Page 1

1

Nr 8 • November • 2012

Stockholm 1-10, 12

|

– med fokus på lokalsökaren

Växjö 5

|

Södertälje 11

|

Spännande tillskott i Arenastaden /

SOLNA GATE ALL INCLUSIVE!

Solna Gate erbjuder dig ett servicekoncept med tillgång till bl.a. gym, pool, café, matsal, biltvätt och generösa konferensfaciliteter – allt i ett och samma hus! På solnagate.se berättar de i huset om fler fördelar, gå in och titta själv.

www.solnagate.se

4, 11


2

Kvadratmöjligheter

FRÅN NORR TILL SÖDER

Möbleringsförslag, Sergels hus Förråd

Tystrum

Typplan (plan 8, våning 3) Kontor=ca 1.230 m² Antal arbetsplatser=120 10,2 m²/arbetsplats

Städ

Tystrum

Kop. serv

Tystrum

hg el/data

Städ

el kop.

CITY – SERGELS HUS

Moderna kontor i Stockholms absoluta Centrum 600–5.000 kvm. I Sergels hus finns möjlighet att hyra öppna och ljusa lokaler från ca 600 upp till 5.000 kvm. Med Sergels torg och Kulturhuset utanför dörren befinner du dig mitt i händelsernas centrum. Det enastående läget mitt i city innebär att kommunikationerna är extremt goda: tunnelbana, bussar och pendel-/fjärrtåg stannar i princip utanför dörren. Välkommen till Sveriges mest centrala kontorsfastighet!

CITY NÄRA HÖTORGET

CITY/BIBLIOTEKSGATAN

Modernt kontor högt upp i huset med möjlighet till snabb inflyttning. Idag med rumsindelad planlösning med möjlighet till anpassning för Er verksamhet.

Bästa läge, nya fräscha ytor lediga omgående. Helt nyrenoverat. Mycket representativt. Kan hyras möblerat. Plats för upp till 11 pers samt 2 konferensrum.

Kontor 362 kvm

Kontor 267 kvm

SKL

NG TNI

GÄRDET

Kontor med intertrappor i tre plan tot ca 3.500 kvm (delbart per plan ca 1.400 kvm eller del av plan från ca 400 kvm) Här finns alla möjligheter till att hitta en bra kontorslösning för ditt företag. Huset har bästa anvisningsläge och skyltläge och nås enkelt med allmänna kommunikationer. Många restauranger och övrig service som hotell/konferens/gym i närområdet. Stora plan om ca 1.400 kvm som även går att dela till mindre lösningar eller behålla sammanhängande med interntrappor. Bra parkeringsmöjligheter och möjlighet till snabb inflyttning och även avtal kortare än 3 år.

T

AR

LYT

INF

SÖDERMALM/MARIATORGET

SOLNA/BERGSHAMRA

SOLNA – SKYLTLÄGE NÄRA E4:AN

Fin lokal med rumsindelad planlösning. Kan anpassas efter önskemål. Tillgång till gemensam gård. Lättillgänglig lasthiss direkt in i lokalen.

Moderna kontorsytor med hög teknisk standard som anpassas efter era behov. Parkering och restaurang i huset samt skylt yta mot Bergshamra leden. Nära tunnelbana och andra kommunikationer. Bra lättanvisat läge.

I detta landmärke med närhet till all spännande exploatering som sker i närområdet kan vi erbjuda er högklasiga kontorslokaler till attraktiv hyresnivå. Hyresgästanpassning efter behov. Restaurang i huset samt tillgång till p-platser.

Kontor 252 kvm

Kontor 530, 700–1.200 kvm

Kontor 305, 570, 875, 1180 kvm.

Kontakta oss för visning eller ytterligare information: TEL 08-555 14 700 FAX 08-555 14 701 E-POST ab@strategfastighetskonsult.se FASTIGHETSEKONOMI, MARKNADSANALYS, UTHYRNING & FÖRSÄLJNING www.strategfastighetskonsult.se


3

r o t n o k a v i t k tt ra A

!

ljö i m

e

d ran

ärs f f a

ire

ch o k

p ins

i

–I

n nu

e

Bästa skyltläge mot E4:an.

En mångfald av restauranger flera utmärkta för representation.

Sköna miljöer att arbeta och vistas i.

