Page 1

RANDERS FC

SUPPORT

medlemsblad juni 2012


Om supporten

Redaktion: Louise Andersen & Helle Reenberg

Fotos: Randers FC Support

Layout, dtp og tryk:

Bestyrelsens sammensætning pr. 1/5-12 Formand: Louise H. Andersen Tlf. 23 80 85 83 Næstformand: Hans H. Jensen Tlf. 50 59 30 20 Kassere: Tanja Jørgensen Tlf. 41 90 55 77 Medlem: Michael Hansen Tlf. 50 58 20 30 Medlem: Ditte Iversen. Tlf. 41 90 55 75 Suppleant: Helle Reenberg Tlf. 41 90 55 72

HVID GRAFISK

Oplag: 100

Deadline til næste udgivelse: Den 25. oktober 2012

Forventet udgivelse: December 2012

Facts om Randers FC Support: Randers FC Support Stiftet i 2003 Medlemmer pr. 1/5-12: 83

Kontingent: Voksen: 200,- kr. Børn til og med 14 år: 100,- kr.

Hjemmeside: www.randersfc-support.dk

Post sendes til: Skelvangsvej 83 8920 Randers NV

E-mail: Randersfc-support@live.dk

Udvalgs formænd: PR udvalg: Helle Reenberg Tlf. 41 90 55 72 Bus udvalg: Kontakt bestyrelsen Tifo udvalg: Steffen Timm Tlf. 41 90 55 73 Arr. Udvalg: Kontakt bestyrelsen Admin. udvalg: Tina Grøn Sponsorudvalget: Kontakt bestyrelsen


Formanden har ordet

SUPERLIGA Indrømmet – efter først et nederlag til Brønshøj på hjemmebane, og derefter endnu et nederlag til Hobro på udebane, tænkte jeg mit. Især da jeg kom på arbejde mandagen efter Hobro-kampen. Alt mine kollegaer havde at sige var; Hobro Louise, alt andet end Hobro. Den hørte jeg på hele dagen, og må indrømme, at det grænsede til mobning. Det er aldrig sjovt, at holde med det hold, der fra starten er udråbt til at være sikre oprykkere, og de så snubler. Men heldigvis kom holdet på benene igen, og holdte Vejle Kolding fra at overhale os indenom. I hvert tilfælde på den lange bane. Dagen efter Vejle Koldings overhaling, kunne man på forsiden af Amtsavisen læse; Ingen oprykning, ingen nordtribune. Åh nej, tænkte jeg. Ikke det. Vi kan nu kun håbe at vi med oprykningen til den bedste række, også har sikret os et færdigt stadion. Nu hedder det Superliga, igen efter sommerpausen. Og selvom jeg ikke er tilhænger af pølseudvalget på landets største stadions, bliver det nu alligevel rart med bedre faciliteter. Hvem husker ikke jordvolden i Skive, eller blæsten i Hobro? Ikke at vi skal kimse af vinden, for den er i den grad også repræsenteret på Auto C Park, nedre Markus. I det forgangene halve år, har bestyrelsen arbejdet med, at vi skal have vores eget logo. Hidtil har vi lånt Randers FC´s, men efter knap ti år på bagen, syntes vi, at det var på tide vi fik vores eget. Tag og kig på forsiden – her pryder vores nye logo. Håber det er tilfredsstillende.

Som nævnt lige ovenfor har Randers FC support snart eksisteret i 10 år. Det skal da fejres. Vi forventer i 2013, at afholde en jubilæumsfest, for både nuværende og tidligere medlemmer. Det er også min mission, at få en lille udtalelse fra de tidligere formænd, der trykkes i næste blad. Bladet har desuden ændret udgivelsesdatoer. Vi har rykket bladene en måned frem, så de nu udkommer i juni og december. Det betyder, at invitationer til diverse fester annonceres op til et halv år før de afholdes. Så er der vist ingen undskyldning for, at man ikke kan finde en barnepige til ungerne. Tak for sæsonen 2011/2012 – heldigvis gik det som pressen prædikede.

