Page 1

Zomer & najaar 2012


inhoud

12 | Boer zoekt Vrouw

4|

voorwoord

14 |

Allerzielen

2

6 | Zonde van de Week


7 | Penoza II

8 | Liefs Uit

16 | En verder… televisie 18 | En verder… radio

10 | Over de Streep

3


van de mediadirecteur

Voorwoord

Er is veel om naar uit te kijken, in de tweede helft van 2012: neem ­al­leen al de nieuwe series van de met lof overladen Penoza en ’t Schaep. Ik verwacht er veel van, de KRO heeft een naam hoog te houden op het gebied van Nederlands drama. Ook van de jeugd drama ­serie Vrijland wordt weer een groot aantal nieuwe afleveringen gemaakt. Dit programmaboekje komt nét te laat voor de nieuwe KRO-serie Draagmoeder Gezocht, al twee weken onderweg. En voor de nieuwe reeks bijzondere interviews van Sven Kockelmann in Oog in Oog en voor de kick-off van Boer zoekt Vrouw. Maar is wel ruim op tijd voor de nieuwe, humoristische actuele panelshow die Rob Kamphues op Nederland 1 gaat presenteren, Zonde van de Week.

4


Dit najaar zal Boer zoekt Vrouw ongetwijfeld de gemoederen beroeren. Behalve in Boer zoekt Vrouw is Yvon Jaspers ook te zien in de kleurrijke tweede serie van Liefs Uit. En begin november vragen we in een achttal programma’s een week lang speciale aandacht voor ­Allerzielen, het moment waarop veel mensen een kaars ontsteken voor een dierbare die hen is ontvallen. Natuurlijk gaat de KRO ook verder met Puberruil, Spoorloos, De ­Reünie, De Wandeling, Uit de Kast en Over de Streep. Programma’s die er toe doen, die soms grote impact hebben op het leven van de mensen die erin verschijnen, maar ook bij de kijker thuis iets teweeg brengen. Met deze programma’s maakt de KRO zich sterk voor een samenleving waarin iedereen tot z’n recht komt en zich met elkaar verbonden voelt. Programma’s die een stem geven aan mensen die nodig gehoord moeten worden. Bij de KRO willen we de bijzondere verhalen die mensen te vertellen hebben een breder podium geven. Dat doen we op televisie, radio en via onze internetportals Verhalen, Journalistiek en Respect . En sinds kort óók door als KRO actief deel te nemen in Challenge Day, een organisatie die scholen in staat wil stellen hun leerlingen hetzelfde gevoel van verbinding te laten ervaren als in uitzendingen van Over de Streep te zien was. Zo vertéllen we niet alleen verhalen, maar helpen we verhalen ook een stapje verder. We staan als KRO met onze verhalende, journalistieke en spirituele programma’s midden in de maatschappij. Zolang er in Nederland ruim vierhonderdduizend mensen voor kiezen om lid te worden en te blijven van onze organisatie en miljoenen mensen naar de KRO kijken, blijven we die programma’s maken. Met veel inzet en plezier. Taco Rijssemus, mediadirecteur

5


Zonde van de Week

Rob Kamphues komt met humoristische panelshow In het nieuwe KRO programma Zonde van de Week binden twee teams onder leiding van Rob Kamphues de strijd aan met elkaar in een humoristische panelshow. De vaste teamleden zijn cabaretier RouĂŠ Verveer en acteur Patrick Stoof. Ze worden wekelijks bijgestaan door wisselende Bekende Nederlanders. In diverse spelronden worden actuele kwesties op grappige wijze aan de kaak gesteld, met als rode draad de zeven hoofdzonden: hoogmoed, hebzucht, wellust, jaloezie, gulzigheid, woede, luiheid. Maar behalve de actualiteit zullen de gasten er zelf ook aan moeten geloven: hoe ijdel, hebzuchtig of gulzig zijn zij zelf?

