Magasinet PASSION

Page 1

NR. 01 FORÅR 2014

UDGIV ES AF: INCOSMETICS

Find dine passioner

og udlev dit fulde potentiale

Sommerklar? Få tips og tricks, der giver lækker hud – klar til at blive vist frem

FÅ SUCCES PÅ FACEBOOK

Jeg er glad

FORDI KUNDERNE ER DET

Læs ekspertens 8 gode råd til apoteker


2

PASSION


Et passioneret liv Velkommen til magasinet PASSION! Du sidder nu med allerførste udgave i hånden, og jeg håber, du vil tage rigtig godt imod det.

P

ASSION er et inspirationsmagasin til medarbejdere på de danske apoteker. I magasinet denne gang finder du fx en guide til, hvordan I skaber engagement blandt jeres kunder på Facebook, hvordan I kan arbejde med passion som begreb, og hvordan alle kan blive bedre sælgere. Du kan også læse sidste nyt om Incosmetics’ brands og blandt andet få tips og tricks, der passer til den sæson, vi netop er på vej ind i. Hovedhistorien i dette nummer giver et indblik i, hvordan Varde Apotek arbejder med kundeservice og frihandelsvarer. Fx er det ikke nogen hemmelighed, at målet for butikken også er at tiltrække kunder, der køber på impuls. Udover den faglige rådgivning om lægemidler, naturligvis. Du kan også læse om, hvordan andre af vores forhandlere oplever samarbejdet med os. Med magasinet PASSION inviterer vi dig også ind i vores univers. Et univers af unikke og spændende produkter, alle med sunde vinkler, men også et univers af koncepter, der understøtter salget hos jer. I Incosmetics er hele teamet drevet af at skabe gode oplevelser i det samarbejde,

T

ak til alle vores forhandlere for jeres store indsats med udbredelsen af rensesvampe fra The Konjac Sponge Co. Der er

vi har med vores dygtige forhandlere. Det er også baggrunden for magasinets titel. Vores passion er at hjælpe vores kunder med at skabe mersalg med lækre produkter, der passer ind i sortimentet på apoteket. Det gør vi, når vi laver tilpasset markedsføringsmateriale, aktiviteter og træner personalet på en ny og anderledes måde. Og det gør vi, når vi udgiver PASSION med artikler om salgs- eller markedsføringsrettede temaer. Vi ønsker alle en spændende og passioneret forårs- og sommersæson med en masse aktivitet. Jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse med læsningen.

De bedste hilsner Elsemarie Østergaard

yderligere unikke produkter i serien på vej, som vi forventer os rigtig meget af og glæder os til at præsentere for jer. Følg med efter sommer!

PASSION

3


Artikler:

05 06

Kundetilfredshedsundersøgelse Find dine passioner - og udlev dit fulde pontiale

09Vi skruer op

for PR-indsatsen Øget pressefokus på vores brands

er glad 10Jeg fordi kunderne er det

Jacob er en glad apoteker i Varde

14Voxpop

“ Hvordan oplever I samarbejdet med Incosmetics?”

16

Breaking News Hvorfor bruger Elsemarie neglelak til børn?

16 17Facebook 19Tip og tricks kan blive 20 Alle bedre sælgere

Konkurrence Vind supportuge og goodies

Hvad skal du bruge det til? Sommeren kommer, og vi er klar!

Det handler om den gode kundedialog

23Før-efter konkurrence 23 Salgschefens morgenbombe

Forrygende resultat med Konjac Sponge

Hjælp til din detox

Kolofon:

U

dgiver af PASSION Incosmetics, Vestergade 62, 8600 Silkeborg, tlf. 23 23 85 85 E-mail: info@incosmetics.dk Redaktion: Elsemarie Østergaard

P

ASSION udkommer to gange om året. Næste nummer udkommer i efteråret 2014.

T

ekst Anne Møller Kristensen, kundemagasinet.dk

L

ayout Claus Nørgaard Nielsen, Pixelbar.dk

Der tages forbehold for trykfejl.

Næste gang:

N

æste PASSION udkommer i efteråret 2014. Vi kan allerede afsløre, at et af temaerne bliver ”god indretning af butikken”. Har du ideer til øvrige artikelemner, hører vi meget gerne fra dig.

4

PASSION


TAK FOR

fantastisk feedback! D

et er meget vigtigt for os at opbygge og vedligeholde de gode relationer til dig, som er forhandler af vores brands. Derfor har vi gennemført en kundetilfredshedsundersøgelse, der giver en god indikation af, om vi gør det godt nok.Vi er så stolte af den flotte feedback. Tusind tak for det. Vi arbejder hele tiden hårdt på at gøre det endnu bedre. Derfor sætter vi også stor pris på de forslag til forbedringer, vi har fået med.

100% 91% synes, vores brands lever godt eller rigtig godt op til forventningerne.

synes, vores markedsføringsmateriale er godt eller rigtig godt.

98% synes godt eller rigtig godt om vores kundeserviceniveau.

Har du yderligere forslag, er du altid velkommen til at kontakte os.

100% har opnået godt eller rigtig godt resultat med vores træningsprogrammer

De bedste hilsner, Team Incosmetics

Anne Møller, Ordmatros Jesper Østergaard, Styrmand I daglig tale også kaldet kommandobroen (når han ikke hører det...så shhh!). Styrer kaptajn og kunder sikkert i havn.

