__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1


exposici贸 de fotograf铆a i il路lustraci贸 comissariada per LA PARADA del 14 de setembre de 2013 al 31 octubre de 2013


APARADOR + LA PARADA + ART = L/APARADART


Amb la voluntat de seguir en la línia iniciada des de La Parada: apropar l‟art i la cultura a tots els públics, neix L/APARADART. Una exposició de fotografia i il·lustració que pretén convertir els carrers del barri de Gràcia en un museu a l‟aire lliure; una exposició que utilitza els aparadors del petit comerç del barri en els suports expositius, on els vianants són els seus espectadors, casuals o no; una exposició que pretén, a través de l‟art, transmetre optimisme entre els vianants-espectadors en aquests temps grisos que corren; una exposició que uneix esforços entre petit comerç, artistes i públic en general, una exposició a l‟abast de tothom.


Entenent l‟art com a transmissor, hem pres com a eix vertebral una idea, el “bon rotllo” i hem donat com a única premissa als autors que escollissin d‟entre la seva obra, aquella imatge que sempre que la veuen els dona “bon rotllo”, benestar. D‟aquesta manera a través de l‟art intentarem contagiar d‟aquest “bon rotllo” als vianantsespectadors de l‟exposició, al mateix temps que generem un collage visual de l‟imaginari creatiu i personal del “bon rotllo” dels artistes participants.

Els aparadors, com a espai expositiu, són imprescindibles perquè generen una xarxa de petit comerç i espectadors, on no només es dona a conèixer els autors i autores participants si no també la gran quantitat i varietat de petit comerç de proximitat que tenim al barri, i que ara mateix també s‟ha de defensar i donar a conèixer.

Amb tot, l‟art és viu, molt viu i això.... dona molt bon rotllo!

La Parada


f o t ò g r a f s

F1 - ISRAEL ARIÑO

F15 - JOAN MOREJÓN

F2 - CATERINA BARJAU

F16 - XAVIER MULET

F3 - CONSUELO BAUTISTA

F17 - LÚA OCAÑA

F4 - MONTSE CAMPINS

F18 - JORDI OLIVER

F5 - PEP ESCODA

F19 - NOELIA PÉREZ

F6 - MARTA FÀBREGAS

F20 - ALBERTO POLO IAÑEZ

F7 - SANTIAGO GARCÉS

F21 - JORDI V. POU

F8 - EUGENI GAY

F22 - LLUC QUERALT

F9 - MARC LLIBRE

F23 - GISELA RÀFOLS

F10 - FAUSTÍ LLUCIÀ

F24 - JUANAN REQUENA

F11 - CAMILLA DE MAFFEI

F25 - RIF SPAHNI

F12 - CONCHI MARTÍNEZ

F26 - MARC VIDAL

F13 - ENRIC MONTES

F27 - BLANCA VIÑAS

F14 - LOLA MONTSERRAT

F28 - ROMÁN YÑAN


i l · l u s t r a d o r s

i1 – MARINA ANAYA

i15 – MERCÈ LÓPEZ

i2 - AMAIA ARRAZOLA

i16 - MILIMBO

i3 – LAURA BORRÁS

i17 – CECILIA MOLANO

i4 – RIKI BLANCO

i18 – DANIEL MONTERO

i5 – JULIO ANTONIO BLASCO

i19 – SARA MORANTE

i6 – PAULA BONET

i20 – XAVIER MULA

i7 - CARMEN BUENO

i21 – CLARA NUBIOLA

i8 - BUNKERTYPE

i22 – ANNA OBON

i9 – PEP CARRIÓ

i23 – MARÇ RABAL

i10 – ESTAMPA

i24 – LOLA ROIG

i11– MIGUEL GALLARDO

i25 – CONRAD ROSET

i12 – JAVIER JAÉN

i26 – STELLA RUBIO

i13 – LAIA JOU

i27 – CLARA SÀEZ

i14 – RAÚL LÁZARO

i28 – SONJA WIMMER


c o m e r ç o s I13 Bacallaneria Ros

F9 La Ruta del Sol .

F22 El Recó

F1 Carnisseria Francisco

I11 Stocks ocasions

I3 Retocs de barri

F10 Fisio espai

F26 El rebost d‟Orient

I1 Mosaico Camaleón

I23 Papereria Exit

F16 Ferreteria els Martells

F7 Modes Carmí

I9 Peixateria Nani F8 Merceria Ciuró F13 Ocelleria Vilaplana I7 Roba infantil Grazie F19 Retales de Pandora I5 La Balear F11 Ropa Fressias I14 Inmobiliaria Istmon F18 Cafés Nel·son I22 Menatge de cuina Font F6 Forn l‟art del pa F17 Granel F21 Roba Azure F4 Cafeteria Panet F20 Villano Roba i complements I12 Carnisseria Ferran

I27 Mobles Crespo I2 Marcs Julián Martín F27 Ven y cógelo I24 Dulce diseño I8 Kök tot per la cuina F12 La Balear II I4 Xocolateria La Nena F3 Matusalén I15 Biosi I17 Noveccento llibres F25 Peluquería Medina Díaz F14 Bestioles de Gràcia I19 zz de inzunza. Joies creatives

I10 New Body F28 La Suma moda F5 Nudie jeans I20 Greenlifestyle F24 Verdejade F2 AmelIa Bakery I25 Touchemoa I28 Rivera Joiers I6 Cansaladeria els artesans I26 Pequod llibres I21 Cal Miquel. Làctics I16 Jacobaby‟s F23 Floristeria Muguet I18 Jetlight estètica F15 Matteo Talento iluminación


9


f

o

t

ò

g

r

a

f

s


i s r a e l

a r i ñ o

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Cursa estudis de fotografia en diferents escoles entre 1992 i 1998. A partir del 2001, s'instal·la definitivament com a professional en el camp de la imatge, repartint el seu temps entre la docència -a la Facultat de Belles Arts i altres centres especialitzats de Barcelona- i la producció d'obres personals.

Com definiries el “bon rotllo”?

La seva obra, present en nombroses col·leccions públiques i privades, s'exposa regularment a Espanya (Festival Fotòpsia, Festival Mapamundistas, SCAN Tarragona…) i de manera particular a França (Artothèque de Vitré, Carré Amelot La Rochelle, Carré d‟Art Chartres de Bretagne, l‟Aparté lieu d‟art contemporain…).

Veure tots aquests avis disfrutant de la seva vida de jubilat en bona companyia és el que em dona bon rotllo en aquesta foto.

El seu treball s'interpreta com una exploració d'universos sempre des de l'espectre de l'emocional. Per a ell la fotografia no és una altra cosa que intentar cartografiar un espai ficcional replet de significacions obertes, misterioses i ambigües que disminueixin l'experiència raonada i que suggereixin el caràcter més poètic de la imatge. www.israelarino.com

F1

Carnisseria Francisco

El bon rotllo és una situació de plaer no sabuda amb anterioritat, inesperada, i difícilment repetible. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

(Al costat hi havia una altra tanca publicitària d'un cotxe i com pots imaginar no hi havia ningú.)

Una gran dona

Barcelona. 1997 24x30 cm Gelatina de plata PVP 150€


c a t e r i n a Estudia fotografia per cinema a Barcelona fa més d‟una dècada, i és durant una etapa que viu a Madrid quan comença a col·laborar amb diferents mitjans, revistes i agencies de publicitat com a fotògrafa. Poc a poc es va especialitzant en el retrat, disfrutant en cada sessió tant de personatges rellevants de la nostra societat com de personatges anònims. L'ofici de la fotografia és per ella un plaer i a la vegada una manera de viure. Tenir la oportunitat de coneixer, veure, preguntar,… gràcies a la càmera. www.caterinabarjau.com

b a r j a u Com definiries el “bon rotllo”?

L'expressió "bon rotllo", s'utilitza en moments on la gent se sent lliure de prejudicis, de patiments, de pors. Disfrutar de les coses que t'envolten, viure-les en plenitud. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

El fet de posar la cara en contacte amb la d'una altra persona amb qui t'hi sents proper, a gust, tot disfrutant de la música que t'agrada. Això es el que feien aquestes dues persones en un festival de Rockabilly.

Sense títol

Projecte Rockabilly Festival Torremolinos. 2008 15x25 cm Impressió CPrint

F2

AmeliaAmelia

Bakery

PVP 60€


c o n s u e l o Durant els últims 25 anys ha realitzat projectes a Colòmbia, Israel, Montenegro, Galicia, Astúries, Barcelona, Marroc, Senegal i Mèxic, lligats a la fotografia documental, tenint tots ells una visió d‟autor. Els projectes han estat exposats y publicats en diferents mitjans, revistes i catàlegs a nivell nacional i internacional.

b a u t i s t a Com definiries el “bon rotllo”?

Somiar despert Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Imagino un món irreal, fantàstic!

El 2007 se li va atorgar el premi Arts Plàstiques Ciutat de Barcelona pel projecte A los invisibles. Ha impartit Masterclass a la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Fotografia de Terrassa (UPC), a la Universitat Los Andes de Bogotà i a l‟Escola d‟Art d‟Oviedo, participant a més a més, en taules rodones y projeccions en diferents trobades fotogràfiques a Espanya i Llatinoamèrica. També es membre fundador de l‟associació CENTRE DE FOTOGRAFIA DOCUMENTAL DE BARCELONA, lafotobcn. Ha col·laborat amb diferents mitjans de comunicació: La Vanguardia, El Periódico,... y habitualment com a fotògrafa de El País. www.consuelobautista.com

Sense títol

Projecte Raval Barcelona 18x24,cm Gelatina de plata

F3

Matusalén

PVP 180€


m o n t s e

c a m p i n s

Nascuda a Barcelona el 1955, el seu interès per la fotografia la va portar a California, on es va licenciar en Belles Arts al Art Center College of Design de Pasadena.

Com definiries el “bon rotllo”?

Mentres treballava com a fotògrafa en publicitat i moda, va anar coneixent una varietat d‟expressions fotogràfiques que van ampliar la seva visió i que han alimentat la seva curiositat des de llavors. Va combinar la seva docència a Elisava amb treball editorial i comercial abans de centrar-se en una fotografia més personal. La seva carrera també està dedicada a projectes de caire social, com la serie de retrats María, o el treball encara en curs, Señoras.

Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Des de 1983, ha participat en varies exposiciones col·lectives així com en exposicions individuals on ha mostrat treballs creatius i noves aproximacions estètiques com per exemple Viajando con Olga, Café Solo, Dos líneas, Habitaciones.

El bon rotllo és el cosí germà de la felicitat.

M‟agrada la camisa perquè és una peça d‟origen modest, còmode, atemporal, fàcil, rebel, popular i molt expressiva i versàtil. Aquesta foto està feta amb una càmerasamarreta, i em dona bon rotllo la foto aconseguida perquè és una camisa amb explosió de flors alegres i delicades. Me la imagino posada, tocant-me la pell, suau, alternativa i prop del cor.

