Page 1

LeadBuzzer Enterprise, dé social leadgenerator start met geven

• Verhoog de productiviteit van uw verkooporganisatie • Verbeter uw cross-selling en upselling • Crowdsourcing van leadgeneratie

enterprise


Power to the crowd “Verkoop doe je met z’n allen” Sales-professionals besteden veel tijd aan leadgeneratie. Toch gaan er jaarlijks miljoenen euro’s verloren door niet effectieve leads. Traditionele methodes van koude acquisitie worden niet doorbroken door het ontbreken van waardevolle alternatieven. Bedrijven zijn dan ook op zoek naar innovatieve manieren om meer omzet te generen. Zij doen daarbij alleen slechts mondjesmaat beroep op hun eigen organisatie of hun netwerk van klanten, leveranciers en ambassadeurs. Verkoopmedewerkers spotten regelmatig leads die interessant kunnen zijn voor hun collega’s of netwerk. Het onderling delen van deze leads is echter geen vanzelfsprekendheid. De motivatie om te delen is niet altijd aanwezig, waardoor waardevolle informatie over potentiële opdrachtgevers verloren gaat. Leadgeneratie via de traditionele manieren van werken kost enorm veel tijd en geld en heeft vaak niet het gewenste resultaat. Door waardevolle sales-informatie met collega’s en het netwerk te delen en hen daarin te stimuleren, zouden bedrijven veel tijd en geld kunnen besparen en hun omzet kunnen verhogen. De juiste oplossing is daarbij van groot belang. LeadBuzzer Enterprise van Lead Innovation is een oplossing die al deze mogelijkheden in zich herbergt en daarmee een complete social leadgeneratieoplossing biedt voor uw totale organisatie.

enterprise


Inhoudsopgave 1.

De veranderende sales-organisatie

4

2.

Leads genereren, het kan ook anders

6

3.

LeadBuzzer Enterprise, onderdeel van uw social business

7

4.

Toepassingsgebieden van LeadBuzzer Enterprise

8

5.

De functionaliteit van LeadBuzzer Enterprise

10

6.

Over Lead Innovation

12

Prospects Klanten, leveranciers, ambassadeurs totale organisatie Sales


1.

De veranderende sales-organisatie

Door de huidige economische druk, de toenemende concurrentie, maar ook met de opkomst van nieuwe technologieën, zijn veel bedrijven genoodzaakt aanpassingen te doen in hun bedrijfsvoering. Van personeel wordt steeds meer verwacht dat zij hun schouders eronder zetten en niet weglopen van taken die geen onderdeel uitmaken van hun functieomschrijving. Met een lagere bezettingsgraad moet meer omzet binnengehaald worden om de winstgevendheid van het bedrijf te kunnen verhogen. Ook binnen verkoopafdelingen zie je meer en meer dat met minder mensen en met minder financiële middelen meer omzet binnengehaald moet worden. Het is een enorme uitdaging waarop de organisatie zich moet aanpassen. Maar het is ook een uitdaging die kansen biedt. Kansen om de organisatie slagvaardiger te maken, omdat medewerkers beter kansrijke verkoopinformatie met elkaar delen.

Van traditionele naar nieuwe leadgeneratiemethodes

om te delen niet altijd aanwezig is, waardoor waardevolle informatie over potentiële opdrachtgevers verloren gaat.

Cross- en upselling staat al jaren op de agenda van iedere manager bij een multidisciplinair bedrijf. Meer verschillende producten of diensten verkopen bij bestaande klanten, of juist een duurdere variant aanbieden, het zijn geijkte methoden om het maximale uit de bestaande middelen te halen. Met deze methoden kunnen tegelijkertijd de kosten voor leadgeneratie tot het minimum gereduceerd worden. Het is een vrij logische gedachte…

Leadgeneratie via deze traditionele manieren van werken kost dus enorm veel tijd en geld en heeft vaak niet het gewenste resultaat. Door juist deze waardevolle sales-informatie met elkaar te delen en medewerkers daarin te stimuleren, zouden bedrijven veel tijd en geld kunnen besparen en hun omzet kunnen verhogen. De juiste tooling is daarbij van groot belang.

