Page 1

Barcelona maig 2011 # 010 guia de cultura i oci www.laguiago.com

01 > GO! BCN


}

GO! BCN

Portada: Imatge corporativa de Mario Eskenazi

Hem tingut el privilegi de poder fer un cafè amb un dels referents del disseny al nostre país. Assegura que cada dia aprèn, però parlar amb ell és escoltar un mestre que ho pot explicar gairebé tot de la seva professió. S’expressa amb la mateixa simplicitat i contundència que transmet a través de les seves obres però sense perdre el somriure murri. Amb menys de dues hores (i sense fumar!) ens ha explicat part de la seva vida i la seva obra. Tant si us interessa el disseny com si no, no us perdeu el Cafè amb Mario Eskenazi d’aquest mes.

DIRECTOR Carles Martínez Calveras carles@laguiago.com COORDINACIÓ Mireia Clapers mireia@laguiago.com COMUNICACIÓ Ivette Hijano ivette@laguiago.com MAQUETACIÓ Natàlia Solana · Xavier Miralles natalia@laguiago.com HAN COL·LABORAT Elisenda Alamany · Marina Antúnez Carles Batalla · Carles Díaz · Raül Esteve Eduard Garcia · Julià Guerrero · Javirroyo Jordi Rius · Òscar Rocabert · Teresa Vallbona COMERCIALS Begoña Castillo · Malena Clapers · Guillaume Dubos · Núria Farrús · Paco Hoyos · Noa Pont REVISIÓ I CORRECCIÓ DE TEXTOS Elisenda Alamany EDITA Grupo Go! Ediciones sl · 902 117 862 PRESIDENT José Ramón de Pablo COORDINACIÓ Carolina de Pablo DIFUSIÓ WEB I CONTINGUTS Miguel Santamarina GO OUT! Pedro Gutiérrez PUBLICITAT Ielou Comunicació DISSENY www.dissenyrauxa.cat Dipòsit Legal: M-50888-2010

02 > MAIG 2011

Aragó Alacant Astúries Bilbao Burgos Cadis Cantàbria Còrdova Corunya Granada

La Rioja Madrid Màlaga Múrcia Salamanca Sevilla Tarragona València Valladolid Vigo

no és contractual, havent la possibilitat que es produeixin errades no assumibles per la revista. Go! Bcn és un mitjà independent, la inclusió d’activitats culturals és gratuïta però la revista en fa la tria i defineix el contingut dels comentaris. GO! i La Guia GO! són marques registrades del Grupo GO! Ediciones.

www.laguiago.com barcelona@laguiago.com

ALTRES CIUTATS GO!

distribució de 30.000 exemplars, auditada i certificada per l’organisme de control PGD/OJD. GO! BCN no es responsabilitza de les opinions expressades pels seus col·laboradors i/o anunciants, així com tampoc s’identifica necessàriament amb les mateixes. Tanmateix la informació reflectida

Per informar d’activitats culturals i d’oci Per ser un punt de distribució oficial Per col·laborar amb nosaltres Per anunciar-te a la revista o al web

*

Exemplar de distribució gratuïta a una xarxa de més de 450 punts de distribució en la ciutat de Barcelona: Universitats, llibreries, punts d’interès cultural, museus, teatres, cinemes, sales de concerts, botigues, bars, cafès, cerveseries, bars de copes, restaurants i locals d’oci nocturn. GO! BCN compta amb una

CONTACTA AMB GO! BCN


música

BCN

# 010

DELICATESSEN - P013

P 004 - 013

teatre

P 014 - 019

exposicions

P 020 - 024

llibres

MICRORELAT - P029

P 026 - 030

go bloc P 031

cafè amb... P 032 - 035

l’imperdible P 036 - 037

barselona P 038

PRIMAVERA

sound Mario P 004 - 005

cinema

P 040 - 042

Eskenazi P 032 - 035

t’interessa P 044 - 045

Sito Mujica

go out

P 046 - 047

go pink P 048

restaurants P 050 - 052

go shopping P 053 - 055

go exit

P 056 - 057

go foto

P 058 - 059

go tv P 060

go map

P 061 - 063

HomeNatja P 016

swab

P 020 - 021 03 > GO! BCN


música

A

B

Melodies refrescants Unes 200 propostes de pronunciat accent indie però amb voluntat d’encabir-hi tots els gustos. Així arriba l’onzena edició del San Miguel Primavera Sound, una cita imprescindible abans dels nombrosos festivals d’estiu.

C

D

004> >MAIG MAIG2011 2011 04

XI san

prima De 25 al 29 de maig

TEXT|CARLES BATALLA

Poble Espanyol/Parc del Fòrum Horari segons el concert 180 euros (75 les entrades de dia)

La complicitat del bon temps convida a endinsar-se en un cartell que és la síntesi perfecta entre grups pioners i d’altres novells en vies de consolidació. Com a estímuls més temptadors, trobem a Pulp, icones del brit-pop dels 90 i que s’han reunit només per tornar a tocar junts deu anys després del seu darrer disc “We love life”. El pop refinat de Belle & Sebastian, la foscor d’Interpol o una triple concessió nostàlgica: els Mercury Rev interpretant els temes de “Deserter’s song”. Echo & The Bunnymen també faranel mateix amb “Heaven up here” i “Crocodiles”; i Pere Ubu seguirà el ritual amb “The modern dance”. John Cale, PJ Harvey també presenta nou disc: “Let England shake”,i The Flaming Lips conjuntamenta amb Animal Collective sobresurten enmig de l’oferta alternativa.


miguel vera sound

música

E

F

G

L’electrònica i la música de ball estaran ben representades per Simian Mobile Disco o Girl Talk entre d’altres mentre que Das Racist, Odd Future i Big Boi (membre del duo Outkast) aportaran la quota de hip-hop. “Volem portar el millor de la música del moment”, comenta el director, Albert Guijarro, que espera un increment de públic del 20%.

els grups més sol·licitats. Aquest espai suposarà un augment del recinte, que compta amb vuit escenaris.

Pulp (A) PJ Harvey (C) Animal Collective The Flaming Lips (G) The National Belle & Sebastian (E) Mogwai Explosions in the Sky John Cale (B) Sufjan Stevens Interpol (F) Of Montreal Fleet Foxes Mercury Rev (D) Pere Ubu Echo & The Bunnymen M Ward Low Shellac Grinderman

L’afany de millora també es reflecteix en les infraestructures. No només s’han ampliat les àrees de restauració i banys i s’han introduït canvis en l’ambientació i els decorats, sinó que s’ha construït un segon gran escenari per acollir-hi

La cirereta la posaran dues activitats complementàries: actuacions a l’Apolo dins del cicle Primavera als clubs amb bandes com Betunitzer, Capsula, Bullit o Dead Western; més la minimúsica adreçada al públic infantil. En aquest cas, nou grups, entre els quals destaquen Anímic, Manos de Topo i Mujeres, que entretindran els més petits en sessions al Parc del Fòrum i al Parc Central del Poblenou.

05 > GO! BCN 005


música Divendres 20 de maig · 21 h Palau de la Música · 18-54 euros

Fusió autèntica

viva zoom

MICHEL CAMILO +TOMATITO

Piano i guitarra, jazz i flamenc. Aquest concert suposa l’enèsima escenificació d’una compenetració artística i d’una forta amistat. Els camins de Camilo i Tomatito van creuar -se el 1997 al 29è Festival Internacional de Jazz de Barcelona i la trobada va cristal· litzar en l’àlbum “Spain” (2000). També s’havien retrobat en directe el 2007 i ara tornaran a oferir mostres de la seva sinergia.

TEXT|CARLES BATALLA

diego el cigala Despulla l’ànima El reconegut cantautor, que va adquirir rellevància internacional arran del projecte “Lágrimas negras” amb Bebo Valdés, ha triat dos bons acompanyants: el guitarrista Diego del Morao i el bateria Israel Suárez. Aquest músic, que en els tablaos és conegut amb el sobrenom de “Piraña”, ha posat la seva màgia al servei d’artistes com Lenny Kravitz, Paco de Lucía o Wynton Marsalis. Flamenc en estat pur per als aficionats al gènere però també un bon moment perquè els neòfits s’hi introdueixin. Dissabte 14 de maig · 22 h · Teatre Auditori (Sant Cugat) 23-36 euros 06 006> >MAIG MAIG2011 2011


R u s s i a n Puntí Red

Pastora

Fragilitat consistent

Genial i imprevisible

Encisador i ballable

Tres anys després del celebrat “I love your glasses”, la madrilenya Lourdes Hernández ha tingut temps per pair l’èxit i per donar forma al segon capítol de la seva obra: “Home tonight”. Gravat a Escòcia, les cançons guanyen en presència elèctrica. I el pintallavis no hi faltarà.

Adrià o Josep? Doncs a partir d’ara, simplement Puntí. Malgrat les extravagàncies i les intermitències creatives, el gironí segueix al peu del canó, amb un repertori prou contundent i personal més enllà d’haver firmat lletres memorables al capdavant d’Umpah-pah.

Tot i que l’ombra de la Lola encara és allargassada, el trio format per Dolo Beltrán i els dos fills de Pau Riba (Caïm i Pauet) volen demostrar la projecció del seu recorregut. Pop impregnat d’electrònica sense oblidar vessant acústic i intimista com a ingredients de “Un viaje en noria”.

Dijous 19 de maig · 21 h L’Auditori · 22-30 euros www.auditori.org

Divendres 13 de maig · 21 h Luz de Gas · 16-20 euros www.luzdegas.com

Dissabte 7 de maig · 22.30 h Faktoria d’Arts de Terrassa 12-15 euros 07 > GO! BCN 007


música

Aaron Thomas

DePedro

Rosendo

Esperit nòmada

Univers de ritmes

Des de la saviesa

Nascut a Tasmània i amb un trajecte variat que inclou Ucraïna, Madrid, Estats Units i Islàndia, el cantautor exhibirà la sensibilitat de la seva producció que consta de “Follow the elephants” i “Made of wood”. Però no us equivoqueu a l’hora de jutjar-lo: no és gens cursi. L’acompanyarà Erm, el projecte poèticopop de David Pérez.