Sempre en una línia d‟investigació i experimentació, li interessen les tècniques antigues i la combinació d‟aquestes amb la fotografia digital, el vídeo i la narració. www.montelena.es/montsecampins

F4

Cafeteria

Panet

Haleiwa

Barcelona. 2012 18x24 cm Fine Art Pearl PVP 80€


p e p Nascut a Tarragona el 1958, treballa com a fotògraf professional des de 1990, especialitzat en fotografia d'interiorisme, arquitectura i retrat. Ha guanyat 20 premis de fotografia Nacional Lux entre el 2004 i el 2011 en diverses categories com retrat, paisatge, arquitectura i projecte personal. Ha publicat les seves fotografies en més de 140 libres, per editorials com Taschen, Daab, Teneues o Harper Design New York. Ha format part de moltes exposicions col·lectives, la darrera a la galeria Tagomago de Barcelona. Altres exposicions a destacar són Sincerely yours, a la galeria Valid Foto de Barcelona i Passion and Melody of Mediterranean al Centre d'Art Contemporani de Sant Petersburg.

e s c o d a Com definiries el “bon rotllo”?

De dues capes, suau, ecològic i de pura cel·lulosa 100% verge. Perquè aquesta rotllo”?

imatge

t‟inspira

“bon

Perquè m'agrada cercar la bellesa dels espais urbans que moltes vegades passen desapercebuts, trobar-me a mi mateix, desprès de la pluja, l'olor, silenci, solitud, blau mar i la poètica de l'espai, una imatge per al gaudi dels ulls sensibles.

Les seves darreres exposicions individuals són El Calaix dels Somnis a la Fundació Catalunya- La Pedrera, Tarragona, INside Tarragona a FineArt Igualada, Barcelona i als Rencontres Photographiques de Saint Geniez d‟Olt, França. www.pepescoda.com

Sense títol

Projecte The southern route Miami. Florida. E.E.U.U. 2013 28x18,5 cm Paper Fine Art Baryta Hahnemühle 308gr..

F5

Nudie

Jeaans

PVP 300€


m a r t a Nascuda a Barcelona el 1974, estudia fotografia a l‟Institut d‟Estudis Fotogràfics de Catalunya. Des d‟aleshores sempre ha treballat com a fotògrafa. El 1998 funda juntament amb el fotògraf Marc Vidal, La Fotogràfica, on realitza treballs per nombroses editorials, agències i particulars. Paral·lelament ha realitzat projectes fotogràfics i multidisciplinaris de caire més personal i artístic. El seu últim projecte You are here, en el qual encara treballa, té com a base el llenguatge dels reflexes, els espais i l‟interior i l‟exterior. També té debilitat per la docència, ja sigui impartint tallers i workshops a l‟estudi o a altres centres com a l‟IED, on actualment imparteix el Màster de Fotografia per a Professions Creatives.

f à b r e g a s Com definiries el “bon rotllo”?

Adjectiu compost que defineix la capacitat de donar o transmetre felicitat, energia positiva, optimisme, alegria, ganes de viure, etc... entre d'altres sensacions. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

És la mirada d'aquesta nena cubana que transmet l'energia, la sensació que tot és possible, les ganes de viure, felicitat i optimisme barrejada amb l'espontanietat i la màgia de posar-se a ballar al mig del carrer quan sona la música! i tu, balles?

La seva obra ha estat exposada i publicada en diferents ocasions en espais com Galeria Montcada, Galeria Hartmann, Galeria La Santa o al FAD. www.lafotografica.com

Sona la música

Cuba. 1998 24x30 cm Còpia Analògica

F6

Forn

l‟Art del pa

PVP 160€


s a n t i a g o Nascut a Ciutat de Mèxic el 1975, és fotògraf autodidacte. Fins el 2000 col·labora en diversos projectes amb el fotògraf Bob Schalkwijk. El 2004, ja a Barcelona, inaugura Fotonauta, un espai obert a l‟exhibició de fotografia. Ha sigut editor de la revista anglesa Photoicon. Va participar activament en la creació de Studio Sitges, del qual ara és assessor i col·laborador. Com a promotor i col·leccionista de fotografía anónima ha creat la col·lecció Grokphotography amb seu a la seva botiga The Grokstore, a Barcelona. I des del 2011 dirigeix el seu propi estudi, Seltona, on desenvolupa els seus projectes personals, i ofereix l‟espai per a l‟exprimentació de les noves generacions.

g a r c é s Com definiries el “bon rotllo”?

Com l‟estat més simple i pur de la confiança. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Quan vaig realizar aquesta fotografía, tots els cubans que estaven a l‟espigó intrigats em feien gran moltes preguntes i comentaris. I sempre de bon rotllo i amb gran confiança em van arribar a preguntar si eren unes “balsas” per anar-me‟n a Miami.

Les seves fotografíes s‟han publicat en revistes de prestigi com Ojo de Pez, o la japonesa Transit. És membre fundador de The Photographer‟s Company, membre de la UPFIC. www.thegrokstore.com

La Habana

Projecte Peculiar aquatic beings Cuba. 2007 7,5x11 cm Impressió CPrint

F7

Modes

Carmí

PVP 80€


e u g e n i

g a y

Nascut a Barcelona el 1978, viu i traballa a la seva ciutat natal com a fotògraf i docent des del 2003. Es va llicenciar en Biologia i en Antropologia social i cultural, i és el seu interès per l‟antropologia el que l‟ha portat a centrar la seva producció fotogràfica a conèixer realitats que li són alienes, descobrir diferents formes d‟interpretar el món o entendre el comportament humà davant diferents situacions.

Com definiries el “bon rotllo”?

Els seus treballs s‟han publicat en diferents mitjans com El País Semanal, F-Stop Magazine o Lonely Planet, i han estat exposats i seleccionats per diferents festivals a diferents ciutats com Barcelona, Sevilla, Gijón, Murcia, Vitòria, Palafrugell, Toulousse o Valparaiso. Recentment amb el treball Dioses de Alquitrán li han atorgat una de les beques de El Invernadero de la qual finalment n‟ha resultat guanyador.

Descans entre camins, relax, pau abans de tornar a marxar.

Com a docent ha impartit classes en diferents centres de fotografia com GrisArt, CFD Barcelona o Phacto; i és membre fundador de El Observatorio on actualment coordina els cursos. www.eugenigay.com

F8

Merceria Ciuró

Un lloc tranquil, una bona companyia, estar com a casa, però sense estar-ho, mirar el teu entorn i voler disfrutar-lo una estona més. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Sense títol

Projecte Vietnam Sa Pa. Vietnam. 2005 20x30 cm Paper epson luster photopaper Tintes pigmentades

PVP 130€


m a r c

l l i b r e

El 2003 es va graduar a l‟Escola de Fotografia de la Fundació Politècnica de Catalunya i des d'aleshores, segons diu, intenta sobreviure de la fotografia.

Com definiries el “bon rotllo”?

Principalment fa fotografía d‟esdeveniements, industrial i alimentació. Els reportatge és l‟especalitat que més li agrada, però a la vegada de la que li costa més viure, per això intenta combinar-ho amb fotografía industrial per catàlegs.

Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Estar a gust amb els que t'envolten.

L'amistat d'infància dins la pau del paisatge Mongol.

Quan desconecta de la rutina, el paisatge urbà és un dels seus objectius.

Tot per fer

Llac Khövsgöl. Mongòlia. 2009 25x25 cm CPrint

F9

La Ruta del sol

PVP 60€


f a u s t í

l l u c i à

Faustí Llucià va néixer a Barcelona en 1952.

Com definiries el “bon rotllo”?

De formació essencialment autodidacta ha desenvolupat la seva labor en gairebé tots els àmbits fotogràfics: documentació, publicitat, docència i artístic.

La felicitat compartida que no arribem a classificar com a felicitat.

En els seus projectes personals dóna prioritat al concepte i al contingut supeditant a aquest la seva resolució formal i tècnica. Aquesta prioritat ho ha portat a desenvolupar alguns projectes més propers a l'escultura, càmeres com a contenidors d'imatges, o recórrer en algun cas a la pintura. El component literari està present en la seva obra, tant en els seus textos com en les seves imatges, per suggerir-nos lectures i punts de vista personals sobre temes intrínsecs de l'existència com són la vida, la mort, la solitud i, sobretot, la mirada, a través de la qual intentem emplaçar-nos i comprendre'ns.

Felicitat: Sensació de benestar d'aconseguir si no ens posem exigents.

fàcil molt

Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Confesso que primer va ser una sensació d'estranyesa, la por als invisibles, però un somriure sempre s'agraeix. No sempre et somriuen des d'un urinari.

www.faustillucia.es

Somriure de l‟amic invisible

MNAC. Barcelona. 2008 18x13,5 cm Impressió Giclée RacBarita

F10

Fisio espai

PVP 80€


c a m i l l a Nascuda el 1981 a Itàlia, és fotògrafa freelance, treballa en diferents països, concentrant-se en l‟àrea dels Balcans des del 2009. Desenvolupa projectes a BòsniaHerzegovina, Macedonia i Rumania investigant els conceptes de límit, frontera i perifèria en relació a la idea d‟Europa política y geográfica. El seu treball “La Montaña Visible. Sarajevo”, guanya el Conca el 2010 i el 2013 rep el Prix du Jury, el Prix Echange y Le Prix du Public en el festival Les Boutographies de Montpellier. Paral·lelament desenvolupa diferents projectes que exploren els conceptes d‟identitat, sexualitat i soletat vinculats al món de la Dona. El seu treball “Smoking Women” sobre dones grans ex-prostitutes guanya el Conca el 2010.

d e

m a f f e i

Com definiries el “bon rotllo”?

Creuar, càmera en mà, varis quilòmetres de terra cremant sota el sol, sense saber exactament perquè, per despres, al final del camí, trobar-se amb una resposta que ni tan sols estaves buscant: una núvia vestida de lila que ha caminat sola els mateixos quilòmetres que tu, sense saber perquè, igual que tu, i que acaba trobant en la foto que li has fet, la raó de tant caminar. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Per l‟entusiasme que em produeix viure allò “inesperat”.

www.camillademaffei.com

Sense títol

Projecte WHERE EUROPE ENDS Rumania. 2012 13x20 cm Paper epson hotpress natural Fine Art 330gr

F11

Fressias

PVP 70€


c o n c h i La seva formació fotogràfica passa per diferents escoles de fotografia de Barcelona, i per tallers dirigits per Joan Fontcuberta, Manel Esclusa, Jose Manuel Navia, Tino Soriano, Paco Elvira, Lynne Cohen, Joachim Schmid, Martin Parr, o Jacqueline Hassink entre d‟altres. La seva obra ha estat exposada en nombroses ocasions a diferents espais i festivals com Gris Art, Can Basté, Galeria Fotonauta, Galeria Valid Foto, Festival Encontros da Imagem de Braga, Fotonoviembre de Tenerife, Passanant Foto, Emergent de Lleida o l‟International Art Expo Id/identities d‟Istambul. També ha sigut mereixedora d‟alguns premis entre els quals cal destacar la Beca de Creación Artística del MUSAC pel seu projecte Interiores (2007), premi Visionats pel treball Hortus Botanicus al Festival Emergent (2008) o la selecció com a finalista en el Florence-Shanghai Prize amb Hortus Botanicus el 2013. www.conchimartinez.com

m a r t í n e z Com definiries el “bon rotllo”?

es algo que me hace esbozar una sonrisa, que me trae buenos recuerdos o me provoca una sensación agradable, que me anima a seguir con lo que tenga entre manos de buen grado. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

La imagen está tomada en el armario del fregadero de mi cocina tal y como estaba cuando arreglamos nuestro piso. Corresponde a un momento muy especial y positivo en mi vida, y los algunos de los objetos que hay dentro, como la botella de lejía Conejo, tienen un puntito retro que me recuerda a mi infancia también con mucho cariño.