Sales-professionals besteden veel tijd aan leadgeneratie. Toch gaan er jaarlijks miljoenen euro’s verloren door niet effectieve leads. Nog steeds komt het merendeel van de afspraken met prospects tot stand door middel van ‘cold calling’ en ‘cold canvassing’. Tot op heden wordt deze manier van koude (telefonische) acquisitie niet doorbroken door het ontbreken van waardevolle alternatieven.

LeadBuzzer Enterprise, dé social leadgeneratie-oplossing Het kan anders. Door nieuwe inzichten en de opkomst van technologieën als Social Media, social business en gamification (het toepassen van incentives in de bedrijfssituatie) ontstaan er nieuwe, innovatieve oplossingen die zorgen voor een nieuwe, effectieve manier van werken in uw bedrijfsomgeving. Oplossingen die ervoor zorgen dat u de stap kunt maken van traditionele verkoop naar nieuwe vormen van ondernemen waarbij verkoop een taak is geworden van iedereen. Oplossingen waarbinnen mensen op een leuke manier met elkaar samenwerken en waarmee verkoop omarmd zal worden in het gehele bedrijf. Oplossingen waarmee zelfs recruitment van nieuw personeel een attractieve taak zal worden van iedereen. LeadBuzzer Enterprise van het bedrijf Lead

Kortom, bedrijven zijn op zoek naar innovatieve manieren om meer omzet te genereren. Zij doen daarbij alleen slechts mondjesmaat beroep op hun eigen netwerk. Verkoopmedewerkers spotten waarschijnlijk regelmatig leads die interessant kunnen zijn voor hun collega’s. Het onderling delen van deze leads met collega’s is echter geen vanzelfsprekendheid. Waarom niet, zult u denken? Dat komt doordat de motivatie

4


Innovation is een oplossing die al deze elementen in zich herbergt en daarmee een complete social leadgeneratie­ oplossing biedt voor uw organisatie.

delijke channelstrategie heeft en bent u op zoek naar een leadmanagementsysteem om leaddistributie te verzorgen? Dan is deze whitepaper wellicht de eerste stap naar een geschikte oplossing voor u.

Voor wie is deze whitepaper bedoeld? Ofwel, voor wie is LeadBuzzer Enterprise interessant? Bent u een bedrijf dat beschikt over meerdere divisies en meerdere verkoopteams en wilt u cross-selling bevorderen? Dan is deze whitepaper voor u. Of bent u juist een bedrijf dat bereid is zijn medewerkers te belonen voor het werven van nieuw personeel via een ‘incentive systeem’? Ook dan is deze whitepaper een must read voor u. Of wilt u misschien uw sales outsourcen aan ambassadeurs van uw organisatie? Lees dan vooral verder. Of bent u een bedrijf dat een dui-

U wilt uw omzet verhogen, uw concurrentiepositie verbeteren. U heeft behoefte aan gekwalificeerd personeel. Uw verkooporganisatie moet efficiënter en effectiever werken. Waardevolle informatie moet gedeeld worden in de organisatie en voor iedereen toegankelijk zijn. En bovendien moet het leuk zijn om voor uw bedrijf te werken. Voor ieder bedrijf zal dit herkenbaar zijn. Met de oplossing die in deze whitepaper wordt beschreven – LeadBuzzer Enterprise – kunt u een innovatieve invulling geven aan al deze uitdagingen.

“Ik wil mijn omzet verhogen, mijn concurrentiepositie verbeteren en ik heb behoefte aan gekwalificeerd personeel. Bovendien moet het leuk zijn om voor mijn bedrijf te werken. Hoe krijg ik dat voor elkaar?”

5


2.

Leads genereren, het kan ook anders

Crowdsourcing van sales en leadgenererende activiteiten

Met LeadBuzzer Enterprise kunnen uw medewerkers eenvoudig leads uitwisselen met collega’s en partners via een online leadplatform. Het platform speelt in op uw behoefte aan lagere kosten voor leadgeneratie, het vergroten van het netwerk, het verkrijgen van betere leads en het recyclen van leads met als uiteindelijk doel het vergroten van uw omzet en winstgevendheid.

