Eye@line Vlaanderen #5B After beurzen

Page 1

ONLINE MAGAZINE voor de BELGISCHE OPTIEKBRANCHE

TERUGBLIK BEURZEN Alles over Silmo


ZEISS Stockglazen Voor 18u bestellen, volgende dag voor 9u bij u

Uiterst snelle levering (< 15u) Alle ZEISS stockglazen met ZEISS DuraVision Platinum & BlueProtect zijn op voorraad in ons hoofdkantoor te Zaventem. Hierdoor wordt de levertermijn gereduceerd tot maximum 1 dag. Bent u aangesloten bij NOX (TNT Innight) dan worden uw ZEISS stockglazen ’s nachts geleverd en kunt u de volgende dag meteen aan de slag!

In alle heldere brillenglazen! Vanaf heden bieden ook ALLE heldere ZEISS brillenglazen volledige UV bescherming zoals onze zonneglazen, ongeacht de index, zowel op Rx- als op stockglazen, standaard: zonder toeslag.

Premium Coatings & Design ZEISS DuraVision Platinum & ZEISS DuraVision BlueProtect hebben een uitzonderlijke hard coating en zijn daardoor superkrasbestendig. De gepatenteerde antistatische laag garandeert een blijvende antistatische werking doordat deze zich niet aan de buitenkant bevindt, maar beschermd wordt door een ultragladde top coating waardoor het glas bovendien zeer gemakkelijk te reinigen is. DuraVision Coatings hebben een esthetisch blauwe restreflectie en bieden een onovertroffen helderheid. Bij het design van ZEISS stockglazen wordt de basiskromming steeds geoptimaliseerd voor iedere sterkte met het oog op 100% visuele prestatie en 100% visueel comfort.

Spontane merkbekendheid Onze belofte van expertise en uitmuntendheid staat gegraveerd in het brillenglas. Elk stockglas van ZEISS wordt voorzien van een ‘Z’-gravure.

Volledige UV-bescherming betekent een block van rechtstreeks UV licht tot 400 nm in de glasmaterie dankzij ZEISS UVProtect Technology. Daar bovenop worden al onze DuraVision coatings en LotuTec geoptimaliseerd met ZEISS UVBack op de achterzijde van het brillenglas, waarbij de weerkaatsing van onrechtstreeks UV-licht in het oog wordt beperkt.

De toekomst van uw winkel verzekeren

Wenst u meer informatie over ZEISS Stockglazen? Neem contact op met uw ZEISS vertegenwoordiger of bel +32 (0)2 719 39 70.

De unifocale brildragers vandaag zijn de multifocale brildragers van de toekomst. Win daarom de jonge generatie unifocale brildragers terug met stockglazen van ZEISS door ze te verwennen met het beste merk aan een aantrekkelijke prijs.


TOT SILMO! De BE OPTIC en OPTICAL KICK-OFF zijn achter de rug, we blikken nog even kort terug. En ja, het is bijna zover! SILMO van 27-30 september; altijd weer een grote happening in Paris Villepinte. Natuurlijk is uw Eyeline-team (Loes, Eric, Jan, Mandy en Anneke) hier ook van de partij! Bel ons gerust als we uw stand niet mogen missen of als u een kop koffie met ons wilt drinken. We kijken ernaar uit en wensen u goede inkoopdagen, fijne gesprekken met leveranciers en collega-opticiens!

Adjunct Hoofdredacteur Eyeline Magazine

eye@line

3


27 T/M 30 SEPTEMBER 2019

SILMO

EEN INTERACTIEVE VAKBEURS DEEL 2 dit jaar staat silmo bol van nieuwe, interactieve evenementen. we schreven het al in onze vorige eye@line van 11 september, we doelen bijvoorbeeld op de silmo hackathon (in 24 uur de retailwereld van de toekomst shapen en ontwerpen) en silmo gaming. KLIK HIER VOOR MEER INFO met een duizendtal exposanten die de hele eyewearindustrie bestrijken, is de silmo een evenement waar elk jaar weer enthousiast naar uitgekeken wordt. een interactieve vakbeurs die professionals de mogelijkheid biedt om zich op een nieuwe manier onder te dompelen in dit universum.

Vraag nu uw gratis badge aan!

4

eye@line


SILMO D’OR VIERT 25 e VERJAARDAG

De SILMO D’OR awards worden sinds 1994 aan bedrijven over de hele wereld uitgereikt. Deze editie is de gelegenheid om terug te kijken op hoezeer de winnaars van deze prijs de afgelopen 25 jaar R&D hebben gestimuleerd met technologische innovaties en stilistische creaties die de wereld van de optiek in staat hebben gesteld om grote stappen te zetten.

