__MAIN_TEXT__

Page 1

ONLINE MAGAZINE voor de BELGISCHE OPTIEKBRANCHE

OOG VOOR ELKAAR LET’S FLATTEN THE CURVE ​

NCC 2020 IN SEPTEMBER • EVIL EYE: ERVAREN NIEUWKOMER


Beleef met ons het Acuitis avontuur

5 goede redenen • Organisatie opgericht in Zwitserland in 2010 • Een uniek concept in het domein van Optiek en Horen • Originele en exclusieve collecties, ontworpen door Frédéric Beausoleil, Brildesigner • Meer dan 100 verkooppunten en nog meer grote steden te veroveren • Begeleiding op maat

Voor meer inlichtingen, contacteer onze dienst Ontwikkeling:

Laurent Branckaert +352 661 224 933 laurent.branckaert@acuitis.com

Parijs • Genève • Luxemburg • Londen • Montreal • Milaan • Brussel franchise.acuitis.com


OOG VOOR ELKAAR Wij in de optiek hebben altijd oog voor elkaar, letterlijk en figuurlijk. We houden elkaar in de gaten. We kijken naar onze klanten, we zien ze naar de ogen. Zien is onze drive. Momenteel kijken we de hele dag naar het nieuws. TV’s staan aan, mensen appen elkaar de hele dag door. Mooi wat er spontaan ontstaat aan solidariteit; klappen, zingen, helpen. We letten op elkaar. Maar ondertussen gaat alles ook ‘gewoon’ door. En dat moet ook. Daarom ook deze week een fantastische eye@line. Boordevol info over wat u in uw vak bezig houdt. Wat andere mensen gaat helpen. Om beter te zien. Vandaag, maar ook morgen. Dat is ook een vorm van OOG voor ELKAAR.

Uitgever LT Media

eye@line

3


LET’S #FLATTENTHECURVE

TOGETHER AARZEL NIET OM DE

BEROEPSVERENIGINGEN

TE CONTACTEREN INDIEN ER BIJKOMENDE VRAGEN ZIJN!

4

eye@line


en dan gaat het deze keer eens niet over onze alom bekende curves in de contactlenzen of extra verdunde brillenglazen. het coronavirus covid 19 verspreidt zich met een exponentieel tempo onder de bevolking en heeft wereldwijd desastreuze gevolgen voor de volksgezondheid en economie.

Woensdag 18/3/2020 Een datum om nooit te vergeten. ­Helaas hebben we die woorden de laatste 5 jaar al vaker in de mond moeten nemen. MAAR... ook hier komen we sterker uit. Wij zijn een weerbaar volk, dat zit nu eenmaal in ons DNA. Als we samen de maatregelen van de overheid respecteren, beschermen we zowel onze medemens als onszelf en vlakken we die curve hopelijk zo snel mogelijk uit. Die woensdag omstreeks 12 uur dienden alle optiekzaken, contactlens- en low vision centra en orthoptie- en optometriepraktijken verplicht de deuren te sluiten tot en met zondag 5/4/2020. Alle oogtesten, oogonderzoeken, contactlensaanpassingen en -controles moeten worden uitgesteld tot ten minste voorgenoemde datum.

Enkel noodgevallen mogen op afspraak geholpen worden. Belangrijk hierbij is dat er te allen tijde slechts één klant tegelijk de zaak mag betreden en dat de winkeldeur gesloten blijft. Enkel hoogdringende herstellingen kunnen uitgevoerd worden. Wat betreft de aankoop van contactlenzen en lensvloeistoffen geldt ook dat enkel de dringende aankopen mogelijk zijn. De verkoop van (zonne)brillen, contactlenzen, lensvloeistoffen en andere optische artikelen via een webshop blijven mogelijk zolang de verkoop contactloos kan verlopen.