Paisajes de una cocina 4

Projecte Paisajes de una cocina Barcelona. 2005 20x20 cm paper Canson PhotoRag 100% cotó 310gr

F12

La Balear

PVP 150€


e n r i c Durant anys ha sigut professor de fotografia a l‟Institut d‟Estudis Fotogràfics de Catalunya entre altres centres i escoles. Des de 1993 exposa regularment la seva obra en diferents galeries i festivals. Recentment ha sigut finalista a Photoespaña al Premio Mejor Libro de Fotografía del año (2010 i 2012); ha exposat Prodigios en Kowasa Gallery (2012) i al Festival Mapamundistas de Pamplona (2012). És l‟editor dels seus propis llibres de fotografia: El viaje vertical (2009), El eco de las cosas (2010), i El domador de sueños (2011), que s‟han exhibit en l‟exposició col·lectiva i itinerant sobre llibres d‟artista

m o n t e s Com definiries el “bon rotllo”?

. rodet de 36 fotos on al menys tens una foto digna. . el somriure del Nicolás. . l'absència de por. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Perquè em dona ales.

Passant Pàgina. El llibre com a Territori d‟Art (2012) organizada por el Dpt. Cultura Generalitat de Catalunya i a L‟autedició exposada de l‟últim Festival Scan de Tarragona (2012).

També realitza tallers, tant infantils com per adults, i imparteix serveis personalitzats d‟assessorament i edició en la realització de fotollibres. A l‟Enric li agraden els llibres que fan volar i mostren diferents maneres de veure les coses. www.enricmontes.com

F13

Ocelleria Vilaplana

Blue day

2011 8x12 cm Impressió Giclée Hahnemüle Fine Art Photo Paper 308gr. PVP 120€


l o l a

m o n t s e r r a t

Fotògrafa, experta en tècniques fotogràfiques del segle XIX i en tractament digital de la imatge, es va llicenciar en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, exercint com a metge fins el 1988, any en que va reorientar la seva vida professional cap a la fotografia. Aquest mateix any entra a formar part de l‟equip docent de l‟escola IDEP, on impartirà diferents cursos i tallers de tractament digital de la imatge, tècniques antigues i tècniques alternatives. Compaginant-ho, entre d‟altres, amb col·laboracions amb la Fundació La Caixa, la Casa Golferichs, la Universitat Politècnica de València,... La seva obra ha estat exposada en nombroses ocasions en exposicions individuals i col·lectives, tan a diferents espais de Barcelona com a Miami, Oporto o Toulouse.

Com definiries el “bon rotllo”?

Quan malgrat les circumstàncies et mostres incombustiblement optimista passi el que passi. Ai! No! Que això seria autisme! Bon Rollo? Doncs tot el contrari del Mal Rollo. Clar! Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Doncs no sé perquè però sempre que veig un animal “ no racional” m‟entre bon rollo (aranyes incloses sempre que estiguin prou lluny). Aquest pingüí volador, desprès d‟observarme una bona estona encuriosit per la meva càmera, es va acostar per dedicar- me aquest mig somriure de felicitat.

www.lolamontserrat.com Sense títol

Projecte Zoo‟s Bergen. 1994 15x23 cm Còpia Gelatino-Bromuro

F14

Bestioles de Gràcia

PVP 60€


j o a n Nascut a Barcelona el 1975, als 13 anys va guanyar un concurs de fotografia, des de llavors, no va deixar la càmera. És co-fundador de 4Photos, un estudi fotogràfic on a més a més de seguir treballant en publicitat, editorial o arquitectura, han creat una línia de postals de Barcelona. Postals de Barcelona realitzades per barcelonins, intentant oferir la seva pròpia visió d‟aquesta ciutat tan visitada i fotografiada. www.4photos.cat

m o r e j ó n Com definiries el “bon rotllo”?

Per mi el “bon rotllo” és l‟amistat i tot el que aquesta implica Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

El tràfic de la gent, dues noies, segurament amigues, que comparteixen una biçi, un carrer de la meva ciutat, i sobretot la piruleta que es menja la noia del darrera.

Sense títol

Projecte Bicis de Barcelona Barcelna. Carrer Ferlandina. 2012 16x24 cm impressió inkjet paper Watercolor Paper Radiant White Epson PVP 60€

F15

Matteo Talento Il·luminació

.


x a v i e r Llicenciat a la facultat de Belles Arts de Barcelona el 1985 en la especialitat de Fotografia, Cine i Vídeo. Centra la seva mirada en el retrat, el nu, el cos humà i el paisatge,constants que veiem en la seva obra. Participa en nombroses exposicions col·lectives i individuals amb diferents treballs, entre els que cal destacar la trilogia formada per 45 seg, La quarta dimensió i Jo mateix, amb fotografies realitzades amb càmeres estenopeiques molt senzilles; La mirada del cíclope sobre el viatge i el paisatge, realitzat amb una càmera de plàstic i exposat a Tenerife, Barcelona, Bilbao i Vitòria; el projecte inèdit Vulcanus, centrat en les diverses zones volcàniques europees; Nadal a Costa da Morte, sobre les conseqüències del Prestige; o El secreto de la forma, sobre els boscos de cactus i les balenes grises a la Baixa Califòrnia, exposat al Festival Fotoencuentros, Murcia 2005.

m u l e t Com definiries el “bon rotllo”?

És molt difícil definir el “bon rotllo” però quan no n‟hi ha, es nota de seguida. Transmetre bones vibracions, una actitud positiva i expansiva, alimentant el cercle de felicitat i allunyant la por. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Un dia de pic-nik al sol en un lloc especial, amb bona companyia, bon menjar, bon beure i ganes de “liarla”, sempre inspiren bon rotllo a finals del segle XIX i ara.

Des del 2008 al 2011 va ser membre actiu del col·lectiu Atelieretaguardia, especialitzat en l‟estudi, difusió i investigació dels processos i la història de la fotografia primitiva.

Monsieur Ardan descobreix el pa amb tomàquet. Sense data. Lloc desconegut Projecte M. Ardan gran viatger del segle XIX

2010-2013 20x24,5 cm (Ø15cm) Còpia analògica blanc i negre tintada amb herbes naturals

www.xaviermulet.com

F16

Ferreteria Els Martells

.

PVP 300€


l ú a Quan es trasllada a Barcelona per finalitzar els seus estudis de Química a la UAB, la fotografia es creua en el seu camí i acaba estudiant-la a l‟Institut d‟Estudis Fotogràfics de Catalunya. La seva obra he estat exposada a The Lighthouse Gallery de Glasgow, al centre d‟art contemporani La Sala de Vilanova i la Geltrú, al Festival Emergent de Lleida, al Espai Gòtic i Mutuo-Centro de Arte de Barcelona, al FineArt de Igualada, a diferents espais de Galicia,... També ha participat de forma activa a diferents certàmens com el Festival SCAN de Tarragona 2012, als Reencontres d‟Arlés 2011 o l‟Emergent de Lleida 2oo9 i 2010; a més d'acudir a fires d'art com AAF Brussels o l‟Art Karlsuhe el 2013.

o c a ñ a Com definiries el “bon rotllo”?

Es el sentiment d‟alegria interior, estat d‟entusiasme i optimisme constants. Es sol caracteritzar per un somriure a la cara i una actitud de vitalitat i benestar davant la vida. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Perquè és lluminosa i m‟inspira llibertat, perquè és una escena que em va arrancar un somriure, i representava perfectament els moments bonics que estava vivint: unes vacances a Helsinki amb l‟estupenda companyia dela meva mare.

www.luaocana.com

Sense títol

Projecte We‟re birds Helsinki. 2012 20x30 cm Paper de Cotó Enhaced Matte de 190gr

F17

Granel

PVP 80€


j o r d i A principis dels 90 inicia la seva carrera com a fotògraf retratant les dures condicions socials del Raval, feina que el 1993 el fa mereixedor de la Beca i li permet graduarse en el Màster de Fotoperiodisme que imparteix l‟International Center of Photography de Nova York. El 2004 torna a aconseguir la Beca Fotopress pel seu treball Recuperemos el trueke, sobre la crisis econòmica i social que viu Argentina durant el “corralito”. Amb tot, i seguint amb la seva línia documental de denuncia social, l‟any 2000 realitza el Màster Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra, i des de llavors combina la seva feina entre el cine i la fotografia. El seu últim projecte com a realitzador Resistirse a olvidar, utilitza la fotografia com a teràpia per ajudar a malalts d‟Alzheimer a mantenir la memòria.

o l i v e r Com definiries el “bon rotllo”?

Bon rotllo significa tot allo que dona felicitat i et deixa un somrriure permanent. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

La imatge m´inspira bon rotllo per la expressió d‟ella, pel cromatisme que hi ha dins el cuadro i perquè és una foto senzilla, poc complicada.

La seva obra ha estat exposada en nombroses ocasions a Barcelona (CCCB, Galeria H2O,...) i a Madrid (Photo España 2000 i Galeria Lavapies).

www.jordioliver.com

F18

Cafès Nelson

Slum girl

Projecte Slum Mumbay Mumbay. 2008 18x18 cm Ilford Smooth Pearl PVP 60€


n o e l i a 1. Me interesa todo lo normal y corriente. Lo no espectacular. 2. Fotografío porque no sé cantar. Si tuviese la voz de alguna cantaora flamenca antigua y pura, de las que tienen pocos dientes y voz ronca, probablemente no necesitaría la fotografía para expresarme. 3. Me interesan las historias de cualquier persona, animal o cosa que trasciendan la decadencia que siento a mi alrededor.

p é r e z Com definiries el “bon rotllo”?

Allò salvatge, espontani, sincer, ballar a destemps, l‟agua de la dutxa després de la feina, l‟amor salvatge no domesticat, les preguntes, la inocència,... Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Amor i rebeldia lluny de l‟asfalt.

