INTO THE FUTURE - Leap. The Innovation Agency

Page 1

LEAP CREATES THE FUTURE.

Daar is ‘ie dan. Het eerste Leap magazine. We

Al sinds 2007 dragen we bij aan de innovaties van de toekomst. Van de ontwikkeling van nieuwe medische testapparatuur of ruimtesateliet tot het bouwen van slimme vision software of het verduurzamen van machineparken Allemaal unieke innovatietrajecten met hun eigen impact op onze samenleving. Hoe gaaf dat wij al 15 jaar hier onze bijdrage aan mogen leveren.

Dit magazine gaat over het ontstaan van Leap, de reis die we hebben afgelegd en we laten zien waar we echt goed en bevlogen in zijn. Verder vertellen we over de kracht van samenwerken met onze partners en hoe we ook onszelf “future proof” maken.

Ook wordt er op geheel verassende wijze kennis gemaakt met onze mensen en specialistenteams. Zij maken dagelijks het verschil voor onze klanten. En zeg nu zelf… klanten, daar doen we het allemaal voor! Ontdek waarom ze al jaren met ons samenwerken en tot welke resultaten we komen. Enjoy!

Die ene stap, neem ‘m!

Leap. The Innovation Agency

TABLE OF CONTENT. Story of success 04 Our business lines 08 Where to find 09 Forever young 10 Building blocks 12 Our professionals 14 Better together 24 Our Innovators 25 Pride & joy 26 Get ready for the future 30 Ready for take off 32 Meet the stars 34
vieren namelijk ons 15-jarig jubileum en daar zijn we ontzettend trots op!

BIJ LEAP STAAT INNOVATIE AL 15 JAAR CENTRAAL.

Fouten maken, leren en heel hard groeien. Zo omschrijft Chris de Ruijter, oprichter van Leap, de afgelopen 15 jaar. In 2007 startte hij Leap met de overtuiging dat de subsidiemarkt toe was aan een volwassen kwaliteitsspeler. Inmiddels telt het bedrijf 3 vestigingen en mag het zich een gerenommeerde dienstverlener in de techsector noemen, op het gebied van subsidies, private financiering en innovatieadvies. Hoogste tijd om terug te blikken en vooruit te kijken met de oprichter en zijn compagnons Sjoerd van den Boezem en Nils Bakker.

15 jaar geleden zag de subsidiemarkt er volgens Chris heel anders uit. Hij werkte bij een accountantskantoor en zag dat er in de markt sprake was van een hoog cowboygehalte. ‘Ik vond de markt onvolwassen’, legt Chris uit. ‘Er was een grote subsidiepot die relatief eenvoudig te benutten was. Sommige adviseurs profiteerden daarvan. Ze vulden een aanvraag in en verstuurden een factuur.

Ik wilde meer bieden. Met Leap, dat eerst de naam NRG Subsidy droeg, richtte ik een adviesbureau op dat niet alleen subsidieaanvragen schrijft, maar ook de administratieve taken zoveel mogelijk uit handen neemt. Inmiddels brengen we de gehele financieringsbehoefte in kaart en helpen we met een strategisch innovatieplan.’

Sterke focus op technologie

Al sinds de start focust Leap zich op technologiebedrijven en dat is niet zonder reden. ‘Er zijn veel mooie techbedrijven, ook in het mkb. Om impact te kunnen maken hebben zij financiering en een sterke innovatiestrategie nodig. Doordat ik ervaring had in deze branche en een groot netwerk in de technische maakindustrie, kon ik bedrijven met elkaar verbinden en de innovatiecompetentie vergroten.’ Daarnaast noemt Chris de specialisatie voor Leap een strategische keuze. ‘Ik ben ervan overtuigd dat wij door een sterke focus de beste dienstverlening kunnen bieden en on top of mind kunnen blijven. Met de naamswijziging in 2013 lieten we meteen zien dat we innovatie centraal stellen.’

Groeipijn

Chris begon in 2007 met slechts een handvol klanten, maar er kwam al snel een periode van groei. Zijn bedrijf kreeg naamsbekendheid, het team werd groter en er kwamen twee vestigingen bij. En hoewel de oprichter met volle teugen genoot van de groei, kreeg het bedrijf last van groeipijn. ‘Ik ging te snel. Mijn ambities gingen door het dak en het bedrijf kwam altijd op de eerste plaats. Niet iedereen kon die snelheid bijbenen en ik moest leren om verbeteringen niet allemaal tegelijk door te voeren.’

Om meer structuur in de organisatie te krijgen, traden achtereenvolgens Sjoerd van den Boezem en Nils Bakker toe tot de directie. Sjoerd: ‘Leap had een duidelijke strategie nodig. Ik had al eerder met Chris samengewerkt en hij vroeg me in 2014 om alles in goede banen te leiden. De uitdaging was om de processen te optimaliseren, zodat Leap klaar was voor een volgende groeistap.’ ‘En daar horen onze mensen natuurlijk ook bij’, vult Nils aan. Nils begon in 2011 bij Leap en trad in 2019 toe tot de directie. ‘Kwaliteit en bevlogenheid zijn altijd onze kernwaarden geweest. Het was en is de kunst om hier de juiste mensen bij te betrekken en structuur in het team aan te brengen.’

STORY OF SUCCESS
We kijken altijd naar wat er morgen gaat gebeuren.
Chris de Ruijter - Founder
Kwaliteit en bevlogenheid zijn altijd onze kernwaarden geweest.
4 5 Nils Bakker - Managing Partner Sjoerd van den Boezem - Managing Partner

VAN JUPILER LEAGUE NAAR CHAMPIONS LEAGUE.

Op de vraag of Leap vandaag de dag nog steeds dezelfde kernwaarden omarmt, ant woorden de heren bevestigend. ‘Meer dan ooit’, zegt Nils. ‘Eerder wilden we het vooral uitstralen, nu hebben we het volume om er ook echt naar te handelen. We hebben een team van 30 bevlogen mensen en als je kijkt naar wat we nu voor onze klanten kunnen betekenen, dan zijn we van de Jupiler League naar de Champions League gegaan.’ ‘Wat kwaliteit betreft behoren we absoluut tot de top’, beaamt Sjoerd. ‘Dat komt door onze sterke focus. We hebben de juiste specialisten in huis en zitten verankerd in de ecosystemen van de techsector.

Daarnaast innoveren we zelf ook. Onze pay-off is The Innovation Agency en dat is niet voor niets. Door te digi taliseren maken we het gemakkelijker voor onze klanten.’