Instruments de vent, guitarres africanes, ritmes llatins, pop elegant...La mescla va a càrrec de Jairo Zavalo i es pot gaudir en el disc “Nubes de papel”. La influència de Calexico, el grup en el qual toca la guitarra des de fa quatre anys, hi és ben present.

L’avi del rock urbà estatal no pensa jubilar-se ni deixar que el retirin, encara que les noves generacions vinguin amb força. Una vintena de treballs en 40 anys de carrera donen fe de la tenacitat d’un Rosendo que oferirà un espectacle retrospectiu de la mà de “A veces cuesta llegar al estribillo”.

Dissabte 14 de maig · 21 h Bikini · 16-20 euros www.bikinibcn.com

Divendres 6 de maig · 21.30 h L’Auditori · 3-16 euros www.auditori.org

Dissabte 7 de maig · 21 h Palau de la Música · 16-38 euros www.palaumusica.org

08 > MAIG 2011


música

North Missi- Marley ssippi Allstars

The wombats

Arrels creatives

La vigència del reggae

Homenatge respectuós

Blues, rock, country i una dosi molt alta d’inspiració són les bases sobre les quals s’alça el llegat del quartet americà. “Keys to the Kingdom” els col·loca novament en la primera línia d’actualitat, tres anys després d’”Hernando”. Es troba dins del cicle BCN Root Sessions, que pretén fomentar el gust per la bona música.

Natxo Tarrés, líder dels Gossos, ha assumit el repte de fer un homenatge a Bob Marley coincidint amb el trentè aniversari de la seva mort. Amb suport de Wireless, un grup improvisat creat per a l’ocasió, l’espectacle farà un recorregut sonor i visual per la vida i obra del jamaicà, un dels pioners d’un gènere immortal.

El trio de Liverpool/Oslo han confiat en Jacknife Lee (productor de REM, U2 i Snow Patrol) per endurir la base punk i dotar la banda de més llibertat per tal d’experimentar. El senzill que ens serveixen com a aperitiu “Tokyo (Vampires & Wolves)” és la típica cançó de pop ballable enganxosa que haurien pogut firmar The Killers.

Dissabte 7 de maig · 21 h Bikini·22-25 euros www.bikinibcn.com

Divendres 13 de maig · 21.30 h L’Auditori · 15 euros www.auditori.org

Dissabte 21 de maig · 21 h Apolo · 20-24 euros www.sala-apolo.com 09 > GO! BCN


música

Le Petit Ramon Amb el seu nou disc “Brou”, ja en van 5! TEXT|EDUARD GARCIA

En Ramon Faura segueix fent-nos reviure el rock psicodèlic dels 70 però actualitzat als nous temps. Els malalts de Le Petit Ramon ja tenen a la seva disposició el seu nou disc “Brou” des del dia de Sant Jordi. Fidel el seu estil, en Ramon Faura fa actual el rock psicodèlic en català dels anys 70, però amb unes lletres i un so encara més elaborat. Entre lletres aparentment innòcues, Le Petit Ramon les deixa anar sense embuts. Com també deixa fluir les guitarres en el més pur rock simfònic, tot i que amb un so més posat al dia amb algun element electrònic. I és que estem davant d’un talent d’imaginació desbordant, i per si no el coneixeu, que sapigueu que és absolutament original i sorprenent. I així és el seu nou “Brou” que com ells mateixos defineixen “són 10 cançons de curt minutatge, alta intensitat i rerefons tèrbol. Blues i rock’n’roll directe a l’estómac, garatge cru i ,per moments ferotge, elaborat però deixat anar, deixant que la música flueixi. Una música que sembla arribar-nos d’una altra època però que pren el pols de la Barcelona d’avui. Música que bull com el brou. Que surt del cor i et colpeja l’estómac. “Mai no fa fred quan el teu cor bull com el brou”. 010 > MAIG 2011


011 > GO! BCN


música

Gramola de guàrdia TEXT|JULIÀ GUERRERO

Novetats discogràfiques

Primavera Sound 2011 Un Festival fora de mida. El Primavera Sound torna un any més amb una oferta que desborda de propostes musicals úniques, i no només per al món indie. A l’engròs, les propostes més lluents per qui firma això són el retorn en exclusiva de Pulp, la visita de la millor banda de folk americà, Fleet Foxes, que acaben d’editar un segon treball exuberant (‘Helplessness Blues’), i la possibilitat de calibrar la grandesa de James Blake, un jove que ha revolucionat el panorama britànic amb el seu debut. Però això són només tres possibilitats de les moltíssimes que els melòmans podran gaudir des del dimecres 25 de maig al Poble Espanyol –escenari que recuperen- i l’endemà ja al Fòrum en una marató alhora plaent i extenuant. Unes quantes bandes i artistes arriben amb nou disc sota el braç, un estímul per repetir com a públic de, per exemple, els incombustibles Belle & Sebastian (‘Write About Love’), la gran diva del costat fosc de l’indie PJ Harvey (“Let England Shake”) o els espirituals Low, que acaben de publicar ‘C’mon’, gravat en una església. Per qui encara conservi fe en el postrock podrà reincidir amb bandes que abanderen aquest estil com Mogwai i Explosions in the Sky, amb novetats discogràfiques esclafen timpans com ‘Hardcore Will Never Die, But You Will’ i ‘Take Care, Take Care, Take Care’. Per cert, Shellac també hi seran. I ja van...

012 > MAIG 2011


013 > GO! BCN

La tarde (En la imaginación) · Sílvia Pérez Cruz & Javier Colina Un dels discos de l’any segur. La parella perfecta pel que fa a musicalitat i feeling. Atenció a les segones veus d’un Colina a qui no havíem sentit cantar. De la veu de la Sílvia Pérez ja no cal dir res a aquestes alçades.

Al darrere de les grans banderes del nou disc de Manel, que com tothom sap són Aniversari i Boomerang, s’amaga una petita obra mestra en forma d’obertura a la que només cal donar-li una miqueta de temps.

Benvolgut (10 milles per veure una bona armadura) · Manel

Cançó de metratge molt llarg però que captiva a la primera. Complicat explicar l’origen de les històries del que havia estat fundador dels Surfing Bichos. La producció corre a càrrec del català Refree.

Extintor de incendios (La vida es extraña...) · Fernando Alfaro

EL CELLER DEL DELICATESSEN

Són moltes les cançons que m’han fet perdre el temps en aquesta vida i n’hi ha hagut moltes que m’han deixat amb la boca oberta més de cinc minuts seguits. Algunes m’han posat la pell de gallina i només dues o tres m’han fet plorar. Al Delicatessen m’agradaria compartir amb tu les cançons del temps perdut, les de la boca oberta i les de la pell de gallina. I no pateixis, perquè les que fan plorar se’t plantaran al davant el dia que menys t’ho esperis.

ALBERT PUIG DE DILLUNS A DIVENDRES DE 21.00 A 22.00 H

DELICATESSEN

Parella francesa formada per Mark Daumail i Morgane Imbeaud que s’aparta de la popular i celebrada nova fornada de cantants francesos. Ells canten en anglès i són més propers al folk de Ron Sexsmith que al pop de Benjamin Biolay. Històries molt naïf, com la de la balena Yum-yum, que s’empassa els malsons i els converteix en felicitat, omplen de bons auguris un disc que no cau mai en el pou de l’excés d’edulcorants. Excel·lents combinacions vocals i melodies acústiques fràgils, però que caminen amb un pas molt ferm i decidit cap a convertir-se en una de les revelacions musicals de la temporada. Atents a França que hi passen coses!

Coop 2011

Cocoon Where the oceans end

DELICATESSEN GRAN RESERVA


de Molière

El misantrop

teatre

Direcció: Georges Lavaudant Intèrprets: Jordi Boixaderas, Jordi Bosch, Lluís Soler, Marta Marco, Anna Ycobalzeta, Rosa Novell, Carles Martínez, Jordi Martínez, Ramon Giró, Miquel Bonet.

Del 5 de maig al 19 de juny TNC (Sala Gran) De 25 a 33 euros www.tnc.cat

014 > MAIG 2011


teatre

David Ruano

La gran comèdia clàssica sobre la hipocresia humana

El misantrop és una de les peces més brillants de Molière, i el seu protagonista excel·leix entre tots els arquetips humans que poblen la literatura dramàtica universal. Alceste és un home tocat per una aversió profunda a tot allò que respira i es mou al seu voltant, però té la virtut de resistir-se a qualsevol interpretació unívoca: si d’una banda és difícil que no simpatitzem amb la seva crítica hilarant i implacable de la hipocresia, la mediocritat i la petulància que l’envolten, de l’altra també costa passar per alt les seves febleses i contradiccions, la seva condició de botxí i de víctima al mateix temps. Sorprèn comprovar com, tot i haver estat escrita al segle XVII, El misantrop no ha perdut vigència. D’alguna manera, la societat continua oferint motius de sàtira i ridiculització que encaixen perfectament amb la divertida peça de Molière. 015 > GO! BCN


Direcció: Eduard Fernández i Pep Ramis Intèrprets: Eduard Fernández i Pep Ramis. Una història que conté moltes preguntes i enigmes sense resoldre i que dibuixa pulsions i situacions humanes que encara ara podem reconèixer: la figura del pare exigent, la pèrdua de la infantesa, el primer assassinat, la inevitabilitat del destí. La proposta escènica i dramatúrgica gira a l’entorn de la voluntat dels dos personatges de reconstruir la història, i les seves possibles versions, una ficció dins de la ficció en la qual tots dos poden ser Caïm, dos desarrelats, expulsats en mig d’un desert, preguntant-se qui són.

