Issuu on Google+

LINDSY TRISLER

ACADEMIC PORTFOLIO


MISSIONS CONNECT

N

9

HUCKLEBERRY TRAILS

17

to be welded on site

8 9

15

6

I 1

E

C

to be welded on site

H

G

F

D

B

2

J 11

10

12

14

7

3 A

5

K

4 16 13

17

19

18

20

22

21

23

24

25

ET

26

N

N

4

ALLENDALE VILLAGE CENTER

WIN D

WIND OUTLET

WET GARDEN

OUTDOOR COMMUNAL

IN

L


HAITIAN HIVE

27

GOWANUS LOWLANDS

31

SE ONE

PHASE TWO

RUSTON AIRPORT

39


1


SAN FRANCISCO, CA

MISSIONS CONNECT

In order to get society to make radical changes you first have to show them that it can be done. Missions Connect proves to society that we can coexist with each other and nature. it proves that two different social groups who live and work together can achieve a sustainable community.


5

TURBINES PRODUCE ELECTRICITY -APARTMENTS -RECHARGE CARS -POWER PLANT

ALGAE COLLECTED RETURNED FOR PROCESSING

EXCESS ELECTRICITY -CAR

CHARGE STATIONS

GRAY WATER INTO WET GARDENS -SUPPLY WATER CLOSETS AND IRRIGATION

CO2 COLLECTION

-FEED ALGAE

WET GARDEN


SEPARATE PROGRAM VERTICALLY SEPARATE RESIDENTIAL FROM THE REST OF THE PROGRAM AND CREATE CIRCULATION THROUGH

WET GARDEN

ET

MAXIMIZE SOUTHER AND WESTERN FACADE FOR SUN EXPOSURE

WET GARDEN

WIN D

WIND OUTLET

LOUNGE SHARED

STACK PROGRAM

OUTDOOR COMMUNAL

INSERT COMMUNAL SPACE

WET GARDEN

IN

L

WET GARDEN

OUTDOOR COMMUNAL

OUTDOOR COMMUNAL

MARKET WET GARDEN

OUTDOOR COMMUNAL

MARKET WET GARDEN

OUTDOOR COMMUNAL

PRIVATE

LOUNGE

WET GARDEN

OUTDOOR COMMUNAL

WET GARDEN

TENANT HARVESTING BIOREACTOR FEEDING VESSEL

Missions Connect showcases its green systems solutions on the exterior of the building. Visible on the south and west faรงade are bioreactors that cultivate algae which is harvested by the tenants to be turned into biofuel that will be used to heat tenant spaces, community spaces, and to fuel cars. Wind turbines on the top of the biofuel plant create electricity for the Bioplant and capture CO2 not only to filter the air, polluted by the neighboring transit hub, but also to feed the algae. Above the outdoor communal spaces are wet gardens. Water waste and rainwater are harvested and filtered in the gardens for water closets and irrigation. The openings between residential units allow prevailing winds to pass over these wet gardens, cooling the air that passes over the outdoor communal spaces.

FILTER

CO2 feed from turbines

Algae producing mixture Product

Algae enters filter

CO2

WATER & NUTRIENTS

Water returned and recycled


7 One of the two social groups that live in Missions Connect is transitioning homeless. Upon moving in, these tenets are given a starter job that will give them the experience they need to help them transition into the real world. They are hired by the Bioplant to help run, maintain, and harvest algae. The other social group, the emerging professionals, has the option to harvest algae and receive a reduction in their utility bills. The two groups merge in communal spaces, where they can make connections, network, and form relationships that can be life changing. It would be easy for the transitioning group to feel of less importance living so closely to young professionals but these two groups share and understand the importance of each other’s common goal of becoming a healthy, self-reliant community so all tenants are seen as equals.