‘Futureproof’

gang gezet. ‘Sinds 1 juli heb ik mijn functie als directeur neergelegd’, vertelt Chris. ‘Je moet op het juiste moment het heft uit handen geven. We zitten in een mooie groeifase. Voor mij persoonlijk betekent dat dat ik meer ruimte krijg voor nieuwe ideeën. Voor Leap betekent dat dat er een nieuwe dynamiek ontstaat. Ik heb alle vertrouwen in Sjoerd en Nils.’ Nils: ‘De huidige arbeids markt is een uitdaging. Met een aangepast hr-beleid waarin vitaliteit en zingeving een belangrijke rol spelen, houden we onze spe cialisten gedreven. We luisteren goed naar

We zitten in een mooie groeifase.

Ook het vertrouwen in de toekomst is er meer dan ooit. En die toekomst brengt, naast de nodige uitdagingen, ook veran deringen met zich mee. De eerste is al in

wanneer een baanbrekend project waar je aan gewerkt hebt, het nieuws haalt.’

6
STORY OF SUCCESS 7

AANGENAAM, WIJ ZIJN LEAP!

WE VERGROTEN EN VERSNELLEN DE INNOVATIEKRACHT VAN NEDERLANDSE TECHBEDRIJVEN. HOE WE DAT DOEN? WE REALISEREN MAXIMALE INNOVATIEFINANCIERING DOOR MIDDEL VAN SUBSIDIES, PRIVATE FINANCIERING EN INNOVATIEMANAGEMENT.

De afgelopen 15 jaar zijn we gegroeid van een subsidieadviesbureau naar een innovatieadviesbureau. En daar ligt meteen onze kracht. Met onze kennis en expertise op het gebied van High Tech, ICT & Softwareontwikkeling, Life Sciences & Health, de Maakindustrie, Agri & Food, Chemie én Energie & Milieu zitten we verankerd in het technologisch ecosysteem van Nederland. Onze specialisten maken de mooiste bedrijven futureproof. Word ook futureproof! Maak kennis met onze business lines.

1. 2

SUBSIDIES

Innoveren, om klaar te zijn voor de toekomst. Leap begrijpt dat. Daarom helpen we met het verkrijgen van subsidies door middel van een strategische aanpak.

Subsidieroadmap

Samen bepalen we een vergezicht. De stappen die genomen moeten worden en bijbehorende investeringen zetten we in een roadmap, oftewel een volledig subsidieplan op regionaal-, landelijken Europees niveau. In deze roadmap onderscheiden we 4 thema’s:

1. Technologische innovatie

2. Sociale innovatie

3. Duurzaamheid

4. Internationalisering

We blijven de roadmap continu monitoren, zodat we altijd op subsidiemogelijkheden voorbereid zijn.

De aanvraag

Onze specialisten spreken de (subsidie)taal. Wij schrijven de subsidieaanvraag van A tot Z met een zo hoog mogelijke slaagkans. Uiteraard zorgen we ervoor dat het ook administratief goed geregeld is. Het voordeel? Minimale inspanning en maximale opbrengst.

Netwerk

Naast subsidies op bedrijfsniveau begeleiden we ook samenwerkingstrajecten. Door ons uitgebreide netwerk in de technologische sector, zijn wij in staat om bedrijven en instellingen aan elkaar te koppelen en zo het maximale subsidiepotentieel te benutten.

FINANCIEREN

Naast subsidies ondersteunen we ook bij het aantrekken van private financiering. Kapitaal om door te groeien, daar draait alles om bij onze afdeling Financieren. Het gaat hierbij om financiering dat wordt opgehaald bij banken, informals en professionele investeringsfondsen (Venture Capital of Private Equity).

Gecombineerde Expertise

Wat ons uniek maakt?! De combinatie, de krachtenbundeling van specialisten op het gebied van subsidies én private financiering onder één dak. Want daardoor zijn wij als geen ander in staat om financieringsvraagstukken vanuit alle denkbare invalshoeken te analyseren.

INNOVEREN

Voor iedere ondernemer heeft het begrip ‘innovatie’ een andere betekenis. Wat ook niet gek is, want er bestaan verschillende vormen van innovatie.

Wij zijn experts in innovatiemanagement en zorgen ervoor dat strategische keuzes niet alleen gemaakt worden op het onderbuikgevoel. Wij zorgen voor gedegen innovatieadvies met als doel; een hoger rendement op investeringen.

JE KAN ONS HIER VINDEN:

AFGELOPEN 15 JAAR HEBBEN WIJ:

MEER DAN

MEER DAN

MEER

MEER

MEER DAN 400.000 ELEKTRISCHE KILOMETERS GEREDEN MEER DAN 3000 VIDEOCALLS GEVOERD
8 9 OUR BUSINESS LINES
3 . .
WHERE TO FIND
20.000 INNOVATIETRAJECTEN GEBOOST
DAN 200 MILJOEN EURO WBSO-VOORDEEL VERZILVERD BIJ MEER DAN 100.000 WERKNEMERS
12 MILJOEN WBSO-UREN AANGEVRAAGD
DAN 100 MILJOEN EURO VERZILVERD AAN ALTERNATIEVE SUBSIDIETRAJECTEN MONEY FOLLOWS STRATEGY “ NIJMEGEN HQ ENSCHEDE DELFT

