__MAIN_TEXT__

Page 1

ONLINE MAGAZINE voor de VLAAMSE OPTIEKBRANCHE

KLANTEN BLIJVEN BELEVENISZOEKERS DOORBRAAK E-COMMERCE

URBAN ONLY


ZEISS Campaign Center Omdat uw winkel anders is. ZEISS stapt af van de klassieke zomer- en najaarscampagnes. Deze beperken veelal uw keuzevrijheid en de mogelijheid om uw zaak te differenciëren. Wij geven u graag de volledige vrijheid. U kent uw zaak, uw omgeving en uw clienteel immers het best. Met het gloednieuwe ZEISS Campaign Center willen we u een eenvoudige, inspirerende tool aanbieden waarmee u vrijblijvend een campagnevoorstel op maat kan indienen. Dit het hele jaar door.

Waarom niet communiceren rond winkelbeleving? Zoals veilige oogmeting op 1.5 m afstand met de ZEISS SRU of de 3D reconstructie van het gezicht met de ZEISS VISUFIT 1000 of “test je nachtzicht” als call-toaction met ZEISS i.Profiler.

U beslist U bent volledig vrij in het kiezen van inhoud, kanaal, doelgroep, call-to-action en campagneperiode.

Wij ondersteunen van A tot Z

Waarom niet heel gericht tewerk gaan?

ZEISS begeleidt u door het volledige traject:

Door bijvoorbeeld te communiceren naar een specifieke leeftijds- of inkomensklasse

• • • • •

door niet enkel bestaande maar ook nieuwe klanten te bereiken met aangekochte consumentendata.

Keuze inhoud, kanaal, doelgroep Aankoop consumentendata Opmaak & personalisatie Druk & distributie Effectmeting

ZEISS Marketingweb Met de lancering van het ZEISS Campaign Center vervolledigen we het ZEISS Marketingweb dat bestaat uit 3 onderling verbonden pijlers:

ZEISS Webshop

ZEISS Download Center

www.zeiss-campaigncenter.be

ZEISS Campaign Center


WE ZIEN U GRAAG De nieuwste Eyeline, editie 3, lag vorige week in uw brievenbus. Een najaarsuitgave vol informatie over ons mooie vak, uw ondernemerschap en wat u aan (mannen)trends de komende herfst en winter kunt verwachten. Ondanks dat BE OPTIC en SILMO niet doorgaan, hebben uw leveranciers zeker en vast veel nieuws te vertellen‌ en wij ook! Daarom deze extra Eye@line dat ons team met plezier voor u gemaakt heeft. We zien u graag, veel leesplezier!

Hoofdredacteur

eye@line

3


E-COMMERCE

terwijl retailer colruyt aankondigt te stoppen met haar nonfoodwebshop collishop.be, gaat het andere belgische e-commercebedrijven in deze crisistijden net wél voor de wind. zes maanden na de lockdown blikt het belgische lensgroup, het moederbedrijf van onder andere lensonline, terug op de meest succesvolle ­periode in haar 16-jarige bestaan. “de coronacrisis heeft er eindelijk voor ­gezorgd dat e-commerce in belgië is doorgebroken in alle ­lagen van de bevolking”.

4

eye@line

beeld linkedin

dankzij coronacrisis doorgebroken


Lokale SAMENWERKING met OPTICIENS Corona heeft in heel Europa zwaar ingehakt op de traditionele retailsector. Winkels die vooral focusten op een offline aanbod en hun online aanwezigheid stiefmoederlijk behandelden, kregen het het hardst te verduren. Niet zo voor LensGroup, dat als één van de eerste Belgische e-commercebedrijven begin jaren 2000 al het potentieel van online verkoop van contactlensproducten zag. Het bedrijf timmerde jarenlang aan de weg om een zogeheten ‘hybride distributiemodel’ op de kaart te zetten. Dat model van lokale samenwerking met opticiens gecombineerd met een sterke webshop blijkt nu meer dan ooit hét model van de toekomst. Het garandeert een winwin voor alle partijen, zeker in barre economische tijden.

gecombineerd met een sterke webshop blijkt hét model van de TOEKOMST

is doorgebroken als een betrouwbare aanvulling of alternatief voor de Belgische consument. Uit de cijfers blijkt dat ook oudere mensen nu de voordelen en het comfort van het internetshoppen hebben ontdekt. “Het valt op dat deze nieuwe klanten geen eendagsvliegen uit de lockdownperiode zijn. Na zes maanden zien we dat ze blijven bestellen en dat het bedrag van hun herhaalaankopen niet daalt”, aldus gedelegeerd bestuurder Koen De cijfers liegen er niet om. Met meer Anné van LensGroup. dan 10 duizend nieuwe klanten en een omzetgroei van 30 procent kan De opticiens uit het LensGroup-netLensGroup alleen maar concluderen werk reageren erg positief op de sadat e-commerce in ons land eindelijk menwerking met LensGroup. Ondanks het feit dat de winkels wekenlang dicht moesten, verloren zij immers geen omzet op de verkoop van contactlenzen en aanverwante producten. eye@line

