{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 45

Hvad er „the reverse diet“ (den omvendte diæt)? „The reverse diet“ er en strategi, der bruges efter en periode med begrænset kalorieindtag, så du kan gå tilbage til at spise den mængde kalorier, der skal til uden at få yoyo-vægt med en overdreven forøgelse af kropsfedt. For ja, slankekure kan øge mængden af kropsfedt!

AF MONTSERRAT FARRÉ HERNÁNDEZ

vil give en betydelig stigning i krops­ fedt på rekordtid. Hvis du bruger strategien fra den omvendte diæt, hvor du øger mæng­ den af kalorier langsomt, kan krop­ pen følge med uden de drastiske fedt­ forøgelsesproblemer. Hvor lang tid tager den omvendte diæt? Der anbefales generelt omkring fire uger med den omvendte diæt for at komme tilbage til dit vedligeholdel­ seskalorieindtag. Den ideelle situation ville være, at stigningen i kalorier var lige præcis på samme tid og niveau som stigningen i stofskiftet. Det er meget svært at køre præcist det samme tempo, men den omvendte diæt er en god strategi til at gøre den proces skånsom og passende for kroppen.

HVORDAN FUNGERER DEN OMVENDTE DIÆT? Der er mange forskellige metoder, men en passende og forholdsvis let en er: – Forøg kulhydrater med 30-50 gram pr. uge – Forøg fedt med 5-10 gram pr. uge – Det svarer til ca. 170 til 300 kcal pr. uge, dvs. op til 1.200 kcal pr. måned, indtil du når den mængde kalorier, der er passende for dig i forhold til, hvor meget energi du bruger

Hvis du ser en hurtig vægtstigning, skal du gå efter den mest konservati­ ve mængde. Derimod, hvis der ikke er nogen vægtstigning, kan du bruge den høje mængde. Du skal dog huske, at når kulhy­ dratindtagelsen øges, kan der være en mindre ekstra stigning i vægt på grund af det vand, der er forbundet med den, da et gram glykogen lagres i kroppen med tre gram vand. Det må du huske og ikke bekymre dig om små øjeblikkelige stigninger. Fordele med den omvendte diæt: – Du minimerer en hurtig forøgelse af fedtdepoter: Det er hovedfor­ målet med den omvendte diæt. Vend tilbage til et metabolisk nor­ malt stofskifte uden en ekstra fedt­ gevinst.

SUND-FORSKNING skal ikke anvendes som en erstatning for at gå til læge eller anden fagekspert. Savner du kilder og referencer, skriv til redaktionen.

// 45

Profile for sund-forskning og //mig//

sund-forskning februar 2020  

sund-forskning februar 2020  

Profile for linisha
Advertisement