Läge för affärer? Hyr kontor hos oss! I InfraCity sker mängder av affärer varje dag. Vi växer just nu så det knakar och många företag väljer att flytta hit på grund av InfraCitys unika och inspirerande affärsmiljö. Hos oss finns ett av Nordens största kongresshotell, perfekt för mässor och konferenser. Här hittar du också hela 8 st restauranger med olika specialiteter, flera i lugn miljö som passar för representation. Mängder av butiker, nöjen, hälsa-/motionsanläggningar och all tänkbar service finns inom gångavstånd i InfraCity.

or Liten – Mellan – St kar. rslokaler i många storle nto ko ha sc frä , Moderna miljö En attraktiv affärs läggningar, mässlokaler, motionsan Hotell, konferens- och rådet. om i r och övrig service butiker, 8 st restaurange Nyheter yterminalen mellan InfraCity och Cit Direktbuss utan stopp . da utan stopp till Arlan i Stockholm. Snabbtåg

Det strategiska läget vid E4:an mellan Stockholm och Arlanda med ”egen” trafikplats – gör området extra tillgängligt. För information och visning av lediga lokaler. Ring gärna till: Carl Flankert Knut Simonsson Växelnummer

070-855 08 59 070-495 33 93 08-590 096 00

carl.flankert@infracity.se knut.simonsson@infracity.se

www.infracity.se


4

Spännande tillskott i Arenastaden

M

odern arkitektur har med viss rätt anklagats för att vara tråkig och stereotyp. Men, det finns vissa uppfriskande undantag. I den nya Arenastaden, som växer upp kring fotbollens helgedom Friends Arena, planerar Fabege ett kontorshus med en intressant fasad, ritad av White Arkitekter på basen av en arkitekttävling.

”Den ovanliga fasaden på det blivande huset mellan Evenemangsgatan och Dalvägen är fortfarande under utveckling, men tanken är att man skall nyttja en del av det yttre skalet som en integrerad automatisk solavskärmning”, berättar Henrik Nyberg, projektchef på Fabege. Huset, som i dag går under arbetsnamnet Uarda 1, hus C, beräknas bli färdigställt år 2015 och det skall uppfylla nivå ’Good’ i miljöklassningssystemet BREEAM. ”Miljöaspekterna är centrala i hela fastigheten. Byggnaden har mycket energieffektiva fläktar och ventilationen stängs av efter kontorstid. Den styrs dessutom automatiskt efter personoch värmebelastning och värmeåtervinning sker i ventilationsluften. Fasaden är lufttät, taket extra isolerat (Sedumtak för minskad påverkan till stadens dagvattensystem) och fönstren är energieffektiva”, säger Henrik. Bland andra detaljer kan nämnas att belysningen styrs via närvarosensorer och dagsljus. Ljuskällorna har valts för att ge ett bra ljus men ändå vara energieffektiva. Alla tekniska installationer har optimerats för att kräva låg eleffekt. Med tanke på miljöklassningen har alla materialval miljösäkrats. ”En unik detalj är att vår VVS-konsult, Bengt Ahlgren, vann uppdraget i en energitävling, något som är mycket ovanligt i den branschen. Företaget mixar traditionella pålitliga tekniska lösningar med nytänkande och skapar en innovativ helhet”, förklarar Henrik.

Anpassat för aktivitetsbaserade arbetssätt Fabege har redan nu förberett det nya kontorshuset med sina cirka 20 000 kvm uthyrbara lokalytor för att kunna inhysa aktivitetsbaserade kontor. Fastigheten består av fyra kontorsskepp uppbyggda kring ljusgårdar av olika karaktär och storlek. Allt sammanlänkas av ett välkomnande entréplan med plats för olika serviceinrättningar.

”Man kan tänka sig en mix av medelstora hyresgäster eller kanske några stora. Vi har anpassat ytorna för att tillmötesgå de krav som ställs av ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Så finns det inget centralt trapphus utan trapporna mellan våningsplanen kan användas som interna kommunikationsleder. All vertikal kommunikation är samlad i anslutning till ljusgårdarna och i närhet till de gemensamma funktionerna, vilket underlättar spontana och planerade möten.” Service och kommunikationer I och med att Arenastaden byggs ut ökar grundutbudet av service och kommunikationer. Henrik säger att det redan i dag finns ett bra bassortiment av tjänster, men att läget kommer att förbättras ytterligare tills det att hus C står klart 2015.