4. No me inspira nada. El vivir me genera muchas preguntas. Me encanta formular preguntas. 5. Entiendo la práctica artística como un camino de subversión que me enseña a cartografiar el terreno donde vivo y que me ayuda a saber en qué esquinas puedo bajarme el passamontañas y desenfundar las armas de mi inteligencia. 6. La cámara me ha salvado de ahogarme en un mundo tan pequeño que no diferenciaba entre una ventana y mi televisor. www.liaperez.com

Sense títol

Projecte desnudxs Berguedà. 2010 13x21 cm Còpia analògica paper baritat

F19

Retales de Pandora

PVP 100€


a l b e r t o Al contrari del que acostuma a passar, Alberto Polo Iañez, va començar treballant en digital per acabar en format analògic, des de la primaríssima Canon G6 i els seus colors cians passant per un ampli ventall de càmeres fins arribar a les càmeres analògiques Olympus Om1 i la ContaxG1, i l‟experimentació que li ofereix la fotografia analògica amb la seva Polaroid SX70 i la mig format Hasselblad H1.

p o l o

i a ñ e z

Com definiries el “bon rotllo”?

La sensació d‟escapar-se o evadir-se del que ens rodeja avui en dia. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Dos persones que no estan incòmodes una sobre l‟altra.

En les seves pròpies paraules: A lo largo de

los años he ido dejando de buscar la foto, de forzar la escena, capturando aquello que veía, jugando a distorsionar lo que los demás ven, atrapando ese trozo de realidad bajo el prisma de las posibilidades, no se si se puede llamar evolución a este momento de mi vida, pasando de la inmediatez y seguridad de lo digital, al juego que me ofrecen las instantáneas, la luz, el revelado, experimentando con el carrete como si este fuese una parte visible de esa realidad que busco capturar, atrapando lo que veo, distorsionando lo que existe, sin artificialismos, sin buscarlo, tan solo experimentando, aprendiendo. La seva obra s‟ha vist en diferents ocasions a Barcelona i Mallorca en exposicions col·lectives i individuals. www.albertopoloianez.com

F20

Roba Villano

Sense títol

Ourense. 2012 18,5x25 cm Ilford Smooth Pearl PVP 80€


j o r d i Des dels anys 90 Jordi V. Pou es dedica professionalment a la fotografia, destacantne el reportatge i la fotografia de premsa. Ha estat cap de fotografia del Periòdic d‟Andorra, col·laborador del Periódico de Catalunya, i fotògraf de l‟agencia Cover. La seva obra s‟ha exposat a ciutats de tot l‟estat tant en exposicions individuals com col·lectives, així com ha estat mereixedor de diferents premis i beques tant nacionals com internacionals. El seu darrer projecte, Kokovoko, s‟ha pogut veure a ciutats com Berlin, Nova York, Madrid, Lleida, Barcelona o Melbourne. Jordi V. Pou ha realitzat conferències sobre les implicacions de la fotografia mòbil en diferents espais: Festival Emergent de Lleida, Festival Latitudes de Huelva, l‟Escola Gris Art de Barcelona, o la Universitat Internacional Menéndez Pelayo. www.jordivpou.info

v.

p o u Com definiries el “bon rotllo”?

El "Bon rotllo" és una manera de ser i d'estar amb un mateix i els altres que transmet alegria i benestar, seguretat fins i tot, i que ajuda a fer molt més senzill qualsevol situació, per complicada que sigui, del nostre dia a dia. Perquè aquesta rotllo”?

imatge

t‟inspira

“bon

Les fotografies, tot i el moment de canvi increïble que esta succeint, encara tenen la propietat de fer-nos reviure moments. Hi ha moments viscuts en que la barreja del record emmagatzemament a la nostra memòria i de la mateixa imatge es conjuren per transmetre benestar, placidesa, alegria, "bon rotllo". Aquesta imatge, feta a una atracció per nens en temps de vacances familiars, te aquestes propietats, com a mínim per a mi mateix. Com totes les imatges del projecte Kokovoko està oberta a qualsevol espectador per que la porti al seu racó de la memòria, per que la faci seva.

#511

Projecte Kokovoko Torredembarra. 2010 27x35 cm Còpia fotogràfica química

F21

Roba Azure

PVP 120€


l l u c Nascut a Tarragona el 1978, més que utilitzar la fotografia, la viu. En la seva obra hi conflueix el viatge, la fotografia i una particular manera de veure el món. Amb una vessant documentalista ens descobreix el més quotidià a través d‟imatges de composició clàssica amb un gran domini de la llum i del blanc i negre. Però en la seva obra també hi descobrim una vessant més expressiva a través del seu llenguatge intimista i d‟una poètica pròpia. En cada imatge s‟hi respira serenitat i implicació personal, proximitat i sensibilitat. La seva obra ha estat exposada en nombroses ocasions i ciutats com Tarragona, Barcelona, Washington, Los Angeles, Katmandú, Helsinki o Reykjavík. www.llucqueralt.com

q u e r a l t Com definiries el “bon rotllo”?

és un estat mental en el qual estàs a gust amb tu mateix i amb el que t‟envolta. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

La bicicleta representa la llibertat de moure‟s a la màxima velocitat que existeix sense dependre de combustible, amb l´ajuda de les cames, podent creuar països inclús continents. Aquest és el mitjà de transport que vaig utilitzar en una aventura amb el meu germà, creuar en biciclet l‟illa de Cuba. Cada vegada que penso en aquells moment que vam viure junts la felicitat i l‟alegria retornen com si fos aire.

Pedaleando

Camagüey. Cuba. 2005 20x25 cm Còpia analògica paper baritat

F22

El Racó

PVP 180€


g i s e l a Nascuda a Vilafranca del Pendès el 1984, actualment viu i treballa a Beijing. És llicenciada en Fotografia i Creació Digital per la Universitat Politècnica de Catalunya al Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia i també ha impartit part dels seus estudis al Art College University of Falmouth, Anglaterra. Dins la seva trajectòria artística podem destacar la seva activitat tant a nivell nacional com internacional, exposant a Galeries i Fires d‟Art a ciutats com Barcelona, Madrid, Lisboa, Berlin, Buenos Aires, New York o Beijing entre d‟altres.

r à f o l s Com definiries el “bon rotllo”?

Per mi el bon rotllo és aquell estat en que sents una tranquilitat interior, estàs a gust i amb bones sensacions dins del cos. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Tres persones complint somnis, al marge de la societat de confort, tres adults construïnt una cabanya dalt d'un arbre; instint de llibertat, estat de puresa, natura, refugi, màgia.

El seu treball sempre gira al voltant de l‟individu i la relació d‟aquest amb l‟entorn i amb si mateix. Des d‟un punt de partida totalment introspectiu l‟artista ens obre les portes a experimentar tot un univers que està a l‟abast de tothom, on només ens fa falta obrir els sentits per viure‟l. www.giselarafols.com

Sense títol

Santander. 2013 22x22cm Ilford Smoth Pearl

F23

F l o r i s t e r í a Mu g u e t

PVP 60€


j u a n a n Nació en un árido pueblo de La Mancha, donde se embelesó de horizontes viendo nacer más de mil tormentas. Con la primera chica, la primera mudanza. En la ciudad de Picasso aprendió de endecasílabos y quejíos, vendiendo libros y poniendo cafés. Se convirtió en viajero cableando giras de grupos sin rock, pero falló el intento y llegó el desierto. Envuelto en la luz del Cabo rompió su primera cámara, conoció a Valente y rodó hasta Berlín, donde se convenció de lo que hoy refleja aún sin detenerse.

r e q u e n a Com definiries el “bon rotllo”?

Els primers quilòmetres del viatge. El somriure sense saber perquè. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Perquè transcriu el silenci, la tarda per davant, la calma.

Juanan Requena és un fotògraf, artesà, poeta. Les seves obres convinen de forma subtil contingut i forma per oferir peces amb ànima, ja siguin collages, caixes de llum o copies. L‟experiència, el temps, el viatge vital, són constants en la seva obra sempre vinculada a la literatura. www.nodetenerse.com Todavía porvenir

Projecte LET IT RIDE Mar Báltic. Letònia. 2012 27x27cm Paper Museum Photorag 300gr Còpia 1/1

F24

Verdejade

PVP 100€


r i f

s p a h n i

Palma de Mallorca, 1972. Estudia il·lustració i més tard fotografia a l‟Escola d‟Arts i Oficis de Palma. El 2005, després de més de deu anys treballant en fotografía publicitària, fa un gir cap a la fotografia més personal. Des de llavors segueix treballant en projectes, bàsicament relacionats amb la idea d‟”Hàbitat”, el llocs que habitem en tots els sentits. www.rifphotos.com

Com definiries el “bon rotllo”?

És un estat molt horizontal, relaxat i molt fluid, on allò positiu emergeix de qualsevol part i no hi ha cabuda per a la negativitat. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Al veure la imatge, tinc un petit xoc d‟emocions: una que m‟inquieta per la soletat al mar, un silenci massa evident, un quasi abandonament i olblit… però una altra em dona bon rotllo, molt bon rotllo. Em transporta a un moment màgic que vaig passar amb els meus amics Gassner i Daniel aquest gener pasat a les costes peruanes. Solíem ficar-nos a l‟aigua quan començava a clarejar per surfejar i eren moments de pau en una ciutat com Lima, i entre onada i onada, riures i molt bon rotllo. En un momento donat vaig fer unes fotografies just quan començava a alçar-se la boira. La primera imatge és mar, una cosa abstracta, la segona, en Gassner esperant i la tercera, Lima, la urb i la realitat .

Los silencios de Makaha

Perú. 2013 8x9,5 cm Impressió Giclée

F25

Perruqueria Medina Díaz

PVP 60€


m a r c

v i d a l

Després de llicenciar-se en Història de l‟Art a la UB estudia fotografia a l‟Institut d‟Estudis Fotogràfics, i el 1998 funda La Fotogràfica juntament amb la fotògrafa Marta Fàbregas. Des d‟aleshores es dedica exclusivament a l‟estudi, realitzant treballs per nombroses editorials, agències i clients particulars.

Com definiries el “bon rotllo”?

La feina de l‟estudi la compagina amb la coordinació de diferents cursos i workshops com ara la coordinació i la docència en el Màster de Fotografia per a Professions Creatives de l‟IED, el workshop de retrat fotogràfic en blanc i negre o el curs de fotografia per aficionats.

Aquesta imatge m'inspira bon rotllo per que resumeix l'essència de la ciutat de Barcelona i de la zona del Born. A més està feta en una època especialment feliç de la meva vida.