Caín & Caín

teatre

Fins al 8 de maig Teatre Lliure de Gràcia 25 euros www.teatrelliure.com

La avería

de Friedrich Dürrenmatt Direcció: Blanca Portillo Intèrprets: Daniel Grao, Emma Suárez, Fernando Soto, José L. García Pérez, Asier Etxeandía, José Luis Torrijo. Fins Al 15 de maig Teatre Romea De 22 a 28 euros www.teatreromea.com 016 > MAIG 2011

Alfredo Traps és viatjant de comerç. De tornada a casa seva, el seu flamant Studebaker vermell pateix un desperfecte que no podrà ser reparat fins al matí següent. Traps resol passar la nit al poble i sol·licita allotjament en una casa veïna. L’amo de la casa on s’allotja té amics per sopar aquella nit i el convida a acompanyar-los. Aviat arriben els seus amics i li proposen participar en un curiós joc de tribunals, en el qual li correspondrà el paper d’acusat. Així comença el conte L’avaria, de Friedrich Dürrenmatt, adaptat al teatre per Fernando Sansegundo.


teatre Direcció: Jordi Oriol Intèrprets: Anna Alarcón, Pep Mula, Òscar Muñoz, Carles Pedragosa i Jordi Santanach.

Imagina que no ets ningú. Imagina’t acomplexat, tímid i poruc. Aturat fins al límit. Imagina’t incapaç de lligar, de ferte notar. Imagina la frustració de veure que la vida et passa per sobre i la gent et passa per alt. Però imagina’t, ara, que imagines ser algú. Imagina que imagines que de sobte tens la flor al cul i ets al centre del món. D’un dia a l’altre i per la cara. I ho desitges, i t’hi aferres, i t’ho creus. I passa. Imagina’t que un bon dia tothom parla de tu, que ets la portada de totes les revistes, i la teva cara apareix a tots als mitjans. Imagina’t al sofà, emmirallant-te en un zàping infinit.

HomeNatja de Jordi Oriol

Del 19 de maig al 5 de juny Sala Beckett 16 euros www.salabeckett.cat

017 > GO! BCN


teatre

Menys Garrick Emergències de Martin Crimp

Direcció: Juan Miranda Intèrprets: Francesc Ferrer, Ilona Muñoz i Xavi Serrat.

The king story

Elvis Presley tribute

Direcció: Tricicle Intèrprets: Carles Sans, Joan Gràcia i Paco Mir.

Direcció: David Barry i Juan Carlos Martin Intèrprets: Greg Miller.

L’obra es compon de tres peces breus. Una història familiar en la qual ressonen els relats anteriors. Aquí s’acaba el malson de les bones maneres, per bé que els personatges assegurin una vegada i una altra, que les coses van millorant dia a dia.

Garrick és un espectacleconferència sobre la mecànica de l’humor que els permet desenvolupar diferents tècniques dramàtiques –algunes d’inèdites en la companyia– amb l’objectiu únic d’aconseguir que el públic experimenti en la seva pròpia carn els beneficis del riure.

Greg Miller, considerat com el millor Elvis de tots els temps, presenta el seu espectacle “The King of Story” (Elvis y…… Yo), on repasa la seva peculiar relació amb el rei del rock i on mostra material inèdit sobre ambdós.

Del 3 de maig al 8 de juny Teatre Gaudí 18 euros teatregaudibarcelona.com

Fins al 19 de juny Teatre Poliorama De 20 a 32 euros www.teatrepoliorama.com

Fins al 29 de maig Teatre Tívoli De 24 a 64 euros www.grupbalana.com

018 > MAIG 2011


teatre

IMPROFIGHTERS Des del seus inicis amb “Zzapping, el concurs”, la companyia Planeta Impro segueix imparable amb varis espectacles alhora, tots ells endinsats en el món de la improvisació teatral. Sens dubte, Impro-Fitghters és dels més destacats. Espectacle basat en el concepte “Catch Impro” de la companyia francesa Inedit Théâtre, on 4 dels 8 personatges inscrits s’enfronten entre ells mitjançant la improvisació per tal d’aconseguir punts del públic, que es van afegint a la classificació general. Espectacle on cada minut és un moment únic i irrepetible, ja que el públic, l’autèntic guionista del xou, és diferent cada dia i aporta nous títols que generen divertides improvisacions.

El Molino Burlesque Barcelona I Festival Internacional El Paral·lel de Barcelona s’omplirà de glamur i color amb la celebració d’El Molino Burlesque Barcelona I Festival Internacional. Tres dies d’actuacions carregades de glamur, picardia i sensualitat a càrrec d’una acurada selecció dels millors artistes internacionals i locals d’aquest gènere, entre els quals destaquen l’estrella nord-americana Catherine D’Lish i l’anglesa Banbury Cross, entre d’altres. Tots ells seran presentats per la provocativa mestra de cerimònies La Terremoto de Alcorcón. 12, 13 i 14 de maig · El Molino · 30 euros www.elmolinobcn.com

Divendres, 21 h i 23.30 h Teatreneu 20 euros www.teatreneu.com

019 > GO! BCN


exposicions

swab 2011 A

020 > MAIG 2011


B

TEXT|teresa vallbona

Fira Internacional d’Art Contemporani de Barcelona

Del 26 al 29 de maig, Barcelona es converteix en un gran aparador de l’art contemporani emergent. La quarta edició de Swab, la Fira Internacional d’Art Contemporani de Barcelona, que enguany acollirà més de 50 galeries procedents de 13 països, arriba carregada de novetats al Pavelló 2 de la Fira de Barcelona. Swab presenta nous espais com Art Projects, on set joves galeries presentaran els seus treballs, MYFAF (My First Art Fair), un espai on quatre galeries amb menys de dos anys d’experiència exposaran a cost zero i Swab Kids, un espai dedicat als més petits. Del 26 al 29 de maig Fira de Barcelona. Pavelló 2 www.swab.es

C

D

A · Krzysztof Wyzynski Sito Mujica Galeria 3punts B · Abschluss Carsten Weitzmann Jarmuschek+Partner C · Endless Nameless Moritz Schleime Wendt + Friedmann D · I Dreamed I Painted Flowers All Over Your Naked Body Aaron Johnson Galeria MiTO 021 > GO! BCN


exposicions

Mobile Art

Experiencias móviles Més mòbils que persones. Aquesta és una de les reflexions que han portat a la Fundació Francisco Godia, conjuntament amb el Festival LOOP, a dedicar una exposició a les pràctiques artístiques emergents realitzades a través del mòbil. ‘Mobile Art. Experiencias móviles’ es pregunta sobre la incidència i integració dels mòbils en els processos creatius actuals a través de vídeos i instal·lacions d’artistes nacionals i internacionals que tenen un nexe comú: el mòbil. Del 12 de maig al 21 de juny Fundació Francisco Godia www.fundacionsfgodia.org

TEXT|teresa vallbona

I Was here! Fasim Del 8 d’abril al 16 de maig Montana Gallery www.montanagallerybarcelona.com

022 > MAIG 2011

Montana Gallery fa set anys i ho celebra amb ‘I was here!’, una mostra de Fasim produïda per presentar-se a Barcelona i que recull diferents retrats de personatges imaginaris i esperpèntiques figures en grup. Pintura, tècnica mixta i collage per deixar constància que “jo vaig ser allà i vaig deixar un signe d’existència”, com es tradueix “I was here!” en l’argot grafit. Un retorn salvatge al color i a la figura.


Del 5 al 31 de maig Galeria Trama i Arts Santa Mònica www.galeriatrama.com www.artssantamonica.cat

exposicions

Julio Vaquero La fi de les aparences La Galeria Trama estrena un nou espai. Després de vint anys de recorregut, la galeria es trasllada a un nou edifici situat al carrer Petritxol,5. I per inaugurar-lo, la galeria presenta una mostra de Julio Vaquero (Barcelona, 1958). L’exposició, que es presen-

Barcelona, pell i ombra Del 6 d’abril al 15 de juny Espai Mercè Sala de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) www.tmb.cat/ca/merce-sala

ta simultàniament a la galeria i a l’Espai Balcó de l’Arts Santa Mònica, acull una sèrie d’obres de llapis gras i aiguada sobre paper vegetal de mitjà i gran format. Es tracta de la segona exposició individual de Vaquero a la Galeria Trama.

Una visió nocturna i sovint desconeguda de Barcelona. Això és el que proposa el fotògraf Manel Esclusa (Vic, 1952). La mostra, que recull fotografies urbanes i nocturnes d’entre 1980 i 2010 pretén endinsar l’espectador en un passeig oníric per la ciutat davant d’una proposta de reflexió sobre el medi urbà que ens envolta. Una exposició de fotografies que revelen aspectes desconeguts de llocs emblemàtics de Barcelona. Una proposta que s’emmarca dins el programa Primavera Cultural de TMB. 023 > GO! BCN


Yamandú Canosa

Gemido de un zapato y otras angustias del agua

Solvitur Ambulando

El árbol de los

La Fundació Suñol presenta la primera revisió en profunditat de l’obra de Yamandú Canosa (Uruguay, 1954). La mostra, que inclou peces realitzades entre 1992 i 2010 i que exposa algunes obres inèdites, s’endinsa en aspectes poc coneguts del seu treball. El títol de l’exposició sintetitza bona part de la seva filosofia, basada en la metàfora d’un arbre on les branques connecten elements dispars entre si.