Med venlig hilsen Formand Louise H. Andersen


Referat fra DFF seminar

Sidst i februar drog undertegnet og Michael Hansen på et dejligt weekendophold på Hotel Mercur i Viby J. Wellness var der dog ikke meget af, men i stedet, en trang kælder, en overheadprojekter og ikke mindst venner (fjender) fra nær og fjern. Når jeg skriver venner og fjender, er det kærligt ment. Pressen burde opleve den stemning fans fra 15 forskellige klubber, skaber over et stykke smørrebrød og en sodavand. Men det ville nok ikke sælge aviser. Selve seminariet startede ud med en bankrådgiver fra Arbejdernes Landsbank, der redegjorde for en bestyrelses økonomiske ansvar og de muligheder vi som forening har. Blandet afholdes der kurser i ansvarlig økonomi for bestyrelsesmedlemmer, og det uden vi behøver at være kunder i banken. Sådan et kursus er på tegnebrættet for hele bestyrelsen. Efter de føromtalte stykker smørrebrød, kom emnet ”Positiv Fankultur” på banen. Der blev diskuteret hvad positiv fankultur er, og hvordan det bliver mere udbredt. Der blev til sidst nedsat en arbejdsgruppe til at videreudvikle en kampagne under mottoet ”100% Fans” Næste punkt hed ”fra SFO til TIFO” og handlede om hvordan vi får flere unge ind i fanklubberne. Der blev lavet et hurtigt ekspiriment, hvem der var repræsenteret på seminaret. Der var ingen under 20 år, og kun 4 under 30. Det stod hurtigt klart at fanklubberne har tabt en hel generation på gulvet, og de skal samles op, og vi skal undgå at tabe den næste også. Der kom rigtig mange godt forslag til hvordan dette kunne ske, og en af dem, vi vil arbejde videre med, er at lave et godt tilbud til Randers FC Kids medlemmerne.

Sidst på eftermiddagen kom den hemmelige gæst, der viste sig at være en Journalist fra Ekstra Bladet. Der blev snakket mediestrategier og han fortalte om en sportsjournalists arbejde. Herefter havde vi 12 minutter til at gøre os klar til en bytur, inden vi skulle med bybussen ind til midtbyen og socialt sammenværd, der sluttede omkring kl. 3 på et hotelværesle. Søndag morgen var der en runde, med hvad der sker rundt omkring i de forskellige fanklubber – det giver stof til eftertanke og refleksioner, at vide hvad andre er i stand til. Derefter var der orienteringe om Fanambasade Danmark, der er at finde under EM til sommer. Til sidst kom Claus Thomsen fra Divisionsforeningen og fortalte om de nye regler på stadions, samt de nye tiforegler. Begge gældende for Superligaen. Reglerne vil blive ensartet, så de er ens på alle stadions. Reglerne er identiske med de nuværende på Auto C Park. Alt i alt et rigtig godt seminar, hvor hjernen køre på højtryk, og de sociale tiltag i fanklubberne, bliver plejet.

Af Louise Andersen


Merchandise

Strikhue Kr. 75,-

Pandebånd Kr. 75,-

T-shirt Kr. 80,-

DK skilt Kr. 40,-

Support jakke

(Fåes i flere størrelser) Kr. 400,-

Alt salg af merchandise - kontakt Louise


Fair Fan Cup 2012 i Spentruphallerne

Fair Fans Cup 2012 Af Morten Pedersen Så var vi endnu en gang til Fair Fans Cup, og denne gang var det os selv der arrangerede det. Det gjorde vi i Spentruphallerne. Det blev på alle måder en fantastisk dag, masser af glade fremmødte mennesker fra nær og fjern. Det blev også til gode resultater for begge vores egne hold :-) Vores stærkeste mandskab kom helt frem til en flot semifinale plads som de desværre tabte til Team Aros fra AGF, som også flot gik hen og vandt turneringen. Vores andet knap så gode hold gik hen og fik en 18 plads ud af de 20 hold der var med. Og så tænker du sikkert, hvordan kan jeg skrive begge hold fik fantastisk resultater? Det kan jeg fordi vi fra Randers FC Support de sidste mange år har været overrepræsenteret i taber finalen. Men i år skete det fantastiske, at vi vandt vores taber semifinale, taber runderne fungere som en omvendt cup turnering hvor det er taberne der går videre.

