Page 1


Echte kampioenen fietsen op een fiets van Electra!


Editorial Ik lig op het bed en voel me best blij. Wanneer ik uit het raam kijk zie ik een prachtig bosrijk landschap. Zelf woon ik in een grotere stad en ik vind het een heerlijke verandering nu te genieten van de bomen en beekjes in plaats van bakstenen en beton. Er is mij gevraagd een weekend te verblijven in het Vrij&Blij Herkenbosch in Limburg. Wanneer je aan rust denkt, denk je aan stilte, geen stress geen werk en geen planning in je hoofd. Om tot rust te komen heb je ook een plek nodig waar je dat goed kan doen. Tot rust komen in de natuur klinkt toch beter dan in een drukke stad terwijl er auto’s langs je racen. In de natuur tot rust komen klinkt al aardig goed, er mist alleen nog een ding wat we allemaal wel willen. Luxe. Er werd mij verteld dat ik aan de hand van deze overnachting de sfeer zou kunnen proeven die dit magazine zou moeten krijgen. Ik ben hier inderdaad pas één nacht maar denk dat ik het nu al helemaal weet. Ik begeef me in een wereld van rust, natuur en luxe. De hotels van Vrij&Blij zijn een plek om je terug te trekken, om even helemaal weg te zijn uit de sleur van ’t leven. Heerlijke wandelingen maken in de buitenlucht en genieten van de natuur. Als je geluk hebt huppelt er nog hertje langs. Idyllische plekjes die soms alleen in sprookjes lijken te bestaan. Toen mij werd gevraagd dit magazine te maken wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Nu ik hier heb geslapen wordt alles een stuk duidelijker. Vrij&Blij hotels is een keten die staat voor natuur, luxe en rust. Uit ervaring heb ik geleerd dat een goed hotel vinden niet altijd even makkelijk is. Vorig jaar had ik na lang zoeken een fantastisch hotel gevonden om samen met mijn vriend te verblijven. Op de foto’s leek het een prachtig hotel in Zeeland aan het strand. Daar aangekomen bleek het hotel helemaal niet dicht bij het strand te liggen. Eenmaal in de kamer hadden we spijt van onze beslissing. Vlekken in de dekens, uitzicht op een kantoorpand en een vieze badkamer. Je zou je bijna willen opgeven voor ‘Red mijn vakantie’. In Herkenbosch ben ik uitgerust wakker geworden. Ik heb genoten van de vele faciliteiten en de gastvrijheid van Vrij&Blij. In dit magazine zal je de kracht van Vrij&Blij hotels zelf ervaren.

Sanne


Vind jouw Vrij&Blij Hotel!

Onze hotels zijn gevestigd in Brabant, Limburg, Friesland, Groningen en Drenthe. Wanneer je een weekend tot rust wil komen en wil genieten van de mooie omgeving dan ben je met Vrij&Blij hotels bij het juiste adres. Op de kaart kun je vinden waar alle verschillende Vrij&Blij Hotels zijn.


Interview met Frits de Vries: algemeen directeur Vrij&Blij

´We willen de klanten een hele geven, niet alleen een plek om Frits de Vries droomde er altijd al van om manager te zijn van een grote hotelketen. Tot voor kort leek die droom nooit werkelijkheid te gaan worden. Maar met een enorme hoeveelheid doorzettingsvermogen weet Frits die droom toch waar te maken: 11 juni is hij officieel eigenaar van de hotelketen: Vrij&Blij hotels.

Hermien ontmoet, en al snel is hij met haar getrouwd. Hermien verbleef als gast in één van zijn hotels. ‘Toen zij binnenliep wist ik gelijk dat ze de ware was en gelukkig was dat wederzijds.’

Uitbreiding Na een paar jaar besloten Frits en Erik dat het tijd was om uit te breiden. Het ging eindelijk goed met het hotel, de rode cijfers verdwenen en het gastenaantal nam toe. ‘Ik voelde Eerste keer in een hotel gewoon dat het tijd was om verder te gaan. Niets kon mij meer Toen hij als 17-jarige voor het eerst in een hotel logeerde keek stoppen. En toen kreeg ik bericht van de dokter dat die hij zijn ogen uit. Frits wist toen al dat daar zijn toekomst lag. longontsteking toch geen longontsteking bleek te zijn. Toch verliep alles niet zoals hij had gehoopt. Frits is Longkanker. Met uitzaaiingen in mijn lever.’ opgegroeid op een boerderij in Groningen. Hij komt uit een groot gezin: hij heeft vier broers en twee zussen. Frits is de jongste van het stel. Omdat zijn ouders nooit op vakantie konden vanwege de boerderij is Frits op zijn zeventiende samen met twee van zijn broers een weekje naar Spanje gegaan. Dat was zijn eerste keer in een hotel en het was een vakantie om nooit te vergeten. Toen hij terug kwam van dat weekje Spanje was Frits vastberaden om zijn eigen hotel te beginnen.

‘En toen kreeg ik bericht van de dokter dat die longontsteking toch geen longontsteking bleek te zijn’

Studententijd Maar zijn ouders zagen het niet zitten, ze vonden dat hij meer met zijn intelligentie moest doen. Toen is Frits toch Internationale Ontwikkelingsstudies gaan doen. Frits was ook altijd al geïnteresseerd in ontwikkelingshulp en hij wilde graag iets betekenen voor de samenleving. Toch bleef het idee om een eigen hotel te beginnen nog bij Frits hangen. En toen een goede vriendin van hem overleed, besefte hij dat het leven kort kan zijn. ‘Ik ben per direct gestopt met mijn studie en ben mijn droom na gaan jagen.’ Frits verhuisde helemaal naar Maastricht waar hij de Hogere Hotelschool ging doen. Het was voor hem moeilijk om zijn familie op de boerderij achter te laten en naar de andere kant van het land te verhuizen, maar hij wist dat het was wat hij wilde.

Ziekte Frits legde zijn plannen neer en is gaan vechten tegen de ziekte. Het was vermoeiend voor hem, hij moest meerdere operaties en chemokuren ondergaan. Zijn vrouw, zijn familie en zijn vrienden hebben hem gelukkig enorm gesteund. En na twee jaar vechten is Frits schoon verklaard. Toen moest hij zijn leven weer gaan oppakken. Frits was nu vastberaden om zijn droom eindelijk werkelijkheid te laten worden. ‘Ik heb mijn plannen opgepakt en ben verder gegaan.’