THE FRENCH TOUCH

Achter elke exposant schuilt een bedrijf, een geschiedenis, een identiteit, gepassioneerde mensen en geëngageerde professionals. SILMO zet hen in de schijnwerpers in woord en beeld, met een focus op de spelers van de Franse eyewearing-industrie.

Meer info over THE FRENCH TOUCH? Klik op deze button!


DE MUST-SEES! LA SÉLECTION

In de SILMO NEXT-beursruimte en in de Trends by Silmo-publicatie presenteert de Selection een exclusief en selectief panorama van de trendy producten van de exposanten, een driedimensionale showcase van het digitale magazine.

SILMO NEXT

De vooruitziende blik blijft de centrale spil van de toekomst van de optiek in het hart van de beurs, met thematische conferenties over markten, innovatiecorners die anticiperen op technologische veranderingen. Het is dé plek voor levendige en interactieve uitwisselingen over de transformatie van de optiek en de eyewearindustrie, van producten en diensten tot distributie.

DE TALKS

In de SILMO NEXT-ruimte worden dagelijks conferenties, toespraken en lezingen gegeven. In 30 minuten presenteert elke spreker zijn visie om de toekomst te voorzien en te begrijpen. Op het programma:

• ‘The Future of Retail and the Value of Fit’ door George Thaw, CEO van Fuel 3D • ‘Smart Glasses vs Fashion Eyewear, threats and possibilities on a new huge market’

6

eye@line

door Mikael Eriksson, CEO van Skugga Technologies AB • ‘Lexilens, the dyslexia-correcting eyeglasses’ door Michael Kodochian, directeur Innovatie & Strategische Projecten van Abeye • ‘Connected frames & Intelligent frames: a world of difference!’ door Philippe Peyrard, CEO van Ellcie Healthy • ‘‘Imagining the Future of Eyewear Retail: Welcome to Atelier Futurity’ door Dr Alireza Paradian, Hoofd van de Global Business


Strategy for Wearables Materialise (Globale bedrijfsstrategie voor slijtvaste producten) • ‘The digitalisation of frames to improve the purchasing experience’ door Guido Cornettone, VP Marketing, en Dominique Bazin, VP Sales, van Fitting Box • ‘The glasses of the future’ door Sébastien Brusset, CEO van JAW Studio. • ‘How to humanise sales thanks to digital technology?’ door Joël Nguyen, medeoprichter van Unimi • ‘Guidance for eco-responsible opticians’ door Caroline Riehl, hoofdredacteur van Les Lunettes Ecologiques Magazine • ‘Trends and Commitment, the new keys to success for your brands’ door Virginie Corbasson, adviserend directeur voor Carlin • ‘Laclarée, a new technology of adaptive glasses to correct far-sightedness’ door Jessica Jarosz, R&D-ingenieur en Bruno Berge, CEO, van Laclarée

• ‘2020 market perspectives and trends in the optical and eyewear industry’ door Dominique Cuvillier, CEO van Cuvillier Consultant, directeur van de publicatie Trends by Silmo van Cuvillier

ONTDEK HET VOLLEDIGE, GEDETAILLEERDE PROGRAMMA HIER!


SILMO ACADEMY

Op de hoogte blijven van de wetenschappelijke vooruitgang en het leren van nieuwe methodes? De SILMO ACADEMY blijft dé plek bij uitstek waar opticiens en vision-specialisten hun kennis kunnen ontwikkelen. Deze editie richt zich op refractie, disfuncties, fysiologie, oplossingen, prescripties.... De SILMO ACADEMY vindt plaats op zondag 29 september 2019. BEKIJK HIER HET COMPLETE PROGRAMMA

Tijdens het evenement zal de Silmo Academy Scientific Council voor het vierde achtereenvolgende jaar een subsidie van 10.000 euro toekennen aan een wetenschappelijk onderzoeksproject op het gebied van optiek en visie. De wedstrijd staat open voor alle onderzoekers of onderzoeksteams die een aanvraag mogen indienen na een selectieprocedure.

NOS CHERS CHERS OPTICIENS: DE WEBSERIE

Sinds 29 augustus volgt het tweede seizoen van de SILMO-webreeks ‘Nos chers opticiens’ de avonturen van Mathilde en Grégoire op de voet, aan de hand van zeven nieuwe afleveringen, met nieuwe personages en onverwachte wendingen. KLIK HIER VOOR DE NIEUWSTE AVONTUREN!


KIES VOOR ULTRA® KIJKCOMFORT DETAILS MAKEN HET VERSCHIL Bausch + Lomb ULTRA® contactlenzen

Bausch + Lomb ULTRA® for Astigmatism contactlenzen

Enkelvoudige correctie

ULTRA® contactlenzen met MoistureSeal® technologie bieden de oplossing.

Bausch + Lomb ULTRA® for Presbyopia contactlenzen

Cilinder correctie

Multifocale correctie

Leverbaar in vijf cilindersterktes. Inclusief cilinder -2.75.