Rykker ind, når der skal kommunikeres bredt. Yndlingsværktøj: megafon.

Maria Ib, Stewardesse

Elsemarie Østergaard, Kaptajn Plejer passagererne, sætter kursen og finder nye destinationer. Går forrest og har for nyligt taget kørekort til speedbåd.

Jette Nielsen, Stewardesse Kan svare på alle passagerernes spørgsmål og går planken ud, når det kommer til god kundeservice.

Servicerer passagererne på en frisk og veloplagt måde, altid med et glimt i øjet og et smil på læben.

Claus Nørgaard, Maskinmester Har ansvar for skibets tekniske installationer og ham, du skal have fat i, hvis du mangler blikfang i butikken.

PASSION

5


Find dine passioner - og UDNYT dit fulde potentiale

Ifølge en Gallup-undersøgelse er det kun 30% af vi danskere, der lever et passioneret liv. Sikke et spild, tænker du måske. Her får du en guide til, hvordan du kan finde dine passioner og dermed udleve dit fulde potentiale.

F

or et år siden tog Susanne Frandsen en passionstest. Efter testen, der blev en stor øjenåbner, tilmeldte hun sig uddannelsen, der i januar 2014 gav hende en certificering i selv at udføre passionstests på andre.

Hun har blandt andet en mission om, at virksomheder fremover også vil bruge passionstests i forbindelse med rekrutteringer udover almindelige HR-tests. Ved hjælp af passionstesten kan virksomheden finde ud af, om der er sammenfald mellem virksomhedens, ejernes, ledernes og medarbejdernes passioner.

”Efter testen gik det pludselig op for mig, præcis hvad jeg skulle bruge mit arbejdsliv på. Jeg gik straks i gang med at dreje min konsulentvirksomhed over mod det, jeg ser som et stort paradigmeskifte; nemlig, at vi lige nu går fra tidsledelse til energiledelse. Det handler ikke længere kun om, hvad virksomheden gør og hvordan – men i høj grad også om HVORFOR. Altså, hvad er meningen med virksomheden, og hvad bidrager den med i den store sammenhæng?,” siger Susanne Frandsen, indehaver af virksomheden DirektørDating, og understreger, at det samme gælder for medarbejdere. ”Lige nu ser vi en ung generation, der har et ønske om at finde en mening med livet, både på arbejde og i fritiden. De lader sig ikke narre og kan heller ikke købes. De går ikke på kompromis med egne værdier og stiller dermed nye krav til arbejdsgiverne om autencitet. Virksomhederne kan på den anden side opnå en uhørt høj grad af engagement, hvis de formår at lave et match.”

6

PASSION

En vej væk fra stress Det hele handler om hjernens neuroplasticitet, altså at hjernen udvikler og forandrer sig ved at skabe nye forbindelser i form af nye dendritter og synapser mellem neuronerne. Det neurale netværk skaber vores livsopfattelse. Testen giver en vej ud af vores begrænsende overbevisninger. Det giver håb for stressede og udbrændte, der skal finde nye handlemønstre.

”Et godt lille trick er at tage en elastik om håndleddet. Hver gang, man har en negativ tilgang til en udfordring, skal man give sig selv et svirp med elastikken – det giver et direkte signal til hjernen, der vil reagere med at forsøge at bryde det negative handlemønster.”

”At vi ser så mange, der kæmper med stress og udbrændthed, hænger godt sammen med Gallup-undersøgelsens nedslående resultat. Når man lever et passioneret liv, hvor man har fundet ind til meningen med livet, så brænder man ikke ud, men brænder igennem. I bund og grund handler det om at have en positiv tilgang til alt, man foretager sig. Det handler om at lytte indad og handle på vores intuition. Så kan vi pludselig få øje på osten i stedet for hullerne,” siger Susanne Frandsen og indrømmer


samtidig, at det måske lyder nemt, men kan være svært at udføre. Passionstesten er et unikt værktøj til at lykkes med det.

yderligere et tip til, hvordan man meget simpelt kan blive tunet ind på i hvilken retning, ens passion går:

”Et godt lille trick er at tage en elastik om håndleddet. Hver gang, man har en negativ tilgang til en udfordring, skal man give sig selv et svirp med elastikken – det giver et direkte signal til hjernen, der vil reagere med at forsøge at bryde det negative handlemønster,” siger Susanne Frandsen og giver

”Ganske simpelt gælder det om at lukke øjnene og finde ud af, hvad man gerne vil tænke tilbage på, når man ligger på sit dødsleje. Det er både inden for karriere, parforhold, den indre og ydre balance og økonomi. Hvad man fx ville arbejde med uden at få løn for det?”

Hvorfor er det vigtigt at følge sin passion? Når vi ikke udlever dem, går vi med en indre længsel og utilfredshed. Det skaber stress, udbrændthed og depression! Fordi det giver energi til at gå den ekstra mil!

Hvad kan arbejdspladsen gøre? De fleste arbejdspladser i dag oplever forandringer, der kan give nye arbejdsopgaver til medarbejderne. Her er det vigtigt at have det rette fokus og lede med hjertet. Susanne Frandsen giver her er et bud på en organisatorisk øvelse, der ud fra en positiv tilgang giver høj motivation.

1. RO PÅ! Træk vejret dybt og vær tilstede i nuet! 2. Start hver dag eller uge med at anerkende de gode resdultater fra sidste gang, I lavede øvelsen. HUSK – kun fokus på det positive!