Consultant Droombaan: Vuilnisman

Senior Consultant Droombaan: Minister-President

Office Manager Droombaan: Politieagente

10 11 FOREVER YOUNG
Bertus Postma Managing Consultant Droombaan: Boswachter Cooper Chief Happiness Officer Droombaan: Politiehond Koen de Labije Consultant Droombaan: Tennisser Sebastiaan te Wierik Consultant Droombaan:
Profvoetballer
Björn Verstraate Wie van onze sterren herken jij? Simon Zomerdijk Manager Business & IT Droombaan: IJsverkoper Lotte Zegger Consultant Droombaan:
Juf
Charissa Hendriks HR Office Manager Droombaan: Stewardess Thomas Breijer Consultant Droombaan: Landmacht Thomas Boerrigter Managing Consultant Droombaan: Profvoetballer Chris de Ruijter Founder Droombaan: Politieagent Nadia Groeneveld Consultant Droombaan: Dolfijnentrainster Ilson Sanders Consultant Droombaan: Weerman Sjoerd van den Boezem Managing Partner Droombaan: Tuinder Tom Fransen Consultant Droombaan: DJ/Profvoetballer Rick de Meijer Stefan Kempenaar Consultant Droombaan: Profvoetballer Rob Luyben Business Manager Droombaan: Wereldverbeteraar Joris Schalken Consultant Droombaan: Profvoetballer Sascha Kersten Rozan Kuhnen Office Manager Droombaan: Dierenarts Chris Hogevonder Senior Consultant Droombaan: Technisch ontwerper Joris Sibbel Consultant Droombaan: Architect Debby Kauffman Consultant Droombaan: Actrice Mike Theunissen Consultant Droombaan: Duikinstructeur Nils Bakker Managing Partner Droombaan: Timmerman Fatima Zulic Senior Consultant Droombaan: Dokter Karlijn Hubbers Marketing & Communicatie Droombaan: Binnenhuisarchitect Desly Elskamp Consultant Droombaan: IT-Specialist Huub Hendriks Managing Consultant Droombaan: Brandweerman Claudi van der Vegt Senior Consultant Droombaan: Striptekenaar
HET TEAM VAN LEAP HEEFT PASSIE VOOR INNOVATIE EN STAAT VOOR KWALITEIT EN BEVLOGENHEID MEET THE TEAM

ALS LANGSTWERKENDE MEDEWERKER HEEFT KARLIJN

RON VAN DONK VERZORGT AL JAAR

Kun je iets vertellen over jouw werk bij Planting Power?

‘Planting Power is een landelijk opererend bedrijf. Met zo’n 25 medewerkers vergroenen we de kantoren van verschillende organisaties, zoals banken en overheidsinstellingen. Als servicemanager voer ik het onderhoud uit aan de planten. Dan kun je denken aan het bewateren en voeden van de planten, maar ook aan preventieve gewasbescherming.’

15

Is jouw vak veranderd in de afgelopen 15 jaar?

‘Ik zit al 30 jaar in het vak en haal er nog steeds heel veel voldoening uit. Vooral de laatste jaren is er meer aandacht voor groen. Eerder zag je, met name in de Randstad, veel beton. Gelukkig beseffen mensen steeds meer hoeveel effect planten hebben op de sfeer, de gezondheid en het klimaat. Daar ben ik natuurlijk blij mee.’

‘Toen ik in 2012 bij Leap begon, moesten mijn taken nog vormgegeven worden. Er bestond nog geen officemanagementafdeling, maar ik kreeg verschillende verantwoordelijkheden en fungeerde als de spin in het web. Vrij snel na mijn aanstelling verhuisden we naar het pand waarin we nu zitten en hielp ik mee met de inrichting van het kantoor. Daarnaast deed ik onder meer het debiteurenbeheer, het wagenpark en de organisatie van de teamuitjes. Toen ik het werk niet meer in mijn eentje kon verwerken, kwam Charissa erbij en was er sprake van een officemanagement-team. Inmiddels bestaat het team uit 4 personen.’

Diploma via Leap

Dat doe je nu al 15 jaar bij Leap. Hoe is dat?

‘Het voelt als een warm bad bij Leap. De medewerkers komen me altijd begroeten en houden de deur voor me open. Hé, plantenman, roepen ze dan. Op het kantoor hangt altijd een relaxte sfeer. En heel belangrijk, het personeel respecteert mijn vak en de planten. Ik geloof niet dat ze ooit koffie in de potten hebben gegooid.’

Wat krijg je mee van het kantoorleven van Leap?

‘De medewerkers zijn vaak druk. Ik zie ze altijd achter de computer met een telefoon aan het oor. Maar er is ook ruimte voor teambuilding. Zo zag ik ze laatst tijdens een workshop allerlei attributen in elkaar schroeven. Leuk om het personeel een keer op een andere manier bezig te zien.’

Nog meer weten over het team van Leap? Scan dan de QR-code.

‘Al die verschillende verantwoordelijkheden passen bij mij. Ik houd van prikkels, van multitasken en presteer goed onder druk. Gelukkig krijg je bij Leap de vrijheid om je werk zelf in te delen en zoveel mogelijk taken aan te pakken. En dat niet alleen, je krijgt ook de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Zo hielp ik af en toe onze externe marketingafdeling, maar wilde ik graag meer weten over dit vak. Via Leap kreeg ik de kans om mijn NIMA-A diploma te halen. Nu ben ik, samen met mijn collega Rob, verantwoordelijk voor de marketing. We zijn een goed team en vullen elkaar aan. Dat is trouwens wel typerend voor Leap. We zullen elkaar altijd aanvullen en ondersteunen.’

Trots

‘Ik heb Leap écht zien veranderen en ben trots op waar het bedrijf nu staat. Het is mooi om iets opgebouwd te zien worden. Sinds de komst van Sjoerd en Nils is er meer structuur gekomen. Dat vind ik persoonlijk heel prettig. Sommige dingen veranderen hopelijk nooit. Zoals de gezamenlijke lunches en de terugkerende teamuitjes naar het buitenland. Die zie ik als een waardering vanuit de directie. De trip naar IJsland voor ons 10-jarig bestaan was memorabel. Dit soort herinneringen hoop ik ook snel met alle nieuwe collega’s te kunnen maken.’

DE PLANTEN BIJ LEAP.
HUBBERS LEAP ZIEN GROEIEN TOT HET BEDRIJF DAT
HET
NU IS. DIT JAAR WERKT DE MARKETING- EN COMMUNICATIEMEDEWERKER ALWEER TIEN JAAR BIJ HET INNOVATIEADVIESBUREAU. HAAR MOOISTE LEAP-MOMENT? DE TRIP MET HET HELE TEAM NAAR IJSLAND. MAAR OOK AAN HAAR WERKZAAMHEDEN
OP
HET HOOFDKANTOOR IN NIJMEGEN KOESTERT
KARLIJN
MOOIE HERINNERINGEN. ‘IK GELOOF NIET DAT
ER
EEN WERKGEVER BESTAAT DIE GEKKER IS MET ZIJN PERSONEEL DAN LEAP.’
Van officemanagement naar marketing.
12 13 BUILDING BLOCKS
“ Het voelt als een warm bad bij Leap.
“ Ik
geloof niet dat er een werkgever bestaat die gekker is met zijn personeel dan Leap.
Karlijn
Hubbers - Marketing & Communicatie
Ron van Donk
-
Servicemanager

Hoofd High Tech-team Bertus Postma.

Vestigingsmanager Huub Hendriks over de kracht van zijn team.