Men som sagt så vandt vi vores taber semifinale 2-1 mod ulvene fra Midtjylland. Så alt i alt en fantastisk god dag med masser af fodbold og glade mennesker. Herfra skal der lyde en stor tak til FFC-Udvalget som arrangerede det hele rigtig flot, og også en tak til alle de frivillige der gav en hånd med på dagen.

Fair Fan Cup 2012, forsat Af Lulle Efter selve fodboldstævnet, var der dækket op til spisning for omkring 85 deltagere, fra nær og fjern. Fadølsanlæget, venligst udlånt af Thor, kom hårdt på overarbejde da gæsterne strømmede til baren for at nyde en kold fadøl, oven på den hårde dag, hvor pulsen må have ramt over 100 på de fleste. Diskotek IJockys spillede op til dans, men indrømmet at det nok først var da promillen var over 1, på de fleste at der kom lidt gang i dansegulvet. Det er heller ikke let, når flertallet af deltagerne til sådan en fest er af han-


køn – så en opfordring til vores kvindelige medlemmer – kom ud af busken, og tag med til HB Køge næste år. Natten blev lang, og selv om festen var annonceret til at slutte kl. 02 – så skulle fadølsankeret tømmes, og sidste mand, blev fulgt i soveposen kl. 04.30, af barpersonalet. Det efter at der havde været sunget Melodi Gran Prix medley siden diskoteket pakkede sammen. Alt i alt er Betsafte Fair Fan Cup 2012 en begivenhed jeg aldrig vil glemme. Dels al planlægningen, men det kick det gav, da dagen oprundede og jeg startede min dag med at høre om arrangementet i ABC nyhederne, kunne godt gå hen og blive vanedannende.


Moderne print- og kopicenter • S/H kopi • Farvekopi • Visitkort • Brevpapir • Faktura • Konvolutter • Plakater • Posters • Foreningsblade • Hæfter

• Bøger • Spiralisering • Foldere • Kalender • Udsalgsskilte • Direct mails • Invitationer • Sange • Kort

HVID GRAFISK Søndergade 1 8900 Randers Tlf. 86 262 269 www.hvidgrafisk.dk

%UGU2HVW v/ Bent Sørensen

Hanna Sørensen

Bent Sørensen

Jan Sørensen ensen

Jette Schiønning

Kurt Ku Kjær

Lisbeth Li b h Jensen J

DØGNVAGT 8640 2222 . HADSUNDVEJ 61, 8930 RANDERS NØ . DERES SIKKERHED OG TRYGHED


Sikkerhedsmøde med CS vagt

Der har her i foråret været et møde, med deltagelse af div. fraktioner, cs vagter, politi og Rfc. Mødet gik ud på at gøre det lettere, for alle parter. Men efter som vi ikke, har problemer med Vagter/politi og de andre fraktioner, ser jeg ingen grund til at spilde mere af jeres tid. Men skulle du nu ligge inde med noget relevant, er du velkommen til at kontakte mig. Mvh. Michael Hansen

Info fra PR-udvalget Info fra PR-udvalget. Hjemmesiden, har fået nyt design, men indholdet er det samme. Som en af de ting der har manglet er forum, det er nu på igen – så brug det nu ;o) Har i ideer, fejl og mangler til hjemmesiden eller bladet kan i altid sende en mail til randersfc-support@live.dk eller fange formanden på stadionet. Som noget nyt vil bladet udkomme i juni/juli og december/jan.


Få styr på økonomien Og støt Randers FC Support

I samarbejde med Sparkassen Kronjylland tilbyder vi nu et tjek af økonomien. Kontakt Sparekassen Kronjylland, oplys at du er henvist fra Randers FC Support Hvis du vælger at skifte til Sparkassen Kronjylland, støtter du samtidig Randers FC Support med 1000,Du kan kontakte Kasper fra Sparkassen Kronjylland på 87 11 02 23 eller kasj@sparkron.dk


Mærkedage Randers FC Support ønsker følgende Tillykke med deres ”runde” dag.

Mads E.

l8 år d. 7/8 2012

Thomas J. 20 år d. 15/8 2012 Steen J.

60 år d. 30/11 2012

Patrick S. 18 år d. 29/12 20122

Har vi glemt din fødselsdag? Så kontakt Tanja eller Louise, for få indtastet din fødselsdag i medlemsdatabasen.