Fordi det tænder dit indre lys!

3. Herefter mål og ønsker for dagen eller ugen, altså svare på ”Hvad skal vi skabe i dag eller denne uge?”

Fordi det er sjovt!

Hvad er en passionstest?

4. Vise vejen til at nå målet, altså svare på ”Hvilke handlinger skal vi sætte i gang?”

En passionstest er et simpelt og kraftfuldt redskab, der giver viden om hvilke fem ting, der betyder mest for en, samt en effektiv proces til at udleve dem gennem hele livet, så man bliver en bevidst skaber af sin egen virkelighed. Testen er baseret på nyeste forskning af hjernen og kvantefysikken. Passionstesten byder på værktøjer til at arbejde med sine begrænsende overbevisninger, som ofte er dem, der står i vejen for at leve et passioneret liv. Den gør op med vores kollektive Jantelovs-overbevisning.

5. Sidste skridt er samtidig det sværeste. Her skal både ledere og medarbejdere give slip og ikke tænke på, hvordan målet i detaljer skal nås. Det kommer af sig selv, når de ovenstående skridt er taget.

Øvelsen gentages hver dag eller UGE

Fokus på Susanne Frandsen Susanne Frandsen er cand.merc. og desuden uddannet inden for erhvervspsykologi. Hun har en række energiuddannelser og er som en af de få danskere certificeret i ”The passion Test”. Hun holder foredrag om bl.a. hjernen og forandringsledelse,

afholder gruppebaserede og individuelle passionstests og har masterminds med individuel og gruppecoaching for topledere med fokus på den nye tids ledelse. Hendes bog ”Direktørmanualen – ledelse fra hjertet” udkommer inden længe.

PASSION

7


8

PASSION


Nyhed fra Incosmetics

Vi skruer op for PR-indsatsen Se frem til øget fokus på vores brands i medierne! Vi har indgået et samarbejde med en PR-konsulent, der er specialist i formidling af historier om brands til mode- og skønhedsmedier.

V

Vi styrker vores PR-indsats og har startet et spændende samarbejde med Rikke Kamstrup Jacobsen fra PR#1, der har solid erfaring med at skabe stærk profilering af mode- og skønhedsprodukter i pressen. Rikke Kamstrup repræsenterer forskellige brands inden for den naturlige kategori, hvor vores rensesvampe fra The Konjac Sponge Co., neglelakker fra Scotch Naturals og Hopscotch Kids og detox-fodplastre fra Bodytox passer godt ind. Faktisk har Rikke allerede været godt i gang med at udbrede vores navn blandt de forskellige redaktører og fået rigtig god respons, som vil vise sig i diverse medier i juli, august og september. Rikke arbejder også på at synliggøre vores brands på online medier som Instagram og diverse blogs, der har en høj troværdighed i forbindelse med anmeldelse af produkter. Følg godt med vi glæder os! TIP TIL DIG Lokale PR-indsatser kan betyde kunder i butikken. På incosmetics.dk under

”God PR styrker og formidler et brands image og budskab. Uanset hvor gode, produkterne er, bliver de glemt, hvis de ikke bliver formidlet godt til pressen.

forhandlerlogin har du adgang til PR-tekster om og fotomateriale af vores brands, som du frit kan sende til dine lokale medier. Få login ved henvendelse til: elsemarie@incosmetics.dk

PASSION

9


INFO Flest solgte svampe i marts måned Varde Apotek har rekorden i salg af rensesvampe fra The Konjac Sponge Co. i marts måned på 329 stk. • Beskæftiger 21 medarbejdere • Har eksisteret siden år 1800 • Hjemmeside: www.vardeapotek.dk • Ekspedition: gennemsnitlig ventetid på 2,6 min.

118 likes på Facebook ”Vi har ikke været i gang så længe på Facebook, og vi arbejder på indsatsen,” som Jacob Rasmussen siger.


Jeg er glad

FORDI KUNDERNE ER DET Jacob Rasmussen er en glad apoteker i Varde.

”Vores kernekompetence er naturligvis rådgivning om lægemidler, det kommer vi aldrig til at rykke ved. Men derfor må det jo godt være en rar oplevelse at komme her, og vi gør en stor dyd ud af være smilende og imødekommende over for alle vores kunder.”


Jeg er glad

FORDI KUNDERNE ER DET Jacob Rasmussen er en glad apoteker i Varde. For ham er kundetilfredshed det mest centrale i den måde, han driver forretning på. Det handler både om professionel vejledning – og om at give et smil med på vejen

V

arde Apotek har en god beliggenhed, lige der midt på den charmerende, brostenstoppede gågade i Varde. Når man træder indenfor, bliver man mødt af et lyst, åbent lokale, der langt fra skriger af receptpligtige lægemidler, smertestillere og hostesaft. Det er helt bevidst, fortæller apoteker Jacob Rasmussen: ”Vores kernekompetence er naturligvis rådgivning om lægemidler, det kommer vi aldrig til at rykke ved. Men derfor må det jo godt være en rar oplevelse at komme her, og vi gør en stor dyd ud af være smilende og imødekommende

12

PASSION

over for alle vores kunder,” siger Jacob Rasmussen. Faktisk har apoteket gennem flere år levet op til sin egen målsætning om, at 95% af alle kunder skal betjenes inden for 5 minutter. ”Vi ved, at god kundeservice for mange først og fremmest er lig kort ventetid. Især for de kunder, der køber produkter hos os, som ikke er lægemidler – produkter, de ligeså godt kunne købe andre steder. Derfor har vi stort fokus på hurtig betjening. Og krydret med vores rådgivning oplever vi, at kunderne har stor tillid til os,” siger Jacob Rasmussen. Han oplever i øvrigt

”Vi har et fantastisk kollegaskab her på apoteket. Uden glade medarbejdere og en stærk fællesskabsånd havde det været svært at opnå vores mål om høj kundetilfredshed.”