David Fuentes i Mintegi, uneixen les seves arts per presentar un llibre de poemes il·lustrats. Una recerca de sentit d’aspecte surrealista i imatges fosques i apocalíptiques. “Partim de la idea que la poesia és sensible. Sensibilitat cap al món i cap a un mateix”, expliquen els artistes, que afegeixen que el conjunt de poema i il·lustració “és un viatge iniciàtic, com el descens als inferns de Dant i el seu acompanyant Virgili, dues formes d’entendre i observar l’abisme”.

Rubén Verdú (Caracas, 1962) presenta una mostra que es desenvolupa en tres escenaris i s’ha de llegir com un relat únic. El títol és una expressió filosòfica que contempla la possibilitat de resoldre una paradoxa des de la pràctica empírica; ‘es resol caminant’. I així és com el visitant va penetrant en els diferents espais d’aquest projecte creat específicament per La Capella i construït amb materials i processos lecturals d’escenografia intensa.

Del 8 d’abril al 10 de set Fundació Suñol www.fundaciosunol.org

Del 4 al 29 de maig Niu www.niubcn.com

Del 14 d’abril al 29 de maig La Capella Solvitur Ambulando

frutos diferentes

024 > MAIG 2011


025 > GO! BCN


llibres

Los enamoramientos

Tanta pasión para nada

En un lugar solitario

Javier Marías Editorial Alfaguara Narrativa · 19,50 euros 408 pàgines

Julio Llamazares Alfaguara Cuentos · 17 euros 160 pàgines

Enrique Vila-Matas Debolsillo Narrativa · 12,95 480 pàgines

Estar enamorat s’equipara, en la majoria de casos, a alguna cosa semblant a l’estat de gràcia, a alguna cosa bella, benigna. Un estat en el qual s’és capaç de grans accions i sacrificis, però que també pot portar a cometre actes menyspreables. Una història sobre la incertesa i la vacil·lació narrades amb una prosa magistral i plena de sensibilitat.

Dotze contes i un microconte (‘El dia de mañana’), que és alhora el conte més llarg de tot el llibre, el conte que mai acaba perquè el dia de demà mai arriba. Històries on l’autor mostra la seva visió escèptica que batega en cadascuna de les narracions que integren el volum, on es constata “que la vida és una passió inútil, que viure és una passió inútil, que escriure és una passió inútil i que totes les passions són inútils al final, però mentre duren ens permeten seguir vivint”.

Debolsillo inaugura amb tres volums -Chet Baker piensa en su arte (antologia de relats), En un lugar solitario (primera narrativa de l’autor) i Dublinesca- la Biblioteca Vila-Matas. En un lugar solitario, que reuneix els cinc primers llibres que va publicar l’autor, compta amb un formidable i extensíssim pròleg inèdit del propi Vila-Matas on hi ha sorprenents revelacions mentre es narren les estranyes circumstàncies que van envoltar els seus anys de principiant al món de la literatura.

026 > MAIG 2011


llibres A PEU DE PÀGINA TEXT|JORDI RIUS

L’olor del mal

Elogio de la imperfección

Lluïsa Forrellad Angle Editorial Novel·la · 22 euros 384 pàgines

Rita Levi-Montalcini Tusquets Editores Biografia · 20 euros 304 pàgines

Novel·la d’intigra amb tots els ingredients. L’olor del mal és la sorprenent incursió de Lluïsa Forrellad en el gènere negre: assassinats, pederàstia, premsa groga, prostitució, baixos fons i alta aristocràcia, tràfic de drogues, identitats falses... en una Roma vitalista, descarada i multicolor. Una novel·la amb personatges esplèndids: Fausto Trani, inclassificable, voluble, sense ideals; Liliana, la germana solemne i aristocràtica; André Laplanche, el tèrbol professor de francès; Gervasio Strata, el cap de policia mutilat..., en una trama plena de suspens i girs inesperats

La ciència s’acaba imposant. La coneguda neuròloga Rita Levi-Montalcini, Premi Nobel de Medicina 1986, fa un apassionat balanç de la seva trajectòria professional i vital, una odissea que recorre tot un segle. Nascuda el 1909 en una família jueva, va viure la seva infància mentre es lliurava la primera guerra mundial, i es va matricular a la universitat el 1930 per doctorar-se en neurocirurgia. Ajudant del cèlebre històleg Giuseppe Levi, les lleis racials feixistes li van dificultar les seves investigacions. Acabada la Segona Guerra Mundial, va investigar als Estats Units fins a descobrir el «factor de creixement nerviós». 027 > GO! BCN


llibres

CONTINUARÀ CÒMICS Via Laietana, 29 Tel. 93 310 43 52 continuara-comics.com

www.laie.es

CHERNÓBIL LA ZONA NATACHA BUSTOS FRANCISCO SÁNCHEZ Glénat · 17,95 euros

Caligrafia de los sueños

Ultraviolencia

Joan Brossa Poncianes Edicions Monografias 54 euros 232 pàgines

Miguel Noguera Blackie Books Còmics 20 euros 312 pàgines

Un llibre esplèndid i curosament editat que reconstrueix l’amistat entre Brossa i Ponç, i recull els fruits d’aquesta en les trajectòries literàries i artístiques d’ambdós creadors. L’edició recull materials majoritàriament inèdits i inclou un desplegable, una postal i dos facsímils.

Sense ordre. Idees il·lustradas o escrites que van del més vulgarment quotidià a l’absurditat, i d’aquesta a allò que és políticament incorrecte. Pots pensar “burro”, “quina bajanada”, o “genial”. Divertit i surrealista.

028 > MAIG 2011

L’editorial Glénat ha tingut el do de l’oportunitat al publicar aquesta novel·la gràfica just en el moment en que el debat sobre les centrals nuclears es viu degut als accidents de Fukushima. CHERNÓBIL es l’escenari per on es mouen uns personatges perfectament escrits i dibuixats pel tàndem creatiu, que ens fa reflexionar alhora que gaudim de la lectura.


microrelat Canuda, 6. 08002 · Barcelona T 93 317 49 08 F 933171525 escolaescriptura@ateneubcn.org www.campusdescriptura.com

Aquest espai és una col· laboració de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès amb GO! Bcn. Cada mes, un professor o un alumne publicarà un microrelat.

L’Escola d’Escriptura té com a finalitat l’ensenyament de les arts i els oficis de la paraula i s’adreça a aquelles persones amants de la llengua i la literatura que vulguin convertir la seva passió en un ofici -bé el d’escriptor, bé el de professional del món editorial- o aprofundir en el plaer de la lectura i l’escriptura. L’Escola ofereix més de 80 cursos presencials i virtuals, de diversa durada. Cursos d’estiu 2011. Del 23 de maig al 21 de juny, l’Escola obre el període de matriculació per als cursos intensius d’estiu 2011. Un màxim de 12 alumnes per grup. Les places són limitades. L’Escola també organitza trobades amb escriptors i escriptores i cursos ad hoc per a empreses, administracions públiques i col·legis professionals.

L’estil literari de l’Esteveta Núria Pujolàs i Puigdomènech

Mentre que en aquell bar del Carrer València ell li deia que l’estimava, l’Esteveta feia temps que havia esgotat l’enllustrador de la seva mirada d’enamorada. L’eco del passat li xiuxiueja melosament mel·líflua, mel· líflua meva! Es prem les orelles en un acte reflex amb la intenció d’emmudir els pensaments que, espavilats, se li escapen per tots els porus de la pell. No puc més! La seva veu em provoca esgarrifances! De bursada decideix deixar-ho anar, dir-ho, a raig, sense polideses políticament correctes, sense triar ni el lloc adequat ni el moment oportú. Li ho ha de dir o rebenta: -No puc continuar!-li engalta aquella tarda davant una tassa de xocolata desfeta que es balanceja entre la dolçor i l’amargor del cacau. -Queeeeeè? -respon en Jonàs amb un crit ofegat amb intencions de discreció. -El que has sentit. Al principi em va semblar divertit però ara n’estic ben farta! -Ah sí? -li diu amb un somriure burleta des de l’arrogància de qui es creu guanyador en el sorteig de la supèrbia. -Sí -li respon amb una fredor assajada per tal de no caure en l’amorós perdó que tantes vegades els ha dut a embolicar-se al bell mig dels llençols. -Doncs me’n buscaré una altra! -Et costarà prou, poetastre!, trobar-ne alguna que et declami, a cau d’orella, cada nit, paraules amb ela geminada!-marxa empipada i es gira de cop -N’he vist uns quants amb l’orgasme menys or-to-grà-fic!

http://miramelsmots.blogspot.com 029 > GO! BCN


poesia

TEXT|Òscar rocabert

Bes nagana

Els dies a les mans

Enric Casasses Edicions 1984 16 euros

Santi Borrell Giró Edicions de Pedra 11 euros

Enric Casasses arriba al seixanta anys amb un nou recull de poemes. Sense una unitat concreta, però amb un domini d’allò que ell ha anomenat “la sensació”. A partir de les paraules nostres, les de la gent popular, Casasses ens porta a nous mons que, tanmateix, sempre han estat dins d’aquest. El títol, escrit en rus, significa “sense pistola”. Elogi de la paraula.

Després d’uns quants anys fent promoció d’altres poetes en múltiples inicitiaves culturals, Santi Borrell, de Vilafranca del Penedès, ha decidit publicar el seu primer poemari a la seva editorial -Edicions de Pedra-. Pocs mesos després de la seva publicació, el llibre és tot un fenomen de públic entre presentacions, ressenyes a internet i a la premsa, i aparicions a la televisió.

