Page 1

2 Autoverhuur Franchise formule

De weg naar succes


Ontstaan

e initiatiefnemers van Oto2Rent zijn sinds 1997 actief in de autoverhuurbranche. Op basis van hun ervaringen zijn zij tot de conclusie gekomen dat er in de autoverhuurbranche twee typen aanbieders actief zijn.

D

Daarnaast spelen marktpartijen onvoldoende in op de te verwachten toename in de vraag naar huurauto's, die het gevolg zijn van stijgende kosten van het autorijden, waardoor autobezit in de toekomst minder vanzelfsprekend wordt.

ď‚ŽGrootschalige aanbieders die vestigingen

D

hebben op luchthavens en kantoor houden in de centra van de belangrijkste steden; ď‚ŽKleinschalige aanbieders met een wagenpark van circa 35 auto's die zich richten op de lokale en regionale markt en daar ook gevestigd zijn.

D

aar waar de grootschalige aanbieders veel aandacht besteden aan een uniforme uitstraling en naamsbekendheid dienen de kleinschalige aanbieders op dit terrein een professionaliseringslag te maken.

e Oto2Rent initiatiefnemers willen deze leemte invullen middels het introduceren van de formule Oto2Rent op de Europese en Aziatische markt (van Vladivostok tot aan de westkust van Ierland).


O

De franchiseformule

to2Rent is in samenwerking met European Franchise Consultants ontwikkeld als een internationale franchiseformule voor de lokale en regionale autoverhuurmarkt. Oto2Rent richt zich op de consument wonend in een kleine stad of een deelgemeente van een grote stad.

O

to2Rent concurreert voornamelijk met partijen, die lokaal of regionaal een positie hebben verworven, waaronder veel zogenoemde 'papa en mama' bedrijven. Deze autoverhuurbedrijven blijven op het gebied van commerciĂŤle samenwerking achter bij andere branches en daardoor is er meestal geen sprake van een uniforme en krachtige marktbenadering.

O

to2Rent wil zich ten opzichte van de concurrentie onderscheiden door een herkenbaar communicatieconcept en een professioneel wagenpark. De prijsstelling die zal worden gehanteerd is scherp in verhouding tot zowel de grootschalige aanbieders als de lokale en regionale partijen. Deze prijsstelling is niet alleen belangrijk voor de concurrentie met andere autoverhuurbedrijven, maar ook voor de competitie met het openbaar vervoer en (in grote steden) met taxicentrales.

D

e franchisegever ondersteunt de franchisenemers op tal van gebieden, zoals trainingen in de verhuur, een internationaal reserveringssysteem en activiteiten die centraal efficiĂŤnter en effectiever kunnen worden uitgevoerd en trekt de franchisegever naar zich toe. Hierdoor kan de franchisenemer zich volledig concentreren op de operationele processen.


Doelgroep

D

e exploitanten van Oto2Rent vestigingen worden gekenmerkt door een sterke binding met de lokale markt, waardoor zij in staat zijn om klanten voor de formule te werven. In de grote steden is het daarom goed denkbaar, dat met exploitanten wordt samengewerkt die onderdeel uitmaken van de zogenoemde allochtone woongemeenschap. In onderstaande tabel is een overzicht gegeven van de diverse doelgroepen die worden onderscheiden. Doelgroepen

Transportmiddel

Periode

Midden- en Kleinbedrijf

Transportbus Vervangende personenauto

Doordeweeks Doordeweeks en weekeinde

Particulieren

Transportbus, aanhanger Personenauto Personenauto

Weekeinde Dagtrip Vakantieperiode

Garage- en Schadebedrijven

Vervangende personenauto

Doordeweeks

Reisbureaus

Personenauto

Vakantieperiode

Taxibedrijven

Personenbusjes, auto’s

Doordeweeks en weekeinde

D

e formule stemt haar wagenpark af op de doelgroepen, die mede doorslaggevend zijn voor het succes. Personenauto’s, personenbusjes en bedrijfsauto’s maken deel uit van het assortiment wat ter beschikking staat en wat zich met betrekking tot merk en type aanpast aan de marktbehoeften.