Fusie Frits en Erik hebben vervolgens besloten om te gaan fuseren met een andere hotelketen. Door zijn studententijd in Maastricht wist Frits hoe mooi de provincie Limburg was, hij wilde dan ook graag hotels in Limburg erbij. Uiteindelijk hebben ze besloten om te gaan fuseren met Het Zonnige Zuiden. Een hotelketen met hotels in Limburg en Brabant. De nieuwe naam voor de hotelketen werd: Vrij&Blij. Frits zou manager worden van het hotel en Erik zou samen met Louise Poorthuis, mede-eigenaar van Het Zonnige Zuiden, assistent manager worden. Toch was het fuseren ingewikkelder dan ze Frits voelde zich helemaal thuis op zijn studie op de Hogere dachten. ‘Ik dacht dat ik een paar handtekeningen moest zetHotelschool. Zijn studie verliep dan ook voorspoedig. Naast ten en dat het dan geregeld was, maar dat viel zwaar zijn studie werkte hij ook al bij Van Der Valk, in de keuken. Ook tegen.’ Maar gelukkig is het allemaal goed gekomen, en 11 de stad Maastricht beviel hem goed. De stad bruist van het juni wordt Frits zijn droom eindelijk werkelijkheid. leven en de mensen zijn gezellig en gastvrij. Maar als Frits af en toe een weekend terug naar zijn ouders ging genoot hij volop van de rust van het plattelandsleven.

‘Ik ben per direct gestopt met mijn studie en ben mijn droom na gaan jagen’

‘Ik dacht dat ik een paar handtekeningen moest zetten en dat het dan geregeld was, maar dat viel zwaar tegen.’

Eerste hotelketen Toen hij klaar was met zijn studie op de Hogere Hotelschool, is Frits samen met Erik Noordhoek een eigen hotelketen opgestart: Het Hoge Noorden. Hotels in Groningen, Friesland en Drenthe. In die tijd heeft hij het meeste geleerd. Erik Noordhoek was een ervaren en slimme man, die hem alle kneepjes van het vak bijbracht. In die tijd heeft Frits ook zijn vrouw

6


beleving te slapen.´ Vrij&Blij Hotels Frits heeft enorm veel vertrouwen in de nieuwe hotelketen. Vrij & Blij hotels staan voor kwaliteit en rust. Iedereen heeft z’n rust nodig af en toe. En Vrij&Blij respecteert dat. De hotels hebben bovendien iets familiaals, iets persoonlijks. Juist in deze tijd voegt dat enorm veel waarde toe. ‘We willen de klanten een hele beleving geven, niet alleen een plek om te slapen. En die beleving vind je ook terug in ons restaurant. Het het eten is belangrijk, maar ook de omgeving, de geur en de muziek. Aan alles wordt gedacht.’ Duurzaam ondernemen Ook duurzaam ondernemen vindt Frits erg belangrijk. ‘We willen als hotel ook graag iets betekenen voor de samenleving en dat doen we door het project: Water For Life te sponsoren. Het project creëert waterbronnen in derdewereldlanden.’ Door zijn Internationale Ontwikkelingsstudies weet Frits al veel over een duurzame samenleving en hij weet daarom hoe belangrijk het sponsoren van dit project is.

‘We willen als hotel ook graag iets betekenen voor de samenleving’ Toekomst Vrij&Blij Het komende jaar is spannend voor Vrij & Blij Hotels. De hotelketen wordt geopend en nu kan Frits zien of het concept aanspreekt. Maar Frits heeft er alle vertrouwen in. In de toekomst hoopt Frits Vrij & Blij nog meer uit te breiden. Op dit moment zijn er alleen hotels in Noord en Zuid Nederland maar Frits heeft grotere plannen: als het concept aanslaat dan is hij van plan om ook hotels in Zeeland te openen en misschien ook op de Waddeneilanden. Iedereen moet bij Vrij & Blij terecht kunnen.

7


Slaap lekker! Droom weg in één van de heerlijke bedden van Vrij&Blij Hotels.

8


Mogelijkheden Vrij&Blij Hotels Zalen huren voor feesten of evenementen In al onze hotels zijn minimaal twee zalen aanwezig. In deze zalen is genoeg ruimte voor een gezellig feest, een bijeenkomst, een seminar of een bruiloft. Elk hotel beschikt over een grote en een iets kleinere zaal. De grote zaal biedt ruimte aan een publiek van ongeveer 400 man. De kleine zaal kan maximaal 150 gasten herbergen. Interesse in het huren van ĂŠĂŠn van onze prachtige zalen? Kijk op onze website voor meer informatie en vraag een vrijblijvende offerte aan. www.vrijenblij.nl/zaalverhuur

Vergaderzalen huren De meeste Vrij & Blij hotels beschikken ook over vergaderzalen. Veel bedrijven uit de regio maken al gebruik van onze faciliteiten. Er zijn verschillende vergaderzalen beschikbaar voor groepen van 8 tot 40 man. Onze vergaderzalen zijn voorzien van een whiteboard en een diaprojector. Ook eens vergaderen in een rustige luxe ambiance midden in de natuur? Bezoek onze website voor alle mogelijkheden. www.vrijenblij.nl/vergaderen

Contact Meer informatie over het organiseren van een evenement of het huren van een vergaderzaal bij Vrij&Blij kunt u vinden op onze website. Het is natuurlijk ook mogelijk om even contact op te nemen met ons via de volgende gegevens.

9

Vrij & Blij Hotels Boslaan 89 BDHS Groningen Tel: 049-8392748 E-mail: info@vrijenblij.nl


Een feestelijke opening voor een prachtige keten

Het openingsfeest Bij alle Vrij en Blij hotels in Nederland zal er op vrijdag 4 juli een feestelijke opening zijn voor alle omwonenden en bedrijvigheid in de omgeving van het desbetreffende hotel.

Proef Vrij&Blij Ronde 1

• Gegrilde garnalen op een spies, met pestoboter, limoen en chilisaus. • Maiskoekjes, met bacon, pittige salsa en vers gemalen zwarte peper. • Zalmtartaar, met avocado vinaigrette, verse dragon en verse pepers.

Tijdens de opening zijn er verschillende optredens en onze bediening zal rondlopen met heerlijkste lekkernijen. Iedereen is van harte welkom op de opening. Na de opening is het restaurant geopend en kunt u eventueel, op eigen kosten, dineren in ons restaurant.

Programma

Aanvang Opening 15:00 Borrel Opening 15.00 - 19.00 Diner 19.00 - 23.00 (Het is mogelijk om in het restaurant te dineren, we raden u aan om op tijd te reserveren. )

Ronde 2

• Amusechampignons, met roomkaas en kruiden. • Crostini, met pesto, olijfolie en geitenkaas.

De entree is gratis maar u dient wel een entreekaartje te bestellen via www.vrijenblij.nl/opening

Activiteiten

Op elke locatie zal een aangeklede borrel met muziek geregeld zijn, op verschillende locaties zullen bekende artiesten optreden. Het zal de ideale aangelegenheid zijn om kennis te maken met de nieuwe hotels en om te netwerken en nieuwe contacten op te doen.

Ronde 3

• Gegrilde lamskoteletten, met tijm en knoflook. • Kabeljauw, met Fritsseliepesto en zongedroogde tomaten. • Italiaanse kip uit het pannetje, met zwarte olijven en kappertjes.

