze positieve glinstering wil ik vangen in een lijstje van eenvoud. De ramen van de winkel zijn klein. Om het licht in de winkel te behouden maak ik o.a. gebruik van het beeldelement transparantie. Tijdens DriebergenART is er een verkoopproduct van Petra in de winkel,

06-29153942 Vrije creatieve expressie


Elfi Mischitz

18

Suuz Cadeau & Mode

19

Panterhuis

Schilderen is voor mij een groot avontuur. Alles wat ik zie of wat in mij opkomt kan het onderwerp zijn van mijn schilderijen. Ik wil graag een verhaal vertellen met mijn schilderijen en probeer in alles een sfeer te creëren. Ik schilder meestal figuratief maar soms ook abstract. Mijn ‘handschrift’ is een losse impressionistische toets. Behalve vrij werk maak ik ook portretten van mensen en dieren in opdracht, wat ik ook met veel plezier doe.

elfi.exto.nl 06-52177491 Schilderkunst

Maaike Sommer

JA

Maaike Sommer schildert sinds 2006 en heeft les gehad van Edwin van den Berg en momenteel van de fijnschilder Peter van Oostzanen. Zij schildert vooral met olie op doek of paneel. Naast schilderen houdt zij zich ook bezig met lesgeven in het onderwijs en in haar eigen “Atelier Verfstreken” in Driebergen. Inspiratie winkelier: Een vrouw en schoenen...en dan is het panterhuis niet zomaar een schoenenzaak: een familiebedrijf met al jarenlang een goede naam. Het kunstwerk in deze zaak is

www.atelierverfstreken.nl 06 43011651 Schilderkunst

JA


Joke Kuperus

20

Le Berry

mijn werk bestaat uit handgevormde beelden uitgevoerd in verschillende materialen, zoals brons, keramiek of steen. Mijn werk is figuratief en voor binnen en buiten geschikt. Joke Kuperus Inspiratie winkelier: de sfeer in de modezaak Le Berry past uitstekend bij mijn werk, kleurrijk en divers van stijl. De combinatie van beeldende kunst en mode zal u inspireren.

06 20970277 Keramiek, brons en steen

JA

Jorie van der Loo

21

Estafette

Jorie is autodidact. Hij is na zijn pensionering begonnen met schilderen en werkt hoofdzakelijk met olieverf, afgewisseld met houtskool en pastelkrijt. Hij laat zich inspireren door de dagelijkse werkelijkheid en schildert uitsluitend figuratief. Inspiratie winkelier: Omdat ik graag natuurlijke producten schilder zoals vis, fruit, groenten, was er al snel een klik met deze biologische winkel.

www.jorievanderloogalerie.nl 06-51830883 Schilderkunst

JA


Wim van Dijk Cafant

22

Zwerven met je ogen: Wim fotografeert al jaren en volgt zo’n 3 jaar een cursus beeldhouwen. “Zwerven met mijn ogen inspireert mij in de zoektocht naar het ideale beeld.” Inspiratie winkelier: Als je bij Cafant binnenkomt dan moet je zwerven met je ogen. Je ontdekt dan steeds weer nieuwe dingen. De wereld komt bij je binnen. Dat inspireert mij.

06 1044 2216 Fotografie/Beeldhouwen

Inge Peeze

23

Kaas en Zo

Inge gaat in haar schilderijen op zoek naar een verstilde eenvoud. Door te spelen met licht en donker wordt dit effect versterkt. Ze maakt eigentijds figuratief werk, vaak met gebruik van klassieke schildertechnieken. Naast haar werk in haar atelier in Zeist, volgt ze een kunstopleiding in Amsterdam. Ook is ze lid van de schildersvereniging De Toets. Inspiratie winkelier: “ik was direct gecharmeerd van de aantrekkelijke aanblik van al die kazen in de winkel van Kaas Enzo. Niet alleen omdat ik dol ben op kaas maar ook door de mooie kleuren en vormen van de verschillende kazen. Het inspireerde mij tot het maken een stilleven waarin een stuk kaas de hoofdrol speelt”.

www.paintinge.exto.nl 06-53963787 Schilderkunst

JA


e z e lle d a n va op g g n n i rti r e o ! v k n e l e n % i z 0 j i B n 1 nka bo ere bo

K a a s v a r i a t i e s e n a n d e r e Tr a k t a t i e s

Casper Prins - Kaas en Zo Traaij 38 - 3971 GP – Driebergen - Tel. +31 (0)343 512203