Zonde van de Week, vanaf zaterdag 30 juni om 21.25 uur op Nederland 1 6


Penoza II

De eerste serie van Penoza werd in 2010 buitengewoon goed ontvangen. Ook in het buitenland: de Vlaamse VRT zond de serie uit en in Polen en de VS wordt gewerkt aan een remake. Dit jaar komt de KRO met Penoza II. Irwan (Fedja van Huet) en zijn vader AndrÊ de Rue (Tom Jansen) zitten in de bak, in afwachting van hun proces. Maar zelfs vanuit de bak weet Irwan zijn zaakjes goed te behartigen. Hij heeft inmiddels een relatie met Carmen’s vriendin Hanneke (Peggy Jane De Schepper), terwijl Sandrina (Medina Schuurman) sinds de dood van haar man in een schuldsaneringsprogramma zit. Van Carmen (Monic Hendrickx) heeft niemand ooit meer iets vernomen. Iedereen gaat er dan ook vanuit dat zij een nieuw leven is begonnen, ergens in een exotisch oord. Maar de plek waar Carmen met haar drie kinderen een rustig bestaan probeert te leiden, is dichterbij dan men denkt. Aan Penoza II schreven, naast Pieter Bart Korthuis, ook Maarten Lebens, Karin van der Meer en Franky Ribbens. De tweede deel serie telt 10 afleveringen die alle wederom geregisseerd worden door Diederik van Rooijen. Penoza II wordt geproduceerd door NL Film en TV i.s.m. de KRO.

Penoza II, vanaf zondag 25 november om 20.25 uur op Nederland 3 7


KRO’s Liefs Uit

Over de komst van verre liefdes naar Nederland In de tweede serie van het programma KRO’s Liefs Uit… volgt Yvon Jaspers acht verliefde Nederlanders die er alles voor over hebben om samen met hun buitenlandse partner een toekomst in Nederland op te bouwen. Na soms maanden of jaren bezig te zijn geweest met de verblijfspapieren verwelkomen Dieuwertje, Fenna, Jeroen, Elvira, Twin, Petra, Jelske en Paul hun grote liefde uit Pakistan, Ghana, Frankrijk, Ecuador, Iran, Indonesië, Ghana en Colombia om hier een gezamenlijk leven op te bouwen. Yvon Jaspers volgt de verliefde stellen gedurende een lange periode; vanaf het moment dat er afscheid wordt genomen van familie en vrienden in het land van herkomst en de hereniging in Nederland waar lang en intens naar toe is geleefd. Regelmatig zoekt Yvon Jaspers de stellen op in hun nieuwe gedeelde leven en ziet hoe de buitenlandse partners proberen te aarden in Nederland. Niet alleen is ze er getuige van hoe de buitenlandse partners kennismaken met de Nederlandse gewoontes, op zoek gaan naar een baan en nieuwe vrienden maken. Ook ziet ze grappige maar soms ook grote culturele verschillen. Vanzelfsprekend steken heimwee en verveling de kop op en moeten andere onvermijdelijke relationele hobbels worden genomen. KRO’s Liefs Uit laat zien hoe de buitenlandse partners door hun nieuwe omgeving worden ontvangen en hoe het is om in Nederland als nieuwkomer je draai te moeten vinden. Maar ook hoe het is voor degene die hier al woont. Want niet altijd wordt een exotische partnerkeuze begrepen. Dieuwertje & Ali, Fenna & Rahman, Jeroen & Marie, Julio & Elvira, Twin & Faranak, Petra & Fajar, Tawfiq & Jelske en Paul & Diego, laten zien of het vuur van hun liefde bestand is tegen het Hollandse klimaat. 8


Dieuwertje en Ali De Amsterdamse Dieuwertje (25) vergeet nooit meer het moment dat ze haar Ali (23) uit Pakistan voor het eerst ziet tijdens een vakantie in Spanje in de zomer van 2010. Ondanks dat ze elkaar niet kunnen verstaan is het liefde op het eerste gezicht. Maar als Ali weer terug is in het gevaarlijke Pakistan kunnen ze elkaar niet zomaar weer zien. Dieuwertje is echter vastberaden de liefde van haar leven niet te laten lopen en maakt een ingrijpende keuze. Ze besluit zich bekeren tot de Islam om in Pakistan met Ali te kunnen trouwen en samen te zijn. Een beslissing die niet door iedereen meteen toe wordt gejuicht. Vrienden en familie van deze artsendochter maken zich grote zorgen. Zal het Ali en Dieuwertje lukken samen in Amsterdam hun liefde voort te zetten en alle vooroordelen te ontkrachten?