Peder Albertsen Revisionsfirma A/S

Sct. Mortens Gade 4, 3 8900 Randers C


Julefrokosten 2011

Af: Lulle Jeg har efterhånden skrevet mange artikler om de forgangene julefrokoster, der har været afholdt i Randers FC Support, og dette er ingen undtagelse. Da jeg måtte forlade denne julefrokost i utide, grundet sygdom, får i kun de slibrige detaljer, fra før folk fik en brandert på. Og så kan i nok gætte jer til at de ikke er ret slibrige? Nej der tager i fejl. For har i nogensinde forestillede jer Lars A og Brian svinge en hulahop-ring, eller Hansen og Stefan, flette en julestjerne og for den sags skyld Steen Aa og Thomas H side på hug, for at få en kuglepind i en Thorflaske. Nej det er ting, der ikke er for sarte sjæle – og alligevel er der masser af billeder inde på hjemmesiden. Alt dette var en del af en tips konkurrence, hvor man skulle gætte hvem der var bedst til at udføre en given opgave, som kun var nævnt med stikord, i en sjov sammensætning, så man ikke kunne gennemskue hvad opgaven gik ud på. Ud over den aktive konkurrence, var der selvfølgelig mad fra Slagter Frandsen, og ud fra billederne kan jeg se, at hulahopringen blev brugt flittigt i aftenens løb. Igen en vellykkedt fest – håber den næste, sommerfesten den 16. juni, bliver mindst lige så underholdende.


Familien i Randers FC Support

Som børnefamilie med interesse for fodbold i Randers er vi særligt glade for at der findes en fanklub med fokus på fællesskab i alle aldre. Jeg møder indimellem folk som ikke kan forstå jeg vil tage mine børn med til fodbold på selve stadion frem for at se fodbold i fjernsynet. Fodbold på lægterne handler jo kun om grimme ord og øl!! Der må jeg dog grine og ryste på hovedet, ja der bliver drukket øl, og hvad så det gør der også rundt om i mange haver, hvad er forskellen på et stadion? Ja da, der er da øl, nogle drikker dem, nogle kaster med dem, andre vælter dem, og så er der sågar også et udvalg af sodavand og vand, samt Stadionpølser ikke at forglemme, jeg ser ikke problemet der. Hvad angår de grimme ord: er der vise ord jeg ikke tager i min mund ”host host” og de grimme ord der som oftest ryger af sted til en fodboldkamp, har jeg på magisk vis alligevel formået at indføre i vores familie, kun hører til på stadions. Men alt i alt handler det, at tage til fodbold på stadion, om fællesskabet omkring kærligheden til fodbold og holdet Randers FC.

Fodbold er for mig SÅ meget mere end grimme ord og øl, særligt efter det øjeblik jeg turde gøre alvor af mit medlemskab i Randers FC Support, for indrømmet: der gik noget tid (år) hvor jeg kun var medlem på papiret, men ikke en aktiv del af supporten, men stod kun skrevet op som medlem, men stod ene og alene og turde ikke sige noget til nogen på stadion. Uha, det der med, at lære nye mennesker, at kende var ikke lige det nemmeste. Men det skal siges, at det nok er det fedeste jeg har gjort for mig selv. Jeg er endt med at holde utrolig meget af en masse mennesker, som samtidig bidrager med noget fantastisk i mit liv, udover stemningen under selve kampen nu er en anden end for år tilbage. Det er her okay ”bare” at være mig. Tosset som jeg er, kan jeg her være accepteret på lige fod med alle andre. Ja ja, jeg er alenemor til 2, mine børn kommer forrest, men hvorfor ikke lade dem være en del af det spil og den fodboldklub jeg og en masse andre elsker så højt?? Jeg er en pige med både en fjollet og seriøs side, det er dem der kender mig ikke i tvivl om, jeg har mine egne livsanskuelser og holdninger