PERSOONLIJKE AANDACHT

ADVIES OP MAAT

Nassaulaan 25 3971 HC Driebergen-Rijsenburg


Nadja Schreurs

24

Ell Lingerie

Nadja is autodidact en laat zich inspireren door haar eigen ervaringen en die van de mensen om haar heen, dieren en de natuur. Ze maakt onder andere gebruik van foto’s uit oude magazines, natuurelementen, ruige structuren en symbolen uit de oudheid. Inspiratie winkelier: De lingerie van Ell LIngerie geeft zelfvertrouwen en is een cadeautje voor iedere vrouw. Graag wil ik de zelfverzekerde vrouw van deze tijd belichten met als inspiratiebron ‘Lilith’: de oorspronkelijke vrouw

Cisca Elderman Retina

Cisca maakt Elegante beelden in simpele, maar krachtige vormen. Hierin spelen contrasten een hoofdrol: een contrast tussen glad en ruw, tussen hoekig en organisch. Inspiratie winkelier: Retina, waar Cisca klant is, heeft een prachtig ingerichte showroom en gevel. Ik laat me inspireren met de focus op ‘Retina’ (onderdeel van het oog) Bijzonderheden tijdens DriebergenART: Voor het eerst exposeer ik ook met schilderkunst.

Bijzonderheden tijdens DriebergenART: Presentatie diverse producten en schilderijen.

www.artsbynadja.nl nl + 31 61 70 15 966 Schilderkunst

JA

25

www.ciscaelderman.nl 06 18 77 69 02 Beeldhouwkunst in steen & schilderkunst


Maaikes Leerlingen Onno’s brillen

26

José Raayman & Leo Dekker

27

Wereldwinkel

Zijn kinderen van 8-10 jaar die al langer schilderlessen volgen bij Atelier Verfsteken. Zij komen heel trouw op vrijdagmiddag om de week en maken leuk, fleurige schilderijen. Soms ook met een 3D effect. Inspiratie winkelier: Dit is een winkel met veel kleur! Voor kinderen inspirerend om leuke portretten te maken met fantasiebrillen op hun neus. Kom vooral een kijkje nemen hoe leuk deze zijn geworden!

Leo Dekker en José Raayman zijn twee van de drie schilders van Panorama Heuvelrug. Tijdens hun in Paramaribo lieten zij zich inspireren door de oude houten huisjes die nog volop in deze stad te vinden zijn. De combinatie van de oude roestige golfplaten, de afbladderende verf en de grijstinten van de planken, geven deze huisjes hun specifieke schoonheid. Dit werk is onder volledige samenwerking van de kunstenaars tot stand gekomen. Mixed media: zand, tegellijm, gips, bitumen, acryl Drieluik op zwaar linnen. Prijs: €750.- het gehele drieluik. Inspiratie winkelier: De WERELDWINKEL is dé plek om unieke fairtrade artikelen te kopen.

www.atelierverfstreken.nl 0643011651 Schilderkunst

www.leodekker.com 06-58941174 Experimental art


John Vink

28

Lieveling

John Vink, kunstenaar uit Driebergen, is sinds 13-6-1965 aanwezig, maar het is slechts enkele jaren geleden dat hij aan het canvas zijn dromen, visioenen en gedachtekronkels ging toevertrouwen. Het werk van Vink laat zich omschrijven in een enkel woord: VRIJDENKEN. Geen thema’s, geen trauma’s, geen drugs of obsessie, maar de geest de vrijheid geven. En vervolgens met Acryl vastleggen.

Wij verkopen originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen. Traaij 48 Driebergen

www.gewoonjohn.nl 06 - 294 875 13 Schilderkunst


OOK VOOR UW FEESTEN EN PARTIJEN TRAAIJ 52 | 3971 GP DRIEBERGEN | 0343 44 76 24


Clary Candel

29

Nicole Hoortoestellen

Emmy Bolsius

30

Van Gorkum

Experimenteel schilder op doek of op MDF. Geen vaste stijl Lid van teken en schildervereniging de Toets

Emmy Bolsius schildert abstract en is daarvoor opgeleid in Nederland en Duitsland. Haar werk is kleurrijk en beweeglijk.

Inspiratie winkelier: Aanschaf eerste hoortoestel Geluidsgolven in beeld brengen op doek.

Inspiratie winkelier: Het schilderij wordt, in overleg met de familie van Gorkom, en met behulp van zeefdrukkerij Zeebra in Ede, naar een tweepersoonsdekbedovertrek vertaald. Zowel doek als bed worden tentoongesteld evenals de tussenstadia.