Crowdsourcing, een contaminatie van de woorden ‘crowd’ en ‘outsourcing’, wordt tegenwoordig op vele manieren toegepast. Kort door de bocht komt crowdsourcing erop neer dat een bedrijf een activiteit openstelt voor het grote publiek, in dit geval de interne medewerkers. Door een competitie met incentives aan de activiteit te koppelen, zorgt het grote publiek voor de uitvoering van de activiteit. Deze intensieve, sociale samenwerking zorgt uiteindelijk voor goede resultaten. Voorwaarden zijn er uiteraard wel. Crowdsourcing kan pas succesvol worden als er voldoende mensen aan meedoen, de opdracht uitdagend genoeg is en als de actie goed beheerd wordt.

De voordelen van de LeadBuzzer Enterprise-methode in een notendop • Het verhoogt de productiviteit van uw verkoopafdeling • Het minimaliseert uw ‘sales waste’ • Het verhoogt de betrokkenheid van uw medewerkers • Het verhoogt uw omzet met bestaande resources • Het verbetert uw inzicht in de motivatie en inzet van uw personeel • Het benut optimaal de capaciteit van uw medewerkers • Het is cross- en upselling in optima forma

Het crowdsourcing-principe is ook toe te passen in uw bedrijfsomgeving. De aanpak is relatief simpel. Zet uw medewerkers in het middelpunt van de belangstelling. Zij zijn immers de personen waar het om draait. U kunt uw medewerkers emotioneel bij de doelstellingen van uw bedrijf betrekken door hen actief te laten participeren in het systeem. Passend binnen de context van deze whitepaper en de LeadBuzzer Enterprise-oplossing, maar tevens waarneembaar als trends in de markt, zijn twee belangrijke vormen van crowdsourcing van belang voor organisaties die hun medewerkers actief bij de werkprocessen willen betrekken. Dit zijn ‘crowdsourcing van sales’- en ‘crowdsourcing van leadgenererende activiteiten’.

Crowdsourcing met LeadBuzzer Enterprise LeadBuzzer Enterprise verpakt het crowdsourcen van sales en het crowdsourcen van leadgenererende activiteiten in één oplossing. LeadBuzzer Enterprise doet dit in de vorm van een laagdrempelig beloningssysteem. Uw medewerkers worden door middel van ranglijsten en beloningen (incentives) geprikkeld en uitgedaagd om sales-leads aan te dragen en zullen daardoor actief in het proces betrokken blijven. Deze ranglijsten worden in het LeadBuzzer Enterprise-systeem aangemaakt en beloningen worden via het systeem aan medewerkers uitgeloofd. Het management bepaalt wie er toegang heeft en kan tevens ambassadeurs van de organisatie aanwijzen om zodoende haar slagvaardigheid in verkoop en in personeelswerving te verhogen.

6


3.

LeadBuzzer Enterprise, onderdeel van uw social business

Veel organisaties, waaronder Lead Innovation, zijn ervan overtuigd dat de markt er klaar voor is om het leadgeneratieproces veel meer dan ooit via een online platform te laten verlopen. Diverse innovatieve ontwikkelingen, onder andere op het gebied van Social Media, crowdsourcing en gamification, maken het mogelijk om de stap te maken van een traditionele bedrijfsvoering naar een social business. Een bedrijfsomgeving waarbij onderlinge samenwerking en kennisdeling een prominente rol gaan spelen.

Welke trends en innovatieve ontwikkelingen spelen een belangrijke rol waar het gaat om het verbeteren van het leadgeneratieproces? En hoe zijn deze trends en innovatieve ontwikkelingen verwerkt in LeadBuzzer Enterprise? Onderstaand een overzicht.