Ruim 9 jaar geleden deed hij zijn afstudeeropdracht bij Leap, maar al snel werd duidelijk dat Huub Hendriks langer in het team wilde blijven. Inmiddels is hij vestigingsmanager in Nijmegen én hoofd van het WBSO-team. En dat team heeft grote plannen. ‘We willen dé WBSO-specialist van Nederland zijn.’

Een jong team, klantcontact en het technische aspect waren de redenen dat Huub na zijn afstudeerproject bij Leap wilde blijven. Kennis en ervaring op technisch gebied had hij niet, maar dat leverde hem geen problemen op. ‘Met interesse en enthousiasme kom je heel ver’, legt Huub uit. ‘Natuurlijk heb je kennis nodig om het

gesprek met onze klanten aan te gaan, maar door te luisteren en vragen te stellen leer je veel. Het was echt learning on the job en daar besteden we nu nog steeds veel aandacht aan bij nieuwe medewerkers.’

Unieke WBSO-methode

In de jaren die volgden groeide Huub van junior consultant naar managing consultant en hoofd van het WBSO-team. ‘Als manager doe ik vooral organisatorisch werk en houd ik me bezig met de verbetering van onze dienstverlening. Dat is een continu proces. Ik ben altijd bezig met de vraag hoe ik het team sneller en beter kan laten samenwerken. De kracht van het team is dat we, naast onze kennis, een mooie mix aan ervaring hebben en veel van elkaar kunnen leren.’

Met de opgebouwde kennis en ervaring heeft Leap een unieke methode voor WBSOaanvragen ontwikkeld. ‘De WBSO is een belangrijke toegankelijke regeling voor elk bedrijf dat wil innoveren. Ons WBSO-team heeft hierin een specialisme opgebouwd. We kunnen complexe, technische projecten naar succesvolle aanvragen vertalen. Hierbij nemen we onze klanten het gehele proces uit handen en gaan we voor het maximale resultaat. Het is onze ambitie om onze WBSO-kennis in te zetten voor de mooiste technologische bedrijven van Nederland.’

Jonge honden-club

In zijn drukke agenda plant Huub genoeg vrije tijd om op te laden. ‘Ik doe aan fitness, dat is mijn manier van ontspanning. Met mijn twee jonge dochters ga ik op mijn vrije donderdag vaak naar het bos of de speeltuin.

Ik laat het werk dan echt los. Toch krijg ik ook veel energie van het werk zelf. We zijn nog steeds een leergierige jonge honden-club. De sfeer is goed en hoewel we gegroeid zijn in omvang en kennis, is de bedrijfscultuur nog steeds top. Daar ben ik trots op.’

Dat Bertus vier jaar geleden gevraagd is om zich bij het High Tech-specialistenteam te voegen kwam niet helemaal uit de lucht vallen. ‘Ik heb een chemie-opleiding gevolgd en ook bij mijn vorige werkgever begaf ik me op het snijvlak van High Tech en duurzaamheid’, begint Bertus zijn verhaal. ‘De affiniteit met het onderwerp is er dus altijd geweest. Dat we ons met een aantal gepassioneerde consultants zijn gaan focussen op High Tech is een goede ontwikkeling. We kunnen de deur wel platlopen bij onze klanten, maar als we niet weten wat er speelt in de sector kunnen we weinig meerwaarde bieden.’

Als een dj

Ontwikkelingen en uitdagingen

Ons netwerk bestaat uit toonaangevende bedrijven en kennisinstellingen.

In zijn vrije tijd staat Bertus regelmatig op festivals te draaien als dj. Een groot contrast met zijn werk, zou je zeggen. Maar volgens Bertus is niets minder waar. ‘Tijdens het draaien leer ik dingen die ik ook gebruik voor mijn adviesvaardigheden. Als dj wil je je eigen verhaal overbrengen, maar dat moet wel aansluiten bij de verwachtingen van het publiek. Het is een uitdaging om te achterhalen waar de behoeftes van de klant liggen. En dat doen we bij Leap door zelf ook te innoveren. We zijn continu aan het kijken hoe we met onze dienstverlening onze klanten kunnen verbazen. Dan moet je

OUR PROFESSIONALS
VAN WBSO TOT HIGH TECH EN ICT. VAN LIFE SCIENCES & HEALTH TOT ENERGIEEN MILIEUBESPARING. MAAK KENNIS MET ONZE SPECIALISTENTEAMS. WE ZETTEN ONZE WBSO-KENNIS IN VOOR DE MOOISTE TECHBEDRIJVEN VAN NEDERLAND. “

SNEL SCHAKELEN MET TEAM LIFE SCIENCE & HEALTH

VOOR PRODUCTONTWIKKELAARS IN DE HEALTH SECTOR IS AANVULLENDE FINANCIERING EXTRA BELANGRIJK. DE PERIODE TUSSEN HET MOMENT DAT BEDRIJFSACTIVITEITEN BEGINNEN EN HET MOMENT DAT ER INKOMSTEN GEGENEREERD WORDEN IS IN DEZE SECTOR LANG. MET HET LIFE SCIENCES & HEALTH TEAM WIL LEAP PROCESSEN VERSNELLEN EN UITDAGINGEN TACKELEN. HOOFD VAN HET TEAM IS DE ENTHOUSIASTE EN ERVAREN CLAUDI VAN DER VEGT. ‘ONZE SUBSIDIEROADMAP VOORKOMT VERRASSINGEN.’

Haar biomedische achtergrond, ervaring bij een adviesbureau en ontembare interesse in medische techniek, brachten Claudi 9 jaar geleden bij Leap. ‘Ik wilde per se in een functie werken waarin mijn achtergrond en interesses samenkomen’, vertelt Claudi. ‘Leap had een aantal mooie klanten in de medische sector. Daar wilde ik absoluut onderdeel van uitmaken. In de afgelopen jaren hebben we een fijn specialistenteam opgebouwd dat inhoudelijk goed op de hoogte is van alle trends in deze sector.’

Consortium tussen verschillende partijen

Dat niet op alles te anticiperen valt werd eens te meer duidelijk tijdens de coronacrisis. De testcapaciteit in het land en in de rest van Europa bleek lange tijd onvoldoende. Het Enschedese “Salvitat’ (Spin-off van Micronit) ontwikkelde een virusdetectieplatform waarmee mensen zichzelf kunnen testen en hun gezondheid kunnen monitoren. Claudi vertelt: ‘Salvitat had niet alleen subsidie nodig, maar ook hulp van andere mkbpartijen. Om aan alle eisen van de subsidie te voldoen hebben we in drie weken een projectidee gerealiseerd, een consortium van verschillende partners gevormd en een aanvraag geschreven. Uiteindelijk heeft het project 1.1 miljoen euro opgehaald. Dit is een project waar ik niet alleen trots op ben, maar waaruit ook blijkt hoe belangrijk ons netwerk is en hoe snel we kunnen schakelen.’