5


Anné: “Of een bestelling nu online of offline bij de opticien wordt geplaatst, hij deelt altijd in de opbrengst. We waren de enige leverancier aan wie ze iets verdiend hebben tijdens hun verplichte sluiting”. Europese verschillen LensGroup is actief in heel Europa. Het bedrijf merkte grote verschillen tijdens de afgelopen zes maanden. Zo verdubbelde de omzet van LensGroup in Nederland en haalde het meer omzet uit haar verkoop van contactlensproducten dan alle 12 duizend opticiens in Frankrijk samen. Maar in landen als Spanje en Italië ging alles veel moeizamer en daalde de omzet licht. Dat was volledig te wijten aan de logistieke partners waarmee LensGroup samenwerkt. “Als de logistieke partner uitvalt, staan we letterlijk en figuurlijk stil. In Zuid-Europa kon de Post niet volgen, waardoor onze customer service het heel druk had om problemen met laattijdige leveringen te verhelpen. Gelukkig hadden klanten veel begrip daarvoor”.

Toekomst is hybride, geïntegreerd en rooskleurig Koen Anné kijkt positief naar de toekomst. “We gaan onze strategie verder verfijnen. LensGroup bezit vandaag een reeks van webshops, waarvan sommigen enkel een online aanwezigheid en distributie hebben. We zien dat die niet zo sterk stijgen als de shops met zowel een on- als offline distributie. Dat inzicht gaan we nu verder verzilveren”. Volgens Anné moeten de traditionele retailers vandaag dringend de knop omdraaien om niet ten onder te gaan. “Omarm web en integreer het volledig in alle processen. Zet het niet neer als een aparte divisie, want dan creëer je een bedrijf in een bedrijf dat een concurrent wordt van de traditionele distributie”.

www.lensgroup.be

6

eye@line


URBAN ONLY Metropolitan Eyewear is een collectie voor urban trendsetters. Pure stijl met strakke lijnen. Voor mensen met beide voeten op de grond, die graag synchroon lopen met de allerlaatste trends. Ze vragen niet wat leuk, goed of wat de hoogste kwaliteit is. Ze wĂŠten het gewoon. www.owp.de www.metropolitan-eyewear.com


de marcolin group kondigde maandag 14 september aan dat ze een licentieovereenkomst heeft gesloten met max mara, voor het design, de productie en wereldwijde distributie van brillen en zonnebrillen namens het merk. de samenwerking begint officieel op 1 november 2020 en heeft voor nu een vijfjarige duratie.

MAX MARA VOEGT ZICH BIJ

MARCOLIN GROUP


Onlosmakelijk verbonden met stijl en kwaliteit, het resultaat van een constante zoektocht naar perfectie en de balans tussen materialen, vormen en kleuren; dit is Max Mara ten voeten uit. Geometrische vormen, een harmonieuze dialoog tussen materialen en subtiele combinaties van kleine nuances, karakteriseren de frames van het merk. De eerste collectie van het werk die Marcolin Group ontwikkelt, zal onthuld en gedragen worden tijdens de Max Mara fashion show in Milaan, op donderdag 24 september 2020. Matteo Blandi, Marcolin Group Marketing Director, bevestigde: “De toevoeging van Max Mara aan het Marcolin Group portfolio verrijkt ons aanbod voor de dameskleding markt. Max Mara is een Italiaanse luxe merk met een excellentie die internationaal wordt erkend. We zijn er trots op dat we en bijdrage kunnen leveren aan het voortzetten en versterken van de merkpositie en het imago van Max Mara’s oogmode”. Ian Griffiths, Max Mara Creative Director, verklaarde: "Max Mara is altijd toegewijd geweest aan vrouwen. Ze zo goed mogelijk laten voelen en laten stralen bij elke gelegenheid, door een constante zoektocht naar de hoogste kwaliteit. Het geheim van kwaliteit is een open blik en het overwegen van elk klein technologisch detail als een essentieel element van het creatieve proces. Het nieuwe partnerschap met Marcolin Group zal bijdragen aan het verzekeren van de hoogste kwaliteit en design niveaus voor Max Mara oogmode”. De Max Mara oogmodecollecties zullen vanaf begin volgend jaar ­beschikbaar zijn bij Max Mara boutiques, op de www.maxmara.com website, warenhuizen en bij een select aantal opticiens.

www.marcolin.com

eye@line

9


OCUCO NEEMT OPTIEKAFDELING CORILUS OVER In de Eyeline die vorige week bij u in de bus viel een interview met Kris De Wachter, Hans Zoon en Bart Discart. Sinds eind juni mag Ocuco Belgium zich de aanbieder van de drie belangrijkste optieksoftwarepakketten in ons land noemen. “We zijn nu echt een kenniscentrum in winkelautomatisering voor opticiens”, vertelt Managing Director Hans Zoon.

GROOT WORDEN DOOR

KLEIN TE BLIJVEN

LEES HIER HET INTERVIEW!