Fokus på apotekeren Jacob Rasmussen 41 år, tre børn Vild med skiferie Uddannet farmaceut i 1999 Er apoteker, fordi kombinationen af kunderågivning, personaleledelse og købmandsskab giver en spændende hverdag Mål: At få apoteket til at ligne en butik, man gerne vil ind i – og at have glade medarbejdere

Over al forventning Varde Apotek forhandler rensesvampe fra The Konjac Sponge Co. I forbindelse med et salgsfokus i marts måned 2014 solgte medarbejderne 329 rensevampe – næsten 10% over det høje mål på 300 stk. ”Alt i alt har det været en succesoplevelse, som vi har haft meget glæde af. Sortimentet af svampe passer godt ind i vores koncept med den grønne vinkel, og vi har haft – og har stadig - et rigtig godt samarbejde med Elsemarie Østergaard fra Incosmetics. Hun har en ærlig og begejstret facon, der smitter, også med sine oplæg om, hvordan man yder en god kundeservice, der giver øget salg. I det hele taget er det spændende at arbejde med en leverandør, der tænker i koncepter og ikke udelukkende produkter.”

”Vi valgte at have fokus på The Konjac Sponge Co. i en hel måned og satte et højt salgsmål. Vi fik god opbakning og træning fra Incosmetics, der også har været i forretningen og lavet demonstrationer af svampene. Personalet har taget positivt imod svampene og været meget aktive over for kunder, der kunne have god gavn af rensesvampene,”

en stigende andel af kunder, der køber frihandelsvarer, og det er resultatet af en klar strategi om at have en bredere profil. Fra sygdom til sundhed En stigende del af Varde Apoteks omsætning kommer fra varer, der ikke er lægemidler. Kigger man rundt i lokalet, er der da også meget, der kan friste den kræsne forbruger. Både dem, som ved, hvad de går efter, men også dem, der handler på impuls. Fællesnævneren er nemlig høj kvalitet – og så skal produktet have en sund vinkel, hvis det skal på hylden hos Varde Apotek.

”Selvom vi har opgraderet på mærkevarer, der ikke er deciderede lægemidler, er det ikke sådan, at vi tager alt ind i sortimentet. Vi nyder stor tillid blandt vores kunder, og det værner vi om. Derfor har vi nogle klare kriterier for, hvad der kommer på hylderne, og vi tager kun lidt ind ad gangen, så vi kan få produkterne på rygraden og dermed rådgive godt om brugen af dem,” siger Jacob Rasmussen og understreger, at de brands, der får lov at slippe gennem nåleøjet, skal have en sund vinkel.

generelt forbedrer ens sundhed, og vi er rigtig godt på vej,” siger Jacob Rasmussen, der overtog Varde Apotek i 2008. Han tilskriver i øvrigt den gode udvikling sine erfarne og dygtige medarbejdere, hvoraf mange af dem har hængt ved, siden han kom på banen. ”Vi har et fantastisk kollegaskab her på apoteket. Uden glade medarbejdere og en stærk fællesskabsånd havde det været svært at opnå vores mål om høj kundetilfredshed,” afslutter Jacob Rasmussen

”Vi vil gerne være kendte for at være et sted, hvor man kan købe varer, der

PASSION

13


”Vi har i samarbejde med Incosmetics og Elsemarie Østergaard trænet vores personale i fokuseret salg af rensesvampe fra The Konjac Sponge Co. over en måned. Det har været en utrolig god oplevelse for os alle. Vi har solgt en masse svampe og samtidig fået en anden tilgang til fokuseret salg, hvor vi blandt andet har arbejdet med kundeforståelse. Produkterne er forholdsvis lette at forstå, og det gør dem nemme at sælge. Derved får personalet nogle gode succesoplevelser. Elsemarie har helt klart forstået at give os den del med.”

LARS PERSSON, Apoteker

Hadsten Apotek Salg i løbet af supportuge: Hadsten Apotek: 60 svampe Hinnerup Apotek: 120 svampe

N A D R O HV T E D J E B R A M A S ”Da vi fik rensesvampe fra The Konjac Sponge Co. ind i sortimentet lige før påske i år, troede vi mest, vi ville sælge dem som supplement til andre varer. Det viste sig dog hurtigt, at de nærmest solgte sig selv, hvilket faktisk betød, at vi havde bestilt alt for få og måtte låne ekstra fra et andet apotek. Vi oplevede flere kunder, der kom tilbage og købte yderligere svampe til andre familiemedlemmer, så vi har virkelig oplevet en god respons. Også blandt personalet. I det hele taget har vi haft en rigtig god opstart, hvor vi har fået god information fra Incosmetics hele vejen. Deres skræddersyede koncept til apoteker og hele den måde, konsulenterne præsenterer det på, gør det nemt og rart at komme i gang.” LENE SKOV KNUDSEN

