a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade
3 minute read

Vin

Viner till kött, grytor och långkok

Då står ännu en vår för dörren. Nja, kanske inte riktigt än men förhoppningsvis är det inte många veckor dit. I detta nummer har jag plockat fram lite kraftigare viner som gör sig fint till säsongens lite kraftigare mat som mustiga grytor. Eller varför inte en god köttbitmed en krämig gratäng med potatis och rotfrukter. Håll till godo!

Gabriel Meffre, Côtesdu-Rhône Blanc SaintFrancois 2018, Rhône, Frankrike 99 kr Cirka 95 procent av all Côtes-du-Rhône är rött vin, men denna vita är väl värd att provas. Förutom att denna flaska är utomordentligt välsmakande så är det en lite annorlunda uppställning när det kommer till druvorna. Receptet är 50 procent grenache blanc, 20 procent clairette, 20 procent viognier samt 5 procent vardera marsanne & roussanne. Friskt & fräscht vin där smak av päron och persika dominerar. Vinet har en fin, lite kryddig fetma som gör att det passar lika bra till fiskrätter som eleganta rätter av fågel. Valuta för varje krona och dessutom ekologiskt.

Cantina Di Ruscio Srl, Rosenberg Monterosa Rosso 2016 Marche, Italien 118 kr Blev serverad detta vin på en middag för några veckor sedan och blev enormt positivt överraskad. Lika dela cabernet sauvignon & montepulciano som vilat 12 månader på fat. Mörk tät frukt med toner som drar mot Bordeaux. Vinet importeras av Anna & Henrik Rosenberg från Helsingborg så det blir i alla fall lokalt levererat. Vinet vinner på att luftas på karaff minst en timme. Fantastisk kvalitet för pengarna.

Mullineux, Syrah 2016, Swartland, Sydafrika 229 kr Andrea och Chris Mullineux är ägarna till denna kvalitetsproducent i hjärtat av Swartland. Vinerna är strama, eleganta och har en komplexitet som inte är alldeles vanlig hos många andra producenter i landet. Denna syrahär fylligt och har en fantastisk balans mellan solmogen frukt, bra syra, mjuka tanniner och sparsamt med ek. Njut till en fin köttbit eller en kraftig köttgryta. Årgång 2017 finns också för 219 kr. Ska du dricka vinet nu så satsa på 2016. Så gott, så gott…

Bodega Noemia, A Lisa 2017/2018, Patagonien, Argentina 175 kr/169 kr Bodega Noemia är en av producenterna som tagit argentinska viner till nya höjder. Här fokuseras på kvalitet. En av ägarna är Hans Vinding Diers, bördig från Danmark men född i Sydafrika och uppvuxen i Bordeaux. Denna malbec är inget sötsliskigt saftkalas även om frukten är fint solmogen med toner av körsbär och plommon. Här finns en uppfriskande syra och en liten touch av ek. Kvalitetsmässigt är årgång 2017 och 2018 lika bra så jag föreslår att prova dem bredvid varandra till ett vintrigt långkok.

Ralf Nord har jobbat med dryck och mat i över 25 år, framför allt som sommelier, vinhandlare, provningsledare och skribent. Sedan oktober 2018 driver han företaget Wine to Dine. Basen är sedan september restaurangen, Wine to Dine, i centrala Ängelholm som tar exklusivt ett sällskap åt gången. Här är totalupplevelsen det viktigaste med »hemma-hos-känsla« och vin i fokus. Vinprovningar i restaurangen eller ute hos kunder är också en del av verksamheten. Kontaktuppgifter hittar du på winetodine.se eller ralf@winetodine.se

HEXIS är marknadsledande producent av självhäftande material!

Självhäftande folier för fordon, interiör design, tåg, bussar, butiker, hotell, golvreklam, arenareklam, museum, flygplatser, köpcentrum, kontor och mycket mer. Utöver att vi erbjuder självhäftande produkter till producenter inom visuell kommunikation tillhandahåller vi oslagbar know-how. Snart finns vi i nya synliga lokaler längst med E6/E20 i snabbväxande Landskrona. Här kommer vi att hålla vårt Skandinaviska centrallager och erbjuda marknadens mest professionella utbildningar.

Nya utsikter!

Ta plats på första parkett

Tycker du liksom vi att Landskrona är en av landets vackraste städer? Som nästa generations bostadsutvecklare har vi mängder av idéer och förslag på hur man tar staden framåt och nu är vi med och skapar nya stadsdelar. Vid den nya entrén, Österport, planerar vi sköna bostäder för dig som vill kunna spana ut över takåsarna. Skynda dig, så du får chansen att ta plats på första parkett!

Gå in och anmäl ditt intresse idag på sernekebostad.se/teaterterrassen