Proef onze recepten

Naast een goed bed, service op maat en een plezierig bedrijf in ons hotel stellen wij ook hoge eisen aan het eten dat we uitserveren. Hiernaast treft u alle recepten die wij gaan als amuses zullen serveren tijdens de opening. De chef-kok heeft een menu samengesteld van zijn specialiteiten en omgetoverd tot kleine amuses die tijdens de borrel uitgeserveerd gaan worden. Vele van deze gerechten zijn terug te vinden op de menukaart van ons restaurant.

Ronde 4

• Norirollen, met wasabipasta en Japanse norivel. • Pompoensoep, met verse ui.

Hiernaast staat het amuse-menu dat onze chef-kok heeft samengesteld voor de opening. In totaal zullen er 5 rondes worden uitgeserveerd. De opening zal zich zowel binnen als buiten bevinden. Door de parasols en de heaters zal het bij elk weertype een aangenaam vertoeven zijn. Contact www.vrij&blij.nl, 021-888-4141, info@ vrijenblij.nl. Dress code: Smart Casual & Bussines/informal Extra: Er zal een rode loper zijn waar verschillende media zullen staan. We raden je aan om je beste outfit uit de kast te trekken.

Ronde 5

• Blauwe bosbes pannenkoekjes, met crispy bacon, blue berries, banaan, gestoofde appel en gesmolten chocola. • Limoncello Tiramisu, in kleine glaasjes.

10


Een kijkje in de keuken Chefkok Robert van Breugem zorgt ervoor dat er in het restaurant in Groningen altijd lekkere maaltijden geserveert worden. Robert is ĂŠĂŠn van de vele professionele chefkoks in onze restaurants.

11


Zien, doen en beleven in... Groningen staat bekend om haar vele verschillende landschappen en een rijke historie. Met haar zeven regio’s, die allemaal een eigen identiteit hebben, is er voor iedereen wat te doen. Laat je verrassen en zie wat Groningen jou allemaal te bieden heeft.

Het Hoogeland Het Hoogeland is de streek ten noorden van het Reitdiep en het Damsterdiep. De naam verwijst naar de hoge ligging van het land, ontstaan door de aanslibbing van de zee. Het Hoogeland kenmerkt zich door grote herenboerderijen met een achtergrond van uitgestrekte landbouwgrond en prachtige wolkenluchten. Het landschap van het Hoogeland is zeer authentiek. De vele wierdendorpen en dijken vertellen het verhaal van de eeuwenlange strijd tegen het water.

De stad Groningen De geschiedenis van de stad Groningen begint al in 300 voor Christus en in de veertiende eeuw sloot Groningen zich aan bij het Hanzeverbond. Ook nu zijn de sporen van deze Hanzetijd in Groningen nog goed te zien. Dankzij het Hanzehuis, dat alleen producten uit de oorspronkelijk Hanzesteden verkoopt, blijft deze geschiedenis leven. Met alle prachtige geschiedenis die de stad rijk is, is Groningen is in 2005 uitgeroepen tot ‘Beste Binnenstad’ van Nederland. Naast een heerlijke binnenstad is er ook genoeg te doen, neem vooral een kijkje in het Groninger Museum of maak een heerlijk boottochtje net buiten de stad.

Hart van het Noorden Het Westerkwartier omvat in haar prachtige landschappen een veelheid aan gerestaureerd erfgoed. Even een dagje er tussenuit, of juist een hele vakantie met historie en authenticiteit, het is allemaal mogelijk. Westerwolde Nergens is de historie van Nederland zo zichtbaar als in Westerwolde. Het huidige Nederland is zelfs in deze regio ontstaan. Deze historie vind je terug in het hele gebied, met een aantal historische hoogtepunten. Westerwolde is daarentegen ook hét wandelgebied van het Noorden. Je wandelt door schitterende natuurgebieden, prachtige beekdalen, verrassende landschappen, leuke dorpen en historische gebouwen.

Het Lauwersland Maar niet alleen de stad Groningen heeft een rijke geschiedenis, in de zes andere regio’s is ook veel te zien en te beleven. In het noordelijkste puntje van Groningen vind je één van de mooiste en meest ongerepte natuurgebieden, het Lauwersland. Hier vormen wadden, wierden en wouden samen het Nationaal Park Lauwersmeer. Het Lauwersland is een prachtige locatie om te wandelen, fietsen, vissen, zwemmen en varen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een  rondvaart over het Lauwersmeer en de Waddenzee. De wadden en de kwelders zijn opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Oldambt Waterrijk Oldambt verrast je met een rijk cultureel leven. Met de vele kleine en grote evenementen, festivals, voorstellingen en exposities is er in Winschoten, Blauwestad en Bad Nieuweschans altijd wat te beleven. Bijvoorbeeld heerlijk shoppen, fietsen, wandelen en jezelf verwennen in bronnenbad Fontana.

12


Groningen! Zes redenen om Groningen te bezoeken Borgen Borgen zijn buitenverblijven van jonkers uit de vorige eeuwen. Van oorsprong zijn het vaak ‘steenhuizen’, dit zijn huizen met dikke muren uit de 14e of 15e eeuw, waar rijke boeren in konden vluchten tijdens gevaar. Ook kent Groningen nog een aantal niet museale borgen die je kunt bekijken. Laat je verrassen en neem een kijkje in de 14e en 15e eeuw van Groningen.

Kerken De stad en de provincie Groningen kent vele eeuwenoude kerken. Kerken in verschillende bouwstijlen als romaans, laatromaans en gotisch zijn allemaal te bezoeken. Veel kerken zijn voor het publiek opengesteld en zijn gratis te bezoeken. Stad De beste binnenstad, is de leukste studentenstad en de meest fietsvriendelijke stad. De stad Groningen heeft het allemaal en bied dagjesmensen, toeristen, winkelend pibliek alles wat je van een stad verwacht en is het culturele hart van de provincie.

Pieterburen Het dorpje Pieterburen staat vooral bekend om de zeehondencrèche, maar er is meer te doen. Pieterburen is hét centrum voor de wadloper en het startpunt van het Pieterpad, dat loopt van Groningen tot Limburg. Ook Domes Toen en de historische kerk zijn de moeite waard.

Groningen heeft veel te bieden, en wij ook! Om je weekend compleet te maken kun je al je uitstapjes combineren met een verblijf bij Vrij&Blij Hotels. Wij helpen je graag bij het plannen van een weekend weg in Groningen!