Twin en Faranak De Iraanse kunstenares Faranak (28) en de Arnhemse Twin (41) leren elkaar drie jaar geleden kennen op internet. Dagelijkse chatsessies volgen en ze worden verliefd. Twin reist daarom af naar het politiek onrustige Iran, bekeert zich tot de Islam en trouwt zijn Oosterse schone. Voor 3 maanden woont Faranak bij Twin in het vrije Nederland. Als de wittebroodsweken voorbij zijn, volgt de nuchtere realiteit. En terwijl de oorlogsdreiging in Iran oploopt, hangt een naderend afscheid het stel boven het hoofd. Zal Faranak ooit voorgoed in Nederland kunnen wonen?

Fenna en Rahman Verpleegkundige Fenna (23) doet in 2009 vrijwilligerswerk in een kindertehuis in Ghana als ze tijdens een salsa avond als een blok valt voor de charmante Rahman (23). Een vrijblijvende salsa neemt echter serieuze vormen aan als het stel een jaar later in Ghana trouwt. Na het huwelijk raakt Fenna zwanger maar keert alleen terug naar Nederland met een onzekere toekomst in het verschiet. Want Rahman heeft grote moeite om een visum te verkrijgen voor Nederland. En als hij daar al in slaagt mag hij hier slechts drie maanden blijven.

Jeroen en Marie De Friese Jeroen (19) en de Franse laborante Marie (18) leren elkaar in de zomer van 2009 kennen op een camping in Zuid Frankrijk. Hun prille liefde blijkt zich te ontwikkelen tot een volwassen relatie en ze kiezen voor een leven samen in Nederland. Jeroen studeert aan het conservatorium in Groningen maar woont nog thuis in Drachten. Vanwege zijn geloof wil hij niet ongehuwd samenwonen. Marie trekt daarom in bij het gezin van Jeroen maar ondanks het warme nest waarin Marie terecht komt, slaat grote heimwee toe.

Zal het hem lukken om op tijd bij de bevalling te zijn? En kunnen ze ooit samen in Friesland hun kind zien opgroeien?

Kan Marie aarden in het gelovige milieu? En is ze in staat haar verdriet om de scheiding van eigen haar ouders te overwinnen en definitief in Nederland te blijven?

Petra en Fajar Na een moeilijke periode met verkeerde vriendjes gaat verpleegkundige Petra (25) begin 2011 stage lopen in Sumatra . Aan het einde van de stage plakt Petra er met drie andere studenten nog een vakantie van twee weken op Bali aan vast. Tijdens het uitgaan ontmoet ze goedlachse Fajar (24) en direct springt de vonk over. Fajar –nog nooit buiten Indonesië geweest- arriveert hartje winter 3 maanden in Nederland om te bezien of hun liefde ook onder minder romantische omstandigheden standhoudt. Het is erop of eronder.

Jelske en Tawfiq In 2007 ontmoeten de Nijmeegse Jelske (24) en de Ghanese Tawfiq (29) elkaar. Voor hem is het meteen duidelijk: Jelske is de liefde van zijn leven. Jelske is ook gek op Tawfiq maar ze heeft toch ook haar twijfels over een lange afstandsrelatie. Twee jaar lang zien ze elkaar niet maar hebben ze veel en vaak telefonisch contact. Uiteindelijk weten ze het zeker: ze horen bij elkaar. Ze zetten de visumprocedure in werking en begin dit jaar trekt Tawfiq in bij zijn inmiddels Nederlandse echtgenote. Zonder zijn Ghanese vrienden, zonder werk en zonder inkomen in een land waar hij de taal nauwelijks niet spreekt, valt de overgang van het warme Ghana naar het koude Nederland hem rauw op zijn dak.