OCUCO NEEMT OPTIEKAFDELING CORILUS OVER sinds eind juni mag ocuco belgium zich de aanbieder van de drie belangrijkste optieksoftwarepakketten in ons land noemen. “dit is voor ons een heel grote stap”, vertelt managing director hans zoon. “we zijn nu echt een kenniscentrum in winkelautomatisering voor opticiens”. TEKST Marie-Catrien van Deijck BEELD Loek Peters

In het hoofdkantoor van Ocuco Belgium in Aartselaar spreken we de drie mannen die verantwoordelijk zijn voor de verkoop van nagenoeg alle geavanceerde optieksoftware in ons land. Op 25 juni werd de handtekening gezet onder de aankoop van alle Optical-activiteiten van Corilus en daarmee werd Ocuco Belgium BV eigenaar van Morion en Optisoft. Het gekende ondersteunende team stapt mee over, dus de ondersteuning vanuit België blijft gegarandeerd. Alle vertrouwde contactmogelijkheden en contactpersonen (Jan, Jo en Bart) blijven onverminderd tot beschikking van de opticien. Accountmanager Bart Discart heeft Morion en Optisoft onder zijn hoede, Kris De Wachter gaat over Vision Manager, dat al langer tot Ocuco behoort, en Hans Zoon is zoals gezegd Managing Director van Ocuco Benelux. Dankzij de overname van Corilus is Ocuco de grootste aanbieder van optieksoftware in België. “Onze pakketten kunnen nu hun knowhow en ervaring delen. Omdat elk pakket zijn eigen specialiteiten en kenmerken heeft, zijn we nu in staat iedere opticien dat te bieden waar hij nood aan heeft”. Opticien wordt volledig ontzorgd “Morion is web-based”, vertelt Bart. “Er staat geen server bij de opticien, want deze is ondergebracht in een datacenterbase. Het voordeel voor de opticien is dat hij overal waar internet is, met dit programma kan werken. Er worden automatische back-ups gemaakt, de juiste updates worden gedraaid en de data zijn optimaal beveiligd, volledig conform aan de GDPR-wetgeving. Dit is wat wij noemen de opticien ontzorgen”.

bart discart, kris de wachter, jo vanderbeken, jan tilleuil, michel lavole, davy lambrechts en hans zoon

Kris: “Sommige optiekzaken werken graag met een web-based programma, maar anderen hebben liever de database in eigen beheer, zoals met Vision Manager. Maar welk programma iemand ook kiest; ze hebben allemaal optimale databescherming. Nu

kris de wachter, hans zoon en bart discart

14

eyeline

eyeline

15

www.ocuco.com

NOTHING FEELS LIKE

SILHOUETTE

NOTHING FEELS LIKE

SILHOUETTE

Unieke Point Of Sale-beleving tijdens covid-19 is het duidelijk geworden dat authentieke ervaringen niet altijd vergelijkbaar zijn met de digitale alternatieven. een aankoop in een fysieke winkel blijft van onschatbare waarde. silhouette eyewear steunt die mening en voegt de daad bij het woord, door een unieke retailbeleving met geavanceerde technologie op te starten bij zelfstandige opticiens in nederland en belgië. meer dan ooit wil silhouette zich nu profileren als premium partner die innovatieve en kwalitatieve producten ontwikkelt én altijd meedenkt op vlak van communicatie en marketing om zo het volledige groeipotentieel van elke klant te bereiken. Deze unieke Point Of Sale-beleving komt tot stand dankzij een samenwerking tussen Silhouette en Tagada Concept, een veelzijdig communicatiebureau dat sinds maart Phygital-technologie gebruikt om de meest onvergetelijke retailervaringen te creëren. Door de Dooh-It-technologie ontstaat er een brug tussen de online en offline wereld. Silhouette zorgt voor een wereldprimeur en installeert deze baanbrekende technologie in oktober bij Van der Ham Optometristen in Oud-Beijerland. Dit concept wordt georganiseerd door Sandra Van Renterghem (Marketing & PR Silhouette Benelux), Sam Dekkers (Marketing & PR Silhouette Benelux) en Michael Schmied (International Brand Director Silhouette). Optiek Van Renterghem te Aalter: “Wij zijn opgericht in 1989 en onderscheiden ons door steeds de nieuwste innovaties te delen met onze klanten. De zaak beschikt over de meest technologische apparatuur op het vlak van metingen en gepersonaliseerde brillen-

Silhouette staat voor Sight Correction & Sight Protection. Daarom werd er gekozen voor om virtueel een optische en zonnebril te creëren met de 3D technologie van Tagada Concept. De TMA The Icon is al jaren een bestseller en zijn lichtgewicht van 1,8 gram zorgt voor een ongeëvenaard comfort. Dit iconisch staaltje vakmanschap heeft dus zeker en vast zijn plek verdiend. Voor de zonnebril kon de Titan Accent Shades niet ontbreken. Door het contrastverhogend Silhouette Light Management® in de glazen ervaar je alle kleuren veel helderder. Het bewijst dat een zonnebril innovatief design perfect kan combineren met totale bescherming. De Titan Accent Shades weerspiegelt dus perfect Sight Correction & Sight Protection.

glazen. Alle montages en herstellingen worden in eigen atelier uitgevoerd. Een gespecialiseerd team van optometristen, contactlensspecialisten en stijladviseuses staan klaar voor de begeleiding naar de meest geschikte kijkoplossing. Kwaliteit en service staan voorop. Het is dan ook vanzelfsprekend dat Optiek Van Renterghem de lancering van het Silhouette project niet wil missen en voor dit project als uithangbord naar voor wil treden”. Zij hebben het Phygital Point Of Sale concept van 21 augustus tot en met 11 september in hun winkel gehad. Lostraat 51, 9880 Aalter, België +32 (0)9 374 74 94 www.vanrenterghemoptiek.be team optiek van renterghem

voor meer info: www.silhouette.com

eyeline

LEES ER MEER OVER IN DE LAATSTE EYELINE!