Werk-privébalans

Naast het technische karakter van haar baan, noemt Claudi haar collega’s het leukste aan haar werk. ‘Samen een top aanvraag schrijven voor de klant en daarna leuke activiteiten doen. Maar ook het vertrouwen van Leap om mezelf te ontwikkelen, maakt werken geweldig. Daarnaast vind ik de juiste werk-privébalans belangrijk. Ontspanning met een drukke baan is nodig. Ik ben een groot muziekliefhebber en ga graag naar concerten en festivals. Daar kan ik helemaal losgaan.’

Roadmap

De dienstverlening van Leap reikt verder dan het schrijven van een subsidieaanvraag en dat wordt nog eens extra benadrukt door Claudi. ‘We willen onze klanten al in het proces vóór de aanvraag begeleiden. Dat doen we door een roadmap op te stellen waarin duidelijk wordt waar de klant op dat moment staat, wat het doel is en welke stappen genomen moeten worden om dat doel te bereiken. Op deze manier anticiperen we op subsidiemogelijkheden en kunnen we processen versnellen. Dat is erg belangrijk omdat het in deze sector lang duurt voordat een medisch product daadwerkelijk op de markt komt.’

Alle ins & outs weten over deze casus?

Scan de QR-code en bekijk de video over Salvitat.

17
16 OUR PROFESSIONALS
We
begeleiden onze klanten al in het proces vóór de aanvraag.
Claudi van der Vegt - Senior Consultant

Vestigingsmanager Thomas Boerrigter over het bedienen van de mooiste ICT-bedrijven.

Oost-Nederland is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware innovatieve hotspot. Daarnaast is de groei van de ICT-sector in dit deel van het land hoger dan in de rest van Nederland. Midden in het Twentse ecosysteem van bedrijven en kennisinstellingen bedient Thomas Boerrigter, vestigingsmanager en hoofd specialistenteam ICT & Digitale innovatie, de mooiste ICT-bedrijven. ‘Er gebeuren hier mooie dingen.’

werken voor

start-ups

Toen Thomas zijn studie bedrijfskunde afrondde wist hij meteen dat hij in de consultancy wilde werken. Hij startte zijn carrière bij een lokaal subsidieadviesbureau en werkte daar enkele jaren, tot Chris hem benaderde. ‘Leap zocht nieuwe adviseurs’, legt Thomas uit. ‘Het technische karakter van hun klanten en de goede perspectieven die Chris mij bood, zorgden ervoor dat ik de overstap maakte. Dat is nu ruim 9 jaar geleden.’ De afgelopen 9 jaar omschrijft Thomas als een hectische vlucht. ‘Enerzijds omdat ik persoonlijk gegroeid ben van young professional naar vestigingsmanager. Anderzijds omdat Leap gegroeid is van een start-up naar een bedrijf met 30 medewerkers en verschillende specialistenteams.’

‘Stelletje nerds’

Zelf werkt Thomas, naast vestigingsmanager van het kantoor in Enschede, als hoofd van het specialistenteam ICT & Digitale Innovatie. Thomas legt uit: ‘Onze klanten krijgen steeds meer te maken met ICT, maar we krijgen ook steeds meer klanten die ICT als corebusiness hebben. Vooral in Noord- en Oost-Nederland groeit het aantal ICT-bedrijven. Het is heel fijn om één team te hebben dat de kennis en expertise in huis heeft om de A-klanten in die sector maximaal te ondersteunen. Daarnaast vergroot ons team de kennis over ICT en digitale innovatie Leap-breed. Het is ontzettend leuk om deel uit te maken van dit team. We zijn een stelletje nerds bij elkaar. We hebben onze eigen flauwe grappen, maar zijn heel gedreven en ambitieus. We gaan altijd voor het beste resultaat. Het blijft kicken als je coole start-ups of gevestigde namen mag begeleiden en deze vervolgens mag bellen met het goede nieuws over een subsidie.’

Vrijheid

Na 9 jaar Leap heeft Thomas nog steeds geen spijt van zijn overstap. Het vertrouwen en de vrijheid die hij van zijn werkgever krijgt zijn belangrijke drijfveren voor de vestigingsmanager. ‘Ik vind het belangrijk om ’s morgens rustig op te starten met mijn gezin. Die vrijheid krijg ik gelukkig. Daarnaast vind ik het belangrijk om te ontspannen. Juist door mijn drukke baan. Zo speelt mijn gravelbike een grote rol in mijn leven. Ik houd erg van fietsen. Als het weer het toelaat ga ik zelfs op de racefiets naar kantoor en combineer ik het beste van twee werelden.’

1918 OUR PROFESSIONALS
We
gave
en gevestigde namen.
Thomas Boerrigter - Managing Consultant
Beluister hier onze ready for the future playlist ->

LEAP ZET STEEDS MEER IN OP VERDUURZAMING.

Een tijd lang stond senior consultant Chris Hogevonder ‘aan de andere kant’ en beoordeelde hij subsidieaanvragen. Inmiddels werkt hij al meer dan 8 jaar als subsidieadviseur. In februari 2021 kwam hij bij Leap terecht waar hij zich, naast innovatie, bezighoudt met energie- en milieubesparende investeringen voor klanten.

Biologie, techniek en duurzame ontwikkeling. De interesses van Chris lijken allemaal samen te komen in zijn huidige functie. ‘Tijdens mijn studie biologie richtte ik me met name op gifstoffen en het effect daarvan op de natuur. Met die kennis wilde ik het land in, bedrijven helpen’, legt Chris uit. ‘Uiteindelijk kwam ik in de subsidiewereld terecht. Toen ik hoorde van Leap was ik ontzettend onder de indruk van hun klantenportefeuille. Gelukkig kreeg ik de kans om me bij hen, naast technische innovatie, bezig te houden met energiebesparing en duurzame ontwikkeling.’

