Page 1

Litterära pärlor ur bokfloden

Lavender Lit – förlaget som ger ut romaner och crossover som bosätter sig i hjärtat För mer information, kontakta Kajsa Olofsson, pr- och marknadschef: kajsa@lavenderlit.com www.lavenderlit.com


DEN ÖKÄNDA HISTORIEN OM FRANKIE LANDAU-BANKS E. LOCKHART En smart och fängslande bok från National Book Awardfinalisten E. Lockhart, som även skrivit kritikerrosade ”Kanske är det allt du behöver veta”!

Det är superbra hur feminismvinkeln bara smygs in utan att det blir en roman med en Agenda först och främst. Det är fortfarande en jättebra historia om kärlek och kompisar, och den är berättad med mycket humor. […] för det smarta och roliga, läs Frankie Landau!

Frankie Landau-Banks har förändrats under sommarlovet. När hon till hösten kommer tillbaka till sin internatskola blir hon tillsammans med den populära Matthew Livingston. I Matthews sällskap får Frankie en ny social status och nya vänner, men hon träder också in i en värld full av hemligheter. Hon får nys om att Matthew är med i ett hemligt sällskap, ett sällskap där bara killar är välkomna. Frankie vägrar låta sig nedvärderas på grund av sitt kön. Hon vet att Matthew ljuger och undanhåller saker för henne. I tysthet börjar hon därför smida planer för att visa att hon är smartare än killarna.

JOHANNA LINDBÄCK, BOKHORA

ISBN: 978-91-87879-07-4 Originaltitel: The Disreputable History of Frankie Landau-Banks Översättare: Carina Jansson Omslag: Sanna Sporrong Band: Inbunden samt e-bok Utkommer: Maj Kategori: Ungdomsbok, unga vuxna Omfång: Ca 250 sidor

E. LOCKHART är författare till flera ungdomsböcker, och har för Frankie LandauBanks tilldelats Printz Honor och varit finalist i National Book Award. Hösten 2014 utkom hennes senaste bok ”Kanske är det allt du behöver veta” på svenska, vilken har hyllats av läsarna och fått fantastiska recensioner.


VI ÄR ALLA HELT UTOM OSS KAREN JOY FOWLER En fullkomligt bländande roman, som lyckas vara både rolig och förkrossande känslosam. Med ett fantastiskt vackert språk berättar Fowler en gripande och tänkvärd historia som kommer att stanna hos läsaren länge.

Som barn pratade Rosemary oavbrutet. Så mycket att hennes föräldrar bad henne börja i historiens mitt varje gång hon ville berätta något. Nu har Rosemary börjat på universitetet och hon pratar inte längre oavbrutet. Minst av allt pratar hon om sin familj. Hon växte upp med två syskon: Lowell och Fern. Båda djupt älskade och båda numera försvunna ur hennes liv. Någonting hände, något så hemskt att det lämnade familjen i spillror. Ferns öde hade ingen av dem kunnat föreställa sig.

en tänkebok, en bok som inte lämnar sin läsare oberörd, en bok att rekommendera helt enkelt. FIKTIVITETER

ISBN: 978-91-87879-05-0 Originaltitel: We Are All Completely Beside Ourselves Översättare: Cecilia Falk Omslag: Sanna Sporrong Band: Inbunden samt e-bok Utkommer: April Kategori: Roman Omfång: Ca 350 sidor

Priser och utmärkelser: Finalist till Man Booker Prize 2014. Vinnare av PEN/Faulkner Award for Fiction. Vinnare av California Book Award’s Gold Medal. Vinnare av Nebula Award. Vinnare av ELLE Magazine’s Reader’s Prize. En New York Times-bästsäljare. Rättigheterna till en mini-TV-serie har köpts av teamet bakom ”Vänner” och ”Homeland”. KAREN JOY FOWLER är författare till sex romaner och tre novellsamlingar. Hennes senaste roman, ”Vi är alla helt utom oss”, har belönats med en lång rad priser och utmärkelser. Karen bor med sin man i Santa Cruz i Kalifornien. De har två vuxna barn och fem barnbarn.

Lavender Lits vårkatalog 2015  

Våren 2015 släpper Lavender Lit den fantastiska romanen Vi är alla helt utom oss, som var finalist i det prestigefyllda Man Booker Prize 201...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you