Zal hun liefde de test doorstaan en wil Fajar zijn zusje en vader voorgoed verlaten voor een leven met Petra in Nederland?

Julio en Elvira De Brabantse Elvira (21) is 16 als ze voor een jaar als uitwisselingsstudent naar Ecuador afreist. Op de plaatselijke middelbare school loopt ze medestudent Julio (21) tegen het lijf en raakt ze tot over haar oren verliefd. Maar dan moet Elvira weer terug naar huis, naar de andere kant van de wereld. Elvira’s ouders staan geruime tijd financieel garant om de liefde van hun jongste dochter in stand te houden. Nu, na 5 jaar maakt Julio de grote stap om voorgoed met Elvira in Nederland te gaan wonen en met haar in het huwelijksbootje te stappen. Gaan Julio en Elvira het redden om zelfstandig een bestaan op te bouwen?

Paul en Diego De Colombiaanse Diego (37) en Nederlandse Paul (42) leren elkaar op oudejaarsavond 2010 in Madrid kennen. Vanaf het allereerste moment zijn ze smoorverliefd. De twee zijn onafscheidelijk en maandenlang pendelt Paul tussen Nederland en Spanje. In maart 2011 vraagt Paul zijn droomman op zijn verjaardag ten huwelijk. Ook Diego is zeker van zijn zaak. Hij laat alles achter en verhuist voor zijn grote liefde naar Utrecht. Maandenlang zijn ze druk met de voorbereidingen van hun romantische huwelijk in Spanje. Maar als Paul voor zijn werk veel op reis moet, zit Diego soms wekenlang alleen in huis en slaat de eenzaamheid toe.

Zal Tawfiq er in slagen zijn draai te vinden in Nederland? En is hun liefde bestand tegen alle emoties die voortvloeien uit de omslag in Tawfiqs leven?

KRO’s Liefs Uit, vanaf donderdag 16 augustus om 21.30 uur op Nederland 1 9


KRO’s Over de Streep

De maatschappelijke impact van KRO’s Over de Streep Veel KRO programma’s hebben maatschappelijke impact, ze inspireren en verbinden mensen. Het eerste seizoen van Over de Streep maakte veel los en er kwamen tienduizenden reacties. Kijkers, waaronder veel jongeren, ouders, leerkrachten en wetenschappers, reageerden massaal via social media en e-mails. De KRO komt dan ook met een nieuw seizoen van Over de Streep, vanaf dinsdag 26 juni (20.25 uur, Nederland 3). Zes afleveringen waarin telkens een andere middelbare school en de leerlingen centraal staan. In het nieuwe seizoen staan de volgende scholen centraal: Graaf Engelbrecht (Breda), Mavo aan Zee (Den Helder), Pontes Pieter Zeeman (Zierikzee), ROC Toerisme (Leeuwarden), Stanislas College (Delft) en Scholingsboulevard (Enschede). Over de Streep wordt geproduceerd door Posh Productions van Jessica Villerius. Gezien de maatschappelijke impact van het programma is het niet verwonderlijk dat de meest gestelde vraag is: hoe het nu gaat met de leerlingen die hebben deelgenomen? In een speciale uitzending van KRO’s Over de streep (dinsdag 12 juni 20.30 uur Nederland 3) kijkt Arie Boomsma samen met enkele leerlingen terug op de meest opmerkelijke en ontroerende verhalen. In Over de Streep volgen leerlingen en leraren een Challenge Day. Tijdens een Challenge Day leren ze elkaar anders te zien en maken ze voor het eerst echt contact met elkaar op basis van begrip en respect. Van onbegrip naar respect in 1 dag? Het kan! www.kro.nl/overdestreep 10