WAT KAN IK ZELF DOEN? KLIK HIER

eye@line

5


Hoe gaat ons kleine landje hier mee om? Wat kan ik doen om te helpen? Vanuit de simulaties van ‘The Washington Post’ leren we dat, niet quarantaine maar, het zogenaamde ‘Social Distancing’ de beste remedie is om de verspreiding van COVID 19 te vertragen en zo de sociale en economische impact van het virus te minimaliseren. Een lockdown is onvermijdelijk, maar broodnodig in de strijd tegen deze pandemie. In deze uiterst zeldzame situatie zitten we allen met enorm veel vragen.

LET’S GET TOGETHER... BY NOT GETTING TOGETHER! APOOB (Algemene Professionele Opticiens- en Optome­ tristenbond van België) en BFO (Belgian Federation of Optometrists) slaan de handen in elkaar in de strijd tegen de coronacrisis. Beide beroepsverenigingen hebben nauw contact met het kabinet van Volksgezondheid om de berichtgeving omtrent COVID 19 zo vlot en ­correct mogelijk te laten verlopen.

6

#FLATTENTHECURVE

MAAR HOE? KLIK HIER

Myrte Goriens

Viviane De Vries

Tijl Van Mierlo

Voorzitter van BFO

General Manager van APOOB

Raadgever APOOB

0478 20 86 45

0472 87 13 89

info@bfo-optometry.be

viviane.devries@apob.be

www.bfo-optometry.be

www.apoob.be

eye@line


MINDER VERBLINDING

BETER § ZICHT

DE CONTACTLENS DIE ZICH AANPAST AAN HET LICHT

ACUVUE® OASYS with Transitions™ Light Intelligent Technology™—

de eerste contactlens die zich naadloos aanpast aan veranderend licht en de stressvolle impact van licht vermindert*,§ – overdag en ’s avonds, zowel binnen als buiten.1,2

Vermindert verblinding bij blootstelling aan fel licht en helpt het zicht tot 5 seconden sneller te herstellen.*,§,3

* Helpt het zicht sneller te herstellen bij blootstelling aan fel licht en vermindert het knijpen met de ogen. § Vergeleken met ACUVUE® OASYS with HYDRACLEAR® PLUS. Deze lenzen zijn geen vervanging van een zonnebril. 1. JJV Data on File 2018. Definition of ACUVUE® OASYS with Transitions™ Light Intelligent Technology™. 2. JJV Data on File 2018. ACUVUE® OASYS Contact Lenses with Transitions™ Light Intelligent Technology™—objective clinical claims. 3. FDA: persbericht: goedkeuring FDA voor eerste contactlens met technologie voor lichtadaptatie. ACUVUE® OASYS is een handelsmerk van Johnson & Johnson Medical BV/NV. Transitions™ is een geregistreerd handelsmerk. Het Transitions™ logo, Transitions™ Light Intelligent Technology™ en Transitions Light Intelligent™ Lenzen zijn handelsmerken van Transitions Optical Inc. onder licentie van Transitions Optical Limited. © Johnson & Johnson Medical BV/NV 2020. 1091-Feb20 / PP2020AOT4251


Benelux@marchon.com | 00800 7200 2020 | www.marchon.com


NIEUWE DATA

NCC 2020 VERSCHUIFT NAAR 6 EN 7 SEPTEMBER sinds de beslissing om het ncc 2020 op 15 en 16 maart in verband met het coronavirus (covid-19) uit te stellen, is het nccbestuur druk bezig geweest om alternatieve data nog dít jaar te vinden. deze werden, in goed overleg met nh koningshof, gevonden: zondag 6 en maandag 7 september 2020. Voorlopig gaat het bestuur ervan uit dat ze het volledige programma en expositie kunnen verplaatsen. Dit betekent dus dat alle inschrijvingen als deelnemer en/of exposant blijven staan. Hotelkamers die via de speciale link op de website gereserveerd zijn, kunnen voor slechts 25 euro worden verplaatst naar de nieuwe data. U hoeft daar zelf geen actie voor te onder­nemen, NH Koningshof neemt contact met u op.

WE HOUDEN U OP DE HOOGTE EN ZIEN UIT NAAR SEPTEMBER!