Het wagenpark

D

Jaarlijkse vervanging van het wagenpark

e verhuurauto's worden door Oto2Rent aan de franchisenemers ter beschikking gesteld d.m.v. een exclusieve operational lease overeenkomst, aangevuld met een goede verzekeringsdekking, die door haar collectiviteit laag in premie uitvalt.

H

et wagenpark wordt door de franchisenemer in overleg met de formule coach samengesteld. Aangezien de franchisenemer zelfstandig verantwoordelijk is voor de resultaten van de vestiging, ligt de eindbeslissing ten aanzien van de invulling van het wagenpark bij de franchisenemer.

D

e franchisegever streeft een flexibel inkoopbeleid na. Dit komt op twee manieren tot uitdrukking. Ten eerste zijn de lease contracten beperkt qua duur. De vloot van een vestiging wordt jaarlijks vervangen. Ten tweede is er eventueel de mogelijkheid om auto's die niet renderen bij de ene franchisenemer in te zetten bij een andere franchisenemer. Op deze wijze kan het totale wagenpark van de organisatie optimaal worden aangewend om klanten optimaal te bedienen.


Locaties

D

e autoverhuurbedrijven van Oto2Rent vestigingen zich op 'B locaties' in kleinere steden of deelgemeentes van een grote stad. Bij voorkeur wordt een Oto2Rent gevestigd bij een bestaand bedrijf met een link naar de autoverhuurbranche, zoals een wasstraat, tankstation, schadeherstelbedrijf of poetscentra. Ook bestaande autoverhuurders met een oud wagenpark en hoge onderhoudskosten melden zich aan als kandidaat.

E

en Oto2Rent vestiging heeft een aantrekkingskracht op zowel het bedrijfsleven als op particulieren. Of een vestiging in de nabijheid van een bedrijventerrein of van een woonwijk zal komen, is afhankelijk van de lokale mogelijkheden, de achtergrond van de franchisenemer en zijn of haar binding met een specifieke doelgroep.

E

en gemiddelde Oto2Rent vestiging heeft een wagenpark van 35 auto's in de verhuur, waaronder personenauto's en de zogenaamde transporters.


H

et communicatieconcept van de formule is gebaseerd op de volgende key selling points:

Žzelfstandigheid van een franchisenemer binnen de formule;

Žhet merk Oto2Rent is herkenbaar voor

Onderscheidende kenmerken

de consument door de landelijke dekking en het uniforme en krachtige concept; ŽOto2Rent biedt de consument gemak, autohuren wordt 'easy'; Žde formule is internationaal en zal in grote delen van Europa en Azië worden geïntroduceerd, vandaar de internationale te naamstelling; Ždoor de geringe overheadkosten is de formule in staat om auto's tegen een scherpe prijsstelling te verhuren, wat zal worden benadrukt in de diverse campagnes; Žde doelstelling is dat de verhuurauto's niet ouder dan 12 maanden zijn; Žde franchiser is 100% verlost van de post “groot onderhoud”

2 Www.oto2rent.nl Da’s geweldig veel voordeel

A lt ijd vo or deee n jo ng e au to pe rs oo lig h u re n nl ijk e se rv ic e Alt i V Pe rs

Spectaculaire

opening

15 Dec 2006

Het begin van

uw voordeel

29,Per dag Vanaf

Aanbieding

5=4

Da´s voordelig zeg !

Bij inlevering van deze advertentie kunt u 5 dagen huren voor de prijs van 4 dagen.

bij W Profiteer mee !

Oto2Rent - Mataw Nijverheidsweg 9/r 3433 NP Nieuwegein

Nieuw in Nieuwegein !


Kenmerken van een Oto2Rent franchiser: De franchisenemer dient een zogenoemde 'local hero' te zijn, die de Oto2Rent doelgroep in het toegewezen rayon kent en kan motiveren om klant te worden. Aanvullende eisen: De franchisenemer dient zich in te schrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken met als toevoeging 'handelend onder de naam Oto2Rent [ondernemingsnaam]’. Daarnaast dient de franchisenemer zich aan te melden bij de Belastingdienst.

Oto2Rent Computerweg 13 3542 DP Utrecht The Netherlands Tel : +31 (0)346-557300 Fax: +31 (0)346-590220

www.oto2rent.info

Oto2Rent Franschise folder  
Oto2Rent Franschise folder  

Oto2Rent Franschise folder

Advertisement