Bourtagne Het dorpje Bourtange, aan de grens met Duitsland in het Oosten van Groningen, is een reconstructie van de oorspronkelijke vesting. Het huidige Bourtange is gebaseerd op tekeningen van de vesting van 1742 en geeft een compleet beeld van hoe de vestingstad er toen bij lag. De vestingstad is nog steeds bewoond en heeft genoeg te bieden voor een dagje vermaak. Zo is er te midden van de herstelde wallen, grachten oude kanonnen een informatiecentrum, musea en horeca. Wierden Wierden zijn eeuwenoude kunstmatige heuvels die de bewoners van de streek meer dan duidend jaar hebben beschermd tegen het water. Groningen dankt haar landschappen en huidige aanzicht door de Wierden. Ook het reitdiepdal is de moeite waard om te bezoeken, het is namelijk het oudste cultuurlandschap van Europa.

13


De geschiedenis van Vrij&Blij

Vrij&Blij Hotels is een nieuwe hotelketen met hotels in Noord en Zuid Nederland. Maar Vrij&Blij bestond vroeger uit twee verschillende hotelketens, namelijk uit Het Hoge Noorden en uit Het Zonnige Zuiden. Beide hotelketens hebben hun eigen geschiedenis, maar ze hadden dezelfde intenties. Een jonge enthousiaste groep ondernemers zag namelijk mogelijkheden in een markt waarin hotels, volgens hen, op persoonlijke wijze werden gerund.

Van oud naar nieuw Het eerste hotel van Het Hoge Noorden werd geopend vlakbij Winschoten in een gerenoveerde boerderij, aan de rand van het Oldambtmeer. De opening was in de zomer van 1996 een groot spektakel en had indertijd veel aandacht van de media. Het hotel is vandaag aan de dag nog steeds één van de best bezochte hotels. Het karakteristieke gebouw is zowel van binnen als buiten een hele indrukwekkende bezienswaardigheid. In Wijboschbroek is in diezelfde tijd door het Zonnige Zuiden ook een hotel geopend in de schitterende natuur van Zuid-Brabant, in de buurt van Veghel. Hierbij ging het echter niet om de renovatie van een oude boerderij. In Wijboschbroek is er voor gekozen om een splinternieuw hotel te bouwen. Men heeft destijds gekozen om naast “opgeknapte boerderijen” ook nieuwe hotels te laten bouwen. Op deze wijze werd er een gevarieerd aanbod gecreëerd, met voor ieder wat wils.

Mannen van het eerste uur Eén van de grondleggers van de Hoge Noorden hotelketen is Frits de Vries. Hij vroeg Erik Noordhoek om samen met hem een hotel te beginnen. In de zomer van 1995 begon De Vries aan de verwezenlijking van de Hoge Noorden hotels. In de eerste twee jaren verliep het allemaal nog stroef met de hotelketen. Het managen van een grote groep werknemers viel Frits tegen. Gaandeweg begon Frits toch steeds beter zijn draai te vinden. De vele overuren dag in, dag uit wierpen uiteindelijk zijn vruchten af. Maar naarmate de economie slechter werd moesten er aanpassingen worden doorgevoerd in het gehele bedrijfsleven, ook bij Het Hoge Noorden. Personeel werd ontslagen, loonkosten werden teruggedrongen en er werd van alles gedaan om geld te verdienen.

In Emmen is jaren geleden door Het Hoge Noorden een oud weeshuis opgekocht. Na alle verbouwingen is het gebouw tot een schitterend hotel omgetoverd, het ligt op 5 minuten lopen van het Valtherbos. Oude boerderijen en weeshuizen opkopen en renoveren was toen een goede optie omdat het simpelweg een goedkope optie was. Kwaliteit, exclusiviteit en klantgerichtheid Bij de oprichting van zowel Het Hoge Noorden als Het Zonnige Zuiden waren de kernwaarden: kwaliteit, exclusiviteit en klantgerichtheid. De klant moest tijdens een bezoek op maat gerichte service krijgen, zodat de klant geen minuut ergernis zou ervaren. Een streven vol ambitie en optimisme waarvoor de grondleggers bereid waren keihard te werken.

Stil staan is achteruit gaan Op vergelijkbare wijze begon Bram de Rijk samen met Louise Poorthuis en Nico Meijer als een groep studenten met het beheer van een groot appartementencomplex voor studenten. Uiteindelijk begon hetzelfde trio met de Zonnige Zuiden hotels. Door de opgedane ervaring van de vriendengroep kenden zij vrij weinig opstartproblemen. In het begin lieten zij zich adviseren door experts waardoor zij met een paar kleine aanpassingen vrij snel de draad oppakten. Het trio greep helaas te laat in gedurende de afnemende economie, en zo was het na jaren van voorspoed vrij snel gedaan met het Zonnige Zuiden hotels. Een fusie met een andere hotelketen leek het meest voor de hand liggend.

Nog steeds zijn deze kernwaarde de basis voor een succesvolle formule voor de Vrij&Blij Hotelketen. Wij hopen u snel te verwelkomen in één van onze hotels.

14


Vrij&Blij in de media

WIJBOSCHBROEK – De bouw van het nieuwe hotel van Het Zonnige Zuiden gaat voortvarend. Het hotel bevindt zich in het natuurgebied van Wijboschbroek in de buurt van Veghel. Een woordvoerder van aannemersbedrijf Mulder liet weten dat de bouw van de eerste twee verdiepingen vlekkeloos zijn verlopen.

MAASTRICHT – Pinkpop 2002 is een feit, Lenny Kravitz heeft een fantastische slot act gegeven. Waar men verwacht dat hij meteen naar huis zou vliegen verblijft de wereldster nog een nacht in Maastricht.

De woordvoerder liet ons verder weten dat door het voorspelde weer en dankzij de huidige arbeidsintensiteit men verwacht eerder klaar te zijn met de bouw dan gepland. De opening is nu gepland op 1 september 2015, maar door de positieve vooruitzichten denkt men het hotel al in de zomermaanden te kunnen openen.

Naar eigen zeggen wilde Kravitz nog wat meer van het land zien. Hij is van plan in Maastricht nog enkele musea en andere bezienswaardigheden te bekijken. Hij heeft een fantastisch tijd gehad op Pinkpop en wil nog een leuke dag tegemoetgaan in zo’n mooie stad als Maastricht. Eigenaar van het Zonninge Zuiden Hotel Maastricht verteld dat hij zich rot schok toen het management team van Lenny Kravitz belde om in zijn hotel te verblijven. Natuurlijk was hij meteen enthousiast en is de mooiste kamer voor meneer Kravitz gereserveerd.

DRUNEN - Het nieuwe Hotel van Vrij&Blij in Drunen wordt kleiner dan gepland. Daar komt ook nog eens keer bij dat het hotel een jaar later klaar is, niet in 2016 maar eind 2017. Dat heeft de directie van het hotel dinsdag bekendgemaakt. SNEEK – Het bekende showbizzkoppel Albert Van der Linden en Jamai Kooijmans is getrouwd in het luxe Vrij&Blij hotel aan het schitterende natuurgebied van SNEEK. Het koppel, dat pas één jaar bij elkaar was, heeft in het geheim de bruiloft gevierd. Een kleine groep van familie en dierbare vrienden waren aanwezig.