KRO gaat verder dan alleen het uitzenden van Over de Streep Naar aanleiding van het succes van de documentaire en het programma Over de Streep is Stichting Challenge Day Nederland opgericht. Deze non-profit instelling is opgericht door Jessica Villerius van Posh Productions en helpt scholen die de methode van Challenge Day willen toepassen. Doelstelling van deze stichting is om Challenge Days structureel bereikbaar te maken voor zoveel mogelijk scholen in Nederland. Verbinden gaat voor de KRO verder dan opnames, verder dan tv, radio en internet. De KRO wil een stap zetten midden in onze samenleving, bijdragen aan veranderingen die onze maatschappij ten goede komen. De Challenge Days die Stichting Challenge Day Nederland organiseert is zo’n verandering. De stichting brengt op basis van respect en ­begrip,

leraren, leerlingen en ouders met elkaar in verbinding. De KRO gaat daarom Stichting Challenge Day Nederland financieel en organisatorisch ondersteunen vanuit de verenigingsgelden. Met als doel: zoveel mogelijk Challenge Days aan zoveel mogelijk scholen aan te bieden. Over de Streep heeft een grote maatschappelijke impact. De KRO wil deze impact vergroten door zoveel mogelijk leerlingen, leraren en ouders de kans te geven om de positieve effecten van een Challenge Day mee te maken. Stichting Challenge Day Nederland en de KRO willen met hun inspanningen bereiken dat leerlingen zich kunnen ontwikkelen in een veilige leeromgeving, zich geliefd en gewaardeerd voelen. Door de jeugd en haar leefgemeenschap (school, thuis en buurt) te voorzien van dagprogramma’s die inspireren tot liefde, verbinding, waardering van diversiteit, echtheid en volledige expressie.

KRO’s Over de Streep Special, dinsdag 12 juni, 20.25 uur Nederland 3. Nieuwe afleveringen vanaf dinsdag 26 juni, 20.25 uur Nederland 3.

11


12

Boer zoekt Vrouw


Nieuwe boeren op zoek naar ware liefde Nieuwe boeren op zoek naar ware liefde hebben zich voorgesteld, miljoenen kijkers zaten aan de buis gekluisterd en vrijgezellen van Nederland klimmen nu in de pen. Het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw is zondag 13 mei jl. onmiskenbaar begonnen! De boeren zijn geselecteerd uit ruim 400 aanmeldingen en hopen hun boerenleven spoedig te kunnen delen met de liefde van hun leven. Die éne. Om mee te lachen en te huilen, of soms te mesten en te melken. Die éne, die past op de boerderij en in hun leven. De boeren variëren in leeftijd van 25 tot 49 jaar en vertegenwoordigen diverse agrarische bedrijfstakken. Presentatrice Yvon Jaspers helpt de boeren met hun zoektocht en rijdt binnenkort het hele land door om de brieven op de boerderijen te bezorgen. Ze gaat daarvoor van Noord-Oost Groningen naar de bollenstreek en van Friesland tot de Randstad. Uniek nieuws over de boeren is terug te vinden op de website www.kro.nl/boerzoektvrouw. Met dagelijkse updates rond de boeren, het boerenleven en het programma. Alle boeren hebben een eigen webpagina met portretten en meer informatie, oude afleveringen zijn via de site terug te kijken, recepten uit grootmoeders tijd staan hier en nog veel meer! Of de boeren hun liefde vinden, is vanaf zondag 2 september te zien in het vervolg van Boer zoekt Vrouw bij de KRO op Nederland 1.