030 > MAIG 2011


go bloc

lletra, paper, tisora. TEXT|ELISENDA ALAMANY

http://pambxocolata.blogspot.com

La noia del xinès La noia del xinès estreny el puny i se’l col·loca darrere de l’esquena. Parla un espanyol finíssim i sempre ens mira als ulls. Mira a la porta i quan ens endevina somriu molt. A mi també em vénen moltes ganes de somriure-li. Em vénen ganes de preguntar-li si treballa tot el dia al Mei Hua, si va a la universitat, què estudia, que bé això de parlar xinès, espanyol i català i si li agrada tant com sembla treballar al restaurant dels seus pares. Sempre ens porta amb aquesta veu tan dolça a seure, sembla com si tingués ganes de preguntar-nos més coses, com jo a ella, però mai ens diem res. Hi vaig i hi torno sovint, potser un dia una paraula nova trenca la rutina.

031 > GO! BCN


cafè amb...

mario L’arquitecte gràfic de les idees Buenos Aires (Argentina) 1945 Arquitecte, dissenyador i mestre http://www.m-eskenazi.com Ha creat escola i és un dels referents en la iconografia visual de Bcn però encara ens equivoquem quan escrivim el seu cognom. Va passar pel nostre país amb la intenció d’arribar a Londres, però s’hi va quedar. A mitja carrera d’arquitectura, ja sabia que volia ser dissenyador, però la va acabar per si de cas. Altres opcions eren ser músic o dibuixant de còmics. En el mètode hi ha el secret del seu èxit. Racional, conceptual i de formes pures, poleix les idees sobre paper fins a despullar-ne la forma. Porta més de 30 anys, ensenyant-nos cultura visual amb les seves portades (Edicions Paidós), imatges corporatives (Banc Sabadell, BCNeta) i empaquetatge (Evax). És mestre però també alumne perquè està convençut que mai s’acaba d’aprendre. Prefereix treballar amb amics abans que amb grans empreses. És un d’aquests privilegiats que s’atreveix a dir que no a un client que li limita la llibertat. Li agrada definir el disseny amb 3 paraules: Cultura, comunicació i experimentació. Assegura que el que fa no pot agradar a tothom i és preferible que sigui així. Tot i això, l’any 2000 va rebre el Premi Nacional de disseny. 032 > MAIG 2011


Ens pot lletrejar el seu cognom al revés? Mai m’ho havia proposat... i, z, a, n, e, k, s..., e.

pito’, igual que abans. Fixa’t que les coses interessants no es veuen pels carrers. El que la gent veu és, en realitat, el disseny de veritat.

Ser dissenyador és una feina o una manera de ser? Una manera de ser.

Existeix l’estil Bcn? No (riu). El que hi ha és ‘dissenyitis’. Tot ha de semblar ben dissenyat, s’ha de notar. En canvi, a mi m’agrada que el disseny no es noti, que sembli evident.

Què té d’important el disseny gràfic? Recordo una frase d’Ivan Chermayeff de quan jo començava: ‘el disseny no és important. La literatura, la poesia, l’arquitectura són importants, el disseny és una afició molt ben pagada’. La vaig llegir amb 23 anys i em va treure totes les tonteries. Ho deia en el sentit que l’art et pot canviar la vida. Una bona pel·lícula o un bon llibre et poden obrir nous mons. El disseny és una necessitat que hi ha i la importància li donem nosaltres (els dissenyadors) perquè ens agrada fer-ho. Si un llibre està ben dissenyat, es llegirà millor, però si el llibre és bo es llegirà igual. L’important és el que diu. La ciutadania està avui més preparada per saber distingir entre una bona o mala gràfica? Sempre ha estat preparada, el problema és que qui té poder per moure el disseny, no valora la qualitat. L’utilitzen com si fos publicitat, amb finalitats comercials. I una imatge corporativa no ven, només identifica. El que ven és la publicitat. Potser l’excepció és Apple que ha treballat marca i publicitat de forma envejable. En cultura i cinema, també es cuida una mica més el disseny. Personalment, cada cop ho veig més frívolament. De jove també pensava que canviaríem la societat i tot això. A la gent en general, el disseny li importa ‘un

El client sempre té la raó, encara que demani una portada platejada? No. Si la vols platejada fes-te-la tu (riu). Tinc una relació estranya amb els clients. No els veig com a clients sinó com amics. Fem equip, no em demanen fes això, per a tal lloc i d’aquesta mida.Aquí és on hi ha l’error. Els treballs els desenvolupem junts i un cop tenim el concepte, jo el desenvolupo i en presento el resultat final. I si no els agrada? Tenen raó que no els agradi. És la seva feina. Si el client té un argument raonable, corregeixo. No em fa por errar, si m’equivoco, m’equivoco. Però si el concepte està ben pensat i està ben explicat, funciona. T’entenen sense cap aclariment parlat. El que no tolero és l’argument subjectiu tipus: ‘és que a mi m’agrada el groc’. M’és igual, doncs ha de ser vermell perquè estem parlant de tomàquets!... ja, ja. Entre una bona imatge sense rerefons i una de normaleta amb intenció quina prefereix? Amb cap. Quan veig alguna cosa ’xula’ però frívola, l’oblido, no m’interessa. Davant d’una cosa normaleta, fa ràbia perquè, amb una mica més d’esforç, l’autor ho hagués aconseguit. 033 > GO! BCN


cafè amb... Què farà als 67? El mateix que ara. M’estaré prenent un cafè aquí, però sol (riu). No, seriosament, treballem perquè ens agrada.No sé què fer quan tinc temps lliure. Diu que ‘l’economia narrativa estimula la imaginació’. En l’essència hi ha la veritat (menys és més)? No sé si hi ha la veritat. Suposo que sí. En l’economia hi ha el reconeixement. Si hi ha moltes coses no veus res. I quan menys hi hagi, més clar ho veuràs. De cada treball m’agrada trobar allò essencial per poder mostrar-ho. Primer busco allò que té d’especial. He de tenir idees, sinó no puc esbossar amb claredat.Començo a carregar i carregar i a les 2 de la matinada m’adono que allò no val per res.

034 > MAIG 2011

Com era la Bcn dels 80s de “l’estudies o treballes”? Un horror (riu). No, tampoc tant. Es van posar de moda 5 o 6 bars i sempre anàvem allà. De cara a la societat, ser dissenyador era ser a les 3 de la matinada en un bar. Estava ben vist, semblava necessari estar col·locat per ser creatiu. Era mentida clar. Ni fer-ho ni no fer-ho. El més important era ser dissenyador i concentrar-te en la feina, “currar”. Té algun client que no sigui amic? En tinc un de nou, que acaba d’arribar. És qüestió de temps, ja, ja. Quin paper juga la tipo en qualsevol disseny? Per a mi és fonamental. Són com els maons en l’arquitectura d’abans. Tot s’apila sobre la tipo.

Què és la pol·lució visual? La quantitat de missatges i missatges que ens rodegen. Tot el que sobra. El que no és necessari i evidentment el que està mal fet. Però qui sóc jo per dir el que està ben fet i el que no? Hi ha de ser, és com el soroll. Pot explicar breument el seu procés de treball? És molt simple. M’encarreguen ‘x’. I busco què té d’especial ‘x’. Els fets diferencials et vénen quan hi penses. Un cop el tens, intentes donar-li forma gràfica. A més experiència, més solucions hi trobes. Un color que se li resisteixi. Potser els marrons. Tot i que intento que tinguin a veure amb la idea. Primer penso en b/n per defecte de la meva època i després busco un color que s’ajusti al concepte.


035 > GO! BCN

Una tipografia prohibida Totes les tipos estan bé. Si les saps utilitzar de la manera i en el lloc adequat. Fins i tot la Comic Sans, si l’utilitzes pel que ha estat pensada. Quan jo començava, la Cooper Black era al·lucinant, es feien treballs magnífics i ara la col·loquen a l’alçada de la Comic Sans. L’Helvetica en canvi ha envellit millor, però tampoc no n’hi ha per tant. Jo vaig començar pràcticament quan va sortir l’Helvetica. I m’agradava. Fins i tot amb un amic vam fer un manifest revolucionari on volíem imposar-la com a lletra única. Ara, prefereixo llegir un llibre amb Times. Ben utilitzada es pot treure bon partit a qualsevol font.

Encara és capaç d’emocionar-se amb algun disseny? Cada dia. Segueixo moltes webs i blogs. Hi ha coses

Què diria als que segueixen les modes (tendenciosos)? Ai! pobres... res. Que quan copiïn, facin un pas més. Que intentin evolucionar la idea, el concepte, el procés de treball. Sinó, ja s’ho trobaran; sempre seran imitadors.

I la Mistral? Ah! M’encanta, en serio.És dels 50 i al Sud de França era per tot arreu. M’encantaria poder fer alguna cosa amb la Mistral, però no em surt bé, encara no me’n sento capaç, em queda com de broma..(riu).

Un quadre que t’hagi emocionat? Molts. Pero de nen ‘flipava’ amb “La maja desnuda” de Goya.

Una cançó que et posi la pell de gallina. Qualsevol de Miles Davis.

Amb una paraula: America Sánchez · Juan C. Pérez Sánchez Daniel Gil · Inspiració Diego Feijoó · Dissenyador Arial 12 · Correu electrònic LAUS · La meva antítesi Enric Satué · A qui més he admirat Javi Royo · Ja, ja, ja

meravelloses. Pel carrer vaig com un zombi fixant-me ens els detalls, en les composicions, en les formes. En un article vaig llegir que era com una malaltia, un vici.

Ens pots descobrir algun personatge Go! per al pròxim número. Diego Feijóo.

Un restaurant on tornaràs. Xemei (Pg. de l’Exposició, 85) Un bar per desconnectar. Ginger (Palma de St. Just, 1)

L’últim concert que t’has perdut? El de Justin Bieber .

El pròxim llibre que llegiràs? Diversos.. Just my Type” de Simon Garfield, Julieta desnuda de Nick Hornby, y Chronic City,de Jonathan Lethem.