VOLG NCC2020 www.NCC2020.com

NCC2020

nederlandscontactlenscongres eye@line

9


”GOED DAT WE HET HEBBEN GEDAAN” NCC CONGRES LAST MINUTE VERZET


MARCO VAN BEUSEKOM EN ALEX LAMSE NAMENS HET NCC-BESTUUR het nederlands contactlens congres (ncc) was niet het enige event dat werd geannuleerd, maar wel het eerste grote branche-evenement over de grens dat nog voor de beperkingen rondom het coronavirus werd uitgesteld. een pittig, maar ook goed besluit gezien de ontwikkelingen daarna. eyeline interviewde marco van beusekom en alex lamse namens het bestuur. TEKST Anneke Pastoor BEELD Loek Peters

"Wij vinden dat een contactlenscongres zo toegankelijk mogelijk moet zijn voor iedereen, voldoen aan speciale eisen en aan de values van het NCC", vertelt Marco van Beusekom. "Daarom kiezen we bewust niet voor AHOY in Rotterdam of de RAI in Amsterdam, maar voor een accommodatie die centraal ligt - ook voor onze deelnemers uit België - en die mede de kosten voor de deelnemers nog redelijk laag houdt. Er was vanuit NH Koningshof helaas nog maar één weekend in het najaar vrij om te verplaatsen. We hebben 'm geboekt, 6 en 7 september 2020. De keuze was: gaan we er nog voor in 2020 of wordt het volgend jaar, dat ook niet ideaal in verband met meerdere geplande beurzen en congressen, zoals de BCLA in mei 2021".

DANK VOOR ALLE ­POSITIEVE REACTIES Het congresseizoen loopt jaarlijks grofweg van eind februari tot mei en van begin september tot eind november, verduidelijken de heren. "Het najaar wordt dus bomvol. Alle binnen- en buitenlandse beurzen en congressen zijn of worden verplaatst naar deze maanden", zegt Alex Lamse. "Veel mensen realiseren zich niet dat we, los van de twee dagen NCC, veel meer tijd nodig hebben om op- en af te bouwen. NH Koningshof, waar we overigens ook contractuele afspraken mee hebben, houdt totaal één week vrij voor het NCC.

eye@line

11


Natuurlijk hebben we de mogelijkheid van een andere locatie onderzocht, maar - behalve of ze ook capaciteit hebben - moet je daar ook weer zulke goede afspraken zoals we die met NH Koningshof hebben, maken. Op deze korte termijn, want natuurlijk wilden we zo snel mogelijk de nieuwe data communiceren, was dat niet haalbaar". Kamerreserveringen Het NCC-bestuur zorgt ervoor dat NH Koningshof qua hotelkamers geblockt is tijdens het congresweekend en staat garant voor de hotelkamers. Daarvoor biedt dit congreshotel een scherpe prijs aan. "Het is echter goed om te realiseren dat we als organisatie los staan van de kamerreserveringen, want deze worden rechtstreeks bij het hotel geboekt. Wij vinden het een fantastische geste dat ze slechts 25 euro qua administratiekosten rekenen om de reserveringen om te zetten naar september", zegt Alex. "Een mooi aanbod, want het hotel stond wel het weekend van 15 en 16 maart helemaal leeg; dat heeft behoorlijk wat gekost. En ze moeten de hotelkamers die al door externen op 6 en 7 september geboekt staan, ook weer kosteloos verzetten".

12

eye@line

Gezondheid voorop De gezondheid van de deelnemers stond, tijdens de moeilijke beslissing om het NCC 2020 in maart te annuleren, constant voorop. "We staan nog steeds achter onze keuze en deze is natuurlijk ook bevestigd door alle maatregelen die nu genomen zijn", zegt Marco. "De druk was enorm, want de eerste sprekers stonden al op het punt om naar Nederland te komen. Wat betekende dit alleen al voor alle vliegtickets? En we raakten met onze annulering ook de sprekers, de standbouwers en het hostessbureau om maar een paar voorbeelden te noemen". Het NCC is een stichting en heeft dus geen winstoogmerk. "We hebben niet zoveel vet op de botten", verduidelijkt Alex. "We moesten het binnen het bestaande budget kunnen oplossen, anders gingen we als NCC failliet. Met hulp van onze participanten en de steun van NH Koningshof is dit voorkomen. Want hoe je het wendt of keert, NCC 2020 gaat meer kosten dan begroot. Dank namens alle bestuursleden voor alle positieve reacties, er viel een last van onze schouders. We gaan ervoor in september".