”Den nya pendeltågsstationen öppnas år 2013, snabbspårvägen är på kommande till Solna station år 2014 och både E4 mot Arlanda och E18 västerut ligger bara någon minut borta. Det nya stora shoppingcentret Mall of Scandinavia skall enligt planerna stå klart år 2015.” Det finns också möjligheter att samordna inköpen av FM-tjänster som catering, reception, bevakning, kopiering, bud, städning etc. i förmånliga gemensamma avtal. Bland grannarna, som börjar flytta in redan i höst och fram till 2014 finns Vattenfall, Carlsberg, Apoteket AB, Svenska Fotbollsförbundet och Svea Ekonomi. Hela det första huset är helt uthyrt – Arenastaden lockar alltså inte enbart inbitna fotbollsfantaster.

Tage Erikson


5

MÄRSTA 15:7

UTMÄRKT ETABLERINGSLÄGE

5 000 – 20 000 kvm nyproduktion i Arlandastad Vi planerar att uppföra en lager- och logistikanläggning på Bristagatan 13 i Arlandastad. Enheterna är från 5 000 – 20 000 kvm och kan anpassas för såväl lager- som terminalverksamhet. Även kyl- och fryslager kan uppföras. För mer information ring 0200-33 00 55 eller maila oss på info@corem.se

• Nära till E4 och Arlanda flygplats • Vi anpassar byggnaden efter era behov • Inflyttning ca ett år efter avtalstecknande • Närservice i området • Möjlighet till stora rangerytor

LÅDAN 1

KOSTNADSEFFEKTIVA LAGERLOKALER

Från 5000 kvm höglager i Växjö

• Lager, produktion och/eller lagerhållning

På Högsbyvägen 1 i Växjö erbjuder vi lagerlokaler från ca 5 000 kvm upp till 26 000 kvm. Utöver detta finns ca 2 000 kvm fryslager samt ca 3 500 kvm kontor och personalutrymmen med matsal, gym mm. Mycket flexibel byggnad med stora spännvidder och god bärighet. För mer information ring 0200-33 00 55 eller maila oss på info@corem.se

www.corem.se

• Direkt anslutning till flera av riksvägarna • Järnvägsspår direkt in i fastigheten • 9 m till balk. Möjlighet att ta över ställage • Fryslager om 2 000 kvm med ca 9 m i takhöjd

Äger, förvaltar och utvecklar fastigheter inom lager, logistik och handel.


6

PORTAR

K UNI L A LOK ! IG LED

BUTIK – UT STÄLLNING – VERKSTAD ca 3.2 200 m2

YTAN ÄR DE LBAR

Möjlighet till butik, utställning eller ”verkstad” i samma lokal – upp till 3200 m2 Gyllene tillfälle att hyra en unik lokal med stora möjligheter. Ytan är idag fördelad på kontor, verkstad, biltvätt och brandsäkert förråd. Lokalen är delbar och med lättillgängligt läge i markplan passar den flera olika affärsområden. Bästa skyltläge mot E4:an.

4 stycken portar Ytan är delbar Skyltläge mot E4 Markplan

I InfraCity finns butiker, kontor, hotell, restauranger och här hittar du det mesta inom handel, hälsa och service. Vi har gott om P-platser till alla våra hyresgäster och besökare. Det strategiska läget vid E4:an mellan Stockholm och Arlanda gör området lättåtkomligt med bil, och med täta buss- och tågförbindelser är det smidigt att åka kommunalt. Välkommen att hyra din drömlokal hos oss! Ring 08-590 096 00.

Lokaler att hyra vid Ulvsundasjön och Tvärbanan!

www.infracity.se

KUNGENS KURVA

Lokal om 423 kvm LOA. Bra läge i Kungens Kurva (Lindvreten). Lämplig för förvaring. Hög säkerhet beträffande inbrott och brand. Vänligen kontakta Fredric Bexell, 08-410 056 26, fredric.bexell@kblonngarden.se

KB Lönngården www.kblonngarden.se

Johannesfredsvägen 5-7, Ulvsunda. – Kontor 440 m² (plan 2) – Kontor 160 m² (plan 2) • K-märkt kontors- och industrihus från 1916-1918 med fräscha och luftiga lokaler. • Komfortkyla sommartid. • Bussförbindelse med T-banan i Alvik och Solna Centrum samt med Bromma Flygplats. • Hållplats för tvärbanan byggs intill fastigheten. • P-platser kan hyras på fastighetens inhägnade gård. • Motionslokal finns i huset. • Hyresvillkor enligt ök. För närmare information kontakta: Lagerstedt & Krantz Fastigheter AB, Claes Behm tel: 08-506 851 27, mob: 0705-58 80 78, fax: 08-704 27 72, e-mail: cb@lk.nu

Höglager 1 000-10 000 kvm Rosersberg (nyproduktion) 1 000-10 000 kvm nybyggt skräddarsytt i Rosersberg. Möjlighet att hyra lokaler som byggs efter hyresgästens behov, 10-12 m takhöjd. Nu byggs direktavfart från E4. För mer information

www.ledigalokaler.com/ledig-lokal/9975305


7

Rätt objekt direkt! www.shiftlokal.se

Från 40 kvm! Tyska Brinken 30 - Fina luftiga lokaler med möjlighet till kortare avtal, 40-132 kvm på 1 tr, 145 kvm fin vindsvån.