10

eye@line

29

Onze fotograaf Loek Peters reisde af naar Aalter om de Phygital Point Of Sale-beleving – een unieke samenwerking tussen Silhouette en Tagada Concept – te fotograferen voor Eyeline. Tot twee weken terug stond dit concept in de winkel van Optiek van Renterghem. www.silhouette.com


CORONAVIRUS GOOIT BELEVINGSECONOMIE IN LOCKDOWN “dit was de kop van de wall street journal bij aanvang van de crisis”, zegt de amerikaanse retailexpert joe pine. “maar dat is in feite niet gebeurd. natuurlijk, het coronavirus zorgde wel voor het deels sluiten van het fysieke deel van de belevingseconomie, maar klanten blijven beleveniszoekers. daarom gingen we steeds meer digitaal. van buiten naar binnen; kijk maar eens hoe hot streamingsdiensten en videotechnologieën momenteel zijn. allemaal manieren om in sociaal contact te blijven met elkaar”.

eye@line

11


KLANTREIS Steeds wanneer een werknemer interactie heeft met een klant, staat hij of zij eigenlijk op het podium of in het theater. De werknemer acteert op een manier die voor toewijding en betrokkenheid zorgt bij de klant. Je kunt daarin het verschil ­maken door niet te kijken naar


Beleving; waar sommige retailers dat woord niet meer kunnen horen, geloven anderen er heilig in. Om je winkel tot een succes te maken, zou de ‘experience’ vandaag de dag niet meer mogen ontbreken. Maar wat doe je als je door een onvoorspelbaar virus anderhalve meter afstand moet houden en beleving ver te zoeken is? Retailtrends geeft je handvatten. WAT NOU SOCIAL DISTANCING? In plaats van social distancing spreekt Joe Pine liever van ‘physical distancing’. “We kunnen nog steeds sociaal zijn wanneer we op anderhalve

wát je doet, maar hóe je het doet. ‘Wat je doet’ is alles wat je verplicht bent om te doen, zoals het openen van een winkel, het te woord staan van het personeel of het vullen van de schappen. De manier waarop je dat doet - dáár onderscheid je je mee”.

meter afstand van elkaar zijn. Al die technieken maken dat we nog steeds kunnen samenkomen. Het is natuurlijk niet hetzelfde als fysiek samenzijn, maar het is nu eenmaal even zo”. BELEVENISECONOMIE MOET ­TERUGKOMEN “Zonder beleving is er geen herstel van de economie, simpelweg omdat het aanbieden van alleen goederen en diensten niet meer voldoende waarde creëert voor de consument. Natuurlijk moet die beleving weer op een goede manier terugkomen in de retail, met gezonde klanten en werk­nemers. Maar experience is ook een vereiste, aangezien dat zo’n belangrijk onderdeel is geworden van onze samen­ leving”. EEN BELEVING DIE BIJBLIJFT “De coronacrisis is niet het moment om bij de pakken neer te gaan zitten. Het is juist een periode om orde op zaken te stellen, zodat je niet alleen deze periode overleeft, maar ook succesvol bent wanneer alles weer ‘normaal’ is. Daarom moet je ervoor zorgen dat je aanbod weer compleet up-to-date is

eye@line

13


en de mogelijkheden binnen je winkel vernieuwend zijn voor de klant. Het is ook belangrijk dat de winkel er strak en schoon uitziet. Klanten willen niet het coronavirus bij jou oplopen, maar je wilt ook niet dat je werknemers het virus krijgen. Voor het herzien van je belevingsaanbod moet je ervoor zorgen dat de beleving die je biedt, aan een bepaald thema hangt, dat het afgesteld is op de persoonlijke wensen van de klant en ietwat dramatisch is (zodat het naar een climax stijgt), want zonder drama gebeurt er niets. Een op maat gemaakte beleving in je winkel zorgt ervoor dat het de klant kan veranderen. Bekijk daarom kritisch hoe jouw aanbod en de beleving die je biedt, de klant helpt om zijn ambities na te streven. Zo wordt het een beleving die hen bijblijft, en dat is belangrijk. Als laatste moet je ervoor zorgen dat je de mogelijkheden binnen je winkel vernieuwt. Ben je nog niet

14

eye@line

online actief, dan is dit het moment om die overgang te maken. Maar zorg er dan wel voor dat je het integreert in je bestaande winkel en dat je webshop niet een los element van je onderneming wordt. Denk erover na hoe je daar een online experience van kunt maken”. BELEVINGSAANBOD WAARVOOR JE GELD KUNT VRAGEN “Je bent datgene waar je geld voor vraagt. Vraag je geld voor ongedifferentieerde spullen, dan zit je in de artikelenbranche. Vraag je geld voor de activiteiten die je werknemers uitvoeren, dan zit je in de servicebranche. Je zit alleen in de belevenisbranche als je klanten geld vraagt voor de tijd die ze bij jou besteden. Dat is hetgeen klanten waarderen bij een ervaring. Het is goed bestede tijd en daar kun je klanten voor laten betalen”. met dank aan retailtrends


UITZENDINGEN OP MAANDAG OM 19.30 UUR INCL. LIVE CHAT 5 OKTOBER 12 OKTOBER 19 OKTOBER

BAUSCH + LOMB GAAT DOOR MET DE TAFEL VAN VIER drie nieuwe afleveringen van de contactlens talkshow in oktober! een interview met tafelheren eef van der worp, rob rosenbranden jeroen mulder.