Helder en scherp zicht op alle afstanden zonder na te denken.

Ga voor meer informatie naar bausch-lomb.be/nl/professionals of neem contact op met uw vertegenwoordiger van Bausch + Lomb

Meld u aan voor de Bausch + Lomb nieuwsbrief op bauschnieuwsbrief.be bausch-lomb.be

BauschLombBNL

bausch+lomb BNL

visioncarebe@bausch.com

Referenties: 1. 16 hour, bilateral dispensing clinical evaluation of methacrylamide lenses as compared to AirOptix Aqua, AcuVue Oasys and Biofinity lenses – data on file Bausch + Lomb.© 2019 Bausch & Lomb Incorporated. ®/™ geven handelsmerken aan van Bausch & Lomb Incorporated. Andere product-/merknamen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren. 22002

03 - 280 82 20

bauschonline.be


EXPRESSIEVE KLEUREN In het 40e jubileumjaar viert l.a.Eyeworks de unieke 'uncensored' visie van de designers Barbara McReynolds en Gai Gherardi op monturen met het bekende DNA: kleur, constructie en expressiviteit. De Herfst 2019-collectie mag er zijn: van levendige, grafische vaste stoffen tot lichte, dromerige sluiers van kleur. De materialen zijn met precisie bewerkt voor een maximaal sculpturaal en chromatisch effect. En, met een knipoog naar het jubileumjaar: alle designs hebben een op maat gegraveerde '40'. Bezoek l.a.Eyeworks op SILMO! Hal 5, Stand L104! www.laeyeworks.com

L.a.Eyeworks Model VARDA

laeyeworks.com

voor meer info: Magali Somers, info@magali-occhiali.com

LAE_Eyeline-magazine_Sep2019_ad01_FINAL.indd 1

8/19/19 2:23 PM


Onze ogen zijn niet gemaakt voor schermen

Ontspannen ogen in een digitale wereld Onze manier van kijken is veranderd. Heel wat mensen kijken verspreid over de dag 8 tot 10Â uur naar een digitaal scherm of voeren taken uit waarbij de focus ligt op het nabij kijken. Langdurig schermgebruik kan oogvermoeidheid veroorzaken, en al na twee uur kunnen symptomen als oogirritatie, troebel zicht en hoofdpijn optreden. De geavanceerde Sync III enkelvoudige brillenglazen zijn uitgerust met een Boost Zone zodat de ogen zich kunnen ontspannen. De spanning op de oogspieren neemt af en het kijkcomfort voor activiteiten nabij neemt toe. Een pluspunt in deze digitale wereld.

Onze ogen zijn niet gemaakt voor schermen. Sync III brillenglazen zijn dat wel. Oog voor detail

www.hoyavision.com


Eindejaarsactie Maak er uw verhaal van CONTACTEER ONS NU!

Jules DestrĂŠelaan 62, 9050 Gentbrugge | info@vision-company.be | +32 9 232 37 20 | www.vision-company.be


TERUGBLIK BEURZEN

op twee zondagen was het beurstijd in brussel! de be optic in de kart expo en optical kick-off in palais 10 op resp. 1 en 15 september.

eyeline blikt terug!

ONLINE MA GAZINE voo

r de BELGIS

ONLIN

LGISCH

or de BE

INE vo E MAGAZ

BRANCH

E OPTIEK

E

editie

15 / 09

WE ZIEN

BRANCHE

L 19de OPICTKICOA F F K K

SEPTEM

CHE OPTIEK

/ 2019

BER BEU

U GRAAG

RSMAA

ND OP OPTICOPTIE AL KICKKSPOEKTAKE L IN NAJAARFF BEGINT! Alle reerst BE OPT IC End of Summ er edition

eye@line

13


BE OPTIC

prettig nazomers weerzien tussen leveranciers en optiekers de belgische optiekers weten dat de grote vakantie echt voorbij is als ze hun leveranciers terugzien op be optic. hier kunnen ze collecties kiezen, nieuwigheden zien in aanloop van de grote najaarsbeurzen en hun inkoopbeleid bepalen. Heel wat optiekers vinden Be Optic dan ook het ideale moment om het nieuwe seizoen op gang te trappen. “Belgische optiekers komen vooral om te kijken”, zegt Ann de Muynck van Vision Company. ”Echt kopen doen ze zelden op een beurs. Ondanks de goede voorwaarden die veel leveranciers hier bieden. Ze zijn liever op hun gemak met een vertegenwoordiger in hun eigen winkel. Toch is het als leverancier belangrijk om hier te zijn. Je moet toch laten zien wat je in huis hebt. Hier wordt een eerste vergelijking gemaakt met de andere merken”.

de gezellige binnenpleintjes vormen een ideaal decor om bij te praten en te netwerken.