Het huidige plan om in Drunen een hotel van 5 miljoen euro te bouwen is financieel niet haalbaar. Ruim 1 miljoen zou gaan naar de grond en de bouw, en ongeveer 4 miljoen naar de inrichting. Maar extra financiers voor die plannen zijn nog niet gevonden. Algemeen directeur van de Vrij&Blij hotelketen Frits de Vries: “In september bleek dat het bedrag dat de aannemers willen hebben voor de huidige bouwplannen te hoog was. Nu kijken we dus naar een kleiner hotel en ook naar lagere kosten.’’

Albert is zeer gelukkig met zijn lieftallige echtgenoot en ziet de toekomst dan ook veel rooskleuriger in dan een jaar geleden. “Het kon niet meer tussen Otto en mij, gelukkig kwam Jamai op mijn pad. Ik ben blij dat we het zo hebben gevierd, het was intiem en een dag om nooit te vergeten’. Waar de huwelijksreis heen gaat wilde Jamai niet vertellen, “het is een plek waar wij ongestoord kunnen genieten en ik hoop dat we dat ook in alle rust kunnen doen. Ik vraag dan ook alle media om deze wens van ons te respecteren”.

In april 2014 moet duidelijk zijn welke aannemer het nieuwe hotel gaat bouwen, Dura Vermeer of BAM. En hoe het hotel eruit komt te zien wordt dan ook duidelijk. Ook dan moet bekend zijn wie de bouw gaat bekostigen. “Een bank is in deze tijd erg lastig te vinden”, aldus de Vries. Eind 2017 zou het hotel klaar moeten zijn. Op bovenstaande foto de plek waar het hotel komt.

15


Fuseren naar Vrij&Blij

Vrij&Blij Hotels is ontstaan na de fusie tussen hotelketens Het Zonnige Zuiden en Het Hoge Noorden. Fusies zijn vaak complexe en lastige karweien die geklaard moeten worden. Hieronder zullen de oorzaken voor de fusie van Het Hoge Noorden en Het Zonnige Zuiden uitgelegd worden.

mogelijk geweest wanneer één van de bedrijven in een faillissement had gezeten. Dat was niet de enige tegenslag. De Autoriteit Consument en Markt ging ook dwars liggen. Zij hadden op- en aanmerkingen op de jaarrekeningen en jaarverslagen. Volgens hen waren er te weinig jaarverslagen en jaarrekeningen ingeleverd bij het Handelsregister.

Een van de grootste Door de fusie is Vrij&Blij de op één na grootste hotelketen van Nederland. Vrij&Blij heeft een omzet van 40 miljoen euro en bijna 500 werknemers. Door de fusie worden de kosten nu teruggedrongen. Dat komt onder andere omdat er een aantal banen weg vielen. Nog een belangrijke reden om te fuseren is zodat de concurrentie beter bestreden kan worden. Zowel Het Zonnig Zuiden als Het Hoge Noorden hadden veel last van concurrentie en konden er nauwelijks nog tegenop boksen.

De strijd met het ACM Het ACM ging zich nog verder bemoeien met de fusie. Het volgende argument was dat Vrij&Blij een machtspositie zou verwerven waardoor Vrij&Blij na de fusie te groot en te sterk zou worden. Het werd een lang en meeslepend gevecht, wat uiteindelijk voor de rechter werd uitgevochten. Vrij&Blij werd in het gelijk gesteld. Vrij&Blij zou niet meer dan 35% van de markt in handen krijgen en de Van Der Valk hotels zouden een bijna even groot marktaandeel hebben. Het hoger beroep van ACM was tevergeefs.

Kennis en kwaliteit Een fusie wordt vaak aangegaan door twee partijen omdat alleen door gaan soms kansloos is. Een fusie op zich is geen garantie voor succes, het is meer een laatste strohalm waar bedrijven zich aan vast klampen. Bij Vrij&Blij zijn wij met een andere insteek begonnen aan de fusie, die door ons meer als een doorstart werd gezien.

De juiste opstelling Bij beiden bedrijven bleek er een gebrek aan kennis en kwaliteit te zijn in de gehele bedrijfsvoering. Vrij&Blij heeft een zeer ervaren bedrijf gevraagd om de fusie en de opbouw van Vrij&Blij te begeleiden. Uiteindelijk zijn er mensen ontslagen en hebben zij plaats gemaakt voor nieuwe ervaren, maar ook jonge hoogopgeleide mensen.

Tegenslagen In eerste instantie waren er nog een hoop problemen omtrent een eventuele fusie. Beide bedrijven hadden het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Bij Het Zonnige Zuiden was zelfs bijna sprake van een faillissement. Een fusie was nooit

Alle poppetjes staan nu weer op de goede plek en bij Vrij&Blij gaan we er weer met frisse moed tegenaan.

16


Een weekend weg in... Limburg! Soms zijn we er even aan toe: een weekendje weg met familie, vrienden of gewoon alleen. Limburg biedt de beste uitkomst met genoeg plekken om even helemaal bij te komen. Maar voor de actievelingen onder ons is er ook genoeg te doen. Grenzeloos genieten in een provincie liggend aan drie verschillende landen met vier verschillende talen. In ons prachtige zuiden, ligt de provincie Limburg. Vanaf de andere kant van het land waan je je binnen drie uur in een compleet andere wereld. Limburg staat bekend om haar verschillende landschappen en is daarom geschikt om een heerlijke wandeling te maken door de bossen, stuifduinen en uitgestrekte velden. Daarnaast staat Limburg bekend om haar vele fietsroutes.

Familieactiviteiten Ben je een weekend weg met de hele familie? Dan kun je goed terecht bij attractiepark Toverland. Verder zijn er in Limburg ook veel boerderijen waar activiteiten voor de hele familie georganiseerd worden. Een echt mannenweekend maak je af door een potje golf op een van de vele golfterreinen en met een bezoekje aan de brouwerij van Hertog Jan, waar veel biertjes te proeven zijn en je een rondleiding door de brouwerij krijgt. Actie! Voor de actieve weekenden heeft Limburg veel te bieden. Zo zijn er veel plekken waar je kunt zwemmen, waar een potje kan worden gegolft en waar kan worden geklommen (zowel binnen als buiten). Maar je kan er ook paardrijden en er zijn survivalmogelijkheden.

Het Bourgondische eten is een van de vele redenen dat Limburg zo populair is. Er zijn dan ook veel verschillende restaurants en ook de Hotels van Vrij&Blij maken voor u de heerlijkste Limburgse maaltijden van echte streekproducten.

Limburg is een provincie met veel cultuur. Zo heeft Limburg veel oude Kastelen en zijn er veel stadjes met mooie historische plekjes. Er zijn ook genoeg musea die de moeite waard zijn om een bezoekje aan te brengen.