til mange ting, men mener bestemt at både jeg og børnene kan lære noget af andre end vores egne meninger herhjemme. Det er som mor til 2 små, rart at vide man er en del af et fællesskab, hvor vi alle kender, respektere og passer på hinanden i forskellig grad. Jeg ligger ikke skjul på, at det for mig er vigtigt at fanklubben tager afstand fra vold og racisme, samt at reglerne på stadions overholdes. Særligt reglerne omkring romerlys er jeg som mor glad for, at klubben som helhed støtter op omkring, bliver overholdt. Selvom jeg godt ved, at mange andre synes godt om romerlys, gør det dog min og mine børns færden på stadion tryggere, at vide det faktisk er forbudt, og at det minimeres i kraft af effektive vagter, som ved deres bedste evne forsøger at ”fange” de småting, som nogle folk prøver at smugle med sig. Der bliver i Randers FC Support arrangeret alverdens arrangementer på kryds og tværs af fodboldinteressen, klub-overbevisninger, aldersgrupper og højtider: Der kan nævnes at foruden de mange dejlige hjemmebane kampe på Auto C Park, hvor vi nyder at mødes med vores interesse-fæller, at der også bliver kørt på en masse hyggelige busture til udebanekampe i både liga og pokal kampe, hvor underholdningen da heller ikke er udeladt i bussen. Fællessange, godt humør, drikkevare til billige penge og buslotteri med gode gevinster til både mænd, kvinder og børn, er en del af charmen på udebaneturene, samt de hyggelige tilråb og øgenavne vi har som fangruppe har fået undervejs på diverse ture: ”Truntesupport” er da et meget sødt øgenavn, særligt med tanke på, at vi da er en del Tøser i vores support, Piger der elsker spillet og kampene såvel på hjemme som udebane. Der bliver ligeledes i supporten afholdt Fair fan cup sammen med andre fanklubber rundt om i landet,

i år var det endda et Fair Fan Cup som Randers FC Support var de seje arrangører af. Der bliver arrangeret sommerfester, ture til landskampe, og julefesterne er jo som altid et hit for os over en vis alder, men som børnefamilie er det et hit, at der i år er blevet indført fastelavnsfest, hvilket der forhåbentlig bliver en større tilslutning til de næste år, efterhånden som medlemmerne vænner sig til tanken om det ikke kun er på lægterne og til ”voksen”-festerne man ses, vi har alle så meget mere at bidrage med. Jeg nyder at se mine og de andre medlemmers børn nyde godt af hinanden, af den viden og erfaring de voksne, der har været en del af ”gamet” flere år, og som kan huske det, kan bidrage med. Jeg kan derudover tilføje, at jeg som pædagog synes om ideen, at man gennem en klub som Randers FC Support, der er en klub på tværs af alders- og klasseskel, kan bidrage til at større netværk for andre. Hvem kan sige sig fri af at kunne lære noget af andre?? Jeg synes det er rart at være omgivet af en masse glade, ”kampklare” og imødekommende fans i en klub som Randers FC support hvor mange gerne tager turen langvejs for at støtte op om holdet og få en god dag og oplevelse uanset resultat ud af det, ja selv da vi mødte Langeskov på udebane, mødte mange kampklare op i fodboldtrøjen og jublede med da Randers FC kunne konstatere et resultat på 0-5, hvilket vores families yngste jo syntes var et Genialt resultat, da kampen netop blev spillet på hendes 5 års fødselsdag. Supporten er med holdet i medgang og modgang, vi griner, græder og ryster af nerver SAMMEN. Jeg elsker det faktum, at vide mine børn og jeg selv, er en del af det fællesskab, som Randers FC Support står for. Vi er med, når drengene spiller, fanbussen ruller og vi nyder det som Supporten giver os 3 som familie. Skrevet af: Ditte


