Page 1

Connected 2013


Opdracht Multimedia 2 door Anke Gees en Lisa Wynendaele


Narratieve app


De applicatie Flipboard kan omschreven worden als een persoonlijk magazine. Het is een leuke en populaire manier om de hoogte te blijven van nieuws dat jou interesseert en verbonden te blijven met je sociale omgeving. Je kan artikels verzamelen en opslaan onder je eigen gemaakte magazines, die je dan weer kan delen met de mensen die je zelf kiest.


Wanneer je voor de eerste keer de app opent, krijg je meteen drie afbeeldingen met de belangrijkste instructies gepresenteerd.


Nadat je deze drie afbeeldingen hebt doorlopen, kom je op de homepagina van Flipboard terecht. Bovenaan in het grote kader vindt je de belangrijkste items onder de categorie ‘Uitgelicht’. Wanneer je actief begint te zijn op Flipboard, kan je magazines leuk vinden en zijn het die artikels over dat onderwerp dat bij ‘Uitgelicht’ zullen komen te staan. Zoals je kunt zien, kan je er ook je eigen Facebook- en Twitterprofiel aan toevoegen.Wanneer je verder naar beneden flipt, komen er andere categorieën zoals design, Flipboard pick, National Geographic, photography, sport en nog vele andere onderwerpen aan bod.


Wanneer je voor een magazine kiest en deze opent, bijvoorbeeld design, kan je de verschillende artikels bekijken van deze categorie. Je flipt telkens naar beneden om een deel van het volgende artikel te zien. Wanneer je het volledige artikel wilt bekijken, druk je op de pagina en kan je zo alle foto’s en tekst ervan lezen en bekijken. Een artikel kan je leuk vinden, zoals je ziet op deze screenshot, door makkelijk op het hartje bovenaan te klikken. Daarnaast kan je ook nog een reactie geven op het artikel, door op het tekstballontje te klikken.


Wanneer je op het vierkant met het pijltje klikt, kan je kiezen via wat je het artikel wilt delen. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen mail, bericht, Facebook, Twitter of Google+. De mogelijkheden om het ergens op te slaan, vind je eronder.


Een eigen magazine aanmaken gaat zeer snel: je kiest een titel, geeft er een beschrijving van en voegt het toe aan de categorie waarin het past. Je kan een magazine maken die enkel jij kan bekijken, maar het is vooral de bedoeling dat anderen deze ook kunnen bekijken. De categorieÍn waaruit je kunt kiezen zijn: technologie, nieuws en politiek, fotografie, design, sport, film en video, auto’s en voertuigen, gaming, huis, wetenschap, zakelijk, lifestyle, winkelen, eten, stijl, reizen, muziek, gezondheid, entertainment, dieren, humor, kinderen, onderwijs en nonprofit, kunst, doehet-zelf, boeken, kunst, outdoors, eclectisch, overige of geen categorie kiezen. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om je magazine aan een juiste overkoepelende term toe te voegen.


Als je een artikel vindt, die je interessant en bruikbaar vindt om het aan je eigen gemaakte magazine toe te voegen, klik je op het plusteken rechts boven. Dan opent het venster waar je al je zelf gemaakte magazines vindt en kan je het artikel eraan toevoegen. Je kan er zelf nog een bijschrift aan toevoegen en meteen delen op Facebook wanneer je dit wilt.


Wanneer je je nieuwe magazine opent, maak het vanzelf een achtergrond uit een van de artikels die je er aan hebt toegevoegd. Je magazine kan je delen via mail, bericht, Facebook, Twitter of Google+. Je kan het ook altijd nog bewerken op eender welk moment. Daarnaast kan je ook bijdragers toevoegen aan je magazine, dus mensen uitnodigen om ook te delen in jouw magazine. Het enige wat je dan moet doen is een mail sturen naar de personen die je als bijdrager verkiest en dan moeten zij enkel de instructies volgen, wanneer zij dit ook willen. Nadien kunnen de andere bijdragers zelf ook artikels toevoegen aan het magazine.


Het overzicht van je eigen magazines en andere magazines of categorieën die je leuk vindt, kan je vinden op je eigen Flipboard. Deze gaat er dus zo uitzien. Je kan ook altijd je profiel aanpassen door op het tandwiel naast ‘jouw Flipboard’ te klikken.


Wanneer je artikels van een bepaalde auteur niet meer wilt lezen of bekijken op de homepagina, kan je deze makkelijk verbergen. Zoals op de screenshot staat, ga je eerst op de naam of icoon van de gebruiker tikken en daarna ‘verbergen’ kiezen. Zo kan je dus makkelijk enkel artikels te lezen krijgen van auteurs die je zelf kiest.


HappyAppy


Bij onze app hebben we gebruik gemaakt van het programma ‘Appy Pie’. Bij dit programma heb je de keuze uit verschillende soorten thema’s voor je app, zoals bijvoorbeeld : fotografie, gezondheid, restaurant, gokken, sport en muziek. Wij hebben gekozen voor een entertainment app. De volgende stap moet je een naam verzinnen voor je app en moet je beslissen hoe de lay-out van je app er zal uitzien. Daarna kan je verschillende pagina’s aan je app toevoegen zoals citaten, video’s, foto’s, een contactpagina en een website. Wij hebben een contactpagina toegevoegd, een pagina ‘over’ waarin de app beschreven wordt, een quote die bij de app past, een getuigenis van iemand die de app al gebruikte en een pagina over de diensten van de app. Tot slot hebben we onze app uitgegeven voor iPhone in de Appstore. De link naar onze app is : http://apps.appypie.com/html5/happyappy


Instagram


Voor de foto’s op instagram hebben we gekozen voor het thema yoghurt. Hierbij gaat het om alle verschillende soorten yoghurt. Bij het delen van onze foto’s hebben we steeds de volgende hastags gebruikt : #multimedia2 ; #yoghurt ; #ankegees ; #lisawynendaele


Anke Gees Lisa Wynendaele

2COMG

Opdracht multimedia 2  

Anke Gees en Lisa Wynendaele

Opdracht multimedia 2  

Anke Gees en Lisa Wynendaele

Advertisement