1. Social Media en Social Business Social Media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Na de opkomst van het internet en e-mail is dit wellicht de grootste verandering in de wijze waarop we met elkaar communiceren. Vrijwel iedereen beweegt zich op sociale netwerken als Facebook, Twitter en LinkedIn en op andere publieke media als YouTube en Wikipedia. Wat is nu het belangrijkste doel van al deze media? Kennis ­delen en interactief met elkaar communiceren! En dat is waar het nu precies om gaat bij LeadBuzzer Enterprise: waardevolle ­kennis op het gebied van sales-leads met elkaar delen. ­LeadBuzzer ­Enterprise is dan ook gebaseerd op de meest relevante en ­innovatieve Social Media- en Social Business-technologieën.

2. Power to the crowd Op dit moment is verkoop vaak nog een aangelegenheid van een aantal personen of één afdeling binnen de organisatie. ­Bovendien is in dergelijke traditionele omgevingen de ­motivatie om te delen vaak niet aanwezig bij de medewerkers. Hierdoor gaat waardevolle informatie verloren. LeadBuzzer Enterprise gaat ervan uit dat verkoop een bedrijfsaangelegenheid is. Het platform laat de gehele organisatie bijdragen aan de commerciële doelstelling van het bedrijf. Medewerkers die actief deelnemen worden daarvoor beloond via een innovatief incentive systeem.

7

Crowdsourcing van sales (cross- en upselling). Met LeadBuzzer Enterprise dragen al uw medewerkers bij aan de commerciële doelstellingen van uw bedrijf. Het cross- en upselling-proces wordt via een laagdrempelig incentive systeem gefaciliteerd. Deze beloningswijze is gebaseerd op een puntenstelsel dat geheel configureerbaar is voor het management, waardoor zij sturing kunnen geven aan het cross- en upselling-proces.

Ambassadeurs Mocht u een kleinere organisatie zijn, dan moet u het vaak hebben van uw netwerk. Met LeadBuzzer Enterprise kunt u zogenoemde ‘ambassadeurs’ van uw bedrijf uitnodigen om mee te doen. Deze ambassadeurs zullen net dat stapje extra voor u doen, aangezien u concreet kunt maken wat hier tegenover staat. Een ambassadeur kunt u bijvoorbeeld belonen met een concreet bedrag of u kunt hem een incentive toekennen bij een succesvolle sale.

3. Gamification Gamification is het uitdagender maken van een standaard taak of activiteit door middel van gamingprincipes. Net als tijdens een willekeurige computer game bieden systemen die gamification-principes toepassen elementen als regels, uitdagingen, doelen en een feedbacksysteem. Net als bij een computer game moet de incentive uitdagend zijn, maar niet al te moeilijk en moet het zorgen voor plezier op de werkvloer en in de werkzaamheden. Op deze manier blijft de speler (uw medewerker) gemotiveerd. Al deze gamification-elementen zijn toegepast in LeadBuzzer Enterprise.


Incentive systeem

4. Recycling

LeadBuzzer Enterprise bevat een innovatief incentive systeem gebaseerd op deze gamification-principes. Medewerkers die via LeadBuzzer Enterprise actief deelnemen aan het leadgeneratieproces worden daarvoor beloond via een puntenstelstel dat volledig configureerbaar is voor het management. Tegenover iedere succesvolle lead staat een beloning. Door de hoge funfactor van dit systeem raken medewerkers meer betrokken bij leadgeneratie en kan het bedrijf ondertussen kosten besparen.

Recycling wordt uiteraard in verband gebracht met ons milieu. Afvalscheiding en het hergebruiken van onze producten is in het leven geroepen uit noodzaak, maar ook als onze plicht om naar een duurzamer en gezonder milieu te streven. Het principe van recycling kan echter ook worden toegepast op leadgeneratie. Want op dit moment verdwijnen potentiële leads nog vaak in de prullenbak. Lead Innovation vindt dat dit anders kan. LeadBuzzer Enterprise is dan ook zodanig opgezet dat het uitwisselen van leads met collega’s en partners zo eenvoudig mogelijk wordt gemaakt via een online platform. Gebruikers van LeadBuzzer Enterprise delen leads die voor hen niet interessant zijn met anderen waarvoor deze leads wel potentie bieden. Zo wordt de lead hergebruikt en wordt sales-waste voorkomen.

4.