Lees HIER het Rondetafel­gesprek in de nieuwste EYELINE!

eye@line

15


+ FACEBOOK = SMART GLASSES mark zuckerberg maakte eerder deze week bekend dat facebook en essilorluxottica gaan samenwerken in de ontwikkeling van de volgende generatie smart glasses. In de nieuwe smart glasses komen de apps en technologieën van Facebook samen met de iconische merken van Luxottica en de geavanceerde lenstechnologie van Essilor. Het eerste model dat ze gaan maken, wordt een Ray-Ban-uitgave en deze staat op de planning voor lancering in 2021. “We hebben een passie voor het ontdekken van nieuwe apparaten die mensen betere manieren geven om met anderen te connecten. Wearables hebben de potentie om dat te realiseren. In EssilorLuxottica hebben we een ambitieuze partner gevonden met de juiste naam en expertise”, aldus Andrew Bosworth, Vicepresident van Facebook Reality Labs. “We zijn bijzonder trots op onze samenwerking met Facebook, waarmee een iconisch merk als Ray-Ban zijn plek reserveert in een toekomst met immer toenemende digitalisering. Het combineren van een merk dat wereldwijd wordt omarmd en gedragen door miljoenen consumenten, met technologie die de wereld dichter bij elkaar heeft gebracht, creëert een compleet nieuwe standaard in wearables. We maken de weg vrij voor een nieuwe generatie producten die voorbestemd zijn om ons wereldbeeld te veranderen”, voegt Rocco Basilico, Chief Wearables Officer bij Luxottica toe. Details over de nieuwe smart glasses worden op een later moment bekendgemaakt.

16

eye@line


KLIK HIER VOOR DE AANKONDIGING VAN COOPERVISION ZELF INCL. FILMPJE VAN SARAH

COOPERVISION ZET WERELDSTER SARAH MICHELLE GELLAR IN VOOR STRIJD TEGEN BIJZIENDHEID

coopervision heeft de populaire amerikaanse televisie-actrice, producer en ondernemer sarah michelle gellar aangewezen als woordvoerder van het brilliant futures™ myopia management program, gebouwd rond misight® 1 day. Het is een primeur dat Cooper­Vision zich rechtstreeks op consumenten richt. Ze pakken het meteen groots aan met deze wereldster. Sarah en haar man zijn bijziend en willen voorkomen dat de ogen van hun kinderen

net zo hard achteruit gaan als die van henzelf. CooperVision hoopt dat deze belangrijke boodschap veel mensen bereikt en helpt om progressieve bijziendheid zo veel mogelijk te voor­ komen in de toekomst.

eye@line

17


STRONG EYEWEAR

TITANIUM SPECIAAL VOOR KIDS

diamond-rose-gold

18

eye@line


jaap bloemer wilde dit nieuwe merk kinderbrillen groots lanceren op de beurs, maar door corona loopt het anders dan gepland. wat ook anders is: dat hijzelf de laatste maanden meer optiekwinkels met de collecties bezocht. de feedback die hij daar kreeg, leidde feitelijk tot de lancering van nóg een sterk merk voor more eyewear: strong. TEKST Anneke Pastoor BEELD More Eyewear

“We focussen ons met More Eyewear steeds meer op onze sterkste kant: kinder- en tienerbrillen voor iedereen tussen 0 en 20 jaar. Naast Vingino en Vulkan is daar nu STRONG bij gekomen. De naam dekt de lading goed: stoer én sterk. Titanium heeft een geheugen voor vorm, is supersterk en buigt zelfstandig terug naar de oorspronkelijke positie”, vertelt Jaap. “Het modebeeld werd steeds ieler: hoe kleiner het kind, hoe fragieler het product. Veel opticiens vroegen mij of ik

daar niet iets aan kon doen, want zo’n dunne bril van een 6-jarige moet in de regel gewoon veel bijgesteld worden”. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, want Jaap is Vingino gestart met de gedachte dat ook kinderen probleemloos een volwassen product kunnen dragen. In STRONG heeft More Eyewear dat nu gerealiseerd. Het titanium zorgt ervoor dat de bril nu tegen een stootje kan. “Let wel, de bril is strong, niet unbreakable hè”, lacht Jaap.

eye@line

19


grapheen-black

zylon-gold

ALLES VOOR KINDEREN more eyewear is de one-stop-shop voor kinderen en tieners. door de samenwerking met ivko, de kinderbrillenspecialist van duitsland, biedt more naast strong en vingino eyewear, een ruim pallet van 11 merken. van baby tot tieners, waar volwassenen met een klein hoofd enorm van profiteren.  10 jaar Vingino Eyewear kinderbrillenmerk bij de NederlandVingino Eyewear viert het eerste ju- se opticiens. “Omdat we jarig zijn en bileum! Het idee om voor kinderen omdat we De Nederlandse Optiekeen volwassen collectie te maken dagen -daar waar we dit wilde gaan met een merknaam die dit optimaal vieren- helaas aan ons voorbij moeonder de aandacht brengt, is uitge- ten laten gaan nemen wij dit najaar groeid tot het best doorverkopende een cadeau voor onze klanten mee