Svane Apoteket i Viborg

Salg i løbet af to uger: 156 rensesvampe

14

PASSION


”Vi startede med at sælge rensesvampe fra The Konjac Sponge Co. for et par ’måneder siden, og jeg må sige, jeg er meget overrasket over, hvor mange vi sælger. Svampene står fremme i butikken, og de sælger nærmest sig selv! Vores kunder køber først en til ansigtet og kommer så hurtigt tilbage for at købe til kroppen også. Især sælger vi til mange med problemhud, fx uren hud, hudorme eller eksemramte områder, og vi får så mange gode tilbagemeldinger. Det er helt fantastisk at arbejde med. Vi har haft besøg af Jette Nielsen fra Incosmetics, der har været rigtig sød til at lære fra sig.” Lone Flintholm, FARMAKONOM (nederst i midten)

Nykøbing Mors Sct. Clemens Apotek

Salg i løbet af supportuge: 156 rensesvampe

I R E V OPLE ? S C I T E M S O C N I MED ”Vi havde i noget tid været på jagt efter at få et godt mersalgsprodukt ind i vores sortiment, der ikke ville tage omsætning fra andre produkter. Det har vi i den grad fået med rensesvampe fra The Konjac Sponge Co. i oplever stor kundeinteresse for rensesvampene, fordi de skiller sig visuelt lækkert ud i forretningen som noget anderledes, og salgsdelen er gået super. Godt bakket op af Incosmetics’ gennemarbejdede e-learningsprogram, som alle medarbejdere gennemgik og havde stor effekt ud af. Det gav en let og gnidningsfri integration af produkterne i forretningen – noget, der ellers kan være krævende og tage tid. Medarbejderne fik via øvelser sat deres egne ord på, hvordan de skal rådgive kunderne i butikken. Det er meget vigtigt for os – og det er i øvrigt også afgørende for et godt salg.”” Tine Klingsten Nielsen, apoteker

Middelfart Apotek Salg i løbet af supportuge: 51 rensesvampe

PASSION

15


Elsemarie vælger tit neglelak fra børneserien Hopscotch Kids – ”fordi farverne bare er så flotte og sjove,” som hun siger. Vi siger ingenting (mest fordi hun har ret).

VIND SUPPORTUGE OG GOODIEBAG til dig og dine kolleger! Deltag i vores sommerkonkurrence om en VIP-supportuge, hvor vi fra Team Incosmetics blandt andet kommer og laver spændende salgsaktiviteter hos jer – og har en pose med godter med til dig og dine kolleger!

1 2 3

Svar på de tre spørgsmål

Spørgsmål: (Sæt kryds!)

Klip kuponen ud

Hvad er rensesvampe fra The Konjac Sponge Co. lavet af? Nudler | Kartofler | Ris På bryskassen | Under fødderne Hvor skal plastre fra Bodytox placeres? På maven | Esbjerg | Ringkøbing Hvilket apotek handler vores hovedhistorie om? Varde |

Send den til:

Incosmetics Att: Elsemarie Østergaard Vestergade 62 8600 Silkeborg Frist: 16. juni 2014

16

PASSION

Kontaktinformation: (Vinderen får direkte besked) Navn: Adresse: Telefonnummer:


Hvad skal du bruge det til?

Dit apotek har sandsynligvis en profil på Facebook. Men ved du helt præcist, hvad I kan bruge det til? Og hvordan I gør det bedst muligt? PASSION har spurgt en ekspert i sociale medier om, hvordan apoteker får det bedst mulige ud af Facebook. Få hendes råd her.

D

orthe Stricker er specialist i sociale medier og driver virksomheden New Media Mob. Hun har researchet på danske apotekers brug af Facebook og har opdaget, at der ligger et stort, uudnyttet potentiale. ”De danske apoteker, jeg har fundet på Facebook, udnytter endnu ikke mediets fulde potentiale. Derfor er der masser af lavthængende frugter at plukke for dem, der vil gøre en ekstra indsats ,” siger Dorthe Stricker fra New Media Mob. Hun har otte konkrete råd til, hvordan apoteker kan få det maksimale ud af indsatsen. Dem kan du læse herunder. Hun understreger, at nøgleordet er aktivitet.

Dorthe Stricker er specialist i sociale medier og hjælper blandt andet virksomheder med at skabe Facebook-sider, der giver engagement blandt kunderne. Hun driver konsulentvirksomheden New Media Mob.

”Det gælder om at skabe kontinuerligt, godt indhold, der er interessant for målgruppen. Jo flere, der aktiveres af apotekets opslag, jo flere visninger får apoteket i alt. Mange misforstår ideen bag Facebook og fokuserer udelukkende på at skrive om gode tilbud og andet salgsrelateret, og det bliver straffet af både fans og Facebook. I stedet skal man se Facebook som et sted, hvor man kan fastholde sin kundeskare og udvise god kundeservice. Fx kan et apotek bruge det til at skabe nærhed med lokalområdet ved at give gode råd den vej,” siger Dorthe Stricker.