140-160 kvm! Bredgränd 2 - Ljust och fint kontor i kreativ miljö 140-160 kvm. Fastighet med genuin ”Gamla stan-känsla”.

4,5 m takhöjd i bv!

Nya kontor och butiker! Sollentuna - 675 kvm lager med kontor i bv, 918 kvm lager + 372 kvm kontor, utmärkta kontor 200-800 kvm.

Kontor och butik Tyresö Centrum - Kontor 66 kvm, 90 kvm butik 148 kvm. Nybyggt hus.

Kontor

INOM TULL 40-145 kvm 95 kvm 119 kvm 140-160 kvm 175, 230 kvm 197 kvm 325 kvm 530 kvm NORR 100-250 kvm 120 kvm 230 kvm 250, 510 kvm 250-800 kvm 250, 400 kvm 275 kvm 150-375 kvm 267 kvm 350, 700 kvm 500 kvm 1400 kvm 490-1500 kvm 500-6500 kvm 600-3000 kvm 900-7000 kvm 6000-12000 kvm SÖDER 66-90 kvm 200-250 kvm 214 kvm 317, 430 kvm 490-1000 kvm 400 kvm 710 kvm 300-1350 kvm 1000-6000 kvm 1000-17000 kvm

Tyska Brinken 30 Kungsbrostrand 15 A Birger Jarlsgatan Bredgränd 2 Styrmansgatan Riddargatan Birger Jarlsgatan 6 Artillerigatan 6 Sollentuna Sundbyberg Sundbyberg Solna Sollentuna Arlandastad Akalla Ulvsunda Veddesta Jakobsberg Sundbyberg Sollentuna Upplands Väsby Danderyd Kista Sundbyberg Kista Tyresö Sickla Saltsjöqvarnhöjden Älvsjö Sickla Älvsjö Hammarby Sjöstad Gröndal Sätra Älvsjö

Kontor/lager/yrkesbutik

Tyresö/Skrubba Höglager/industrilokaler - Ca 1500 kvm, takhöjd 6-7 m, höga portar, modernt kontor, lokalen är delbar.

Kontor/lager med skyltläge! 500-6500 kvm - Möjligt att kombinera kontor med produktion, lab, lager etc. Utmärkt skyltäge mot E18, Danderyd.

4,5 m takhöjd i bv!

Buffertlager/kontor på 1tr! Veddesta - Ca 800 kvm varav 535 kvm i bv med lastkaj. Buffertlager (med varuhiss) 200-1400 kvm med/utan kontor.

NORR 375, 450 kvm 450 kvm 660 kvm 675 kvm 825 kvm 800-1200 kvm 1290 kvm 1300 kvm 1735 kvm 1500-4000 kvm SÖDER 300-1250 kvm 456 kvm 640 kvm 660 kvm 1000-3000 kvm

Sollentuna Sollentuna Kista Sollentuna Sundbyberg Arlandastad Sollentuna Veddesta Sundbyberg Upplands Väsby Jordbro Saltsjöqvarnhöjden Årsta Sickla Sätra (butik/lager/kontor)

Lager/industri

1500 kr/kvm! Läckert kontor i centrala Sundbyberg - 510 kvm nyrenoverat med industrikaraktär, intill tvärbanan.

1100-1400 kr/kvm!

NORR 535 kvm 350-1500 kvm 2095 kvm 2300 kvm 1500-4000 kvm 1000-6000 kvm SÖDER 126, 139, 250 kvm 500-1500 kvm 1200 kvm

Veddesta Upplands Bro Vinsta Lunda Upplands Väsby Rosersberg Jordbro Skrubba Jordbro

Hitta fler av våra objekt på www.shiftlokal.se

Högsta säkerhet! Arkiv/säkerhetslager - 2095 kvm i bv (delbart) finns även kontor i huset, Vällingby.

Prisvärt kontor i Solna - ca 250 kvm, 510 kvm i representativt hus med garage. Anpassas efter hyresgästen.