Per mi el bon rotllo és la capacitat de transmetre alegria, de contagiar felicitat. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

La seva obra ha estat exposada en diverses ocasions a la Galeria Montcada amb el treball Dracs, a la Galeria Hartmann amb Trobades en una cadira, o al teatre Romea amb Les cares del Romea. Actualment continua realitzant una sèrie de retrats a gent del món de la cultura i el teatre, i una altra sèrie centrada en la dona, la violència de gènere i la dualitat femenina. Paral·lelament continua investigant en el concepte “digipóvera”, un corrent artístic que gira entorn el nou món digital i el món de les imatges. www.lafotografica.com

F26

El Rebost d‟Orient

Born

Born. Barcelona.1997 24x30 cm Còpia analògica PVP 160€


b l a n c a Nascuda a Barcelona el 1987, es gradua en Enginyeria de l‟Edificació per la UPC, però molt aviat s‟interessa per la fotografia analògica gràcies a les múltiples possibilitats que aquesta ofereix. Juga amb diferents càmeres i carrets, manipula l‟emulsió sensible de la pel·lícula, fa dobles exposicions,... d‟aquesta manera la seva fotografia es converteix en una manera de crear noves realitats i noves percepcions de l‟entorn gràcies, també, a la participació de l‟atzar. Fruït del seu interès per l‟arquitectura la seva obra està molt centrada en entorns urbans, inventant noves projeccions de la realitat que l‟envolta. La seva obra ha estat exposada en diferents exposicions individuals i col·lectives: “una mirada de Barcelona” a l‟Illa Diagonal, “click, click, click” a la Galeria Gogoko, “I sense lomo” a la Galeria punto línea superficie, Galeria Atelier,... Així com també ha estat publicada en diferents mitjans: Absolut Network, EL PAÍS, Disparo Magazine, la Fonoteca de Barcelona, Venusplutón,... www.blancavinas.com

F27

Ven y cógelo

v i ñ a s Com definiries el “bon rotllo”?

El bon rotllo és evadir-se dels problemes, escapar d'allò que ens preocupa, en definitiva és una neteja del cervell. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Aquesta imatge és un moment de l'estiu on les preocupacions són inexistents, la felicitat envolta cada instant, sigui sota l'aigua o sigui en una festa major. La ingenuitat dels més petits ho fa més fàcil i la sorpresa de l'atzar ho arrodoneix.

Sense títol

Projecte: little mermaid Menorca. 2011 18x28 cm Còpia Giclée PhotoRag PVP 90€


r o m a n Nascut el 1976, Roman Yñan és fotògraf i editor. Membre fundador de Standard Books, i col·laborador des de 2011 a Pingpongtheraphy. La seva obra fotogràfica és un diàleg amb la realitat a través d‟un espai quotidià, el seu propi. Li interessa lo quotidià en totes les seves facetes i les relacions de sentit que es creen amb el pas del temps en les imatges. La seva obra s‟ha publicat en llibres i catàlegs, i s‟ha exposat en certàmens fotogràfics i en diverses exposicions, com el seu treball Vida en l‟exposició Domèstic, a l‟Espai Cultural Caja Madrid, Albert Serra el cinema en llibertat a l‟Arts Santa Mònica o el foto-llibre Llibre Andergraun a Standard Books. Aquest 2013 exposa les seves series familiars a Openhouse Project.

y ñ a n Com definiries el “bon rotllo”?

El "bon rotllo" és una qüestió de funcionament. Quan millor funciono és quan em deixan viure plàcidament en una creativitat diària, on poder contemplar la meva realitat sense necessitar res ni cumplir horaris estrictes. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

La foto m‟agrada sense més. No vull categoritzar. És una canica i em dona bon rotllo!

El 2011 obté una Beca CoNCA en la categoria d‟arts visuals. El 2012 obté la Beca de la Fundació La Caixa per projectes culturals amb grups en risc d‟exclusió social. Imparteix tallers de fotografia en diversos formats i diversos espais. www.romanynan.com

F28

La Suma

Sense títol

Projecte: Hola me llamo Roman y

hago fotos a mi familia

Sant Feliu de Guíxols 2012 17x21 cm Impressió Giclée amb paper Hahnemühle photo rag de 308gr Edició limitada 3/25 PVP 180€


i l 路l u s t r a d o r s


m a r i n a (Palencia 1972) Té una àmplia formació en Arts Plàstiques. Llicenciada en Belles Arts a la Universitat de Castella-la Manxa, Conca, el 1996. Va estar becada per l'AECI a Florianópolis, Brasil, el mateix any, compaginant tasca docent i investigadora en el camp de les arts plàstiques a la vegada que va començar a treballar en els seus propis projectes i obres. Va cursar els seus estudis de Doctorat a l'Havana, Cuba, entre 1996 i 1999, fet que va influir en el caràcter colorista i viu de la seva obra. El 1998 es va traslladar a Madrid, on resideix i desenvolupa la seva obra. Ha realitzat un gran nombre d'exposicions individuals i col·lectives, tant en galeries espanyoles, com a l'estranger com Xangai i Amsterdam. Destaca també la seva participació en les fires d'art ARTMADRID i ESTAMPA. La seva obra es desenvolupa principalment en les disciplines de pintura, gravat i escultura, i ocasionalment treballa en camps paral·lels com el disseny i la il·lustració. www.marinaanaya.com

i01 j

a n a y a Com definiries el “bon rotllo”?

Riure, estar a gust .. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Pels colors, per la pau dels personatges.

En ti

2013 24x24 cm Dibuix amb llapis aquarel·lables Paper artesà de cotó PVP 260€

mosaico camaleón

.


a m a i a Sóc Amaia, il·lustradora assentada Barcelona des de fa gairebé 3 anys.

a r r a z o l a a

Vaig néixer a Vitòria, però vaig estudiar a Madrid Publicitat i RRPP. Quan vaig acabar vaig treballar durant un parell d'anys a Mccann Erickson Madrid com Directora d'art júnior i il·lustradora. Quan vaig sentir que havia tancat un cicle, vaig decidir deixar la capital i vaig venir a Barcelona per estudiar un màster de disseny a Elisava gràcies a una beca del programa Krea de la Caixa Vital Kutxa. Des de llavors he format juntament amb altres professionals del món de la música i l'art un estudi on quasi visc i treball.ho. He il·lustrat per a agències de publicitat com Mccann Erikcson, La Depensa, Leo Burnett, Shackleton Barcelona i clients com Coca Cola, Movistar, Metro de Madrid, Nobel, Cafè Estrella o Corte Inglés.

Com definiries el “bon rotllo”?

Fer el que t'agrada i poder viure d'això, això és el bon rotllo. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

M'agrada perquè no és un dibuix fàcil. M'agrada que sigui una forma estranya, negra, acompanyada d'una mica de color amb un altre tipus de tècnica. M'agrada buscar coses diferents que funcionin bé juntes i m'agrada que diguin alguna cosa, encara que no sigui el mateix per cada persona. Per això la peça és diu Nothing makes sense.

M'agrada tot el que tingui a veure amb la il·lustració, la ceràmica, el brodat, la serigrafia, l'art o la tipografia. En general tot allò que sigui ràpid, fresc i espontani crida la meva atenció. www.amaiaarrazola.com

Nothing makes sense

29x21 cm Mixta: tinta xinesa + brodat Paper 100gr

i02

mm a r c s j u l i á n m a r t í n

PVP 200€


l a u r a (Barcelona1969) Va estudiar Filologia Espanyola i es va doctorar en Lingüística Aplicada a la UPF. Treballa com a il·lustradora, traductora i ha estat professora de Traducció a la UPF durant més de setze anys. S'ha format a l'Escola de la Dona de Barcelona (20072010), i a la Facultat de Belles Arts de Macerata (Itàlia) així com a l'Escola Internacional d'Il·lustració de Sarmede (2009-2012). Ha realitzat nombroses exposicions nacionals i internacionals. Va començar a publicar dibuixos a les editorials Clivis, Schott Musik (Alemanya), Pantha Rhei (Països Baixos) i Sebla Edicions (Barcelona). Actualment realitza les il·lustracions dels materials didàctics de l'orquestra Camerata XXI de Tarragona, amb qui ha publicat els dossiers Anem a concert, Pedro y el lobo i Vivaldi i il·lustro el conte musical de la Revista musical catalana des de fa dos anys.

b o r r á s Com definiries el “bon rotllo”?

Com una actitud conscient que et permet veure la vida somrient, malgrat tot. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Perquè els ratolins hi són jugant, rient, escapant-se d‟allò establert….fent una mica de soroll, d'escàndol, a petita escala. En el fons es tracta de la curiositat i la rebel·lia. I això és el que més m'agrada de la vida, el que em provoca aquest somriure de bon rotllo.

Ha publicat diversos àlbums il·lustrats: Un mar de cebollas (2012) i Un cangrejo sin sombrero amb l'editorial Narval (Madrid), Max i la seva ombra amb Proteus (Barcelona) i Em dic Toldrà, amb l'editorial El Cep i la Nansa (Vilanova i la Geltrú, Barcelona).

Ratolins

18x18 cm Tintes Paper superalfa de gravat

lauraborrasdalmau.blogspot.com.es

PVP 200€

i03

retocs del barri

.


r i k i

b l a n c o

(Barcelona, 1978)

Com definiries el “bon rotllo”?

Treballa, majoritàriament, com a il·lustrador. Des de l'inici de la seva carrera el 2000 ha publicat més d'una trentena d'àlbums i exercit treballs de premsa, cartellisme, disseny, publicitat, animació, escenografia, disseny

"És poder adormir-se al recer de la pala d'un llevaneus. És no només alimentar-se, sinó menjar. És aquesta rialla fluixa que sembla que no s‟apagarà mai. És quan tot sembla ser flonjo Són els salts bojos sobre la llitera el primer dia de colònies, és voler aturar el temps, o que segueixi avançant però sense moviments bruscos ni tonteries. és quan entres a la mosquitera d'un altre, amb l'altre dins. és Jijí i és jaja,. és poder adormir-se on sigui. Veure un paisatge sobre un fons blau. saber que no surts a la foto però igualment posar. És ser part del paisatge "

www.rikiblanco.net

Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Perque és veure un paisatge sobre un fons blau. saber que no surts a la foto però igualment posar. És ser part del paisatge " Obra animada

Saber que no sales en la foto pero igualmente posar

27x35 cm Acrílic sobre paper (Canson Basik 370 g/m2)

i04

PVP 250€

xocolateria la nena


j u l i o

a n t o n i o

Il·lustrador, pintor i dissenyador amb llarga trajectòria en el món de la imatge, les exposicions i el disseny. Amb diverses publicacions en camí com Animal Architects per Editorial Knesebck, La ladrona de sellos per Editorial Baula, La más bella per Editorial Cercle de lectors, Reflexiones en torno a la muerte per Funerarias de Barcelona o diversos llibres de text per a Editorial Edelvives i Editorial Teide , a més de treballar actualment per Editorial Planeta. Autor de les il·lustracions dels tres llibres infantils: Sofia o el pendolaje, (Editorial Espirelius), Petons, (Ed. Pintar-Pintar) i Loles (Ed.Pintar-Pintar). Recentment ha publicat Viajes y otros apuntes, amb l'Editorial Simientes Editores, editorial creada recentment per ell amb el seu soci Javier Undiano de Saragossa. Editorial independent basada en l'autoedició .. Col·labora amb galeries com MrPink (València), la Libreta de los Dibujos de Saragossa i entitats com la Diputació de Saragossa, la Universitat de València, la Universitat de Terol o la CAI de Saragossa entre d'altres i imparteix classes i tallers en escoles com l'IED de Barcelona o dins d'esdeveniments com LA MAZA, Festival d'Autoedició de Saragossa. www.julioantonioblasco.com

i05

l a balear

b l a s c o

Com definiries el “bon rotllo”?