030 6952731 Schilderkunst

www.4my-art.com 0616289731 Schilderkunst


Zie niet wat je denkt te zien, maar zie wat er is.

Kom gerust binnen!


Philine van der Vegte Slagerij Marlet

31

Mirjam Verhoef

32

Quilt en meer

Het liefst maak ik speciaal voor iemand een uniek, persoonlijk en handgemaakt sieraad met een verhaal Ik ben geboren en getogen in Driebergen, en woon nu op een boerderij in Katwoude. Ik teken en schilder dagelijks, alles wat ik om me heen zie. Mijn stijl is realistisch. met een losse toets.

Inspiratie winkelier: Ik ga speciaal voor Quilt en meer een aantal spelden ontwerpen en maken.

Inspiratie winkelier: Ik vond het leuk om een portret van Anne aan het werk te maken, om het ambacht van een echte slagerij te laten zien.

JA www.philinevandervegte.com 06 3429 7557 Schilderkunst (portretten van mens en dier in olieverf)

JA www.mirjamverhoef.com 06 12236254 edelsmid-beeldend kunstenaar


Slagerij Marlet Traaij 97, Driebergen 0343-513004 info@marlet.gildeslager.nl


Coby Sterkenburg B&B Driebergen

33

Omdat ik mijn creativiteit graag gebruik in combinatie met geur en kleur, heb ik mij gespecialiseerd in het maken van sieraden en zeephangers. Vaak werk ik in opdracht.

Diana Vester

34

Lekker

Diana heeft een Tiffany en Glas-in-Lood atelier in Utrecht. Ze maakt glasobjecten, ramen, lampen en ze doet ook restauratiewerk. Ze werkt tevens in opdracht. Zij geeft ook cursus in Tiffany- en Glas-in-Lood techniek. Inspiratie winkelier: Het ondernemerschap en het werken met natuurproducten van “LEKKER” spreken zeer tot mijn verbeelding aangezien ik zelf in mijn werk ook door de natuur wordt geïnspireerd.

+31343514440 Alternatieve kunst

www.artemisa.nl 06-1843471 Tiffany, Glas-in-lood

JA


Willem Stolwijk

35

Lavendel

De installatie moet nog gemaakt worden. Het wordt een bloemenobject dat zowel binnen als buiten kan staan. Het beweegt, geeft licht en is ook muzikaal. Inspiratie winkelier: Vond het een leuk idee en is enthousiast

www.willemstolwijk.nl 06-14411737 ruimtelijke installatie

Rina van Kilsdonk Top tot Teen

36

Mijn werken zijn zowel abstract als figuratief. Ik woon en werk in Zeist. Zie www.rinavankilsdonk.nl

Inspiratie winkelier: De winkel trok mij aan en we hadden meteen een match.

www.rinavankilsdonk.nl JA 030-6991374 Glasgravures, ruimtelijk werk, fotografie, schilderkunst, tattoo


Van 9-24 juni in Driebergen: kunst kijken in de etalages

Voor kinderen tot 12 jaar Je mag de Kleurplaat kleuren en de vragen beantwoorden. Per winkel 1 vraag. Dus zelf 4 winkels uitzoeken. Wij hebben er al twee voor je uitgezocht. Zet bij het antwoord het adres van de winkel die je hebt uitgekozen. Kijkvragen: 1. Met welk materiaal heeft de kunstenaar dit kunstwerk gemaakt, denk je? -------------------------------------------------------------------------------------------------------------2. Kun je aan het kunstwerk zien wat voor winkel dit is? Traaij 137. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------3. Waar lijkt het kunstwerk op? -------------------------------------------------------------------------------------------------------------4. Zou je dit kunstwerk wel in huis willen hebben? JA/NEE (doorstrepen wat je niet wilt) Zo ja, waarom? -------------------------------------------------------------------------------------------------------------5. Hoeveel kleuren zie je in dit kunstwerk? Traaij 34 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------6. Hoelang heeft de kunstenaar aan dit kunstwerk gewerkt, denk je? -------------------------------------------------------------------------------------------------------------Lever dit in bij Tremonti Traaij 88, Planet Happy Traaij 192, Dier N Plezier De Sluis 50. Elk antwoord bij de vragen is natuurlijk goed, maar dit moet wel ingevuld en samen met de kleurplaat in geleverd worden.