20

eye@line


Van de makers van Vingino More Eyewear biedt STRONG aan in 5 maten (Mini, Kids in 3 maten - Small, Medium en Large - en Teens) en in de 4 trendy kleuren goud, roségoud, zwart en raw titanium. Alles, in totaal 60 SKU, is uit voorraad leverbaar met een adviesverkoopprijs van 175 euro. “Een scherpe prijs voor een titanium bril om de doorverkoop zo aantrekkelijk en commercieel mogelijk te maken. Opticiens kunnen met relatief weinig posities optimaal van onze voorraad genieten, want elk model is in iedere

maat en kleur leverbaar”. Jaap merkt nu al dat er veel vraag naar is en komt graag langs om STRONG Eyewear te presenteren. “Nemen we meteen de mooie Vingino-presentatiebox mee die we graag cadeau geven nu de beurs niet doorgaat”.

www.more-eyewear.com +31(0)20 4080737, info@more-eyewear.com

te nemen als we de collectie komen ­tonen”, ­aldus Jaap Bloemer. Vulkan Nog een topmerk binnen More Eyewear. Deze modern vormgegeven collectie tussenmaten heeft alles wat een consument met een klein hoofd zoekt. Goede panto’s, een mix van metaal en kunststof, glasbrillen en dunne elegante kunststof monturen. Een ruime collectie die qua doorverkoopcijfers bij de klanten wedijvert met het succes van Vingino. eye@line

21


VIMEU OPTIQUE groeit door

valerie en frank verbouwden 4 jaar geleden de winkel in het centrum van friville escarbotin. de nieuwe winkelinrichting was destijds al succesvol. de ondernemers uit het noorden van normandiĂŤ onderscheiden zich door goede service voor een breed publiek.

22

eye@line


De omgeving, dichtbij de mooie en toeris­tische havenstad ‘Le Treport’ en het grootse vogelnatuurgebied ‘Baie de la Somme’ kent een groot verzorgingsgebied en hierdoor groeide de winkel van Valerie en Franck in de breedte door. Het nieuwe winkelconcept, weer ontwikkeld door WSB, sluit aan op de identiteit van de lokale bevolking: Het vogelwoud, de fameuze stoomtrein, het strand; kortom het mooie leven van de Norman­diërs.

De winkel is verhuisd naar een autorijk buitengebied in de buurt van een grote supermarktketen. Er zijn veel passanten met goede mogelijkheden voor parkeren. De winkel heeft stopkracht gekregen door de grote glasgevels en lichteffecten in plafond en wandpresentatie. www.wsbinterieurbouw.nl


Vlaamse wetenschappers ontwikkelen

ELEKTRONISCHE CONTACTLENS

beeld alamy

na twaalf jaar onderzoek hebben vlaamse wetenschappers een elektronische contactlens ontwikkeld die de menselijke iris nabootst. daarmee willen ze patiënten met een beschadigde iris – dat zijn er wereldwijd zo’n 20 miljoen – beter laten zien. de besturing is draadloos en ’s nachts legt de lenzen gewoon op het nachtkastje om op te laden.

eye@line

25


Mensen met een beschadiging aan de iris zijn extreem gevoelig voor licht en zien daardoor niet scherp. De elektronische contactlens, ontwikkeld door wetenschappers van de Universiteit Gent en het technologieonderzoekscentrum imec, moet hen een oplossing bieden. “Er bestonden wel al een aantal manieren om deze patiënten beter te laten zien”, zegt Pieter Van Nuffel van imec. “Maar contactlenzen met een vaste iris, kunstmatige implantaten of een bril met variabele transparantie zijn niet goed genoeg. Ze kunnen het invallende licht wel wat regelen, maar niet voldoende omdat ze niet snel genoeg reageren”. De

26

eye@line

beeld centre for microsystems technology

de elektronische contactlens

elektronische contactlens kan dat wel. “De reactiesnelheid ligt op een tiende van een seconde, wat ervoor zorgt dat de pupilgrootte zich heel snel aanpast aan het licht”. Enkel ‘s nachts opladen De besturing van de elektronische contactlens is volledig draadloos. “De bewegingen worden aangestuurd door ultradunne elektronica, waaronder een oogknipperdetector”, aldus Van Nuffel. “Het systeem bootst zo een echte iris na en verbruikt tegelijkertijd ook heel weinig energie. De contactlenzen moeten enkel ’s nachts worden opgeladen”. Dat gebeurt draadloos via