Kom tot rust Wil je helemaal tot rust komen, dan kun je een bezoekje brengen aan kuuroord Thermae 2000. In dit beroemde kuuroord kun je optimaal genieten van het mineraalrijke water, afkomstig uit eigen bronnen. Om het weekend compleet te maken, kun je je bezoek aan Thermae 2000 combineren met een verblijf bij ĂŠĂŠn van de hotels van Vrij&Blij.

Om een dag, weekend of langduriger verblijf op en top te laten slagen hebben wij een aantal aanbevelingen op een rijtje gezet: MergelRijk. De nieuwste topattractie van Valkensburg is leuk voor jong en oud. MergelRijk is een verrassende, zeer veelzijdige beleving en heeft de grootste verzameling van mergel, grotten en dergelijke.

18


Kasteel Hoensbroek. In Zuid-Limburg staat één van de grootste en mooiste kastelen van het land: Kasteel Hoensbroek. Dit ernome slot is omgetoverd tot een kasteelmuseum. Dwaal door meer dan veertig kasteelvertrekken en waan je in een eeuwenoud verhaal. Het Blote Voeten Park. Iedereen vind het heerlijk om op blote voeten een strandwandeling te maken, je voeten te laten opwarmen door de zon of om ze lekker te verzorgen met een modderbad. Breng eens een bezoek aan het Blote Voeten Park en geef je voeten vrijheid. Maastricht. In de hoofdstad van de provincie Limburg vind je Maastricht. Het goede leven wordt gelijk duidelijk bij aankomst in deze stad. De sfeer van de twintig eeuwen historie maakt dit zo’n bijzondere stad. Smalle klinkerstraatjes, kerken, monumenten, herenhuizen en de indrukwekkende gevels maken van Maastricht een geweldige stad om in te verblijven. De restanten van de stadswallen en de onderaardse vestingswerken vertellen de geschiedenis van de stad met een krijgshaftig verleden. Parkstad Limburg. Parkstad Limburg heeft het grootste indoor skidorp ter wereld, de hoogste wandeltrap van Nederland, de grootste woonboulevard van Europa, de meest innovatieve én moderne dierentuin van Europa, één van de grootste kastelen van Nederland, één van de 13 Wereld Erfgoedmonumenten van Nederland, de oudste en grootste abdij van Nederland, het grootste wereldtuinenobject van Nederland, de grootste Romeinse opgravingen van Nederland en ga zo maar door.. In Parkstad Limburg is voor iedereen wat te doen en kun je heerlijk genieten met de hele familie. Vrij&Blij helpt je graag bij het plannen van een weekend in Limburg!

19


Winactie - Jouw foto boven óns bed? De hotelkamers van Vrij&Blij zijn volledig gerestyled. Het enige dat nog mist is een mooie foto boven de bedden. En daarvoor vragen wij jouw hulp! Ben of ken jij een professionele/amateur fotograaf die mooie plaatjes schiet van de stad? Denk aan markante gebouwen, prachtige stukjes natuur, uw favoriete restaurant of de kerk op het plein. Doe dan mee. Vang de sfeer van de stad in één foto.

Meedoen? Stuur je foto in via fotoactie@vrijenblij.nl en wie weet hangt jouw foto straks boven een van onze bedden. De prijswinnaars worden op 1 augustus 2014 bekend gemaakt en krijgen automatisch bericht.

Naturel is wel zo lekker.

Probeer de verfrissende Rivella Green Tea. Vanaf nu verkrijgbaar in al onze hotels.


Water for Life

Bijdragen aan een duurzame samenleving is erg belangrijk voor Vrij&Blij hotels. EĂŠn van de projecten die wij steunen is Water for Life, een project die waterbronnen creĂŤert in derdewereldlanden.


Duurzaam ondernemen bij Vrij&Blij Hotels

Water for life Om bij te dragen aan een duurzame samenleving levert Vrij&Blij hotels een bijdrage aan Evides Waterbedrijf. Evides Waterbedrijf is één van de grootste waterbedrijven in Nederland. Jaarlijks leveren zij circa 158 miljoen m³ drinkwater aan 2,5 miljoen consumenten en bedrijven in Zuidwest-Nederland. Het waterbedrijf zuivert drinkwater op duurzame wijze en zet zich onder meer in voor natuurbeheer en schone drinkwaterbronnen, zoals de Maas. Evides ondersteunt daarnaast met internationale programma’s lokale drinkwaterbedrijven in derdewereldlanden. Zo wordt er gewerkt aan waterleidingen en tappunten in landen als Mozambique en Vietnam. Dit programma heet: ‘Water for Life’. Water for Life maakt zich sterk voor schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen ter wereld. Met projecten in verschillende ontwikkelingslanden levert de stichting een bijdrage aan de wereldwijde drink-

• • • • • • •

waterproblematiek. En dat is hard nodig ook: zo’n één miljard mensen verspreid over de wereld hebben geen toegang tot schoon en veilig drinkwater. En 2,4 miljard mensen kunnen geen gebruik maken van sanitaire voorzieningen zoals toiletten. Dagelijks sterven daardoor 5.000 mensen. Met hulp van evides krijgen deze mensen een nieuwe kans een gezond leven te lijden.

Water for Life heeft sinds de oprichting in 2004 79 projecten goedgekeurd en opgestart Met een totale omvang van € 9,8 miljoen Circa 971.250 volwassenen en schoolkinderen betere toegang tot drinkwater en sanitaire voorzieningen gegeven Gezorgd voor hulp voor een vluchtelingenkamp en voor een ziekenhuis Al honderden kilometers waterleiding aangelegd Tientallen watertappunten en waterkiosken gebouwd Duizenden mensen voorgelicht over water en hygiëne

22


Duurzame Hotels Nederland zorgt voor duurzame energie door middel van de volgende onderdelen. • • •

Wij vinden het ook belangrijk om ons steentje bij te dragen aan het milieu. Duurzame energie helpt klimaatverandering tegen te gaan en voorkomt dat energie ‘op’ raakt. Duurzame energie heet zo omdat de bronnen, zoals zonlicht of windkracht, niet kunnen opraken. Bovendien drukt de productie van duurzame energie in vergelijking met conventionele bronnen veel minder zwaar op het milieu, doordat er veel minder van het broeikasgas CO2 bij vrijkomt.

Het bieden van advies, management en training bij de ontwikkeling naar duur- zaamheid voor een hotelbedrijf. Het bieden van toegang tot kwalitatief hoogwaardige producten tegen concur- rerende prijzen. Het promoten van duurzame hotels.