És un fluir d'energies, actituds i expectatives positives, necessàries avui i sempre, perquè l'energia positiva atreu energia positiva i fa fluir les coses. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Bosc, llum, colors, textures i frescor ... mirada neta i directa ... fera amansida per per donar una urpada afectuosa ... ós ¿perillós? ... el perill es té només a la ment ...

Oso peligroso

2012 21x26 cm Tècnica mixta sobre moleskine PVP 120€


p a u l a

b o n e t

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, completa la seva formació a la NYU de Nova York, a la UPC de Santiago de Xile i en Dèdal Art, Itàlia. Fins fa relativament poc, el seu estil era l'oli, un treball pictòric que combinava amb tècniques de gravat. Va treballar la xilografia, la litografia i la serigrafia al Taller 99 de Santiago de Xile, així com a Urbino, Itàlia. Però el seu caràcter impulsiu i les esperes i paciència a les que obliguen aquestes tècniques a causa dels temps d'assecat, unit a la dificultat d'integrar amb les imatges fragments de text que, segons el seu criteri, era necessari que convisquessin amb la pròpia imatge, van fer que canviés els olis, el coure, la fusta i les gúbies pel bolígraf, les aquarel·les i la tinta xinesa. El resultat és més ràpid i directe, i la rapidesa i immediatesa són característiques que el seu treball més recent exigeix. Aquesta velocitat de la qual parlem també podem aplicar-la a la manera com la seva obra s'ha expandit per internet: com la pólvora. Ara li arriben encàrrecs des de punts tan dispars com Mèxic, Hong Kong o París. www.paulabonet.com www.paulabonet.com Ccansaladeria els artesans

i06

Com definiries el “bon rotllo”?

La calma unida a la felicitat ia la alegria. El gaudir de la vida i de la gent pot ser un mateix, sense la necessitat de posar-se cap màscara. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Aquesta imatge sorgeix d'una cançó d'Inspira, que parla de les nits que no acaben mai. Aquestes nits que no acaben mai, en les que surts disparat cap al cel com si fos l'última vegada que estàs amb algú contenen moltes emocions, i una d'elles és el bon rotllo.

Nits que no acaben mai

Impresión en papel 300gr

PVP 30€


carmen Il·lustradora del temps perdut intenta escapar per aquesta via sempre que pot. Va estudiar arquitectura i es va especialitzar en restauració del patrimoni. Com qui no pot evitar cantar a la dutxa, el dibuix el persegueix i l'ajuda a desfogar-se. Per això i sense trobar-hi remei, compatibilitza el seu treball d'arquitecta amb el d'il·lustració. www.carmenbueno.com

bueno Com definiries el “bon rotllo”?

Somiar, llegir, dormir, riure, jugar, besar i finalment imaginar. Només es pot aconseguir quan et trobes en aquest estat de benestar neutre que et permet crear criatures extraordinàries. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

La barreja de color. Il·luminació nocturna i brisa marina. Deixes els ulls amb una escletxa entreoberta ... dormiteges, somies ... Et voilà! Apareix el drac: apareix la sensació.

Dragón

2013 25x30 cm Llapis de color aquarel·lables, i pastissos Cartolina negra

i07

roba infantil grazie

PVP 160€


b u n k e r t y p e Jesús Morentin / BunkerType Estudia disseny gràfic a l'Escola d'Arts i Oficis "Llotja", cursa un postgrau d'Infografia Mediàtica a la Universitat de Barcelona i posteriorment es gradua a l'Escola Superior de Disseny ESDi. El 1996 inicia la seva vinculació amb la pedagogia a l'Escola Superior de Disseny ESDi i el 2002 s'incorpora a l'equip docent de l'escola Elisava. Paral·lelament desenvolupa encàrrecs com a freelance en diferents àmbits. A partir de 2009 inicia un projecte d'investigació i recuperació dels antics mètodes d'impressió amb processos íntegrament manuals usant tipografies de plom i fusta i crea el seu propi taller on experimenta amb diferents tècniques i llenguatges.

Com definiries el “bon rotllo”?

És el que passa quan, després d'obrir un gran vi i sacsejar suaument la copa, te l‟acostes al nas, et sorprenen les seves aromes i penses: ara ve el millor! Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Metàfores, metonímia, metallenguatges i elements simbòlics convergixen en una proposta saturada de figures retòriques ... a mi m'encanta trobar-les i descodificar-les com mirar fixament a l'autor i dir-li "tu a mi no m'enganyes!"

www.bunkertype.com

Types&Wine II.

27x35cm Letterpress en tipus de plom, fusta i fotopolímer Paper Biblos de Cartiera Magnani, 140gr. Tiratge de 30 exjemplars numerats i signats. PVP 50€

i08

kök tot per la cuina

.


p e p Pep Carrió, que és dissenyador gràfic, no és només això: Pep Carrió dibuixa infinits diaris; il·lustra llibres propis i aliens; edita llibres que no hi eren; construeix memòria tancada en objectes somniats; comparteix el seu coneixement i els seus interrogants en cursos, tallers, blogs. En aquest entrellaçar de veritats es defineix una manera de fer, de comprendre el món, de comunicar-se amb els seus semblants.

c a r r i ó Com definiries el “bon rotllo”?

Quan estàs amb els amics amb els que no cal ni parlar ... Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

"El Somni" una imatge d'un estat de fluïdesa, on deixes vagar la ment pels teus paradisos privats.

www.pepcarrio.com www.pepcarrio-lab.com

El sueño 23,5x32cm

Témpera sobre fusta

PVP 175€

i09

peixateria nani

.


e s t a m p a (Barcelona 2006)

Com definirieu el “bon rotllo”?

Roc Albalat, Pau Artigas i Marcel Pié, formen aquest estudi dedicat al grafisme, el vídeo i la programació multimèdia. Durant els últims anys han col·laborat en projectes d'artistes com Daniel Jacoby (Untitled Story Vol.2, 2010), Gabriel Pericàs (Placed into Abyss, 2012) Maria Soroll (Works & words, 2009), Tjasa Kancler (paradigma, 2008 i Hit to kill, 2009) o Eloi Puig (HicaHangar, 2012, Anjopa Seitpa-Vatsal, 2011, lalalanadala, 2010). També han treballat per a espectacles de Marcel•lí Antúnez (Hipermembrana, 2007) o Àngels Margarit (Flexelf, 2009). Realitzen encàrrecs per a institucions com el CCCB, al CaixaFòrum (espectacle De la màgia a la lluna, 2013), el Màster de Documental Creatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona (SEAT, sombras del progreso, 2012), Museu Picasso (Projectes germinals. Jo , Barcelona, el Món i Picasso, 2011) o Experimentem amb l'art (200.215 Llenguatges de l'art A2T, 2010). Roc Albalat i Marcel Pié formen part també de l'associació La Automàtica (Barcelona, 2012), un espai per a l'experimentació i la pràctica de les tècniques artesanals d'impressió.

A vegades, durant el procés de treball, es donen resultats gràfics fortuïts. Aquests accidents resulten sovint sorprenents i canvien el sentit d'un projecte. Quan reconeixes aquests moments t'alegren el dia.

www.tallerestampa.com

Perquè aquesta imatge us inspira “bon rotllo”?

Aquesta imatge és el resultat de proves de color en impressió offset. La textura i la superposició dels colors van sorgir de manera inesperada en el que anava a ser un sobrant, però que va resultar més atractiu que la peça que anàvem a imprimir.

Màcula

2013 27x35 cm Òffset Paper satinat mate

PVP 100€

i10

new body


m i g u e l Va estudiar a l'escola Massana d'Arts i Oficis. Va començar compaginant el còmic (va ser un dels autors de MAKOKI, personatge icona de l'underground) i la il · lustració. Col · labora com a il · lustrador de premsa per a la Vanguardia, El Público i diferents revistes i publicacions nacionals i internacionals com el Herald Tribune, NYT i l'El newyorker. Realitza portades per les principals editorials espanyoles. Al costat de Victòria Bermejo porten fets una dotzena de llibres infantils per a RBA, La Galera i Ed 62, amb Angels Ponce és coautor de ¿Que le pasa a este niño? , guia sobre la discapacitat per Serres. Ha guanyat dos premis del Saló del Còmic, dos SND, un Serra d'Or pel llibre ¿Que le pasa a este niño? i un premi de premsa del APIC per les seves il · lustracions a la Vanguardia. En el 2007 va publicar “MARIA Y YO” (Premi Nacional de la Generalitat de comic en 2008 ) Astiberri, una novel·la gràfica que narra les aventures amb la seva filla Maria de 13 anys que té autisme. El 2009 va fer un documental sobre el llibre amb el mateix títol “María y yo” . www.miguel-gallardo.com

i11

g a l l a r d o Com definiries el “bon rotllo”?

En la meva època, fa milions d'anys, la paraula rotllo definia exactament tota i cadascuna de les activitats que fèiem, el que feia molt fàcil la conversa diària. Bon rotllo: “dicese” del que transmet bon rotllo. Exemple: quin bon rotllet!

Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Perquè és l'hora i el lloc que mes m'ho transmeten ara mateix, 7 PM passeig de la Barceloneta.

Verano

23x32,5 cm Guaix sobre paper

PVP 300€

b n ce ar is ai ornoss s taoc cakl sl a o

.


j a v i e r

j a é n

(Barcelona, 1983)

Com definiries el “bon rotllo”?

Té estudis en Gràfica Publicitària i Belles Arts a Barcelona, Nova York i Budapest. Treballa en il·lustració de premsa, editorial i comunicació cultural. La seva obra està relacionada amb un llenguatge simbòlic, lúdic i de dobles lectures. Busca escenaris narratius en un context proper i relacionat amb l'experiència quotidiana. Ha treballat per a The New York Times, The New Yorker, The Washington Post, Bloomberg View, Harvard University, La Vanguardia, El País, Valor Brasil, Planeta, Random House Mondadori, Vueling Airlines, i Unesco entre d'altres. Ha impartit classes en Istituto Europeu di Design, IDEP, i tallers en diverses escoles d'art i disseny. El seu treball ha estat reconegut per l'American Society of Illustrators, Illustrators 55 (2013), Print Magazine-New Visual Artists (2013), Premi Gràffica (2010). Ha participat en exposicions a Nova York, Londres, Wem, El Salvador, Tallinn, Roma i Barcelona.