Telefon 08-545 159 90 info@shiftlokal.se

Specialister på förmedling av kommersiella lokaler och fastigheter


8

KONTOR I KUNGENS KURVA 790 kr/m² ²

Uthyrt 189 m

Lunchrestaurang

²

Uthyrt 410 m

²

Uthyrt 214 m

²

Uthyrt 500 m

²

Uthyrt 910 m Uthyrt 9 600

LEDIGT 497 m² Framtidsläge Etablera vid den nya stora inoch utfarten till Kungens Kurva.

Vi kan just nu erbjuda en trevlig, nybyggd och toppmodern kontorslokal om 497 m² för omgående tillträde. Hyra från 790 kr/m². • Gratis besöksparkering utomhus • Varmgarage och komfortkyla

Kontakta Martin Johansson

• Gångavstånd till större köpcentrum • Busshållplats direkt utanför huset

08-640 41 40

martin.johansson@stalandsfastigheter.se

Kan ni motstå detta unika hyreserbjudande?

BUTIK – UTSTÄLLNIN G – LA AGER ca 2.200 m2

KONTOR – SER KO RVICE ca 2.000 m2

YT TORNA A ÄR DELBARA

Lokal för butik, utställning eller lager på upp till 4200 m2 Lokal med upp till 6,5 m takhöjd och fantastiska möjligheter. Lokalen är delbar och nyttjas idag som utställning, verkstad och lager. Kontors-/serviceytor på ca 2000 kvm finns i direkt anslutning till lokalen. Med lättillgängligt läge i markplan passar den olika affärsområden. Skyltläge mot E4:an.

Anslutande kontor Flera portar 6,5 meter takhöjd Ytan är delbar

I InfraCity finns butiker, kontor, hotell, restauranger och här hittar du det mesta inom handel, hälsa och service. Vi har gott om P-platser till alla våra hyresgäster och besökare. Det strategiska läget vid E4:an mellan Stockholm och Arlanda gör området lättåtkomligt med bil, och med täta buss- och tågförbindelser är det smidigt att åka kommunalt. Välkommen att hyra din drömlokal hos oss! Ring 08-590 096 00.

www.infracity.se

POR RTA T R

UNIK LOKAL LEDIG!


9

LAGER, BUTIK & KONTOR BÄSTA SKYLTLÄGE VID E4 LASTKAJ RAMP

DELPLAN A-40.1-102.2F

LAGER

ÖPPET KONTOR

KONFERENS

MÖTE

HÖGLAGER

FLÄKTRUM

D

OMKL.

MÖTE

ENTRESOL LAGER

FÖRRÅD

FÖRRÅD

WC

WC

OMKL.

MÖTE WC

DUSCH

BASTU

WC

DUSCH

MÖTE

MATSAL FÖRRUM

WC STÄD

RWC

FIKA/PAUSRUM

RF

S

S

DELPLAN A-40.1-102.1F

A-A

ÖVRE DEL HÖGLAGER

A-A

BUTIK

FLÄKTRUM

EL-CENTRAL

KONTOR

KONTOR

KONTOR

KONTOR

KONTOR

KONTOR

HISSMASKIN

KONTOR TR.

TR.

KONTOR

A-A

A-A

ARKIV

KONFERENS

PLAN 01

ÖPPET KONTOR

WC

KONTOR

WC

WC KONTOR

FRD

+ 19,70 KONTOR

KONTOR

KONTOR

KONTOR

KONTOR

KONTOR

KONTOR

KONF.

KONF.

+ 16,00 ~ 4500

PLAN 02

PLAN 02

+ 12,50

PLAN 01

S E K T I O N A -A

SKALA 1:200 0 1 2 METER

5

10

15

20

SKALA 1:200 0 1 2 METER

5

10

Total lokalarea 6 126 m², tomtarea 13 217 m² • Höglager 7 m - 2 707 m² • Låglager - 1 121 m² • Avgående gods - 482 m² • Butik - 434 m²

15

20

Lokaler 1 tr • Kontor - 1 096 m² • Lager - 349 m²

Avgående gods

Bergkällavägen 20, Sollentuna / Bredden

Ankommande gods

Butik och 100 parkeringsplatser

Välkommen till Bergkällan Läge mellan Stockholm och Arlanda

Höglager 7 m takhöjd

För mer information kontakta: LG Ellsäter 08-462 65 58 lars.ellsater@ferax.se

Ankommande gods

Avgående gods

Kontor blandat öppen planlösning och rum Hammarby Allé 120 120 65 Stockholm 08-462 65 58 | www.ferax.se


10

Vällingby/Vinsta – Krossgatan 25

GREVGATAN 16 Ljus och trevlig lokal med 16 ljuskupoler i tak. Totalt 155 m². Öppna ytor, som kan ändras. Går att använda till kontor, butik, utställning.