PASSION

17


DORTHES FACEBOOK RÅD 1: Forstå Facebook Sæt dig ind i, hvilke funktionaliteter der er på en Facebook-side. Find ud af, hvad Facebook er god til. Læs på nettet, find et kursus, eller køb dig til at få nogen til at hjælpe dig på rette vej. 2: Hvorfor Facebook? Hvad ønsker I at få ud af at være på Facebook? Hvad er jeres apoteks generelle forretningsstrategi, hvilke målsætninger har I, og hvordan passer Facebook ind i det? HUSK! Hvis I her svarer: salg! Så skal I gå tilbage til pkt. 1. I kan ikke bare lave et mål, der hedder at sælge så meget som muligt! Folk på Facebook forventer at få interessante oplysninger og dialog. 3: Fans Det drejer sig ikke om at få mange fans, men at få fans, der er interesserede i det, I har at tilbyde, og som er parate til at gå i dialog. En Facebook-side med 450 fans kan sagtens give mere værdi til apoteket end en med 150.000. Hvis jeres primære kunder ligger i jeres umiddelbare lokalområde, så er det dem, I skal have fat på.

4: Læg en plan! Definér jeres mål og læg en plan for, hvordan I når de opstillede mål. Mangler I likes? Hvordan får I fat i jeres drømmelikes? Mangler I aktivitet? Hvad vil jeres “likes” gerne læse? Hvilke historier kan de godt lide at like, dele, kommentere? Vil I blot skrive på væggen, eller vil I også annoncere? Vil I have folk til at bevæge sig fra Facebook-siden til jeres hjemmeside?

5: Hvor meget tid kan I bruge? Det er vigtigt, at I tænker over tidsforbruget og sørger for at afsætte timer, der er afmærkede til at arbejde med Facebook, så det ikke blot bliver: ”når der lige er lidt tid tilovers.” 6: Sæt din Facebook-side rigtigt op Sørg for at tage godt imod de besøgende. På Facebook betyder det: Lav et godt cover og profilbillede. Få udfyldt alle de steder, hvor I kan give læseren oplysninger om, hvem I er. Overvej, om I skal have Tab Apps for at præsentere jer ordentligt.

Sådan laver du indhold, der engagerer dine kunder Dine kunder vil have tips og tricks, sjove fakta om apotekerbranchen og personlige historier bagom dig og dine kolleger. Det giver likes, delinger og kommentarer. Salg bør kun fylde en femtedel!

18

PASSION

Profillogo Her vil I oftest placere jeres logo. HUSK, at logoet er jeres ansigt udadtil, så sørg for, det er let at genkende og skift det ikke, medmindre I har en klar idé med det.

Coverbillede Vælg et billede, der siger noget om jeres forretning. Der må gerne være tekst på, og det kan være en fordel at skifte det med jævne mellemrum, fx efter årstider.

7: Sæt arbejdet i system Der skal med garanti laves flere opslag til Facebook, end I umiddelbart tror. Fire-fem ugentlige opslag er målet. Og alle opslagene skal naturligvis være gode og give læseren udbytte og skabe dialog. Find på tre-fire overskrifter på indholdskategorier. Det kan være: 1. tips om medicin (evt. med relevans for årstiden) , 2. Sjove fakta om apotekerbranchen, 3. Noget om jer (er der en, der har fødselsdag? Er der sket noget andet sjovt?) 4. Salg. Sørg for at skemalægge kategorierne, så I ved, at mandag skal der laves et opslag i kategori 2, tirsdag i kategori 1 og så videre. Det er også en god idé at skifte coverbilledet jævnligt – sæt det i kalenderen. HUSK: Salg må ikke fylde for meget. Hvis I har brug for meget salgsorienteret indhold, kan det være en idé at lægge det op i en Tab App, der er tydeligt mærket med, hvad det drejer sig om. 8: Følg op Hold jævnligt øje med Facebook Insights, og om I når de opstillede mål. Hvis I ikke gør, hvad kan problemet så være? Er det noget, der kan løses? Har I opnået noget andet positivt, end det I ønskede?

Beskrivelse Få de vigtigste informationer med og husk plads til link til hjemmeside.

Likes Antal “likes”


Annoncer Tab Apps Tab Apps åbner ved klik i et nyt vindue og kan fx bruges til: - konkurrencer - en minihjemmeside, hvor I præsenterer jeres forretning - en side med månedens tilbud Der findes gratis tab apps, hvor I fx kan vise billeder fra Instagram eller Pinterest. Oftest køber man tilpassede tab apps fra eksterne udbydere som fx New Media Mob.

Annoncering er et emne for sig selv. Forsøger man den form for markedsføring, gælder det om at vælge et billede og en tekst, der giver folk lyst til at klikke. Fx “Er diu en myggemagnet?” Sammen med et billede af en myg, der suger blod. Annoncer kan også lægges som sponserede historier i folks almindelige strøm. Mulighederne er mange!

Tips og tricks

Sommeren kommer – og vi er SÅ klar PANG ELLER PASTEL? Hvis du er ligesom os, er du begyndt at glæde dig til at gå i åbne sandaler og vise lækre, nylakerede tånegle frem. Trenden siger PANG eller PASTEL – prøv dig frem blandt farverne i vores serie af vandbaserede serie fra Scotch Naturals!

TIP TIL REJSEN Du er på ferie og vil lakere negle. Du opdager, at du har glemt en tåspreder i farten. Et godt lille tip er at bruge sammenrullede Kleenex i stedet. Slutresultatet bliver lige så flot!