9


11 ALLENDALE

VILLAGE CENTER

PARTNERED WITH EMILY JONES The neighborhood of Allendale is an underdeveloped community with a great deal of potential. However, it lacks multiple necessary components that comprise a successful and attractive community. Its residents are frustrated after years of promised investments that never come to fruition. Allendale needs multiple physical elements to support every day life and to attract visitors from outside of the community. This neighborhood needs a center that is busy 24 hours a day and 7 days a week, that provides them with everything they lack, and that attracts visitors and money to the neighborhood. Through the design of the ‘village center,’ this built environment fosters hope for the future, pride in the community, and trust among neighbors, while also fulfilling everyday needs and attracting people into Allendale. The site’s close proximity to the roundabout and bike path provides a unique opportunity to promote alternate forms of transportation. The village center provides residents and visitors with a pedestrian friendly atmosphere that is completely accessible by foot or bike. It also includes pedestrian avenues throughout the development that create a walkable atmosphere free from a lot of vehicular traffic.


Site study to find the prime location for Allendale Village Center.

Progran study to understand the relationship of different amenities at intersections.

Program study to understand the relationship of housing to the village center.

Expanded street to appear and feel more like a boulevard. this allows traffic to slow down and on street parking for reatail amenities.

Creating pedstrian access along and through the site takes advantage of intersections making the program easy to get to on foot or by bike.

Putting infill housing on the outside of our site makes a smooth tranistion from public to private program and helps the village center fit in with its context.


Programatically, the village center accomplishes its objective. There are dining, retail, community, and residential components that stitch the community of Allendale together. Three restaurant spaces, three retail storefronts, and a library with a museum element provide residents with public program that supports everyday life and that they can enjoy together. 4 bedroom homes, infill houses, 2 bedroom apartments, and studio apartments give residents quality and affordable housing, right in the middle of the village center.

13


SECOND FLOOR CHILDREN’S LIBRARY, ENTRY FROM RESIDENTIAL PARKING LOT

FIRST FLOOR LOBBY, GALLERY, LECTURE HALL

FIFTH FLOOR STUDIO APARTMENTS, STUDIO, GALLERY SPACE


At the heart of every strong community are its residents. community activities bring the people of Allendale together and provide the things they need. This supplementary program will build a successful Allendale with the potential to attract more visitors, future investments, and the strength to continue on even after development is complete.

15


FIFTH FLOOR TWO BEDROOM APRATMENTS

THIRD FLOOR DINNING SPACES

FIRST FLOOR RETAIL SPACES


17


RUSTON, LA

HUCKLEBERRY TRAILS PAVILION In ARCH 335 design build studio, the Ruston Parks Department challenged us to create a new pedestrian trailhead and entry sign for Huckleberry Trails Park. Quickly we realized that a successful design for this project would need to fit well and relate to the other structures in the park which draw their formal inspiration from leaf venation patterns and the Voronoi systems found in nature throughout the park. In our design process for Huckleberry Trails we challenged ourselves to incorporate parametric design tools in order to allow this project to serve as our personal experiment in the potential value they could bring to a project that had to be constructed by the end of the quarter. This process lead us to the idea that the our project could be a canopy itself that was a solid at the ground but gradually became more perforated with the Voronoi leaf vein pattern as it rose to meet and mimic the wooded tree canopy within the park. In order to create and manipulate that gradient, we used a parametric design software called Grasshopper. For our project we made extensive use of the CNC plasma table in our south campus shop. It was able to translate the patterns and parts generated in grasshopper into the steel panels, which eventually assembled to form our project. With traditional construction, our design opportunities would have been restricted to normative forms, but with the digital tools we used we were able to control and manipulate complex forms and unique patterns far more effectively. Parametric design and digital fabrication allowed us to push the boundaries of design and accomplish the aesthetic and conceptual goals of the pavilion far more effectively than would have been possible otherwise.