Vi gør det nemt

OK Plus Randers Nord Mariagervej 135 8920 Randers NV

OK Plus Dronningborg Udbyhøjvej 154 8930 Randers NØ


Tak til vores sponsorer SPARKASSEN KRONJYLLAND THOR EHM MIDDELGADE Q8 HADSUNDVEJ MASTER BOWL MARIAGERVEJ PHOTO CARE LIVRETTEN SJÆLLANDSGADE JYSK MARSVEJ BONES SØNDERGADE BARRY´S PUB MIDDELGADE SALON ATHENE P. KNUDSENSVEJ SMEDEKROEN UDBYHØJVEJ KAFFE & THE HUSET HOUMEDEN SLAGTER FRANDSEN NØRREBROGADE RANDERS LEGELAND MIRABELLEVEJ KLIP & KRØL MARIAGERVEJ BONNIE DYRECENTER ØSTERVOLD SLAGTER MADSEN UDBYHØJVEJ BRDR. OEST HADSUNDVEJ OK + MARIAGERVEJ QUICKPOT MESINGVEJ PEDER ALBERTSEN REVISIONSFIRMA A/S KÆRSEMINDEBADET GØRRILDS ALLE RANDERS FJERRENSERI MESSINGVEJ KAJAKOGSKI MESSINGVEJ GRILL GRØNVANG GRØNVANG STATOIL HADSUNDVEJ GLUD VIN NIKKELVEJ SPORT DIRECT VESTERGRAVE RANDERS JAGT & FISKERI BRØDREGADE MM SPORT ØSTERVOLD


Ă…rets fastelavnsfest

2012

Gadedrengen, Dark Vader, Den lille baby og Prinsessen løb med titlerne som kattekonger og kattedronninger.


En søndag i marts. De første forårstegn er ved at melde sig - og undertegnede har holdt fælles fødselsdag dagen før. Det må siges at være de optimale betingelser for en god dag. Dagen bliver da kun bedrer af, at man ved at man skal være sammen med en masse forventningsfulde børn, deres forældre og bedsteforældre. Det var med dét i mente at vi kørte op til Randers Legeland, satte tønder, med massere af karameller i, op. Ud over tønderne, havde vi dagen i forvejen – midt i vores fødselsdagsmiddag, kreeret fastelavnsboller

"

Én stor succes, hvis vi selv skal sige det – ikke mindst en rigtig hyggelig dag med kendte som ukendte ansigter. Vi ses næste år /Babyen & Piraten

Alle lige fra Elefanten på ét, til Pipi på nogen og halvtreds, deltog.

til den store guldmedalje. Piraten og Babyen var klar. Klar på at møde 25 glade børn, forældre og bedsteforældre, til hvad vi godt vil love ikke bliver den sidste fastelavnsfest, i Randers FC Support. Vi havde delt tønderne op, så der var en til børn under 14 år, og en til dem med lidt flere kræfter i hånden. Alle lige fra Elefanten på ét, til Pipi på nogen og halvtreds, deltog. Og ikke overraskende løb Gadedrengen, Dark Vader, Den lille baby og Prinsessen med titlerne som kattekonger og kattedronninger. De må siges at være nogle hårdtslående unger. Efter tøndeslagningen, stod menuen på hjemmebagte fastelavnsboller, kaffe og saftevand. Her blev snakket på kryds og tværs, og alle børn, uanset alder løb og legede. Det med at lege forsatte efter bollerne var forsvundet på faldet – herefter var der nemlig fri adgang til Legelandet.


OPSLAGSTAVLEN

r 2012 23. oktobe samling

Generalfor

Nærm er om ju e informa tion lef slås p rokosten opå hjem mes samt Faceb iden, ook

2012 r a u n 5. ja okost Julefr

Indkald genera else til lforsam ling tilgår alle medlem mer i sæson 2012 en /2013

Tilmelding til Arrangem entsudvalget, eller via hjemm esiden.


S T O R E G A D E -

R A N D E R S


Opbakning - opbygning - oprykning


Vi gør din by

levende for dig

Randers Kammerorkester 20 procent rabat til orkestrets koncerter

Randers FC 20 procent rabat på køb af sæsonkort hos Randers FC.

Randers HK 20 procent i rabat ved køb af sæsonkort hos Randers HK.

20 procent rabat på alle arrangementer på Tante Olga ved køb af billet i forsalg.

Værket 20 procent i rabat på billetten til Værkets egne arrangementer.

Randers Kunstmuseum Du får adgang til fordelene ved at indskyde 20.000 kroner i garantkapital, der indgår som ansvarlig kapital i Sparekassen. Er du under 28 år, skal du blot indskyde 5.000 kroner. Se mere på sparkron.dk/garant.

50 procent rabat på entreen på Randers Kunstmuseum. Endvidere 20 procent rabat på museets egne produkter i Museumsbutikken.

sparkron.dk

Randers FC Support  

Medlemsblad juni 2012

Advertisement