KRO’s Boer zoekt Vrouw, vanaf zondag 2 september om 20.20 uur op Nederland 1 13


KRO Allerzielen

Met het programma Ode aan de Doden stond de KRO de afgelopen jaren al stil bij Allerzielen, de dag (2 november) waarop katholieken naar de kerk of de begraafplaats gaan om een kaarsje op te steken. Dit jaar wordt dat uitgebreid tot een achttal uitzendingen, in de week van 28 oktober tot 2 november, onder de noemer KRO Allerzielen. KRO Allerzielen sluit aan bij een van de sleutelmomenten van het katholieke gevoel. Naast Kerstmis en Pasen komen katholieken vaak nog met Allerzielen naar de kerk of de begraafplaats om een kaarsje op te steken. “Met Allerzielen herdenken we niet de doden, nee, we vieren het leven van hen die ons dierbaar zijn en voortleven in ons hart, steken een kaarsje voor hen op”, zo zegt projectleider Leo Fijen. “De KRO wil aansluiten bij een gevoel dat bij velen leeft en wil ieder de kans geven om zo’n kaarsje op te steken. De KRO wil dat extra betekenis geven in een aantal programma’s.” Die programma’s zijn: een aflevering van Recht uit het Hart, een speciale aflevering van KRO De Wandeling, een live uitzending waarin aandacht wordt besteed aan Allerzielen-activiteiten op begraafplaatsen, en Ode aan de Doden. Dat laatste programma zal in de week van 29 oktober tot 2 november elke dag te zien zijn, op Nederland 2, om 19.30 uur. Ode aan de Doden wordt gepresenteerd door Karin de Groot.

14


In een eerdere, eenmalige uitzending in 2011 vertelde bijvoorbeeld Isa Hoes hoe zij haar leven heeft opgepakt na de zelfdoding van haar man Antonie Kamerling. Ook vertelde een zoon over het verlies van zijn vader, die omkwam bij de schietpartij in een winkelcentrum in Alphen aan de Rijn.

Recht uit het Hart

De uitzending van Recht uit het Hart in de Allerzielen-week vormt gelijk de start van een serie van vier uitzendingen van dit opmerkelijke, presentatorloze programma. In de zomer van 2013 zullen nog eens acht uitzendingen volgen. In Recht uit het Hart vertellen enkele sprekers hun persoonlijke verhaal over een ingrijpende gebeurtenis die hun leven volledig heeft veranderd. Hoe pakken zij de draad van hun leven weer op? En hoe gaan zij om met levensbepalende vraagstukken?

In Recht uit het Hart mag het aanwezige publiek na de ‘toespraken’ vragen stellen aan de sprekers en levenservaringen met hen delen. Recht uit het Hart inspireert en vraagt om zelfreflectie.

Recht uit het Hart, vanaf dinsdag 30 oktober om 20.25 uur op Nederland 2 15


Televisie

En verder…

KRO Reporter International: het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma op Nederland 2. Vrijdag 25 mei, 21.20 uur, Nederland 2. KRO’s Reisadvies Negatief: Sander de Kramer trekt naar vier Afrikaanse landen en locaties, waar de gemiddelde toerist zich niet laat zien. Vanaf 10 juni, 19.25 uur, Nederland 3. KRO Spoorloos Extra: wat gebeurt er met de gasten nadat ze met familieleden zijn herenigd: houden ze contact? Vanaf 25 juni, 5 x, Nederland 1. KRO Puberruil Extra: Een programma waarin jongeren een week van leefomgeving ruilen. Vanaf 26 juni, 5 x, Nederland 3. KRO Memories Extra: Anita Witzier vier haart 15 jarig jubileum en geeft een update van wat er gebeurde na het weerzien van de geliefden. Vanaf 13 augustus, 3 x, 21.25 uur Nederland 1. KRO De Reünie: Rob Kamphues brengt oud-klasgenoten weer samen. Wat is er van hun toekomstdromen terecht gekomen? Vanaf 25 november, 6 x, Nederland 1. Gevoel van de Vierdaagse: Fons de Poel presenteert samen met Hella van der Wijst het laatste nieuws, portretten van betrokkenen en alles wat met wandelen én de Nijmeegse Vierdaagse te maken heeft. Vanaf 16 juli, 19.25 uur, Nederland 1. KRO’s Uit de Kast: Arie Boomsma volgt jonge homo’s en lesbo’s die vrienden en familie vertellen over 16