SÅDAN FÅR DU BLØDE, FLOTTE FØDDER Når fødderne skal vises frem, skal de være så indbydende at se på som muligt. Massér dine fødder med den pink kropssvamp fra The Konjac Sponge Co. morgen og aften og oplev en peeling, der effektivt fjerner sprækker og tør hud!

BIKINIKLAR

Sidenavn Kan skiftes indtil 200 ‘likes’

Taler om Det vigtigste tal for jer er dette, da det angiver aktiviteten og dermed, om jeres “likes” kan lide det, I skriver.

Facebook ændrer sig jævnligt. Denne artikel er skrevet ud fra status i maj 2014. Ser det anderledes ud nu, hvor du læser dette, er du velkommen til at kontakte Dorthe fra New Media Mob med dine spørgsmål. PASSION vil desuden forsøge løbende at bringe nye ting om Facebook, der er vigtige for dig.

Sommeren er også sæson for intimbarbering. Et godt trick til at undgå irriterende røde knopper og indgroede hår er at benytte den hvide kropssvamp fra The Konjac Sponge Co. både før barbering og efterfølgende. Så er det bare at hoppe i vandet!

BRUN SOMMERGLØD Vil du gerne have en ensartet, solbrun farve, der varer ved? Så er det oplagt at bruge peele både ansigt og krop med rensesvampene fra The Konjac Sponge Co. inden solbadning. Og husk solcremen, så du undgår at blive forbrændt!

OPLAGTE REJSEPRODUKTER Vores brands er oplagte at tage med i kufferten. De fylder ikke meget og går ikke i stykker – og så kan de give en følelse af wellness på selv de mest primitive steder.

PASSION

19


Alle kan

blive BEDRE sælgere

Jan Lund lever af at hjælpe medarbejdere på apoteker med at blive bedre sælgere. Erfaringen fortæller ham, at det er noget, alle kan lære – også uden, det bliver en ubehagelig oplevelse. Det handler om den gode kundedialog.

20

PASSION


”Apotekerne og deres medarbejdere har en helt særlig position i detailhandlen i Danmark. Det er fagligt dygtige mennesker, der har en naturlig autoritet i salgssituationen, og de fleste kunder vil meget gerne vejledes i de produkter, der er på hylderne.”

J

an Lund er stifter af Konseqvens, der er en specialistvirksomhed inden for salg i detailhandlen. De seneste par år har han arbejdet målrettet med salgsuddannelse af medarbejdere på apoteker, og han ser det som en af sine fornemmeste opgaver at få de mere introverte til at få gode oplevelser med salgsarbejdet. ”Hvordan man sælger kan være en meget personlig sag for den enkelte. Det er helt naturligt for nogle profiler – typisk de ekstroverte – og kan være mere vanskeligt for de introverte. Men at være introvert kan sagtens kombineres med at blive apotekets bedste sælger. Man skal bare lige finde sin stil, og det er noget af det, jeg hjælper med,” siger Jan Lund. Er du sælger eller rådgiver? Jan Lund har sammen med sin kollega Erik Vinther fra Konseqvens siden 2012 hjulpet mere end 40 apoteker med at

få fokus på salg af frihandelsvarer. De arbejder især med at ændre farmaceuternes og farmakonomernes holdning til og bevidsthed omkring salgsarbejdet. ”Mange fagligt dygtige farmaceuter og farmakonomer ser ikke sig selv som sælgere, men primært som rådgivere. Vi hjælper dem med at sætte gang i en personlig udviklingsproces, så de to roller smelter sammen i en forståelse for, hvad de forskellige kundetyper ønsker,” siger Jan Lund og uddyber: ”Den høje faglighed er vigtig, fordi den giver sikkerhed i de varer, man sælger. Den selvtillid er samtidig en forudsætning for salget – og på den måde bliver rådgivning og salg to sider af samme sag.” Stort potentiale for mersalg Konseqvens oplever i øjeblikket stor efterspørgsel på salgskurser fra

apotekerne. Det hænger ifølge Jan Lund sammen med det store potentiale for mersalg, der stadig er uudnyttet. Før han startede med at rådgive apotekerne, sendte han sin datter i marken som mystery shopper. Hun fik 5 x 1.500 kr med i pungen og skulle på fem apoteker stille spørgsmålet: “Hej, jeg skal til Ghana i 14 dage som u-landsfrivillig, hvad skal jeg tage med?” Da hun kom tilbage, havde hun brugt 600 kr. på det apotek, hvor hun havde brugt mest. Det var med til at overbevise Jan Lund om, at medarbejderne på apotekerne kunne have glæde af at lære noget om mersalg. For, som han siger, der er mange penge at tjene på frihandelsvarer. Han måler meget direkte på omsætning pr. ekspedition før og efter hvert salgskursus, og han kan se, det går hurtigt for apoteket at tilbagebetale prisen på selve kurset.

Det handler om den gode dialog Booker et apotek Jan Lund til et forløb med salgscoaching, skal medarbejderne ikke forvente en præsentation af de traditionelle salgsteknikker. I stedet arbejder Jan Lund ud fra en definition, der ligestiller salg med den gode dialog mellem ekspedient og kunde. ”Populært sagt er der tre trin i dialogen, der baner vejen for et salg. Først har vi velkomsten, hvor vi underviser i det, vi kalder ’skab dialogen’. Det går i alt sin enkelthed ud på, at man hilser kunden velkommen, som var det en ven eller veninde. Herefter skal man spørge interesseret ind til kundens behov. Virke nysgerrig over for de udfordringer, kunden har - kort sagt få det hele med. Det sidste trin er selve anbefalingen, hvor ekspedienten bruger sin faglighed og giver kunden svaret, der kan hjælpe kunden videre,” siger Jan Lund.

