3 minute read

med toppmodern teknik

Ny tandläkarklinik med toppmodern teknik

Av Maria AndréFoto David Elg, Moob

På nystartade kliniken Öresundstandläkarna vid Rådhustorget hörs inte bara ljudet av tandläkarborrar. Här flödar även flera språk, som arabiska, rumänska, albanska och serbokroatiska. Dessutom har kliniken den allra senaste tekniken inom tandvård.

– att vi kan prata med våra kunder på deras hemspråk är en stor tillgång. Det kan ibland vara svårt för kunden att sätta ord på var det gör ont i munnen, särskilt på sitt andraspråk, säger tandläkaren Nedal Issa som arbetar på Öresundstandläkarna tillsammans med tandläkarna Florida Brandt och Alexandra Björklund.

Nedal Issa själv vet hur det är

att vara ny i Sverige. Han kom hit från Syrien 1984. På några år hade han lärt sig svenska och sökte då till »Käftis« som tandläkare skämtsamt kallar Tandläkarhögskolan i Malmö. Efter fem års studier kom han ut på en tuff arbetsmarknad. Jobben var få. I fyra år vikarierade han som tandläkare i Landskrona, och hade planer på att flytta till England för att få fast jobb. – Efter att ha jobbat en sommar i England ställde jag ett ultimatum till min chef. ’Antingen ger du mig ett fast jobb, eller så flyttar jag utomlands’. Det gav resultat. Efter någon dag hade jag ett jobb, säger Nedal Issa och skrattar.

sedan 1996 har han varit Landskrona trogen. Först inom Folktandvården och sedan på en privat klinik. Där träffade han Florida Brandt och Alexandra Björklund som han nu arbetar med på den nya kliniken Öresundstandläkarna, som ligger i lokaler med ett perfekt läge mitt i stadskärnan. I hörnhuset på Stora Norregatan och Östergatan med utsikt över Rådhustorget och gågatan, öppnade den nya kliniken i december 2019.

Eftersom de tre tandläkarna har fått vara med och påverka inredningen finns nya lösningar. Undersökningsrummen har inga dörrar, utan endast avskärmande väggar. Det gör att tandrädda kunder känner sig mindre instängda. För den som vill sitta i avskildhet finns ett undersökningsrum med traditionell dörr. I lokalen finns också den senaste röntgentekniken, vilket innebär att man kan göra avancerade undersökningar på plats, och kunderna slipper bli remitterade till någon tandläkare.

– Våra lokaler betyder mycket för de kunder som är tandrädda. Att vi har högt i tak, behaglig inredning, mjuka tempurstolar och rogivande musik gör att rädslan minskar, säger Florida Brandt.

För de tre tandläkarna som arbetar på kliniken är målet inte att göra så stor vinst som möjligt, utan att de känner arbetsglädje och har möjlighet att utvecklas i sitt yrke. När de skissade på taxor var en avgörande faktor att de skulle lägga sig på en rimlig prisnivå, så att deras

»Vår styrka är att vi är ett sammansvetsat team, där vi alla känner att vi kan lita på varandra.«

kunder har råd att gå till tandläkaren.

– I Landskrona finns det många kunder med stora behandlingsbehov. Vissa kommer från länder där man inte har samma regelbundna kontroller som i Sverige, vilket syns på tänderna. Men med rätt insatser går det att få fina tänder igen, säger Nedal Issa.

Han menar att man kan se en stads utveckling i invånarnas tänder. När han började arbeta i Landskrona på 1990-talet var tändernas status sämre än i dag.

Det fanns barn som åt kakor och drack saft varje dag. Då jobbade tandvården aktivt med att komma ut i skolor och erbjuda fluorskölj till barn som var 6 år eller äldre.

– Det har hänt mycket i staden sedan dess. Människor har fått det mycket bättre. Men vi jobbar fortfarande hårt på att få våra kunder att komma på regelbundna kontroller. Om man går till tandläkaren en gång om året hinner problemen inte bli så stora, säger Nedal Issa.

Hans kollegor håller med. Att borsta två gånger om dagen, minska ner på sötsaker och gå till tandläkaren med jämna mellanrum är det allra viktigaste du kan göra för att slippa dyra tandläkarräkningar.

Öresundstandläkarna har inga ambitioner på att bli ett stort företag. De har bestämt sig för att de ska vara maximalt 11 anställda, i dagsläget är de nio. – Vår styrka är att vi är ett sammansvetsat team, där vi alla känner att vi kan lita på varandra. Vi har dessutom hög kompetens och lång erfarenhet från yrket. I kombination med våra fina lokaler kan vi erbjuda våra kunder något riktigt bra, säger Alexandra Björklund.