hun seksuele geaardheid. Uitzenddatum nieuwe serie nog niet bekend. KRO’s Oog in Oog: Sven Kockelmann voelt prominente gasten uit binnen- en buitenland stevig aan de tand. Elke woensdag live, 21.25 uur, Nederland 2. KRO Brandpunt: betrokken kwaliteitsjournalistiek, gegoten in meeslepende verhalen Vanaf 2 september, 22.15 uur, Nederland 2 Debat op 2: een journalistiek discussieprogramma gemaakt in samenwerking met de NCRV dat tegenstellingen over actuele thema’s behandelt. Vanaf zaterdag 8 ­september, Nederland 2 KRO De Wandeling bezoekt wekelijks de mooiste natuurgebieden, met inspirerende verhalen van mensen die hun hart volgen. Vanaf vrijdag 7 september, Nederland 2. In KRO De Rekenkamer wordt door Sofie van den Enk, Sander de Kramer en Marc de Hond onderzocht wat we eigenlijk betalen en waarom of waarvoor. De kosten worden in kaart gebracht door Rekenmeester Stefan Stasse. Vanaf september, Nederland 3. In de interactieve KRO Detective­ nacht op 2 juni worden de hele nacht door nieuwe en bekende KRO Detectives uitgezonden. KRO Detectivemaand: tijdens het EK voetbal programmeert de KRO dagelijks een detective op televisie of via internet. KRO Detective: The Killing staat gepland vanaf 23 juli.


‘t Schaep terug in Amsterdam In mei zijn de opnames van de nieuwe KRO dramaserie ’t Schaep in Mokum van start gegaan, het vervolg op de eerdere succesvolle series. Het worden acht swingende afleveringen, met ‘hertaalde’ liedjes uit het wereldrepertoire. Frank Houtappels is wederom verantwoordelijk voor de scenario’s. Deze serie wordt geregisseerd door Frank Krom en Pieter van Rijn die ook tekenden voor eerdere Schaep afleveringen. In deze nieuwe serie is iedereen terug in de Jordaan. De heimwee was te groot, en de Spaanse zon te heet. Behalve voor Opoe. Die is aan het hemelen. Lukas mist haar zo erg dat hij al een paar keer dacht dat hij haar zag lopen. Maar dat kan natuurlijk niet…. Door en Kootje zijn stapelgek op elkaar en zijn samen weer een kroeg begonnen: die heet gewoon weer “’t Schaep.” Greet is een winkeltje in fournituren begonnen. Lena heeft haar baby die Lorenzo heet. Jacqueline, de dochter van Opoe, maakt inmiddels ook deel uit van de club, zij het niet van harte. Alle vertrouwde gezichten zijn weer van de partij: Pierre Bokma, Loes Luca, Marc-Marie Huijbregts, Georgina Verbaan, Ton Kas, Jenny Arean, Laus Steenbeeke, Bianca Krijgsman, Lineke Rijxman en… Carry Tefsen? ’t Schaep in Mokum is een productie van Kemna & Zonen, in samenwerking met de KRO en is te zien in december 2012 op Nederland 1.

In KRO’s Goudmijn gaat Karin de Groot langs bij gasten met een opmerkelijk verhaal. Vanaf woensdag 17 oktober, Nederland 2. VRijland: een jeugdserie waarin de belevenissen van een groep kinderen uit het dorpje Rijland centraal staan. Vanaf september, dagelijks, 18.00 uur, Nederland 3.

In KRO’s Keuringsdienst van Waarde staat centraal wat fabrikanten ons als consumenten vertellen. Klopt het wat ze claimen en wat ze ons in reclames verkopen? Verslaggevers Maurice Dekkers, Ajouad El Miloudi, Ersin Kiris, Marijn Frank en Maarten Remmers. Vanaf het najaar, Nederland 3.

KRO Kindertijd: dagelijks programma’s voor kinderen die nog niet kunnen lezen. Uitzendgegevens onder voorbehoud

17


Radio

En verder…

Radio 1

KRO’s Goedemorgen Nederland Betrokken journalistiek. Gevarieerd nieuws- en actualiteitenmagazine met interviews en (live) reportages. Presentatie: Sven Kockelmann. Maandag t/m vrijdag 9.30-10.30 uur.