PASSION

21


Sund produktnyhed

Bedre søvn og mere energi med Bodytox fodplastre Incosmetics forhandler fodplastre fra Bodytox, der har en rensende og opfriskende virkning. Vi anbefaler salg af plastrene til kunder, der lider af søvnmangel og lavt energiniveau – og responsen er yderst positiv.

Hvad tilbyder Incosmetics? Hos Incosmetics arbejder vi med koncepter. Det vil sige, at vi udover salg af unikke brands og god kundeservice fx også tilbyder: - Træningsprogram i produkterne - Synligt POS-materiale til butikken - Unik salgstræning, der skaber resultater

Hvem er målgruppen? Har du en kunde, der efterspørger hjælp til søvnmangel eller lavt energiniveau, er det oplagt at anbefale Bodytox fodplastre. Plastrene giver: - Mere energi – og dermed højere grad af velvære - En udrensende effekt - En opfriskende virkning

Hvorfor sælge Bodytox på apoteket? Vi forhandler udelukkende brands, der passer ideelt til sortimentet på apoteker uden at fjerne omsætning fra eksisterende produkter. Bodytox… …henvender sig til nye kunder … skaber spændende kundeoplevelser …virker sundhedsfremmende …giver mersalg

22

PASSION

Bodytox fodplastre støtter kroppens naturlige evne til at fjerne toksiner. De indeholder en blanding af ingredienser i høj kvalitet, herunder turmalin (en energikrystal) og træeddike som de væsentligste ingredienser, der hjælper med at simulere zoneterapeutiske handlinger.

Plastrene sættes under fodsålerne om aftenen og fjernes om morgenen. Incosmetics forhandler to varianter: Bodytox Detox og Bodytox Lavender. Bodytox Lavender bruges primært til at hjælpe brugeren med at opnå afslappende nattesøvn og til at støtte naturlig udrensning.


Før-efter konkurrence

Forrygende resultat med The Konjac Sponge Co. I

forbindelse med en landsdækkende foto-konkurrence, vi kørte i april måned, modtog vi forskellige før-efter resultater fra brugere af rensesvampe fra The Konjac Sponge Co. Det føles altid fantastisk, når folk opnår gode resultater med vores brands. Da vi modtog disse fotos af Nanna på 13 år, kunne vi ikke få armene ned igen på kontoret. Se selv!

SALGSCHEFENS MORGENBOMBE Hjælp til din DETOX! Salgschef Elsemarie Østergaard starter hver morgen med en detoxjuice. Faktisk kan hun slet ikke undvære sit grøntsags-vitamin-kick. Få den nemme opskrift her og prøv selv! Ingredienser (4 store glas – kan sagtens opbevares et par dage i køleskabet): - 1 hel pose gulerødder - Lidt ingefær efter lyst - 1 hel broccoli - 2 hele æbler

Nanna fik anbefalet rensesvampen af en af vores forhandlere. Godt arbejde, siger vi!

TIP: Brug økologiske råvarer for at være helt sikker på at undgå rester af sprøjtemidler. Alle ingredienser skæres i grove stykker og presses i en juicemaskine. Velbekomme – og skål!

Nanna har anvendt den sorte svamp, og billederne er taget med kun 12 dages mellemrum.

PASSION

23


HVAD ER KONJAC? Kartoffelplanten Konjac er en flerårig plante, der vokser vildt i højderne i Asien. Konjac er en helt naturlig fødekilde, der består af 97% vand. Den indeholder mange gavnlige mineraler og er lav på kalorier. Konjac er pH-neutral, hvilket er med til at efterlade huden perfekt afbalanceret.

REN OG FRI FOR FORURENING Vores rene Konjac er fri for kemikalier, farver og andre tilsætningsstoffer. De fugtgivende plantefibre, der bliver til rensesvampe, bearbejdes i hånden og blandes med naturligt vand, der er filtreret gennem vulkaniske stenarter. Det gør svampene 100% bionedbrydelige og bæredygtige.

ANVENDT I MERE END 1.500 ÅR For mere end 1.500 år siden blev Konjac opdaget i Indokina og anvendt i Korea, Japan og Kina som medicin, fødevarer, slankemiddel og som et skønhedsprodukt. Konjac rensesvampe blev oprindeligt anvendt til sensitiv babyhud på grund af sine gode resultater.

ETISK ENGAGEMENT Vi er stolte af at have opnået de to certificeringsmærker Leaping Bunny og Vegan Society som tegn på vores engagement i at producere naturlig hudpleje, der ikke anvender dyreforsøg. Alle vores rensesvampe er håndlavet og produceret i Sydkorea under ordnede forhold.

100% naturlige plantefibre | Fuld af mineraler og antioxidanter | Kemikaliefri | 100% fri for urenheder og forurenende stoffer Ingen dyreforsøg og vegansk certificeret | Miljøvenlig | Bæredygtig | Passer på både miljø og hud 100% fri for farvestoffer | 100% fri for tilsætningsstoffer | 100% bionedbrydelig


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.