Parasport Vejen Medlemsblad

Page 1

1. ÅRGANG. NR. 1. JUNI 2021

PARASPORT

VEJEN

SKÅNSOM IDRÆT FOR ALLE


Arnfredsvej 2 • 6600 Vejen Tlf.: 75 36 27 73 • Fax :75 36 60 00 www.askovfuger.dk

Ådalen 23 • 6600 Vejen Telefon 40 51 54 00 www.laeborg-autohandel.dk

Vejen Trolde Apotek

Vagtapotek Åbningstider Man - Fre 8-19 Lør 8-18 Søn 8-15 Helligdage 10-13

2

PARASPORT VEJEN


Leder

Må jeg præsentere; Vores nye medlemsblad - Et nyt tiltag i foreningen, som vi håber I vil tage godt i mod. I Coronaens skygge. Ja, vi kan ikke komme uden om det; Corona har fyldt meget – alt for meget. Også for foreningen har det været en svær tid og derfor glæder det os meget, at vi endelig igen har mulighed for at byde nogle af vores medlemmer velkommen tilbage. Indtil videre er vi stadig underlagt restriktioner, men vi håber og tror, at det bliver lettere for vores forening at opfylde vores formål om, at give jer mulighed for at udøve idræt. Bestyrelsen har ikke været arbejdsløse, selvom foreningens aktiviteter har ligget stille. Bestyrelsen har bl.a. sørget for, at foreningens økonomi ikke skulle lide for hårdt under nedlukningen og søgt penge fra forskellige puljer bl.a. Coronahjælpepuljen, hvilket indebærer en vis

PARASPORT VEJEN

mængde papirarbejde. Og ja, så sidder du også med resultatet af bestyrelsens arbejde i hænderne; Nemlig vores nye medlemsblad. Der er også arbejdet i kulissen omkring børneholdet Gymnastik & Sjov, hvor der er fundet ny instruktør. Holdet starter op i september igen efter mere end et års pause pga. COVID-19. Vi glæder os så meget til at se de glade børn boltre sig igen. Det har været helt urimeligt hårdt, at de har skullet undvære gymnastikken og hinanden. Jeg håber, I vil nyde at læse vores medlemsblad og har du ideer til hvad vi skal skrive om i næste blad, er deadline for indlæg den 15. september 2021 (Sendes til parasportvejen@gmail.com) God læselyst Karin Mikkelsen Formand Parasport Vejen

3


4

PARASPORT VEJEN


Tilskud, bevillinger og donationer Nedlukningen rammer en lille forening som vores hårdt og vi har været nødsaget til at søge Corona -hjælpepuljer for, at holde skindet på næsen. Heldigvis har vi fået en bevilling på 4.815 kr. fra DIF og DGI’s Corona-hjælpepulje.

Foreningen har modtaget bevillingen på 4.000 kr. fra DIF og DGI’s foreningspulje, der årligt uddeler ca. 44 mio. kr. til projekter i idrætsforeninger. Pengene skal bruges til at lave en Roll Up, flyers og brochurer til omdeling ved arrangementer.

I forbindelse med navneskiftet fra Handicapidrætsforeningen for Vejen, Holsted og Brørup til Parasport Vejen, har der været en del udgifter. Bestyrelsen har søgt om tilskud flere steder, og er blevet tildelt penge fra følgende puljer.

DIF og DGI’s foreningspulje kan støtte lokale projekter i idrætsforeninger, f.eks. til medlemsrekruttering, udvikling af nye aktiviteter eller løft til trænerkompetencer. Puljen kan søges om op til 300.000 kr., men langt størstedelen af puljens bevillinger ligger mellem 10.000 og 30.000 kr.

Aktivitets- og udviklingspuljen i Vejen kommune har givet et tilskud på 5.000 kr. til oprettelse af hjemmeside, så nu kan I finde informationer om foreningen på parasportvejen.dk. Desuden er der lavet en Facebook-side med samme navn. Hjemmeside og facebooksiden er lavet og drives af KodalKommunikation.dk, der desuden har doneret 1500,- til vores forening.

PARASPORT VEJEN

Puljens midler kommer fra de såkaldte ’spillehalsmidler’, som Venstre, Liberal Alliance, Det konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF har afsat til lokalforeningspuljer til støtte for det frivillige foreningsliv i Danmark.

5


Gymnastik & Sjov for børn I Parasport Vejen kan børn gå til gymnastik på et hold, hvor der tages hensyn til de særlige behov, barnet måtte have. Holdet er særligt målrettet børn, der har svært ved at indgå i større sammenhænge og har brug for rolige omgivelser, tydelige og rummelige voksne, struktur og masser af positiv opmuntring. Derfor er det et hold med plads til maksimalt 10 børn. Der er en stærk tradition for foreningsidræt i det danske samfund, men der er en gruppe børn, der ikke kan være en del af dette, da det vil være en alvorlig overbelastning af dem. Alle børn har brug for at føle sig som en del af et fællesskab, og børn med særlige behov føler sig ofte nok anderledes og uden for fællesskabet. Derfor behøver børnene ingen diagnose for komme med på holdet. Holdet er til for de børn, der har svært ved at begå sig eller

6

holde til at deltage på et større hold i de regulære gymnastikforeninger. Vi ønsker at give alle børn mulighed for oplevelsen af at gå til sport på et hold, med den fællesskabsfølelse det giver. Vi laver redskabsbaner, gymnastik, leger og har det sjovt sammen. Vi lærer serier og deltager ikke i opvisninger. Vi går ikke så højt op børnenes alder. Vi har allerede en god aldersspredning og det har ingen betydning for børnene – tværtimod, er de rigtigt gode til at tage sig af hinanden pga. aldersforskellene. Holdet henvender sig primært til børn med selvstændig gangfunktion.

PARASPORT VEJEN


Ny instruktør på Gymnastik & Sjov Gymnastik & Sjov holdet for børn har fået ny instruktør. Og Parasport Vejen kan med meget stor glæde præsentere hende her. Vi føler os meget heldige at have fået en så kompetent og engageret instruktør til børnene – de fortjener det om nogen. Læs vores nye instruktørs præsentation: Mit navn er Heidi Poder og jeg har været så heldig at blive en del af Parasport Vejens børnehold: Gymnastik & Sjov.

Privat er jeg gift med Bill og sammen har vi tre børn, hvoraf den yngste går i Sløjfen i Brørup. Vi er en aktiv familie der deltager i mange forskellige fritidsaktiviteter.

Jeg er selv tidligere gymnast - mest spring og jeg har omkring 14 års erfaring, som instruktør indenfor gymnastik i forskellige aldre og genrer. Jeg er ikke god til dans eller rytme, men vi vil få brugt kroppen gennem leg og forskellige aktiviteter, der er tilpasset til jeres barn. Børnene skal have mulighed for deltagelse når overskuddet er der og have lov til at trække sig, når overskuddet ikke er der. Derfor håber jeg at kunne være medskabende til at give børnene oplevelsen af glæde gennem leg og bevægelse. Genkendelighed et vigtigt i mit arbejde som instruktør og da børnene på Gymnastik & Sjov holdet netop har brug for det, så ændrer det sig ikke. I starten kommer det til at handle om relationsdannelse og at finde ud af hvilken gruppe af fantastiske børn der kommer. Vi vil stort set lave det samme, hver gang.

PARASPORT VEJEN

Heidi Poder ny instruktør på Gymnastik & Sjov

7


Kalender SVØMNING: Opstart: 16. august 2021 Mandag: Kl. 15.45 - 16.45

VANDGYMNASTIK: Opstart: 19. august 2021 Torsdag: Kl. 14.30 - 15.45 Hold 1: Kl. 14.35 - 15.05 Hold 2: Kl. 15.10 - 15.40

BØRNEHOLDET: Opstart: Uge 37 Torsdag: Kl. 15.15 - 16.15 Generalforsamling: 30.08.21 Ingen aktivitet i uge 42 JULEAFSLUTNING: 06. december 2021

8

PARASPORT VEJEN


Parasport Vejen

Generalforsamling 2021 Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Vejen Idrætscenter.

Mandag den 30. august - 2021 kl. 17.00 efter dagens svømning Bestyrelsen vil servere boller med pålæg og kaffe/te. Der kan købes øl og vand i kantinen. Tilmelding/afmelding til bestyrelsen senest mandag den. 23 august. Igen i år krydrer vi generalforsamlingen med et spændende indlæg, som varer omtrent 30 minutter, hvorefter vi fortsætter med generalforsamlingen.

Dagsorden: 1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8)

9)

Valg af dirigent / referent Formandens beretning Fremlæggelse af regnskab Fastsættelse af kontingent Indkomne forslag Planer for det kommende år. Behandling af indkomne forslag. Valg af bestyrelse: a) På valg er: Karin Mikkelsen – modtager genvalg Karen Jensen – modtager genvalg b) Valg af 2 suppleanter (Vera/Poul – Kirsten Olesen) c) Valg af 2 revisorer (Svend - Grethe) d) Valg af en revisorsuppleant (Johanne Olesen) Evt.

Indkomne forslag skal være bestyrelsen i hænde inden den 16. august. Ser frem til en rigtig hyggelig og positiv generalforsamling og at se så mange medlemmer som muligt :) p.b.v Karin Mikkelsen

PARASPORT VEJEN

9


10

PARASPORT VEJEN


Ledige pladser

Gymnastik og sjov for børn med særlige behov

FORVENTET OPSTART: Uge 37, 2021 HVORNÅR: Torsdage kl. 15.15 – 16.15 HVOR: Multihallen i Læborg, Læborgvej 14, 6600 Vejen Har du læst om vores børnehold Gymnastik & Sjov her i bladet? Efter mere end et års pause pga. COVID-19 starter holdet op igen efteråret. Vi forventer at starte op i uge 37. Nærmere information kan løbende findes på vores hjemmeside parasportvejen.dk

Mere info?

Tror du det er noget for dit barn, men ønsker at høre mere herom inden tilmelding, er du mere end velkommen til at kontakte bestyrelsens koordinator for holdet Heidi Kodal på mobil nr. 21 74 49 80 eller mail: heidi.kodal@gmail.com

Tilmelding

Er du helt sikker på, at det her lige er det tilbud dit barn har ventet på, så er proceduren den samme: Kontakt Heidi Kodal.

Af hensyn til børnene, må I ikke dukke op til træning uden først at have kontaktet koordinator Heidi Kodal.

PARASPORT VEJEN

11


Drømmeferien kan vi ikke hjælpe dig med ? å p K T RY

er d l a k S g u r b - så

os!

Derimod tilbyder vi:

Digitaltryk der forbløffer på både lav pris og høj kvalitet Bestil online på

FLtryk.dk

12

FL Tryk · agerbakken 21 · 8362 hørning · Tlf. 70 22 18 70PARASPORT VEJEN


PARASPORT VEJEN

13


Bestyrelsen PARASPORT VEJEN

Formand Karin Mikkelsen +45 28 51 20 30

Bestyrelsesmedlem Karen Jensen +45 61 86 04 46

Kasserer Ludvig Hansen +45 26 58 57 43

Bestyrelsesmedlem Jørgen Skaarup +45 21 24 28 80

Bestyrelsesmedlem, Ansvarlig for børneidræt Heidi Kodal +45 21 74 49 80

Parasport Vejen – en klub under Parasport Danmark Du er altid velkommen til at kontakte din bestyrelse telefonisk eller på mail. Du kan finde mere information på www.parasportvejen.dk Kontakt til foreningen Mail: parasportvejen@gmail.com Tlf.: 28 51 20 30 Hjemmeside: parasportvejen.dk FB: facebook.com/parasportvejen

ANSVARSHAVENDE REDAKTØR Heidi Kodal, +45 21 74 49 80 heidi.kodal@gmail.com PARASPORT DANMARK ANNONCEEKSPEDITION Agerbakken 21 · 8362 Hørning Tlf. 8793 3786 · E-mail: info@handicapinfo.dk - hvortil alle spørgsmål vedr. annoncer bedes rettet. 14

PARASPORT VEJEN


Sydjysk Lastvognsservice ApS Vestermarksvej 11• 6600 Vejen Tlf: 75 36 53 33 www.sydjysklast.dk

Rettig Varme ApS Tel. +45 75 55 56 11 www.purmo.dk Mosegaardens Montage

Gammelbyvej 13, 6600 Vejen • Tlf: +45 40 62 83 39 ad@mosegaardens-montage.dk • www.mosegaardens-montage.dk

ARNUM EL-SERVICE APS

Mosegaardens Montage er din samarbejdspartner,

Vestergade 30 · Arnum 6510 Gram Tlf.: 7482 6323 • www.arnumel.dk

hvad enten det drejer sig om montage af køkken, bad, garderobe eller opsætning af messer og udstillinger.

PARASPORT VEJEN


Specialist i alle former for tagpap! KOMPETENCEPUNKTER: ✔ Specialist i tagpap ✔ Listedækning ✔ Glatdækning

Før

Efter

v/Thomas Klejnstrup-Hæsum, Glibstrupvej 8, 6600 Vejen

2855 4013 Alle former for tagarbejde udføres

,POUBLU PT GPS FU VGPSQMJHUFOEF UJMCVE Hæsum Tagdækning - 3 x 180 - Specialist i alle former for tagpap!.indd 1

21-04-2021 11:29:57


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.