Vrij&Blij probeert op verschillende manieren zijn steentje bij te dragen, om zo de energieverbruik zo duurzaam mogelijk te houden. Door de grootschaligheid waarop Vrij&Blij energie verbruikt is het van belang dat ook Vrij&Blij duurzame energie gebruikt. Om het beste resultaat te kunnen behalen zijn we een samenwerking aan gegaan met Duurzame Hotels Nederland. Duurzame Hotels is een bedrijf die begeleidt in het optimaliseren van het duurzaame energiegebruik binnen Vrij&Blij. Duurzame Hotels Nederland biedt alle noodzakelijke kennis en diensten aan verschillende hotels die willen groeien naar een duurzaam beheer van hun hotel. Door samen te werken met Duurzame Hotels Nederland hebben wij het keurmerk van Green Key gekregen. Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat Vrij&Blij er alles aan doet om de druk op natuur en milieu te minimaliseren.

Vrij&Blij hoopt op deze manier bij te dragen aan een duurzaam milieu overal ter wereld.

23


Heerlijk!

Streekproducten. Deze week heb ik weer enorm veel inspiratie opgedaan voor heerlijke gerechten. Dat veel gerechten een smakelijk aroma krijgen door bepaalde likeuren of wijnen weten we vrijwel allemaal, maar dat bier bij uitstek een echte authentieke smaakmaker is weten maar weinig mensen. Afgelopen week ben ik met een aantal andere chefs op bezoek gegaan bij Gulpener, een bierbrouwerij in hartje Limburg. We werken bij Vrij&Blij met mooie producten uit de streek. In Limburg is bier er daar één van. Het is geweldig om te zien dat alle grondstoffen uit de eigen regio worden gehaald. De granen die in het bier verwerkt zijn; gerst, tarwe, rogge en spelt worden door Limburgse boeren geteeld. Marco Verstegen liet ons zien wat passie is. Passie voor zijn vak, maar ook passie voor de regio. Je proeft deze eerlijkheid en het vakmanschap terug in de smaak. Naar aanleiding van ons bezoek aan de brouwerij zijn we met ons team de keuken in gegaan. We hebben een aantal gerechten gemaakt met bier. Man, iedereen zou deze gerechten eens moeten proeven. Vooral de gestoomde zeebaarsfilet met een saus van knolselderij en wortel kan ik je aanbevelen. Ook in al onze restaurants staan gerechten met streekproducten op het menu. Denk je nu dat het allemaal veel tijd kost om in eigen keuken met streekproducten aan de slag te gaan? Helemaal niet! Speciaal voor jou heb ik hiernaast een recept met een streekproduct geselecteerd. Asperges en zalm, gegarandeerd genieten! Bon appétit,

Roelof Heemskerk Chefkok

Vrij&Blij


Groene asperges met zalm in honingsaffraansaus Wat heb je nodig:

• 250 gram (groene) asperges • 15 centiliter visbouillon • 30 centiliter koksroom • 2 theelepels honing • 1 zakje saffraan • peper & zout • 40 gram rode imitatiekaviaar • 100 gram Hollandse garnalen

Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd:ca. 45 minuten Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 190°C. Was de aardappels goed en dep ze droog met wat keukenpapier. Wikkel ze elk apart in aluminiumfolie en prik daar met een vork kleine gaatjes in. Pof ze in ongeveer 45 minuten gaar in de oven.Was de asperges met koud water en verwijder met een mesje circa 1 cm van het uiteinde (dit deel kan soms wat taai zijn). Hak de sjalotjes fijn.

Bereiden

Zet een sauspan op halfhoog vuur en doe het klontje boter erin. Voeg als de boter niet meer schuimt de sjalotjes toe en fruit ze aan. Blus het met de Cava en laat de alcohol verdampen. Voeg de visbouillon toe en laat deze 5 minuten inkoken. Zeef dit vocht in een nieuwe sauspan op halfhoog vuur en voeg de room, de honing en de saffraan toe.Laat dit onder af en toe roeren op een matig vuur indikken tot er een mooie gele saus ontstaat. Breng op smaak met wat zout en peper. Bestrooi de zalmfilets met wat peper en zout en bak ze rose in een klontje boter. Breng intussen een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en laat hierin de asperges in circa 5-6 minuten beetgaar koken. Giet de asperges af. Neem vier, liefst voorverwarmde, borden en verwijder het aluminiumfolie van de aardappels. Snijd ze tot 3/4 in de lengte in. Schenk een mooie laag saus op elk bord. Leg centraal hierop de zalmmoten en op de kop de aardappel. Schep in de inkeping de crème fraîche en verdeel hierover de imitatiekaviaar. Schik de asperges op de zalmmoten, bestrooi het gerecht met Hollandse garnalen en garneer met een takje dille.

25


Fotoreportage

De mooiste dag van Yvo & Jodi Op 18 april 2014 trouwden Yvo en Jodi in het nu vernieuwde Vrij&Blij Emmen. Daarmee nam Jodi de prachtige achternaam La Rose aan. Deze dag was niet alleen voor Ivo en Yodi magisch, maar ook voor iedereen die erbij was. Het thema paars was prachtig doorgevoerd in de zalen. Vrij&Blij is trots op haar sfeervolle en toch intieme trouwlocatie. Een bruiloft bij Vrij&Blij is er één om nooit te vergeten... Paars, een kleur die staat voor vertrouwen, evenwichtigheid, kracht en bescherming. Deze woorden zijn niet zomaar woorden voor Yvo en Jodi. Dit zijn aspecten die ze terugvinden in elkaar. Ook 18 april is geen willekeurige datum voor ze. Precies op deze datum zijn ze namelijk 10 jaar samen. Een prachtige datum om elkaar het ja-woord te geven. Het is een warme middag met af en toe een heerlijk verkoelend briesje. De gasten komen rond één uur aan in Vrij&Blij Emmen. Ze verwelkomen daar het aankomende bruidspaar. Mannen en vrouwen staan tegenover elkaar op een rij om zo een pad te creëren voor het bruidspaar. Het is een plaatje. Een sprookje. Yvo in zijn deftige diep paarse pak en daarnaast Jodi in haar prachtige witte jurk. Het paarse boeket en de stralende glimlach maken het plaatje compleet. Een perfect begin. De huwelijksvoltrekking vindt plaats in een kleine zaal. Door de hoge ramen vallen de zonnestralen op het tapijt. Iedereen neemt plaats op de paarse stoelen die speciaal voor deze gelegenheid zijn afgekleed met grote strikken. Nadat de ambtenaar de befaamde woorden ‘u mag de bruid nu kussen’ zegt, kust het bruidspaar elkaar hartstochtelijk. De moeder van de bruid weet het nog maar net droog te houden als de ringen worden omgeschoven. Yvo en Jodi zijn nu man en vrouw. Na de ceremonie worden de gasten samen met het bruidspaar richting een andere zaal geleid waar de champagne en de bruidstaart klaar staan. Uiteraard past de taart perfect bij het thema. Na een prachtige speech van de bruidegoms vader kan de taart worden aangesneden. Iedereen feliciteerd Yvo en Jodi. ‘Wat zien jullie er prachtig uit en wat een mooie locatie hebben jullie gekozen’, zegt een vriendin van het bruidspaar. Na de huwelijksvoltrekking is er tijd voor ontspanning. Gasten staan en zitten rondom diverse tafels en worden heerlijk in de watten gelegd door de medewerkers van Vrij&Blij. Diverse hapjes en drankjes passeren de revue. Met het zonnige weer is de toegang naar de sfeervolle tuin geopend. Jodi pakt haar moment en loopt met haar jurk het volle zonlicht in.