DIT PRAKTIJKGERICHTE WEBINAR HELPT JOU OM JOUW PRAKTIJK OP een ingebouwde NFC-chip (Near Field Herbert De MYOPIE Smet MANAGEMENT (UGent), betrokken TE ZETTEN OF UIT TE BREIDEN. Communication). De chip die bijvoor- bij de klinische tests van de lens in het beeld ook in smartphones of in een Centre for Elien, Microsystems Technology. Specialisten Remco en Gabi bespreken de volgende bankkaart zit. Wie geïnteresseerd is “Het zal nog minstens drie jaar duren onderwerpen: in aanschaf van de elektronischeBEN condit op de markt komt”. En zelfs JE ALvoor• Waarom myopie management PERT? wanneer het zover is, zal niet iedereen tactlens moet nog even geduld EX heb• Onderzoek en diagnose FRIS JE KENNIS OP ! ben. er gebruik opties kunnen maken. “Het • Interventievan gaat• Myopie om inop maatmiddels gemaakte de praktijk casuïstiek lenzen onder de aandacht met de juisteHet kos“We zitten nu in de eerste fase met voor• Myopie een medisch probleem. marketingisskills en tools gezonde proefpersonen, pas in een tenplaatje nog voer voor discussie, latere fase gaan we de volledige tech- maar je zal ze zeker niet zomaar in een Volg het webinar via www.procornea.nl/academy nologie testen op mensen met pro- brillenwinkel en sluit je aan bijvinden”. de groeiende beweging van www.nieuwsblad.be blemen aan de iris”, vertelt professor bronMyopie Management Experts. Samen gaan we

HET MYOPIE MANAGEMENT WEBINAR

de strijd aan tegen de myopie-epidemie.

HET ZIJN WEER OOGCHECKWEKEN Procornea strijd al drie jaar met de Kijk Verder campagne samen met Myopie Management Experts tegen progressieve myopie bij kinderen.

Doe het nu! Ondanks dat de bewustwording omtrent progressieve myopie groeit, zijn we er nog niet. In de afgelopen periode met de uitbraak van COVID-19 is het schermgebruik bij (jonge) kinderen explosief gestegen met ruim een uur extra per dag.1 Nu is dus hét moment om als Myopie Management Expert ouders & verzorgers op te roepen om bij jou in de praktijk langs te komen voor de Kijk Verder oogcheck voor hun kind. Veilig & vertrowud natuurlijk! Doe je ook mee met de OogCheckWeken van 1 t/m 31 oktober? Vul dan eenvoudig jouw wensen voor promotiemateriaal in via MyProcornea, of neem contact op met Jan Zwaenepoel voor extra informatie en advies. T: +32 (0)78 483225, M: jzwaenepoel@procornea.nl

1

https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5075481/schermtijd-kinderen-uur-langer-sinds-uitbraak-coronavirus

KIJK VERDER

ikkijkverder.be


WONDER OF NATURE NEW MODELS AND COLORS.

Coming Soon

MONIQUE ZOETER monique.zoeter@thereadingcompany.nl +31 (0)6 1287 23 85

FALL | WINTER 2020-2021

CHRIS JANSSENS chris.janssens@thereadingcompany.be +32 (0)477 993390

WWW.FRANKANDLUCIE.COM


BCLA WEBINAR BOORDEVOL GROEITIPS professionals een helpende hand bieden bij de groei van hun contactlenszaak; dat staat centraal bij het komende bcla webinar. in deze sessie krijgt u top tips en advies van dr. neelam patel en shelly bansal. ook maandelijkse betaalplannen als manier om consistente groei te bereiken, komen aan de orde. Dr. Patel: “Maandelijkse betaalplannen hebben de potentie om de retentie van patiënten te verbeteren en bieden uw praktijk de optie om producten competitief te prijzen en een duurzaam businessmodel te creëren. Tijdens dit webinar presenteren wij de resultaten van een praktijkonderzoek naar maandelijkse betaalplannen en leggen we uit hoe u dit succesvol kunt implementeren. Dit is momenteel relevanter dan ooit vanwege een steeds competitievere markt en de recente lockdown als gevolg van COVID-19”. Neelam Patel verdeelt haar werkweek momenteel tussen een onafhankelijke praktijk en ziekenhuisoptometrie. De eigen praktijk van Shelly Bansal heeft een cliëntenbestand van meer dan 16 duizend patiënten. Veertig procent van haar totale inkomen komt voort uit contactlenzen en abonnementen. De online sessie vindt plaats op donderdag 15 oktober tussen 18.30 en 19.30 uur. U kunt zich aanmelden via: www.bcla.org.uk

eye@line

29


VALT U IN DE PRIJZEN?

SPANNENDE WINACTIE BIJ ESCHENBACH eschenbach start voor haar relaties een ludieke kraslotenactie. u kunt leuke prijzen winnen! grijp er niet naast, want op = op. Bij iedere order van 1.000 euro, geplaatst bij de vertegenwoordiger, krijgt u als opticien een kraskaart. Deze kunt u direct openkrassen om uw prijs te ontdekken. U kunt winnaar worden van extra korting op de totale order, van gratis extra monturen óf u bent één van de vijf tweedeprijs-winnaars óf de gelukkige winnaar van de hoofdprijs!

Wacht niet te lang en maak op tijd een afspraak! De hoofdprijs is perfect als personeelsuitje: u mag namelijk met maximaal 12 personen gaan skûtsjensilen op de Friese meren. Dat is nog eens een origineel uitstapje! De tweede prijs, die door vijf Eschenbach-klanten kan worden gewonnen, is maar liefst drie dagen toegang tot de Efteling, met twee nachten verblijf in een Efteling Boshuys. Vlakbij de Efteling ligt nationaal park De het natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen, een fantastisch wandel- en fietsgebied. Een super­prijs!

