Knokke Actueel magabook 17

Page 56

Knokke expats

door Magda Knop

Ben en Anja Olaerts leiden eigen exotisch luxe hotel op het Indonesische Lombok

The Lombok Lodge:

leven op een tropisch eiland Ik hoorde voor het eerst over ‘The Lombok Lodge’ tijdens een reportage van Vlaanderen Vakantieland over Indonesië. Ik zag de parelwitte stranden en was meteen verkocht. Toen Knokke Actueel vernam dat de Lombok Lodge-eigenaars Ben en Anja Olaerts hun thuis hebben in Knokke, zochten we meteen contact met hen voor een interview. Het gesprek met Ben en Anja Olaerts kwam natuurlijk snel op gang over hun prachtige tropische eiland. Lombok is één van de 17.508 Indonesische eilanden. Het toeval wil dat ik zelf enorm gefascineerd ben door de cultuur en de geschiedenis van het Indonesische volk. Ik heb ooit het boek De Stille Kracht van Couperus gelezen en ben tijdens mijn periode in Nederland met veel Indonesische mensen in contact geweest. Vandaar waarschijnlijk mijn interesse.

56 · KNOKKE ACTUEEL LIFESTYLE

Ben en Anja Olaerts kwamen na vele reiservaringen terecht op het eiland Lombok dat vlak bij Bali is gelegen. Ze hielden enorm van de charme van het eiland en zijn vriendelijke bevolking. Na verschillende bezoeken besloten zij in 2008 een stukje grond te kopen om er zich op latere leeftijd terug te kunnen trekken en misschien ook om er gasten te ontvangen en in de watten te leggen.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.