Quin personatge de ficció t’agradaria conèixer? Al diable.


Jordi Boixaderas al TNC No reivindiquem un espectacle que, segur, durà el segell de qualitat d’un clàssic com Molière, d’un director com el francès Georges Lavaudant i d’una producció del TNC. Ens ve de gust fixar-nos només en el protagonista d’”El misantrop”: l’immens Jordi Boixaderas. No hi ha registres que se li resisteixin. Veure’l treballar és un gust i aquest pot ser un paper dels que expliquen tota una carrera.

Poesia pels racons La primavera poètica més activa! La cita que coordinen Martí Sales i Eduard Escoffet omple de poesia la ciutat. I, enmig de la programació, un aniversari sonat, els 20 anys dels Accidents Polipoètics que se celebraran al Lliure de Montjuïc emmarcats, també, en la programació dels “Radicals Lliure”. Perquè, vint anys després, la llibertat dels Polipoètics segueix sent la seva radicalitat.

Political /Mother

036 > MAIG 2011

No ens cansem de recomenar la programació, també lliure i radical, del Mercat de les Flors. Després de l’impacte del mes passat de l’espectacle “Babel” de Sidi Larbi Cherkaoui, del 5 al 8 arriba un dels coreògrafs britànics de moda, Hofesh Schechter. L’espectacle, “Political/Mother”, barreja la dansa amb els sons de la bateria i la guitarra elèctrica. Un mosaic de passió i contrastos.


Nom: Joan Miquel Oliver Ripoll | Pau Debon Santandreu · Edat: JM: 37 | P: 34 · Lloc de naixement: JM: Sóller | P: Mallorca · Un lloc per viure? JM: Es Molinar | P: Mallorca · Quina altra vida t’agradaria viure? JM: Cosmonauta | P: Me consider una persona molt sortada amb la vida que m’ha tocat Un músic de referència? JM: Kiko Veneno | P: Jaume Sisa · Una cançó que t’agradaria haver compost? · JM: Psychokiller , Talking Heads · P: Portaavions · Una col·laboració musical pendent? JM: Mike Oldfield | P: Tomeu Penya · Un llibre per llegir dues vegades? JM: El misteri de l’amor, perquè no s’entén | P: La conjura de los necios, de John Kennedy Toole · Una pel·lícula que t’hagi fet plorar? JM: Dumbo | P: La historia interminable · A qui convidaries a sopar? JM: Garfield | P: Pep Guardiola · Un artista que no suportis? JM: Cris Martin, tan sobreactuat! Fa vergonya aliena | P: Maná · Què t’anima? JM: El bon temps | P: Un bon tros de formatge · Què et desanima? JM: El mal temps | Pau: Tres dies seguits de pluja.

Antònia Font Contra la paret

Han aconseguit amb el nou disc, Lamparetes, la millor entrada de la seva carrera

*

Els Napoleón

Res a veure amb el Bonaparte. A finals del segle dinou i principis del segle vint, l’estudi Napoleón va ser la galeria de retrat més important de la ciutat. L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona exposa fins el 14 de maig un conjunt de 215 fotografies de tot aquell ciutadà que va voler quedar immortalitzat. Un curiós retorn al passat des de l’objectiu de tres generacions de retratistes.

Magazín d’actualitat cultural del 33 (cada dilluns a les 23:15). Presentat per Toni Puntí, el programa és una finestra a la vida cultural del país amb presència de noms consagrats i valors emergents.

037 > GO! BCN


038 > MAIG 2011


039 > GO! BCN


Sandrine Bonnaire · França · 2007 · 85 min

El seu nom és Sabine

EL DOCUMENTAL DEL MES

Filmoteca de Catalunya 05 i 08 maig 19.30 i 22 h · 3 euros Cinemes Alexandra A partir del 6 de maig Consultar sala · 6,7 euros Cinemes Girona 05 i 12 de maig · 20.30 h Consultar sala · 6,5 euros C. Parroquial de Sarrià 20 i 25 de maig 20.30 h · 3 euros 040 > MAIG 2011

Sabine Bonnaire és una jove autista de 38 anys. La seva germana, l’actriu francesa Sandrine Bonnaire, debuta com a directora homenatjant-la amb un documental commovedor. Sandrine Bonnaire reconstrueix la vida de Sabine, una nena sensible i amb dons artístics evidents, convertida en una persona irreconeixible per culpa dels efectes devastadors d’una estada de més 5 anys en un centre psiquiàtric.


cinema

II Mostra de Cinema del Quebec de Barcelona Mecal organitza la II Mostra de Cinema del Quebec de Barcelona en col·laboració amb el Bureau du Quebec. El certamen és una cita amb el millor del cinema quebequès dels dos últims anys, abastant tot tipus de formats: documental, llargmetratge i curtmetratge. Amb aquesta Mostra, el que es pretén és apropar al públic el coneixement dels títols de les millors obres, a més dels directors i productors; defensar la llibertat d’expressió i la creativitat dels directors quebequesos i promocionar els nous valors de l’audiovisual. Del 20 al 22 de maig Cinemes Maldà Institut Francès www.mecalbcn.org

18 Festival internacional de cinema del medi ambient de BCN

19 Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

FICMA es defineixen a ells mateixos com associació cultural sense ànim de lucre nascuda el 1993 que organitza i celebra des d’aleshores el Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient de Barcelona.

L’objectiu de la Mostra és donar més visibilitat a les dones dins el món audiovisual, mostrant-nos el millor cinema de ficció i documental femení. Si ets dona i vols particiamb el teu propi vídeo, entra al seu web!

De l’1 al 8 de juny Institut Francès de BCN www.ficma.com

Del 26 de maig al 5 de juny Filmoteca · CCCB · Espai Francesca Bonnemaison www.mostrafilmsdones.cat

FICMA

041 > GO! BCN


cinema

Els cicles de maig Avinguda de Sarrià, 33 · T. 93 410 75 90 www.gencat.cat/cultura/icic/filmoteca L’objectiu de la Filmoteca és recuperar, conservar, preservar, restaurar i catalogar el patrimoni cinematogràfic de Catalunya, així com difondre el patrimoni cinematogràfic i fomentar el coneixement de la cultura cinematogràfica en general.

Homenatge a Mario Camus La forja de un rebelde, Young Sánchez, Adosados, La colmena i La ciutat dels prodigis són alguns dels films que es podran veure en l’homenatge que la Filmoteca ret a Mario Camus. El director serà present a la Sala Aquitània els dies 23 i 24 de maig.

Record de Sidney Lumet

La Filmoteca recupera alguns dels films més emblemàtics del director nord-americà recentment desaparegut. El cicle inclou títols clau, des de 12 hombres sin piedad fins a Antes que el diablo sepa que has muerto.   Film del mes: La invasión de los ladrones de cuerpos

Un dels grans clàssics del cinema de ciència ficció. Amb un ambient asfixiant, el film és una obra avançada al seu temps que mostra que els veritables aliens no venen de l’espai exterior: els portem a dins. Encara que l’obra de Don Siegel ha donat lloc a nombrosos remakes, cap no supera l’original.   19a Mostra Internacional de Films de Dones

Una panoràmica d’alguns dels millors films signats per dones durant aquest darrer any. La diversitat de les propostes reflecteix la vitalitat creativa de les cineastes que, aquí i arreu, treballen per explorar les possibilitats expressives de la imatge. 042 > MAIG 2011


043 > GO! BCN


L’arribada de la primavera, de braçet amb Esperanza Spalding 044 > MAIG 2011

SCREEN FROM BARCELONA & FERIA LOOP 11 al 21 de maig Trobada anual internacional que se celebra a Barcelona per als professionals i ciutadans interessats en el videoart i la imatge en moviment. Dins d’aquest festival es celebrarà la 9a edició de la Fira LOOP per a professionals del videoart i el public interessat en descobrir les noves tendències.

TEXT|MArina Antúnez

La cantant, contrabaixista i compositora de jazz de Portland, Esperanza Spalding, va ser a Girona el passat 9 d’abril en el marc del festival Black Music Festival 2011. Spalding és un dels valors amb més projecció en l’escena jazzística internacional del moment. Una intèrpret excel·lent del contrabaix i, sobretot, una cantant de veu angelical i unes aptituds extraordinàries pel ritme. No ens la podíem perdre. Spalding s’ha convertit en tot un fenomen als Estats Units, on ha pujat com l’escuma a les llistes de jazz. El millor és que només té 26 anys. I que encara ens queda molta Esperanza per sentir. Ja s’ha ficat a la butxaca el premi Grammy a la Millor Artista Revelació 2011 i ha fet múltiples col· laboracions amb artistes de renom. Amb Esperanza Spalding s’ha fet justícia. Tot i que el seu no és un estil de gran consum, el seu talent és indubtable. Ho va demostrar a l’Auditori de Girona i ho tornarà a mostrar aviat.

Una gran plataforma especialitzada en la reflexió, difusió i comercialització de l’art en format vídeo que es celebrarà en més de 150 espais presentant l’obra de 600 artistes de 40 països davant de professionals del món de l’art, comissaris i col·leccionistes nacionals internacionals.

t’interessa


El País

Ilu·Station 2011

La Fura torna als espais no convencionals i al “llenguatge furero” basat en l’acció, la imatge i la música alhora que comparteix l’espai escènic amb el públic. Es tracta d’una adaptació de Titus Andrónicus de Shakespeare. El desenvolupament de l’obra ens obsequia amb un àgape antropòfag en què es desencadena el final tràgic de gairebé tots els personatges.

El proper dia 7 de maig a l’esplanada del Palau Sant Jordi hi haurà el concert benèfic Euroleague for Africa 40 Pop. Els beneficis d’aquest concert aniràn destinats a la construcció d’escoles a l’Àfrica a favor d’Unicef. Hi haurà les actuacions de Macaco, El Pescao, Carlos Jean, Kate Ryan, Robert Ramírez, entre d’altres. Més de 3 hores de concerts per a una bona causa amb moltes més sorpreses.

