KÜHNE NK nehézkultivátor

Page 1

NEHÉZKULTIVÁTOR

N K


N K

NEHÉZKULTIVÁTOR

A KÜHNE Nehézkultivátor számos, különböző talajművelési technológiához alkalmazható munkagép, amely néhány centimétertől, akár 300 mm-es mélységig alkalmas különböző talajmunkákra: tarlóhántásra, magágykészítésre, füves és nem művelt területek feltörésére, talajlazításra, valamint intenzív porhanyításra nehéz talajokon is. A nehézkultivátor négy fő egységből épül fel, amik egymástól függetlenül, mégis egy egységként működnek.

A berendezés első művelőeszköze a két sorban elhelyezett, nyújtott elrendezésű, nagy átömlési keresztmetszetet biztosító, gumirugós felfüggesztésű, 510 mm-es csipkés tárcsalapsor. A második egységben, három sorban, egymástól 270 mm-re helyezkednek el a kultivátorkapák, melyek feladata - a talajművelési feladattól függően - kettős: • lúdtalpkapás kivitelben: 170 mm-es munkamélységig a teljes talajszelvény átvágása, • csavart késes kivitelben: 300 mm mélységig a talaj lazítása és a szármaradványok részleges bekeverése.

1-2-3-4 A harmadik művelősorban a felszín egyengetéséről gondoskodó, élezett sima tárcsalevelek találhatók, melyek gumirugós felfüggesztéssel kapcsolódnak a központi mechanizmushoz. A negyedik művelőelem-sor egy hidraulikusan állítható, három részre osztott, 500 mm átmérőjű sárkaparóval ellátott D-D profilú hengersor. Feladata a talajfelszín részleges lezárása, visszatömörítés, valamint a munkamélység tartása.


A MŰVELŐELEMEK KÜLÖN-KÜLÖN IS MŰKÖDTETHETŐK, MINDIG AZ AKTUÁLIS TALAJVISZONYOKHOZ, ÉS AZ ELVÉGZENDŐ FELADATHOZ IGAZODVA. EZ TESZI AZ NK NEHÉZKULTIVÁTORT IGAZÁN SOKOLDALÚ MUNKAGÉPPÉ.

További előnyös tulajdonságok

Az 510 mm átmérőjű csipkés tárcsalapok hosszú élettartamát a speciális anyagminőség és él-kiképzés biztosítja.

500 mm átmérőjű, három részre osztott, D-D profilú hengersor a talajfelszín lezárására.

Nagy átömlési keresztmetszetet biztosító, három sorban elhelyezett kapaegységek.

Gumirugós felfüggesztésű, élezett tárcsalevelek a talajfelszín egyengetésére.

NEHÉZKULTIVÁTOR


Típusnév

NK 4000

Munkaszélesség

4000

mm

Szállítási szélesség

3000

mm

Munkamélység

70 - 300

mm

Tárcsalevelek száma

32

db

Kapák száma

14

db

Munkasebesség

8 - 12

km/h

Tömeg

7000

kg

Szükséges traktor telj. (min)

160 / 220

kW/LE

További részletekért, termékváltozatokért, valamint a rendelhető kiegészítőkért kérjük, látogasson el a www.kuhne.hu weboldalra, vagy keresse értékesítőinket!

Jellegrajz

OPCIONÁLIS TÉTELEK

Lúdtalpkapa

Csavartkés

KÜHNE Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. 9200 Mosonmagyaróvár, Kühne Ede tér 2., Pf. 59. Telefon: + 36 (96) 575-573 Telefax: + 36 (96) 575-592 E-mail: kereskedelem@kuhne.hu Web: www.kuhne.hu

Minden jog fenntartva! KÜHNE Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. - 2015

MŰSZAKI ADATOK


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.