Tijd voor het diner. Terwijl de gasten en het bruidspaar een fijne middag beleven hebben de medewerkers van Vrij&Blij de eetzaal klaargemaakt. Een zaal met prachtig gedekte tafels, natuurlijk weer met paarse accenten. De geur van het voorgerecht komt je tegemoet wanneer je de zaal betreedt. Op tafel staan ook prachtige verse bloemen van de leverancier uit Emmen. Het geheel ziet er chique en klassiek uit. Precies zoals Yvo en Jodi het in gedachten hadden. Na het nuttigen van een -gangenmenu is er de mogelijkheid om een ijsje te halen bij de ijscocar. Een formeel begin dat zich afwikkelde tot een informeel einde. De colberts gingen langzamerhand uit en de naaldhakken werden vervangen voor platte schoenen. Het feest kan beginnen! Het feest vindt plaats in een grote zaal met een lange bar waar iedereen drankjes kan halen. Het personeel loopt langs met heerlijke hapjes en ook zij hadden allemaal iets paars aan. Zo heeft de één een paarse das en de ander paarse schoenen. Alles is aangepast volgens het thema en ziet er als een uitstekend geheel uit. De DJ is ingeschakeld om iedereen te verleiden om te dansen op de dansvloer. Yvo en Jodi bestormen als eerste de dansvloer en zijn daarna niet meer weg te krijgen. Om dit geweldige feest in herinnering voort te laten leven hebben Yvo en Jodi een photobooth neergezet. Alle gasten maken hierin gekke selfies. De mand met gekke assocoires, die er voor moet zorgen dat iedereen iets geks op zijn hoofd heeft, is binnen een mum van tijd leeg. In de hoek van de zaal is dan ook de hele avond lang alleen maar gelach te horen. Zo eindigt deze onvergetelijke dag voor Yvo en Jodi. In de bruidssuite van Vrij&Blij Emmen hebben zij die nacht en de volgende ochtend nog heerlijk kunnen nagenieten.


27


28


Credits Fotolocatie: De kleine kom in Emmen, Vliegbasis Emmen Trouwlocatie: Vrij &Blij Emmen www.vrijenblij.nl Feestlocatie: Vrij &Blij Emmen www.vrijenblij.nl Leveranciers Kapster: PR Kapper www.prkapper.nl Jurk bruid: Valkengoed www.valkengoed.nl Kleding bruidegom: Roka www.roka.nl Auto: Meijers Autobedrijf www.meijersautobedrijf.nl Videograaf: Eljada Rosier www.avishafilm.nl Taart: Top’s Edelgebak www.edelgebak.nl Bloemen: Henneke La Rose DJ: White Vision www.whitevision.info

29


Zomeragenda Vrij&Blij Ook bij Vrij & Blij genieten wij van het mooie zomerse weer. Naast onze feestelijke opening zijn er nog veel meer evenementen en activiteiten bij onze hotels deze zomer. Kijk even op onze website welke hotels met de activiteiten meedoen. Voor de meeste activiteiten moet je je ook aanmelden via onze website: www.vrijenblij.nl/zomer Vrijdag 4 juli Feestelijke opening Vrij&Blij hotels voor omwonenden en bedrijven in de directe omgeving van de hotels. Meer informatie over de opening is te vinden op pagina 9 van dit magazine. Woensdag 9 juli Opfriscursus voor de fotografiewedstrijd! In de hotels zullen regionale fotografen hun geheimen met jullie delen over het maken van de perfecte foto. Daarnaast geven ze allerlei voorbeelden van goede foto’s, tips, tops en diverse andere aanwijzingen. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op pagina 19. Zaterdag 12 juli Bier- en wijnproeverijen in alle hotels. Een unieke kans om het beste uit de streek te proeven! Het nippen, proeven en spugen zal beginnen om 12:00 ’s middags en zal tot ongeveer 15:00 duren. Zondag 13 juli De finale van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië! In elk hotel wordt de grote zaal klaargemaakt om plaats te bieden aan 600 mensen die gezamenlijk de finale komen bekijken. Maandag 14 juli t/m zondag 27 juli Verschillende bos- en natuurwandelingen rondom de hotels. Neem comfortabele schoenen mee waarop je ruim twee uur kunt wandelen. De wandeltochten zullen om 10:00 aanvangen. Rond 12:30 zal er geluncht worden in het hotel. Zaterdag 2 augustus t/m vrijdag 8 augustus Deze week zal in het teken staan van de collecte voor ‘Water for Life’. De gehele week zullen er rondom de hotels fancy fairs bij te wonen zijn. Tijdens deze fancy fairs gaan we proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen, zodat we meer mensen een voorziening van schoon water aan kunnen bieden. Op vrijdag zal bekendgemaakt worden hoeveel geld er is opgebracht voor Water for Life. Maandag 11 augustus Einde van de ‘Jouw foto boven ons bed’ fotografiewedstrijd. Op onze website is te zien welke foto’s jullie hebben ingezonden. De foto’s zullen verdeeld worden per regio en per regio kan er gestemd worden op de mooiste kiek. Het stemmen kan tot maandag 18 augustus. De winnaars zullen bekend worden gemaakt op de website. Zaterdag 16 augustus Black&White feest. Trek je mooiste zwarte of witte outfit aan (of allebei) en kom naar dit gezellige zomerse feest. Het begint om 20.00 en zal tot in de late uurtjes duren. Woensdag 20 augustus Speciaal voor de paardenliefhebbers is er op woensdag 20 augustus de mogelijkheid om te paardrijden in de natuur. Een ervaren paardrijdster zal de rit begeleiden. De ritjes vinden plaats in groepjes van vijf en op verschillende tijden in de middag. Zaterdag 23 augustus Zomerse cocktailparty. Kom de lekkerste cocktails proeven! Trek een mooi cocktailjurkje aan of een andere zomere outfit en blijf nog even hangen in de zomerse sferen. Zondag 31 augustus Afsluiting van de zomer met Vrij & Blij hotels. Op deze dag zullen we samen een geslaagde zomer vieren in verschillende hotels van Vrij & Blij. De exacte planning voor deze dag is nog niet bekend. Alle informatie over deze dag zal binnenkort op de website verschijnen.

30


Vrij & Blij Magazine  

0-nummer Vrij&Blij Magazine. Dit magazine is gemaakt door studenten aan de Hogeschool Utrecht. Het fictieve magazine is bedoeld als customer...