L’objectiu del Festival d’Il·lustració i Edició Independent de Barcelona és difondre la cultura de la il·lustració en tots els seus vessants i per a tots els seus públics, donant una importància especial a la ciutat de Barcelona, promovent artístes, nacionals i estrangers, que viuen aquí. S’organitzen diferents activitats com l’edició infantil Mini-Station, els premis Golden Globos i el ja clàssic Mercadillo del Festival amb multitud de petits editors i artístes. Aquest any, destaquen el col·lectiu alemany Biografiktion, convidat d’honor del festival, l’il·lustrador Antonio Ladrillo, la revista El Estafador, i els còmics publicats per l’editorial barcelonina Apa Apa Còmics.

Del 19 de maig al 5 de juny 22 euros Mercat de les Flors

Dissabte 7 de maig 20.30 h · 15 euros Palau Sant jordi

Del 2 al 12 de juny Diferents espais www.ilustation.com

Degustación de Titus Andrónicus

Escoles per a l’Àfrica

La Fura dels Baus

045 > GO! BCN


go out

Tarragona

TARRACO VIVA, XIII Granada

Vols estudiar a Granada? Escuela Arte Granada obre el termini de matrícula per estudiar en aquesta prestigiosa escola de Disseny, Imatge i Informàtica. Pots optar entre les Diplomatura de Disseny Gràfic i Producció Multimèdia o en Disseny i Arquitectura d’Interiors o Tècnic en Càmera i *Post-Producció Digital o en Fotografia Professional. També pots cursar una titulació oficial de T.S. en Desenvolupament d’Aplicacions Informàtiques. + info: 958 27 80 60 www.escuelaartegranada.com

Jornades de divulgació històrica romana. Tarragona. Del 5 al 15 de maig. Un any més, les jornades Tarraco Viva, ens ofereixen un de les trobades de grups de reconstrucció romana més importants d’Europa. Entrades: Es poden realitzar reserves d’invitacions a la pàgina web de Tarraco Viva o adquirir-les directament a l’Oficina del festival Tarraco Viva (Casa Sefus) a partir del 5 de maig. + info: www.tarracoviva.com

Còrdova

Vine a Còrdova. al maig, Còrdova Vol. Maig a Còrdova és la imatge perfecta de l’explendor andalús. Maig explota amb elegància de jardí a la ciutat de Còrdova i s’instal·la en les creus de les seves placetes, en els tests dels seus patis, en l’algaravia de les seves casetes de Fira, en les goles de les seves cantautores d’on van sorgir els califes del toreig. + info: www.ayuncordoba. es/cordoba-en-mayo.html

046 > MAIG 2011


Santander Music 2011 BURGOS

SONORAMA 2011 11 al 14 d’agost. Aranda de Duero + info: www.laguiago.com/blogs/ sonorama2011

Santander Music celebra la seva 3a edició amb la música independent, pop-rock i electrònica, com a protagonista.

Anuncia’t 661 567 984

SANTANDER

Mando Diao, El Gincho i Hola a todo el mundo són els primers noms confirmats. Hi haurà un servei de transport llançadora des dels principals càmping i voltants al recinte de concerts.

AMARAL, únic concert al 2011 com a avançament del seu nou treball a Sonorama.

Del 21 al 23 de juliol Abonaments: 45 euros. Primers 300, 50% dte. Entrades: 500 primeres entrades, 25% dte. De venda en: www.cajacantabria.com i musikaze www.santandermusic.es

Amaral és la gran sorpresa d’aquest any a Sonorama. Però no l’única. Fins al moment. Una trentena de confirmacions entre les quals es troben els veterans Teenage Fun Club, Los Campesinos!, una de les últimes revelacions del panorama internacional i clàssics de l’escena independent espanyola com Xoel López o Nacho Vegas. Supersubmarina repeteix en el 2011 per revalidar l’èxit de l’edició anterior.

047 > GO! BCN


go pink

La Bata de Boatiné

Bodega la Penúltima

Zelig

L’estil eclèctic i el seu encant peculiar són dos dels secrets de l’èxit d’aquesta joia ravalenca. Un equip senzillament genial, una decoració trencadora i un cert aire reivindicatiu són motius més que suficients per tal que t’ho deixem d’explicar i ho descobreixis per tu mateix!

La Penúltima és un d’aquells locals on només arribar a la porta ja saps que ets a punt de descobrir un lloc especial. De seguida te n’adones que hi ha posada molta energia, molt d’amor, molta il·lusió i molt bon gust per oferir una proposta amb estil i personalitat propis.

Una cuidada decoració, un ambient íntim i tranquil i uns professionals exquisidament simpàtics, el Zelig és un excel·lent lloc per fer un esmorzar de qualitat i a bon preu. A la tarda, cafè o cervesa acompanyats de bona música. Ben entrada la nit, un còctel especialitat de la casa.

Dm i Dg de 22.30 a 02.30 h Dv i Ds fins les 03.00 h Dg fins a les 02.00 h

www.facebook.com/ lapenultima Dv i Ds fins a les 03.00 h

www.zelig-barcelona.com Dv i Ds fins a les 03.00 h

36

C. Robadors, 23 <M> Liceu, L3 048 > MAIG 2011

37

Riera Alta, 40 · Raval <M> Sant Antoni, L2

38

C. del Carme, 116 · Raval <M> Sant Antoni, L2


049 > GO! BCN


restaurants

Mordisco

La Xina

Torna el Mordisco, amb el mateix ambient però en un espai i decoració nous. Situat al costat del passeig de Gràcia s’ha convertit en un lloc ideal per dinar, sopar, prendre una copa o esmorzar. Sol o acompanyat, cuina oberta tot el dia i botiga amb una selecció de vins, llaunes seleccionades i plats de la carta per emportar.

La seva personalitat queda definida per la seva cuina en viu, lloc preferent en el restaurant, que permet al client veure l’elaboració dels plats. La seva carta, que intenta buscar l’equilibri dels sabors, estan representades diferents cuines de la Xina. A més, totes les nits còctels a partir de les 20h.

www.grupotragaluz.com T. 93 487 96 56 De Dg a Dm fins a les 24 h De dj a ds fins a les 02 h

www.grupotragaluz.com T. 93 342 96 28 Nits de 20 a 11.30 h Preu mitjà: 25-30 euros

39

Plaça de la Gardunya, 3 · Raval <M> Liceu, L3 050 > MAIG 2011

40

C. Pintor Fortuny, 3 · Raval <M> Catalunya, L1


restaurants

Montiel

Espai gastronòmic Acollidor i romàntic restaurant situat al barri del Born. Ofereix, en un entorn molt artístic, una excel·lent cuina tradicional que destaca per la qualitat de la matèria prima. Un espai amb encant propi on vi i art juguen també un paper molt important. T. 93 268 37 29 www.restaurantmontiel.com Dl a Dv 13.30 a 16 h i de 20 a 23 h Ds 14 a 16.30 h i de 20 a 23.30 h 41

C. de Flassaders, 19 · El Born <M> Jaume I, L4

Sagarra Cuina mediterrània amb tocs creatius de diferents estils de cuina espanyola, aquest restaurant situat a l’entrada del Raval i proper a les Rambles ofereix una variada carta de plats que pot esdevenir un autèntic plaer per als sentits. Tasta el gran assortiment de tapes! T. 93 301 06 04 Menú migdia 11 euros · Menú migdia Ds 13,50 euros · Menú de nit 25 euros 42

C. Xuclà 9 · Raval <M> Liceu, L3 051 > GO! BCN


restaurants

Cornelia & CO

Shoko

Aquest espai gastronòmic reivindica el fet de tornar a menjar bé tot i que no disposem de gaire temps per fer-ho i sense importar on siguis. Aporta tot el necesari perqué el client crei el seu moment per el menjar, seleccionant tots els elements. Un espai que preten recordar al mític Dean&Deluca de NY.

Shoko és un restaurant i lounge club. Compta amb una decoració que combina els cinc elements del feng shui (fusta, foc, ferro, aigua i terra); i els colors vermell, negre i daurat, presents en diferents ambients. Shoko ens ofereix una fusió de cuina japonesa i cuina mediterrània de gran qualitat.

www.corneliaandco.com T. 93 272 39 56 De Dl a Dg de 08 a 01 h.

T. 93 225 92 00 www.shoko.biz Dl a Dg de 13 24 h Lounge club fins a les 3 h.

43

C. València, 225 · L’Eixample <M> Diagonal L3 i L5 052 > MAIG 2011

44

Passeig Marítim de la Barceloneta, 36 <M> Ciutadella, L4


053 > GO! BCN 45


go shopping

Cafè de la princesa

Cup&Cake BCN

Atractiva combinació de galeria d’art, botiga cooperativa i restaurant. Hi podem trobar dissenys de la sofisticada dissenyadora coreana Julie Sohn, així com peces innovadores i atrevides de la casa Sand, per homes i per dones. També hi ha una acurada selecció de complements i objectes de regal.

Romàntic establiment creat amb l’objectiu de recuperar els pastissos d’abans, les coses fetes de manera natural i a mà. Utilitzen la millor matèria prima per a les seves fantàstiques cupcakes sense oblidar el seu cafè 100% orgànic com acompanyament.

T. 93 319 40 70 www.cafeprincesa.com Dl de 17 a 21 h · Dm a Ds d’11 a 21 h

T. 93 200 28 72 www.cupcakesbarcelona.com Obert de dilluns a diumenge

46

C. Flassaders, 21, Born <M> Jaume I, L4 054 > MAIG 2011

47

Enric Granados, 145, Eixample <M> Diagonal, L5


go shopping

Oli Sal

La Nina Bonica

La botiga especialitzada en olis d’oliva extraverge, sals, vinagres i productes relacionats amb l’oli i la sal (cosmètica, llibres, setrills). Olis de tot Catalunya i també d’Espanya i la Mediterrània. Tots els formats i tots el preus. També hi ha lots de regal i cistelles.

