Page 1

EN PORTFOLIO. __________________________


Om mig och hur jag jobbar

__________________________ Född 1993 i Stockholm. Jag har alltid haft ett stort intresse för konst och visuella uttryck i olika former. 2012 avslutar jag en treårig gymnasieutbildning på Södra Latins gymnasium inriktning Bild och form. Genom denna utbildning har jag en stor bredd och variation på mitt arbete. Genom att ha arbetat med många tekniker har jag jobbat fram och definierat en egen stil och egna karaktärsdrag i mitt konstuttryck. När jag skapar konst är uttrycket i kombination med känsla för tekniken det viktiga. Att skapa någonting eget och nyskapande. Att tänka utanför de givna förutsättningarna men ändå jobba utifrån en idé. Att alltid bekräfta sin egen stil och tanke i det man skapar i kombination med vilja att utvecklas. För mig är färgen och linjen viktiga element.

En portfolio av

__________________________

KLARA ANDERSSON ÅSMAN


TECKNING __________________________ Teckning och illustration för mig handlar om att jobba med linjer. Att gärna hårddra linjer och ta ut de väsentliga för att skapa former och en siluett som är intesant. Jag Jobbar gärna i tusch och bläck men även blyerts. Ofta strävar jag efter förenkling av mina bilder och bearbetar dem i flera omgångar.


KROKI Blyerts 2011 Sittande modell, 5 minuter


THE KISS Tusch 2012 Fritt efter Auguste Rodins skulptur med samma namn


TILDA Tusch och Akvarell 2011 Fritt efter portr채tt av Tilda Swinton


MÅLERI __________________________ Måleri är en av de uttrycksformer jag ägnar mig mest åt i min konst. Jag jobbar främst i olja och stort format. Att försöka få fram form och volym med hjälp av färg och att alltid ha linjen i åtanke. Jag jobbar hellre med känsla och uttryck än en naturalistisk framtoning. Porträtt och att avbilda människor i olika former intresserar mig mycket.


SITTANDE MODELL 2012 Olja p책 duk, 70x80 cm Portr채tt av sittande modell, fri tolkning


SVÄLT 2011 Olja på duk, 60x80 cm Fritt måleri


VINCENT 2012 Olja p책 duk, 80x100 cm Fritt portr채tt efter foto p책 Vincent Kelly


FOTOGRAFI __________________________ Foto är någonting jag ägnar mig mycket åt utanför skolan. Jag fotar allra främst analogt och gärna med svartvit film. Jag har alltid ljus i åtanke då jag fotar och kontrast och skugga är viktigt. Placering och upplägg av bild är element jag jobbar med för att skapa en intressant bild.


TORSO 2012 Analogtfotografi


FRĂ…N SLUSSEN 2010 Analogtfotografi


KAJSA 2011 Analogtfotografi


3D __________________________ Metall, lera och gips är de material jag främst arbetat i då det kommer till skulptur. Jag vill gärna få fram sammanhängande och organiska former. Likt i mina illustrationer är en siluett och ett formspråk som är intressant det viktiga för mig.


ORGANISKFORM 2011 Gipsreducering, hรถjd 18 cm


SITTANDE MODELL 2011 Lera, hรถjd 15 cm


SILUETT 2009 Smidesjärn, höjd 30 cm


GRAFIK __________________________ Trycka av olika slag då du måste jobba med en redan utarbetad mall en intressant teknik där man jobbar från en given förutsättning. I grafiken får man chans att jobba me en tydlig linje och enkla färger. Kontrasten blir viktig.


MILES DAVIS 2010 Torrn책lsstick 12x17 cm


BARNSOLDAT 2010 Etsning, 8x12 cm


ÖRN 2011 Lineoleum, 15x 21 cm


KONTAKT __________________________

Klara Andersson Åsman __________________________ Västerlånggatan 75, 2tr. 111 29 Stockholm 0707443970 klaraembla@hotmail.com www.klaraembla.tumblr.com www.issuu.com/klaraembla

Portfolio  

A portfolio over my artwork from 2009-2012. Includes drawing, painting, photagraphy, sculpture and graphic prints.