• 390 m² varav lager 273 m² och 3-5 kontor om 117 m². Månadshyra 26 748 kr. • 115 m² varav lager 90 m² och 25 m² gemensamhetsutrymmen bestående av fika/pentry/WC mm. Månadshyra 7 887 kr.

Objektnr 10398008. Lennart Ottosson 08-640 37 40 070-783 70 70 ottofast@telia.com

• Kontor i hotellmiljö från 9-27 m². Månadshyra från 1 700 kr. I fastigheten finns personhiss och en stor varuhiss. Expansivt område med köpcentra. Nära till T-bana samt buss till pendeltåg.

OTTOSSONS FASTIGHETSFÖRVALTNING

VINSTA FASTIGHETER AB

B ästa l äg e vid Solna S ta ti o n TYRESÖ – SKRUBBA Modernt höglager om 400 kvm med 8 meter takhöjd. Övrigt lagerutrymme 100 kvm med kontorsyta på entresol 100 kvm. Kontorsytan omfattar dubbla våtutrymmen, 4-6 arbetsplatser, kök och förråd. Bra inlastning. Golvvärme. För information och visning 08-652 60 00 eller 070 714 86 86 www.lundbergkock.se

Vindkraften 2 AB

Ko n t o r s l o k a l e r 85 – 322 kvm i närheten av nya Arenan

Lj u sa fi n a l okal e r. F örde l akt i gt l äge u t an för t rän gse l avgi ft er. Last kaj fi n n e s. O bj e kt n r 9 9 4 7 1 0 2 . B ohl i n s Fast i ghe t sbol ag K B 08-83 99 72, 0706-81 30 06 i n ge r-bohl i n @t e l i a. c om

Kontakta hyresvärden direkt Tel. 08-38 01 92 / 0708-11 25 82 johan.johansson@fabamo.se

LEDIGA LOKALER, AKTUELLA OMBYGGNADSPROJEKT

Besök vår hemsida www.olovlindgren.se

Du är välkommen att fylla i intresseanmälan för lediga objekt eller aktuella projekt.

Tel: 08-690 25 00, info@olovlindgren.se

Investering i fastighet eller nya lokaler

UTMÄRKT ETABLERINGSLÄGE

Objektnr 10435343

Södra Stockholms nya byggcenter Under hösten 2012 startar bygget av 20 000 kvadratmeter lokaler i Lännersta. Anläggningen ska utgöra Stockholms nya byggcenter med anpassningsbara lokaler för företag inom bygg och anläggning, markarbeten, trädgård och uthyrning av verktyg och maskiner. Utmärkt skyltläge vid väg 222 mellan Nacka och Värmdö. Inflyttning successivt under 2013.

- Stort upptagningsområde för både proffs och hemmabyggare - Läge mellan Nacka och Värmdö

Bålsta / Aronsborg Känt läge i Bålsta intill Aronsborgs Konferensanläggning / Bålsta-släpet i industriområdet Bista. Enplans vinkelbyggd kontors-/lager-/produktionsfastighet med en uthyrningsbar yta om ca 943 kvm – totalt 10 lokaler varav två lokaler lediga för köparen eller annan hyresgäst. Pris: 3.950.000:-/bud.

- Anpassningsbara lokaler - Närservice i området

Lugnande havsutsikt i Visby Närhet till hamnen och muren – tilltalande lokaler – kontor/lager. Tre byggnader om totalt 1145 kvm varav 718+167=885 kvm kontor och 220 kvm lager. Obruten havsutsikt från kontorsrum kan skapa en härlig arbetsmiljö. Ca 359 kvm kontor blir ledigt för ny hyresgäst/ny ägare till kommande årsskifte. Överlåtelse sker som bolagsaffär. Pris: 10.500.000:- eller bud.

Välkommen att kontakta oss för mer information.

Unihome AB www.unihome.se

uni@unihome.se Tel. 08 747 78 90

08-20 35 80 Johan Durling WWW.SVENSKFAST.SE/COMMERCIAL


11

Lediga Lokaler – Södertälje En av mälardalens största städer några stenkast från Stockholm. I Södertälje föddes både Astra och Scania och de är idag stadens största arbetsgivare. Vill ni också pröva lyckan i Södertälje så ring eller maila till Kaj Pettersson.

Enstaka kontorsrum med del i gemensamma personalutrymmen.