14

eye@line


(lees)brillen worden gewikt en gewogen, bekeken en gekeurd

De optiekers zelf bevestigen dat hun eerste aankoopintentie al op de beurs zelf begint. “We zien hier wat er is en laten al die collecties een beetje inwerken. We verkennen de markt en bekijken de nieuwigheden. We beslissen hier al vaak wat volgend seizoen in onze etalage zal liggen”, zeggen Ingrid en Jan van de Knokse Optiek Vermeersch. “Voor ons is dit een ideaal moment om iedereen terug te zien en aan ons aanbod voor volgend seizoen te werken. We gaan ook naar grote beurzen zoals Silmo, maar daar is het moeilijk om afspraken vast te leggen. Die toegankelijkheid en korte lijnen met

eye@line

15


leveranciers maken deze beurs zo interessant. Bovendien is ook de omkadering met een hapje en een drankje erg leuk”. Martine Gysels van de gelijknamige optiek uit Lichtervelde kijkt naar de trends. “Ik zie vooral veel gekleurde glazen opduiken en fancy kleuren. De trend naar metaal zet zich nog steeds voort. Toch zie ik vooral een verderzetting van een aantal trends die een paar jaar geleden werden ingezet. We kijken reikhalzend uit naar echt vernieuwende trends”.


leveranciers laten maar al te graag de nieuwigheden uit hun collecties zien

eye@line

17


#Lucie Says

Just Franks readers are SQUARE

EYECUBE GREYVANNA

MONIQUE ZOETER sales manager, monique.zoeter@thereadingcompany.nl, +31 (0)6 1287 23 85 FOLLOW US ON INSTAGRAM @FRANKANDLUCIE AND USE THE HASHTAG #FRANKANDLUCIE TO GET FEATURED!

WWW.FRANKANDLUCIE.COM


OPTICAL KICK OFF 2019 zondag 15 september… een stralende zon aan de hemel en de deuren van palais 10 brussels expo wijd open om de belgische zelfstandige opticiens welkom te heten op de 19de editie van de optical kick off. Bij een heerlijk fris glas, lekkere hapjes en lunch werden de nieuwste optische collecties en producten voorgesteld in mooie professionele beursstanden. De Optical Kick Off werd 10 jaar geleden opgestart met een paar spelers uit de optiekwereld en is intussen uitgegroeid tot de grootste optiekbeurs in België. Bovenop de bestaande partners van de vorige edities, zijnde Charmant, Luxottica, Marchon, Marcolin, Eschenbach, Zeiss, Williame Optics en Kering Eyewear, waren er voor deze editie ook nieuwe namen als Safilo, Thélios, De Rigo, The Reading Company (Frank & Lucie) en tevens Optic Libre, Belgoptic en Meye die hun producten en diensten voorstelden. Het prachtige zomerweer stak dan wel een stok in de wielen van de organisatie, maar de opkomst was toch behoorlijk met meer dan 350 personen die afzakten naar Brussels Expo. De aanwezigen zagen dat het goed was en konden tevens genieten van commerciële voordelen.

eye@line

19


monique zoeter the reading company

thelios michèlle hermes en merijn heyvaertgĂŠraldine martin, eva faxekas en florence van hasselt

sales kering thomas bril en joke vergauwen


de rigo clémence en josé noë

charmante mannen moeder en dochter van optic 2000


MINI EYEWEAR. out now. www.eschenbach-optik.com


DEEP AND WARM deze winter kiezen we graag voor diepe kleuren met veel nuance. deze trend is vooral prachtig in acetaat, maar ook delicate matte metalen monturen komen optimaal tot hun recht. jester red, biking red of juist sugar almond zijn de trendtinten hiervoor.

www.eyefunc.com

www.jazz-eyewear.com

www.gotti.ch

Sugar Almond

Jester red

Biking red

pantone

pantone

pantone

18-1155 TCX

19-1862 TCX

19-1650 TCX

www.derigo.com

www.dutzeyewear.com


by the House of l.a.Eyeworks

ffiififictionframes.com


Tot Silmo! uitgever LT Media BV hoofdredactie Drs. Loes Brussen, loes.brussen@ltmedia.nl Anneke Pastoor, anneke.pastoor@ltmedia.nl eindredactie Marie-Catrien van Deijck redactie Dave Cuypers webredactie webredactie@ltmedia.nl vormgeving Christel Giezen, Brigitte van Mierlo, Loek Peters, Roxanne van Weerden beeld Annelies Vrijsen sales en marketing Eric Smid, eric.smid@ltmedia.nl Mandy Mooren, mandy.mooren@ltmedia.nl traffic Dennis Sรถser, Mangala Jacobs traffic@ltmedia.nl, +31 (0)26 3616960 www.eyeline-magazine.be www.facebook.com/eyeline.magazine


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.