Bewustwording bij bedrijven

Duurzaamheid is een hot topic bij bedrijven. Volgens Chris is het dan ook een goede ontwikkeling dat Leap steeds meer focus legt op dit onderwerp. ‘Over het algemeen heerst er bij bedrijven nog steeds het idee dat verduurzaming geld kost. In het begin is dat misschien ook zo, maar uiteindelijk kan dat geld dubbel en dwars worden terugverdiend. Subsidies helpen om de stap naar verduurzaming financieel aantrekkelijker te maken. Een voorbeeld is een klant van ons in de bouwsector. Samen met het bedrijf heb ik de subsidie voor het plaatsen van zonnepanelen op 12 vestigingen geregeld. Een omvangrijk project, dat in eerste instantie een grote investering lijkt. Door de subsidie die het bedrijf ontvangt én door de terugverdiencapaciteit houdt de klant onderaan de streep meer over. Ik zie het als mijn taak om klanten hierop te attenderen als ik bij hen op bezoek ben.’

Duurzame toekomst

Door dergelijke gesprekken met klanten zijn er bij Leap het afgelopen jaar meer aanvragen voor de energieinvesteringsaftrek behandeld. ‘Het specialistenteam willen we verder uitbouwen, zodat we energie- en milieubesparing verder kunnen inbedden in de organisatie. Onze unieke formule helpt klanten en zorgt ervoor dat we kunnen anticiperen op nieuwe kabinetsbeslissingen.’

Bioloog in hart en nieren

Gepassioneerd als Chris is, kan hij ook in zijn privéleven de onderwerpen natuur, techniek en verduurzaming niet loslaten. ‘Momenteel ben ik bezig met de restauratie van een 25 jaar oude BMW. Hierbij zoek ik naar een alternatief voor benzine. De auto ombouwen naar een hybride voertuig is een brug te ver voor mij, maar ik onderzoek de mogelijkheden voor bio ethanol. Daarnaast wandel ik graag. Vooral in het buitenland. Niets mooiers dan vogels of wild spotten in een natuurgebied. Daar kan ik me uren mee bezighouden. Tja, ik ben en blijf een bioloog, hè!’

“ Wij denken mee met klanten en kunnen anticiperen.

Chris Hogevonder - Senior Consultant
21
20 OUR PROFESSIONALS

Je bent ook nog verantwoordelijk voor de marketing en zit in het MT.

BUSINESS MANAGER ROB LUYBEN GAAT VOOR SUCCES.

Work hard, play hard. Als die term op íemand van toepassing is, dan is het op Rob Luyben. De business manager heeft bij Leap meerdere petten op en ook in zijn vrije tijd zit hij niet stil. Zo treedt hij een paar keer per week op als toetsenist en geeft hij tennis- en padeltraining. We vragen Rob naar de overeenkomsten tussen zijn werk- en privéactiviteiten.

Rob, als business manager richt je je op new business. Kun je daar iets meer over vertellen?

‘Voorheen richtte Leap zich vooral op de kwaliteit van de dienstverlening. Dat doen we nog steeds, maar sinds mijn komst in 2019 treden we meer naar buiten toe. De subsidiemarkt is een verzadigde markt en ons klantenbestand bleef een aantal jaren achter elkaar op hetzelfde niveau. Met het doorvoeren van een thought leadership-strategie richten we ons nu meer op het actief aantrekken van nieuwe klanten en de groei van ons portfolio.’

“ Je moet volhardend zijn.

‘Klopt, we willen onze kwaliteit en onze dienstverlening meer uitdragen in de communicatie-uitingen. Successen van de klant mogen gezien worden en ook onze rol daarin. Hoewel ik het gesprek met klanten het leukste vind, krijg ik energie van alle verantwoordelijkheden en het bijdragen aan spraakmakende projecten. En natuurlijk van mijn enthousiaste collega’s. Er heerst hier een hele fijne vibe.’

Ook in je vrije tijd ben je druk. Zie je een overeenkomst tussen al je activiteiten?

Hoe is het om in deze markt potentiële klanten te benaderen?

‘Je moet volhardend zijn. Bij Leap bieden we de hoogste kwaliteit. We onderscheiden ons door ons te focussen op kwaliteit en innovatie, maar dat moet je wel uitdragen. Daarnaast moet je weten waar de behoeftes van de klant liggen en daarop kunnen anticiperen. Ik trek dan ook veel op met de specialistenteams. Heb ik bijvoorbeeld een afspraak bij een High Tech-bedrijf, dan neem ik Bertus mee. Ga ik naar een bedrijf in de Life Sciences & Health, dan is dat Claudi. Met inhoudelijke kennis laten we onze meerwaarde zien.’

Op welk project ben je trots?

‘Op heel veel, maar ik noem er één: Wafilin Systems*. Dat bedrijf ontwikkelt membraanfiltraties voor de zuivel- en voedselindustrie en had in eerste instantie geen interesse in een samenwerking. Door hen te overtuigen van onze meerwaarde, mochten we toch naar een subsidieaanvraag kijken die eerder was afgewezen. We hebben de casus bestudeerd, het project aangescherpt en een nieuwe aanvraag ingediend. Uiteindelijk hebben we 250.000 euro aan Europese subsidie opgehaald.’

‘Ik treed wekelijks op met mijn band en geef tennis- en padeltraining. In alles zit een creatief element. Daarnaast vind ik het fijn om impact te kunnen maken. Ik vind het leuk om de mensen met wie ik werk beter te maken, hun dromen na te laten jagen. Dat geldt ook voor mijn klanten. En het mag duidelijk zijn dat ik goed ga op succes. Hoe tof is het als je ziet dat een spraakmakend project waar je aan bijgedragen hebt het nieuws haalt!’

*Scan de QR-code en bekijk de gehele videocase van Wafilin Systems.

22 23 OUR PROFESSIONALS

BIJ LEAP GELOVEN WE IN DE KRACHT VAN SAMENWERKEN.

Bij Leap houden we van netwerken en omringen we ons graag met krachtige partners. Zo werken we al jaren samen met o.a. de Koninklijke Metalaalunie en Mazars. Één van de recente partners is Novel-T, hèt stimuleringsplatform dat start/ scale-ups, onderzoekers en MKB-bedrijven helpt met innoveren en ontwikkelen. Met deze samenwerking stellen we onze kennis en expertise beschikbaar zodat we de innovatiecompetenties van aangesloten bedrijven kunnen boosten. Waardevolle samenwerkingen waar we trots op zijn.

SECTOREN & KLANTEN. OUR INNOVATORS

Met onze markt- en sectorkennis werken wij o.a. voor klanten in de High Tech sector, ICT & Softwareontwikkeling, Life Sciences & Health, Maakindustrie, Agri & Food, Chemie en Energie & Milieu. Een overzicht van enkele referenties:

Leap gaat verder waar de support van onze kapitaalexperts ophoudt. De samenwerking is voor ons dus erg waardevol, want zo kunnen we startups, spin-offs en mkb’ers nog beter verder helpen met hun innovaties.