Småindustri / Hantverk

Varierande storlekar 50–1500 kvm.

Skola / Utbildning

Enstaka salar eller hela byggnader. Varierande storlekar 50–1500 kvm.

Butik, försäljningsyta

Wedavägen 3, 280 kvm+404 kvm.

Butik

Nyköpingsvägen 50, 139 kvm.

Höglager

Varierande storlekar 2–800 kvm.

Förrådsvägen 3, 1000 kvm. Byggnad i tre plan, hög standard, inhängnat och asfalterad / planterad gårdsyta.

Lager 12 min från Södertälje

Butik UTHYRD

1250 kvm stor hall helt utan mellanväggar och / eller pelare, med stor infartsport.

Lokal / Utställning / Personalutr. / Verkstad, centralt läge Stockholmsvägen 10, 400 kvm.

Kontor Stadens exklusivaste? f.d. AstraZenicas marknadsavd. RESERVERAD

Kornstrandsgatan / Storgatan. Hela bottenvån. med grönområde / park / och sagolik takhöjd. Ca 400 kvm.

Kaj Pettersson

070-585 42 20 kaj.pettersson@telge.se

Kontor / Utställning skyltläge mot motorväg

Kontor

Takvåningen Wedav. 1, med egen takterass, luftkond, glasväggar, 465 kvm.

Nygatan 29, 100 kvm.

Butik

Nygatan 4, 134 kvm.

Kontor RESERVERAD

Björnövägen 2, 990 kvm. Hela översta våningsplanet, på första fastigheten till Hovsjö Centrum med goda parkeringsmöjligheter.

Lagerutrymmen / Förråd

Ett tiotal med olika adresser och ytor mellan 15–200 kvm.

Mottagningskontor

Saltsjögatan 11, 50 kvm. Samtliga fönster med utsikt över Saltsjötorget, passar som advokat eller revision / bokförings filial.

Kontor / Gårdsyta

Balticvägen 3, ca 200 kvm med del i gem ytor och tillgång till gårdsyta.

Småföretagare

Kontor / Hälsovård UTHYRD Björnövägen 2 bv, 620 kvm (har tillträde 1 oktober 2012).

Små lämpliga ytor, lager/kontor/personalutrymmen maila eller ring in edra önskemål så ska vi se vad som finns att erbjuda för tillfället eller vad som är på väg att bli ledigt inom närmsta tiden.

Butik, försäljningskontor

Kontor helt våningsplan

Jovisgatan 8, 87 kvm.

Balticvägen 3 A.

Atelje / Praktik

Garage serviceplats

Nygatan 30 A, 27 kvm.

Balticvägen 3, 100+100 kvm.

International Facility Management Association

IFMA Sverige: Höstens höjdpunkt Nordic Workplace närmar sig! Branschdagarna Nordic Workplace 2012 med tillhörande utställning arrangeras den 1315 november på nya Clarion Hotel Arlanda, Clarion Sign i centrala Stockholm och på inredningsföretaget EFG:s kontor på Kungsholmen, ny stödpunkt för branschorganisationen IFMA. Tema är service management, trender inom FM och nytt om aktivitetsbaserade arbetsplatser. På Nordice Workplace träffas de som arbetar med FM eller Facility Management. Med FM avser man all administration av stödtjänster för företagens eller organisationernas kärnverksamhet, t ex catering, reception, internpost, lokal- och fastighetsvård, säkerhet och bevakning, tekniklösningar och underhåll etc. IFMA är en världsomspännande organisation för personer sysselsatta inom Facility Management. Organisationen grundades i USA år 1980. Idag finns mer än 20 500 medlemmar i 126 avdelningar i 78 länder. Den svenska sektionen, IFMA Sverige, bildades år 1994 och firar sitt 18-årsjubileum under 2012. Ordförande är Erik Ahrsjö. I Malmö pågår Sveriges första yrkeshögskoleutbildning för Facility Managers. Tack vare stöd från Addici och ISS Facility Services m fl kan studenterna besöka Nordic Workplace. Passa på att träffa dessa blivande proffs på plats! Studenterna behöver också en arbetsplats (gratis för värdföretagen) under 15 veckor våren 2013 inom ramen för fasen Lärande i Arbete. Kontakta IFMA eller Plushögskolan! Nätverksträffarna förenar nytta och nöje Det bästa sättet att utvecklas i sitt yrke är att träffa andra människor i samma bransch. IFMA ordnar nätverksträffar i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö. Program i Stockholm: 31/10 Special från Service & Supply 13/11 Pre Conference Nordic Workplace 2012, Arlanda 14/11 Nordic Workplace, branschdagar, utställning 15/11 Post Conference Nordic Workplace 2012 23/11 Det bästa från Nordic Workplace 4/12 Nätverksträff + After Work