Naam:................................................ Adres:................................................. Telefoon:............................................

Tijdens de afsluiting is om 19:30 uur de prijsuitreiking


Joyce Milenic

37

Rugby Shop

Anne van Tuijl Houg Optiek

Joyce Milenic schildert sinds november 2015 en heeft les bij Maaike Sommer. Joyce schildert met acrylverf op verschillende formaten doek. Begonnen met namaken van bestaande kunst, is ze nu vooral bezig een eigen stijl neer te zetten. Inspiratie winkelier: Joyce zoon Tesla speelt als koter bij rugby club “The Pink Panthers�.

06-24881156 Schilderkunst

JA

0343-574315 Schilderkunst

38


Boukje Heidema

39

TreMonti

Cursisten Atelier Boukje. In Atelier krijgen kinderen les in beeldende vorming. Jeugd kan daar op eigen creatieve wijze aan de slag met schilderen, tekenen, ruimtelijk werk, film en Digital Art & Gaming Inspiratie winkelier: Hoe leuk is het om voor zo’n mooie etalage een eigen wereld te creÍren. We kwamen samen op het idee van een pretpark. We nemen u mee in de wereld van sprookjes, fantasie, film en kermis. Een wereld vol spanning, avontuur, plezier en natuurlijk heerlijke ijsjes van TreMonti.

ww.schildercursusdriebergen.nl 06-12369790 Beeldende vorming :tekenen, schilderen, ruimtelijke, (animatie)film, digital Art & gaming

Nella Luiten

40

Minne & Dixy

Nella Luiten-de Geus werkt met klei: ik maak beelden en gebruiksvoorwerpen. Dit gebeurt door handvormen, of op de draaischijf. Klei was en is nog altijd het materiaal waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Tijdens mijn opleiding tot leerkracht ben ik door de klei geraakt. Ik heb daar later nog een opleiding in gevolgd. Sinds een paar jaar geef ik alleen nog keramiekles, met heel veel plezier. Inspiratie winkelier: In een Paradijs van Heerlijkheden is het niet moeilijk om inspiratie te krijgen. Bijzonderheden tijdens Driebergenart: Zelf je beker draaien op een draaischijf en/ of een beker beschilderen met jouw favoriete kleuren. Kijk voor informatie op de volgende pagina

www.nellakeramiek.nl 0623394663 keramiek

JAUITNODIGING

Op zaterdag 17 juni komt onze kunstenares Nella Luiten in onze winkel. Vanaf 13.00 uur kunnen kinderen komen kleien en knutselen onder begeleiding van Nella.

Vossenjacht Plak de gevonden ‘vossen’ op het palet

Met limonade, mashmellows en andere lekkernijen gaan we er een gezellige middag van maken.

VIND JE HET LEUK......... meld je dan zo snel mogelijk aan

Minne & Dixy | Het paradijs voor heerlijkheden! Traaij 137, 3971 GE Driebergen-Rijsenburg 0343-512001

Start 11 juni 12:00 tot 17:00 uur bij Jacques Baas Je naam:.................................. Je adres:.................................. Je telefoonnr:..........................


ALWIN, FINN, NOAH, LISANNE, JENNY,JOURY (Nella’s kids)

40b

Hans vander Vloed

41

Knot en Wol

Minne & Dixy

Hans heeft zich na zijn loopbaan in de houtimport volledig toegelegd op de schilderkunst. Hij vindt zijn inspiratie in de natuur, waarbij bossen, landschappen, strand en zee een grote rol spelen in zijn werk. Hans exposeert regelmatig zijn werk.

Kunst door de kinderen gemaakt. Tijdens hun keramieklessen werden ze geïnspireerd door het werk van de” keramiekjuf”. Speciaal voor de kinderen is er een feestje op de Traaij om in aanraking te komen met keramiek, de draaischijf en de heerlijkheden! Zaterdag 17 juni vanaf 13.00 uur bij Minne en Dixy Veenstra, Het Paradijs van Heerlijkheden , Traaij 137.

www.nellakeramiek.nl 0623394663 keramiek

JA

Inspiratie winkelier: Annette van Knot & Wol is dol op mijn schilderijen….zij houdt van natuurlijke producten, zoals de wol die zij met groot enthousiasme verkoopt. Daarom spreken mijn doeken haar aan. Daarbij komt dat ik direct een “klick” had met Annette, toen zij voor het eerst mijn schilderijen kwam bekijken. Bijzonderheden tijdens DriebergenART: KOM VOORAL KIJKEN!!!