Objecte de gran qualitat que pren forma cilíndrica pel fet de rodar o donar voltes.

www.javierjaen.com

Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Cada dia em fan més por les corbates

How tu untie a tie

2013 Collage 27x35 cm Paper: Hahnemuhle Photo Rag Tiratge de 5 exemplars numerats i signats

i12

carnisseria ferran

PVP 80€


l a i a M‟ inspiren els llocs on he viscut i pels que he viatjat, del que es menja, del que se sent i del que s'escolta, de la natura, l'art, la música i la dansa, de la mirada neta i nova. Em fascinen els llibres com a vehicle d'expressió artística, les coses velles que porten amb sí històries, i les persones, especialment, els nens, els avis i les àvies, els seus gossos i els seus estampats. Il·lustro llibres per a les persones, petites i grans, tant projectes personals com en col·laboració amb altres autors. Realitzo autoedicions, llibres d'artista i llibres únics personalitzats. El meu treball és el resultat del joc que mantinc amb la línia i la taca, d'allò que sorgeix inesperadament i sorprèn, on els errors donen lloc a belles imperfeccions, i en el qual hi ha una recerca de l'equilibri entre el buit i el color. La meva obra viatja entre dos mons, d'un silenciós, delicat i introspectiu a un altre explosiu, espontani i més visceral on puc sentir-me més lliure, però sempre amb un mateix equipatge: l'ús de símbols i de les emocions que gairebé s'assoleixin a tocar, creant un canal sensitiu entre els personatges i el lector-observador. www.domestika.org/portfolios/laia_jou

i13

bacallaneria ros

j ou Com definiries el “bon rotllo”?

Estat endorfínic que et fa sospirar amb un somriure d'orella a orella i els ulls entreoberts. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

El ritus de convertir els diumenges en un dia llarg i profitós sota el sol en bona companyia, amics, parella o el “ligue” de la nit anterior!

L‟hora del vermut

25,5x35cm Tècnica mixta Paper Cartiera Magnani 100% cotó 300gm2 satinat

PVP 200€


r a ú l

l á z a r o

Va néixer un dia de traspàs i això marca. Creu en les coses petites, fetes amb temps i amb paciència, que desprenen un baf invisible que et fa romandre quiet observant, com volent descobrir mentalment el procés seguit en la seva realització.

Com definiries el “bon rotllo”?

És dissenyador gràfic i il · lustrador. Ha treballat per a mitjans impresos com Calle20, Lecool, Ling, Premium, Alpha Decay o Debolsillo. Ha publicat diversos llibres entre els quals destaquen Síndrome de Diógenes, Caligrafías(o cómo plegar una ciudad) o Equipaje de Mano i ha rebut diversos premis i beques pels seus treballs. La seva obra artística ha estat exposada en nombroses exposicions col · lectives i individuals i col · labora habitualment a la Galeria 6mas1 de Madrid.

Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Bussejar al mar, estrenar mitjons, l'olor a cafè acabat de fer, els despertars sense despertador, unes canyes en bona companyia, ordenar els llibres per colors, una bona cançó, no sé, coses així.

Perquè no tot està perdut, o que el camí recte a vegades no és el més curt o perquè al final, com diu un amic sempre: tot sortirà bé.

www.escueladebras.com Crisis vital

21x30 cm Collage Papers reciclats i cartró PVP 150€

i14

Inmobiliaria istmon

.


m e r c è

l ó p e z

(Barcelona 1979)

Com definiries el “bon rotllo”?

Pintant des de petita, es va graduar en il·lustració a l'Escola Llotja de Barcelona. Després d'un any de residència artística a Le Laboratoire de la création a Paris ara viu i treballa a l'Ametlla del Vallès.

Petits moments compartits, rialles, bones discussions ... però sobretot com a bons sentiments que projectes sobre els altres i els altres sobre tu fent que l'ambient sigui agradable i acollidor.

Realitza il·lustracions per editorials de diferents països, per disseny, publicitat i altres projectes artístics. Té dos àlbums il·lustrats, dels quals és també autora, "Qui és-tu?" I "L'enfant qui mangeait des margouillats" publicats a França per l'editorial Kaleidoscope ia Corea i Brasil respectivament. El seu treball personal es dirigeix als nens tant com als adults buscant el que hi ha d'ambigu en els universos de cada història, la tendresa dins d'allò inquietant, l'humor en el dolor, allò masculí en allò femení ... sempre amb la pintura com a base de les seves obres. www.mercelopez.com

Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Perquè tot el procés de creació al meu estudi amb els meus companys d'estudi el recordo amb molt d'afecte. Era un moment de la meva vida, en general, de molt bon rotllo. Vam fer una sessió de fotos amb els «models» en què vam riure moltíssim i encara riem quan veiem aquesta imatge. És un dels llibres que més he gaudit en el procés de creació dels esbossos, muntava les composicions a l'ordinador abans de pintar i no podia parar de riure.

Pallufet i Ventaflocs 25,3x20 cm Acrílic sobre paper Paper Basik 250gr.

i15

biosi

biosi

PVP 300€


m i l i m b o És un estudi / taller on es treballa en la manera d'explicar les coses. Unes vegades ho fan escrivint històries, altres il·lustrant. També ho fan a través del "joc" en els seus tallers, perquè entenen el joc com una "manera de fer" i una manera de conèixer. Això és el que bàsicament fan: comptar amb imatges, utilitzant un codi senzill, gràfic, que ens acostarà a la lectura simbòlica, com en els contes tradicionals, de manera que es faciliti la lectura i interpretació.

Com definiries el “bon rotllo”?

Fiar-me d'un llop. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

No sé si és el principi o el final de la història, però em dona bon rotllo.

www.milimbo.com

Red picnic

35x27cm Llapis de colors Paper: Hahnemühle 188 grs. PVP 120€

i16

jacobaby‟s

.


c e c i l i a (Madrid, 1976) Cecilia treballa com a freelance entre diferents ciutats i àmbits. La seva experiència laboral es desenvolupa entre el teatre i el disseny gràfic, la imatge, el vídeo, l'edició de llibres i la performance. Imparteix classes d'Est tica, Escenografia i Figurinisme a l'ESADIB.

m o l a n o Com definiries el “bon rotllo”?

Un regal Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Perquè és un regal per a un nen per nadal. .

DEA per la Facultat de Belles Arts (Universitat Complutense de Madrid), actualment treballa en la tesi de doctorat. Va fer un Màster en Escenografia a Saint Martins School of Arts, és llicenciada en Escenografia per la RESAD i ha obtingut algunes beques i premis com la Beca UNESCO_ Aschberg i ha estat finalista del Linbury Prize for Stage Design del National Theatre de Londres. www.ceciliamolano.com www.escritoalapiz.es

De nuevo

(text: Quim Monzó) 42x15cm Tinta i aquarel·la Paper d'aquarel Fabriano 150gr

PVP 120€

i17

noveccento llibres

.


d a n i e l Va néixer, com tota bestiola vivent, però ho va fer d'una forma un tant prematura, a la primerenca edat de zero anys. La ciutat de Madrid el va veure aparèixer l'any 1981 i des de llavors s'ha estat movent, perdent-se i trobant-se per ella sense abandonar-la. Al principi, tot el que li explicaven li sonava a xinès (potser si hagués nascut a la Xina li hauria sonat a castellà), les seves orelles eren de pàmpol i no aparentaven ser d'asiàtic, així que va haver-se d‟espavilar com va poder per poder expressar-se. Com no podia ajudar-se de les paraules va començar a fer-ho dibuixant. Des de llavors es comunica millor amb un llapis que parlant. Més d'una dotzena de llibres il·lustrats a l'esquena donen la cara per ell, per testificar que “lo suyo es vivir del cuento”. Dia a dia, i alguna que altra nit, segueix perfeccionant el seu estil "rectiforme espiraloide amb taquetes", en el qual l'aquarel·la competeix amb el retolador per tenir un paper protagonista sobre la cartolina. www.danielmonterogalan.com

i18

Jetlight

estètica

m o n t e r o Com definiries el “bon rotllo”?

Trobar el paper on mai sentis que no pintes res. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Després de sis mesos de vigorosos festejos, Marcelí el Cocolocorino cacareja ple de satisfacció al percebre que la seva pretesa Margarina la Cocoloocorina accepta de bon gust fer-li un petó.

Cortejo nupcial

27x35 cm Aquarel·la Basik 370 gr PVP 200€


s a r a

m o r a n t e

Va estudiar Arts Aplicades a Santander i a Dublín i posteriorment es va introduir en la litografia de la mà de Don Herbert a Sant Sebastià. Ha il·lustrat llibres i portades per a les editorials Alfabia, BackList, Contraseña, Impedimenta, Mundanalrüido, Nevsky Prospects, Nórdica i Páginas de espuma. El 2008 va rebre el Premi Nacional d'Art Jove del Govern de Cantàbria, i el 2012 el Premi Euskadi d'Obra Literària Il·lustrada per La flor roja, de Vsévolod Garshin (Nevsky Prospects). Les seves creacions han estat seleccionades i exposades al IV Premi Nacional de litografia Ciudad de Gijón, en Inmersiones 09 i en Espacio Zuloa de Vitoria (il·lustració guanyadora del certamen Good Shi[r]t 2010). L'any 2011 va comissariar l'exposició "Rara Avis”. A més de la seva tasca en el món editorial, realitza il·lustracions i dissenys per al sector publicitari, així com retrats per encàrrec, i col·labora habitualment amb el diari argentí La Nación (a les pàgines de la seva suplement cultural, ADN). També ha realitzat il·lustracions per Marie Claire, BCN Week, entre d'altres revistes. www.saramorante.com

i19

Com definiries el “bon rotllo”?

Estar a gust amb un mateix i amb el que ens envolta. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Va ser un canvi d'estil important, ja que vaig abandonar una estètica més fosca i em vaig acostar als colors i fisonomies més relaxades . Aquest treball, il·lustrar «Los Watson» (Ed. Nórdica Llibros), em va donar tranquil·litat i vaig quedar molt a gust amb el resultat.

Emma Watson

32,5x24,5cm Grafit i aquarel · la Paper Montval de 200 gr

zz de inzunze joies PVP 200€


x a v i e r (Igualada, 1983) Fill de dibuixant i dissenyador gràfic. Va cursar el Batxillerat d'Arts i un Grau Mitjà de Disseny gràfic a l'Escola Gaspar Camps d'Igualada, va descobrir un món que el va fascinar, el de la il·lustració. Va cursar el Grau Superior d'Il·lustració a l'Escola Massana de Barcelona. Allà va entendre que la seva felicitat havia d'estar íntimament vinculada a la il·lustració encara sabent que en el món de l'art aquesta era una de les especialitzacions més complicades. Alhora que treballava com a dissenyador gràfic per a una empresa d'arts gràfiques i començava a publicar les seves primeres il·lustracions, va cursar estudis superiors de Disseny Web a l'Escola Espai de Barcelona i una especialització en Il·lustració d'àlbums infantils a l'Escola de la Dona Francesca Bonnemaison de Barcelona. Actualment treballa d'il·lustrador i dissenyador gràfic freelance per al món editorial (llibres, diaris, revistes, ajuntaments ...), món publicitari, per a estudis de disseny, etc. combinat amb els seus projectes personals.

m u l a Com definiries el “bon rotllo”?