5-jaar studieresultaten MiSight® 1 day De 5-jaar klinische studieresultaten naar de effectiviteit van de MiSight® 1 day lens voor myopie management zijn bekend! Deze studie, onder leiding van Paul Chamberlain en zijn team, is afgelopen jaar niet alleen bekroond met de prestigieuze BCLA award, maar heeft recentelijk ook de eerste en enige(!) FDA-goedkeuring (klasse III) op de Amerikaanse markt gekregen voor een contactlens die bijziendheid remt.1 Dit naast de al bestaande CE certificering voor de Europese markt. Klasse III hulpmiddelen ondergaan strengere beoordelingen dan klasse I of II hulpmiddelen en omvat het verstrekken van klinisch bewijs en proeven om de veiligheid en effectiviteit te bewijzen. Wat maakt dat deze studie, haar uitkomsten en de lens zelf dusdanige erkenning krijgen dat ze zelfs FDA klasse III goedkeuring ontvangen? De klinische studie is zo opgezet dat de effectiviteit van de lens uitgebreid getest kon worden. Volgens ‘Dumbleton K, Myopia Control Studies. What’s important and why? OPTICIAN Dec. 2017’ moet zo’n studie aan een prospective, parralel, double-masked, randomised opzet met controle op de compliance van de studie deelnemers en een studie duur van minstens 2 jaar voldoen. Dit is de opzet die de MiSight onderzoekers gevolgd hebben.

Inmiddels is de klinische studie van de MiSight® 1 day daglens al in haar zesde jaar. Daarmee is het de langst doorlopende monitoring van zachte contactlensdragers ondernomen bij kinderen. Volgens Dumbleton zou het volgen van kinderen tussen de 7 en 12 jaar ideaal zijn aangezien in deze leeftijdsgroep de myopie progressie gemiddeld het sterkst is.2 De MiSight® 1 day studie focust zich op kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Fase 1 van de studie focuste zich op de controlegroep versus de groep met de MiSight® 1 day daglens. In deze fase is aangetoond dat MiSight® 1 day duidelijk effectief is in het remmen van progressieve myopie, namelijk 59% reductie van de myopie progressie gemeten in dioptrieën. En 52% gemeten in aslengte.3 Aanbeland in fase 2 van de studie ligt de focus op de effectiviteit voor kinderen die instappen op latere leeftijd. De studieresultaten na 5 jaar laten duidelijk zien dat de lens effectief blijft in het afremmen van de myopie ontwikkeling voor zowel de oorspronkelijke controlegroep als de oorspronkelijke testgroep. Dit met gelijkwaardige uitkomst.4

MiSight® 1 day is beschikbaar voor Myopie Management Experts. Meer informatie? Neem contact op met jouw Procornea accountmanager. Myopie Management Expert worden? Check procornea.nl/procornea-academy.

Indicatie op basis van gebruik op de Amerikaanse markt: MiSight® (omafilcon A) zachte daglenzen met indicatie voor de correctie van myope ametropie en voor het afremmen van progressieve myopie bij kinderen met gezonde ogen die, bij het begin van de behandeling, 8-12 jaar oud zijn en een refractie van -0,75 tot -4,00D hebben (sferisch equivalent) met ≤ 0.75 D astigmatisme. De lens moet na uithalen worden weggegooid. 2 Dumbleton K, Myopia Control Studies. What’s important and why? OPTICIAN Dec. 2017 3 Paul Chamberlain, BSc et al.; A 3-Year Randomized Clinical Trial of MiSight Lenses for Myopia Control; Optom Vis Sci August 2019 - Volume 96 - Issue 8 - p 556-567; 4 CooperVision MiSight Five-Year Study Outcomes - News Release – August 2019 1


COLUMN eef van der worp

One-Size-Does-Not-Fit-All N=1 Praktisch Dat lijkt een wat cryptische beschrijving (n=1), maar het raakt wel aan de kern van het fenomeen myopie management. Even bij het begin beginnen. Een geplande sessie op het NCC, waar ik erg naar uitkeek, was die over de praktische invulling van een myopiepraktijk; met drie experts uit het veld. Emily Tan werkt al jaren in het Erasmus MC in Rotterdam op het myopie-spreekuur, Daisy Laan werkt op de Afdeling Oogheelkunde van het Flevoziekenhuis in Almere ook met kinderen en bij Ellerman en Karin Teuben is van LENS in Utrecht onder andere, en ook zij werkt veel met kinderen om myopieprogressie te remmen. De subtitel van deze NCC-sessie was: van Atropine tot Zernike. En dat is het moeilijke met myopie management dus precies: je moet éérst uitzoomen en je verdiepen in het héle spectrum van achtergronden, oorzaken en gevolgen om vervolgens vooral ín te zoomen op het individu. Zo is atropine-interventie best ingewikkeld bijvoorbeeld, vooral wat betreft de exact concentratie, het reboundeffect en de precieze bijwerkingen. Maar ook optisch gezien is het best lastig, wat er allemaal gebeurt.

14

eye@line


Zernike

Niet meteen afhaken als ik over Zernikepolynomen begin, overigens benoemd naar Frits Zernike een Nederlandse natuurkundige van de Universiteit Groningen die in 1953 de Nobelprijs ontving. Zernikepolynomen zijn wiskundige modellen die afwijkingen van lenzen in optische systemen beschrijven. Vooral interessant voor microscopen, maar ook interessant om aberraties van het oog in kaart te brengen. Deze kennis blijkt nu ook voor myopie management interessant te zijn volgens de wetenschappelijke literatuur. Dit aberratiepatroon blijkt namelijk anders te zijn voor jonge kinderen, voor kinderen op de lagere school en op de middelbare school. Goede myopie management lenzen zouden wellicht per individu gemaakt moeten worden. In onderzoektermen heet dit ‘n=1’. Dat ‘n-getal’ slaat normaal gesproken op het aantal deelnemers aan een wetenschappelijk onderzoek. One-Size-Does-Not-Fit-All En daar zit dus de essentie: als je eerst op basis van wetenschappelijk hooggewaardeerde onderzoeken, zoals een Cochrane systematische review, hebt vastgesteld wat in theorie bij een grote groep proefpersonen wel of niet werkt… zit er gewoon één enkel persoon in je stoel, die een bepaalde interventie vraagt. Welke? Dat hangt dus heel sterk af van het individu, n=1 dus, en niet zozeer wat de literatuur erover zegt. De conclusie van de geplande sessie op het NCC was en is dan ook: er is géén alles-in-een oplossing voor alle jong-myopen. Meer hierover in de volgende Eyeline.

eye@line

15


MINI EYEWEAR. out now.


Oog voor elkaar Van een schonere lucht boven China, tot de vis weer zien zwemmen in Venice, meer eerbied staat de mens stiekem prima, met de natuur als terugkerende kennis. Geef een vriendelijk knikje van afstand, bots ellebogen als intiem gebaar, we staan niet aan de rand van de afgrond, zolang er oog is voor elkaar. #staysafe