www.hansvandervloed.nl 06-55302247 Schilderkunst

JA


Hans Koch

42

Berg & Berg

Ik ben deels opgeleid, deels autodidact. Met name in de acryl portretten, vaak in monochroom of in groot formaat, van acteurs of zangers kan ik mijn kijken naar karakteristieken in mensen en organisaties kwijt. “Wat maakt iemand uniek”, is mijn belangrijkste vraag. Uiteraard laat ik me graag vragen voor het maken van een portret. De winkelier: Berg&Berg onderscheidt zich als specialist in het adviseren en uitvoeren van binnenhuisinrichting; zij leveren binnen-zonwering, gordijnen en vloerbedekking. Ook bij dit filiaal van een familiebedrijf staat de vraag centraal “wat maakt onze klant uniek”. Hierin vinden wij onze match. Het schilderij dat ik maak van Frank Sinatra is natuurlijk “my way”.

www.hanskoch.nl 06-53399254 Portretschilder

JA

Maartje Reitsma

43

Diek Wechgelaar

Maartje Reitsma maakt keramiek en schildert. Haar inspiratie haalt ze grotendeels uit de prachtige vormen in de natuur. In haar keramisch werk vertaalt zich dat in dierfiguren en organische vormen. Zij schildert o.a. landschappen die zich tussen abstractie en werkelijkheid bevinden. Inspiratie winkelier: Diek en Conny Wechgelaar werken met natuurlijke materialen: goud, zilver, diamant, parel enz. Het leek mij spannend om deze “elementen” als thema te gebruiken. “Klei”, ook te vinden in onze aardkorst, gevormd tot natuurlijke vormen, sieraden op zich!

www.maartjehoogerwaard.nl 06 21 52 78 97 keramiek en schilderen

JA


Heidi Zoestbergen The Look Totaalkosmetiek

44

Heidi volgde haar opleiding aan de kunstacademie. Haar levenswerk is het schilderen , met z’n drieën, van Panorama Heuvelrug ( 50 meter lang en ruim 4 meter hoog). Heidi’s andere schilderijen zijn zeer divers en veelal kleurrijk. Ook geeft zij teken- / schilderlessen aan volwassenen. Inspiratie winkelier: “The Look Totaalkosmetiek (be)leeft haar dromen en werd ondernemer van het jaar. Daarom trakteer ik op een feest van kleur!” Bijzonderheden tijdens DriebergenART: Een kleurrijke expositie in de gang van the Look met werk van cursisten. www.panoramheuvelrug.nl 06-49888143 Schilderkunst (acryl)


Traaij 108 • 3971 GS Driebergen • 0343 520 657 contact@thelookdriebergen.nl www.thelookdriebergen.nl


Femke Bertels Miranda’s Haarmode

45

Femke is autodidact en schildert overwegend met acrylverf op doek van groot formaat, zowel vrij werk als werk in opdracht. Zij heeft een herkenbare illustratief/abstracte stijl maar schildert daarnaast ook veel figuratieve portretten. Sinds kort ook decoratief werk (silhouetten op doek) en werk in olieverf. Inspiratie winkelier: “Voor Miranda’s Haarmode, al jaren mijn eigen vertrouwde kapper, wilde ik Miranda zelf in het zonnetje zetten met een knipoog naar de creatieve kapsels van Lady Gaga. Hierbij heb ik me laten inspireren door de altijd even ontspannen en gezellige sfeer in de kapsalon”. Bijzonderheden tijdens DriebergenART: kunstige kapsels laten maken bij Miranda’s haarmode op kunstzondag 11 juni! www.femkebertels.nl 06-24414287 Schilderkunst

JA


Jacqueline Beukers

46

Edelzanger

De beelden zijn gebakken en geglazuurd in eigen keramische oven. Sommige beelden zijn Raku gestookt. Veel ronde vormen en vrolijke kleuren. Bijzonderheden tijdens DriebergenART: Speciaal voor de dierenwinkel een aantal dieren van keramiek gemaakt, zoals schaapjes, kippen en kattenkoppen.

jacqiebeukers.exto.nl 06-49231020 keramiek

JA

Janine Spieksma Planet Happy

47

Janine Spieksma schildert realistisch, meestal met sprekende kleuren, vaak landschappen met vogels. Daarnaast zijn stillevens een onderwerp. De onderwerpen zijn natuurgetrouw weergegeven en de compositie speels. Inspiratie winkelier: De sprekende kleuren en schilderijen sluiten goed aan bij publiek van de winkels van Planet Happy. Het speelse en zogenaamd alledaagse van de schilderijen past goed bij de voorwerpen in de winkel.