És un espai dedicat a la dona en el barri de Sant Andreu de Barcelona. A la botiga, que evoluciona constantment i es renova temporada rere temporada, trobarem moda i complements de marques nacionals i internacionals. A més, compta amb marca pròpia i confecciona vestits de festa a mida.

T. 93 415 06 24 · www.olisal.com De 10.30 a 14.30 h i de 16.30 a 20.30 h

T. 93 514 19 82 · www.laninabonica.com Dl a la tarda · Dm a Dv. 10 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h · Ds de 10 a 14 h i 17.30 a 20.30 h

48

Trav. de Gràcia, 170 · Gràcia <M> Fontana, L3

49

C. Ruben Darío, 29 · Nou Barris <M> St. Andreu, L1 055 > GO! BCN


Pau Ribas Vives | www.srxo.cat

go exit

Heliogàbal

Bar Vinil

Elephanta

En els ja gairebé quinze anys d’activitat, l’Heliogàbal, com a espai de difusió propicia l’encontre entre públic, veïns, artistes, col·lectius i associacions i col·labora amb altres plataformes del teixit cultural i artístic de Barcelona, com discogràfiques i editorials independents.

Espai situat al cor de Gràcia on podràs escoltar grans cançons de pop i rock de totes les époques, mentres prens una copa en un ambient únic i irrepetible. Obert cada dia a partir de les 19h.

Elephanta, bar teteria de la Vila de Gràcia. L’espai amb l’ambient perfecte per prendre un còctel. Tapes i dolços per picar, gran assortiment de cerveses, licors artesanals, més de 40 varietats de tes i infusions. Un local viu, on a més de prendre el que més t’agrada, gaudiràs de magnífiques mostres artístiques.

www.heliogabal.com Obert cada dia a les 21 h

vinilus.blogspot.com Dl a Dj 19 a 02 h (Dv 03 h) Ds 20 a 03 h | Dg 19 a 02 h

www.elephanta.cat Dl a Ds des de 18 h Dg des de 17 h

50

C. Ramón y Cajal, 80 Gràcia <M> Joanic, L4 056 > MAIG 2011

51

C. Matilde 2 · Gràcia (plaça de la Vila) <M> Fontana, L3

52

C. Torrent d’en Vidalet, 37 Gràcia <M> Joanic, L4


Jordi Sanz

go exit

London Bar

Barcelona Ginger Pipa Club

Una de les sales de música en viu amb més història de Barcelona. Amb una decoració modernista capaç de transportar-nos en el temps on podem gaudir de la millor música en directe. Tot i que pot semblar un espai per a turistes per la seva ubicació, no podeu deixar de visitar aquest local amb tanta tradició.

Des de l’any 1980 podem trobar aquest espai dedicat als fumadors de pipa. Es tracta d’un club que no exclou els no fumadors, on podem disfrutar d’agradables tertúlies acompanyades de música de jazz, una copa, o fins i tot, degustacions gastronòmiques, sense oblidar cursos d’aprenentatge per fumar en pipa.

Bar antic que ha estat recuperat com cocteleria amb afany de ser un bar de vins i tapes. Depenent de quina entrada tries, pots trobar una barra de còctels o una de vins. Amb un estil personal, una atmosfera desenfadada i uns colors càlids, al Ginger existeixen tantes opcions de beure i menjar com espais diferents on seure.

T. 93 318 52 61

T. 93 302 47 32 cultura.bpipaclub.com

T. 93 310 53 09 www.ginger.cat Dm a Ds de 19 a 03 h

53

C. Nou de la Rambla, 34 <M> Drassanes, L3

54

Plaça Reial, 3 pral. · Gòtic <M> Liceu, L3

55

C. Palma de Sant Just, 1 Born <M> Jaume I, L4 057 > GO! BCN


058 > MAIG 2011


059 > GO! BCN

MAZONI 路 Fot貌graf | raulesteve.net


Ja marxes?

“Adéu”, “adéu-siau”, “fins ara”, “fins aviat”, “fins després”, “fins demà”, “ja ens veurem”, “vagi bé”, “a reveure”, “ens veiem”... Hi ha mil-i-una maneres d’acomiadar-se, els diccionaris van plens d’aquestes expressions tan nostrades. Ja sigui en català, castellà, anglès, francès o alemany, tant se val, els guionistes s’esforcen en menystenir els comiats verbals constantment als diàlegs de la ficció televisiva. Us hi heu fixat? Menció especial als comiats telefònics, en aquest capítol els nord-americans són especialistes, potser ens perdem en la traducció o potser en els costums, però allà hi ha una mena de metacomunicació no verbal que deixa clar en quin moment s’ha acabat una conversa.I mai ho fa amb un comiat, increïble.

GO TV! TEXT|CARLES DÍAZ

060 > MAIG 2011

El llenguatge és una eina més del discurs televisiu, no és ni molt menys bàsica, però ajuda a fer avançar la narració, a fer-la més intel·ligible, àgil i concisa. Les paraules s’han convertit en esclaves d’un estil de comunicar – dins de la ficció - que busca la immediatesa, que no atorga la més mínima capacitat de paciència a l’espectador i és clar, dir “adéu”, sobra. La televisió és restar en lloc de sumar, i tot allò que és prescindible està condemnat a desaparèixer. En el cas dels comiats potser s’han anat esvaint per no trencar el ritme argumental de les sèries, per no rebaixar la tensió del moment o per no perdre la capacitat d’emocionar. Seria perillós que en aquest cas la societat copiés les formes d’expressió que dominen la graella, aquelles que la televisió s’ha encarregat de posar al carrer. Seria possible mantenir converses que mai acabessin amb un “fins ara”? Feu-ne la prova.


go map

01 02 03 04 05 06 04 03 06 04 07

MÚSICA

Pàg.

Primavera Sound (Poble Espanyol) Primavera Sound (Parc del Forum) Michel Camilo + Tomatito Russian Red Puntí Aaron Thomas DePedro Rosendo North Mississippi Allstars Marley The Wombats

004 005 006 007 007 008 008 008 009 009 009

El Misantrop Caín&Caín La Avería Home-Natja Menys Emergències Garrick The King Story Improfighters Burlesque BCN

014 015 015 016 017 017 017 018 018

EXPOSICIONS 17 18 19 20 21 22 23 24

Swab 2011 Mobile Art I Was Here! Fasim Julio Vaquero Barcelona, pell i ombra Yamandú Canosa Gemido de un zapato... Solvitur Ambulando

020 022 022 023 023 024 024 024

LLIBRES 25 Laie 26 Continuarà 27 Escola d’escriptura Ateneu B.

Pàg.

Filmoteca de Catalunya 040 040 Cinema Alexandra 040 Cinema Girona 040 Centre Parroquial Sarrià II Mostra de Cinema del Quebec 041 041 FICMA

T’INTERESSA 34 Degustación de Titus... 35 Escoles per a l’Àfrica

045 045

GO PINK

TEATRE 08 09 10 11 12 13 14 15 16

CINEMA 28 29 30 31 32 33

028 028 029

36 La Bata de Boatiné 37 Bodega La Penúltima 38 Zelig

048 048 048

RESTAURANTS 39 40 41 42 43 44

Mordisco La Xina Montiel Sagarra Cornelia&Co. Shoko

050 050 051 051 052 052

SHOPPING 45 46 47 48 49

Amor Propio Cafè de la princesa Cup&Cake BCN Oli Sal La Nina Bonica

053 054 054 055 055

GO EXIT 50 51 52 53 54 55

Heliogàbal Bar Vinil Elephanta London Bar Barcelona Pipa Club Ginger

056 056 056 057 057 057

061 > GO! BCN


Maria Cristina <L3>

Lesseps <L3>

31 Fontana <L3>

06 05 Les Corts <L3>

33 28

Plaça del Centre <L3>

51 21

Di <L

39 22 Entença <L5>

Hospital Clínic <L5>

Provença <L3> i <L5>

29

Sants Estació <L5>

Plaça de Sants <L1> i <L5>

Hostalfranc <L1>

Pg. de Gràcia <L2>

43

Tarragona <L3>

47

Rocafort <L1>

18

Universitat <L2> i <L1>

Urgell <L1>

14 25

Catalunya <L1> i <L3>

Espanya <L1>

01

17 34

37

26

Sant Antoni <L2>

Poble Sec <L3>

35

10 16 Paral·lel <L2>

07

MAP 062 > MAIG 2011

27

42

38

24

13 40

36

Liceu <L3> e la nou d

53 Drassanes <L3>

20 32

55

Ja

rambla

54


11

49

15 45 12 Joanic <L4>

Sagrera <L1>

09 52

48

iagonal L3> i <L5>

50

Hospital Sant Pau <L4> i <L5>

Camp de l’Arpa <L5>

Navas <L1>

30 Sagrada Família <L2> i <L5>

Verdaguer <L4> i <L5>

Clot <L1> i <L2>

Encants<L2>

Girona<L4> Monumental <L2>

Tetuan <L2>

> Glòries <L1>

23

Urquinaona <L1> i <L4> Arc de Triomf <L1>

04

03

08

19 41

aume I <L4>

Marina <L1> Poble Nou<L4>

46

02

Ciutadella <L4>

Barceloneta <L4>

44 063 > GO! BCN


064 > MAIG 2011

Revista Go! Bcn 010 Maig  
Revista Go! Bcn 010 Maig  

guia de cultura i oci de barcelona

Advertisement