24 25 Connecting data on the move
BETTER TOGETHER OUR INNOVATORS Cindy Marsman - Manager Marketing & Partnerships samen met Rob Luyben - Business Manager Leap. The Innovation Agency

‘Ik heb RIWO de afgelopen jaren zien innoveren en groeien tot het bedrijf dat het nu is. De diensten die zij leveren zijn enorm divers en bieden veel subsidiemogelijkheden Ook op het gebied van sociale innovatie. Wim is een spin in het web en de lijntjes zijn kort. Ik kom er regelmatig op de koffie, maar Wim trekt ook zelf aan de bel. Dat alles maakt dat Leap snel kan schakelen en letterlijk miljoenen euro’s voor het bedrijf en hun samenwerkingsverbanden kan binnenhalen. Een mooie partner waar we graag voor werken.’

PRIDE&

JOY.

Een hoge ranking in de MKB Idee-regeling en een mooie samenwerkingssubsidie vanuit de SLIM-subsidieregeling. Het zijn slechts enkele successen die Leap heeft gerealiseerd voor RIWO Engineering. Al jaren begeleidt Leap de Oldenzaalse automatiserings- en besturingsspecialist. Tijd voor een gesprek met directeur Wim Spit.

Projecten van Leap hebben een hoge scoringskans.

Kun je iets vertellen over RIWO?

‘RIWO is specialist in industriële automatisering en besturing. Dagelijks ontzorgen we onze klanten, uit bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie of de land- en tuinbouw, met volledig geïntegreerde besturingsoplossingen. We hebben ons eigen Rimote platform ontwikkeld, waarmee we systemen met de Cloud kunnen verbinden en zo mobieleen stationaire besturingsvraagstukken efficiënt en innovatief oplossen. Langdurige klantrelaties en de intensieve samenwerking met partners onderscheiden ons.’

Hoe helpt Leap jullie hierbij?

‘Leap heeft disciplines in huis waarmee ze ons effectief kunnen helpen met funding voor onze innovaties. Ze hebben kennis van onze markt en weten waar wij als bedrijf voor staan. Samen hebben we een technische roadmap opgesteld, zodat Leap kan anticiperen op eventuele subsidies. Innovaties worden zo op een natuurlijke manier versneld.’

Welke successen hebben jullie samen behaald?

‘Een mooi project dat in me opkomt is de funding voor de besturing en de software van een oogstrobot, in samenwerking met Munckhof Fruit Tech Innovators. De robot kan door middel van kunstmatige intelligentie appels herkennen en oogsten. Hierdoor

komen fruitteeltbedrijven tot een gezonde, lokale voedselproductie. Leap wist dat we met het project bezig waren en heeft daar de juiste regelingen bij gezocht. Hetzelfde geldt voor de financiering van een Smart Bakerymodule van Silowacht, een volautomatisch doseersysteem waarmee deeg industrieel bereid kan worden én voor onze Ribotic productlijn voor grondrobots, die door Sieplo en Achterbosch Machinebouw wordt ingezet om processen te automatiseren. Succesvolle partnerschappen, mede dankzij de inspanningen van Leap!’

Hoe bereiden jullie je voor op de toekomst?

‘Door ook te investeren in sociale innovatie. En ook daarin ondersteunt Leap ons. Zo hebben we het Project Robots Meets Service Engineers 4.0. Een samenwerkingsverband met Munckhof Fruit Tech Innovators en Sieplo. We merken dat het voor nieuwe service engineers steeds lastiger wordt om de complexer wordende systemen te kunnen bedienen. Daarom hebben we een online leeromgeving ontwikkeld. Leap heeft voor dit project de SLIMsamenwerkingssubsidie aangevraagd. En met succes!’

Jullie werken al jaren samen met Leap. Kun je uitleggen waarom?

‘Wat ik heel belangrijk vind is dat je met Leap vertrouwen krijgt. De projecten die ze doen hebben een hoge scoringskans. Daarnaast zijn ze goed voorbereid. Uiteraard moet je de technische input leveren, maar zij weten die uitstekend te vertalen naar een goed onderbouwde subsidieaanvraag. Bovendien gaan ze voor een jarenlange klantrelatie. Wij ook.’

27 PRIDE & JOY
BIJ LEAP ZIJN WE TROTS OP ONZE KLANTEN. MAAR HOE DENKEN ONZE KLANTEN OVER ONZE SAMENWERKING? WIM SPIT (RIWO ENGI NEERING) EN MASSIMO RIZZO (TIMEFF) VERTELLEN: Thomas Boerrigter - Managing Consultant
“ 26
Wim
Spit - CEO RIWO Engineering Prototype Oogstrobot - RIWO Engineering

WIJ WILLEN HET EERSTE EPD OP MARS KRIJGEN!

EEN ECHTE VISIONAIR. ZO ZOU JE MASSIMO RIZZO, OPRICHTER VAN HET ROTTERDAMSE TIMEFF, HET BESTE KUNNEN OMSCHRIJVEN. HET SOFTWAREBEDRIJF ONTWIKKELT OPLOSSINGEN VOOR ZORGKLINIEKEN, OP BASIS VAN DATA EN KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE. MET ZIJN INNOVATIEVE EN EXPERIMENTELE BLIK IS MASSIMO DE IDEALE KLANT VOOR LEAP. HET VOLGENDE EXPERIMENT? COMMUNICEREN MET DATA UIT DE RUIMTE. EEN GESPREK MET DE OPRICHTER EN ZIJN RECHTERHAND ARIE VAN BAARLE.

Kunnen jullie omschrijven wat Timeff doet?

Massimo: ‘Timeff heeft het elektronisch patiëntendossier Emma ontwikkeld. Hiermee bieden we data aan op de juiste plaats en het juiste moment. We maken gebruik van algoritmes en kunstmatige intelligentie om primaire en secundaire processen in zorgklinieken te versnellen. Dit doen we zodat de arts of specialist alle aandacht heeft voor de patiënt.’

Arie: ‘Emma is een Healthcare Operating System waarop je een volledige zelfstandige kliniek kunt draaien. Hiermee onderscheiden we ons van een groot deel van de markt.’

Welke uitdagingen kennen jullie?

Massimo: ‘De grootste uitdaging is de wet- en regelgeving in de zorg. Die zorgt ervoor dat processen lang duren. Bovendien speelt geld een grote rol. In de zorg is er eigenlijk nooit geld.’