to be welded on site

8 9

15

6

I 1

E

C

to be welded on site

H

G

F

D

B

2

J 11

10

12

14

7

3 A

5

K

4

16 13

17

19

18

20

22

21

23

24

25

26


AP AT

AL

AI

AS

AB

Y

AE

AQ

AF

AJ

AD

W

Z

AC

AA

AG

AH

X

V

AN

AK

AM AP

AT

AL

AI

AS

NOTE: canopy perforation not shown for clarity

AF

AJ

NOTE: all height dimensions taken from existing grade

NOTE: canopy perforation not shown for clarity

AK

AN

AO

AM AM AI AE

AT

AF

AJ

AH

Y

AB

AD

W

Z

AA

AG

X

V

AK

AN

AO

AM AM AI

NOTE: all height dimensions taken from existing grade

AE

AT

NOTE: canopy perforation not shown for clarity

NOTE: all height dimensions taken from existing grade

NOTE: canopy perforation not shown for clarity

AF

AJ

AH

AG

AD

Y

AB

W

Z

AA X

V

AB

Y

AE

AQ

AD AH

21

AO

AR

NOTE: all height dimensions taken from existing grade

AG

AC

W

Z

AA X

V


25


27


HAITI

THE HAITIAN HIVE

Four years after the tragic earthquake in Haiti, over a million people are still living in refugee camps, tents, dilapidated or collapse structures. These living conditions have created low security communities, causing high crime rates. These unacceptable environments can be avoided with a relief plan that is adaptable, expandable, and can evolve into a permanent, positive future living space. Basic shelter is the first priority. Haitian Hives provide victims with a place to escape from the weather, harsh heat, and a place to sleep off the ground. Secondly, Haitian Hive is designed to collect rainwater. The initial shipment will include a collapsible frame, including a floor and roof, which can be assembled by two to three people within just a few hours.

PHASE ONE


PHASE TWO

The shelters go from tent-like camps to strong fiberglass homes that activate passive cooling, solar power capabilities and rainwater collection systems. To create an economic impact, local builders will be asked to create bamboo screens that can then be inserted into the frames to create privacy while maintaining maximum ventilation. These units are made to be modular so that they can be stacked and added together to accommodate as many different living arrangements as possible. A small community is made of four neighborhoods that are centered around a shared outdoor space. Each neighborhood shares a community garden with the one next to it. In the middle of the community is where the public facility is located.

Tent tarps have zipping capabilities in Tarps can be used to span order to zip them together to expand between units to create small shade canopies tarp sqare footage

Numerous tarps zipped together creates larger shade structure that neighborhoods use as an outdoor communal space. Bamboo structure made by locals ot residents themselves.


31


33

GOWANUS LOWLANDS

REMEDIATION LAB PARTNERED WITH HUNTER TIPPS

The Gowanus Canal, located in Brooklyn, NY, is one of the most polluted bodies of water in the United States. The Gowanus Canal was placed on the nation’s priority list for Superfund projects. The construction of Gowanus Lowlands will provide a facility, labs, and testing area for the research of the remediation of the canal. Gowanus Lowlands is also where the public can learn about the process of remediation and the plants and animals that take part in that process. Gowanus Lowlands activates the street by drawing visitors from different circulation nodes, creating a vortex of inner circulation at the building’s core. This vortex creates an interaction between the public and the researchers that most research facilities lack.

LINDSY TRISLER


Phase one would only include Gowanus Lowlands facility. Phase two wouls include any expansion to the labs along with the opportunity for commerical properties to take advantage of the street and water front as prome locations for retail and residential growth.

PHASE ONE

PHASE TWO


FIRST FLOOR PLAN LABS AND RESEARCH AREA

35

SECOND FLOOR PLAN EMPLOYEE LOUNGE, OFFICES, CONFRENCE ROOMS, SMALL CLASSROOMS AND ADUITORIUM


THIRD FLOOR PLAN ADMINISTRATION AND OBSERVATION DECK


37


PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

WALL SECTION

SECTION MODEL SCALE: 1/2”=1’-0” PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT


39


41

RUSTON, LA

COMMERCIAL AIRPORT PARTNERED WITH EMILY JONES

Ruston has experienced a lot of growth and expansion over the last ten years. Thus calling for an airport that can handle larger planes and accommodate more people. After precedent research about the phenomenology of the experience of air travel, we learned that the most important part of the experience was the beginning and the end so that while circulating throughout the airport you are always aware of where you came from and where you are going. A series of diagrams were created, pulling forces from the site to create the curved form of the building, allowing the most northern light at the atrium and prevailing winds at the gate. different light ques were added to the aesthetics to help direct passengers though the airport.


FIRST FLOOR PLAN ENTRY, LUGGAGE CHECK, SECURITY, ARRIVAL/DEPARTURE GATES, BAGGAGE CLAIM.

43

SECOND FLOOR PLAN CASUAL RESTAURANT OPEN TO PUBLIC AND CONVENIENCE STORE


WALL SECTION


Lindsy Trisler