eye@line

17


NIEUWKOMER MET MEER DAN 25 JAAR ERVARING sinds februari is er een nieuwe speler op de markt voor sportbrillen: evil eye, het merk dat de grenzen verlegt voor hoogwaardige sportbrillen. het gloednieuwe merk kan rekenen op de expertise van silhouette international. alle evil eye sportbrillen worden ontwikkeld en nauwgezet geproduceerd in oostenrijk. bovendien is elk model verkrijgbaar met glazen op sterkte, die ook 'made in austria' zijn. Van ontwerp tot productie, van aanpassing tot perfecte prestaties: de sportbrillen van evil eye bieden het beste zicht en een optimale bescherming tijdens elke sportactiviteit. Dankzij innovatieve technologieën, een ongeëvenaarde kwaliteit en een perfect evenwicht tussen design, materiaal en optica presteren de brillen volgens Silhouette steeds optimaal en voldoen ze aan de allerstrengste eisen. INNOVATIEVE TECHNOLOGIEËN VOOR DE ALLERBESTE BESCHERMING Alle evil eye modellen zijn uitgerust met kwaliteitsglazen, zodat de drager moeiteloos kan zien en dus optimaal presteert bij het sporten, zelfs met glazen op sterkte. De glazen zijn gemaakt van extreem slijtvast polycarbonaat met een superieure op-

18

eye@line


tische kwaliteit. Dit materiaal beschermt de ogen tegen invloeden van buitenaf, zoals zonlicht, wind, stof, regen of insecten, en biedt 100% bescherming tegen UVA-, UVB- en UVC-straling (UV400). Dankzij de vele aanpassingsopties kunnen de evil eye sportbrillen perfect op elke hoofdvorm en sportdiscipline worden afgestemd. Zo glijdt de bril niet weg, zijn er geen drukpunten en sluit hij veilig aan tijdens het sporten. Het speciaal voor evil eye ontwikkelde, antiallergische montuurmateriaal PPXÂŽ is bijna gewichtloos, extreem sterk en tegelijk buigzaam. Daardoor is de bril niet alleen flexibel, maar ook stevig en slijtvast.

PERFECT ZICHT VOOR TOPPRESTATIES ALLES GELEVERD DOOR HETZELFDE BEDRIJF

Een scherp zicht is onontbeerlijk voor wie veilig, aangenaam en goed wil sporten. Om aan al deze criteria te voldoen, zijn alle sportbrillen van evil eye verkrijgbaar met glazen op sterkte. Afhankelijk van het model worden deze direct in het montuur, met een adapter of met clips gemonteerd. En omdat alle monturen en glazen op sterkte volledig in het 'Silhouette International Lens Lab' worden ontwikkeld en geproduceerd, garandeert evil eye dat al zijn brillen aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. Ook omvat de filosofie achter evil eye een uitstekende klantenservice en logistiek. Zo voorziet het merk indien nodig in reserveonderdelen. www.evileye.com

eye@line

19


#Lucie Says

Frank keeps an eye on me

FOLLOW US ON INSTAGRAM @FRANKANDLUCIE AND USE THE HASHTAG #FRANKANDLUCIE TO GET FEATURED!

EYEGLOBE ACQUAMARINE CHUNKY CHAIN CAPRI AZZURRA

LOES KESTERS loes.kesters@thereadingcompany.be +32 (0)470 870159

CHRIS JANSSENS chris.janssens@thereadingcompany.be +32 (0)477 993390

WWW.FRANKANDLUCIE.COM


HILDE VAN DAMME AL ONTMOET?

karim jacqmain werkte 13 jaar als vertegenwoordiger van bausch + lomb en is sinds een paar maanden de nieuwe regional sales manager vision care benelux. In Eyeline binnenkort een interview met hem! Deze uitdaging is hij uiteraard met veel enthousiasme aan gegaan. Hij droeg zijn regio over aan Hilde Van Damme. U heeft haar vast al ontmoet, Hilde is opticien en al vele jaren actief in de optieksector. +32 (0)474 860526, hilde.vandamme@bausch.com

ESCHENBACH: let een beetje op elkaar eschenbach optik bv stuurde een mail aan - Alle bestaande afspraken worden vooraf door de vertegenwoordigers gebeld met de vraag klanten: de situatie rondom het coronaof u de afspraak wilt voorzetten, MITS er uitervirus is uniek en vergt veel van ons incasseringsvermogen; zowel voor opticiens, aard géén symptomen zoals verkoudheid en koorts zijn. Er wordt voorlopig, tot minimaal als voor alle toeleveranciers. 6 april, niet actief door de vertegenwoordiger gereisd, maar afspraak op verzoek is mogelijk. - De binnendienst is normaal te bereiken voor vragen, telefonische orders en service. Eschenbach werkt in ploegen en zo nodig van