Program i Uppsala: 25/10 Plan 4 - Nya generationens arbetsplatser 29/11 Uppsalas nya tennisarena

Ny bok om FM Under Nordic Workplace kommer den första boken om Facility Management på svenska att publiceras. Författare är Erik Ahrsjö och boken ges ut av IFMA Sverige. Innehållet behandlar FM-branschens historia och nutid och ger gott om praktiska råd för hur man organiserar och styr en framgångsrik FM-verksamhet. Besök hemsidan! IFMA Sveriges hemsida, www.ifma.se, innehåller information om verksamheten, internationella utblickar, länkar till FM-press, ett kalendarium och artiklar om IFMA:s samarbetspartners. Förnya medlemskapet! Både företag och enskilda personer kan bli medlemmar i IFMA Sverige. Om du vill delta i internationella aktiviteter krävs ett personligt medlemskap. Samarbetspartners IFMA Sverige samarbetar bl a med Lediga Lokaler, Addici, Berendsen, Coor Service Management, EFG, Johnson Controls, YIT, Eurest Services/Compass Group, ISS Facility Services, Senab Interior, Sharp, Papyrus Supply, Depona och Pitney Bowes. IFMA Sverige: Ordförande Erik Ahrsjö, erik@ifma.se, Box 6257, 102 34 STOCKHOLM, tel. 0707 13 56 96, Kanslichef Arne Höggren, arne@ifma.se, tel. 0705 72 97 62, Informatör Karin Ståhl, karin@ifma.se, tel 0706-21 31 50, allmänna frågor info@ifma.se.

Nr Manusstopp Utkommer 9. 12.11. vecka 46 19.11. vecka Utgivningsplan 2013 (preliminär) 1. 21.01. vecka 04 28.01. vecka 2. 25.02. vecka 09 04.03. vecka 3. 25.03. vecka 13 02.04. vecka 4. 22.04. vecka 17 29.04. vecka 5. 20.05. vecka 21 27.05. vecka

47 05 10 14 18 22

Petri Asela Telefon 08-661 69 96 petri@ledigalokaler.com

Helena Tiihonen Telefon 08-760 04 01 helena@ledigalokaler.com

Huvudansvarig: Mikael Eklund ISSN 0788-415X

Utgivare: Talso Oy, Vasa, Finland Tryck: I-Print Oy, Seinäjoki, Finland

Prenumerera kostnadsfritt på tidningen Lediga Lokaler eller avbryt prenumerationen på www.ledigalokaler.com/prenumeration Adressändringar skickas till info@ledigalokaler.com. Kom ihåg att ange både den felaktiga och den nya adressen i meddelandet. ANSVAR FÖR FEL OCH REGLER FÖR REKLAMATION Tidningen Lediga Lokalers ersättningsskyldighet för eventuella fel uppgår som högst till annonsens pris. Reklamation av annons bör göras senast 7 dagar efter att annonsen publicerats.


Illustration: Diakrit

12

Torsplan Nya klimatkloka kontor i innerstaden Kontors- och handelshuset Torsplan utvecklas i Stockholms nya innerstadsdel Hagastaden, i anslutning till Vasastaden. Hit flyttar Axfood sitt huvudkontor. I handelsdelen öppnar bland annat PrisXtra, Systembolaget och DocMorris Apotek. Nu har även du chansen att skapa ditt drömkontor mitt i det nya områdets mötesplats och nav – med hållplatsen utanför dörren och bara några minuters promenad från S:t Eriksplan. Du är själv med och utformar kontoret, som är fullt av byggteknisk flexibilitet och klimatkloka innovationer för framtiden. Om några år kommer Torsplan att vara hjärtat i Hagastaden med en levande mix av bostäder, hotell, handel och forskning. Mitt i smeten. Mitt i grönskan. Mitt i framtidens Stockholm.

ncc.se/kontor

ADRESS: Torsgatan/Norra Stationsgatan STORLEK: Ca 22 000 kvm kontor PARKERING: Garage, ca 300 platser KOMMUNIKATIONER: Ny spårväg, Citybanan, T-bana, bussar, bil, nära flyg PROFIL: Flexibelt, klimatklokt, innerstad INFLYTTNING: 2013

Lediga Lokaler 8/2012  
Lediga Lokaler 8/2012  

Tidningen Lediga Lokaler 8/2012