T oepassingsgebieden van LeadBuzzer Enterprise

Bedrijfssituatie 1

• Het verhoogt uw omzet met bestaande resources •H  et verbetert uw inzicht in de motivatie en inzet van uw personeel • Het benut optimaal de capaciteit van uw medewerkers • Het is cross- en upselling in optima forma

Bedrijven die beschikken over meerdere divisies en meerdere verkoopteams en die cross-selling willen bevorderen.

Probleem Via cross- en upselling kunt u het maximale uit uw bestaande resources halen en de kosten voor leadgeneratie tot een minimum reduceren. Verkopers lopen regelmatig tegen leads aan die interessant kunnen zijn voor collega’s. Echter, het delen van deze leads is geen vanzelfsprekendheid. Dat komt veelal doordat er geen stimulans is om te delen. Probleem: waardevolle informatie gaat verloren.

Bedrijfssituatie 2 Bedrijven die bereid zijn medewerkers te belonen voor het werven van nieuw personeel.

Probleem Jaarlijks spenderen bedrijven duizenden euro’s aan de werving en selectie van (hooggeschoold) personeel via de geijkte manieren van werven: advertenties, recruitmentbureaus en diverse online initiatieven. Hoe kan er bespaard worden op deze kosten?

Oplossing LeadBuzzer Enterprise faciliteert het cross- en upsellingproces via een ingebouwd incentive systeem. Dit incentive systeem is gebaseerd op een puntensysteem dat geheel configureerbaar is voor het management. Het management bepaalt wie er toegang heeft tot het systeem en kan zelfs ambassadeurs van de organisatie laten deelnemen om zodoende haar slagvaardigheid in verkoop te verhogen.

Oplossing LeadBuzzer Enterprise is uitermate geschikt voor bedrijven die bereid zijn hun medewerkers te belonen voor het werven van nieuw personeel. Via een incentive mechanisme in LeadBuzzer Enterprise kunt u de beloning van uw personeel voor hun recruitment volledig automatiseren. Tegenover iedere succesvolle werving staat een beloning. Door de hoge funfactor van dit systeem raken uw medewerkers meer betrokken bij uw bedrijf en bespaart u ondertussen op kosten voor recruit-

Voordelen • Het verhoogt de productiviteit van uw verkoopafdeling • Het minimaliseert uw ‘sales waste’ • Het verhoogt de betrokkenheid van uw medewerkers

8


ment. Dure advertenties plaatsen of het inschakelen van kostbare bureaus is daardoor niet langer nodig.

Voordelen • Het verhoogt de betrokkenheid van uw medewerkers • Het vermindert uw recruitmentkosten • Geen dure reclamebureaus • Geen hoge advertentiekosten

Bedrijfssituatie 4 Bedrijven die een duidelijke channelstrategie hebben en op zoek zijn naar een leadmanagementsysteem om leaddistributie te verzorgen.

Probleemstelling

Bedrijfssituatie 3 Bedrijven die hun sales willen outsourcen aan ambassadeurs van de organisatie.

Bedrijven die strategisch hebben gekozen voor een channel hebben vaak als uitdaging om de pipeline te volgen van leads die zijn uitgezet bij partners. Vaak wordt de status van leads niet teruggekoppeld, waardoor belangrijke informatie verloren gaat.

Oplossing Probleem Binnen veel organisaties houden vaak enkele personen of één afdeling zich bezig met sales. Op deze manier gaat waardevolle sales-informatie die andere medewerkers opdoen binnen het bedrijf verloren.

Oplossing Met LeadBuzzer Enterprise laat u de gehele organisatie bijdragen aan de commerciële doelstelling van uw bedrijf. Bovendien kunt u eenvoudig ambassadeurs van uw bedrijf laten participeren in het LeadBuzzer Enterprise-systeem. En ook hier geldt dat een ambassadeur een concreet bedrag of een incentive tegemoet kan zien bij een succesvolle verkoop.