Arie: ‘Met onze producten richten wij ons daarom voornamelijk op de visionaire voorhoede. Ambitieuze klinieken die enthousiast zijn en willen innoveren.’

Hoe helpt Leap hierbij?

‘Leap is vooral een klankbord voor ons. Ik vertel over onze plannen en aan de hand daarvan kijkt Leap welke subsidies mogelijk zijn. En als ze onze plannen niks vinden, zeggen ze dat ook gewoon. Het leuke is dat ze precies begrijpen wat ik bedoel. Ik praat snel en veel en zet het liefst zo min mogelijk op papier. Leap weet mijn technische ideeën perfect om te zetten in een goed onderbouwde subsidieaanvraag.’

Waar zijn jullie nu mee bezig?

Arie: ‘Timeff bestaat uit 3 afdelingen: Emma het product, de afdeling Timeff, waar we onze producten optimaliseren en Timeff Labs. Dit laatste is de afdeling waar experimenten plaatsvinden.’

“ Dankzij Leap kunnen we experimenteren.

Massimo: ‘Met Timeff Labs willen we het eerste EPD op Mars krijgen. Dit kan natuurlijk niet meteen, dus sturen we eerst een satelliet de ruimte in om te leren communiceren met data uit de ruimte. We meten de zonnekracht en de verworven data zenden we real time naar bijvoorbeeld oogpatiënten of patiënten met huidproblemen, zodat zij zich kunnen aanpassen aan de lokale omstandigheden.’

Klinkt revolutionair. Welke meerwaarde heeft Leap hierbij?

Massimo: ‘We doen een aantal eigenwijze dingen. We innoveren met de gedachte dat dingen kunnen mislukken. Daar wilde ik me eerst niet voor hoeven te verantwoorden, dus ik wilde niet leunen op subsidies. Dankzij Leap kunnen we experimenteren. Simon, onze contactpersoon, is de jongere Massimo. Hij begrijpt ons gedachtegoed, is enthousiast en denkt in mogelijkheden. Dat doet wat met ons bedrijf.’

‘Timeff is een bedrijf waar we trots op zijn. Het softwarebedrijf van Massimo is een toekomstgericht bedrijf met mooie ideeën. Regelmatig komen we samen om die ideeën te bespreken. We ondersteunen voornamelijk bij subsidieaanvragen voor technische innovatie. Volgend jaar wordt hun satelliet gelanceerd. Het is ontzettend gaaf dat we hier met de subsidieaanvragen voor de software en de haalbaarheidsstudies aan hebben bijgedragen.’

28 PRIDE & JOY
29
Simon Zomerdijk - Manager Business & IT Massimo
Rizzo - Oprichter Timeff

DIGITALISERING, HYBRIDE WERKEN, REMOTE WERKEN. LEAP IS KLAAR VOOR DE TOEKOMST.

‘Ik ben altijd ambitieus geweest. Helaas kon ik bij mijn vorige werkgever niet doorgroeien. Per toeval kwam ik in contact met Leap en ik was meteen onder de indruk van hun ambitieuze plannen. Ik kreeg de kans om het team in Delft te managen. Iets waar ik nog geen ervaring mee had, maar ik besloot de sprong in het diepe te wagen. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. We hebben een enthousiast team opgebouwd dat van aanpakken weet. Het team vervult een actieve rol in veel innovatieve projecten. Sterker nog, we zijn hard op weg om dé spil in het technische ecosysteem van Zuid-Holland te worden.’

Diepgaande klantgesprekken

‘In 2016 zijn we begonnen met het digitaliseren van de subsidieaanvragen en in 2020 hebben we al onze interne processen gedigitaliseerd. Een goede ontwikkeling, want hierdoor kunnen we onze klanten nóg beter en sneller bedienen. In onze portal kunnen klanten hun administratie doorvoeren en wij geven daar vrijwel direct feedback op. De administratie wordt voor klanten op deze manier tot een minimum beperkt. Bovendien hebben we dit jaar een database aangemaakt met alle subsidieregelingen. Hiermee zijn we in staat om op basis van een klantprofiel een match te maken. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kunnen wij door digitale ontwikkelingen diepgaandere gesprekken voeren. Aan de hand van data kunnen wij veel belangrijke informatie voor onze klanten achterhalen, om zo te praten over de slagingskansen en vervolgens de opbrengst te maximaliseren.’

Leercurve van medewerkers

‘Als ik aan onze toekomst denk, dan denk ik dat we met de digitalisering van interne processen de leercurve van ons personeel kunnen versnellen. We vragen veel van onze medewerkers. Ze moeten niet alleen op de hoogte zijn van technologische ontwikkelingen, ze hebben ook de juiste gespreksvaardigheden nodig.

Door onze digitale ontwikkelingen voeren we diepgaandere gesprekken.

We zitten vaak met managers en ontwikkelaars van toonaangevende bedrijven om de tafel. Dat vraagt om adviesvaardigheden en overtuigingskracht. In de praktijk gaat het om een steile leercurve van 3 tot 5 jaar. Met behulp van bepaalde data kunnen we dat wellicht terugbrengen naar 2 tot 4 jaar. Maar wat er ook in de toekomst gebeurt, ik ben ontzettend trots op het team. We werken samen hard, maar zorgen ook voor de nodige ontspanning door leuke dingen te doen. Hoe ik persoonlijk ontspan? Sport is mijn grootste hobby. Ik doe mee aan triatlons en sta regelmatig met mijn schaatsen op het ijs. Heerlijk, die competitie en vrijheid.’

TOEN SIMON ZOMERDIJK 7 JAAR GELEDEN BIJ LEAP TERECHT KWAM, VIEL HIJ MET ZIJN NEUS IN DE BOTER. NIET ALLEEN WERD HIJ VESTIGINGSMANAGER VAN HET KANTOOR IN DELFT, OOK MOCHT HIJ IN DE JAREN DIE VOLGDEN DE DIGITALISERING VAN PROCESSEN VORMGEVEN. EEN UITDAGEND TRAJECT DAT AL VERSCHILLENDE SUCCESSEN KENT. TOCH VALT ER VOOR DE MANAGER BUSINESS & IT NOG GENOEG TE DROMEN.
30 GET READY FOR THE FUTURE 31
Simon Zomerdijk - Manager Business & IT
Simon Zomerdijk - Manager Business & IT

READY FOR TAKE OFF.

32 33 READY FOR TAKE OFF

MEET THE STARS

MEET THE STARS
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.