30

eye@line


Bij meerdere krasloten geldt de hoogste extra korting voor de hele order én de eventuele extra gratis monturen. Het is dus heel interessant om snel een afspraak met uw vertegenwoordiger te malen, want op is echt op. De Kraslotenactie loopt tot 15 december 2020 en de afspraken met de vertegenwoordiger moeten gemaakt zijn vóór 30 september 2020.

www.eschenbach-optik.com

DIT PRAKTIJKGERICHTE WEBINAR HELPT JOU OM JOUW MYOPIE MANAGEMENT PRAKTIJK OP TE ZETTEN OF UIT TE BREIDEN. Specialisten Elien, Remco en Gabi bespreken de volgende onderwerpen:

BEN JE AL EXPERT?

FRIS JE KENNIS OP

HET MYOPIE MANAGEMENT WEBINAR

!

• Waarom myopie management • Onderzoek en diagnose • Interventie opties • Myopie in de praktijk middels casuïstiek • Myopie onder de aandacht met de juiste marketing skills en tools

Volg het webinar via www.procornea.nl/academy en sluit je aan bij de groeiende beweging van Myopie Management Experts. Samen gaan we de strijd aan tegen de myopie-epidemie.


DE 27STE SILMO D’OR

SILMO D’OR 2020:

DE KANSHEBBERS OP EEN RIJ

STEM MEE EN BEPAAL DIGITAAL

een lijst met alle genomineerde bedrijven in de

de jaarlijkse award show van silmo gaat in 2020 gewoon door. de competitie is open voor alle bedrijven die zich geregistreerd hebben voor silmo 2020, maar verloopt deze keer iets anders dan u gewend bent. De competitie voor de KLIK HIER Award show vindt naOM U IN TE SCHRIJVEN ALS melijk online plaats. JURYLID SILMO ontvangt iedere dag talloze creatieve applicaties die meedingen naar de SILMO D’OR 2020 en vraagt ook u om uw stem uit te brengen. U kunt hiervoor terecht op het online stemplatform, waar de verschillende genomineerden per categorie te zien zijn. Op zaterdag 3 oktober kan iedereen de prijsuitreiking virtueel bijwonen. Details hierover volgen later. Wilt u deel uitmaken van de jury?

Schrijf u dan in via onderstaande link. Vanaf 24 september worden individuele codes gestuurd waarmee u uw stem kunt uitbrengen.

Ook dit jaar heeft Silmo weer haar bekende Silmo d’Or competitie gehouden. Hieronder vindt u verschillende categorieën. Montuur Innovatie Technologie BRETT met QSTOM FROST Eyewear met JUPITER QUICKSILVER met INTERACTION Kinderen BAMBINOCLE met YO2 JF REY met LOLLY 5570 LAFONT met HUGO LUNETTES GRASSET ASSOCIES met BE158 OPAL met ELAM010 C65 Sport BOLLÉ met CHRONOSHIELD CÉBÉ met S’TRACK 2.0 MARCOLIN met COMPETITION SP0001 Zicht BOLLÉ met VOLT+ ESSILOR met VARILUX COMFORT MAX HOYA met HOYA MiYOSMART VISION Materiaal / Uitrusting ESW VISION met TEARCHECK LUNEAU TECHNOLOGY met e-EYE REFRACT VX25 NOVACEL met MASTER XX (HPE-910) TOPCON met MYAH SAARGOS met QUICKSEE

32

eye@line


algemene professionele opticiens- en optometristenbond van belgiĂŤ We behartigen de belangen van het beroep van de opticien-optometrist in al zijn aspecten.

VEEL DEELNEMERS VOOR WEEK VAN HET ZIEN Al meer dan 200 optiekzaken hebben zich inmiddels ingeschreven om deel te nemen aan de Week van het Zien, die dit jaar plaatsvindt van 3 tot 10 oktober. Initiatiefnemer APOOB heeft net als voor de vorige editie een toolbox gemaakt, met daarin campagnebeelden die u kunt gebruiken op uw website of sociale media. Wilt u deelnemen aan de Week van het Zien, maar hebt u zich nog niet ingeschreven? Dat kan nog via deze link. Deelname is gratis voor APOOB-leden. U kunt ook de qr-code scannen. www.weekvanhetzien.be eye@line

33


uitgever LT Media BV Loes Brussen Creatief directeur loes.brussen@ltmedia.nl hoofdredactie Anneke Pastoor, anneke.pastoor@ltmedia.nl eindredactie Marie-Catrien van Deijck redactie Dave Cuypers, Mark Zwartkruis webredactie Emma Hofstede, webredactie@ltmedia.nl vormgeving Brigitte van Mierlo, Christel Giezen beeld Loek Peters, Annelies Vrijssen sales en marketing Eric Smid, Eric.smid@ltmedia.nl Mandy Mooren, mandy.mooren@ltmedia.nl traffic Frank Smits, Dennis Sรถser traffic@ltmedia.nl, +31 (0)26 3616960 www.eyeline-magazine.be www.facebook.com/eyeline.magazine.belux Vakblad Eyeline is officieel orgaan van APOOB.

Profile for LT Media

Eye@line Vlaanderen #4 najaar  

Eye@line Vlaanderen #4 najaar