KRO Brandpunt Radio Reportages uit binnen- en buitenland. Tienmaal per jaar als onderdeel van Holland Doc. Zondag 21.00-22.00 uur.

KRO’s Nacht van het Goede Leven Muziek, cultuur en andere zaken die het leven goed maken. Presentatie: Adeline van Lier. Nacht van zondag op maandag 2.006.00 uur.

Radio 2

KRO’s Tijd voor Twee Lunchprogramma met muziek, nieuws, de Tweespraak en de Tafel voor Twee. Presentatie: Frits Spits (ma t/m do) en Bert Haandrikman (vr). Maandag t/m vrijdag 12.00-14.00 uur.

18

KRO’s Theater van het Sentiment Voorstelling waarin één dag uit het verleden weer tot leven komt aan de hand van muziek en herinneringen. Presentatie: Stefan Stasse (ma en wo) en Marc Stakenburg (di en do). Maandag t/m donderdag 20.00-23.00 uur. Vanaf 3 september is de opvolger van het Theater van het Sentiment te beluisteren. Maandag t/m donderdag 20.00-23.00 uur. KRO’s De Strepen van Spits Frits Spits luistert naar nieuwe cd’s en zet strepen bij zijn favoriete tracks. Presentatie: Frits Spits. Zaterdag 14.00-16.00 uur.

KRO’s Hemelbestormers Een heldhaftig programma over mensen met grensverleggende dromen, wonderlijke wensen en revolutionaire ideeën. Presentatie: Stefan Stasse. Zondag 12.00-14.00 uur.

KRO’s Haandrikman pakt uit! Bert verrast en inspireert luisteraars met muziek en cadeaus. Presentatie: Bert Haandrikman. Zondag 14.00-16.00 uur.


Route du Soleil Vanaf 8 juli start het 15de en laatste seizoen. Presentatie: Peter van Bruggen. Zondag 12.0014.00 uur, 8 weken lang

3FM

KRO’s RabRadio Programma met veel popmuziek, de uit-je-dip-tip en het Popduel. Presentatie: Paul Rabbering. Maandag t/m donderdag 14.0016.00 uur. KRO’s PS Radio Gesprekken met luisteraars over liefde, seks en relaties. En het nieuwe hoorspel de Porno Poppenkast. Presentatie: Paul Rabbering en Sofie van den Enk. Zondag 20.00-22.00 uur

Radio 4

KRO’s De Ochtend van 4 Aangename klassieke muziek, nieuwsoverzicht en (culturele) ­actualiteiten. Presentatie: Margriet Vroomans (di t/m vr) en Mieke van der Weij (ma). Maandag t/m vrijdag 7.00-9.00 uur.

Radio 5 Nostalgia KRO’s Adres Onbekend Zoektochten naar uit het oog verloren familie, vrienden en bekenden. Presentatie: Ron Kas. Vrijdag 12.00-14.00 uur.

Vanaf 2 september een regionale editie van Adres Onbekend via zeven publieke regionale radiozenders. Presentatie: Ron Kas. Zondag 12.00-14.00 uur. KRO’s Goudmijn Machtige muziek en een schat aan bijzondere verhalen. Presentatie: Stefan Stasse. Vrijdag 14.00-16.00 uur.

Radio 6 Soul & Jazz

KRO’s Eerst Jaap! De dag begint met Jaap. Actuele ochtendshow met veel soul en jazz. Presentatie: Jaap Brienen. Maandag t/m vrijdag 7.00-10.00 uur. KRO’s Weekend in Radiocity Sfeervol programma vanuit Hotel Radiocity met muziek en bijzondere verhalen. Presentatie: Peter van Bruggen. Zaterdag en zondag 10.00-12.00 uur

19


www.pers.kro.nl • persvoorlichting@kro.nl • Tel.nr. 035-6713064

KRO persboekje 2012  

Vandaag werden tijdens de KRO perspresentatie de highlights van het komende seizoen bekend gemaakt.