"Het blijft zoals de Nederlandse premier het in

- De online shop is uiteraard 24/7 te bereiken

sen maatregelen nemen die nodig zijn en het

huis uit.

voor producten en onderdelen. Nog geen ac-

count? https://www.eschenbach-optik.com/ de/Login.1531.0.html

- Duitsland garandeert de verzending van de goederen.

zijn toespraak zei 'zoeken naar de balans tusgewone leven zoveel mogelijk door te laten

gaan', zegt Jeroen Timmer. "En om met hem ook af te sluiten: let een beetje op elkaar”.

www.eschenbach-optik.com eye@line

21


Schrijf u nu in voor de ZEISS Zonneglasactie 2020 Inschrijven kan online t.e.m. 24 maart Bij een communicatie-actie naar de consument met een minimum investering van €500, ontvangt u gratis de ZEISS Zonneglas Demo tool t.w.v. €199*. Deze tool stelt u in staat het effect van alle ZEISS Zonneglazen aan te tonen aan uw consument. PhotoFusion, AdaptiveSun, Polarized ... En zoals u weet, ontvangt u ook het hele jaar door 50% korting op alle ZEISS zonneglazen. Als verkoopprijs tijdens de actieperiode adviseert ZEISS dan ook onze reguliere adviesverkoopprijzen te delen door 2. ZEISS biedt u • Social media package • Beeldmateriaal op www.zeiss-marketingweb.be • A1 poster • Statische raamsticker • Gratis opmaak gepersonaliseerde huis-aan-huis mailing en/of direct mailing: ZEISS kan eveneens instaan voor druk en distributie: 0.15€ per bus-aan-bus mailing / 1€ per direct mailing

Al het marketingmateriaal zal u digitaal en per post toegestuurd worden in de week van 30 maart. Laat uw klanten deze zomer genieten van nog meer modieus kijkcomfort dankzij ZEISS SmartLife en de nieuwe ZEISS DuraVision Flash coating.

Actievoorwaarden • • •

Een geldige deelname vereist een communicatie-actie naar de consument met een minimum investering van € 500. Dit kan via ZEISS, via uw marketinggroepering, of in zelfstandig beheer. Uw deelname via uw groepering is pas officieel na bevestiging van de groeperingsverantwoordelijke. Bij deelname in zelfstandig beheer vragen wij u om volgende bewijsstukken te sturen naar heleen.hellings@zeiss.com • Factuur van uw leverancier (Reclamebureau, Drukker, Bpost, Lokale krant/magazine, De Lijn, Roularta Media Group, etc.) waaruit blijkt dat u in het totaal minstens €500 investeerde. • Voorbeeld van de realisatie (Foto van reclame op bus, exemplaar van lokaal tijdschrift, etc.) Indien wij geen bewijsstuk krijgen toegestuurd, behoudt ZEISS zich het recht de demotool te factureren aan €199.

* Zolang de voorraad strekt


uitgever LT Media BV hoofdredactie Loes Brussen, loes.brussen@ltmedia.nl Anneke Pastoor, anneke.pastoor@ltmedia.nl eindredactie Marie-Catrien van Deijck webredactie Emma Hofstede webredactie@ltmedia.nl vormgeving Christel Giezen, Brigitte van Mierlo, Roxanne van Weerden beeld Loek Peters sales en marketing Eric Smid, eric.smid@ltmedia.nl Mandy Mooren, mandy.mooren@ltmedia.nl traffic Frank Smits, Dennis Sรถser traffic@ltmedia.nl, +31 (0)26 3616960 www.eyeline-magazine.nl www.facebook.com/eyeline.magazine

Profile for LT Media

Eye@line VL #2  

Eye@line VL #2