Voordelen • Het verhoogt de betrokkenheid van uw medewerkers • Het verhoogt de betrokkenheid van de ambassadeurs van uw bedrijf

9

Met LeadBuzzer Enterprise beloont u uw partners bij het terugkoppelen van een leadstatus. Zo kunt u zien of een campagne succesvol is geweest. Bedrijven kunnen in LeadBuzzer Enterprise zelf configureren hoeveel punten of welke beloning wordt toegekend aan welke actie. Daarnaast is er de mogelijkheid om een lead te recyclen. Dit betekent dat een business partner een ontvangen lead terug kan plaatsen indien deze niet goed is gekwalificeerd door de host. Hierdoor blijft de lead in omloop en kan een andere partner hiervan profiteren.

Voordelen • Het ontlast de marketingorganisatie van administratieve taken • Het zorgt voor een beter zicht op de actuele pipeline • Het zorgt ervoor dat u optimaal kunt profiteren van een lead


5.

De functionaliteit van LeadBuzzer Enterprise Marktplaats Wanneer u bent ingelogd op LeadBuzzer Enterprise komt u op de hoofdpagina Markplaats. Hier krijgt u in één oogopslag een overzicht te zien van de geplaatste en gevraagde leads. De actuele leads worden van boven naar beneden getoond.

Lead vragen Naast het plaatsen van leads is het mogelijk om een lead te vragen in ruil voor punten. U selecteert het gewenst aantal punten voor de gevraagde lead. Zodra een andere professional uw gevraagde lead aanlevert, ontvangt hij daarvoor punten.

Lead zoeken U kunt eenvoudig naar een lead zoeken met de zoekmachine. Indien u op zoek bent naar een specifieke lead zoekt u op trefwoord waarna de zoekresultaten worden getoond.

Dashboard Het dashboard biedt een helder overzicht van alle door u aangeboden en afgenomen leads. Het is onderverdeeld in de categorieën: Mijn aanbod, Afgenomen, Aangeboden door.

10


Profiel Uw profiel geeft een overzicht van uw professionele gegevens. De professionele expertise en interesse zijn van belang en bieden een netwerkfunctie. U kunt uw profiel koppelen aan LinkedIn en naar eigen wens inrichten, afgestemd op de behoefte van uw collega’s. Dit helpt uw collega’s om u te vinden op basis van uw expertise.

Community Een compleet overzicht van uw community, inclusief de mogelijkheid om binnen LeadBuzzer Enterprise uw professionele netwerk verder uit te breiden.

Top Charts De LeadBuzzer Enterprise Top Charts laat de stijgers en dalers zien over een periode van drie maanden. Personen met de meeste punten worden bovenaan weergegeven. De top drie wordt beloond.

iPhone App Voor de mobiele gebruiker is de LeadBuzzer App voor iPhone beschikbaar. De applicatie is helder en heeft een gebruiksvriendelijke structuur. Er kan worden ingelogd met dezelfde registratiegegevens als op de website.

Rapportage Dagelijks wordt er een rapportage bijgehouden met een ­overzicht van leads per professional. Deze rapportage geeft een duidelijk beeld weer van de resultaten.

11


6. Over Lead Innovation Lead Innovation bedenkt en realiseert slimme leadgeneratieoplossingen voor bedrijven in de zakelijke dienstverlening. Lead Innovation doet dit o.a. door het recyclen van leads, crowdsourcing, het verhogen van cross-sell en het online samenbrengen van leveranciers en opdrachtgevers.

Visie en missie

Belangrijke uitgangspunten daarbij zijn:

Het delen, geven en gunnen van business zal resulteren in een groter bereik, meer waardering en een hogere omzet. We zijn er van overtuigd dat leadgeneratie veel slimmer kan en voor een lagere prijs en dat willen we bewijzen.

• Minder kilometers op de weg • Gemak • Crowdsourcing van verkoop • Recyclen van informatie • Gelijkwaardigheid in de relatie tussen opdrachtgever en leverancier • Kosten van leadgeneratie reduceren tot het minimum

enterprise

T +31 (0) 10 8514911, E info@leadinnovation.nl

Leadbuzzer enterprise whitepaper  

Cross-en upsell is al jaren een belangrijk agendapunt bij multidisciplinaire bedrijven. Iedere verkoper spot namelijk regelmatig leads die m...