Imagina't en una barca en un riu amb mandariners i cels de melmelada. Algú et crida, respons poc a poc, una noia amb ulls de calidoscopi. Flors de cel·lofana groc i verd, amuntegant-sobre el teu cap/ ... / Lucy in the sky with diamonds - The Beatles

Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Per la mirada, la veu, la posició, etc d'aquesta persona em transmeten una gran sensació de serenitat i confiança, alhora que el cromatisme i les textures em transmeten alegria i vitalitat. La il·lustració fa possible un diàleg absent de paraules i en aquest cas, aquesta dona només em diu coses agradables per les meves orelles.

La voz

23,1x33 cm Tècnica mixta (estampació i digital) Paper granulat 300gr. Plata

www.xaviermula.com

PVP 120€

i20

greenlife style

.


c l a r a

n u b i o l a

Dissenyadora gràfica de formació, és responsable del projecte 'Los vacíos urbanos”, una publicació digital des de la qual pensar el territori i plataforma d'altres activitats relacionades amb la ciutat, l'art, l'arquitectura, el paisatge, la fotografia ...

Com definiries el “bon rotllo”?

Ha realitzat tallers d'il·lustració i derives, organitzat exposicions i convocatòries a la xarxa relacionades amb l'espai públic i la participació ciutadana. Ha col·laborat amb diverses universitats d'arquitectura, medi ambient i il·lustració impartint conferències i tallers sobre paisatge, territori, il·lustració i cartografies. Ha participat en diverses exposicions col·lectives i és autora del llibre „La guía de las rutas inciertas‟. Barcelona: Editorial Bsidebooks (2011).

Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

El mig somriure relaxat

Perquè reuneix els ingredients necessaris: Pausa, banc, silenci, contemplació, una barra de pa, dos bastons i una cistella de la compra ...

www.cargocollective.com/claranubiola www.losvaciosurbanos.blogspot.com

Diumenge de Gràcia

2013 21x29,7cm Punta fina negra sobre acrílic Paper Bouffant 250 gr

i21

cal miquel làctics

PVP 70€


a n n a L'Anna Obon és una pintora i il•lustradora que es defineix per la seva passió. El llenguatge, el pensament i la imatge es fonen intensament sobre el paper, la tela, la fusta o la pedra. Tot material, natural o instrumental, és una font de possible transformació. Aquesta força de canvi dirigeix la mà precisa de l'artista, però no des d'una intel•lectualitat freda, sinó des un foc d'emoció i d'amor. L'Anna Obon no és només una artista compromesa, sinó una persona que viu una vida compromesa. Responsable del món i de les persones que l'envolten, responsable, sobre tot, del món i de les persones del seu interior. Personantges acrobàtics, objectes d'ànima intensa, paisatges que sempre reflexen sentiment, humor i idees. Mil jocs i mil espais, mil dones (nenes!!!) que es decomposen en traços.

o b o n Com definiries el “bon rotllo”?

Com a un estat creatiu d'harmonia i bon humor. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Aquesta imatge il•lustra un petit moment d'un viatge. La combinació de fotografia i dibuix ens transporta a una altra realitat fora de la quotidianitat. Els personatges apareixen en un context amistós i càlid, de barri i la figura del pallasso ens convida a gaudir d'aquells moments d'humor innocent d'infància.

Biografia escrita per la Valeria Esteruelas www.annaobon.blogspot.com.es Une petite pause

26x17cm Tècnica mixta i collage Diversos tipus de paper

i22

menatge de cuina font

PVP 240€


m a r ç (Barcelona, 1976) Artista plàstica Barcelona.

r a b a l Com definiries el “bon rotllo”?

que

viu

i

treballa

a

Ha treballat en diferents camps de l'art: paral·lelament a la seva trajectòria pictòrica, últimament centrada en la tècnica del collage, ha col·laborat en la part escenogràfica d'alguns muntatges teatrals i treballa ocasionalment com il·lustradora. Trobareu la seva obra en les següents galeries: Barcelona: Fundació Setba i Galeria Esther Montoriol

El bon rotllo és una actitud. I com a actitud, una cosa totalment superficial. Però també pot ser una sensació física de plenitud amb un mateix i amb l'entorn. Una sensació molt fàcil d'aconseguir, si es vol. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Córrer pot ser una forma d'arribar. Córrer no sempre vol dir fugir. Córrer cap a un objectiu. Córrer, simplement. Córrer per córrer

Menorca: Galeria Artara.

www.mrabal.com Le Bout

17,5x27cm Collage sobre paper Coberta de llibre

i23

PVP 300€

papereria exit


l o l a Va néixer una nit de revetlla l'estiu de 1969 a Barcelona. Li encanta col·leccionar pedres, històries i experiències, i tot el que troba al seu camí. Gaudeix maquinant fantasies imatges que parlin en murmuris.

i

creant

També imparteix tallers on compartir i desplegar el talent i la creativitat. Si vols acompanyar-la, explicar-la teva història, o que dibuixi per a tu, la trobaràs al costat del mar, càlid i mediterrani.

r o i g Com definiries el “bon rotllo”?

Sentiment de plenitud, alegria, llibertat, goig.

efervescència,

Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

La dona està sentint l'explosió de la vida, omplint-se de vida, aspira les aromes que li porta la brisa, gaudeix amb alegria serena, amb intensitat, ara no necessita res més, és un moment sublim.

www.lolaroig.com

Aromas Imatge del lllibre "Llenteyes verdes na parede" Pintar-Pintar Editorial

35x27cm Tècnica mixta Paper epson somerset velvet 255 gr

i24

PVP 100€

dulce diseño


c o n r a d Ha passat la primera part dels seus 28 anys a Terrassa, la seva ciutat natal entre caixes de colors, retoladors i llibretes; l'altra part a Barcelona, envoltat de pintures, moleskines, muses, llapis de colors i el seu gat gris. El dibuix ha estat una passió i una constant en la seva vida, des que jugava amb el seu germà a dibuixar tot el que els hi agradava, fins que anys més tard es va inspirar en les dones per crear les Muses, la seva col·lecció més personal. Es va formar a l'Escola Joso i en la facultat de Belles Arts de Barcelona. Gràcies a la difusió de les seves il·lustracions per internet va començar a treballar per a Zara. Allà, diu, va aprendre l'ofici, la regularitat, a estudiar estils d'il·lustradors de referència. Al cap d'un any es va llançar com a freelance i des de llavors treballa per a diferents marques, agències de publicitat i editorials. Ha exposat en galeries i museus com el MOCA de Virgínia, SopkeArt a San Francisco, London Milles a Londres, Tipos infames a Madrid, Artevistas i Miscelánea a Barcelona. A més, col·labora com a professor d'il·lustració a l'Escola de disseny BAU. www.conradroset.com

i25

touchemoa

r o s e t Com definiries el “bon rotllo”?

El bon rotllo per a mi és despertar-se cada dia anar al meu estudi, treballar del que més m'agrada i saber que amb això podré pagar les factures. Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Pels colors vius, i la frescor amb què està pintada.

Musa 520

27x30cm anilines + tinta xinesa + colors sobre paper PVP 240€


s t e l l a Comença la seva carrera d'estudis i laboral sent integradora social, però amant de l'art i de la seva expressió no trigarà a descobrir una fórmula per entendre l'art des del social, i els social amb una perspectiva artista. Després d'anys aprenent, descobrint, experimentant, donant voltes .... obre el seu propi taller, anomenat tataricum com a artista, il·lustradora i educadora juntament amb la seva mitja taronja, Xavier Mateu al Prat, on el la filosofia, d'un taller obert és mantenir l'art a l'abast de tots i on es produeixen milers d'històries, projectes, fusions, col·laboracions .... i altres qüestions de l'atzar.

r u b i o Com definiries el “bon rotllo”?

El bon rotllo és quelcom necessari, del que et nodreixes, un sentiment que s'encomana i et fa veure les coses amb més perspectiva ... diria que el bon rotllo és tot el contrari a la individualitat. I sobretot, compte que enganxa!! Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

La infància, la innocència, els somnis impossibles, les realitats fictícies i la naturalitat en tot això .... un nen que somia, que se sent nen, és el que m'agrada anomenar la il·lusió de l'adult.

http://napbuff.blogspot.com

Soñando los puntos y aparte

i26

pequod llibres

21x30cm tècnica mixta sobre paper


c l a r a Clara Sáez és dissenyadora gràfica i il·lustradora. Resideix entre Barcelona i Granollers, així que aquest trajecte de tren es converteix en el lloc perfecte per pensar, idear i dibuixar.

s á e z Com definiries el “bon rotllo”?

Ha de ser una mena de sensació que et deixa per uns moments en un estat de flotació, de somriure.

Ha fet exposicions individuals i també ha participat en col·lectives i en festivals d'il·lustració.

Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

http://cargocollective.com/clarasaez

M'imagino la frustració superficial d'aquesta senyora i em fa una mica de gràcia.

Lentejuelas

21x29,7 cm Dibuix a pilot i collage Paper reciclat

PVP 180€

i27

bacallaneria ros

.


s o n j a Després de treballar diversos anys de dissenyadora a la seva ciutat natal Munic ia Brussel · les, Sonja va decidir dedicar-se plenament a la il · lustració i venir a Barcelona, per continuar la seva formació artística a la Llotja, Escola Superior de Disseny i Art Des de llavors, viu i treballa entre pinzells i paper, publicant les seves il · lustracions en llibres, cartells, calendaris o revistes per editorials (entre ells Cuento de Luz, Edelvives, Takatuka, OQO o Cruïlla) i altres clients en tot el món.

w i m m e r Com definiries el “bon rotllo”?

Una bona relació entre persones, bon ambient, una mateixa sintonia amb algú, un estat d'harmonia Perquè aquesta imatge t‟inspira “bon rotllo”?

Crec que en aquest cas no cal gaire explicació. ;) La parelleta dorm arraulida. Estan feliços d'estar junts.

Per canviar la mida, de tant en quan pinta també una o altra paret. En els últims dos anys alguns dels seus llibres il · lustrats van rebre a Estats Units el "International Latino Book Awards", el "Moonbeam Children Book Awards" i el "Independent Publisher Award".

www.sonjawimmer.blogspot.com.es

Sueños reales

15x21 cm Llapis Paper d'aquarel·la

PVP 200€

i28

mobles crespo

.


agraïments Gràcies a tots els autors, autores i comerços per participar en aquesta iniciativa i per creure en ella. I gràcies a tots aquells que en algun moment ens heu donat consell, ens heu ajudat a repensat o ajudat en el procés.


Exposici贸 organitzada per LA PARADA

www.laparada.org

Amb la col路laboraci贸 de SELTONA

Profile for la parada llibres i fotos

L/APARADART 2013 cat  

Catàleg de l'exposició L/APARADART, fotografia i il·lustració s'exposen als aparadors del barri de Gràcia. Edició 2013 Català. Exposició or...

L/APARADART 2013 cat  

Catàleg de l'exposició L/APARADART, fotografia i il·lustració s'exposen als aparadors del barri de Gràcia. Edició 2013 Català. Exposició or...

Profile for laparada
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded