Page 1

Øyriket

for det gode liv

I SENTRUM

Juni 2013

www.karlsoy.kommune.no

Norges største geitefjøs Faktisk er de to største lokalisert på Ringvassøya

Nord-Troms

Karlsøys innbyggere nyter godt av Tiltaksonen. Spar titusener i året, og flytt til Karlsøy.

Gigantkveiter

Torsvåg er Europas kveitehovedstad. Med sine kjempefangster har stedet blitt verdenskjent.

Karlsøy

M UNE

F R E MT I

M

N S KO E D

En kommune i vekst Gryende næringsliv Ellevill natur Nord-Troms fordeler

Havørnas rike

Med Nord-Europas tetteste bestand av havørn er Nord-Fugløya et av de mest myteomspunnet og kjente fuglefjellene.


Et levende øyrike

K

arlsøy, med Hansnes som kommunesenter, ligger bare en knapp times kjøring fra Tromsø. Nært nok til å pendle, langt nok i fra til å gi deg følelsen av å være i ett med natur og naturkreftene.


Øyrike i sentrum

Utgiver Næringslivets Hus - en del av Omstillingsprogrammet Ansv. red: Zwonko Mitrovic Næringslivets Hus zm@knhus.no ØYRIKE I SENTRUM er en dag hvor kommune, bedrifter, lag og foreninger fra Karlsøy tar turen inn til Tromsø for å vise frem noe av det som store mangfoldet Karlsøy har å by på. SAMARBEIDSPARTNERE Troms fylkeskommune Karlsøy kommune Lerøy Aurora NOFI AS Remiks

Natur, frihet og kort vei til byen Er du lei av å bo trangt og dyrt? Har du lyst til at barna dine skal få vokse opp i landlige omgivelser, samtidig som du har kort vei til byen når du trenger det? Karlsøy venter på deg. Vår kommune, og jeg som ordfører, tar gjerne imot flere innbyggere som ønsker å leve det gode liv her hos oss. For barnefamilier, hvor de voksne er i jobb, er det dessuten veldig mange penger å spare hvert eneste år som følge av at vi bor i tiltaksonen. Stadig flere velger å bruke vår kommune til rekreasjon og ferie. Med kort avstand til by og flyplass ligger Karlsøy ideelt til for alle som trenger en avkobling. Enten de søker ro og fred, eller spennende utfordringer. I Karlsøy finner du noe for alle. Velkommen!

Hanny Ditlefsen ordfører i Karlsøy kommune

NYTTIGE NETTSTEDER www.karsloy.kommune.no www.karlsoynytt.no www.torghatten-nord.no www.tromskortet.no www.knhus.no www.husbanken.no www.innovasjonnorge.no FESTIVALER 14.- 15.juni – Gamnesdagene 27. – 30.juni - Vannøydagan 03. – 07.juli – Karlsøyfestivalen 05. – 06.juli – Glad Laks dagene 12. – 13.juli – Boknafestivalen 26. – 28.juli – Ækstremsporthelg 9. - 10.aug.- Midnattsolrittet 17. – 18.aug. – Gresscupen 23. – 24.aug. – Dans i karlsøy Layout / tekst/foto: KarlsøyNytt redaksjon@karlsoynytt.no Trykkeri: Skogvik trykkeri, Tromsø Omslagsbildene: Truls Kristian Iversen


Friluft Nord-Fugløya er blitt et fredet naturreservat som følge av det enorme fuglelivet på øya.

Havørnens eget rike Den stolte rovfuglen preger Karlsøy sitt kommunevåpen, og det er ikke uten grunn. Svært mange av luftens generaler har fast tilhold i øyriket.

4

Øyrike I SENTRUM

H

avørn (Haliaeetus albicilla) er NordEuropas største rovfugl og den fjerde største ørna i verden. I Karlsøy er denne vakre fuglen et dagligdags syn. Enten sittende på en stein i fjæra, eller i glidende flukt over hav og land. Stadig på jakt etter mat. VIsste du at voksne hunner kan ha et vingespenn på hele 240 cm? Hannene er noe mindre. Havørna kan faktisk bli opptil 50 år gammel, men det er heller sjeldent. 20 til 30 år er nok mer vanlig. Nord-Fugløya ligger ut mot Nordishavet, rett nord og på yttersiden av Vannøya. Den store havørnbestanden var årsaken til


at BBC valgte å gjøre opptak til en film om havørnen her i 1996. Nord-Fugløy regner nemlig for å ha verdens tetteste bestand av havørn på en øy. Øya er en klippeøy og et av Norges mest kjente fuglefjell. I tillegg til at havørna hekker her, finnes det også store kolonier av alker, lundefugl og ærfugl. På grunn av det rike fuglelivet, er øya fredet som naturreservat. Det rike fugle- og dyrelivet i Karlsøy har alltid tiltrukket seg mange naturelskere, og flere firma i Karlsøy har også spesialisert seg på turer for å gi kommunens gjester helt unike og storslagne naturopplevelser.

Nettopp Karlsøys store variasjon i naturlandskapet gjør at mange fuglearter trives bedre her enn andre steder i landet. Her finner du alt fra et karrig kystlandskap med bratte fjell, til skogkledde daler og fiskerike elver og vann. Hvert miljø med sine arter. Så husk for all del å ta med deg kamera eller kikkert når du skal på tur. Ellers kan du fort bli snytt for mang en naturopplevelse. Sett av en dag i Karlsøy, og du vil fort bli hekta på storslåtte naturopplevelser. Det stort, vilt og mektig, og vi i Karlsøy deler mer enn gjerne opplevelsene og naturen med de som kommer på besøk.


SOLBAKKEN GÅRD på naturskjønne Vannøya

Solbakken gård ligger idyllisk til på vestre siden av Vannøya. Her ute vokser våre nydelige øylam som har beitet på urter og gress på Vannøya. Langt borte fra sterk trafikk og forurensning. Vi produserer også søtt og deilig syltetøy av gårdens rabarbra, smakssatt med urter fra vår rene utmark. Fra åkeren tilbyr vi frisk og knasende knutekål, en knallgod grønnsak med lavt karboinnhold. Tar du turen utover til oss så serverer vi kaffe og bakst i gårdsbutikken som vi åpner denne sommeren.

6

Øyrike I SENTRUM


Contact information: NOFI Tromsø AS Contact pers.: Mr. Olav Småbakk Tel.: +47 77 69 80 00 Website: www.nofi.no e-mail: olav@nofi.no

Sikrer en ren og levende kyst NOFI AS er et innovativt og fremtidsrettet selskap med kreative, høyt utdannede medarbeidere i et dynamisk miljø. Våre løsninger har et høyt teknologisk nivå. En diversifisert, kvalitetsorientert virksomhet har vokst fram på bakgrunn av vår tverrfaglige maritime kompetanse, og kjennskap til røffe arktiske forhold. Samarbeid mellom våre ulike avdelinger har gitt oss robuste løsninger og levedyktige produkter. Vår serviceorienterte salgsorganisasjon All Maritime, har gjennom samarbeid og markedskunnskap tatt våre oljevernrelaterte produkter ut i verden. I tillegg har vi et dyktig selgerkorps som markedsfører og selger våre øvrige produkter, både til fiskeri- og havbrukssektoren, og i resten av våre markeder. Forretningsområder NOFI startet opprinnelig som en leverandør av utstyr og bekledning til trål- og kystflåten I Norge. Våre hovedmarkeder i dag er havbruksnæringen, fiskerinæringen og olje- og gass industrien, samt salg av oljevernutstyr. Vi har en rekke egenutviklede og patenterte produkter i vår portefjølje.

Vi har produksjonsavdeling på Hansnes, administrasjon og produksjon i Eidkjosen i Tromsø kommune, samt en servicestasjon for havbruksnæringen på Skjervøy.

NOFIs kjerneområde er produksjon av maritime produkter hovedsakelig laget i materialene tau, nett, PE-plast og pressenningsduk. I vårt butikkutsalg på Stakkevollveien i Tromsø finner du utstyr både til fritidsbruk og proffmarkedet, og produktspekteret strekker seg fra flytevester, kjeledresser, støvler, kniver til fiskekroker og storkjøkkenbekledning. www.nofi.no Tlf.: 77 69 80 00

Besøksadr. Butikk: Stakkevollveien 51 Tlf. butikk: 77 69 80 20

post@nofi.no butikk@nofi.no


Hav og Fjell driver utleie av fem sjøhus, med høy standard. Vi holder til på Ringvassøya, bare 40 minutter nord for Tromsø.

I fire av hyttene er det dessuten en badstue. Ett av sjøhusene er i tillegg tilpasset rullestolbrukere og allergikere. Vi har vår egen minibuss med 15 sitteplasser.

Vi har egen pub/ restaurant med servering av mat etter norske tradisjoner, og utleie av møterom.

Det er mange muligheter for aktiviteter. Sportsfiske på hav og fjellvann, toppturer, skiturer, trugeturer, skiskole for nybegynnere og nordlysopplevelser.

Vi tilbyr havfiske og gode fiskevann i nærheten, og her er også spektakulære fjell for vandring og skiturer. Andre fasiliteter er sløyebu for rensing og preparering av dagens fangst, og velværeområde med utendørs Jacuzzi og grillhytte med vedfyrt badstue. Sjøhusene har fire soverom og to bad. Kjøkken/stue, loftstue, peis og utebod.

8

Øyrike I SENTRUM

Hav og Fjell leier ut truger, fiskeutstyr, flytedresser og båter. Vi er behjelpelig med bestilling av annet utstyr som blant annet ski og telt, og trenger du fiskekroker og drivstoff så har vi det også. Hav og Fjell AS Bjørnskar Yt., 9130 Hansnes Kontaktpersoner: Marit Mydland - mob: 480 58 540 Vidleiv Johansen - mob: 957 58 107 E-post: post@havogfjell.no Hjemmeside: www.havogfjell.no


Det er definitivt ikke nå du skal tenke på om du har melk og brød i hus når du kommer hjem fra turen. Nyt dagen i stedet, og ta heller turen innom oss før du drar hjem igjen. Vi har dørene åpne alle dager i uken.

Hos oss for du også ordnet med: Tipping - Post - Bank - Apotek - Bensin og gass Åpningstider: Man - Fre (08-22), Lør (09-20) og Søn (14-20)

Ringvassøy AS


Glimt fra Karlsøyfesti

valen

10

Øyrike I SENTRUM


Alt du trenger til huset og hytta Med over 20 år i bransjen ønsker Material og Maling AS å være din totalleverandør når det gjelder tjenester og produkter til hus og hytte. Vi selger alle produkter til boligen, hytta, naust, garasjer, tre- og murbygninger. Herunder trelast, byggevarer, murprodukter, stål, vvs, interiør, fritidsprodukter. Material og MalingMaterial og Maling AS utfører også frakt av byggevarer og lignende på forespørsel, samt løft med kran. Vi bistår gjerne med hjelp og kvalifisert rådgivning dersom du har spørsmål som dreier seg om hus og hytter. Ved å være medlem i byggevarekjeden BYGGtorget kan Material og Maling AS tilby et meget bredt sortiment til konkurransedyktige priser. Byggesøknad - Veiledning gjennom byråkratiet Trenger du hjelp med byggesøknad eller andre byråkratiske nåløyer i forbindelse med oppføring av hus eller hytte? I så fall er det bare å kontakte oss med ditt ønske, så veileder vi deg gjennom byggesøknad og andre formelle papirer i forbindelse med kommunen. Vi samarbeider blant

12

Øyrike I SENTRUM

annet med en lokal byggmester, byggmester Tony H Jensen, og har dermed nær tilgang til det formelle i søkeprosessen. Dersom du ønsker, kan vi også ta hånd om alle formelle papirer og dokumenter. Det offentlige har mange og kompliserte regler når det gjelder oppføring av nye bygg. Ved å la oss ta hånd om byggesøknad og andre formaliteter, er du trygg på at alt blir gjort riktig. Vi søker å hjelpe våre kunder helt fra den spede start med byggesøknad og prosjektering til ditt hus eller din hytte er ferdig og klar for innvielse. Med over 25 år i bransjen har vi kompetanse og erfaring innen alle varer og tjenester til hus og hytte.


Remiks ledende på avfall i nord Remiks Miljøpark AS er Tromsø- og Karlsøy Kommunes avfallsselskap. Selskapet er et moderne avfallsanlegg med hovedkontor på nordre del av Tromsøya. Konsernet Remiks Miljøpark AS har tre datterselskaper: Remiks Husholdning AS (innsamling av avfall fra husholdninger) Remiks Næring AS (innsamling av avfall fra næringsliv) Remiks Produksjon AS (mottak og behandling av avfall). Remiks viktigste oppgaver er å utføre de lovpålagte oppgavene overfor husstandene i kommunene,og samtidig tilby miljøriktige avfallsløsninger til befolkning og næringsliv i kommunene. Remiks tar imot og behandler over 48 000 tonn avfall pr. år. Remiks Miljøpark AS er ansvarlig for innsamling og behandling av avfall fra ca 76 000 innbyggere i Tromsø og Karlsøy, 99% av avfallet blir gjenvunnet, enten til nye produkter eller til energi.

Tlf: 77601900, post@remiks.no, www.remiks.no


Europas kveitehovedstad Med sin unike forekomst av gigantkveiter og kjempetorsk er farvannet utenfor Torsvåg Havfiske blitt verdenskjent.

T

orsvåg havfiske ligger på den idylliske holmen Koja, og er kjent som et av de beste fiskeværene i Troms fylke. Her kan du oppleve et aktivt fiskemiljø, gode fangster, spesielt for kveite og stortorsk. Kombinasjonen av fantastiske muligheter for havfiske, nordnorsk gjestfrihet på sitt beste, og eventyrlig natur kan bidra til at din fiskereise til oss blir et uforglemmelig minne.

14

Øyrike I SENTRUM

Du kan reise til Torsvåg ved å ta fly til Tromsø flyplass, der vi kan arrangere transporten til Torsvåg, eller du kan komme med egen bil. Torsvåg Havfiske har gjort seg internasjonalt bemerket når det kommer til kveitefangst, og derfor kalles vi Europas kveitehovedstad. Vi leier ut åtte leiligheter, som alle er lokalisert på “campen”. Her har vi også har resepsjon, moderne fileteringshus med fryse-

rom og grillhytte til fri benyttelse for våre gjester. I tillegg leier vi ut tre hus, blant annet fantastiske Torsvåg Fyr, som med sin særegne sjarm, er vel verdt et besøk. Av båter leier vi ut Arvor båter på 21,5 fot og 23 fot. I tillegg har vi en speedbåt som brukes til charterturer med egen guide. Du treffer oss på mobil 4155 2794 eller via epost


K

arlsøy er en verden av vill og utemmet natur. Havet her gir opplevelser fra frådende stormer til blankstille midnattsolnetter. Øyriket ligger som en spydspiss ut i havet, og er verdenskjent for sine fiskemuligheter. En tur på havet her gir deg opplevelser du sent vil glemme. Uansett vær.

D

enne unike kombinasjonen med enestående og vakker natur, og et yrende fugle- og dyreliv gir mange muligheter for sightseeingturer og arrangement på sjøen. Fuglesafari og fisketurer i båter med høy standard, gir opplevelser for livet.

H

. Hoel sjøtransport as tilbyr sightseeing og skreddersydde gruppeturer, firmaturer og blåturer ombord i våre båter, og vi har samarbeidspartnere både på bespisning, overnatting og opplevelser.

T

a kontakt med oss på mobil 415 65 339. Vi vet du blir fornøyd!


Livet 16

Øyrike I SENTRUM


Det gode liv i Karlsøy

E

n knapp times kjøring nordover fra Tromsø vil du passere 70 grader nord. Da befinner du deg midt i Karlsøy kommune, et arktiske kystland. Kommunen består av over 600 øyer og holmer, hvor kun Ringvassøya, Vannøya, Reinøya, Rebbenesøya og Karlsøya har bosetting. På ca 1.100 km² landareal lever litt over 2.330 innbyggere i hovedsak av fiskeri. Faktisk eksporterer bedriftene i Karlsøy for nesten en milliard kroner i året. Friluftsaktivitetene er mange. Fra å fiske fra robåten, til å gå turer langs fjæra eller på fjell og myrer på bærplukking. Toppturer er populære, og mange bruker øyriket til både jakt eller fiske.

Kommunen har en godt utbygd infrastruktur. Barne- og ungdomsskole på Vannareid, i Vannvåg og på kommunesenteret Hansnes. Karlsøy har full barnehagedekning med barnehager på Vannareid, Vannvåg, Stakkvik, Gamnes og på Hansnes. Gamnes barnehage har i tillegg status som pendlerbarnehage. Det er to svømmebasseng i øyriket. Et i Vannvåg og et på Hansnes. Videre er det en rekke fotballbaner og balløkker rundt om i bygdene, med gressbaner på Hamre på Vannøya og i Dåfjord på Ringvassøya, samt en helt ny kunstgressbane på Hansnes. Vannvåg har flott flombelyst alpinanlegg og en lysløype. Lysløyper finner du også på Vannareid, i Stakkvik og på Hansnes.


Bolig

Gamnes er inngangporten til Karlsøy kommune. Med relativ kort vei til byen, barnehage og bare en mil fra Hansnes.

K

arlsøy kommune har regulert flere områder til næringsvirksomhet, både på Ringvassøya, Vannøya og Reinøya. Nye områder settes også av i den nye arealplanen som skal vedtas av kommunestyret til høsten.

Hansnes er også under planlegging, i tillegg er det foreslått et nytt boligfelt på Vannøya, samt utvidelse av boligfeltet på Gamnes. Hvis det er ønskelig å bygge hus utenom regulerte boligfelt, er det relativt enkelt å få dispensasjon til det.

K

arlsøy kommune er et viktig rekreasjonsområde for folk også bosatt i Tromsø, og i helgene er det stor trafikk av tromsøværinger som opplever kvalitetstid i hytter og fritidshus rundt omkring på øyene. Disse, og alle andre som ønsker å bruke kommunen vår til positive opplevelser, er hjertelig velkommen hit.

D

et

er ledige tomter på både Gamnes og Hansnes på Ringvassøya,. Det er det også på Vannareid og i Kristoffervalen på Vannøya, og i Stakkvik på Reinøya. Et nytt boligfelt på

18

Øyrike I SENTRUM

H

ar du spørsmål om hus eller hytte kan du ta kontakt med Karlsøy kommune på telefon 776 46000, eller via epost til postmottak@karlsoy.kommune.no. Du kan også besøke kommunens nettside på www. karlsoy.kommune.no


VANG GÅRD Norges største geitefjøs

Ta

r u t en a

rd hvo e s og

Vang gård er lokalisert i Grunnfjorden ved 70° nord på Ringvassøya. Her har vi blant de beste oppvekstforholdene som kan tilbys småfe her til lands . Et mildt kystklima gjør at geitene er på et skogsbeite på hele 12.000 dekar i fire måneder hver sommer. Den rike naturen har biologisk mangfold som gir gode beiteforhold på gress, skog, urter og sopp.

Geitene får silofôr, kraftfôr og tørrhøy, og i tillegg får geitene en kost som ikke er ulik min og din. Til frokost og kvelds får geitene frukt, grønnsaker og brød hver dag. Dette gjør at vi ikke bruker så mye kraftfôr. Geitene går fritt når de inne i fjøsen, og melkes i en melkekarusell. Et dyrehold som gjøres med kjærlighet ovenfor dyrene , og med riktig kosthold, gir

t

r de

ha n vi

resultater både i form av bedre melk og bedre kjøtt. Geitene har til og med en automatisk børste som starter å snurre når de dulter borti den. De elsker å bli klødd av både oss og maskinene. Kay Morten Bull Facebook: Vang Gård Tlf: 91532504 E-post: kay.bull@vang-gaard.no


Jobb

Jobbe i Karlsøy kommune

K

arlsøy kommune, som er en stor arbeidsgiver med 285 årsverk, tilbyr varierte og spennende arbeidsoppgaver innenfor mange fagområder. De fleste innenfor tjenester som barnehage, skole og pleie- og omsorg. Kommunen vil i årene framover ha behov for ny arbeidskraft innenfor flere områder. Helse- og sosialetaten behøver sykepleiere og helsefagarbeidere/ omsorgsarbeidere.. og enheter i skole- og barnehagesektoren trenger personell til sin virksomhet. Kommunen vil også få behov for nye arbeidstakere innenfor blant annet renhold, IKT, teknisk kompetanse, administrasjon. Karlsøy kommune har en rekke virkemidler for å rekruttere framtidas arbeidstakere. Utdanningsstipend, lønn over tariff på særskilt vanskelige rekrutteringsområder,

20

Øyrike I SENTRUM

lærlingetilbud, praksisplasser for studenter, tilbud om vikarjobber, flyttegodtgjørelse og hjelp til å skaffe bolig samt gode muligheter til videreutdanning. I perioden 2015 – 2025 vil det særlig innen pleie- og omsorg bli opprettet mange nye stillinger som følge av utvidet sykehjemmet på Hansnes, i kombinasjon med at kommunen får flere eldre. Er du skoleelev, student eller en som vurderer å flytte til en kommune med nærhet til Tromsø? Ønsker du samtidig fordeler som nærhet til hav og natur, god plass, og lavere etableringskostnader? Da anbefaler vi å ta kontakt for å få mer informasjon om hvilke muligheter for jobb vi kan tilby på kort og lang sikt. Karlsøy kommune, Rådhuset, 9130 Hansnes Telefon: 77646000 postmottak@karlsoy.kommune.no


Legg dagen til Grunnfjord

U.L. Start har et fint ungdomshus til leie for alle typer arrangementer i Grunnfjord. Med et oppusset lokale med plass til 120 gjester i en fantastisk beliggenhet, er Grunnfjord perfekt for store selskaper. Bygget holder høy standard og innholder fullt utstyrt restaurantkjøkken, samt nytt sanitæranlegg. Det er muligheter for oppstilling av vogner og overnatting. Vi kan også sørge for å frakte hele selskapet til og fra Tromsø om det er ønskelig, og ordne med alt

fra enkel servering til full bespisning med flere retter. Ring oss på 970 87 998 eller gå inn på vår facebookside U.L. Start.


VANNØYDAGAN Torsdag 27.juni

• Rokonkurranse Kl. 19.00 er duket for kraftige åretak når Oppmøte ved Ørheim Bygdelag sitt ungdomshus. årest rokonkurranse tar til. Både bedrifter og Påmelding kl. 17.00. Buss til Sjåvika, og herfra kan du private kan stille lag. velge mellom tre ulike turalternativer på cirka fem ki- •Tautrekking • Turmarsj Sjåvika – Lanes

lometer. Premiering.

En klassiker som aldri slår feil. Hvem vinner i år? Vestre

• Laneskoll–løpet

eller østre siden av øya. Eller kanskje hyttefolket slår

Her skal du komme deg fra ungdomshuset og opp på knock-out på alle? Starter kl. 18.30. Laneskollen (302 m.o.h) og ned igjen på idealtid. Det

Lørdag 30.juni

er målt ut ei idealtid på forhånd, og den som kommer

nærmest denne tiden vinner. Felles herre og dame- • Åpning og fotballkamper

klasse. Påmelding cirka kl. 19.30. Det blir en egen På Hamre Stadion åpnes Vannøydagan offisielt barneklasse 0 – 12 år, hvor løpet går til mellomstien kl. 11.00, og en halv time etterpå er de tradisjonsrike halvveis til Laneskollen. Premiering.

kampene i gang.

• Hesteriding

• Barneleker

Riding for barn og voksne v/ Vannøy rideklubb.

Lastebilløp, skattejakt, ansiktsmaling, straffekonkur-

•Sjøstøvelkasting

ranse og ridning starter kl. 12.00, samtidig som lunsj-

Vannøymesterskap i hvem som klarer å kaste en bordet også åpnes. sjøstøvel lengst. Hver enkelt deltager får to kast. • Besteforeldreløp Egen dame, herre og barneklasse. Flotte premier til Kl. 13.00 er det de eldste som må i ilden. vinneren i hver enkelt klasse. Starter kl. 18.30.

Fredag 28.juni

• Tur til Indianeren og Torstind

•Fest på ungdomshuset på Vannareid Aldersgrense 16 år. Beat Coats spiler, og det blir salg av brus, kaffe, pølser og lapskaus. Entré: 200 kroner. Starter kl. 21.00 og varer til kl. 02.00.

Turen til Torstind starter kl. 16.00, mens turen opp til Indianeren starter kl. 17.00.

• Grilles tennes i Torsvåg

Det blir loddsalg alle dager, med flotte premier som bl.a. overnattinger på hotell.

Kl. 18.00 grilles kvalkjøtt, fiskeburger, pølser og koteletter med tilbehør. Salg av brus, kaffe, kaker, øl og Vannøydagan er sponset av SAS hotel Tromsø, vin. Beat Coats spiller fra kl. 18.00.

Scandic Hotel, Rica Grand hotel, Quality hotel Saga,

• Fiskekonkurranse og luftgeværskyting

Amelie hotel, City Living hotel, Torghatten Nord,

Det blir fiskekonkurranse fra kaia, og mulighet til å Reinøy

Sjømat,

Torsvågbruket,

teste treffsikkerheten med luftgeværskyting. Alle kan Sparebank1 Hansnes og VSK. være med, og konkurransene starter kl. 18.30.

22

Øyrike I SENTRUM

Norfra

Export,


VSK er et konsern, med oppdeling i salg og produksjon av fiskeredskaper, regnskap, båtforsikring og salg av båter - som ikonene viser. VSK Regnskap as Vi er et moderne regnskapskontor som bruker det «siste» innen teknologi og vi tilbyr fra lette til avanserte regnskapstjenester, herunder konsulenttjenester innen selskapsdannelser, omdannelser, selskapsplanlegging, kjøp/salg spesielt båter, rådgivning innen skatt mm. Vi har hovedkontor på Vannøy med avdeling i Tromsø, Hasvik og Mehamn. Vi bygger nye kontorer på Vannøy, og vil kunne tilby topp moderne fasiliteter til våre ansatte. Vi vil gjerne ha mer kompetanse spesielt til hovedkontoret. Vi vil være behjelpelig med hus. Tenk på de store skattefordelene vi har i Karlsøy, mindre skatt, mer barnetrygd og avskrivning studielån – og billig å bo. Dette utgjør betydelige beløp, som en kan bruke på seg selv. VSK Fiskeredskaper as Vi driver produksjon og salg av fiskeredskaper, i hovedsak garn. Nå er vi i sluttfasen av å bygge et nytt stort «garnhotell». Dvs vi tar imot garn fra fiskerne, og kan reparere samt lagre garna til neste sesongstart. Vi har mange i produksjon, og har stadig bruk for flere ansatte. Ta kontakt: www.vskas.no post@vskas.no

Telefon: 77749760


A

u t o risert verksted som utfører service, r e p a r a s j o n e r, EU-kontroll på alle bilmerker.

H

os oss får du aircondition service og reparasjon med gass og oljefyring. Vi legger om dekkene med godkjent plugging og balansering.

E

lektronisk feilsøking på de aller fleste bilmerker, og firehjuls kontroll av for- og bakstilling utføres med laserapparat.

V

i gir tilbud på forespørsel, og vår timepris er på 900 kroner inklusiv moms.

R

ing 777 48 444 eller e-post til bjornar@ bjornarsauto.no., så kan vi sammen finne en time.

24

Øyrike I SENTRUM


Vannøy Sport's rorbuer ligger I Vannavalen på østsiden av Vannøya. Områdene utenfor Vannøya er Storfiskens eldorado, og fra våre rorbuer er det kort vei til fiskeplassene. Verdensrekordfisken når det gjelder flekksteinbit er tatt like utenfor her. Andre typer storfisk som kan fanges her er: kveite, torsk, sei, lange, brosme, flyndre, uer og ulke. Våre rorbuer ligger flott til på kai ute i havet. Det er en spesiell opplevelse å bo i hus omgitt av hav på alle kanter. I front av buene kan kvelds- og midnattsola nytes på trivelig uteplass. Når værgudene snur andre siden til, kan også skikkelig uvær oppleves. Det er flytekai til utleiebåtene ved anlegget.

Paul Sjåvik mobil: 99749393 Randi Sjåvik mobil: 99749383 post@vannoysport.no www.vannoysport.no


Bull Gård i Grunnfjord leverer Anguskjøtt av høyeste kvalitet til våre kunder. Ingen mellomledd. Vi er veldig stolte av å tilby topp kjøttprodukter som

26

Øyrike I SENTRUM

både er kortreist, sporbart og eksklusivt.

kert å ha på gulvet eller som veggpryd.

Vi selger også skinn av meget høy kvalitet. Den silkesvarte glansen i pelsen gjør skinnet estetisk vak-

Vårt spektakulere fjøs er en severdighet i seg selv, og vel verdt et besøk.


Lerøy Aurora AS er et havbruksselskap i det børsnoterte sjømatkonsernet Lerøy Seafood Group ASA (www.leroy.no). Lerøy Aurora AS disponerer i dag 17 konsesjoner for produksjon av atlantisk laks og ørret. Alle 17 konsesjonene er lokalisert i Troms fylke, henholdsvis i Lyngen, Skjervøy, Kåfjord, Karlsøy og Tromsø kommune. Hovedkontoret er lokalisert i Tromsø. Selskapet er selvforsynt med smolt gjennom det heleide datterselskapet Laksefjord AS og driver eget lakseslakteri, foredling og emballasjeproduksjon på Skjervøy. I 2012 omsatte Lerøy Aurora AS for 613 millioner. Lerøy Aurora i Karlsøy: 6 lokaliteter 1 servicestasjon 21 Årsverk 19 Ansatte fra Karlsøy kommune  Sponsor av lokale arrangementer, lag og foreninger  Produserer ca. 25 millioner måltider laks pr. år i kommunen

   

Stolt hovedsponsor av


Karlsøy

Flytt inn i tiltakssonen og spar tusenlapper En kjernefamilie på fire, hvor begge voksne jobber, kan årlig få opptil 80.000 kroner ekstra å rutte med. Bare med å ha rett postadresse.

K

arlsøy ligger i det som Regjeringen har definert som tiltaksonen. Tanken er at tiltakssonen skal være en attraktiv region å bo, arbeide og drive næringsvirsomhet i.

D

e økonomiske fortrinnene i Finnmark og Nord-Troms er rettet mot både personer og bedrifter, noe som gir de som bor og arbeider her

28

Øyrike I SENTRUM

personlige økonomiske fortrinn. Bedrifter som er lokalisert i Finnmark og Nord-Troms kan oppnå store økonomiske besparelser sammenlignet med landet for øvrig, bare på grunn at de slipper arbeidsgiveravgiften.

D

ette er virkemidlene i tiltakssonen:

• Fritak for arbeids•

giveravgift. Nedskriving av

• •

studielån med inntil ti prosent av opprinnelig lånegrunnlag, avgrenset oppad til kr. 25.000 per år. Fritak for el-avgift på forbruk. Reduksjon i personbeskatningen. Økt barnetrygd gjennom det såkalte ”Finnmarkstillegget”. Lønnstilskudd til forskolelærere.

Les mer på www.regjeringen.no


NÆRINGSLIVETS HUS K arlsøy kommune har gjennom Næringslivets Hus fått en felles møteplass for næringsdrivende i kommunen. Daglig leder Zwonko Mitrovic, på bildet til høyre, sørger for at huset fungerer som en tilrettelegger og et bindeledd mellom næringsdrivende i Karlsøy kommune.

N

æringslivets Hus skal bidra til å etablere nye arbeidsplasser i Karlsøy kommune, og tilby veiledning til etableringer og vekstbedrfiter. - Vi ønsker at flest mulig skal benytte seg av våre lokaler og vår kompetanse., sier Mitrovic.

N

æringslivets Hus vil altså være et «levende hus» der det vil være mye aktivitet. De til-

byr støtte til næringsdrivende, som for eksempel kontorplass, rom til konferanser eller møterom, samt rådgiving til nyetablerere og eksisterende næringsdrivende.

R

ådgivingen gir informasjon om selve etableringsprosessen og veiledning til hvordan gå videre.

N

æringskonsulenten, Laila B. Johansen, på bildet nede til venstre, kan hjelpe med informasjon om finansieringsmidler og veiledning i søknadsprosessen.

P

artnere til Nærings livets Hus er næringsdrivende som er involvert i aktiviteter ved huset. De bidrar med kunnskap og ressurser for å forbedre det lokale næringsmiljøet. Næringslivets Hus

organiserer seminarer, konferanser og andre hendelser, hvor partnere er aktivt involvert i hele prosessen.

T

a kontkat med oss på 915 89 371 eller via e-post til post@knhus.no

Sponsorer


Dans i Karlsøy 23 – 24. august 2013

Vestnorge

arctic band

anne Berit

Odd arne sørensen

Hilde & gutta

En spektakulær dansefestival i Hansnes på 70 grader nord, der midnattsol og nordlyset danser sammen med oss.

Billettinfo: Dagspriser: Fredag 400,-/Lørdag 400,-/Helgepass: Kr 700,Billettbestilling på nett: www.direktoren.no • Oppvarmet 400 kvm telt. • Camping for bobiler og vogner. •

30

Øyrike I SENTRUM

• Matservering. • Alle rettigheter. • Åpningstider: Kl. 1400 - 0300


Torsvågbruket AS, en datterbedrift av Norfrakonsernet i Tromsø, er lokalisert i Torsvåg på Vannøya. Her foregår stor produksjon av ferskfisk, saltfisk, tørrfisk og ferskfilet. Vi omsetter for 74 millioner i året, og har tilsammen 44 årsverk knyttet til bedriften. Årlig tar vi i mot 3.000 tonn fisk, og av dette produserer vi 580 tonn saltfisk, 60 tonn tørrfisk og 120 tonn ferskfilet. Resten blir sendt ut fersk og ubearbeidet.

Tips oss på 90917353

KarlsøyNytt Lokalavisen for Karlsøy. Vi holder oss oppdatert for å gi deg kjennskap om det som skjer i øyrike. Mer enn 1.500 leser hver eneste dag! Les og hør oss på www.karlsoynytt.no. Følg oss på Facebook.


Midnattsolrittet - 9. august Tursykkelrittet er endelig tilbake. Med start i Mikkelvik klokken ti om kvelden er det igjen klart for sykkelfest i Karlsøy. 37 kilometer venter på å bli tilbakelagt. Første året det ble arrangert var det drøyt 40 som var med. Året etter var det 70. Hvor mange blir det i år? Målet er ikke komme først for å få premie. Her er det snakk om å fullføre. For noen er dette lett, andre

trenger lengre tid. I mål venter vi til alle har krysset mållinjen som vinnere. Nytt av året er at det nå registeres alle som fullfører, og er da med og “samler” ritt, og for hvert femte ritt venter en påskjønnelse. Det blir busstransport fra Hansnes til Mikkelvik klokken 21.00. Syklene vil bli fraktet over med varebil og henger, for de som har behov for det.

32

HUMØR

Det blir mat og drikkestasjoner underveis. Et ved Grønnliskaret og en på Dåfjordeiet. Her får du vann og bananer. Annet må du sørge for det selv.

Svein-Martin Thomassen var den raskeste karlsøyværingen i 2008.

Etappen starter ut ved fjorden og slynger seg langs

Øyrike I SENTRUM

Nord- Europa største innsjø på en øy, Skogsfjordvatn, før bakkene mot Grønnliskaret og over mot Dåfjordeiet venter. Derifra stuper veien ned mot Hessfjorden, før slettene langs Langsundet leder deltakerne inn i mot mål. Det blir satt opp en elitegruppe som tidligere år, hvor de som vil sykle på tid får muligheten. De som ønsker å sykle på tid må melde det i fra når de melder seg på. Denne gruppen får en egen følgebil foran, samt at veikryss vil bli dirigert mens rittet pågår. Påmelding til rittet gjøres via epost til redaksjon@karlsoynytt.

no. Du får da et skjema i retur som du svarer på. Føler du deg utrent og er usikker på om du klarer å fullføre? Det skal du ikke være bekymret for. Bussen som frakter deltakerne ut til startområdet kjører etter syklistene og tar med seg dem som ikke orker mer. Kontingent er 250 kroner voksne og 100 for barn. Da er transporten iberegnet. Følg med på KarlsøyNytt for nærmere informasjon etterhvert som tiden nærmer seg. Det jobbes blant også med å sette opp et barneritt lørdag formiddag. Arrangør er KarlsøyNytt.


Gresscupen

17. - 18. august Turneringen arrangeres for 15.gang på Dåfjord gressbane, og har bare blitt mer og mer populær blant aldersbestemte klasser i regionen. RIL Gresscup er en fotballturnering for barn mellom 6 og 12 år. Turneringen arrangeres for 15. gang, og har dermed jubileum i år. Som vanlig møtes vi på Dåfjord gress til en fotballfest som er blitt svært populær i regionen. Turneringen går over to dager, og alle lag får spille kamper begge dagene. Alle lag som deltar får premiering. Like ved fotballbanen er det utleie av plasser til campingvogner, og gratis teltcamp. Under turneringen har vi et godt utvalg av grillmat og kioskvarer. Vi ønsker å være ambassadør for sunt kosthold blant barn og voksne, derfor har vi et godt tilbud av frukt og annen sunn kost. I tillegg til selve fotballfesten, blir det andre aktiviteter for barn og voksne. Blant annet ulike konkurranser, orienteringsløype, tur med Til topps i Karlsøy og diskotek for barna.

Sykkelløp midt på natta. Herlig galskap!

- Vi legger vekt på å skape en god opplevelse av samhold og trivsel, sier leder at Gresscupen, Aina Isaksen. Har du har spørsmål kan du kontakte Aina Isaksen på mobil 90570368 eller Solfrid Sørensen på mobil 97164764.


Bli med på fuglesafari !

K

arlsøybuss inviterer til opplevelsestur til Fugløya. Turen starter med en av våre busser som går fra Tromsø til Ringvassøy. Fra Hansnes går vi med båt ut mot den vernede Nord-Fugløya, hvor en av Europas største bestander av havørn holder til.

P

å veien ut fisker vi etter småfisk., som vi skal bruke for å lokke ørna til oss. Målet er at den skal plukke fisken opp av vannet like ved båten. Ha fotoapparatet klart! Er vi riktig heldige kan det være mulig at vi får se hval, og fugler som alker, lundefugl og ærfugl.

I T

nkludert det i turen ligger transport, lunsj, kaffe og kake.

a kontakt, så skal vi gjøre alt vi kan for at du skal få en magisk naturopplevelse !

Foto: Harald Enge

F

or bestilling eller spørsmål send e-post til aurora@karlsoybuss.no eller ring oss på mobil 930 00 728.

34

Øyrike I SENTRUM

P

å vinterstid arranger vi nordlysturer. Vår Base Camp ved Skogsfjordvannet på Ringvassøya er et utmerket sted for å få den store opplevelsen av nordlyset.


MK HESSFJORD

- ekte kjærlighet

MK Hessfjord ble i 1912 av Peder Andersen på Rognan i Saltdal for eieren, Anton Hansen, som bodde på Lanesøyra på Vannøya. Siden gang har båten vært med på mye før den, utslitt og ødelagt, kom i hendene til båtkjære folk i Karlsøy, Disse har med faglig dyktighet fått båten tilbake til heder og verdighet. I dag er den et historisk smykke som uten et ord kan fortelle om mye om livet langs kysten av Nord-Norge. Ildsjelen Ariild Robertsen ønsker velkommen ombord i båten ned ved kaia den 22.juni. Kom og kjenn lukta av motor, olje og se hva ekte kjærlighet til en båt har blitt til.


NÆRINGSLIVETS HUS

Øyrike i Sentrum  
Øyrike i Sentrum  

Messemagasin for arrangementet i Tromsø den 22.juni.

Advertisement