06-29012480 Schilderkunst

JA


Johan Muis

48

Bernhagen Natuurkeukens

Heerlijk thuis

in een keuken van massief hout of bamboe. Mooi: individueel ontwerp Goed: duurzame materialen

Johan Muis docent beeldende vorming voortgezet onderwijs. Elk materiaal heeft zijn specifieke mogelijkheden en uitstraling. Momenteel hout, wat volop in de omgeving aanwezig is. Daarin zoek ik naar expressie van menselijke gevoelens. In keramiek probeer ik diverse kleisoorten uit, meng deze en pas pigmenten toe die het oppervlak ondersteunen.

Fijn: biologische olie

Inspiratie winkelier: Het prachtige materiaal: eik, essen, noten; ambachtelijk en beeldend al eeuwen lang gebruikt, afgewerkt op een verantwoorde manier.

www.muis-beelden.nl 0343 514870 hout en keramiek

JA

Traaij 196, Driebergen 0343 755006 www.natuurkeukens.nl


Feike Faasse Bergse Bossen

49

Mijn naam is Feike Faase en ik ben professioneel fotograaf. Ik woon en werk vanuit Amersfoort. In 2008 studeerde ik af aan de Fotoacademie Amsterdam en sindsdien werk ik voornamelijk als reportage- en bedrijfsfotograaf.

www.feikefaasefotografie.nl +31 (0)6 252 287 53 Fotografie


GLEN TALLOCH

HOPPE

IRISH WHISKEY 1 liter.

SCOTCH WHISKY 1 liter.

VIEUX 1 liter.

VAST LAAG:

25,

VAST LAAG::

15,

VAST LAAG:

12,

Elders: 29,99

Elders: 18,99

Elders: 14,79

KETEL 1

ABSOLUT

BACARDI

GRAANJENEVER 1 liter.

VODKA 1 liter.

CARTA BLANCA RUM 0,70 liter.

VAST LAAG:

14 40%,

VAST LAAG:

20,

ACTIEPRIJS:

11,

Elders: 15,99

Elders: 23,49

Elders: 17,99

JAMESON

99

99

15%

25% 99

99

99

99

15%

25%

40%

Filiaal Driebergen:

Traay 102

Tel.: 0343 - 514 796

Web.: www.demoldranken.nl


STCHTS BANDEN CENTRUM

JHet adres voor banden en klein onderhoud Traaij 186, 3971 GV Driebergen-Rijsenburg 0343 515 226


Het is weer tijd voor lekker Indisch! Bel: 06-55121105


juni 2017

09 jun 2017 Start DriebergenArt op het kerkplein 11 jun 2017 Kunstzondag met kindervossenjacht 24 jun 2017 Midzomeravond (ter hoogte van Diek Wechgelaar, Traaij 98) + kunstveiling

augustus 2017

november 2017 december 2017

19 aug 2017 Zaterdag 19 augustus 10.00 – 17.00 uur Jaarmarkt 19 aug 2017 Zaterdag 19 augustus 19.00 uur. In samenwerking met de Rotary – goede doelen diner: Heel Driebergen Kookt

18 nov 2017 Sinterklaas Intocht – Sparrendaal 25 nov 2017 Bezoek Sinterklaas De Sluis en het Kerkplein

8 dec 2017 Kerstmarkt Traaij

Neem ook een kijkje op onze site voor onze evenementen WWW.INDRIEBERGEN.NL

Kijk voor onze evenementen op www.indriebergen.nl

www.indriebergen.nl is een initiatief van Biz3B


juni 2017 augustus 2017

november 2017 december 2017

11 jun 2017 Kunstzondag met kindervossenjacht 24 jun 2017 Midzomeravond (ter hoogte van Diek Wechgelaar, Traaij 98)

19 aug 2017 Zaterdag 19 augustus 10.00 – 17.00 uur Jaarmarkt 19 aug 2017 Zaterdag 19 augustus 19.00 uur. In samenwerking met de Rotary – goede doelen diner: Heel Driebergen Kookt

18 nov 2017 Sinterklaas Intocht – Sparrendaal 25 nov 2017 Bezoek Sinterklaas De Sluis en het Kerkplein

5 dec 2017 Sinterklaasavond

Kijk voor onze evenementen op www.indriebergen.nl


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.